Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dat 'DIT GAAT VEEL TE VER'-gezeik over de boerenprotesten: rot eens gauw óp man

Het twittert lekker veilig uit je comfortabele stoel in de Randstad

U mag er van alles van vinden hoor, van die boeren, maar we moeten het toch even hebben over die Gerda's en Renates met die deuggekookte 'maarrrrr dit gaat veel te ver'-crack, zonder uitzondering afkomstig van mensen die veilig opgeborgen in de buik van de grachtengordel geen flauw benul hebben van een existentiële crisis, behalve dan dat de bodem van de havermelk die ze 's ochtends door de Coco Pops roeren in zicht is. "IK STA ACHTER HET OPKOMEN VOOR JE PRINCIPES maar dit gaat veel te ver." Wat een gelúl man. Wát een gelul. Deze boerenprotesten hebben NIKS te maken met principes, ze hebben te maken met OVERLEVEN. Met alles of niks, met een levenswerk, met schulden, met kansen, met toekomst, met zelfmoord of met leven. Met álles en dan ben je dus: in álle staten. Hier een paar voorbeelden - met je laveloze gezeik over principes.

Dit gaat veel te ver

Social

De ouders van Renate hebben een bedrijf. Ze houden en hielden zich altijd netjes aan álle regels en probeerden te innoveren, te verduurzamen, te volgen. En toen kwam de EU. Nitraatrichtlijnen, Vogelrichtlijnen, Habitatrichtlijnen, Fosfaatrichtlijnen, Kaderrichtlijnen, Natura 2000-richtlijnen. De ouders van Renate altijd netjes vergunningen aanvragen, paperassen verzamelen, formulieren invullen, meedenken, meepraten, veel gedoe en gezeik. En toen kwam die PAS-uitspraak waardoor het bedrijf van de ouders van Renate in één klap illegaal werd. Haaaahaaaaa, riepen de Jesse Klavertjes in koor. Iedereen was in paniek, de vvd ging volle bak in de onderbuik, de CDA is ook maar een larmoyante schijtpartij vol hele en halve verraders, vergunningen werden vernietigd en de ouders van Renate hingen zichzelf op aan een balk in de stal. Allebei hartstikke dood, kapotgemaakt door de overheid.

Opkomen voor je principes, daar staat Renate wel achter, maar dit gaat veel te ver!

Dit gaat veel te ver

Social

De ouders van Thijs Roovers hebben een bedrijf. Altijd bereid mee te denken. Vruchtwisseling, biokeurmerken, Beter Leven, On the way to PlanetProof, energieneutrale ZERO-stallen, de hele mikmak. Ondertussen worden ze de hele fokking tijd tegengewerkt door overijverige provinciebestuurders die hun wijsvinger iedere ochtend in een pot stijfsel dopen omdat ze thuis worden opgenaaid door Gerda, een uitkeringstrekker die de hele dag anderen de maat neemt terwijl ze koffie zit te leuten met haar dikke vette vriendinnen. Provinciebestuurders zijn trouwens sukkels die te stom zijn om landsbestuurder te worden en zichzelf te serieus nemen om in de gemeentepolitiek te gaan zitten. Iedere dag moeten de boeren horen en lezen bij de NOS en de Volkskrant dat ze een schijthekel hebben aan het milieu, dat ZIJ de oorzaak zijn van de crisis en bovendien: dat ze dierenbeulen zijn. Ze worden nagestaard, aangekeken, nagewezen. Pssst, daar heb je ze, dát zijn die boeren. Om de week staat er weer een of andere sneaky Volkert met draaiende camera in de stal om je erbij te naaien en na jaren in onzekerheid geleefd te hebben is er nu eindelijk wat duidelijkheid. Namelijk dat er nóg meer onzekerheid is: boerenbedrijven moeten dicht, het is alleen niet bekend wie, waar, wanneer. Er is een kaart, maar die kaart is 'slechts een vertrekpunt'. De ouders van Thijs weten genoeg, ze zien het niet meer zitten. Z'n moeder springt in de gierput en z'n vader gooit zichzelf voor de combine. Dood.

Opkomen voor je principes, daar staat Thijs wel achter, maar dit gaat veel te ver!

Dit gaat veel te ver

Social

De ouders van Jeroen Vanson hebben een bedrijf. Door de afschaffing van het melkquotum wilden de ouders van Jeroen nieuwe stallen bouwen, want meer koeien. Ook wilden ze verduurzamen en dus leenden ze een smak geld bij de Rabobank. Nieuwe stallen gebouwd, helemaal prima, maar toen kwamen de fosfaatregels, op basis van het aantal koeien vóór het melkquotum. Die extra koeien waren er toen nog niet. Financieel compleet naar de kloten - jammer dan! En toen zaten de ouders van Jeroen met een nieuwe stal. De stal stond leeg, maar de WOZ-waarde werd mooi wel opgeteld. "MILJONAIRS! MILJONAIRS!", riep Twitter tegen de ouders van Jeroen - ze vergaten even die lege stal, die langlopende schuld bij de Rabobank, de leningen en dat het geld zit in trekkers en dure machines. De ouders van Jeroen moesten iedere dag om 5 uur op, om keihard te werken, en vakantie zat er al helemaal niet in. "Miljonairs!", smaalde Twitter. "Alle boeren zijn miljonairs!", hoorden ze. Een eerlijke prijs voor de melk, die kregen de ouders van Jeroen echter allang niet meer. Ze stonden onder water. "Leveringsproblemen", communiceerde de Jumbo. Voor de ouders van Jeroen was dat de druppel, zij sprongen voor de trekker.

Maar dit gaat veeeeeel te ver, vond Jeroen Vanson.

Dit gaat veel te ver

Social

De ouders van Sander Hunink hebben een bedrijf. Kippen. Natúúrlijk hebben ze een Beter Leven-keurmerk en natúúrlijk nemen ze op de koop toe dat het graan onbetaalbaar is. Ze kúnnen niet anders. De ouders van Sander Hunink zijn al vijftien jaar niet op vakantie geweest. Ze komen er niet aan toe, en áls ze al een keer tijd hebben, gaan ze een weekendje wandelen in het bos. Ondertussen worden de ouders kapotgepest door een stel incapabele zeikbestuurders die nog nóóit op een boerenbedrijf zijn geweest en NIET weten wat er speelt in die omgeving. D66-natte krant Rob Jetten, de wandelende CO2-bom die de halve wereld is overgevlogen voor zijn plezier, en nu met zijn opgeheven wijsvingertje anderen de maat neemt dat het genoeg is, en zijn zweem dedain en volslagen onhebbelijkheid verankert met geboden en verboden. Christianne van der Wal, een uit de bodem van het vat losgeschraapt vvd-construct, een omhooggevallen hbo-docent projectmanagement, die om de haverklap roept dat ze 'oog heeft voor de zorgen van de boeren', maar natuurlijk géén oog heeft voor de zorgen van de boeren. Christianne van der Wal denkt namelijk aan één ding: aan de carrière van Christianne van der Wal. Hoe kan Christianne van der Wal zich zo snel mogelijk omhoog slijmen bij Mark Rutte? Door een paar keer te roepen: ik hoor de geluiden van de boeren, maar de doelen staan. Sjongejonge wat is Mark Rutte toch trots op Christianne van der Wal. Het bedrijf van de ouders van Sander Hunink moet dicht. Misschien wel, misschien niet, het maakt ook allemaal geen kut meer uit: ze hebben toch geen geld meer, want door de Fipronil-crisis werden 30.000 kippen vergast. Uitgeput, depressief en moegestreden waagden ze nog één wanhoopspoging. Daarna maakten ze zichzelf van kant.

Sander Hunink: Dit gaat zoveel te ver, het is niet te bevatten.

Deze dombotweet du jour

Social

Stél je toch eens voor dat Marokkaanse jongeren dit zouden doen. Stél je toch eens voor dat we maar even gaan minder minder minderen met de Marokkaanse jongeren. Want ja, we moeten 70% minder Marokkaanse jongeren hebben. Jammer dan, het betekent dat een deel van de Marokkaanse jongeren het land uit moet. Dus die Marokkaanse jongeren de straat op, natuurlijk. NIETS MEE TE MAKEN, zegt de minister. We horen jullie wel, maar de doelen staan vast. Het aantal Marokkanen moet omlaag om de demografie een kans te geven te herstellen voor 2030. Er zijn Marokkaanse jongeren die gedwongen moeten verhuizen, naar plekken waar geen Marokkaanse jongeren wonen, er zijn Marokkaanse ouderen die zich niet meer mogen voortplanten. Maar het eerlijke verhaal is ook: er moeten Marokkaanse jongeren het land uit. Stel je toch eens voor. En dan komt de minister met een kaart van gebieden waar Marokkaanse jongeren moeten wegwezen. Dat zijn 'richtgevende doelen' en de minister gaat niet 'directief' aan de provincies vertellen waar en welke Marokkaanse jongeren precies moeten wegwezen. Stel je toch eens voor - want dat mogen de provincies helemaal zelf weten. "De enige manier om dit land van het slot te krijgen, is deze aanpak. Ik heb geen keuze", aldus de minister. En nu zitten alle Marokkaanse jongeren in de penarie en natúúrlijk vechten ze voor alles wat ze hier hebben. Stel je toch eens voor, zeg. De Marokkaanse vrienden van Wouter van der Weerd wachten het niet af. Zij springen voor de trein.

Ja want stél je nou eens voor dat Marokkaanse jongeren dit zouden doen.

Reaguursels

Inloggen

Ja , die boeren moeten natuurlijk wel een beetje beleeft blijven als hun nek omgedraaid wordt, hoor!

streknek | 29-06-22 | 01:18
-weggejorist-
ilovevarkens | 29-06-22 | 00:14

Hier bij de grens gaan boeren tegenwoordig net over de grens beginnen. Want daar mag alles wel, daar is geen crisis. Zelfs de benzine is er een heel flink stuk goedkoper.

Rest In Privacy | 28-06-22 | 23:23

Stuk klopt van geen kant. De overheid heeft juist tientallen miljarden uitgetrokken om boeren uit te kopen. Bij onteigening krijgen de boeren ook een riante vergoeding. Het gaat niet om het geld, maar om hun levenswijze. Dat sprake is van een soort existentiële crisis voor het hele land is pertinente onzin. Maar blijkbaar gaan mensen daar vanzelf in geloven als het maar vaak genoeg herhaalt.

Er zijn maar 50.000 agrarische bedrijven in Nederland, waarvan nu een bepaald percentage moet sluiten. Erg vervelend voor deze mensen, maar er zijn tienduizenden mensen die jaarlijks hun baan verliezen in Nederland en daardoor soms van carrière moeten wisselen. En die worden lang niet altijd riant gecompenseerd.

Veel belangrijker dan die paar boeren die hun bedrijf moeten beëindigen is dat de overheid bezig is tientallen miljarden te verkwisten aan een door mensen bedacht probleem. De stikstofuitstoot gaat niet ten koste van de natuur, je krijg er alleen net iets andere soorten natuur door. Iets waar werkelijk geen mens in Nederland in geïnteresseerd is. Sterker: ik geloof niet dat de paar procent van de bevolking die zich er wel aan stoort in staat is om de verschillen in de natuur op te merken. Om dit niet bestaande probleem leggen we met elkaar de woningbouw plat, mogen de koeien niet meer in de wei en moeten we 100km/h rijden op de snelweg. Dat is de werkelijke waanzin.

Dr. Vigilante | 28-06-22 | 23:01 | 1

Bijkomend is dat het een hype is. Zo is er niks en ineens is er een stikstofprobleem.

En iedereen ziet dat gegevens en grafieken opgeklopt zijn. Ook ziet iedereen wat de reden hierachter is: er moeten 17 miljoen buitenlanders bijkomen en die moeten een huis. Daarvoor moet het platteland weg. Terwijl wonen en verkeer per m2 veel slechter is.

Rest In Privacy | 28-06-22 | 23:25

Ik vraag me af he, als het geen boeren maar toeslagenouders waren, hoe vonden we het dan? Gaan we dan ook roepen dat ze zich maar aan de regels moeten houden, terwijl ze er aan alle kanten bij genaaid worden. Dat is namelijk exact wat er ook met de boeren gebeurt.
Eindelijk zijn er eens Nederlanders die in verzet komen, in plaats van braaf in het vooraf afgesproken vakje te gaan staan met een spandoekje. Daar is niemand van onder de indruk en gaat natuurlijk helemaal niemand meer naar luisteren. Den Haag doet toch wel waar het zin in heeft. En dan raar vinden dat er mensen in opstand komen. Als jij je buurman elke dag treitert, zijn grond inpikt en overal zwart maakt, moet je ook niet gek opkijken als hij een keer savonds boos voor je deur staat en je een klap uitdeelt.

elco485 | 28-06-22 | 22:51

Wel leuk dat de gruwelijk vaak op leugens betrapte Murk Ratte zegt dat het echt niet kan wat de boeren doen. Allemaal erg gevaarlijk.
Nee, de mensen die door de gaswinning in Groningen, de toeslagenouders, de boeren die door de regering over de rand worden geduwd en soms zelfs zichzelf van het leven beroven. Dat is allemaal netjes binnen de lijntjes kleuren. Er zijn nog wel groepen mensen te noemen die door de politiek worden benadeeld.
Wat mij betreft heeft de huidige politiek de afgelopen decennia ruimschoots voldoende laten zijn dat er tal van belangen aan orde zijn maar dat zijn NIET landsbelang of die van de legale bewoners van dit land.

F. Jacobse | 28-06-22 | 21:36

Hulpverleners tijdens ongeregeldheden met de boeren protesten vandaag bekogeld met vuurwerk. Kom er maar in Geenstijl dat dit niet te ver gaat.

BasBr | 28-06-22 | 21:32

Als voormalig woningzoekende, ook getroffen door die onzinnige stikstof, pfas of wat dan ook discussie vind ik dat die boeren het wel bont maken. Rij een tank gier uit in het provinciehuis, mijn part het Binnenhof. Mijn zegen hebben die boeren. Maar kap met het omzagen van bomen of je dorpsgenoten uitroken met brandende hooibalen. Hebben de onschuldige burgers (op een enkeling na) niet verdiend. Een afgesloten snelweg is overmacht, een dag in de rook is gewoon KUT.

.HLD | 28-06-22 | 21:08
-weggejorist-
BL!ZZ | 28-06-22 | 20:40

Dit is echt een topartikel. Helemaal eens.

brandaen | 28-06-22 | 19:56

Waar gehakt wordt vallen spaanders. Het lapje grond dat Nederland heet bevat te veel landbouwgrond. Dat was nuttig in de middeleeuwen maar past minder goed bij hedendaagse behoeften. Dus inderdaad lullig voor sommige boeren, maar ja, in landsbelang zeg maar.

Miyagi | 28-06-22 | 19:54

Die laatste tweet over Marokkanen. Dan zijn het dus ineens boeren geworden. Nee Marokkanen waarover geklaagd wordt doen vaak ergere dingen. Met je Oekraïense vlag. Ga daar lekker heen dan die mensen helpen. Tegen de Russische soldaten vertellen dat ze echt veel te ver gaan. Daar luisteren ze vast naar.

TAAA | 28-06-22 | 19:40

Ik woon midden in het boerenland. Ik ken geen boeren die in een Tesla of Jaguar, Land Rover rijden. De boeren die ik ken lopen meestal in hun werkkleding die ze bij Van Cranenbroek hebben gekocht. Ze zijn ook nog eens vaak dag en nacht aan het werk, ook in weekend. Al het kapitaal zit in het bedrijf. Hoe zou jij het vonden als de regering zegt, je woont met zijn tweeën in een te groot huis je moet plaats maken voor iets anders hier heb je wat centen. Zoek het maar uit. Dan voer je natuurlijk alleen maar vreedzaam actie want anders gaat het te ver. Maar het beleid van de regering gaat nooit te ver, dat mag mega ver gaan.

RadioControleDienst | 28-06-22 | 19:33 | 3

Sorry zou jij het vinden moet het zijn

RadioControleDienst | 28-06-22 | 19:34

Boeren gaan ook amper op vakantie want er moet altijd iemand zijn die het werk doet, ze doen helemaal niets met de huidige mode [zoals Hugo de Jonge met zijn schoentjes] ze hebben niet de nieuwste meubelen [even een nieuwe 'look'] kortom, het zijn inderdaad hardwerkende mensen. Het is zo vreemd om dan artikelen te lezen dat 'het allemaal miljonairs' zijn, dat is gewoon niet waar. Veel boeren[vrouwen] hebben naast het boerenwerk nog een baan in de zorg bijvoorbeeld [ja, ik zit ook tussen de boeren] om het financieel allemaal te bolwerken.
Het is een lastige toestand dit, boeren worden maar even als 1 groep neergezet terwijl er zoveel verschillende mensen zijn die boeren. Ik hou niet van vleesproducenten, maar ik sta wel achter 'de' boeren.

severalminutes | 28-06-22 | 21:36

Ze hebben wel verdomd veel tijd om te demonstreren

Thomtidom | 28-06-22 | 22:41

Moet het mu weer zo zwart-wit GS?
Het meest zielige verhaal van een boer opzoeken en doen alsof dat representatief is. Over de top artikelen waarbij boeren op handen gedragen worden en alles wat ze doen goed is. Daarna andere kranten belachelijk maken als ze hetzelfde doen (in mindere mate). Vervolgens trots neerplempen dat ze zogenaamd betrouwbaar nieuws zijn. Soms gaat deze site echt helemaal nergens over. Ik vind het interessant om mee te lezen en te zien hoe mensen met een andere invalshoek hier naar kijken maar soms is het echt niet te doen..

Niet alle idealen van links zijn slecht of extreem naief al kan de uitwerking vaak beter.
In verhouding heeft NL absurd veel landbouwgrond, zeker in een extreem sruk land kan dat best minder.
Vlees eten mag best minder.
Vegetarisch is niet altijd per definitie ranzig of slecht.
Niet elke boer is zielig, de meeste hebben echt wel veel geld en wonen zeer riant. Er zijn tijden geweest waarin er absutd veel subsidie naar die sector ging en ze gouden tijden hebben gehad. We mogen nu best afschalen.

Reaguurder_X | 28-06-22 | 19:14 | 5

@RadioControleDienst | 28-06-22 | 19:38: De meeste mensen zouden er een hoop voor over hebben om op een "gewone boerderij" te wonen. Maar goed, boeren werken hard en ik gun het ze zeker. Ik ben ook niet anti boer maar wel voor afschalen en inzetten op duurzamere voedselbronnen dan veeteeld. Dat dan op een manier waarbij er goed gecompenseerd wordt en boeren kans krijgen om zonder krom te liggen te kunnen omschakelen. Ik ben sterk tegen het huidige immigratiebeleid en als er woningtekort stijgt en er woningen moeten worden bijgebouwd om dit te laten doorstromen dan mag er van mij ook landbouw blijven. Maar goed, zo zwart-wit is het allemaal niet.. dat was m'n punt...
Als er dan natuurgebieden bemest gaan worden dan wordt ik wel woest, dat is onherstelbare schade. Een snelweg blokkeren is tijdelijk.. en dan nog naai je vooral burgers waarvan vele achter de boeren staan.

Reaguurder_X | 28-06-22 | 20:24

Niet gehinderd door enige kennis van deze complexe materie poneert u even wat stellingen. Dat mag. Maar het is slechts uw mening. En daar was vroeger een reclame voor. Koning, keizer, admiraal, Popla gebruiken ze allemaal.

F. Jacobse | 28-06-22 | 21:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Het was lange tijd zo, dat het vooral milieuactivisten, krakers, linkse militanten voor een of andere zaak, voetbalhooligans en woonwagenbewoners te maken kregen met de lange lat van de ME.

Tegenwoordig, met Rutte van de VVD, is het precies omgekeerd. Hard werkende mensen, ondernemers, zijn thans degene die de klappen (letterlijk en figuurlijk) krijgen. Heel bijzonder dit.

Heurtebise | 28-06-22 | 19:10 | 1

Volkomen mee eens!
Nu nog ff de A28 , A 12 ,A7 A 1 en de A 50 3 maanden op slot door 100000 trekkers voor 3 maanden en zijn we hopelijk af van deze Co2 waanzin.
Zijn we zo weer vergeten. Kunnen we weer volop bouwen. 130 km overdag. En gewoon allemaal verder met ons leven.
Dit postzegeltje op kaart maakt echt geen verschil mondiaal.

ilovevarkens | 28-06-22 | 23:49

Hoeveel trekkers kunnen er op de landingsbanen van Schiphol? Ik vraag dit voor een vriend.

happen_maar | 28-06-22 | 19:06 | 2

Veel, heel veel. Maar nooit genoeg.

ilovevarkens | 28-06-22 | 23:50

Of bedoel je een maand niet vliegen en stikstof probleem letterlijk opgelost. Zeg maar weggevlogen?

ilovevarkens | 28-06-22 | 23:52
-weggejorist-
Zenzeo | 28-06-22 | 19:02

Prima om af te schalen met oog voor welzijn van plantjes en diertjes. Maar geef deze lui dan een zeer ruimhartige vergoeding, ga de velden niet volbouwen met woningen en doe iets om bevolkingsgroei aan banden te leggen. Anders is iedere maatregel futiel en overduidelijk niet bedoeld om het milieu te beschermen.

Bulloch | 28-06-22 | 18:47 | 4

@LucaBrasi | 28-06-22 | 20:29: dat klopt, daar wringt de schoen inderdaad. Maar het is niet de regering, het is de bevolking die dit wil. Anders waren we nooit tot deze maatregelen gekomen. De pest zit in de debiele overbevolking. Maar als je dat aankaart, krijg je alleen maar "ja, maar"-argumenten, zoals vergrijzing en de economie. Het inperken van agrarisch gebied is slechts een quick win; lekker makkelijk aan te wenden als je wil negeren waar het echt pijn doet.

Bulloch | 28-06-22 | 21:54

Als het on stikstof te doen was, laat die boeren dan de keuze hebben om zelf de grond om te zetten naar 'natuur' (want groeiende planten op een akker is dat niet, maar de geimporteerde buitenlandse paarden en runderen van staatsbosbeheer natuurlijk wel). Maar op een of andere manier mogen de boeren helemaal geen natuur beheren. Het gaat ze niet on de stikstof, het zijn de vierkante meters die belangrijk zijn.

elco485 | 28-06-22 | 23:00

@elco485 | 28-06-22 | 23:00: spot on! Jammer dat men niet gewoon open kaart speelt, want ik dat er dan veel meer mensen open staan voor een normaal gesprek dan met deze dans rond de hete brei.

Bulloch | 28-06-22 | 23:24
▼ 1 antwoord verborgen

Toch wel grappig, een lid van het kabinet zegt; je mag demonstreren, maar niet bij de bewindslieden thuis. Kom dan naar Den Haag of naar het Malieveld. Maar als ze daar dan heen gaan is het ook niet goed.

Dat wordt dus leuk deze zomer! Schiphol gaat helemaal niet druk worden, want de meeste mensen gaan er niet komen voor vertrek van het vliegtuig :-)

ruud76 | 28-06-22 | 18:47 | 1

Demonstreren mag alleen als je braaf op de aangegeven tijd in het aangegeven vakje blijft. Zodat je niemand tot last bent en het makkelijk is voor Den Haag om je te negeren.

elco485 | 28-06-22 | 23:03

Wie zijn toch die mensen, die een enkeltje WW aangeboden krijgen maar liever elke dag 18 uur lang blijven bikkelen, 365 dagen in het jaar?

nieuwe_Deen | 28-06-22 | 18:43

Fijn dat jullie het zo sterk opnemen voor deze prachtige beroepsgroep die zo zwaar te lijden heeft onder Rutte en Kaag. En over dat prostereren he: al die klaagmensen zouden ongetwijfeld ook obligaat klagen als we ons zouden moeten verdedigen tegen een invaller.

appeltjesgroeneweide | 28-06-22 | 18:27

Ik geef ze groot gelijk, die boeren!

Count_Bassie | 28-06-22 | 18:26

Vanmorgen moest ik op TV het geneuzel van een politicus aanhoren over 'agressieve boeren horen geen stem te krijgen etc.'. Deze man was blijkbaar vergeten dat onze overheid zelf het alleenrecht op geweld heeft, en gewapend op je stoep staat als je niet luistert. Kortom: dus zelf de agressor is.

Sjompie | 28-06-22 | 18:12

Ik zag net een trekker voorbij rijden. Denk een 'stille' want geen vlag ondersteboven.

darmflora | 28-06-22 | 18:09 | 1

Zo komt het allemaal wel erg dichtbij!

Humsico | 28-06-22 | 18:56

Het gaat mij allemaal nog lang niet ver genoeg.

Stijlicoon | 28-06-22 | 17:57

Het ergste vind ik nog van NOS en RTL. Die lijers zitten mensen gewoon tegen de boeren op te hitsen in plaats van neutraal nieuws te brengen. Is al een tijdje gaande natuurlijk, maar zo af en toe merk je zo'n extra lange piek op in hun bias. Zoals nu weer.

naamengetal | 28-06-22 | 17:52

Je mag het best 'te ver gaan' vinden. Wat een false equivalence zwamstukje.

Michelangeloclervaux | 28-06-22 | 17:48

Laat de boeren ajb maar lekker protesteren. Ze hebben alle recht. En qua acties mag het wat mij betreft best wat heftiger. Maar doe het wel waar je de parlementaire macht raakt. Dus vol die giertank los op of in de buurt van het binnenhof.
Liefst daar waar Rutte net voorbij fietst.
Hoop van harte dat ie door een onvoorziene val zijn verstand en geheugen terugkrijgt .
Nog beter zou natuurlijk zijn wanneer hij spontaan de kamer voorziet van pleidooi waar hij openbare excuses maakt voor de enorme hoop shit waarvoor hij verantwoordelijk is jegens het totaal losgeslagen co2 beleid. Het bezopen Natura 2000 gebied versus de daaraan verbonden normering. Aandringt op herziening. En spontaan zijn ontslag indient.....

ilovevarkens | 28-06-22 | 17:46

Boeren moeten gewoon twee weken niets meer leveren.
Laat de boel maar verrotten.
Kijken hoe men dan reageert !

dathebikweerniet | 28-06-22 | 17:39 | 1

Gebeurt er niks. Vlees wordt al grotendeels geïmporteerd. Land- en tuinbouwproducten kunnen subsidievrij geïmporteerd worden. Genoeg Europese boeren die in dat gat springen.

Michelangeloclervaux | 28-06-22 | 17:49

Wat denken ze dan?
Dat actievoeren achter een hekje, op een aangewezen plekje op het Malieveld ook maar enig effect heeft?
Daar lachen beleidsmakers toch gewoon om.
Blokkeer het hele land maar, maar zegen heb je.

LonelyWanker | 28-06-22 | 17:38

Niet stoppen of verminderen.
Doorpakken met die revolutie aub.
Wir sind das Volk!

Mark zit te Dutten | 28-06-22 | 17:29

Dat gezeik is besmettelijk. Eerst janken en zeiken die boeren en nu de politiek. Stelletje huillies zijn het. Allemaal.

* | 28-06-22 | 17:25

Ik ben het met de boeren eens .
Zij zijn het volk

Kwastenbederver | 28-06-22 | 17:21

Ach, zolang de boeren nog minder ver gaan dan het stikstofbeleid. Als het aan Renate, Thijs, Jeroen, Sander en al die andere high-potentials ligt, is er straks niks meer om te ver te kunnen gaan.

Cor Netto | 28-06-22 | 17:18

RARA, die gingen te ver maar vreemd genoeg zijn die nooit gepakt. (Revolutionaire Anti-Racistische Actie)

Wattman | 28-06-22 | 17:12

Einde van de rit stemt iedereen gewoon weer VVD. Welkom in Nederland.

zorgan | 28-06-22 | 17:00

dat gelul van ze moeten zich aan de wet houden bij de demonstraties...
alsof Greenpeace en aanverwante clubs dat doen bij hun acties tegen van alles en nog wat

wettelijke kaders zijn er voor links alleen als het uitkomt.

Dr.Utker | 28-06-22 | 16:53 | 1

Ja maar die deugen... dan mag je los.
Affa mag zelfs panden met mensen erin in de fik steken... geen probleem.

ffnietnu | 28-06-22 | 19:08

"Ik ben het er wel mee een, MAAR" gaat nog eens heel groot worden. Hup boeren.

wilmeister00 | 28-06-22 | 16:50

Tekenend: overal lees ik hooibalen in brand gestoken, terwijl op bijna alle foto's STRObalen te zien zijn. Logisch ook, want die zijn een stuk goedkoper. Maakt wel duidelijk hoeveel verstand de journalistiek hiervan heeft.

Het brein erachter | 28-06-22 | 16:34 | 2

Een kniesoor die daar op let.
Ik noem alles en iedereen een zak hooi.

Papa Jones | 28-06-22 | 16:42

Een strobaal verkleed als hooibaal, een politicus vermomd als mens.

donkieshot | 28-06-22 | 16:49

Mosterd.
In Weil am Rhein, waar ik altijd de mosterd in de koop, zijn de mosterd-schappen bijna leeg. Alleen die vieze beierse zoete mosterd voor hun witte maden worst is er nog. Is dit de volgende collaterale schade van den oorlogh?

Gelukkig heeft GS nog Mosterd genoeg. Mosterd is lekker scherp en wekt de zintuigen.
Hoed af Mosterd. Mooie repliek! Ik zou lachen om je verhalen, ware het niet dat die trieste twitterdruiloren het zo deugend denken te menen (terwijl ze morgen weer een andere mening etaleren).

Bad_Pritt | 28-06-22 | 16:11
-weggejorist-
pommie | 28-06-22 | 15:49 | 1

De twee Boerenoorlogen (1880 en 1902) waren vrijheidsoorlogen. Vrijheid zal altijd een prijs hebben. De hoogste zelfs. Als er iets is om te vechten dan is het waard om ervoor te sterven. Toch? Elk jaar in mei wappert het RWB om die vrijheid te gedenken. De elite verdringt zich om bloemen te leggen. Kinderen lepelen gedichtjes op. Dat nooit weer! Maar de orders van het hoogste gezag dienen uitgevoerd te worden. Goedschiks danwel kwaadschiks. We kennen het recept uit de geschiedenis. Lebensraum! Intussen bungelen er boeren aan de zoldering. Geboren Nederlanders voor wie geen plek meer is.

squadra | 28-06-22 | 15:43 | 1
-weggejorist-
pommie | 28-06-22 | 15:50

Oh, het gaat over “overleven”, nou, boehoehoe. Opzouten met die kudtboeren, met hun provinciale stront accenten. De grootste subsidiesponzen flikkeren maar op naar China of Canada. Helemaal klaar mee. En nee, ik hoef niet te vreten.

Von Knarrenstein | 28-06-22 | 15:42 | 4
-weggejorist-
pommie | 28-06-22 | 15:52

Dit is nu een voorbeeld hoe een mens zich gaat gedragen als het geen vlees eet, het brein gaat kapot door verzuring.

donkieshot | 28-06-22 | 16:31

Die boeren betalen veel belasting waar jij, en vele andere nuttelozen, van leven

ffnietnu | 28-06-22 | 19:46
▼ 1 antwoord verborgen

Het Hollandsche spreekwoord luidt: wie niet horen wil, moet maar voelen.
Praten over zaken is goed natuurlijk, maar als de andere kant niet wil luisteren moet je toch wat.

Peter_K | 28-06-22 | 15:41 | 1

Nee, actievoeren is leuk, maar in Nederland moet je er geen last van hebben.

Cor Netto | 28-06-22 | 17:20
-weggejorist-
pommie | 28-06-22 | 15:40

Onder tussen: Jetten; Nederland niet akkoord met mindere klimaat ambities EU. Ongezien de tiefus voor Jetten.

echtpaul | 28-06-22 | 15:38
-weggejorist en opgerot-
SonyaBakker | 28-06-22 | 15:37 | 1

Dit is niet demonstreren voor een ideologie, met bordjes als "Black Face is slavery".

De boeren demonstreren niet voor een woke onderwerpje maar voor hun levensstijl en hun leven, boerderij en land.

Wat een domme twitteraars, vooral die gast die er Finnen bij haalt. Moet je de huizen van Finnen eens gaan onteigenen . Dan blijft het echt niet bij een file of bermbrandje.

Roos | 28-06-22 | 15:36

Mosterd op zijn best... uitstekend neergezet.

Redliv | 28-06-22 | 15:35

Ik heb de woede gezien bij die boeren en ben bang dat er ongelukken gaan gebeuren. Ik zou zeggen hou het protest beschaafd want als er een dode valt en je staat voor het hekje dan heb je niets aan alle steunbetuigingen hier in de panelen. Dan sta je er alleen voor.

Tashtego | 28-06-22 | 15:33

Stel je voor dat Extinct Rebellion dit zou doen. Dan gaat het niet ver genoeg. #teamboeren 1000%

echtpaul | 28-06-22 | 15:33 | 1

Ja, daar heb je een punt. Wel ironisch, mensen die de acties van Extint R goedpraten keuren nu acties van boeren af. Mensen die de acties van Extinct R. afkeuren ('met het bokkeren van kruispunten, tref je de hardwerkende belastingbetalende burger'), steunen nu de acties van boeren. Ik kan leven met beide protesten.

rederijker | 28-06-22 | 15:42

Opkomen voor je vriendin, je bent 19 en wordt om 06.00 afgezet bij je huis en dan samen overvallen door een 18 jarige met een mes afgelopen zaterdag. Wordt vandaag vrijgelaten maar blijft volgens OM wel verdachte van doodslag. Geef dan gewoon je geld af.

dedwarsligger | 28-06-22 | 15:29 | 1

Faciliteer de overvaller, lekker belonen voor zijn waanzin. Net als dat de boeren niet mogen demonstreren. Die horen ook alles weg te geven en op hun rug te gaan liggen.

ffnietnu | 28-06-22 | 19:49

Misschien zouden we allemaal (tegelijk) eens een dagje moeten actievoeren en het land plat leggen. Kijken hoe dat eruit ziet.

Boterhoofd | 28-06-22 | 15:29

Hoe de boer boert.
Jean is de fruitspecialist, MULO-B en Middelbare Tuinbouwschool. Een jaar jonger dan ikzelf. Is van zonsopgang tot schemering te vinden in de fruitplantages.
Zijn broer is de melkveespecialist en heeft twee zonen die enkele jaren geleden het bedrijf formeel-juridisch hebben overgenomen. Op de huidige locatie de vijfde generatie.
Met Jean heb ik zowat iedere week een gesprekje als ik door hun niet omheinde plantages ren. Ik vraag hem bijvoorbeeld waarom de appelboomjes nu 45 graden schuins geplant worden (ter voorbereiding op de pluk-robots) en waarom de nieuwe appelaanplant nu weer voornamelijk elstar is inplaats van junami. Over wat hij weet over stikstof en CO2 en de voordelen in wettelijke voorschriften voor de fruitboeren 3 á 4 km verderop in België t.o.v hier, begint hij meestal zelf spontaan.
Jean is vrijgezel en heeft zijn bezitsdeel volledig overgedragen aan die twee neven om het erfgoed in stand te houden. (Er staan, verspreid over de plantages, vier gedenkstenen voor voorouders).
De verzetjes van Jean zijn, op zondagmorgen naar de hoogmis in Visé en een kopje koffie op een van de gezellige terrasjes daar. Nu en dan fietst hij zelfs door naar Banneux. Ook mag hij graag eens door de plantages van hunzelf en die van andere fruitboeren fietsen.
Dat is zo ongeveer het leven van boer Jean in een nutshell. En alhoewel het niet mijn manier van leven zou kunnen zijn, weet ik vrijwel zeker dat hij tenminste zo tevreden en gelukkig is als ikzelf al ben.

WirMachenMusik | 28-06-22 | 15:28 | 2
-weggejorist-
pommie | 28-06-22 | 15:44

@pommie | 28-06-22 | 15:44: Ik weet niet of de plantages ook weg moeten. Maar hij vertelde me wel dat als het melkvee weg moet, de fruitplantages sowieso niet in stand kunnen worden gehouden.

WirMachenMusik | 28-06-22 | 15:48

Renate Winters-OmVölkers....

Asteroid-B612 | 28-06-22 | 15:25

Dit gaat te ver? Hoeveel onrecht wordt deze linkse kneusjes aangedaan door de boeren?

Jansen63 | 28-06-22 | 15:23

Kinderen in mijn dorp beven en janken niet als er een stoet trekkers door de straat rijdt.

Opajoop | 28-06-22 | 15:22 | 4

Mijn zoontje van 4 gaat keihard schreeuwen. Van enthousiasme, en of we dichterbij mogen om te kijken. En dan huilen omdat die trekker sneller rijdt dan wij kunnen lopen.

DeJemelscheet | 28-06-22 | 15:42

Watjes. Komt net een stoet hier langs. Kinderen staan te zwaaien. Maar dat is ook in de 8terhoek.

Sjakkie van de Hoek | 28-06-22 | 15:42

@Sjakkie van de Hoek | 28-06-22 | 15:42: ook in het groene hart gebeurt dit. Of telt dat ook als provincie?

Mean Dean | 28-06-22 | 16:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ik wilde hier nog wel wat aan toevoegen, maar volgens mij heeft Mosterd het allemaal wel zo'n beetje verwoord.

Flapoor | 28-06-22 | 15:22

Burgerlijk Nederland moet hoe dan ook kapot om ruimte te maken voor de intensieve menshouderij om de elite in al haar behoeftes te kunnen voorzien tegen de laagst mogelijke kosten. De onvrede zal hoe dan ook tot een uitbarsting komen. Rutte & co gaan geweld gebruiken om de onrust de kop in te drukken. Voor de vrede is het nodig om Rutte zo snel mogelijk te lozen.

Zemko | 28-06-22 | 15:19 | 1

Mark Rutte is een psychopaat.

McCain | 28-06-22 | 15:23

Kerncentrales bezetten en nertsen uit fokkerijen vrij laten ging ook nooit 'te ver'.

Patje | 28-06-22 | 15:16 | 4

Betonblokken op de zeebodem tegen de vissers.

Opajoop | 28-06-22 | 15:24

@Opajoop | 28-06-22 | 15:24:
Dit raakte hun allemaal niet... ver van mijn bed show voor de we-hebben-het-hier-zo-goed-deugvolk. Hetzelfde volk dat niet wakker lag en ligt van het toeslagenschandaal etc.

Louter Leuter | 28-06-22 | 15:36
▼ 1 antwoord verborgen

uit de twitterfeed van Jeroen Vanson: Toch wel gedesillusioneerd opgestaan. Naast meer aandacht voor klimaat (lichtpunt is uitslag D66!)

En Wouter van der Weerd is lid van d'66. weet je precies vanuit welke hoek dit komt.

Ik weet genoeg....

seasicksteve | 28-06-22 | 15:14

Komen de stemmingen nog live in beeld?

Leptob | 28-06-22 | 15:13

De enige lui die te ver gaan, zitten in en rond dat Torentje in Den Haag; waar men met dedain neer kijkt op het plebs. Met propaganda en censuur moet de polder volgestort worden met beton. Het laatste kaartje vanuit de ruimte laat de megalomane stikstofuitstoot zien die dit tot gevolg zal hebben. Geen bomen maar turbines, geen weides maar zonnenpaneelparken waar het niet toeven is. De Jonge heeft het al een tijdje geleden gezegd: een stad per jaar erbij is onze toekomst. Dat er nu lieden ageren tegen zijn toekomst kan alleen maar toegejuicht worden, het regeringsbeleid noopt tot pure survival en wanhoop en dat doet het al te lang.

hoochee | 28-06-22 | 15:12 | 1

Nederlandse boeren waren de laatste hoop tijdens de Duitse bezetting.
Nederlandse boeren halen 100 miljard Euro binnen per jaar.
Nederlandse boeren voeden de wereld.
Waar is Nederland zonder zijn boeren?

McCain | 28-06-22 | 15:22

Normaal is Rutte een natte dweil op bijvoorbeeld immigratie.

In deze zaak is hij wel heel vastbesloten, het wordt koste wat het kost doorgedrukt.

Hij gaat inderdaad te ver nu.

Wattman | 28-06-22 | 15:12

Ik snap dus niet dat het door zoveel mensen maar geaccepteerd wordt dat als je heel veel trekkers hebt en een grote bek je zomaar van alles mag doen om besluitvorming te torpederen (ongeacht dat boeren terecht kwaad mogen zijn over die besluitvorming). Ik heb overigens niets tegen langzaamaan acties op snelwegen (en vind het ook niet onveilig), maar ik heb wel problemen met het feit dat ze met hun trekkers voor gemeentehuizen staan om even te laten voelen dat niets ze kan tegenhouden. Of zoals vorig jaar dat ze dreigden met trekkers het binnenhof op te rijden. Pure intimidatie en hoeft een samenleving niet te accepteren.
Ook dat romantiseren van boeren gaat mij te ver (en ik verbaas me erover dat GS daar zo actief aan meedoet). Veel boeren zijn ook gewoon keiharde ondernemers die alle ondernemingsruimte pakken die ze kunnen krijgen en helemaal niet verbonden zijn met land, rentmeesterschap of traditie.
Last but not least, waarom dat gepolariseer? Je bent voor of tegen de boeren en geen tussenweg mogelijk. Ik steun boeren en de plattelandscultuur en ben trots op de hoge kwaliteit en efficientie bij onze boeren. Ik vind de maatregelen slecht doordacht en slecht gecommuniceerd, maar we hebben wel degelijk een probleem met zoveel (vee)boeren in Nederland dus er moet iets gebeuren.

rederijker | 28-06-22 | 15:11 | 10

@rederijker | 28-06-22 | 15:36: Veel van de huidige politici wanen zich onaantastbaar, soms is de botte bijl de enige methode om door te dringen.

donkieshot | 28-06-22 | 16:40

Laat ze maar eens stoppen met leveren. Als de aardappelen op zijn, en er geen friet meer is, kijken of die plannen dan nog steeds zomaar worden aangenomen.

Het brein erachter | 28-06-22 | 16:52

@rederijker | 28-06-22 | 15:36: Flikker op met je grenzen, wel voor boeren maar niet voor immigranten. Zak er maar in.

bijna_raak | 28-06-22 | 17:00
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Snavel | 28-06-22 | 15:08

Sneeuwvlokjes uit de randstad die nog nooit tegenslag hebben gekend of ooit fysieke arbeid beoefend hebben, zijn in deze toch niet serieus te nemen. Totale dissonantie van wat er op een boerenerf gebeurd, en hoe de stikstofplannen zijn binnengekomen. Daarnaast heeft 9 vd 10 klagers er toch geen last van omdat ze niet uit hun bubbeltje met medehuilerds komen.

Dat de boeren nog veel verder mogen gaan, mijn zegen hebben ze.

amateurrr | 28-06-22 | 15:08 | 1

Inderdaad. Het land wordt bestuurd door ambtenaren met riante inkomens en meer dan uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een riante eindejaarsuitkering, meer dan 50 vrije dagen, goed pensioen en ga zo maar door. Men zorgt uitstekend voor zichzelf. Corona, oorlog in Oekraïne etc.: de ambtenaren leiden geen centje financiële pijn en een ambtenarenbaan is nooit in gevaar. Grote loonsverhogingen zijn al aangekondigd vanwege inflatie. Geen enkele affiniteit met ondernemen en persoonlijk financiële risico's nemen, maar ondertussen vanuit de riante en comfortabele ministeries wel vergaande besluiten nemen die de boeren de kop kosten.

Jhkq | 28-06-22 | 15:46

Er zijn van die dagen dat ik denk; "ja, die paar centen die ik aan GS besteed zijn het best waard, en al bestede ik er geen reet aan, die jongens kunnen prima al schrijvende de vinger op de zere maatschappelijke plek leggen."

Dit is zo'n dag.

DeJemelscheet | 28-06-22 | 15:07 | 2

Als Geenstijl achter je gaat staan weet je toch dat je verloren hebt. Dat is het verdienmodel.

perfect-number | 28-06-22 | 15:11

Dit dus. Vaker overwogen er mee te stoppen, maar dit stuk maakt het dan weer goed.

ikworstelengadouchen | 28-06-22 | 15:16
-weggejorist-
Marcel_666 | 28-06-22 | 15:07

Opkomen voor je principes anno 2022 is een Twitter of Facebookbericht plaatsen om “awareness” te creëren, een of andere kleur of vlag over je profielfoto te plempen en verder helemaal niks aan je dagelijkse gang van zaken te veranderen in de verwachting dat de rest van de wereld zich zsm aanpast en jou op het schild hijst vanwege je digitale inzet. Mocht er ooit nog oorlog komen, we gaan die niet winnen kan ik je verzekeren.

Thuinman | 28-06-22 | 15:06

De Marokkaanse vrienden van Wouter van der Weerd wachten het niet af. Zij springen voor de trein.
Welke trein?

hero_of_heaven | 28-06-22 | 15:04 | 4

Dan sta je daar.. Helemaal alleen. Op het spoor van Amsterdam naar Utereg. En wat denk je? Geen trein. Staking bij Prorail. Dan voel je je echt klote.

marcoplarco | 28-06-22 | 15:14

@marcoplarco | 28-06-22 | 15:14: Over lullig gesproken: Heel lang geleden heb ik eens een film op tv gezien, die ongetwijfeld niet bedoeld was voor mijn toenmalig jeugdige ogen.
Op het eind de twee hoofdrolspelers een eind aan zichzelf wilden maken. Het idee was: parkeren op een onbewaakte overweg en door slaappillen in diepe slaap zijn op het moment dat de trein er was.
Was het doosje slaappillen leeg...
Geen idee welke film het was, wel een Nederlandse.

Lu_Tze | 28-06-22 | 16:47
▼ 1 antwoord verborgen

Zonder bruisend bedrijfsleven en ondernemerszin geen sociale voorzieningen. Probeer dat maar eens aan een immer klagende socialist uit te leggen..... de walging van de gemiddelde socialist voor iedereen die succesvol is legt de jaloezie bloot.

Slough | 28-06-22 | 15:03 | 4

@perfect-number | 28-06-22 | 15:15: Waarom zouden wij het dichtstbevolkte land (op Malta na, blijkbaar) in Europa moeten willen zijn? D'r uut met die nieuwlichters.

Lu_Tze | 28-06-22 | 16:49
▼ 1 antwoord verborgen

Wat zijn het toch een walgelijke mensen. De boeren zijn verwikkeld in een doodstrijd en dit soort pulp heeft daar een mening over. Je mag je niet verweren als je door de overheid wordt geliquideerd.

dickg | 28-06-22 | 15:03 | 2

Evert van Benthem heeft het 30 jaar geleden al uitgelegd. Pijnlijk, maar waar.

perfect-number | 28-06-22 | 15:17

Je hoort aan Rutte's ademhalen, in het begin, dat 'ie liegt. Eenmaal op stoom klimt 'ie weer in z'n rol van staatsman. En die Dilan Yeuzeldinges voegt al helemaal niets toe. Dat ze dit wil...

Naitwies | 28-06-22 | 15:02 | 1

En dat zijwaardse hoofdknikje. Let maar eens op.

marcoplarco | 28-06-22 | 15:12

Eerst waren het de mensen in de bijstand en de toeslagenouders, nu zijn het de middenklasse en de kleine zelfstandige (boer), straks zijn jullie het -Daan en Sterre uit de randstad- : wanneer de overpriced aangekochte 3-kamer flat onder water komt te staan doordat de economie in elkaar klapt. De nepotistische uitverkoop en vernielzucht van de lachende leugenaar treft ons uiteindelijk allemaal.

Korenmolen | 28-06-22 | 15:01 | 2

Dat is het precies. Vernielzucht.

McCain | 28-06-22 | 15:03

En heus, dat duurt niet lang!!

Mispel | 28-06-22 | 15:30

Maarruh, is deze boerendramdag bijna voorbij? Vanmorgen extra vroeg in de auto naar kantoor gestapt om trekkerterroristen te vermijden (prima gelukt), kan ik nou ook extra vroeg naar huis, of juist langer wachten? Geen zin in confrontatie, iedere vorm van rede is toch overboord.

Azijnist | 28-06-22 | 14:57 | 5

Zoek anders even de betekenis van het woord 'terror' op.

Ovideenznvrienden | 28-06-22 | 15:02

Koop een fiets.

Doctor | 28-06-22 | 15:06

Iets zegt me dat u niet alleen vandaag over de boeren dramt. Nomen est omen.

amateurrr | 28-06-22 | 15:10
▼ 2 antwoorden verborgen

D66, klimaatdram, volksverlakkerij en onteigening. Dát gaat veel te ver. Daar mag flink weerstand tegen geboden worden. Wat mij betreft zijn dit nog maar speldenprikjes.

marcoplarco | 28-06-22 | 14:56 | 1

te hooi en te vork! Hup boeren.

McFreek | 28-06-22 | 15:04

Vroeger: Geen woning geen kroning, bam hier heb je een baksteen op je bakkes.
Veel oudere mensen kijken hier met een romantisch gevoel op terug...

Patje | 28-06-22 | 14:56 | 4

Precies zo, wacht maar tot de trekker Amsterdam Centraal binnenrijden.

Tjemig | 28-06-22 | 15:01

.... en een voldaan gevoel!

Spartaan1888 | 28-06-22 | 15:17

Ho ho je kwam wel in mijn safe space heur!

Louter Leuter | 28-06-22 | 15:42
▼ 1 antwoord verborgen

De politiek creëert bewust dit probleem.
Week in en uit zo'n 1000 mensen erbij in Nederland. Heb ik het nog niet over gezinshereniging wat gaat volgen.
Men weet dat er geen huizen zijn . Ook niet voor Nederlanders.
Bewust gaat men door met deze ramp.
Je hoort ook steeds meer openlijk zeggen door de pluchezitters dat door stikstof het huizen bouwen op slot zit .
Ziet u de kringloop van deze losers?
Dat heet ; bewust probleem creëeren en in stand houden!!

Mispel | 28-06-22 | 14:55 | 4

@Papa Jones | 28-06-22 | 15:07: In 1995 kosten een huis nog €93.750 in Nederland.

McCain | 28-06-22 | 15:14

En hierom is Caroline ongeloofwaardig. Ofwel ze is te stom om de connectie instroom asielzoekers, vluchtelingen enz, met stikstof (landonteigening) te herkennen of ze heeft een dubbele agenda. Maar deze spagaat is onlogisch.

squadra | 28-06-22 | 15:14
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Boterzacht | 28-06-22 | 14:53 | 1

Misschien moeten de boeren weer jager-verzamelaar worden.
Lekker leven in de bossen.

RickTheDick | 28-06-22 | 14:52 | 1

12.000 jaar beschaving weggooien voor een nutteloze stikstof norm, breng ze nou niet op ideeën!

4HoogAantWater | 28-06-22 | 15:10

Had in het begin enigszins begrip voor de boeren maar sinds hun voorman met de vergelijking van WO2 en de Jodenhaat kwam was ik er klaar mee. Is ook totaal geen afkeuring gekomen uit boeren hoek.

NB: m'n grootvader is in WO2 op gruwelijke wijze in een kamp omgekomen.

Cornelis12 | 28-06-22 | 14:52 | 9

@Papa Jones | 28-06-22 | 15:00: roflol

calamiteiltje | 28-06-22 | 15:21

Cornelis 12

U weet net zo goed als ik dat dit een manier is om uit te leggen hoe men zich voelt.
Ook mijn familie heeft de ellende voor een heel klein gedeelte kunnen doorstaan in concentratiekampen. Zeer groot gedeelte niet.
Dat de joden ook mede door de hulp van Nederlandse overheid daar toe werden gedwongen hoor je te weinig.
Het vertrouwen in de overheid was immers groot? Vele burgemeesters,politie enz. hadden er geen problemen mee.
De joodse mens wist niets van zijn toekomst. Hij vertrouwde.
De boer heeft jaren lang regel na regel van overheid opgevolgd in vol vertrouwen.
Ook hij weet niet wat zijn toekomst gaat worden.
Dat de vergelijking tegen uw borst stuit is uw probleem.
Die slachtofferrol past mij in ieder geval niet.
Ik snap die boer.

Mispel | 28-06-22 | 15:49
▼ 6 antwoorden verborgen

Haha, de "usual suspects" en ander randstad dan wel woke, D66 of GL kwezeltjes hebben het niet meer! En dan ook nog eens die NPO poll waaruit blijkt dat 93% van de bevolking achter de boeren acties staan! Laten we hopen dat dit het begin van het einde is van deze lucht fietsende en dromende ambtenaren kaste is.

zwellevertje | 28-06-22 | 14:50 | 6

@McCain | 28-06-22 | 15:04: Een transitie van "minister van hoop" naar Premier Kaag lijkt idd een beetje minder in de lijn der verwachtingen te liggen voor bovengenoemde, weer een extra kapotte droom voor dat volk lol.

zwellevertje | 28-06-22 | 15:17

@McCain | 28-06-22 | 15:16:
De PVV staat al 12-14 jaar 2de of 3de in peilingen én verkiezingsuitslagen. Heb je toen ook slim gestemd?

WasHetMaarMakkelijk | 28-06-22 | 15:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Zware onderwerpen deze tijden.

Adriel | 28-06-22 | 14:49

We moeten één landbouwminister hebben die dicht bij het boerenvolk staat. Misschien iets voor Laurens Jan Brinkhorst of Jozias van Aartsen?

thanseeuwen | 28-06-22 | 14:49 | 3

Ja, echt, ervaren mensen uit de praktijk moeten we hebben! Daarom ben ik ook zo blij met Ollongren op defensie en die schoolmeester op "wonen". Kots.

zwellevertje | 28-06-22 | 14:53

Jorge Zorreguieta

Sinaslolly | 28-06-22 | 14:56

Wat vindt Dwang66 hiervan? Ook al reactie van de Vip partij voor Verplichting en Dwang?

Lukiluuk | 28-06-22 | 14:48

Zouden Mark en Sigrid eigenlijk het lijflied van het ANC “kill the boer” kennen?

ikworstelengadouchen | 28-06-22 | 14:47 | 1

Mark Rutte zingt het samen met Robert Mugabe en Julius Malema.

McCain | 28-06-22 | 14:50

Zomaar een plaatselijke observatie. Ik woon in een dorpje ten zuidoosten van Eindhoven. Om ons heen staan er boerderijen met koeien, varkens en kippen. We zitten ook nog eens vlakbij de A2 en A67. Kortom, we zitten in een aardig donker gekleurd stikstof gebied. Onze tuin van 10 jaar oud groeit en bloeit als nooit tevoren . De hortensias zijn 1,5 meter hoog enz enz. Het stikt er van de vogels, mussen, mezen, merels, spechten eksters enz. Iedere zomer verbaas ik me weer over de enorme hoeveelheden vlinders, bijen, hommels, libelles enz. Hoezo verstikkende stikstofdeken waardoor alle planten en insecten verdwijen?

benxx | 28-06-22 | 14:47 | 4

Dit dus. Ik woon in een vergelijkbaar gebied. 3 snelwegen, zware industrie, spoorlijn, vliegveld, boeren tussen de dorpen....
Alles groeit, bloeit en floreert. Ik zie insecten die ik in mijn jeugd nooit zag. Laatst nog een prachtig blauwe libelle in mijn auto, geen water in de buurt. Overal hoor je vogels fluiten, watertjes en rivieren zijn sinds mijn jeugd nog nooit zo helder geweest.

Het is gewoon ziek drambeleid, voor de ambtenarenkaste om relevant te blijven, voor de politieke kaste om door te kunnen blijven luchtfietsen op gebied van immigratie en klimaat.

Een vies, vuil spel wordt er gespeeld met mijn geliefde vaderland en ik geniet van iedere brandende hooibaal, van iedere file.

WasHetMaarMakkelijk | 28-06-22 | 14:59

@Lu_Tze | 28-06-22 | 15:30:
Wordt lastig, ik zie namelijk veel minder bramenstruiken in de natuur dan tijdens mijn jeugd.

WasHetMaarMakkelijk | 28-06-22 | 15:41
▼ 1 antwoord verborgen

Als we de npo mogen geloven, wordt Christianne van der Wal de nieuwe premier.

thanseeuwen | 28-06-22 | 14:45 | 1

De programmamakers van de VPRO kunnen alvast aan de slag.

J.P.Drapeau | 28-06-22 | 14:58

de patat generatie spreekt...... de meeste zijn een beetje reuring ook niet meer gewend en schieten gelijk in de stress...

als het om lijfsbehoud van jezelf en de keiharde diefstal door de overheid gaat mag een nee moet het allemaal nog wel een beetje harder... laat Den Haag maar voelen dat het allemaal veels te ver gaat met dat non beleid van ze....
landbouw gronden omtoveren to veredelde ghetto's voor nog meer vluchtelingen en windmolen en zonergie parken..

Captain_Dipshit | 28-06-22 | 14:44 | 2

Dat is de bedoeling ja. Waarom wordt dat niet klip en klaar gezegd door de Rutte coalitie?

Jupiler10 | 28-06-22 | 14:49

Nederland is het Silicon Valley van de Agrarische sector.
Nederlandse boeren voeden de wereld.
Boeren verstand aan de macht.
Stem BBB!

McCain | 28-06-22 | 14:42 | 1

12 jaar afbraak door Rutte gaat inderdaad te ver. Er is teveel fout gaan om op te noemen.
Boerenprotest by proxy.

gemeentereiniging | 28-06-22 | 14:41

Tijdens de oogst periode alle boerenbedrijven platleggen met Tesla's voor de deur. Kinderen volgen, vrouwen lastigvallen. Opfokken met die agri-terroristen. Geen mededogen voor de 80% export fascisten.

Skunk57 | 28-06-22 | 14:40 | 4

Dat doen beschaafde mensen niet. Dit is helaas weer zo’n waar de apen het lijken te winnen van de beschaving.

BobDobalina | 28-06-22 | 15:27

@BobDobalina | 28-06-22 | 15:27:

Beschaafde mensen laten zich subsidieren om tegen joden en co2 te demonstreren. Want dat is een pot nat, volgens links.

Nee dan heb ik meer respect voor werkende mensen die niet beroofd willen worden. Hoe belangrijk het beroven van werkende mensen ook is, volgens de Rutte-doctrine.

Dandruff | 28-06-22 | 15:39
▼ 1 antwoord verborgen

Dit boerenterreur noemen is echt respectloos jegens echte terroristen. Hoe moeten zij zich nu voelen? Zoveel moeite gedaan in zoveel mogelijk onschuldige mensen vermoorden en dan vergeleken worden met een boer die voor zijn boedel opkomt en een hooibaal in de fik steekt.

Ovideenznvrienden | 28-06-22 | 14:40

Stel dat er een minister komt die heel inlevend en glimlachend en met een ontwapenende bril op (Kaag-truc) en andere media-vaardigheden
je huis en je hele leven komt confisqueren.
En je bedrijf waar al 4 generaties werken.
En dan ook nog op basis van een verhaal dat je niet geloofd.

En dat bij heel veel mensen.
Wat denk je dan dat mensen gaan doen.

Die burgers-boeren die voelen dat er over ze wordt heen gelopen.
Over hun hele leven en alles waar ze hard voor gewerkt hebben.

Dus het gaat niet over mening over het milieu of BLM.
Dit raakt de mensen (boeren in dit geval) direct.
Zover dat sommigen er een eind aan maken.

Bovendien zitten dingen ingewikkelder in elkaar soms dan links-dus-niet-goed of rechts-dus-niet-goed.
Je bent niet perse een klimaatontkenner als je windmolens stom vindt omdat je vindt dat het echte probleem overbevolking is.
Je kunt bijvoorbeeld ook voor subsidiewindmolens zijn en tegen datacenters omdat je minder afhankelijk wil zijn van Poetin en je wil dat die windstroom naar Henk en Ingrid gaat die elektrisch gaan koken en verwarmen.
Of tegen (buitenlandse) investeerders zodra ze huizen gaan opkopen en een onnodige prijsopdrijving veroorzaken waar de burgers niets aan hebben.
Of dat er een andere oplossing moet komen voor de stikstofsituatie van de boeren dan nu wordt bedacht.

AdvocatusDiaboli | 28-06-22 | 14:40 | 3
-weggejorist-
Groote_Goffert | 28-06-22 | 14:50


@Groote_Goffert | 28-06-22 | 14:50:
Als de overheid de stikstof toename geleidelijk heeft toegelaten en de boeren heeft aangezet tot allerhande leningen en investeringen als een strop waar ze het hoofd van een boer induwen, dan kunnen ze het ook toelaten dat het geleidelijk aan weer wordt afgebouwd.
Alleen het lijkt erop dat ze Nederland in een fuik hebben geduwd en dat de weg terug duur is.

Het is heel vreemd dat je Nederland uiteindelijk 70% vlees laat exporteren, en dan opeens gaat klagen over stikstof en met radicale maatregelen komt.
Eerst dingen uit de hand laat lopen met lobby's en vrije financiële markten en het aanleggen van natuurgebieden en boerenland confisqueren en dan opeens een probleem bij de boeren neerleggen.
Dat kan je niet maken. Verzin maar iets anders.

AdvocatusDiaboli | 28-06-22 | 15:05
-weggejorist-
Groote_Goffert | 28-06-22 | 15:21

Was de maker van dat bord een Turkse boer? Trots met umlaut?

Kaal-dik-en-lelijk | 28-06-22 | 14:39 | 2

Misschien een fan van Blue Öyster Cult, Motörhead en Mötley Crüe.

J.P.Drapeau | 28-06-22 | 14:56

Als het voor ons zelf is maakt het allemaal niet uit.
Uren in de rij staan wachten voor een plaats in het vliegtuig? Tuurlijk! Hebben we toch voor betaald, voor ons pleziertje!
Uren in de file voor dagje strand? Geen probleem. Is toch ons recht om dat te doen!
Sensationele uitverkoop, de nacht doorbrengen op stoel buiten! Geen enkel probleem.
Nee, zolang het voor onszelf is kunnen wij alles doorstaan.
Maar nu voor een ander! Ik ben toch geen boer! Ik heb daar last van!
Deze mensen verdringen een ander in de toekomst om als eerste in de rij te kunnen staan als er tekort aan voedsel komt.
Want ja, voor jezelf hè.
Met dit soort mensen komen we een oorlog wel door hoor!
Ik walg van dit soort mensen.
Parasieten noemen wij die.

Mispel | 28-06-22 | 14:37 | 3
-weggejorist-
Groote_Goffert | 28-06-22 | 14:39
-weggejorist-
Groote_Goffert | 28-06-22 | 14:59

Leukschrijverij, next.

HogeNood | 28-06-22 | 14:36

Twitter? Heette dat vroeger niet Raider?

UnderTheDevil | 28-06-22 | 14:34

Ik geloof serieus dat ik oud ben als ik hier de reacties lees. Man, dit is nog helemaal niets man! Te ver, nou maakt uw borsten maar nat. Ik ga nu snappen hoe decadent een gedeelte van de bevolking leeft. Zie hier de tweedeling in een notendop.

ikdenkwat | 28-06-22 | 14:34 | 2

Geen woning, geen kroning!

Duwbak_Linda | 28-06-22 | 14:35

Dit gaat niet ver genoeg wat mij betreft. Ik voorzie liever een gebroeders de Witt (RIP) scenario.

ikworstelengadouchen | 28-06-22 | 14:38

Gezeik van die boeren allemaal, met hun vlees van koeien en varkens. Nergens voor nodig. Gewoon met je tijd meegaan. Ik haal al jaren mijn vlees uit de supermarkt. Gewoon voorverpakt uit het koelschap. Biefstukje, varkenshaasje, kipfiletje... Gewoon uit de fabriek! Komt geen boerderij aan te pas. Ouderwets gedoe.

Juul Tankuul | 28-06-22 | 14:33 | 3

zolang het maar geen vegan kipstukjes zonder kip zijn. Dat die oplichterij mag bestaan is ongelooflijk.

El Rico Grande | 28-06-22 | 14:36

Je vergeet de boerenkaas nog. Gewoon zaanlander kaas van de fabriek nemen. Dat zal ze leren.

SailingDuck | 28-06-22 | 14:38

@El Rico Grande | 28-06-22 | 14:36: KipstuCKjes, met ck.
Niet aan te slepen hier in Amsterdam

icicle | 28-06-22 | 14:46

Stel je voor dat Marokkaanse jongeren dit zouden doen. Omdat elk perspectief hen ontnomen werd. Omdat ondernemingen die zij opgebouwd hadden, met een pennestreek illegaal werden verklaard. En niet omdat we niet anders konden, niet pas nadat alle alternatieven goed werden bekeken, en niet pas nadat we een gedegen discussie over de inrichting van dit land hebben gevoerd, maar enkel omdat een paar lui bij D66 niet van hun product houden, en een paar projectontwikkelaars het wel zien zitten om hen te onteigenen. Ja, dan hadden die Marokkaanse jongeren wel een punt, ja.

Als we trouwens een eerlijke discussie over de inrichting van dit land zouden hebben gevoerd, dan wáren die Marokkaanse jongeren en trouwens helemaal niet, niet in deze aantallen in elk geval.

Muxje | 28-06-22 | 14:32

De staat van Nederland. Diep en diep triest.

franck7020 | 28-06-22 | 14:32

Stél je toch eens voor dat Marokkaanse jongeren dit zouden doen. Dan zou er in de media staan "Jongeren veroorzaken verkeersoverlast". That's it.

Naast de "het gaat te ver" vind ik ook "we begrijpen de boeren, maar..." een domme uitspraak. Als je niet begrijpt waarom deze demonstraties noodzakelijkerwijze zo gebeuren, dan begrijp je de boeren niet.

ParadiseLost | 28-06-22 | 14:31

Complimenten mijnheer Mosterd.
Van een hobbyboer zonder koeien die zijn hoogstamfruitwei in een naturagebied laat maaien door een herder met zo'n 40 mergellandschapen en die gelukkig niet hoeft na te denken over strop of gierput.

WirMachenMusik | 28-06-22 | 14:30

Achtereenvolgens Lerares, Lid bestuur lerarenvakbond, PR-medewerker Green Choice, Ecologisch adviseur en nogmaals leraar. Allemaal ambtenaar of onderdeel uitmakende van de subsidie-trein. In ieder geval profiteurs van de status quo. Met hun high horse.

Op de eerste lerares na kun je overal zien wat ze stemmen (GroenLinks of D66). De lerares retweet voor de rest vooral progressieve pulp.

JohnLocke | 28-06-22 | 14:30 | 1

Dit dus. Ik werk soort van indirect met de sector (klein deel klanten komt daaruit) en ben een kantoorslaaf, maar ik steun ze, ik hoop thuis te komen vanavond maar anders red ik me wel. Ergste geval langs de supermarkt en gezelig er bij gaan staan

ikworstelengadouchen | 28-06-22 | 14:36

Gewoon de hele protestactie een crisissituatie noemen, dan mag ineens alles. Mocht je alsnog de wet overtreden hebben blijf je net zo lang wijzen dat iedereen er gek van wordt. Als het dan nòg mis gaat heb je er geen actieve herinnering meer aan.

sub zero ice cold | 28-06-22 | 14:29

De vader van Sterre is boswachter en ziet dat er al 15 jaar niets wordt gedaan aan de beperking van ammoniak-uitstoot. Jaar na jaar blijft de politiek dit probleem voor zich uit schuiven, het CDA papt en houdt nat, de boeren mogen iedere keer weer de regels overtreden, er volgt uitstel na uitstel na uitstel.

Ondertussen gebeurt er niets maar boswachter Paulus de vader van Sterre ziet de Bonte Schijtlijster niet meer nestelen want de Vieze Geurkevertjes waarmee deze zich voedt zijn verdwenen, sterker nog navraag leert dat de Bonte Schijtlijster nergens meer in dit land voorkomt inmiddels en zo gaat het week in week uit met diersoort na diersoort. Zo is ook de Natte Kleefrups niet meer gezien, en de Bosknifter, de Schuifarend, de Piepmuis en de Wollige Lamshagedis. Allemaal zeldzame soorten die desondanks zorgen voor de soortenrijkdom. UIteindelijk ziet Paulus ook de Zuigende Zaadbij verdwijnen die wordt voor de bevruchting van planten en gewassen, welke nu ook al minder voorkomen. De broer van Paulus werkt bij het waterbedrijf en hoort dat de kwaliteit van het drinkwater nauwelijks meer te handhaven valt door alle vervuilde grond in de buurt.

Iedere keer dat de politiek wil ingrijpen komen de boeren met hun trekkers en is de maatregel weer van de baan. De vader van Sterre legt zichzelf maar te ruste op een composthoop en wordt een maand later teruggevonden aan door de mieren aangevreten boswachtersmuts. Drama's drama's.

Beste_Landgenoten | 28-06-22 | 14:28 | 10

@Beste_Landgenoten | 28-06-22 | 14:35:

En dat zal niet met overbevolking te maken hebben?
De stikstofuitstoot is sinds het uitroepen van de natura2000 gebieden met ruim 60% afgenomen, ondanks een bevolkingsgroei van 20%. Een prestatie van formaat.

Maar ook het bewijs dat de natuur niet zo extreem afhankelijk van de mens is als de betonlobby beweert. Want kennelijk overleefden zelfs de kunstmatige door de mens gecreëerde natura2000 tuintjes de hogere stikstofuitstoot van 10, 20, 30 jaar geleden.
De natuur is niet zo extreem zwakzinnig als de milieulobby beweert.

Dandruff | 28-06-22 | 14:54
▼ 7 antwoorden verborgen

Hoe zo te ver? Het is een klein beetje tegengas tegen op papier gecreeerd probleem. Als de hei te zuur wordt dan kan je er ook een wat kalk strooien. De overheid ontneemt de burgers steeds meer, de oligarchen zijn hun jachten kwijt, de boeren als we niet oppassen hun land, en de rest is straks zijn huis kwijt omdat wettelijk vastgelegd de statushouders uw woning mogen hebben. De politiek zit op sterk hellend vlak.

Gebakschep | 28-06-22 | 14:28
-weggejorist en opgerot-
Grasvreter | 28-06-22 | 14:28 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Als ze mij proberen te deporteren, ga ik ook te ver.

J.P.Drapeau | 28-06-22 | 14:27

Een revolutie, daar moet toch gewoon over te praten zijn in een democratische maatschappij? Laten we nu eens volwassen zijn en dit item gewoon op de agenda zetten.

ChatBot | 28-06-22 | 14:26 | 4

Meteen opbokken met dat koningshuis.

Sinaslolly | 28-06-22 | 14:28
▼ 1 antwoord verborgen

Ook deze reacties bij Extintion Rebellion en BLM en dat soort marginale klupjes?

NaughtiusMaximus | 28-06-22 | 14:25 | 3

Ik heb nou eenmaal meer respect voor mensen die demonstreren om hun werk dan voor mensen die demonstreren als hun werk.

ZoekEenVrijeNick | 28-06-22 | 14:29

Daar hoorde je niks over, enkel de rooskleurige kant en acties werden goedgepraat en gestimuleerd door media plus zo neergezet dat sympathie opwekken grootste doel was.

Bataafje | 28-06-22 | 14:29

BLM? Een marxistische beweging. Tja daar heb ik inderdaad niet veel mee. Straks trek je het vergelijk als IS gaat demonstreren. Beetje raar.

ikdenkwat | 28-06-22 | 14:37

Goed bericht, nu alle huilstruiken hier in de panelen nog eens wat mores bij leren.

ikworstelengadouchen | 28-06-22 | 14:25

Mooie rant.

Dandruff | 28-06-22 | 14:24

Chapeau, Mosterd!

LoesjeP | 28-06-22 | 14:24

Het zou interessant zijn om eens te kijken of diezelfde twitteraartjes ook "dit gaat te ver" zeiden bij de diverse blokkades van Extinction Rebellion.
Omgekeerd, degenen die die blokkades veroordeelden maar nu die boeren alle gelijk van de wereld geven hebben natuurlijk ook enige boter (excusez le mot) op het hoofd.

Schoorsteenveger | 28-06-22 | 14:24 | 10

Maar gaat het om de legitimiteit van de acties óf gaat het er om dat je protesten voor bepaalde doelen steunt omdat je je er in kan vinden.
Als je kritiek vooral gaat over de vorm, de legitimiteit van de actie -in het ene geval zie je er geen probleem maar in het andere geval wel- dan is dat hypocriet.
Als je doodergert aan protesten omdat je vindt dat groep A zich aanstelt terwijl je de protesten van groep B steunt omdat je daarin kan vinden is het een kwestie van voorkeur.
Het misselijkmakende is de huichelarij die gepaard gaat met het veroordelen van de protesten. Je hebt het recht om te protesteren maar de vorm keur ik af. Terwijl je eigenlijk bedoeld: Ik vind je protesten aanstellerij want ik vind dat jullie het bij het verkeerde eind hebben omdat...
Maar zeg dat dan ook! Veins niet dat je een of andere heilige verlichte geest bent die elke situatie hetzelfde beoordeeld als een of andere wederopstanding van Jezus.
Ik wordt kotsmisselijk van die jankerds van extinction rebellion, welke vorm van protest ze ook kiezen bij mij kunnen ze op 0 sympathie rekenen. En als ik ze een oor kan aannaaien dan doe ik dat met plezier.
Desalnietemin, accepteer ik hun aanwezigheid tandenknarsend, want ook (in mijn ogen) domme meningen mogen verkondigd worden alleen is de grens van wat ik acceptabel vind bij die groep veel sneller bereikt.
Niets menselijks is ons vreemd toch? Als we elkaar op dat niveau kunnen vinden dan zou dat een mooie stap voorwaarts zijn.
En laat de rechter maar bepalen of er te ver is gegaan of niet.

ratelaar | 28-06-22 | 14:56
▼ 7 antwoorden verborgen

Die Wouter van der Weerd heeft vast bij de commando's gezeten, kun je zien aan zijn uitspraken, die breng je niet van zijn stuk, wat er ook gebeurt.

Der Schnitzeljäger | 28-06-22 | 14:23 | 3

Bij de vegetarische schnitzel jagers.

uisge baugh | 28-06-22 | 14:26

Niet als hij zich in de groep kan verschuilen. Alleen lijkt het mij het type dat het aleereerst aan de haal gaat als het gevaarlijk wordt.

Prinsemarij | 28-06-22 | 14:29

Wouter op twitter. Getver de getver.
D66 en wereldburger. Vast geen hamburger.

MorgenEenAnder | 28-06-22 | 14:35
-weggejorist-
Gazprom | 28-06-22 | 14:23

In het korfbal noemen we dit een slam dunk. Tijd om de handschoenen uit trekken en er bare knuckle in te gaan inderdaad.

Hetkanverkeren | 28-06-22 | 14:23

De beste Mosterd sinds tijden! Dank daarvoor.

der_feldwebel | 28-06-22 | 14:23

Wat is de ver in vergelijking waar het over gaat. We hebben het hier niet over een nieuw regeltje erbij of belasting verhoging maar over een existentieel probleem voor mensen, boeren vandaag. In dat licht zijn de acties nog mild.

Jan van Haerlem | 28-06-22 | 14:22

Nou Wouter van der Weerd. Wat als boeren voor gratis opvang bij een AZC aankloppen, of op scooters oude vrouwtjes van tasjes beroven, jonge meiden nasissen, plofkraken plegen, in roedels zwartrijden, amateur voetbalwedstrijden verstoren, en er een boerenmaffia zou zijn? Nou Wouter?

Dan zeggen we " niet alle boeren zijn zo" "het is een incident " " ze hebben moeite met de (stads)cultuur" "er zijn ook stedelingen die dit doen".

Kaal-dik-en-lelijk | 28-06-22 | 14:20

Sterk Mosterd.

WasHetMaarMakkelijk | 28-06-22 | 14:20

"Ja want stél je nou eens voor dat Marokkaanse jongeren dit zouden doen."

Mooie laatste zin. Nou dan weet ik het wel. Als Marokkaanse jongeren weken lang het land zouden platleggen met trekkers staat hier de meute klaar om te roepen om standrechtelijke executie en meer. Publiek vierendelen na dagen roosteren boven een laag vuurtje, de hoofden op staken naast de A12.

Beste_Landgenoten | 28-06-22 | 14:20 | 9

Zijn sommigen echt verbaasd dat werkende mensen die in hun bestaan bedreigd worden meer sympathie krijgen dan criminele uitkeringstrekkers?

Want het zijn echt niet de werkende fatsoenlijke Marokkanen die gingen rellen vanwege de avondklok. Maar die zouden dat waarschijnlijk wel doen als dit kabinet besluit dat 70% van de werkende Marokkanen het land uitmoet. Omdat de d66-subsidiesector meer heeft aan crimineel en extremistisch vullis. Makkelijk geld vangen voor niet-werkende "reïntegratie- en deradicaliserings- trajecten".

Dandruff | 28-06-22 | 14:41

Misschien omdat marokkaanse jongeren niet aangepakt worden en de gewone werkende man/vrouw wel?

A.I. van Dee | 28-06-22 | 21:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Misschien moeten boeren een tussenjaar nemen.

Of hun vaste afnemers even passeren. Gewoon 100% export. De zuivel en vleesverwerking hoor ik nu niet.

sjef-van-iekel | 28-06-22 | 14:19

Een aantal twitteraars prachtig op hun nummer gezet! Complimenten @Mosterd

DumboJet | 28-06-22 | 14:19

Straks vallen er doden, en dan? Dan zijn we toch te ver gegaan. Je voortbestaan wordt niet bedreigd. Je manier van voortbestaan hooguit. Ja het is erg. Ja je mag demonstreren. Nee je mag niet de wet overtreden en anderen in gevaar brengen.

flame_me | 28-06-22 | 14:19 | 3

Er zijn al doden gevallen... zelfdodingen om precies te zijn.

Boeren die het niet meer op konden brengen om keer op keer door ambtenaren in de zeik genomen te worden, die het niet meer op konden brengen om rustig te blijven als de overheid weer haar eigen regels herschrijft (zonder daarbij ook maar enigszinds rekening te houden met investeringen die gedaan zijn voor de vorige regels)

Dus dat dan... dan krijg je protesten, protesten waarbij de getergde boer niet meer braaf achter de piketpaaltjes van de overheid wil blijven staan, maar waar steeds hardere acties plaats zullen vinden.

Je mag de wet idd niet overtreden, maar de spelregels veranderen tijdens de wedstrijd zou ook niet mogen... is wel wat de overheid doet. Daarop kan je reactie verwachten en laten de boeren nu nog ongeveer de enige bevolkingsgroep zijn die wel de rug recht houden...

DatInternetDingetje | 28-06-22 | 14:25

Als die doden, deel uit maken van de globalisten junta hier…. Ik zal er geen traan om laten. voor de strijdende boeren als daar slachtoffers vallen, dank voor je offer strijder.

ikworstelengadouchen | 28-06-22 | 14:40

Mosterd, je bent een held.

Jupiler10 | 28-06-22 | 14:19

Thijs Roovers heeft ooit eens iets mogen presenteren, ongetwijfeld over iets onbeduidends in het parallelle overheidsuniversum, en is daar getuige zijn profielfoto nog steeds trots op.

Sinaslolly | 28-06-22 | 14:18

De stikstof uitstoot om al die datacenters te bouwen met servers om al die kut twitter meningen door te sturen, dat gaat ECHT veel te ver...
En ook nog de co2..

MondKapper | 28-06-22 | 14:18

Scherp mosterd!

ratelaar | 28-06-22 | 14:16

Te ver? Nee hoor, we zijn nog maar net begonnen

Jansen63 | 28-06-22 | 14:16

Uhmmmm, breng die Marokkaanse jongeren niet op een idee AUB.
En overigens, wie zijn die mensen die op twitter gaan klagen over de acties van de boeren? Is hun mening überhaupt relevant?

hatsikidee | 28-06-22 | 14:15 | 1

Over het algemeen mensen met een rode O in de naam en veel wapperende vlaggetjes.
Progressief is ook een veelgeziene term.

DatInternetDingetje | 28-06-22 | 14:17

Marokkaanse jongeren weten niet eens wat de voor- of achterkant van een koe is (alhoewel) en rennen bij de eerst vallende koeienvlaai weg. Ooit een schoolklas uit Amsterdam gezien de in een koeienstal gingen kijken. Neuzen werden al dichtgehouden en toen vertelde die rare boer ook nog dat de melk uit vieze stinkende beesten kwam en niet uit de fabriek. Gadver !

Der Schnitzeljäger | 28-06-22 | 14:14 | 4

@Piet Pielemuis | 28-06-22 | 14:16:
Daarom ook mijn (alhoewel)

Der Schnitzeljäger | 28-06-22 | 14:17

Die ene mocro-boer knakker heet toch boer Ajoub ofzo.

Die zag het jaren geleden al goed met; er zijn teveel regels in NL.

sjef-van-iekel | 28-06-22 | 14:18

Boer Ayoub idd, was ook gezellig in stroe. Onder het migratie gedeelde van ons land leeft respect voor de boeren.

ikworstelengadouchen | 28-06-22 | 14:41
▼ 1 antwoord verborgen

Dit topic gaat echt veel te ver!

zaaddodende pasta | 28-06-22 | 14:14 | 1

Uw reactie ook.

Schriever | 28-06-22 | 14:31

Ik vind onze regering fantastisch en sta er volledig achter maar... kunnen ze nu oppleuren?

uisge baugh | 28-06-22 | 14:13

Ze moeten de stront bij de 2e kamer planten en zeker bij die leugenaar en EU adept Rutte...
Hopelijk zakt die in de stront...
Straks moet ik m'n nick ook nog afgeven....

Troyan horse | 28-06-22 | 14:13 | 3

Gewoon de slurf van de volle giertank naar binnen en openzetten die kraan.

Der Schnitzeljäger | 28-06-22 | 14:18

@Der Schnitzeljäger | 28-06-22 | 14:18: Zou geweldig zijn. (mag ik dit wel zeggen of valt het onder opruiing?).

Jupiler10 | 28-06-22 | 14:20

@Jupiler10 | 28-06-22 | 14:20:
Is kantje boort besef ik maar in dit kader (ook humor) moet het net kunnen.

Der Schnitzeljäger | 28-06-22 | 14:47

Nederland is door zijn boeren het Silicon Valley van de agrarische wereld.

McCain | 28-06-22 | 14:13

Ik ben ook tegen asieleisers en gelukszoekers, máár de echte oorlogsvluchtelingen moeten we helpen.

WasHetMaarMakkelijk | 28-06-22 | 14:13
-weggejorist-
Groote_Goffert | 28-06-22 | 14:13

Stuk voor stuk van die doorzontrutjes die nog nooit door Het Leven getest zijn.

LD69 | 28-06-22 | 14:13

Keek net even naar Rutte die er ook wat over te zeggen had. Bah.

Leptob | 28-06-22 | 14:13

Wat is dat toch ineens met dat "kappen van gezonde bomen", wat doet fckng GroenLinks met gezonde bomen!? "Biomassa" en daar hoorde je dan niemand over.

boerk | 28-06-22 | 14:13 | 3

onzin, darbij komt eventueel hout uit productie bos en niet van een landschapsweggetje. De boer moet overigens een boete krijgen voorhet kappen zonder vergunning.

AntiZanicz | 28-06-22 | 14:22

Het is sowieso al van de zotte dat je in Nederland regeltjesland een vergunning aan moet vragen voor het kappen van je eigen bomen...

Gurb | 28-06-22 | 14:37

@AntiZanicz | 28-06-22 | 14:22: onderhout. nieuwe bomen en we die nemen iets meer co2 op dan die oude meuk die er stond. Het vernieuwen van de bevolking is geen probleem maar als je een tak omzaagt gaan we huilen?

pieterS | 28-06-22 | 15:53

Ah, Twitter stroomt weer vol met tweets van Randstedelingen die last hebben van de boeren.... Ongezien de tyfus voor dit Twitter-klaagvolk. Maak je maar op voor je derde burnout, want het is toch allemaal verschrikkelijk!

pibasso | 28-06-22 | 14:12 | 1

Haha klopt, als ze in de randstad niet bij de ggz lopen hebben ze wel een burn-out of andere geestelijke problemen. Ze zouden eens een tijdje op een boerderij moeten verblijven

Jansen63 | 28-06-22 | 14:24

Mark Jong-Un: 15 jaar staat het Nederlands GDP per capita stil. Uw koopkracht volledig uitgehold.
Nu moeten de boeren ook nog eens weg?

McCain | 28-06-22 | 14:11 | 2

dat is helemaal niet zo

AntiZanicz | 28-06-22 | 14:21

Echt belachelijk dat de boeren razend zijn over het kapotmaken van het bedrijf. Bijna net zo belachelijk als dat Oekraïners de Russische invasie niet toejuichen maar god-beter-het naar de wapens hebben gegrepen.

El Rico Grande | 28-06-22 | 14:11

Bullshit.

Wanneer je tientallen jaren met constant veranderende regelgeving te maken hebt en miljoenen moet investeren om dat bij te houden en het nooit genoeg is omdat het rijksoverheidbeleid is je bedrijf en gezinsleven kapot te maken middels de salami tactiek. Dan vind ik het een wonder dat er nog geen rijen politici in de stallen hangen.

Respect voor de zelfbeheersing van de boeren!

calamiteiltje | 28-06-22 | 14:11

Och de sneeuwvlokjes doen huili huili. Jankzakken dat het zijn. Hé boeren ga eens snel vrijwillig op de trein.

Zatkniss | 28-06-22 | 14:09 | 1

Laat al die lui die zitten te klagen maar eens een jaar hun eigen vreten verbouwen.

Der Schnitzeljäger | 28-06-22 | 14:21

Dit gaat te ver en komt tegelijkertijd te dichtbij.

quatro32 | 28-06-22 | 14:09

Wat een heerlijk stuk Mosterd! De grachtengordel en VVD66/CDA/PvdA/GL willen dat boeren als makke lammetjes naar de slacht gaan. Dat ze momenteel luider gaan mekkeren dan ze hadden verwacht daar zijn ze duidelijk niet van gediend. Nu even zoeken naar de ideale Willem Engel in dit verhaal en de media kunnen de komende maanden weer over niets anders hebben dan die persoon. Vervolgens wil niemand zich meer met deze demonstaties geassocieerd worden en het playbook kan weer dicht.

Tenzij Nederland dit kabinet, de crisissen en Rutte echt, echt, echt helemaal zat is. Dan wordt de boerenopstand de grote opstand tegen de veel-te-lang zittende macht in Den Haag. Verkiezingen volgend jaar voor de Provinciale Staten en dus Eerste Kamer. Zin in.

JohnLocke | 28-06-22 | 14:09

Toch mooi dat ze allemaal hetzelfde tweeten. Hebben ze een voorbeeldtweet gehad of zo? Wat zijn dat toch voor mensen die zich laten gebruiken voor de sociale media campagne van deze -r-overheid?

treintrien | 28-06-22 | 14:09 | 1

Exact. Georkeestreerd tegengeluid uit de Rijkstwitterfarms. Voor een paar zilverlingen koop je nog steeds de Judassen.

calamiteiltje | 28-06-22 | 14:15

Alles voor de "Maar" kun je gevoelig door de plee spoelen want dat dient alleen maar als 1e verdedigingslinie tegen opmerkingen dat je een empathieloze zak hooi bent.
Die mevrouw van dat vervoerbedrijf, dat stoot natuurlijk ook uit. Laten we dat opheffen vanwege natura 2000, de grond opkopen tegen een afbraakprijs en dan ga je maar bovenin een flatje driehoog achter in de rampstad zitten met je gezin en de deur platlopen bij het uitzendbureau om te kijken of je nog ergens op basis van een 0-urencontract de post kunt sorteren, pizza's mag bezorgen of de plantsoenendienst in mag gaan. Want daar komt het op neer, domme kudt.

Graaisnaaiert | 28-06-22 | 14:09

Stel je voor dat ze gaan meehelpen na het lezen van die tweet…

g[E]ulden | 28-06-22 | 14:07

Laten we eerlijk zijn... dit gaat wel wat ver...

Piet Pielemuis | 28-06-22 | 14:04 | 11

ok.., dan verplaatsen we de productie (voor de Chinezen hun varkensvlees) naar Roemenïe. Daar gebeurt het vast veel schoner, dier- en mieuvriendelijker. En v.w.b. dat miljonair zijn: het is de grond van generatie op generatie wat iets waard is (a.g.v. de massaimmigratie en het tekort aan woningen in NL). Maar ze kunnen pas cashen als ze hun grond verkopen. Dat is geen salaris voor nu.

Boeddha18 | 28-06-22 | 21:59
▼ 8 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl