Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Midsomer Muslims in Dewsbury

De Profeet van Molenbeek heeft de zon van het Iberisch schiereiland verruild voor de gure wind op het eiland Albion. Safari Eurabia zoekt de islam, maar struikelt in Dewsbury zo het decor van Midsomer Murders in

Dewsbury, prachtig gelegen in het pastorale graafschap West Yorkshire, zou het perfecte decor kunnen zijn voor een aflevering van Midsomer Murders. Bijna de helft van de bevolking is “Asian” en het zou gewenst zijn als in het kader van de door ITV verordonneerde diversiteit, de roomblanke DCI John Barnaby en de spierwitte DS Jamie Winter vervangen zouden worden door twee Bollywoodesque lesbische actreutels van kleur, bij voorkeur in een rolstoel. 

Of voor mijn part door een koppeltje non-binaire eskimo's, want die komen immers ook uit Azië. 

De moord hoeft de nieuwe producer van de serie - de vorige werd ontslagen nadat hij had verklaard dat zijn programma het laatste bastion van Englishness was - niet eens te verzinnen want een jaar of wat geleden werd in het lommerrijke Crow Nest Park de 17-jarige Amar Aslam beroofd, gekopschopt en met een metalen staaf tot pulp gemept door vier jongeren. 

Enige probleempje voor de sensitivity reader van het script voor deze aflevering van Midsomer Murders: de tot levenslang veroordeelde daders heten Amin Hussain Ali, Asif Khan, Ibrar Hussain en Hassan Ali Rehman. Maar goed, van die vier “Asians” kan ITV dan wel skinheads maken. Dat is een piece of cake voor de casting director want de andere helft van de bevolking van Dewsbury bestaat uit white trash and chavs. Probleem opgelost! 

In de categorie Islam en Mohammedaanse Aangelegenheden haalde Dewsbury, ooit een van de meest welvarende textielsteden van het Verenigd Koninkrijk, wel vaker de internationale pers: de 17-jarige Talha Asmal blies zich op in Irak en de jongste Engelse suicide bomber ooit kwam uit dit slaperige stadje. Je zou de recrutie van deze knul ook een vorm van groomen noemen, immers een “Aziatische” specialiteit. En we hebben er nog eentje voor de Guiness Book of Records:  de jongste veroordeelde terrorist van Groot-Brittannië, Hammaad Munshi, komt hier vandaan. Hij werd in 2006 gearresteerd - hij was net 16 -  terwijl hij van de plaatselijke supermarkt naar huis liep met twee zakken kogellagers - een belangrijk onderdeel van een zelfmoordvest. De politie vond later een gids voor explosieven en aantekeningen over martelaarschap in zijn slaapkamer.

Last but not least: Mohammad Sidique Khan, de mastermind van de bomaanslagen in Londen op 7 juli 2005, verhuisde van de wijk Beeston in Leeds naar de wijk Lees Holm in Dewsbury en ging daar lekker boys voor de jihad groomen. 

Op de een of andere manier neemt het lot mij wederom in de maling want als ik door Beeston wandel gebeurt er helemaal nix nakkes nada. De eigenares van mijn knusse hotelletje, The Heath Cottage, had mij verzekerd dat ik beslist niet naar Lees Holm en al helemaal niet naar de mohammedanenenclave Savile Town moest gaan. Opvallend aan alle hotelletjes die ik bezocht: altijd en overal tapijt, tot in de badkamer, en altijd een ligbad. Nou niet bepaald een paradijs voor tere zieltjes met smetvrees dus. The Heath Cottage ligt ook nog eens recht tegenover een ‘gothic” kerkhof, de perfecte locatie voor een shoot van de Hammer House of Horror.

Volgens de yellow papers én de eigenares van mijn hotel (type Polly uit Fawlty Towers) zou Lees Holm dus een no-go area zijn. 

Not.

Ik zie een vrouw in een boerka langs de pittoreske Calder and Hebble Navigation-waterweg hobbelen, en even later twee mohammedanen met tulband en jurk. Wellicht gaan die bidden in de bossen langs het water of gewoon een lekker partijtje worstelen, op zijn Turks. Verder natuurlijk de curry take away, de apotheek, een paar vage islamitische instellingen en twee winkeltjes vol met truttige Engelse prullaria, leuk voor nichten en oude wijven. Tip van Tuur: een huisje met betegelde voortuin doet hier nog geen ton Engelse ponden. En overal zie ik de treurigmakende restanten van de ooit florerende textielindustrie. Dewsbury was beroemd voor zijn shoddy en dat moest ik even opzoeken: wol gefabriceerd uit wollen vodden en afval der spinnerij en weverij, wordt met nieuwe wol versponnen en verweven. De weefsels zijn moeilijk van die van nieuwe wol te onderscheiden, doch veel minder duurzaam. 

Zo, dan weet u dat ook weer. 

De levensgevaarlijke wijk Savile Town is zo mogelijk nog suffer en saaier dan Lees Holm. Het enige opvallende gebouw is de Markazi-moskee, die 4.000 gelovigen kan herbergen. De moskee is het Europese hoofdkwartier van Tablighi Jamaat, een wereldwijde bijzonder enge ultraconservatieve club die ervan overtuigd is dat Britse normen en waarden een bedreiging vormen voor moslims. Een van Tablighi Jamaats belangrijkste pleitbezorgers, de geleerde Ebrahim Rangooni, heeft verklaard dat het doel van de beweging is om moslims te redden 'van de cultuur en de beschaving van de joden, de christenen en andere vijanden van de islam, op dezelfde manier als u hen zou redden uit de klauwen van een leeuw of een wolf'.

De moskee werd in de jaren tachtig gebouwd met Saoedi-Arabisch geld op een stuk land waar de plaatselijke bowlingclub stond en de lokale bevolking hun volkstuinen verzorgde. Ik hoor de lezer al cynisch roepen: 'Maar wat is dat dan toch, die islamisering? 

Nou, het duurde niet lang of een zomergala vlakbij de moskee werd geannuleerd door raadsleden omdat de biertent een belediging zou zijn voor moslims. En in het plaatselijke ziekenhuis hielpen verpleegsters de bedden van patiënten om te draaien in de richting van Mekka, de heiligste stad van de islam, zodat de patiënten  op de juiste manier konden bidden. 

Is er dan niks leuks te melden over Dewsbury? Jawel, er is een prachtig Victoriaans stadhuis, perfect ontworpen voor Händels Messiah door

koor en  symfonieorkest maar kafir Händel zal binnenkort ook wel gecanceld worden wegens kwetsend voor mohammedanen. En Wallace “and the band played on” Hartley, kapelmeester op de Titanic, komt uit Dewsbury! Zijn beroemde viool keerde honderd jaar later terug naar Dewsbury! 

Dan nog een leuke tip voor de producent van Midsomer Murders, al betreft het hier een bijna-moord. Op 19 februari 2008 werd de negenjarige Shannon Louise Matthews als vermist opgegeven in Dewsbury. De zoektocht naar haar was vergelijkbaar met die naar Madeleine McCann. Uiteindelijk werd  Shannon een maand later werd levend en wel gevonden in het huis van de 39-jarige Michael Donovan. Donovan was de oom van Craig Meehan, de vriend van de moeder van het ontvoerde meisje, Karen Matthews. 

De ontvoering was gepland door Karen en Donovan om geld te verdienen met de publiciteit. Donovan zou Shannon uiteindelijk hebben 'gevonden', en haar naar een politiebureau hebben gebracht en om het beloningsgeld op te eisen, dat dan weer zou worden verdeeld tussen Donovan en de moeder van het kind. Karen en Donovan kregen allebei acht jaar gevangenisstraf voor deze bijna perfect crime. Roflol! 

En dan nog een laatste fait divers uit Dewsbury. Een 12-jarig meisje hing ooit een 5-jarige peuter op in een boom. Never a dull moment in Dewsbury! Bijna verdrietig neem ik daarom afscheid van het stadje en pak ik de trein naar Grooming Capital Rotherham. Wie ben ik dat ik dit allemaal mee mag maken?  

En dan nu richting Rotherham...

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Prachtig geschreven weer door Arthur, goed dat hij voor GeenStijl schrijft.

Trasnochador | 14-05-22 | 23:18

Hou je veilig.
Niet te opzichtig hoofddoekjes fotograferen.

Aristotalloss | 14-05-22 | 22:11

Prachtige reportages, met telkens weer een triest en neerslachtig einde. Stuk voor stuk. Het zal niet helpen, de helft slaapt. In de jaren 70 (eind) kwamen de gastarbeiders hier in de lokale textielindustrie werken. Ze kwamen aan, gaven geen kick. Na 2 jaren werden de regels omtrent personeelsfeestjes veranderd. En sindsdien steeds meer eisen ingewilligd vd zogenaamde nieuwkomers. Kortom, de jaren 80/90 hebben geleid tot de huidige situatie en we zullen dus diegene van destijds eigenlijk moeten aanspreken. Mocht het nog iets uitmaken…

davidhasseltoff | 14-05-22 | 21:32

''De moskee is het Europese hoofdkwartier van Tablighi Jamaat, een wereldwijde bijzonder enge ultraconservatieve club die ervan overtuigd is dat Britse normen en waarden een bedreiging vormen voor moslims. Een van Tablighi Jamaats belangrijkste pleitbezorgers, de geleerde Ebrahim Rangooni, heeft verklaard dat het doel van de beweging is om moslims te redden 'van de cultuur en de beschaving van de joden, de christenen en andere vijanden van de islam, op dezelfde manier als u hen zou redden uit de klauwen van een leeuw of een wolf'.''

En dit soort lieden, deze vijfde colonne, is allemaal uit eigen vrije wil naar dat verderfelijke westen gemigreerd. Ze haten ons om onze normen en waarden, onze vrijheid, onze democratie, onze seculariteit, onze VvMU, etc. Alleen ons geld, onze sociale huurwoningen, onze uitkeringen, onze state-of-the-art voorzieningen, die pakken ze allemaal probleemloos van ons aan.

Je moet eisen dat die lieden zich hier aanpassen, dat ze verklaren dat de grondwet en de in het parlement aangenomen wetten allemaal gaan boven die van allah, en dat ze anders kunnen vertrekken naar een land waar die volgorde inderdaad andersom is.

Waar je als eerste mee zou moeten stoppen is het 'terughalen' van die smerige ISers. Die zijn het ergst van alle moslims en horen niet thuis in westerse samenlevingen. Dat zou duidelijk gemaakt moeten worden en daarnaar zou gehandeld moeten worden. Maar ja, de volgende 12 ratten worden binnenkort alweer ingevlogen met maar liefst 29 'kalifaatkleintjes'.

Dr_Johnson | 14-05-22 | 21:20 | 2

'kalifaatkleintjes', door GS terecht "haatlarven" genoemd

reagierder | 14-05-22 | 21:37

Tablighi Janmaat.

cugel | 14-05-22 | 22:16

Mijn vader zaliger was gek op Engeland en is er diverse keren geweest. Dan praat ik over jaren 50, 60 vorige eeuw. Het is maar goed dat hij dit allemaal niet meer mee hoeft te maken.

matatwork | 14-05-22 | 19:17 | 1

Van Amerongen geeft een heel negatief beeld van Engeland. Woon er al jaren en als ik op zoek ga dan vind ik in Nederland dezelfde achterbuurten als hij ze hier schetst. Maar neem maar van mij aan dat er prachtige steden, dorpjes enz. zijn maar dan niet naar van Amerongen suggesties/opmerkingen luisteren.

Slough | 14-05-22 | 21:49

Hoe lang nog.... en ook in dit theater?

Midsommer met Nettles als Barnaby en srgt Troy was de pure reeks.
In een interview moest de schrijver antwoorden op de vraag: waarom is Midsommer Murders zo'n succes....?
Zijn antwoord schoot de woke BBC in 't rassies keelgat.
Anrwoord was: wij trachten het Engeland van weleer weer te geven; het Engeland van voor de massa immigratie en teloorgang.
In de hele reeks met Nettles is nauwelijks een allochtoon te zien.
Daarbij: de Casting-Director was Joyce Nettles!
Vandaar dat in het verhaal Joyce de voornaam is van mevrouw Barnaby.

MoslimMolen | 14-05-22 | 18:40 | 1

Dat waren de echte. Ik heb ze allemaal. Nostalgie.

J.Cash | 14-05-22 | 18:42

Yes, deprimerend verslag! De omvolking zal tzt door een Chinees leger-slechts
1 miljoen soldaten-die met strenge oeioeigoerse doctrine -hoofdvak
maatschappijleer- een heropvoeding toepassend-worden opgelost.! De
gelovigen zullen herboren rondhuppelen en nooit meer bozig kijken...

Yeoman | 14-05-22 | 18:20 | 1

Zowel China als India vinden de islam 3x niets en dat laten ze duidelijker merken dan het voorheen christelijke westen. Vreemd dat de moslims zelf nog niet inzien dat ze een waardeloze religie hebben als de hele wereld het ze vertelt.

cugel | 14-05-22 | 22:13

Dat winkeltje van J. Horsman doet me denken aan die van J. Tabbernee in de Benthuizerstraat. Een relikwie uit times gone by dat op de een of andere manier toch nog steeds bestaansrecht heeft. Fascinerend verschijnsel.

Lubbberrtt | 14-05-22 | 17:57

Ooit eens gehoord van een Engelse, als je je ogen dichthoud tijdens de seks, wordt je niet zwanger.

rifraf | 14-05-22 | 17:49

Van alle Moslims ter wereld heb ik het idee dat Pakistanen de ergste soort zijn. Bekijk voor de grap eens Google Street View van Dewsbury en je ziet gewoon letterlijk zwarte boerka's op straat lopen. Ik weet niet wat die Britten gedaan hebben, maar ik heb het idee dat ze die Moslims gewoon hun gang laten gaan en dan krijg je dit.

In Nederland gaat dit ook gebeuren met onze 'leef en laat leven' mentaliteit. Als bepaalde groepen mensen niet vreedzaam naast elkaar kunnen leven, dan wordt het een 'gevecht' om dominantie en tot nu toe winnen Moslims.

Hefbrug | 14-05-22 | 17:41 | 6

@Cobarde | 14-05-22 | 20:48: Voor de meeste PVV stemmers hoeft u niet te betalen ook niet op latere leeftijd, die werken voor de centjes, voor de andere aangehaalde groep wel. U betaalt er blijkbaar graag voor.

Slough | 14-05-22 | 21:52
-weggejorist-
Mariner | 15-05-22 | 02:34

1,2 miljoen menschen stemmen PVV. Dat zijn niet allemaal tokkies. Wie zijn toch die menschen?

Boeddha18 | 15-05-22 | 02:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Twee afleveringen deze week? Top. Blijft interessant om deze verslagen te lezen, hoe deprimerend ook.

UnderTheDevil | 14-05-22 | 17:29

..... Tablighi Jamaat, een wereldwijde bijzonder enge ultraconservatieve club die ervan overtuigd is dat Britse normen en waarden een bedreiging vormen voor moslims....... Ga dan niet daarheen maar blijf in je thuisland.
Eind jaren 90 heb ik een tijdje in Engeland en Schotland mogen wonen voor m'n werk. Prachtige landen met prachtige mensen. Het viel me echter op dat zij met een hoop dingen net effe achter de US aanlopen en wij dan weer achter de UK. Intergratie en vluchtelingenbeleid is daar 1 van. Neerlandsche menschen, u bent gewaarschuwt

liflafje | 14-05-22 | 17:24

Waar blijft de gebruikelijke bloemlezing van alcoholica en psychoanaleptica stimulantia?

Wijze uit het Oosten | 14-05-22 | 17:22

Polly want's a cracker, lol. Enigszins fijn dat drogredeneringen vooral het probleem blijken...

Neuth | 14-05-22 | 16:59

Omvolken daar hadden ze het op ongehoord Nederland ook over , zeer verontrustend De makke westerse schaapachtige bevolking pikt het allemaal.

A.C.H.M.E.D | 14-05-22 | 16:57

Dat Savile Town vol zit met mohammedanen zou niemand moeten verbazen. Zowel de profeet als Jimmy Savile hadden immers weinig op met de homo sapiens waarbij er al schaamhaar te zien was.

Verder eens met het omdraaien van die ziekenhuisbedden met moslims, maar dan wel ondersteboven gaarne.

Voorts stel ik vast dat de koter in die kinderwagen niet om hoeft te komen van de honger.

goedverstaander | 14-05-22 | 16:54 | 1

H00ters!

Wijze uit het Oosten | 14-05-22 | 17:25

Dat Engeland gaat de goede kant op. Nou nog wat zand erover.

squadra | 14-05-22 | 16:52 | 1

De rest van Europa volgt.

A.C.H.M.E.D | 14-05-22 | 16:59

Wat een grote onzin van ITV en ook de BBC, we hebben immers al Death in Paradise. En daar speelt maar een blanke in, en en de rest zijn allemaal negerts, dat vind ik pas racistisch!

Patrick-Haemers | 14-05-22 | 16:51 | 1

Zo racistisch, dat ik er gewoon van begin te stotteren ...

Patrick-Haemers | 14-05-22 | 16:54

Arthur, reist er een bus vol Zoetermeerders achter je aan? Zie elke keer dezelfde mensen op de foto’s.

RickTheDick | 14-05-22 | 16:41 | 3

Niet op gelet eerlijk gezegd. Maar verhuurt Zoetermeer achtergrondwandelaars of zo?

Dandruff | 14-05-22 | 16:49

@Dandruff | 14-05-22 | 16:49: Zekers. Zoetermeer heeft een naam op te houden in de achtergrondwandelaarsverhuurbusiness.

goedverstaander | 14-05-22 | 16:59

@goedverstaander | 14-05-22 | 16:59: Achtergrondwandelaarsverhuurbusiness?

Mooi woord voor galgje.

Wonen in Dewsbury?
Goede reden voor een galgje.

Kabouteraap | 14-05-22 | 18:50

Nou, cugel. Kom d'r maar in.

horsteknots | 14-05-22 | 16:35 | 1

Hé, waarom ik? Ik vind de islam ook niets en hoewel ik Nederland en Ierland, Schotland en London ken heb ik nooit de neiging gevoeld het gebied daar tussenin te bezoeken. Maar het is wel waar dat ik hier altijd alle reacties lees.

cugel | 14-05-22 | 22:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl