Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wij luisterden de ochtendshow van 3FM (nu het nog kan) zodat u het nooit meer hoeft te doen

Nu het nog kan - stopt op 24 juni

Veel te doen de laatste tijd, om 3FM. Niet 'veel' op het gebied van de luisteraars natuurlijk, daarom gaat de bezem er ook door, maar veel qua ophef. Ene Herman Holman [nog uitzoeken wie dat is en of hij zo heet, red.] moet aftaaien na tien jaar sukkelen en krabbelen in de marge en hij heeft géén idee waarom dat is, met als resultaat een flauwe radio-imitatie van Toine van Peperstraten die volledig ondersneeuwde bij het emotionele geweld van Jan de Hoop. Het was wel de eerste keer ooit dat we de naam 'Herman Holman' hoorden dus zijn vertrek levert hem mooi wel zijn eerste snipper publiciteit in tien jaar op! Weg van de zender moet ook: Sanders Vriendenteam, per 24 juno. Alle vijftien luisteraars van 3FM gingen helemaal Olav, omdat Sander iemand (de enige?) is die wél iets zou kunnen. En toen dachten we: dan luisteren we die ochtendshow toch gewoon (nog) een keertje? Wat is daar mis mee?

7.30 uur. Niet te vroeg komen opdraven natuurlijk, want er moet ook een robbertje geslapen worden, en Samantha sliep buiten de deur, dus dat was lekker rustig aan de kop. We vallen midden in een of andere superdomme quiz. De quizificatie op de Nederlandse radio is exemplarisch voor de inhoudelijke armoede. "Nou jongens, we weten even niks, mogen we nog zelf wat muziek kiezen van de zenderbaas, nee, nou laten we maar een quiz doen, hoe heet die superlul die 30 jaar na Christus aan een kruis werd getimmerd?" JEZUS! We horen de vraag: "Over welk continent gaat het lied Waka Waka van Shakira?" Ahhhh ja Shakira, de vrouw die met dikke kabels is verankerd in het epicentrum van de 3FM-doelgroep. Aangezien het lied officieel 'Waka Waka (This Time For Africa)' heet zal het wel over Afrika gaan hè. Jaaaa dat is goed! Nog meer vragen over Afrika. Het eindantwoord van de quiz is Toto. Ook al zo'n helder vuurtorenlicht in de hedendaagse jongerencultuur (op 3FM, bekend van: 'dé plek voor de nieuwste muziek en de beste artiesten'.)

7.32 uur - Een of andere gozer (heet hij Ed?) wint de quiz. Hij wint: Sanders Vriendenteam Sjaaltje. Wat een prijs! En wat een winnaar! Mannen met de naam 'Ed' zijn altijd ambtenaar. Ze doen in ieder geval iets bij de gemeente. Of Ed een 'original' of een customversie wil. Nou, even aan zijn dochter vragen hoor

7.34 uur - Rondje nieuws uit de natuur. Waarom heeft een giraf zo'n lange nek? Nou geen idee Sander, zeg het ons, omdat hij zo'n dikke pik heeft misschien? Sander maakt een grapje over waarom bananen krom zijn

7.35 uur - Gelul over carnaval. We kijken even naar een webcam. Die studio. Dat lijkt wel een groene grafkist. Heeft de NPO zendertje 3FM nog effe in het pleehok gepleurd of hoe zit dat? Is dit live vanuit een DIXI?

7.38 uur - Een of andere muziekmix van tien minuten (ze schrijven dat zelf als '10-Minuten-Mix') en het liedje om die mix aan te kondigen is de titelmuziek van Telekids. De 10-Minuten-Mix is gemaakt door een Belg. Het begint met een verwijzing naar het Nederlands elftal, vanavond. De muziek in de mix is dramatisch, allemaal Parla & Pardoux (die eigenlijk Maurice van Woensel en Eric Dikeb heten, dan weet u dat) Liberté lalalala-troep, wat heel erg hip was toen we in 2001 in een hoekje van de après-skibar in Mayrhofen met 80 bier in onze mik het wereldrecord snake aan het verbeteren waren op de Nokia 3310 (de meesten hadden gewoon nog een 3210)

7.48 uur - De '10-Minuten-Mix' is afgelopen. Er wordt een of ander liedje ingestart met 'Wakey Wakey kopje koffie dittemedat'. Een of andere Ed doet mee aan een quiz. Verdomd! Deze gast heet Ed. Dan geen idee meer wat de naam van die vorige gast was. Ook Ed? Enfin, wéér een quiz. Een van die vrienden van Sander (zo heten die sidekicks, gokken we dan maar) roept telkens heel hard 'OEH' als het antwoord niet goed is. BIJ WELK LAND HOORT HET EILAND SARDINIË? Oeh! Nou pik, het is veel te ingewikkeld, laat maar zitten hoor

7.54 uur - Nieuwslezer Marco gaat het nieuws doen, maar eerst doet hij nog een miniquiz

7.55 uur - Reclame. We hebben nog geen muziek gehoord. NUL nummers. NUL. Behalve dan die afgrijselijke '10-Minuten-Mix' 

8.00 uur - Nieuws, nooit gewoon lekker nieuws, maar altijd met grapjes met de nieuwslezer tussendoor. Hi hi ha ha Marco, heb jij dat nou ook. Hi hi ha ha ja, Marco heeft dat ook

8.04 uur - Een quiz! Wie wint een fijne dag? Het is Jennifer! Jennifer! wint een fijne dag. Hi hi ha ha Jennifer jijjjjjj wint een fijne dag EEN HELE FIJNE DAG

8.04 uur - Reclame

8.07 uur - Bijna drie kwartier nadat we inschakelden op 3FM krijgen we voor het eerst een liedje. Twee quizzen, een miniquiz, twee reclameblokken, journaal en een 'informatief' blokje over de lange nek van een giraf, daar luisteren we naar. Het liedje is natuurlijk het eeuwige We Are Young, van Fun en Jeanette Dingesdinges

8.16 uur - Sander doet een rondje nieuwe muziek!!! Zowaar! Dit lijkt ergens op. Lekker Sander! Volgens Sander heeft de nieuwe Muse (nare band) een knipoog naar Marilyn Manson. Maar die is gecanceld dus ja, eigenlijk mag het niet

8.19 uur - O goddegoddegod die verschrikkelijke poseur Joshua 'ja ik ben even vergeten hoe je Nederlands moet lullen' de Nono van die Chef-band mag iets zeggen. Hij is de megahit. Ja natuuuuurlijk. De man die al 34 jaar lang acteert dat hij zo'n spontane gozer is. Hellllllo guys this is Joshua van Chef'Special check it out van de band we hebben a new liedjesong gewoon lekker mezmerizen from the seat of the lounge. Wat een vre-se-lij-ke komediant. Zijn liedje komt op de radio. De volumeknop gaat volledig naar links

8.22 uur - I predict a riot, I predict a riot! Kaiser Chiefs, een heel erg interessante keuze... voor op Lowlands 2005! O wacht, dat is de bedoeling?! Een lijstje met festivalklassiekers?

8.30 uur - Nieuws

8.35 uur - Kwebbelen met de nieuwslezer ontaardt in een rondje dialect. Iedereen doet wat dialect. Heee jij kan Utregs! Heeee jij kan Haags! Ja echt leuk man!

8.36 uur - Kensington brengt ons weer een stapje dichter bij seppuku

8.43 uur - Yes een quiz! Eindelijk, we dachten dat we vandaag nooit een quiz zouden krijgen. De Kibbelingo. DE KIBBELINGO. Wie het woord weet te raden, krijgt fictieve kibbeling. "Mjam mjam mjam", zegt Sander. Wat lekker, fictieve kibbeling! Dertien letters met een M! De beller (Sam) weet het meteen. Maatjesharing, M-A-A-T-J-E-S-H-A-R-I-N-G, Sidekick van Sander: "Wauw wat goed! Ik weet niet eens wat maatjesharing ís." Deze infantiliteit. Deze volslagen kinderachtigheid. We gaan dit niet uitluisteren. We kappen ermee.

Reaguursels

Inloggen

Het einde van 3FM begon toen het politiek werd. Met die vreselijk politiek correcte Eric Corton nog verschrikkelijkere Claudia de Breij. En toen kwam het glazen huis. Daarna nooit meer geluisterd.

80 | 03-06-22 | 19:56

Ik zou 3FM graag zien als een soort SkyRadio maar dan waar heel veel weinig/minder gehoorde muziek op te horen is. Veel alternatieve muziek, veel van de wat onbekendere nummers van de vele steengoede albums die er zijn. Niet altijd Sultans of Swing van Dire Straits maar bijvoorbeeld Two young lovers die je nooit hoort. Een lekkere ontdekkingstocht door de gigantische muziekwereld zonder elke keer dezelfde 15-in een dozijn Ed Sheeran voorgekauwd te moeten krijgen. Veel goede muziek, weinig gelul. De enige hoop denk ik.

noodweer74 | 03-06-22 | 15:19

mensen willen geen 'hoor mij eens een popie jopie DJ' horen, ze willen goede muziek horen. Maar nog steeds snappen ze daar helemaal niks van.

goyboy | 03-06-22 | 14:46

Die Herman Hofman is ook altijd saai geweest. Ga ik niet missen, maar timur Rob Jorien Eva en Frank zijn wel leuke dj's. En die Sander is echt wel een talent. Die domien daarvoor heeft gewoon alle luisteraars weggejaagd met z'n saaie gedoe. Heel moeilijk om dan de luisteraars weer terug te krijgen.

Middensteun | 03-06-22 | 14:16

En daarom zet ik nonstop ‘80’s hits op elke dag.

Sjakkie van de Hoek | 03-06-22 | 14:00

Ik vind het al30 jaar onbegrijpelijk dat er mensen zijn die naar die 3FM bagger (of welke populaire zender dan ook) willen luisteren. Ochtend, middag avond of nacht.

Gezellig! | 03-06-22 | 13:35

Doe zender is toch vergeven aan de zoon, nicht, tante en vriendje oid van de baas? In geen honderd jaar een muziekkenner, zelfs liefhebber gehoord.

zokanhetookja | 03-06-22 | 12:56
-weggejorist-
RickRingers | 03-06-22 | 12:25

Dit lezen was meer entertaining dan de radio luisteren. En als ie aangaat; in de auto en alleen op Sublime.

Risingson | 03-06-22 | 12:20 | 1

Ik erger me op Sublime altijd enorm aan dat nieuws van de vooruitgang. Dat ze in Burkina Faso bij een school een regenton hebben aangesloten, dat niveau.

Muziek is overigens wel prima.

Keutels | 03-06-22 | 13:59

Gratis tip voor 3FM, omdat ik het graag wil. Maak er een NLse StuBru van, 3voor12 radio of zo. Met de hele dag andere muziek dan die je op ALLE andere zenders hoort. Dan ga je luisteraars trekken. Gewoon goeie, alternatieve muziek en weinig gelul. Heel simpel, echt heel simpel. Maar blijkbaar te ingewikkeld voor de zendercoördinatoren.

deministerpresident | 03-06-22 | 12:19 | 2

Ik mis het oude KinK-FM, met o.a. Grolleman .

Therion | 03-06-22 | 13:22

Eens wel. Nederlandse stubru met elk uur andere stijlen of mixen. Zalig.

Harris Pilton | 03-06-22 | 18:36

Oh herinneringen aan Hilversum 3: Curry & Van Inkel, Stenders & Van Inkel, De Dik Voor Mekaar Show, de minimix en eenmaal per jaar de Grandmix van Ben Liebrand.

Ik luister nog steeds Radio Caroline (via internet), maar sinds Rob Stenders zenderbaas is geworden bij Radio Veronica luister ik daar meer. Reclameblokken alleen rond het hele uur rondom het nieuws, de rest van de tijd merendeel muziek, net zoals vroeger op Hilversum 3.

Met_baard | 03-06-22 | 12:14 | 1

Jaaaa! Dat waren de hoogtijdagen van de Nederlandse radio, ook met de Avondspits. Herhalingen uitzenden van die shows zou oneindig veel beter zijn (zelfs na al die jaren) dan het trieste aanbod van tegenwoordig.

Toos Bevergeil | 03-06-22 | 12:46

Vroeger dacht ik dat radio onderhand 20 jaar in 2000 wel uitgestorven zou wezen. Helaas.

Madrox | 03-06-22 | 11:46

3FM is altijd al kudt geweest. Maar Q (Elzinga kon niet werken maar had tijd genoeg om te neuqen, nu zwanger dus straks weer maaaanden eruit) en 538 zijn net zo dramatisch knudde. Veronica of, ja echt, Sky is het beluisteren waard.

_pacman_ | 03-06-22 | 11:44 | 2

@Basil Fawlty | 03-06-22 | 12:00:
Kersttram dus... zucht.

Basil Fawlty | 03-06-22 | 12:12

Veronica 192 internet.
allemaal kennis achter het lulijzer en .... prima te hachelen muziek.

Pjotterdjotter | 03-06-22 | 11:41

Klinkt meer als een waarneming diep vanuit de krochten van een generatie-afgrond. Nee radio is niet meer als vroeger. Dient ander doel, andere mensen. Laat lekker gaan. Vroeger vonden de ouderen dj's en rock & roll ook ruk en leeg.

GeenAccount | 03-06-22 | 11:36

Het is maar goed dat belastingbetalers hier niet aan mee betalen! Oh. Wacht.

blikjegrolsch | 03-06-22 | 11:24

Ik heb al die jaren dus weinig gemist, helemaal niets eigenlijk.

RocketMan | 03-06-22 | 11:23

StuBru. Klaar.

Woger | 03-06-22 | 11:23 | 2

Hier idem, prima muziek en dj's.

VW, alles ist vorbei | 03-06-22 | 11:52

Dat begint ook wat woke te worden.

voldemort | 03-06-22 | 12:34

De mannen van 3FM waren de eerste transgenders.
Janken, zeiken en praten als een vrouw met baard en lul.

mr_awesome | 03-06-22 | 11:22

Nadat de Curry en van Inkel show is gestopt ben ik afgehaakt.
Nooit het gevoel gehad dat ik wat heb gemist in mijn leven.

Boeloeboe | 03-06-22 | 11:16

Als ik radio wil luisteren stream ik een afleveringtje Ronflonflon en doe net alsof het 1988 is. Heerlijk.

Computer_says_no | 03-06-22 | 11:12 | 3

Het Weeshuis vd hits ? Is dat er nog ?

Nichtsneues | 03-06-22 | 12:03

@Nichtsneues | 03-06-22 | 12:03:
Met zeikerige kinderstemmetjes: Het weeshuis van de hits, het weeshuis van de hits, het weeshuis van hits, het weeshuis van de hits.
Voor mij toen de tijd om de radio uit te zetten of een ander kanaal zoeken. Niet om aan te horen.

Basil Fawlty | 03-06-22 | 12:05

@Basil Fawlty | 03-06-22 | 12:05: precies, wat een zeikdrama was dat

Risingson | 03-06-22 | 12:21

Ik heb even een super fragment beluisterd waarin dit super talent aankondigt dat het super jammer is dat hij moet stoppen omdat hij het zelf een super programma vindt, dus nou, het is echt een super mysterie waarom dit uit de super ether wordt gehaald.

VliegendeKnorrepot | 03-06-22 | 11:00

3FM luisteren was nog wel te hachelen toen het nog Hilversum III heette. Tegenwoordig doet niemand dat toch meer? Arrow Classic Rock, 40Up of anders Spotify of Youtube Vanced met je eigen playlists, heb je ook geen last meer van DJ's!

pukkiepuk | 03-06-22 | 11:00

Tegenwoordig hebben veel mensen de TV aan staan om radio te luisteren. Er gaat iets niet goed.

Leptob | 03-06-22 | 11:00 | 1

Tv aan op internet om de radio te beluisteren

Risingson | 03-06-22 | 12:22

Half luisteren met een aandachtspanne van een goudvis.
Wat verwacht je dan dat ze voor programma's gaan maken.
En dat wordt steeds erger.
Dus dat is een spiraal omlaag.

De radio inschakelen en er eens lekker voor gaan zitten. Dat deden ze vroeger misschien, toen er nog geen tv was.

AdvocatusDiaboli | 03-06-22 | 10:56

Ze kunnen nu ook de zender afsluiten met Reinhard Mey "Was ich noch zu sagen hätte Dauert eine Zigarette Und ein letztes Glas im Stehen"

small_town_dude | 03-06-22 | 10:54

Haha Mosterd, In je vorige projectje wist je je nog 100 dagen vast te bijten. Dit nog geen dag. Neem even een weekje vrij en probeer dan op t bouwen naar onderwerpen die een tijdsspanne van drie dagen beslaan. Voor je het weet zit je iedere dag stukjes te tikken zonder onderlinge samenhang.

Andersdenkend | 03-06-22 | 10:52

Ik luister nooit muziek op de radio. Daarvoor heb je spotify. Geen irritante lui die zgn vlot er doorheen praten.

thanseeuwen | 03-06-22 | 10:52 | 3

Ik draai gewoon vinyl in de auto.

Lorejas | 03-06-22 | 10:53

@Lorejas | 03-06-22 | 10:53:
Kwestie van de naalddruk op 100 gram zetten dan slaat hij ook niet over bij elke verkeersdrempel.

2voor12 | 03-06-22 | 10:54

@mosterd, je baas mag veel van je vragen, maar dit gaat te ver. Niemand zou gedwongen moeten om daar naar te luisteren. Neem ontslag!

marcoplarco | 03-06-22 | 10:50 | 1

Neem nooit ontslag maar hij had naar de stukjesschrijversvakbond moeten gaan. Actie actie staken, poort op slot.

2voor12 | 03-06-22 | 10:52

Ik luister vaak Radio 5. Lekker kalmerend.

kleybeuker | 03-06-22 | 10:47

Het Sterfhuis van de Hits.

small_town_dude | 03-06-22 | 10:44

Tsja, als dit topic-waardig nieuws is, dan ga wat mij betreft maar gewoon door met die lifeblog over de oorlog in Oekraïne...

TuuT | 03-06-22 | 10:44 | 2

Ik las hooguit nog de topictekst met plaatsnamen die ik niet eens meer ging opzoeken en de reaguursels waren keer op keer een herhaling van zetten dus die las ik niet meer. Alles was wel een beetje gezegd.
Maar hoefde van mij niet weg, ik sla het gewoon over.

2voor12 | 03-06-22 | 10:50

Teveel 3FM geluisterd en daarmee je humor verloren?

Lorejas | 03-06-22 | 10:52

De DikVoorMekaar Show was ooit op 3. Ooit vervangen door In de Rooie Haan. Toen begon de aftakeling al.

Dubbelepunthoofd | 03-06-22 | 10:44 | 4

@Glasgow Argus | 03-06-22 | 10:48: Krijg je als je de boel teveel door een roze bril bekijkt.

Dubbelepunthoofd | 03-06-22 | 10:50

Vergeet Radio Bergeijk niet he. Tedje!

Schriever | 03-06-22 | 10:51

@Schriever | 03-06-22 | 10:51:
Dat was geweldig. Een soort parodie-radio. Net zoals de mannen van de radio. Allemaal VPRO trouwens.

AdvocatusDiaboli | 03-06-22 | 11:03
▼ 1 antwoord verborgen

Zet eens Radio 192 op.. alleen online te beluisteren.. gemaakt door de oude dj’s van het schip.. ook Rob Stenders heeft daar nog een plek.. af en toe zenden ze nog integraal een show uit van Lex Harding, the Lexsjo. Wat een muziekliefhebbers en vaklui waren en zijn dat.. Het plezier en de muziekkennis knalt iit je speakers.. zo hoort radio in mijn ogen en oren te zijn.. vandaar waarschijnlijk ook de reden dat ik de NL radio al zo’n 20 jaar de rug heb toegedraaid.

de bier | 03-06-22 | 10:43 | 3

40Up. En dan niet overdag (ook wel oké, overigens; veel b-kantjes en elpee tracks en geen gelul) en 's avonds en in het weekend programma's van vaak oude muzikanten en/ of dj's.

Dubbelepunthoofd | 03-06-22 | 10:45

Goeie tip.. zal die eens opzoeken.. thanks!

de bier | 03-06-22 | 10:52

Stenders is tegenwoordig muziek-baas bij Veronica, en zit er overdag zelf ook nog. Lult wel, maar over het algemeen dan wel weer over de muziek en de artiesten die hij draait.

TheEgg | 03-06-22 | 11:18

"Voor wie kan gaan slapen, maar nog niet wil." Klassieker.
Easy Listening met Tosca Hoogduin. Doorrookte zwoele stem en alleen maar jazz en ook dus easy listening 's nachts. Doet mij nu denken aan de LP The Nightfly van Donald Fagen. Straks in de GS kroeg maar weer eens opzetten.

Basil Fawlty | 03-06-22 | 10:42 | 2

Anne van Egmond deed ooit op zondagmorgen met zo'n heerlijke stem een programma. Was altijd een genot om te werken op die ochtend. En; goeie muziek.

Dubbelepunthoofd | 03-06-22 | 10:52

Hier staat nog altijd 3fm op. Ik sta dan ook bekend om mijn engelengeduld.
De ellende begon met de frisse wind van Sharid Alles. Mevrouw is een vrouw met een kleurtje, die moet dus goed zijn. Wat volgde was een uitstroom van goede DJ's en een implenmentatie van een soort FunX 0.2. Met de hele dag een hoop Urbant stront wat je oren ingeperst werd. Inmiddels is Sharid weg en proberen ze schade te herstellen, maar dit wordt echt niks meer. Is niet meer te repareren..
Let op mijn woorden, Sharid wordt iets leuks bij D66, woordvoerder ofzo.

Meneert | 03-06-22 | 10:42

Vanwege al die bagger en slap geouwehoer twee jaar geleden een internet radio / hifi set aangeschaft.

Zo'n apparaat dat alles kan. DAB, CD, USB , streamen, etc.

Eerst even gespeurd welke de beste was en toen een tijdje afgewacht tot ie op een middag opeens op Marktplaats verscheen.

Een leuk bod gedaan en binnen een half uur was de koop gesloten en had ik even dik 450 euro bespaard. Altijd leuk.

De volgende dag keurig en goed verpakt al in huis.

En inderdaad "zo goed als nieuw" , maar dan ook echt zo goed als nieuw.

Ziggo toen definitief opgezegd , we keken eigenlijk nooit meer tv via ons kastje, enkel de radio ging nog via Ziggo..

Nu hebben we de hele wereld om naar te luisteren, meer (ook reclamevrije!) zenders en stations dan ik ik ooit voor mogelijk hield.

En we kijken nu via YouTube naar wat we zelf uitzoeken vooral docu's etc. En het is verbazingwekkend hoeveel complete films er daar te zien zijn.

Van z/w klassiekers tot aan het complete oeuvre van cult regisseur Tarkovsky veelal in goede HD kwaliteit ook nog.

Met YouTube music erbij hebben we een oneindige muziek catalogus tot onze beschikking.

Voor nog geen 10 euro reclame vrije tv en muziek en de radio gaat via internet.

Wat een verademing.

Grappig om te vermelden : de laatste keer dat ik het controleerde kwam het Ziggo signaal nog gewoon naar binnen.

We hadden dus waarschijnlijk honderden euro's kunnen besparen door eerder op te zeggen, dat signaal blijft blijkbaar gewoon nog (lange tijd) binnen komen.

Dr.Mabuse | 03-06-22 | 10:41 | 2

internet browser met Line Spacing, is dat iets nieuws?

small_town_dude | 03-06-22 | 10:43

Hier kijkt mijn vrouw nog wel lineaire tv en dan echt al die RTL4 zooi. Gelukkig geen SBS6 want dan had ik al lang echtscheiding aangevraagd.
Zelf kijk ik geen tv, haal films en documentaires wel van internet.
Soms kijk ik een paar minuten mee met haar waarbij er dan mij totaal onbekend volk voorbij komt die blijkbaar toch BN'er zijn.
Altijd een lekker moment om te realiseren dat ik me daar helemaal los van heb gemaakt.

2voor12 | 03-06-22 | 10:45

Ik zet sinds jaar en dag (vanaf ca 1990) mijn eigen muziek wel op
geen zin om dat over te laten aan een stel overbetaalde mongeaulen

Tobi | 03-06-22 | 10:40

Laatste keer dat ik de radio aan had, was om liedjes op te nemen op een casettebandje.

Helloween | 03-06-22 | 10:36 | 2

Of de Dik Voormekaar Show. Elke zaterdag paraat met de vinger op de REC knop om het nog een paar keer na te luisteren.

2voor12 | 03-06-22 | 10:40

@2voor12 | 03-06-22 | 10:40: Daar zaten we vroeger in het studentenhuis even voor bij elkaar. Weliswaar met koffie, maar toch.

rijfkoek | 03-06-22 | 11:58

Muziekhatende radio, dat is het.

Deflatiemonster | 03-06-22 | 10:36

Er is nog wel wat meer te halen dan 3FM bij de NPO.
Ook een kwestie van een beetje nieuwsgierig zijn.
Vooral wat slimmere programma's.

Maar man man man , wat kan 3FM tenenkrommend dom zijn. Niet uit te houden. Nog knap dat Mosterd het meer dan een uur (een uur!) heeft volgehouden.

Heel vroeger was er ook metal op 3FM schijnt, zal wel bij de VPRO of de VARA geweest zijn. Kan natuurlijk niet meer.

AdvocatusDiaboli | 03-06-22 | 10:35 | 2

Alfred Lagarde betonuur

Helloween | 03-06-22 | 10:37

Jaaa Vara's VUURWERK!!!!!!

dorstig! | 03-06-22 | 10:37

3FM wordt zo slecht beluisterd dat ze zo weinig mogelijk muziek draaien om kosten van de rechten te besparen. Dan maar de tijd vollullen met domme grapjes en kutquizen. Niet te doen.

JJMS | 03-06-22 | 10:34

Er is toch wel nazorg geregeld?

HaaiBaai | 03-06-22 | 10:33

Jongens, mis de Wilde wereld, varas verrukelijke 15, veronica curry en van inkel, and the beat goes on, dubbelicious, elke dag een andere omroep met een eigen gezicht en stijl...magazines, mode, parfum, kunst..alles, oke veel had kwaliteit, zelfs de schoolagendas. Wat leven we toch in een afschuwelijke lelijke tijd, globalisering heeft alles vernietigd..

Fra Lippo Lippi | 03-06-22 | 10:32 | 2

Holand's Handwerk met de familie Kachel.

Montgomery Burns | 03-06-22 | 10:38

Idd, 'De Dik Voormekaar Show', het wetenschappelijke radioprogramma 'Horizon', 'Met 't Oog Op Morgen', Veronica's 'Het zwarte gat' over het occulte, de 'Soft CD Show'. Allemaal in de vorige eeuw.

-veggiejurist- | 03-06-22 | 10:42

Ik ben zo oud dat ik vroeger altijd met Eddy Becker wakker werd.

Mr_Natural | 03-06-22 | 10:31 | 1

Ik met Frits Thors.

John McClane | 03-06-22 | 10:34

Weer iets waar Mosterd vandaag mee kapt
vanmiddag zeker ook de laatste vrijmibeau want meneer trekt het niet meer?

Tobi | 03-06-22 | 10:31

Radio DJ's moeten opboksen tegen reclame. Je weet wel reclame: die mensen die de hele tijd tegen je praten en je behandelen alsof je niet goed snik bent.

Koekebakker | 03-06-22 | 10:30

Ik luister al jááááááren niet meer naar stations of programma's met die infantiele, zelfingenomen deejays. Herseninhoud van een ADO Den Haag trainer en weinig verstand van muziek, de Stenders-en en Ekdom's daar gelaten. Maar dat oeverloze gelul en vooral sinds het moment dat we radio moeten KIJKEN in plaats van luisteren. Als je je kwisjes dan helemaal goed doet dan krijgt zo'n vreselijke Coen (of Sander, geen idee) een kwisprogramma op tv, Bij Talpa uiteraard. Ooit, heel lang geleden was er een Theo Stokkink, een Frisse Spits en niet te vergeten ons aller Weeshuis van de Hits. Ach, ja... vroegah.

Dubbelepunthoofd | 03-06-22 | 10:30 | 5

@Dubbelepunthoofd | 03-06-22 | 10:42:
Theo Stokkink is te lang niet meer op de radio
bien, hij is inmiddels aardig op leeftijd (ik ken hem, werkelijk goede peer) dus een nieuw programma zit er natuurlijk niet meer in
Hoewel .. ik kan het hem eens vragen

Tobi | 03-06-22 | 10:47

@Tobi | 03-06-22 | 10:47: 40Up zou voor hem ideaal zijn. Zitten nog meer oude KRO collega's uit die tijd.

Dubbelepunthoofd | 03-06-22 | 10:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Schönes bleibt, WDR 4. Om 22 uur, Musik zum Trâumen.

Hilversum 3, ik zou het niet eens meer kunnen vinden op de radio.

Heurtebise | 03-06-22 | 10:30 | 1

Die staat hier ook op als ik de radio hanteer.

rijfkoek | 03-06-22 | 11:55

Jeetje, bedankt voor de opoffering, maar ik trek zelfs de samenvatting niet.

John McClane | 03-06-22 | 10:30

3FM. Dat overleed op de dag dat Giel Beelen zichzelf belangrijker begon te vinden dan zijn muziek. En nog erger, toend e directie/zenderleiding/NPO directeur (god, wat een berg nutteloze overhead) dat met hem eens waren (zo'n 20 jaar geleden).
En toen de relevante dj's vluchtten en er volk werd ingehuurd waar de lokale piraat zich nog voor schaamt, was het plaatje compleet. Maar goed, de hele NPO is overbodig, dus dit verbaast dan verder ook niet.

TheEgg | 03-06-22 | 10:29

Misschien kan hij leren om te programmeren?

Harigeharrie | 03-06-22 | 10:28 | 1

Koffers sjouwen op Schiphol.

2voor12 | 03-06-22 | 10:36

3FM staat toch wel model voor het hele bestel, als je het mij vraagt. Niemand zit erop te wachten, integendeel, we lopen ervan weg, maar dat weerhoudt die inteeltkoppen er niet van om er maar mee door te blijven gaan, tegen beter weten in. En aan dat laatste zou je zelfs nog kunnen twijfelen. Het zou best zo kunnen zijn dat ze helemaal niet beter weten, dat ze volharden omdat ze ervan overtuigd zijn in een behoefte te voorzien, ook al hebben ze alles tegen, ook al spreken de harde feiten voor zich. Ze hebben iets van de pathologische leugenaar die blind is voor alles wat zijn leugens ontkracht. Ze hebben ook iets van de apparatsjiks van het oude communisme die bleven volharden in het overeind houden van een omgekeerde economie die bewijsbaar voor geen meter werkte. Ze leven in hun eigen kleine koninkrijkje, hun eigen glazen huis dat aan de binnenkant helemaal beslagen is, want er wordt wat gepompt en geschaard daar in dat incestueuze wereldje.

Schoorsteenveger | 03-06-22 | 10:27

Vroeger in mijn eerste autotje had ik op mijn pioneer radio, onder het knopje 3, 3FM opgeslagen. Gewoon omdat zo hoorde vond ik.

Tegenwoordig luister ik helemaal niet meer naar de Hollandse zenders, af en toe StudioBrussel. En anders lekker Spotify.

Opco Engering. | 03-06-22 | 10:27

Altijd gedacht dat die die-djé's er voor eigenvermaak zaten maar begrijp nu dat ze niet alleen zichzelf als doelgroep hadden maar daarnaast ook een andere doelgroep (die 'luisteraars' worden genoemd) hadden. Weer wat geleerd.

Prof.Dr.Mr.Ir.Z | 03-06-22 | 10:26

Kortom: RIP 3fm. Never come back.
Het was mooi toen het nog Hilversum 3 heette.

spicegirlonsteroids | 03-06-22 | 10:24

Zouden ze daar nou ook zulke analyses maken? Lijkt me wel, maar vreemd dat er dan nooit iets mee gedaan wordt.

Zoelense Hobbyboer | 03-06-22 | 10:22

Dat kan Kees beter.

Kameraansteker | 03-06-22 | 10:22

Verplichte schijtlolligheid van een paar overbetaalde puberale veertigers met een irritante hinniklach die dan het fopberoep radiojockey op hun resumé mogen invullen omdat ze voor de rest niks kunnen. Een lachzak uit de fopwinkel heeft een hoger IQ maar goed, het is de radio maar.

Conan de Rabarber | 03-06-22 | 10:21

Net zoals kranten en televisie is de radio een langzaam uitstervend medium. Het is treurig te zien hoe een omroep als 3FM krampachtig vast probeert te houden aan oude gewoontes terwijl de behoeften van de doelgroepen overduidelijk verschuiven richting "luisteren wat ik wil, wanneer ik wil". Wie gaat er nou de radio aanzetten om dezelfde geherkauwde, pislauwe bagger te horen die je al 15 jaar hoort? Je gaat toch geen muziek zitten luisteren waar je helemaal niet op zit te wachten? Om over dat oeverloos domme gelul van die zwaar overschatte presentatoren maar te zwijgen. Je moet gewoon op knopjes drukken om liedjes op het juiste moment aan te zetten, lul. En al die reclames, en nieuws ieder half uur. Rot toch op met die zenders. Stop er gewoon mee. 3FM is dood en dat is oké. Accepteer het gewoon. Maar vingers in je oren, heel hard "LALALALA" roepen en miljoenen subsidie krijgen terwijl er niemand meer naar je luistert, dat is niet oké.

Do-na-zi | 03-06-22 | 10:21 | 1

Inderdaad. Laatste keer dat ik echt bewust een Nederlandse radiozender heb opgezet zal een jaar of 25 geleden zijn en ik ben dan al een "oude lul." Ik kan me niet voorstellen dat de jeugd tegenwoordig nog de radio aanzet of NPO radio app gebruikt want er zijn zoveel alternatieven voor deze bagger.

Basil Fawlty | 03-06-22 | 10:31

Ik haat kwebbelende DJ's, op welk station dan ook. Het ergste is als ze met twee of meer tegen elkaar op lopen te schreeuwen. En dan die kudtmuziek.

knutsel_ | 03-06-22 | 10:20 | 1

Sublime staat wel eens aan maar 's ochtends in de auto blijven ze maar kakelen, later op de dag is het rustiger.

voldemort | 03-06-22 | 12:26

Wat is 3fm?

matatwork | 03-06-22 | 10:20 | 2

Wat is FM?
We zouden allemaal naar DAB toch?

AdvocatusDiaboli | 03-06-22 | 11:00

@AdvocatusDiaboli | 03-06-22 | 11:00: DAB+ heeft een redelijk aanbod van zenders de geluidskwaliteit in Nederland is best goed (bitrate hoog genoeg) in vergelijk tot andere landen. In Ierland hebben ze DAB eruit gegooid en in Engeland veel te lage bitrate stations. Voor de beste ontvangst binnen is een simpel draadje niet altijd genoeg. Een wat langere COAX naar een hogere verdieping wil wel eens helpen. De lokale zenders hebben niet altijd veel vermogen of een hoge mast. De landelijke zijn beter te ontvangen.

voldemort | 03-06-22 | 12:24

3fm
Wat een kindercreche.....
Van 'ons' Belastinggeld.....

MK27 | 03-06-22 | 10:20

Er zijn mensen die dit leuk vinden. Ik bedoel, mensen die er naar luisteren. Denk aan truckchauffeurs, schoonmakers, garagewachters, vissers, bejaardenverzorgers, kantinepersoneel, portiers, die blij zijn met iedere vorm van afleiding. Of dat nu 3FM heet of iets anders. Merkentrouw en gemakzuchtig als die mensen zijn staat hun bedrijfsradio al jaren op dezelfde zender - zonder dat ze weten waar het ding zich bevindt of wie er eigenlijk over gaat.

Leven en laten leven.

mozaard | 03-06-22 | 10:20 | 3

Echte truckers luisteren RadioNL natuurlijk.

Opco Engering. | 03-06-22 | 10:23

Tukker FM

knutsel_ | 03-06-22 | 10:25

Yammat FM.

Montgomery Burns | 03-06-22 | 10:36

Doet mij denken aan het begin van de dag van de film Groundhog Day.

Basil Fawlty | 03-06-22 | 10:18 | 3

Ik haat Sonny en Cher. Iedere ochtend weer "I've got you baby".

Glasgow Argus | 03-06-22 | 10:19

@Glasgow Argus | 03-06-22 | 10:19:
Lol!

Basil Fawlty | 03-06-22 | 10:20

Vroeger was de radio een fonkelende ster in het heelal van mijn tienerbestaan. Ik denk met plezier terug aan die tijd, maar moet eerlijk zeggen dat ik als volwassene meestal de stilte heb gezocht. Al die stemmen en ruis van buiten leiden tot teveel deflectie van de kern.

MickeyGouda | 03-06-22 | 10:18 | 17

Eenmaal per maand zendt Radio Caroline North uit vanaf hun radioschip de Ross Revenge dat in de rivier de Blackwater ligt. Dan kun je dat schip ook bezoeken (heb ik gedaan). Caroline zendt over het algemeen rock muziek uit (album tracks), Caroline North doet rock uit de jaren 70 en 80.

Met_baard | 03-06-22 | 12:16

Mooi!

Somsbestgenuanceerd | 03-06-22 | 12:27
▼ 14 antwoorden verborgen

3fm is al jaren dood, dat ruik je toch zo.

robot from 1984 | 03-06-22 | 10:18

Luister naar GROLLOO RADIO

Jan_Pietersen | 03-06-22 | 10:18 | 1

Haha, ik luister ook naar een lokale radiozender. Op bepaalde avonden zijn daar hobbyisten met uitermate bijzondere muzieksmaak. En daar geniet ik dan van.

mozaard | 03-06-22 | 10:41

Ik ben dus zo oud dat ik nog actieve herinnering heb aan de tijd dat 3FM wel relevant was. Begin jaren ‘90 was dat.

JamesD | 03-06-22 | 10:18 | 7

Ach ja, er is zoveel aanbod en de mensen luisteren liever naar spotify en zo. Dat had je vroeger niet. Je kon wel bandjes maken voor de Walkman...

AntiZanicz | 03-06-22 | 11:36

tegenwoordig heb je ook commerciëlen die met hun telegrof sbs stromannen hetze voeren tegen de publieken omdat de publieken in Nederland eigenlijk te goed zijn om het er van te winnen.

AntiZanicz | 03-06-22 | 11:38

In ieder geval voordat de zendermanager begon om het een eentonig zooi te maken. Vroeger toen je woensdagmiddag en avond nog de VPRO had met wel leuke radio. Of dinsdagavond vuurwerk, of zelfs los vast op zaterdag met dik voormekaar

voldemort | 03-06-22 | 12:17
▼ 4 antwoorden verborgen

3FM is toch geen uitzondering? Alle Nederlandse radio-zenders zijn zo. Allemaal dezelfde 13-in-een-dozijn grijsgedraaide kutmuziek, allemaal dezelfde dood-vermoeiende "kijk-mij-eens-grappig-zijn" DJ's die het hardst lachen om hun eigen 'grappen'. Elke zender is dezelfde inspiratieloze bagger. Ik luister al jaren geen radio meer en je mist er echt helemaal niets aan. Wat een verschrikkelijke treurnis.

Ceristimo | 03-06-22 | 10:17 | 3

Maar helaas betalen wij er wel voor.

deja_view | 03-06-22 | 10:18

datis niet zo, genoeg goede programma's. luister vooral radio 2. Ook 's avonds met echte muziek.

AntiZanicz | 03-06-22 | 11:34

Herman HoFman is een slachtoffer van de reorganisatie bij NPO 3FM. Maandagmiddag 30 mei 2022 maakte hij tijdens zijn programma bekend te moeten vertrekken bij de publieke zender.

MK27 | 03-06-22 | 10:14 | 2

Het is hoLman.

Conan de Rabarber | 03-06-22 | 10:25

@Conan de Rabarber | 03-06-22 | 10:25: goh joh, heeft zijn (ex)werkgever dan op diverse media (o.m. npo3fm.nl) zijn naam verkeerd gespeld?

MK27 | 03-06-22 | 11:35

Gelukkig wordt dit niet betaalt met belastinggeld…

Arjan9401 | 03-06-22 | 10:14 | 3

Welles....

MK27 | 03-06-22 | 10:21

Is uw opleiding ook 'betaalt' met belastinggeld? Zou dat geld meteen terugvragen.

Festen | 03-06-22 | 10:52

het wordt betaalD uit de reclamegelden en de kijk en luister-bijdrage die via de fiscus wordt geheven. Vroeger moest je dat apart betalen. Om tien FTE te besparen heeft men het bij de fiscus ondergebracht en is er 50 man mee bezig, part-time natuurlijk.

AntiZanicz | 03-06-22 | 11:33

'Ik verlies niet alleen mijn programma, maar ik moet ook weg bij 3FM.' Wat een triest verhaal van Holman. Nou Holman het zit net iets anders. Je verliest niet je programma. Ze hebben je alleen uit het tijdslot getrapt. 'Jouw' programma kan je overal uitzenden. Als iemand op je zit te wachten.

Leptob | 03-06-22 | 10:06 | 1

Ja, ga toch lekker podcasten Herman. Maar misschien is hij liever horizontaal geprogrammeerd in loondienst.

obi1 | 03-06-22 | 10:16

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl