achtergrond

Geenstijl

Paul Brink bij Humberto: "Het gaat niet om mij"

Ah okay, we dachten het even nadat je voor elke (regio)camera stond en maar niet ophoudt likes te harken met tenenkrommende LinkedIn-posts die niet over jou gaan.

Ten eerste: Frédérique total champ. Net 14 jaar, heel recent nog zwaar toegetakeld, een moeilijke gezinssituatie, een gender-orientatie die buiten de norm valt. En dan zo rustig op prime time zitten, geen moment hoog in de adem, zelden over je woorden struikelen, schouders laag en gewoon zeggen wat je wilt zeggen. Dat kan niet iedereen van 14. Al wachten we nog wel steeds met smart op hoe de verdachte en andere betrokkenen het incident ervaren hebben, want dat verhaal klinkt tot nu toe best wel anders, maar goed.

En toen deze bijdrage, toen haar gevraagd werd waarom ze zich zo vergevingsgezind opstellen naar de verdachte:

"Ik heb natuurlijk ook heel veel gedoe gehad qua familiezaken, juridisch, rechtbanken, al dat soort dingen. En dan vond ik natuurlijk iets heel erg dramatisch, jammer en verdrietig eigenlijk. Dat iemand dat kan overkomen, om heel veel politie-zaken en juridische zaken op zo'n jonge leeftijd mee te maken. (...) Ik heb het meegemaakt, ik vond het niet leuk."

Vervolgens wendde meesterinterviewer Humberto zich tot vader Paul Brink, en vroeg hem hoe het gezin gereageerd heeft op "heel veel berichtgeving rondom jouw verleden". Te weten: drie vonnissen en één lopende zaak. Poging tot afpersing van ouders middels de bedreiging van kinderen, mishandeling en vernieling, wapenbezit inclusief geluidsdemper, door een arrestatieteam uit z'n auto getrokken, een spoor van faillisementen en een lopende witwaszaak. 

Paul Brink: "Maar daar gaat het niet om. Het gaat om de discussie dat een 14-jarig meisje in elkaar wordt geslagen omdat ze niet wil zeggen wat een ander wil dat zij zegt."

Meesterinterviewer Humberto: "Het is niet relevant wat jouw achtergrond is en wat er aan de hand is met wat dan ook?"

Paul Brink: "Nee natuurlijk niet. (...) De discussie moet worden gevoerd over de jongens en meisjes die nu thuiszitten en niet tegen hun vader of moeder durven te zeggen wat voor een gevoel ze hebben. Of niet tegen de ander durven zeggen 'ik hou van jou', tegen wie zij dat willen. Daar gaat de discussie over en niet over mij."

Meesterinterviewer Humberto: "Zit je er ook zo in, Frédérique, over het verhaal rond je vader?"

Frédérique: "Ja, zeker."

Helder! Twee fragementen na de breek, hele aflevering hier.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.