achtergrond

Geenstijl

Taakstraf voor Jodenhaat op NPO Radio 1

DJ Morad El Ouakili gaat vrijuit, beller 'Mario' niet gevonden

Tijd voor een justitiële follow up van dit inmiddels verjaarde topic. Lang, lang geleden (minder dan drie jaar, red.) kon je in Dit Land namelijk voor een stevige antisemitische complottheorie nog niet bij debatgemist.tweedekamer.nl terecht, maar moest je je behelpen met de uitzendingen van BNNVARA-presentator Morad El Ouakili op Radio 1. Als er dan iemand over "geldgierig Jodengespuis" begon, kreeg die stevig NPO-tegengas in de vorm van 'heel veel mensen in de app zijn het met je eens' en ontstond er enige ophef

Vandaag de dag scoor je met die mening 5 zetels in de peilingen, maar dat is tot de rechtelijke macht nog niet helemaal doorgedrongen. Die hebben beller 'Ben' (niet te verwarren met beller 'Mario' uit bovenstaand fragment, van 24 september 2019) onlangs veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur wegens het spuien van Jodenhaat op Radio 1 in de uitzending op 11 september (sic) 2019. Ben zei daarin onder meer "In ieder geval, volgens mij heeft men gewoon de schoffies onder de joden gewoon vermoord". En dat mag dus niet, vindt de rechter.

Presentator El Ouakili is tegenwoordig nieuwslezer op de radio voor de NOS. Volgens onze bronnen zou hij zelf ook twee keer zijn verhoord, maar heeft het OM besloten hem niet te vervolgen. Terecht, want domme NPO-interviewers moet je uitlachen en niet voor de rechter slepen, zeker niet als er nog allerlei kaarsduwers vrij rondlopen. Beller 'Mario' is nog steeds niet gevonden, onder meer omdat BNNVARA niet mee zou willen werken aan het onderzoek van de politie, maar misschien duikt hij binnenkort op als nieuwe ongeredigeerde columnist bij het AD. Blijf zelf nadenken allemaal!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.