Een worstenbroodje gemaakt van... BIET

Alles moet kapot
O jongens, in Brabant - a different kind of brood - barstte de strijd om het Beste Worstenbroodje van Nederland weer los. Het is eigenlijk het beste worstenbroodje van Brabant, maar dat is dan meteen het beste worstenbroodje van Nederland, zoals het beste suikerbrood van Friesland het beste suikerbrood van Nederland is, en de lelijke mensen uit Lelystad ook verreweg de lelijkste mensen van Nederland zijn. Chiel Vermeulen bakte het lekkerste worstenbroodje van Nederland en na jarenlange zelfstudie, schaven, perfectioneren, afkijken bij Robèrt van Beckhoven, Heel Holland Bakt op repeat en de tienjarige opleiding Zadkine Brood & Banket College is zijn geheimtip: "Gewoon goed deeg en gehakt gebruiken." Daar hadden wij nog nooit aan gedacht. En dan in de categorie ALLES MOET KAPOT, namelijk de categorie Innovatief Worstenbroodje, won Pierre van der Zee met zijn WORSTENBROODJE GEMAAKT VAN BIET. "Die Pierre urenlang heeft laten roken. Het worstenbrooddeeg is dan ook roze." Pierre jongen, we vinden je geweldig, je hebt vast een heerlijke worst, maar we zijn verdrietig.
Reaguursels
InloggenNiet zo wanken over wat andere mensen in hun mond stoppen. Er hoeft niks "kApOt". Jij worst, zij biet. Grotere problemen op de wereld, medunkt. Iets meer liberalisme aub
Mijn kristallen bol zegt dat een grote groep drammers, gaat zorgen dat we hier aan moeten. Eerst vrijwillig, dan verwacht en vervolgens verplicht.
@ZoekEenVrijeNick | 25-03-22 | 07:58: jouw kristallen bol kennen andere mensen onder de naam 'angst'.
Voederbietenbroodje dus, mij een biet.
Doodgegooid met reclames over de veganistische slager, zoenende mannen voor tweedehands kleding en natuurlijk obligaat tweekleurige stelletjes voor alles en nog wat, want wij zullen alles wat een kleine minderheid vindt door onze strot geduwd krijgen. Uiteindelijk krijgen ze hun zin, want het klootjesvolk trapt overal in (Ruttes slogan).
Mijn worst is van vlees en ik laat hem niet afmonteren omdat dat woke is.
Vleeseten wordt het nieuwe roken…
Eerst ontmoetigen, extra belasten, in het verdomhoekje zetten, daarna verbieden.
Het beste bieten broodje, is gemaakt van worst. Dat dan weer wel.
De vega Unoxrookworst smaakt naar karton.
En nu met een fricandel
Waarom worden al die surrogaat vleesproducten genoemd naar de originele producten?? Misschien omdat anders niemand ze koopt?? Een worstenbroodje van bieten is tenslotte gewoon een bietenbroodje. Maar dat klinkt toch niet aantrekkelijk????
Als je een worstebroodje kunt maken van biet kun je ook een biet maken van worstebroodje. Doe mij die maar.
"Zit er worst in het broodje ? Nee? Biet zegt u ?! Optiefen dan, fijn de bietenbrug op en dikke doei. En verder veel succes met je woke bijstandsbroodje".
Is er godomme dan helemaal niks meer heilig & veilig in dit land ?
deugbroodje, kan best populair worden met al die deugers..
Het aanbod en zo ook de kwaliteit van vleesvervangers is de laatste jaren enorm verbeterd en zeer uitgebreid.
En het smaakt veelal gewoon goed en erg lekker.
Ik ga hier geen reclame maken maar er zijn vega alternatieven voor o.a. shoarma, hamburgers , balletjes , spekjes en zo ook smeerworst die eigenlijk niet meer van het origineel te onderscheiden zijn.
En ik eet er (als ooit fervent vleesliefhebber) al jaren heel tevreden en prima van.
Sommige alternatieven (o.a. een bepaald merk hamburgers) zijn zo verdomde goed gemaakt, wat structuur betreft, dat ik ze niet eet omdat het "te echt" lijkt. Mensen die al een aantal jaren geen vlees meer willen eten zullen dat gevoel herkennen, voor anderen klinkt het wellicht vreemd.
Maar tja, als je per se versneden en vermalen kadavers prefereert en wilt blijven eten en met groot dedain de vele prima alternatieven wilt blijven wegzetten als idioot, oneetbaar en smerig dan stel je je naar mijn mening toch echt aan als een klein en vooral erg verwend kind.
Het "lijkt te echt". Hilarisch.
Als je geen vlees wil eten, waarom eet je dan iets wat er op lijkt? Waarom eet je dan niet gewoon sojabonen?
@Lorejas | 24-03-22 | 20:15:
Daarom schreef ik ook :
Mensen die al een aantal jaren geen vlees meer willen eten zullen dat gevoel herkennen, voor anderen klinkt het wellicht vreemd.
Als je iets niet eet omdat het teveel lijkt op wat je echt lekker vind dan moet je je toch eens afvragen waar je mee bezig bent. Als je geen vlees wil eet dan zeker ook niet iets wat er op lijkt, zeker niet als je in je hart eigenlijk liever wel gewoon een 'echte' had gehad.
@Sinterbikske | 24-03-22 | 20:25:
Als je wel vlees wil eten, waarom eet je / velen dan pertinent niets wat er op lijkt, net zo smaakt? Waarom eet je / velen dat dan niet gewoon (ook)?
Waarom eet je dan per se alleen vermalen en versneden kadavers?
Dat is waar ik op doel / doelde.
Fijn voor je. Vlees hoort een stuk dood beest te zijn. Punt en c'est ça !
@Dooiemus | 24-03-22 | 20:52:
Ik eet al jaren geen vlees (meer) omdat ik niet blind en doof meer kon en wilde blijven voor de enorme feitelijke ellende die er (zeker tegenwoordig) aan vlees kleeft.
Het enorme aanbod van goede, smakelijke en voedzame kwaliteit alternatieven geeft mij de mogelijkheid om de maaltijden lekker en gevarieerd te houden en maakt(e) het maken van die keuze alleen maar makkelijker , zo ook logischer.
En zonder de wetenschap dat ik meewerk aan een industrie die naar mijn mening compleet verkeerd bezig is en meewerkt aan zaken waar ik niet aan mee wil werken.
Overigens laat ik (vanzelfsprekend) iedereen in z'n waarde en bepaalt iedereen fijn zelf wat hij / zij in z'n mond stopt.
Maar veelal zonder serieus proberen de alternatieven voor vlees blijven wegzetten als oneetbaar e.d. is naar mijn mening lachwekkend en kinderlijk.
"Als je geen vlees wil eet dan zeker ook niet iets wat er op lijkt, zeker niet als je in je hart eigenlijk liever wel gewoon een 'echte' had gehad."
Met die zin geef je aan dat we mijlenver uit elkaar staan van wat uitgangspunt en motivatie betreft.
We verschillen van mening, en dat is prima.
Dedain. Dat is als je dedain als superlatief gebruiken moet om je punt kracht te geven. Toch ?
@grapo | 24-03-22 | 21:21:
Niet zo dedain joh.
@Dr.Mabuse | 24-03-22 | 21:16: "En zonder de wetenschap dat ik meewerk aan een industrie die naar mijn mening compleet verkeerd bezig is en meewerkt aan zaken waar ik niet aan mee wil werken."
En schrijf je dat op een touchscreen ?
Of.. ach laat ook maar. Leed is alleen bij dieren. Proest.
@Dr.Mabuse | 24-03-22 | 21:26: Proest. Dedain doen.
@grapo | 24-03-22 | 21:28: Ik moest er zelf ook om lachen. Nog net niet proestend.
20 jaar geen vlees gegeten, er was genoeg ander lekkers, totdat de dochters kwamen en ik het hun lichaam niet wilde aandoen dat er tekorten zouden ontstaan.Plus dat ik wel nieuwsgierig werd naar oude smaken. Een dochter eet vegetarisch, met de ander verorberde ik zojuist 2 kippenpoten
@Dr.Mabuse | 24-03-22 | 21:38: Lachen is goed Dr. Proost.
Doe mij maar een frikandel speciaal.
Prima als het als bietenbroodje verkocht wordt. Maar waarschijnlijk wordt het gewoon gepresenteerd als een worstenbroodjes.
Roze verovert de wereld!
Van bieten of met dat flauwe nergens naar smakende vlees: niet te vreten die worstenbroodjes. Wanprodukt.
Sinds ik, tien jaar oud, kotsend aan de dinertafel zat, heb ik geen bietjes meer gegeten. Waarom ik dat voor die tijd wél deed? Omdat wij, mijn broertje en ik, steevast binnen handbereik van mijn vader aan tafel zaten. En vader had losse handjes.
Bij ons thuis lag naast de Bijbel ook een wandelstok op tafel zodat Pa met gemak iedereen aan de grote tafel een jens kon verkopen bij evt. respectloos gedrag... wij hebben daar niets aan overgehouden.. en meppen er nog steed lustig auf loos..!
Ik krijg die rotzooi ook niet weg , bieten zijn voor de koeien.
Ik werd vroeger in de schuur gezet met mijn bordje bieten maar het ging echt niet op.
Laatst een BBQ bij soort vrinden... na 4 whiskeys.. en 2 potten bier... per abuis een hamburger van bieten vervaardigd van de hete plaat gerukt en tussen de opengevouwen witte bollen geplempt met mayo/sla/ui/mosterd/augurk/olijfolie... viel reuze mee hoorrr.!
Alcohol maakt een hoop goed., lelijke meiden worden er zelfs knap van.
Dat zei ik laatst ook toen ik bij Jonnie Boer had gegeten en hij vroeg of het had gesmaakt.. Het werd ook door hem niet echt als compliment beschouwd.
Kijk , als tuinder kan ik creatief bereiden van groenten natuurlijk alleen maar toe juichen
Ik kan me voorstellen dat het best lekker kan zijn . Maar noem het dan geen worstenbroodje!
Zelf eet ik graag niet. In de pasta met geitenkaas en geroosterde noten , rauw geraspt in de salade. Uit de oven met feta en ei. Zelfs het loof is lekker , daar kan je alles mee doen wat je normaal met spinazie doet
Maandag ga ik bieten poten .
Ik kan bakkerij Rooijmans in het Brabantse Budel aanbevelen. Daar komen tevens geen asieleisers…
Wel Budelaars.
Nu we het toch over voedsel hebben, eindelijk eens goed nieuws uit Brussel: tpo.nl/2022/03/24/europarlement-eist-...
Eat that Timmerfrans!
Eat that Jetten
Het beste worstenbroodje haal je nog steeds bij Besselink. En een punt Unentse broeder voor erna. Daar is geen wedstrijd voor nodig, het is gewoon zo.
Brabeaulander zijn geheime ingrediënten zijn gebakken ui en kudtchinezen. Deed hij niet mee ?
En rode biet is alleen te nassen kort gekookt koud afgekoeld halfrauw in een salade met ui, azijn, olie, en evt. aardappelschijven. Knoflooksaus.
En haring, om nom. (dan geen knoflooksaus, uiteraard)
Ik vind rode biet alleen te hakken als het ingemaakt is. Voor de rest is het een oersaaie bende.
In het gaat-uit-het-assortiment-bak van de supermarkt tref ik vaak van dit soort producten aan.
Het moet door onze strot, maar het gaat niet lukken.
Zo had mijn lieftallige wederhelft eens een recept van een broodje hamburger maar dan anders. Het broodje gemaakt van zoete aardappel en de hamburger was de facto een platgeslagen gehaktbal (die ook nog eens uit elkaar viel).
Ik vond het maar een kudtbroodje. Voelde me net Eddie Murphy met die hamburger. www.youtube.com/watch?v=-ToAgia1EMA
Mama makes egg mcmuffin'.
"Where did you get that welfare burger ? en natuurlijk "we got McDohohonalds".
Het zal me een worst wezen.
Eet mn broodje gehakt het liefst rul gebakken tussen ui en knoflook, kruiden en evt. paprika, in een opengesneden half stokbrood (wit!)
Evt. een sausje, zoals mayo, aioli, curry of een samballetje.
.
Vind het worstenbroodje maar een saaie kloot.
Kijk eens hier wat een mogelijkheden: keilekker.nl/
Ik dacht altijd dat gerookt voedsel erg ongezond is?
Haha, een broodje met biet een worstenbroodje. What’s next? Een vrouw met een baard een man?
En wanneer is het tijd om de worstjes te poten?
Gebruik je geen zaad?
*iets met poten en worst en zaad mompelen doet*
Af en toe rode bieten als groente met aardappelen en een schnitzel, maar dan heb ik het wel gehad met bieten
Maar dan wel uit een potje.
Probeer biet eens in een salade met rauwe ui, geitenkaas en kaneel. desseren met een vinaigraitte.
@leptop Uiteraard uit een potje, bij mij geen haute cuisine
Ik wil volgend jaar meedoen. Speciaal deeg en echte Brabantse boerenmeth worst. Ik heb een jaar de tijd om goed te leren koken.
Ze zien er goed uit hoor.
"Zijn worstenbroodje is gemaakt van biet, die Pierre urenlang heeft laten roken. Het worstenbrooddeeg is dan ook roze."
Urenlang roken? Neeeh, doe niet Pierre, denk aan het klimhaaat! Greta is heel boos nu, how dare you!
Jos Brinkie.
Worstenbroodje met een bietje pindasaus.
ook lekker in de insalata caprese, ter vervanging van de tomaat!
Wat is er mis met een stijlloos roze broodje?
En de winnaar van het allerlekkerste Bietbroodje mag zich de Krotenkoning noemen.
Een paar jaar geleden won een bakker uit Gelderland.
Uit Brabant komt louter ellende. Laten we het maar teruggeven aan Wallonië.
Jij woont zeker boven de riolen?
Nu ik zijn foto heb bekeken ben ik puur vanwege zijn glimlach team Giel.
Hij is zeker leuk!
Seksisten!
@JJMS | 24-03-22 | 18:56:
Louter moederlijke gevoelens, JJMS!
Ik zoek nog een broodje voor mijn worst, voor de saus zorg ik.
Scoor je daar nou mee?
@Madame Poitiers | 24-03-22 | 18:53: Enkel bij beschimmelde broodjes die rijkelijk zijn voorzien van zompige gefrituurde uitjes.
Zouden mijn vleesetende planten ze ook lusten?
Meh, mevrouw Zapata had per ongeluk chipolataworstjes vegan besteld. Ik had gelukkig nog een restje van een stoofpot van de vorige dag staan. Daar heb ik de krengen na het bakken een uur in laten pruttelen om de smaak er uit te krijgen. Toen ging het wel.
Dat zegt veel over Uw positie in de relatie met Frau Zapata. Een echte man zou die vegan zooi in de ton mikken.
'Per ongeluk'
Qua woke, ga zo door met de Rus voor deur.
Zijn dit ook vleesvervangers?
sexpop.nl/
Of vleesvangers.
Wie eet er nou een worstenbroodje zonder worst? Absurdisme, dit. Eet dan gewoon een broodje zuurkool zonder worst.
Een krootbroodje.
Poh, zag net nog een dikke Fendt met biet'n, jong.
Zeker weten? Waar? De oogsttijd voor bieten is nog lang niet begonnen.
"Die Pierre urenlang heeft laten roken" Gezien het idee lijkt Pierre me een woke type. Dacht dat houtkachels een uitvinding van de duivel waren, enig idee hoeveel ijsberen die stomme broodjes ons kosten Pierre?
Uw mening over houtkachels deel ik van harte.
@Schriever | 24-03-22 | 18:56: Heel goed, je gaat hem nog nodig hebben. Houtkachels zijn top dingen, zeker als Vlad besluit dat Europa genoeg gas heeft gehad. Of je begreep me verkeerd en je bent een "woke type" in dat geval mag je ongezien kapot vriezen.
"Die Pierre urenlang heeft laten roken. Het worstenbrooddeeg is dan ook roze"
Laat die Pierre zijn rode biet in een donker holletje stoppen. Dan krijgt zijn woke worstenbroodje hopelijk een normale kleur.
De redding is nabij. Geestelijk worden we al geprogrammeerd op de komende schaarse tijden.
Tulpenbollen, suikerbieten, snijmaïs. Straks allemaal sch**ten als reigers. Of ooievaars, Haagse ooievaars.
Slagers zitten te slapen, die veganisten kapen alle (vlees)namen om omzet te genereren.
Commerciele motieven dus, die moet je aanpakken, sleep ze voor
het gerecht.
Hey Snapal. Leuk dat je er bent! Waarom veganisten voor het gerecht slepen? Ik liet mij gisteren ietwat vervelend uit over het linkse volk. Daar vond jij nogal wat van. Hoe leg je dit uit?
@Leptob | 24-03-22 | 19:00: Begrijpend lezen is niet aan jou besteed.
Jammer.
@snapal | 24-03-22 | 19:04: Ik kan er niks anders van maken dan veganisten voor het gerecht slepen. Als je het anders bedoelt moet je misschien eens gaan oefenen met begrijpend schrijven.
Bespottelijk. Ik ben vegetariër, maar die vleesvervangers zijn debiel en raar. Er zijn miljoenen vegetarische normale recepten in omloop, die ‘gehackt’ of ‘kipstukcjes’ zijn overbodig en ook bah.
Juist> die ene c in kipstuckjes moet duidelijk maken dat het niks met vlees te maken heeft.
Bespottelijk, maar bovenal misleiding van een consument.
Inderdaad, mijn veganistische oom was laatst aan het opgeven over "Vegan chicken pieces" WTF
Pierre van der Zee gaat de bietenbrug op.
Het is me wat met die varianten tegenwoordig
Dan ben je innovatief en dan ga je met een worstenbroodje lopen kloten. Snap ik geen biet van, het worstenbroodje is al af, ga iets nieuws bedenken.
Wat voor een vegan engerd ben je dan? Van rode biet. Zoiets als een van Gogh naschilderen met je eigen schijt.
Wel een mooie rode kleur.
Dan heb je al biet gegeten of moet je echt even langs de oncoloog...
Het is me worst.
Vroegah. Had je van die roze en witte kokos plakken voor op je boterham. En het bestaat nog steeds! There is A God. Mijn kinderen lusten het niet.
Oh nostalgie. Ik kreeg dat alleen bij mijn opa en oma of bij mijn ouders in de zomervakantie. Witte boterham.
@JJMS | 24-03-22 | 18:39: Absoluut. Op wit brood. B. B! Absoluut B!!
Interesseert me geen ene biet, zolang ik de gewone variant gemaakt van beesten maar kan halen. Verder niet klagen als je gaat plassen uit een verkeerd gat, of ongezien de tyfus krijgt van die regenboog meuk.
Zolang het maar duideljjk op de verpakking staat zodat ik die shit niet per ongeluk koop
Dat is dus niet duidelijk> 1 sneaky geplaatst lettertje moet duidelijk maken, dat het produkt niks met vlees te maken heeft.
Gelegaliseerde oplichting is het.
Roken is ongezond, jonguh. Gebruik rookaroma en niemand merkt het verschil.
Gerookte biet?
Ik dacht dat moleculair koken al weer uit was!
"Peter! Peter Gilles! De oplossing is er!"
REAGEER OOK