Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De klok een uur terug in het Stamcafé

KONDEN WE DE KLOK MAAR TWEE JAAR TERUG ZETTEN JA TOCH

Tradities, wij houden ervan. Kerstmis vieren met Kerstmis, Pinksteren vieren op Eerste Pinksterdag en natuurlijk Wintertijd vieren, als het Wintertijd is. En het MAG gewoon nog in Dit Land, want die Europese bemoeials die in 2019 riepen dat de wintertijd (of de zomertijd, daar willen we vanaf zijn, maar we willen er juist niet vanaf, dus) in 2021 verleden tijd zou zijn, zaten er toch maar mooi naast! Maar Wintertijd is natuurlijk pas écht Wintertijd met de enige echte ANP-infographic over Wintertijd, waarin de Wintertijd wordt uitgelegd. Het gaat dus zo: vannacht is het drie uur, maar dan is het opeens weer twee uur. En een uur later is het opnieuw drie uur, maar dan is het wel gewoon drie uur. Simpel toch! Veel plezier allemaal. 

Slingers

Social

Ondertussen bij de UFC

Social

Reaguursels

Inloggen

Zou Fedor (achternaam hier niet bij om zijn privacy te beschermen) het erg vinden als ik zijn mening, geuit op Quora, hier in de groep gooi als discussie onderwerp? Bij deze:

Is de Nederlandse democratie onder Mark Rutte ten onder gegaan?

Nee, onze democratie is in orde, de kiezers die er in rondbanjeren deugen alleen niet.

Rutte is de bliksemafleider, de kritiek op hem is terecht, maar als we blijven stemmen voor de partijen die ons al twee decennia de modder in aan het rijden zijn dan is de oplossing niet om het poppetje weg te sturen.

En de Nederlandse kiezer gaat nooit beter stemmen als hij maar blijft geloven in de krantenkoppen en de retoriek en niet leert de echte problemen en kansen te herkennen. We zitten met rechtse partijen die angst aanpraten en alles willen oplossen met domme simpele maatregelen, en we zitten met linkse partijen die een soort doemdenken blijven hangen en ook geen oplossingen hebben.

Het wordt tijd voor partijen met visie, die kansen zien in de uitdagingen en die niet bang zijn voor de kiezers en hun dagkoersen. Partijen die peilingen durven negeren, en waar nodig iets nieuws durven proberen.

(aan het eind van het nachtcafé gepost omdat het niet onder één van de onderwerpen van de dag valt en omdat ik ook niet veel tijd heb voor hele verhitte discussies: is het in feite geoorloofd iets gewoon te stellen zonder op reacties te antwoorden of is dat onbeleefd?)

cugel | 31-10-21 | 15:36 | 4

@Kompromat | 31-10-21 | 15:46: Ik ben bang dat we niet op dezelfde lijn zitten. Wat betreft Rutte ben ik het met je eens, maar niet wat betreft de PvdA.
In feite ben ik redelijk overtuigd dat Nederland niet al te slecht bestuurd is, omdat er voldoende mensen aan de bel trekken als ze denken dat het fout gaat. Dus wat dat betreft ben ik het ook niet met Fedor eens.
Wel met zijn kritiek op rechts, minder met zijn kritiek op links.
Visie, oplossingen? Persoonlijk zou ik Volt en GL en D'66 in de regering zetten, maar daar scoor ik op GS geen punten mee. Vooruit, dan mogen de PvdA, VVD en CDA, BBB en de kleine christelijke partijen, JA21 en Wilders ook meedoen. Maar of ze samen kunnen werken is de vraag. Ik denk dat we vooral zuinig moeten zijn, ten eerste om de natuur te redden en ten tweede om de economie niet om zeep te helpen. Tot zover mijn programma, hetgeen er toch niet doorkomt omdat ik geen politieke invloed heb.

cugel | 31-10-21 | 17:20

@cugel | 31-10-21 | 17:20:
Waarom zou u bang moeten zijn indien wij niet op dezelfde lijn zouden liggen?

Indien u daartoe de mogelijkheid heeft, bestudeert u dan eens wat de PvdA in de tijd dat het afwisselend met het CDA de grootste (bestuurders)partij van Nederland was allemaal aan wanbestuur heeft verricht in de jaren '70-'80 en '90. Zowel lokaal als landelijk.

Wat wij thans aan multiculturele probleemgevallen hebben rondlopen is voornamelijk de schuld van PvdA-beleid. Honderden miljarden is door dit wanbeleid kapotgeslagen.

Hoe denkt u dat de Nederlandse samenleving er thans had uitgezien, indien al dat geld was bespaard (zie het staatsfonds in Noorwegen) en wij daarenboven al die multiculturele ellende hier te lande niet hadden gehad? Wat denkt u dat de Nederlandse samenleving met al dat geld had kunnen doen? Hoeveel van uw programmapunten hadden daar wel niet mee kunnen worden verwezenlijkt?

De potentiële gewenste coalitiepartijen die u noemt - Volt en GL - maken allemaal deel uit van het probleem. Kijkt u maar naar hun stemgedrag m.b.t. zaken die integratie- en (vooral) immigratie omhelzen.

Wanneer je geld over de balk blijft smijten door kansarme- en kansloze immigratie te faciliteren (denk aan kosten voor langdurige bijstand en andere sociale voorzieningen, gezondheidszorg, woonruimte financieren, integratieprogramma's, criminaliteit, terrorisme), dan blijft er nu eenmaal veel minder geld over voor het financieren van zaken waar u zich zorgen over maakt.

JA21 en andere 'rechtse' partijen zijn best bereid om samen te werken en concessies te doen (kijkt u eens naar Denemarken, waar de 'Deense PvdA' ook een streng immigratie- en integratiebeleid uitvoert).

Het is juist D66 dat niet samen wil werken met deze 'rechtse' partijen. Men is namelijk bang dat zij dan als enige 'progressieve' partij in dit kabinet zullen zitten en dat GL bij de volgende verkiezingen het leeuwendeel van hun stemmen (terug)pakt.

Dat is de werkelijke reden dat D66 niet met partijen als JA21 in een kabinet wil gaan zitten.

Prima.

De volgende verkiezingen snoept JA21 wel een groter deel van de VVD-achterban - die van het Forum teruggegaan was naar de VVD - weg, wanneer zij door krijgen dat er geen nieuwe Bolkestein in die partij opstaat en Rutte de komende jaren nóg verder naar links is afgeslagen.

Kompromat | 31-10-21 | 18:55

@Kompromat | 31-10-21 | 18:55: Sorry, vlieg dinsdag terug naar Nederland en moet nog veel doen en kan daardoor niet met een even uitgebreide reactie komen.

Je voornaamste punt lijkt me de immigratie en de gigantische kosten daarvan en je houdt de PvdA daarvoor verantwoordelijk.

Maar bijna alle Westerse landen hebben een grote import populatie, min of meer onafhankelijk van wie er aan de macht is. Het is gewoon de aanzuigende werking van onze overvloed.

Ik weet ook niet of je zoveel beter af bent zonder import. Ja, ze kosten soms veel, maar je krijgt er ook vaak jongeren voor terug die pizza's rondrijden en ander werk doen dat onze jongeren niet doen.

Als je kijkt naar de voormalige Oostbloklanden dan zie je veel minder import, want waarom zou een Afrikaan daar willen wonen, maar je ziet ook veel minder rijke landen. Hun mensen werken vaak ook in het Westen.

Engeland en Amerika zijn landen met gigantisch veel import, maar tegelijk zijn ze economisch best succesvol.

cugel | 31-10-21 | 19:49
▼ 1 antwoord verborgen

De klok terugdraaien tot vòòr 1789 graag !

ivanhoe bergs | 31-10-21 | 12:24

Goh, poog ik mijn tegel bij het artikel “Ene Erica zegt ware dingen over islam, BN’ers geschokt” te plempen, krijg ik een “Kompromat, de reaguursels voor dit artikel zijn gesloten” melding.

Over de tijd (willen) terugzetten gesproken.

Dan dus maar hier.

RTL en soortgelijke baggerzooi kijk ik al jaren niet meer naar. Slechts zelden ‘surf’ ik er langs. Wat meteen opvalt? “inclusieve” reclame (en de pratende hoofden à la Janzen die – met behulp van hectoliters Botox – niet van de buis meer te slaan zijn) die steeds “inclusiever” wordt.

Het is simpel. De grote multinationals (u weet wel, die bedrijven die middels allerlei - volgens Rutte deugende - constructies belasting ontwijken) willen hun rotzooi aan een breder publiek verkopen. Daar dient die “inclusieve” reclame dus voor. Het publiek dat ervan walgt, zal uiteindelijk dit bedrijf toch niet gaan boycotten. Niet in grote getale, en zeker niet op lange termijn (zie BOL punt com, met betrekking tot Zwarte Piet). Dat hebben deze multinationals allang via statistieken geconstateerd, vandaar dat wij-hebben-schijt-aan-jullie-mening gedrag.

De zendtijd voor reclame wordt door de grote multinationals bij RTL ingekocht (en met het geld dat zij jaarlijks dankzij Nederland – ten koste van bijvoorbeeld het MKB, maar ook de ‘gewone’ belastingbetaler - uitsparen aan belastingontwijking kunnen ze héél veel zendtijd inkopen). Maar RTL moet dan naar buiten toe wel de ‘juiste’ uitstraling hebben. Om die ‘juiste uitstraling’ te creëren dienen presentatoren en presentatrices (‘huurlingen’) zich dus op die juiste wijze naar buiten toe te presenteren; ‘inclusief’ dus.

Delen zij privé de deugende mening die zij publiekelijk uiten?

Wat denkt u nou zelf?

Ziet u die blonde Chantal Janzen op een zonnige, warme zomerdag in een kort rokje gezellig flaneren in één of andere krachtparelwijk waar een disproportioneel hoog aantal migranten uit islamitische landen wonen? Of ‘zielige’ islamitische vluchtelingen met dat hooghartige stemmetje van haar welkom zingen in haar geprivilegieerde omgeving/wijk?

Er zijn beroepen waar dames (en een enkele heer) zich laten betalen om fysieke handelingen te verrichten met mensen bij wie zij dit in geen miljoen jaar gratis zouden doen indien daar geen riante beloning tegenover zou staan.

De RTL tv- en presentatiewereld is echt niet zo verschillend. De verdiensten zijn alleen hoger.

Kompromat | 31-10-21 | 11:55 | 2

Wat is uw punt?

van Oeffelen | 31-10-21 | 14:19

@van Oeffelen | 31-10-21 | 14:19:
1. Hypocriete deugers (= pleonasme) op tv doen het alleen voor 't geld.
2. Uiteindelijk wordt de door die hypocriete deugers uitgedragen 'Hilversumse opinie' op tv gestuurd door het Grote Geld.

Kompromat | 31-10-21 | 15:29

'Wenn die Zeit stillsteht, denn bleibt uns nur die Ewigkeit'. Zo kondigde de nieuwslezer op de Duitse TV ooit de komst van de wintertijd aan.

gaumarjos | 31-10-21 | 10:34 | 5

@Roos | 31-10-21 | 10:46: ah, goede! Nooit gelezen, wel het vromme voornemen om dat wel te doen. Er was een grappig artikel over zijn schrijfstijl (eindeloze, paginalange zinnen, blijkbaar, met veel zij-uitstapjes en details waardoor de lezer moeite heeft de hoofd-verhaallijn te volgen) in Fluide Glaciale, Frans cartoontijdschrift. Was zeer grappig, en ik ga Proust nou echt eens een keer lezen. Ooit. Ben jij van de boeken, of liever andere hobbies?

anja | 31-10-21 | 11:49

Was dat maar waar!

van Oeffelen | 31-10-21 | 14:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Is niemand opgevallen dat er een tussen 3:50 uur en 5:54 uur geen tegel geplaatst werd? *verandert van schildpad in Hercules Poirot* Waar was u rond dat tijdstip? Wat deed de geenstijl redactie op dat moment? Heeft demisdionaire meester Rutte hier geen actieve herinnering aan? En waar is Colonel Hastings?

anja | 31-10-21 | 10:11 | 11

"Wat deed de geenstijl redactie op dat moment?"
Slapen?

Jan, Leiden | 31-10-21 | 13:44

@Jan, Leiden | 31-10-21 | 13:44: Oh ja. Da's best een goede hypothese.

anja | 31-10-21 | 14:37
▼ 8 antwoorden verborgen

Shit! Helemaal vergeten.. Jaartje wachten dan maar.

ceriel82 | 31-10-21 | 09:38

Superzwarte fotomodellen vinden ze geweldig bij BLM en in die kringen. Begrijpelijk.
Het superzwarte model Shudu was te zien in Vogue en WWD, deed campagnes voor kledingmerken Balmain en Ellesse en ging ze over de rode loper tijdens de BAFTA 2019 in een op maat gemaakte jurk van Swarovski. Natuurlijk ook 180.000 instagram volgers.
Tot de bewonderaars waren ook Alicia Keys, Tyra Banks en Naomi Campbell.
Maar.
In een modetijdschrift Harper's Bazaar-interview werd duidelijk dat Shudu niet echt bestond. Ze is gemaakt op de computer door een 28-jarige banke man.
En toen ontstond er onrust.
Gekleurde vrouwen werden kritisch, zoals de Britse schrijver Bolu Babalola, die Shudu een beeld noemde 'bedacht door een blanke man die de 'beweging' van donkere vrouwen heeft opgemerkt.'
De vraag is, als deze vrouw op de computer gemaakt was door een zwarte man/vrouw, of het dan wel ok was geweest. En waarom. BLM mag het uitleggen.

AdvocatusDiaboli | 31-10-21 | 09:32

Reikhalzend naar uitgekeken. De zon komt nu een uur vroeger op en dat scheelt, zeker in de winter, toch behoorlijk in de opbrengst van de zonnepanelen.

goedverstaander | 31-10-21 | 09:16 | 3

U bent uitermate gekwalificeerd voor deelname aan een of andere klimaattafel.

Joris Beltsin | 31-10-21 | 10:04

Lig anders een uur te wachten, voordat het licht wordt en de hond kan uitlaten.

gato | 31-10-21 | 10:27

Ik heb de klok een uurtje stilgezet, dat werkt ook.

Mr_Natural | 31-10-21 | 09:14 | 1

Ter controle wel één klok door laten lopen, zodat je weet wat voor tijd het oorspronkelijk was.

goedverstaander | 31-10-21 | 09:18

Nederlanders (en Europeanen) weten al heel lang niet meer hoe laat het is. Het is 5 over 12, en je kan de klok wel een uur terugzetten, maar daarmee wordt het niet 5 over 11.

Aisie | 31-10-21 | 09:13

Zoals het klokje thuis tikt ... Ik weet niet of mensen dit herkennen, maar niets maakt je bewuster van de eindigheid van alles dan het geluid van een tikkende klok. Het getik van onze 150 jaar oude hangklok, een erfstuk, in een verder stille woonkamer, drukt mij deze ochtend iets teveel met mijn neus op dit feit.

MickeyGouda | 31-10-21 | 09:07 | 6

Heerlijk geluid Mickey, net als een mechanische wekker.

J.Cash | 31-10-21 | 09:13

Dit wilde ik gister al zeggen; de herinnering van de grote klok bij grootouders, die ik ook in de nacht hoorde slaan. Associeer het maar met een knusse veiligheid en met mooie dingen.
@J.Cash. Welkom terug!

letopuwzaak | 31-10-21 | 09:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Zo, ik heb m'n zonnewijzer ook weer gelijkgezet.

Mr_Natural | 31-10-21 | 09:05

Winterbanden!
Ik heb nieuwe nodig. Van diverse kanten zeggen ze “niet nodig”.
Als er straks ineens sneeuw valt kun je ze niet meer krijgen, in mijn formaat.

J.Cash | 31-10-21 | 09:01 | 8

In jouw format, of in die van je autobanden? ... sorry, ik kon niet weerstaan. Geniet van de rest van het weekend, iedereen!

anja | 31-10-21 | 09:59

All season banden nemen.

Fedde71 | 31-10-21 | 11:08

Gisteren net 4 nieuwe bridgestones blizzards lm005 gehaald voor 60,80 euro stuk, verwacht tekorten of inflatie in velerlei goederen.

steekmug | 31-10-21 | 12:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Pffff. Op mijn tandvlees richting 26 maart.... Dat ene uurtje he.... pffff.... ik ga stuk als snowflake wokey....

Lorejas | 31-10-21 | 08:59

Die Daghap met Timmerfrans; heeft’ie daar nou een halloween masker op?

Schriever | 31-10-21 | 08:58

Wappie kinderen schijnen helemaal van de leg te zijn, maar als ze naar de all-inclusive vliegen in Turkije en hebben ze geen last…. En ook niet als ze terugkomen. Man man.

DontLookWhenIP | 31-10-21 | 08:53 | 3

Alleen gevaccineerden mogen vliegen. Dat zijn dus de wappies?

goedverstaander | 31-10-21 | 08:55

Ach, het is ook een grote aanstellerij.
Last van een uurtje tijdverschil, niet te geloven.
Maar sommige mensen vinden het hip om naar dak geklaag te luisteren, dus dan verdwijnt alle gène.

Papa Jones | 31-10-21 | 08:57

Niets nieuws, ik had 25 jaar geleden al collega's die 2 weken last hadden van al die tijdovergangen in het voor- en najaar. Wat een aanstellers.

DeCynischeAmbtenaar | 31-10-21 | 09:26

Ik vrees dat het aantal besmettingen in deze 25 uur door het plafond gaat.

goedverstaander | 31-10-21 | 08:52

De klok een uur vooruit zetten moet je doen op een maandag in het voorjaar om 16:00 uur. Want maandag is altijd kutdag. Dus uurtje korter werken is fijn. Klok een uur achteruit zetten hoort op een vrijdag in het najaar om 18:00 uur te gebeuren. Dan duurt de VrijMiBo een uur langer. Dat is per saldo precies hetzelfde. Het gebeurt dan niet tijdens dode uren. Dan erváren de mensen ook echt het verzetten van de klok. En het is nog leuk ook!

Leptob | 31-10-21 | 08:48 | 5

Waarom niet de tijd helemaal afschaffen? Kan je ook nooit meer te laat komen.

Mr_Natural | 31-10-21 | 09:01

Maar ook nooit meer naar huis...

Leptob | 31-10-21 | 09:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom niet elke dag een uurtje extra? Ik kom altijd een uurtje tekort.

Mr_Natural | 31-10-21 | 08:47 | 1

Elke dag een uur extra? Dat worden wel heel lange dagen.

Acidstain | 31-10-21 | 09:05

Wekker gezet om 02.55. Klok om 03.00 achteruit gezet. En dan niet meer in slaap kunnen komen. Gelukkig had ik een uurtje extra.

goedverstaander | 31-10-21 | 08:42

De hond is helemaal in de war, die zit te zeuren om eten, hij weet niet dat hij nog een uurtje moet wachten, de dommerd.

Mr_Natural | 31-10-21 | 08:39 | 4

Idem met de kat hier. Heb nu een klok naast zijn voerbakjes gezet en hij schijnt het te begrijpen.

goedverstaander | 31-10-21 | 08:43

@Schizo: jawel hoor, valt vaak samen met het moment dat er geen plek voor mij op de bank is.

Lorejas | 31-10-21 | 08:54
▼ 1 antwoord verborgen

Maurice zit nog in de zomertijd, nieuwe peilings al online.

Wassila | 31-10-21 | 08:39 | 1

Niet veel verandert, behalve dat de PVV 1 zetel meer heeft en dus op de tweede plaats is.

Adriel | 31-10-21 | 08:53

Uur extra en ik ben nu al moe.

Mr_Natural | 31-10-21 | 08:37 | 1

Heb je ook een uur langer om moe en versleten te zijn.

EEnzame SchizofrEEN | 31-10-21 | 08:38

Bert Brussen vraagt zich af (TPO Podcast) waarom mensen zich zo druk maken om reputatieschade. Want hij wordt al jaren gezien als fout en doet nog steeds zijn ding (waarvoor dank).

Maar wat als je geen zelfstandige bent en maar een kunstje goed kan? Of als je wel zelfstandig bent, maar afhankelijk van een klantenkring die zo maar weg zou kunnen vallen bij genoeg ophef? Daarnaast heeft niet iedereen al 40 jaar (of is het 70?) een vast dienstverband bij een grote krant. Sta je dan met je gelijk van de rechtbank en een afgebroken carrière.

Denk dat dat de reden is waarom de meerderheid niet opstaat tegen een schreeuwende minderheid. Reputatieschade kan daadwerkelijke schade opleveren.

Duwbak_Linda | 31-10-21 | 08:34 | 12

@Graaf_van_Hogendorp | 31-10-21 | 09:07:
Ja dit. Ben blij dat er nog onafhankelijke geesten bestaan met voldoende fuck you money (of anderszins onafhankelijk). Maar dat cancelen is echt wel een dreiging die veel stuk kan maken.

Duwbak_Linda | 31-10-21 | 09:21

@Acidstain | 31-10-21 | 09:34:
Nope .50... Da’s tenminste een mitrailleur... Maar ben idd wel magschutter geweest als Sld eind jaren 90..

ratelaar | 31-10-21 | 09:41
▼ 9 antwoorden verborgen

Zonder beweging geen tijd, blijf heel stil liggen misschien waait het vanzelf over.

Sarcastica | 31-10-21 | 08:29

2019 was een topjaar!

Acidstain | 31-10-21 | 08:27

Waar is sneeuw als je het nodig hebt.

Adriel | 31-10-21 | 08:16

Laat de klok gewoon staan, anders moet ik de hond al om 6 uur uitlaten
Klote jager is al uren aan schieten en hond aan het blaffen.
Ik pak die jager een keer, hoe, weet ik nog niet, anders had ik het al lang gedaan.
Ga maar de Veluwe, hebben ze wolven. goed voor de schapen.

gato | 31-10-21 | 08:14 | 7

@gato, wat een smeerlappen

Canis.bonus.es | 31-10-21 | 08:34

Gevaarlijk voor een gato.

Mr_Natural | 31-10-21 | 08:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Morgen guurders. Zijn er meer mensen die het een beetje jammer vinden dat wij Sint Maarten, staarten hebben en niet Halloween? Las net artikel op ZH hierover en de comments zijn in ieder geval hilarisch

Canis.bonus.es | 31-10-21 | 08:09 | 16

Toen bij ons 90% van de zingende kinderen allochtoon was ben ik gestopt met snoep op de stoep. Ik wil niet geconfronteerd worden met die cijfers...

Acidstain | 31-10-21 | 08:54

Ja elfenstein, dat dus precies

Canis.bonus.es | 31-10-21 | 09:05

Ik wil geen kinderen aan de deur!! Geen allochtone. Geen autochtone. En ook opzouten met die kinderpostzegels.

Lorejas | 31-10-21 | 09:06
▼ 13 antwoorden verborgen

Een overheid die plastic rietjes verbiedt en plastic mondkapjes verplicht is niet wijs en zou per direct al haar bevoegdheden kwijt moeten raken.

C1O2 | 31-10-21 | 08:09 | 5

Maar ondertussen liggen de winkels vol goedkopen plastic maskers, vleermuizen en pompoenen want 'hallo wien'. Want er gaat niets boven je land, je cultuur, je tradities en je identiteit overboord gooien voor de commercie.

EEnzame SchizofrEEN | 31-10-21 | 08:30

@EEnzame SchizofrEEN | 31-10-21 | 08:30: Dit.

Roos | 31-10-21 | 08:35

@HankHill | 31-10-21 | 08:17: Ze hebben ze hier net over de grens in Duitsland ook wel gewoon. Aangezien we daar al jaren de boodschappen doen en tevens even tanken, mogen ze verbieden wat ze willen.

Kopieerapparaat | 31-10-21 | 08:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Staat mijn klok thuis eindelijk goed!

Lorejas | 31-10-21 | 08:08 | 2

Hoho, als'ie twee keer per dag de juiste tijd aangeeft, wordt het misschien tijd voor een nieuw batterijtje.

EEnzame SchizofrEEN | 31-10-21 | 08:13

Als een Friesche staklok begint te wankelen kan je er aan een kant een lucifer onder leggen.

Leptob | 31-10-21 | 08:40

Ik heb de klok netjes, zoals ze op het journaal vertelden wat we moeten doen, vooruit gezet... Maar nu staat'ie midden in mijn kamer.
Waarom doen we dit nou?

EEnzame SchizofrEEN | 31-10-21 | 08:07 | 3

Bij u is het op moment van schrijven 10:07?

redthehaghue | 31-10-21 | 08:23

@redthehaghue | 31-10-21 | 08:23: Goede vraag; ik zou dan om dat ding heen moeten lopen om te kijken wat voor tijd'ie aangeeft.

EEnzame SchizofrEEN | 31-10-21 | 08:35

@redthehaghue | 31-10-21 | 08:23: Proest. Ik zie nu pas dat ik vooruit heb geschreven... Zo zie je maar weer wat een extra uur slapen brengt.
Jezus, eenzame, wordt een wakker, mafklapper. De klok moest achteruit. Dus staat ie nu in de garage.

EEnzame SchizofrEEN | 31-10-21 | 08:36

Mooi nieuws: Lale Gül neemt het op voor Erika Meiland:

‘‘Ik las vorige week een bericht over dat christenen maar dood moeten vallen. Niemand spreekt dan over een racist of christofoob. Ik spreek ook wel met seculiere Turken uit Istanbul. Die zeggen zelfs hardere dingen, voor mij zijn de uitspraken van Meiland niet heftig.’’
(WNL)

Roos | 31-10-21 | 08:05 | 7

@ratelaar | 31-10-21 | 08:23: Dat. Dat leg ik vaak ook zo uit aan mensen die er zo over denken, maar het gaat er echt niet in.
Maar we hebben nu een goede tegenvraag voor die mensen: bent u christofoob?
Of stellender, u bent christofoob

Dat komt vast wel aan, want die mensen willen geen "foob" zijn

Roos | 31-10-21 | 08:29

@Roos | 31-10-21 | 08:25: meteen doorpakken met het feit dat de Afrikaanse gemeenschappen in bijvoorbeeld de Bijlmer strikt christelijk zijn. Ze gebruiken desnoods een parkeergarage als kerk. Ze is dus naast chrisrenfoob ook nog eens overduidelijk een racist.

P-unit | 31-10-21 | 08:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Kuch, Bypass Paywalls Clean...

redthehaghue | 31-10-21 | 08:25

Shit, het is pas vijf voor acht. Ben ik er toch nog ingetrapt. Nou ja, dan heb ik vandaag tenminste lekker ruim de tijd voor alles...

Ivoren Toren | 31-10-21 | 07:57 | 1

Hier hetzelfde, klokjes even terugdraaien dan maar

Canis.bonus.es | 31-10-21 | 08:03

Sinds de afgelopen move naar wintertijd, gaat het niet meer goed met de tijd hier. Junior wou de klok verzetten. Hij liet ook de klok vallen. Daardoor heeft de kleine wijzer een handicap opgelopen. Of de grote wijzer. Die kleine wijzer loopt nu een half uur achter op de grote wijzer. Of de grote wijzer loopt een half uur voor op de kleine wijzer, dat kan ook. Het zit in ieder geval zo dat wanneer het negen uur is, de kleine wijzer precies het midden tussen de acht en de negen aanwijst.

Leptob | 31-10-21 | 07:48 | 1

Een extra wijzer in een hoek op de kleine wijzer plakken. Of eentje op de grote wijzer dat kan ook.

impy | 31-10-21 | 07:56

Iedereen in de vliegtuigpolonaise naar de klimaattop in Glasgow.
Gigantische poppenkast van deugneuzen en klimaatdrammers.

zoalsikhetzeg | 31-10-21 | 07:47 | 3

kleine schizo over hoe het op het nieuws werd gebracht: 'Dus je hebt mensen en activisten?! Oh, dus dan vinden ze zichzelf geen mens. '
Gelukkig hebben ze allemaal een goede baan waar ze van hun werkgever lekker een weekje weg mogen. Toch?

EEnzame SchizofrEEN | 31-10-21 | 07:56

@BP Richfield | 31-10-21 | 07:56: Mogen ze daar dan ook Nestee bio brandstof tanken net als op de top in Davos?

Smoelensmid | 31-10-21 | 08:39

Zo, ik heb er toch altijd moeite mee dat gedoe met die klok
Ons huishouden is redelijk strak qua ritme , dus onze zonen waren erg vroeg wakker.
De vorige week gearriveerde pup ook .
Liep goddomme al om 6 uur ( wintertijd) buiten . Het weer was er ook niet naar!
Dus 3e bak koffie nu , kippen voeren , kat voeren . En dan maar weer een wandeling met de pup.

deathchant | 31-10-21 | 07:40 | 3

Da’s kut! Wintertijd voelt hier altijd als een uurtje mogen uitslapen. Sterkte in de strijd.

ratelaar | 31-10-21 | 08:11

Je kunt de kippen aan de kat voeren, en de kat later aan de hond. Scheelt je straks een boel tijd.

Kwakjeszalver | 31-10-21 | 08:25

@ratelaar | 31-10-21 | 08:11: Ja das war einmal, sinds ik vader ben is er van uit slapen weinig meer gekomen
Enige manier om er n uurtje bij te tukken , is er eerder in gaan.
Maar je hoort mij niet klagen

deathchant | 31-10-21 | 09:20

Even kijken of deze opmerking weer leidt tot een ban van 2 weken.

loser | 31-10-21 | 07:29 | 9

@Papa Jones | 31-10-21 | 08:53: Ja, dat weet ik, maar 4 maal een Joris plus permaban om 1 reaguursel gaat mij te ver. Bovendien heb ik mijn toen in zeer nette bewoordingen uitgelaten.

Kwakjeszalver | 31-10-21 | 09:23

@Papa Jones | 31-10-21 | 08:53: Ok. Ik had het volgens mij netjes gehouden. Ik had "ah, een dag zonder het gezeur van ***************** is een dag niet geleefd." geschreven. Vond ik vrij netjes. Maar kennelijk was dat niet netjes volgens de regels dus werd ik voor 2 weken geblokkeerd. Misschien moet ik het ala geenstijl doen: Grof en ongefundeerd.

loser | 31-10-21 | 12:57

@loser | 31-10-21 | 12:57: Ja, dat vind ik nou niet iets om over te vallen.
Misschien was Joris ongesteld.

Papa Jones | 31-10-21 | 13:16
▼ 6 antwoorden verborgen

Het instellen alleen al, wat een onzin.
Tijd is tijd en klaar, het klimaat geneuzel, buik van vol.

Zitvlak | 31-10-21 | 07:28 | 1

Eens. Als de zon op het hoogste punt staat is het 12 uur, en niet 11 of 1 uur. Is dat nou zo moeilijk?

Aisie | 31-10-21 | 09:22

Peuk en koffie in de tuin. Het is al goed licht ik ben in de war. .. Goedemorgen.

horsteknots | 31-10-21 | 07:26 | 2

Poept dat beter?

RickTheDick | 31-10-21 | 07:29

sinds ik minder bier drink is dat zo..... rustig afgaan , weinig papier nodig.... na sex, the next best thing.

horsteknots | 31-10-21 | 07:34

tja als GS niet elk tegengeluid anders dan dat van henzelf als wappie geluid hadden afgeschilderd, hadden we de klok misschien wel geen 2 jaar terug hoeven te zetten.

Balgesjaakt | 31-10-21 | 07:22

Al dik acht uur geweest. Lekker kunnen uitslapen vanwege dat uur verschil.

impy | 31-10-21 | 07:20 | 1

Al 5 keer de klok terug gezet van 3 uur naar 2 uur, doe geen oog dicht hier.

W_F | 31-10-21 | 07:27

Over een aantal uur is het vijf voor twaalf, maar het is dan vijf voor elf. Wees gewaarschuwd.

RickTheDick | 31-10-21 | 07:19

Ik reaguur weleens en word middels een ban hier en een ban daar weleens in het gareel gebracht. Oftewel af en toe voel ik de huisregels blijkbaar niet helemaal goed aan. Maar wat anders. Wat ik ook niet weet. Weet iemand waarom je in de panelen niet mag/kan linken naar Nu . Nl? Is er ooit een fittie geweest ofzo?

Leptob | 31-10-21 | 07:15 | 7

Je maakt een goede kans, denk ik.... maar we zullen zien. enneuh.. de kampioenen in het verleden waren die zo begaafd?

horsteknots | 31-10-21 | 07:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Erica Meiland reageert op haatberichten na uitspraken over islam

„Ik vind sowieso dat er niet meer islam naar Nederland moet komen. Hier kun je vrij zijn, hier mag je je eigen keuzes maken. Neem die vrijheid! Maar ja, binnen islamitische families is dat natuurlijk ook moeilijk, want je wordt verstoten. Kijk naar Lale Gül met dat boek: het is een doffe ellende”, zei ze in het RTL 4-praatprogramma.

www.telegraaf.nl/entertainment/567785...

Swieberj | 31-10-21 | 07:02

LÖL @ alle reacties.
Want ja. Werd wakker naas een plasje van het een of ander.
Of van een ander.
Met name van een ander.
Gelijk die verdimde tijd.
Mn horloge zei 06.30 (incl. Irritánt wekkertje), maar mn mobiele zei plots iets heel ANDERS.
En daarom ben ik er nu, en niet zonet.
Want dat kan niet wezen, volgens de tijd.
Mafia.

chicago river | 31-10-21 | 06:59 | 4

Als net nu was, is nu straks.

* tegeltje en viltstift pakken doet *

Kapitein Sjaak Mus | 31-10-21 | 07:45

@Kapitein Sjaak Mus | 31-10-21 | 07:45: KSM, u ben mijn favoriete woordkunstenaar

Roos | 31-10-21 | 07:57

Ikluister alleen naar mijn computer. En doe daarna gewoon niks.

gato | 31-10-21 | 08:50
▼ 1 antwoord verborgen

Snap er nu al niks meer van door dat uur.

kleybeuker | 31-10-21 | 06:52 | 1

Gewoon rustig doorademen.

Leptob | 31-10-21 | 06:57

Dus eigenlijks is het nu half acht. Maar omdat we vannacht een uur hebben terug gestolen is het nu half zeven. En vadertje kosmos heeft helemaal niets door *hihi*

Duwbak_Linda | 31-10-21 | 06:32 | 4

Wij hebben klokken.
Vadertje kosmos heeft de tijd.

Kapitein Sjaak Mus | 31-10-21 | 06:54

@Leptob | 31-10-21 | 06:50:
Ja en moeder natuur, ome Erdo en tante Sieg. Een grote gezellige familie. Al is het allemaal wat te genderbevestigend voor tegenwoordig.

Duwbak_Linda | 31-10-21 | 06:55

@Leptob | 31-10-21 | 06:50: vader en moeder zijn geslachtskenmerken (newspeak) dus niet Genderneutraal. Gelieve hier andere benamingen te noemen. zaaddonor en eigever of zo.

bergsbeklimmer | 31-10-21 | 07:12
▼ 1 antwoord verborgen

Inderdaad .
Of 1.5 eurii meer dokken voor Roemeens bocht, alleen omdat het in een gevlochten mandje met roodwit kreukpapier zit .
Mensen...

chicago river | 31-10-21 | 07:02

Heeft sylvana al laten weten hoe rascistisch de wintertijd is?

retba | 31-10-21 | 05:54 | 2

Dat is niet nodig, juist door de klimaatverandering zitten we nu met die tijdsverschillen.

DRUCKIE1 | 31-10-21 | 06:56

Ok dus ze is nog niet gevallen over het feit dat het eerder donker wordt?

retba | 31-10-21 | 08:06

Ik zit in het bier. Kelder vol tegen 50 tot 70% korting. Gaan we nooit meer zien!

wilderst | 31-10-21 | 03:50 | 5

De tijd voor thuisstook komt eraan.

horsteknots | 31-10-21 | 07:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Kga slapen
Truste allen!
Dutch hoop je nog eens tegen te komen hiero.

TheOne48 | 31-10-21 | 03:49 | 1

Trusten, zaterdag Ben ik meer actief als reaguurder

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 03:56

666 reacties. Gevaarlijk! Daarom iets aan gedaan.
Goedemorgen allemaal.

aflaatverkoper | 31-10-21 | 03:47 | 1

Dank je. De wereld is weer gered.

Ivoren Toren | 31-10-21 | 08:04

Dat hele crypto gebeuren duurt me te lang, moet ik nu echt nog 10+ jaar wachten om miljonair te worden met mijn investering..

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 03:27 | 15

Ligt eraan hoeveel je kunt investeren. Als je op zeker wilt spelen zou ik het beperken tot btc en eth.

UpdateAvailable | 31-10-21 | 05:42

@UpdateAvailable | 31-10-21 | 05:42: enigszins mee eens, hoewel er genoeg andere cryptotokens zijn waar je uiteinlijk meer uit kan halen Dan eth of btc

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 05:56

Goh. Holochain (HOT) schoot vandaag 20% omhoog.... lucky me. :p. Toch nog maar even HODL.

Lafayette | 31-10-21 | 20:04
▼ 12 antwoorden verborgen

Nog niet gezien hier:
Kayak-Wintertime

TheOne48 | 31-10-21 | 03:27 | 3

Goed nummer!

Theodorik1 | 31-10-21 | 03:38

küdt chinezen

Brabeaulander | 31-10-21 | 03:06 | 3

Precies

kleybeuker | 31-10-21 | 06:48

Welkom in het verleden.

steekmug | 31-10-21 | 03:01

Sync

TheOne48 | 31-10-21 | 03:00 | 1

al die rotzooi weer stuk - hoe is het toch mogelijk ik wil slapen

mykdelta | 31-10-21 | 03:53

Back to the Future - Alan Silvestri - On Acoustic Guitar
youtu.be/zQj6LxJTEQY

Dit bericht komt van 5 uur vroeger.

Lafayette | 31-10-21 | 03:00

Verdorie, het is al 4 uur, ik ga pitten, slaapzzzze allemaal!

wilderst | 31-10-21 | 03:00 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Mij foppen ze niet. Heb de klok die ik niet heb een uur vooruit gezet en die draai ik dan morgen een paar uur de andere kant op. Gewoon omdat het kan. Welke kant, geen idee. Moet nu naar het noorden, dat is twaalf uur toch? H Zero of zoiets.
Nooit in militaire dienst geweest. S5 was de inzet. Niet gelukt maar gelukkig is er GS.
Er klinkt een kerkklok hier. Drie keer. Nu weet ik het niet meer. Nog effe dus. Haat wachten!

K1100 | 31-10-21 | 02:58 | 18

@Lafayette | 31-10-21 | 02:59:
Voor mij nieuw.

Een anomalie is een feit, of verschijnsel, of tegenspraak in een theorie die binnen een bepaald model of paradigma niet verklaard kan worden. Die anomalie is als een vreemde eend in de bijt die de hele bestaande theorie op zijn kop zet. Wikipedia

jaja | 31-10-21 | 03:04

@jaja | 31-10-21 | 03:04: wat ik nog wilde zeggen: excuses voor mijn domme opmerking gisteren mbt jouw ex. Ik ken haar en jou niet en het is totaal niet aan mij om daar wat voor opmerking dan ook over te maken. Dusss zo.

anja | 31-10-21 | 10:08
▼ 15 antwoorden verborgen

Als de dag van toen hou ik van jou.
Reinhard mey of zoiets.

TheOne48 | 31-10-21 | 02:57

Dit uur is dadelijk gewoon weg. Insane

Icewallowkum | 31-10-21 | 02:53 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Halloween 1978. Effe kijken.
Jamie Lee Curtis heeft goeie tetten.

RickyLaRue | 31-10-21 | 02:50 | 16

@drs.Nee | 31-10-21 | 04:30: mocht het wel waar zijn, dan toch lekker avontuurlijk en spannend op een bepaald leeftijd.

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 04:33
▼ 13 antwoorden verborgen

Vangelis - Alpha
youtu.be/3kK_HGNOo9A

Lekker druk inderdaad. ik zit al in een andere tijd. En misschien houdt het om 3 uur wel op. Einde der tijden en zo. Krijg je er van als je met tijd aan kloten bent. Enfin. Ik hoop dat jullie er dadelijk nog zijn.

Lafayette | 31-10-21 | 02:43 | 2

@Lafayette | 31-10-21 | 02:43
Dat is opmerkelijk. Deze reactie is later gepost, maar komt eerder aan.

Lafayette | 31-10-21 | 02:28

Als je nou zit te schaken krijg je dan ook een uur meer bedenktijd?

dedwarsligger | 31-10-21 | 02:42 | 4

Wat is een uur?

K1100 | 31-10-21 | 02:45

Ligt aan je klok. Digitaal?

J.Cash | 31-10-21 | 02:48

@K1100 | 31-10-21 | 02:45:

De imaginaire tijdspanne waar met een jaarlijkse conditionering er door het wettelijk gezag je er een ontnomen en vervolgens teruggeven wordt.

Dat zou de belastingdienst met haar inhoudingen moeten doen.

Milton_Styx | 31-10-21 | 02:55
▼ 1 antwoord verborgen

KLM heeft ons 10 miljard gekost afgelopen 2 á 3 jaar. Kan nog steeds de broek niet ophouden.

Wat is er nou zo erg aan om met Lufthansa of Emirates of wie dan ook te vliegen?

wilderst | 31-10-21 | 02:39 | 12
▼ 9 antwoorden verborgen

lefty's verneuken deze planeet sinds de laatste 75 jaar,
elke keer dat men denkt dat een oorlog gevoerd wordt door "rechts" denken
zijn het de "linksmensch" die uiteindelijk de aanstichter blijkt te zijn!
Niet tevreden met de situatie die voor hun niveau toereikbaar is!
Geschiedenis blijkt zich toch te willen herhalingen omdat het niveau niet opgeschaald wordt, niet door onderwijs, niet door import en niet door faciliteren van de overheid! Nederland is een sterfhuis constructie aan het worden!!

TijdelijkOptimist | 31-10-21 | 02:54
▼ 11 antwoorden verborgen

Druk vandaag hier. Iedereen wil de eerste zijn om twee, of is het nou drie uur zijn plempsel te dumpen. Ik zet mijn geld op Dhr. Telpro. Easy money.
Zet hem op Kees!

K1100 | 31-10-21 | 02:38

Is de herfst al een maandje geleden begonnen, vannacht gaat de wintertijd in en mogelijk volgende week met lockdowns (voor ongevaccineerden) de winter in, opweg, in volle vaart naar de Dark Ages.

Wie zal er tenslotte nog 220V kunnen betalen na de Big Reset? De enige stroom die mogelijk stopt is de asielstroom. Daar komt kortsluiting in als het te koud wordt zonder verwarming in de herfst, winter en lente.

Dream Theater - A Change of Seasons (Live 2000)
youtu.be/7QlWpv958Uk

Milton_Styx | 31-10-21 | 02:36 | 5

@K1100 | 31-10-21 | 02:43:

The current reversed.
I repeat, the current reversed.

The Small Reset

Wisselstroom.
Wisseluur
Wisseltijd

Milton_Styx | 31-10-21 | 02:05

Mijn koelkast loopt lekker op LPG. En zonnepaneel. En als het moet ook op 230V.
Zo houd ik mijn bier altijd op de juiste temperatuur.

K1100 | 31-10-21 | 02:43

@K1100 | 31-10-21 | 02:43:
Ik had in 2008 een Saab 9-3 Aero op LPG.
Een 2 liter met 210 pk.
Ook al klapte de toerenteller er 1000 toeren eerder in als ik em op LPG had staan toch heb ik de motor opgeblazen.
Maar dat zijn jeugdherinneringen.

jaja | 31-10-21 | 02:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Alles in USA is sponsored by Pfizer

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 02:43

Uit de top comments: (het allerbeste aan youtube)
"When satire becomes more reliable than actual news"

keestelpro | 31-10-21 | 02:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Ergens in de toekomst heb ik trusten gezegd. Waar weet ik niet meer.
Dus nogmaals, doei!

K1100 | 31-10-21 | 02:28 | 1

slaap ze!

Lafayette | 31-10-21 | 02:31

Lieve kussen, is dat alles ?

Wattman | 31-10-21 | 02:27 | 1

Hey hebben ze eindelijk 3MMC verboden ?

Wow man, wat goed. Mensen die mij kennen weten waarom dit me raakt, mensen die me niet kennen weten dat niet. De pijn en de oneindige pijn, pas op. Het is niet te filmen hoeveel pijn het doet...

Wat nu, hoezo heb je de pijn van een lieve man die in het oneindige staart ?

Wattman | 31-10-21 | 02:26

Apart hoe mijn nieuwe thermostaat van Honeywell altijd 2 graden teveel aangeeft. En als ik de CV aanzet gaat ie altijd binnen een minuut een halve graad omhoog, da's rap!

Maar als ik bij vorst het huis stootlucht met alle ramen en deuren open, en zit te bibberen, dan vertrekt ie geen spier.

Toeval?

wilderst | 31-10-21 | 02:22

Een keer stond deze film op bij mijn grootouders. Ze trokken het niet, ze hebben de film nooit afgekeken. https://youtu.be/fU509MdBRPI

Brabeaulander | 31-10-21 | 02:22 | 1

Te vergelijken met "a Serbian movie" zo erg?

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 02:58

Gekkenhuis nu. Doei!

K1100 | 31-10-21 | 02:22 | 1

Truste

Milton_Styx | 31-10-21 | 02:24

Uur terug gaat en aan stutten trekt. Word wel weer wakker als het moet. Of niet dus.
Vijf uur al dus een uur later dan gewoonlijk.
Trusten en slaap een uurtje langer lief.

K1100 | 31-10-21 | 02:20

Ok. Tijd is in in de war. Dit is verontrustend. Gepost om 3:15 (zomertijd)

Lafayette | 31-10-21 | 02:18

Voor Milton.

Rory Gallagher -In Your Town (1971).

Theodorik1 | 31-10-21 | 02:17 | 11

@Watching the Wheels | 31-10-21 | 02:33: I got me a job from Henry Ford, i'm gettin' lonesome, i'm gettin'.blue.. let met tell you where i'm going to...

Theodorik1 | 31-10-21 | 02:41

@Watching the Wheels | 31-10-21 | 02:37: keuze is niet zo moeilijk.

Theodorik1 | 31-10-21 | 02:48
▼ 8 antwoorden verborgen

Dus als ik nu naar bed ga en de klok achteruit doe, te vroeg dus, en dat om drie uur nog een keer doe omdat het moet en omdat ik toch wakker werd omdat ik moest pissen, hoe laat staat de klok dan als ik wil opstaan? Opstaan doe ik als ik dat wil en soms ook niet. Blijf ik lekker liggen tot het mijn tijd is om op te staan.
Weet iemand hoe laat het is? Doe maar digitaal.

K1100 | 31-10-21 | 02:15 | 6

Hey , gast !
Slaap je in je auto, leg je die klok achter je ruit of je achteruit ?
Maakt wel verschil weet je. Nogal.

LD69 | 31-10-21 | 02:20

@LD69 | 31-10-21 | 02:20:
Klok? Heb ik niet joh. En een achterruit heb ik ook niet.
Weet jij hoe laat het is? Het is hier 12 graden UTC.

K1100 | 31-10-21 | 02:29

@K1100 | 31-10-21 | 02:29: Ja. In Holland is de tijd inmiddels heiligverklaard. Het is inmiddels 02:39

LD69 | 31-10-21 | 02:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Amanda Marshall - Beautiful Goodbye
youtu.be/WqM5dx8rGpQ

I'm fed up with my destiny
And this place of no return
I think I'll take another day
And slowly watch it burn
And it doesn't really matter
How the time goes by
'Cause I still remember you and I
And that beautiful goodbye

Lafayette | 31-10-21 | 02:15

Ondertussen is de geomagnetische storm onderweg. Sterkte nu is net boven de 40 gw. Om in Nederland zichtbaar te zijn, moettie de 130 GW toch wel halen. Beste kans om er iets van te zien, is een camera naar het noorden te richten, met een hoge lichtgevoeligheid en een lange sluitertijd. Kijk voor instellingen in de SpaceweatherGallery bij aurora-foto s die op een relatief lage noorder- of zuiderbreedte zijn genomen. Doorklikken geeft meestal info over de toestel-instellingen. services.swpc.noaa.gov/images/aurora-...

F. von Zeikhoven | 31-10-21 | 02:13

Ik ben de draad kwijt.

Milton_Styx | 31-10-21 | 02:09 | 1

Alles komt goed.

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 02:12

Real Madrid heeft een speler, genaamd Alaba.
Ben nu al fan.

Theodorik1 | 31-10-21 | 02:09

Nog even en deze chatbox wordt EeN gRoTe ChAoTiScHe JaNBoEL!

keestelpro | 31-10-21 | 02:08 | 5

Janboel. Dat is 't al.
Laatste draad opgezet om 01:53 en het is nu al 01:13u op de wandklok.
Als ik niet wakker was, had ik dat nooit gezien.

Milton_Styx | 31-10-21 | 02:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben helemaal van de leg.

Brabeaulander | 31-10-21 | 02:07

Best gek dat je aandelen kunt kopen in het America's grootste gevangenis systeem.

Brabeaulander | 31-10-21 | 02:06 | 1

Dat zouden ze in Nederland ook in moeten voeren, wedden dat de straffen dan omhoog zullen gaan?!

PieterC | 31-10-21 | 02:12

Real Madrid heeft een speler genaamd Alaba, ben nu al fan.

Theodorik1 | 31-10-21 | 02:06

Net was het 3 uur en is het 2 uur.

jaja | 31-10-21 | 02:04

Wow, is dit alles ? Kus me lieve dame...

Wattman | 31-10-21 | 02:03

Fuck me, bijna iedereen op deze aardkloot is het er mee eens
dat die zomer-wintertijd afgeschaft moet worden wegens totale bullshit.
En wat beslist de EU?!

TijdelijkOptimist | 31-10-21 | 02:00 | 1

Het is beter voor het milieu dat bananen voortaan niet meer krom zijn vanwege het uitsparen van zoveel % verpakkingsmaterialen...

PieterC | 31-10-21 | 02:14

Time travel...

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 02:00 | 2

Vreemd toch.

Watching the Wheels | 31-10-21 | 02:01

@Watching the Wheels | 31-10-21 | 02:01: vervelend is het niet I.i.g

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 02:11

Humor, hij pleurt 'm eronder tussen (deze is wintertijd).

Watching the Wheels | 31-10-21 | 02:01

Mungo Jerry , Sweet memories.

Theodorik1 | 31-10-21 | 02:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Omdat ik wakker ben en tegendraads, heb ik mijn analoge klokken 11 uur vooruit gedraaid om 23u.
Dat tegen het advies in van de NPO, vreselijk conservatieve meuk dat propaganda apparaat.

Johnny Nash - I Can See Clearly Now
youtu.be/FscIgtDJFXg

Milton_Styx | 31-10-21 | 01:53 | 9

@PieterC | 31-10-21 | 02:00:

Dank, verdienstelijk, maar sluit uit nostalgie voor de titel bij Theodorik1 aan ten gunste van ELP..

Live @Montreux
youtu.be/OPz7n2h2k2I

Benieuwd. Versie nog niet eerder gehoord.

Majestueus geluid

Milton_Styx | 31-10-21 | 02:22
▼ 6 antwoorden verborgen

Luisterde net naar het NL nieuws. NL jongeren reizen naar de klimaattop omdat NL te weinig doet aan de maatregelen. En meer van dat soort gelul. Lees hier over de buschauffeur die voor de tweede keer in elkaar geslagen was. Dan denk ik, eigenlijk ben ik stapelgek dat ik terug ga naar dat totaal gestoord geworden land. En dan lees ik hier dat iemand liever een "pasje dan een lockdown" wil.
Beam me up Scotty!

K1100 | 31-10-21 | 01:46 | 7

Are we the baddys??

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 02:16

@LD69 | 31-10-21 | 02:10:
Zuid Spanje ben ik niet geweest. Rij ongeveer 250 tot 350 km per keer. Vaak twee nachten voor ik verder ga. Zit nu ter hoogte van Parijs dus met dit weer twee dagen. Als je rustig rijdt, +/- 100 km/h doe je over 350 km ongeveer vijf uur. Met tussenstops. Koffie en zo. De tijd dat ik in één keer naar Zuid Frankrijk reed is voorbij. Ik heb de tijd en die gebruik ik.

K1100 | 31-10-21 | 02:23
▼ 4 antwoorden verborgen

Niet automatische klokken al verzet. Ritme aanpassen aan de wintertijd, helaas

wilderst | 31-10-21 | 01:37 | 6

@J.Cash | 31-10-21 | 01:42: Haha, I understand!

Maar de golfbaan is dus ook eerder donker, dan moet je ook eerder op. En al die mensen op minder tijd maakt het nog drukker, waardoor het slomer doorloopt, waardoor je nog vroeger op moet.

wilderst | 31-10-21 | 01:50

Klokken, ik heb geen klokken binnen zichtveld.
Het zou mooi zijn als je de tijd kon uitzetten bij gebakken tegels.

Brabeaulander | 31-10-21 | 01:56

@wilderst | 31-10-21 | 01:50: “Sneller slaan, minder babbelen”.

Ik kan eventueel dit bord voor je regelen, met ledjes,

J.Cash | 31-10-21 | 02:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Nostradamus ben ik niet maar ik voorzie voor 2022 Booster Shot Party's.
Voor de horeca zal 'all you can eat' verboden zijn maar het feest verplaatst zich naar covid19 vaccinatie locaties. 'all you can boost' wordt het nieuwe normaal.
De winnaar krijgt toegang tot alle voorzieningen die voorheen voor iedereen beschikbaar waren zoals buitenlucht en nachtrust.

keestelpro | 31-10-21 | 01:35 | 1

Nostradamus.. Nostradamus met zijn groene strakke broek!

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 02:18

Ik kwam laatst iemand tegen in de kroeg die mij mee naar haar huis wilde nemen omdat ze had zin.
Toen smeet ik haar op haar bed en ze zei wacht even:
Ze deed haar kunstgebit en kunstoog uit en schroefde haar rechterarm eraf.
Toen voelde ik in mijn broekzak en zei dat ik m'n lul thuis had laten liggen...

jaja | 31-10-21 | 01:34 | 7

@RickyLaRue | 31-10-21 | 02:23:
Dan ga ik ook beginnen aan de make up!
Maar niet aan een kunstgebit.
Op de rechter foto is haar neus een stuk groter dan op de linker.

jaja | 31-10-21 | 02:27
▼ 4 antwoorden verborgen

Gelukkig heb ik alleen maar dcf77 klokken.

Jos Tiebent | 31-10-21 | 01:30

Zo’n hekel aan die trucjes met de klok. Ben ik veel te autistisch voor

Icewallowkum | 31-10-21 | 01:29

The Godz - Under the Table
youtu.be/dA0emzVL4VI

Ik vermoed dat er maar weinigen deze klassieker kennen. Blijft steengoed.

Lafayette | 31-10-21 | 01:28 | 1

Ja ik. Nog op 45t.

Fi-Bu-Bla | 31-10-21 | 01:53

Beam me back to 1976, Please...

wiener mit pommes | 31-10-21 | 01:23 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Inhoudelijk ben ik het volledig met FJ eens. FVD had met afstand de grootste partij kunnen worden als Tjerrie iets meer zelfreflectie in zijn flikker had en iets minder narcisme, zeg ik als FVD stemmer... Alleen de Tjerrie klonen zijn over en zullen in de marge hun partijtje blijven spelen... Historische kans gemist.

Van Schampsteeg | 31-10-21 | 01:53

Wat een enorm slappe lul is dat zeg.

RandyBiel | 31-10-21 | 01:58

Gelukkig hebben we nog ubermenschen in de 21e eeuw.

De advocaten van de Britse prins Andrew hebben de Amerikaanse rechter verzocht de misbruikzaak tegen hem te seponeren. De juristen vinden dat de hertog niet vervolgd moet worden, omdat het in strijd zou zijn met een schikking waar Virginia Giuffre, de vrouw die Andrew aanklaagt, in 2009 al mee heeft ingestemd.

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 01:19 | 6

@drs.Nee | 31-10-21 | 01:42: tuurlijk is ze onder druk gezet, en tuurlijk komt de prins er mee weg, zolang je geen plebs bent kom je met veel weg en nu er tegenwoordig zoveel dingen zijn waar we ons allemaal druk om maken is dit straks in vergetenheid..

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 02:11

@Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 02:11:
Denk je dat onze koning ooit voor een rechter zal staan?
Ook niet als hij de Dutroux van Nederland zou zijn.
En dat is hij uiteraard niet.
Maar om een idee te geven.

jaja | 31-10-21 | 02:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Ted Nugent - Wang Dang Sweet Poontang (Live)
youtu.be/UAc3MzAfL-o

Mooie meneer. Die Nugent.

Lafayette | 31-10-21 | 01:16 | 1

Top!

Opblaas_boot | 31-10-21 | 01:17

Na de equinox wordt het wel griezelig vroeg donker.
Wacht, zegt de overheid, laten we een zwengel aan de klok geven zodat het hele winterseizoen ECHT zo donker als de nacht wordt...

keestelpro | 31-10-21 | 01:15 | 1

Ze bekijken het maar, wat een waardeloze gasr

Wattman | 31-10-21 | 01:19

Is that all you got to kill Danny Green ,

Ben je zeker ? Gewoon naar huis wandelen.

Wattman | 31-10-21 | 01:13 | 1

Dat moet ook wel, gezien de staat van de zijn auto.

Opblaas_boot | 31-10-21 | 01:20

Een uur langer wachten op koffietijd. Daar ga je al.

HeerVanStand | 31-10-21 | 01:12

Oh noes, weer me hele bioritme naar de malle moer.

FogerRederer | 31-10-21 | 01:06 | 2

Die zomertijd is daarvoor bedoeld. Zo worden jullie dociel en hersendood gemaakt.

Lafayette | 31-10-21 | 01:08

Ian Dury wannabee -;)

Theodorik1 | 31-10-21 | 01:05

Wat gaat de tijd langzaam als je zit te wachten tot je de klok een uur terug mag zetten.

Nuuk | 31-10-21 | 01:02 | 12

@keestelpro | 31-10-21 | 01:30:
Super Kees, het is alsof, nee het is gewoon dat we een gedeelde cultuur hebben, en dat onze gedachten meanderen rond eenzelfde wortel.
Over Quasimodo kan ik je vertellen dat ik enige tijd gedacht heb dat ik zo zou eindigen. Ik woonde antikraak in een gebouw waar ooit 600 ambtenaren werkten. Het was 8 verdiepingen hoog en ik woonde begane grond. Ad Hoc had verboden om te gaan zwerven maar dat is gewoon mijn ding. Al sinds m'n vroege jeugd. M'n huisgenoten stelden wel vragen, als ik na een week terugkwam. Maar dat was wat ik deed. Het liefste deed, dwalen in onontgonnen gebieden. Zo ontdekte ik een filmzaal en een kelder. Iedereen blij en verwonderd maar ook scheve blikken: wil je daar soms wonen ? Nee, dat liever niet maar het aanlokte wel.

LD69 | 31-10-21 | 01:55

@LD69 | 31-10-21 | 01:55:
Vroeger.
Naam: Ad
Woonachtig: Hok
Tegenwoordig.
Naam: Tiny
Woonachtig: House

keestelpro | 31-10-21 | 02:06

@keestelpro | 31-10-21 | 02:06:
Mss toch niet dezelfde wortel..
(wel leuk gevonden butt fuck Tiny House want war laait m'n sokken ?)

LD69 | 31-10-21 | 02:19
▼ 9 antwoorden verborgen

Potverdikke, vannacht een uur over. Iemand tips?

VP732 | 31-10-21 | 01:00 | 11

@jaja | 31-10-21 | 01:54:
Jaja ik vind je geen lul. Zeker niet, ik vind het klote wat je overkomen is. Echt. Maar ik wilde je een ander verhaal vertellen, dat het misschien anders kan. Maar zeker niet arrogant. Maar misschien is jouw ex-relatie echt hopeloos en is het niet te doen Maar de meeste exen zijn tenslotte ook mensen, hoe moeilijk ook.

LD69 | 31-10-21 | 02:03

@LD69 | 31-10-21 | 02:03:
Ja maar je hebt totaal gelijk.
Maar ik blijf romanticus en hoop met mijn inzichten en levenservaring iemand die het volgens mij soms niet helemaal snapt iets bij te brengen van hoe je het ook zou kunnen zien.
Dat lukte me niet terwijl het puur om wat anders denken gaat en relativeren want ik wil niemand veranderen.
Maar ok, laten we er maar over ophouden maar ik vind wel mooi dat je wel het snapt.

jaja | 31-10-21 | 02:12

@LD69 | 31-10-21 | 02:03:
Je meelevende bijdrage op de reaguurder met rijke fantasie siert je.

drs.Nee | 31-10-21 | 02:13
▼ 8 antwoorden verborgen

Profetische tekst.

keestelpro | 31-10-21 | 01:18

Als de klok zometeen een uur teruggezet wordt, is het voor het klimaat dan ook 5 voor 11? Dat zou de druk er wel wat vanaf halen in ieder geval!

Binkoo | 31-10-21 | 00:51 | 2

Haaaa die's goed!

keestelpro | 31-10-21 | 00:58

Lol, ik hou van dit soort humor, droog tot op het bot.

LD69 | 31-10-21 | 01:10

Heb nog twee must see films.
-Mustangs.
-The Stoning of Soraya M.

Theodorik1 | 31-10-21 | 00:48

Everything But The Girl - Tender Blue
youtu.be/_slG2Vv1Iec

Heb een beetje een 80´s vibe vanavond.

Lafayette | 31-10-21 | 00:46 | 1

Persoon met mogenlijkheid tot ejaculeren, 54 jr, BMI 32, 100kg, 176 cm met QR certificering, zoekt persoon met mogenlijkheid tot menstruatie <45jr, BMI 28, <70kg, 170 cm, QR negatief getest om gezellig bij ledkaarslicht, onder het genot van een heerlijke vega maaltijd, vergezeld van een goede alc vrije wijn een goed en onderhoudend gesprek te voeren.
Ik denk aan onderwerpen als: klimaatcrisis, tolkendebacel, energiecrisis, benzineprijs, toeslagenramp, de verzakking van Groningen, wooncrisis, coronaperikelen, China en Taiwan en slavernijverleden.
Mocht jij nog luchtige onderwerpen willen aansnijden om het ijs te breken, dan houd ik me van harte aanbevolen.

Hierna zien we wel of het schip strandt of blijft drijven en of we beslissen om onze kennismaking naar een hoger nivo te brengen....

Opblaas_boot | 31-10-21 | 00:45 | 8

Had wat serieuzere reacties verwacht. Heb ik óók nog een uur extra. Wordt weer niets dus....

Opblaas_boot | 31-10-21 | 01:16

Hij's leuk!

wilderst | 31-10-21 | 01:31

32? Ik hoop dat je de 60 haalt dan!

TheManiac | 31-10-21 | 01:41
▼ 5 antwoorden verborgen

@Muissolini | 31-10-21 | 01:06:
Zou na het jarenlange tekort aan zorgmedewerkers, leraren...
als daar een tekort ontstaat aan buschauffeurs, de politiek eindelijk wakker geschud worden of nog steeds diep bukken voor Brussel?

drs.Nee | 31-10-21 | 01:16

@drs.Nee | 31-10-21 | 01:16: Dat ligt er aan, als de PVV volgende x 35 zetels haalt, en de VVD een beetje op hetzelfde niveau blijft, dan wel in NL, want VVD waait mee met de waan van de dag.
En dat maakt de VVD een walgelijke enge partij, in mijn ogen dan he.

Muissolini | 31-10-21 | 01:35
▼ 8 antwoorden verborgen

@LD69 | 31-10-21 | 01:04:
Combinatie van horeca en car. Triest dat het zo moest afgelopen winter aangezien de horeca dicht was. Andere golfers stonden ergens in de bossen te borrelen maar vaak was het ijzig koud en/of regende het.
De Alfa was toen tevens hole 19.
Maar wel een aparte herinnering. Hopelijk komt die tijd nooit meer terug.

keestelpro | 31-10-21 | 01:08

@keestelpro | 31-10-21 | 01:08:
Ah, toch iets braver dan ik in gedachten had. Maar wel een tof idee. Doet me denken aan het volgende: (to be continued)

LD69 | 31-10-21 | 01:15

@LD69 | 31-10-21 | 01:15:
Haa! Jij! Whore Car! Je brengt me op ideeën! Oh wacht dat concept bestaat als sinds de Ford Escort! XD

keestelpro | 31-10-21 | 01:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Misschien nog maar een Caol Ila 12 voor het slapen gaan.

Muissolini | 31-10-21 | 00:42 | 7

Grappig die Caol Ila, kende 'm niet. Je schrijft het productiegebied als Islay, maar de uitspraak is Ila.

wilderst | 31-10-21 | 02:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Is leuk om naar die ouwe meuk films te kijken vanavond. Halloween, The exorcist. Kleding, techniek, auto's uit die tijd. Die telefoons met draaischijven. Overal roken. Maar goed, The exorcist, dan laat je de door demonen bezeten dochter redden door zwartjurken. Echt, laat het arme kind in vrede met die demon. Daar stuur je toch geen zwartjurk op af. Wat doe je het arme kind aan.

Zapata10 | 31-10-21 | 00:34 | 4

@Theodorik1 | 31-10-21 | 00:39:
Stuur haar een factuur. Zij heeft ons via-via opgezadeld met een werkelijk gigantische hoeveelheid Chinese Haloween meuk en dat on the doorstep of Glasgow COP26. Howe dare shee ?

LD69 | 31-10-21 | 00:48

Iemand noemde Bride of Frankenstein nav het van Huffelen topic eerder. Klassieker.

UnderTheDevil | 31-10-21 | 00:56
▼ 1 antwoord verborgen

Laatst "The octopus teacher" voor de tweede keer gekeken. Prachtige docu-film.

Brabeaulander | 31-10-21 | 00:43

De Hamster, anders dan de Muis en de Rat, is de Chantal Janzen onder de weekdieren. Sgattig inderdaad maar wel week.

LD69 | 31-10-21 | 00:29 | 10

Trucje zal wel lukken, lelijk is ze niet. Maar ze krijgt geen ontbijtje.

The-loopy-cowboy | 31-10-21 | 01:13

@The-loopy-cowboy | 31-10-21 | 01:13: Niet lelijk, wel leeg. En dan laat je haar met een lege maag achter ? Of is jouw zaad werkelijk wat Kilocaloriëen waard ?

LD69 | 31-10-21 | 01:19

@K1100 | 31-10-21 | 01:11:
Het zou mij benieuwen of ze in het echte leven een andere mening heeft dan voor de camera, of dat het werkelijk zo'n hardcore deugmonster is. Zelf gok ik dat het soms best wel een vals secreet kan zijn.

Binkoo | 31-10-21 | 01:48
▼ 7 antwoorden verborgen

Alison Moyet - When I Was Your Girl
youtu.be/n-wtJyh2Co4

Briljant lied.
Met haar dochter Caitlin.

Lafayette | 31-10-21 | 00:28 | 1

Vond het een beetje eng. Ze was altijd al niet de vrolijkste, maar hier wordt ik depressief van.

FordPrefect | 31-10-21 | 00:50

De magere en malse kippendij-shoarma van AH, die je laatst in een boterhamzakje per portie platgedrukt en zonder lucht hebt ingevroren, is binnen 1 minuut goeddeels ontdooid.

Die kan in de pan met een scheutje smaakloze olie, als ie goed heet is. Draai draai en klaar. Ik gooi het om zoals een kok, maar het resultaat is hetzelfde.

Als je er fan van bent, dan heb je tevoren al Wilderst's knoflooksaus gemaakt:

Calvé Licht en Romig van slechts 27% procent vet mengen met 1/4 á 1/3 water tot een mooie lopende dikke saus. Dat is even flink roeren. Wat zout erbij om het water te compenseren. Verse natte knoflook erin persen (altijd meteen eronder draaien, anders oxideert ie). Dan wat verse (platte) peterselie erin snijden of knippen. Ik heb die jaarrond op de vensterbank staan, net zoals een hoop andere kruiden, onmisbaar!

Serveren in een heet bord, sambal on the side. Ook erg lekker met flinterdun gesneden ijsbergsla.

Enjoy!

wilderst | 31-10-21 | 00:25 | 27

@wilderst | 31-10-21 | 02:13: Zo pas ik ook regelmatig de 'Flying High' techniek toe:

Als ik mijn moeder vertel dat X in het ziekenhuis ligt, dan zegt ze: "Wat is dat nou!".

Dan zeg ik: "Dat is een groot gebouw waar zieke mensen liggen".

wilderst | 31-10-21 | 02:19
▼ 24 antwoorden verborgen

POKEY LA FARGE "something in the water"
Dit is dus waar. Amerikaanse wijven zijn helemaal te gek, en ook helemaal gek.
Die juffrouw in de video lijkt ook sprekend op mijn ex, maar dat terzijde,
"she's got a broke down el camino in the front yard up on blocks
her mom walks around in a pink nightgown, sandals and white socks" LOL.
---> watch?v=FXzEVLSoVqw

Asteroid-B612 | 31-10-21 | 00:24 | 2

@Nuuk | 31-10-21 | 00:31: Nou ja, ik vraag het niet aan ofzo. Kan gewoon geen linx plempen wegens Zwitsal (hoe lang duurt die bullshit eigenlijk ?) Weer eens wat anders dan al die mainstream crap, shlocky disco en E.L.O. (yuck!) die hier de hele tijd geplempt wordt, maar ja, ieder zijn/haar/hun ding. Dit is ook grappig liedje van Pokey La Farge.
"fuck me up" ---> watch?v=nANwSH1qTyc

Asteroid-B612 | 31-10-21 | 03:53

Voor mij 1 van de coolste gitaarsolo's ooit, onze held Prince.
youtu.be/szs4bWoul8w

Muissolini | 31-10-21 | 00:15 | 3

Doet me denken aan het nummer Partyman van Prince.
Maar dat komt uitsluitend door Jack Nicholson.
"Did you ever dance with the devil in the pale moonlight?".

Theodorik1 | 31-10-21 | 00:20

Als het aan links Nederland ligt gaat de tijd verder terug dan dat ene uur. Behalve voor de immigratie. Dat is dan weer jammer

Mart6037 | 31-10-21 | 00:11

Hamstertandjes, Heliumhamster, zijn het soms Hamsterweken bij Kees ?

LD69 | 31-10-21 | 00:14

eerlijk geleend maar wel leuk>
Een zoon vraagt aan zijn vader: Pap, wat is eigenlijk politiek.
Vader zegt: Jongen, dat is heel eenvoudig. Kijk, Ik breng het geld thuis, dus ben ik het KAPITALISME.
Je moeder beheert het geld, dus is zij de REGERING.
Opa ziet er op toe dat alles her ordentelijk verloopt. Hij is de OVERHEID.
Het dienstmeisje is de ARBEIDERSKLASSE.
Wij hebben allen maar een doel voor ogen namelijk jouw welzijn. Daarom ben jij het VOLK.
Je kleine broertje die nog in de luiers loopt is de TOEKOMST.

De zoon denkt na en vraag of hij er een nachtje over mag slapen.
´s Nachts wordt hij wakker omdat zijn kleine broertje in zijn luier heeft gepoept en vreselijk schreeuwt. Omdat hij niet weet wat hij moet doen gaat hij naar de slaapkamer van zijn ouders. Daar ligt alleen zijn moeder en die slaapt zo vast dat hij haar niet wakker krijgt. Daarom gaat hij naar de kamer van het dienstmeisje waar hij ziet dat zijn vader bij haar in bed ligt en ze zijn met hele vreemde dingen bezig. Hij ziet dat Opa onopvallend door het raam toekijkt. Ze zijn allemaal zo druk dat niemand merkt dat hij voor het bed staat. Daarom besluit de jongen onverrichterzaken weer te gaan slapen.

De volgende ochtend vraagt vader aan zijn zoon of hij met zijn eigen woorden kan uitleggen wat politiek is.
Ja zegt de zoon: Het KAPITALISME misbruikt de ARBEIDERSKLASSE terwijl de
OVERHEID toekijkt en de REGERING slaapt. Het VOLK wordt volkomen
genegeerd en de TOEKOMST ligt in de STRONT

Geenjoris | 31-10-21 | 00:04 | 5

Ik ken em maar geweldig.

jaja | 31-10-21 | 00:26

Hahaha

Dutch-Super-Evil | 31-10-21 | 00:29

Ik wil lachen, maar….. het is geen grap. Helaas.

Nuuk | 31-10-21 | 00:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Snotneus? Kan gebeuren in deze tijd. Gotta Boogie - Weird Al.
watch?v=NkUtweS4aMc

UnderTheDevil | 30-10-21 | 23:57 | 1

Wat is er met Hugo de Jonge gebeurd dat hij zijn integriteit aan de wilgen heeft gehangen? Echt serieus, het lijkt of hij zijn ziel aan de duivel heeft verkocht.
Die blik tegenwoordig in zijn ogen. Er brand nog wel licht maar er is niemand meer thuis. Eng gewoon.
twitter.com/robertpijkeren/status/145...

keestelpro | 30-10-21 | 23:54 | 15

@Binkoo | 31-10-21 | 00:31: Misschien omdat we de overheid mandaat hebben gegeven wetten te veranderen?

FordPrefect | 31-10-21 | 00:53

@VP732 | 31-10-21 | 00:45:
Sinds de invoering van de Coronapas lopen de besmettingen alleen maar op. Hugo's oplossing straks: nóg meer Coronapas! Wellicht zelfs bij de sportschool, hoe valt dat in godsnaam nog te rijmen met "volksgezondheid"? Musea is ook fraai, met halve schoolklassen die zometeen niet meer op excursie kunnen.

Binkoo | 31-10-21 | 00:58

@FordPrefect | 31-10-21 | 00:53:
Ook als de overheid demissionair is? Ze mochten toch alleen maar op de winkel passen? En welke wet hebben ze daarvoor aangepast?

Verder, zie de reactie van VP732 op 00:47

Binkoo | 31-10-21 | 01:00
▼ 12 antwoorden verborgen

goh, is het alweer zolaat. horloges ...

newray | 30-10-21 | 23:50

Avond dames, heren. Vroeger, of vruuuger, zoals men het uitspreekt in mijn geboorte provincie, vruuger had ik het met mijn vrindjes en vriendinnetjes van de uni over goede boeken. Zij waren, net als alle docenten, gek van Francis Fukuyama en zijn ‘end of history’. Modernisme zou het eindstation zijn, na de jaren ‘00 en ‘10 zou niet meer komen. Serieus??? Niets? Ik las daarentegen ‘clash of civilizations’, van Huntington. Staat hier nog in de kast. Ik werd uitgelachen, door sociologen, psychologen, criminologen, dat ik Huntington wat waarschijnlijker achtte dan Fukuyama. Wat een dildo op een stokkie is die laatste zeg. En wat ‘civilisations’ voorspelde is 1 op 1 uit aan het komen, met een zieke 1984 mix. Had ik maar wat minder gelijk.

The-loopy-cowboy | 30-10-21 | 23:50 | 2

Links heeft altijd een romantisch, naïef wereldbeeld dat alles wel goed komt. Realisme vinden ze vaak eng en moet uitgelachen worden of verdacht gemaakt worden. The clash of civilizations past natuurlijk prima in de hele geschiedenis van de mensheid. Volkomen logisch, zeker in een globaliserende wereld waar de elite zich staande kan houden in hun eilanden van rijke, homogene wijken en gebieden en middenklasse en lager in meer of mindere mate te maken krijgt met allerlei exotische instromer in de wijk. Die verschillen moeten wel botsen.

Nuuk | 31-10-21 | 00:02

Naieve mensen zijn te herkennen aan hun aanname dat iedereen dezelfde motivatie heeft.

DutchLion33 | 31-10-21 | 00:49

Beck - The New Pollution
www.youtube.com/watch?v=uxugaMpt1vU
Mij lijkt dat het zwartlakken van overheidsdocumenten. Hoeveel inktvissen moeten er nog sterven?

prekert | 30-10-21 | 23:46

YT: Brainbox - Summertime (HD music video 1978)

Bibop | 30-10-21 | 23:44 | 1

Anathema, fragile dreams.

youtu.be/8O6iePmspaM

Ook nie vrolijk zeg. Lekker

The-loopy-cowboy | 30-10-21 | 23:42

Wekelijkse kost op ONS.

Theodorik1 | 30-10-21 | 23:41

Was vanavond in het NOS journaal item over huisartsen in Urk die de inwoners bij hun in de praktijk tegen corona gaan vaccineren zodat het niet opvalt in de omgeving. Kwam een huisarts in beeld met uitleg waarbij z'n naam in beeld verschijnt. Je verzint het niet maar de beste man heet dus W. Bloed

Bibop | 30-10-21 | 23:35 | 8

@Roos | 30-10-21 | 23:44: Ik ging vroeger wel eens om met een meid, haar achternaam was Stamper, 1 van mijn beste vrienden heet Hol van zijn achternaam. Die 2 hadden moeten trouwen.

Muissolini | 30-10-21 | 23:57

@Pretzel Logic | 30-10-21 | 23:53: Haha, een vriend van mij werkte daar, volgens mij was de toenmalige vrouw van Hans Janmaat daar klant.

Muissolini | 30-10-21 | 23:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Anathema, lost control

youtu.be/-55ZYpTwu1g

Isnie vrolijk. Sjezus.

The-loopy-cowboy | 30-10-21 | 23:32 | 1

ik wil ook zo graag lachen, maar ik snap hem niet. Is dit een bekend iemand?

skoftig | 31-10-21 | 00:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Man van tachtig trouwt een meisje van twintig. Op de huwelijksnacht zegt het meisje:

"Lieverd, ik moet wat zeggen, ik ben mijn hele leven al pros ti tu e geweest".

Waarop de oude man even denkt, en zegt:

"Och, dat geeft niet zoveel, dan ga jij gewoon naar jouw kerk, en ik naar de mijne".

GKJP | 30-10-21 | 23:29 | 1

Hij is goed ..

J.Cash | 31-10-21 | 01:37

Terwijl ik geen liefhebber ben van de autobiografie heb ik vandaag die van Erica Meiland gekocht, als een soort steunbetuiging.

Leest makkelijk weg. Haar vader voorspelde vroeger al dat het tot een clash zou komen tussen christendom en islam

Roos | 30-10-21 | 23:26 | 15

@jaja | 30-10-21 | 23:47: Ja, en linksch wil het wegzetten als blanke tokkies, die dat alleen doen, maar dat is dut niet zo, maar weten zij veel, linkschen gaan niet om met Allochtonen, ze praten alleen voor ze.

Muissolini | 31-10-21 | 00:02

@Nuuk | 30-10-21 | 23:59: hmmmm

Ja, ik kan daar wel inkomen. Haar observaties en de conclusies die ze eraan verbindt zijn sterk. Op filosofisch vlak kon ik er erg van genieten. Zo uiteindelijk maar gelezen. Knappe dame van binnen en buiten, flinke cojones heeft ze. Hoop dat ze goed begeleid wordt.

The-loopy-cowboy | 31-10-21 | 00:20
▼ 12 antwoorden verborgen

Mooie transformatie. 60 is ze inmiddels. Maakt nog steeds hele goede muziek.

Yazoo - Don't Go (Live at Top of the Pops in 1982)
youtu.be/qgNIrxZg_Co?t=10
Yazoo - 'Don't Go' (Live at Jonathan Ross Show 2008)
www.youtube.com/watch?v=6WU0vuLMAws
Yazoo - Don't go - (London - 14/05/2011)
www.youtube.com/watch?v=mygBguSwgXM
Alison Moyet - Don't Go (Yazoo) (Live @ Suikerrock 2014)
www.youtube.com/watch?v=qC_n0oRZsyg
Alison Moyet (Yazoo) -LIVE- "Don't Go" (Berlin Feb 18, 2015)
youtu.be/wXpP1-mdkzA
Alison Moyet (Acoustic) - Don't Go - (The Lexington, London - December 2016)
youtu.be/SavRYlPL35o
Alison Moyet - Don't Go - (Musik Arena, München 12.07.2019)
youtu.be/-4EHTlDZG1U

Lafayette | 30-10-21 | 23:22 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik denk aan al die dagen, dat ik mij zo heb misdragen.
Dan denk ik, had ik maar een tijdmachine, tijdmachine.
Maar die heb ik niet, dus zal ik mij gedragen,
En zal ik blijven sparen, sparen voor een tijdmachine.

Brabeaulander | 30-10-21 | 23:21 | 1

hehe top

Lafayette | 30-10-21 | 23:22

Prei alla creme vandaag. Klassiek met runderbouillon, noot, peper, room en maizena om te binden.

Straks wss een shoarmaatje van kippendij met verse knoflooksaus en sambal.

Ook wat oude paprika's en oude tomaatjes met een ui, alles in stukken, opgezet voor morgen. Lang zacht fruiten in olijfolie tot zoet, teentje knof erbij op het laatst. Zowel koud als warm lekker, soort peperonata.

We gooien niks weg. Wat ik ook graag maak van oude paprika's is Letscho. Dan komt er een klein blikje tomatenpuree bij en water. En iets van gedroogde worst of spek. Lekker over een karbonaadje of vastkokers.

wilderst | 30-10-21 | 23:20 | 2

Ik ga een halve ui fruiten en de andere helft ga ik snipperen. Een lekkere saus voor de hamburger is whiskysaus mengen met gesnipperde uien en stukjes augurk en een beetje peper. Op deze manier vallen je gesnipperde uien minder snel van je broodje af en is de augurk hanteerbaarder tijdens het eten.

Brabeaulander | 30-10-21 | 23:27

Wintertijd, wordt je zo week van: Claw Boys Claw youtu.be/yti6slfqcOU

Dr. Blechtrummel | 30-10-21 | 23:18

Vandaar pas 2 november duidelijkheid over verdere maatregelen.

G20 summit in Rome focuses on climate change, coronavirus
www.youtube.com/watch?v=5kE9PacqtUw
Men wacht op mars orders.
#LockStep

prekert | 30-10-21 | 23:17

Pink Floyd-Time (2011 Remastered).

Theodorik1 | 30-10-21 | 23:16

Barry Hay deed vanavond een poging tot cover. Ik hou het bij het origineel.
The Cars - Heartbeat City
youtu.be/ewt2ybYEI08

Pretzel Logic | 30-10-21 | 23:16 | 2

Kunnen we Frans Vetklep gewoon negeren? Kom net uit Spanje en daar doen ze dat ook.

wapster | 30-10-21 | 23:16 | 1

Ik wil dat Chantal Janzen een jaar lang gaat wonen in Spangen of op de Beijerlandselaan.
Was vandaag bij een vriendin, Lombardijen, ook zo'n fijne buurt.

Muissolini | 30-10-21 | 23:14 | 13

@LD69 | 31-10-21 | 00:11: Zeer zeker niet, Euromast park. Dat gebied aan het water to dakpark, dat heeft wel potentie om een yuppenbuurt te worden als er geld en interesse is.

Muissolini | 31-10-21 | 00:22
▼ 10 antwoorden verborgen

Dus ik ga op Reddit, en het eerste wat ik zie is een video van een koe die aan de uier zuigt van een andere koe en de melk ervan drinkt.

Adriel | 30-10-21 | 23:13 | 5

Waarom zijn koeien altijd gefrustreerd?
Er wordt 3 keer per dag aan je tepels getrokken maar je mag maar 1 keer per jaar neuken.

jaja | 30-10-21 | 23:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Aaah!
De Swedish Chef!
Chicken in the basket is hier aan boord jarenlang een gevleugelde uitdrukking gebleven!

Kapitein Sjaak Mus | 30-10-21 | 23:16

Dank je! Klassieker!

Lafayette | 30-10-21 | 23:26

2 jaar terug maar. wat had je gedacht van 20 jaar terug.... zorgeloos zonder rutte aan de macht,....

adam76 | 30-10-21 | 23:04 | 4

20 jaar terug in de tijd, zo ongeveer begin september. Jij weet wat er de 11e gaat gebeuren, maar niemand gelooft je.

Arnold Layne | 30-10-21 | 23:32

@Papa Jones | 30-10-21 | 23:32:
Hear hear.
Tijdens de presentatie van Pim's boek was er het 'taartincident'. Prelude van een moord in wording.
Kort daarna kwam er een reactie door een stel tweederangs cabaretiers, in boekvorm: "De puinhopen van professor Pim Fortuyn". Het werd onmiddellijk uit de handel genomen na de moord. Stelletje lafbekken. Een aantal exemplaren waren verkocht en zijn tweedehands te koop. Niemand wil ze hebben.

LD69 | 30-10-21 | 23:53

@LD69 | 30-10-21 | 23:53: Een paar maanden voor de moord ging ik met collega's naar Lebbis en Jansen in Carré. We dachten een leuk avondje te krijgen.
Stonden die twee toch te fulmineren met het schuim op de bek over Fortuyn... dat was echt een giftige avond. Heeft bij mij goed de ogen geopend over hoe vals en gevaarlijk 'deugende mensen' kunnen zijn.

Papa Jones | 31-10-21 | 09:09
▼ 1 antwoord verborgen

Ik was 2 jaar geleden nog iemand die regelmatig naar de kroeg ging in het weekend.
Sinds het coronagedoe is begonnen voel ik de behoefte niet meer.
En ik hoor het ook van anderen.

jaja | 30-10-21 | 23:04 | 5

Dat had ik veertig jaar geleden ook. Snap niet waar het door gekomen is.

Zapata10 | 31-10-21 | 00:24
▼ 2 antwoorden verborgen

"Lucky that my breasts are small and humble
So you don't confuse them with mountains"
Riiiight.
Shakira - Whenever, Wherever
m.youtube.com/watch?v=weRHyjj34ZE

RickyLaRue | 30-10-21 | 23:03 | 5

Maar dat lijf, haar en bekkie, dan kan je wel zonder grote tetten. En dat wist ze ook wel. Hypocriet van haar.

Muissolini | 30-10-21 | 23:17

Ze is niet de enige.
"I'm lucky
I don't need a bracelet
No salt
For my shoulder"

Joan Armatrading - I'm Lucky
m.youtube.com/watch?v=_LajFymr7L4

Kapitein Sjaak Mus | 30-10-21 | 23:23

@Kapitein Sjaak Mus | 30-10-21 | 23:23:
Heel aardig dit.

RickyLaRue | 31-10-21 | 00:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Rolf X Wouters - Zet de tijd even stil .

dhrat | 30-10-21 | 23:02

Zomer-en wintertijd is net zoiets als die malle periodieke verhuizing van het Brusselse circus naar Straatsburg en weer terug: peperduur en volkomen zinloos.

Zenzeo | 30-10-21 | 23:02 | 1

Straatsburg houdt de Fransen koest, het streelt hun fragiele ego.

LD69 | 30-10-21 | 23:45

Blues Trottoir - Un Soir De Pluie
youtu.be/YeGvK1HQIMU

Heerlijk nummer blijft dit toch. 1987.

Lafayette | 30-10-21 | 22:57 | 1

Zeker een blijmakertje.

MickeyGouda | 30-10-21 | 23:14

Ongewassen met blauwe plekken in een onderbroek opgebaard gelegen, met drugs en whisky.

dhrat | 30-10-21 | 23:05

"gimme some head" met leden van de MC 5 is fantastisch.
---> watch?v=DdaktAhuQXI

Asteroid-B612 | 30-10-21 | 23:17

Nooit geluisterd, maar die was volgens mij echt van het padje haha.

Muissolini | 30-10-21 | 23:18
▼ 1 antwoord verborgen

Tempus fugit. Vakantie bijna weer voorbij, en de winter staat voor de deur. Morgen vroeg op dus ik moet slapen maar wens jullie een fijne avond. Welterusten! Cyndi Lauper - Time after time

anja | 30-10-21 | 22:51 | 10

@Roos | 30-10-21 | 23:04: Ja, jammer dat ik jullie net mis, en ja Vlieland was heerlijk.. altijd te kort, natuurlijk, waar blijft de tijd toch...

anja | 30-10-21 | 23:07

Hej Anja, welterusten en tot snel !

LD69 | 30-10-21 | 23:17
▼ 7 antwoorden verborgen

Het is ook Halloween weekend, met nu de eerste en klassieker, Halloween op Veronica.

Broken Peach - Corpse Bride / Remains of the Day
www.youtube.com/watch?v=MjiXrpB7D-k

Nuuk | 30-10-21 | 22:47 | 17

@Roos | 30-10-21 | 23:06: St maarten en Halloween hebben een verband, de lichtjes, de snoepjes, het afsluiten van het keltishe jaar
De feesten zijn groot gemaakt door de amerikanen misschien maar ze zijn al duizenden jaren oud. Tot die zandbak religie er een gristelijk sausje over goot

miko | 31-10-21 | 00:02

@jaja | 30-10-21 | 23:59: De opbouw van die film was ook zo goed, met het begin die opgraving in Marokko geloof ik.

Muissolini | 31-10-21 | 00:55
▼ 14 antwoorden verborgen

Ik voorspel dat deze discussie over winter- of zomertijd ooit een keer beslecht gaat worden.

Na talloze dure onderzoeken die aantonen dat permanent het één (of het ander) beter is voor zeg maar alles maar zeker ook het klimaat (de gamechanger, het is dan ook vijf voor twaalf voor de zomertijd!), vervolgens talloze dure onderzoeken die vaststellen dat er aan beide permanente keuzes voor- en nadelen zitten. En dan nog langdurige debatten tussen voorstanders van beide tijden (waarbij de "laat het gewoon zoals het is"-mensen niet worden uitgenodigd en in de media voor "steentijddenkers" worden uitgemaakt). Daarna zal er politiek nog lang en diepgaand vergaderd worden, tot op Europees niveau want eenheid muss sein.

Met als uiteindelijke uitkomst een compromis; de zomertijd blijft gewoon zomertijd, en in de herfst zetten we de klok een uurtje terug en in het voorjaar een uurtje vooruit. Deze knoop zal ergens rond 2028 worden doorgehakt.

Magna Carta | 30-10-21 | 22:47

Liever wintertijd dan een avondklok.
Maar vanaf dinsdag wellicht beide.

keestelpro | 30-10-21 | 22:43 | 1

Geweldig nummer.

Pretzel Logic | 30-10-21 | 23:08

Hè Piqué moet gewisseld.
Mag hij extra vroeg naar zijn vrouwtje Shakira.
Bofkont!

RickyLaRue | 30-10-21 | 22:35 | 7

@MickeyGouda | 30-10-21 | 22:43: Na een zware voetbalpot elke keer moeten aanhoren dat haar heupen niet liegen zet de relatie wel onder druk.

Theodorik1 | 30-10-21 | 22:51

@Theodorik1 | 30-10-21 | 22:51:
Haar heupen liegen niet, maar de rest van haar neemt het minder nauw met de waarheid aangezien ze voor de Spaanse belastingdienst 14,5 miljoen euro wegmoffelde. Maar goed, daar was haar wederhelft vast wel van op de hoogte.

MickeyGouda | 30-10-21 | 22:58
▼ 4 antwoorden verborgen

Iedere avond ruim ik de keuken op om deze vervolgens de volgende ochtend weer ontploft aan te treffen.

Brabeaulander | 30-10-21 | 22:34 | 8

Dat doet die anderskokende bij jou op zolder, Claudia.

Nivelleermarionet | 30-10-21 | 23:10

Zeer herkenbaar hier Brab haha

Muissolini | 30-10-21 | 23:20
▼ 5 antwoorden verborgen

'We' zijn Europees kampioen,

De Nederlandse korfballers hebben de Europese titel geprolongeerd. In Antwerpen werden de Belgen met 21-17 verslagen. Drie jaar geleden troffen Nederland en België elkaar al bij de laatste vier. Toen was het verschil groter en werd het 22-9. In de finale was Oranje toen met 21-8 te sterk voor Duitsland. Vrijdag was Nederland met liefst 38-8 te sterk voor de Duitsers, de Belgen versloegen bij de laatste vier Engeland met 24-12.

Bibop | 30-10-21 | 22:34 | 1

Nederland toont ballen bij sport, behalve bij de politiek.

Adriel | 30-10-21 | 23:03

Komt een medenederlander in het uitzendbureau en zegt:

"ik wil werken".

"is goed", zegt de 'persoon' van het uitzendbureau, "u krijgt een Mercedes van de zaak, € 100.000,00 salaris per jaar, om mee te beginnen, en een premievrij pensioen, plus nog een kosteloze ziektekostenverzekering.".

"u maakt een grapje".

"ja, maar wie begon er?".

GKJP | 30-10-21 | 22:34

Voor Hkv. Dat de tijd maar mag vliegen.
The Rolling Stones - Time Is On My Side
youtu.be/sEj8lUx0gwY

MickeyGouda | 30-10-21 | 22:32 | 1

Herleving van een Napoleontisch tijdperk eerder vandaag zag ik.
Lazarus moet vrezen voor enige dubbelgangers.

Milton_Styx | 30-10-21 | 22:37

De tand des tijds van de kabinetten Rutte heeft ernstige caviteiten.

Milton_Styx | 30-10-21 | 22:30

Zoals Caroline van der Plas zo mooi twitterde.. Het is geen #wintertijd. We gaan na de #zomertijd weer terug naar de gewone tijd. #gewonetijd

Smoelensmid | 30-10-21 | 22:29

Ik ben al 20 jaar klant bij T-Mobile met hetzelfde nummer en word eigenlijk nooit lastig gevallen.
De laatste maanden is het een drama.
Het lijkt wel of ze hun klantenbestand verkocht hebben.

jaja | 30-10-21 | 22:26 | 13

@anja | 30-10-21 | 22:46:
Ja.
Nee is bij mij nee, en dan moet je niet door blijven gaan als ik ongewild word gebeld.

jaja | 30-10-21 | 22:51

@jaja | 30-10-21 | 22:51: inderdaad wel zo duidelijk, en fair enough. Hoop dat ze je in de toekomst met rust laten - in ieder geval de ongewenste dames.

anja | 30-10-21 | 22:57

@jaja | 30-10-21 | 22:39: De laatste tijd word ik weleens gebeld door een nummer wat met 0049xxxx begint, gelukkig meteen op mijn Xiaomi 5G NE kunnen blokkeren.

Keyboardspeler | 30-10-21 | 23:09
▼ 10 antwoorden verborgen

Dave Roelvink is vader geworden, dat is het meest gelezen bericht op nu punt nl.
Dieper kun je als website niet zinken.

VanderGeelen-Coppens | 30-10-21 | 22:25 | 1

Dat ligt toch echt aan de bezoekers daar…

Normpje | 30-10-21 | 22:58

Speelt er toevallig iemand Risk op de telefoon? Zin in een potje?

The-loopy-cowboy | 30-10-21 | 22:25

CRACKER "Low"
Neemt me opeens helemaal terug naar 1995 in Denver, Co. en het wijf wat ik toen ragde. Veronica heette ze, lekker wild ding ook. Tering. En dit liedje draaide ze de hele tijd toen. Achteraf gezien heeft het de tand des tijds redelijk doorstaan.
---> watch?v=gYdlqjiQPAc

Asteroid-B612 | 30-10-21 | 22:23 | 4

Lekker nummer vrind

The-loopy-cowboy | 30-10-21 | 22:26

@The-loopy-cowboy | 30-10-21 | 22:26:
"Don't you wanna go down ? Like some junkie cosmonaut ?"
Ik zei "hell yes I'll go down, I'm a big boy and I eat for two".
Iedereen blij.

Asteroid-B612 | 30-10-21 | 22:33

lekker 90s nummer.

Ir. Wilhelmus | 30-10-21 | 23:15
▼ 1 antwoord verborgen

Vraagt een man aan de man tegenover hem in de trein, : 'weet u welke datum het is?'.

"Nee", zegt de ander.

"Kijk anders even op de krant die naast u ligt".

"Dat helpt niet, die is van gisteren".

GKJP | 30-10-21 | 22:21 | 3

Een bij geboorte als man geziene….
Een persoon met een penis……

Het zijn andere tijden GKJP, de tijd is verzet en de bakens ook, helaas.

Nuuk | 30-10-21 | 22:24

@Nuuk | 30-10-21 | 22:24:

Sorry, niet aan gedacht.

Maar als ik de grap op die manier moet plempen, is hij en niet leuk, en krijg ik lamme vingers, en nog een ergere koppijn.

GKJP | 30-10-21 | 22:29

Het is lang geleden dat ik 2x in een topic op GS moest lachen, dank.

Keyboardspeler | 30-10-21 | 23:03

Time Passages - Al Stewart.

van Oeffelen | 30-10-21 | 22:15 | 2

Zat zojuist naar het programma "La Vie Secrète des Chansons" te kijken, op TV5. Ging over de carrière van Jane Birkin, die live in de studio aanwezig was.
Ze is nu 75 jaar oud. Sommige mensen worden mooi oud, en Jane is er met zekerheid één van. Wat een mens.
Hier samen met haar dochter Charlotte Gainsbourg.
www.youtube.com/watch?v=X-GnNS-R6-I

Schoorsteenveger | 30-10-21 | 22:15 | 2

Op elke foto die ik van haar vind lacht ze, en dat ook nog eens oprecht zo te zien. Birkin is een mooi mens, inderdaad.

MickeyGouda | 30-10-21 | 22:24

Zeker mooi.

letopuwzaak | 30-10-21 | 22:31

Er waren nog periodes in de geschiedenis dat Nederland en Duitsland een andere tijd hadden.

van Oeffelen | 30-10-21 | 22:11 | 7

Wij horen gezien breedte ligging bij London maar op eigen verzoek ooit ingedeeld bij Berlijn omdat dat handiger was voor handel

HD50 | 30-10-21 | 22:29

Dat was een andere tijd.

miko | 30-10-21 | 22:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik hou van oude schaats-, en koufoto's.

letopuwzaak | 30-10-21 | 22:10 | 3

@Nuuk | 30-10-21 | 22:27:
Dank je! Bijzonder dat er ook in de oorlogsjaren werd geschaatst.

letopuwzaak | 30-10-21 | 22:48

Pavlidis 3-2.

van Oeffelen | 30-10-21 | 22:09

Gisteren mijn deelexamen filosofie gedaan en wat denk je? Maximale score.
De vraagstelling:

Schrijf een zo kort mogelijke verhandeling die temminste de volgende onderdelen bevat:
Godsdienst
Seksualiteit
Mysterie

Best moeilijk dacht ik eerst. Maar ik was er toch snel uit. Hier komt mijn verhandeling.
MIJN GOD!!!!
IK BEN ZWANGER!!!
MAAR VAN WIE???

jaja | 30-10-21 | 22:07 | 9

Ik vind je verhandeling leuk bedacht.

VP732 | 30-10-21 | 22:20

Ik moest lachen... die kende ik nog niet. ;)

Keyboardspeler | 30-10-21 | 22:58
▼ 6 antwoorden verborgen

Excuses voor gisteravond, ben ik nog welkom?

Dan koop ik ook een klok, en zet hem ergens neer.

GKJP | 30-10-21 | 22:07 | 2

Je mag hem achter neerzetten, dan ben je zeker welkom.

Nuuk | 30-10-21 | 22:19

Als je hem maar wel terugzet vannacht.

Binkoo | 30-10-21 | 22:53

Mijn moeder moest, zo herinner ik mij, bij mijn oma in het bejaardentehuis precies om twaalf uur 's nachts de klok een uur terug komen zetten. Het kon er bij oma niet in dat ze dat dit ook de volgende ochtend of zo kon gebeuren.

Schoorsteenveger | 30-10-21 | 22:06 | 6

@andersdenkend... u bent een gedisciplineerde eter. ... ook iets van breed spectrum autisme?

horsteknots | 30-10-21 | 22:48

@horsteknots | 30-10-21 | 22:48: Nooit iets van vastgesteld. Ik denk dat iedereen wel iets van autistische trekjes in zich heeft. Maar ik heb gewoon honger op gezette tijden. Als ik niet op tijd eet volgen, grumpy, hoofdpijn hongerklop.

Andersdenkend | 30-10-21 | 22:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Een muntje in de jukebox gooit

Wishbone Ash - Time Was
youtu.be/ROpma9reN8A

Milton_Styx | 30-10-21 | 22:04

Alweer nacht. Waar blijft de tijd?

Normpje | 30-10-21 | 22:04 | 2

'It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of light, it was the season of darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair.' (Charles Dickens - A tale of two cities)

anja | 30-10-21 | 22:43

Is de mop al gemaakt over de klok die teruggezet moet worden maar je weet niet meer waar je hem gestolen hebt?

keestelpro | 30-10-21 | 22:04 | 2

Nee, als je tijd hebt: ga je gang.

VP732 | 30-10-21 | 22:19

Ik kende 'm niet eens. Vind 'm wel leuk.. ach, wat zeg ik - tijdloos!

anja | 30-10-21 | 22:40

Vroeger was het verzetten van de klok 2 maal per jaar een excuus om te laat te komen.

Brabeaulander | 30-10-21 | 22:03 | 1

Ik kwam altijd te vroeg. Daar waren ze toen nog heel streng op.

keestelpro | 30-10-21 | 22:04

Ben ik een uur te vroeg?

Milton_Styx | 30-10-21 | 22:00 | 4

Ik ben benieuwd hoe het met de tegels rond het Grote Terugzetten gaat. Zien we dan tegels gebakken op bv 2.59 en dan een antwoord om 2.01?

Nuuk | 30-10-21 | 22:18

@Nuuk | 30-10-21 | 22:18:

Zou de sortering van originele tegels ook op timestamp blijven?
Je leest dan bv reactie op een tegel (niet in de draad), voordat deze geschreven is.

Zou dat invloed op de toekomst hebben?

Milton_Styx | 30-10-21 | 22:25
▼ 1 antwoord verborgen

Ik bezocht net een betaalde advertentie van de Belastingdienst 'Werken bij de belastingdienst'.
Ik citeer 
'Wat wij doen?
Bij de Belastingdienst dragen we bij aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door zorgvuldig en eerlijk belastingen te heffen, te innen en te controleren. En door toeslagen uit te keren bij Toeslagen'.
En
'Dankzij het betekenisvolle werk van specialisten bij de Belastingdienst is er geld voor...'
Is dit nou sarcasme?
werken.belastingdienst.nl/dat-doen-wi...

Leptob | 30-10-21 | 22:00 | 6

Satire

KlaagGraag | 30-10-21 | 22:48
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl