Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

MinJus: "Volgend jaar gemeente als Weert erbij"

Handenwrijvende Eric van der Burg (Justitie) verwacht 50.000 asielzoekers

V I J F T I G D U I Z E N D mensen zien er zo uit. Dat is zeg maar 1 Gemeente Weert. En dat in 1 jaar. GHALLO BOERMAN! Getal van "meer dan 50.000" staat in een supergeheime interne prognose die aan NRC is gelekt. Vorig jaar waren het nog maar 35.000, en dit jaar staat de teller in september ook al op dat aantal van 35K. En omdat Eric van der Burg zo'n deksels plezier heeft in Het Omvolken van Nederland (hoi Rudy) worden dat er in 2023 maar liefst 50.000. "Het ministerie bevestigt de gelekte prognoses nog niet; er volgt nog een Kamerbrief over. Wanneer die precies komt, is niet bekend." Kerstreces ofzo.
Update: Asielinstroom Week 42 bedroeg ongeveer 1100

Reaguursels

Inloggen

Gaan de CDA-er Hugo de Jonge, Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en de VVD-er Eric van der Burg, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, een nieuwe noodwet maken?
Komt in deze noodwet te staan dat autochtonen met een kamer over verplicht worden om een asielzoeker in te kwartieren?

Ella | 24-10-22 | 20:28
-weggejorist-
Justin_Case | 24-10-22 | 20:19

Mensen, nogmaals: lees de column van Geert Dales hiernaast (TPO) over de PvdA! En weet, bij D66 en VVD is het nog veel erger, al zal het bij de VVD meer om geld dan om seks gaan ( als ik een VVD-politica zie, vergaat mij al snel de lust). Maar waar het om gaat: al die moralistische, verontwaardigde praatjes van de kranten (De T en NRC voorop) over het abjecte gedrag van die FVD-idioot zijn slechts bedoeld om het wangedrag van D66 en VVD uit de aandacht te houden.

Kom op GeenStijl, met hulp van Geert Dales, ga er nu maar helemaal met gestrekt been in!!

lamoureux | 24-10-22 | 19:45

Kunt u zich die peiling van I&O Research nog herinneren? Het onderzoek liep van 9 tot 12 september jl.:
www.ioresearch.nl/actueel/meeste-nede...

Dit heeft er een beetje de schijn van een onderzoek te zijn waar men van tevoren poogt een gewenste uitkomst te bewerkstelligen door de vraagstelling zo te formuleren, dat menig sukkel het gewenste antwoord bijna automatisch zal gaan geven. Alsof je een klein kind bij de hand neemt. Dat, of de onderzoekers stelden een nogal ’ongelukkig geformuleerde’ tekst op.

Hier de tekst die men voorgelegd kreeg:
“De basis van het Nederlandse asielbeleid is gebaseerd op internationale verdragen en Europees recht. Hierdoor heeft Nederland de plicht om mensen de kans te geven hier asiel aan te vragen. Mensen die vluchten voor oorlog en geweld horen volgens de wet bescherming te krijgen.

Dit geldt ook voor iemand die zijn of haar land van herkomst ontvlucht vanwege gegronde vrees voor vervolging. Redenen voor vervolging kunnen zijn: ras of nationaliteit, godsdienst, politieke overtuiging of het behoren tot een bepaalde sociale groep. Asielzoekers uit landen die door Nederland als veilig zijn aangemerkt krijgen doorgaans geen asielverlening.”

Allereerst de melding dat Nederland de ‘plicht’ heeft. Oftewel, de gezagsgetrouwe gepeilde Nederlander denkt meteen ‘het moet nu eenmaal’.

Dan de melding ‘vluchten voor oorlog en geweld’.
Menig Syriër zit met z’n gezinnetje VEILIG in Damascus. Waarschijnlijk in armoedige omstandigheden, maar van het Assad-regime hebben ze niets te vrezen. Die ziet dan op Facebook video’s langskomen waarop feestvierende landgenoten roepen dat ze een ‘gratis’ huis, gezondheidszorg, uitkering en toeslagen hebben gekregen en hun hele gezin hierheen hebben kunnen halen. Allemaal op kosten van Nederland. Je moet alleen als Syriër niet zo dom zijn om bij de IND als aanhanger van Assad over te komen en je status is binnen. Kassa!

Hoezo dus ‘wegvluchten voor oorlog en geweld’?

Maar denkt u dat die gepeilde sukkel daarbij stilstond? Nee hoor, die dacht namelijk bij het lezen van die tekst louter aan de oorlog in Oekraïne. En DAAR had hij (uiteraard, net zoals de meesten onder ons hier) sympathie mee. Dus in die emotie gaf hij/zij/x het antwoord.

En dan tenslotte die melding dat ‘veiligelanders’ ’doorgaans’ geen “asielverlening” krijgen. Maar-de-meesten-gaan-niet-weg! Dat vermeldde de tekst er niet bij. Had mooi geweest indien die argeloze sukkel dat ook eventjes had kunnen lezen.

De overheid zal helaas gretig gebruikt blijven maken van dit onderzoek.

Stel de juiste vragen, met de juiste context (!) en een uitgebreide (!) toelichting, en je krijgt een volledig andere uitslag. Hoe dom de gepeilde mensen ook zijn.

Maar ja,

Zelfs dan nog doet deze k*tregering er geen ene zak mee. De asielindustriemaffia kan in ieder geval nu weer flink incasseren. En u betaalt er dus mede aan mee.

‘Democratie’.

Kompromat | 24-10-22 | 17:46 | 1

U heeft helemaal gelijk met dat je met de (manier van) vragen sterk kunt sturen op de uitkomst. Je kunt ook belangrijke relevante vragen achterwege laten.
En al die bureaus zijn altijd zelfbenoemd 'volstrekt onafhankelijk'.

NPOlitiekgekleurd | 24-10-22 | 18:43

Vroeger kon je een Surinamer vragen: Noem eens een stad of dorp in Limburg beginnend met "oe". Het antwoord was uiteraard Oeweert.

Sneerpoets | 24-10-22 | 16:36


Als ik zo die foto's zie van de poorten van Ter Apel, zie ik tegenwoordig vooral al oudere, zelfs licht grijzende Indiaas uitziende mannen, dus dat zijn dan Pakistanen, Afghanen?

Die gaan sowieso nooit never goed Nederlands kunnen spreken. Nederlands is, als je het goed wilt spreken, best wel een moeilijke taal, door de voorzetsels, volgorde, onregelmatige werkwoorden en ontelbare uitdrukkingen. Iets wat je pas kunt als je hier jarenlang van kleins af aan woont.

Dan, wat voor soort werk?
Ja, distributiecentra, catering, chauffeurs, tuinbouw. Maar zitten die te wachten op deze al wat oudere mensen?
De vrouwen zullen hoofdzakelijk kinderwagen-pushers zijn.
Dus dat wordt zwaar gesubsidieerd wonen in schotelwijken.
Dan proberen elke maand geld naar het moederland te sturen om ook daar de extended family te laten meedromen van het land van melk en honing.
Wat nooit genoeg is. Ze hebben allemaal de droom om uiteindelijk triomfantelijk terug te keren naar het moederland, en daar een huis/winkel bedrijfje te hebben.

Ook de Oekraïners.
Die zullen ook heel lang, net als de Molukkers, hun vaderland niet willen vergeten. En dus nederland als een tijdelijke melkkoe gebruiken.

Vooral natuurlijk de Oekraïeners die in eigen land ook al arm waren, en geen bezittingen zoals land of woningen, zullen zeggen: ik kan net zo goed in het rijke en onverklaarbaar vrijgevige Nederland blijven wonen, ondertussen nog meer familieleden hierheen zien te loodsen.

Ja, ik ben gewoon een realist.

King of the Oneliner | 24-10-22 | 15:30 | 2

Die licht grijzende Indiaas uitziende mannen zijn 12-jarige kinderen die vooruit zijn gestuurd zodat de hele familie later soepeltjes kan aanschuiven.

gestoptmetroken | 24-10-22 | 15:44

Van de Bosniërs die eind jaren negentig kwamen is tachtig procent hier gebleven. De overige twintig procent waren ouderen die met een Remigratie-uitkering (=levenslang geld) zijn vertrokken. Google maar

theo-is-dood | 24-10-22 | 18:42

Politiek asiel zoeken. Zo heette het vroeger. Een aantal dissidenten dat vervolgd werd in eigen land. Communistische of Islam fundamentalistische landen waren dat. Het waren veelal intellectuelen die later vaak beroemd werden. Wat er nu binnenstroomt heeft daar niets mee te maken enkele uitzonderingen daargelaten. De verdragen die zijn opgesteld voor asiel verlenen worden misbruikt. Zowel door de asieleisers als de faciliterende inheemsen en politici. Ook als we ermee stoppen kunnen we niks meer terugdraaien. Misschien gaat het motto meedoen of anders paspoort weer inleveren en opzouten heel groot worden in Europese landen waar de ene na de andere politieke ommekeer nu plaatsvindt. Ik heb hoop voor ons land op bovenstaande. We moeten geduld hebben. Eigenlijk kan deze tegel bij zoveel topics van GS.

Tiscali-2 | 24-10-22 | 14:58

Ik heb het betreffende stukje gelezen..

Pikant detail: deze cijfers zijn zonder Ukraïners waarvan vooraleerst wordt uitgegaan dat die nog terugkeren, zoniet komen er nog +/-35.000 bij..

AldNuut | 24-10-22 | 14:11

Is dit met of zonder nareizigers?
Ik ben overigens niet verbaasd, zolang Rutte de scepter zwaait is het al gemeengoed op alle manieren de immigratie aan te jagen. Na dik 10 jaar zie je wel dat de maatschappij aan alle kanten kraakt maar dat is voor immigratiekoning Rutte natuurlijk geenszins van belang, die wil over 100 jaar herinnerd worden als degene die de lokale bevolking heeft gedecimeerd tov de nieuwkomers. Misschien in opdracht van Brussel maar de reden daar is blijkbaar het lokale journaille niet in geïnteresseerd en de rest heeft geen tijd om het uit te zoeken of is weggezet als complotdenker.

btape8694 | 24-10-22 | 14:08

Verdeel die mensen niet over het land.
Zet ze bij elkaar in een 1 stad.
Idealisten mogen de boel coördineren.
Contact een zusterstad in de regio van het land van herkomst.
Luchtbrug tussen de steden en auf wiedersehen.

Roos | 24-10-22 | 13:58

Ok, ben een asielzoeker die asiel krijgt in bijvoorbeeld Polen, na 5 jaar vraag ik de Poolse nationaliteit aan en vertrek naar Nederland omdat dat kan.
Hoeveel zouden er zijn die deze route nemen?

NLgaatnaardeklote | 24-10-22 | 13:32 | 4

Gebeurd via Spanje
Vanuit daar komen ze vooral uit domenicaanse republiek

Therrie | 24-10-22 | 16:34
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe meer asielzoekers hoe beter.

thanseeuwen | 24-10-22 | 13:32

Als we het mogen ruilen voor Weert ben ik voor.

Ardbeg | 24-10-22 | 13:30

Voor iedereen die denkt dat de Oekraïense vluchtelingen weer terug naar huis gaan dit artikel uit het Reformatorisch Dagblad:

„ Bosniërs kwamen, zagen en bleven
Het uiteenvallen van Joegoslavië en de daaropvolgende burger­oorlogen op de Balkan joegen begin jaren negentig massa’s Bosniërs, Kroaten en Serviërs uit hun huizen. Tienduizenden Bosniërs, de meesten moslim, zochten een veilig heenkomen in Nederland en gingen nooit meer weg. Hoe verliep hun integratie?“

www.rd.nl/artikel/642706-bosniers-kwa...

Die tachtigduizend Oekraïne vluchtelingen gaan nooit meer naar huis.

theo-is-dood | 24-10-22 | 13:23 | 5

@Ardbeg | 24-10-22 | 13:31:
Uiteraard zijn de werkgevers blij met de extra handjes in de distributiecentra, in de kassen voor het paprika plukken en in de slachthuizen. Dat houdt de lonen lekker laag

theo-is-dood | 24-10-22 | 13:39

@Ardbeg | 24-10-22 | 13:31: En ook de binnenstromers worden weer oud en zo gaat het verder.
Vluchtelingen binnenlaten prima, mensen die zich willen aanpassen mogen blijven.

donkieshot | 24-10-22 | 14:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Asielstroom fluctueert dus nogal in tegenstelling tot veel andere factoren van bevolkingsgroei die structureler van aard zijn..

Neuth | 24-10-22 | 13:23 | 6

Was toch iets met vergrijzing en pensioenen?

Acidstain | 24-10-22 | 13:42

@Red shirt | 24-10-22 | 13:26:

Dat zou mooi zijn. Niet in sneltreinvaart naar de 20 miljoen inwoners (en verder), maar geleidelijk terug naar 15 miljoen oid. Heeft alleen maar voordelen.

Lees daarover het boek van Paul Gerbrands ''Mijn Land van Veel en Vol. Méér mens met minder mensen''. Uit 2003 alweer, maar nog steeds actueel. Actueler dan ooit zelfs.

Dr_Johnson | 24-10-22 | 14:01

@theo-is-dood | 24-10-22 | 13:25: Ik heb een sterk vermoeden dat reclame met die inhoudt niet erg effectief werkt voor potentiële immigranten van buiten Eurodisney.

donkieshot | 24-10-22 | 14:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Weert daar heb ik tijdens mijn KMS periode flink wat rondgemarcheerd.

Yor_Kok | 24-10-22 | 13:14 | 2

Ik ook. Mooie tijd. Lichting 84-2.

De Let | 24-10-22 | 14:29

En weet u wie er nu in die voormalige kazerne zitten…?

Mark zit te Dutten | 24-10-22 | 17:58

Jamaar we kunnen de grenzen niet sluiten! (hoezo niet?)
Jamaar we kunnen uitgeprocedeerden niet terugsturen! (waarom niet?)
Jamaar we moeten vluchtelingen opvangen! (waarom persé hier?)

Zenzeo | 24-10-22 | 13:08 | 6

@Gladiator Fap | 24-10-22 | 13:22: hoe dan precies? Ik ben echt benieuwd. Dit kost toch alleen maar geld?

ansjovis | 24-10-22 | 13:36

@ansjovis | 24-10-22 | 13:36: De belastingbetaler kost het inderdaad alleen maar (veel) geld. Maar zoals hieronder in één van mijn tegels al aangegeven: ... de honderden subsidie vretende subsidieclubs, raadgevers, psychologen, "onderzoekers", planners, begeleiders, commissariaatjes, praatclubs, mediaclubs, activistenclubs, educatieclubs, lobbyclubs, politieke verenigingen, projecten, programma's, vertrouwenspersonen, religieuze praatjesmakers, bouwondernemers, architecten, meubelleveranciers, technologieleveranciers, spindoctors, internationale belangen, banken en niet te vergeten de gigantische hoeveelheid deugaflaat voor zelf-verklaard moreel-superieuren ten kosten van iedereen, behalve zijzelf.

Kortom: het is een enorm verdienmodel.

Gladiator Fap | 24-10-22 | 14:06

@Gladiator Fap | 24-10-22 | 14:06: je ziet ook dat de asielzoekerij juist geliefd is bij een bepaald deel van de sociale bovenlaag. Want die verdienen er aan. En dat zijn heel erg veel mensen.

Vandeanderekant | 24-10-22 | 14:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoe kun je 50.000 asielzoekers "verwachten", als de redenen waarom ze vluchten afhankelijk zijn van lokale omstandigheden? Waarom niet 250.000? Waarom niet 10.000? Neen, mijne collega-reaguurders, hier is mee bedoeld dat er GEPLAND wordt met 50.000 asielzoekers. De problemen met de huidige asielzoekers zijn nog niet opgelost en de volgende 50.000 worden al weer vrolijk aangekondigt. En dat terwijl er vrijwel geen draagvlak voor dit beleid is. NL. Moet. Kapot. Een kleuter kan begrijpen dat dit op den duur niet goed gaat. Dan kun je die kleuter een tijdje voor racist uitmaken als hij/zij het waagt er iets van te zeggen, maar uiteindelijk gaat die kleuter wel gelijk krijgen. Tegen die tijd zitten de verantwoordelijken lekker in de zon, te genieten van hun welverdiende pensioen.

Gladiator Fap | 24-10-22 | 13:02 | 6

@Theodorus.Goldbach | 24-10-22 | 13:09: Herinner Mark Twain: “Ga niet in discussie met onwetende mensen. Ze trekken u naar beneden naar hun niveau, en dan verslaan ze u met hun ervaring.”

Red shirt | 24-10-22 | 13:57

@Red shirt | 24-10-22 | 13:57: Herinner "The fascists of the future will call themselves anti-fascists.". Vaak onterecht toegedicht aan Winston Churchill, maar daardoor niet minder waar.

Gladiator Fap | 24-10-22 | 14:10

@Red shirt | 24-10-22 | 13:57: Hij zei ook: Ik houd van kritiek, maar ik moet het er wel mee eens zijn.

donkieshot | 24-10-22 | 14:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Kijk even bij het cbs, Centraal Bureau voor Statistiek.

Daar zie je dat er bijna net zoveel mensen doodgaan als dat er geboren worden in Nederland elke dag. Een aantal jaar geleden was dat zelfs gelijk.
Als de babyboomers overleden zijn, zal er weer een groei komen.

https://www,cbs,nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-bevolking/bevolkingsgroei/groei

"In 2021 werden er op een gemiddelde dag ongeveer 492 kinderen geboren,
en overleden 468 mensen.
Verder vestigden zich gemiddeld 692 immigranten per dag in Nederland,
terwijl er 398 emigranten vertrokken.
De bevolking van Nederland groeide met gemiddeld 316 personen per dag."

1000 asiel/week, als die blijven zijn dat 140 per dag.
Dat klopt wel, bij immigranten en emigranten zitten arbeidsmigranten uit Duitsland of VS e.d. en wat bruidjes van over de grens.

Sommige arbeids-immigranten wonen samen, asielzoekers kan ook ouder met kind zijn.

In 2019 werden er 69000 woningen gebouwd.
Dat zijn er 190 per dag.
In 2020 en 2021 lag dat lager
https://www,cbs,nl/nl-nl/nieuws/2022/04/bijna-69-duizend-nieuwbouwwoningen-in-2021

Afgezien van wat geschuif, nieuwe starters, beginnende gezinnen, lijkt tekort te ontstaan, al jaren bekend, en dat het hoofddeel nieuwe woningen nodig is voor immigranten. Kan best.
Leuk voor de pandjes-doorverkopers en de buitenlandse investeerders die geld willen verdienen aan de woningnood.
Dat gaan perverse prikkels niet oplossen.

Maar de overheid moet dit toch ook weten?

AdvocatusDiaboli | 24-10-22 | 13:01 | 1

Je vergeet de honderden subsidie vretende subsidieclubs, raadgevers, psychologen, "onderzoekers", planners, begeleiders, commissariaatjes, praatclubs, mediaclubs, activistenclubs, educatieclubs, lobbyclubs, politieke verenigingen, projecten, programma's, vertrouwenspersonen, religieuze praatjesmakers, bouwondernemers, architecten, meubelleveranciers, technologieleveranciers, spindoctors, internationale belangen, banken en niet te vergeten de gigantische hoeveelheid deugaflaat voor zelf-verklaard moreel-superieuren ten kosten van iedereen, behalve zijzelf. De overheid weet dit dondersgoed, want het begint en eindigt bij diezelfde overheid. Dit IS de overheid. De geveinsde moraliteit zorgt voor het mandaat en de negatieve gevolgen worden glashard ontkend.

Gladiator Fap | 24-10-22 | 13:11

Hoorde net die Bruls op de radio bij Sven Cockelmans. Wat een blaaskaak die Bruls echt verbijsterend...

Blonde Nel | 24-10-22 | 12:57 | 2

Ik vertrouw mannen met een plofkop nooit zo erg.

Zenzeo | 24-10-22 | 12:58

En ondertussen vertrekken steeds meer vermogende personen en bedrijven...

NLerinTR | 24-10-22 | 12:57
-weggejorist-
klimgek | 24-10-22 | 12:55 | 1

Hoeveel asielschepen zijn dat?

Jan de Vries | 24-10-22 | 12:46

Zie mijn opmerking hierboven over kiezersbedrog

nick666 | 24-10-22 | 12:41

Nog even volhouden mensen . De verkiezingen komen er aan.

gerrie de perrie | 24-10-22 | 12:41 | 1

En dan?

Zenzeo | 24-10-22 | 13:00

Ben nog steeds op zoek naar antwoord op de simpele vraag: waarom?

SoepKip | 24-10-22 | 12:35 | 2
-weggejorist-
Zenzeo | 24-10-22 | 13:01
-weggejorist-
gestoptmetroken | 24-10-22 | 13:19

32.000 daklozen doen ze niks voor. maar 77.000 die alles gratis krijgen is geen probleem, bizar.

VanderGeelen-Coppens | 24-10-22 | 12:29 | 11

@donkieshot | 24-10-22 | 13:02:

Dat is een ander probleem. Een reaguurder deelde hier laatst zijn verhaal en puntje bij paaltje kwam het er op neer dat je je moet melden bij een gemeente als je dakloos bent of dreigt te worden. Het zal daar ook wel een zooitje zijn maar beter iets dan niets denk ik dan maar.

Theodorus.Goldbach | 24-10-22 | 13:13

@Theodorus.Goldbach | 24-10-22 | 13:13: Het is een probleem uit dezelfde mand. Het geeft aan dat het speelveld niet gelijk is. Of zoals de Fransen zeggen: theorie is leuk, behalve als het in de praktijk niet werkt.

donkieshot | 24-10-22 | 14:53

@Theodorus.Goldbach | 24-10-22 | 12:49: beter zoeken dan. Al een paar jaar vind je in de daklozenopvang ook steeds meer AOW-ers, stellen zelfs, en mensen die gewoon een baan hebben. Met name gescheiden vaders, een enkele keer ook moeders. En die mensen zijn dus niet vergelijkbaar met statushouders. Die mensen worden in hun eigen land achtergesteld terwijl ze ondertussen gewoon belasting betalen en hun werk doen. Voor hen is er geen huis. Want een scheiding is geen reden voor urgentie meer, zelfs niet met kinderen.

Vandeanderekant | 24-10-22 | 15:00
▼ 8 antwoorden verborgen

Wolven zijn niet gevaarlijk en bijten geen mensen.
En anders zet je gewoon een hoog hek om je schapen.

Ambiorix | 24-10-22 | 12:23

Maar dat is raar, het standpunt van de VVD mbt asielbeleid luidt namelijk zo:

"Het huidige asielbeleid is niet meer vol te houden. Tussen de asielzoekers zitten te veel gelukszoekers die hier geen recht op asiel krijgen, maar wel de opvang vullen en de procedures onnodig lang maken. Europese samenlevingen kunnen de grote groepen migranten niet aan en vreemdelingenhaat ligt op de loer. De enige winnaars van dit systeem zijn de mensensmokkelaars.

Opvang in de regio
Voor ons staat voorop dat echte vluchtelingen recht hebben op veiligheid. Zij moeten dus worden opgevangen in het eerste veilige land waar ze aankomen. Dat hoeft niet in Europa te zijn. Wij willen bijdragen aan veilige havens in de regio zelf. Daardoor kunnen vluchtelingen veilig worden opgevangen en hoeven zij niet voor een enorm bedrag hun leven te wagen in een smokkelbootje op zee.

Wanneer veilige opvang in de regio geregeld is, hebben we geen asielloketten in Europa meer nodig. Wel kan Nederland vluchtelingen die in onze samenleving passen zelf uitnodigen. Dit doen we pas als de ongecontroleerde toestroom bijna helemaal is opgedroogd.

Buitengrenzen versterken
Daarnaast moeten we de buitengrenzen van de EU op orde krijgen. Alleen zo kunnen we het aantal asielaanvragen echt naar nul brengen en zelf een kleine groep mensen selecteren die passen in onze samenleving. Als dat niet met de hele EU lukt, willen we het met een kleiner groepje landen regelen.

Afgewezen asielzoekers moeten meteen terug naar het land van herkomst. Als die landen daar niet aan meewerken, willen wij dat de EU haar macht gebruikt. Bijvoorbeeld door die landen sancties op te leggen of te korten op ontwikkelingshulp. Statushouders die veroordeeld zijn voor ernstige misdrijven, moeten hun verblijfsvergunning verliezen. Asielzoekers die ernstige overlast veroorzaken, worden in een zeer zwaar regime opgevangen."

Strookt niet echt met de werkelijkheid hè?

Lompelul | 24-10-22 | 12:23 | 8

@Kowalski11 | 24-10-22 | 12:56:

Wilders zou de rangen kunnen sluiten met de VVD en niet elke keer weer een pot gelul opentrekken. Met de ChristenUnie, het CDA en in mindere mate D66 krijg je niet gedaan wat de VVD wil. Maar Rutte moet wel. Schuld van de PVV en vooral de mensen die op kansloze partijen stemmen.

Theodorus.Goldbach | 24-10-22 | 13:15

@Zenzeo | 24-10-22 | 13:04: Plak gewoon het labeltje 'corona' op de ongebreidelde asielinstroom, zul je zien dat het dan wel kan.

Kowalski11 | 24-10-22 | 13:16

Dat is proza voor de verkiezingsbühne, niet wat ze achter de deur hanteren als ze afspreken hoe ze aan de macht kunnen blijven...

oh no | 24-10-22 | 13:32
▼ 5 antwoorden verborgen

maar wat gaan al die nieuwe Nederlanders doen dan? Percentage is kind , ouders bijstand of minimum inkomen wordt Toeslagencircuit. Groot gedeeelte van 'able bodied workforce' kan laaggeschoold werk doen in distributiecentra en op het platteland in weer en wind en in de kassen. Sinds vluchtelingenwerk de truuk heeft bedacht om ontslag te nemen en in de bijstand te gaan 2000 euro bijstand inclusief toeslagen en gemeentesubisidiepotjes versus 's nacht lichamelijk zwaar werken voor 1500 euro denkt een aantal niet gek wezen doei. Schoonmaakwerk, en in de distributie en logistiek zoals chauffeurs is Nederlandse taal toch een pre. Percentage wat in de zorg en IT kan werken is met een vergrootglas nog moeilijk te zoeken. Rutte IV beleid

HetOorAakel | 24-10-22 | 12:22 | 3

En dan uiteraard naast die bijstand en toeslagen nog wat zwart bijklussen en 3000 netto per maand is heel goed haalbaar.

Crankhead | 24-10-22 | 12:35

@Crankhead | 24-10-22 | 12:35: van het geld terug naar land van onderdrukking tijdens vakanties , zoals Somalie, en investeren in vastgoed want bijstands en fraudeambtenaar hier krijgt nevernooitniet de gegevens van het lokale kadaster ter inzage

HetOorAakel | 24-10-22 | 12:42

Die nieuwe Nederlanders schrikken zich op de eerste werkdag helemaal dood van het werktempo dat ze wordt opgelegd. Ook dat is iets waar je, net als de Nederlandse taal en cultuur, mee moet zijn opgegroeid om er mee om te kunnen gaan. Mijn vrouw doet het huishouden, op haar tempo, maar actief aan den arbeid, nee meneer, dat gaat niet lukken. Zowel mentaal als fysiek niet in staat om het tempo bij te benen. Gelukkig is het een schat.

Peerkeoud | 24-10-22 | 16:55

Maar hoeveel Marokkanen zijn er al retour afzender?

NLgaatnaardeklote | 24-10-22 | 12:21

NL (Gaaf land) moet en zal kapot !

Spartaan1888 | 24-10-22 | 12:19
-weggejorist-
jufrouw theelepeltje | 24-10-22 | 12:15 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Tijd voor een opendeurtje: dit gaat verkeerd aflopen.

Here's Freddy | 24-10-22 | 12:14

Begin jaren tachtig. Aan mij heeft het niet gelegen, ik heb op de beste man trouw gestemd

Via de parlementaire weg spande Janmaat zich in voor de belangen van de autochtone arbeiders en de middenstand. Hij richtte zich vooral op de bevolkingspolitiek en het vreemdelingenbeleid, waar hij graag een streng restrictief beleid zag ten opzichte van asielzoekers. Hiermee ging hij vaak dwars in tegen de andere partijen. Janmaat liet zich bij zulke standpunten vaak leiden door economische en materialistische argumenten. Zo zei hij: “elke vluchteling kost ons, laten we zeggen: tweehonderdduizend gulden?”. Wetenschappelijk onderzoek naar de economische gevolgen van migratie en het bijhouden van statistische gegevens hierover was in die tijd nog niet van toepassing.

Vaak als Janmaat het woord voerde in de Kamer, verlieten andere Kamerleden demonstratief de zaal, negeerden hem of onderbraken zijn redevoeringen herhaaldelijk.

Cornelis12 | 24-10-22 | 12:10 | 4

Ik vraag me af wat er van die deugers van het eerste uur is geworden. Een leven zonder realiteitszin lijkt me een zwaar bestaan.

Here's Freddy | 24-10-22 | 12:17

@Here's Freddy | 24-10-22 | 12:17: Die hebben allemaal een bestuursfunctie en geven les zodat er niets verloren gaat van het oude links zijn.

Zitvlak | 24-10-22 | 12:19

Dan bent u een van de weinigen geweest die zijn verstand heeft gebruikt.

tjongerschans | 24-10-22 | 12:55
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien eens een referendum houden over een onmiddellijke asiel-stop. Ohhh wacht, ... Ollongren...

Conan de Rabarber | 24-10-22 | 12:10

Van een verhuishulpwebsiteje geplukt:

'Wonen in Hongarije is voor veel Nederlanders een droom. Niet alleen vanwege de prachtige natuur en de vriendelijke mensen. Ook het rustige levenstempo, het redelijk stabiele Hongaarse klimaat en de lage kosten voor levensonderhoud, maken van Hongarije een aantrekkelijk thuisland.'

De Anti Asiel Politiek van Viktor Orbán maakt het helemaal af.

Wat zit je hier nog te miepen?
Laat Rutte met z'n asielzoekers achter. Kijken of ie nog wat te lachen heeft, als we dat massaal doen.

HeerVanStand | 24-10-22 | 12:08 | 8

@YoMoms 12:24
Eerst de uitkering in Nederland regelen, dan sneaky vertrekken, je weet toch?

HeerVanStand | 24-10-22 | 12:26

@YoMoms 12:29
Money talks. The money will do the talking. En verder: vrij verkeer van goederen en personen en shit, bro. Ik zweer je. No worries!

HeerVanStand | 24-10-22 | 12:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Als starter moet je de verzilvering ophoesten voor iedereen z'n verlangde Funda verkoopprijs. En de sociale huurmarkt betalen voor een lichting nieuwkomers die groter is dan jouw demograaf. Omvolking is niet expres door een complot van de elite, maar het is wel de ongelukkige uitkomst.

GeheidEenGeit | 24-10-22 | 12:06

Exclusief Oekraïners want die mogen hier gewoon heen reizen en tellen niet mee als asielzoekers.

ruud76 | 24-10-22 | 12:06 | 4

@JJMS | 24-10-22 | 12:19: eerst zien, dan pas geloven. Maar ergens heb ik minder problemen met Oekraïners die blijven dan met al die lui uit Afrika, Midden-Oosten (en deels Azië).

oh no | 24-10-22 | 13:34
▼ 1 antwoord verborgen

Plus 350.000 ingevlogen familieleden. Het wordt wel iets omvangrijker dan Weert.

quatro32 | 24-10-22 | 12:05

Prachtige statestieken in het vooruitzicht.
De mensen menigte groeit met de week.
Weet u waar ik me zorgen om maak, wat voor een maatschappij krijgen mijn kleinkinderen.
Het land is onbestuurbaar, onbetaalbaar, onberekenbaar en economisch een wrak.
De ongebreidelde instroom van mensen, kan niet op deze manier door blijven gaan.
Verdrag opzeggen en paal en perk stellen aan ongenode gasten.
Uitzetten en in een computersysteem zetten.
Ict bij de overheid een ramp, ik weet het.
Er moet iets gebeuren.
Eric mag van mij een functie elders krijgen, toezichthouder in de schildersbuurt bijvoorbeeld.

Zitvlak | 24-10-22 | 12:05 | 1

Opvallend dat de huidige vluchtelingen (uit #Ukraine️ ) vrijwel allemaal vrouwen met kinderen zijn. De mannen blijven achter om te strijden voor hun vrijheid (wat dat dan ook is). Uit andere ("") landen is dat precies omgekeerd. De mensen die vluchten uit hun door Putin kapot gebombardeerde huizen in Syrië zullen -bij uitzondering- vrijwel nooit iets nuttigs gaan doen in Nederland. Er vluchten nu erg veel uitgezette Syriërs uit Libanon. Daar zijn er een kleine 2 miljoen van neergestreken en Libanon heeft al genoeg problemen zonder vluchtelingen, dus weg er mee. Zag van één van die vluchtelingen welke route hij heeft gevolgd. Dit deed hij vanaf de cruise boot in Velsen. Compleet met filmpjes. Hoezo geen reclame voor het doen afreizen van de andere 2 miljoen naar NL ?

EvertsNL | 24-10-22 | 16:51

Wat komen asielzoekers doen in een land waar je drie euro voor een brood betaalt?

heldheino | 24-10-22 | 12:05 | 5

ik betaalde gisteren meer dan 4 euro voor een brood. Welke statushouder kan dat betalen ja.

small_town_dude | 24-10-22 | 12:12

Serieus?

Spartaan1888 | 24-10-22 | 12:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Even een voorspelling doen: eind januari 2023 en eind februari 2023 worden in totaal twee zeer goed geïntegreerde gezinnen, waarvan minimaal 1 ouder(s) een baan heeft, en met uitstekende schoolcijfers halende kinderen, het land uitgezet.

Rest In Privacy | 24-10-22 | 12:04

Dit kabinet bestaat voornamelijk uit blinde en dove lafbekken en het parlement is een verzameling trekpoppen van Rutte en co.

donkeyman | 24-10-22 | 12:03

Maar ze zijn toevallig wél alle vijftigduizend klimaatneutraal - dat u het effe weet, meneer Jetten.

bisbisbis | 24-10-22 | 12:03

Wanneer stopt deze totale krankzinnigheid?

VP732 | 24-10-22 | 12:03 | 3

Als het kapitaal, de logistiek, en de vakkennis vertrokken is, zo'n beetje rond 2045.

GeheidEenGeit | 24-10-22 | 12:08

@GeheidEenGeit | 24-10-22 | 12:08: Zoon is talentvolle ICT-er, schoondochter is arts. Ze hebben serieuze plannen om te vertrekken, al was het alleen maar om hun twee kinderen een toekomst te kunnen bieden. Mevrouw Freddy vindt dat vreselijk, maar geeft ze aan de andere kant groot gelijk.

Here's Freddy | 24-10-22 | 12:31

@Here's Freddy | 24-10-22 | 12:31: Je weet van het gras bij de buren, toch? Enige landen waar geen immigratie is, zijn de shitholes waar de emmigranten uit vertrekken om te immigreren naar toekomstige shitholes. Waar moet ik heen, ik kan niet naar ....

Peerkeoud | 24-10-22 | 17:04
-weggejorist-
sub zero ice cold | 24-10-22 | 12:02 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Misschien wat zandbanken op de Noordzee aanmaken, kunnen ze zich ook een beetje thuis voelen.

Sinclair | 24-10-22 | 11:58

Worden al die uitkeringen, toeslagen en overige gratisweggeefgeldzaken ook via goedkope leningen gefinancierd? Je zou denken dat Holland BV er nogal op leegloopt aangezien 60% na 5 jaar nog steeds in een uitkering zit.

Sliptong | 24-10-22 | 11:57

Pas op, straks ben je een racist. Nieuwsuur had net ook al een docu over "omvolking". Heb ik niet gezien, maar ik schat in dat iedere twijfelaar aan massa immigratie werd weggezet als racist, xenofoob en islamofoob.

Tuurlijk is er geen vooropgezet plan/complot voor omvolking. Maar dat het gebeurt is een feit. En dat is geen kwaadwil, maar gewoon ongelooflijke slapheid van onze bestuurders.

Helaas staan we er bij en kijken er naar.

TheBigKirth | 24-10-22 | 11:56 | 5

Complotdenkers denken dat er men een groot gemengd sterk ras wil laten ontstaan. Dus dat de mensen allemaal een beetje Europese, beetje Aziatische, beetje Afrikaanse, etc. genen hebben. Tegelijkertijd denken ze dat men 80% van de bevolking wil ruimen om zo er maximaal 500 miljoen over te houden. Maar dat geloof ik dus niet. Zoiets kwaadaardigs zou men nooit doen.

Rest In Privacy | 24-10-22 | 12:11

@ikhebgeenflauwidee | 24-10-22 | 12:11: "Zoiets kwaadaardigs zou men nooit doen" dat denken alle goede mensen. Deze wereld is niet het sprookjesbos dat velen hier denken dat het is. We hadden het hier gewoon erg goed geregeld voor een hele lange tijd maar die tijd is over en sommigen doen een hoop voor geld, macht en olie. Gaan over lijken zeg maar.

keistad | 24-10-22 | 12:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Behalve de echte vluchtelingen, de Oekraïeners zijn het allemaal Rushdie haters. Denken die lhbht+ stemmers überhaupt wel na als ze mogen stemmen? Als het zo doorgaat is het voor hun einde oefening.

Acidstain | 24-10-22 | 11:54 | 2

Allemaal wensdenkers, zit geen gram realiteit bij.

Kaas de Vies | 24-10-22 | 11:56

Prima volk verder denk ik, de gevluchte Oekraïners. Maar er is plek zat in Oekraïne waar geen oorlog is.

TheBigKirth | 24-10-22 | 11:58

Ik fietste vanmorgen naar huis, ik zag alleen maar hoofddoekjes op straat. En nog twee vrouwen die aan het schreeuwen waren naar elkaar, in het Arabisch. Dit is toch niet leuk meer?

Papa Jones | 24-10-22 | 11:51 | 7

@Papa Jones | 24-10-22 | 12:02: Poelenburcht zit het vol en het centrum ook.

Zitvlak | 24-10-22 | 12:23

In Village de Juliane sur Mer ook geen last van ,wel veel duitsers maar die gaan na een paar weken weer terug

bakenstuurboord | 24-10-22 | 12:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Vanaf welk aantal mag je spreken van omvolking en discriminatie tegen de eigen bevolking omdat de huizen oneerlijk worden verdeeld onder statushouders?

keistad | 24-10-22 | 11:50 | 7

Dat is een verboden vraag.
Meestal is het antwoord: welnee, maak je geen zorgen, dat heeft geen invloed.
Dus die vraag beantwoorden zou dan geen probleem moeten zijn maar toch liever niet.
Dus het blijft vaag en open voor speculatie.
En dan gaan klagen over fact free politics.

AdvocatusDiaboli | 24-10-22 | 12:02

Probeer het uit en span een rechtszaak aan tegen degene die de eigen bevolking oneerlijk behandeld. Eens kijken wat de rechter daar van vindt. Zou me niets verbazen als de rechter vindt dat dat niet mag en dat die asielzoekers gewoon achter aan moeten sluiten. Volgens de grondwet is iedereen gelijk en moet iedereen gelijk worden behandeld, toch, of ben ik te naïef?

Peerkeoud | 24-10-22 | 17:10

@Peerkeoud | 24-10-22 | 17:10:
De rechter mag niet toetsen aan de Grondwet.

Constitutionele toetsing door de rechter houdt in dat de rechter toetst (of mag toetsen) of wetten al dan niet in overeenstemming zijn met de Grondwet. Het huidige artikel 120 van de Grondwet bepaalt dat de rechter niet mag beoordelen of wetten en verdragen in strijd zijn met de Grondwet. Nederland kent momenteel, anders dan bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en Scandinavische landen dus geen constitutionele toetsing door de rechter. De constitutionele toetsing wordt in Nederland overgelaten aan de wetgever: de wetgever, dus Tweede en Eerste Kamer en de regering, moeten er op letten dat de wetten die zij maken niet in strijd zijn met de Grondwet.

theo-is-dood | 24-10-22 | 18:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Nu al geschrokken?

Van asielzoekers die eigenlijk een lokaal met veldbedden en een gaarkeuken kunnen krijgen? Oh en een Miele natuurlijk die ze moeten delen met tig anderen.

Ik heb dan slecht nieuws. Dit jaar komen er wel minstens 300.000 immigranten, slechts een relatief klein percentage daarvan zijn statushouders + nareizigers.

Oekraïners tellen we anders en omdat Poetin erachter is dat hij het (momenteel) militair niet kan winnen is hij al een poosje bezig om heel Oekraïne onleefbaar te maken. Mensen daar die nog geld hebben ergens gaan hun vrouwen en kinderen echt wel naar het westen sturen. Wie laat zijn vrouw en kinderen nu doodvriezen? Reken voor 2023 maar op zo'n 100.000 vrouwen en kinderen uit Oekraïne. Zo'n 250.000 normale immigranten en wellicht ook nog enkele tienduizenden Russen dan zit je zo maar op dik richting een half miljoen.

Vergeet niet Thierry Baudet en de gehele FVD een bedankje te sturen voor alle Syriërs en Oekraïners die zijn grote held Poetin onze kant op stuurt.

Theodorus.Goldbach | 24-10-22 | 11:50 | 17
-weggejorist-
tjongerschans | 24-10-22 | 12:56

Het is 14-16 graden in Oekraine. Met dat vriezen loopt het dus wel los.

toetssteen | 24-10-22 | 13:37
▼ 14 antwoorden verborgen

Dit kabinet heeft zich een aantal pittige doelstellingen opgelegd:
- 'Onbeperkte' opvang asielszoekers +1000 per week.
- 900.000 woningen voor 2030
- Realiseren klimaatdoelstellingen 2030
Nederland RIP

First Contact | 24-10-22 | 11:49 | 1

Ze gaan er misschien al van uit dat Rutte VI er niet gaat komen, dat geeft de leden van de regering nu nog een 8 jaar om een leuke villa in het buitenland te regelen en dagelijk alle verantwoordelijkheden onder een warme douche van champagne van zich af te wassen.

Sneerpoets | 24-10-22 | 12:00

Wanneer stopt deze waanzin eindelijk ?

Der Schnitzeljäger | 24-10-22 | 11:48 | 2

Geen moeilijke vragen stellen.

small_town_dude | 24-10-22 | 11:51

Inschikken en mond houden.

Acidstain | 24-10-22 | 12:01

Ze zijn echt gek geworden. Zien die klojo's nu zelf niet in, dat dit simpelweg alleen maar tot meer ellende gaat leiden? Ik zou ook wel de hele wereld willen redden. Maar dan willen ze allemaal op de bank en dat past gewoonweg niet.

hoochee | 24-10-22 | 11:48 | 1

Meer ellende is meer wetten en regels en dus wordt de bevolking meer geknecht.
Want de bevolking roept dan om harder overheids ingrijpen bij toenemende ellende...
Terwijl de overheid de oorzaak is en de migrant het gevolg.

steekmug | 24-10-22 | 12:05

"en dit jaar staat de teller in september ook al op dat aantal van 35K.''

Waarbij dan ca 90.000 Oekraïners die sinds 24 februari zijn binnen gestroomd buiten beschouwing worden gelaten. En met nog twee maanden te gaan worden die 35K er nog wel 42.000.

In de Volkskrant vandaag een artikel over de asielcrisis in EU verband. Ene Sandrino Smeets beargumenteert daarin dat er eerst een ''mislukt'' EU topoverleg over de asielcrisis nodig is, waarna een tijdje later op een volgend topoverleg spijkers met koppen geslagen kunnen worden. Smeets beargumenteert eea niet eens onaardig, moet ik zeggen, maar mbt de asielcrisis moet ik het nog zien gebeuren. Verder schrijft hij oa dit:

"De huidige asielstromen zijn in veel landen net zo groot als tijdens de vluchtelingencrisis van 2015. Veertien landen hebben bij het Europees Asielagentschap (EUAA) aangegeven dat ze de huidige instroom niet aankunnen."

Ik zou wel eens willen weten of Nederland bij die 14 landen zit. En je ziet ook weer dat de Gutmenschen ons gewoon probeerden te foppen met hun sussende: ''Er is geen sprake van een asielcrisis; er komen helemaal niet meer asielzoekers binnen dan anders. Er is sprake van een opvangcrisis.'' Met straks 42.000 asielzoekers voor 2022 gaat het al een heel eind richting het 'Wir schaffen das' jaar 2015 (toen 58.000).

En als Eric voor volgend jaar al uitgaat van 50.000 instromers, dan kun je er een biertje om verwedden dat we de 58.000 van 2015 ruimschoots gaan overtreffen.

Misschien eindelijk dat Vluchtelingenverdrag uit 1951 eens opzeggen? Bij wijze van duidelijk signaal aan de hele wereld? Misschien hier eens kijken wat er veranderd kan worden aan de asielwetgeving? Stoppen met het afgeven van permanente verblijfsvergunningen? Alles richten op terugkeer naar de landen van herkomst? In EU verband pleiten voor hekken en pushbackbeleid? In het artikel van Smeets las ik toch dat er in Brussel wel iets besproken wordt:

"De Europese leiders - en de presidenten Charles Michel en Ursula von der Leyen - vlogen elkaar in de haren over het financieren van 'fysieke grensbarrières''.

Fysieke grensbarrières? Dan heb je het toch echt over hekken en pushbackbeleid. En dat zou inderdaad door 'Brussel' gefinancierd moeten worden, want daar hebben alle EU landen belang bij.

Die massale landverhuizingen, die doen denken aan de laatste eeuw van het West-Romeinse Rijk, moeten worden gestopt.

Dr_Johnson | 24-10-22 | 11:48 | 5

Naast de ruim 80 miljoen vluchtelingen wereldwijd op dit moment volgens de VN, is er in Afrika en het M.O. een bevolkingsexplosie van jewelste gaande dat zal leiden tot gigantische migratie. Dit kan het overbevolkte Nederland niet aan. Voor wat ons te wachten staat als er niet ingegrepen wordt, kijken de verantwoordelijke kabinetten Rutte al jarenlang opzij. Wat zij niet zien, bestaat volgens hen niet.

drs.Nee | 24-10-22 | 12:18

Snap nog steeds niet dat na 5 jaar de buit binnen is. Mocht er dan sprake zijn van betaald werk, blijft dit meestal aan de onderkant arbeidsmarkt. Toeslagen minus loonbelasting en Btw, blijft eea geld kosten.

zwemverbrander | 24-10-22 | 12:19

@J.P.Drapeau | 24-10-22 | 12:05:

De Romeinen verzetten zich met hand en tand, probeerden hun Rijn/Donau grens te verdedigen tegen de 'ongecontroleerde' instroom van allerlei Germaanse stammen. Maar het was vechten tegen de bierkaai. Ze hadden gewoon te weinig legioenen, en die legioenen bestonden grotendeels uit zg 'foederati', cohorten van Germaanse stammen die zich al eerder binnen de grenzen hadden weten te vestigen, en waarvan de 'loyaliteit' vaak zeer dubieus was. En er waren natuurlijk wel meer oorzaken.

In ieder geval, de EU beschikt wel in ruime mate over de middelen om de buitengrenzen hermetisch af te grendelen, maar doet het gewoon niet. Laat zich gijzelen door Gutmenschen die beweren dat die landverhuizers in staat moeten worden gesteld om op EU grondgebied asiel aan te vragen. En er wordt nog totaal geen - financiële - druk uitgeoefend op bepaalde 'weigerachtige' landen om hun eigen uitgeprocedeerde/afgewezen onderdanen terug te nemen.

In tegenstelling tot die Romeinen, laten wij onze ondergang gewoon gedwee over ons komen.

Dr_Johnson | 24-10-22 | 12:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Zou wat wezen. Verhuisd Rutte na zijn premierschap naar Zwitserland. De hele dag lachen op een berg........

VerreNeef | 24-10-22 | 11:48 | 4

Het zou mij helemaal niets verbazen, die man heeft helemaal geen binding met Nederland of Nederlanders. Hij zal hoogstens z'n fietsje missen.

Sneerpoets | 24-10-22 | 12:02

Ik zie 'm eerder vertrekken naar de Nieuw-Zeelandse alpen. Zover mogelijk weg van de ellende die hij (mede) heeft veroorzaakt.

puszuiger | 24-10-22 | 12:03
▼ 1 antwoord verborgen

Het is eenvoudig op te lossen: in wijken waarin in maart het meest op GroenLinks en/of D66 wordt gestemd grote asielzoekers centra plaatsen en alle huurwoningen aan statushouders geven. Iedereen blij!

quazi | 24-10-22 | 11:47 | 1

Hou toch op met die lulkoek. Zelfs in Wassenaar zit bungalowpark Duinrell vol met asylanten

theo-is-dood | 24-10-22 | 18:53

bouwen bouwen bouwen!
Klinkt leuk.

Maar.
We hebben bouwen bouwen bouwen, voor de asielzoekers.
En,
we hebben bouwen bouwen bouwen, voor de mensen die nu eindelijk wel een keer een gezin willen starten en voor alle andere klemzitters (door de overheid onterecht scheefhuurder genoemd).

Graag willen we dat verschil zien, Hugo.

Wat je ook verder wel of niet doet met de asielzoekers, de tijd van eindeloos inschikken en cruiseschepen volladen is voorbij. De tijdelijke noodspons zit een keer vol als je die niet kan uitwringen. Dus slapen de mensen buiten en wordt het opvang-probleem bij de gemeentes over de schutting geflikkerd.

En ja, Jesse Klaver, het gaat een tijdje goed, maar als je niet af en te een nieuw emmertje onder de kraan zet, loopt de emmer over. Dus ' het ging tot nu toe goed' is een nietszeggende uitspraak. Geeft niks, hebben alfa-studies wel vaker last van.

Dus, minstens zoveel huizen erbij als er asielzoekers bijkomen, en anders gaat het niet werken. Er is geen rek meer.

AdvocatusDiaboli | 24-10-22 | 11:47 | 1

Wie gaan dat bouwen, bouwen, bouwen daadwerkelijk doen dan? Hugo kan natuurlijk nooit met bouwlaarzen aan worden gezien, dus die roept het alleen maar. Aan Hugo zal het niet liggen, maar welke handjes gaan er überhaupt nog vuil gemaakt worden in dit land waar iedere jongere recht heeft op een nietszeggende universitaire opleiding?

Peerkeoud | 24-10-22 | 17:18

'Het ziet er volgens de prognose niet naar uit dat het aantal asielaanvragen komende jaren zal afnemen of stabiliseren. '

BOUWEN BOUWEN BOUWEN HUGO!
Heel Afghanistan, Eritrea en Syrië wil wel zo'n gratis huis.

wapster | 24-10-22 | 11:46

50.000 stuks, dan moeten we, schat ik zo, ongeveer, ook 250 moskees bouwen.

Mr_Natural | 24-10-22 | 11:46 | 1

En 50 Sharia-basisscholen.

quazi | 24-10-22 | 11:50

En weer een kauwgumbal erbij. Dit zou ook op de EU kunnen slaan. youtu.be/LPjzfGChGlE

small_town_dude | 24-10-22 | 11:45

Die emmer is nog lang niet vol blijkbaar.
Het klotst over de rand, het water ligt buiten op de grond te slapen.
Maar er kan nog wat bij.
Dwang!!
Dwang is in de maak, dwang is dé oplossing.
F@ck democratisch draagvlak.
Dwingen, dwang, je zult!!
Hoe lang blijft de VVD nog tegen de onzalige plannen van Eric vd Bulk?
3,2,1….. “we steunen onze minister”.
Minister van Bulk..

Ruimedenker | 24-10-22 | 11:45 | 3

Weet u wie, na de Engelsen, ook goed waren in de gedwongen tijdelijke opvang van mensen in kampen?

F. Jacobse | 24-10-22 | 12:06

Vluchtelingen van buiten Europa, alleen laten vestigen in dorpen en steden / wijken waar veel voorstanders van immigratie wonen. Dus niet overwegend in Drenthe, Groningen en Friesland.

EvertsNL | 24-10-22 | 17:04

@EvertsNL | 24-10-22 | 17:0
Ook in Wassenaar zitten 600 asylanten in recreatiepark Duinrell.
Hou toch op met de kletskoek dat asylanten alleen in PVV-buurten worden ondergebracht

theo-is-dood | 24-10-22 | 18:55

'Het ministerie gaat in de documenten uit van het middenscenario. In het hoogste scenario moet het COA eind 2023 meer dan 77.000 mensen opvangen. '

'Oekraïense vluchtelingen spelen in de prognoses nog geen rol. Het asieltopberaad houdt er rekening mee dat Oekraïners uiteindelijk ook in het reguliere asielsysteem terecht komen. Dat zou betekenen dat zeker 76.000 extra mensen asiel aanvragen en vervolgens een huis moeten krijgen.'

Bouwen bouwen bouwen Hugo!

wapster | 24-10-22 | 11:43 | 3

Gevluchte Oekraïeners kunnen op termijn in veilige delen van Oekraïne worden geherhuisvest. Asiel voor het leven is een onding.

J.P.Drapeau | 24-10-22 | 11:46

Na de oorlog daar zijn er veel handjes nodig om de boel weer op te bouwen. Ik stel voor dat voor elke Oekraiener die teruggaat er een andere asielzoeker mee vertrekt om te helpen. Dat land heeft ruimte zat en behoefte aan arbeid. Win win win. Desnoods geven we ze elk nog 1000 euro startgeld mee.

small_town_dude | 24-10-22 | 11:48

"Bouwen bouwen bouwen Hugo!" Klassieke fout. Er moet helemaal niets (overdreven) gebouwd worden. Bouwen = faciliteren. Zet maar eens in op krimp.

tjongerschans | 24-10-22 | 12:59

Allahu Asbak!

Vladmydia | 24-10-22 | 11:42

Is er ook een asieluitstroompagina?

Met_baard | 24-10-22 | 11:41 | 1

Misschien is het wel goed als die lul eens 3 weken vakantie doet in een appartementje in, ik roep maar wat, Malmø of ergens in Skäne.

Bierum | 24-10-22 | 11:40

De meeste mensen weten niet eens waar Weert ligt dus het valt allemaal wel mee.

Sinterbikske | 24-10-22 | 11:40 | 1

Zometeen weten we dat allemaal dankzij opsporing verzocht.

HankHill | 24-10-22 | 11:44

Ik lees altijd een instroom van + 1000 per week, dus ik kom al snel boven de 50.000.
Volgens mij is die 50.000 nu al het geval, maar ik zal vast niet kunnen rekenen.

DeAapUitDeMouw | 24-10-22 | 11:38 | 6

@Theodorus.Goldbach | 24-10-22 | 11:55: volgend jaar verwachten ze toch echt 50.000 nieuwe asielzoekers erbij. Dus kom je toch heel erg in de buurt van die 1.000.

Kruijffje | 24-10-22 | 12:05

Vergelijk het met een discotheek. Mannetje met pet wilt naar binnen, wordt weggestuurd en probeert het 10 minuten later bij een andere portier.

Jos Tiebent | 24-10-22 | 12:35

@Theodorus.Goldbach | 24-10-22 | 11:55: Klopt, maar de teller staat op 1200 per week en ik reken met 900x52. Dan kom ik nog steeds op 50.000. Dus mijn rekenvaardigheid is in orde, leesvaardigheid ook, begrijpend lezen ook en als laatste mijn reaguurvaardigheid ook.

DeAapUitDeMouw | 24-10-22 | 13:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit is al 20 jaar onhoudbaar zwalkend asielbeleid. Dat er niet opnieuw kritisch naar dit beleid wordt gekeken en met name de normering voor de asiel/verlijfstatus, gezinshereniging en de terugkeer is mij onbekend.

Noem mij maar onmenselijk, maar wij kunnen niet de hele wereld opvangen. Hoe kut het ook elders is. Er zou gewoon een lotingsysteem moeten komen... numerus fixus... 10.000 plaatsen ieder jaar.

Kareldetweede | 24-10-22 | 11:37 | 1

Dat is 10.000 te veel.

Mongeaulie waarsguwt | 24-10-22 | 13:06

Hadden we niet met z'n allen afgesproken dat we asielzoekers per half jaar zouden rapporteren?
Dus 25.000 asielzoekers erbij in de eerste helft van volgend jaar.

Osdorpertje | 24-10-22 | 11:37

‘OPgevoed’ met minachting voor onze levenswijze.
Wèèlkommm!

Verderkijkert | 24-10-22 | 11:36

Het zijn er nog veel meer dan alleen een stad als Weert. Het zijn ook de nareizigers. Maak er maar een stad van 180.000 van!

pibasso | 24-10-22 | 11:36

Insjallah!

Eduardo- | 24-10-22 | 11:36

Femke Halsema wil dat de antisemiet David Icke de toegang tot Nederland wordt ontzegd, en daar kan ik me iets bij voorstellen. Maar "we" laten elke week een paar honderd antisemieten ons land binnen.

J.P.Drapeau | 24-10-22 | 11:33 | 1

? Dus omdat iemand een andere mening heeft dan de burgemeester van Amsterdam mag die persoon niet binnen in Nederland???
Is dit Noord-Korea of zo?!

theo-is-dood | 24-10-22 | 18:57

Weert? Wat vindt Geert Wilders daarvan?

Colin.Fart | 24-10-22 | 11:33 | 4

@pibasso LOL

ZeMissiz | 24-10-22 | 11:42

Wat vind Merel Ek hiervan ???

Bello de Hond | 24-10-22 | 11:44

@Bello de Hond | 24-10-22 | 11:44:
Die vind Wilfried

huh!? | 24-10-22 | 12:35
▼ 1 antwoord verborgen

Ik hoop alleen niet dat het allemaal apothekers zijn. Als er een paar tussen zitten met kennis van Java, Python of SAP dan heb ik wel een baantje voor ze.

small_town_dude | 24-10-22 | 11:33 | 5

@Gebakschep | 24-10-22 | 11:40: En maar blijven ontkennen dat er geen bug in het programma zit, gewoon meer hardware neerzetten als oplossing kiezen.

Gebakschep | 24-10-22 | 11:43

Enige waar ze kennis van hebben zijn liefdes SAPpen, gezien de grootte van de gezinnetjes die men sticht.

Waakvlam | 24-10-22 | 11:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat zijn dus GEEN 1.100 unieke asielaanvragen zoals valt te lezen.

Red shirt | 24-10-22 | 11:32 | 2

Nee, ze worden altijd per 10-voud ingediend. Het zijn er maar 110.

Jos Tiebent | 24-10-22 | 11:41

Maar volgend jaar verwachten ze er wel 1.000 per week.

Kruijffje | 24-10-22 | 11:57

Maar goed dat het gespuis dat de criminele bendes van europa betaald om illegale kanszoekers (larpend als vluchtelingen) bij Europa te bezorgen geen geld meer hebben.

Gaat toch echt lastig worden voor ze om dat quota te halen zonder het hulp van bijv. de italiaanse maffia.

niemand specifiek | 24-10-22 | 11:32

Ik denk eerder richting de 100.000. Maar goed, laat maar komen!

kleybeuker | 24-10-22 | 11:32 | 1

Ha meneer van der Burg

Waakvlam | 24-10-22 | 13:00

Toch een voordeel van kinderen die geen huis vinden, want zo gaat het naadloos over dat je als mantelzorger je ouders in huis neemt.

Wodan-de-knuffelbeer | 24-10-22 | 11:31

En maar kartel blijven stemmen, omdat je een deuger bent en of rijk genoeg bent om Achmed uit je buurt te houden. Vaderlandsliefde is je in ieder geval vreemd.

Acidstain | 24-10-22 | 11:30

Helft van één Weert is een Valkenswaard. Twee Weerten zijn één Delft, en twee Delften zijn één Eindhoven.

Ach in een paar jaar zijn we al op zeker een Eindhoven erbij gekomen.

Louter Leuter | 24-10-22 | 11:28 | 2

Vorig jaar waren er zo'n 34860 asielzoekers en dit jaar hebben tot en met september al hetzelfde aantal mensen een aanvraag gedaan.Het gaat hard.

small_town_dude | 24-10-22 | 11:30

@small_town_dude | 24-10-22 | 11:30:
Dit zijn dan de officiële cijfers; dit aantal kun je rustig verdubbelen. Hier komen nog de vluchtelingen uit Oekraïne en de arbeidsmigranten bij.
Alles samen misschien wel drie maal Weert.

CLoVis | 24-10-22 | 11:55

Alles loopt toch vast. Gaat echt niet gebeuren dit. Lange leve stikstofregels en het laatste beetje natuur. Laten we er voorzichtig mee omgaan, onze laatste hoop tegen omvolking.

2Benen | 24-10-22 | 11:27

De Denen weten wat je moet doen als het hard waait, die laten er maar sporadisch de brug over. Duitsland voelt nog altijd WOII-schuld en laat er veel te veel binnen en de gehaaidste komen daarvan naar ons "Slaraffenland", de weg gewezen door subsidie-NGO's en advocaten. Nederland is ziek.

hagelkruis | 24-10-22 | 11:26 | 2

Excuses. Correctie Schlarraffenland. Die Sch-klank hoort er goed bij.

Louter Leuter | 24-10-22 | 11:30

Jammer dat de Deense media wordt opgekocht door de Belgische media huizen. De deugwoekering van binnenuit.

Acidstain | 24-10-22 | 11:33

"We gaan bouwen, bouwen, bouwen!"

Minister Hugo de Pannenkoek - CDA

wapster | 24-10-22 | 11:25 | 2

En binnenhalen, binnenhalen volgens de vvd en v/d Burg.

bqbq | 24-10-22 | 11:35

Hugo hielt zijn mond dicht en kreeg de huidige ministerpost als beloning. Anders snap ik niet waarom.

Acidstain | 24-10-22 | 11:39

Zo nu eerst aandelen Miele en Bosch kopen.

Tjemig | 24-10-22 | 11:24 | 1

Wat moeten die simpelers met een wasmachine, als ze ziet hoe ze de wc onderschijten op een AZC is het laatste wat ze nodig hebben wel een wasmachine.

jansma28542681 | 24-10-22 | 11:39

Zijn er nog eurofielen die nog steeds blij zijn met het vrijwel onbeperkte opengrenzen beleid? U was hier toch voor?

donkieshot | 24-10-22 | 11:24 | 1

Vind ze wel vrij stil op het moment..

miknic | 24-10-22 | 11:26

Zo, goed nieuws! Met het oog op de vergrijzing hebben we die mensen allemaal hard nodig. toch? Toch?

small_town_dude | 24-10-22 | 11:22 | 3

Om dat vastgeroeste geld in beweging te brengen inderdaad.

HankHill | 24-10-22 | 11:26

Het MinJus veronderstelt abusievelijk dat de nieuwe instromiërs de taal van de Kafir al voldoende machtig zijn om simpele hulpvragen te begrijpen. Zoals "Zuster! Ik hep in me broek gepoept".

Nivelleermarionet | 24-10-22 | 11:31

Ja hoor, je moet er toch niet aan denken dat onze billen later gewassen gaan worden door een woke witte man/vrouw/lhbtiqa+? Brrr!

Wiebenick | 24-10-22 | 11:44

Niet goed voor het klimaat dit. Want als deze beoogde nieuwe medeburgers in Syrië of Afghanistan blijven zal hun milieu-afdruk aanzienlijk kleiner blijven. Derhalve zal GroenLinks tegen dit plan zijn en de grenzen ferm op slot houden.

HerzlichWillkommen | 24-10-22 | 11:22 | 1

Groen links vind 50.000 nog veel te weinig waarschijnlijk. Mensen schijnen volgens linkse partijen niet te kakken en geen rotzooi te maken, zoals koeien enzo.

bqbq | 24-10-22 | 11:38

"Hoe meer asielzoekers, hoe beter!"

Staatssecretaris Eric van der Burg - VVD

wapster | 24-10-22 | 11:21

Rutte is al 10 jaar kampioen immigratie, wat had je verwacht? Ik snap dat werkelijk niet. Alleen een totale onbenul geloof de praatjes 2 weken voor de verkiezingen. Helaas zijn dat best veel mensen. Kennelijk genoeg voor een grandioze overwinning voor het kabinet en Rutte afgelopen Maart.

Ir. Wilhelmus | 24-10-22 | 11:21

En vorige week stond op de nos te lezen dat we er rekening mee moeten houden dat zorg straks niet meer vanzelfsprekend is.
Ik mis overigens ook een visie. Iemand die zegt 'we kunnen dit, omdat...'. Het lijkt wel of we moeten en er niks over te zeggen hebben. Dit is gewoon je land te grabbel gooien. Qua zorg, wonen en vooral culturele verschillen. Ik begrijp de term omvolken steeds beter, ik hoef er alleen maar voor in mijn oude wijk te wandelen.

letopuwzaak | 24-10-22 | 11:21 | 1

Dat is het.

PowNerd | 24-10-22 | 11:29

En ze gaan allemaal de Nederlandse taal leren. En ze gaan allemaal aan het werk. En ze gaan allemaal welvaart opleveren. En ze gaan allemaal de boel leefbaarder maken. En ze gaan allemaal...
Oh nee, wacht, wat is het resultaat nu na tientallen jaren massa-immigratie?

Ook leuk, ik heb er weer een paar van die massa import voorstanders bij in de straat hier in het dorp (in het oosten). Uiteraard zijn ze verhuisd nadat ze wat 'rustiger' wilden wonen. Jaja.

Deflatiemonster | 24-10-22 | 11:19

En toch lieve mensen, en toch gaat dit gebeuren. Het jaar erop weer. Tot de grenzen dichtgaan de linkse wind gaat liggen. Maar dan zijn wij allemaal al lang dood.

PowNerd | 24-10-22 | 11:19

Leuke cijferbrij. Tel liever even statushouders, gezinshereniging en andere migranten die een woning bij de rechter kunnen claimen bij elkaar op.

Gemeente mogen dankzij een dwangwet honderdduizend statushouders gaan huisversten, terwijl er in een eerste helft van dit jaar een vergelijkbaar aantal asiel heeft aangevraagd. Tweederde krijgt dat asiel, en met een beetje gezinshereniging heb je dan nog een keertje honderdduizend nieuwe inwoners van Nederland. Je kan blijven filosoferen over wereldvrede, uitzetten van illegalen en andere illusies, maar je weet gewoon dat de deur wagenwijd openstaat en zal blijven staan.

Een beetje minister die regeren = vooruitzien een beetje hanteert, weet bij de start van een nieuwe oorlog of bij een asielaanvraag al dat er een extra vraag naar woningen komt, bovenop de miljoen die we al missen. Je hoeft niet op de rechter te wachten, je hoeft niet mensen meer dan tien jaar op een woning te laten wachten. Je hoeft niet tien jaar te doen over het formuleren van een bouwvergunning.

Ga. bouwen.

Wonen is een grondrecht volgens onze grondwet, de EVRM en de UVRM.

Feynman | 24-10-22 | 11:19

Aandelen Western Union dan maar.

GeheidEenGeit | 24-10-22 | 11:18

Rupsje nooit genoeg .
Wanneer zijn er verkiezingen.....

Longhorn | 24-10-22 | 11:18

Dat zijn bizar veel Mieles.

De Duitse export draait prima op onze import.

Daarnaast ga ik een baan zoeken bij een sociale uitkeringsinstantie want dat wordt een: 'Job for life'

Ervaringsdeskundige | 24-10-22 | 11:18 | 1

Duitsland is wel klaar met exporteren straks. Veel industrie heeft veel gas en electra nodig om te produceren.

pibasso | 24-10-22 | 11:37

We hebben een Deltaplan nodig tegen de asielinstroom.

010_capelle | 24-10-22 | 11:18

"Ze" zijn uit op een volksopstand en tribunalen. Ik hoop dat diecer komt en ik mijn steen kan bijdragen

bart2653 | 24-10-22 | 11:18

Logisch nu Scandinavië steeds meer op slot gaat, overloopeffecten.

therealbraindump | 24-10-22 | 11:18 | 1

Juistem, de landen die als laatste hun deuren sluiten zijn de zak.

Restitutor_Orbis | 24-10-22 | 11:25

Weert?
Nou, daar zijn ze dan weer mooi klaar mee in Brabant!

Kapitein Sjaak Mus | 24-10-22 | 11:17 | 5

Tegenwoordig vertoef ik in Spanje. Het is hier (behalve in de zomer) minder druk.

010_capelle | 24-10-22 | 11:59

Weert ligt in Limburg.

[x]-Ongeschikt | 24-10-22 | 12:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou zeg, wie had dat gedacht?! Er komen er alleen maar meer!
En wij maar denken dat het aantal mensen in de derde wereld dat interesses heeft in een gratis huis & inkomen wel af zou nemen.

wapster | 24-10-22 | 11:16 | 1

En dat plant zich allemaal nog voort ook, claimen ieder een huis maar die verhuren ze illegaal en blijven lekker bij pa en ma lurkend aan de waterpijp naar nieuws uit het thuisland via de satelliet kijken.

HankHill | 24-10-22 | 11:29

Het is de krankzinnigheid ver voorbij...

VanderGeelen-Coppens | 24-10-22 | 11:16
-weggejorist-
Kaas de Vies | 24-10-22 | 11:16 | 3

Dag Nederland, welkom TristateCity.

Eppo | 24-10-22 | 11:15 | 1

Maar een tristatecity vol met niet 'natives' werkt ook niet.

Kaas de Vies | 24-10-22 | 11:54

Zelfmoord. Bizar dit.

Wayfaring stranger | 24-10-22 | 11:14

Dit wil Nederland. Veel plezier ermee.

Ir. Wilhelmus | 24-10-22 | 11:13 | 7

@nick666 | 24-10-22 | 11:18: Jawel, Nederland wil dit wel. Door of te stemmen op Partijkartel of door volledig te berusten in een versnelde islamisering. En Nederland gaat hier vrolijk mee door. Onder leiding van de MSM en bedrijfsleven.

de Voorzittert | 24-10-22 | 11:41

@de Voorzittert | 24-10-22 | 11:41: Zie mijn opmerking hierboven over kiezersbedrog

nick666 | 24-10-22 | 12:42

@nick666 | 24-10-22 | 11:18: Als er keer op keer kiezersbedrog plaatsvindt dan kun je niet meer spreken van een ezel die zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot...

At_Dawn_They_Sleep | 24-10-22 | 13:12
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl