Wakker Dier: Overheid, sloop vleesrestaurants!

Vrije keus is een onnodige luxe
Zeggen ze niet letterlijk natuurlijk, want daar is het nog te vroeg voor in deze oorlog tegen vlees, maar het sijpelt al wel tussen de regels door als sap uit een goede biefstuk. Uit zelf betaald onderzoek (pdf) blijkt dat de vleesconsumptie in 2020 weliswaar daalde, maar dat dit geheel komt doordat restaurants, terrasjes, kroegen, hotels, prostituees en andere vleesserveerders verplicht op slot zaten wegens lockdown. De vraag naar vlees blijft, verkopen bij slagers zaten in de lift, maar we zijn simpelweg te lui of te ongetalenteerd om een 300 gram entrecote tot dat sappige kunstwerkje te toveren dat ze in een restaurant serveren. En daarom leggen de dierenvriendjes nu de schuld bij "verleidingen buitenshuis". "Je ziet hoe bepalend verleiding is. De overheid moet zorgen dat vega aantrekkelijker wordt dan vlees." We zijn benieuwd hoe de koeienknuffelaars dat voor zich zien. Een maximale hoeveelheid vlees per maaltijd? Een verplichte sla-spareribs-verhouding op het menu? Of toch gewoon een lading belasting op leuke dingen? Hoe dan ook, deze zeurderige vegastrijd krijgt er officieel een front bij in de horeca. Zin in kogelbiefstuk nu!
Reaguursels
InloggenVoor een kilo biefstuk is 15000 (vijftienduizend) liter zoet water nodig
Vlees is onontbeerlijk voor de ontwikkeling van een jong mensenbrein. Kinderen op een vegetarisch dieet zetten is ze op een dusdanige achterstand zetten dat je van kindermishandeling kunt spreken.
Vega's.... extreem-links terreurclubje nummer zoveel, dat mede dankzij de media voet aan de grond heeft in ons land...
Grappig. Ik hoef nooit meer vlees te eten omdat ik een ziekte heb en om de 2 dagen b12 moet spuiten.
ik vind dat er best lekkere vegetarische gerechten bestaan en in de betere restaurants geserveerd worden. In een 5 gangen menu mag van mij best een/twee gangen vegetarisch zijn (zoals ik afgelopen week in een 2 Michelin sterren restaurant meemaakte). Maar ga gewoon nooit proberen een vlees/vis gerecht na te maken. Stop daar onmiddellijk mee. Het is anders eten en propagandeer dat ook zo. Nu probeer je namaak te promoten en dat willen de meeste mensen gewoon niet toelaten in hun systeem.
Ik heb liever granaatappelsap. Bloedworst mag ook
Fuckyou
Wagyu
Minstens een keer per week fogodechao.com/
Met de groeten aan de vega klimaat wappies... die mogen het deel kussen waar mijn rug ophoudt...
Hypocrisie ten top.
En een beetje voorstellingsvermogen gaat hun ook te boven, wanneer je kijkt naar de namen van vegetarische recepten.
vegan rul gehakt, vegan kipstukjes, vegan burger in de aanbieding bij - jawel - de vegetarische slager (punt en el).
zo, nu ga ik een overheerlijk schouderkarbonaadje bakken, zal ze leren die geoxideerde zwitsals met okselhaar.
Het dierenleven dat de vegetariër denkt te sparen, bestaat niet. Dat is de paradox van het vegetarisme: Als je geen dieren eet, worden ze ook niet voor jou gefokt en dus niet geboren.
Wanneer ik een hamburger eet, kun je zeggen dat er voor mij een koe vermoord is, maar met evenveel recht dat die koe dankzij mij geleefd heeft. Die heeft immers alleen geleefd omdat ik en nog enkele duizenden anderen voor haar melk en vlees wilden betalen. In die vleesprijs zit ieder element van haar bestaan verdisconteerd: haar conceptie, haar stal en wei, haar voer, warmte en licht, maar ook haar slacht, portitionering en verpakking.
De vraag is uiteindelijk wat er beter is: géén leven, of een boerderijleven zonder honger, kou, predatie, ziektes en andere natuurlijke ontberingen, maar dat vroeg beëindigd wordt? Ik heb daar geen antwoord op, maar het staat voor mij niet vast dat vegetarisme in ethische of morele zin beter is.
Vrij incoherent geneuzel, maar goed... vleescheten is daarnaast bovendien onnntzettend stoer!!!1@!@!!
Je bedoelt: géén leven of een rotleven. Dieren in de bio industrie hebben een rotleven. ZE worden misdadig gehouden (nl. niet in staat hun natuurlijke behoeften uit te leven), ze worde misdadig vervoerd en misdadig geslacht. Iedereen weet het en als je dit vlees dus eet ben je mede verantwoordelijk voor dierenleed. Het alternatief is biologisch vlees. En zelfs dat wil je niet kopen, vermoed ik. Jullie deugen gewoon niet, vleeseters.
Als je met die laatste zin sympathie voor de veganistische zaak denkt te winnen, ben je erg onhandig bezig, Poes Fiep. De meeste mensen, vleeseters als ik incluis, houden van dieren en zijn begaan met hun welzijn. Als de normen daarvoor aangescherpt worden, accepteer ik dat of juich ik het zelfs toe. En langs díe weg kun je er dus voor zorgen dat dieren niet alleen een beter bestaan krijgen, maar ook dat de kostprijs van dierlijke producten zal stijgen, met de door jou zo gewenste dalende consumptie als gevolg. Maar dan moet je dus wel ophouden je vleesetende medemens tegen je in het harnas te jagen..
@Poes Fiep | 28-10-21 | 19:42: Een mens heeft vlees in zijn dieet van nature. Kijk maar naar het relatief korte darmstelsel. Een gorilla die wel geheel vegetarisch leeft heeft een enorme buik met darmen voor al die plantaardige rommel. Jij verloochent jezelf.
Mijn vrouw is met vegetarische sex begonnen, geen worst er meer in.
Ik ben niet zo'n fan van de Mac meer. Veel te duur geworden en na een uur heb je weer trek. Maar laatst na advies van iemand met een review kanaal op YT eens een Mc plant genomen. Die was serieus echt lekker.
Dat vega-volk is ook zo hypocriet als het maar kan. Bij Jinek waren een tijdje geleden twee van die vega-burgers te gast toen bekend werd dat een varkensnier met succes was geïmplanteerd bij een mens. Die hadden er geen enkel probleem mee om dan varkens te gebruiken als donor-fabriek met het argument dat de megastallen er toch al zijn. We kunnen het dan natuurlijk ook prima omkeren. Als de varkens dan toch al worden gehouden om als donor te worden geslacht ten behoeve van de mens, dan kan de rest van het varken natuurlijk net zo goed opgegeten worden. Aangezien de hoeveelheid varkens behoorlijk minder hoeft te zijn om als donor te dienen wordt het beetje vlees een elitair feestje. Blijkbaar houdt de zorg voor een dier bij vega-burgers op zodra het houden en slachten de mens medisch van nut is.
kan dan niet dezelfde regels gelden als wat ze voor ongevaccineerden allemaal willen. Eet je geen vlees dan ook geen dierlijke organen als redmiddel.
Ik vind het wel een goed idee voor de vax-mob.
Zitten ze lekker met de verplichte QR code walgelijke industriele prak te eten.
Ooit gezien hoe vegane kaas gemaakt word. Van het kijken alleen kan je al dood gaan.
Industriële prak. Die houden we erin.
De overheid moet helemaal N I K S
Welnu, alleen al zes miljoen huishoudens krijgen maandelijks een of meerdere Toeslagen.
Het probleem in dit land is dat verwende burgers van alles van de overheid willen.
De tofuvreters vinden iets en blijven net zo lang doordrammen tot een ander zich aangepast heeft aan hun wil.
In plaats van mensen mee krijgen in hun verhaal, proberen ze via de politiek dat verhaal tot wet te maken.
Nu is het Wakker Dier, maar er zijn nog talloze van dat soort marginale clubs die met maximale exposure de wil van een miniem deel op wil leggen aan de rest.
Zij zitten aan tafel in Dan Haag en weten van geen wijken, omdat nu eenmaalin hun hoofd een doelis gesteld.
De gewone man en vrouw die werkt zit daar niet aan tafel, die hebben geen tijd om zich bezig te houden met dergelijk klein bier en willen gewoon normaal leven. Lapje vlees, warmte in huis, met de auto of vliegtuig een keertje weg, houtkacheltje, Zwarte Piet zonder racismeclaim.
Als al die clubjes op één hoop gegooid worden en je kijkt uiteindelijk naar het aantal unieke personen, zou het me niets verbazen dat het om nog geen half procent van de bevolking gaat. Maar klagen dat ze kunnen, man, man, man.
Als u stopt met de Postcodeloterij, dan stopt ook de sponsoring van dit soort mafklappers
@theo-is-dood | 28-10-21 | 17:23: Nee joh, lees de jaarverslagen. Het gros van de funding komt gewoon van donateurs.
Als verleiding niet bepalend was, hadden paarse broeken geen werk.
Dat scheelde wakkerdier dan weer miljoenen in donaties.
En echte steak eten...Oke ga dan zelf je eigen steak vangen. In een arena tegen een dolgedraaide stier.
"Deze steak is gemaakt van 100% vegetarisch rund"
Ah, de natuurlijke manier om een stier te doden
@Stijl_Loos | 28-10-21 | 17:24: Ik heb wel iets meer respect voor hen die gewoon hun eigen karkassen uitbenen. Tijdje op het platteland in Hongarije gewoond. Daar had bijna iedereen een varken in de tuin. Hoorde je op zondagochtend flink gekrijs en stonden er zondagavond wat gezinnen dronken de worsten te verdelen.
Ga er maar gewoon vanuit dat ze uiteindelijk hun zin gaan krijgen. De afgelopen 15 jaar hebben we al zoveel van deze voorheen ondenkbare maatregelen erdoor gedrukt zien worden.
Wat vlees zo lekker maakt tegenwoordig zijn de microplastics, als je denkt is dat een zenuwtje? Is het een stukje pfas.
Ach ja, ieder zijn meug, en wel graag zonder gedram, gedrein en gezeur. Voor mij werkt twee delen kip op twee delen groente op een deel rijst heel goed, bijv. 500 g kip, 500 g groente en 250 g rijst.
Alleen vega in een rokje is wel eens aantrekkelijker dan vlees.
Wakker dier tegen lekker dier. Ik ben voor dat laatste en ga daar in niet veranderen. Daarbij graag wat lekkere groente en wellicht wat paddenstoel, vis en garnalen op andere dagen. Een mens is een omnivoor en geen herbivoor volgens iedereen die er voor doorgeleerd heeft. Dus wat is er mis mee om me te voeden zoals de evolutie mij en mijn soortgenoten gevormd heeft. Mensen die een konijn willen zijn is prima, alleen gedraag je dan ook zo.
Mensen kunnen veranderen. Als jij nog had geleefd zoals de evolutie je gevormd had, was je allang dood.
Voorlopers aten alleen groen.
Nee, nee, nee!!! Die moeten zich juist niet gedragen als konijnen! Dat is hartstikke slecht voor het milieu als die types zich als konijnen gaan gedragen!
@Mokum Kosher | 28-10-21 | 15:04: integendeel mensen en alles wat leeft hebben een genenpakket louter door evolutie verkregen.
snijdt nog een extra rookworst in plakjes voor in de erwtensoep.
Vergeet de varkenspoot niet.
Het steeds meer eten van bewerkt voedsel heeft geleid tot een toename van overgewicht en gezondheidsklachten. We moeten juist meer investeren in landbouw en veeteelt in plaats van vervangers vol met soja en e-nummers. Koop ook vooral ook bij de echte slager, bakker, visboer en landwinkels.
precies maar dat past niet in het verdienmodel van de industrie en die hebben het voor het zeggen in de wereld.
Mensen die brood in de supermarkt kopen zijn af. Tenzij je het niet kan betalen.
Gelukkig Limburg is veilig.
Zuurvlees!
Waarom moet 'de overheid' overal voor zorgen. Zorg godverdomme zelf eens ergens voor. Iedere amateur doet beter werk dan 'de overheid'.
Omdat dergelijke types allemaal linkse marxisten zijn, die graag willen dat de overheid op elk vlak de totale controle heeft.
Op zich geen gek idee om de BTW op een aantal producten enige tijd af te schaffen.
Vegan en biologische mensen zijn doordrammers die iedereen hun manier van leven opdringen. Waarom gaan ze niet naar Oekraïne waar de plofkip vandaan komt. Dat ze daar demonstreren maar dat durven ze niet.
Zijn er eigenlijk ooit wel eens grottekeningen uit de oertijd gevonden waar een salade op afgebeeld stond? Nee he?
Eens. Maar een dubbele quarterpounder met cheesburger voor de hoekjes ook niet.
@prutsclown | 28-10-21 | 14:28: Nee, maar de voorloper van de quarterpounder, de mammoet en het hert daarentegen wel.
Sinds ik de 'Vegan Streaker', dat enge schreeuw-ventje met zijn magere lijf en zijn kleine piemeltje jaren geleden op tv in de show van Paul de Leeuw heb zien opduiken, waarin ie mooi voor schut werd gezet, en hem jaren later een bedrijf met hardwerkende mensen in de fik heb zien steken, heb ik louter nare associaties met alles wat 'vegan' is.
Ik denk bij vegan altijd aan Volkert, de moordenaar van Pim.
Wat ik niet snap, is dat vlees altijd vervangen moet worden met op soja- en andere onzin gebaseerde dingen. Dat komt van verwegistan met alle milieuschade van dien (om nog niet te spreken over hoe schadelijk de sojaverbouwing op zichzelf is). Áls je dan vlees wilt vervangen, doe het dan met extra kaas, aardappelen, of ander spul uit de regio. Die fixatie op soja “vleesvervanger” zegt mij dat het ze in ieder geval niet doen voor het mileu.
En het allerleukste vin ik nog dat het ook altijd naar vlees moet smaken en het moet er ook uitzien als vlees. Haha
Wil je vegan zijn, prima. Maar inderdaad, gewoon iets wat meer groente ,vlees e.d op je bord.
Alsof een vegan vlees niet lekker zou vinden smaken? De reden dat ze geen dierlijke producten eten heeft weinig met smaak te maken.
Verkapte hormoon therapie die soja.
In plaats van alles verbieden zou je mensen gewoon moeten opvoeden en leren dat je niet moet over-consumeren. Je hoeft niet iedere dag bewerkt smerig vlees, niet elk seizoen een nieuwe Primark outfit en ieder jaar een de nieuwste Apple. Gewoon ouderwets degelijke spullen maken die jaren mee kunnen en bij de boer je vlees halen zodat je weet wat je eet. Gezonder en beter voor alles en iedereen. Minder minder minder
Moet niet gekker worden met die drammende overheersende minderheden, straks moeten we ook nog halalvlees toestaan! oh, wacht...
De (on)nodige chemie komt bij de productie van vegetarisch "vlees" kijken. Vooral hexaan, een soort benzine dus een aardolieproduct, schijnt heel goed te werken om vetten op te lossen zoals ook bij margarine gebeurt. Als iedereen dus elektrisch gaat rijden zijn we ook van het kunstvlees af.
#kutland
Verzet, branie, queruleren of bravoure is in deze volstrekt nutteloos.
Op wetenschappelijke gronden is namelijk onomstotelijk helder dat de (traditionele) vlees- en zuivelproductie in de hoeveelheden waarin dat momenteel gangbaar is, hartstikke slecht is voor het milieu wegens de uitstoot van methaan, stikstofhoudende stoffen en de CO2-uitstoot die gemoeid is met de aanlevering van krachtvoer. Er zijn maatregelen te treffen tegen methaan door met filters te werken. Er zijn eveneens maatregelen te treffen tegen de abominabel grote mestberg door de mest op te werken tot hoogwaardige meststoffen en deze weer terug te brengen naar o.a. Brazilië en Indonesië, waar het feitelijk vandaan komt middels de aanlevering van ter plaatse geteelde sojabonen en palmolie. Maar ja, boeren zijn zuunig én het terugleveren van mest aan de brongebieden is al helemaal niet winstgevend te krijgen, volgens de agro-ondernemers.
Vleesconsumptie is daarmee een vorm van ecologisch parasitisme, dat feitelijk ook tot gevolg heeft dat hele volksstammen uit hun leefgebied moeten worden getrapt om boskap mogelijk te maken, zodat soja en palmolie kunnen worden verbouwd. De praktijk in met name Brazilië leert bovendien dat er plaatselijk sprake is van geleidelijke genocide, omdat locals niet vertrouwd worden rondom de gewassen van de nieuwe eigenaar van de megapercelen.
Ach, en om dan onverschillig mee te doen en ja te knikken op uw favoriete weblog om overéénstemming te bereiken onder de vleeslustige geesten ten einde de vleesmarkt te versterken en de vraag naar vlees te bestendigen, gaat mij simpelweg vééél te ver.
Bovendien is vegetarisch eten vele malen lekkerder als je goed leert koken.
Dus je zegt dat Nederland moet stoppen met exporteren van vlees?
Over smaak valt te twisten. Vlees eten is vele malen lekkerder dan vegetarisch, helemaal als je goed kan koken en goed vlees neemt.
Goed vlees wordt niet geproduceerd door de door u genoemde traditionele vleesproductie. Dat moet inderdaad stoppen. Plofkip en ander ziek vlees is gewoon te walgelijk voor woorden, vooral omdat het smerig is. Dat bij een verbod om dit soort praktijken meteen het klimaat gered is, is dan mooi meegenomen.
@Koning Willy | 28-10-21 | 13:49:
Nederland moet gaan innoveren zodat de traditionele teelt van vlees middels bioindustrie zo snel mogelijk beeindigd kan worden. Kweekvlees is een oplossing omdat de in- en output volledig gecontroleerd plaats kan vinden. Daarmee kan verspilling van grondstoffen en CO2 tot een absoluut minimum worden gebracht. Verder is de vegetarische voedingsmarkt al fors uitgebreid en kan er nog volop geïnnoveerd worden daarin.
wat een onzin, ga daar zelf wonen als omruil voor een vluchteling. Dan blijven de populaties gelijk en hoeft er niet zoveel export plaats te vinden.
@Kosmo | 28-10-21 | 13:54:
Daar ben ik het mee eens, volledig.
Echter de praktijk is dat het merendeel van de vleesconsumptie in Nederland plaatsvindt via de supermarkten. En daar ligt idd ethisch discutabel vlees.
In de rest van de ontwikkelde wereld stijgt de consumptie van onethisch vlees eveneens via supermarkten fors. En Nederland levert wereldwijd vrolijk door. Dus ja, daar ligt een taak van transitie voor Nederland!
@Boris Poepnagel | 28-10-21 | 13:57: de mondiale vleesproductie aanpakken, zodanig dat er alleen nog ethisch verantwoord vlees op de markt komt. Dat is een grote kluif! Maar Nederland zou zich wel als gidsland kunnen profileren door al het onethische vlees gewoon op termijn te verbieden (inclusief productie voor export). In de tussentijd kan het heel duur gemaakt worden. Kijken of de consument dan nog zo happig is.
En ik hoop dat het aanstaande kabinet meeleest met deze keurige uitwisseling van standpunten en argumenten.
Nee.
Doei.
Ik weet niet hoe het in Nederland precies zit, maar in de VS krijgen vlees en melkboeren vele malen meer subsidie (geschat wordt 38 miljard) dan groente of fruitboeren (17 miljoen...). Dat verklaart ook waarom een pak hamburgers goedkoper is dan een broccoli, terwijl voor een hamburger toch echt significant meer grondstoffen, water en tijd nodig is. Het slaat nergens op en dat moet simpelweg een keer afgelopen zijn: afbouwen die subsidies en gebruik het om die boeren te helpen naar ander werk/andere manier van boeren.
Lekker schijt aan massale boskap voor veevoer. En een dikke vinger voor al die koeien en varkens! Boeien!Vanavond weer lekker speklapjes!!
Spoiler alert. Wat die dieren krijgen zijn restanten van soja (schroot) van een hoofdproduct waar ons mensen het om te doen is.
Lang geleden was het in NED toegestaan om varkens te voeren met zogenaamde “swill”.
Bij elke onderneming waar voedsel geproduceerd wordt, komen afvalstromen vrij die bestaan uit (gekookt) keukenmateriaal en etensresten.
Er worden tonnen en tonnen uitstekend varkensvoer weggegooid omdat onze overheid in al zijn wijsheid heeft verboden dat varkens gevoerd worden met swill. Jammer, want door swill hoeft er lang niet zoveel soja verbouwd te worden in Brazilië
Woke Dier hoor je nooit over de barbaarse rituele slachtmethodes van gelovige sektes en sprookjesboeklezers.
Je hoort ze ook niet over het feit dat omnivoren vlees nodig hebben en dat vegan/vegetarisch vooral schade toebrengt aan hersenen en centraal zenuwstelsel. Levert een stoornis op vergelijkbaar met anorexia. Verklaart ook dat vegans er zo ongezond uitzien en er veelal evenredig ongezonde denkbeelden op na houden.
Naar aanleiding van dit bericht ga ik straks en voortaan 2x per week naar de Burger King. Of weet iemand waar ik hamburgers van varkensvlees kan vinden?
Ik doe met je mee Aisie! Fuck die koeien en het klimaat! 🤟🏼
Smerige ingredienten zoals bamboevezel en plantaardige chemicalien.
www.ah.nl/producten/product/wi475113/...
Stop die vega nepperij en misleiding om vega zooi op vleesproducten te laten lijken, de Unox vega knaks en pate zijn ook nog gewoon ranzig.
Methylcellulose! Is het hoofdbestanddeel van behangplaksel. Zorgt dat het product een vaste vorm houdt bij hogere temperaturen. Eet smakelijk.
ja, altijd al vreemd gevonden. Waarom moet zo'n vega nou zo nodig ook rookworst, hamburgers en knakworsten? Waarom moeten ze ook gehakt? Echt bizar. Er is buiten vlees voldoende ander eten. Ga koken!
Al die vlees-imitaties zijn er niet voor de hardcore vegetariër, maar voor Henk als Ingrid weer eens het AD heeft gelezen en besluit dat ze meedansen met de vega-polonaise.
Rood vlees en bewerkt vlees zijn zelf kankerverwekkend. staan in dezelfde categorie als tabaksrook en asbest.
@Kosmo | 28-10-21 | 13:48:
Zal marketing technisch niet zo aantrekkelijk zijn om een spons van samengestelde bewerkte ingrediënten aan de man te brengen als gezond, duurzaam, eco etc.
@van Hil | 28-10-21 | 13:52: rood vlees is voor bijv. Christenen ook verboden. Mag je volgens de bijbel niet eten omdat het dus ongezond is.
Dit dus.
Vegetarische slager lijkt toch ook nergens op.
En planten hebben ook bewustzijn.
Te vaak lees ik de laatste tijd 'de overheid moet dit en dat'. De overheid doet al zo'n beetje alles. Je kunt nog geen scheet laten of de overheid is er al bij betrokken in dit land en dat komt omdat er in de Tweede Kamer louter nog partijen (links en rechts) zitten die alleen maar bezig zijn te bedenken wat de overheid allemaal moet doen. Lijkt mij goed als er weer eens een frisse wind door die Kamer gaat en dat we weer eens gaan prioriteren en een gezond debat gaan hebben over vrijheid versus solidariteit.
Hear hear
Mensen die roepen dat "de overheid moet..." denken helemaal niet na over toezicht en handhaving van al hun regeltjes. Het lukt de overheid al niet om de verkeersregels of het wetboek van strafrecht te handhaven, laat ze daar maar eens mee beginnen.
@Koning Willy | 28-10-21 | 13:55: of uberhaupt misdaad te bestrijden en het land te verdedigen (staat van defensie).
Kweekvlees komt er aan. Je kunt beter tijd en energie stoppen om joden en moslims uit te leggen dat een totaal verbod op dierenslacht voor de consument er gaat komen. Dus òf vegetarier worden, òf verhuizen, òf iets met een jachtvergunning of zo.
Kweekvlees is ook ongezond. Net zoals bijv. Margarine en kweekvis(zalm bijv.).
Zie hier een voorbeeld van de drammerige minderheid die de stille meerderheid een andere richting probeert in te pesten.
- Minder dan 5% van de bevolking lijdt aan vegetarisme.
- De mythe dat vlees zo slecht is voor het milieu is allang doorgeprikt.
Dus. Hou gvd je muil, bleke tofuvreter!
Goor vlees is goor. Lekker vlees is lekker. Het lekkere vlees is vrijwel altijd duur en goed (in deug/biologisch/diervriendelijk opzicht).
'Het alternatief aantrekkelijker maken' werkt niet. Stoppen met goor vlees verkopen, is het enige dat werkt.
Waar valt een frikandel onder?
@SterF... | 28-10-21 | 13:39: in de categorie goor maar lekker. er bestaan overigens wel biologische frikandellen.
@SterF... | 28-10-21 | 13:39: comfort food. met uitjes, mayo en curry.
@SterF... | 28-10-21 | 13:39: Vleesproduct, want gemaakt van separatorvlees, wat geen vlees is, maar een vleesproduct.
Ik heb een paar familieleden die vegetarier zijn, ze zien er erg bleek uit en stinken ook uit hun mond (e.o.a. graflucht)... dus doe mij maar een lekker runder-tartaartje of Grootmoeders gehaktbal met een klodder mosterd, hmm.
Als je mosterd nodig hebt om je ballen eetbaar te krijgen, heb je geen goede ballen.
@Spaanders | 28-10-21 | 13:39: sws doe je mayo bij een gehaktbal.
@janjoker | 28-10-21 | 13:42: Curry in mijn geval.
Wat een bullshit. Ik ken ook veel vegetariërs en de 1 ziet er nog gezonder uit dan de ander. En ze rieken niet naar grafluchten uit hun monden. Dus misschien moet je ze eens attenderen op een gezonde mondhygiëne
Ben toch zo benieuwd wanneer die anti vlees activisten hun vizier ook gaan richten op vleesetende dieren. Past perfect in dit tijdperk.
Zoals Lewis Hamilton met z'n hond gedaan heeft?
soylent green is people.
Valt een beetje samen met die schaamteloze fantasie van de week op schijtzender BNR, daar waren ze een beetje aan het dagdromen dat wij het eigenlijk veel te goed hadden met ons zuivere drinkwater dat zo maar uit de kraan kwam, ook nog eens veel te goedkoop. Ze zagen ons graag ons drinkwater voortaan in de supermarkt kopen. Wat voor een dorre hersenstam moet je wel niet hebben als je met zulke ideetjes rondloopt?
BNR is zo langzamerhand de meest woke zender op de radio. Nog linkser dan dat boterzachte NPO Radio 1.
@janjoker | 28-10-21 | 13:43: Zo benieuwd waar al "commerciële" geld vandaan komt waar ze zogenaamd van bestaan...
@Conan de Rabarber | 28-10-21 | 14:50:
HAL Trust van de Rotterdamse familie Van de Vorm
Ooit stond de vaderlandse pers als een bok op de haverkist te steigeren als zich twee horizonten verder ook maar de contouren van een haardunne vleug van belangenverstrengeling aftekenden.
Vandaag de dag hebben wij een Landbouw Minister die de (vlees)boeren aan het ausradieren is terwijl haar familie multinationale belangen heeft in de productie van vleesvervangers.
Hoe kan dat?
Links- of rechtsom gaat dit er toch doorheen komen langzamerhand. Vooral linksom dan. Over 10-20 jaar worden veel minder of geen geen dieren meer geslacht, de vraag is met de huidige mogelijkheden hoe dat precies in z'n werk gaat: kweken we vlees vanuit het lab, of gaan we toch massaal over op vleesvervangers die steeds beter gaan smaken en eigenlijk nauwelijks te onderscheiden zijn nog soms.
Kannibalisme is zwaar onderschat als bron van eiwitten.
@Conan de Rabarber | 28-10-21 | 13:33: Het is wel geprobeerd, maar de activisten Kreuzfeld & Jacobs hebben aangetoond dat er nadelen voor de gezondheid aan kleven.
@Koning Willy | 28-10-21 | 13:57: Het vlees moet ook zo vers zijn dat het bloed nog niet gestold is.
Ik vreet alleen nog maar 3-sterren beter leven vlees van de lokale slager.
Vanavond spareribs van limburgs kloostervarken. Mjammie www.livar.nl
Hoeveel krijgt u voor deze commercial?
@dathoujetoch | 28-10-21 | 13:32: Dat stort de Visser natuurlijk meteen als donatie op rekening van GS, positief bekijken dus.
Als we iets willen doen aan millieu of klimaat dan zouden we eens moeten beginnen met het NIET
-Vervoeren van levende koeien uit Hongarije naar een slachthuis in Oostenrijk
-Vervoeren van die in Oostenrijk geslachte koeien door Zuid-Duitsland naar Nederland
-In Nederland gaan die geslachte koeien nogmaals over de weegschaal en worden verkocht aan afnemers in Zuid-Duitsland
-Die geslachte koeien worden weer van Nederland naar Zuid-Duitsland vervoerd om ze daar naar de afnemers te brengen.
Maar ja, Nederland verdient er geld aan. Ik heb niks met klimaatgezeik enzo, maar als je hier heel simpel naar kijkt, is het toch totale waanzin kwa dieselverbruik e.d.?
Blijkbaar spelen er dus nog andere prijsverschillen een zodanige rol dat dat hin und wieder profijtelijk maakt.
Lang leve de EU. Idem met varkens voor parmaham, het mag enkel Parma heten als het product uit Parma komt, zodoende moeten die varkens voor de slacht naar Italië. Deze regel komt van Brussel. En denk maar niet dat Brussel haar eigen fouten terug draait.
En dan ook stoppen met het importeren van palmolie uit Borneo en soja uit brazilie. dan is het snel klaar met "de boeren" in Nederland want een koe eet gedurende anderhalf jaar 25kg rommel per dag om uiteindelijke maar 300kg vlees te produceren. vlees is echt de meest inefficiënte manier van voedsel produceren.
@van Hil | 28-10-21 | 13:56: of alleen runderen die met gras en hooi zijn gemest. Schijnt beter te smaken
Anne, Marije, Lianne, Angie, Karolina, Mirte, Fien, Mick (met neusring en lip-piercing), Tamara, Jannemieke, Marilou, Jet, Renske, Clara, Judith, en oh ja de drie mannen (van wie slechts éen met knotje) vormen het dram-team van Wakker Dier, dat, net als de Jehovah's Getuigen, bij U & mij achter de voordeur wenst te komen om U & mij dwingend voor te houden wat de Enig Juiste Weg is, het Rechte Pad.
Dat is nou wat ik bedoel met de feminisering van de samenleving. Hoe feminiener, hoe meer gedram. Hoe feminiener, hoe meer moralisme. Hoe feminiener, hoe meer morele chantage.
Of het nou gaat over zielige dieren, over het klimaat, over het muljeu, over inclusie, over divejjjsiteit of duujjjzaamheid, bij nadere beschouwing blijkt de hoofdmoot van het gedram, het gezeur en de morele dwingelandij steeds weer uit het vrouwen-hoekje te komen.
En dan heb ik het nog niet eens over de zachte D66-heelmeesteressen van de rechterlijke macht en van Justitie, die van ons strafrecht een lachertje maken.
Begrijp me goed; ik ben absoluut voorstander van de gelijkwaardigheid van man & vrouw, maar we zijn hier in Nederland - en sowieso in grote delen van de westerse wereld - een beetje doorgeschoten. Met de kwalijke gevolgen van de emo-politiek als gevolg.
Precies. En iedereen die de baas over iedereen wil zijn en aan iedereen wil vertellen hoe ze moeten leven en hoe ze moeten denken.
Ik werk in het onderwijs. Je hebt gelijk.
en minder humor
Ik heb vleesvervangers geprobeerd. Alle soorten, merken en in elke prijsklasse. Maar het smaakt niet, de textuur is niks en de geur is het ook niet.
De Unoxworst smaakt naar karton, maar met echte karton kan je je reet nog afvegen. Die oneetbare Unoxwost is misschien iets voor Gaby Blaaser. Het wachten is op het kweekvlees van Mark Post,Mr Meat. Echt vlees, maar zonder dat er een koei aan doodgaat.
In principe is het neutraal smakende groente achtige pulp op smaak gebracht met allerlei smaakstoffen om het een vleesvervangend idee te geven. Marketing van je reinste nep met discutabele voedingswaarde.
Smaken verschillen, maar er zit hier en daar wel wat aardigs bij. Met name bij producten die met vlees ook zwaar bewerkt zijn (frikandel, kipnugget) valt het nog wel mee.
De Unoxworst(jes) zijn inderdaad om van te kokken. Die zijn ook op ei basis. Moet je eens uitrekenen hoeveel gebakken eieren je kunt eten voor het geld van een blik vega-knacks.
Het is sowieso slimmer en goedkoper om dan maar direct plantaardig eiwit tot je te nemen. Voor de prijs van twee laffe burgertjes van erwten-eiwit koop je 2 kilo doperwten.
Jaren terug had je de 'boterberg' en de 'melkplas'. Overproductie. Toen kwamen er overheidscampagnes om vooral boter te vreten en melk naar binnen te kieperen. Deze vega waanzin heeft niks met diervriendelijkheid te maken. Maar alles met gestuurde consumptie. De gaskraan in Groningen moest dicht en oh wonder, ineens is gas de duivel en moeten we ervanaf. Heeft echt niets met Groningen te maken. Nu is vlees ineens slecht maar dat heeft er natuurlijk niets mee te maken dat de boeren kapot moeten omdat windmolens en zonneweiden op dit moment beter renderen en dat allerlei zwendelende belangenclubjes met begerige ogen naar de grond loeren om er hun met overheidssubsidie gevulde potjes in te kunnen leegstorten onder het mom van 'klimaat' maar wat niets anders is als geldzucht. Mag! Maar vertel het dan gewoon zoals het is.
Op zichzelf ben ik ook wel in om bij mijn voedselkeuze rekening te houden met diervriendelijkheid. Ik eet niet elke dag vlees, en als ik vlees eet, eet ik het liefst een dier dat iig buiten heeft mogen lopen. Een Oekrainse plofkip komt mijn pan niet in. Maar het gedram van dit soort lui wordt ik ook misselijk van. Als je minder vlees eet, doe je het niet goed, omdat je nog steeds wel eens van een stuk vlees kunt genieten. Als je vegetarier wordt is het nog niet goed genoeg, omdat je nog af en toe een glass melk drinkt. Dit soort luizullen nooit tevreden zijn en waarom is dit soort morele chantage op al dit soort linkse onderwerpen zo ziekelijk.
Luizullen, mooi woord. Een luizel is een soort luie, luizige, zeurende lul.
Gisteren nog zo'n vegan op z'n bek geslagen omdat hij beweerde dat je van vlees agressief wordt.
Ik moest wel lachen.
Een koe is een vegetariër, net als de leden van de partij van de dieren.
Maar gaat de koe ook
met de auto naar het werk
draagt ze kleding
gaat ze met het vliegtuig op vakantie
Heeft ze aparte porties verpakt in plastic
Heeft ze de verwarming aan.
gebruikt ze sfeerverlichting
Zolang de partij vd dierenleden dit nog wel doen, waarom dan een koe veroordelen voor een slecht klimaat?
Ik blijf me verbazen hoe vaak marginaal kleine clubjes dingen voor elkaar krijgen.
Zwarte Piet, blanke kunstenaars verjagen uit musea, GL in 020 die 20% van de ambtenaren wil laten bestaan uit gekleurde medelanders. (voor een uitgebreidere lijst: www.youtube.com/results?search_query=...)
Wat gaat er mis waardoor de minste (qua aantal) maar hardste schreeuwers hier telkens hun zin er doorgedrukt krijgen?
Huidige NPO-media, en de RTL-bazen hebben RTL-Nederland niet voor niets in de etalage staan: tegen zoveel woke/slappe hap wat daar is komen werken is fatsoenlijk ondernemen onmogelijk.
De zwijgende meerderheid wordt niet gehoord, net als bij vogelnestjes, de grootste bek krijgt de wurm.
De zwijgende meerderheid is altijd verliezer.
@Zeurders | 28-10-21 | 13:32:
De zwijgende meerderheid wordt niet gehoord, omdat die zwijgt.
Zeeee graaate rezzzzzeett
Wat doen ze toch allemaal leuk mee met de Goals van het WEF en Gates die ons allemaal aan het GMO groenvoer en insecten willen hebben.
Zouden ze net als Extinction Rebellion de commies van Greenpeace en Antifa gefinancierd worden door dezelfde globalisten.
Heeft deze organisatie ook al wat gezegd over Fauci die honden liet martelen in Tunesië.
Door ze de stembanden door te snijden en ze met hun hoofd in kisten met zandvliegen te proppen.
blog.whitecoatwaste.org/2021/08/31/ph...
Ga dat maar aan onze zojuist geïmmigreerde wolven vertellen. Dan rennen ze meteen weer terug naar Duitsland.
Van al dat nepvlees wat eigenlijk geen vlees in de naam mag bevatten gaat je bloeddruk met rasse schreden omhoog van alle toevoegingen aan geur, kleur en smaakstoffen. Zwaar ongezond dat spul.
Plus: je hersenen raken in de war omdat ze denken dat je vlees eet.
Veganisten zijn natuurlijk zo hypocriet als wat. In water zitten miljarden beestjes, maar dat zien ze niet, letterlijk en figuurlijk. Liever een plant vermoorden dan een varken, want die roepen geen au.
Vleestax in 3... 2... 1...
Maar dan wel gewoon BTW (naar 21% natuurlijk) over de tax. Zoals gebruikelijk.
Grappig dat in praatprogramma’s de gasten vaak aangeven minder vlees te eten , maar ondertussen eet de gewone man meer vlees .
Ik heb zo'n hekel aan die misleidende productnamen van die vegetarische slager.
Allen al de naam "vegetarische slager" , wat slacht die man in hemelsnaam dan?
Geen vegetariers, dat is zeker.
Kipstuckjes die geen kip bevatten,
hamburgers die geen vlees bevatten
Speckstukjes die geen spek bevatten.
Bofkipburger wat geen kip is.
Gehackt wat geen vlees is.
Gehacktbal wat geen vlees is.
Kip-shoarma wat geen kip is. (!!!)
Waarom moet men proberen het vegetarische product te verkopen door net te doen alsof het vlees is.
Een Chinese Iphone kopie mag ook niet verkocht worden als Iphoney.
Waarom dit wel?
Misleiding toegestaan omdat je deugt?
Precies! Ik vind een groenteburger nog niet eens zo heel vreselijk vies, maar noem het inderdaad geen vlees en al helemaal geen vlees vervanger. Vlees kun je niet vervangen.
De echte vegetariër koopt geen nepvlees . Is altijd minder dan echt vlees en soms gewoon vies .
Ja, waarom zouden ze dát nou toch doen, ik heb er nu een jaar over nagedacht maar nog geen één reden kunnen bedenken. En oh, wat zijn al die mensen toch zielig die dachten een echt stukje kip te hebben gekocht!
Het is maar waar je je druk om wilt maken. In een hamburger zit geen ham, een gehakt is geen dier en een slavink is geen gevogelte.
@RideFreeOrDie | 28-10-21 | 13:34:
Triest als je je nepproduct wilt verkopen door de naam van het echte product te gebruiken.
En ja, een slavink is geen sla, en een hamburger bevat geen burgers.
Ook bevat een hotdog meestal geen hond.
Maar daar gaat het niet om, ik mag geen auto verkopen die Merzedes heet, of een horloge van het merk Rolexx op de markt brengen.
Waarom mag in geval van links woke vega deugen, plagiaat wel?
@Nuchternederland | 28-10-21 | 13:54:
Sinds wanneer is kip een merknaam?
"De overheid moet zorgen dat vega aantrekkelijker wordt dan vlees". Wakker Dier vergeet een ding. Vega is als een vrouw (of in mijn geval man): aantrekkelijker is niet automatisch ook lekkerder.
Er schijnen ook vrij weinig veganistische necrofielen te zijn.
Hoe zie je het verschil?
Misschien kunnen ze eerst even tegen de moslims vertellen dat die geen halal geslachte lammeren, geiten en koeien meer mogen eten…
Want onze varkens en plofkippen gaan op humane wijze naar de hemel
@geenjagergeenneeger | 28-10-21 | 13:19:
Humaan...
@geenjagergeenneeger | 28-10-21 | 13:19: Nee onze varkens en plofkippen gaan, net als ik, niet naar de hemel. Die eindigen op mijn bord. De hemel is er voor de halal slachtende dierenmishandelaars.
Opzetje voor de nieuwe rijkscampagne:
Het eten van kip
Is niet echt hip
Neer die poot, je kunt wel zonder
Prop een prei in je donder
Dat laatste zal wel weer verkeerd opgevat worden.
Ik mis nog de hippe straattaal, maar het begin is er.
Daarom: stem op de Partij voor de Kannibalen.
Voor een diervriendelijk, duurzaam en overbevolkingbestrijdend beleid!
De boer moet weg, dus vlees moet weg. Al die mensen die vlees graag laten staan, be my guest, maar laat de rest met rust.
Ga lekker zelf dieren houden op je balkon anders
@geenjagergeenneeger | 28-10-21 | 13:21: heb geen balkon
Bij de truussen van koffietijd ook al besproken.
Die doen het met steun van de gokverslaafden ( vriendenloterij ) en zo.
Alles onder dwang van een stel zeikers.
Mensen schijnen een tekort aan zink te hebben. Zit voornamelijk in vlees en vis. Dieren die niet gegeten worden, worden ook niet gehouden. Het dier is er niet mee gediend. Vegetarische gerecht bevatten veel zout. Niet te vreten en slecht voor je.
Was op controle bij huisarts. Bloedonderzoek en zo. Zegt hij: 'je moet meer rood vlees eten. En paté'. Ik: 'zet dat even op een briefje voor mijn vrouw...'. (i.c.: ijzertekort doordat ik al een tijdje vlees minderde...)
En om het een beetje op smaak te krijgen moet er allerhande troep in. Daarnaast, de Vegetariese Slager zou geen bestaan hebben als zijn producten geen verwijzing naar vlees zouden hebben. Gehackstukjes worden dan Stukjes en niemand zou dat kopen, omdat je niet weet waar het naar smaakt. Ergo de Vegetariese Slager kan niet zonder vlees.
Eten is emo geworden, maar vega is 10x meer "processed food" als een stukje vlees. Voor het klimaat is Wakker Dier niet wakker.
Alleen als het vlees vergiftigt is met een flinke dosis cyanide zou vega misschien, echt heel misschien, aantrekkelijker worden.
Ik eet ook geen wakker dier, ik eet geslacht dier. Probleem opgelost?
Yeah! Meer vlees ! Fuck koeien en varkens!
Ben ff broodje ros halen
Ik houd van de natuur.
En dan zie je chimpansees in Afrika die vegetarisch zijn.
Maar af en toe trekken ze een bonobo aap uit de boom en vreten em op.
Dus soms moet er vlees in.
Ik snap het wel.
Wakker dier? Hoeveel mensen zijn dat die denken voor ons te moeten beslissen? Hebben we die gekozen?
Overgaan van vlees naar vis schiet ook niet op.
Tot voor kort werd aangeraden om 2x per week vette vis te eten. Dat is door het Voedingscentrum terug gebracht naar 1x per week.
Op de vraag of het dan ongezond is en daarom maar 1x per week was het antwoord dat als men zich aan de gezonde richtlijn van 2x per week zou houden dat dit zou leiden tot overbevissing. Dus lege oceanen.
Overgaan op vleesvervangers is ook niet goed want voor de soja productie moeten hele wouden gesloopt worden.
Rood vlees, zoals biefstuk en gehakt, is al tot "ongezond" verklaart.
Met andere woorden; er zijn teveel mensen.
@SterF... | 28-10-21 | 13:14: De oplossing: de mensen die zonodig de aarde kapot willen vreten moeten gewoon mensen vreten: alle problemen opgelost. Ze moeten ze natuurlijk wel zelf jagen: ik zie al een mooie TV show voor me: een mooi aangelegde wildernis waarin 200 mensen voor een jaar opgesloten worden tot er nog maar 1, volgevroten, uitkomt.
Gewoon minder. Dat gesmeer met dieren moet afgelopen zijn. Het kan ook minder. De helft wordt verbrand met wanstaltige bbq en weggegooid in supermarkten, omdat het over de datum is.
Probeer tegenwoordig eens een stukje vlees te kopen waar nog geen marinade of kruiden op/in zitten. Bah.
Dat vlees komt meestal uit de vrieshal, want waar haal je als het zover is ineens voor 17miljoen zielen BBQ pakketen vandaan.. Ik loop er met een groet bog omheen voor mij alleen Bio of Wagyu van de allerbeste kwaliteit , minder maar wel lekker..
@Smoelensmid | 28-10-21 | 13:24: Gelukkig. Nog een verstandig en ethisch mens. We zijn met z’n tweeën nog over.
2030: Iedereen aan de tofuburger, met wortelfriet, voorzien van een QR-code om de calorieën te registreren!
Het probleem is niet de consumptie van vlees maar de productie van nieuwe vlees. Dit vooral binnen niet-westerse gezinnen.
Misschien kan Roos Vonk nog een ondersteunend onderzoek verzinnen voor wakker dier.
Ach, de trend is toch al jaren dat veel mensen minder vlees eten, en dat moet je gewoon positief blijven stimuleren, lijkt me. Ondergetekende is goed voorbeeld. Ik zal nooit een volledige vegetariër worden, maar eet bewust minder vlees. Het is beter voor jezelf - elke dag ca 200 g vlees verorberen is helemaal niet zo gezond - beter voor de dieren, en beter voor het klimaat.
En nee, niet al die vleesvervangers zijn even smakelijk, maar er zitten echt heel aardige producten tussen tegenwoordig.
Precies. Het probleem zit er in dat dit soort wijzigingen door radicalen ingezet wordt, vervolgens is het nooit genoeg. Zelfde bij de Zwarte Piet discussie, klimaat, en nu dit weer.
Zelf eet ik ook misschien 3 keer per week vlees, de rest van de tijd vega. Variatie is heel gezond en prima.
Vervang rood vlees voor wit vlees en je hebt al een zeer aanzienlijke bijdrage geleverd, mocht je daar interesse in hebben.
Dieren die niet gegeten worden, worden ook niet gehouden. Hoezo beter voor het dier?
Helemaal eens. Minderen. Maar het is een prestige geworden, ik eet veel vlees, dus ik ben rijk ofzo.
Ik denk dat veel mensen minder vlees eten omdat het steeds duurder wordt. Niet omdat ze dat per se willen.
Maargoed, vlees heeft proteinen en vet. Perfect, en gezonder dan koolhydraten.
@Sierstrip | 28-10-21 | 13:10:
Ik vergat erbij te vermelden dat als ik vlees eet, dat altijd biologisch vlees is. Die dieren hebben iets beter dan de andere.
Ja, die gasten zien ook wat elke kleine kwetsjankgroep voor elkaar krijgt met wat gedram...
Over levend vlees kapot martelen hoor ik de dierenvrienden nooit.
Dus moeten we vlees eten uitroepen tot koeltoer, dan mag het wel.
Sterker nog, daar is vast wel een subsidiepotje voor.
Ik vind nagenoeg alle groenten heel lekker. En ik kies ook de aardappelens die ik lekker vind. Maar zonder vlees is het niet compleet. Over die aardappelens wil ik ook gewoon échte jus. En niet zo'n ranzig zakje droge jus dat je moet aanmaken met water.
Aardappels of aardappelen. Aardappelens is een verhaspeling van beide. Uw taalnazi hieronder vertelt u zometeen de juiste term hiervoor. Tautologie? Contaminatie?
@_pacman_ | 28-10-21 | 13:13: gewoon dom, een beetje
@_pacman_ | 28-10-21 | 13:13: Ik vind het gewoon leuk klinken.
Alsof groenten opgegeten willlen worden. Blijkbaar geeft wakker dier niets om groenten. Blijkt natuurlijk ook wel uit hun naam.
Van die klimaatknuffelaars moeten de boeren weg, maar de koe blijft achter. Van de koeihuggers mag ik ze niet opeten. Ik voorzie Indiase toestanden.
En varkens worden al heel lang gedemoniseerd door bepaalde groepen.
Het mallotige is dat slechts 4,5% van de Nederlandse bevolking vegetariër is en een luizige 0,5% is veganist.
Maar ze hebben een grote bek voor 10.
In andere landen liggen de percentages nog lager. Dus waar hebben we het over.
"ze hebben een grote bek voor 10"; net zoals heel veel andere "minderheden" momenteel.
Grote bedrijven zijn ondertussen ook al helemaal wokeveganist aan het worden, en drammen en dwingen hun werknemers en klanten die kant op.
Dus die percentages gaan stijgen.
Het ND:
Nederlanders aten minder vlees in coronaperiode, maar nog altijd meer dan gezond is.
Heerlijk een goed stuk vlees thuis of in het restaurant.
Heerlijk dadelijk een goed stuk wild in het restaurant (=traditie),
Heerlijk een goed stukje vis thuis of in het restaurant.
Heerlijk een goed stukvlees of vis op de barbecue in de zomerdag,
Heerlijk een haring met uitjes happen bij de viskraam.
Want onthoud: Ik bid niet voor sojabonen!!
nee laat dat maar aan die koeien en kweekvissen over die knielen wel voor soya schroot.,zelfs kweekwild ligt er al in de schappen.. Tenzij het de allerbeste BIO organic grass fed koeien zijn..
Was bij een nieuw exclusief steakhouse in Amsterdam Noord en man man wat is een professioneel bereide steak toch lekker. Daar ook al EAT VEGAN op de ramen gekalkt door de vega wappies. De tyfus voor ze.
Woon m'n hele leven al in noord en deze helaas toch gemist. Naam?
Vlees en Co
@Misterspok | 28-10-21 | 13:16: Mijn dank is groot.
Om te voorkomen dat er teveel sap uit uw vlees loopt, laat u dit na bereiding voldoende rusten. En gebruikt u uiteraard een goed scherp mes, het liefst zonder kartels. U serveert daarnaast echte groente zoals deze te kust en te keur in Nederland te krijgen is. Helaas tegen een BTW tarief van 9%.
Maar waarom zou je goed gedrag willen belonen als je ook als zedenmeester de belasting op "immoreel" gedrag kunt verhogen?
"Je ziet hoe bepalend verleiding is. De overheid moet zorgen dat vega aantrekkelijker wordt dan vlees."
Dit is dus precies het probleem. Vega is niet aantrekkelijker dan vlees, en een overheid kan vega ook niet aantrekkelijker maken. Hoe zou die overheid dat moeten doen? Nee, het gaat helemaal niet om aantrekkelijker maken, het gaat om regels, geboden en verboden invoeren die het voor de consument moeilijker maken en uiteindelijk onmogelijk om nog aan vlees te kunnen komen.
Zeg dat dan ook, Wakker Dier, zeg dan wat je bedoelt: de overheid moet met dwingende maatregelen komen die gericht zijn op het ontmoedigen en uiteindelijk uitbannen van vleesconsumptie.
Misschien een QR-code invoeren en vlees op rantsoen?
Waarom hoor ik nu nimmer over de "noodzaak" om immigrantengroepen mee te nemen in dit "eerlijke" verhaal?
Klimaat-, milieu-&dierwelzijn-besef is juist in die alsmaar groeiende groep minimaal.
Maar blijkbaar durft men de deugende vingers er niet aan te branden, iets met "stigmatiseren" "discrimineren" en feitelijk is het gewoon betuttelracisme.
Hoe dan ook, die mensen eten er geen lapje vlees minder om, laten zich niet overtuigen door een stel beroepsdeugers, en waarom zouden ze ook?
Ik trek me ook niks aan van die drammers.
Dinsdag nog onbeperkt spareribs gegeten bij de Hebberd....
Een nieuw clubje beginnen en de dan verkondigen dat de overheid clubs als wakker dier moet verbieden. Jankerds eerste klas weer.
Vegetariërs zijn asocialen, ze eten al het eten van herbivoren op.
De Jumbo doet al mee. In hun winkels liggen verse worsten van 390 gram. Verse worsten horen 500 gram te wegen. Jajaja, ik hoor reaguurders al verzuchtend denken 'ga naar de slager voor je vlees.' En ja, dat doe ik wel heel vaak maar soms ben ik daar te lui voor.
Mensen die dieren vreten zijn klootzakken!
En nu ga ik de babi pangang van gister even opwarmen.
Ik had ajam pangpang.
Zo is dat. Ik vind het een hele goede en deugdelijke zaak dat andere mensen stoppen met vlees eten; daar zouden veel meer mensen een voorbeeld aan moeten nemen.
@Leptob | 28-10-21 | 12:59:
Kip, ook lekker.
@jemagookniksmeer | 28-10-21 | 13:00:
Ik vind dat iedereen met vlees moet stoppen.
Dan kan ik doorgaan.
Vega is helemaal niet zo aantrekkelijk. Dat is het hele probleem. Bovendien heeft de mens voedingsstoffen nodig uit vlees.
Onze dochter met een uitmuntend afgeronde master opleiding voeding en gezondheid Wageningen University weerlegt deze voedingsstoffen onzin met twee vingers in haar neus, ze is zelf al jaren afwisselend vegan en vegetarisch. heeft er nog nooit zo goed uitgezien en en met haar maatje 34 in blakende gezondheid ieder half jaar getest en bewezen met bloedonderzoek bij de huisarts..
@Smoelensmid | 28-10-21 | 13:45: Met de opleiding van je dochter lukt het ongetwijfeld wel, maar voor de gemiddelde mens komt het neer op vitaminepillen slikken.
@Koning Willy | 28-10-21 | 14:03: Gelukkig werkt ze als seniorproduct ontwikkelaar bij een van de grote voedingsindustrie bedrijven in Nederland, dus daar kan ze haar Knowhow implementeren en meer mensen gezond vega laten eten.. achter de schermen gebeurt er heus veel meer dan je denkt...
Weer een dag dichterbij bij de grote reset - en dan bedoel ik de reset waar al dit soort idiote clubs een trap onder hun kont krijgen en het land uitgezet worden.
Dat gelul over vlees komt me werkelijk mn strot uit ondertussen.
Tegenwoordig is iemand die een normaal, gezond menselijk dieet consumeert, wat ook nog lekker is godbetert, een soort van genocide plegende asociale bruut geworden. Die kwijlend van voorpret lammetjes staat te slachten met een botte parang en biggetjes levend boven een kampvuur roostert.
En dan die bleke vega neusjes, immer chagrijnig en immer vol afkeuring, druipend van hun vermeende moreel gelijk wat dragen die dan bij aan een "betere wereld"? Ze vreten als een sprinkhanenplaag alles op wat ze in andere landen daarom niet meer hebben. Voorbeelden te over. Hectares tropisch bos die worden gekapt om aan de westerse vraag voor soja of quinoa te kunnen voldoen. Die mensen hebben daar zelf niks meer te vreten omdat Sterre en Jurre hier zo nodig moeten Deugen. Klotevolk is het.
Vreet gvd een halve haan uit Brabant ipv over de ruggen van de plaatselijke bevolking geteelde en per vliegtuig ingevlogen rechtsdraaiende linzenpap.
Ik begin intussen te verlangen naar een zakje gefrituurde Wapperende Deugvingers. Dan noem ik mijn frietkot "Wappie".
Er is geen alternatief voor vlees, ja vis maar dat is eigenlijk hetzelfde.
Gaan ze het nu ook hebben over Halal vlees, of ligt dat subsidietechnisch gezien iets te gevoelig?
Heb je (voornamelijk) de dames op kantoor die vegan zijn, eens goed bestudeerd/bekeken? Zien vaak wit, grauw en blauw onder de ogen.
Daarnaast hebben ze het altijd koud, de verwarming moet altijd op 23/24graden. En zelfs dan presteren ze het om nog met een vest in de meeting te zitten.
HR heeft een onderzoek gedaan naar ziekteverzuim, wat blijkt?! Het ziekteverzuim is groter onder de vegans(voornamelijk vrouwen, dat dan weer wel)
Dus...
1. Omdat zij geen vlees eten, wordt er meer stroom gebruikt(onderhoud e.d. aan de verwarming/installaties nog niet eens meegerekend)
2. Het verzuim heeft als gevolg dat concullegae werk over moeten nemen, wat daarmee de onderlinge sfeer benadeeld en bij deze werknemers ook de druk op een gegeven moment teveel is.
Nee lekker vegan zijn, das zoooooo goed voor het milieu en de medemens.
De damesdingetjes die jij noemt hebben volgens mij weinig met het vegan-zijn te maken, maar zijn meer algemeen het gevolg van de stofwisseling van vrouwen.
@Zeurders | 28-10-21 | 13:00: Nou nee, ik zat voor Coron nog bij een project op klant locatie. 6 mannen en ik op de kamer. Drie hiervan waren van de vegetarische persuasie. En je mag raden wie altijd ziek thuis zat. Juist deze drie quinoaknabbelaars.
@Zeurders | 28-10-21 | 13:00:
Ja en nee.
Ja, de stofwisseling is anders bij vrouwen dan mannen(wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat)
Nee, want als ik kijk naar de vrouwen die wel vlees eten(met mate of veel) dan puffen die ook net zoals de mannen van de warmte in de meeting.
Als je genoeg collega's hebt en je kan een vergelijking maken zou ik het je zeer aanraden.
Is alleen al leuk om op basis van je onderzoek te zien of de voorspelling, wanneer die ene collega weer ziek is, waarheid wordt.
En als je data zo gedegen is kan je ook weddenschappen afsluiten hehe.
Voornamelijk met mannen is het devies, niet alle vrouwen vinden het leuk als ze erachter komen. (ik als vrouw ben een uitzondering)
Vegetarische gerechten kunnen echt wel lekker zijn, maar een keuze menu van €37,95 onderdrukt die culinaire creativiteit wel een beetje.
valt het op dat elke scheet van wakker dier voorpagina nieuws is bij de NPO, Persgroep en Mediahuis. Die postcodeloterij miljoenen werken aardig voor hun. Ook weer bewijs van dat de "wetenschap" de taal spreekt van wie hun betaald
Kwam de kogelbiefstuk nu van links of van rechts?
300 gram entrecote. ik krijg al maagzuur bij de gedachte. Liever 150 gram echt goede biefstuk. Het hoeft van mij niet VEEL maar wel lekker.
Ook gewoon zonder vlees kan gewoon. Maar vegasjagrijn me door de strot laten drukken ben ik allergisch voor.
Die hele humorloze vegane ascetische maatschappij gaat van Oef nooit meemaken.
Gewoon op vrijdag vlees eten, toch.
Ik hoorde dat Frans T geen restaurant meer inkomt.
Even een kwartslag draaien, zijlings naar binnen, dan gaat het nog net met z'n buikomvang.
@_pacman_ | 28-10-21 | 12:52: Frans T is van links naar rechts smaller dan voor voor naar achter. Het vette varken.
Via de artiesteningang nog wel.
Via de dubbele bevoorradingsdeuren komt Franske voorlopig nog in elk restaurant binnen.
Of die restaurant hier blij mee zijn, is een ander verhaal.......
Frenske vreet de hele boel leeg.
Past niet meer?
Waarom moet de overheid de marketing doen voor de vega-industrie?
Dat kunnen ze prima zelf, en waarschijnlijk ook beter.
Grote marketingclubs als UNilever zetten er al massaal op in om consumenten zo gek te maken grof geld te betalen voor goedkope planteneiwitten.
2018:
Voedings- en levensmiddelengigant Unilever lijft de Vegetarische Slager in.
De overname van de producent van vleesvervangers wordt in 2018 afgerond.
"Ik ben heel blij, dit is waar we om begonnen zijn", reageerde oprichter Jaap Korteweg.
Korteweg werd meerderheidsaandeelhouder en liep fiancieel gezien binnen.
Tsja, principes wijken natuurlijk als sneeuw voor de zond zodra geld om de hoek komt....,
"Een maximale hoeveelheid vlees per maaltijd? Een verplichte sla-spareribs-verhouding op het menu? Of toch gewoon een lading belasting op leuke dingen?"
Of gewoon alledrie maar vooral dat laatste.
Het gaat extra belasting worden, die dan weer gaat worden weggegooid naar een of andere linkse hobby. Leer mij Den Haag kennen.
De tijd dat ik nog een greintje sympathie kon opbrengen voor Wakker Dier eindigde met de protestkruizen in het weiland, toen er varkens geruimd moesten worden wegens de varkenspest.
Bovendien, onze overheid is al jaren lang vlees noch vis.
Immunitijdsgeest.
Als ze zo'n restaurant naast de Oostvaardersplassen hadden gehad hadden al die afgeknalde en verhongerde dieren nog nut gehad. Bovendien scharrelvlees.
Dat vlees is toch ook gewoon verkocht aan oa restaurants?
@Lorejas | 28-10-21 | 12:50:
Geen idee, zou zo maar kunnen. Je moet er natuurlijk wel bijtijds bijzijn want aan zo'n uitgemergeld karkas heeft niemand iets.
“De overheid moet zorgen dat vega aantrekkelijker wordt dan vlees.”
LOL!
Ja, de Overheid! Want ons gestampvoet werkt niet, boehoe.
.. want een rendabel marketingbedrijf gaat niet aan zo'n dood paard sjorren.
De overheid kan lekker de tyfus kreigen met hun inclusieve vega bullshit.
9 van de 10 vleesvervangers is meuk met een paneerlaag eromheen. Die dan vervolgens gefrituurd wordt om een egale bruine korst te krijgen. Kortom, ook niet echt heel erg goed voor lijf en leden.
En 4 keer zoveel zout als in normaal vlees.
@Mr_Natural | 28-10-21 | 12:49: Dat is een keus van de fabrikant, omdat het smaakpanel vaak vindt dat veel zout lekkerder is.
@Mr_Natural | 28-10-21 | 12:49: sterker nog; Er zit van oorsprong geen zout in vlees.
@Zeurders | 28-10-21 | 12:52:
Anders zit er helemaal 0,0 smaak aan.
@horsteknots | 28-10-21 | 12:53:
1,51 gram per 100 gram, lees ik.
@horsteknots | 28-10-21 | 12:53: Klopt niet, in dierlijke cellen zit wel degelijk wat zout, hoewel bij lange na niet zoveel als sommige mensen bij het bereiden van de maaltijd gebruiken.
@Zeurders | 28-10-21 | 12:56: te verwaarlozen hoeveelheid. Maar bedankt voor de input
Hoezo kogelbiefstuk.... er moeten nog 15.000 zwijnen afgeschoten worden op de veluwe dus ik zou zeggen een wildzwijn stoofpotje met bijbehorend bier :-)
Honger nu!
Precies, restaurantjes in en om de Veluwe. Als niet de wolvenpopulatie zich enorm uitbreidt en na dat alle zwijnen op zijn zich aan de schapen in de rest van Nederland vergrijpt.
Nu krijg ik ook honger
snel naar de vleesch-specialist op wat everzwijn te scoren
Wakker Dier, is vlees noch vis.
Vegan Kills www.youtube.com/watch?v=Vinqph-g5QI&a...
KWF: tegen kanker
Longfonds: tegen longziekten
WNF: pro-natuur
Wakker Dier: tegen vlees.
Revolutionair nieuws!
WEF: tegen de mens.
Maar als we geen vlees meer eten moeten al die dieren weg, dat is ook niet aardig om de dieren werkeloos te maken.
Nederlandse overheid tegen Nederlanders.
REAGEER OOK