achtergrond

Geenstijl

Concept verkiezingsprogramma gelekt aan GS: D66 Castricum wil Castricum opheffen

Stip op de horizon!

Kijk nou wat we tussen de stroopwafels vonden! Het concept verkiezingsprogramma van D66 Castricum voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Nou heeft D66 maar 2 van de 25 zetels in de Noord-Hollandse thuishaven van GroenLinkscamping Bakkum, maar politieke stukken moet je nooit achterhouden voor je publiek (nietwaar, Hugo?). Dus toch even lezen en ja hoor: het begint met pandemie en klimaatverandering ("Wij zien steeds vaker wateroverlast door extreme regenval") en dan pas komen de gemeentebelangen, "zoals voldoende betaalbare woningen voor jongeren en starters". Aan het einde van het document komt er nog een fetisj van D66 naar voren: fusiegemeentes. "Als stip op de horizon ziet D66 Castricum een bestuurlijke fusie" met Bergen, Heiloo en Uitgeest. Het woord "burgers" wordt wat fractievoorzitter Mariska El Ouni betreft ook alvast weggejorist, want aan beleidstaal moet je ook altijd blijven bouwen als je van D66 bent. Burgers zijn een nummer, die service willen!

Ook leuk is haar mail aan de fractie en programmaschrijvers, die we in handen kregen. Uiteraard is D66 Castricum enorm blij met de plannen van D66 Castricum: "Het is mooi, duidelijk en krachtig programma geworden, dus heel veel complimenten voor Ivor en Bert." Mariska kijkt uit naar "een super mooie verkiezingsuitslag met wederom een sterke fractie en ons D66 geluid wat echt toch het verschil maakt in alle rechtse retoriek en populisme en cliëntelisme waar je soms koud van wordt." Liefhebbers lezen alvast hier het hele concept (dat pas half januari in stemming komt op de ALV). Met name van burgers inwoners van Castricum horen we graag feedback. En dat cliëntelisme, bedoelt ze daar de vvd mee? Ze zegt in ieder geval dat de raad in Castricum corrupt is.

Wat is dat toch met die gemeentegenocides van D66?

Wat is dat toch met die gemeentegenocides van D66?Wat is dat toch met die gemeentegenocides van D66?

De mails die we doorgestuurd kregen

From: Mariska El Ouni
Date: Tue, Dec 28, 2021 at 3:23 PM
Subject: Re: concept-programma
To: Harold Ebels
Cc: Fred Lindhout, Jan Schipper, Hans van Dongen, hans van Schoor, Arnold Faber, Edgar Nijman [geen familie - red.], Frits Roskam, Ivor Balke, Bert Roodhof, Divera Borsboom, Jamie Shalders, Frans van Essen, Marcel Steeman


Beste allen,

Net het laatste concept gelezen. Het is mooi, duidelijk en krachtig programma geworden, dus heel veel complimenten voor Ivor en Bert. Het bevat m.i. een mooie balans qua aandacht en standpunten waar we voor staan zowel in de achterliggende periodes als de komende periode, top! 

Een paar opmerkingen/aanpassingen/ vragen, die heb ik in de kantlijn in het documenten met opmerkingen geplaatst.
Mochten jullie nog vragen,hebben, dan hoor ik dat graag van jullie.

Op naar een mooie campagne (zal  anders zijn ivm corona) en een super mooie verkiezingsuitslag met wederom een sterke fractie en ons D66 geluid wat echt toch het verschil maakt in alle rechtse retoriek en populisme en cliëntelisme waar je soms koud van wordt.

Groetjes en alvast iedereen een goed en leuk oud en nieuw , ik ga optimistisch het nieuwe jaar in !

Mariska 


Op za 25 dec. 2021 om 12:27 schreef Harold Ebels:

Vrienden van D66,

Hier iets leuks voor onder de kerstboom! Het concept-verkiezingsprogramma D66 Castricum voor GR2022. De redactiecommissie (Bert, Ivor) heeft de eerdere versies stevig bewerkt. Er is ingekort, geschoven en herschreven. Coherentie, 'one tone of voice', leesbaarheid en compactheid waren de leidende principes. Ik denk dat het resultaat een prachtig en krachtig programma is, waar we uitstekend mee uit de voeten kunnen in de campagne en in onderhandelingen. Complimenten aan Ivor en Bert!

In eerste aanleg hebben velen tekstueel bijgedragen aan het programma. Diegenen willen we graag nog in de gelegenheid stellen naar aanleiding van het voorliggende concept een laatste opmerking te maken. Daarbij geldt natuurlijk dat het niet gaat om het nog kunnen herkennen van de oorspronkelijke teksten, maar aan het overeind staan van de strekking en boodschap. Om de vaststellingsvergadering medio januari, die gelet op de omstandigheden digitaal zal plaatsvinden, zo veel als mogelijk te vrijwaren van amenderingen, hebben we ervoor gekozen nu voor 'de harde kern van contribuanten' nog dit allerlaatste rondje in te voegen. In de hoop dat de digitale ALV een fluitje van een cent zal zijn.

Jullie hebben tot uiterlijk donderdag 30-12 de gelegenheid nog per e-mail te reageren in de richting van Ivor, Bert en Harold. Daarna wordt de laatste redactionele klap gegeven en e.e.a. kort na de jaarwisseling aangeleverd voor de vaststellingsvergadering van medio januari, waarvoor via het bestuur een uitnodiging zal worden verstuurd.

Nogmaals dank voor al jullie inzet.

Fijne dagen gewenst!

Groet,mede namens Ivor en Bert,Harold

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.