Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Macron won, linksmens en hun media blij

Voorspelbare verkiezingsuitslag brengt linkse troost

Social

Wekenlang hadden media, politici en duiders zichzelf bang gemaakt met een door clicks gedreven maar volkomen gefabriceerde horse race tussen Marine Le Pen en Emmanuel Macron, zondag konden ze hun opluchting nauwelijks verbergen. Als er twee meedoen is de theoretische kans 50/50 maar in de praktijk was het altijd ondenkbaar dat Le Pen ditmaal wel ging winnen.

De lagere opkomst was al lang voorspeld, geen enkele peiling gaf Le Pen een kans en politieke opponenten die eerder waren afgevallen, met name de kneiterlinkse Mélenchon, riepen hun aanhang op om geen stem aan Le Pen te geven. Net als in 2017. Eigenlijk was het enige verschil dat Macron toen zei dat er bij de volgende verkiezingen geen Le Pen meer zou zijn, terwijl ze in werkelijkheid dichterbij kwam dan ooit - maar nog altijd ver weg bleef van de winst.

Social

Uiteraard zingen de nodige complotten rond over doorgestoken kaart en gestolen verkiezingen, opgeluisterd door vage video’s die vermeende stembusfraude moeten aantonen. Het zijn door frustratie gedreven overtuigingen, aanwezig bij slechts een marginaal (maar groot gemaakt) deel van de teleurgestelde kiezers. Hun onderliggende vragen liggen aan de oppervlakte: Als de gele hesjes zo vaak de straat op gaan, hoe kon Le Pen dan niet winnen? Als de islam steeds meer wijken en steden overneemt, hoezo weigert de kiezer daar wat tegenover te zetten? Waarom wordt Macron beloond voor zijn politiestaatbeleid tegen een virus? Waarom winnen de globalistische schaalvergroters die de kleine man verdrukken opnieuw zulke belangrijke verkiezingen?

Sja. Democratie is een grillig ding. Degenen die de straat op gaan vanwege onbetaalbare levenslasten, die last hebben van islamisering, die zich onderdrukt voelen door het beangstigend vrijheidsbeperkende pandemiebeleid dat werd gevoerd, zijn en blijven een minderheid in een vergrijsd westers land met een enorme middenklasse. Maar teleurgestelden blijven een lawaaierige minderheid en ook: de teleurgestelden bleven thuis - comme il faut, volgens de linkse deug-doctrine. Die mensen bleven niet in de laatste plaats thuis vanwege de vigerende medialogica, waarin Le Pen-kiezers op voorhand racistische extreemrechtse xenofoben zijn. En ze waren sowieso nooit in de meerderheid: democratie is voor geriatrische staatsomroepkijkers, niet voor gemarginaliseerde gedupeerden.

Macron heeft vast eerlijk gewonnen. De meerderheid is niet boos genoeg, de echt teleurgestelden gingen überhaupt niet. De weg naar de stembus was echter geplaveid met (lelijker) verwijten aan de tegenstem. Of er ooit een meerderheid voor Le Pe zou kunnen zijn, dat weten we niet. Maar dat ze pertinent oneerlijk behandeld wordt door pers en politici (in binnen- en buitenland), is een niet te negeren factor die aan haar verlies heeft bijgedragen. Tot grote opluchting van de politieke mediamachine.

Social

Nou schat die buikpijn was niet nodig en dat wist je best

Reaguursels

Inloggen

Die schat denkt dat Le Pen zich zou willen terug trekken uit Europa? Hoe zou dat moeten werken? Bij de grens afstreken en dan Frankrijk laten afdrijven naar een ander continent?

Overigens was Le Pen er wel voor dat nationale wetgeving boven EU wetgeving zou moeten komen te staan. Weer iets dat ik al zo’n 15 jaar in de panelen hier roep.

Ik had niet verwacht dat Le Pen zou winnen, Frankrijk is nou eenmaal legendarisch goed in het kiezen van slechte presidenten. Dan 3 maanden later zitten ze weer te protesteren omdat de president die ze net gekozen hebben toch zo verschrikkelijk is.
Zo ging het ook bij Macron, en vervolgens stemmen ze toch weer voor hem omdat ze zich bang laten maken door de media.

Voor Frankrijk de wereld en vrijheid zou Le Pen natuurlijk de betere keuze zijn geweest.

Maar Frankrijk is al een aantal jaar niet meer waard om je er druk om te maken. Lekker links laten liggen totdat de mensen ooit eindelijk eens leren van hun eerder gemaakter fouten en wel normaal gaan stemmen. Tot die tijd kan ik me weinig druk maken om Frankrijk.

Dan maak ik me liever druk om Nederland, waar we een MP hebben die Nederland te grabbel gooit als hij zelf maar tussen engnekken zoals Trudeau en Macron op een internationaal podium mag staan.

DerUnterMensch | 26-04-22 | 09:23 | 1

Uiteindelijk gaan de linksmensen zichzelf weer overschatten en hun Grote Plannen mondjesmaat presenteren, tot de mensen er klaar mee zijn. Dat soort momenten komen pas als mensen de gevolgen van het beleid in hun achtertuin gaan zien. Dat kan een AZC zijn, totale ontsporing van de maatschappij, een moskee op 300 meter afstand met minareten van minimaal 150m hoog, windmolens overal. Of, zoals nu al begonnen is, 9 euro de liter betalen voor Benzine/Diesel/Zonnebloemolie.

Als de linksmensen denken de klimaatcrisis erg is, of oorlog, of de energiecrisis, wacht dan maar tot er een voedseltekort ontstaat of nog onbetaalbaarder worden. Dan worden zelfs PvdA stemmers en normale arbeiders rebellen. Dan is het gauw klaar met halfzachte alfa's op technische ministerpostjes.

Zou Jetten inmiddels al weten hoe je een huis verwarmd met kernenergie? Of is dat nog altijd te ingewikkeld voor die domgrijnzende nikskunnende brillendragert?

BBRDWR | 26-04-22 | 09:35

De beelden van Oekraïne zijn vreselijk om te zien. Om te janken.
Maar ik verzeker je: liever dat dan iedere dag weer die rotkop van dat Kaagmens op GS, Dumpert, in kranten en op TV. Daar word ik strontmisselijk van en ga ik van kotsen.

langzullenweleven | 26-04-22 | 08:35

Het is niet alleen de "linksmens" die blij is dat Le Pen het niet heeft gewonnen, Van Rossem! Had jij liever Le Pen op de troon gezien? Dat Poetinvriendinnetje, kom op zeg!
Het was gewoon kiezen uit twee kwaden in Frankrijk, en gelukkig waren de Fransen nog snugger genoeg om, zij het met lange tanden, het minste kwaad te kiezen.

KeesBruin | 26-04-22 | 08:14 | 1

Dat is dus hoe je linksmensch definieert. Neo libs bijv. zijn razend enthousiast over Macron. Zie tweet van Sieg. Deze lui kun je niet rechts noemen, maar ook niet klassiek sociaal democraat. Laat staan socialist of communist, die zijn niet blij met Macron. En hebben waarschijnlijk niet gestemd.

Graaf_van_Hogendorp | 26-04-22 | 08:19

De schrijver dezes, gebruikt storend en onnodig Engels ‘horse race’. Ik neem aan dat hij nek-aan-nekrace bedoelt?
Het is vast niet paardenras.

Dr. Worstenbroodje | 26-04-22 | 08:01 | 1

Wien Neêrlandsche taal door den panelen vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
Wiens hart voor land en koning gloeit,
Verheff’ den tegels als wij:

Duwbak_Linda | 26-04-22 | 08:07

Blijft een bevreemdend fenomeen. Jarenlang iedere dag heel boos zijn en dan toch niet gaan stemmen. Of ligt het mede aan het (beperkte) aanbod? Zo zou ik eerder niet stemmen dan een stem op bv PVV. Die partij staat gewoon te ver van me af.

Duwbak_Linda | 26-04-22 | 07:54 | 4

Dan stem je toch op iets wat minder van je af staat? Ik mag bijvoorbeeld die Eerdmans ook niet, maar heb wel een zwak voor Nicky Pouw-verweij. Dus gun dan JA21 een stem. Baudet was ook altijd een optie, tot hij volledig ontspoorde in het Coronaverhaal. Als het gaat om EU, referenda en democratische vernieuwing, dan is Baudet echt een fenomeen. De man is alleen knettergek.

BBRDWR | 26-04-22 | 09:41

@BBRDWR | 26-04-22 | 09:41:
Het gaat erom welke keuze je hebt in een presidentieel systeem. Als ik zou moeten kiezen tussen Baudet/Klaver, dan zou dat voor mij een reden zijn om thuis te blijven. Wellicht hebben veel Fransen dat bij Macron/Le Pen (want daar gaat het over).

Duwbak_Linda | 26-04-22 | 09:47
▼ 1 antwoord verborgen

Frankrijk is een 2e wereldland aan het worden met steeds meer don't haves zoals in Engeland, met een onderlaag die met de liberale waarden in de hand geen klap verder komt, hoe hard ze ook werken. Macron ziet dat niet.

Dus geven ze het op. En gaan ze drinken en drugs doen en worden gemiddeld 55 jaar. Of worden crimineel en gaan eerder dood.

En als we niet oppassen gaat dat hier ook gebeuren. Want de VVD heeft ook van die neo-con oogkleppen.

AdvocatusDiaboli | 26-04-22 | 07:42

Le Pen en anderen krijg nu het Rusland geknuffel keihard terug, terwijl ze in de afgelopen jaren alleen naar een weg zochten voor samenwerking, afzet en energie. Maar dat is nu eenmaal zo. Macron zal het niet makkelijk krijgen, maar het lukt hem wel. Zielig vind ik dat de hele linkse kerk doorgaat met likken. Macron is Macron, Frankrijk kun je niet vergelijken met links zoals we dat hier hebben.

Ray Skak | 26-04-22 | 07:33 | 8

@Beste_Landgenoten | 26-04-22 | 08:42: Zucht. BL, je was de laatste tijd toch zo "moderaat", wat is er gebeurd? Nu glijd je weer af in BL vs de complotdenkers, zoals in het vorige artikel, waarin je zegt "Maar is wel zo. Jij gelooft ook in zo ongeveer elke complot theorie. Geef es eerlijk toe? Platte aarde? De Grassy Knoll?"... op een plempsel waarin ik stel dat elke vorm van kritiek tegenwoordig afgedaan wordt als "complotdenken"... Hiermee bevestig je dus exact mijn punt. Misschien helpt het als je ophoudt met groepsdenken. Het "wij-zij-denken". DE populisten, HET volk, DE complotdenkers, etc. En dan maak je ook nog onderscheid met "echte democratie" en klaarblijkelijk onechte democratie... Kijk, ik weet de reaguursels van je de laatste tijd best wel te waarderen, omdat je een tijd lang meer op de inhoud gefocusseerd hebt dan op de vorm. Kun je dat misschien niet een beetje volhouden?

Gladiator Fap | 26-04-22 | 09:27

@Hiram | 26-04-22 | 09:15: Haha, en dat is nu niet zo? De NPO die vlak voor de verkiezingen D66propaganda uitzendt. Heb je wel eens naar het journaal op RTL of NPO gekeken, tenenkrommende linkse klimaat bangmakerij. In de praatprogramma's worden politici opgezet tegen ongeletterde tokkie die de gemiddelde PVV stemmer voor moeten stellen, een groot voor opgezet links toneelstukje. En dan die rechterlijke macht in NL, Wilders willen vervolgen om een minder, minder uitspraak terwijl imams uit de meest achterlijke delen van de wereld hier vrijuit hun haatdragende bagger kunnen verspreiden onder het mom vrijheid van meningsuiting.
De situatie in Polen en Hongarije is ook niet goed, maar ze hebben wel gestemd op deze mensen en dat is democratie.

JJ66 | 26-04-22 | 09:54
▼ 5 antwoorden verborgen

I.h.a. is de beter opgeleide kiezer blij - niet alleen de linkse kiezer. Misschien zou het wel goed zijn als een extreme populist het ergens voor het zeggen krijgt (Roemenië ofzo), dan kan de achterban ervaren dat zo'n figuur niks voor elkaar krijgt. Bijv. Alle koopkrachtverliezen compenseren en pensioenleeftijd naar 62 bij een al torenhoge staatsschuld, wie gelooft dat soort goedkope praatjes nou? O ja en alles is uiteraard de schuld van de buitenlanders.

Diederik_Ezel | 26-04-22 | 07:31 | 4

Ik woon in het Westland en heb zelf gezien wat de enorme toevloed aan (arbeids)migranten met de sociale cohesie heeft gedaan. Is echt niet best. We leven niet met maar hoogstens naast elkaar.
Daarnaast zorgt de voortdurende toevloed van "nieuwe" Nederlanders er natuurlijk wel voor dat problemen die er al waren, zoals woningnood, alleen maar groter worden. Mijn dochter wil op zichzelf maar moet minstens 8 jaar wachten voor ze voor een woning in aanmerking komt maar ondertussen zie ik dat de huurhuizen hier in de buurt al jarenlang voor meer dan de helft naar mensen met zoals je dat tegenwoordig moet zeggen "migratieachtergrond" en ja daar ben ik wel klaar mee...

JP1973 | 26-04-22 | 07:52

@JP1973 | 26-04-22 | 07:52:
Maar waarom betalen jullie in het Westland dan zulke lage lonen? Alleen Polen willen daarvoor opstaan, autochtone Nederlanders niet meer. En maar "de schuld" leggen bij de arbeidsmigratie. Dat klopt toch ook niet?

Beste_Landgenoten | 26-04-22 | 08:44

De pensioenleeftijd in Frankrijk is 62 jaar en de staatsschuld torenhoog.
Het maakt letterlijk niet uit wie er precies aan de macht is.

Monkey Cabbage | 26-04-22 | 09:25
▼ 1 antwoord verborgen

Einheitswurst soll.

hallevvezool | 26-04-22 | 07:01

Als ik aan dhr. Macron denk, dan denk ik aan keiharde rubber ballen welke op demonstranten werden afgeschoten. Er werd bewust op het gezicht gemikt wat ernstige kwetsuren gaf. Wie voor deze man juicht, is niet goed snik en heeft het geheugen van een pinda.

Unsinkable-Sam | 26-04-22 | 06:11

Mooi die keuze voor Marcon. Dat zal den Framboos leren.
Maar nu wel doorgaan je hebt het mandaat om te herstructurenen en te hervormen. En dat is al 10 jaar te laat.

porkchops | 26-04-22 | 02:02 | 1

en realiseer je, Macron, dat bijna 50% van het Franse volk minder EU wil dus hou op met dat geslijm van je in Brussel.

langzullenweleven | 26-04-22 | 08:38

Altijd fijn als je de steun hebt van Kaag.

Hypno2050 | 26-04-22 | 00:54 | 2

Die moet eigenlijk gewoon haar domme snavel houden. Madame Kiezersbedrog.

Ray Skak | 26-04-22 | 01:24

@Ray Skak | 26-04-22 | 01:24:
Rare muts met haar “Europa”.

J.Cash | 26-04-22 | 05:41
-weggejorist en opgerot-
VanitaKramers | 26-04-22 | 00:09 | 1

Kaag moet gewoon alle vrouwen steunen. Oh wacht.

HaaiBaai | 25-04-22 | 23:51

42 % van de stemmen op Macron kwam van linkse partijen en moslims die tegen Le Pen waren. Aldus Ipsos. Macron haalde verder alleen maar een meerderheid bij 70 plussers en het kader ( een salaris van NETTO 3000 euro of meer per maand.

Bij werknemers/ arbeiders haalde Le Pen de meerderheid....

Bij de 2e kamer verkiezingen in juni 2022 zal LREM , (de partij van Macron) de meerderheid verliezen . Dan komt er dus een Premier van een andere partij.

Als je die 42 % van de anti Le Pen stemmers afhaalt van de score van Macron , dan heeft Macron minder stemmen behaald dan Le Pen..... Teveel gebroken beloftes van die zogenaamde liberaal . Herkenbaar Prutte ?

Macron is de president van de rijken en frankrijk is diep verdeeld.... Het wordt een onrustige zomer , met veel demonstraties....

FrankOngerust | 25-04-22 | 23:46 | 3

LREM zit trouwens in dezelfde leugenaarsclub in het Europees parlement als de Volk Val Dood partij van Pinokkio en Drammers 666 van Al Kaag

FrankOngerust | 25-04-22 | 23:49

Met 3.000 netto per maand ben je rijk? Klinkt als de zonne(bril)koning Wouter Bos die vond dat gepensioneerden met een aanvullend pensioen van >10.000 per jaar rijk waren. En nu zelf al jaren 450.000 per jaar verdiend voor 32 uur per week.

_pacman_ | 25-04-22 | 23:51

@_pacman_ | 25-04-22 | 23:51: 3000 netto OF MEER. JA. De huizenprijzen liggen in Frankrijk veeel lager ( Door de lagere grondprijzen. ) , de kosten van zo ongeveer alles is lager. Geen BPM, lage inflatie (is in maart maar 5,1 % .), geen idiote energie belasting en lagere WOZ. Etc ,etc ... een lager minimum loon , maar de 1e 10.000 euro loon is belastingvrij. Daarboven IB tranches van 11 % , 14 % etc.

Geen opgepompte economie met frauduleuze toeslagen

Niet voor niets is het steeds drukker op de Emigratiebeurs en Frankrijk staat hoog op het lijstje... Mensen met geld die het Prutte uitknijpen beleid zat zijn verkopen hun huis en kopen een veel mooier huis met land en zwembad daarvoor terug.

Vive La France :-)

FrankOngerust | 26-04-22 | 00:11

Die Kaag, gewoon binnen een uur een reactie. Had een aankondiging verwacht dat ze er volgende week vrijdag op zou reageren.

Bill_KozP | 25-04-22 | 23:34

Iemand moet over een speciaal soort domheid beschikken om van Le Pen te denken dat zij geschikt is om een land te besturen. Ik zou haar nog niet de leiding van een supermarkt toevertrouwen. Maar goed, ook hier in dit land geloven mensen het populistisch en totaal van de werkelijkheid losgezongen geleuter van de rattenvangertjes van FvD en PVV.

De herverkiezing van Macron is goed nieuws voor Frankrijk, de EU en de wereld.

de IJsman | 25-04-22 | 23:26 | 7

@tsjajaja | 26-04-22 | 00:10: Heel links is D66 nu ook weer niet, maar madame al-Qouwe Qaq voelt zich inderdaad ver verheven boven andersdenkenden en heeft een diepe minachting voor hen.

MAD1950 | 26-04-22 | 00:45

De ijsman, ik stel voor dat u een poosje in frankrijk gaat wonen, en de problematiek met eigen ogen ondervinden zult. Na 3 maanden bent u weer welkom retour naar NL te komen. Blijft uw mening dan nog hetzelfde?

Krachtkoe | 26-04-22 | 03:54

@Krachtkoe | 26-04-22 | 03:54: dat doet deze koude knakker niet, want het risico op ontdooien is te reëel. Nu kan deze fijn ijsballen blijven gooien "naar rechts" want oh wee als daar een geluid uit komt. Stel je voor zeg, dat je daar naar zou moeten luisteren. Lekker verder laten bevriezen!

zoute_drop | 26-04-22 | 06:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Goedenavond allen,
Allereerst wil ik de schrijver van deze topic met de door hem ( nu iets meer ) 10.000 geproduceerde topics feliciteren, gefeliciteerd Bart!
Ik geniet veelal van jouw topics, ik hoop dat je dit zo lang mogelijk volhoudt ?!
Jij bent immers ook het " gezicht " van GS.
Dit in tegenstelling v. w. b. Macron en de reactie van Kaag geeft duidelijk aan dat deze " dame " duidelijk niet beseft of wilt weten wat er voor onvrede tussen de meeste mensen hier in Nederland/Frankrijk en de rest van EU speelt ?!
Ik feliciteer Kaag alleen zodra zij haar bezemsteel bestijgt en richting het Midden Oosten vliegt.

Bad - Casey | 25-04-22 | 23:22

Macron: "Ik weet dat ik heb gewonnen dankzij mensen die het niet met me eens zijn, ik hoor jullie en ga naar jullie luisteren"

Le Pen: "We zijn nooit sterker geweest!!!"

Zoek de verschillen.

Theodorus.Goldbach | 25-04-22 | 23:11 | 4

Goedenavond ook,
Ik lees vaak uw schrijfsels en dan wil ik daarop reageren, maar dan denk ik, " ach, laat zitten Bad ".
Uiteindelijk komt er bij mij wel een keer zo`n "zwak " moment " dat ik het wel ga doen, maar nu nog even niet.

Bad - Casey | 25-04-22 | 23:26

@Bad - Casey | 25-04-22 | 23:26: Never argue with an idiot. They drag you down to their level and then beat you with experience, all the while onlookers may no be able to tell the difference.

Mazzelstof | 26-04-22 | 05:53

Oh jongens, dit is een moeilijke!! Eh.... nou.... eh.... toe eens Theo, help es effe, deze is echt héél moeilijk hoor!!

zoute_drop | 26-04-22 | 06:42
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi, die felicitaties van Kaag. Heeft onze minister van Buitenlandse Zaken al gereageerd?

Humsico | 25-04-22 | 23:11 | 2

Kaar loopt graag voorop met buitenlandse dingen, wat er in NL gebeurt interesseert haar geen zak!
Ze had beter buitenlandse zaken kunnen nemen, maar nee ze moest zonodig minister van financiën worden, puur uit eigenbelang en prestige, NL heeft er in ieder geval helemaal niks aan.

tsjajaja | 26-04-22 | 00:16

Als ze minbuza was zou ze meteen nog meer terroristenclubjes sponsoren.

Sukablyat | 26-04-22 | 06:27

Jammer dat in Frankrijk geen opkomstplicht op straffe van boete is , net als in b.v. Belgie. Dan waren de linksmensen heel wat minder blij geweest...

Pittzz | 25-04-22 | 23:06 | 1

Boete wordt in België niet uitgedeeld. De wet bestaat wel nog steeds.

Sinterbikske | 25-04-22 | 23:09

Vreemd dat rechtsmensen en hun media niet blij zijn: zien ze niet dat ze zo aan de verkeerde (Poetin) kant van de geschiedenis belanden?
Het is nog niet te laat, ook jullie kunnen links en blij worden! (Tot de volgende verkiezingen: dan kon het wel eens fout lopen. Hoewel, in Slovenië is ook een rechtse autocraat weggestemd en vervangen door een groene linkse partij. Vreemd dat rechts zich niet schaamt dat ze ongegeneerd voor dictators zijn).

cugel | 25-04-22 | 22:59 | 10

@Humsico | 25-04-22 | 23:09: Ik las vanochtend een artikel:
"Stel je het volgende scenario voor: nadat in een kernreactor een cyclus van atoomkernsplijtingen is voltooid, wordt de zojuist verbruikte splijtstof op de penaltystip van een voetbalveld geplaatst. Hol je nu van 500 meter afstand ­richting de stip, dan zul je die waarschijnlijk niet halen. De straling veroorzaakt zo veel acute zenuwschade dat je op de grond neervalt, om waarschijnlijk binnen enkele dagen te sterven. We moeten dit soort hoogradioactief afval (HRA) dus volledig isoleren van de biosfeer. En niet voor eventjes. Want ook al keldert de radioactiviteit rap, langdurige lekkages vanuit HRA kunnen ook over honderden eeuwen nog schadelijk zijn voor de natuur. Het Internationaal Atoomagentschap IAEA meldt dat wereldwijd zo’n 270.000 ton HRA in tijdelijke opslag ligt: op de bodem van diepe koelbaden of verpakt in zwaar bepantserde vaten in loodsen met muren van 1,70 meter dik."
blendle.com/shared/eyJuIjoiYXJpYW4iLC...
Linkje schijnt maar één keer te werken :( anderen moeten even op de tekst googelen.
Oké, laat ik het even hierop houden. Genoeg om over na te denken.

@Ruimedenker | 25-04-22 | 23:10:
Er zijn altijd uitzonderingen. Bovendien refereerde ik aan de kop van het GS artikel en mag ik graag mensen een beetje prikkelen (ook jullie kunnen links en blij worden!)

@
Bad - Casey | 25-04-22 | 23:47: Dank je wel! Dat is erg sympathiek en aardig van je!

cugel | 26-04-22 | 00:00

@de IJsman | 25-04-22 | 23:59,
Das idd ook wel een dingetje v. w. b. " De rode Tomaatploeg ", maar het woord " populistisch " gebruiken, is toch wel in mijn ogen een veelal gebruikte term om mensen " monddood " te maken of in een hokje te plaatsen.
Ik kan er niks aan doen, maar zulks zint mij dus niet, laat gewoon iedereen open staan voor een gezonde discussie, das mijn mening.

Bad - Casey | 26-04-22 | 00:28

@cugel | 26-04-22 | 00:00,
Klokslag 00.00 uur.
Graag gedaan en dat vind ik namelijk ook.

Bad - Casey | 26-04-22 | 00:30
▼ 7 antwoorden verborgen

Rechts bouwt, links sloopt.

Normpje | 25-04-22 | 22:53 | 2

Dat heet creatieve destructie: een onderdeel van het kapitalisme zelf.

cugel | 25-04-22 | 23:01

Links heeft niet gewonnen, "rechts" heeft gewoon gefaald, die Le Pen had wel een dermate zwak verhaal dat alleen de echte randdebielen het over hun hart kregen om op dat mens te stemmen.

zwellevertje | 25-04-22 | 22:53

Frankrijk heeft het voordeel dat het een groot land is en er dus genoeg plekken zijn om naartoe te vluchten. Veel mensen werken in de grote steden, dus ze weten dondersgoed wat de gevolgen zijn van de massa-immigratie en Islamisering.

Aan het einde van hun werkdag gaan ze echter weer terug naar hun veilige, blanke woonomgeving buiten de stad en hebben ze niks meer te maken met die ellende uit de grote steden. Daarom voelen ze zich niet genoodzaakt om op een anti-immigratie partij te stemmen.

In Zweden zie je precies hetzelfde. Het is een gigantisch groot land, dus genoeg plekken waar je rustig kan leven. Als je niet in Malmö of Stockholm woont, dan zal het je een zorg zijn dat het daar onleefbaar is door alle import.

Stickstone | 25-04-22 | 22:52

Macron heeft deze uitspraak gedaan, en deze uitspraak heb ik de afgelopen jaren al uit de monden van meer ‘winnaars’ gehoord: De zittende president richtte zich verzoenend tot de Le Pen-stemmers en de mensen die niet hadden gestemd. "Hun woede moet worden gehoord", zei hij.
Iedere keer weer ‘verzoenende’ woorden , bla bla bla, komt nooit iets van terecht, volgende verkiezingen weer lijnrecht tegenover elkaar. Als je het echt meent, wil je andersdenkenden echt een stem en invloed geven, wil je mensen echt horen, dan is het referendum daar bij uitstek geschikt voor lijkt mij. Het houdt de verkozene scherp en geeft het volk echt de aandacht die het beloofd wordt.

Sinterbikske | 25-04-22 | 22:49

Beetje moe van mensen die denken/doen alsof recht populisme een van de grote problemen is in Europa. En de werkelijke berg stront negeren.

Hommel | 25-04-22 | 22:48 | 4

Rechts populisme is inderdaad één van de grootste problemen in de wereld.

Beste_Landgenoten | 26-04-22 | 07:41

@Beste_Landgenoten | 26-04-22 | 07:41:
Ben je mal.
Is gewoon een term, door links verzonnen om rechts vies te laten klinken.
De kunst in de politiek is, om elkaar zwart te maken, zonder zelf met de beste oplossing gen te komen.
Wijsvingeren naar de ander is makkelijker.
Zowel rechts als links, om toch maar in dus termen te blijven, maken zich daar schuldig aan.
Links populisme is eenzelfde term, maar dan van de rechterkant.
Nietszeggend dus reeds.

Ruimedenker | 26-04-22 | 08:09
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Zwizalletju | 25-04-22 | 22:48

Le Pen was kansloos tegen de publieke opinie, zelfs tegen een alom gehate tegenstander als Macron. Ze wordt stelselmatig in de fascistische hoek gedrukt en doet zelf te weinig om dat te ontkrachten, maar linkse demonisering is erg krachtig. Zelfs Gerard Depardieu had nog gewonnen als ie mee had gedaan tegen Le Pen.

_pacman_ | 25-04-22 | 22:46 | 1

Zit die nog steeds in Rusland?

bijna_raak | 26-04-22 | 09:21

Ik gok altijd op de verkeerde. Net nog Le Pen, vroeger (lang geleden) Thierry en tegenwoordig de Russische Oekaieners (Zelensky lijkt me teveel op Albert Verlinde). Ik weet niet of ik nog in de hemel kom of naar dat speciale plekje in de hel. Maar ik ben wel monogaam en geef gul aan goede doelen. Misschien helpt dat.

borderlijntje | 25-04-22 | 22:46 | 1

Alweer verkeerd: vrijwel alle 'goede' doelen zijn strijkstok machines waarmee je de belasting kan omzeilen.

Monkey Cabbage | 26-04-22 | 09:37

Wat Frankrijk op dit moment nog is zal door LePen-aanhangers gecreëerd zijn. 55,8% is al kapot.

Normpje | 25-04-22 | 22:45 | 1

Minus nog altijd die niet stemmers in verhouding. Dan kom je waarschijnlijk onder de 50% uit. Weet niet of een wis-kid dit even hier in de panelen zou kunnen uitrekenen?

Jan, Leiden | 25-04-22 | 22:49


Kaagmens steunt alleen Team Kaagmens

Ervaringsdeskundige | 25-04-22 | 22:42

Hoor nooit meer iets van die gele jekkies? Ook al weer voorbij?

Kattie | 25-04-22 | 22:42

Kaag: Iedereen doet mee maar we laten 40% van de Fransen vallen. Verder was het wel klaar toen de EU miljoenen ging terugvorderen van Le Pen. Ging om vermeende fraude, van 10 jaar geleden. Het bericht kwam eind vorige week naar buiten. Influence étrangère, quelqu'un ?

Piet Karbiet | 25-04-22 | 22:41 | 1

Zou er in het gevolg van Macron iemand rondlopen die Nederlands kent en wat heeft opgevangen over Richard de Mos?

MAD1950 | 26-04-22 | 01:35

Dacht dat Kaag als feministische vrouw een andere vrouw zou steunen. Hellefeeks en hennepen.

bitterpete | 25-04-22 | 22:40

Alleen maar Pernod Ricard in dit café. Krijgen de Fransen hier aan de bar nog een houten kop van als ze eenmaal ontnuchterd zijn.

P-unit | 25-04-22 | 22:40

Ik denk dat Macron, enige bescheidenheid past en behoedzaamheid. Op 12 en 19 juni gaan de Franse kiezers weer naar de stembus.... De President zal toch op een vruchtbare samenwerking met het Parlement moeten kunnen rekenen. Het decreet is geen tovermiddel, Zeker niet als de Fransen om de haverklap naar het stakingsmiddel (dreigen te) grijpen. Dus niemand kan nog heel erg zeker zijn van de toekomst.

Squeezelover | 25-04-22 | 22:40

Ach wat weer een larmoyant verhaal, over "de meerderheid" die thuis bleef. Die klagerige pathetiek. Le Pen heeft verloren, een zegen voor Europa, nu in deze oorlog met Poetin! Het was een ramp geweest als zij uit de NAVO en de EU was gestapt, Poetin had omarmd en de eenheid had doorbroken.

Beste_Landgenoten | 25-04-22 | 22:39 | 8

De mythe Trump is mij in deze aangelegenheid ontgaan, maar je hoeft geen deskundige te zijn om te concluderen dat die hier niet op van toepassing is net zomin de banden met Poetin. Hooguit werden de kaarten opnieuw geschud en de verhoudingen binnen de Unie tegen het licht gehouden, wat mij betreft met een gezondere positie van de Unie ten opzichte van de lidstaten.

Squeezelover | 25-04-22 | 23:35

Zoals ik eerder aangaf, 12 en 19 juni komen er nog aan. De uitslag van deze verkiezingen zal zeker mede bepalend worden voor de opstelling van Macron, denk ik

Squeezelover | 25-04-22 | 23:39

Een beetje bescheidenheid is niet verkeerd inderdaad, maar dat Le Pen de baas zou worden? Sinds denk ik, laat het dan maar eens gebeuren, om te zien wat voor puinhoop dat op uitdraait. Maar ik vrees dat de geest dan uit de fles is en Frankrijk afglijdt naar een anti democratische autocratie. Daarvan terugkeren lijkt erg moeilijk omdat dat soort regimes de neiging hebben de spelregels in hun voordeel te gaan veranderen.

Beste_Landgenoten | 26-04-22 | 07:45
▼ 5 antwoorden verborgen


Kan iemand dat Kaagmens uitzetten?

Ervaringsdeskundige | 25-04-22 | 22:39

Er zijn best veel rechtsmensen blij met het verlies van Le Pen. Een Russische marionet kunnen we missen.

Charles Swietert | 25-04-22 | 22:37 | 2

Nou blijkbaar vinden sommigen het maar wat jammer.

Beste_Landgenoten | 25-04-22 | 22:40

Een Russische marionet ... tja dat zou je kunnen denken.
Wat zijn Macron en Rutte dan , als zij jaknikkend toegekeken hebben toen hun land afhankelijk werd van Russische energie.

Torquemada | 25-04-22 | 22:43

Goedbeschouwd zitten de Fransen dus ook opgescheept met een soort Rutte.

MickeyGouda | 25-04-22 | 22:37 | 1

Gedeelde smart is halve smart.

Frau Merkel | 25-04-22 | 22:56

Kut.

Kameraansteker | 25-04-22 | 22:36 | 1

Met of zonder haar? Als we het onderwerp dan toch aansnijden, dan wel graag precisiewerk. We zijn niet in het Midden Oosten waar het met botte keukenmesjes geserveerd wordt.

Frau Merkel | 25-04-22 | 22:57

Hoorde Macron zeggen dat er mensen zijn die normaal niet op hem zouden stemmen, maar als tegenstem tegen extreemrechts hun stem aan hem gaven. Hij zei dat hij rekening met hen zou gaan houden, daar geloof ik nu al helemaal geen snars van, hij laat deze specifieke kiezers gewoon keihard barsten, wederom!

Jan, Leiden | 25-04-22 | 22:34

Over verkiezingen gesproken. Er was in 2011 een onderzoek naar mogelijkheden tot fraude bij het Nederlandse stemmen. USB-sticks die onversleuteld en ongecontroleerd de aantallen stemmen bevatten en veranderd kunnen worden, open netwerken en zo waren er nog een paar dingen. De Kiesraad kreeg een presentatie van een paar uur en deed vooral hun best de melder af te maken. Dat lukte niet en daarna poogde men het in de doofpot te stoppen. Er is nog niets met het rapport gedaan. Hoe staat het ermee?

Frau Merkel | 25-04-22 | 22:34 | 2

Je mag gewoon bij de tellingen zijn, alles is nu op papier en publiek.

Shoarmamasutra | 25-04-22 | 23:58

@Shoarmamasutra | 25-04-22 | 23:58: En daarna gaat het op een onbeveiligde USB stick, wordt door een enkele persoon naar een centraal punt gebracht en daarna opgeteld. Niemand die de oorspronkelijke aantallen van elk lokaal terugziet. Zoek het rapport maar op! De Kiesraad was not amused.

Frau Merkel | 26-04-22 | 01:16

Schaf de EU landbouwsubsidies eens af en kijk hoe de verhoudingen met Frankrijk dan zijn. Ik vermoed dat het de menselijkheid van Al-Qaq-Kaag gaat benaderen.

Frau Merkel | 25-04-22 | 22:31 | 2

Absoluut. Die subsidies worden steeds voor een periode van 7(!) jaar verdeeld en het meeste geld gaar naar grote Franse ondernemingen/families. Kleinschalige en biologiese boeren pissen naast de pot.

Piet Karbiet | 25-04-22 | 22:46

@Piet Karbiet | 25-04-22 | 22:46: Juist Nestlé strijkt de meeste subsidie op.

bijna_raak | 26-04-22 | 09:23

Van mij had Le Pen mogen winnen. Om zeep geholpen door de pers die net als hier alles wat niet links (genoeg) is wegzet als "extreem" recht. Hoezo ben je extreem rechts als je vind dat er wel genoeg migranten zijn? Als je de verzorgingsstaat die door de generatie voor ons is opgebouwd in stand wil houden. Als je wil voorkomen dat deze wordt leeggehaald door mensen die niet of nauwelijks iets aan het land hebben bijgedragen en alleen maar komen halen. Als je leest dat antisemitisme en homohaat toenemen wat natuurlijk een op een samenhangt met de maar voortdurende import van mensen die normen en waarden aanhangen die vaak haaks op de onze staan. Als je ziet dat er al vanaf de oorlog woningnood is terwijl de migranten maar met enorme aantallen binnen blijven komen. Etc etc.

JP1973 | 25-04-22 | 22:27 | 7

@* Il Principe * | 25-04-22 | 23:09:
Extreem links is terreur. Overigens valt woke ook met gemak onder die noemer. Dus: terreur of neonazi’s.
Kiest u maar…

Lefty-Messup | 25-04-22 | 23:33

Dat was een reactie op iemand die zichzelf beriep op het dunning Kruger effect. Die overduidelijk zelf op "Mount Stupid" verkeerde.

Beste_Landgenoten | 26-04-22 | 07:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Eet er nog wel eens iemand Paturain?

Normpje | 25-04-22 | 22:26 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Sigrid Kaag is een harteloos kreng.

Ze heeft geen flauw idee hoeveel linkse mensen met pijn moesten stemmen voor de rechtse Macron.

Theodorus.Goldbach | 25-04-22 | 22:24 | 3

En die daarmee 90% van hun principes hebben verkocht voor 10%.

smdyasc | 25-04-22 | 22:27

De echten zijn niet gaan stemmen maar rellen nu tegen de popo. Neo lib volk wel maar trad lefty zou ik ze niet noemen.

Graaf_van_Hogendorp | 25-04-22 | 22:28

Dat valt wel mee, aan de opkomst te zien zijn de meesten linkse mensen niet op komen dagen.

* Il Principe * | 25-04-22 | 22:28

Misschien komt er nooit een verkiezingswinst voor Le pen. Er zijn dan op een bepaald moment genoeg autochtone Le Pen stemmers, maar de links stemmende asielimport is dan al dermate groot dat ze nooit meer kan winnen.

Acidstain | 25-04-22 | 22:22

Tot voor kort hadden bijna alle Europese en wereldleiders “goede” banden, “contacten” met de Russen.
Wat is dat toch een Bullshit argument wat ik vaak tegenkom.
En nee, ben geen Penfan, vind Baudet écht een grote lul, maar het woord Putinlover komt mij te vaak terug als lul argument.
Alsof Pen droomt van een groot Russisch rijk ofzo.
Onzin.

Ruimedenker | 25-04-22 | 22:22 | 2

Ze heeft er pas op het allerlaatste blijk van gegeven dat Poetin mischien toch niet zo'n fijne bondgenoot was. Rijkelijk laat, zoals alle rechts autocratische politici in Europa.

Beste_Landgenoten | 25-04-22 | 22:44

Macron is niet links, het is een vriendje van de 0,1% puissant rijke mensen op deze wereld. Hij schijt op de onderklasse. Net zoals D66 dat doet. Mei Li Vos kan je nauwelijks links noemen. Ze was een enorme voorstander van langer doorwerken en flexibiliseren arbeidsmarkt. Eurofielen, dat zijn ze wel, woke idioten ook, milieu gekkies natuurlijk. Maar links? Nee.

Zapata10 | 25-04-22 | 22:20 | 2

Grotendeels eens over elite, Macron is tenslotte Rothschild bankier, alleen is hij wel tegen woke en wil kerncentrales bouwen, niet alleen maar negatief dus.

geenspam | 25-04-22 | 23:01

Stel je eens voor dat een Helleveeg van het type Gundogan de Franse bevolking toeschreeuwt dat zij de natie zal redden van de ondergang. Dat zij net zo fanatiek als Mireille Mathieu het Franse volkslied zingt. Hoe zou Frankrijk daarop reageren?

Arnold Layne | 25-04-22 | 22:20

Kaag is weer even vergeten dat ze geen minister van Buitenlandse Zaken meer is. Whoopsie! Kan de beste overkomen.

Do-na-zi | 25-04-22 | 22:19 | 1

Maar wat reageert ze weer lekker snel via Twitter! Zoals we van haar gewend zijn. Al-tijd.

Nuuk | 25-04-22 | 22:40

Wie zijn toch die Fransen? Jammer, ik had Kaag graag krijsend onder haar lakens willen horen. Twittert ze ook nog wat over de 33% stijging van het aantal gevallen van antisemitisme is ons land?

Piet Karbiet | 25-04-22 | 22:19 | 2

Had er vanmorgen nog één in de kroeg.
“De Rotschilds”…
Dat is tegenwoordig het vervangende woord voor Joden.
Dat was een tijdje zionist, maar Rothschild is nu hip.
En we weten allemaal wat die anti-semitische schijtluizen ermee bedoelen.

Ruimedenker | 25-04-22 | 22:25

@Ruimedenker | 25-04-22 | 22:25: Er zijn de afgelopen jaren vele tienduizenden Joden uit Frankrijk vertrokken. Zien er geen toekomst meer. Vooral naar Israel. Een brain drain.

Piet Karbiet | 25-04-22 | 22:51

Zegt die Mei Li Vos wier enige verdienste is dat ze grote tieten heeft.

smdyasc | 25-04-22 | 22:19 | 2

Ze is ook an het bazelen over het systeem. Wij hebben helemaal geen president, maar het kan er echt maar een worden daar, er deed in een eerdere ronde gewoon iemand namens links mee.

SterF... | 25-04-22 | 22:24

Dat lijkt me alleen bij melkvee van belang....

Pierre Lebon | 25-04-22 | 22:37

Nou nou, ik ben zeker niet links, maar Poetin-dinnetje heeft haar just deserts gekregen wat mij betreft.

konjodebonjo | 25-04-22 | 22:19

De media juichen te vroeg. In juni zijn er in Frankrijk parlementsverkiezingen en als Melenchon en Le Pen winnen, dan kan zomaar de meerderheid in het parlement voor Macron verloren gaan.

thanseeuwen | 25-04-22 | 22:18 | 2

Meerderheid in het parlement zal Macron inderdaad verliezien. Vraag is wel of Le Pen daar bijvoorbeeld dan 40% van de zetels zal krijgen. Die kans is klein.

klaas24 | 25-04-22 | 22:24

@klaas24 | 25-04-22 | 22:24: Nee maar Macron zal zaken moeten doen met links met alle ellende tot gevolg.

bijna_raak | 26-04-22 | 09:30

Het lijkt me naar tussen 2 zulke figuren te moeten kiezen die allebeide in een naieve nuet te realiseren eigen droom leven.
Kiezen tussen een neoliberale EUlikker en een reactionaire poetinpijpster, dat kan je redelijke mensen niet aan doen.

Shoarmamasutra | 25-04-22 | 22:18

Eigenlijk heeft le Pen gewoon gewonnen.
En dat weet Macron ook.

laurentius | 25-04-22 | 22:17 | 4

"Macron wint met 58,54 procent, Le Pen blijft steken op 41,46 procent''

Ik weet niet hoor, maar met zo'n uitslag heeft Le Pen gewoon verloren.

Dr_Johnson | 25-04-22 | 22:27

Le Pen heeft net zo gewonnen als Trump. Volgens u dan.

Kattie | 25-04-22 | 22:40

Cijfermatig verloren, maar had de opkomst groter geweest had le Pen daar profijt van gehad. En Macron weet dondersgoed dat veel van zijn kiezers het op bepaalde vlakken het met le Pen eens zijn.

laurentius | 25-04-22 | 22:40
▼ 1 antwoord verborgen

De 1 na grootste partij wordt dus ook in Frankrijk buitengesloten. Klinkt bekend.

Vunzigheid | 25-04-22 | 22:15 | 3

Hoezo buitengesloten? Ze hebben gewoon verloren...

geenspam | 25-04-22 | 22:21

Het ging om het presidentschap. Dan kan er maar één winnen. Of de partij van Le Pen, Rassemblement National, wordt buitengesloten, weet ik niet. Volgens mij niet echt, ik lees daar iig nooit iets over.

Dr_Johnson | 25-04-22 | 22:24

Rechts denkt tegenwoordig dat ze het recht heeft democratie af te schaffen en de meerderheid te terroriseren. Gevaarlijk.

* Il Principe * | 25-04-22 | 23:19

Tsja, ik weet het niet met die Le Pen, hoor. Ze is tegen de massa-immigratie uit de derde wereld en tegen de islamisering. Wat dat betreft zou ik zo op haar stemmen.

Maar verder heeft ze toch nog wel wat rare ideeën. Over een Frexit hoor je haar niet meer, maar ze schijnt wel uit de NAVO te willen - waar tegenwoordig iedereen juist in wil - en ze wil de pensioengerechtigde leeftijd weer gaan verlagen. Lijkt me echt belachelijk, want wie mag eea dan weer gaan financieren? De Noord-West Europese landen natuurlijk, waaronder dus Nederland.

En Poetinvriendje was ze natuurlijk, maar is ze dat nog steeds? Dacht het niet toch. Alleen zo'n ouwe Duitse gek als Gerhard Schroder verdedigt Poetin nog steeds.

Dr_Johnson | 25-04-22 | 22:14 | 3

De Fransen hebben hun eigen nucleaire paraplu hè. Dus die hebben de Amerikaanse en Britse nukes niet nodig.

ikworstelengadouchen | 25-04-22 | 22:18

Nederland is geen partij in deze en moet er ook vooral uit blijven. Hier spelen een paar grootmachten live stratego. In de wereldgeschiedenis schrijft de overwinnaar de geschiedenis en de overwinnaar heeft altijd gelijk. Dat is nu niet anders.

Frau Merkel | 25-04-22 | 22:28

Onder Le Gaulle is Frankrijk al eens uit de NAVO gestapt.

Piet Karbiet | 25-04-22 | 22:35

Als bijna de helft van een bevolking op le pen stemt zou je denken dat de woke media eens na gaat denken, maar nee, alleen maar harder janken.

Overigens was het ondanks alle hysterische jankberichten van de woke media al lang duidelijk dat Le Pen niet ging winnen, ze heeft het gewoon niet en zou er beter aan doen het stokje over te geven.

Overigens vraag ik mij af of de woke media zo blij moet zijn met Macron, hij heeft zich herhaaldelijk tegen woke toestanden uitgesproken (mede waardoor NYT Frankrijk als een racistisch land bestempelde).

geenspam | 25-04-22 | 22:12

Uiteindelijk is voor Macron Europa het grotere plaatje.
Merkel is weg, dus waant EM zich de grootste Europeaan.
Trek je portemonnee maar vast.
En de grootste profiteurs/ uitzuigers zijn de Fransen.
Altijd al geweest, zal voorlopig zo blijven.
Een overschatte “beschaving” waar ikke ikke het zwaarst weegt.
Protectionisme is een Franse uitvinding.
Ach en wat is iedereen blij dat het niet Le Pen is geworden…. Dan in godsnaam maar Macron.
Zegt ook wel iets, zo geliefd is ie dus niet.
Maar allee! het zal me an m’n derrière roesten.
Frankrijk? Daar vlieg ik overheen, naar Spanje bijvoorbeeld.

Ruimedenker | 25-04-22 | 22:12 | 2

Woke komt uit Frankrijk, Derida, Foucault, Lacan maar is aanzienlijk minder populair daar dan in de VS en UK en zelfs NL.

bijna_raak | 26-04-22 | 09:34

Overigens begon protectionisme bij Cromwell.

bijna_raak | 26-04-22 | 09:35

De meute stemt, net al in Nederland, niet voor een richting maar op een partij waarvan ze denken dat die ervoor gaat zorgen dat alles hetzelfde blijft. Hoe onzekerder de tijden hoe meer alles bij hetzelfde moet blijven. Dan stem je VVD of Macron.

Koekebakker | 25-04-22 | 22:12 | 1

Daarom wordt ons constant angst aangejaagd is het niet klimaat dan is het wel corona, het is opvallend dat in de zgn. derde wereld daar veel relaxter mee wordt omgegaan, uitgezonderd China en corona.

bijna_raak | 26-04-22 | 09:39

Vladmans krijgt nog centjes van Le Pen. Is even niet handig nu.

SterF... | 25-04-22 | 22:11

Ik hou niet van blije linksmensen, dat betekent namelijk dat er structureel iets flink mis is en er een flinke afleiding voor echte problemen aanwezig is...

Nederlanddraaitdoor | 25-04-22 | 22:10

De Framboos weet dat Le Pen gewoon geen optie is. Net als Wilders, je hebt er geen donder aan.

E2 | 25-04-22 | 22:10 | 1

Nooit geschoten is altijd mis. In dit geval is het altijd missen omdat er nooit geschoten wordt.

Adriel | 25-04-22 | 22:12

"De Ned-Franse relatie is uitstekend en zal zich verder verdiepen." Nou, als "onze" minister van Financiën zoiets zegt, weten we het wel. Nóg meer van ons belastinggeld naar Frankrijk, en dat staat toch al vooraan in de rij bij de pinautomaat die wij zijn.

MAD1950 | 25-04-22 | 22:09 | 2

Frankrijk is toch een soort van ontwikkelingsland vergeleken met NL. We zouden meer moeten samenwerken met Noord Europese landen, waarmee we meer gemeen hebben. Helaas zijn globalisten nooit zo Duits (of Scandinavisch) georienteerd en vaker Francofiel.

henkiedeboer | 25-04-22 | 22:22

Als Al-Qaq het zegt weet je dat precies het tegenovergestelde waar is. De vraag is alleen wat ze nu weer aan het rommelen is. De vorige pogingen waren niet al te best.

Frau Merkel | 25-04-22 | 22:29

Zorgelijk dat steeds meer mensen thuisblijven in democratieën. Op school moet er meer aandacht besteed worden aan politiek.

U-boot | 25-04-22 | 22:05 | 2

Doe maar niet zo lang de linkse wind door het onderwijs waait.

Veepert | 25-04-22 | 22:07

Wellicht dat het helpt wanneer men geen partijen op voorhand uitsluit.

Urbanus_2.0 | 25-04-22 | 23:01

Ik heb een hekel aan Fransen, vooral die van Timmermans.

Veepert | 25-04-22 | 22:05 | 4

Ach Frans Bauer is wel een een beetje opgeblazen kamper maar er zit niks kwaad in die jongen

Shoarmamasutra | 25-04-22 | 22:19

In tegenstelling tot de ieslaaaaam horen Fransen wel 2k jaar bij EUropa.

Graaf_van_Hogendorp | 25-04-22 | 22:27
▼ 1 antwoord verborgen

Snap die opluchting wel. Misschien gek hoor, maar wel eens bedacht dat Le Pen Poetinvriend is en totaal ongeschikt? Het echte probleem zit hem bij een tekort aan goede leiders en dus opties. In de VS ging het tussen 2 incoherente bejaarden, waar de minst slechte won. In Frankrijk iets gelijkwaardigs.

StiekemeBunzing | 25-04-22 | 22:04 | 1

Le Pen is inderdaad totaal ongeschikt, kwam in debatten te kort, draaide, Putlervriendje (al had ze er wel een aardige verdediging voor).

geenspam | 25-04-22 | 22:15

Wacht maar tot de Fransen 2 jaar langer moeten werken…..

Ruimedenker | 25-04-22 | 22:04 | 1

Hoe zit het met die Grieken, gaan die nog steeds met 55 met pensioen van ons en geld van de Fransen ?

Astroturfer | 25-04-22 | 22:50

@Marcon (terecht gewonnen: de betere optie): met Kaag als vriendin heb je geen vijanden meer nodig.... Verder: afleiden, afleiden, afleiden. Binnenkort iemand voor gevaarlijke nazi uitmaken. Let maar op.

TheseDays00 | 25-04-22 | 22:03

@nostyle neo libs zijn blij. Dat zijn geen (s)linksen. antifa en de ekte ekte (s)linksmensch is juist boos dat ze moesten kiezen tussen Macron en Le Pen.

Kaag is slinks, maar niet sociaal democraat of een socialist of een communist. Ja wel een globalist en dus een autoritaire totalitaire collectivist maar daarmee houden de vergelijkingen met echte marxisme op aangezien haar geliefde economische model op corporatisme is gebaseerd ipv communisme.

Graaf_van_Hogendorp | 25-04-22 | 22:02 | 3

ja, zo herken ik haar. Ze heeft niks met democratie. da s haar maskirovka techniek. Mensen boeien haar niet, volstrekt niet. Haar positie in "machtige structuren" is haar enige belang. Nederland doet ze erbij voor haar CV, zoals velen aldaar overigens. De status van de parlementaire democratie lijkt uitgehold te worden door arglistigen met andere eigen plannen dan het doel van democratie. bah... biertje?

nobodiesunmighty | 25-04-22 | 22:19

@nobodiesunmighty | 25-04-22 | 22:19:
Ja lekker. Ook net op twatter gekeken en geniet nu van de zout productie. Niemand meer heeft het over die suffe globalist en corporatist Macron.

Graaf_van_Hogendorp | 25-04-22 | 22:26

@Graaf_van_Hogendorp | 25-04-22 | 22:26: biertje 2. Die is van hetzelfde laken en pak, de vervreemding gaat toenemen. Het zij zo. Blijven lachen, alles komt "goed". hahaha.

nobodiesunmighty | 25-04-22 | 22:52

Hij maakt Frankrijk alleen maar verdeeld.
Het kleine verschil zegt helaas alles

geenhakbar | 25-04-22 | 22:01 | 3

Het verschil is niet klein maar groot. Twee keer zoveel mensen stemden voor Macron dan voor Maffe Marine.
Laten we er blij mee zijn dat ons een sabotage van de opbouw na 60 jaar bespaard wordt, Is er ook maar iemand die zoals het VK verder wil.

AntiZanicz | 25-04-22 | 22:19

@AntiZanicz | 25-04-22 | 22:19:
Ongeveer evenveel mensen stemden voor Macron als voor Le Pen, de winst voor Macron zat hem in al die extra mensen die vooral tegen Le Pen stemden.

* Il Principe * | 25-04-22 | 22:30

@AntiZanicz | 25-04-22 | 22:19: Aangezien het rekenonderwijs klaarblijkelijk gedekoloniseerd is 58 tegen 42 is geen 2 tegen 1 maar grofweg 1.4 tegen 1.

bijna_raak | 26-04-22 | 09:45

Wat een rare reactie weer van Kaag. Je moet toch met iedereen kunnen samenwerken of hebben we de betrekkingen met Orban ook opgezegd?

Keutels | 25-04-22 | 22:01 | 2

Een bepaald type hoogopgeleide medemens kan alleen maar overweg met hun eigen soort. Mensen met een afwijkende mening komen niet of nauwelijks in hun kringen voor.

henkiedeboer | 25-04-22 | 22:24

Of Saudie-Arabie.

Piet Karbiet | 25-04-22 | 22:30

Is die pratende vrieskist nu MinFin of MinBuza? Vrieskist blijf bij je koeling!

Tonyvanwychen | 25-04-22 | 22:00 | 3

Goede vraag. Officieel is ze min van Fin. En als zij dit dus tweet, betekent het dat Nederland gewoon heel veel geld gaat betalen en we heel snel Officieel een transferunie zijn.
Iemand moet de lage pensioengerechtigde leeftijd van de Fransen betalen. En Kaag heeft daar vast ideeën voor...

Bataafje | 25-04-22 | 22:13

Ach, moet ze weer gratis deugpuntjes scoren?

Graaisnaaiert | 25-04-22 | 22:47

vriezen=deugen?

nobodiesunmighty | 25-04-22 | 22:53

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl