Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Schokkend: goed artikel in Volkskrant op zaterdag over terreurmachine Belastingdienst

Hee Rutte, de DDR belde: ze willen hun 'democratische rechtsstaat' terug.

De Belastingdienst

Een goed artikel in de Volkskrant op zaterdag? Tsjonge! Dat mag wel in de krant! Want tussen de schier eindeloze stroom aan blaartrekkende huiliehuilie slachtofferdramartikelen van, met, door, voor en over vrouwenemokots, voorspelbare human interest kitsch en Haro Kraak staat deze zaterdag zowaar een moetleesartikel in de Volkscourant. Het kán dus kennelijk nog wel in Nederland, kwaliteitsjournalistiek brengen, ook al moet dat van de 1984-taalpolitie tegenwoordig in dystopische brainwashbewoordingen die de werkelijkheid herschrijven. Artikel in kwestie gaat over de absolute mensenrechtenschende dictatuur des doods die Belastingdienst heet (sterf ludiek bedoelde bewegende tandwieltjes, sterf!) Want u dacht misschien dat de toeslagenaffaire het enige lijk in de kast van gaaf land Nederland B.V. was, maar uit het Volkskrant-artikel wordt duidelijk dat iedereen in Nederland zonder ook maar het minste bewijs van schuld (en niet zelden juist mét bewijs van onschuld) zomaar volkomen kapot kan worden gemaakt door de Belastingdienst. De Belastingdienst die je beschuldigt van ernstige fraude en vervolgens de macht heeft om je rekeningen te blokkeren en je voor de rest van je leven in de schuldsanering te trappen, zonder dat er ook maar één persoonlijk gesprek aan te pas komt. Er ploft een brief op de mat waarin staat dat je een vieze vuile gore liegende zelfverrijkende fraudeur bent, je alles moet terugbetalen met heel veel extra rente en foetsie is de rest van je leven. Zelfs in Afghanistan hebben vrouwen burgers nog meer rechten, kansen en uitzicht op een beetje menswaardig leven. 

De voorbeelden die in het artikel worden genoemd zijn zó absurd schrijnend dat het moeite kost om het te geloven: iemand van 37 jaar oud die dacht jaren lang in vaste dienst te zijn terwijl zijn baas al die jaren geen loonbelasting afdroeg. Belastingdienst kwam verhaal halen bij baas, baas liet zich failliet verklaren, Belastingdienst kwam de tonnen schuld dan maar vorderen bij de nietsvermoedende werknemer die nu in de courant moet laten optekenen: "Zoals het er nu voor staat ga ik er van uit dat ik tot mijn dood in de schulden zit". En dan ben je 37! Had hij een kind verkracht en vermoord dan was hij er nog minder beroerd van af gekomen. Dan zou hij zijn veroordeeld in een rechtszaak waarin rekening werd gehouden met 'uitzicht op vrijheid', 'menselijke aspecten', 'omstandigheden' en 'oorzaken'. Dan was hij pas veroordeeld nadat onomstotelijk vast was komen te staan dat hij ook echt schuldig is. Nu niet. Nu ligt hij voor de resterende 40 jaar van zijn leven op de bodem van de afgrond, levend in een muur van schulden gemetseld. Standrechtelijk veroordeeld, bewijs niet nodig. En geen rechter die er van weet. Geen mensenrechtenorganisatie die het voor hem opneemt. Geen wet die hem beschermt tegen de Kafkaeske meedogenloosheid van naam- en gezichtsloze schuldeisers van de Staat der Nederlanden die pas stoppen als je dood bent. En op Pieter Omtzigt, Renske Leijten, Farid Azarkan, Martin Bosma en Geert Wilders na is er geen politicus die het ook maar iets kan schelen. 

Wederom bevestigt dit artikel wat iedereen al lang wist: de Nederlandse Belastingdienst is een meedogenloze, wraakzuchtige, mensenrechtenschendende, kwaadaardige maar vooral ongecontroleerde en almachtige onderdrukkingsmachine die tienduizenden, honderdduizenden burgers alles afneemt, hun levens volkomen verwoest en elke basale vorm van minimale bestaansrechten ontzegt. Puur en alleen op grond van 'verdenking' die is gegenereerd door algoritmes in een falend ICT-systeem. De Nederlandse Belastingdienst is voer voor dystopische romans die zich afspelen in een inktzwarte toekomst waarin de democratie is weggevaagd door een sinistere, sadistische dictatuur van evil overlords. Maar Nederland is geen roman, wel een 'democratische rechtsstaat' waarin de gekozen machthebbers onophoudelijk blijven benadrukken hoe tolerant en vrij die rechtsstaat is voor burgers en zichzelf voortdurend op de borst roffelen omdat het zo'n superieure mensenrechten respecterende cultuur is waar rechtvaardigheid het hoogste goed is.

Jammer alleen dat de Belastingdienst de opdracht heeft gekregen om alle burgers per definitie als fraudeur te zien, alle burgers te behandelen als crimineel en helemaal niemand te vertrouwen. Jammer alleen dat de Belastingdienst moeiteloos rekeningen kan blokkeren, beslag kan leggen op tegoeden en op afstand levens kan verwoesten, geautomatiseerd met behulp van algoritmes. Want: 'zo staat het in de wet'. Een wet die werd gemaakt om goedbedoelende belastingbetalers te beschermen tegen kwaadaardige fraudeurs, niet andersom. Het gaat om wetten die moeten voorkomen dat veelverdieners profiteren van toeslagen en aftrekposten die voor weinigverdieners zijn bedoeld, maar in de praktijk zijn het juist de weinigverdieners die worden gepakt omdat ze wetten zouden hebben overtreden. Wetten die inderdaad op grote schaal worden overtreden door grootverdieners waar de algoritmes niet op aanslaan. En als ze er wel op aanslaan dan heeft de grootverdiener voldoende middelen om zich te verweren. De kleine burger aan de onderkant van de maatschappij is natuurlijk een lekker makkelijk slachtoffer. 

Jammer ook dat moraliteit, ethiek en verantwoordelijkheid morsdood zijn in die zo superieure cultuur van 'democratische rechtsstaat' Nederland. De gemiddelde minister, staatssecretaris of topambtenaar heeft heden ten dage het ethische besef van een pinda. Niet zelden zijn het tendentieuze, ongefundeerde en nodeloos kwetsende technocraten die 'menselijke maat' hooguit zien als inefficiente drempel in hun vlekkeloze consultancy carriere.

Na lezing van dit staaltje Volkskrant-journalistiek (journalistiek waarvoor het is bedoeld, namelijk het controleren van de macht) weet je twee dingen zeker: het eerste is dat ook na de drieduizendste keer dat het in de openbaarheid is gekomen er helemaal niets zal veranderen, het tweede is dat degenen die verantwoordelijk zijn voor deze nachtmerrie straks gewoon weer in een regering zitten omdat miljoenen mensen doodleuk opnieuw voor ze hebben gekozen.

Dan komt toch de vraag bovendrijven: bij hoeveel leed mag je VVD-, D66- en CDA-kiezers er van beschuldigen dat ze bloed aan hun handen hebben? Wanneer mag je eigenlijk concluderen dat een 'democratische rechtsstaat' aan het falen is, wordt ondermijnd en dat een breekpunt is bereikt? Hoe lang nog worden dit soort misdaden tegen de menselijkheid aan het zicht onttrokken door regenboogvlaggen, non-binaire taalpolitie en hersenverwekend entertainment? Waar blijft die VN-interventie om het schenden van mensenrechten een halt toe te roepen? 

Als slachtoffers van de Belastingdienst net zo zouden worden behandeld als mensen die van zichzelf vinden dat ze non-binair zijn en gekwetst zijn omdat hun Gouden Kalf niet genderneutraal is, zou Nederland al lang zijn overspoeld door blauwhelmen onder mandaat van Frans Timmermans.

(Nu maar hopen dat Renske Leijten van de SP niet naar dit artikel linkt: dat is namelijk verboden door de polder-Taliban.)

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
gvtqizfckra | 22-08-21 | 16:59

Nederland leverde 25000 SS soort van perfecte mensen aan het uber leger. De ambtenaren die dat ondersteunden waren op een handjevol uitzonderingen allemaal wild enthousiast. Dat verdween na Stalingrad en er omgebouwd werd tot verzetsstrijder. Met groot succes. Rond 1950 geloofde elke landgenoot hun herschreven staat van dienst. Nakomelingen vormen tot vandaag het fundament van elke hogere ambtenaar. Houzee is hun lijfspreuk. Bij twijfel volg Ukraine en Nederland. Vrienden voor altijd, onder de oude vlag.

biltong | 22-08-21 | 12:40 | 1

Ligt wat complexer zullen we maar zeggen, maar, redelijkerwijs en grofweg kan men zeggen dat het wel loonde om de bezetter passief dan wel actief te ondersteunen. Er zijn maar zeer weinigen geweest die er tegenin gingen. Dit loonde vanuit een moreel menselijk standpunt, helaas ook vaak met de dood. Gezien het DNA van de NL istanner zal hier ook niet veel gaan gebeuren. Goed burgerschap is tegenwoordig: baan, flatscreen, Spotify, TV, Lidl, Netflix, Action, hond, wijn/bier, friet, bioscoop met ballenbak, chips, pizza en magnetron en val me verder niet lastig met 1 maal per 4 jaar stemmen.

nobodiesunmighty | 22-08-21 | 13:13

De regel en de uitzonderingen. Men maakt tegenwoordig alleen nog regels (lees: belastingwetten) die beogen de uitzonderingen in regels te vatten. Daardoor is er geen overzicht meer. Toeslagen zouden van toepassing moeten zijn op de uitzonderingen, maar toeslag krijgen is meer een regel geworden. Toeslag voor kinderopvang, toeslag voor ziektekosten, toeslag voor huur, en ga maar door. Vervang de toeslagen door meer of minder belasting op inkomsten, en je vangt veel meer uitzonderingen in de regel. Je hoeft dan maar één systeem te beheren. Het kan zoveel eenvoudiger. Ik ben zeker geen expert, maar dat het hele belastingstelsel veel te ingewikkeld is kan zelfs een blinde nog wel zien.

Aisie | 22-08-21 | 11:01

Als ik dit zo lees dan is de belastingdienst een terreur organisatie, en die mag je toch helemaal niet financieren?

knehmoo | 22-08-21 | 10:09

Kerk houdt je dom, overheid arm

apek00l | 22-08-21 | 09:58

Probleem is dat niemand het boeit. Na val van kabinet na toeslagen affaire kwamen veroorzakers sterker terug en de twee partijen die het hebben aangekaart zijn afgestraft. Dat motiveert niet om er volgende keer iets aan te doen. Ik vertelde mijn vrouw over de toestand van de 37 jarige, maar ze boeide niet. Zolang het jezelf niet overkomt is er geen haan die er naar kraait. Wat de Surinaamse cabaretier al zei, ga door met je leven als je er zelf niets aan kan doen. Zo werkt het tegenwoordig.

mok | 22-08-21 | 09:40 | 1

Het niet boeien is een zegen voor de huidige diverse ambtelijke besturen. Zelfs het merendeel van de journalisten boeit het niet. Zelfs al zou Taliban hier binnenvallen. Zou niemand echt boeien.

nobodiesunmighty | 22-08-21 | 13:08

“Wetten die inderdaad op grote schaal worden overtreden door grootverdieners waar de algoritmes niet op aanslaan. En als ze er wel op aanslaan dan heeft de grootverdiener voldoende middelen om zich te verweren.” Wat zijn dit voor Maoïstische praatjes? Op GeenStijl? Werkelijk werkelijk.

StinkendeRoede | 22-08-21 | 09:16

Het grootste probleem is ICT. We leven in een armoedig land wat ICT betreft. Het probleem zie je steeds weer opduiken bij de overheden. Wanneer ze dat probleem eens zouden onderkennen waren we al een stukje verder maar ze willen/ kunnen dat schijnbaar niet. Door een rotsvast vertrouwen in "het systeem" ontstaan schrijnende situaties welke je niet wilt. De menselijke maat doet er niet meer toe want "het systeem" regeert. Het is best wel eng wanneer je er over gaat doordenken. Misschien is dit een overgangsfase maar die fase duurt al jaren en tot op heden zijn er geen vooruitzichten op beterschap.

Toetsiemonster | 22-08-21 | 08:58

Volgens commissievoorzitter Diana van Hout is 1% op macroniveau een kleine foutmarge. Blijkbaar hanteren ze dat soort normen in de wereld van de fiscalisten. Ik vind 1% achterlijk hoog op macroniveau, stel je eens voor dat 1% van de banktransacties fout liep. Dat zou direct tot krantenkoppen leiden en de bank die dat flikt zou in no time out of business zijn.

Franker | 22-08-21 | 08:26 | 1

Volkomen juist.

vlotterik | 22-08-21 | 11:57

De Toeslag Archipel

Tiscali-2 | 22-08-21 | 08:21 | 2

Goeie!

kapoerewiet | 22-08-21 | 09:44

Topper

Schwanzeleber | 22-08-21 | 10:53

Wordt tijd voor een algemene.staking met de eis dat dit gehele kabinet nu aftreedt en hoofdelijk nooit meer mogen terugkomen in de politiek en dat er nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven. Dit gebeurd ook in andere dictaturen.

renootje | 22-08-21 | 08:10

In de achterkamertjes Haagse politieke macht is midden links rechts slechts voor de bühne gaaf NL.

william7055 | 22-08-21 | 07:59

Waarom doet iedereen zo moeilijk; je kan je toch gewoon afmelden via geenbelastingdienst.nl ?

TinyTinus | 22-08-21 | 00:27 | 1

Keihard voor de alimentatie werken tot mijn dood
Dat is niet waar ik aan dacht toen ik die h***-ex volspoot (dat was mijn gedicht voor die belasting site)

onesizefitsall | 22-08-21 | 07:28

Aardige rant, Bert. Goed om kafkaëske dingen flink in de schijnwerper te zetten. Hopelijk verandert er wat, zodat alle burgers weer kunnen vertrouwen op de instituties in plaats van groeiend wantrouwen.

Maar om non-binair en passant onder de bus te gooien ‘want stom’ is net zo’n epische faal als toen men in de jaren ‘50 homo’s wegzette als ‘gezellig’ en hen verder verplichte conversie therapie voorschreven.

Dus, gaat zo voort, maar laat die alinea uit het vorige millennium voortaan lekker waar hij hoort, in 1968 ofzo

Martin007 | 21-08-21 | 22:47 | 1

Ach hou op met dat nonbinaire gelul. Dat je tegenwoordig geen 'agente', of 'dames en heren ' meer mag schrijven, want anders is er misschien iemand "gekwetst". Dat je geen 'blanke' of 'allochtoon' meer mag zeggen, anders is er misschien iemand "gekwetst". Dat mensen geen 'man' in hun paspoort willen maat een x want ze 'voelen zich niet niet zo'. Nee, maar je bent het wel. Je hebt toch een lul tussen je benen hangen? En als je daardoor zo gekwetst raakt, ben je rijp voor het gesticht.

wapster | 21-08-21 | 23:56

Door de jankers en klagers en goedkope journalisten is nu het dossier 'verpolitikiseerd' en moeten de ambtenaren alsnog kindertoeslagen gaan uitbetalen aan mensen die geen kinderen hebben volgens de burgelijke stand.

selectief verontwaar | 21-08-21 | 22:46

Simpelweg: Ambtenaren voeren regels uit die de 'politiek' (door u gekozen) heeft bedacht. De mensen vullen (of laten invullen door malafide adviseurs) hun toeslagenformulieren, naar waarheid ondertekend zo in dat ze toeslag krijgen van bijv 10, terwijl ze recht hebben op bijv 6. Sinds de Bulgarenfraude heeft de politiek ( ook die Renske enz) bepaald dat bij fraude alles, dus 10, teruggevorderd moet worden. Zie daar de problemen

selectief verontwaar | 21-08-21 | 22:41 | 3

Er is nogal een verschil tussen fraude of ergens simpelweg een foutje maken. Blijkbaar was dat laatste ook genoeg voor een 100% terugbetalingsvonnis. Kan je wel verschuilen achter ‘ja maar ik ben maar apparatjisk’ maar hey, dat is echt niet meer toereikend dan

Martin007 | 21-08-21 | 22:51

@Martin007 | 21-08-21 | 22:51: simpelweg foutje maken? downplayen haha, heb vele mensen geholpen met invullen van 'lastige' formulieren. de 'simpelweg foutjes' komen er altijd op neer dat ze meer toeslag krijgen dan waar ze recht op hebben, nooit andersom

selectief verontwaar | 21-08-21 | 23:49

@selectief verontwaar | 21-08-21 | 23:49: wil je een van de mega voorbeelden? eigenlijk niet, maar geef hem toch. iemand betaalt € 500 aan verhuurder per maand. dat is 350 huur en 150 voor schoonmaak gemeenschappelijke ruimte, internet enzovoort. Voor huurtoeslag moet je 350 invullen. Nee, ik kan aantonen dat ik iedere maand 500 aan de verhuurder overmaak, dus vul 500 in. Ikke: jij tekent ervoor. antwoord: ja, als er later problemen door komen, zie ik wel weer. dat zijn de simpelweg foutjes???

selectief verontwaar | 21-08-21 | 23:57

UWV een pot nat,
zolang je niets bijverdient naast je ww, gaat het goed. Maar owee, als je je uren invult. Dan ben je de sjaak.

ptrck | 21-08-21 | 22:29

Belastingdienst, NPO, RIVM, stikstof, corona, ECB/bankenkartel. Gaat lekker hier. Taliban valt nog wel mee zou je gaan denken.

Mart6037 | 21-08-21 | 22:22

De overheid (de wetgever) maakt wetten en regelingen die voor iedereen gelijk zouden moeten zijn. Dat was vroeger (relatief) vrij eenvoudig maar tegenwoordig wordt het alsmaar ingewikkelder. De belastinginner (de belastingdienst) moet putten uit een telkens kleiner wordende bron. Iedereen die roept ‘maar ik betaal toch belasting’ moet zich eens afvragen of ze ook per saldo netto belasting betalen, dus na aftrek van alle subsidies en tegemoetkomingen. De groep die nog netto belasting betaald wordt telkens kleiner. Maar om bepaalde groepen mensen een tegemoetkoming te kunnen uitkeren moet er aan de andere kant wel belasting geïnt kunnen worden. Verder maakt de 2e kamer er ook een zooitje van. Als je alleen al kijkt hoeveel soorten mensen er nu zijn, man, vrouw, mensen die ongesteld worden, mensen zonder piemel maar die zich wel man voelen etc. Een beetje administratie bijhouden lijkt godsonmogelijk. Het bijhouden van persoonsgegevens kan allang niet meer op een A4’tje, dan moet met een computersysteem. En als er dan al een wet is geschreven dan zorgt de 2e kamer er wel voor dat er tientallen uitzonderingen op moeten komen. Het lijkt mij als je programmeur bent bij de belastingdienst je voor een bijna onmogelijke taak staat. Naar mijn mening moet de belastingdienst als een onderneming worden gerund. Dan kunnen de personen die (wel of niet) bewust fouten maken ook worden ontslagen i.p.v. weggepromoveerd zoals nu vaak het geval is. Dat voelt niet goed en geeft een verkeerd signaal af. Hetzelfde geld natuurlijk voor ministers en 2e kamer leden die blunderen, ze blijven nu te vaak op hun plaats zitten na geblunderd te hebben. Sorry zeggen is de nieuwe moraal, en weer door…

Rdock | 21-08-21 | 22:12 | 2
-weggejorist-
swassannuf | 21-08-21 | 22:34

meneer Rutte c.s. leidt BV NL al 10 jaar als onderneming. Zie wat ervan komt.

Joyce | 22-08-21 | 09:18

Joh die hele belastingdienst is gewoon een slimmere vorm van de vroegere pacht aan de koning. Het is nooit meer geweest dan het volk gewoon vies hard alles afpakken zodat ze nooit het onderdaanschap kunnen ontvluchten maar ze wel genoeg laten zodat ze niet de monarchie fileren.

Anaal_Geweten | 21-08-21 | 21:55

Het helpt ook niet dat de rechterlijke macht de Rutte Doctrine de hand boven het hoofd houdt.

Mahatma | 21-08-21 | 21:41

Het gaat voor Cas Mudde dus niet over de inhoud.
Het linken naar GS is erger. Hetzelfde als die linksen die kwaad waren dat de culturele achtergrond van verkrachters door een nieuwszender waren genoemd. Dat het meisje van 14 dus verkracht was interesseerde ze geen reet.
Links. Dat is jouw links, Cas Mudde.
Ga heel snel sterven.

Portnoy | 21-08-21 | 20:56

Er is een hogere macht, de EU. Maar die willen het gratis geld natuur;ijk niet mislopen.

Winston1 | 21-08-21 | 20:51
-weggejorist-
Rocknrolla7372 | 21-08-21 | 20:41 | 1

Door de ICT is er van alles gemaakt, alle natte dromen uit 1984 en allerlei leuke en handige dingen zijn gemaakt maar het grijpt veel te ver in in de levens van instituten en mensen.
Van mij zou het grotendeels weg mogen, we verliezen meer dan we winnen. We stevenen af op een computermaatschappij waar burgerrechten een achterhaald iets zijn. Zolang het overheidssurveillance algoritme of straks het Facebook, Google of wat dan ook jou niet als gevaarlijk bestempelt komen ze je niet lastig vallen. Anders wel. De grenzen hiervan schuiven nu in een rap tempo op. Er komt geen mens meer aan te pas die de uitbijters herkent en schrapt. En zelfs als het misgaat gebeurt er inmiddels niets meer. Zie politiek, toeslagenaffaire etc.

Terminator komt snel dichterbij, alleen is het niet Skynet die een eigen wil krijgt maar doen we dat zelf, tenminste, een deel van de bevolking werkzaam bij de overheid en wat je vitale organisaties zou kunnen noemen (bv. uitkeringsfabrieken, banken etc.). Als geheel, iedere werknemer doet een klein stukje maar opgeteld is het een ramp. Niemand overziet het meer. De menselijkheid is eruit.

En waarom ?

Nichtsneues | 21-08-21 | 20:33 | 1

U moest eens weten hoe dichtbij Terminator is.
Lees eens iets over Turkse Kargu-2 drones die zonder tussenkomst van de mens beslissen of zij doden.
www.popularmechanics.com/military/wea...

Roadblock | 21-08-21 | 20:41

Dit is allemaal eenvoudig op te lossen door verantwoordelijke topambtenaren strafrechtelijk aan te pakken.
Het is nu bevoegdheid zonder verantwoordelijkheid.
De ambtenaren die bijvoorbeeld hebben zitten liegen bij de commissie komen nog steeds vrolijk weg.
Als de top hoofdelijk verantwoordelijk wordt, zal een en ander verrassend snel veranderen.

Roadblock | 21-08-21 | 20:31

Ik geloof die azijnbode sowieso niet... willen maar 1 ding : GL / PvdA/ D'66 / SP / BIJ1 / DENK regering. "

abonnee2019## | 21-08-21 | 20:23

Ruim 30 jaar geleden startte operatie Oort (Eng. : operation Enduring Chaos). Vele jaren en honderden miljarden later bleek binnen enkele maanden door toedoen van de Toeslagentaliban toch het failliet van de Rutte-doctrine en viel het corrupte regime in 's-Gravenboel ...

HeelStijl | 21-08-21 | 20:12

Ik heb hetzelfde gehad met zorgtoeslag. Gaat over kleinere bedragen en kon ieder jaar 900 euro terugbetalen terwijl ik 40 had ontvangen.
Bellen? "ja, het klopt helemaal!"
5 jaar geleden dat gelul uitgezet.. heerlijk. Rust.. De stapels met elkaar lullende brieven van die hufters (honderden) zijn duurder dan de tientjes waar het over ging.
Inderdaad zullen velen pennywise mensen mij voor gek verklaren. Maar voor mij is me bezighouden met overheid en geld een totale karmakiller.
Ik sterf liever van de honger dan dat ik ooit naar mijnoverheid.nl zal gaan.
DigiD.. de horror.. bij de hand.
Fuck 'm.

geen koning | 21-08-21 | 19:47 | 4

Hier hetzelfde de kinder opvangtoeslag ik kreeg al buikpijn als ik weer een brief in de bus zag liggen. Ik heb het stop gezet dan maar geen toeslag meer. Voor de laatse die nog twee jaar moet heb lap ik het zelf wel. Elk jaar controle en gezeik alles netjes ingevuld en dan de belastingdienst die zelf met de verkeerde cijfers gaat rekenen. Vervolgens dreigbrief binnen twee weken alles overleggen of anders. Netjes reageren en dan 4 maanden later!!!! We hebben de gegevens ontvangen maar kunnen helaas pas over een maand of 3 een reactie geven. Bellen en dan te horen krijgen het is erg druk probeer op een later tijdstip terug te bellen. De verbinding wordt nu automatisch verbroken. Ik snap goed dat als je echt aangewezen bent op deze toeslagen dat je hier moedeloos en machteloos van wordt.

Rocknrolla7372 | 21-08-21 | 21:10

U bent een verstandig mens. Blijf zo ver mogelijk van de roverheid weg. Ze bieden je geen oplossing, ze bieden je een probleem.

de Jager59 | 22-08-21 | 08:11

@feiten_en _cijfers | 21-08-21 | 20:18: Over welk land spreken we dan?

peet12 | 22-08-21 | 09:21
▼ 1 antwoord verborgen

Is er niet een CdA'er verantwoordelijk als minister? Ja, Wopke, is hij al ergens gesignaleerd?

dathoujetoch | 21-08-21 | 19:36

Of de belastingdienst je te grazen wilt nemen hangt af van de hoeveel die je te verliezen hebt en wat het hen kost om dat gestalte te geven.
Als je wat te verliezen hebt, ben je blijkbaar rijp genoeg om in het slavendom ingelijfd te worden.

aflaatverkoper | 21-08-21 | 19:27 | 1

We hebben in Nederland democratie, denken we. Een beetje? Wel het kapitalisme, wat hier hoogtij viert en daarbij de burokratie die in China niet zou misstaan. Deze twee gaan niet samen, helaas is kennelijk niemand hiervan op de hoogte. Lullig maar waar.

Henkie | 21-08-21 | 19:44

Het ding is, dat toeslagen niet werken. Hoe graag links het ook wil gebruiken om de maatschappij qua inkomen glad te strijken; het werkt niet. Het is te ingewikkeld. Nog los van het feit dat links niet achter de inkomens aan moet gaan, maar de vermogens.

konjodebonjo | 21-08-21 | 19:25 | 5

@Pontius Vulgaris | 21-08-21 | 19:33: En als dat kapitaal nou voortkomt uit noeste arbeid ?

Koning BongoBongo | 21-08-21 | 19:59

@Frau Merkel | 21-08-21 | 19:28: Links heeft het toeslagen systeem niet verzonnen maar rechts. Omdat de lonen zo laag gehouden werden moesten er toeslagen komen om die gevallen die niet konden rond komen te compenseren. De gedachte was dat andere burgertjes die wat meer centjes hadden dat wel zouden opbrengen en zo gingen de lasten voor het bedrijfsleven omlaag wat weer gunstig zou zijn voor het investeringsklimaat. En zo alweer een clusterfuck van ongekende proporties.

Zapata10 | 21-08-21 | 20:20

@Zapata10 | 21-08-21 | 20:20: U heeft de dubbele bingo gescoord.
Dankzij het Toeslagensysteem kan het bedrijfsleven uurlonen van 11-12-13 Euro betalen. Van €2000 bruto per maand kun je geen gezin in leven houden. Vandaar dat een Byzantijns ingewikkeld systeem van Toeslagen is verzonnen opdat het werkvolk zijn zorgverzekering en huur kon blijven betalen.

theo-is-dood | 21-08-21 | 20:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Blij dat ik weg ben, een x een akkefietje gehad met de belastingdienst. Wat een onkunde daar, ze snappen de eigen regels niet.

rifraf | 21-08-21 | 19:22

Ik heb gelukkig nooit grote problemen met de Belastingdienst gehad. Op een gegeven moment een jaar teveel belasting betaald waarna ik een blauwe envelop kreeg met een brief dat ik het teveel betaalde bedrag teruggestort zou krijgen.
Dat heeft me uiteindelijk 21 telefoontjes en 10 maanden gekost om het daadwerkelijk op mijn rekening gestort te krijgen.

JanFTE | 21-08-21 | 19:20 | 1

Niet achteraan bellen, gewoon rente vangen. Als het bij jou staat kost het geld. Als het bij de overheid is levert het geld op.

Frau Merkel | 21-08-21 | 19:29

Kafka zou het niet bij elkaar verzonnen krijgen.
-
En de eerste de beste politicus of bestuurder die ooit nog het woord 'rechtsstaat' in de mond durft te nemen als het over de bananenmonarchie waartoe dit land vervallen is gaat, dient in de Haagse Gevangenpoort opgesloten en er á la Gebroeders de Witt door het gepeupel uitgesleurd.

bisbisbis | 21-08-21 | 19:11

"je alles moet terugbetalen met heel veel extra rente en foetsie is de rest van je leven"

De rente die negatief is, alleen niet de boete rente.

Net als de rente op je spaargeld knevelarij is, ook een stokpaardje van de Belastingdienst.

KlaagGraag | 21-08-21 | 19:01 | 1

Been there, done that. Door hun eigen fouten notabene.

bqbq | 21-08-21 | 19:16

Poldertalibanstrijder Cas Mudde duidt zichzelf zelfs als politiek wetenschapper, met dissertatie en al. Maar ja, we wisten al hoe de 'wetenschap' in dit vrije land ervoor staat.

Alsdan | 21-08-21 | 18:58

Misschien moeten we Orban vragen om Rutte een lesje fatsoenlijk besturen te geven. Waar Rutte het lef vandaan haalt om anderen de les te lezen. On-ge-loof-lijk.

Malle moer | 21-08-21 | 18:52

“ Wanneer mag je eigenlijk concluderen dat een 'democratische rechtsstaat' aan het falen is, wordt ondermijnd en dat een breekpunt is bereikt? ”

Prof Kees Schuyt schreef al in 1983 in zijn boek ‘Recht en Samenleving’ dat we op het punt waren aanbeland dat meer wetten en meer regels NIET meer recht en rechtvaardigheid in de samenleving brengen.

Voor de duidelijkheid, dat is al bijna 40 jaar geleden. En sindsdien is het nog vele malen erger geworden.

Het meest trieste is de constatering van GS. Er gaat niets veranderen. Zolang nog miljoenen mensen stemmen op de partij van de Lachende Scheerkwast gaat dat inderdaad niet gebeuren.

theo-is-dood | 21-08-21 | 18:51 | 1

Hey GeenStijl, Seinfeld belde, hij wil zijn comeback grapje terug.

i-Wonder | 21-08-21 | 18:50 | 2

Seinfeld... slappe humor.

Koning BongoBongo | 21-08-21 | 20:01

@Koning BongoBongo | 21-08-21 | 20:01: zonder lach-band is het helemaaaaaal niks.

echtpaul | 22-08-21 | 09:41

De belastingdienst is oppermachtig, omgekeerde bewijslast.

Bewijs je onschuld maar is de handelswijze.

Wattman | 21-08-21 | 18:48

Sinds wanneer worden hier artikeltjes uit de Azijnbode voorgelezen? Sop, kool.

dathoujetoch | 21-08-21 | 18:46

Ach ja, het is wel de schuld van GS dat ik er nog een online abbootje op de Volkskrant bij heb genomen. Een komma vier tientje per maand. De artikels zitten best goed in elkaar. Ik lees ook best graag de achterkant van mijn mening. De kotsneigingen die ik kan krijgen van het lezen van sommige artikelen in de VK bevestigen mijn mening meer dan het lezen van artikelen die naadloos aansluiten op mijn mening. En dat vind ik leuk. Soort van zelfbeschadiging.

Leptob | 21-08-21 | 18:41 | 5

Neue Zürcher Zeitung.

Rest In Privacy | 21-08-21 | 18:49

Zo help je wel om desinformatie in stand te houden, natuurlijk.

Malle moer | 21-08-21 | 18:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Zonder Omtzigt en de linkse advocaten die voor allochtonen vechten was het Rutte gelukt om deze wandaden als een vloedgolf over heel Nederland te laten gaan. Duo/IBG, UWV, de Sociale Diensten bij gemeenten, WMO, noem ze maar op, ze hadden ongetwijfeld de juridisch-financiële terreur op iedereen losgelaten. Ook op wie nu denkt dat 40 uur per week HBO salaris loont en veiligheid biedt tegen afhankelijkheid van de overheid. Daar stonden o.a. de gemeenten al voor klaar. Zoals het GS artikel al zegt is het een schuldkwestie voor wie nu nog Cdavvd66 stemt met het eigen belang in gedachte. Dit lijkt te veel op het stelsel van lang geleden toen alleen de heren met de hoge hoeden mochten stemmen. Het partijenstelsel is zo geverkonkelt dat ook nu alleen zij nog reden hebben om te gaan stemmen. We hebben een hele reeks Regeerakkoorden achter ons die dat in stand konden houden. Zolang Regeerakkoorden nog mogen worden bekonkeld achter een dichte Binnenhofpoort zal Rutte doorgaan. De burger moet beseffen dat binnen enkele weken stiekem overleg heel Nederland weer vier jaar aan hetzelfde vast zit. Verbied. Die. Regeerakkoorden.

zeurmachine | 21-08-21 | 18:40

Kom net weer thuis na een middagje fietsen. Brievenbus open, zes blauwe enveloppen. Ben weer gaan fietsen.

Dubbelepunthoofd | 21-08-21 | 18:39 | 5

Zet je roze bril op, dan lijken ze paars of bruin? ehh in ieder geval geen blauw......

Geenjoris | 21-08-21 | 18:53

@Nooit meer KLM | 21-08-21 | 18:43:
Het hele punt is nu juist dat bellen met de Belastingdienst geen enkele zin heeft

theo-is-dood | 21-08-21 | 18:54

@Nooit meer KLM | 21-08-21 | 18:43: klopt!

sgaapje | 21-08-21 | 20:58
▼ 2 antwoorden verborgen

De overheid is een roverheid, mensen krijgen standaard bij hun aangifte een brief, het vermoeden bestaat dat u heeft meer vermogen dan u op geeft , graag uitleg over uw vermogen.
Dat de staat ongelovelijk veel geld rond pompt, verkwist en weg laat vloeien via allerlei constructies, hoor je de inspectie niet over, maak je gebruik van je aangifte recht, krijg je te horen ,, we hebben geen mensen voor de controle,, .
Daar hebben we heden ten dagen mee te maken.

Zitvlak | 21-08-21 | 18:39

Samen met de Waterschappen is de Belastingdienst een staat binnen de Staat der Nederlanden, eigen regels en wetten en onaantastbaar

Zaanse Mayonaise | 21-08-21 | 18:38 | 3

Van de waterschappen heb je geen last, Van de belastingdienst wel.

Rest In Privacy | 21-08-21 | 18:51

@Jezus_Boeddha | 21-08-21 | 18:51:
-
Van waterschappen heb je geen last - totdat de hemelsluizen zich openen, de velden onderlopen, de gemalen niet aangeslingerd worden en er een heel weekeinde lang niemand te bereiken is om ze wél aan te zetten. Een stevig aantal boeren kan er sinds kort over mee lullen. Ook bij de aloude waterschappen sluipt de rot in de tent.

bisbisbis | 21-08-21 | 19:16

En daarom is het dus zeer bijzonder dat er nog nooit iemand met de auto bij de belastingdienst naar binnen gereden is. (Disclaimer: niet dat ik dat aanmoedig!). Kennelijk zijn Hollanders wel een heel dociel volk en wanen sommige ambtenaren zich onaantastbaar.

Deflatiemonster | 21-08-21 | 18:35 | 5

Ik denk dat de politiek dan denkt dat de guillotine precies is wat ongezeggelijke burgers nodig om ze koest te houden. Machtspolitici hebben geen moraal.

Rest In Privacy | 21-08-21 | 18:55

Frankrijk daarentegen: “ Nieuws 20 sep 2014 1 reactie
Franse groentetelers steken belastingkantoor in brand
Morlaix – Een honderdtal Franse groentetelers heeft vrijdagnacht bij een demonstratie in Morlaix het plaatselijke belastingkantoor in brand gestoken. Volgens de burgemeester braken de actievoerders het kantoor eerst open om binnen grote vernielingen aan te richten. Daarna werd met paletten en banden een vuur gestookt waardoor het pas twee jaar oude pand, waarin ook de sociale verzekering zetelt, grotendeels werd vernield.”
Klik: www.gfactueel.nl/Home/Nieuws/2014/9/F...

theo-is-dood | 21-08-21 | 19:02

@Deflatiemonster: Ik vind het vreemd dat er toch nu toe, geen "ongelukken" met medewerkers van de BD zijn gebeurd. Mensen die niets te verliezen hebben, kunnen rare dingen doen. Let wel, ik keur dit niet goed maar ergens zou ik het me wel kunnen voorstellen ..... als je jarenlang onterecht geterroriseerd wordt door de BD dan bestaat de kans toch dat er een keer iets knapt?

TinusVlugOpDeKut | 21-08-21 | 19:05
▼ 2 antwoorden verborgen

De Overheid/belastingdienst , het is gewoon tuig van de richel.
Zelf ook ooit problemen mee gehad. Tegen procederen heeft geen zin, zeker niet als je bovenmodaal verdient. Je kan de juristen zelf betalen. Over rechtsongelijkheid gesproken.
www.youtube.com/watch?v=7Zb6NXh3uCU

Stijlloser_from_NL | 21-08-21 | 18:34

Ik heb het artikel gelezen. Ik wil Nederland feliciteren met weer eens de levering van het bestelde.

Blijf allemaal stemmen op polderpartijen. Meer pappen, meer nathouden, compromissen, mitsen en maren, omdats en nochtansen. Zodat we systemen kunnen maken met nog meer uitzonderingen, speciale regelingen, kortingen, toeslagen, opslagen, formulieren. Want een flattax dat moeten we niet willen. Dat is namelijk NIET EERLIJK want dan verdient er één wat meer dan de ander.

Want je wilt toch een betere wereld? Een groenere? Een eerlijkere? Net als in Afghanistan: nou dit komt er nou van. Je wilt het. Je krijgt het. Vooral niet naar Wilders luisteren. Vooral niet naar weldenkende blanke mannen van een zekere leeftijd luisteren. Want dat zijn zeurpieten. Extreem rechts. Bah. Doen nooit eens gezellig.

Voor elk van die wetten zitten er 150 mensen in de tk waarvan de meerderheid er steeds voor kiest om het nog een stapje ingewikkelder te maken. Zodat ze naar huis kunnen gaan om zich af te trekken dan wel te vingeren op hoe geweldig ze wel niet zijn.

Neem het de stemmers kwalijk, niet de belastingdienst en zelfs niet de politiek.

Net als in Afghanistan: er zullen wel degelijk zielige gevallen tussen zitten maar het is gewoon en hellhole en ze zoeken het maar uit. Da's een beetje mijn attitude jegens Nederland.

Het moge duideliijk zijn dat ik een voet buiten de deur van onze landsgrenzen heb. Maar verder is het wel erg verdrietig om te zien hoe incompetentie het land dat ik kende zo om zeep heeft weten te helpen in de afgelopen 40 jaar.

Knufter | 21-08-21 | 18:33 | 4

De vvd was altijd de partij die de burgers als fraudeurs beschouwt zelfs als het tegendeel bewezen is. Men stemt rechts conservatief en rechts liberaal. Dan krijg je dit.

Rest In Privacy | 21-08-21 | 18:44

@Jezus_Boeddha | 21-08-21 | 18:44: Het gaat niet eens om rechts of links. Het gaat om stemmen op slappe handdoeken. Geen hom geen kuit. Vlees noch vis.

En dan komt er straks een coalitie met Jesse Klaver en die Ploumen en dan komen er weer meer regels. Allochtonenkorting, een regeling voor asielinstromers, regelingen voor groene dit en energiezuinnige dat. Regelingen voor een toeslag voor genderneutrale toiletten, voor de grootst mogelijke onzin. Windmolens. Plastic. Regels, regels, regels, en liefst allemaal fiscaal.

Knufter | 21-08-21 | 18:48

@Knufter | 21-08-21 | 18:48: Als je geen vlees nich vis wil, moet je een keer een stukje walvis eten. Zit er kwa smaak PRECIES tussenin.
O wacht, mag niet !

Asteroid-B612 | 21-08-21 | 18:49
▼ 1 antwoord verborgen

Indrukwekkend en onthutsend artikel. Ik mis alleen de knieval van de VK die continu heeft geroepen dat ellende met de Belastingdienst racisme was. Bij de Toeslagenaffaire was al duidelijk dat dat niet klopte en hier opnieuw.

Bewezen-De-Gekste | 21-08-21 | 18:31 | 1

Hoe inclusief is die dienst eigenlijk? Interessant weetje: belastingdienst in Zuid Afrika is nagenoeg volledig blank* bron: Vreemdeling in eigen land, Martin Bosma.

Kukooo1 | 21-08-21 | 21:14

Je mag iemand kapot slaan, je mag iemand verkrachten, zodat die persoon nooit meer normaal kan lopen en je mag met een groep mensen bewusteloos schoppen.
Meestal kom je dan weg met taakstraf of een kleine celstraf.
Maar o wee als je aan het geld van de overheid komt.
Dan ben je echt niet jarig.
Vermogensdelicten worden vaker zwaarder bestraft dan geweldsdelicten maar belastinggeld,waauw!

pejoar | 21-08-21 | 18:30 | 2

De overheid wordt gerund door capo's en dons.

Rest In Privacy | 21-08-21 | 18:32

Dat laatste is niet altijd waar. Ik heb de belastingdienst meer dan 10 jaar onjuist geïnformeerd. Kreeg gewetensnood en heb gebruik gemaakt van inkeerregeling na consult bij fiscalist. Een deel bleek verjaard, het grootste deel niet. Ik kon rekenen op een naheffing van 150% volgens de fiscalist. Procedure toch gestart. Belastingdienst kwam met een naheffing van 100% (geen boete dus), over het deel dat nog niet was verjaard ( 6 jaar meen ik). Uiteindelijk heeft mijn foute gedrag geloond en heb ik mijn geweten afgekocht, want schone lei.

Kukooo1 | 21-08-21 | 21:10

Elke burger kan gratis zijn zaak voorleggen aan de belastingrechter : 30. januari 2019
Toegang tot de belastingrechter
Hoe gaat de belastingrechter om met zaken waarin rechtzoekenden geen geld hebben om hun geschil met de Belastingdienst voor te leggen aan de rechter? Die vraag stond centraal in het arrest van de Hoge Raad van 7 december 2018. In die zaak had de rechtzoekende verzocht om vrijstelling van griffierecht met een beroep op betalingsonmacht. De rechtbank had dit verzoek verworpen. De Hoge Raad was het niet eens met deze beslissing van de rechtbank en besliste dat de rechtbank opnieuw naar de zaak moet kijken.

theo-is-dood | 21-08-21 | 18:29

Ik vermoed een sterke voorliefde voor SM als je nog in Nederland blijft. Geen huis te krijgen, torenhoge belastingen, een falende overheid op vrijwel alle fronten, idiote wetgeving, de Kulturkammer met de RAL-kleurenwaaier, import van kansloos zandbakvolk en de daaruit volgende onveiligheid, inzakkend onderwijssysteem, clientelisme en kartelpolitiek, en om het even af te maken de Belastingdienst als criminele organisatie.

Frau Merkel | 21-08-21 | 18:28 | 7

Hongarije, Estland, Slovenie, Kroatie, Montenegro

feiten_en _cijfers | 21-08-21 | 18:45

Servie. Goed eten, buiten Belgrado prachtige natuur, geweldige huizen, goede internetverbindingen, moderne kantoren, rijke historie en een roverheid die geen idee heeft wie je bent of wat je doet.

de Jager59 | 22-08-21 | 09:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Pak nu eindelijk ook eens door met het UWV, deze mag binnenkort in een parlementaire enquête uitleggen hoe zij het leven van duizenden geruïneerd heeft, alles met medeweten van onze politiek! Naar een rechter gaan heeft geen enkele zin, er komt gewoon niemand opdagen aan wie je een kritische vraag kan stellen en de rechter moet gewoon de wet volgen. Veel beter zou het zijn om dergelijke instanties helemaal op te doeken. De kantoren kunnen we leuk starters appartementen van maken. En bij ziekte gewoon een standaard basis uitkering.

john7682 | 21-08-21 | 18:26 | 2

Dat uwv mag inderdaad ook met fakkels en hooivorken worden bestormd.

Rest In Privacy | 21-08-21 | 18:29

Wordt het niet eens tijd om ook de rechterlijke macht eens aan een kritisch onderzoek te onderwerpen? En dan door onafhankelijke waarnemers uit Hongarije, Polen etc.

discriminazie | 21-08-21 | 19:38

De belastingdienst zorgt voor het inkomen van de hoge heren (dames), en moet door middel van intimidatie van het plebs laten zien wie hier de baas is. En vooral vvd, cda, d66 en pvda blijven stemmen!

Rest In Privacy | 21-08-21 | 18:23

Dit is 4 seizoenen nieuws, de pijngrens ligt bij de burger al zo hoog dat het minder belangrijk is dan komkommernieuws.
Binnenkort zullen alle staatsruifeters weer in de media komen om budget te verzekeren ivm de komende 3e dinsdag in sept, gelukkig kan je daar op rekenen.

willem n | 21-08-21 | 18:22

Het wordt zo langzamerhand eens tijd het Europese Hof eens in te schakelen en de vuile was internationaal wat breder op te hangen. De Süddeutsche Zeitung schrijft er regelmatig over, maar Brussel is te druk met Polen en Hongarije. Het is toch te zot voor woorden dat Brussel ons moet komen redden van onze eigen overheid?! Wat een kneuzenbende.

Frau Merkel | 21-08-21 | 18:22 | 2

Het is niet alleen de belastingdienst. Vergeet de rechtspraak niet. Je kan volgens de letter van de wet als rechter over iets oordelen. Zie als voorbeeld de verhalen over de kinderopvangtoeslagen en het verhaal hierboven. Je kan ook in de geest van de wet rechtspreken. Die man van 37 krijgt dan hooguit het verzoek om indien mogelijk wat meer info over de firma en zijn baas te geven. Helaas is de opdracht aan de rechters om volgens de letter van de wet recht te spreken. Uiteraard is een minister die alle regels overtrad bij zijn huwelijk uitgezonderd

thesmul | 21-08-21 | 18:25

Het is niet alleen de belastingdienst. Vergeet de rechtspraak niet. Je kan volgens de letter van de wet als rechter over iets oordelen. Zie als voorbeeld de verhalen over de kinderopvangtoeslagen en het verhaal hierboven. Die man van 37 krijgt dan hooguit het verzoek om indien mogelijk wat meer info over de firma en zijn baas te geven. Helaas is de opdracht aan de rechters om volgens de letter van de wet recht te spreken. Uiteraard is een minister die alle regels overtrad bij zijn huwelijk uitgezonderd
Je kan ook in de geest van de wet rechtspreken.

thesmul | 21-08-21 | 18:21 | 3

Ik bedoelde... je kan ook volgens de geest van de wet oordelen

thesmul | 21-08-21 | 18:23

De rechtstaat is een noodzakelijke fictie, maar de waarheid is dat de hoge heren van de overheid altijd winnen en altijd gelijk krijgen.

Rest In Privacy | 21-08-21 | 18:26

De geest van de wet is dood zodra de letter van de wet op papier staat.

Spekjehersendood | 21-08-21 | 22:06

Omtzigt heeft de minister bij een van zijn bijdrages rond de publicatie van zijn voorstel voor een nieuw sociaal contract gevraagd de incassokosten nog eens onder de loep te nemen. Zoals gebruikelijk bleef de minister op haar handen zitten.

Frau Merkel | 21-08-21 | 18:19 | 2

Ik verwacht ook niet anders. De overheid heeft altijd gelijk.

Rest In Privacy | 21-08-21 | 18:27

Nou, ik moet eerlijk zeggen dat de incassokosten bij de overheid meestal wel meevallen, vergeleken met die commerciele bloedzuigers dan hè...

robbie103 | 21-08-21 | 19:52

Weet je Rutte gaat straks naar Brussel met een riant baantje en geniet van zijn maandelijkse vergoedingen. De werkende belastingbetaler heeft straks geen pensioen meer..

de uitbater | 21-08-21 | 18:17

Wellicht moeten we eens nadenken over het privatiseren van de belastingdienst.

Leptob | 21-08-21 | 18:17 | 2

Lijkt me prima, maar dan zonder rechtsgeldigheid, anders verplaats je het probleem. ZIJ moeten het bewijzen.. onafhankelijk.

Gokmaar | 21-08-21 | 18:21

Slecht plan. Een gewelddadige monopolistische overheidsdienst privatiseren is 'the worst of two worlds', Nog altijd even misdadig en geen enkele parlementaire controle meer.

Rest In Privacy | 21-08-21 | 18:36

één goed stuk in de Volkskrant, dat knippen we eruit voor het nageslacht, derest volkskrant gaat als vanouds gewoon weer onder de kattenbak korrels.

TijdelijkOptimist | 21-08-21 | 18:12 | 2

Je print de volkskrant uit voor de kattenbak??? Dat mag je ff uitleggen.

Gokmaar | 21-08-21 | 18:16

Nou ja, na 5 jaar uitsluitend onaflatend artikelen over gender identity gedoe en zogenaamd gediscrimineerde neg0rs, slaafs, en woke columns van spekkie big, whatsherface, is dit wel verrassend.

Asteroid-B612 | 21-08-21 | 18:48

De grootste crisis uit ,regenboog vlaggetjes bij de belastingdienst.

rein9576 | 21-08-21 | 18:11

Vervang het woord 'belastingdienst' gerust voor 'overheid'.

scootah rijdert | 21-08-21 | 18:09 | 3

r

Gokmaar | 21-08-21 | 18:10

Tja, de overheid voert uit at de politici eisen omdat hun (=stemmers = wij) dat willen. Je kunt niet aan de ene kant op hoge poten van 'de politiek' eisen dat fraudeurs en mogelijke profiteurs die gebruik maken van 'onze voederbak' worden aangepakt EN WEL NU, en dan verbaasd staan te kijken als de belastingdienst (en andere overheidsinstanties dat resultaatgerichte beleid ook uitvoeren.

m@rkus | 21-08-21 | 18:08 | 3

Eens. De Nederlander moet ook naar zichzelf kijken. Want diezelfde Nederlander eist ook dat de overheid elk probleem voor hem/haar oplost.

Neem een eenvoudig voorbeeld. Naast het zogeheten Kindgebonden Budget en de Combinatiekorting hebben we in dit paradijs ook nog Kinderbijslag. Die Kinderbijslag wordt uitgekeerd door de SVB, en is ook de reden dat er zo onverklaarbaar veel tweelingen in Turkije worden geboren. Maar dat terzijde.

Stelt u zich nu voor dat er een partij in de Tweede Kamer zou voorstellen om de kinderbijslag af te schaffen, omdat we immers ook al het Kindgebonden Budget en de Combinatiekorting hebben (immers beide ook kindregelingen).

U weet allemaal dat dat voorstel politieke zelfmoord is. De burger stemt immers niet op die partij. En daarom zal een dergelijk voorstel ook nooit vanuit de politiek gaan komen.

theo-is-dood | 21-08-21 | 19:20

@theo-is-dood | 21-08-21 | 19:20: Dat dus. Stel dat je nou gewoon dat hele toeslagencircus stopt en regelt dat de mensen met de kleine portemonnee gewoon minder betalen voor hun huurhuis. Particulier of sociaal. Niet het huis afrekenen maar de bewoner.

m@rkus | 21-08-21 | 19:56

@m@rkus | 21-08-21 | 19:56: Ik geef u op een briefje dat het nog tenminste tien jaar gaat duren voordat we van dat Toeslagensysteem af zijn

En dat komt omdat er altijd een zielig geval opduikt die door de samenloop van Toeslagen, kinderbijslag, bijzondere bijstand en kwijtschelding reinigingsheffing opeens een tientje minder in de maand over houdt. En daar duiken dan de media bovenop. Met als gevolg dat er een compensatie wordt bedacht of een overgangsregeling.

theo-is-dood | 21-08-21 | 20:45

Ik heb een tijdje financieel naar de kloten gezeten. Scheiding, crisis, huis onder water e.d. Ben er inmiddels een klein beetje bovenop.
Ik had gelukkig niet te maken met de belastingdienst. Heb wel ervaring met deurwaarders en incassobureaus. De belastingdienst is dus nog vele malen erger.
Ik denk dat menigeen de smerige manier waarop de belastingdienst hen het leven kapotmaakt, wil afkopen met twintig sleepslagen per week. Die hakken er minder in.

Leptob | 21-08-21 | 17:58 | 10

@Dr. Blechtrummel | 21-08-21 | 18:20:
Helaas kun je daar geen kwaliteit krijgen, noch krijgen ze tijd en geld genoeg om je goed

* Il Principe * | 21-08-21 | 18:41

@* Il Principe * | 21-08-21 | 18:41:
te verdedigen

* Il Principe * | 21-08-21 | 18:41

@* Il Principe * | 21-08-21 | 18:08: De toegang tot de belastingrechter is gratis.
Ik begrijp heel goed dat het praktisch onmogelijk is om met de belastingdienst te communiceren.
Maar als u een belastingaanslag krijgt opgelegd die volgens u niet terecht is, dan kunt u naar de rechter.
Klik: www.rechtspraak.nl/Onderwerpen/Belast...

theo-is-dood | 21-08-21 | 20:52
▼ 7 antwoorden verborgen

De Belastingdienst kan procederen zonder op de kosten te hoeven letten, een belastingplichtige (U) bijna nooit. Er is dus geen level playing field. Als de belastingdienst iets gepreciseerd wil hebben kiezen ze iemand waar het om een tamelijk gering bedrag gaat.

H. Drievuldigheid | 21-08-21 | 17:58 | 1

Kun je repareren door de inspecteur die dit constateert zelf een rechtszaak te laten aanspannen op eigen kosten. Is het snel afgelopen met die onzin.

Gokmaar | 21-08-21 | 18:02

Mijn definitieve aanslag kwam dit jaar uit op 1710.- euro betalen aan de belastingdienst. Dat is ook wel weer meer dan genoeg.

PeterJanssen | 21-08-21 | 17:57 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

De handelswijze van de fiscus kan ik uit persoonlijke ervaring bevestigen. Door hun toedoen nu straatarm kan ik me bij dezelfde fiscus vervoegen voor rechtsbijstandstoetsing. Dat lukt niet erg dus.

Alles zeggend is de reactie van de Belastingdienst onderaan het artikel. Deze handelswijze van de fiscus gaat dus tot op de dag van vandaag voort. Het wederrechtelijk handelen laat zich blijkbaar niet beïnvloeden door de ongetwijfeld verwoede pogingen van speciale staatssecretaris mevrouw Van Huffelen (D66) om het tij ten gunste van de burger te keren.

Terzijde: dat de PVV zich sterk maakt op het dossier Belastingdienst/toeslagen is voor mij nieuw. Noch Geert Wilders noch Martin Bosma doen bij mijn weten fiscale zaken bij de grootste oppositiepartij.

Hetkanverkeren | 21-08-21 | 17:55 | 6

@Dr. Blechtrummel | 21-08-21 | 18:25: De eerste formateur Tjeenk-Willink wilde het dualisme opnieuw in voeren en met reden. Niet dat in Nederland een echte tegenmacht wel iets in te brengen heeft ,maar bekt goed voor de kiezers.

Koning BongoBongo | 21-08-21 | 18:39

@Frau Merkel | 21-08-21 | 18:31: dat dus…., als in een echte bananenmonarchie.

J-van-de-Bontekoe | 21-08-21 | 18:52

Sluit rutte op.

rotator | 21-08-21 | 20:52
▼ 3 antwoorden verborgen

De VVD heeft met gretige hulp van de PvdA jarenlang overheidsdiensten afgeknepen . Mensen die VVD stemmen, stemmen voor een wantrouwige overheid.

thanseeuwen | 21-08-21 | 17:54

Bitcoin fixes this

amperbroekie | 21-08-21 | 17:54 | 1

Anders ADA wel, smart contracts coming.

Watching the Wheels | 21-08-21 | 18:03

Daarnaast geven ze pas toe dat ze fout waren als iedereen dood en begraven is.

Rest In Privacy | 21-08-21 | 17:49 | 4

@me163komet | 21-08-21 | 18:00: ach, de DDR was een democratie, de USSR een unie van republieken, de NPO objectief, ons parlement een controlerend orgaan, de D van D66 staat voor democratie, de A van de PvdA voor arbeid, enz. enz.
Dus waarom ons land geen rechtsstaat noemen?

J-van-de-Bontekoe | 21-08-21 | 18:50

@me163komet | 21-08-21 | 18:00: dat geven ze ook toe, welliswaar in een telefoongesprek maar toch. Ook UWV, laat daar de beerput maar opengaan. Kwestie van tijd

sgaapje | 21-08-21 | 20:19
▼ 1 antwoord verborgen

Net op de laatste link geklikt naar die f*cking Cas Mudde met zijn 40.7 K volgers. Dat zijn dus de figuren die anderen liefst het zwijgen op willen leggen, en ze willen ook niet dat er gelinkt wordt naar GS. Wat een kuttekop die Mudde.

Zwizalletju | 21-08-21 | 17:48 | 3

Inderdaad een pisvlek die mudde

Helloween | 21-08-21 | 18:00

Even "gegoogeld" wie cas mudde is omdat ik de naam nog nooit gehoord had; ik kwam er dus achter dat het een onbetekenende linksdraaiende pisvlek met geldingsdrang is. Een nobody....

me163komet | 21-08-21 | 18:03

Who the hell is Cas Mudde ?

Asteroid-B612 | 21-08-21 | 18:45

Een goed artikel in de Volkskrant? Ik kom op drie mogelijke oorzaken. 1. Een hoofdredacteur heeft zitten slapen en verzuimd een rode streep door het ingediende artikel te zetten vanwege te veel inhoud. 2. Een hoofdredacteur heeft zelf problemen met de belastingdienst en neemt journalistieke wraak. 3. Tussen wrakhout drijft altijd wel één stukje ebbenhout. Zelf neig ik naar twee. Het ego regeert immers.

Albert61 | 21-08-21 | 17:47 | 4

Ik denk eerder, El kak wat in de hand spelen, meer niet.

Andersdenkend | 21-08-21 | 18:05

Ebbenhout drijft niet. Daar ga je al mis.

* Il Principe * | 21-08-21 | 18:07

@* Il Principe * | 21-08-21 | 18:07: inderdaad! Het soortelijk gewicht is 1,33. Ik moest het opzoeken. Mijn excuses voor deze fout.

Albert61 | 21-08-21 | 18:12
▼ 1 antwoord verborgen

25 casus op 14.500.000 mensen die met de belastingdienst te maken hebben. Ik wil de problemen van die mensen niet bagatelliseren maar het is wel handig om alles in het juiste perspectief te zien.

Vula | 21-08-21 | 17:39 | 10

Het aantal slachtoffers van de Toeslagenknevelarij ligt bij 45.000 en stijgend. Diverse andere zaken zijn nog amper in beeld.

Frau Merkel | 21-08-21 | 18:18

Ik weet niet of vulva bewust onzin praat of echt te dom is om dit te begrijpen. Maar dit zijn ook precies dezelfde soort mensen die gewoon op deze politice blijven stemmen.

Cum infamia | 22-08-21 | 16:15
▼ 7 antwoorden verborgen

Kutland?
Nee, wel KUTregering..

J-van-de-Bontekoe | 21-08-21 | 17:38 | 1
-weggejorist-
tata570417531 | 21-08-21 | 17:43

De Belastingdienst: "leuker kunnen wij het niet maken, wel minder leuk."

Usumani | 21-08-21 | 17:35

Vergeet Box 3 niet . Hoe dat mogelijk is in een rechtsstaat is beyond belief .

Koning BongoBongo | 21-08-21 | 17:35 | 8

Ah... ik begrijp nu het misverstand.... my bad. Ik bedoelde de belasting over de rente in box 3.... Medicatie komt soms hard aan.

Koning BongoBongo | 21-08-21 | 19:55

@Koning BongoBongo | 21-08-21 | 18:43:
De man in de straat mag 30.000 belastingvrij bezitten en daarna is hij aan de beurt of hij moet de juiste aandelen kopen of te duur vastgoed. Het is een spelletje.

@Koning BongoBongo | 21-08-21 | 19:55:
Je krijgt geen rente bij de bank, toch? Belachelijk dus dat ze over fictieve rendementen belasting heffen. Ze zouden makkelijk de echte rendementen kunnen gebruiken met de huidige computersystemen. Alles ligt vast, dus eenvoudig te doen als ze zouden willen.

Watching the Wheels | 21-08-21 | 22:11

@Watching the Wheels | 21-08-21 | 22:11:

Boven de 100.000 betaal je 0.5% rente aan de bank ivp ontvangen. En dan betaal je ook nog eens belasting over je negatieve rendement. Als alternatief mag je negatief renderende staatsobligaties kopen of aandelen op een alltime high. Erg redelijk maar niet heus.

eerlijke joop | 22-08-21 | 01:59
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Ruud5 | 21-08-21 | 17:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland