Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Yippie Ki Yay. Voor gratis wonen in het StamCafé

Woningnood door olifant in kamer - VVD (lees COA) doet LALALALA

Nu we het toch over wonen Daniel Koerhuis (vvd) hebben. Even twee dingen die vandaag in het oog sprongen. De tweet van statenlid Yael Potjer (zie onder) die terug naar moeders in de Achterhoek gaat omdat er geen fatsoenlijk huis te krijgen is in Utrecht, én dat hilarische verhaal op Franska (huh wie?) van een parttime yogamoedertje uut de Randstad dat zich stierlijk verveelt in Nergenshuizen, Overijssel waar ze galema galema praten en niet weten wat havermelk is, en mandala's tekenen en djembé spelen doen ze ook al niet, daar op het platteland. IK HEB ZO'N SPIJT VAN MIJN VERHUIZING. Djiezus, tuthola, zeik niet zo. Het Oost'n van Nederland is helemaal geweldig, ze hebben De Graafschap en tanken & bier halen doe je in Duitsland. Check toch die schitterende Funda-pagina met huizen huizen huizen in De Achterhoek. Voor weinig! Voor het geld voor een parkeergarage in 020 heb je daar al een huus met een tuun. Kopen zonder Kijken, en parkeren voor niks nakkes (en altijd plek). En morgen gezond weer op, om naar je werk te gaan en centjes te verdien voor een Eigen Erf.

Kraken zonder Kijken!

Social

Bezichtiging woonhuis anno 2021

Social
Social

Vrouw heeft prima tiny house. Blijft zeuren

Bob: "Joe woningzoekende millennials. JULLIE ZIJN GEMAKZUCHTIG"

Wrom heeft deze meneer nog geen talkshow?

Social

Reaguursels

Inloggen

Het NRC:
Is de kloof links-rechts terug van weggeweest? Caroline de Gruyter ziet tekenen daarvan, met een blik op de Duitse verkiezingsstrijd. En ook in Frankrijk lijkt de discussie weer meer te gaan over klassieke maatschappijopvattingen. „Het goede nieuws is dat het debat over sociaal-economische zaken terugkeert in het midden. En dat het minder loont om op de flanken van alles te lopen gillen, tot fascistoïde leuzen aan toe. Niet voor niets bleek uit het Franse onderzoek dat radicalen de terugkeer van de traditionele tegenstelling links-rechts het meest betreuren. Mooi zo. De democratie moet het hebben van een fel maar beschaafd, inhoudelijk debat.”

cugel | 13-09-21 | 19:13 | 2

"En dat het minder loont om op de flanken van alles te lopen gillen, tot fascistoïde leuzen aan toe."

Even een sneer naar rechts. Niet "... tot communistische leuzen aan toe." bijvoorbeeld. Alsof die voor minder doden en Jodenvervolging en massaal uitmoorden verantwoordelijk zijn geweest.

Sans Comique | 13-09-21 | 19:33

@Sans Comique | 13-09-21 | 19:33: Je hebt helemaal gelijk over het verleden, tot de moord op Pim aan toe, maar ik krijg de indruk dat men, na het islamisme, rechts nu als het gevaarlijkst ziet: meer dan links. (Tenzij je plunderende BLM demonstranten als links ziet, waar iets voor te zeggen is).
Enige tijd geleden had ik een lijstje in de gaten gehouden individuen in Belgie op GS gezet. Daar waren iets als 3x zoveel gevaarlijke rechtse mensen bij dan linkse mensen.

cugel | 13-09-21 | 19:50

Wat gekopieerd uit de Volkskrant omdat het echt goed is voor de discussie hier, mijns inziens:

"de opkomst van de destructieve identiteitspolitiek, de grote verbindende factor tussen radicaal-rechts en radicaal-links, twee groepen die elkaar niet alleen vinden in zelfmedelijden, langetenenpavlovs en slachtofferschap, maar zich ook steeds vaker verliezen in illiberale denkpatronen."

"Radicaal-links noemt zich woke, radicaal-rechts noemt zich wakker, maar beide hebben vooral zitten slapen tijdens de geschiedenisles. De Verlichting is volkomen aan hen voorbijgegaan en met hun identiteitsdenken zitten ze op het denkniveau van een holbewoner - hunnie en hullie. Iemand die zichzelf en anderen reduceert tot zijn huidskleur, geslacht, geaardheid of welke particuliere eigenschap dan ook, is niet progressief, maar primitief."

Leve de Volkskrant en de auteur (Schimmelpenninck) van deze twee quotes die volgens mij echt heel goed zijn.

cugel | 13-09-21 | 10:30

Een idee van een nieuw tv programma , waar woont jouw huis.

wiers | 13-09-21 | 10:25

De meeste mensen willen graag wonen waar hun werk is. Er is veel werk in de Randstad. Er is ook geen ruimte meer dus de prijzen voor een postzegelje grond en huizen rijzen de pan uit. Misschien eens gaan kijken naar een baan buiten die Randstad. Het zal even wennen zijn om niet 15 minuten te hoeven wachten in de kroeg om een biertje te hoeven bestellen of te moeten kiezen welke lege, gratis parkeerplaats je nu toch weer moet kiezen, je jezelf ineens helemaal alleen op een kilometers leeg strand of duingebied bevindt. Niet tot diep in de nacht hordes dronken toeristen in de straat, complete wijken in de stad waar je als blanke Nederlander beter maar niet meer kan komen, alle vertier moeten delen met nog eens 50000 man die allemaal hetzelfde willen en zich ook allemaal even belangrijk vinden. Nooit eens rust in je kop, altijd overal maar volk om je heen. Nooit een vrij tafeltje in je favoriete restaurant. Overal files, overvol OV, gestresste mensen met een ikke ikke mentaliteit. Blijf maar lekker daar. Die zooi is leuk als je 18 jaar oud bent en je van de ene rave in de andere rolt maar op een gegeven moment is het klaar. Dat moment komt eerder dan je verwacht. Misschien niet bij iedereen maar bij het gros van het volk wel. Als je wat spaarcenten hebt en je al de uitgebreide keuzes die grote steden je bieden op waarde weet te schatten, zou ik overwegen om je heil te zoeken in het buitengebied. Nederland is niet zo fokking groot dat je uren moet reizen om ergens te komen waar je graag naar toe wil. Hotelletje pakken en mooi de volgende dag weer terug naar huis.

clockandhammergame | 13-09-21 | 10:09

Zelden zoveel zelfmedelijden gezien en zo veel first world problems voorbij zien groenlinksen als in dat zeikverhaal op Franska. Je leven zal maar verwoest zijn omdat een plaatselijke buurtsuper niet weet wat havermelk is en omdat er geen tram voorbij je huis dendert in de Achterhoek, waar je naar toe verhuisde vanwege... de rust en stilte. Ook schijnt het zelf actief zijn in hobbyclubs of sportverenigingen heel eng en moeilijk te zijn, maar dat is normaal wel hoe je nieuwe mensen ontmoet. Ik hoop dat die site zo ontzettend hogeschoolironie en -sarcasme is dat zelfs ik het niet door heb, in het andere geval kan ik alleen maar medelijden hebben met de buren van deze idioten. Ze zouden Amsterdammers in Amsterdam moeten opsluiten en de sleutel moeten weggooien van die stad. Net als in Leiden, toen.

Jessinator | 13-09-21 | 09:53 | 1

Het is de treurigheid ten top en zegt alles over deze Franska.
Waarschijnlijk is ze nog erg jong, een milennial, want ze kent zichzelf nog niet. Heeft een romantisch plaatje van ergens anders leven in haar hoofd en oh, het komt niet uit.
Blijkbaar moeten al haar prikkels van buitenaf komen, zichzelf weet ze niet te vermaken. Alles in haar verhaal is doordrenkt van vermaak en consumeren ( hippe winkels, terrasjes met buurtgenoten). Zo te lezen maakt ze zich geen zorgen over het milieu, maar draait het om haar zin.

Op zich begrijpelijk dat ze op haar jonge leeftijd de gevolgen van een dergelijke verhuizing niet heeft overzien, maar om dan ook nog in zo'n verhaal de wereld in te slingeren .. Dan heb je echt nog veel te leren.

Roos | 13-09-21 | 10:06

GS heeft een uniek geluid en een redelijk uniek concept, maar wordt het niet gegijzeld door de meerderheid rechtse opinie waardoor de intellectuele wendbaarheid wat afneemt?

cugel | 13-09-21 | 09:40 | 4

Dan was Cambodja ten tijde van Pol Pot een absolute vrijhaven van intellectuele wendbaarheid

BASinnic | 13-09-21 | 09:48

Een interessante gedachte. Door een rechts geluid neemt je 'intellectuele wendbaarheid' wat af. Kun je 'intellectuele wendbaarheid' definieren en heb je onderzoeken of onderzoeksdata waaruit blijkt dat het intellect van mensen die aan de rechterkant van het spectrum zitten zelfs met WD40 niet meer los te krijgen zijn en/of waaruit blijkt dat het intellect van militant links drammend en deugend tuig als Femke Halsema en Rutger Groot Wassink zelfs met ducttape niet vast te zetten is maar als een Barbapapa blijft bewegen?

Of is het gewoon de mening van een deugende, linkse internettrol die eerst het 'extreemrechts handboek' van de NPO heeft gelezen en hier uitsluitend even komt om bij voorbaat vast te stellen dat het helemaal klopt?

Jessinator | 13-09-21 | 10:14

@Jessinator | 13-09-21 | 10:14: Ik lees Blendle en doordat ze alle publicaties doorploegen kom je een grote variëteit aan meningen tegen.
GS heeft een vrije discussie, maar de teneur is rechts, hetgeen de verschillendheid van de meningen vermindert.
Overigens waardeer ik het dat jij en BASinnic en Naall de moeite nemen om niet alleen mijn post te lezen maar hem ook te becommentariëren.

cugel | 13-09-21 | 14:07
▼ 1 antwoord verborgen

Als je als 20 plusser nog steeds op de spinazie of kunstacademie zit heb je ook helemaal geen zin in een werkzaam leven natuurlijk, en dan is alles al snel te duur, dan heb je die zuur verkregen centjes van de overheid hard nodig om de terrasjes te bekostigen, en heb je halfgaar geen tijd voor een baan.

Mr. C | 13-09-21 | 09:30

Gelukkig is de redding voor het Westen (i.e. West-Nederland) nabij: de Noordelijke provincies gaan 220.000 woningen bouwen. www.provinciegroningen.nl/actueel/nie... Spoorlijntje erbij, goed voor bereikbaarheid en werkgelegenheid - ahum, we bedoelen hier goed voor de grote projectontwikkelaars, bouwbedrijven, infrabedrijven, nutsbedrijven. Zij ruiken het grote geld als wolven. (We hebben het maar even niet over de ongewenste sociale gevolgen van dit plan.)

mozaard | 13-09-21 | 08:57 | 2

Meer woningen in Groningen, dat is vragen om problemen. Provincie is niet geschikt voor mensen met een zwak mentaal gestel .
nos.nl/artikel/2397618-meer-onderzoek...

small_town_dude | 13-09-21 | 09:26

@small_town_dude | 13-09-21 | 09:26: Wat te denken van het cultuurverschil? Die Groningers die kunnen naar alle waarschijnlijkheid namelijk wél zelf hun schilderijtje ophangen of een cv-ketel bijvullen. Het is gewoon een ander ras.

mozaard | 13-09-21 | 11:35

Wat maakt eigenlijk het verschil tussen een activist en een terrorist? Laatst hadden klimaatactivisten de ramen ingegooid bij een bank in Londen. Mijns inziens is er dan sprake van terreur.

intrigant | 13-09-21 | 08:52 | 1

Vermoedelijk geen terrorisme maar actief je mening laten blijken zoals ook het in brand steken van woningen en auto's. In ieder geval vele malen onschuldiger als het vragen van " minder minder minder".

jan huppeldepup | 13-09-21 | 10:00

Alles in het leven heeft te maken met verwachtingen. Of je iets leuks vindt of juist niet heeft te maken met wat je er vooraf van verwachtte.
Had die mevrouw nou echt verwacht dat haar leven hetzelfde zou blijven als in Amsterdam, maar dan in een groot huis met tuin aan de rand van een bos? Dan waren dat absoluut verkeerde verwachtingen, en ja, dan valt iets voor je gevoel tegen.

Verder een oproep aan alle randstedelijken: lekker daar blijven! Het is hier saai en vies en je verstaat ons niet!

Timide_Aso | 13-09-21 | 08:49

Waarom zit u altijd tegen uzelf te lullen?

JJMS | 13-09-21 | 08:59

@Freezzz | 13-09-21 | 08:55:
Als je in het openbaar protesteert tegen Rutte, als bejaarde, man, vrouw of kind, in openbare ruimte, dan treedt de politie keihard op, krijg je knuppelslagen, wordt je in politiebusjes ontvoerd etc maar als Antifa-fascisten een bedrijf van iemand bezetten ......

Freezzz | 13-09-21 | 09:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Die Annemarie van Gaal spoort ook voor geen meter. In haar column in de Telegraaf stelt ze voor werklozen een uitkering van €1000 per maand te geven (maximaal een half jaar). Meer geld mag je lenen en terug betalen als je weer werk hebt. Annemarie heeft een hekel aan mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt. Buiten hun schuld om want als het de schuld van de mensen zelf is, is er geen recht op WW. Wat een kutwijf.

Leptob | 13-09-21 | 08:36 | 3

Populistische column des onderbuiks.

Mr_Miscellaneous | 13-09-21 | 08:47

Lol, dat gaat vast werken. Lenen zonder de intentie het ooit terug te betalen, dat is de realiteit.

JJMS | 13-09-21 | 08:58

Je gunt ieder zijn bloembollen fase.

Naall | 13-09-21 | 09:49

Nou even wat luchtige momenten uit de overkant van de plas om het nieuws van de nakende krona/social credit points app wat op te vrolijken:

Leuke photo op met Sleepy Joe: https://twitter.com/JackPosobiec/status/1437221788937826305/photo/1

Twamp die zieltjes wint bij een bokswedstrijd: https://twitter.com/JackPosobiec/status/1437013939284553733

Graaf_van_Hogendorp | 13-09-21 | 08:34

Geen reclame maken voor de Achterhoek, Pritt.
Laat al dat westerse gajes (wie zijn toch die mensen) hier wegblijven.

meneer Q | 13-09-21 | 08:31

Goedemorgen allemaal, moest op tijd naar bed gisteren en mocht niet meer naar het café (want inmiddels weet ik uit ervaring dat ik veel te lang blijf hangen), maar net kwam ik op weg naar werk hier langs en heb de tegel van Wilderst gelezen met de courgette-tips. Wilderst, bedankt! En jullie fijne mensen een prachtige start van de week!

anja | 13-09-21 | 08:26 | 1

Jij ook Anja. Schreef je nou eerder dat je de Nederlandse taal moest leren voordat je kon reaguren? Dat is niet te merken aan je schrijfsels! Wat is je land van herkomst?

Roos | 13-09-21 | 08:41

Doet denken aan de jankverhalen in de jaren 70 van geboren en getogen Amsterdammers die zonodig naar Lelystad wilden verhuizen. Kwamen na uiterlijk een halfjaar zowat kruipend weer terug.
Eerst denken dan doen!

Hendrick9999 | 13-09-21 | 08:23 | 1

Dezelfde lieden die nu janken stemmen op partijen die het woonaanbod voor 52% afgesloten van de markten houdt en voor deze woningen urgentie verleend aan elke willekeurige anderskokende uit den vreemde met een status.

Graaf_van_Hogendorp | 13-09-21 | 08:29

Ik wil hier even mijn waardering uitspreken voor mijn ex die actief een poging doet om de homeopatische verdunning wat tegengas te geven door over een paar maanden haar vierde blanke kind ter wereld te brengen.

Leptob | 13-09-21 | 08:15 | 1

Graag gedaan.

J.Cash | 13-09-21 | 08:17

Die ME-vrouwtjes.. ook geen gezicht.

UpdateAvailable | 13-09-21 | 08:13

"Medvedev, niet Djokovic wint US Open"
Rare zin. Koffie.

Mr_Miscellaneous | 13-09-21 | 08:02 | 2

Verdiep u gerust eens nader in de schoonheid en de schier onbegrensde mogelijkheden van de Nederlandse taal.

bisbisbis | 13-09-21 | 08:15

@bisbisbis | 13-09-21 | 08:15:
Ik struikelde over deze kop tijdens mijn ochtendkoffie en Teletekst 101 ritueeltje. Zou het komen omdat ik in een galema galema gebied woon?

Mr_Miscellaneous | 13-09-21 | 08:22

Yoga vrouwtje is ge-gaslight door haar vriend.

BASinnic | 13-09-21 | 08:00

Als tegengif van al de woke waanzin waar ik depressiever van wordt dan 'gewoon' gisteravond RENO 011 , the movie op gezet. Weer eens tranen gelachen. Ik heb een paar DVD's in de kast voor het geval mijn depressiviteit zich weer eens beneden de voor mij gangbare depressiviteit dreigt te bewegen en ik dat moet stoppen. Iets anders is dat wij een brief in bus kregen met of wij het huis willen verkopen. Zij, een jong stel willen dan wel de bijkomende kosten betalen. Ik heb mij voorgenomen om dit huis horizontaal te verlaten, geef het nog een een jaar 15. Dus nog even geduld..

forecastle | 13-09-21 | 07:51 | 1

Reno 911 is hilarisch. Erg van genoten.

knutsel_ | 13-09-21 | 07:57

De Achterhoek ligt niet, ik herhaal NIET, dus N.I.E.T in Overijssel.

Dubbelepunthoofd | 13-09-21 | 07:47 | 8

Twente ligt in Gelderland ja.

Graaf_van_Hogendorp | 13-09-21 | 08:35

En Groenlo's bier komt uit Twente. Ik snap er allemaal niks meer van.

Leptob | 13-09-21 | 08:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Nos weer in de bocht... "227 milieuactivisten vermoord in 2020".. Blijkt te gaan om inheemse volken die hun land wilen beschermen. Ja, met een beetje goeie wil kan je ze milieuactivisten noemen, maar kom op. Milieuactivisten zijn greepeace-mensjes. Inheemse volken die voor hun land opkomen zijn Inheemse volken die voor hun land opkomen. Beetje beschamend op die op één hoop te gooien met de Volkerts van deze wereld.

John McClane | 13-09-21 | 07:46 | 2

Beschamend? Schaamteloos!

bisbisbis | 13-09-21 | 08:18

U gaat uit van schaamte bij de N0S? Grappig..

marcoplarco | 13-09-21 | 08:30

M'n vorige phone viel op de meest onwaarschijnlijke momenten dood.
.
Plus, een geel vacc. boekje op zak NAAST een ID (die k regelmatig thuis laat)? Dacht het niet. - "rijdt" u me anders even (naar huis), mevr de agente?
Laat ik mijn enorm volle boekje zien.
.
En boekje "kopen" Is politiek D. Haag massaal van de commode gepleurd als kind?
.
Maar waaien.
In Spanje zijn dergelijke fascistische eisen door de Hoge Raad van tafel geveegd
Andalé, Andalé! Oralé Oralé!
.
Fuqk die Haagsche Binnenhofkliek.
Policor dichtgetikte dwaalhazen.
*fake vacc boekje knutselen gaat*

chicago river | 13-09-21 | 07:46 | 1

Andalé, Andalé! Oralé Oralé! Ghe, vanavond maar eens Blood In, Blood Out opzetten.

Theodorik1 | 13-09-21 | 08:15

Politie die krakers in spé al met geweld wegwerkt? Die is nieuw voor mij. Was dat pandje misschien van één of andere prins met een belachelijke bril?

Sneerpoets | 13-09-21 | 07:44

Gezien haar lichamelijke toestand zit zij hoog in de gevarenzone. Wat een nek.

zoalsikhetzeg | 13-09-21 | 08:05

Walgelijk hoe de AD deze vrouw misbruikt.

Freezzz | 13-09-21 | 08:05

Wat een achternaam ook. Alsof ze zwarte billen zou hebben.

J.Cash | 13-09-21 | 08:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik vind het maar zielig voor yogamoedertje.

Mr_Miscellaneous | 13-09-21 | 07:34

55 jaar geleden, ik was toen 25, wilde ik ook wel een huis. Ik werkte in Amsterdam bij de gemeente maar kreeg geen huis/flat want ik woonde in een voorstad bij mijn ouders, 10 jaar wachten voor een flat in de Bijlmer. In de voorstad kreeg ik geen urgentieverklaring omdat ik er niet werkte.

Functie elders gezocht en een huis met een tuintje gekocht in de stad waar ik ging werken. Mijn buren kwamen van een flatje in Diemen, daar zijn ze snel naar terug gegaan, want ze misten hun stamcafé zo verschrikkelijk.

In Oostenrijk heb je binnen een dag een huurhuis in de buurt van de stad. Een vrijstaand koophuis in redelijke staat koop je voor een ton als je bereid bent er wat geld en werk in te stoppen om het op te knappen. Als de huurhuizen vol dreigen te raken laten gemeentes door landelijk woningbouwverenigingen nieuwe bouwen (nadat ze behoefte gemeten hebben), ze wachten niet tot er een wachtlijst is. Ik heb hier ook nog niemand over stikstof horen praten, hamerstukken in de gemeenteraad.

Het is maar waar je als land geld in wil stoppen.

bergsbeklimmer | 13-09-21 | 07:30 | 2

Is dat oost Oostenrijk?

J.Cash | 13-09-21 | 08:22

@J.Cash | 13-09-21 | 08:22:
Ik zit in het oosten van Ober-Österreich, maar hetzelfde geldt ook (in ieder geval) voor de Steiermark, Niederösterreich en Burgenland; de niet zo toeristische, wat niets zegt over de schoonheid) landelijke gebieden

bergsbeklimmer | 13-09-21 | 13:44

Wegens de idealen van de organisatie ben ik niet meegelopen met de organisatie (voorstander van kraken, afschaffen verhuurdersheffing, weilanden volbouwen), maar er is echt wel een groot probleem in de grote steden. Ik ben op zoek naar een huis, maar kan als tweeverdieners stel met een leuke berg spaargeld toch geen fatsoenlijk koophuis op fietsafstand van het centrum vinden. De oorzaak ligt m.i. deels bij de gemeentepolitiek (te weinig grond/vastgoed ontwikkelen, te dure grondverkoop) en deels bij het internationale monetaire beleid.

bamitoren | 13-09-21 | 07:28 | 14

@bamitoren | 13-09-21 | 10:00: nogmaals, dat is niet op de migrant spelen, dat is op iedereen spelen. Autochtoon, allochtoon dat dondert niet. Het is hier te vol. Geen meer huizen bouwen maar minder bevolking.

Want u dacht dat we er zijn als er meer hoogbouw komt waarmee de woningzoekenden van nu zijn geholpen?
Deze mensen krijgen kinderen die kinderen krijgen en dan kun je bouwen tot heel Nederland van beton is en de hoogbouw tot in de hemel reikt, het piramidemodel van de bevolkingstoename is evident.

En uw generatie is er nu misschien mee geholpen, maar voor de volgende 2, 3 generaties wordt het steeds moeilijker.

Roos | 13-09-21 | 10:13

@Roos | 13-09-21 | 10:13: geen zorgen, we krijgen in Nederland gemiddeld maar 1,7 kind per gezin. Bevolkingsgroei kent een voorspelde piek ergens halverwege deze eeuw.
Of bedoelt u toch de bevolkingsgroei door migratie, dat zal toch niet?

bamitoren | 13-09-21 | 10:40

@bamitoren | 13-09-21 | 10:40:

De autochtone bevolking krimpt inderdaad al een paar jaar. Inmiddels is de helft van de Nederlanders de 55 gepasseerd dus die krijgen geen kinderen meer, en over 20 jaar begint het grote sterven. Zelfs zonder jihad.

Dus ja, immigratie is wel een belangrijke factor als het om overbevolking gaat. Nr 18 op de weereldlijst, was het niet?
Waaronder zou dat feit niet benoemd mogen worden?

Dandruff | 13-09-21 | 10:53
▼ 11 antwoorden verborgen

"Omdat we er de afgelopen tijd steeds vaker ruzie om hadden houd ik nu maar mijn mond"

Ze begint wel d'r plaats te leren kennen. Moeten er meer doen, daar naar toe te verhuizen.

omanders | 13-09-21 | 07:23

Ik vertrouw dat woonprotest voor geen meter. Het tekort aan woningen is een probleem maar dat is het al jaren en het is een groot probleem maar .... nu pas opeens al die demonstraties en al die MSM die in gedachten mee protesteren.

Komt op mij een beetje over om stemming te kweken voor de totalitaire plannen van Rutte om boeren van hun eigen land weg te jagen .

Freezzz | 13-09-21 | 06:19 | 8

@Schemerlamp | 13-09-21 | 06:53:
En het zal niet de eerste keer zijn dat de Amsterdamse politie theatraal meedoet aan protesten. Eerder deden ze dat al bij BLM protesten en Klimaat protesten.

Freezzz | 13-09-21 | 07:12

@Freezzz | 13-09-21 | 07:12:
Bij dat klimaatprotest op Schiphol zag je ook duidelijk dat de Amsterdamse politie onderdeel was van het theater.

Freezzz | 13-09-21 | 07:19

Er moet door de beroepswerklozen en andersoortig laag IQ tuig geprotesteerd en gedemonstreerd worden. Als het ene ideaal opdroogt moet er weer wat anders verzonnen worden want wat hebben ze anders te doen dan protesteren? Wat het onderwerp van protest ook is , het is altijd hetzelfde groepje mensen wat aanwezig is bij de demonstraties. Ik vind dat mensen met een WW of bijstandsuitkering maar eens 50 uur per week ingezet gaan worden als straatveger of groenvoorziening zolang ze zelf nog geen werk hebben gevonden. Werken met je lamme dreadlockharses en piercingsmoel. Wedden dat er dan ineens ook 90% minder protesten zijn?

Hangtietsmurfin | 13-09-21 | 08:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Goedemorgen. Worstebroodjes in de oven. Koffie pruttelt. Fruit en yoghurt in de koelkast.
Maak er een goede dag van.

Jethro Tull "Locomotive Breath" (HD - Official) Live at AVO Sessions
youtu.be/d76pxiPlxHs

Lafayette | 13-09-21 | 05:47 | 3

Jij ook, Lafayette. Môge!

MickeyGouda | 13-09-21 | 05:56

De poes ook nat?

jaja | 13-09-21 | 07:06

On the border - Al Stewart
youtu.be/q80b-veaue8

In the village where I grew up
Nothing seems the same.
Still you never see the change
From day to day.
No one notices the customs slip away.

Lafayette | 13-09-21 | 05:35

Daar heeft mijnheer Stift toch niet helemaal gelijk. Ik moet bij onze supermarkt altijd een dubbeltje betalen om mijn auto te parkeren. Iedereen die wel eens wat mij heeft gelezen weet dat ik regelmatig in wereldsteden kom. En zo rij ik ook auto. En dat dubbeltje heeft al meerdere keren tot conflicten geleid.

Red shirt | 13-09-21 | 04:33 | 2

Weet je moeder dat je…….

TheOne48 | 13-09-21 | 04:36

Ik ben langer bezig om 10 cent in het apparaat te gooien dan de tijd die ik nodig heb voor de boodschappen #ergenissen

Red shirt | 13-09-21 | 04:36

Toch halen die harde drums het mooie nummer onderuit.
Zou bijna ff met je aan de schuifknoppen willen zitten.

TheOne48 | 13-09-21 | 04:27

@TheOne48 | 13-09-21 | 04:27:
Vind ik ook maar dat is het meest beluisterde nummer op mijn soundcloud kanaal. Die drumsound is echt veel te hard vind ik.

keestelpro | 13-09-21 | 04:33

Als je ze zo hard mixt, zou het wel leuk zijn als er wat afwisseling in zat ;)

UpdateAvailable | 13-09-21 | 08:16

Mijn broertje op de televee bij de zoon van Jeroen Krabbé.
Toen wij nog kudt muziek maakten omdat alleen multi-miljonairs goede synths en computers konden kopen.
Muziek op de Commodore 64. *bliep*
youtu.be/wR1Nz7TaM1I?t=444

keestelpro | 13-09-21 | 03:42 | 11

@keestelpro | 13-09-21 | 04:12:
Dankzij PC prive project, toen ik bij de politie zat een Atari 1040 St. 1987 zoiets.
Twee maanden later verliet ik de politie, nooit geen rekening over gehad. Was soort lening over twee jaar.

TheOne48 | 13-09-21 | 04:21
▼ 8 antwoorden verborgen

Dezelfde voice-over als de GeenStijl Mega Mix:
U 96 - Das Boot
www.youtube.com/watch?v=YVxXbTk-zsQ
(echt slecht haha)
Maar dan nog: 8 bit WTF!

keestelpro | 13-09-21 | 03:37

GU heeft een reaguurder met de absolute heldennaam @befkracht69 gebanned en nu is hij gereïncarneerd onder iets van 2021-sla-ik-even-over.
Maar wel terug komen he!
Befkracht 69 is een gemiste kans voor een naam van een punkband.

keestelpro | 13-09-21 | 03:30 | 5

@IosefTarasov | 13-09-21 | 05:21:
Gna. Via de voordeur eruit, langs het WC-raampje weer naar binnen. Een echte reaguurder is niet voor één gat te vangen.

MickeyGouda | 13-09-21 | 05:34

Gna is daarbij de mooiste uiting van genoegen die een mens kan slaken.

The-loopy-cowboy | 13-09-21 | 06:56
▼ 2 antwoorden verborgen

https://pbs.twimg.com/media/DyuSHCBXQAEp-ZJ.jpg

Patje | 13-09-21 | 03:23

We doen er hier wel eens incidenteel en algemeen aan: de "profetiën" van de twee beroemdste dystopische romans "1984" en "Brave new world" van zo'n driekwart eeuw geleden, benoemen als in toenemende mate herkenbare toestanden van nu.
Ik zou dat wel eens wat systematischer willen zien. Zou dat geen onderwerp voor een scriptie kunnen zijn? Plat letterkundig misschien voor een bachelor-scriptie of iets deftiger, hermeneutisch voor een master-scriptie?
Bevinden zich hier nog reaguurders uit die levensfase"?
Wel eerst even kijken of dat niet al gedaan is. Indien wel heb je in ieder geval al wat secundaire literatuur ter beschikking.
Om een liedje dat hierbij past te zoeken, ben ik nu te moe.

WirMachenMusik | 13-09-21 | 03:02 | 10
▼ 7 antwoorden verborgen

Gun jezelf de volgende vijftien minuten van je leven, want het is mooi. Net iets meer dan honderd jaar geleden voor het eerst te horen geweest: Ralph Vaughan Williams - The Lark Ascending www.youtube.com/watch?v=ZR2JlDnT2l8&a...

Rhenium | 13-09-21 | 02:57

Ik ben ongevaccineerd, dus ik leef!

Wilderst, 2021.

wilderst | 13-09-21 | 02:44 | 4

Wel of niet maakt me geen reet uit.
Elk berichtje van je is een teken van leven.

TheOne48 | 13-09-21 | 02:54

Het schijnt dat ongevaccineerden niet ouder worden dan 100.

keestelpro | 13-09-21 | 03:27
▼ 1 antwoord verborgen

Oh ja, zou het bijna vergeten, Frankrijk. Niks gebeurd vandaag.
Werd pas om tegen twaalven wakker wegens iets teveel Ricard. Ben dat spul niet meer gewend. Beetje in de zon (te heet) en wat vaker in de schaduw gezeten. Ezeltjes hebben vandaag geen snoep van me gehad, hoop dat Diederik niet boos is, en ik heb mijn telefoon opgeladen met een draagbaar opvouwbaar zonnepaneeltje. Gaat verrassend snel. Leuk speelgoed maar je Tesla ermee opladen gaat niet lukken.
En nu naar bed.
Trusten en slaap lief.

K1100 | 13-09-21 | 02:17 | 3

Truste K1100.

Ik ben er ook van.
Cya

Milton_Styx | 13-09-21 | 02:19

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om een croissantje af te bakken? Welterusten K1100!

Brabeaulander | 13-09-21 | 02:20

Truste K.

TheOne48 | 13-09-21 | 02:21

We hebben het nog steeds te goed. De barsten in onze samenleving worden steeds duidelijker. Meer dan 100.000 mensen protesteren voor het openen van het uitgaansleven. Wanneer het gaat om huisvesting of andere belangrijke zaken een stuk minder. Wellicht verdient dit land niets beter of we hebben het nog steeds te goed. Wat ik niet begrijp van links is dat er gekozen moet worden. Of huisvesting, of immigratie. Op een 1 of andere manier begrijpt hun achterban dat ook niet. Daar zit het probleem.

littlelebowsky | 13-09-21 | 02:12 | 1

Ik zal maar even reageren anders denk je dat je tegel niet geplaatst is.
Bij deze.

keestelpro | 13-09-21 | 03:26

Woningruil met papavervilla's in Kabul of Damascus ........ misschien?

J.Thee.Cohen | 13-09-21 | 01:57

The Smashing Pumpkins - Bullet with Butterfly Wings
www.youtube.com/watch?v=8-r-V0uK4u0

"The world is a vampire
Sent to drain
Secret destroyers
Hold you up to the flames..."

prekert | 13-09-21 | 01:50 | 1

Liedje voor Hugo: The Korgis-Everybody’s got to learn sometime. youtu.be/bk6YMy3JUnY

Sinterbikske | 13-09-21 | 01:39 | 1

Mooi nummer. Echt heel mooi. Te mooi voor Hugo.

keestelpro | 13-09-21 | 03:24

Ik drink cola.
Zodat ik langer kan werken.
Zodat ik meer kan verdienen.
Zodat ik meer cola kan drinken.

Kill The Noise & Feed Me - Ik Drink Cola (2016)
www.youtube.com/watch?v=oSPT27XyY1U

keestelpro | 13-09-21 | 01:30

Johnny Cash - God's Gonna Cut You Down (Official Music Video)

Wattman | 13-09-21 | 01:24 | 1

Goeie.......,
Ben geschrokken van dat QR samenleving artikel. Niet van die samenleving want die zat er al (voor mij) duidelijk aan te komen. Maar de reacties, mijn god, wat een hoop broekpoepers lopen er ook op GS rond. Staan letterlijk te juichen om een totale controlemaatschappij op te richten. Doodsbang dat ze ziek worden want ze zijn gevaccineerd. En kom niet met tegenargumenten want ze ontpoppen zich tot figuren waar Mussolini jaloers op zou zijn geweest. Zelfs onze Gulliver zou zich er voor schamen ;-). Dan vraag ik me af: wie zijn toch die mensen?

K1100 | 13-09-21 | 01:08 | 21

@K1100 | 13-09-21 | 01:57:

Ik zie het als bewust kwaadaardige manipulatie.

Er is inmiddels genoeg bekend over het virus om uit de paniekmodus te komen.

Teveel geknutsel aan definities.
A-status wordt niet door de mortaliteit waargemaakd

Definitie vaccin aangepast. Oorspronkelijk immuniserend.

"Vaccinatie" zou beschermen tegen ernstig infectieverloop. Niettemin wordt nu demagogie bedreven door te stellen dat gevaccineerden beschermd moeten worden tegen ongevaccineerden. Omgekeerde logica. Zo zie je telkens het paradigma verschuiven.

Ouders kunnen in een ernstig gewetensconflict gebracht worden door drang, inmiddels dwang. Niet alleen op je autonome beslissingrecht ovrr je lichamelijke integriteit (en van kinderen). Ook baanbehoud, sociale uitsluiting, conflict binnen gezin.

Bv hier vrouw ingeënt, erg bang, ik bewust niet want corona doorgemaakt.
Respecteren elkaars beslissing, maar discussies over beleid zijn niet te voeren vanwege haar angst.

Gezien het op ethisch gebied volkomen laakbare beleid, vind ik dat misdadig.
(Kenmerk vd Ruttemie, waar van pas worden wetten, zelfs grondwet, liefst ongemerkt, met opvallende timing om zo min mogelijk nieuwswaarde te creëren.
Media lopen aan de leiband, want subsidie of nagenoeg groot-kapitalistische monopolist.

Milton_Styx | 13-09-21 | 02:15

Je hebt gelijk vriend.
Dit moet je niet willen.

jaja | 13-09-21 | 02:15
▼ 18 antwoorden verborgen

Queen - Don't Stop Me Now
www.youtube.com/watch?v=HgzGwKwLmgM

"I'm a rocket ship on my way to Mars on a collision course
I am a satellite, I'm out of control
I'm a sex machine ready to reload like an atom bomb.
About to oh, oh, oh, oh, oh, explode."
*plop*

prekert | 13-09-21 | 01:07 | 3

Ik probeer dit altijd keihard mee te zingen als ik in mijn eentje in de auto zit. Vereist enige training.

knutsel_ | 13-09-21 | 01:09

Mooie plaat.

Wattman | 13-09-21 | 01:12

Herkenbaar wat die Bob Sikkes zegt. Men verwacht dat het allemaal maar in de schoot geworpen wordt. Maar als je één of andere kut sociale studie gedaan hebt, al je spaargeld heb verbrast aan backpacken door Azië, en maar 3 dagen wilt werken in de week, TJA, dan kan je geen huis betalen nee. Zeker niet een eengezinswoning in hartje Utrecht of Amsterdam met 50m2 tuin erbij.

Old_Spice | 13-09-21 | 01:04

Achteraf gezien een erg goed gekozen naam:
Joy Division - Transmission
www.youtube.com/watch?v=6dBt3mJtgJc
En als extra nog golfjes en dalen.
Dance to the radio!

prekert | 13-09-21 | 00:59

Zelfde docu als het de beroemde 'knetter-besmet" uitspraak van Osterhaus en het proosten met de duurste whisky om het te vieren.
En door zit soort lieden hebben wij bijna 2 jaar lang niets meer MOGEN vieren!

keestelpro | 13-09-21 | 01:05

@keestelpro | 13-09-21 | 01:05:

Die van Ranst in België, als ik een ex-commando/marinier was zou het wel weten. Heel apart dat Jurgen X zo lang al dood ergens lag, zeer apart.

Wattman | 13-09-21 | 01:10

Als je dit ziet dan denk je, wat een gemanipuleerde actie.

Die Osterhaus heeft elke keer financieel belang bij een zogenaamde pandemie. En dat smeerlapje nodigen ze oneindig uit bij Op1.

Wattman | 13-09-21 | 01:20

@Lezeres

Schenkt een beker warme chocolade in.

En voor alle bondscoaches

Hot Chocolate - Brother Louie
youtu.be/K1ijcpo1Ep8

Milton_Styx | 13-09-21 | 00:48 | 5

@Milton_Styx | 13-09-21 | 00:58: dank je wel. (Toch het take away drankje dat de horeca nog een beetje open hield in de winter van '20 - die glühwein vond ik niks.) En dan snel m'n bedje in. Morgen weer alles eruit rennen.

kapoerewiet | 13-09-21 | 01:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom staan die zonnepanelen bijna allemaal op minimale hoogte van 60 cm, en niet op 250 cm? Dan zou je er tenminste nog wat onder kunnen doen.
En ondergronds wonen, is dat zo beroerd? Daglicht zat, en je bent niemand tot last met je Marshalls.
Net als op water wonen, hoe moeilijk kan het zijn. Het is gewoon een boot, maar dan aan twee palen.
En de bouw aannemer die nou nog geen interesse heeft in een printer die moet ook nodig een schop onder z'n reet hebben.
Ook, want als eerste moet de immigratiekraan dicht. Maar dat weten we allemaal wel. De D66 dames. Iedereen en de moeder op de olifant.

Oprisp | 13-09-21 | 00:30 | 6

Als een hobbit ondergronds, maar dan onder een magazijn ipv een glooiende heuvel

Icewallowkum | 13-09-21 | 00:53

@knutsel_ | 13-09-21 | 00:51: Geen idee. Ik ben meer van de kernenergie en mooi uitzicht. Oprisp wil in de grond leven en zo nu en dan, in het geval van oprisping, de kop op steken. Lijkt me sowieso een vochtige bedoening.

kapoerewiet | 13-09-21 | 00:54

@kapoerewiet | 13-09-21 | 00:54: Ventilatie met een filter gaat prima. En dat uitzicht is boven de grond vaak ook niet veel soeps om tegen aan te gluren.
En over kernenergie gesproken, kan dat niet beter een eind in de grond?

Oprisp | 13-09-21 | 01:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Als ik de dieren op en om mijn land mag geloven heb ik helemaal geen recht op mijn woning. Ze maken er een puinzooi van, komen binnen zonder te vragen, houden me uit de slaap, vreten alles kaal. En als je dan het gesprek wil aangaan rennen ze weg of houden ze zich stil. Nee, ik heb geen drugs op. Vind het gewoon flauw.

kapoerewiet | 13-09-21 | 00:28

Hoe kun je iemand het beste vergiftigen?

Ik vraag dit voor een vijand.

Knufter | 13-09-21 | 00:26 | 12

@Wattman | 13-09-21 | 00:45:
"De best of 10 jaar Rutte"
Dat boekje kreeg ik onlangs van Kuifje.
Toen stak er een briesje op en whoosh weg was het!
Nooit meer teruggezien.

keestelpro | 13-09-21 | 00:52
▼ 9 antwoorden verborgen

♫Ik was 16 en jij was 28 en van justitie wist ik nog niet veel♫

keestelpro | 13-09-21 | 00:56

@kapoerewiet | 13-09-21 | 01:05:
LOL! Ja maar draai het eens om:
♫Jij was 16 en ik was 28 en van justitie wist ik nog niet veel ♫
Ik had als 16 jarige jongen niets liever een hete stoot van 28 gedaan en wellicht denken meisjes 16 precies zo.
Nou ja dat nummer is uit de jaren 70.
Ik maak er mijn handen niet aan vuil.

keestelpro | 13-09-21 | 01:38
▼ 1 antwoord verborgen

Een pareltje van Britse humor, Ook leuk om te zien vanwege alle bekende namen van toen:
Eric Sykes - The Plank (1979)

SNAFU | 13-09-21 | 00:19 | 3

@Jeff Hawke | 13-09-21 | 00:27:
⬆ Ja die!

keestelpro | 13-09-21 | 00:43

Ik lees niks over een Partij Omtzigt... alleen dat hij er gaat zitten als zelfstandig kamerlid.

Papa Jones | 13-09-21 | 00:33

@Sinterbikske | 13-09-21 | 00:24:

"Verwacht het onverwachte "

Right you are.
Zeg 't dikwijls zelf.
Bedenk de meest rationele maatregel met gebruik van gezond verstand om een probleem op te lossen.

Reken op tegenovergesteld beleid.
Dit is in die zin een regering waar je op rekenen kunt, dat ze constant de burger in de steek laten.

Omtzigt andere casus. Integer, met geweten.
Lijkt me dat hij binnen het CDA minstens zo hard voor zijn argumenten gevochten heeft, choosing his battles, in de strategische overweging, dat het stemgewicht van de fractie hem meer zou brengen dan als Einzelgänger.

Wat is er anders?
Nu weet hij zijn kiezerspotentieel.
Zie eea met belangstelling tegemoet vooral hoe EU- en asielbeleid uitkristalliseert.

Milton_Styx | 13-09-21 | 00:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Vanmiddag bezocht ik een geweldig concert van het Metropole-orkest: de muziek van James Bond.

Dorona Alberti, ik had nog nooit van haar gehoord, maar wát een leuk wijf en wát een stem!

Hier een linkje, zonder beeld helaas.
youtu.be/LhPkG3GFfhU

Papa Jones | 13-09-21 | 00:11 | 1

Zo mooi dat de theaters weer open zijn. Het Metropole Orkest is echt het beste orkest van Nederland.

keestelpro | 13-09-21 | 00:28

Mijn ex stuurt foto’s van haar kinderen. Waarom niet van haar tieten?

RickTheDick | 13-09-21 | 00:07 | 6

Amateur. Een echte kerel heeft al lang een heel archief van tietenfoto's van zijn exen.

keestelpro | 13-09-21 | 00:30

Mijn gestorven vriend hield er 2 dochters op na die onmogelijk in de omgang waren.
Probeer dat naar eens te overtreffen.
www.youtube.com/watch?v=upcIIhsxzfY

En alsof het al niks was.

Beter hield je van niemand.
Dus,

Kudtkip | 13-09-21 | 00:42

Ze was toch opgebruikt, die ex? Dus verder!

wilderst | 13-09-21 | 02:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Heeft iemand eigenlijk laatstelijk nog iets gehoord over Volkert? Er ging een gerucht dat hij een huis had gekocht in het oosten van het land, maar dat bleek toch niet waar te zijn. Woont hij nog steeds in Apeldoorn, boven een winkel? Is hij geëmigreerd? Waar leeft hij van?

Arnold Layne | 12-09-21 | 23:55 | 5

@Knufter. Daar zijn veel mensen te beschaafd voor. Die zijn immers juist niet als Volkert.
Maar net onder dat laagje beschaafdheid is de wens er wel degelijk

EEnzame SchizofrEEN | 13-09-21 | 00:08

@EEnzame SchizofrEEN | 13-09-21 | 00:08:
Niet de meest beschaafde maar de meest agressieve beweging heeft altijd de macht in een land.
In Nederland is dat al weer een aantal decennia lang (extreem) links.
Zodoende.

keestelpro | 13-09-21 | 00:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Soms trekt het leven een put open waar je niet uit wilt drinken omdat de diepte te zwart is. Het is echter een beker die niet aan je voorbij gaat en je aan moet nemen.

Frau Merkel | 12-09-21 | 23:49 | 15

@Roos | 13-09-21 | 08:14:
Zo is dat, en dit was ook deskundig advies overigens. Ik weet niet wat Frau precies bedoelt, maar ik wilde maar wat liefs zeggen:-)
@Mickey Je vertelde dat ondanks de voorbereidingen en goede intenties de eigenlijke momenten je toch zwaar vielen. Dit herken ik, het is nooit fraai wanneer het om een geliefde gaat die het dichtstbij staat in je leven. Het zijn intense momenten. Toen mijn stiefvader in een hospice overleed hebben we hem daarna verzorgd, ik weet nog hoe onwerkelijk ik me voelde dat hij er niet meer was. Daarna werd hij uitgeleid en ik weet nog dat de vrijwilliger in het holst van de nacht ons uitzwaaide en bleef staan tot we allemaal weg waren. Toen ging de deur dicht. Het was mooi, maar wanneer ik eraan denk doet het ook pijn. En bij mijn opa, die mij heeft opgevoed, bleef ik maar zeggen dat hij al erg oud was. Maar die momenten, waken met hem, deden mij ook verdriet. Ik kan er bijna niet aan terugdenken. Iedereen krijgt ermee te maken, maar dit is jouw verdriet.
Ik zet een sterk kopje koffie voor jullie neer!

letopuwzaak | 13-09-21 | 09:30

@letopuwzaak | 13-09-21 | 09:30:
Sommige dingen wennen nooit, vermoed ik. De duizendste gedachte geeft dan nog net zo'n pijnscheut als de allereerste. Daarom: dissociëren. Misschien een zwaktebod, maar als het werkt dan werkt het. Hoe verdrietig ook, wel mooi om te lezen dat jij zo'n band had met je stiefvader. Dat bewijst maar weer eens dat liefde sterker is dan al het andere en voorbij gaat aan genetische lijntjes.

MickeyGouda | 13-09-21 | 14:38

@MickeyGouda | 13-09-21 | 14:38:
Mooi, Mickey. Ik denk dat, mits goed gebruikt en niet voor alle zaken, het een teken van kracht kan zijn. Echter ben ik er nog niet altijd goed in. De tegel was wellicht meer voor mezelf bedoeld:-)

letopuwzaak | 13-09-21 | 18:18
▼ 12 antwoorden verborgen

Blijf weg, kom niet naar de Achterhoek rampstedelingen. Verpest ons leefklimaat niet. Halvu!

Sjakkie van de Hoek | 12-09-21 | 23:47 | 1

Ik sluut an

Hapselaar | 12-09-21 | 23:56

Dit betekent nieuwe verkiezingen. Laatste stuipttekkingen van het kabinet. Zelfs naar hun eigen mensen luisteren ze niet. Ze verliezen de macht, dat weten ze, daarom van die maatregelen die helemaal niet hoeven. Soon, people, soon...

Adriel | 12-09-21 | 23:40 | 1

Ik help het u hopen. Alleen is het gros van de vulling van de tweede kamer eigenlijk wel tevreden met de situatie; lekker geld blijven beuren en er alleen maar een beetje voor ouwehoeren. Die 150 'helden' vinden het best. En wij krijgen ze niet weg.

EEnzame SchizofrEEN | 13-09-21 | 00:12

Vraagt iemand hier weleens iets voor een vriend? Ik vraag dit voor een vriend.

RickTheDick | 12-09-21 | 23:38 | 4

Ik vraag namens een vriend of je zo'n QR dinges na je eerste shotje al krijgt of dat ik twee maanden moet wachten voor ik weer naar de kroeg kan....

Rest In Privacy | 12-09-21 | 23:42

@Gulliver | 12-09-21 | 23:42: jij hebt toch al 20 shots gehad, dan kun je hem dat zelf toch wel vertellen hoe dat werkt?

deugallergie | 12-09-21 | 23:47
▼ 1 antwoord verborgen

Een woning probleem zit ik niet zo mee, maar ik kan dus geen Tesla betalen. Ik vind dit vanuit mijn oogpunt dan ook een maatschappelijk probleem, het moet toch immers duurzamer? Ze moeten maar meer auto’s bouwen zodat de kostprijs omlaag gaat. Ik ga geen Dacia rijden, want ik wil graag een Tesla. Ik zie dat ze bij die familie van Oranje een heel wagenpark voor de deur hebben staan. Het is allemaal niet eerlijk.

deugallergie | 12-09-21 | 23:35 | 3

Wie een auto wil die rijdt kan er overal een kopen vanaf een paar duizend euro. Bereikbaar. Wonen is voor meer dan een miljoen mensen in Nederland onbereikbaar geworden , waar ze ook genoegen mee nemen.

du Roi Soleil | 12-09-21 | 23:41

Waarom wil je in godsnaam een auto die eruit ziet alsof je 'm bij Aliexpress hebt gehaald?

kapoerewiet | 12-09-21 | 23:41

Koop gewoon een oud klein Euro4 dieseltje. En je weet meer... Kan je nog een paar jaar de mileu zones in. De diesel is nog beetje te betalen met deze achterlijke hoge prijzen en dat breekt dan weer de hoge belasting voor een diesel. Dan ben je ook met het mileu bezig. Want een diesel produceert inmers minder CO2 en wel weer fijnstof dat dan weer wel. Gewoon wat minder gassen binnen de bebouwde kom en ergens in het land op de snelweg ff blazen met die diesel dan zijn de roetdeeltjes er ook weer uit voor binnen de bebouwde kom. Dan ben je naar mijn mening veel mileu vriendelijker bezig dan dit tesla gedoe. Je kan met een hoop rapportages komen en zo voorts. maar een goed onderhouden diesel rijd langer dan een batterijbak en heeft veel minder footprint dan zo een batterijbak...

adam76 | 12-09-21 | 23:51

Wanneer je dan vanuit het noorden de polder ingaat, wanneer je dan die Hollandse brug overgaat. De wereld komt zo verrekte dicht bij elkaar, het is allemaal beton.

photto | 12-09-21 | 23:33

Herhaling: #jehoeftnietindestadtewonen!

Amsterdamsko | 12-09-21 | 23:23 | 1

Ik zit er meer dan prima #hetmagtochwel?

Lorejas | 12-09-21 | 23:32

Ik ben echt blijven hangen ooit in de tijd. In de jaren 80 en 90 zijn er een boel geweldige duetten uitgebracht. Als ik die met een beetje volume erop aanzet, komen ze gewoon echt lekker aan. De muziek, de stemmen, alles. Ik vind ook muziek van nu best wel leuk, maar het is allemaal zo 'dun'.
youtu.be/fDxzQJaA228

Leptob | 12-09-21 | 23:22

De woensdag in een Haags restaurant opgepakte vermeende Siciliaanse maffiabaas Matteo Messina Denaro, die in 2002 tot levenslang werd veroordeeld en al 28 jaar gezocht wordt, blijkt Mark l. uit Liverpool te zijn die naar Nederland was gekomen om de Formule 1 races op Zandvoort te bezoeken. Hij is zaterdag per direct op vrije voeten gesteld.

Bibop | 12-09-21 | 23:19 | 1

Hij heeft niet veel gemist aan de race. Dat hoop ik dan maar voor hem.

Frau Merkel | 12-09-21 | 23:37

Gewoon, zomaar een leuke song uit de Veronica Top 40. Happy music uit 1968. De plaat kwam binnen op 23 november 1968 en bleef zeven weken in de Top 40. De hoogste positie was 25. Voor de liefhebbers, met name die van de 192 meter in de middengolf.

Leapy Lee - Little Arrows
www.youtube.com/watch?v=QQHuAX5h5XA

hoogstetijd | 12-09-21 | 23:17

Het PBL (niet altijd mijn favoriet) heeft al eens een interessant onderzoek gedaan naar de woningmarkt en de rol van particuliere verhuurders. Het blijkt dat overheidsmaatregelen (wie had dat gedacht) er voor hebben gezorgd dat er een tweedeling tussen sociale huur en koop ontstond. Een gevarieerde, wisselende en in aantal variërende groep particuliere verhuurders vult door de tijd de gaten in de markt, maar helaas besluit de politiek keer op keer tot symptoombestrijding, waardoor de woning'markt' feitelijk al langer totaal ontwricht is.

Harry.Langezwaal | 12-09-21 | 23:16

Hier zijn toch ook reaguurders uit Urk?
Ik was daar en wat me opviel is dat ik er één allochtoon heb gezien. Het lijkt een beetje op Nederland van decennia geleden. Ook geen graffiti. Ergens was dat rustig, maar de keerzijde zag ik ook: iedereen op zijn zondags gekleed om naar de kerk te gaan, ook de tokkies.
Op Wikipedia zag ik dat maar liefst 98% er gelovig is en 94% naar de kerk gaat. De helft stemt SGP.

Voor de jongeren is er bijna niets te doen, dat het percentage alcoholisten en drugsgebruikers er hoog is, verbaast me daarom niets.

Al met al vond ik het een mooie plaats, maar zou het zelf benauwd vinden om op zo'n plek te wonen, waar je in een keurslijf wordt geperst. Denk ook niet dat je daar als buitenstaander makkelijk kunt gaan wonen.

Roos | 12-09-21 | 23:16 | 4

Hoe kleedt een tokkie zich op z'n zondags?

kapoerewiet | 12-09-21 | 23:55

@kapoerewiet | 12-09-21 | 23:55: tja, het is het net niet, al draagt hij een jasje over een te dikke pens . En die gouden oorbellen geven het weg

Roos | 13-09-21 | 00:03

@kapoerewiet | 12-09-21 | 23:55: Ik denk een schone wifebeater aan, daar overheen een te krap overhemd en hij strikt misschien een keer de veters van z'n Nike Air Max.

Old_Spice | 13-09-21 | 01:01
▼ 1 antwoord verborgen

LOL. Die is leuk.

Leptob | 12-09-21 | 23:24

Mag er ook een keer een playlist met ergerniswekkend afschuwelijke nummers komen? Een mens moet soms iets verschrikkelijks meemaken om het goede te waarderen, zie je.

kapoerewiet | 12-09-21 | 23:11 | 23

@kapoerewiet | 12-09-21 | 23:39: Bleeehh.. Het gekke is dat de mevrouwtjes het wel leuk vonden toen. Maar die vonden wel meer niet leuk en zijn maar weinig veranderd. Behalve het kapsel. Dat moet pittig.

Oprisp | 12-09-21 | 23:55
▼ 20 antwoorden verborgen

Prachtige herinneringen. Vreemd genoeg kan ik deze plaat niet terugvinden in de Veronica Top 40. Opgenomen in 1965 in Amerika, uitgebracht in Nederland in 1966. Haalde de tweede plaats in de Billboard Hot 100. Heerlijke, onbezorgde muziek!

hoogstetijd | 12-09-21 | 23:29

Toen we tijdens de zomervakantie twee weken in Overijssel kampeerden werden we verliefd op de rust en de ruimte en al snel keken we dagelijks op Funda.

Ze woont dus in Overijssel en dat is niet de Achterhoek maar voor een Randstedeling is dat waarschijnlijk een pot nat.

seasicksteve | 12-09-21 | 23:07 | 1

Kam. Scheren. Je doet nu hetzelfde als wat je de Randstedeling aanwrijft....

Lorejas | 12-09-21 | 23:33

2e dag geen alcohol. Valt niet mee in het cafe

djs | 12-09-21 | 23:04 | 5

@lezeres | 12-09-21 | 23:25:

Nee natuurlijk niet, ervaringsdeskundige met verslavingen.

Prioriteiten liggen soms anders, streef zelf naar matig drinken en nooit meer roken. Valt niet mee voor rupsje nooitgenoeg.

Wattman | 12-09-21 | 23:37

@Wattman | 12-09-21 | 23:11:
Houd vol. Drank kun je makkelijker sturen dan nicotinedrang.
Dat is echt gewoon gif.
Je kunt serieus zonder.
Je geniet net zo fijn van je leven, je adem.

Kudtkip | 12-09-21 | 23:40

@Wattman | 12-09-21 | 23:37: Ik plaag u natuurlijk alleen maar ;-))
Herken het wel. Heb zelf ook zo mijn ondeugden. Wijn en chocolade vooral. ( Psst.... Iemand in het café heeft chocola bij zich. Ik kan het gewoon ruiken. Vind het wel, wacht maar af!) Tot die tijd even een wijntje doen? Proost!

lezeres | 12-09-21 | 23:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Actiebeelden van het NL leger tussen 1960 en 1980,
youtu.be/lncwby3ygjE

steekmug | 12-09-21 | 23:02

Ik struikel hier ongeveer naar binnen, zonder al te veel te willen doen of zeggen.
Behalve aan Mickey.

Al de hele week ben ik bezig je een soort van brief te schrijven die alles gaat over de emotionele kant van euthanasenolio.
Dat lukt op den duur wel, maar nu nog even niet.

De korte versie dan.
Niet alleen jouw moeder was stoer en dapper om dit verloop te laten komen zoals het kon, maar ook jij bent stoer en dapper om het te dragen.

Humaan heet het.
Dat is het voor degene die zacht af wil meren.
En daarom kun je niks dan compassie ermee hebben.
Is het humaan om in schaarse minuten haar dood in je handen te krijgen?

Dat lijkt me niet.
Dit is dan toch de brief, zo'n beetje.
Of het troost heet weet ik niet - mijn lief had deze wens net verzocht in de avond om 's ochtends in werking te laten gaan, maar die nacht zette zijn laatste 24 uur in, en hebben artsen van de nachtdienst hem geholpen met dat ene speciale infuus.

Het is zo klote. Je wil dit afscheid helemaal niet. Je weet dat het onafwendbaar is, maar langer vast blijven houden gaat simpelweg niet.
Gedwongen loslaten is een van de kwaadste dingen die er zijn - vind ik althans.

...
En dan moet jij nog, ongetwijfeld, een ace de présence geven aankomende week.
Rest me je daarbij alle kracht toe te wensen - kick ass!

* jenevertje(s) neerzet en deze, die kwam van mijn nichtje:*
www.youtube.com/watch?v=xFqRhtYaEq4

Kudtkip | 12-09-21 | 23:00 | 3

Ik heb deze week ook vaak aan jou moeten denken, Kudtkip. Mijn hoogbejaarde moeder, die ik lang heb mogen meemaken, versus jouw partner die nog gewoon midden in het leven stond. De Dood volgt ouderen als een schaduw, dus ergens in mijn achterhoofd wist ik dat het afscheid geen jaren meer op zich zou laten wachten. Maar eerlijk is eerlijk: deze weg had ik niet gevisualiseerd. Enerzijds ben ik intens dankbaar dat mijn moeder haar verlossing heeft, anderzijds blijft het hele proces - en met name het moment zelf - door mijn hoofd spoken. Hoewel het gemis er voor jou geen seconde minder om zal zijn, ben ik blij om te horen dat deze ervaring jullie uiteindelijk bespaard is gebleven. De aankomende week is louter voor de puntjes op de i, want in één week tijd hebben wij een 'afscheidsfeest', het afscheid, de crematie en de ontruiming van mijn moeders appartement doorlopen. Nu is het zaak om mijn lieve vader weer in het leven te zetten. Ik kan alleen maar hopen dat jij net zoveel support en warmte van je omgeving krijgt als ik en dat het rauwe er op de één of andere manier van af mag gaan. Tot die tijd wens ik je héél veel sterkte. *jeneverglas heft*

PS: dat filmpje maakt veel indruk!

MickeyGouda | 13-09-21 | 00:05

@MickeyGouda | 13-09-21 | 00:05: Lieverd, alles van wat je aanhaalt klopt.
En ik kan even niks sterkers zeggen op het moment.
Mij ging het wel om het speciale van hét moment.
Dat was wat zijn huisarts, de reserve zelfs, had aangekondigd - hoe kort het aan minuten zou verlopen.

Dat je dan niks meer aan bejegeningen moest willen vertellen, zeggen.
Prima.

Nu ja.
En och lieve Mickey.

Ik zou ergens wel schouder en schouder willen hangen met je - voorover geklapt.
Rauw!

Jouw verlies en het mijne verschilt, dat klopt.
Maar pijn is pijn.
X.

Kudtkip | 13-09-21 | 00:22

@Kudtkip | 13-09-21 | 00:22:
We reserveren hier gewoon af en toe een tafeltje voor dat 'schouder aan schouder'. Stilletjes in de hoek, met het gezellige geroezemoes van de meute op de achtergrond. Zekerheidshalve trekken we er een paar stoelen bij voor wie de behoefte voelt om aan te schuiven. Voor nu hoop ik dat je inmiddels lekker slaapt, lieve Kudtkip. Alle kleine beetjes geestelijke rust helpen. X

MickeyGouda | 13-09-21 | 05:12

Ook goed, dit, uit het Parool : "Santokhi reist terug naar Suriname met koffer vol steun. De Surinaamse president Chan Santokhi sloot zijn overvolle werkbezoek aan Nederland zaterdag af in Amsterdam. Ook nu klonk de boodschap: help ons land op te bouwen." Ik heb al een beetje een vermoeden (donkerbruin mag je niet meer zeggen tegenwoordig) wat hiermee wordt bedoeld en wie hier de portemonnee mag/zal trekken.

Asteroid-B612 | 12-09-21 | 22:59 | 6

Toen het land onafhankelijk werd zeiden die surinamers dat ze zelf wel hun boontjes konden doppen. Maar verder dan het in stujkes snijden van de kouseband zijn ze blijkbaar niet gekomen.

wijsvinger | 12-09-21 | 23:18

Die Santokhi riep gisteren al dat de excuses slavernij van Amsterdam zo fijn waren. Een eerste gezette stap. Stap twee zal geld zijn, veel geld en dan nog meer geld als stap drie.

Lorejas | 12-09-21 | 23:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik wil best inburgeringscursussen geven. Maar dan wel net zoals mijn leraren Duits, Duits gaven. Mijn leraren Duits waren leraren Duits die leken geboren te zijn leraar DeUTScHhHh zu wErdEn WoRdEn GEwoRDeN!!

Leptob | 12-09-21 | 22:59 | 1

Ik heb wel eens een inburgeringscursus gegeven volgens de WOP. Was je zo klaar mee.

Oprisp | 12-09-21 | 23:13

Ik hoop dat die randstad trut verzuipt in d'r havermelk, dat soort is idd wel het laatste waar we op het platte land op zitten te wachten, staat zo'n beetje op de zelfde hoogte als een Somalier, ze zal waarschijnlijk wat minder proletarisch winkelen of in een bushokje pissen maar toch.

zwellevertje | 12-09-21 | 22:56 | 1

Gok dat de Randstad haar ook graag kwijt is. Lijkt me geboren zeikwijf.

Lorejas | 12-09-21 | 23:25

Ik moet wel lachen om dat laatste filmpje met die Hagenees. Dat blijft toch altijd een apart soort volk. Het zijn een soort Helmonders, maar dan van ver weg uit het westen. Een soort Barbarije.

LV-225 | 12-09-21 | 22:53

De gordeldieren in het mokumse reservaat hebben weer een weekendje vrij mogen ronddolen. Nu weer terug naar hun kantoortuin om een weekje te vegeteren.

Schemerlamp | 12-09-21 | 22:40

De wereld gaat ten onder aan randstedelijke zeikwijven die de consequenties van hun eigen keuzes niet kunnen overzien.

"Ik voel me zo leeg, want ik ken hier helemaal niemand."

Wat moet je hier nog op zeggen...

Edit:

"Terug naar Amsterdam gaan we niet, want onze kinderen hebben het gelukkig wel naar hun zin en mijn vriend zou ook niet meer terug willen. Hij vindt dat ik niet moet zeuren en dat ik moet stoppen met steeds alles te vergelijken met ons oude leventje in Amsterdam"

Gelukkig wel een vriend geregeld met normaal gezond verstand

JanFTE | 12-09-21 | 22:40 | 2

Dat ge-ik van die vrouw…….. alles in het perspectief van haar ego plaatsen. Ze verstaat de mensen niet, en als ze lachen dan is dat om haar. Er is geen klik met andere ouders. Zou juffie er wel eens aan denken dat het aan haar ligt?

Hoe zou zij reageren wanneer iemand zo praat over de mensen in een wijk met heel veel allochtonen?

Nuuk | 12-09-21 | 22:57

Histrionische persoonlijkheidsstoornis, een epidemie bij randstadvrouwtjes. Wat minder aandacht en ze raken in paniek. Initiatieven om zelf iets nuttigs met hun vrije tijd te doen zijn er niet. Veel 'vrienden' omwille van hun status, niet vanwege een hechte vriendschap. Als die er was geweest dan vonden ze wel een manier om af en toe langs te komen.

wijsvinger | 12-09-21 | 23:03

Dankzij KPN woont mijn IP adres nu in Ubbergen. Ik moest het googelen. Hup Overijssel!

Hetkanverkeren | 12-09-21 | 22:37

Welkom......

In de Italiaanse stad Rimini zijn zaterdagavond vijf mensen neergestoken, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. De lokale politie heeft een 26-jarige Somalische man gearresteerd. Vooralsnog wordt terrorisme uitgesloten als motief voor de aanval. Volgens berichten in Italiaanse media zou de aanvaller onder invloed van drugs zijn geweest.

De verdachte is pas enkele maanden in Italië en heeft daar een vluchtelingenstatus aangevraagd. Hij is sinds 2015 in Europa en zocht eerder ook asiel in Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden.

Bibop | 12-09-21 | 22:32 | 5

Eigenlijk kun je terrorisme altijd wel uitsluiten: inteelt, dagelijkse visioenen van branden in de hel van Allah en elke uur je dosis qat zijn het recept voor onbedwingbare messentrekkerij. Welkom, welkom in ons mooie Europa.

kapoerewiet | 12-09-21 | 22:40

Gelukkig is deze tijdbom niet in ons land uitgetikt. Werkt goed trouwens, dat schengen principe.

Wim_Kut | 12-09-21 | 22:48

@Wim_Kut | 12-09-21 | 22:48: Ik ben bang dat sommige politici en activisten het jammer vinden dat hij niet hier zit. Dan hadden ze zich weer van hun 'goede kant' kunnen laten zien.

wijsvinger | 12-09-21 | 23:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Rare AT5 foto. Krakers in politie uniform?

W_F | 12-09-21 | 22:30

Mooi verhaal van die meneer met mat. Bij de voetbal valt er weinig te neuken, dat wist ik vroeger al. Je moest op de hockeyfeesten zijn, niet op de tokkiefeesten. En ja de provincie is mooi, de mensen vaak niet. In amsterdam is het andersom. In rotterdam, toen ik er woonde, was het allebei kut. Provinciale mentaliteit met randstedelijke lelijkheid en vervuiling. Ik wens het niemand toe.

BobDobalina | 12-09-21 | 22:30 | 9

Scheen op mijn toenmalige golfclub dat de nodige leden tussen de holes ook het hoge gras in doken. Zelf helaas nooit mee mogen maken. Ja zoekend naar die k-bal.

Schemerlamp | 12-09-21 | 23:06

Haha, je verzint het niet.

Wattman | 12-09-21 | 23:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Bob Sikkes legt het uit hoor, wij hebben de millenials verkeerd opgevoed en niks geleerd en daarom zijn er nu 300.000 woningen te weinig. Als ze nou maar een schilderijtje konden ophangen dan waren PFAS, bouwvergunningen, stikstofproblematiek en algehele onkunde en onwil van bestuurlijk Nederland zo opgelost. Hypotheek problemen, geldcreatie die van ellende maar in de huizenmarkt vloeit, migratie, neuh geen probleem als je maar een laminaatvloertje kunt leggen. Echt het oertype van een domme lul.

Blauwpetje | 12-09-21 | 22:28 | 1

Domme lullen bouwen hun eigen huis ,ook hier op mijn dorp de mooiste huizen compleet met zwembad.. wie is er nu het oertype van de domme lul de witte boorden holbewoner uit de stad of de ambachtsman op het platteland.

Smoelensmid | 12-09-21 | 23:17

Geinige breaks.

knutsel_ | 12-09-21 | 22:51

Zo mooi dat jij (ook) de uithoeken van youtube verkent.
Het is even zoeken maar er is zoveel moois te vinden.

keestelpro | 13-09-21 | 01:23

Ik hoop dat niveau 1 BOA's moeten gaan controleren op QR codes en dat het overal totaal escaleert. Mag ik eigenlijk zelf een stoeltje, nootjes & bier meenemen en die voor een terras neerzetten en daar de boel verorberen?

Brabeaulander | 12-09-21 | 22:24 | 2

Wat een leuk idee. Zoek je nog partners in crime?

MickeyGouda | 12-09-21 | 22:46

Haaa! Da's een leuke! Niet toegelaten worden op een terras waar het bier € 6,00 per glas kost en dan doodleuk een klapstoeltje net buiten het terras zetten en voor 80 cent hetzelfde biertje nuttigen.

keestelpro | 13-09-21 | 01:21

Bob Sikkes heb gelijk - maar het is niet gemakzucht; het komt door hun ouders, die hen alle hobbels uit handen namen. Ik kocht een paar jaar geleden een maisonette in een schitterend pand in het centrum van een NL stad, de overige appartementen waren gekocht door ouders voor hun studerende kinderen. Die ouders deden werkelijk alles voor hun kroost; van het financieren tot het klussen en zelfs het inrichten. Die kids hadden dus een riviera maison-inrichting. Geen haar op m'n hoofd dat ik die bemoeienis had getolereerd toen ik die leeftijd had, maar deze kinderen waren fijn naar een festival terwijl papa en mama hun woning aan het stofferen waren.

kapoerewiet | 12-09-21 | 22:24

Hoge nood
Hoge nood
Hoge nood

Draai 'm bij de VVD in fe achtertuin.
Nee, ipv daarvan de straat op
Waar komen die mensen vandaan?
Uit een woning!
En daar die shit maar blijven doorspoelen.
Het stinkt. Ja, je eigen lucht.
De mensuh zijn dus zo gewend belazerd te worden.
Zak er maar in dan.

Koop een Afghaan. Woning er gratis bij.
Voldoende voorraad, echter levering enigszins vertraagd. Staan vast op de Tali-baan.

Milton_Styx | 12-09-21 | 22:23

Uit de afdeling 'omdenken'. Misschien moeten we stoppen met het koesteren van blauwgrasjes op onnatuurlijke schrale grond en accepteren dat dat niet de natuur is die in Nederland past. Dus: Boeren laten boeren, en bouwers laten bouwen.
Oh, en standaard 130km/u op den snelwegh.

marcoplarco | 12-09-21 | 22:21 | 1

Omdenken? Terugdenken! Da's gewoon altijd normaal geweest.
Ik herinner me zelfs nog dat de maximum snelheid 120 km/h was. Toen reed iedereen netjes 150 en werd er amper geflitst. Toen werd de maximum snelheid naar 130 km/h gebracht en reed iedereen keurig 129 vanwege een oerwoud aan flitspalen.
Oh ja en vroeger zeiden auto's VroEmmMMMmmm!! als je hard reed.

keestelpro | 13-09-21 | 01:18

L'enfer, c'est les autres. Laten we wel wezen, wonen in een Overijssels dorpje staat ook wel gelijk aan het voorportaal van de hel. Iedereen met een beetje geld of verstand is allang weg.

Festen | 12-09-21 | 22:20 | 1

Nounou, overdrijven is ook een kunst.
U onderschat het bruisende dorpsleven in zinderende Overijsselse plaatsen als Jonen, Dwarsgracht en Muggebeet.

Daar gaat het net zo ruig aan toe als in het Westfriese Spanbroek.

Bezongen door Zijlstra - Dorpsgevoel
m.youtube.com/watch?v=WqcJEWgGHxk

Kapitein Sjaak Mus | 12-09-21 | 22:41

Een pand kraken op het Rokin ? Good luck with that, Kan je op je buik schrijven al was het 45 jaar geleden evt. nog mogelijk geweest, door de vingers gezien, en dan uiteindelijk dor de gemeente gelegaliseerd en ook nog eens voor je gerenoveerd.
Maar vandaag de dag : NO WAY.

Asteroid-B612 | 12-09-21 | 22:19

Aldus spuit 11 van de tegenpartij.

* Il Principe * | 12-09-21 | 22:22

Zo, die lijkt beaus!

VP732 | 12-09-21 | 22:42

Ik was er ook met een leus tegen bevolkingsgroei op mijn bordje (dus ook meer beheerste migratie).

Maar de keyboard warrior reaguurders spuwen hun gal online en voeren verder nooit daad bij woord om godverdomme eens te gaan protesteren.

Oké, je bent ongebreidelde migratie zat alsmede neoliberale uitverkoop van de woningvoorraad aan beleggers. Kom dan eens van je reet en laat je horen. Laat het niet kapen door links. En heb ook oog voor alle oorzaken, niet alleen migratie (waar links inderdaad de oogkleppen voor op heeft).

De Eierbal | 12-09-21 | 22:19 | 10

@De Eierbal | 12-09-21 | 23:10: Ik heb nu het hele gekke idee om de hypotheek te verhogen op ons huis, overwaarde verzilveren dus, en daarbij een hypotheek voor een tweede huis af te sluiten waar dan mijn ex in kan wonen.

Ik betaal me suf aan hypotheken dan, maar dat is nog altijd goedkoper dan naast de huidige hypotheek in de vrije sector een tweekamer-kippenhok huren a 1100 netto in de maand.

Alleen, dan zul je net weer zien dat het nieuwe kabinet een tweede huis zwaar gaat belasten, vanwege de wooncrisis. Ik krijg er nu al nachtmerries van.

Papa Jones | 12-09-21 | 23:16

@Papa Jones | 12-09-21 | 23:16: kan je dat tweede huis niet verhuren aan haar voor de hypotheeklasten + whatever er nog bijkomt? Natuurlijk kut om nog zo van elkaar afhankelijk te zijn in zo'n situatie maarja, we moeten allemaal zelf wat hosselen. Kom in ieder geval protesteren de volgende keer en laat je horen.

De Eierbal | 12-09-21 | 23:28

@De Eierbal | 12-09-21 | 23:28: Verhuren aan haar, ik zal daar eens serieus over nadenken. Zelf heeft ze heel weinig inkomen. Zij kan zich uit laten kopen, maar dan red ik het niet om de hypotheek voor de tweede woning rond te breien. Het eerste huis blijft dus op alletwee onze naam staan, is de bedoeling. Geeft vast gesodemieter wanneer ze ooit een nieuwe relatie begint... wat een gedoe ook. Ze zou gewoon in een sociale huurwoning moeten qua inkomen, gewoon een flatje. Ik zou er bijna voor naar de andere kant van het land verhuizen, waar de wachttijd nog wél een beetje normaal is. Er zijn ook nog minderjarige kinderen bij betrokken, dus dat zij alleen de Randstad verlaat is ook geen oplossing.

Nou ja... volgend protest ben ik er bij.

Papa Jones | 13-09-21 | 00:04
▼ 7 antwoorden verborgen

Op basis van het huidige inwonersaantal worden statushouders verdeeld over Nederland. Overvolle steden krijgen er steeds meer, krimpgemeenten met leegstand steeds minder. Als iemand vlucht voor veiligheid, en nog geen zicht op een baan, is het heel misschien een idee om die persoon te huisvesten in een gemeente die de kortste wachtlijst of zelfs leegstand heeft.

Los daarvan moeten we even nadenken over de faciliteiten. De hele babyboomergeneratie is opgegroeid in stapelbedden en meerdere kinderen op een slaapkamer. De meeste EU landen vangen vluchtelingen op in overvolle tentenkampen. Binnen landen als Afghanistan wonen hele gezinnen tussen een paar muren met een paar kleden op de grond. Wij schermen gelijk met grote gezinswoningen en duizenden euro`s aan nieuwe meubels, wat weer scheve gezichten bij de plaatselijke bevolking geeft...

Waar is de noodzaak vluchtelingen binnen anderhalf jaar niet volgens hun eigen maatstaven op te vangen, maar gelijk een woning te geven naar onze maatstaven?!?

Feynman | 12-09-21 | 22:18 | 12

@Lorejas | 12-09-21 | 22:43: je bedoelt een hardwerkend mens dat de shit mag opruimen waar gratuit blatende deugers in 020 voor hebben gestemd? (Toegegeven, heb ook een pied a terre in die stad, maar man, wat een wereldvreemd volkje woont er toch...)

kapoerewiet | 12-09-21 | 22:53

Kom protesteren dan.

De Eierbal | 12-09-21 | 23:11

@kapoerewiet; wat mij betreft wel.

Lorejas | 12-09-21 | 23:22
▼ 9 antwoorden verborgen

Krakers die woningen van bijvoorbeeld Blackstone kraken, die alleen voor de korte termijn stijging gaan, kunnen volledig rekenen op sympathie.

Überhaupt mogen die Amerikaans durfinvesteerders van Blackstone die alleen hier zijn om leeg te plukken wegblijven van onze woningmarkt. Joris regel dát eens.

Wattman | 12-09-21 | 22:17 | 4

@* Il Principe * | 12-09-21 | 22:23:

VVD, die kijken alleen naar korte termijn winsten maar hebben geen spatje visie.

Ik voel me keigoedd, ik voel me keigoedd, Jullie kunnen mij niks maken!!

Beurzen en huizen to the moon ! Yeah it feels good to be the king.

Wattman | 12-09-21 | 22:33

Onzin huizen zijn vrij bezit en iedereen mag verkopen en kopen van wie ze willen. De huisprijzen in veel gebieden in de wereld zijn nog veel hoger en dat gaat hier ook die kant op. De betrekkelijk lage prijzen in de “stad” Nederland trekt veel buitenlandse investeerders aan.

MargauxGrandCru | 13-09-21 | 08:08
▼ 1 antwoord verborgen

Al dat studerende linksvolk wat geen fatsoenlijke woonruimte kan vinden
maar wel het grote "jij ben welkom, welkom in mijn land" lied konden zingen,
zijn zo slim gestudeerd dat ze oorzaak&gevolg niet met elkaar konden verbinden!
Nu weer verplicht terug naar mam&pap, gezellig samen rond de Volkskrant lezen hoe Wilders zo'n gevaar voor de samenleving is en dat het "nieuwe leiderschap" van Kaag, de oplossing voor al hun alle problemen gaat worden!

TijdelijkOptimist | 12-09-21 | 22:16 | 1

Mooi verwoord!

Normpje | 13-09-21 | 07:35

Ik ken alleen de versie van Teeuwen

* Il Principe * | 12-09-21 | 22:24

@* Il Principe * | 12-09-21 | 22:24:
Ook nog geparodieerd / vereeuwigd door de Nederlandse bikerpunk band SPEED TWINS (1977) ---> watch?v=2EfUG8utRNo

Asteroid-B612 | 12-09-21 | 22:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Wonen in de Randstad is een keuze. Verhuis.

JohnLocke | 12-09-21 | 22:15 | 2

Ja idd, voor de prijs van mijn appartement in Noordwijk kocht ik een heel domein met hakbos, fruit , wijngaard en zwembad en 2500 kuub wonen in de mooiste provincie van Nederland ..... wegwezen uit dat gekkenhuis...

Smoelensmid | 12-09-21 | 22:18

Voor Anja. Wat te doen met een grote courgette?

Barbecuen of in de grillpan en marineren in knoflookolie en lauw opeten:

Wassen en uiteinden eraf snijden. Halveren. De 2 stukken op de platte kant zetten en plakken snijden, ongeveer 0,5 cm dik. De buitenste plakken weggooien of voor iets anders gebruiken. Die hebben teveel groen en dat wordt sterk op de bbq en gaart niet gelijkmatig. Verder zie je soms bij grote courgettes dat er al groot zaad in groeit, snijd dat dan weg, dat eet niet fijn.

Grill de courgetteplakken aan beide kanten totdat er mooie strepen op staan. Eventueel in meerdere batches. Doe ze allemaal in een schaal. Dek deze af met keukenfolie en magnetron 2 minuten. Dit is om ze af te garen en het vocht uit de binnenkant weer naar de droge buitenkant te laten komen. De perfecte gegrilde en getronde courgetteplak is slap en oogt wat waterig, het witte vlees wordt wat doorzichtig.

Zet de schaal aan de kant en maak in een andere schaal de knoflookolie. Een kopje gele olijfolie met 2 tenen geperste verse knoflook en zwarte peper en zout. Groene olie kan ook, maar dan wordt het wat dubbelgroen vind ik, met de al groenige smaak van de courgette. Giet eventueel sap van de courgettes af en doe ze in de olie. Zorg dat ze allemaal aan beide kanten geraakt worden, zonder ze kapot te maken. Draai ze na 5 minuten nog een keer voorzichtig door, zodat het inmiddels gesmolten zout eerlijk verdeeld wordt. Druk ze dan zachtjes aan, zodat ze zoveel mogelijk onder de olie staan. Laat ze zo nog minimaal een kwartier staan, of zo lang als je wilt. Dus je kunt ze ook voor de dag erop maken bijvoorbeeld! Dek dan de schaal af en zet 'm in de koelkast. Haal 'm de volgende dag wel op tijd eruit, zodat ie minimaal weer op kamertemperatuur is.

Eet smakelijk!

P.S.: Courgette kan ook rauw in salades, bv in de salade Wilderst, is dan vrij smaakloze vulling. Je kunt er 1 cm grote dobbelsteentjes van maken en deze op hoog vuur bakken in de pan. Of ronde plakken dwars van 1 cm een klein half uur stoven tot slap, geen pap. In beide gevallen met Italiaanse kruiden en/of knoflook. Je kunt 'm in de lengte halveren en er bootjes van maken door met een lepel de binnenkant eruit te schrapen. Die bootjes kun je vullen en afbakken in de oven. Afhankelijk van de vulling wellicht eerst de bootjes even voorbakken. Mijnheer Courgette is graag goed gaar en houdt van zout!

Verder kun je voor dit 'recept' ipv courgette ook andere groenten gebruiken. Bijvoorbeeld paprika, aubergine, venkel (de plakken door het kontje snijden zodat alles eraan blijft hangen), witlof (idem), raddichio of champignons (2 dagen rijpen op het aanrecht tot ze open komen, pootjes eruit breken, eerst grillen met de holte naar beneden, dan op de andere kant, dan lopen ze mooi vol met eigen sap, dat moet erbij!)

wilderst | 12-09-21 | 22:11 | 13

@Wattman | 12-09-21 | 23:44: Eet pas als je honger hebt, niet op vaste tijdstippen. Eet rustig. Eet waar je zin in hebt. Eet kleine porties. Met veel smaak en goed vet en ruim zout ben je eerder voldaan. Vermijd suiker, suiker is satan. Als de maag die easy carbs krijgt, schreeuwt ie om meer!

Heel soms eet ik 's nachts een mini-ijsje met dikke choco en frambozenspul, bekend merk. Als ik dan de volgende morgen opsta knort mijn maag zoals toen ik 18 was! Meer, meer!

wilderst | 13-09-21 | 01:19

Goedemorgen Wilderst, sorry voor mijn late reactie, en dank voor de tips! Helaas woon ik driehoog achter en kan/mag/wil hier niet bbq'en, alhoewel ik denk dat grillen idd het beste is. Ik heb de courgette geblancheerd, en gegrild in de oven (dat ging gelukkig, ook al is het een kleine stomme microwave-oven), gevuld met sjalot/gehakt/tomaat/vruchtvlees van die courgette. Qua kruiden alleen zout, peper, verse tijm. Overbakken met pecorino (niet teveel :) ). Was prima, maar ik had 'm graag willen bbq'en....
Ook dan voor jouw tip met de zaadjes, daar moest ik idd op letten en dankzij jouw waarschuwing deed ik dat dus ook. Lekkere maaltijd geweest :)

anja | 13-09-21 | 08:21

@kapoerewiet | 12-09-21 | 22:18: Haha, oh ik zou wel willen maar waar ik woon niet mogelijk. Kwam uit de tuin van mijn ouders, die hadden idd een beetje te enthusiast met de courgette zaadjes gestrooid ;)

anja | 13-09-21 | 08:22
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik had vandaag zo'n kant en klaar maaltijdje (youtu.be/DxBAwwj25zs). Een vakje hutspot en een vakje rundvlees.
Maar hoe zet je dat bakje met die twee vakjes nou voor je neer als je gaat eten?
Met de hutspot links en het vlees rechts?
Met de hutspot boven en het vlees onder?
Met het vlees links en de hutspot rechts?
Met het vlees boven en de hutspot onder?
Vandaag had ik de hutspot onder en het vlees boven.
Met een glas Coop huiswijn.

Leptob | 12-09-21 | 22:03 | 5

Coop is niet meer, is nu de Plus....

Smoelensmid | 12-09-21 | 22:20

Goede vraag! En ik heb het antwoord: Als je rechts bent komt het basisvoedsel (of "maagvulling") aan de rechterkant en het hoofdgerecht (of smaakmaker) aan de rechterkant. Dus bij spaghetti Bolognese de spaghetti rechts, bij rijst met een curry de rijst rechts. In dit geval komt de hutspot dus rechts en het vlees links. Dit soort maaltijden zijn er namelijk om gewoon met een lepel of vork naar binnen te schoffelen, mes en vork is belachelijk bij een magnetronmaaltijd. Omdat je vork en het basisvoer aan de rechterkant zijn heb je de kans dat je daarvan meer eet gedurende de maaltijd. Niets is zo erg om bij je laatste hap tot de ontdekking te komen dat je nog hutspot over hebt maar dat de smaakmakers (jus en vlees) op zijn. Als gevolg hiervan komt het glas wijn of bier natuurlijk aan de linkerkant, de rechterhand is namelijk al bezet.

Bugblatter | 12-09-21 | 22:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Playlist GeenStijl Café Mega Mix 72:

1. The Cure - A Forest (1980)
2. Jeff Wayne - The Eve Of The War (1978)
3. Weird Al Yankovic - First World Problems (2014) - @knutsel
4. Arctic Monkeys - I Bet You Look Good On The Dancefloor (2006) - @lezeres
5. Daft Punk ft. Paul Williams - Touch (2013) - @Nederlander1
6. Driving The Last Spike - Genesis (1991) - @sneerpoets
7. Bryan Adams - Summer Of '69 (1984) - @photto
8. Coldplay - Talk (2005) - @Knufter
9. Mano Negra - El Senor Matanza (1994) - @prekert
10. Boris Fomin - Dorogoj dlinnoju (1925) - @TheOne48
11. Johnny Bond - The Great Figure 8 Race (1965) - @nutsniet
12. Paul Whitsun - Fiddler on the roof Soundtrack - To life - @Basil Fawlty
13. Billie Holiday - Easy Living (1937) - @Milton_Styx
14. Talk Talk - Dum Dum Girl (1984) - @Zuma
15. Robin S Luv 4 Luv (1993) - @jaja - in G (assist @K1100)
16. George Michael - Star People (1996) - @Hupusculupus U.Dufus (assist @neonreclame)
17. Bloodhound Gang - The Ballad Of Chasey Lain (2000) - @BadPatNL
18. Urbanus - Hittentit (1983) - @steekmug
19. Paul McCartney - Calico Skies (1997) - @kudtkip
20. James Taylor & Carly Simon- You Can Close Your Eyes - @kudtkip

keestelpro | 12-09-21 | 22:02 | 15

Hee, ik sta er ook in!

jaja | 13-09-21 | 05:06

Cool ! Na jaren Ben Liebrand's "In the Mix" elke vrijdagnacht te hebben verzameld (inclusief de disco-haters die valse meldingen deden van spookrijders) , sta ik zelf ook een keer in de mix. Ik ga verder glunderend de dag door.

Sneerpoets | 13-09-21 | 09:39

Touché.

Nederlander1 | 13-09-21 | 10:26
▼ 12 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen