Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VIDEO'S. Afghanistan was weer wild vandaag

Dag 4

Bovenstaand natuurlijk eerst de nieuwe van Clarissa Ward, wier CNN-crew de enige Westerse news crew met boots on the ground zijn. Spannende beelden weer. Een Talib vraagt haar d'r gezicht te bedekken, een ander slaat d'r producer bijna in het gezicht met z'n geweerkolf, maar de rust keert weder als weer een andere Talib z'n maten vertelt dat deze crew toestemming heeft. Na de breek dan de Britse legerchef Nick Carter die toch wel heel duidelijk de pro-Talibanlijn kiest. Na de breek ook een opmerkelijke videoboodschap van de Taliban, waarin ze het inwoners expliciet toestaan de Afghaanse nationale vlag te vertonen, en het voor alle Taliban-leden verboden is deze vlaggen op privé- en publiek terrein te confisceren.

Dat heeft er wellicht mee te maken dat het vandaag 19 augustus en daarmee de Afghaanse onafhankelijkheidsdag van de Britten (1919) is, en er o.a. bijvoorbeeld een 100 meter lange Afghaanse vlag door Kabul werd gedragen (na breek). Het kan ook een strategische move zijn om de bevolking aan te tonen dat de Taliban-beweging en de Afghaanse natie elkaar niet uitsluiten maar juist versterken. Hoe het ook zij, we zien hier in ieder geval op video hoe de Taliban wel degelijk een Afghaanse vlag uit een auto en van een fiets trekken. 

Gister schreven we dat op deze beelden naar verluidt te zien was hoe tolken extreem zwaar mishandeld werden, maar inmiddels lijkt dat dat ook om plunderaars en dieven ging die op 'traditionele' wijze berecht werden. Ook maakten we melding van deze ene bron die claimde dat er een tolk "was hung in the streets last night. They melted his DoD ID into his chest. Cut off his arms. And killed his family.  His 10 year old daughter was spared and handed off to leadership." Er is echter tot nu toe geen enkele andere bron of verificatie verschenen, en lokale bronnen wantrouwen het vermeende voorval ten zeerste.

Ook lijkt het erop dat de hoogste functionarissen van de Taliban in Kabul op de thee zijn geweest bij voormalige (en als eerst 'gekozen' na de val van de Taliban) president Hamid Karzai. Een beetje als die Taliban-commandant en ANA-commandant die war stories delen over toen ze tegen elkaar vochten, maar dan op presidentieel niveau. 

En dan is de enige bevestigde executie door de Taliban ook nog eens die van 'Zuid-Aziatische' ISIS-leider Abu Omar Khorasani, die door de Taliban uit een overheidsgevangenis gesleept en ter plekke doodgeschoten werd. Toch vooral om een geruststellende boodschap aan een bezorgd China en Rusland te sturen. 

Wel kwamen we de onderstaande video tegen, die naar verluidt de executie toont van "Security Chief of Badghis Province", beschreven onder de naam "Haji Maulana/Mullah Achakzai". Welnu, Haji en Maulana/Mullah zijn respectievelijk titels voor iemand die de bedevaart naar Mekka gemaakt heeft en een schriftgeleerde, het zijn geen voornamen. "Achakzai" is de achternaam van een bekende clan/familie met voorheen hooggeplaatste functionarissen in het veiligheidsapparaat van o.a. Kandahar - met als bekendste lid de krijgsheer Abdul Raziq Achakzai die in 2018 door de Taliban gedood werd. Belangrijke noot: de haat van de Taliban tegen "everything Raziq" is een bekend fenomeen ("A lot of bad blood there. Atrocities committed by both sides."), hetgeen het waarschijnlijk maakt dat ze inderdaad over zouden gaan tot de executie van een familie/clan-lid. Ze executeerden afgelopen dagen in Kandahar immers ook vier commandanten die als oud-Raziq-bondgenoten te boek stonden.

Naar verluidt is de betreffende security chief de man op deze foto, maar een reverse Google image search levert niets op en na een search op "Security Chief Badghis Province Haji Maulana Mullah Achakzai" zien we ook geen tronies. Mocht die foto inderdaad de security chief tonen, dan komt het kapsel en postuur in ieder geval overeen met de man in de executie-video. Bovendien spreken de daders inderdaad Pashto en zijn we de video nog nooit eerder tegengekomen. We houden de zaak in de gaten, maar onze intuïtie zegt dat we hier inderdaad een verse tribale afrekening door de Taliban zien.

Claim: "Security Chief of Badghis Province executed bij Taliban"

Daar zit geen woord Afghaans tussen van de Britse Chief of Defence

Straatbeeld!

Zware Taliban crowd control rond vliegveld. (Mede op verzoek van de Yanks hoor)

Checkpoints en patrouilles

Opmerkelijk: Taliban lijkt Afghaans vlagvertoon gewoon toe te staan

Slim, want 19 augustus is Afghaanse onafhankelijkheidsdag (van Britten, 1919)

Is dit nou anti-Taliban of onafhankelijkheidsdag?

Social

Oh... Tot aan Qatar en niet verder dus

Social

Romeinen gingen zich ook Germaans kleden dus

Reaguursels

Inloggen

Conclusie; de taliban is in zoverre georganiseerd dat ze een voldoende eenheid vormen vanuit de Pashtunwali-doctrine. Tegelijk heeft de taliban leiding blijkbaar de mannen in het veld geinstrueerd steden, gebouwen en mensen te bewaken.
Zijn de genen die zijn opgepakt, mishandeld en/of vermoord relatief weinig en vooral plunderaars gebleken op enkele vijanden van de in specifieke dorp aanwezige groep talibanstrijders. Ik schat zo in dat de taliban in deze dagen van chaos na overwinning de gemoederen eerst willen bedaren zodat iedereen, vriend of vijand, man en vrouw, of het land uitgeegaan is, of thuis en op het werk zit. Daarna kunnen ze rustig gaan bekijken en registreren welke mensen niet gewenst zijn onder hun regime, deze oppakken, opsluiten, martelen en/of vermoorden. Een betere controle van de mensen kunnen ze niet krijgen vanuit hu perspectief, evengoed niet bepaald goed of vanuit ons oogpunt gewenst, maar wel degelijk een zeer grote waarschijnlijkheid.

GuruOuwehuru | 20-08-21 | 15:57 | 1

Conclusie?? Er zijn vijf staten in Mexico even gevaarlijk als Syrië, Irak en Jemen.
Ik was net aan het denken, waarom vallen we deze autoritaire narcostaat niet gewoon binnen, eventjes de democratie herstellen, orde op zaken, business as usual, zal voordeliger zijn dan de miljarden voor de Afghaanse oorlog.
De catastrofe van Vietnam was het communisme dat gestopt moest worden, ze is het nog steeds. De rechtvaardiging van miljoenen doden toen en nu worden steevast als Amerikaanse steun verdedigd. Triest.

faraday | 20-08-21 | 17:30

Volgens Pew Research wil 99% (daadwerkelijk cijfer) van de islamitische Afghanen dat de Sharia de wet van het land is, en 61% wil dat de Sharia voor iedereen geldt (dus ook niet-moslims). Mag geen link plaatsen als zwitsal maar google "pew research sharia" 2e link is de bron. Dat gaat nog leuk worden als Europa zo stom is om massa-immigratie van "vluchtelingen" naar Europa toe te staan.

DutchLion33 | 20-08-21 | 15:47 | 3

We leggen de schuld van vluchtelingen aan dat Islam (fanatisme) en/of dictators maar we houden onze mond over de militaire interventies in Afghanistan, Irak, Libië en Syrië. Het westen had daar niks te zoeken, sinds Vietnam blijven de Amerikanen doen waar ze goed in zijn. Hun bemoeienis in al die stabiele dictaturen hebben tot nu toe enkel een onnoemelijk menselijk leed veroorzaakt. Miljoenen doden en dito vluchtelingen, wat zijn we toch goed bezig. In naam van God. Uiteindelijk zijn het niet de open grenzen van Europa maar vrede in het Midden-Oosten, die zullen voorkomen dat er nog meer kindertjes aanspoelen op stranden in Turkije. Sharia?? Onder Methodist Bush de evangelisatie van democratie en onder zijn credo 'as van het kwaad' zijn verder zowat alle beschreven landen door die confessionelen naar het stenen tijdperk getransformeerd . Hoe meer interventie hoe meer vluchtelingen c.q. moslims natuurlijk. Ken jij een andere volgorde dan?

faraday | 20-08-21 | 17:39

@faraday | 20-08-21 | 17:39: Dat Afghaanse kindje dat aangespoeld was op het strand van Turkije had zijn hele leventje in Turkije gewoond en was dus veilig totdat zijn onverantwoordelijke vader besloot dat hij liever in Europa wilde wonen en zijn zoontje meenam op een gevaarlijke reis over de middellandse zee..

DutchLion33 | 20-08-21 | 18:12

@faraday | 20-08-21 | 17:39: Lui in het midden Oosten zijn prima in staat om zelf oorlogen te beginnen (doen ze al duizenden jaren) maar het is inderdaad zo dat Amerikaanse interventies de boel meestal slechter dan beter gemaakt hebben (mogelijk met opzet). Dit neemt niet weg dat de Europese verzorgingsstaat een enorme aanzuigende werking heeft vanwege gratis geld op kosten van de belastingbetaler, en ons asielsysteem is een handige voet tussen de deur voor mensen die toch al naar Europa wilden, al dan niet met een bij elkaar gelogen verhaal. Zo bleek een paar jaar geleden dat een fors deel van de "generaal pardonners" een valse naam en/of geboortendatum opgegeven had, wat later een probleem werd bij het overhalen van familieleden.

DutchLion33 | 20-08-21 | 18:21

De aanname dat dit een man is, dat is het ergste.

hetmoetdanmaar | 20-08-21 | 14:16

We staan op het punt wederom "ruimhartig" een flinke portie achterlijkheid, barbarij en vrouwenhaat te importeren. Terwijl de Taliban door de bevolking nauwelijks een strobreed in de weg werd gelegd en Afghanistan sinds jaar en dag een oerconservatief land is, vervuld van tribalisme en islam. Wat moeten we met die mensen??? Laat desnoods alleen vrouwen en meisjes binnen!!

Rationa | 20-08-21 | 11:24 | 3

Islamitisch fundamentalisme kan alleen bestreden worden bij de wortel en die groeit in Saoedi Arabië.

faraday | 20-08-21 | 11:26

@geenjagergeenneeger | 20-08-21 | 12:57:
De Saoedische tijdbom is niet haar militaire capaciteit maar het salafisme/wahabisme te verspreiden d.m.v. de madrassa’s wereldwijd. Walgelijk blijft dat de oorlog in Jemen jaren kan voortduren met honderdduizenden slachtoffers zonder dat het vrije christelijke westen een kik geeft.
Maar als haar olievoorziening in gevaar is gaat het in sanctie-modus met een chronisch tekort aan ‘mea culpa’.

faraday | 20-08-21 | 13:18

We komen uit de lucht gevallen over de 'Taliban' maar er is natuurlijk oorzaak en gevolg: operatie Cyclone (1979 tot 1987) was een geheime Amerikaanse militaire operatie begonnen door president Jimmy Carter in 1979, waarbij de inlichtingendienst CIA de Afghaanse moedjahedien financieel steunde in het verzet tegen de bezetting van Afghanistan door het Rode Leger gedurende de Afghaanse Oorlog (1979-1989). NA DE AANSLAGEN VAN 11 SEPTEMBER WERDEN DE VOORMALIG BONDGENOTEN ONDER DE NAAM TALIBAN VIJANDEN TIJDENS DE OORLOG IN AFGHANISTAN (2001-heden). Zie nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Cyclon...
Paradoxaal genoeg worden dezelfde "Afghaanse vrijheidsstrijders" of "soldaten van God", die sinds 1979 werden bewapend en gefinancierd door de CIA als een oorlogsinstrument om strategische belangen in de regio te verwerven, tegenwoordig door de VS als terroristen bestempeld.
De VS is rechter, jury en beul, geheiligd door de strijd tegen terrorisme die ze zelf heeft gecreëerd.
De CIA heeft een historische fout gemaakt door islamitische groepen uit de hele wereld aan te moedigen naar Afghanistan te komen sinds 1979.
De VS en Saoedi Arabië voorzagen miljarden voor het opbouwen van deze islamitische groepen, en het accepteerde de eis van Pakistan dat zij zouden beslissen hoe dit geld zou worden uitgegeven. Ze wisten dat deze mensen fanatiek waren, en hoe feller ze waren, hoe feller ze tegen de Sovjets zouden vechten. In deze zinloze oorlog negeerden ze dat ze een monster aan het maken waren.
Vraag van journalist (in 1998) aan Brzezinski, dé architect van Washington's Jihad express:
“Sommige opgewonden moslims”? Maar het is gezegd en herhaald: het islamitisch fundamentalisme vertegenwoordigt vandaag een wereldbedreiging...
Antwoord Brzezinski:
"Onzin! Er wordt gezegd dat het Westen een mondiaal beleid heeft ten aanzien van de islam. Dat is dom: er is geen wereldwijde islam. Kijk op een rationele manier naar de islam, zonder demagogie of emotionaliteit. Het is de leidende religie van de wereld met 1,5 miljard volgelingen. Maar wat is er gemeen tussen het fundamentalistische Saoedi-Arabië, het gematigde Marokko, het militaristische Pakistan, het prowesterse Egypte of het seculiere Centraal-Azië? Niets meer dan wat de christelijke landen verenigt..."
Wij zijn gewoon de zoveelste nuttige idioot van de exclusieve Amerikaanse belangen.

faraday | 20-08-21 | 11:14 | 4

"gematigde Marokko" daar valt ook wat op af te dingen. Volgens Pew Research is 83% van de Marokkanen voorstander van de Sharia als wet van het land. En 29% van de Marokkanen wil dat die Sharia ook voor niet-moslims geldt. Maar dat is inderdaad relatief, Afghanen zijn nog erger. Daar is 99% voorstander van de Sharia, en vindt 61% dat de Sharia ook voor niet-moslims moet gelden.

DutchLion33 | 20-08-21 | 15:39

@DutchLion33 | 20-08-21 | 15:39: en in America 'land of the free' is een kleine meerderheid creationist, 's morgens opstaan en dan de vlag groeten, wat een zootje engnekken. Pretenderen ook nog dat ze dé referentie van de aardkloot zijn.
Onder Saddam, Khadaffi, en Assad hadden delen van hun bevolking het slecht, maar had de massa nergens last van. En eerlijk: wij in Europa hadden al helemaal geen last van ze, niet in de laatste plaats omdat deze heren de islam ondergeschikt maakten aan politiek.
We sturen onze soldaten om te vechten in een oorlog waar we de goeden van de slechteriken niet kennen, we begrijpen de talen niet, we kennen de culturen niet, we weten niet wat er precies veertig jaar geleden precies is gebeurd. Waarom zijn we daar? De CIA gooide alleen maar brandstof op het vuur van de Jihad. Het land is in puin. Normale burgeroorlogen worden niet zo gevochten, omdat elke partij een gebied wil bezetten en zijn bezittingen wil beheersen en het niet in puin zal veranderen. De CIA heeft de oorlog gesocialiseerd, elke idioot met een blaffer mag er rebellenleider zijn zolang hij bereid is om een marionet te zijn. En zo modderen we maar door. Uncle Sam gooit de boel plat en wij mogen de vluchtelingen pamperen. Zijn wij nou zo dom of...?

faraday | 20-08-21 | 17:18

@faraday | 20-08-21 | 17:18: Creationisten mogen dan misschien "eng" zijn maar hebben geen equivalent van de Sharia, dat stelt dat afvalligen de doodstraf verdienen en dat niet-moslims en vrouwen minder rechten hebben dan moslim-mannen.

DutchLion33 | 20-08-21 | 18:27
▼ 1 antwoord verborgen

Leuk hoor, al die media aandacht. We worden weer klaargestoomd om Afganen op te nemen. Who give a fuck wat daar gebeurd? Zal altijd een teringzooitje blijven in Moslimlanden en daar kunnen wij niks aan verandeten. Groot hek eromheen en verder niks.

TonyMontana010 | 20-08-21 | 10:47

@Nederlandop1 09:28 (sorry, verkeerd geplaatst)
"Waar zijn mannen zoals de Roosevelts, Eisenhower en Reagan, wanneer we ze nodig hebben."....
Waar ze horen als ze dood zijn he, ik neem aan onder de grond.
Grandpaw Biden klinkt trouwens als iemand uit een indianenverhaal ;-)

D-Fens_1963 | 20-08-21 | 10:15 | 1

Don't quit your day job

Nederlandop1 | 20-08-21 | 11:21

typisch als moslims de goorste smeerlapperij uithalen zoals de Taliban hier en de ISIS hiervoor dan hoor je alleen maar hartelijke steunbetuigingen van hun geloofsbroeders hier maar als er ergens 1500 km in de omtrek van Tel Aviv een Palestijn van zijn fiets valt dan is de wereld opeens te klein

wlodek | 20-08-21 | 09:34

Joe Biden, the worst CinC, ever !

Ik zeg dit omdat hem wel degelijk is vertelt (Door inlichtingendiensten en diplomaten) dat Afghanistan heel snel kon gaan vallen, na het vertrek van strijdkrachten. M.a.w.: Hij liegt .. Of, hij is dit alles i.v.m. seniliteit, daadwerkelijk vergeten - Wat feitelijk een voor de liggende conclusie is.

Je weet dat er iets gaande is, als zelfs Britse hoofden van Staat niet blij zijn met Grandpaw Biden. Waar zijn mannen zoals de Roosevelts, Eisenhower en Reagan, wanneer we ze nodig hebben.

Zie ook dit artikel, bij Daily Mail (UK):
www.dailymail.co.uk/news/article-9908...

Nederlandop1 | 20-08-21 | 09:28

Kan iemand mij vertellen wat ik met deze beelden en informatie moet? Het is nogal ver van ons bed, raar "shithole country". Moet je eens een Afrikaanse landen gaan kijken. Of noem er nog eens wat. Waarom moeten wij ons daar druk om maken? Ik geloof dat we hier genoeg zaken hebben die hier belangrijk zijn waar nu ogenschijnlijk geen aandacht voor is, maar die wel gewoon doorgaan.

pjisonline | 20-08-21 | 09:11 | 2

Ja, zoals de stiekeme formatie van "Nederland links af" bedoelt u?
Of de zwangerschap van Famke L?

D-Fens_1963 | 20-08-21 | 10:22

Het vrije westen is ergens een therapie gestart waarvan de remedie erger was dan de kwaal en de bijwerkingen onomkeerbaar en chronisch: vluchtelingen & terrorisme. Drukte genoeg me dunkt.

faraday | 20-08-21 | 11:58

Is Kaag al weg? Zo nee, waarom niet?

Stijlicoon | 20-08-21 | 08:58

Laat Afghanistan het lekker zelf uitzoeken. 20 jaar de tijd gehad om het zelf van binnenuit te regelen. Met hulp van miljarden uit het westen. Niet gelukt. Doeiii

sander3488 | 20-08-21 | 07:14

Tja dat was het dan voor de tolken. Voor twee weken nog gemakkelijk op te halen is het nu onmogelijk. Wat kaag ook zegt om haar domheid, laksheid en incompetentie te verhullen, deze tolken plus familie gaan gewoon doodt. Maakt niet uit, er komen iedere week 800 jonge mannen, die nooit Nederlands zullen spreken uit Africa erbij.

jan huppeldepup | 20-08-21 | 06:07

Zojuist het lichtelijk tenenkrommende nieuws gezien dat de Talibaan de 'war chest' van het nationale regeringsleger in handen hebben gekregen: voor vele honderden miljoenen gloednieuw wapentuig, dat heel handig op één depot opgeslagen was: lange rijen geparkeerde humvees, kisten met M-16's, nachtzichtapparatuur, communicatieapparatuur, helicopters en zelfs drones, Allemaal afgelopen februari neergezet. De VS overwegen luchtaanvallen op het materieel, maar ze 'willen de evacuaties geen gevaar laten lopen'.
-
Nu kunnen wij dus speculeren over een mogelijke deal tussen de VS en de Talibaan over die evacuaties - en de mogelijke prijs daarvoor.
-
De Talibaan laat totnogtoe al dat spul rustig op één plek staan...

bisbisbis | 20-08-21 | 02:17 | 2

Of in al dat materieel zitten chips/zenders zodat de VS weet waar ze zitten.

Rotterdammert1965 | 20-08-21 | 08:04

@Rotterdammert1965 | 20-08-21 | 08:04: Of het materieel is dusdanig gerigd dat het snel onschadelijk gemaakt kan worden, of ontploffen zoals munitie door de Amerikanen geleverd of achtergelaten voor de Vietcong in Noord Vietnam indertijd

GuruOuwehuru | 20-08-21 | 15:50

Nog nooit heeft de Islam de vrede bewaard en dat zal ook nooit gebeuren. Zijn ze niet met het Westen in oorlog dan wel met hunzelf. Dit krijg je als je in een boek gelooft dat geschreven is door barbaarse mannen.

zzMichielzz | 20-08-21 | 01:07 | 3

Oh, dat is makkelijk te weerleggen. Linkse "intellectuelen" hadden dat antwoord aldoor al. Het is de schuld van de Amerikanen en het heeft het niks met islam te maken. En dan met een boel moeilijke woorden erom heen.

Mazzelstof | 20-08-21 | 05:56

Dat klopt. Maar nou zijn de meeste religies nou niet bepaald goed in de vrede bewaren.

Zeebonkus | 20-08-21 | 08:46

@Zeebonkus | 20-08-21 | 08:46: Precies...., het christendom doet het wat dat aan gaat niet veel beter. Dat hun invloed in veel modern (westerse) beschavingen tanende is, daar doet de islam (in veel inferieure beschavingen) dan weer z'n voordeel mee.
Met geweld uiteraard.

D-Fens_1963 | 20-08-21 | 09:47

Simpel zat het is hun feestje, het is hun land. Hun "kaag" en hun "Rutte" Wij hebben daar eigenlijk niets te zoeken. Als vrouwen of mannen daar niet "happy" zijn kunnen we er voor kiezen om ze hier te huisvesten. Dat kunnen we maar hoeft niet. Daar is het daar hun feestje. Ze kunnen er zelf tegen vechten of niet en de gevolgen accepteren. Het is hun land het zijn hun mensen en wij mogen kiezen of we mensen willen huisvesten die hun meerderheid van mensenwensen niet accepteren. Maar als we dat niet willen mag dat toch ook. Zij maken er daar een slachtpartij van?? Wij toch niet? of wel? man man man, ik weet het niet meer. Waarom waren wij daar? maar dat gezegd hebbende je bent een ongelofelijke teringhond als je iemand zo maar doodschiet als je het niet met hem eens bent.

Geenjoris | 20-08-21 | 00:55 | 3

Wij moesten zo nodig daar perspectief scheppen. Als je dan 20 jaar lang alles naar je hand zet, dan kun je je medestanders niet zo aan hun lot overlaten. Als je nou geen middelen zou hebben, maar we geven niet voor niks met alle landen duizenden miljarden jaarlijks aan defensie. Dit is het lijstje van 15 jaar terug dus die uitgaven zijn inmiddels ongeveer verdubbeld nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_lande...

Watching the Wheels | 20-08-21 | 01:07

Met al dat defensiegeld hadden ze niet een weg (Airport Road) tussen de groene zone en het vliegveld onder controle kunnen houden?

Watching the Wheels | 20-08-21 | 01:16

Het vrije westen is ergens een therapie gestart waarvan de remedie erger was dan de kwaal en de bijwerkingen onomkeerbaar en chronisch en dan bedoel ik over de laatste 40 jaar: nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Cyclon...

faraday | 20-08-21 | 12:15

Crowd Control to Major Tom
Take your protein pills and put your helmet on
You've really made the grade
And the papers want to know whose shirts you wear

Watching the Wheels | 20-08-21 | 00:49

Wat een lef heeft dat vrouwtje en die crew. Hoop dat ze veilig blijven. Een gek is genoeg om het helemaal mis te zien gaan.

Watching the Wheels | 20-08-21 | 00:44

de puinhoop van jaren praten.
dit komt noooit meer goed, en het westen moet daar weg blijven

Het leven is zwaar | 20-08-21 | 00:33

Israël heeft zijn Joden al zestig jaar geleden opgehaald, op twee na. Zo, daar kan Nederland iets van leren.

Mokum Kosher | 20-08-21 | 00:31

Dus als je het Westen wil islamiseren moet je niet het westen aanvallen maar je eigen, islamitische land naar de kleaute helpen en dan gaat de rest vanzelf.

nsfl | 19-08-21 | 23:47
-weggejorist-
vlotterik | 19-08-21 | 22:35

In Spanje zie je één keer een berichtje bij het nieuws, verder niks. Niet die overdreven aandacht zoals hier in Nederland. Straks weer 100.000 extra mondjes voeden zeker. Bemoei je er gewoon niet mee,

Jan Gordelroos | 19-08-21 | 22:13 | 7

@kuus | 19-08-21 | 22:27: Precies! Ik zag al Afghanen die met "dubbel paspoort" in Afghanistan (op vakantie?) waren, voorbijkomen op de Nederlandse, Belgische, Duitse en Britse TV. En nergens ook maar een aanduiding van verwondering.

WirMachenMusik | 19-08-21 | 22:34

ik woonde op Tenerife tijdens de 9/11, de Spanjaarden interesseerde dat geen moer .......

antonetta | 20-08-21 | 03:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Er is echter tot nu toe geen enkele andere bron of verificatie verschenen, en lokale bronnen wantrouwen het vermeende voorval ten zeerste.

In het kader van PR, propaganda, zetten we het wel in ons topic.

Arachne | 19-08-21 | 22:01 | 1

Maar al met al toch een verrassend genuanceerd topic.

WirMachenMusik | 19-08-21 | 22:20

Ik heb best gevoel in me.
Maar ik vind niet dat je een land moet willen redden waar iedereen hetzelfde geloof heeft.
Er zijn meerdere soorten Moslim geloof.
Maar waarom moeten wij als westen kiezen voor een mildere versie van hetzelfde geloof dan een extremere versie?

jaja | 19-08-21 | 21:59 | 2

Dit land moet zichzelf redden.
Het westen kan niet iedereen dienen.
Noem het zelfbehoud of noem het discriminatie.
Ik kan mijn buren te eten geven, maar niet het hele dorp onderhouden

Het leven is zwaar | 20-08-21 | 00:37

Wij kunnen onszelf nog niet eens redden....

Koning BongoBongo | 20-08-21 | 08:21

Wat die Taliban doet hadden wij dus ook, daar, in Afghanistan en in Irak en met IS moeten doen. Afknallen. Geen gevangenissen, geen Quantanamo. Net als met de nazis, afknallen, bombarderen. En de gevangen? Die veroordelen en de strop. Klaar. Wat overblijft doet wel mee. Maar he, wij zijn superieur. Wij doen dat niet. Dus de problemen blijven niet alleen. Ze groeien.

P-unit | 19-08-21 | 21:57 | 3
-weggejorist-
Arachne | 19-08-21 | 22:03

@Arachne | 19-08-21 | 22:03: Oja follow the money en bombardeer ze kapot. Het gaat nooit weg niet zomaar. Het is slechts uitstel en het voordeel wat we misschien hebben gaat snel voorbij zijn. Winter is coming, nu, over 10 jaar, 100.

P-unit | 19-08-21 | 22:06

De Nederlandse millitaire training heeft duidelijk effect.
Ze hebben nu ook in 5 dagen hun land laten bezetten.

Shoarmamasutra | 19-08-21 | 21:53

Lees ik van de redactie van GL dat er nog geen onomstotelijke bewijzen van Taliban-geweld tegen Afghanen zijn, komt vervolgens een salvo van tientallen reaguursels die de indruk wekken dat de Talibans dagvullend met executies bezig zijn, met als bewijs: "het zijn immers islamieten"; met dus als (ondoordachte) impliciete consequentie het steunen van de roep om massaal Afghaanse vluchtelingen naar Nederland te laten komen.

WirMachenMusik | 19-08-21 | 21:51 | 2

Blunder: GL moet dus GS zijn. En "vluchtelingen" dus tussen haakjes.

WirMachenMusik | 19-08-21 | 22:14

Ik weet dat onder rechts net als onder links de debiliserende ideologische verdwazing plaatsvind dat zegt dat de feitelijke waarheid wordt gedicteerd door de ideologische (on)wenselijkheid van uitkomsten, maar zo werkt dat niet met feiten.

Mazzelstof | 20-08-21 | 06:04

Bovenste fragment tussen 1:30 en 1:50 vind ik toch wel hartverscheurend. Je ziet gewoon redelijke, verstandige mensen die de radeloosheid achter een glimlach proberen te verbergen. En dan zitten we hier inmiddels opgescheept met teringschoppende, immer ontevreden, luie jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst. Wijken vol, AZC's vol.

kapoerewiet | 19-08-21 | 21:37 | 3

Komt nog een stroom aan hoor nu. Maar dat zullen wel weer hoog opgeleide mensen zijn; aanwinst voor de arbeidsmarkt etc etc etc. U kent de klassiekers inmiddels wel.

Lorejas | 19-08-21 | 21:49

Door die ongelooflijke foute beslissingen, en dan met name door Merkel in 2015, hebben echte vluchtelingen minder kansen.

ChalinaRosa | 19-08-21 | 22:12

De ramp die ons is bezorgd door Europese leiders met een " doel" zorgt ervoor dat de echte vluchtelingen inderdaad geen kans meer krijgen. Maar dat is niet het enige probleem. Door de asielzoekers ,( gelukszoekers), de status vluchtelingen te geven en het hele gebeuren te promoten , is het volk het zat. Spuugzat. Dit is erg voor echte vluchtelingen maar dat krijg je , als je hersenloos in een zetel van pluche absurde plannetjes uitwerkt , die gaan als een boomerang werken.

Mispel | 19-08-21 | 23:22

We zijn op het punt beland dat de extremistische islam vermakelijk begint te worden.

Normpje | 19-08-21 | 21:33

Trump hebben ze van twitter gegooid vanwege kuch geweld en de nieuwe leider van de moordzuchtige taliban kan op zn gemakkie een account aanmaken op twitter.
Wat een wereld.

komtdatschot | 19-08-21 | 21:31

Is dit niet nu gewoon ISIS 3.0? wat een ellende zeg, snel weg daar.

r.s.jonkman | 19-08-21 | 21:25 | 5

@adam76 | 19-08-21 | 21:34: Ze waren daar al de baas tussen 1996 en 2001. Kwamen regelmatig over de vloer in het Witte Huis. Aan de andere kant waren er regelmatig massamoorden in die periode en ook bleef er maar gewapend conflict met opstandige regio's en aan de grenzen. Ik denk dat Taliban strijders en andere stammen verslaafd zijn aan geweld en oorlogje voeren. All eeuwen lang. Dus transformatie naar boeren zit er niet in. En niets doen in een kamp een paar jaar ook niet.

GeenAccount | 19-08-21 | 23:25

Het is andersom; ISIS is Taliban 3.0

parlinone | 19-08-21 | 23:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Onze Minister President al gehoord over de redding van ZIJN metgezellen die ZIJN beleid daar met hand en tand hebben ondersteund!?

DumboJet | 19-08-21 | 21:25

Ook in Afghanistan is de great reset begonnen.

komtdatschot | 19-08-21 | 21:24 | 1

Klopt. Taliban zijn verklede hagedissen. Ze stoppen babies in pizza's. En de 5G masten in Afghanistan frituren automatisch alle expedities naar de grote ijsmuur om de rand van de Aarde. In opdracht van NASA.

Mazzelstof | 20-08-21 | 06:22

Ik kan me voorstellen dat er wel ergens een proleet is, die adviseert aandelen Taliban in te slaan.

dathoujetoch | 19-08-21 | 21:24 | 1

Zijn ze al beursgenoteerd, dan?

kapoerewiet | 19-08-21 | 21:34

Maar, zijn ze nu ook een beetje lief voor de zittendplassende non-binaire genderfluide medemens? Heeft Klaver eigenlijk al wat gezegd? En al die dieseltoyota’s? Mag dat zomaar?

RGV42 | 19-08-21 | 21:24 | 1

volgens mij zag ik een van de door NL gesponsorde Toyota voorbij komen, vol met Talibanstrijders er op.
Goed bezig Mark!!

Stijlloser_from_NL | 19-08-21 | 21:23

Dat "we zijn best OK hoor" masker houden ze niet lang meer op. Ze leggen het er veel te dik op, met hun botsauto's en andere haram geneugten. Ze hebben instructies gekregen om de ultieme taqqiya via de westerse pers te spelen. Toch zijn ze te primitief en tribaal om dit kunstje lang vol te houden. Binnenkort de realiteit op sites als rotten of ogrish punt com. En op de npo de Taliban die een regenboog schilderen op de moskee en de eerste vrouwelijke imam benoemen.
Waarom vlucht iedereen weg die er zelf is? Niks aan het handje toch?

Veepert | 19-08-21 | 21:16

Het bewijst maar weer eens, islam is de religie van de vrede. Ze liegen nog beter dan Mark Rutte.

Toverkol | 19-08-21 | 21:14 | 1

Wreeden?

Shoarmamasutra | 19-08-21 | 22:25

En Saskia van der Elst van GL ziet nog steeds geen geweld. Ga lekker slapen, blind kippetje.

Toverkol | 19-08-21 | 21:13 | 2

De ene taliban die de ander moet tegenhouden iemand neer te knallen. Niet iedereen heeft de vredesmemo gekregen of doorgenomen.

letopuwzaak | 19-08-21 | 21:17

Als er geen geweld is, is er ook geen reden om Afghanen hierheen te halen. Echter GL stemt er wel mee in.

Rotterdammert1965 | 20-08-21 | 08:11

Oh, het zijn country boys! Zoals in het gezellige liedje van John Denver. Play a tune on the fiddle en elke morgen een versgebakken taart enzo.

letopuwzaak | 19-08-21 | 21:11 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Hotel Afghanistan.

Mr_Natural | 19-08-21 | 21:11

Al die figuren met een gekopieerd a4 tje waarop staat dat ze tolk zijn of wat dan ook, moeten van de Tweede Kamer hier opgevangen worden.

de honden blaffen... | 19-08-21 | 21:07 | 2

En daarna komt de rest van de meute. Wir schaffen das nicht.

Lorejas | 19-08-21 | 21:51

het lijkt me wel verstandig alles te controleren op de luchthaven, er komen vast en zeker nog wel enkele Talibans ongemerkt naar hier .....

antonetta | 20-08-21 | 03:55

Heb me echt verbaasd over die Clarissa Ward vandaag waar ik nooit van gehoord heb.
Heeft ze wel wel door waar ze is?
Die is totaal onverschrokken.

jaja | 19-08-21 | 21:05 | 5

Ze haalt komende maandag niet, helaas denkt ze zelf van wel.

Veepert | 19-08-21 | 21:21

Zoals de Ward is vertrouwt hij zijn gasten

Shoarmamasutra | 19-08-21 | 21:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Ward gaat dit niet lang volhouden. Ik moet denken aan Iran en El Salvador, we hebben journalisten in koele bloede dood geschoten zien worden. Denk niet dat deze Taliban geëvolueerd is.

Tapioca pudding | 19-08-21 | 21:05 | 1

Je was me net voor over Ward, maar we denken gelijk.

jaja | 19-08-21 | 21:09

De islam komt naar je toe deze zomer........

Ko Ranzig | 19-08-21 | 21:01

Geef die jongens wat botsautootjes.

Transgender-Airlines | 19-08-21 | 21:01 | 1

Een dag na hun vermaak op de kermis hebben ze alles in brand gestoken, want haram. Hypocriete baarddoeken.

Nivelleermarionet | 19-08-21 | 21:21

Heeft iemand al een foto voorbij zien komen van de Nederlandse boots on de ground? Een mannetje of 60 KCT/Marsof met bewakingstaken.

Vula | 19-08-21 | 20:58 | 1

Gelukkig niet zeg. En laten we ons daar ook asjeblieft verre van houden. Want een fiasco ligt op de loer natuurlijk. En dan staan we weer internationaal voor lul. Net als de vorige keer, met die helikopter in Libië. Ook zo'n evacuatie-actie. Toen haalden we ook internationaal het nieuws.

VanBukkem | 19-08-21 | 21:15

Iemand A-team al gebeld?

amateurrr | 19-08-21 | 20:58 | 2

Afghanistan is a long drive and I ain't gonna fly on no airplane Hannibal.

Nivelleermarionet | 19-08-21 | 21:17

Of anders de blokkeer Friezen?
"In 1972, a crack commando unit was sent to prison by a D’66 court for a crime they didn't commit. These men prompt escaped from a maximum security stockade to the Dokkum underground. Today, still wanted by the government they survive as soldiers of fortune. If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them.... maybe you can hire The Blokeer Friezen."

P-unit | 19-08-21 | 22:16

Nog een paar dagen en weer een onthoodingsfilmpje.

Hopelijk vlucht ze voor die tijd.

Kaas de Vies | 19-08-21 | 20:57

Man, volgens mij is het nog nooit zo rustig geweest in Afghanistan. Honderdmiljoen camera's maar bodycount is voor een gewelddadig land hartstikke laag.

Vula | 19-08-21 | 20:56

Vanaf 20 september ben je een vrijer mens in Afghanistan dan in Nederland (Corona paspoort). Laat dat even op je inwerken.... Misschien trap ik hem wel aan naar Afghanistan, lekker warm klimaat, geen transgender en pride bullshit, mag 5 vrouwen hebben.... al bij al not bad

eD_levuiD | 19-08-21 | 20:52 | 10

Het is dat je ongetwijfeld een toetsenbord-kneus bent en nooit zou gaan. Anders had ik gezegd: GA!

omanders | 19-08-21 | 21:21

@eD_levuiD | 19-08-21 | 21:20: De opium gaat eruit. De VS faciliteerde de heroïneteelt, want inkomen CIA. De Taliban niet.

Arachne | 19-08-21 | 21:59

ja maar 1 nadeel. overal zit zand tussen... in je eten, in je bed, als je bezig bent met 1 van die 5 vrouwen.

zzMichielzz | 20-08-21 | 01:13
▼ 7 antwoorden verborgen

Anderstalige bavianen met machinegeweren volgen aan de andere kant van de wereld, word je hier nou zoveel gelukkiger van Spartacus?

stekelkip | 19-08-21 | 20:50

Met de hoeveelheid kogels bij de executie van de security chief moet ons hele leger een jaar mee doen.

Reebensteeltje | 19-08-21 | 20:49

Als die gast van die onderste foto door Amsterdam zou wandelen, zou ie niet eens opvallen. 'Hee, een hippie' denk je dan.

VanBukkem | 19-08-21 | 20:48 | 3

Of een wethouder.

Muxje | 19-08-21 | 20:50

Hoi..!!

neonreclame | 19-08-21 | 20:52

Sterker nog: hij zou aan iedere arm een adorerende Ansje Boersma-achtige hebben hangen....

bisbisbis | 19-08-21 | 20:56

Wat een geinige pet heeft die gele jurk aan. Zal dan wel weer een pet zijn van 1 of andere partij die anderen pijn heeft gedaan.

Purk | 19-08-21 | 20:44

Intussen zitten die baardmansen wel mooi op drie BILJOEN dollar aan olie, gas, goud, zink, koper, ijzer(erts), lithium, talk, kobalt, cerium, neodymium, kwik, smaragd, lapis lazuli en nog wat zeldzame metalen.
-
Dat gaat allemaal gierend van het lachen richting China - die hoeven nooit meer opium te verbouwen.
-
En daar kun je het westen aardig van destabiliseren...

bisbisbis | 19-08-21 | 20:44 | 13

Kurtz: “It’s judgment that defeats us.”
En idd de Chinezen snappen. Het draait om handelsbelangen en verder niks met dit soort landen

BASinnic | 19-08-21 | 21:26

@VanBukkem | 19-08-21 | 21:20: China is al tijden actief in Afghanistan. Het is al jaren geleden dat ik de eerste berichten las van Amerikaanse soldaten die in de ene vallei volop met de Taliban in gevecht waren terwijl in de naastgelegen vallei een Chinese coltanmijn zonder enig probleem kon opereren. China wordt perfect in de kaart gespeeld.

Manmetbaard | 20-08-21 | 00:08
▼ 10 antwoorden verborgen

Wat is het toch leuk om lekker te schieten de hele tijd hè. Man man man de mens is een totaaldebiel.

Alsdan | 19-08-21 | 20:44 | 2

Waarom noem je ze debiel? Ze hebben na 20 jaar gewonnen. Klaarblijkelijk werkt dat schieten best wel goed.

omanders | 19-08-21 | 21:18

@omanders | 19-08-21 | 21:18: Dat legertje slippers heeft toch maar beide grootmachten verslagen. Is een beetje VVV dat met 13-0 van Ajax wint.

Toverkol | 19-08-21 | 21:24

Bier chips nootjes
Nu het nog kan

Is dit nog nieuws? | 19-08-21 | 20:42 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

In april waren de Fransen al bezig met een plan voor evacuatie, in juni is aan het Tena trio gevraagd van haal die mensen daar weg. Maar toch waren onze Macbeth heksen verrast door de snelheid. Wie zijn toch die mensen die op de partijen stemmen waar deze arrogante faalhazen lid van zijn.

Zapata10 | 19-08-21 | 20:40 | 6

@omanders | 19-08-21 | 20:43:
Dan zou je, na 10 jaar, toch verwachten dat men enig voortschrijdend inzicht zou tonen.
Helaas. Stemvee klapt voor een dansje op tafel en een gebrek aan actieve herinnering. Baaaaaaah.

Rest In Privacy | 19-08-21 | 20:47

Sleepy Joe voorop. En hij had zeker kunnen/moeten weten wat het moreel was van het Afghaanse leger.

Toverkol | 19-08-21 | 21:28
▼ 3 antwoorden verborgen

De Taliban zou overigens wel gek zijn potentiële weerstand niet heel snel, nu ze het momentum hebben, uit te schakelen.

omanders | 19-08-21 | 20:40
-weggejorist-
tata570417531 | 19-08-21 | 20:38 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Qatar: opvang in de regio: genoeg oliedollars (direct of indirect) voor voeding, leegstaand vastgoed en gelijkgezinden. Niks meer aan doen.

TheseDays00 | 19-08-21 | 20:33 | 1

Nee, het dure werk wordt eerst door Defensie gedaan, daarna komen de non-profits de non-verdien modelen pitchen en non-factuurtjes versturen. Qatar heeft deze NGOs (nog) niet. En kan wellicht niet concurreren tegen de EU met de huidige markt.

GeheidEenGeit | 19-08-21 | 20:43

Af en toe moet ik het er zowat met een hamer bij mijzelf in slaan dat ik 'blij' moet zijn om in een vrij land te leven. Ik heb alleen het gevoel dat ik het niet echt ervaar. Ik ben niet anders gewend. Wellicht heb ik een paar jaar onderdrukking en angst nodig om na die tijd ook echt eens vrijheid echt te beleven. Ik zal eens een psychiater zoeken.

Leptob | 19-08-21 | 20:31 | 2

Dat heet decadentie. Men kan de klassieke Latijnse literatuur op naslaan wat het gevolg daarvan is.

omanders | 19-08-21 | 20:38

Soms niks zeggen is vaak altijd genoeg....

neonreclame | 19-08-21 | 20:39

Als ik het goed begrepen heb, dan gaat Nederland... DRIE evacuatievluchten per dag regelen. Als ik Duitse en Franse media lees, dan zijn ze inmiddels wel zo'n beetje klaar met mensen afhalen. De Duitsers hebben er inmiddels zeshonderd opgehaald, en dat lijkt dat. Hoeveel gaat Nederland er ophalen? Duizenden?

bisbisbis | 19-08-21 | 20:29 | 6

Via het Journaal worden de zielen alweer gemasseerd. Huilende Nederlands-Afghaanse hoofddoeken die vinden dat hun familie direct moet worden opgehaald.
De Tena Lady sprak ook al over 'ruimhartige' opvang, een eufemisme voor de deuren staan wagenwijd open, laat de tsunami maar binnengolven.

gestoptmetroken | 19-08-21 | 20:39

Ik zet in op minimaal een 45.000 stuks in het het komende jaar.

En Air France-KLM gaat vanaf 2022 lijnvluchten aanbieden naar Kabul, onze nieuwe Nederlanders moeten wel op vakantie kunnen na zo'n hectisch jaar.

BadPatNL | 19-08-21 | 21:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Is Johnny de Mol al gespot nabij Kabul airport? Kan met het vliegtuig van sr. meer Afghanen ophalen dan defensie.

McCain | 19-08-21 | 20:28 | 2

Als madam Alqaq zo begaan is, regeringsvliegtuig?

dathoujetoch | 19-08-21 | 20:38

Willem Von Amsberg is onderweg hij zit in Griekeland is zo daar.

kuus | 19-08-21 | 20:51

Lieve Spartacus. Grote bewegingen in een tribale gemeenschap zijn altijd gelegenheidsbondgenootschappen. De enige reden waarom de Taliban de vorige zo lang een eenheid bleef was Pakistan. Lees: ISI. Want die geheime dienst is een staat in een staat. Je zou bijna kunnen zeggen dat ze een gelegenheidsbondgenootschap met de Pakistaanse staat hebben gesloten...

omanders | 19-08-21 | 20:27

Die security chief komt er wél aanzienlijk genadiger vanaf dan die blauwe dame wiens borstkas even werd ingejumpt...

bisbisbis | 19-08-21 | 20:26 | 1

Die blauwe dame blijkt volgens lokale bronnen een steeldief van het mannelijk geslacht te zijn.

Manmetbaard | 20-08-21 | 00:26

Nobelprijsje voor Clarissa Ward wegens heldinnenmoed? (en eentje voor GeenStijl wegens moed het onaangepast te publiceren).

VolgendjaarkrygikAOW | 19-08-21 | 20:25 | 1

Nog heel even en Clarissa krijgt postuum een prijs.

Rest In Privacy | 19-08-21 | 20:34

Als je zegt cnn cnn dan laten ze je met rust. Hoe zou dat nou komen?

Victorianus | 19-08-21 | 20:24 | 3

Daarom kan de NPO ook met een gerust iemand sturen.

Conan de Rabarber | 19-08-21 | 20:29

@Conan de Rabarber | 19-08-21 | 20:29: g. Eickhoff

dathoujetoch | 19-08-21 | 20:33

@dathoujetoch | 19-08-21 | 20:33:
-
Als Gerry Eickhof zo'n woeste Talibaard laat staan kan'ie meteen doorgaan voor local warlord....

bisbisbis | 19-08-21 | 20:52

Zoals ik eerder al tegelde, de eerste dagen zijn altijd wat rommelig. Zeker bij gearrangeerde huwelijken, al is dat daar wat meer gebruikelijk. Je ziet de chaos in Nederland als je iedereen zelf laat kiezen; er is nog altijd geen nieuwe regering.

Frau Merkel | 19-08-21 | 20:22 | 2

Doorgaans zijn dat de periodes dat de economie floreert.

Toverkol | 19-08-21 | 21:34

Knap dat ze hem zelfs in zijn enkel weten te raken de prutsers .....
En hoe meer we de rotzooi in die shitholes zien hoe harder we onze best zouden moeten doen het hier de kop in te drukken. Maar helaas.

Der Schnitzeljäger | 19-08-21 | 20:22

Propoganda ten top! Links wint hier aan alle kanten. En ondertussen maar binnen blijven halen overal vandaan. Tot het op een dag helemaal misgaat. En de bommen messen om je hoofd vliegen... hier in het ooit zo mooie nederland. Waarom.nemen mensen hier nog kinderen?

haatsmurfin | 19-08-21 | 20:21 | 6

@plaspop | 19-08-21 | 21:30: Hoezo ereschuld? De tolken werden betaald voor hun werk. Ze wisten de gevaren en dat Afghanistan the graveyard of empire is. Daarnaast is vraag: hoe zuiver op de graad zijn deze tolken?

De Amerikanen zouden tienduizend tolken hebben. Wat moest daar in vredesnaam allemaal vertaald worden? Of zijn deze "tolken" private strijders of CIA assets?

Arachne | 19-08-21 | 21:56

@Arachne | 19-08-21 | 21:56: Onze militairen worden ook betaald voor hun werk. Betekent dat dat we ze gewoon achter moeten laten wanneer het fout gaat? Wij hebben daar onze soldaten en diplomaten heen gebracht. En of dat nu wel of niet een goed idee was, zonder hulp van lokale medewerkers hadden zij daar niets kunnen doen. Doordat die mensen hun nek uitstaken (ja, voor geld maar evengoed wisten ze dat de Taliban ze daarvoor zou haten) hebben de NL troepen daar kunnen functioneren en zijn er waarschijnlijk ook doden voorkomen. Dat defensie of BuZa nu niet meer precies weten wie er in hoeverre voor hun gewerkt hebben is al een schande op zich, maar mag die mensen nooit aangerekend worden.

plaspop | 19-08-21 | 22:03

deze tolken zijn ook muzelmannen, dus niet te vertrouwen ....

antonetta | 20-08-21 | 04:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een slecht leger hebben wij toch. Eerst moeten militairen tijdens het oefenen pang pang roepen. En nu is het evacuatie vliegtuig ook nog eens defect.

PeterJanssen | 19-08-21 | 20:19 | 7

Duits vliegtuig had ook al pannen. gebeurd nu eenmaal. Helemaal als je met ouwe meuk moet vliegen.

Bubske | 19-08-21 | 20:42

Ook een slechte keeper.

Purk | 19-08-21 | 20:49

Bij oefenen te velde wordt nooit met scherp geschoten. Kletsverhaal.

MaarFeitelijk | 20-08-21 | 09:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Wanneer gaan we ze nu eindelijk hier naartoe halen?
Onze vliegtuigen kunnen trouwens best nog wat voller geladen worden hoor.
i.imgur.com/cxiJmz7.jpeg

Reebensteeltje | 19-08-21 | 20:17 | 1

Ooh LOL, briljant plaatje!

plaspop | 19-08-21 | 20:53

We weten nou in ieder geval waar het grootste kudtvolk ooit woont. Als je dit soort idioten loslaat op burgerbevolking krijg je iets waarbij WOII nazi's nog maagdelijke padvindertjes lijken.

Conan de Rabarber | 19-08-21 | 20:16 | 3
-weggejorist-
Frau Merkel | 19-08-21 | 20:26

@Frau Merkel | 19-08-21 | 20:26: Hoef ik niet op te zoeken, zover reikt mijn algemene ontwikkeling nog wel ;-)

Conan de Rabarber | 19-08-21 | 20:27

1 pot nat, slecht tot op het bot en far beyond. Ze helpen notabene hun eigen mensen naar de kloten. Maar ja we weten allemaal dat het om die machtsmisbruik gaat zowel op politiek vlak als dat kut geloof.

movingsquare | 19-08-21 | 20:33

Het Nederlandse evacuatievliegtuig is defect. Gelukkig kan ons leger wel filmrolletjes ontwikkelen.

Rest In Privacy | 19-08-21 | 20:16 | 9

@Der Schnitzeljäger | 19-08-21 | 20:32: dat moet maar vrij zijn en het kost allemaal tonnen per dag.

MaarFeitelijk | 20-08-21 | 09:17

@Bubske | 19-08-21 | 21:01: De Klu heeft twee Coast guard C130 patrouille vliegtuigen gekocht tone die beschikbaar waren. Low-milage en weinig landingen. Dus nog een lange levensduur voor de boeg. Bovendien volleidg refurbished bij Lockheed.

MaarFeitelijk | 20-08-21 | 09:20
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik ben kamp Carter. Als de TB inderdaad enigszins matigt, dan mooi. Verwacht overigens geen vrijheid/blijheid, zelfs bij ons heeft het enige tijd geduurd voor vrouwen iets mochten buiten het aanrecht. Laat staan de lqhtbgfqafghsuije-rechten.

Positief gestemd.

Recreatiedictator | 19-08-21 | 20:16 | 1

Onder koning Amanullah, die regeerde van 1919 tot 1925, werden de strenge traditionele kledingvoorschriften voor vrouwen al afgeschaft. In de jaren 70 en 80 (republiek, Sovjetbezetting) liepen de vrouwen in Kabul die dat wilden er modern bij. Onder de Taliban wordt dat radicaal teruggedraaid. Het valt op geen enkele manier goed te praten.
Die Carter lult uit zijn nek om het falen van de terugtrekking te verdoezelen.

J.P.Drapeau | 19-08-21 | 21:04

Ik zie een tolk.
Maar wel ontzettend dapper van die journaliste. Lijkt me steeds gevaarlijker worden voor haar en haar ploeg.

Bataafje | 19-08-21 | 20:15 | 5

@Frau Merkel | 19-08-21 | 20:28:
Hopelijk kom jij aan je gelijk, FM. Ik vind het vanuit mijn veilige setting al ondragelijk spannend, kun je nagaan.

MickeyGouda | 19-08-21 | 20:36

Ik blijf er bij dat zij die reportages niet geheel vrijwillig maakt. Vroeg of laat vinden ze het goed geweest en dan verdwijnt ze. Ik kan me niet voorstellen dat ze uit vrije wil mogen vertrekken.

Andersdenkend | 19-08-21 | 20:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar de Fransen dan, helaas achter betaalmuur:
Gewaagde Franse evacuatie werd vanaf april al voorbereid: 'Hele operatie van tevoren uitgedacht’
www.ad.nl/buitenland/gewaagde-franse-... 

Noobster | 19-08-21 | 20:15 | 7

Dat is waarschijnlijk deze actie: www.euronews.com/2021/08/16/fact-chec... De ambassadestaf heeft zich noodgedwongen verplaatst naar het vliegveld. Wel zullen diverse mensen meteen doorgevlogen zijn. Hoe dan ook: de Fransen hadden dus wel een evacuatieplan en waren daar op tijd mee.

Dan nog is nog lang niet iedereen aan Franse kant veilig. Hopelijk houden de Amerikanen daar het hoofd koel en verkloten ze de boel niet nog harder. De "meningsverschillen" tussen Washington en het veiligheidsestablishment zijn bijzonder zorgelijk. De kliek rondom Biden vertrouw ik voor geen meter.

Hetkanverkeren | 19-08-21 | 20:46

Deze versie van betaalmuur omzeil je met gemak. Gewoon openen in een incognito/inprivate/prive-pagina. Werkt bij alle DPG media behalve de Telegrof.
Excusief abbo-pagina's kan je nog wel eens lezen als je de ververs en stop knop snel achter elkaar aanklikt voordat de overlay verschijnt.

Abject | 19-08-21 | 21:10

grote woorden maar uiteindelijk moesten ze ad-hoc flink soebatten en maar een weggetje vinden.

MaarFeitelijk | 20-08-21 | 09:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Kloppen deze berichten wel? Alle journalisten zijn met de staart tussen de benen vertrokken en alle anderen NGO's hebben er belang bij om de situatie zo ernstig mogelijk voor te stellen. Ze willen allemaal een ticket naar het westen en dat lukt niet als je roept dat het wel mee valt.

JanP999 | 19-08-21 | 20:13 | 2

In een land waar het vervalsen van identiteitskaarten dagelijkse kost is iedereen nu plots tolk van de OBL raid.

McCain | 19-08-21 | 20:20

CNN die daar lekker de boel gaat opjutten voor views. Die Talibani maait bijna iedereen neer omdat ze allemaal hun verhaal willen doen.

McCain | 19-08-21 | 20:13 | 1

mafkees commentaar, alsof ze invloed hebben op het gedoe. Pres Bonekrs heeft de zich art of the deal in de kaarten laten kijken en een gratis roadmap uitgezet en de Talibs hoeven alleen maar te wachten. Beter zo, wegwezen en zo min mogelijk vluchtelingen binnen laten komen.

MaarFeitelijk | 20-08-21 | 09:12

Wat een kutland en wat een chaos. Nuke them!

pibasso | 19-08-21 | 20:12 | 1

Juist niet. Laat ze maar. Grenzcontrole voor zover het kan en alles wat in het Shariahemiraat wil leven, paspoort afpakken en een schop onder de kont ernaartoe. De Afghaan kan er kennelijk mee leven, net zoals de Iranier en de Saouei. Anders bungelden de opperbaarden allang aan de hoogste hijskraan dus waarom zouden wij willen afpakken wat in die mensen zelf zit? Laat ze lekker hun gang gaan, maar wel daar.

Graaisnaaiert | 19-08-21 | 21:28

Jullie bedoelen dat "Taliban gonna Taliban". Goh, wie had dat nu verwacht?? Jij Georgina???

Lood om oud ijzer | 19-08-21 | 20:09

One night in Kabul makes a hard man humble

Keutels | 19-08-21 | 20:08 | 2

The average age of a first sexual encounter is 19. In Kandahar it is thirteen,

plaspop | 19-08-21 | 20:37

Dat was toch Bangkok?

Montgomery Burns | 19-08-21 | 21:00

Ons Leger heeft in Afghanistan Warlords beschermt en betaald, terwijl die .. Warlords kleine jochies verkrachte.. maar dat hoor je niet op het Journaal

Torquemada | 19-08-21 | 20:07 | 6

Ach, dat deden de oude Grieken ook maar dat was een eer.

Graaisnaaiert | 19-08-21 | 21:25

@TijdelijkOptimist | 19-08-21 | 21:06: is pas verboten zodra er baardgroei is. Zonder baardgroei is een jongen gelijk aan een vrouw en mag dus zonder problemen genomen worden. Als beide mannen baardgroei hebben is het haram.

Manmetbaard | 20-08-21 | 00:36

nee, het is ook niet zo.

MaarFeitelijk | 20-08-21 | 09:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een unne bende is het daar zeg. Shithole country.

JDMslut | 19-08-21 | 20:07

Volgens mij is die man wel dood na 50 kogels.

gestoptmetroken | 19-08-21 | 20:06 | 3

Ik zou net zeggen: hij werd na zijn executie nog wel tienmaal doodgeschoten.

goedverstaander | 19-08-21 | 20:10

Iets wat je regelmatig doet gaat vervelen kennelijk. Je eigen volk zo afslachten is echt te bizar voor woorden.

movingsquare | 19-08-21 | 20:36

@movingsquare | 19-08-21 | 20:36:

Als het niet islamtaliban genoeg is
dan maakt het geen kamelenzak uit of je eigen volk of eigen bloed bent, bij een extremistische islam staat de islam op nummer 1 en 2 en 3 en zoniet dat knallen ze de boel overhoop, want dat is de wil van allah.

TijdelijkOptimist | 19-08-21 | 21:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland