Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Een joie de vivre van alcohol-islam in het vrolijke Albanië

Albanië: de zachte en vooral vrolijke onderbuik van de Europese islam

Koning Faroek van Egypte was trots op zijn Albanese wortels. Hij liet zich dan ook beschermen door dertig Albanese lijfwachten, omdat Albanezen de enige mensen waren die hij vertrouwde. Faroek werd in 1952 afgezet door Gamal Abdel Nasser en leed tot zijn dood een zwervend en vooral vorstelijk en hedonistisch bestaan. De chaos en puinhopen die couppleger Nasser veroorzaakte (het haastige vertrek van joden, Grieken, Italianen, Libanezen, Syriërs en Armeniërs leidde tot een enorme braindrain) worden perfect beschreven in mijn favoriete Egyptische roman: Beer in the Snooker Club van Waguih Ghali.

Faroek was een ware buikdienaar - de Frenske Timmermans van zijn tijd -  en stierf op 18 maart 1965 geheel in stijl aan de tafel van het restaurant "Ile da France" in Rome. 

De moddervette monarch verslond - vergezeld door een dubieuze blondine met een enorme bos hout voor de deur - 7 kippen, een halve lamsbout, een paar dozijn oesters met hete saus, een kruiwagentje gebakken aardappelen, een half dozijn eclairs, een hele Sachertorte en spoelde alles weg met  drie flessen wijn, een halve fles brandy en een sloot koffie. Het was zijn tweede diner die dag. Tevreden natafelend stak hij een Hoyo de Monterrey Double Coronas van Davidoff op, zijn vaste merk met een eigen koninklijk sigarenbandje, liet een boertje en kreeg een dodelijke hartaanval. What a wonderful way to go! 

Boze tongen beweren dat de koning vergiftigd was maar een goed culinair verhaal moet je niet doodchecken. 

Het lichaam van Farouk I werd naar Caïro gebracht en begraven in de al-Rifai-moskee, samen met andere Egyptische monarchen en Perzische sjahs uit de Pahlavi-dynastie. Reizend door Albanië herken ik de levensvreugde en het hedonisme van de onvergetelijke koning terug bij de inheemsen. Die joie de vivre moet wel in hun DNA zitten! Niet voor niets heeft het landje per capita de meeste kroegen, terrassen en restaurants van de wereld

Ik bezocht namens GeenStijl onder andere de Radio Bar,  Colonial,  Bunker 1944 en de Hemingway. Allemaal top, bomvol lekkere chicas, spotgoedkoop, zeer vriendelijk en overal attent, vloeiend Engels sprekend personeel. 

Ik heb van nature een wantrouwen tegen kroegen die de Hemingway heten of onderdeel zijn van een Irish Pub-keten maar deze Tiraanse versie is beslist de moeite waard. De tent  - met moddervette kat die onverstoorbaar op op de toog ligt te snurken - is zo cool dat Alex Soros hier laatst met een legertje Amerikaanse bodyguards samen met de premier van Albanië, Edi Rama, een daiquirietje kwam halen. 

De Open Society Foundations van papa Soros bemoeit zich bijzonder opdringerig met de Albanese binnenlandse politiek en dat is niets nieuws maar het is bijzonder alarmerend dat Soros de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, voor zijn karretje heeft weten te spannen. Een van Blinkens eerste acties bij zijn aantreden vorig jaar was het bestraffen van de voormalige president en premier van Albanië, Sali Berisha, de anticommunistische bondgenoot van de presidenten George H.W. en George W. Bush Jr. 

Berisha zit al acht jaar in de oppositie en is een uitgesproken tegenstander van Soros en zijn Open Society Foundations, die gerechtelijke en electorale “hervorming” in Albanië hebben gestimuleerd.

In een officiële verklaring en bijbehorende tweet van afgelopen april beweerde Blinken dat Berisha corrupt is en de democratie in Albanië heeft ondermijnd, en verbood hem, zijn vrouw en twee kinderen de toegang tot de VS. Berisha ontkent de beschuldigingen, is verontwaardigd dat Blinken nooit enig bewijs heeft geleverd en gaat Blinken voor de rechtbank slepen

Alles wijst er op dat Edi Rama, inmiddels de beste vriend van Mark Rutte, de herfst niet gaat halen want vrijwel dagelijks vinden er enorme demonstraties tegen de lakei van Washington en Soros plaats. We kijken even naar de indrukwekkende beelden en daaruit kan je makkelijk concluderen dat de Yankees voor de zoveelste keer op het verkeerde paard gokken. 

Met of zonder steun van Antony Blinken en zijn buddy Soros gaat Albanië ongetwijfeld toetreden tot de Europese Unie, als eerste islamitisch land, en ik juich dat ruimhartig toe. Zou Frenske, de Koning Faroek van Heerlen, dat bedoeld hebben toen hij na een copieus diner bij zijn stamineeke Comme Chez Soi boerend en hikkend verklaarde dat de islam al 2000 jaar onlosmakelijk deel uitmaakt van Europa?

Zijn naamgenoot paus Franciscus noemde Albanië tijdens zijn papale bezoek het toonbeeld van religieuze tolerantie. Mohammedanen en christenen leefden altijd vreedzaam samen en vrijwel alle Albanese joden overleefden de Tweede Wereldoorlog omdat ze onvoorwaardelijk geholpen werden door hun landgenoten. Van de naar schatting 1.800.000 joden die op de Balkan leefden, werd bijna de helft uitgeroeid.

Het is natuurlijk wel zo dat iedere vorm van religie strikt verboden was onder het bewind van Enver Hoxha. Je zou verwachten dat de islam na een halve eeuw onderdrukking radicaal zou terugkeren maar dat valt reuze mee. Het viel me wel op dat bijna alle jonge mannen een hipsteresque-mohammedaans baardje dragen maar dat kan ook een wat laat opgepikte modegril zijn die ooit is ingezet door George Michael (αναπαύσου εν ειρήνη). 

De leden van Bektashi-sekte zijn wat mij betreft de perfecte boodschappers van Allah op deze aardkloot. Bidden en drinken gaan hand in hand, Bektashi-vrouwen dragen geen hoofddoek en mannen en vrouwen bidden samen in de tekke. Edmond Brahimaj, de geestelijk leider van de Bektashi-moslims, alias Baba Mondi, laat zich graag fotograferen voor een schilderij met de profeet Mohammed, zijn dochter Fatima, haar man Ali en mij wat onbekend grut. Kijk, zulke moslims zie ik graag. Dat is hele andere koek dan die gasten in het kalifaat Molenbeek met hun doodsaanbidding. Zou er dan toch nog hoop zijn voor de islam in Europa? 

En jullie maar denken dat Albanië een apenland is!

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Momentopname. Ik heb eind vorige eeuw ook leuke stap nachten gehad met Irakezen, Albanezen en Marokkanen. Zoals je zelf al eens zei: uiteindelijk wint de islam altijd.

Duwbak_Linda | 23-07-22 | 23:45

Indonesische, evenals Turkse en Albanese moslims zijn niet per se een bedreiging voor het Westen, dat zijn eerder de Arabische moslims.
Is ook een reden waarom ik liever Turkije en Albanië bij de EU heb dan landen als Roemenië en Bulgarije.
Laatste twee zijn geen moslimlanden, maar zo zwaar corrupt, dat heeft niets met religie te maken, maar met mentaliteit.
Niet dat ik sta te springen om een crimineel broeinest als Albanië toe te laten, maar het kan slechter, in de vorm van Roemenië & Bulgarije, maar helaas, zij zijn al lid en niet eens moslimlanden.
Arabische moslims voelen zich verheven boven alle anderstalige moslims, de Koran is immers in het Arabisch geschreven.
Verder is het niet voor niets dat leiders in de Arabische wereld vertrouwen op landgenoten met een andere achtergrond.
Faroek, maar ook Saddam Hoessein vertrouwde slechts
op andersdenkenden, hetzij Moslim of Christen, in het geval Saddam vooral op Christenen.
Zelfs de Palestijnen hadden vertrouwen in hun Christelijke medemens, totdat Hamas daar een stokje voor stak.
Kortom…. De islam is niet zozeer hét probleem, maar de Arabische islamisten zijn het probleem.
De meeste aanslagen in het Westen werden dan ook gepleegd door Arabische salafisten.
Niet door Turken, Tsjetsjenen, Albanezen of Indonesiërs, vooral door Arabische moslims.

Ruimedenker | 23-07-22 | 23:24 | 1

Goed punt, Denker. Hierbij past ook de obsessie bij bekeerlingen die allemaal een Arabische naam willen dragen. En onze media, die uitsluitend Arabische namen aan islamitische feestdagen willen geven. Dit terwijl er veel meer diversiteit is op deze vlakken in de islamitische wereld. Mijn partner komt uit Turkije, is gelovig en vindt zichzelf islamitisch, maar heeft niets met de dogmatiek van Arabische moslims.

Hopenschauer | 24-07-22 | 02:02

"Zou Frenske, de Koning Faroek van Heerlen, dat bedoeld hebben toen hij na een copieus diner bij zijn stamineeke Comme Chez Soi boerend en hikkend verklaarde dat de islam al 2000 jaar onlosmakelijk deel uitmaakt van Europa?''

Heeft Timmermans dat echt gezegd? Sommige mensen hebben echt geen idee, totaal geen idee.

Dr_Johnson | 23-07-22 | 22:46 | 1

Dat is inderdaad héél knap - zelfs Frenske zou moeten weten dat islam pas sedert het jaar 610 bestaat, dus bijna 1.400 jaar. En in 711 landden Moorse troepen onder Tariq in Spanje, om daar in 1502 definitief uitgeschopt te worden. Zuid- en West-Europa waren tussendoor zo'n 700 jaar 'moslimvrij'. De Ottomaanse annexatie van Balkan-vorstendommen duurde van de 14e tot (op sommige plekken) begin 20e eeuw en varieerde tussendoor behoorlijk in omvang. Conclusie: Frenske zit er 600 jaar naast.

bisbisbis | 24-07-22 | 00:06

Zo leer je nog eens wat op de zaterdagavond; terwijl je leest over Albanië, dat ik altijd als een straatarm, primitief boevenhol beschouwde en waarvan mijn ideeën nu iets zijn bijgesteld, leer je over de Suez-crisis, koning Farouk, en over joden in Albanië en hoe die beschermd werden door de Besa-traditie.

Wederom gretig gelezen, heer Arthur!
(En heeft u toevallig ook nog andere overhemden dan dat ene oranje?)

Peter Emile | 23-07-22 | 21:19

De Albanier vindt een Mercedes interessanter dan een vrouw.

zetje01 | 23-07-22 | 21:01 | 1

Laat Mercedes nu naar een vrouw genoemd zijn...

bisbisbis | 24-07-22 | 00:08

Leuk land voor een steden-dagtripje vanuit Macedonie. Wel even opletten dat je niet gerold wordt als je in Tirana een terrasje pikt of lekker door de stad loopt, want men is daar zeer bedreven in. Maar als je met z'n tweetjes bent of met een groep kun je afwisselen wie er extra oplet.

CorkSucker | 23-07-22 | 20:21

Prachtig uitgelegd. En twee mooie boekentips. Eindelijk krijgt Koning Faroek weer aandacht.

Stachauer1971 | 23-07-22 | 19:32

Dat lijkt een interessant land waar ik een heel ander idee bij had. Dank voor een leuk stukkie tikwerk!

donkieshot | 23-07-22 | 19:18

Ik denk dat Albanië beter uit de EU kan blijven. Dan lukt het ze misschien op lange termijn om een gematigd, frivool islamitisch land te blijven. Wanneer, in de EU, de "juiste" organisaties in de subsidiehoningpot kunnen graaien, dan voorspel ik zwarte doeken over lekkere billen.

WasHetMaarMakkelijk | 23-07-22 | 19:16 | 3

Er is geen volk of land beter geworden van Eurodisney en haar regerende en belerende sprookjesfiguren die het zogenaamd democratisch leiden. Politiek, financieel en monetair is het een puinhoop, Albanië is op de lange termijn beter af zonder.

donkieshot | 23-07-22 | 19:22

@donkieshot | 23-07-22 | 19:22:
Maar we hebben in Nederland wel mooie fietspaden "mede mogelijk gemaakt door de EU".
Dat zal voor altijd mijn stokpaardje blijven qua nutteloosheid van die organisatie.

WasHetMaarMakkelijk | 23-07-22 | 19:36

Een beetje doodgaan zoals Monty python's mr Creosote youtu.be/GxRnenQYG7I

van Dam | 23-07-22 | 19:11 | 1

Ook het eerste waar ik aan moest denken.

Kaal-dik-en-lelijk | 23-07-22 | 19:48

Prachtig land, Aanrader.

Schilder58 | 23-07-22 | 19:05

Tuurs verslag lezende zou je de indruk kunnen krijgen dat Albanië een modern land is. Ik heb in de binnenlanden een aantal boeren gezamenlijk een ploeg zien trekken. Geen tractor, geen paarden, maar gewoon met de hand. Afrika in Europa. Dat was in 2019. Welkom bij de EU.

Ruud Hazes56616330 | 23-07-22 | 18:47 | 9

@vranac | 23-07-22 | 19:32: Merkte het in het vorig stuk van Arthur al op, in Skopje is een islamitische/Albanese wijk, er loopt een duidelijke scheidslijn tussen de twee bevolkingsgroepen, ze mijden elkaar.

Sinterbikske | 23-07-22 | 20:00

@Sinterbikske | 23-07-22 | 19:06:
Er is onlangs minimumloon ingevoerd. Te veel om van te sterven, te weinig om van te leven. In de hoofdstad een aantal supermarkten waarbij Appie heel magertjes bij afsteekt. Helaas voor de gewone man nauwelijks te betalen. In ex-Joegoslavië zag het leven van de gemiddelde man er een stuk rooskleuriger uit. Die gigantische armoedeval geldt voor alle deelrepublieken (behalve Slovenië). Ik ben er persoonlijk getuige van geweest.

Ruud Hazes56616330 | 23-07-22 | 20:10

@Sinterbikske | 23-07-22 | 20:00:
De wijk in Skopje waar mijn vrouw is geboren was 35 jaar geleden een gemengde wijk. Nu wonen er geen christenen meer. Totale segregatie. Tikkende tijdbom.

Ruud Hazes56616330 | 23-07-22 | 20:14
▼ 6 antwoorden verborgen

De hier vaak verguisde Abouh Jahjah noemt zichzelf een cultureel moslim. En datzelfde geldt volgens mij voor veel Albanezen.
Ik ben een paar jaar veel opgetrokken met Albanezen in Nederland. Veel meegemaakt, en er was er niet een praktiserend. Als je vroeg of ze gelovig waren was het antwoord "nee" of het klassieke "ik geloof wel dat er iets is", maar als je vroeg of ze moslim waren zeiden ze ja.
Ooit in het vliegtuig naar Montenegro, kwam er een beer van een kerel aangelopen die onder de tattoos zat. Hij gaf me een vriendschappelijke klap op mijn bovenbeen en zei "zo, ik kom naast jou zitten". Hele vlucht vervolgens zitten praten en hij kocht zelfs een biertje voor ons allebei. Dat was naar mijn ervaringen een typische Albanees.

C1O2 | 23-07-22 | 18:41 | 8

@C1O2 | 23-07-22 | 19:14:
Hij heeft het nog steeds niet zo op de Joodse medemens. Dat is in ieder geval hetzelfde gebleven.

Snake | 23-07-22 | 19:30

@Snake | 23-07-22 | 19:30: Klopt, maar van een Libanees snap ik dat wel een beetje. Die hebben natuurlijk heel veel problemen gehad met elkaar.
Mijn opa had het ook niet zo op Duitsers.

C1O2 | 23-07-22 | 19:37

@C1O2 | 23-07-22 | 19:14: Het is inderdaad belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven.

Sinterbikske | 23-07-22 | 19:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Laten we hopen dat de toekomst van de islam in Europa de revisionistische islam is die laat zien dat de eerste twee eeuwen van de islam christelijk waren, dat de 'profeet Mohammed' volledig uit de duim is gezogen (Mohammed was een titel of aanspreekvorm van Jezus en de eerste 'kaliefen' lieten zich op bijvoorbeeld munten dan ook afbeelden als christen met de naam Mohammed ernaast) en dat de islam niet is begonnen in Mekka maar veel noordelijker, in het hedendaagse Irak en omstreken.
En de Koran was oorspronkelijk een christelijk mis-boek.

Aristotalloss | 23-07-22 | 18:40 | 2

Het scheelt inderdaad dat het christendom niet uit de duim gezogen is. Of het jodendom. Of het boedhisme. Of het satanisme. Of het EU-dom. Of de klimatologie. Of (vul eender welke sekte in).

WasHetMaarMakkelijk | 23-07-22 | 19:45

Laten we hopen dat religie uitsterft
https://youtu.be/WG5iLkrDgW8
Het is even een zit, wel de moeite waard

BL!ZZ | 23-07-22 | 20:09

Ga toch eens kijken wat een all-inclusive daar kost. Moet vlg mij niet al te duur zijn.

Ichneumonidae | 23-07-22 | 18:40 | 2

Goed plan. De all-inclusive is het vangnet om op terug te vallen.

goedverstaander | 23-07-22 | 18:54

Liever scheurbuik dan all-inclusive.

donkieshot | 23-07-22 | 19:25

"Zou er dan toch nog hoop zijn voor de islam in Europa?"

In de basis is er hoop voor elke religie. Er zit vaak ook goeds in. Wat ik hoopvol vind zijn de 'koranisten' een soort van puriteinen die alle 'naschriften' verwerpen en de 'goede' dingen uit de koran halen en daar de focus op leggen. Zoals altijd blijft het devies. Als je de extremisten wil verslaan moet je de gematigden en progressieven omarmen. Daar schort het nogal aan bij de 'islam-critici'. Die blijven doen alsof alle moslims terroristen, criminelen en kwaadaardig zijn. Gelukkig is dat niet zo.

Eerlijkheidshalve moet ik wel opbiechten dat ik vroeger een ander toontje had. Dat was voordat ik moslims in de vlees leerde kennen.

Theodorus.Goldbach | 23-07-22 | 18:29 | 12

@Sinterbikske | 23-07-22 | 19:11:

Ik ben absoluut voorstander van een verbod op scholen met een ideologisch of religieus oogmerk. Joden, christenen, moslims gaan maar naar een 'speciale' "zondagsschool" voor dat soort indoctrinatie. Ik gruwel van dat soort ontwikkelingen. Toen al, maar nu willen onze huisfascisten van de FvD hun eigen hersenspoelingsfabrieken beginnen. Het wordt er niet beter op zo.

Theodorus.Goldbach | 23-07-22 | 19:27

@wijsvinger | 23-07-22 | 19:13:

Mij boeit het geen reet wat mensen voor hoofddeksel dragen. Maar ik ben eerder geneigd een blokje om te gaan als ik wat hangtuig zie (hebben we hier niet) dan een hoofddoekje.

Theodorus.Goldbach | 23-07-22 | 19:33

@Theodorus.Goldbach | 23-07-22 | 19:27: Dat onderwijs is een bijkomende zaak, maar wellicht het enige waar op ingegrepen kan worden. Hoe eerder hoe beter wat mij betreft. Zie zelf niet veel in de FvD scholen en begrijp ook niet wat die met dit onderwerp te maken hebben, tenzij het religieuze scholen zijn.

Sinterbikske | 23-07-22 | 19:52
▼ 9 antwoorden verborgen

Dank voor een mooi artikel. Albanië is het enige land in Europa waar ik nog niet geweest ben maar dit is een aanrader.
Hebben ze er overigens ook lekkere uien gerechten?

Zapata10 | 23-07-22 | 18:29

Op zich een mooi verhaal, en zoals altijd prachtig geschreven. Albanië is trouwens helemaal geen typisch islamland.

Ja meer dan 50% van de inwoners zijn officieel moslim, maar dat merk je niet echt. Ook niet in het achterland waar stammencultuur en vooral "besa" telt en geldt. Een erecode. Je woord is belangrijker dan de dood. Vandaar ook dat de joden daar tijdens de nazi-bezetting diep in de bergen werden verstopt door de families. Ik wil er niets romantisch van maken want er zijn minpunten. Zo is de Albanese maffia 1 van de machtigste ter wereld.

Niet mijn punt verder.

Religieuze fundamentalistische landen zoals Iran, Saoedi-Arabië en Afghanistan zijn sowieso relatief recent en eigenlijk niet levensvatbaar, simpelweg omdat het niet uitmaakt welke onderdrukkende patriachale sekte de dienst uitmaakt uiteindelijk willen mensen iets meer vrijheid. De diepere cultuur die vaak stamt ruim voordat islam kwam aan kakken, (of christendom) meer telt dan religiueze wetten. Dit is zowel negatief als positief trouwens. Het helpt ook niet dat de meest militante fundamentalistische gelovigen (kies een religieuze sekte) de meest ranzige hypocrieten zijn.

Allemaal he.

Zo zag ik laatst op Netflix "Keep Sweet: Pray and Obey" dat is (ja, is) een sekte van een sekte, nu zijn de Mormonen van Joseph Smith al van lotje getikt (met een paar pluspuntjes) maar deze fundamentalisten zijn nog een stukje erger dan dat. Van kinderhuwelijken en kindermisbruik tot vrouwenonderdrukking you name it. Het zouden zo Khawarij kunnen zijn. Dat is een moslimsekte waar o.a. ISIS op gebaseerd is. Amerika is wat dat betreft zo schizofreen als het maar kan. Als je als 19-jarige je 17-jarige vriendinnetje neukt kan je voor verkrachting opgesloten worden voor jaren, maar je kan als man van 30 of 40 of 80 wel met een meisje van 14 trouwens (in bijna alle staten) als haar ouders toestemming geven.

Waar je ook kijkt in de wereld je ziet overal hetzelfde. Gearrangeerde huwelijken in India, kinderhuwelijken, kindermisbruik, vrouwenonderdrukking, homohaat, transfobie enzovoort. Er loopt 1 kloppende rode lijn doorheen. Het zijn allemaal rechts-conservatieve gelovigen. Probeer mij nog maar eens te overtuigen dat er ook maar iets goeds is aan religie. Je hebt "God" niet nodig om een goed mens te zijn en als je "God" nodig hebt om te moorden, verkrachten en stelen dan hoop dat er een hel is en je een speciaal plekje krijgt daar.

Theodorus.Goldbach | 23-07-22 | 18:23 | 7
-weggejorist-
Asteroid-B612 | 23-07-22 | 19:20

@Ichneumonidae | 23-07-22 | 18:52:

Wij. Wij zijn progressief geworden grotendeels. Maar in het dorpje waar ik hier woon in het hoge Noorden valt dat zwaar tegen. De heersende mores stamt uit ergens in de middeleeuwen. Overigens is islam eeuwenlang veruit superieur geweest. Zelfs tijdens onze gouden eeuw gingen we als opportunisten maar wat graag vriendelijk om met de moslims. Liever Turks dan Paaps komt niet uit het niets vallen. Daarna is het inderdaad snel bergafwaarts gegaan met moslims over de hele wereld. Denk ook niet dat het verslaan en koloniseren heeft geholpen. Ze zijn daar niet stil blijven staan maar zelfs achteruit gegaan in sommige landen.

Theodorus.Goldbach | 23-07-22 | 19:23

@Theodorus.Goldbach | 23-07-22 | 19:23: Het koloniseren van Algerije door de Framboos heeft in elk geval een einde gemaakt aan slavernij aldaar. Google ook : "het bombardement van Algiers" while you're at it. Heb jij wel eens Mormonen ontmoet ? Ik wel. Die mafketels kwamen elke week aan de deur toen ik in de VS woonde. Ze hebben hun gospel verkregen via een pratende witte leguaan in de woestijn ofzoiets, dus die John Smith had vermoedelijk een zonnesteek o.i.d.. Mormonen zijn van lotje getikt, dat ben ik zeker met je eens, maar buiten Utah heb je niet veel last van ze. Die missionaries die de wereld afreizen om mensen te bekeren betalen al die reizen ook uit eigen zak. In mijn ervaring waren die Mormonen altijd keurig gekleed in driedelig pak, en bleven heel beleefd, dan blijf ik dat dus ook, en als ik aangaf niet geinteresseerd te zijn in Bijbelstudie vonden ze dat OK, en have a nice day. Ze waren redelijk en doen verder niemand kwaad. De vergelijking met ISIS die je maakt is totaal absurd.

Asteroid-B612 | 23-07-22 | 19:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vond m weer leuk. Lees dit heel graag. Ik dacht, zeg t even hey.

Dutchbeaurouge | 23-07-22 | 18:21

"En jullie maar denken dat Albanië een apenland is!" Dat is het ook, Arthur, en daarom voel je je er zo thuis.

wijsvinger | 23-07-22 | 18:16

Ik denk niet dat Faroek vergiftigd is, of had hij de rekening al betaald?

quigg | 23-07-22 | 18:16 | 1

Haha! Dat doe je helaas maar één keer.

goedverstaander | 23-07-22 | 18:29

Albanie, altijd gezellig

Zwezerik | 23-07-22 | 18:13

Bij eclairs moet ik altijd aan dit filmpje denken.
youtu.be/R9UqEU1C4fA
Gelukkig worden ze niet zo gemaakt.

Osdorpertje | 23-07-22 | 18:13 | 2

Alleen al het feit dat u dit filmpje weet te vinden…

Wijze uit het Oosten | 23-07-22 | 19:10

@Wijze uit het Oosten | 23-07-22 | 19:10: LOLLOLLOL

Kukooo1 | 23-07-22 | 22:19

Vroeger waren Albanezen de beste huurmoordenaars.

Prieelvogel | 23-07-22 | 18:12

Kijken hoe lang het duurt voor door Saudi-Arabië gefinancierde moskeeën en imams de Albaniërs het rechte pad op proberen te krijgen.

Tapu | 23-07-22 | 18:11 | 1

Tja, de belangrijkste reden dat we zo snel mogelijk alle fossiele brandstoffen op moeten maken. Dan kunnen die sjeiks eerst nog al hun buitenlandse speelgoed verkopen om nog 1 dynastie de patser uit te hangen en daarna kunnen ze weer gewoon kamelen gaan melken en de rest van de wereld laten voortdoen met de beschaving.

WasHetMaarMakkelijk | 23-07-22 | 19:41

We kregen altijd te horen dat in Joegoslavië de religies ook allemaal zo tolerant waren tegenover elkaar.
Je ziet wat er van terecht gekomen is.

2voor12 | 23-07-22 | 18:07 | 1

In alle landen waar de islam voet aan de grond krijgt.

Is dit nog nieuws? | 23-07-22 | 18:08

Die boulevard, de horror..

Sinterbikske | 23-07-22 | 18:06 | 1

Als je de kinderen, bejaarden en dikke wijven wegdenkt valt het best mee. Dan blijven er schepsels over zoals op 1:45 in het fillumpje.

goedverstaander | 23-07-22 | 18:35

En dan geen foto van die dubieuze blondine met een enorme bos hout voor de deur. Dat is wat een domper. Heb nog geen vakantie geboekt maar na het lezen van deze bijdrage ben ik er wel uit.

goedverstaander | 23-07-22 | 18:04 | 4

@Basil Fawlty | 23-07-22 | 18:43: Wat is dat voor Mickey Mouse-vakantie?

goedverstaander | 23-07-22 | 18:50
▼ 1 antwoord verborgen

Trouwens:
" vrolijke onderbuik van de Europese islam"
1 Islam is niet vrolijk.
2 Islam is niet Europees.

Is dit nog nieuws? | 23-07-22 | 17:59 | 1

Mwaaaah. Ook het oosterse christendom werd ooit geïmporteerd via het Romeinse Rijk. Er zijn al eeuwen islamitische samenlevingen in de Balkan, de Krim, Volga. Van alles, Tartaren, Turken. Zit al lang wat in Bosnië, Herzegovina, Kosovo maar ook Bulgarije, Servië, Noord Macedonia en dan reken ik Rusland even niet mee (hoewel Wilders dat altijd wel deed in zijn angstwekkende sommetjes maar goed). Maar het is zeker niet west of noord-Europees. Niet boreaal ook.

GeenAccount | 23-07-22 | 19:58

Ik ben bang dat Arthur nogal subjectief de zaak bekijkt. Een land met gewillige wijven, veel vreten en zuipen is bij hem al snel toppie.

wijsvinger | 23-07-22 | 17:59 | 10

@2voor12 | 23-07-22 | 18:08: Albanezen schieten tenminste raak. Is het mooi afgelopen met die amateuristische Marokkaanse en Antilliaanse vergismoorden.

goedverstaander | 23-07-22 | 18:26

@goedverstaander | 23-07-22 | 18:26: albanezen gebruiken de maroc's en antillianen omdat te doen
Trouwens in Saudi-Arabië zuipen de sjeiks ook
Niet een moslim houd zich aan de regels
Mannen dan .... gewoon even ritueel douchen en schiet gebedje naar allah en vergeven
Net als de katholieken
Niks zo idioot als geloof en dan het brainwashen wat ze doen
Jij bent niet een echte gelovige
Mijn geloof is de juiste
En dan slachten ze elkaar maar af in naam van hun god
Maleisie was ook zo
Saudie Arabie is helaas macht aan het krijgen daar dmv van veel geld investeren en strenge religie in te laten voeren

Therrie | 23-07-22 | 19:16
▼ 7 antwoorden verborgen

Safari Hollandistan: Ter Apel.

Is dit nog nieuws? | 23-07-22 | 17:57

La Grande bouffe.

Sierstrip | 23-07-22 | 17:53 | 1

Ken uw klassiekers…

Wijze uit het Oosten | 23-07-22 | 19:04

"Farouk fled Egypt in great haste, and his abandoned possessions—including a huge collection of pornography—became objects of curiosity and ridicule."

Asteroid-B612 | 23-07-22 | 17:49

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen