Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Arthur van Amerongen - De Boze Blanke Man Frontaal Naakt in het Stamcafé

Het Stamcafé is vanavond een islamitische naaktcamping waar Japanse strips worden nagespeeld door sokpopaccounts

Kent u die grap van Peter Breedveld die naar Japan ging?

Een jaar of zeven geleden gaf uitgeverij Xtra mijn eerste 150 Volkskrant-columns gebundeld uit, met illustraties van Gabriel Kousbroek. Xtra is gespecialiseerd in eigenzinnige strips, graphic novels, cartoons & art books. CEO's Esther Gasseling (die inmiddels een andere weg is ingeslagen) en icoon Ger van Wulften zijn voor de duvel niet bang en gaven onder andere de boekjes van Theo van Gogh uit. Van Gogh was hun huisvriend en dankzij vakkundig en geduldig knip- en plakwerk van de teksten en flarden van teksten die door zijn huis lagen verspreid, verschenen de soms briljante hersenscheten van Theo in boekvorm. Ik koester mijn gesigneerde exemplaar van Recreatie, een speciale hardcover-editie inclusief muziek-CD (16+). Het zijn liedteksten van Theo met lekker gore prenten van Eric Schreurs: het is hun nieuw uitgebrachte 'jeugdzonde' uit 1985 over de geneugten van de dwangbuis, de voordelen van heroïne, liefde in het algemeen en het vrouwelijk geslachtsdeel in het bijzonder. Met, als ode aan Theo van Gogh, speciaal voor deze uitgave een muziek-CD waarop Hans Teeuwen, Spinvis, André Manuel, Fréderique Spigt, Bob Frommé en Theodor Holman liedjes van Van Gogh zingen op muziek van Rainer Hensel en Willem van Ekeren. Ook van Gogh zelf is te horen met een drietal liederen van oude opname.

Esther was en is bij mijn weten zeer goed bevriend met Peter Breedveld, die net als zij een stripfanaat is, en sprak louter lovend over hem. Ik meen dat ze mij eens toevertrouwde dat Breedveld ooit extreem-rechts was, type skinhead, maar daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken. Het kan ook zijn dat ik dat van mijn deep throat bij de Anne Frank Stichting heb vernomen. Zeker is dat Peter ooit een vrijdenker was, als ik zijn door hemzelf geschreven Wikipedia mag geloven: 

Breedveld schreef aanvankelijk uitgebreid over het door sommigen als verstikkend ervaren progressieve klimaat in Nederland, dat volgens hem weinig ruimte liet voor afwijkende meningen over met name de multiculturele samenleving. Het weblog werd in 2007 in een door NRC Handelsblad uitgevoerde inventarisatie van vrijsprekende, rechtse en extreem-rechtse uitingen op internet gerubriceerd onder "verzamelplaatsen voor discussie over, en kritiek op, de 'linkse maffia', de 'zogenaamde multiculturele samenleving', en 'criminele allochtonen'.

Ik had ruim voor die tijd al een paar keer zitten chatten met Peter - en met name over onze gedeelde calvinistische inborst - en ook met zijn vrouw Hassnae. De sfeer van de chatjes met de Breedveldjes was opgeruimd en positief, en Hassnae giechelde, in zoverre dat kan in een chat, over haar dikke kont. Ik was goed met haar broer Hafid en in het boekje Kasba Holland, dat ik samen met Loes de Fauwe maakte, staat een portret van de hele familie Bouazza. Een van de zussen is een vooraanstaand econoom in Marokko.

Ik bezocht Frontaal Naakt eerlijk gezegd nooit, want als ik blote tieten wil zien ga ik wel naar de buitencategorieën op welbekende volwassenenwebsites. Naaktrecreatie vind ik onsmakelijk sinds ik op het FKK-strand van Zandvoort een oude mof met een houten poot en diverse WO2-gerelateerde tattoes zag staan fappen terwijl een meter verderop zijn stokoude vrouw werd uitgewoond door een negermeneer. 

peter breedveld met sunny bergman in een applaus voor zichzelf

Op de een of andere manier stond ik niet in de negatieve belangstelling van Peter, maar dat veranderde toen het Grote Foute Jongens Boek verscheen, dat ik samen met Rob Hoogland schreef. Ik vond het een fijne, uitnodigende kop: Hoe de trollenhordes van de extreemrechtse, racistische agitproppers Arthur van Amerongen en Rob Hoogland proberen Dirk-Jan van Baart te slopen! Het kan best zijn dat Peter mij voor die tijd al op de korrel nam, maar omdat ik zijn FKK-blog dus nooit heb bezocht, bereikte zijn vileine polemieken mij nooit.

Peter ging helemaal los: "Van Amerongen, die dertien jaar geleden nog lachwekkend politiek correcte stukken schreef waarin hij bijvoorbeeld de Disney-film Aladdin verantwoordelijk stelde voor de islamofobie die toen in Nederland raasde (vijfendertig procent van de Nederlanders stond afwijzend tegenover de islam), heeft inmiddels ontdekt dat het lucratiever is mee te huilen met de islamofobe wolven in het bos en doet dat met gusto. Vluchtelingen = moslims = terrorisme, daar komt zijn vertoog tegenwoordig op neer en wie dat anders ziet is een wegkijker en islamknuffelaar en van dat soort fraais. De man is zó erg geradicaliseerd dat hij hoopt op een aanslag in Nederland en lacht om de dodelijke aanslag in Brussel, omdat hij het zo grappig vindt dat die linkse, politiek correcte Belgen op hun bek gingen."

OUCH!

Bij tijd en wijle plaats Peter een woedende tweet over mij, zoals deze, en nog in maart dit jaar concludeerde Frontaal Naakt dat ik jaloers was: "Na een tijdje komen reactionairen soms tot het besef dat ze al die tijd juist vochten tegen iets wat hen eigenlijk bindt met het als gevaar gepresenteerde afwijkende. Het gevaar van de Enge Ander is namelijk dat wat ze ten diepste graag zouden willen zijn, of zelf ook (willen) hebben. Een treffend voorbeeld is obscurantist Arthur van Amerongen met zijn obsessieve angst voor ‘de’ islam, oftewel het islamisme van een kleine minderheid. Het is bij Arthur vermoedelijk gewoon een nogal sterke affectie voor het reactionisme van bepaalde moslims. Reactionair van Amerongen is immers een als kritische geest vermomde oude man, die heimelijk jaloers is op de kracht die de islamitische cultuur, in tegenstelling tot de joods-christelijke cultuur, nog wèl heeft."

Enfin.

Bekrompen beroepssalafist die brieven aan zichzelf schrijft
Breedveld is van een vooraanstaand en gerespecteerd lid van de vrije cybernauten verworden tot een bekrompen beroepssalafist waarnaar niemand nog luisterde en die niemand nog las. Hij stuurt zichzelf dagelijks honderden lovende brieven, onder evenveel pseudoniemen, en plaatste die op Frontaal Naakt. De beste man lijkt mij nog schizofrener dan Jelle Brandt Corstius.

Dat je brieven stuurt aan jezelf, is tot daaraan toe. 

Maar Breedveld is ook een berucht stalker en gebruikt bovendien de namen van bestaande personen voor zijn krankzinnige haatcampagnes, hetzes en persoonlijke oorlogjes. Tegen Natalja Laurey bijvoorbeeld. Het begon met het nepaccount @nataljalaurey, dat op 27 december enkele uren in de lucht was. Op de achtergrond was een anti-islam-cartoon van Gregorius Nekschot te zien en onder de foto stond: 'Death to islam, Israel4ever, schop die stinkmoslims het land uit'.

Het valse account verspreide berichten als: 'Ik word echt misselijk van al die moslims op de VU'. Daarover ontstond veel ophef onder andere twitteraars. Een reactie luidde: 'Je uitspraken doen me denken aan Adolf Hitler. Heel vreemd, uitgesproken door een Jood'. Een ander bedreigde Laurey zelfs met de de dood: 'Ik snijd je keel open als ik erachter kom wie je bent'. Direct na plaatsing van de eerste valse tweet, werd het bericht geretweet door het account van Ad Valvas en door Peter Breedveld, redacteur van het blad. Waarom Ad Valvas ervoor koos om een racistische en voor de VU zeer negatieve tweet te plaatsen, is niet bekend. Zeker is dat ook Ad Valvas-redacteur Peter Breedveld en zijn vriendin Hassnae Bouazza de Natalja-tweet binnen een paar minuten hebben geretweet via hun persoonlijke Twitter-accounts. De VU zei te weten wie de betreffende Ad Valvas-redacteurwas die de eerste retweet verzond, maar wil dat niet zeggen ‘om verdachtmakingen te voorkomen’. Boze tongen beweren dat Peter en Hassnae achter het valse account zaten. Het stel doet mij soms een beetje denken aan Atilla Mellanchini en zijn vrouw Regina, in de film 1900.

Calvinistische schoolkrantredacteur zwicht voor exotische dame
Ik ben benieuwd wanneer  de ommekeer in het leven van Peter Breedveld plaatsvond. Feit is dat de stugge, calvinistische boerenjongen uit de negorij van Nederland, die eerst flirtte met extreem-rechts, zijn vrouw en vier kinderen verliet voor een exotische dame met een dikke kont. Geweldige juice staat op het blog van Keesje Maduraatje:

"De bekende schrijver Hafid Bouazza heeft Peter Breedveld op een feestje kennis laten maken met zijn zusje, de vertaalster Hassnae Bouazza. De vlam slaat in de pan. Aanvankelijk probeert Hassnae de boot nog af te houden, omdat Peter getrouwd is en vier kinderen heeft, maar dan valt ze toch voor hem. Of is hij voor haar gevallen? We weten het niet. Eerst stelt hij nog aan zijn vrouw voor dat hij Hassnae als minnares er quasi bij neemt, zodat hij sexueel aan zijn trekken komt en toch ook nog voor zijn gezin kan zorgen. Maar de zelfbewuste zakenvrouw kiepert hem er zonder pardon uit en Peter staat op straat. Evengoed moet hij wel zijn papadag en zijn zorgplicht handhaven, want anders kan ze niet uit werken gaan."

De geweldige Elma Drayer schreef in Trouw een vlammend stuk, getiteld Leve de duistere krachten die internet weet op te roepen. Die duistere krachten zijn meneer en mevrouw Breedveld. Drayer lardeerde (pun not intended) haar stuk met quotes van Peter en Hassnae:

"Een racistisch antisemitisch lasterend achterlijk dom wijf is @elmadrayer. Mag dit los rondlopen?"

"Het gezeur over antisemitisme hangt mij mijlenver de keel uit. De wandaden van de Joodse staat gaan maar door."

"Ze zit klaarblijkelijk zo vol haat dat ze niet schroomt om de slachtoffers van de Holocaust postuum in hun reet te naaien door ze te instrumentaliseren voor haar fascistische antimoslimagitatie."

Vervolgens gaat Breedveld helemaal aap op Drayer, op zijn ongelezen blog.

GeenStijl heeft altijd zo min mogelijk aandacht besteed aan psychovlogger Breedveld. Dit is een smakelijk en vooral dodelijk stukje van Johnny Quid:

Kortom, compleet overtuigd van eigen gelijk, rancuneus schelden op alles wat hem niet zint en elk fundament dat discussie mogelijk maakt met ad hominems en drogredenaties ondermijnen. En dan nog verwonderd zijn dat serieuze media je doorgaans negeren en je als thuiswerkend webredacteur qua baan nooit het schoolkrant-niveau bent ontstegen.

Deze van Pritt mag er ook wezen:

Goeiesmorgens Peter Breedveld van FrontaalNaakt! Ouwe haatnudistische Vodafone-terrorist (). Mocht je vanochtend per fietsie onderweg zijn naar dat ambtenaren- baantje bij je linksgristelijke werkgevert VU, haal dan bij de Primera even een pampieren Televaag om te bewaren. Want je bent vandaag De Sjaak in

de krant van Wakker Nederland. En niet zo'n beetje ook. Jaja, dat "doodschieten van PVV-ers" was een grapje van je natuurlijk. Nou, dikke LOL. We komen niet meer bij. Ow, en oefen je stem alvast. Je telefoon staat vandaag roodgloeiend. Klik bovenstaande chocoheader voor groot & we bellen.

Breedveld kan overigens ook heel genuanceerd over GeenStijl spreken, getuige dit interview met Enis Odaci. Groomer Odaci vermomde zich ooit als de minderjarige  lokpuber Nora, zogenaamd om islamofobie aan te tonen maar uiteindelijk bleek hij gewoon een vieze overjarige mohammedaanse staatsruivenierende potloodventer te zijn, azend op prooi bij de ballenbak van IKEA. Breedveld tegen grümer Nora:

“Ik probeer het begrip ‘mainstream media’ een beetje te vermijden, want ze wordt veel gebezigd door types die ook in chemtrails geloven, spontaan het Russische volkslied beginnen te zingen zodra de naam ‘Putin’ valt en denken dat George Soros de Antichrist is. Het is bovendien niet meer zo duidelijk wat het verschil is tussen mainstream en alternatieve media. Veel mensen zullen GeenStijl zien als alternatief, maar volgens mij is dat zo mainstream als maar kan. Schurkt tegen de macht aan, propageert de spruitjesmoraal en jaagt vooral op machteloze schlemielen die een koekje uit de trommel hebben gepikt. En heeft een hekel aan allochtonen, net als de rest van de mainstream."

Ouch! 

Maar wanneer gaan we nou naar Japan?
De gezaghebbende site opinieleiders.nl legde de duistere kanten van Breedveld bloot in het stuk met de wervende titel Peter Breedveld is een huilebalk, een stalker en een leugenaar. De scribent van dienst, Cpt. Iglo, vindt het vreemd dat Breedveld beweert iets "bizar" te vinden "van die journalisten", daar hij er aan gewend is dat hij Nederlandse journalisten bij voortduring verkettert, enkel en alleen omdat niemand hem voor een journalist aan wil zien en dat terwijl hij toch echt een volwaardig schoolkrantredacteur is, wat nog een hele prestatie is voor een vijftiger die maar liefst drie hele weken Japans heeft gestudeerd.

"Dat van die drie hele weken Japans hadden wij trouwens verzonnen, want uit niets blijkt dat hij zelfs maar twee weken heeft volgemaakt. Wij houden het voor mogelijk dat hij nog wel vanuit Apeldoorn onderweg gegaan is naar Leiden, maar bij het overstappen in Deventer (omdat hij per ongeluk in de trein naar Enschede was gaan zitten, wat er de oorzaak van is dat hij tot op de dag van vandaag een diepe wrok koestert tegen de Nederlandse spoorwegen, maar dat is een heel ander verhaal) door een klein meisje beroofd is van zijn portefeuille en dat hele eind naar Apeldoorn heeft moeten teruglopen, waarna hij een paar maand stiekem in de ouderlijke kelder heeft gewoond terwijl hij met een bijbaantje bij de plaatselijke slager een nieuw kaartje bij elkaar probeerde te verdienen, waardoor zijn hekel aan varkensvlees ontstaan is. Of zo."

Dat is het wellicht het grootste drama van Peter Breedveld, naast het feit dat hij de minst bezochte blog van de lage landen runt met zijn madammeke Hassnae Turf: dat hij als Japan-fanaat nog nooit in Japan was. Gelukkig serveert hij na een dagje inkthoereren in het zweet zijns aanschijns op de burelen van Ad Valvas in de VU-grefobunker in Amstelveen, met de door de Breedveldjes bedachte mohammedaanse gebedsruimte waar mannen en vrouwen gescheiden bidden, een stukje Japan gewoon in huis.

Reaguursels

Inloggen

Zucht... De dierentuinen gaan het volk ook al verboetseren. Dagje uit is leuk maar er moet wel 'verantwoord' worden gegeten door de mensen.
www.ad.nl/koken-en-eten/aanbod-dieren...

Leptob | 13-11-22 | 09:20

Gratis parkeren tijdens feestdagen : "Met de regeling worden christelijke feestdagen en belangrijke feestdagen uit andere religies en culturen volgens de fracties ongelijk behandeld. Dit zou niet helpen bij het uitdragen van inclusiviteit en gelijkwaardigheid". SO WHAT ?

Asteroid-B612 | 13-11-22 | 08:42 | 2

Vroeger ging het om integratie, nu om separatie.

Roos | 13-11-22 | 09:06

Buiten de steden is iedere dag een feestdag.

Duwbak_Linda | 13-11-22 | 09:08

In mijn droom vannacht liep een grote leeuw in de woonkamer. Enigszins bang aaide ik zijn kop waarna hij speels mijn hand in zijn bek omklemde. Toen liet hij los en liep weer verder.

Ja het is "maar" een droom maar zo voelt het niet.

Goedemorgen allemaal!

Roos | 13-11-22 | 08:27 | 6

Môgge Jane, ik droomde dat ik door de woonkamer slingerde en een schone dame redde.
Gevochten met een leeuw, die kansloos was natuurlijk.
Heb ik als een kitten buiten gezet.
Gekke droom.
Groetjes Tarzan.

Ruimedenker | 13-11-22 | 08:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Mehran Karimi Nasseri, de Terminal Man, is gisteren in zijn geliefde Airport Charles de Gaulle aan een hartaanval overleden. De Iraniër woonde achttien jaar op de luchthaven. Hij schreef er een boek over en Spielberg maakte er een film over met Tom Hanks. Nasseri keerde enkele weken geleden terug naar de luchthaven. In het harnas gestorven, zullen we maar zeggen:
en.m.wikipedia.org/wiki/Mehran_Karimi...

goedverstaander | 13-11-22 | 08:11

Zozo Nevada dus toch gewonnen door blauw.

De stand.

US Senate: 50-49 voor de Democraten
US House: 204-211 voor de Republikeinen

Senaat is dus gewonnen door "blue" (VP bepaald de doorslag) en het Huis kan theoretisch nog gewonnen worden door "blue". Dat moet pijn doen. Vooral bij team Trump.

Theodorus.Goldbach | 13-11-22 | 08:08 | 2
-weggejorist-
Ichneumonidae | 13-11-22 | 08:32

Dus blijven ze daar elkaar de tent uitvechten.

Here's Freddy | 13-11-22 | 09:01

De senaat blijft voor de Democraten, zo lijkt het: edition.cnn.com/2022/11/12/politics/d... Dat lijkt mij een goed iets. In dit tijdsgewricht een president hebben die vleugellam is, lijkt mij niet de bedoeling.

Komjehiervaker | 13-11-22 | 07:40 | 21

@Duwbak_Linda | 13-11-22 | 08:13: Ik zag percentages voorbij komen van 60 procent. Vooral hoogopgeleide vrouwen moeten weinig van het soort conservatisme hebben dat een deel van de Republikeinen blijkbaar voorstaat.

Après toi | 13-11-22 | 09:11

@cugel | 13-11-22 | 08:45: Er gebeurt idd heel veel, van wat ik in de technologisch-innovatieve wandelgangen van de bèta-studies hoor.

anja | 13-11-22 | 09:23

@Après toi | 13-11-22 | 09:11:
Ik zou het een logische verklaring vinden.
Je hebt misschien op Trump gestemd omdat je niet wilde dat je baan naar Mexico zou verhuizen. Of gewoon vanwege Hillary, Brrr. En dan krijg je dit:

"Maar liefst 21 staten hebben het recht op abortus al geschrapt of ingeperkt of zullen dat op korte termijn doen. Op al die plekken hebben Republikeinen het overwicht. "
www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/06/25/in-ka...

Is wat voor te zeggen dat wat niet federaal is, lokaal moet worden beoordeeld. Maar de hardvochtigheid, snelheid en gretigheid waarmee in sommige staten de klok 50 jaar werd teruggedraaid geeft te denken.

Duwbak_Linda | 13-11-22 | 09:25
▼ 18 antwoorden verborgen

lepel in bakje koffie #3 drukt

De vloer is droog en schoon gebleven, ben er vannacht 2 keer uitgeweest met hondje, de aftakeling is voelbaar..
Wat fijn dat er koffie bestaat

youtu.be/Q-M5BapcNIc
ERA (hele album.. brrr prachtig zo in de morgen met de optrekkende mist)

AldNuut | 13-11-22 | 07:36

Breedveld mocht een tiental jaren geleden honderden reacties per schrijfseltje noteren. Heden ten dage reaguurt steevast slechts ééntje op de ingeklopte verongelijktheden van deze gesjeesde schoolkrantredacteur en dat is notabene Petertje zelf. Kan hij zichzelf deze bagger niet per brief toesturen? Dan is het internet van deze GGZ-klant verlost.

goedverstaander | 13-11-22 | 07:35 | 5

@AldNuut | 13-11-22 | 07:37: Het zou me niet verbazen als Peter zijn gepubliceerde pennevruchten al onanerend naleest.

goedverstaander | 13-11-22 | 07:40

Op een ongekend helder moment in 2013 overwoog Breedveld serieus met zijn weblog te stoppen: ''Terreur werkt, ik ben kapot. Ik kan het niet meer opbrengen. De ene verdachtmaking is nog niet ontkracht, of daar komt de volgende alweer aan. Op sites als De Jaap/De Dagelijkse Standaard staan ze er tegenwoordig om de dag, en altijd wordt daar even mijn werkgever bij genoemd. Elke dag sta ik met angst en beven op, want wat zal er nú weer over mij worden beweerd?'
Helaas was dat een kortstondige overpeinzing.

goedverstaander | 13-11-22 | 07:56
▼ 2 antwoorden verborgen

En ik zag Hello Dolly van Louis Armstrong alsmede La Mamma van Charles Aznavour voorbij komen. Heerlijk.

Zomaarwat | 13-11-22 | 07:31

Die Breedveld is net niet helemaal lekker. En dan is Ome Tuur niet te beroerd daar een stukkie over te tikken.

Best wel smullen.

Zomaarwat | 13-11-22 | 07:29

Moet toch maar gezegd, altijd soort van bewondering voor de reaguurders die gewoon de hele nacht doorhalen. Hoe houden jullie het vol?
Groeten van een dagreaguurder/weekreaguurder.

Ichneumonidae | 13-11-22 | 07:20 | 5

@lezeres | 13-11-22 | 07:28: Oeps, dat had ik niet verwacht. Krijg dat beeld ook niet meer uit m'n systeem...
Proost dan maar.

Ichneumonidae | 13-11-22 | 07:35

@lezeres | 13-11-22 | 07:28:
Ze denken ook altijd dat ik er veel jonger uitzie dan ik ben. Maar jouw verklaring is beter dan de mijne.

cugel | 13-11-22 | 08:22
▼ 2 antwoorden verborgen

@cugel | 13-11-22 | 08:18: Hi cugel, ik heb je nog een antwoord gestuurd, bijna helemaal onderaan. Nog maar weer een keer proberen om te slapen. Tot gauw ;-))

lezeres | 13-11-22 | 09:18

@Lukiluuk | 13-11-22 | 09:07: En waarom wilt u dat weten meneer Lukiluuk? U krijgt echt geen uitnodiging van mij om erbij te komen liggen. U mag natuurlijk (dag)dromen. Dat recht heeft ieder mens ;-)) Fijne dag hoor! Drink ook even iets zoets voor u de deur uit gaat!

lezeres | 13-11-22 | 09:22

@Lukiluuk | 13-11-22 | 09:07: Wat is dit voor discriminatieve bed-kritiek? Er is niks mooiers, beters en rustgevenders dan in bed te liggen. Lezeres, ik lig met je mee (nou ja, in eigen bed dan), we laten ons niet intimideren door de opsta-maffia met haar prachtdag-geclaim. Alsof de dag in bed minder prachtig is! Enfin... nu moet ik er wel uit, ivm honger.

anja | 13-11-22 | 09:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Morguh, bakkie koffie erbij.mijn problemen zijn wat kleiner.
Ik zit te me af te vragen of ik toch niet ook kool had moeten oogsten voor de markt vandaag.
youtu.be/yOroPN74T0k

deathchant | 13-11-22 | 05:59

Ohh zo lief! Die wil ik voor mijn verjaardag Kees! ;-))

lezeres | 13-11-22 | 06:00

Een zak borrelnootjes open scheurt doet...

BadPatNL | 13-11-22 | 05:29

Ja. Een "recensie" van Layne Staley / Alice in Chains - "Down in a Hole" door een opera zangeres. Typische Amerikaanse vrouw met dr gezichtuitdrukkingen en intonatie.
Maar wél interessant, en de song is natuurlijk steengoed.
m.youtube.com/watch?v=kP_52AfyGv8

chicago river | 13-11-22 | 05:19

Ik ga richting bed amigos. Was een mooie kroeg vanavond. Zoals het hoort zonder "rechtse mensen" gelul. In ieder geval tot nu toe.
Vooral voor MickeyGouda zoals zij zich Frankrijk kan herinneren als smurf toen zij met papa en mama achter in de auto reed op de snelweg tussen de wuivende Franse graanvelden.
De beste versie van dit nummer in mijn ogen:
Charles Aznavour - La Mamma (1963)
www.youtube.com/watch?v=D6y9KRHjjXw

En zoals altijd amigos: Stay safe, stay safe friends.

Basil Fawlty | 13-11-22 | 05:18 | 2

Mooi!

letopuwzaak | 13-11-22 | 06:26

Interessant dat er een groep mensen is die denkt te weten hoe dit nachttopic ‘hoort’. Mijn sociologen hart klopt elke keer weer harder.

Komjehiervaker | 13-11-22 | 07:43

Vattenfall app
Afgelopen weken (t/m gisteren): U krijgt tussen de 200 en 250 euro terug als u het termijnbedrag niet aanpast.

Gisteren 1,4 m3 gas verbruikt

Nu (24 uur later): U moet waarschijnlijk tussen de 125 en 150 euro bijbetalen als u het termijnbedrag niet aanpast.

Stelletje borderliners daar bij Vattenfall.

Leptob | 13-11-22 | 05:10 | 3

Waterval sucks, maar al jaren een slapende klant, wij krijgen tenminste nog een klodder spuug voordat we genaaid worden...

BadPatNL | 13-11-22 | 05:27

@BadPatNL | 13-11-22 | 05:27: Hou al jaren mijn verbruik goed bij. Weet wel wat de uitslag in maart ongeveer gaat worden. Sta nu na de voorschotten vanaf maart ruim 700 euro in de plus bij Vattenfall. Komen nog 4 flinke voorschotten bij. Maak mij niet druk, pas niks aan. Die app spoort gewoon niet.

Leptob | 13-11-22 | 05:41

Rattenval.
Trouwens kwa borderline kan DHL kan er ook wat van. Er zou op 4 november een pakje bezorgd worden met mijn bestelling tussen 12 en 4 uur. Ik de de hele thuis blijven, bleek voor nix. "Dan zal het de dag erop wel worden bezorgd" dacht ik. Niet dus. Krijg ik 10 oktober een mailtje dat het om 8 oktober bezorgd gaat worden, dat was twee dagen eerder. Het is ook tegenstrijdige informatie, want volgens dezelfde mail is het pakje teruggestuurd naar de afzender. Waarom ? Nou moet ik die afzender weer gaan mailen. Allemaal extra bullshit. Gisteren weer een mailtje : het vandaag wordt het pakje bezorgd. WEER NIETS. Enz.
Wat een drama is dat toch altijd met die pakjesbezorgdiensten. Zeer slecht.

Asteroid-B612 | 13-11-22 | 08:57

Trust allen.
Later.

TheOne48 | 13-11-22 | 05:10

Er is ergens een vijf in de klok, proost!

BadPatNL | 13-11-22 | 05:03

@keestelpro | 13-11-22 | 05:04: Thanks, een heerlijke reeds 2e IPA van Brand opengetrokken! (Van de grotere, lees voordelige, merken is dit toch wel een lekkere en 7%...)

BadPatNL | 13-11-22 | 05:16

05:00
Vijf! *in slaap valt*
#EindeAct

keestelpro | 13-11-22 | 05:00

Daphne Deckers had nog nooit gaysex in een film gezien! Dus ze heeft maar eens een film opgezocht. Conclusie: er moeten meer films met gaysex komen. Homo's zien eigenlijk alleen maar films met heterosex dus kunnen hetero's ook wel kijken naar homosex.

Als ik hier zo over nadenk, zit het met mijn homoacceptatie toch minder goed dan ik dacht. Ansich vind ik dat iedereen gelukkig mag worden met wie ie wil, ongeacht geslacht. Maar ben bang dat als er massaal erotische homoscenes in films verschijnen, ik mij toch wat ongemakkelijk voel bij het zien daarvan.
www.telegraaf.nl/vrouw/1403734020/noe...

Leptob | 13-11-22 | 04:53 | 4

@BadPatNL | 13-11-22 | 05:05: O, en voor ik gecanceld ga worden... Zwager is een toffe, vent wat minder want een valse, iedereen doet maar wat hij/zij/x wil doen...

Maar als we dan toch allemaal bijzonder zijn, en onszelf mogen zijn, en uit de kast mogen komen....

Ik ben een cis man, hetero, zo geboren, en identificeer mij hiermee, ik ben geprivileerd en daarom een outcast...

Sorry, ik kan wel bij het zien scharen nog wel wat voelen, van dat andere, tja... I'm not into that game...

F#ck!

50 jaar, blank, hetero, afbetaald huis, zwart geld, ongevaccineerd, een hekel aan Rutte en Kaag, 2023 gaat een kit jaar worden...

BadPatNL | 13-11-22 | 05:25

@BadPatNL | 13-11-22 | 05:05: Staan ze erom bekend dat ze een seksact doen op verjaardagen? Interessant.

Komjehiervaker | 13-11-22 | 07:35
▼ 1 antwoord verborgen

04:50!
Ik zie een vijf!
Het blijft sowieso een raar gezegde.
Hoe doen die loonslaven dat als ze pas om 05:00 mogen drinken terwijl ze om 07:00 op moeten staan?

keestelpro | 13-11-22 | 04:50 | 1

Ho, ho, er zijn ook loonslaven met nachtdienst?!

BadPatNL | 13-11-22 | 05:07

*klok vooruit draait*
De 5 is in de klok! Preaust!
Dit lied van Neil Young is voor jullie.
Telkens als hij zingt MAID moeten jullie keihard BIER eroverheen zingen.
www.youtube.com/watch?v=bORW_YEmHwY

keestelpro | 13-11-22 | 04:42 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Heel Nederland op de divan bij de GGZ.
Green Day - Basket Case
youtu.be/NUTGr5t3MoY

MickeyGouda | 13-11-22 | 04:42

'Hart van Nederland': liegen tegen kinderen over Sinterklaas, steeds meer ouders krijgen er moeite mee. Een kleine enquête: hoeveel guurders kampen nog met de psychische gevolgen van 5 december en alles daaromheen? Die dansende pieten tijdens de intocht met al dat strooigoed, dat zingen bij de verwarming en dan de volgende ochtend die chocolade kikkers en dat pakje in je schoen of laarsje aantreffen, die harde klop op de deur op pakjesavond en dan die zak met cadeautjes, allemaal list en bedrog. Onuitwisbare krassen op de ziel en een blijvende vertrouwensbreuk, toch? Herstelbetalingen!

MickeyGouda | 13-11-22 | 04:29 | 6

Dat niet meer willen liegen tegen kinderen is gewoon een hele flauwe kutsmoes voor het geen zin meer hebben aan alles wat komt kijken bij het in leven houden van deze traditie. Enerzijds misschien druk, druk, druk en anderzijds misschien omdat de traditie de afgelopen tien jaar toch echt grotendeels vakkundig is afgebrand door mensen.

Leptob | 13-11-22 | 05:49

Goeden morgen

De werkelijke waarheid heb ik mijn kinderen geleerd
Dat sint net als jezus al heel lang dood zijn, en dat het gewoon verkleede mensen zijn, die de herinnering vieren..

Dat uiteraard om mijn kinderen de totale verwarring te besparen die ik zelf als kind heb moeten doorstaan, zo wou mijn moeder nooit uitleggen waarom Zwarte Piet borsten had en Sinterklaas elk jaar er heel anders uit zag maar steevast naar kersenbonbons rook..

Zowiezo werd er vroeger als kind zijnde een veel groter beroep gedaan op je mannelijkheid en stoerheid gedaan, en er werd wat afgelogen tegen kinderen.
'Even een prikje zei de dokter, en dan met je tandjes op elkaar tegen de tranen vechtend werd je arm geperforeerd met een nijptang..

Of net als spruitjes eten.. je at je bord leeg, of anders kreeg je niets

Meisjes opvoeding heb ik nooit zo mee gekregen, met 2 broers
Er is wel een zusje geweest maar die heeft maar heel even geleefd..
Dat werd op stug Friese wijze met hardnekkig jaren 50 koppigheid naar de achtergrond gedrukt
(al was er een dag in April die ma nooit helemaal droog doorkwam)

AldNuut | 13-11-22 | 07:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Zeer goede filmmuziek!
Begint zo hoopvol maar het einde van dat nummer is verlies... Zoals het toen was. Het was uiteindelijk een nederlaag.

Basil Fawlty | 13-11-22 | 04:21

Ik neem aan dat Martin Bosma nu de nieuwe Kamervoorzitter wordt.
Daar ga ik iig van uit.
Maar dan nog: PVV is gecontroleerde oppositie.
Benieuwd hoe Bosma de snoeiharde FvD kijk op de werkelijkheid gaat modereren.

keestelpro | 13-11-22 | 04:13 | 3

Ik denk eerder dat het hele presidium vervangen wordt. Maar goed. Ik heb me voorgenomen na een bepaald tijdsstip niet meer over politiek en zo te praten.

Lafayette | 13-11-22 | 04:17

Hij heeft als ondervoorzitter (of zoiets) al een paar keer laten zien dat hij geen onderscheid maakt en gewoon iedereen de mond snoert. Maar zoals Lafayette zegt: het vertrouwen in het hele presidium is opgezegd, dus ook in Bosma.

Komjehiervaker | 13-11-22 | 07:39

Mooi dat de democraten en republikeinen elkaar gevonden hebben.
conservativebrief.com/conferences-682...
In de strijd tegen.... ja zeg het maar.
(trivia: alleen in een 2 dimensionale wereld bestaat er links en rechts. )

keestelpro | 13-11-22 | 04:06 | 4

@Basil Fawlty | 13-11-22 | 04:19:
Ja ook van voetbal hou ik heel veel. Fabio Capello is echt een legende in de voetbal wereld. Zwitserland is bijna een soort van museum/refugium voor genieën!

keestelpro | 13-11-22 | 04:34

@keestelpro | 13-11-22 | 04:34:
Iemand had het hier laatst over Aznavour(djan) uit Armenië. Hij woonde hier in Zwitserland (belasting) en Frankrijk. Laat ik nou net zijn ex Zwitserse buurman redelijk goed kennen, Ook een Armeniër (en die wereld qua wie kent wie is klein). En toen hij stierf stuurde hij mij een foto van hem met Aznavour. Hij 1 meter 93 en Aznavour iets van 1 meter 65. Lol!
Ik stuurde dus terug: Who is that ugly ogre next to my hero Aznavour? Hij moest lachen en begreep de humor.
Maar vergis je niet Aznavour was in zijn hart een Armeniër en vooral toen hij ouder was meer en meer een ambassadeur van zijn land.
Ik heb Azanour natuurlijk nooit ontmoet maar vind het wel een mooi verhaal.
En een van favoriete nummers van hem:
Isabelle- Charles Aznavour (1965)
www.youtube.com/watch?v=pDBK9Wb9-jQ

Basil Fawlty | 13-11-22 | 04:56

@Basil Fawlty | 13-11-22 | 04:56: Mijn oude drummerT woont inmiddels ook al 30 jaar in Zwitserland en heeft een Zwitsers paspoort verkregen, naast het Nederlandse. Vreemd genoeg kan dat om 1 of andere reden weer WEL. Als ik de Amerikaanse nationaliteit zou aannemen, verlies ik echter automatisch de Nederlandse. (Dat draagt ook niet echt bij aan inclusiviteit en gelijkwaardigheid zou je denken). Maar ja. Hij zegt "in Zwitserland zijn de prijzen wel weliswaar tot 30 % hoger dan in NL, en alles is duurder, maar dat maakt niet uit veel want mensen verdienen tot 50 % meer". Het minimumloon zou daar al iets van 2400 euro zijn ofzoiets.

Asteroid-B612 | 13-11-22 | 09:10
▼ 1 antwoord verborgen

De vier zit in de klok.
Trusten en slaap lief.

K1100 | 13-11-22 | 03:34 | 7

Ja. Slaap is gewees reeds.
Maak me op voor een karige zondag.
/*KLOK!*

chicago river | 13-11-22 | 03:51

@chicago river | 13-11-22 | 03:51:
chicago een licht spicy ontbijt straks? You da man!

Basil Fawlty | 13-11-22 | 03:57

Ok truste k.

TheOne48 | 13-11-22 | 04:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Het laatste nieuws uit de USA:
De Democraten houden de meerderheid in de Senaat.

Jan Dribbel | 13-11-22 | 03:24 | 6

@Jan Dribbel | 13-11-22 | 03:36:
Ligt eraan vanuit welk perspectief je kijkt Jan.

keestelpro | 13-11-22 | 03:38

Hee Jan, hoe is het met je?

TheOne48 | 13-11-22 | 03:44
▼ 3 antwoorden verborgen

@K1100 | 13-11-22 | 03:30:
Ik ga die filmpjes doorsturen naar Dumpert.
Internet zal de rest doen. TikTok en de NPO hadden dat al moeten doen maar zij hebben cashflow dus geen motivatie en drive. Lees: bezieling.

keestelpro | 13-11-22 | 03:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Paradiso Beach Alan Sorrenti Feat. Jenny B (2003)
www.youtube.com/watch?v=DA4AdFBOqSg
Nummer uit 2003 maar ik dacht eerst klassieke Italo Disco.

Basil Fawlty | 13-11-22 | 02:44

Soms zit het mee. Ik zou dus straks een afspraak hebben met bekenden van Sybil die ik verder niet ken en als je dat eerst hoort heb je zoiets van okay, kein problem. Maar naarmate die dag nadert minder en minder zin. Gelukkig kwam ze vandaag terug van een bizz trip en had het al verzet. Oh thank you darling! Dus jullie hier nu lastigvallen, en alle totaal onzinnige sport straks! Wehey! Zoals een zondag behoort te zijn:

Le poinçonneur des lilas - Trio jazz manouche et chanson française (2014)
www.youtube.com/watch?v=FVHKBiWBV84

Basil Fawlty | 13-11-22 | 02:36 | 16

@Basil Fawlty | 13-11-22 | 03:25:
Vroeger veel in Italië geweest met locals, ken de omgang, dat maakt Italië zo’n zo gaaf.
Verder schitterend verhaal!

TheOne48 | 13-11-22 | 03:32
▼ 13 antwoorden verborgen

Earring-Vanilla queen
https://youtu.be/pL9c-wYTnKs?list=PL0UChgZbz3UkzBkBcStPVZbfI8QZGcrf4

K1100 | 13-11-22 | 02:36

Kan je geloven dat dit dier op de verboden lijst staat van huisdieren?
pbs.twimg.com/media/FhXeYE7XoAI0FOm?f...
Omschrijving bij het plaatje in het Nederlands:
'Een van de schattigste wezens op deze planeet, de buidelrat, is ook een van de meest onbegrepen wezens. Het zijn buideldieren, ze brengen geen virussen over en zijn onmisbaar voor de bestrijding van ongedierte, ze zijn volgzaam en zachtaardig, en als ze bang zijn - vallen ze letterlijk flauw van angst.
Doe ze alstublieft nooit kwaad'.

keestelpro | 13-11-22 | 02:32 | 5

Zet ze in de Tweede Kamer en één in het torentje. Zit vol ongedierte en ze kunnen het opgelopen virus niet overbrengen.

K1100 | 13-11-22 | 02:40

Hij lacht! Awww....

MickeyGouda | 13-11-22 | 04:34

Nu wil ik ook nog zo'n schattig buidelratje voor mijn verjaardag. Wat een poeppie zeg! Je hoeft hem niet in te pakken. Ik neem hem zo wel mee! :-))

lezeres | 13-11-22 | 06:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar is Quid gebleven?

R. Skickr | 13-11-22 | 01:55 | 1

Weet iemand nog een leuke natuurfilm ergens?

K1100 | 13-11-22 | 01:49 | 3

@Basil Fawlty | 13-11-22 | 01:54:
Die ken ik al uit mjjn hoofd;-)
*yt aanslingert*

K1100 | 13-11-22 | 01:59

PS: Peter Breedveld van Frontaal? Sta je nu zijn de meningen van deze links radicaal te jamaaaarren?

vladimirows | 13-11-22 | 01:43
-weggejorist-
vladimirows | 13-11-22 | 01:38 | 2

U gaat dit geweldig vinden..

Jimmy Sax - No Man No Cry
youtu.be/89_KXT5ztTU

Ga ik nog even mijn onzindelijke vriendin proberen uit te laten
Slurp het laatste restje uit het glas en wens u allen een milde kater

AldNuut | 13-11-22 | 01:24

Slaap ze!

Basil Fawlty | 13-11-22 | 01:18

Trusten.
Gr.

K1100 | 13-11-22 | 01:18

Welterusten Pegaje.

Nuuk | 13-11-22 | 01:23

Een Stamcafé en op de eerste etage een verhaal over iets dat misschien staat te gebeuren. De stamgasten verdeeld over twee etages. Dat wordt weer heen en weer de trap op en af :-(

K1100 | 13-11-22 | 01:13

Dat is mooi.
Kijk jij ook Nacht van de Popmuziek? Er komt toch weer een hoop leuks langs.

Nuuk | 13-11-22 | 01:03

Lol! Ik had radio 3i hier deze week oppe achtergrond aanstaan om een uur of 8 's ochtends en meteen glimlach op mijn gezicht. Mooi wakker worden tijdens werk.
Far from over - Frank Stallone (1983)
www.youtube.com/watch?v=1G-y78tM1Aw

Basil Fawlty | 13-11-22 | 00:51 | 6

@Après toi | 13-11-22 | 01:19:
Staying alive film, het "vervolg" heb je niks aan gemist. Die was slecht. Was een soort van aerobic nonsens toestand van wat ik mij kan herinneren. Ooit mee naartoe gesleurd door een vriendinnetje toen die lees met Limburgs Nederlands accent "oppe sjezz bellet" zat. Haha! Die rommel was toen zeer populair bij meisjes. Ik was 15 of 16 toen maar was pijnlijk slecht die film! Lol!

Basil Fawlty | 13-11-22 | 01:32

@Basil Fawlty | 13-11-22 | 01:32: Maar dus wel met Travolta. Die veel beter kon.
https://www.youtube.com/watch?v=WSLMN6g_Od4

Après toi | 13-11-22 | 01:40

@Après toi | 13-11-22 | 01:40:
Klopt, jaren later. Maar Travolta had toen een dip in zijn carrière.

Basil Fawlty | 13-11-22 | 01:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Nog leuker dan Hans zelf. Lol.

K1100 | 13-11-22 | 00:59

Nu iets compleet anders maar wel een topper, en neem wat te drinken hier van mij. Kees betaalt geloof ik en nog gefeliciteerd Kees .

www.youtube.com/watch?v=NGorjBVag0I&a...

mvgrt

pegaje | 13-11-22 | 00:44

Ja hoor, iédereen, alle leuke gasten zijn vanavond in het café en ik ben in slaap gevallen!

letopuwzaak | 13-11-22 | 00:33 | 21

@Après toi | 13-11-22 | 01:23: Jij mag ook wel een beetje meer vertrouwen hebben Kuifje! Maar okay.... je bent een man. Dus ik vergeef het je. De volgende keer zeg je tegen je vriendin. "Welnee lieverd, die lezeres die houdt van jou! Ze plaagt ons alleen maar. Ze bedoelt dit helemaal niet serieus, als in, dat we haar precies op de hoogte moeten houden van onze relatie! Neem het niet te serieus! Ze maakt een grapje! Dat dus! :-))

lezeres | 13-11-22 | 01:40

@letopuwzaak | 13-11-22 | 01:45: Lieve schat, natuurlijk! Maar Kuifje moet intussen beter weten, dus sorry. Die spaar ik niet! Een goede man moet een vrouw gerust kunnen stellen! Hij kan het echt wel Louz. Ik twijfel niet :-)) X

lezeres | 13-11-22 | 01:52
▼ 18 antwoorden verborgen

@keestelpro | 13-11-22 | 01:07:
Ik vind het een soort Kees megamix, maar dan zonder muziek en met vrouwen met sjerpen waar geografische namen op staan. Een soort aardrijkskundequiz of zo.

Nuuk | 13-11-22 | 01:09
▼ 6 antwoorden verborgen

Ze worden steeds gekker bij de RABO bank,

Vanaf 1 januari 2023 brengen wij een deel van de kosten voor klantonderzoek in rekening. De hoogte van de bijdrage die je betaalt is afhankelijk van je rechtsvorm(en). Je betaalt dit tarief per rechtsvorm / entiteit waarmee je bij ons klant bent. Bijvoorbeeld per B.V. Dit geldt dus niet per rekeningnummer.

Cornelis12 | 13-11-22 | 00:17 | 2

Eerder een gevolg van de steeds strengere eisen die gesteld worden aan banken om bijvoorbeeld witwassen tegen te gaan. Nu moeten al transacties boven een bepaald bedrag gemeld worden. Als MinFin haar zin krijgt gaat het gelden voor elke transactie van 100 EUR of meer. Dat betekent dus nog meer kosten voor banken.

ZOMG | 13-11-22 | 00:21

@ZOMG | 13-11-22 | 00:21:
Precies. AML/CFT wetgeving, met dank aan de EU.
MinFin gaat haar zin niet (volledig) krijgen, de weerstand vanuit o.a. Autoriteit Persoonsgegevens is terecht groot.

Spring Bruissteen | 13-11-22 | 00:38

Genieten van Sting zijn mooiste nummer nu op NPO3 Live.

R. Skickr | 13-11-22 | 00:14 | 5

@Lukiluuk | 13-11-22 | 00:49: Is deze link, (ik zie er maar 1, als je zegt probeer de eerste eens, dan moeten er toch op z'n minst 2 zijn), met of zonder azijndrankje? Maar ik ben de beroerdste niet. Ik ga wel even kijken lieverd! ;-))

lezeres | 13-11-22 | 01:12

@Lukiluuk | 13-11-22 | 00:49: Maar lieverd! Ik sta allang ingeschreven! Waar kan ik jou vinden? Onder welke nicknaam? ;-))

lezeres | 13-11-22 | 01:15
▼ 2 antwoorden verborgen

@lezeres | 13-11-22 | 00:32:
Ja leuk he! Ik kan de vosjes niet zo gauw vinden maar ik blijf zoeken. Ben dol op vossenjacht. XD

keestelpro | 13-11-22 | 00:37

Ontzettend goed gedaan zeg.

K1100 | 13-11-22 | 00:40
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik persoonlijk vind dit Coming of Age nummer het mooiste.
The Clash - Lose this skin
youtu.be/Cw6e1AB60fw

Arnold Layne | 13-11-22 | 00:18

Zo, volgens de computer is het buiten 4,3 graden, ver(w)arming hier staat op 7 ( dus uit ), zit lekker in een bloes hier en volgens de thermometer is het 16 graden.
Oftewel, we kleumen hier ons rijk ( zonder het kleumen dus ).
Laatste linkje, omdat het kan:
www.youtube.com/watch?v=_E0hu6Y6jG4
( Manegarm - En Snara Av Guld, slepende vikingmetal ).

Graaisnaaiert | 13-11-22 | 00:05

We hebben nu een Stamcafé met bier en nootjes en zo, en in de andere zaal is het restaurant met kalkoen. Dat heeft wel wat. Ben benieuwd naar de wandelgangen.

Deksmaat | 13-11-22 | 00:00 | 7

@AldNuut | 13-11-22 | 00:44:
Hahaha geweldig
Ja, ik heb ooit gevaren, maar alleen binnenvaart. Geen humor aan boord helaas. Eerder een spookschip.

Deksmaat | 13-11-22 | 01:03

@Deksmaat | 13-11-22 | 01:03:
Ik vanaf school altijd in de offshore en/of bagger gewerkt, nu afgekeurd

Scheepshumor was echt je lifeline in het buitenland, je hebt weinig anders als je een paar maand met een paar man op een ding zit..

Bromstem vraagt:
'Kopje thee - Stuur ?'
Bromstem antwoord:
Gadverdamme nee da's voor homo's
Bromstem slaat over in nichtenzucht (Albert Mol stemmetje) 'ach gut doe toch maar een bakje'..

AldNuut | 13-11-22 | 01:09
▼ 4 antwoorden verborgen

Heerlijk nummer! Heb ik ook al eens geplaatst ;-)) Ik plaag je natuurlijk Ricky, maar het is wel waar! Meer dan 3 jaar café inmiddels. Je ontkomt er gewoon niet aan! Hier een lekker biertje voor jou reaguurder met dezelfde smaak! :-)) Proost lekkertje, (knipoog ;-))

lezeres | 13-11-22 | 00:24
▼ 1 antwoord verborgen

Omdat er toch ook wel heel veel moois uit Rusland komt en deze dames & heren vanaf de eerste dag al de inval hebben veroordeeld en zijn blijven veroordelen:
www.youtube.com/watch?v=qlcMaMxF52M
Prachtig nummer, schitterende liveuitvoering.

Graaisnaaiert | 12-11-22 | 23:51

Ik zag vandaag toevallig op achtergrond tv deze clip weer eens. Vond hem in de huidige politieke wereld wel toepasselijk.
Fabri Fibra, Colapesce, Dimartino - Propaganda (Official Video) 2022
www.youtube.com/watch?v=VZgtEU4B70o
Op z'n Italiaans zeer gelikte clip bij dit politieke nummer. Vraag me dan meteen af wanneer is het de laatste keer dat we een in Nederland een politiek kritisch nummer hebben gehad die een hit was?

Basil Fawlty | 12-11-22 | 23:50 | 20

@Après toi | 13-11-22 | 00:31:
Maar mooi om al die mensen voorbij te zien komen en hoe vaker ik die clip zag des te meer mensen herkende ik. Maar bijvoorbeeld er zitten ook de Italiaanse "Mounties" types tussen die ik nog nooit had gezien tot verleden jaar ergens op een vaag Italiaans kanaal. Weet nog steeds niet de naam, niet onthouden dus, maar die waren populair in de jaren '60, 70 vorige eeuw.

Basil Fawlty | 13-11-22 | 00:43

@Basil Fawlty | 13-11-22 | 00:36: Ja, ik zou um nog 2 of 3 keer moeten zien en dan een lijstje maken van wie er in voorkomt. Juventus, wielrenners, acteurs en actrices, Morricone (als ik me niet vergis), Aldo Moro in de kofferbak et cetera.
Dit boek (Giuseppe Tomasi di Lampedusa) en deze film vond ik echt fantastisch:
https://www.youtube.com/watch?v=XL-wihGntkc

Après toi | 13-11-22 | 00:49

@Après toi | 13-11-22 | 00:49:
Presidenten, schrijvers, schilders etc. etc.
Il Gattopardo is fantastisch! Moet je wel effe voor gaan zitten qua film en avond voor uittrekken.
Overigens moest ik lachen vandaag. Dat GS artikel over Mathijs Zoolander (met dank aan reaguurder Remus McMillan voor Zoolander vondst). Zoals hij sloeber gekleed is kun je hier dus echt niet mee aankomen. Ze denken dan inderdaad dat je een hobo bent (hoe duur die jas of broek ook is) en krijgt als je mazzel hebt een gratis koffie of franc (voor de, kapper) en zeggen daarna dat je moet ophoepelen zo niet dan komt de polizia toch echt effe een gesprekje met je houden. Lol!

Basil Fawlty | 13-11-22 | 01:10
▼ 17 antwoorden verborgen

Kick Ass tekst

Alstjullieblieft een kneiter zo vlak voor middernacht

youtu.be/o_l4Ab5FRwM
Five Finger Death puch - Wrong side of Heaven

AldNuut | 12-11-22 | 23:48

Goedenavond beste mensen wat een boel gelul hier boven o.a over vossen, Pff

Neem een slok van mij en nu muziek.
Deze is heel weing gepost maar zo goed mensen.

www.youtube.com/watch?v=FrFvNphZ5BQ&a...

En proost. mvgrt

pegaje | 12-11-22 | 23:47 | 3

Het is maar hoe je ernaar kijkt pegaje.
Bij mij staan de vosjes hieronder. ;-)
Proost op een gezellige avond en deze komt vast in de lijst van morgen.

Roos | 12-11-22 | 23:51

Als de azijnzeikers de boel maar niet overnemen. Stel je voor dat het minder zoet wordt.

Komjehiervaker | 12-11-22 | 23:51

Ik kijk studio sport met vertraging. Bij de wedstrijd Volendam - Utreg zitten er Zwarte Pieten op de tribunes. De verslaggever van dienst noemt dat eerst : Provocaties. Later begint de '66 verslaggever over: Blijkbaar hebben ze zich in t stadion geschminkt. Om door te gaan met: er werd Sinterklaas wie kent m niet gedraaid en: deze mensen hadden ook t stadion uitgezet kunnen worden. Verslaggever Jeroen Grüter is in mijn ogen HET voorbeeld van woke'66npo nederland. Demoniseren van mensen en hele dorpen, vanwege een hem onwelvallige, maar volkomen legale, traditie.

vladimirows | 12-11-22 | 23:43

Hoewel ik protestants ben opgevoed, heb ik wel degelijk Maria-ervaring opgedaan. Echter, sinds ze in New Delhi woont, hoor ik nog maar weinig van haar. Misschien dat Blondie meer weet. Want het blijft een prachtig liedje:

https://www.youtube.com/watch?v=VoOG7LEyUJ0

Après toi | 12-11-22 | 23:42 | 3

Je hebt weer Rock the Casbah...

Roos | 12-11-22 | 23:44

@Après toi | 12-11-22 | 23:47: o nu weer niet. Je linkje lijkt wel een toverbal!

Roos | 12-11-22 | 23:49

Ik zit de Nacht van de Popmuziek te kijken. Vanmiddag toch even een loftrompet op van Nieuwkerk die ik in oppervlakkig gezellig babbelen in dit programma, en alles rond Top 2000 wel goed vind.

Best al wat leuks voorbij gekomen; Jerry Lee, GNR, en net Kate Bush - The Man with the Child in his Eyes. Pracht nummer.
www.youtube.com/watch?v=Nfw9VAyUqos&a...

Niet het mooie clipje dat zij hadden, dat kandij helaas niet vinden.

Nuuk | 12-11-22 | 23:36 | 5

@Nuuk | 12-11-22 | 23:50:
Maat van me is daar lijp van. Nooit gezien - maar weet wel zo ongeveer waar het over gaat -, toch nog eens kijken.

Graaisnaaiert | 13-11-22 | 00:13

@Graaisnaaiert | 13-11-22 | 00:13:
Het is echt een grappige, en heel goede film.

Ik zat wel in zo’n scène van heel veel concerten bezoeken, bandjes voor elkaar maken, tips geven, lullen over muziek. Ik was niet zo van de lijstjes maar anderen wel; wat is het beste dit, wat beste dat en ga maar door. Die film was best een feest der herkenning.

Nuuk | 13-11-22 | 00:16

@Nuuk | 13-11-22 | 00:16: Naar een boek van Nick Hornby. Ik meende dat deze van Dylan ook in de film voorkomt.
https://www.youtube.com/watch?v=SQbr4ISrjII

Après toi | 13-11-22 | 00:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Lieve Louz, deze is speciaal voor jou en alle dinnetjes en lieve stoere mannen. Dit nummer vind je zeker mooi. Hoop dat je deze niet mist! :-)) X
TOPPOP: Dean Friedman - Lydia
www.youtube.com/watch?v=85nbiHaHPjE

P.s. Als we alle azijndrinkers het café laten overnemen, dan is er straks geen stamcafé meer! Eeuwig zonde toch?! Ik krijg trek in een lekkere nachthap! Wilderst...? Wat hebt je vanavond voor ons te snacken? :-))

lezeres | 12-11-22 | 23:31 | 3

Zal je zien dat hij met een azijndrankje op de proppen komt. XD

keestelpro | 13-11-22 | 00:22

@keestelpro | 13-11-22 | 00:22: Sommige beginnen hun ontbijt al met een stevig azijndrankje en heerlijke vrouwonvriendelijke uitspraken. Ken ik eigenlijk niet van mannen die zichzelf links noemen. Niet openlijk althans. Daar wil ik het even met die lieve cugel over hebben, (die zich daar overigens nooit schuldig aan maakt!). Anders zou ik echt niet zo'n zwak voor hem hebben. cugel, lieve schat. Waar ben je? X

lezeres | 13-11-22 | 00:41

@lezeres | 13-11-22 | 00:41: Uitgebreid antwoord boven. En dank je wel, dat iemand die zich lezeres noemt, terwijl ik kasten vol boeken heb uitgelezen, zich om mij bekommert. Dat stel ik erg op prijs. xx

cugel | 13-11-22 | 08:05

Kasba Holland is nog steeds te koop:

Twee B's, een wereld van verschil. Nationale knuffel-Marokkaan Ali B. haalde eind September 2005 de voorpagina van De Telegraaf, in een innige omhelzing met koningin Beatrix tijdens een concert in Lelystad. Mohammed B. haalde veel vaker de voorpagina's van de dagbladen, meestal met een zwart balkje voor zijn ogen. Tussen Ali en Mohammed bevinden zich honderdduizenden gewone Marokkanen die nog nooit een ontmoeting hebben gehad met Beatrix en nog nooit in de bajes hebben gezeten. Hun wereld is gespleten. Hun diversiteit is groot. Hun imago is belabberd.
In Kasba Holland gaan arabist / journalist Arthur van Amerongen en Parool-verslaggeefster Loes de Fauwe in gesprek met die normale Marokkanen. Ze gaan stappen in Marokko, bezoeken dansfeesten in Amsterdam, gaan met aanstaande bruiden op zoek naar trouwjurken en komen alles te weten over vooroordelen, roddel, humor, knellende familiebanden en stiekeme seks. Kasba Holland bewijst dat het fijn is om Marokkaan te zijn.

Après toi | 12-11-22 | 23:30 | 1

Maar ik ben zelf meer van Rock the Casbah.
https://www.youtube.com/watch?v=bJ9r8LMU9bQ

Après toi | 12-11-22 | 23:32

Mooie sportavond was het, met Ajax, Max en PSV!

wilderst | 12-11-22 | 23:29 | 2

Ajax was dra-ma-tisch.

PSV was ook een aanfluiting. Geen schim van de ploeg die tegen Ajax speelde.

Papa Jones | 12-11-22 | 23:59

Als Feyenoord morgen ook verliest dan hebben we drie teams met 30 punten aan de leiding en AZ met 29 er achter. Leuk!

Nuuk | 13-11-22 | 00:18

Mijn eerste ingevingen zijn vrijwel altijd in de categorie -weggejorist en opgerot-

R. Skickr | 12-11-22 | 23:29 | 3

Liever niet Kikker. Ik wil je niet missen. Heb je nog een mooi liedje in je mouw zitten ;-)) X

lezeres | 12-11-22 | 23:33

@R. Skickr | 12-11-22 | 23:40: Gaat het zo beroerd lieve Kikker? Er zit een hele lieve, toffe kerel in jou, omringt door een hele harde schaal. Voor hen die door de schaal heen kunnen kijken, een waar cadeautje. Ik denk alleen al aan ons maatje TheOne48, die zoveel steun aan je heeft gehad!
Hier een super groot lekker biertje voor je! Proost! X
Wil wel doorvragen, maar dat is niet voor iedereen even prettig. Daarom wel een dikke knuffel X voor jou stoere! Je zit in mijn hartje!

lezeres | 13-11-22 | 00:01

@lezeres | 12-11-22 | 23:36: Ik kon niet kiezen tussen shoarma en pizza, en wilde ook groenten.

Het resultaat: pizza shoarma internationaal, was er binnen het kwartier!

wilderst | 12-11-22 | 23:41

Ziet er goed uit

RickyLaRue | 12-11-22 | 23:41

@wilderst | 12-11-22 | 23:41: Ziet er weer watertandend lekker uit wilderst! Oh wat ben je toch slecht voor mijn lijntje! Ik moet eigenlijk niet kijken, krijg altijd trek van jouw foto's. Jammie! :-))

lezeres | 13-11-22 | 00:05
▼ 1 antwoord verborgen

Sinterklaas is weer in het land, dus het mag:

youtu.be/gmEioot9u7M

Jiskefet, Debiteuren Crediteuren , Sinterklaas

Zwizalletju | 12-11-22 | 23:26

Breedveld? Mijn god dat was en is marginaal gekloot. Had tot vanavond gelukkig al jaren niet meer van hem gehoord en laat ik dat ook zo houden. Mafkees.

Muziekje dan maar:
Elodie, Joan Thiele - Proiettili (Ti mangio il cuore) 2022
www.youtube.com/watch?v=gmwoZKmMgEQ

Basil Fawlty | 12-11-22 | 23:25 | 5
-weggejorist-
Smoelensmid | 12-11-22 | 23:42

Oh Smoelensmid, pas nou op met je gegevens. Binnen 1 seconde gevonden. Teveel gekkies op internet joh.

Lorejas | 12-11-22 | 23:58
▼ 2 antwoorden verborgen

"Furieuze Blanke Kale Man Peter Breedveld - die niet in mijn BBM-serie komt omdat hij zijn vrouw en zes kinderen in de steek liet"
Maar nu het maar om 4 kinderen blijkt te gaan mag hij er wel in?

cugel | 12-11-22 | 23:23 | 4

@lezeres | 13-11-22 | 01:04: Natuurlijk zijn mannen die vrouwvriendelijk zijn de betere mannen, of ze zich nu links of rechts noemen. Sorry dat ik het nu pas zie: afgelopen nacht wel op tijd gaan slapen. Ik lees hier niet voldoende om te weten wie je bedoelt. Er zijn hier een paar mensen die tegen de stroom inroeien, als Theodorus Goldbach, Bobdoalina en Antizanincz. Bedoel je dat één van hen niet galant naar vrouwen toe was? Persoonlijk heb ik een moeder die net 101 is geworden in Twente, en een vrouw met Alzheimer in een verzorgingshuis in Ierland. Ik ben nu in mijn eigen woning in Amsterdam, op weg van de eerste naar de tweede. Beide, en mijn zus met schizofrenie in Almere, lijken mij wel te mogen, zacht uitgedrukt. Dus ik hoop dat ik in ieder geval slaag voor de test van vrouwvriendelijkheid ook al denk ik links te zijn. In de tijd dat ik reageerde op de site van Peter Breedveld, 2006, was ik behoorlijk anti islam, maar sinds die tijd is mijn jongste zoon moslim geworden en, hoewel ik de islam nog steeds dubieus vind, daarom ben ik nu wat minder uitgesproken in mijn islam kritiek. Maar één van de grootste kritiekpunten, naast terrorisme, is hoe de islam meent dat vrouwen volledig verborgen moeten worden om mannen niet te verleiden. Dan gaan andere maatschappijen toch zinniger om met vrouwen. Kijk in dit artikel, waar Arthur van Amerongen over de vrouw van Peter Breedveld zegt dat ze een dikke kont heeft. Afgezien van het feit dat een aantal mannen dat helemaal niet lelijk vinden bij een vrouw, denk ik toch dat in dit geval de linkse man positiever is over vrouwen dan de rechtse man. Dat tekent ook mijn ambivalente houding naar GS toe: ik kwam hier omdat islam kritiek hier wel mocht en bijvoorbeeld op de site van Anja Meulenbelt werdt je reactie dan verwijderd, Ik snap nog steeds niet goed waarom links wel kritisch is over het Christendom maar niet over de islam. Maar op zich vind ik het hier op GS een hele warme community. Waar mensen om elkaar geven. Ik snap alleen dat rechtse niet. Gedeeltelijk wel, economisch is rechts gewoon beter, maar overigens: Trump, Brexit, klimaat ontkenning, dat snap ik niet.
Hulpverlening. Hoewel ik dus mantelzorger ben red ik het redelijk. Hoewel het af en toe best ingewikkeld is. Maar vrouwen zijn, hoewel ze soms hun tekortkomingen hebben, toch empathischer, aardig iha. Het is complex en fascinerend hoe we elkaar nodig hebben.

cugel | 13-11-22 | 07:52

@cugel | 13-11-22 | 07:52: Bedankt voor dit uitvoerige antwoord cugel! Vind ik echt heel tof van je. Voor nu even eerst een korte reactie, want ik heb nog steeds niet goed geslapen. Wie als vrouw op GS komt reaguren, weet dat er wel eens, nou ja... regelmatig, lol, opmerkingen worden gemaakt die ... bij gebrek aan een ander woord, niet altijd even vrouwvriendelijk zijn. Dit verwacht je ook, en hier moet je ook een beetje tegen kunnen. Binnen zekere grenzen natuurlijk. Joris let er ook op dat het niet uit de hand loopt. Als je hier als vrouw niet tegen kan, of hier niet mee kan omgaan, dan moet je hier gewoon niet komen.
Maar mensen die zichzelf links en/of woke noemen moeten niet van twee walletjes gaan eten. Zoiets als heel (schijn)heilig het hoogste woord hebben over racisme, en dat dit toch zo erg is, en dan hier op GS de meest ranzige negermoppen gaan vertellen. Dit is maar een voorbeeld hoor cugel. Gewoon om iets uit te leggen. Kom minder goed uit mijn woorden nu ik moe ben. Wat ik zo graag tegen jou wil zeggen is, kijk naar de mens die je voor je hebt! Met een rechts/links indeling doe je anderen, en ook jezelf tekort. In alle soorten kampen zijn geweldige mensen en echte flutmensen. Ook ervan uitgaan dat iedereen die op GS reageert *rechts* is, is veel te kort door de bocht! Je hangt nu vaak een heel gedachtegoed op aan iemand, alleen omdat hij/zij hier op GS komt. Stel meer vragen als je iets wil weten. Je zou je rot schrikken als ik je zou vertellen hoe ik denk over de man Trump. Ik zeg expres de man Trump. Niet zijn presidentschap. Daar vind ik mezelf niet goed genoeg van op de hoogte. Biden vind ik in alle opzichten een ramp. Nou ja dit zijn zomaar wat voorbeelden die me te binnen schieten.
Ik wil je enorm bedanken dat je de moeite hebt genomen om zo uitgebreid op mijn tegel in te gaan. Jammer dat ik inmiddels super moe ben. Komt een andere keer wel weer. Voor nu, lieve cugel, knuffel en X en tot gauw weer. Het is leuk om met jou te praten, vind ik echt! :-))

lezeres | 13-11-22 | 09:12

@lezeres | 13-11-22 | 09:12: En jij weer bedankt voor dit uitgebreide antwoord! Ik kan nog net reageren voor het café dicht gaat. Maar echt ingaan op wat je schrijft gaat niet meer. De man Trump: mijn moeder, toch ook een vrouw, meent dat hij weerzinwekkend is. Hoewel op jeugdfoto's, die zij natuurlijk niet gezien heeft, hij niet al te slecht is. Maar ik zie, politiek, niets in hem.

cugel | 13-11-22 | 09:29
▼ 1 antwoord verborgen

Die Breedveld heeft ooit ruzie gezocht met een telecombedrijf.
De lullo..
Ach, staat in z'n wiki...

hotnot | 12-11-22 | 23:21

Hier nog een Peter, het houdt maar niet op. Sweet Sixteen!

https://www.youtube.com/watch?v=gR4MI_pqrig

Après toi | 12-11-22 | 23:20 | 2

Mooi , uit onze jeugd.

Zwizalletju | 12-11-22 | 23:27

Sweet memories, Ma had het singeltje
en ook..
youtu.be/Kp1z8EzZ5Hs
Trini Lopez - If I had a Hammer

AldNuut | 12-11-22 | 23:38

Wat een rare mensen allemaal.

Deksmaat | 12-11-22 | 23:19 | 1

Een ware tegel.

Komjehiervaker | 12-11-22 | 23:44

Het voordeel van laat naar je stamkroeg gaan is dat je al de eerdere stoere bull shit praat hebt gemist. Je gaat zitten aan de toog, bestel een alcoholish drankje ,zonder ijs want limonade heb je thuis ook, en kijk wat rond. Beseffen dat je niets gemist heb, behalve misschien die blonde milf die, door gebrek aan beter, met tandloze schele Willem die ook nog eens uit zijn bek stinkt, de kroeg samen hebben verlaten. Een beetje verveeld, nippend aan je drankje, want best wel duur, scroll je over joetoep heen. En dan kom je deze grappige commercial tegen.https://youtu.be/Bv73k18e-NM
Ik neem er nog één , zonder ijs.

hero_of_heaven | 12-11-22 | 23:17 | 3

Hoeveel procent van m'n verhoogde zorgpremie betaal ik hier aan mee ?

Asielzoekers in Nederland zijn automatisch verzekerd voor de meeste zorg waar Nederlanders voor verzekerd zijn (vanuit de Wmo, Zvw en Wlz). In de Regeling Medische zorg Asielzoekers (RMA) is de zorg omschreven waar asielzoekers aanspraak op kunnen maken. De zorg aan asielzoekers is zorg in natura. Dit betekent dat zorg alleen vergoed wordt wanneer de zorgaanbieder een contract heeft met RMA Healthcare. Voor asielzoekers geldt geen eigen bijdrage of eigen risico.

RMA Healthcare organiseert en vergoedt de zorg voor asielzoekers en is daarmee vergelijkbaar met een zorgverzekeraar / zorgkantoor. Zorgaanbieders kunnen gemakkelijk declareren via VeCoZo of een formulier op deze website.

Zorg buiten Nederland wordt alleen vergoed als RMA Healthcare vooraf toestemming heeft verleend of als deze zorg spoedeisend is. RMA Healthcare vergoedt tot het wettelijk maximumtarief of de marktconforme vergoeding geldend in Nederland.
www.rmasielzoekers.nl/home/over-rma/r...

Cornelis12 | 12-11-22 | 23:16 | 3

Zie laatste alinea; geen idee of dit nog steeds zo is. Kan vrij weinig vinden over die kosten. Zal COA vast goed verborgen houden.
www.ad.nl/buitenland/zorgkosten-van-a...

Lorejas | 12-11-22 | 23:52

@Lorejas | 12-11-22 | 23:52:
De kosten die het COA in 2021 heeft gemaakt voor de opvang van asielzoekers bedragen ongeveer € 706 miljoen.
De kosten van het COA voor het opvangen van asielzoekers in een AZC zijn gemiddeld ongeveer € 27.900 per persoon per jaar. In dit bedrag zitten onder meer de kosten van: huisvesting; personeel COA; gezondheidszorg; levensonderhoud. Kosten registratie, beveiliging, beoordelen. Naast kosten voor opvang zijn er nog andere uitgaven. Bijvoorbeeld voor: politie: die asielzoekers registreert en voor de beveiliging zorgt; IND die asielverzoeken beoordeelt; DT&V die helpt bij de terugkeer van afgewezen vreemdelingen.

drs.Nee | 13-11-22 | 00:05

Kaas de Vies is Japans voor 'nummel zes met lauwe vis'.

blikjegrolsch | 12-11-22 | 23:12

Ajax stond dus vanavond met 3-1 voor en speelt uiteindelijk gelijk tegen de nummer 16 Emmen. Benieuwd wie er eerder weg is Schreuder of Bergkamp ?

Cornelis12 | 12-11-22 | 23:08

David Sylvian, dat was nog eens een godje.

funda | 12-11-22 | 23:11

Ik weet niet precies hoe ik aan de associatie kom, maar ik kan het maar niet loslaten

Mijn boze banke man, prachtige vent..
Cor Jaring
youtu.be/44mYcrheaD0

AldNuut | 12-11-22 | 23:07

Liefde is... naast iemand liggen.
Snow Patrol - Chasing Cars
youtu.be/GemKqzILV4w

MickeyGouda | 12-11-22 | 23:05 | 1

TOPnummer! Helemaal super! Ga ik echt even van genieten! :-))

lezeres | 12-11-22 | 23:39

"De VU zei te weten wie de betreffende Ad Valvas-redacteurwas die de eerste retweet verzond, maar wil dat niet zeggen ‘om verdachtmakingen te voorkomen’." Checken of aamngifte doen mogelijk is ( ivm smaad en laster). Verder vind ik het allemaal zeer obscuur. Wel interessant. Enfin, drankje voor de stamcafé gang, dus iedereen hier.. en *drop the mic* om met de wooorden van een mede-reaguurder te spreken. Welterusten, jullie prachtige mensen!

anja | 12-11-22 | 23:03 | 4

Herinner me dat destijds Elsevier Weekblad die zaak onderzocht en dat Breedveld en Hassnae die hatelijke tweet van die studente retweette terwijl uit onderzoek bleek dat de studente helemaal geen twitteraccount had en nergens vanaf wist. Waarschijnlijk had de kwaadaardige dader(s) de pik op haar vanwege haar Joods zijn. De recherche bleef in gebreke om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken, een gotspe.

drs.Nee | 12-11-22 | 23:25

Slaap lekker anja, Ad Valvas ken ik alleen nog maar van de studententijd, we moeten maar weer eens snel lekker over je liefde voor de wetenschap verder bomen;)

Smoelensmid | 12-11-22 | 23:38

Hallo Anja, jij leukerd! Jammer dat je al weg bent. Lees jouw tegels altijd met zoveel plezier. De vrolijkheid en vriendelijkheid spat er altijd vanaf. Kan ik enorm waarderen. Je bent echt een leukerd! Knuffel voor jou X

lezeres | 12-11-22 | 23:41
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Roos | 12-11-22 | 23:03

Peter, Peter, waar kennen we die ook al weer van?

https://www.youtube.com/watch?v=Ihd3pBrurLI

Kinderpindakaas!!

Après toi | 12-11-22 | 22:49 | 4

@Cornelis12 | 12-11-22 | 22:53: Het is een marginaal mannetje met een marginaal blog. Bijna niemand kent hem, en dat is maar beter ook. Want schrijven kan hij niet, en volwassen discussiëren evenmin.

Après toi | 12-11-22 | 23:04

@Après toi | 12-11-22 | 23:04: ik had nog nooit van hem gehoord en dat had ik graag zo willen houden.

Roos | 12-11-22 | 23:18
▼ 1 antwoord verborgen

CADEAUTJE voor iedereen op GS. Ook voor de GS redactie, want dit is zo enorm leuk! Heb je een zware rotdag? Dit maakt alles goed! Voor alle lieverds en dierenvrienden. Keestelpro... deze mag je echt niet missen! Dinnetjes, dit is een traktatie. Voor alle schatten hier dus!
Geluid aanzetten!!!
www.hln.be/video/productie/deze-lache...

lezeres | 12-11-22 | 22:41 | 18

@AldNuut | 12-11-22 | 23:10: Tuurlijk! Krijgt u van me! Ik zet hem op de rekening van BrutusBosch. Doe ik met al mijn drankjes ;-)) Proost! En veel plezier vanavond! :-))

lezeres | 12-11-22 | 23:16

lezeres | 12-11-22 | 22:41 |

Ik ben maar stil erg heel stil. En nog even ik ben er stil van.

mvgrt

pegaje | 12-11-22 | 23:43
▼ 15 antwoorden verborgen

Ondertussen vandaag in Westzaan,

Tijdens de Sinterklaasintocht zijn demonstranten van actiegroep 'Zaankanters Tegen Racisme' bekogeld met een tiental eieren in Westzaan. Ook werd het demonstratievak van tevoren besmeurd met mest. Tijdens de intocht was er sprake van een blokkadeboot die de demonstranten het zicht ontnam van het kinderfeest. De actiegroep demonstreert, omdat er tussen de roetveegpieten ook geheel Zwarte Pieten lopen.
www.nhnieuws.nl/nieuws/310926/demonst...

Cornelis12 | 12-11-22 | 22:38 | 4

We komen nu zo langzamerhand toe aan de laatste fase van dit proces: alles en iedereen uit dit land verwijderen dat nog aan ons slavernijverleden in Afrika en Zuid-Amerika herinnert.
Voordeel daarvan is het grote overschot op de huizenmarkt wat dan ontstaat.

funda | 12-11-22 | 23:06

'De racistische organisatie van de demonstratie zei hierop teleurgesteld te zijn dat de politie niet heeft ingegrepen.' "Er was een plek in het zicht van het podium beloofd."
Blokkadeboot wordt hét Woord van het Jaar 2022?
woordvanhetjaar.vandale.nl/nl

drs.Nee | 13-11-22 | 00:20
▼ 1 antwoord verborgen

Was het niet Lagonda Blogger die ooit als admin van de FN-website had ontdekt (via IP-nummers) dat Breedveld met verschillende accounts onder zijn eigen stukjes reageerde? Waarna Breedveld toen als wraak de NAW-gegevens van Lagonda online gooide, en z'n werkgever contacteerde. Breedveld heeft de cancel-culture toch maar mooi uitgevonden.
Het ging met Peter eigenlijk mis toen hij de link naar de Gezonde Roker van z'n website haalde.

Festen | 12-11-22 | 22:31 | 1

Die Breedveld beweerde dat z'n site zo goed beveiligd was dat gebanden er niet meer op kwamen. Houd van uitdagingen en heb hem een hele avond laten zien dat het niet werkte. Ging die l*l boos op me reageren. Daarna nooit meer op die Wilders doodwenser z'n site gekeken / gereageerd.

Cornelis12 | 12-11-22 | 22:36

Ik zou helemaal leip worden.

R. Skickr | 12-11-22 | 23:08

@R. Skickr | 12-11-22 | 23:08:
Heb je geen tijd meer voor.

K1100 | 12-11-22 | 23:13
▼ 1 antwoord verborgen

Prachtig geschreven weer meneer Tuur!

Trasnochador | 12-11-22 | 22:28

Fucking holbewoners.

Spring Bruissteen | 12-11-22 | 22:34

Ajax supporters die gefrustreerd zijn over 3-3 in Emmen.

Ruimedenker | 12-11-22 | 22:41

Lang verhaal, een bakkie oud zeer.
Linkje hier, Google daar, leert mij dat ik PeBree niet moet.
Beste Tuur, verspil je energie niet aan zo’n hypocriete schurftmijt als PeBree.
Jij Tuur, ouwe lul als je bent, bent nog steeds actueel, terwijl Pedor allang vergane glorie is.
De man is totaal niet relevant te noemen.

Ruimedenker | 12-11-22 | 22:24

Oftewel Vera gaat Jorissen en oprotten,

Het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer onder leiding van voorzitter Vera Bergkamp (presidium) heeft het vertrouwen van de ondernemingsraad (or) verloren. Dat zei de voorzitter van de or tegen Nieuwsuur zaterdag.

„Ik denk niet dat Bergkamp de scherven nog zou kunnen lijmen. De schade is te groot. Er is geen vertrouwen meer bij de ambtenarij in de hele politieke top van de Tweede Kamer”, zei or-voorzitter Michel Meerts.

Cornelis12 | 12-11-22 | 22:17 | 8

@lezeres | 12-11-22 | 22:35:
Gna. Soms denk ik hetzelfde, lezeres. Misschien vergis ik me, maar volgens mij zou het als een zonnetje lopen. X

MickeyGouda | 12-11-22 | 23:15

@MickeyGouda | 12-11-22 | 23:15: Ik denk zomaar van wel lief, slim Mickey! Wat werkt hetero zijn toch belemmerend soms. ;-)) X

lezeres | 12-11-22 | 23:20

@Adriel | 12-11-22 | 22:34:
Dat zou mooi zijn, gewoon een prima voorzitter. Volgens mij erkent iedereen dat in de kamer, maar ja PVV. Dat hij niet gekozen mag worden geeft de enorme erosie aan democratisch vermogen van onze politici aan.

Nuuk | 12-11-22 | 23:25
▼ 5 antwoorden verborgen

Even iets compleets anders. Kan iemand mij vertellen waarom ik volgend jaar €138,- moet gaan betalen voor een BASIS zorgverzekering. Het is toch #$*(#%@ niet normaal meer. Heeft iemand tips om UBERHAUPT nog ronde te kunnen komen. Wat een verschrikkelijke tijd om te leven!!! WELTERUSTEN

CryptoFurby | 12-11-22 | 22:15 | 16

@Après toi | 12-11-22 | 23:11:
Nee, jij?

funda | 12-11-22 | 23:12

Je eigen risico omhoog knallen haalt er al ruim 20 euro af. En daarna lekker zorg mijden.

Komjehiervaker | 12-11-22 | 23:39

@Après toi | 12-11-22 | 23:05:
Ga ik meer verdienen? Nooit gemerkt.

Er gaat heel veel geld verloren aan onzinzorg. Niet elke kwaal of probleem is voer voor de dokter, verpleegkundige, psycholoog, maar er wordt veel geeist. Dat is één deel.
Bureaucratie en tal van praatmannetjes -en vrouwtjes strijken ook een hoop geld op. Lullen over de zorg levert vaak meer op dan het uitvoeren (zeker voor verzorgenden en verpleegkundigen).
De marktwerking in de zorg wordt ook vaak van stal gehaald. Ergens wel waar, maar het is vooral de doorgeslagen regelgeving die de zorg nekt en doorgeslagen regelgeving……dan heb je het over socialisme. Mijn idee in ieder geval.

Nuuk | 13-11-22 | 00:10
▼ 13 antwoorden verborgen
-weggejorist-
RickyLaRue | 12-11-22 | 22:09 | 1

Het grappigst is wel dat die Breedveld zelfs nu nog een onverminderd hevige wrok koestert jegens Elma Drayer, getuige zijn laatste column van 10 november, "deftige mevrouw van buiten, maar een achterbaks, leugenachtig sekreet in haar hele wezen" luidt zijn beschrijving van deze columnist. Zooo, dan laat je je kennen!

Spring Bruissteen | 12-11-22 | 22:06

Voor Roos, het lievelingsliedje van de kleine Brulspin. Omdat zij zo haar best gedaan heeft voor Sint Maarten. Ik las haar berichtje voor en kleine Brulspin vond ook: Dit is een hele lieve mevrouw!
youtu.be/nbXgHAzUWB0

BrulSpin | 12-11-22 | 22:05 | 11

@MickeyGouda | 12-11-22 | 22:38: Dank je. Zo is het maar net. Liever mooie tegels voorlezen dan het jeugdjournaal laten kijken, dat is pas deprimerend voor kids.

BrulSpin | 12-11-22 | 23:12

@lezeres | 12-11-22 | 22:53:
Volgens mij heb ik je alles geprobeerd te vertellen, Lezeres. En als we zouden kunnen theeleuten zou ik je uitgebreider vertellen:-)
Ik had je mooie liedje gezien en Roos nog geantwoord. En deze ook gezien en geluisterd, dank je wel Lezeres!

letopuwzaak | 13-11-22 | 00:32

@letopuwzaak | 13-11-22 | 00:32: Ik bedoel nou juist dat je niemand iets schuldig bent. En dat je dus niets HOEFT te vertellen Louz! :-))

lezeres | 13-11-22 | 05:55
▼ 8 antwoorden verborgen

Peter Breedveld is een hele enge, rancuneuze, puntje puntje lul, die volgens mij werkelijk overal - journalistiek-breed en televisie-breed en watnietal-breed - is uitgekakt.

Hetgeen ook niet zo gek is, want iedereen die meer dan twee millimeter afwijkt van zijn opvattingen begint hij uit te maken voor racist, fascist, nazi, schorem, etc. Dat vinden mensen niet prettig, en daarom wordt hij in Nederland door praktisch iedereen - iedereen die er toe doet in ieder geval - 'geshunned'.

Dr_Johnson | 12-11-22 | 22:04

Dallas, net gebeurd :

twitter.com/TheInsiderPaper/status/15...

Another video of the mid-air collision involving B-17 bomber and a small plane at Dallas Executive Airport

Zwizalletju | 12-11-22 | 22:00 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Al die Boze Blanke Mannen hebben het maar druk met elkaar. Een beetje homo-erotisch is het wel.
Village People - YMCA
youtu.be/CS9OO0S5w2k

MickeyGouda | 12-11-22 | 21:59 | 6

@MickeyGouda | 12-11-22 | 23:24:
Er werden wel grappen over homo’s gemaakt, soms leuk, zeker niet altijd, maar uiteindelijk was het wel geaccepteerd.
Dat homo’s in de grote steden niet zondermeer bv hand in hand over straat kunnen is treurig en niet vanwege die grappenmakers van weleer.

Nuuk | 12-11-22 | 23:28

@Nuuk | 12-11-22 | 23:28:
Ik herinner me de harde grappen.op verjaardagen, Nuuk, en niet alleen over homo's. Iedereen kwam aan de beurt. Nooit was iemand écht beledigd of afgeserveerd. De haat kwam.nooit uit deze hoek.

MickeyGouda | 12-11-22 | 23:40

@MickeyGouda | 12-11-22 | 23:40:
Ik had vroeger een vriendenclubje en zaten we wekelijks in Zwolle in de Castelijn. Politiek liep het uiteen van VVD naar PSP en dan was de discussie soms stevig (niet heel erg zo ver ik mij herinner) beetje lachen om elkaar en dan was het weer klaar en biertje, kaasplankje (emmentaler hadden we nog niet in de kroeg….) en kletsen over muziek of wat dan ook. Geen problemen, en dat is nu echt bijna niet meer te doen.

Nuuk | 13-11-22 | 00:05
▼ 3 antwoorden verborgen

"Vind ik onsmakelijk sinds ik op het FKK-strand van Zandvoort een oude mof met een houten poot en diverse WO2-gerelateerde tattoes zag staan fappen terwijl een meter verderop zijn stokoude vrouw werd uitgewoond door een negermeneer" LMFAO!

The Felchmeister | 12-11-22 | 21:58

Zo op NPO3, docu : the Doors - Morrison hotel

Cornelis12 | 12-11-22 | 21:56

Het café is vanavond dus een islamitische naaktcamping waar Japanse strips worden nagespeeld? Leuk om thematische liedjes aan te zetten, moet een eitje zijn. Eerst maar iets Japans, hebben we het moeilijkste gehad.

Shonen Knife - Pop Tune
www.youtube.com/watch?v=ADo6wawOUFo

Nuuk | 12-11-22 | 21:56

Dit is erg veel tekst over iemand die schijnbaar erg irrelevant is. Maar er zijn vast wat ingewijden nu erg aan het schuddebuiken van het lachen.

Komjehiervaker | 12-11-22 | 21:55

Boos?
Of
Teleurgesteld....?
Moedeloos.
Bedrogen.....

Is dit nog nieuws? | 12-11-22 | 21:49

Ik had eigenlijk Dolf Jansen verwacht maar deze is ook weer goed. Nu nog alle links klikken.

HaaiBaai | 12-11-22 | 21:49 | 1

Dolf is even naar zijn buitenverblijf gevlogen , de waterleiding afsluiten voor de winter ingaat.;)

Smoelensmid | 12-11-22 | 23:00

... overigens is Breedveld daadwerkelijk en herhaaldelijk in Japonski op (gesponsorde want eetstukjes schrijven voor blog vriendin) vakantie geweest, zelfs met Haatsnee.

Lepo | 12-11-22 | 21:39

Toch aandacht voor die gare narcist? Had niet gehoeven hoor.

Lepo | 12-11-22 | 21:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl