Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Een worstenbroodje gemaakt van... BIET

geen zorgen, dit is een fotosoep mensen

Alles moet kapot

O jongens, in Brabant - a different kind of brood - barstte de strijd om het Beste Worstenbroodje van Nederland weer los. Het is eigenlijk het beste worstenbroodje van Brabant, maar dat is dan meteen het beste worstenbroodje van Nederland, zoals het beste suikerbrood van Friesland het beste suikerbrood van Nederland is, en de lelijke mensen uit Lelystad ook verreweg de lelijkste mensen van Nederland zijn. Chiel Vermeulen bakte het lekkerste worstenbroodje van Nederland en na jarenlange zelfstudie, schaven, perfectioneren, afkijken bij Robèrt van Beckhoven, Heel Holland Bakt op repeat en de tienjarige opleiding Zadkine Brood & Banket College is zijn geheimtip: "Gewoon goed deeg en gehakt gebruiken." Daar hadden wij nog nooit aan gedacht. En dan in de categorie ALLES MOET KAPOT, namelijk de categorie Innovatief Worstenbroodje, won Pierre van der Zee met zijn WORSTENBROODJE GEMAAKT VAN BIET. "Die Pierre urenlang heeft laten roken. Het worstenbrooddeeg is dan ook roze." Pierre jongen, we vinden je geweldig, je hebt vast een heerlijke worst, maar we zijn verdrietig.

Reaguursels

Inloggen

Niet zo wanken over wat andere mensen in hun mond stoppen. Er hoeft niks "kApOt". Jij worst, zij biet. Grotere problemen op de wereld, medunkt. Iets meer liberalisme aub

DeterioraSequor | 25-03-22 | 07:14 | 2

Mijn kristallen bol zegt dat een grote groep drammers, gaat zorgen dat we hier aan moeten. Eerst vrijwillig, dan verwacht en vervolgens verplicht.

ZoekEenVrijeNick | 25-03-22 | 07:58

Voederbietenbroodje dus, mij een biet.

Doodgegooid met reclames over de veganistische slager, zoenende mannen voor tweedehands kleding en natuurlijk obligaat tweekleurige stelletjes voor alles en nog wat, want wij zullen alles wat een kleine minderheid vindt door onze strot geduwd krijgen. Uiteindelijk krijgen ze hun zin, want het klootjesvolk trapt overal in (Ruttes slogan).

Mijn worst is van vlees en ik laat hem niet afmonteren omdat dat woke is.

bergsbeklimmer | 25-03-22 | 06:57

Vleeseten wordt het nieuwe roken…
Eerst ontmoetigen, extra belasten, in het verdomhoekje zetten, daarna verbieden.

Mark zit te Dutten | 25-03-22 | 01:03

Het beste bieten broodje, is gemaakt van worst. Dat dan weer wel.

echtpaul | 25-03-22 | 00:10

De vega Unoxrookworst smaakt naar karton.

Swoop | 24-03-22 | 23:01

En nu met een fricandel

Producent | 24-03-22 | 21:59

Waarom worden al die surrogaat vleesproducten genoemd naar de originele producten?? Misschien omdat anders niemand ze koopt?? Een worstenbroodje van bieten is tenslotte gewoon een bietenbroodje. Maar dat klinkt toch niet aantrekkelijk????

Leffe Blonde | 24-03-22 | 21:37

Als je een worstebroodje kunt maken van biet kun je ook een biet maken van worstebroodje. Doe mij die maar.

Schwanzeleber | 24-03-22 | 21:18

"Zit er worst in het broodje ? Nee? Biet zegt u ?! Optiefen dan, fijn de bietenbrug op en dikke doei. En verder veel succes met je woke bijstandsbroodje".

Is er godomme dan helemaal niks meer heilig & veilig in dit land ?

Grijskijkert | 24-03-22 | 21:13

deugbroodje, kan best populair worden met al die deugers..

Ouwe Semelaar | 24-03-22 | 20:49

Het aanbod en zo ook de kwaliteit van vleesvervangers is de laatste jaren enorm verbeterd en zeer uitgebreid.

En het smaakt veelal gewoon goed en erg lekker.

Ik ga hier geen reclame maken maar er zijn vega alternatieven voor o.a. shoarma, hamburgers , balletjes , spekjes en zo ook smeerworst die eigenlijk niet meer van het origineel te onderscheiden zijn.

En ik eet er (als ooit fervent vleesliefhebber) al jaren heel tevreden en prima van.

Sommige alternatieven (o.a. een bepaald merk hamburgers) zijn zo verdomde goed gemaakt, wat structuur betreft, dat ik ze niet eet omdat het "te echt" lijkt. Mensen die al een aantal jaren geen vlees meer willen eten zullen dat gevoel herkennen, voor anderen klinkt het wellicht vreemd.

Maar tja, als je per se versneden en vermalen kadavers prefereert en wilt blijven eten en met groot dedain de vele prima alternatieven wilt blijven wegzetten als idioot, oneetbaar en smerig dan stel je je naar mijn mening toch echt aan als een klein en vooral erg verwend kind.

Dr.Mabuse | 24-03-22 | 20:13 | 14

20 jaar geen vlees gegeten, er was genoeg ander lekkers, totdat de dochters kwamen en ik het hun lichaam niet wilde aandoen dat er tekorten zouden ontstaan.Plus dat ik wel nieuwsgierig werd naar oude smaken. Een dochter eet vegetarisch, met de ander verorberde ik zojuist 2 kippenpoten

cellivibrez | 25-03-22 | 00:45
▼ 11 antwoorden verborgen

Doe mij maar een frikandel speciaal.

Stonecity | 24-03-22 | 19:59

Prima als het als bietenbroodje verkocht wordt. Maar waarschijnlijk wordt het gewoon gepresenteerd als een worstenbroodjes.

Zoelense Hobbyboer | 24-03-22 | 19:46

Roze verovert de wereld!

Mr.Nuance | 24-03-22 | 19:46

Van bieten of met dat flauwe nergens naar smakende vlees: niet te vreten die worstenbroodjes. Wanprodukt.

Lorejas | 24-03-22 | 19:45

Sinds ik, tien jaar oud, kotsend aan de dinertafel zat, heb ik geen bietjes meer gegeten. Waarom ik dat voor die tijd wél deed? Omdat wij, mijn broertje en ik, steevast binnen handbereik van mijn vader aan tafel zaten. En vader had losse handjes.

Albert61 | 24-03-22 | 19:37 | 2

Bij ons thuis lag naast de Bijbel ook een wandelstok op tafel zodat Pa met gemak iedereen aan de grote tafel een jens kon verkopen bij evt. respectloos gedrag... wij hebben daar niets aan overgehouden.. en meppen er nog steed lustig auf loos..!

grapjasz | 24-03-22 | 19:49

Ik krijg die rotzooi ook niet weg , bieten zijn voor de koeien.
Ik werd vroeger in de schuur gezet met mijn bordje bieten maar het ging echt niet op.

peet12 | 24-03-22 | 20:24

Laatst een BBQ bij soort vrinden... na 4 whiskeys.. en 2 potten bier... per abuis een hamburger van bieten vervaardigd van de hete plaat gerukt en tussen de opengevouwen witte bollen geplempt met mayo/sla/ui/mosterd/augurk/olijfolie... viel reuze mee hoorrr.!

grapjasz | 24-03-22 | 19:37 | 2

Alcohol maakt een hoop goed., lelijke meiden worden er zelfs knap van.

peet12 | 24-03-22 | 20:26

Dat zei ik laatst ook toen ik bij Jonnie Boer had gegeten en hij vroeg of het had gesmaakt.. Het werd ook door hem niet echt als compliment beschouwd.

decaliter | 24-03-22 | 21:29

Kijk , als tuinder kan ik creatief bereiden van groenten natuurlijk alleen maar toe juichen
Ik kan me voorstellen dat het best lekker kan zijn . Maar noem het dan geen worstenbroodje!
Zelf eet ik graag niet. In de pasta met geitenkaas en geroosterde noten , rauw geraspt in de salade. Uit de oven met feta en ei. Zelfs het loof is lekker , daar kan je alles mee doen wat je normaal met spinazie doet
Maandag ga ik bieten poten .

deathchant | 24-03-22 | 19:32

Ik kan bakkerij Rooijmans in het Brabantse Budel aanbevelen. Daar komen tevens geen asieleisers…

KDbdl | 24-03-22 | 19:32 | 1

Wel Budelaars.

Lorejas | 24-03-22 | 19:46

Eat that Jetten

HerrWolf | 25-03-22 | 03:34

Het beste worstenbroodje haal je nog steeds bij Besselink. En een punt Unentse broeder voor erna. Daar is geen wedstrijd voor nodig, het is gewoon zo.

Juffrouw op de fiets | 24-03-22 | 19:23

Brabeaulander zijn geheime ingrediënten zijn gebakken ui en kudtchinezen. Deed hij niet mee ?

grapo | 24-03-22 | 19:18

En rode biet is alleen te nassen kort gekookt koud afgekoeld halfrauw in een salade met ui, azijn, olie, en evt. aardappelschijven. Knoflooksaus.

chicago river | 24-03-22 | 19:16 | 2

En haring, om nom. (dan geen knoflooksaus, uiteraard)

Duwbak_Linda | 24-03-22 | 19:18

Ik vind rode biet alleen te hakken als het ingemaakt is. Voor de rest is het een oersaaie bende.

JJMS | 24-03-22 | 19:30

In het gaat-uit-het-assortiment-bak van de supermarkt tref ik vaak van dit soort producten aan.
Het moet door onze strot, maar het gaat niet lukken.

Earl_of_Doncaster | 24-03-22 | 19:15

Zo had mijn lieftallige wederhelft eens een recept van een broodje hamburger maar dan anders. Het broodje gemaakt van zoete aardappel en de hamburger was de facto een platgeslagen gehaktbal (die ook nog eens uit elkaar viel).
Ik vond het maar een kudtbroodje. Voelde me net Eddie Murphy met die hamburger. www.youtube.com/watch?v=-ToAgia1EMA

Duwbak_Linda | 24-03-22 | 19:13 | 2

Mama makes egg mcmuffin'.

grapo | 24-03-22 | 19:20

"Where did you get that welfare burger ? en natuurlijk "we got McDohohonalds".

Grijskijkert | 24-03-22 | 21:19

Het zal me een worst wezen.
Eet mn broodje gehakt het liefst rul gebakken tussen ui en knoflook, kruiden en evt. paprika, in een opengesneden half stokbrood (wit!)
Evt. een sausje, zoals mayo, aioli, curry of een samballetje.
.
Vind het worstenbroodje maar een saaie kloot.

chicago river | 24-03-22 | 19:12 | 1

Kijk eens hier wat een mogelijkheden: keilekker.nl/

Sinterbikske | 24-03-22 | 19:14

Ik dacht altijd dat gerookt voedsel erg ongezond is?

wijsvinger | 24-03-22 | 19:11

Haha, een broodje met biet een worstenbroodje. What’s next? Een vrouw met een baard een man?

Sinterbikske | 24-03-22 | 19:05

En wanneer is het tijd om de worstjes te poten?

funda | 24-03-22 | 19:02 | 2

Gebruik je geen zaad?

Sinterbikske | 24-03-22 | 19:07

*iets met poten en worst en zaad mompelen doet*

grapo | 24-03-22 | 19:23

Af en toe rode bieten als groente met aardappelen en een schnitzel, maar dan heb ik het wel gehad met bieten

thanseeuwen | 24-03-22 | 19:01 | 3

Maar dan wel uit een potje.

Leptob | 24-03-22 | 19:09

Probeer biet eens in een salade met rauwe ui, geitenkaas en kaneel. desseren met een vinaigraitte.

Slystar | 24-03-22 | 19:15

@leptop Uiteraard uit een potje, bij mij geen haute cuisine

thanseeuwen | 24-03-22 | 19:43

Ik wil volgend jaar meedoen. Speciaal deeg en echte Brabantse boerenmeth worst. Ik heb een jaar de tijd om goed te leren koken.

sjef-van-iekel | 24-03-22 | 19:00

Ze zien er goed uit hoor.

nikolaos | 24-03-22 | 19:00

"Zijn worstenbroodje is gemaakt van biet, die Pierre urenlang heeft laten roken. Het worstenbrooddeeg is dan ook roze."

Urenlang roken? Neeeh, doe niet Pierre, denk aan het klimhaaat! Greta is heel boos nu, how dare you!

Abject | 24-03-22 | 18:58

Jos Brinkie.
Worstenbroodje met een bietje pindasaus.

Ruimedenker | 24-03-22 | 18:57

ook lekker in de insalata caprese, ter vervanging van de tomaat!

Einde van de Domheid | 24-03-22 | 18:57

Wat is er mis met een stijlloos roze broodje?

matatwork | 24-03-22 | 18:56

En de winnaar van het allerlekkerste Bietbroodje mag zich de Krotenkoning noemen.

Arnold Layne | 24-03-22 | 18:55

Een paar jaar geleden won een bakker uit Gelderland.

ZOMG | 24-03-22 | 18:52

Uit Brabant komt louter ellende. Laten we het maar teruggeven aan Wallonië.

JJMS | 24-03-22 | 18:51 | 1

Jij woont zeker boven de riolen?

thanseeuwen | 24-03-22 | 19:02

Nu ik zijn foto heb bekeken ben ik puur vanwege zijn glimlach team Giel.

MickeyGouda | 24-03-22 | 18:51 | 3

Hij is zeker leuk!

staat het bier koud? | 24-03-22 | 18:53

Seksisten!

JJMS | 24-03-22 | 18:56

Ik zoek nog een broodje voor mijn worst, voor de saus zorg ik.

HankHill | 24-03-22 | 18:51 | 2

Scoor je daar nou mee?

Madame Poitiers | 24-03-22 | 18:53

@Madame Poitiers | 24-03-22 | 18:53: Enkel bij beschimmelde broodjes die rijkelijk zijn voorzien van zompige gefrituurde uitjes.

HankHill | 24-03-22 | 18:58

Zouden mijn vleesetende planten ze ook lusten?

Mr_Natural | 24-03-22 | 18:49

Meh, mevrouw Zapata had per ongeluk chipolataworstjes vegan besteld. Ik had gelukkig nog een restje van een stoofpot van de vorige dag staan. Daar heb ik de krengen na het bakken een uur in laten pruttelen om de smaak er uit te krijgen. Toen ging het wel.

Zapata10 | 24-03-22 | 18:48 | 2

Dat zegt veel over Uw positie in de relatie met Frau Zapata. Een echte man zou die vegan zooi in de ton mikken.

Frau_Ferkel | 24-03-22 | 18:53

'Per ongeluk'

sjef-van-iekel | 24-03-22 | 19:02

Qua woke, ga zo door met de Rus voor deur.

Zatkniss | 24-03-22 | 18:48

Zijn dit ook vleesvervangers?
sexpop.nl/

Leptob | 24-03-22 | 18:47 | 1

Of vleesvangers.

Mr_Natural | 24-03-22 | 18:48

Wie eet er nou een worstenbroodje zonder worst? Absurdisme, dit. Eet dan gewoon een broodje zuurkool zonder worst.

UnderTheDevil | 24-03-22 | 18:46

Een krootbroodje.

Mr_Natural | 24-03-22 | 18:45

Poh, zag net nog een dikke Fendt met biet'n, jong.

FogerRederer | 24-03-22 | 18:45 | 1

Zeker weten? Waar? De oogsttijd voor bieten is nog lang niet begonnen.

Frau_Ferkel | 24-03-22 | 18:49

"Die Pierre urenlang heeft laten roken" Gezien het idee lijkt Pierre me een woke type. Dacht dat houtkachels een uitvinding van de duivel waren, enig idee hoeveel ijsberen die stomme broodjes ons kosten Pierre?

keistad | 24-03-22 | 18:45 | 2

Uw mening over houtkachels deel ik van harte.

Schriever | 24-03-22 | 18:56

@Schriever | 24-03-22 | 18:56: Heel goed, je gaat hem nog nodig hebben. Houtkachels zijn top dingen, zeker als Vlad besluit dat Europa genoeg gas heeft gehad. Of je begreep me verkeerd en je bent een "woke type" in dat geval mag je ongezien kapot vriezen.

keistad | 24-03-22 | 19:03

"Die Pierre urenlang heeft laten roken. Het worstenbrooddeeg is dan ook roze"
Laat die Pierre zijn rode biet in een donker holletje stoppen. Dan krijgt zijn woke worstenbroodje hopelijk een normale kleur.

Frau_Ferkel | 24-03-22 | 18:44

De redding is nabij. Geestelijk worden we al geprogrammeerd op de komende schaarse tijden.
Tulpenbollen, suikerbieten, snijmaïs. Straks allemaal sch**ten als reigers. Of ooievaars, Haagse ooievaars.

Worstdag | 24-03-22 | 18:44

Slagers zitten te slapen, die veganisten kapen alle (vlees)namen om omzet te genereren.
Commerciele motieven dus, die moet je aanpakken, sleep ze voor
het gerecht.

snapal | 24-03-22 | 18:44 | 3

Hey Snapal. Leuk dat je er bent! Waarom veganisten voor het gerecht slepen? Ik liet mij gisteren ietwat vervelend uit over het linkse volk. Daar vond jij nogal wat van. Hoe leg je dit uit?

Leptob | 24-03-22 | 19:00

@snapal | 24-03-22 | 19:04: Ik kan er niks anders van maken dan veganisten voor het gerecht slepen. Als je het anders bedoelt moet je misschien eens gaan oefenen met begrijpend schrijven.

Leptob | 24-03-22 | 19:07

Bespottelijk. Ik ben vegetariër, maar die vleesvervangers zijn debiel en raar. Er zijn miljoenen vegetarische normale recepten in omloop, die ‘gehackt’ of ‘kipstukcjes’ zijn overbodig en ook bah.

Madame Poitiers | 24-03-22 | 18:44 | 2

Juist> die ene c in kipstuckjes moet duidelijk maken dat het niks met vlees te maken heeft.
Bespottelijk, maar bovenal misleiding van een consument.

snapal | 24-03-22 | 18:48

Inderdaad, mijn veganistische oom was laatst aan het opgeven over "Vegan chicken pieces" WTF

danzegikhettochniet | 24-03-22 | 18:52

Pierre van der Zee gaat de bietenbrug op.

guldenmiddenweg | 24-03-22 | 18:42

Het is me wat met die varianten tegenwoordig

likmegaties | 24-03-22 | 18:40

Dan ben je innovatief en dan ga je met een worstenbroodje lopen kloten. Snap ik geen biet van, het worstenbroodje is al af, ga iets nieuws bedenken.

Blauwpetje | 24-03-22 | 18:39

Wat voor een vegan engerd ben je dan? Van rode biet. Zoiets als een van Gogh naschilderen met je eigen schijt.

horsteknots | 24-03-22 | 18:38 | 2

Wel een mooie rode kleur.

Mr_Natural | 24-03-22 | 18:44

Dan heb je al biet gegeten of moet je echt even langs de oncoloog...

NaughtiusMaximus | 24-03-22 | 19:13

Het is me worst.

Kapitein Sjaak Mus | 24-03-22 | 18:37

Vroegah. Had je van die roze en witte kokos plakken voor op je boterham. En het bestaat nog steeds! There is A God. Mijn kinderen lusten het niet.

Piet Karbiet | 24-03-22 | 18:37 | 2

Oh nostalgie. Ik kreeg dat alleen bij mijn opa en oma of bij mijn ouders in de zomervakantie. Witte boterham.

JJMS | 24-03-22 | 18:39

Interesseert me geen ene biet, zolang ik de gewone variant gemaakt van beesten maar kan halen. Verder niet klagen als je gaat plassen uit een verkeerd gat, of ongezien de tyfus krijgt van die regenboog meuk.

keistad | 24-03-22 | 18:36

Zolang het maar duideljjk op de verpakking staat zodat ik die shit niet per ongeluk koop

me163komet | 24-03-22 | 18:36 | 1

Dat is dus niet duidelijk> 1 sneaky geplaatst lettertje moet duidelijk maken, dat het produkt niks met vlees te maken heeft.
Gelegaliseerde oplichting is het.

snapal | 24-03-22 | 18:54

Roken is ongezond, jonguh. Gebruik rookaroma en niemand merkt het verschil.

Met_baard | 24-03-22 | 18:36 | 1

Gerookte biet?
Ik dacht dat moleculair koken al weer uit was!

Kapitein Sjaak Mus | 24-03-22 | 18:39

"Peter! Peter Gilles! De oplossing is er!"

Jan, Leiden | 24-03-22 | 18:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen