Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Begint Volkskrant war on 'imperialistische Olympische Spelen'?

Peter Pol Jozef Mao de Waard

Waarom eindigt de kop boven stukjes van Peter de Waard altijd met vraagteken?

Zou het ironie zijn? Het moet haast wel ironie zijn. Then again, de Volkskrant en ironie? Raaaarrrrr! Als geen ironie dan: stom. Lees wat stukjes-die-altijd-maar-dan-ook-echt-altijd-een-kop-hebben-die-met-een-vraagteken-eindigt-schrijver Peter de Waard (Volkskrant) vandaag op zijn offline weblog Volkskrant bij elkaar scharrelt: Olympische Spelen zijn veel te 'wit' (daarmee bedoelen policor msm-journo's 'blank', red.) en dat is allemaal de schuld van kapitalisme en imperialisme. Hallo Pravda! Welkom op deze partijlanddag, genossen! We beginnen met het volksklied en vaandelzwaaien. Ohnee, dat mág ook niet van de Volkskrant, vaandelzwaaien! Vlaggen! BAH! IMPERIALISME EN NATIONALISME! Olympische Spelen = kolonialisme = negerhaat mensen van kleur-haat = treinen weer naar het Oosten. Opdat alle witten blanken maximaal brons mogen winnen. Olympische Spelen zijn er alleen maar voor reclame-inkomsten (INKOMSTEN! FOEI!), zorgt voor ongelijkheid en dat is white privilege, wat dan weer pure 'propaganda is voor het witte staatskapitalistische systeem' (met 'wit' bedoelt de policor msm meestal 'blank', red.). Is dit Volkskrant-ironie? Is dit Peter de Waard die zijn stukje schrijft terwijl hij een tia heeft? Lezen wij hier de Volkskrant anno 1973? Is een kop met vraagteken boven je artikel zetten niet al heel erg lang de meest luie en imbeciele vorm van journalistiek? Kan het überhaupt iemand schelen welke vragen Peter de Waard elke ochtend aan zijn eigen kalknageltenen stelt? Is er nog koffie? Zwart? Is de Volkskrant eigenlijk Trouw in Volkskrant-kostuum? Is de Volkskrant de laatste uitwas van regressief denkend 'progressief' Nederland? Hoe laat begint het kantoortuinconcert voor de roomblanke redactie?

Ben jij dit Mao?

Gaat het volgende artikel over het racistische spel schaken?

Reaguursels

Inloggen

Peter de Waard zet zichzelf zonder gene neer als een grote racist. Beticht hier de Indiërs van armoede. Ok, de gemiddelde Indiër zal het niet zo best hebben als de de gemiddelde Europeaan maar in India is echt geld genoeg. Zou het niet zo kunnen zijn heer de Waard, dat de Indiërs andere interesses hebben dan wat b-sporten?

btape8694 | 28-07-21 | 14:21

en al die donkere atleten die voor westerse landen medailles binnenslepen zijn stiekem allemaal witte mannen?
Misschien zijn er ook heel veel landen die het helemaal niet belangrijk vinden om in de top mee te draaien als het gaat om onderwijs, economie en sport omdat ze andere dingen te doen hebben zoals bidden, oorlog voeren, voor overbevolking zorgen en vrouwen, homo's en andersdenkenden onderdrukken. Daar kan je heel druk mee zijn, bovendien vraagt het slachtoffer spelen ook altijd heel veel energie..

lagelander | 28-07-21 | 13:23

Maar wel met D66-vlaggetjes staan wapperen (wappieën?).

Satertje | 28-07-21 | 11:15 | 1

Dwappertjes.

Nederlandop1 | 28-07-21 | 12:11

Dus als ik het goed begrijp is deze oeroude Griekse traditie, die naar eigen zeggen ooit bedoeld was om mensen en volkeren te verbroederen doormiddel van sport, nu ineens een uitwas van het ''witte staatskapitalistische systeem''? Het zal vast wel weer aan mij liggen, en waarschijnlijk moet ik langs de Pearle opticien, want zo ''wit'' zijn die Grieken helemaal niet?

VBO_B_Niveau | 28-07-21 | 10:18

Walgelijk!

mr_awesome | 28-07-21 | 09:38

Schrijft de beste man nu letterlijk dat het Witte Westen superieur is over andere volkeren en continenten? Maar dat mag toch helemaal niet van Joris?

Odin | 28-07-21 | 08:32 | 1

Je zult maar "blanke" lezer van dat blaadje zijn. Gelukkig hebben ze hartstikke veel miljoen miljarden en nog meer donker bruine betalende abonnees anders zou ik het niet meer weten aan het eind van de maand.

Waar-is-niets | 28-07-21 | 09:07

Beste Peter de Waard, dit probleem ontstaat niet in de Eerste Wereld, echter ligt grotendeels in (o.a.) de corruptie van de drie genoemde landen - Met name de laatste, het land Nigeria. U doet er goed aan, uw pijlen te richten op dictators, autocraten, en allerlei andere psychopathische machthebbers die al het geld wat beschikbaar is, naar zichzelf toetrekken dan wel toe eigenen.

Oh, wacht ..

Nederlandop1 | 28-07-21 | 07:47

Vlaggen van landen kunnen niet meer. Maar die blauwe vlag met die gele sterretjes in een cirkel, die mag dan vast weer wel!

Timide_Aso | 28-07-21 | 07:45

Ik vermaak me altijd prima met dit soort zure stukjes over wit dit, witte dat en over white privilege. Het is voor mij de bevestiging van white supremacy.

HanMar2 | 28-07-21 | 06:51

Is dit wat ze noemen een brain fart

3Xniks | 28-07-21 | 06:40

O jee de linkse dode bomen pers, wat interessant zeg. Allemaal blanke dames die klagen over blanke mannen. Jakkes wat een racisten/sexisten/linksisten.

Graag_Bier | 28-07-21 | 05:56

Overigens sterven de Olympische Spelen misschien een onnatuurlijke dood. Als China echt totaal zijn best gaat doen, dan zijn het straks de Chinezen die alle medailles wegslepen.

Hun arsenaal aan mensen met talent is gigantisch.
Ze kunnen de allerbeste trainers inkopen die ze willen. Komen vooralsnog uit het Westen, maar ook daar kan verandering in komen.

Maar als Xi Jinping slim is dan laat hij het daar niet op aankomen; geen Spelen meer, dan geen schittering die de ogen van de westerse liberalen uitstekend verblindt.

Ach, de marathon is nu nog uitbesteed aan Ethiopiers, dus daar zal den Chinees wel een stevige klus aan hebben. Schermen (ja, excuus mijn sport) is nog steeds een Westerse affaire, maar die Zuid-Koreanen en ook de Chinezen, (Hong Kong incluis) doen het verdomd goed.

OK, wij hebben Bas Verwijlen 7e op de wereldranglijst op degen, maar voor Hoe Lang is een Chin… voor hoe lang nog. Volgende Olympische Spelen zitten er eigenlijk voor hem niet in.

Bij de vrouwen op degen is de nr 1. een Roemeense, maar 2 en 3; een Zuidkoreaanse en Chinese dame. Goed gedaan meissies!
OK, schermen is geen voetbal of darten, ik houd al op. Evocatus

Evocatus | 28-07-21 | 00:24

Gu-oh-got wat een geleuter-lul van die man. Dozen vol spijkers op zeer laag water. Houd me ten goede als iemand het kapitalisme en het daarmee verbonden imperialisme haat dan ben ik het wel. Tegenstanders wil ik best het hele oeuvre van Noam Chomsky, William Blum, Ward Churchill en Howard Zinn, etc. tegen de kop flikkeren en dat is nog maar het begin, maar ok, dit terzijde.

De Olympische Spelen dienen spoorslags te verdwijnen,
1. wegens de walgelijke corruptie, waardoor zeer rijke landen die zelf niets betekenen op sportgebied dit a.h.w. inkopen. Net als dat wielrennen ergens in de Golfstaten. Je bent gek en totaal tuk op geld als je daar fietst.
2. omdat al dat nationalistische gedoe handig is voor de globalisten, want het fungeert als inlaat of uitlaatklep van doodnormale nationalistische en patriottische gedachten bij mensen, dat maakt het stiekum opdringen van afbraak der naties verteerbaarder voor de opgezweepte massa’s. Het besef van nationaal samenzijn, een soort lotsverbondenheid in een soort chauvinisme ontneemt ons het zicht op die afbraak.
3. want op deze slimme manier wordt de be- en meelever van de Spelen bijgebracht dat we moeten gehoorzamen aan autoriteit en onderwerping voor lief nemen, willen we scoren. Dat dit dé weg is. (China is het levend bewijs daarvoor) Dáár komt terecht een barst in wegens onderhand onaceptabele brute trainingsmethoden, m.n. bij het turnen. Dat is een soort gelegaliseerde gesanctioneerde kindermishandeling.
4. De totale verpolitieking van de Spelen, 1936 Berlijn, boycotacties vanuit landen. Chinese atleten uit de Volksrepubliek China deden niet mee, want het IOC erkende alleen Taiwan als China (Wie zijn ze wel, denken ze te zijn; de arrogante hoogmoed) Denk ook even aan die idioot van een Van Tijn, burgemeester van Amsterdam die met de grote jongens mee wilde spelen.
5. Het semi-religieuze karakter, die waas van een soort goddelijkheid. Dat zweren van die eed. Pierre de Coubertin: “Pour moi le sport était une religion, avec eglise, dogme, culte… mais surtout sentiment religieux.” Nou hij kon het mooi verkopen, maar past dit nog in deze tijd?

Overigens heb ik niets tegen het beste uit jezelf halen, je te onderwerpen aan rigoreuze trainingen om jouw beste prestatie te leveren in strijd met anderen om zelf vooruit te komen. Maar daarvoor zijn wereldkampioenschappen meer dan genoeg. Ja, ja, kwee-ut ook daar corruptie etc. Maar voor de noodzakelijke breedtesport meer dan voldoende.
Nou, dat isut zo’n beetje. Evocatus

Evocatus | 27-07-21 | 23:59

Ik vind het bizar dat de Volkskrant dit plaatst in 2021. Dit is meer Baader-Meinhof achtige jaren 70 shit.

Xukje | 27-07-21 | 23:28 | 1

Met dit verschil dat het Andreas Baader en Ulrike Meinhof bittere ernst was, en dat die hele groep bereid was om uit naam van het grote ideaal op de meest koelbloedige wijze het ene na het andere kapitalistische kopstuk overhoop te schieten.
Dat zie ik Peter nog niet doen. Die staat 's morgens braaf voor zijn Senseo-apparaat te wachten tot deze verworvenheid van het staatskapitalisme zijn kopje vol gedruppeld heeft. En dan klapt hij, tevreden met zichzelf en de wereld, zijn laptop open, glimlacht hij bij het zien van die prachtige zonsondergang die hij gefotografeerd heeft tijdens zijn laatste vakantie naar de Dominicaanse Republiek, en opent hij bedachtzaam de folder "Columns".
Het verhaal is duidelijk, de aanval is gericht, maar hij vecht nog een beetje met de pointe, met de uitsmijter. Die moet sterker, krachtiger wist hij gisterenavond al toen hij zijn laatste wijntje binnenslurpte. En ineens weet hij het. Staatskapitalisme, en dat tegenover staatscommunisme stellen! Nee, nog beter, wit staatskapitalisme! Daarmee klinkt het meteen dramatisch veel slechter en onderdrukkender! Het witte staatskapitalistische systeem! Dat vangt alles! Onderdrukking, institutioneel racisme, systemisch racisme, intersectionaliteit, patriarchaat, uitbuiting, consumentisme, alles zit erin! Dat is in één klap raak!
Wit! Wit! Dat doet het, dat verlegt alle problematiek perfect van links naar rechts, van de communist naar de kapitalist. Wit! Gebruik het woord wit en de vijand is gedefinieerd, gebruik het woord wit en je staat meteen aan de goede kant van de geschiedenis.
Nou, even afronden en doorsturen maar. De ochtend is te mooi om binnen te blijven. Snel naar het terras om het krantje te lezen.

Schoorsteenveger | 28-07-21 | 11:03

De meeste mensen uit India en Indonesie hebben ook vaak minder te eten. En hebben het op talloze andere gebieden minder dan blanken. Kwestie van geografie, klimaat etc. En kindertjes in een rolstoel zullen nooit voor Ajax voetballen. The world isn't fair, maar dat legt Peter de Waard zich niet bij neer.

Tolja | 27-07-21 | 22:58

Dus deze witte columnist gaat in een krant (een imperialistisch medium uit de 20 eeuw) even bepalen dat Afrikaanse landen niet meer trots met hun vlag mogen zwaaien? Vuile racist.

Selassie | 27-07-21 | 22:56

Een gore globalist is deze Peter de Waard. Vlaggen van landen mogen niet meer. En winnen mag ook niet, iedereen moet een prijs krijgen op basis van identiteit en niet op basis van prestatie. Jij bent zwart dus jij krijgt een prijs. Jij bent wit dus jij krijgt niks want jij bent schuld. Dat is de ideale wereld van Peter. Een communistische race to the bottom waarbij iedereen in dezelfde grijze homogene wereld leeft zonder prestaties of ambities.

omwenteling | 27-07-21 | 22:26

Wat een jankverhaal van die Peter de Waard. Ook traditionele Nederlandse sporten als korfbal (hoewel basketball daarvan is afgeleid?), kaatsen en fierljeppen hebben geen Olympische status. Het IOC probeert een zorgvuldige afweging te maken welke sporten internationaal gezien in voldoende landen beoefend worden om ze Olympisch te maken (voor de winterspelen gelden weer andere normen).
Het staat elk land vrij om te bepalen om hoeveel % van hun BNP ze aan Olympische topsport willen besteden. De DDR was destijds straatarm maar op de OS scoorden ze aan de lopende band....
En overigens zijn er op de OS een flink aantal sporten waarop "witte" deelnemers relatief juist slechter presteren dan "niet-witte": de loopnummers op de atletiek, basketball, boksen; tafeltennis, badminton.
En toen er tijdens het EK voetbal sommige idioten klaagden dat er bij NL, Frankrijk en Engeland relatief nogal veel zwarte spelers meededen, waarden die klagers weggezet als virulente racisten....
Moeten we wellicht quota gaan invoeren? % zwart, geel, mixed, blank, man, vrouw, weetniet, cisgender, transgender, nongender per discipline vastleggen?
Wordt vast een groot succes!

WalterSobchack | 27-07-21 | 22:23

Wat ook nog kan is dat Peter de Waard een PVV-stemmer is, die de Volkskrant-imbecieltjes een paar centjes lichter maakt door wartaal op te schrijven die zij graag lezen. In dat geval verdient hij een standbeeld, beschilderd met het helderste wit.

Reaguurdeskundige | 27-07-21 | 21:58

Ben benieuwd of De Waard aan zelfreflectie doet, zich realiseert dat z'n eigen stukkies echt altijd met een vraagteken eindigen en of hij, met schaamrood op de kaken, z'n eerstvolgende schrijfsel een kop geeft zonder vraagteken en voorlegd aan de VK redactie, die juist op dat moment met Femke belt.
Gaan we op letten.
Zou wel lachen zijn, is de schuld van GS!
Zijn attitude is lekgeprikt, hooghartigheid is de rode draad van zijn karakter, vereenzelvigd in zijn stukkies (35 eurocent per woord), duim onder zijn kin, wijsvinger tegen de wang, intellectueel overkomend en staren over de grachtengordel door zijn VOC raam.
'Zal ik zo direct een broodje roombrie nuttigen, met een cappuccino?'
Moet frustrerend voor hem zijn.
Petertje...

Portnoy | 27-07-21 | 21:50

Die stukjes van De Waard kunnen in deze tijd toch echt niet meer.

Argyronauta | 27-07-21 | 21:47 | 2

de beste man heeft in één teug een fles azijn genuttigd.. zucht...

ABClex | 27-07-21 | 22:21

@ABClex | 27-07-21 | 22:21:
-
Dat is verplicht, als je bij de Azijnbode wilt werken. Andere bedrijven hebben koffieautomaten, bij de Völkischer Beobachter hebben ze mandflessen met industrieazijn.

bisbisbis | 27-07-21 | 23:50

Tis maar waar je geld aan wil uitgeven. Kijk naar China.

Toverkol | 27-07-21 | 21:36

Het meest logische is om de Olympische spelen voortaan in Zweden te houden en naar Zweeds model geen scores bij te houden. Zo kan ook de anders gekleurde dan blank optimaal presteren. Jammer dat Michael Jordan, Usain Bold en andere anders dan blanke toppers dit niet meer mee mogen maken.

Pinocchio | 27-07-21 | 21:35

Vlaggen kunnen niet meer in 2021?!? Tsja, als er voor zulke bullshit geld wordt betaald, wil ik ook stukjes schrijven voor die krant.

Het brein erachter | 27-07-21 | 21:29

"Nu is het pure propaganda van het witte staatskapitalistische systeem."
Nee, Peter. Jouw woordenbrij, dat is vlijtig overgeschreven neo-marxistisch propaganda-gelul, zoals je het ook in de kringen van Greta Thunberg hoort, bij Antifa, en uiteraard bij BLM. Het is niet méér dan nablaten van wat anderen al honderd, nee duizend keer vanaf de barricade hebben uitgeschreeuwd, het soort giftige taal ook dat Willem Schinkel bezigt en over die freaks van BIJ1 heen sprenkelt om haat en afgunst op te wekken.

Schoorsteenveger | 27-07-21 | 21:26 | 1

In de afgelopen 75 jaar waren de Olympische Spelen ook bij uitstek een uithangbord voor non-kapitalistische (USSR, DDR, Cuba) en non-westerse (China, Japan, Korea) landen om te laten zien hoe geweldig hun land was. Je zou bijna kunnen zeggen dat de OS juist een uithangbord van het anti-kapitalisme waren.
En overigens hebben de USA traditioneel altijd juist relatief weinig belangtelling voor de Olympische sporten. De USA focussen zich vooral op de eigen 'top 4": American football, baseball, basketball, (ice) hockey.

WalterSobchack | 27-07-21 | 22:29

Weet wat ook erg een witte uitvinding is. De krant. Zie daar trouwens ook weinig zwarte journalisten een kolum schrijven. Eerlijk gezegd zou ik er geen 1weten.

Rotterdammert1965 | 27-07-21 | 21:25

De Waard is het type dat nog eens gaat schrijven dat zwemmen wit-kapitalisties imperialisties is omdat daar nooit zwarten meedoen, om vervolgens zich te beklagen over blanken die het gvd durven mee te doen met een zwarte sport als basketballen, want dan is het cultural appropriation of hoe die woke bullshit term ook heet.

Als landen als Nigeria, Indonesië c.s. het een probleem vinden dat ze ondanks hoge inwoneraantallen weinig medailles halen, dan moeten ze eens de handjes laten wapperen en een topsportklimaat op poten zetten. Zoals bijvoorbeeld het allesbehalve blanke China dat wél heeft gedaan. Zo'n volslagen doorgepapte wokewappie als De Waard denkt dan serieus dat het de schuld van het westen of het kapitalisme is. Alsof de medailles hier zomaar uit de lucht komen vallen, de ongelooflijke minkukel.

nobele wilde | 27-07-21 | 21:19

Hopelijk was dit de laatste uitwas van deze neo-koloniale luierbejaarde. Kan echt niet meer in 2021.

PikInLilly | 27-07-21 | 21:18

Ehh wel godverdomme. Dus er zijn Olymische spelen, daar wil iedereen zo graag aan mee doen. Dat kan. Hoeft niet, maar mag zeker. Als je ilt. En als ze niet winnen, dan gaan klagen dat ze niet winnen? Wat de fuck wil je dat we doen? Dat we de standaarden omlaag gooien? Iemand uit India hoeft maar 75m te lopen op de 100m sprint? Gaan we gewoon punten bij afkomst, of nog mooier huidskleur, optellen? Misschien kunnen we een mooie RAL/score-formule vinden. Een neger in het RAL8xxx spectrum krijgt score = score x (1+(RAL/1000)). Dus hoe zwarter de neger hoe meer punten. Da's een stuk eerlijker.

peterdh | 27-07-21 | 21:08 | 1

Gewoon bij de start de 'zwart=zielig' kleurenwaaier van de Volkskrant erbij houden en de uitslag wordt al vooraf door de onfeilbare kleurjury van de Amsterdamse centrumredactie vastgesteld.

PikInLilly | 27-07-21 | 21:28

Chinezen, Japanners en Koreanen scoren anders ook heel goed op de Olympische spelen. Maar van 'gelen' spelen is zeker weer wél racistisch.

BigBaron | 27-07-21 | 21:05

Commentaar hebben op zwaaien met vlaggen. Dat hoor je nou nooit in de VK contreien wanneer het over een regenboog vlag gaat.

drolla | 27-07-21 | 21:00

Best sneu, deze blanke journalist van middelbare leeftijd die golf als hobby heeft maakt zich zorgen om zijn relevantie. Dan wordt je zo'n columnist die schrijft wat hij denkt dat de Volkskrantlezer lezen wil.. De kachel moet roken, de Greenfee moet worden betaald immers.
Ga bij de Viva of de Libelle solliciteren alsjeblieft Peter de Waard.

Croisantneuf | 27-07-21 | 20:45

Is Peter L. de Waard een Mongool?

Von Knarrenstein | 27-07-21 | 20:43

Die vraagtekentjes zijn om je in te dekken, willen we meer of minder kansenparels? Oh wacht.

revolte | 27-07-21 | 20:40

Het is dan ook Grieks. Het is niet dat wij Europeanen vroegen of anderen mee wilden doen, ze wilden dit zelf. En zo gaat het met alles. En zodra ze de vruchten geplukt hebben begint het geklaag.

Caesar.is.Keizer | 27-07-21 | 20:35

Hij kent de Asian Games en de South East Asian Games niet natuurlijk.

Daar doen ze veelal lokale sporten en er zullen niet veel negers bij zijn.

Ze spelen er ook jeux de boule op olympisch niveau.

kleybeuker | 27-07-21 | 20:24

Het is toch een beetje blank privilege dat we op de spelen in plaats van genna hockey spelen. De Ethiopiërs moeten zich aanpassen aan de Westersen, in plaats van de Westersen aan de Ethiopiërs. Bovendien, en hier hebben de organisators van de spelen wellicht oren naar: een officieel gennaveld is een stuk goedkoper te realiseren dan een hockeyveld.

www.youtube.com/watch?v=UOttBUvRcBU

De-P(s)aus | 27-07-21 | 20:20 | 1

Wat ook een blank privilege is, is een blanke columnist zijn voor de Volkskrant en dan zeuren over blanke privileges.

Peerkeoud | 27-07-21 | 22:21

Deze man is een bolsjewiek pur sang. De evolutionair ontstane ongelijkheid is voor hem onverdragelijk. Wat hij eigenlijk wil is de totale en onmiddellijke onteigening van iedereen in het westen en de buit verdelen over de rest van de wereld met als gevolg 100 jaar neostalinisme.

Stachauer1971 | 27-07-21 | 20:18 | 2

Neo Maoisme is wat ze willen, met het gewenste puntensysteem.

Caesar.is.Keizer | 27-07-21 | 20:36

Waarom beginnen zulke mensen daar zelf niet mee? Sta lekker zelf al je geld en alle luxe af, kunnen ze mooi gaan wonen in zo'n geweldig niet-blank land ten zuiden van Eurazié ergens.
Oh wacht natuurlijk niet, net zoals voorstanders van het immigratiebeleid geen immigranten in huis nemen of de groene strijders weigeren om een windmolen in hun horizon te zien.
Hypocriete shit ook steeds. Een betere wereld begint bij jezelf, niet door anderen te vertellen wat ze volgens jou zouden moeten doen. Goed voorbeeld doet volgen.

Shadowzz | 28-07-21 | 11:41

In die landen maken ze zich ook niet druk over alle andere stokpaardjes van links. Ik denk dat ze zich ook niet zo druk maken om mee te doen aan de spelen. Misschien maken blanke linkse mannen van de Volkskrant zich te druk om het gras bij de buren zodat ze de gaten in hun eigen gazon niet zien.

GWBA | 27-07-21 | 20:15 | 1

Ik vraag me dus heel erg af waar de noodzaak van deze continue geseling van het witte linkse ras vandaan komt. Waarom moeten we altijd benadrukken dat waar wij goed in zijn dat dat iets is om je voor te schamen. Zouden die Indiers dat ook denken als ze weer kampioen worden met cricket? Ach, die arme Nederlanders. Ik denk dat er iets mis is met het systeem als dat landje niet kan winnen.

Brokster | 27-07-21 | 21:01

Peter de Waard is ook niet van deze tijd maar kiest voor de veilige weg. Meehuilen met de wolven dus want zo ziet zijn broodheer het graag.
Ik vraag mij af in wat voor wereld we leven. Iedere vorm van rationaliteit schijnt verdwenen te zijn. Zelfs basale achtergrondkennis over de OS ontbreekt in zijn artikel.

Gravin v Kippenbouth | 27-07-21 | 20:13
-weggejorist-
MinNegen | 27-07-21 | 20:13

De eerste Olympische Spelen werden 776 v. Chr. gehouden om de opperGod Al.... Zeus te eren. Wat nou Imperialistisch!

halfvolle glas | 27-07-21 | 20:11

Ik heb oprecht medelijden met deze Peter de Waard dat hij zo opgesloten zit in een postmodernistisch ideologisch harnas. Lijkt mij doodvermoeiend, alsmaar moeten deugen en voldoen aan standaarden van anderen zonder zelf een keer na te denken, m.i. een sneue man..

therealbraindump | 27-07-21 | 20:09 | 1

Hij deugd vanwege de inkomsten. Lekker in veilige wijk kunnen blijven wonen.

meneer der meneren | 27-07-21 | 20:32

tja, op zich logisch toch. Rijke landen hebben gewoon meer te besteden. In Indonesië en Nigeria zal er ook nauwelijks subsidie zijn voor kunst. Is de gesubsidieerde kunst in Nederland dan ook white privilege? Zo ja, meteen afschaffen dan.

yeps | 27-07-21 | 20:08 | 3

Kenya is ook geen rijk land. Maar hardlopen dat ze kunnen....

Red shirt | 27-07-21 | 20:12

Volgens mij kunnen ze er gewoon geen kloten van, in welke sport zijn ze wel goed? Beter nog: in WAT zijn ze goed?

Caesar.is.Keizer | 27-07-21 | 20:37

@Red shirt | 27-07-21 | 20:12: Naar Afrikaanse maatstaven is Kenya best een rijk land.

Shadowzz | 28-07-21 | 11:43

Daarom zie je natuurlijk wel in Engeland tal van Indiase sterspelers in de Premies League-debuut. De populatie is daar enorm en ze hebben exact dezelfde kansen als andere Britten. Heeft echt niets met talent te maken hoor.

johoost | 27-07-21 | 20:06

Het is dus een middel om als natie (maar dat concept moet ook uitgeroeid. We moeten naar Machtsblokken en Invloedssferen) te laten zien hoe ver je bent gestegen in de Vaart Der Volkeren.

Sans Comique | 27-07-21 | 20:05 | 1

Machtsblokken? Invloedssferen? Onderdrukkingszones zal je bedoelen.

Peerkeoud | 27-07-21 | 22:25

Weet deze (s)linkse pannenkoek dat de spelen al bestaan sinds pakweg 8e eeuw voor Big J? En dat eigenlijk de opzet niet veel anders is. Individuen uit verschillende (toen nog) stadstaten doen mee, voor de glorie van hun stadstaat. En als offer aan Zeus, dat is verloren gegaan, toegegeven. Verder speelde geld toen ook al een rol, vooral met de strijdwagen race. Een strijdwagen kostte sowieso in die tijd tantoe veel doekoe en het was de trots van een stadstaat om de dikste waggie en dito paarden te leveren aan de spelen. De beste bestuurders werden gescout (ook al kwamen ze niet uit de stadstaat), het was blijkbaar zo'n eer dat de sponsor (meestal de stadstaat of een zeer rijke individu) de kudo's kreeg mochten ze winnen niet eens de bestuurder laat staan de paarden. Overigens had je geen plek 2 en 3, winner takes all en kreeg de standbeelden.

En net als toen waren de spelen ook gebruikt niet alleen ter prestige van de verschillende stadstaten maar ook diplomatie werd volop bedreven. En waarschijnlijk waren de spelen toen net zo corrupt als nu.

Het enige is dat tegenwoordig de heren niet naakt mogen worstelen. En dat dames mogen koekeloeren (getrouwde dames werden niet geacht naar naakte kerels te kijken).

Graaf_van_Hogendorp | 27-07-21 | 20:02

Een krant is pas westers imperialisme. Met je wetenschapspagina’s. Bah.

johoost | 27-07-21 | 20:02

De toelichting onder de vraag is niet nodig voor een antwoord: geen idee, het onderwerp is te onbenullig om over na te denken, we gaan hét hebben over sportprestaties.

Zoelense Hobbyboer | 27-07-21 | 20:01

Die tekening van hem heeft ook ineens feminiene trekjes, met dat langere haar en die gelukzalige glimlach.
Alle gekheid op een stokje; over een jaar of drie zit er een roze hoofddoekje over zijn lieflijk brave hoofdje.
Of is dat over zes jaar pas gepland?

Tierelier | 27-07-21 | 20:01

In armere landen loopt ook heel veel journalistiek talent rond, helaas komt er vrij weinig van hun journalistiek talent terecht, dit is echter niet omdat zij minder journalistiek talent hebben, maar hun journalistiek talent krijgt veel minder kans zich te ontwikkelen. Journalistiek talent als Peter de Waard is hier in de watten gelegd op bijvoorbeeld de Hogeschool Journalistiek, zijn studie betaald met overheids geld, heeft uitgedokterd stage mogen lopen en is door ander journalistiek talent meer dan goed begeleid. Is dit dan niet ook een vorm van van alles wat bah boeh is en moet en zal deugen?

Lorejas | 27-07-21 | 20:00

Ik ben 64, nog steeds aan het werk. Geen kantoorbaan, zie geen collega's van kleur meer van dezelfde leeftijd op de werkvloer. Wie vecht deze misstand aan!

Magmacarta | 27-07-21 | 19:58 | 3

Het Uwv?

Lorejas | 27-07-21 | 20:00

U is sekswerkert?

Patje | 27-07-21 | 20:03

Ik ben eind 50 en zie ook al bijna anderhalf jaar geen enkele collega van kleur meer.

Peerkeoud | 27-07-21 | 22:27

Ik vind het wel aardig een leuk woke stukje en alle reaguurders slaan aan Bertje voorop, heerlijk.

bijna_raak | 27-07-21 | 19:56 | 1

Daar sta jij boven, hè?

Sans Comique | 27-07-21 | 20:07

Wat voor drugs gebruiken deze leipen?

swagmachine | 27-07-21 | 19:55
-weggejorist-
Nuchternederland | 27-07-21 | 19:53

Toch fijn dat zo'n Peter de Waard met de schrijfbeurt wat kan verdienen want de psychische bijstand voor deze meneer kost best wel wat centjes hoor. Of maak ik hier een fout en loopt zo,n man gewoon los ergens waarschinlijk in Amsterdam rond?

whatsinthename | 27-07-21 | 19:53

Daar zit ik wel op te wachten ja, dat Peter de Waard mij de les komt lezen.

Gele Beer | 27-07-21 | 19:52

Op TPO schreven ze al langer negatief over de Waard: tpo.nl/2018/05/22/bonusquote-zou-u-de...

Goed dat GS dat ook eens een keer gaat doen. Vraag me wel af waarom nu wel.

Rest In Privacy | 27-07-21 | 19:52 | 1

Bertje is TPO vandaar, de TPOpodcast met Roderick Veelo is een aanrader.

bijna_raak | 27-07-21 | 19:59

Columnist heeft toch wel een puntje. Veel Westers georiënteerde sporten, andere etnische groepen staan gelijk al 1-0 achter. Neem nu oortrekken, een echte Eskimosport, dat zou een enorm leuke olympische toevoeging zijn.

www.youtube.com/watch?v=EaHZLUWwxfQ

De-P(s)aus | 27-07-21 | 19:52 | 3

Na 3-3 basketbal, skateboarden en darten verbaas ik me nergens meer over.

johoost | 27-07-21 | 20:09

Er is wel een donkere boy die heel hard kan schaatsen.

Asteroid-B612 | 27-07-21 | 20:14

Nationale trots is iets dat we juist moeten koesteren ongeacht de ellende dat hier naartoe is gehaald, woke en deugbeleid en laffe D66 rechters die hun idealisme laten zegevieren ipv het recht….we moeten voorkomen dat die marxisten en deug ellende de overhand krijgen want dat volk doet niks anders dan cancelen van onze geschiedenis, gewoontes en tradities en vooral het idee geven dat we geen eigen identiteit meer hebben…de grootste onzin dus!

Hollandse_blauwe | 27-07-21 | 19:50 | 2

Te laat

Caesar.is.Keizer | 27-07-21 | 20:39

"Daarnaast hebben sporten waarmee de maatschappelijke ladder beklommen kan worden een zekere aantrekkingskracht. Voetbal en vechtsporten zijn daar de beste voorbeelden van."
Hoezo klim je op een 'maatschappelijke ladder' door aan kickboksen te gaan doen? (Ik vermoed tenminste dat ze met 'vechtsporten' geen degenschermen bedoelen.) En dan dat gemekker van jongeren dat een racefiets te duur is. Maar een scooter niet? Kom nou eens uit je witte wijk, sociologen, en observeer: dan zie je dat deze 'jongeren' bij voorkeur niet fietsen, maar hangen - op een bankje, een scooter, in de metro. En sporten gebeurt bij voorkeur met de vuist of de voet - tegen iemand anders kop.

kapoerewiet | 27-07-21 | 19:48 | 2

Voetbal is wel degelijk een sport waarmee je als niet-blanke hogerop kunt komen. Je hoeft alleen maar naar het Fr. team te kijken. Daar zeggen de blanken bij winst 'on a gagne', bij verlies, 'les Africains ont perdu'.
Leestekens zelf er ff bij zetten.

Ichneumonidae | 27-07-21 | 19:54

Racefietsen zijn duur, en zijn dat altijd geweest. Toch was wielrennen vroeger een typische volkssport, en werd er door de hele familie meegeholpen om een talentvolle jonge renner naar de top de te helpen.
Overigens is wielrennen de laatste 20 - 30 jaar vooral een sport voor intellectuelen en hipsters aan het worden, maar dat heeft andere oorzaken.

WalterSobchack | 27-07-21 | 22:50

Morgen schijnt ie in zijn column ook helemaal los te gaan over waarom er nooit een blanke wint bij de marathon en dat er zo weinig blanke basketballers in de NBA zijn. Schijnt echt een megaprobleem te zijn.

Behangdelul | 27-07-21 | 19:48 | 1

In Noord Korea en China zijn ze ook gek op vlaggetjes, maar ja pas niet in zjn straatje.

Toverkol | 27-07-21 | 21:39

De Olympische gedachte staat voor de verbroedering der volkeren, naar daar komt zo'n warhoofd van de Volkskrant natuurlijk niet op. Dus daarom maar weer wat nagepapegaaid wookgezever op papier geregeld.

Pieter Breydel | 27-07-21 | 19:45 | 1

De Olympische Spelen en topsport in het algemeen wordt in het Marxistische wereldbeeld gezien als inherent verweven met het kapitalistisch systeem en competitie vooral in internationaal verband als zeer problematisch.
Maar ook de beoefening van sport door amateurs is problematisch want het maakt het lichaam maar fit om te dienen in het kapitalistisch systeem. Dit omdat het lichaam in sport wordt onderworpen aan een regiem van repetitieve vaardigheden dat acties en het ritme van de lopende band in productiewerk en de hiërarchische verhouding tussen coach en atleet zou de persoon het automatisme aanwenden zich te onderwerpen aan autoriteit.
Deze waanzin komt uit het hoofd van Marxistische denker Jean-Marie Brohm en dit wordt dus nu klaarblijkelijk vermengd met moderne wokenesswaanzin.
en.wikipedia.org/wiki/Jean-Marie_Broh...
De vraag is echter of het aan de zwakzinnigheid ervan kan toevoegen daar die al maximaal was.

Mazzelstof | 27-07-21 | 20:18

Die blanken die voor Engeland de EK-finale verprutsten, daar hoor je niemand over. Als dat geen imperialisme is, dan weet ik het ook niet meer.

Ichneumonidae | 27-07-21 | 19:42

"De onderdelen zwemmen, fietsen, roeien, zeilen, dressuur, handbal en hockey die bij de Nos in een kwartiertje achter elkaar flitsen, lijken zelfs exclusief wit te zijn"

Ik snap het niet, mensen van kleur hebben toch genoeg tijd gehad om te oefenen met roeien? *sorry kan echt niet meer*

Behangdelul | 27-07-21 | 19:41 | 2

Mensen uit India zouden ook goed met pijl en boog overweg moeten kunnen zou je denken.

JJMS | 27-07-21 | 19:43

Ik denk dat Petertje bedoelt te vragen waarom slavenvangen en katoenplukken geen onderdeel zijn van de Olympische Spelletjes?

Reaguurdeskundige | 27-07-21 | 19:48

Ik vind die Ethiopische en Keniaanse atleten veel te snel. Dat moet verboden worden!

Tjatiswat | 27-07-21 | 19:41 | 1

En ook allemaal zwart. Pikzwart.

meneer der meneren | 27-07-21 | 19:58

Hoeveel blanke mensen werken er eigenlijk op de redactie, daar bij de Volkskrant? Is dat een eerlijke afspiegeling van de Nederlandse populatie, of zijn POCers oververtegenwoordigd?

Bamboojay | 27-07-21 | 19:40 | 2

He joh, doe es niet!

Gele Beer | 27-07-21 | 19:53

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Hoofdredacteur: Pieter Klok
Hoofdredactie: Chris Buur, Annieke Kranenberg, Marije Randewijk, Gert-Jan van Teeffelen

Centrale redactie: Robert-Jan Friele, Robin Gerrits, Martijn Stoffers

Eindredactie: Sytze de Boer (documentatie), Corto Blommaert, Marjon Bolwijn, Guus Bosch, Patrick Engelsma, Peter de Greef, Gijs van den Heuvel, Pay-Uun Hiu, Emilia Menkveld, Jaap Stam, Cecilia Tabak, Iwan Tol, Nell Westerlaken

1 niet blanke :)

Shadowzz | 28-07-21 | 11:49

Vul voor wit/witten Jood/Joden in en je leest precies wat er staat.

Ruler | 27-07-21 | 19:40 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Nationale trots en nationale uiting, het zou verboden moeten worden; aldus de Volkskrant.

Hollandse_blauwe | 27-07-21 | 19:39

Je kunt je natuurlijk ook bedenken dat de Olympische Spelen zijn ontwikkeld met de Griekse gedachte van eerlijke competitie, en sportmanschap in gedachten. Het staat eenieder vrij. Dat men in Oeganda liever 25 miljoen Euro ontwikkelingsgeld aan auto's voor de bobo's besteed dan aan opleiding van de atleten en zo kunnen we wel doorgaan.

Bamboojay | 27-07-21 | 19:39

Mag ik hier dan uit concluderen dat onze medaillewinnaars (ongeacht hun kleur uiteraard) straks uitgejouwd mogen worden op Schiphol? Want onderdeel "van"?

Lorejas | 27-07-21 | 19:39 | 2

Een gepaste straf: op een ponton door het open riool Amsterdam.

De-P(s)aus | 27-07-21 | 19:42

Verraders van het proletariaat. Daar zullen wij nooit meer iets van vernemen. Van Der Poel zegt u? Die heeft nooit bestaan.

JJMS | 27-07-21 | 19:42

Hij heeft ook dit stukje geschreven: www.volkskrant.nl/economie/mag-er-gee...
Mag er niet wat meer btw geheffen worden en accijns op schrijvers van domme stukjes vraag ik mij dan af, al die server ruimte benodigd voor zijn domme stukje belast het klimaat enorm namelijk.
Of kunnen we flapdrollen misschien beter wat minder aandacht geven en zorgen voor minder clicks?

Sinterbikske | 27-07-21 | 19:39 | 2

Met je eerste idee wordt het hier wel erg duur hoor.

beldewouten | 27-07-21 | 19:41

Hij is een van de wijze mannen op deze aardbol. Mogelijk zelfs een demideu... heeft ie ook al een boekje geschreven "hoe het.moet?"

nobodiesunmighty | 27-07-21 | 19:42

Dat is wat men noemt het 'Gesundes Volkskrantempfinden'.

leo de pejo | 27-07-21 | 19:38

Een van de grootste Olympische Helden ooit was, is en blijft Abebe Bikila. Omdat hij won en geen behoefte had aan schoeisel.

Arnold Layne | 27-07-21 | 19:36 | 1

Wat een gezwam, hij liep altijd al op blote voeten. Waarom zou hij dan ffs opeens schoenen aan gaan doen? Uitstekend atleet hoor, maar dit geleuter, manmanman.

Ichneumonidae | 27-07-21 | 20:05

Ta kurt om el mahag wordt slechts ergens in afgelegen dorpjes gespeeld in Libie. Om oude tradities te eren. Folklore. Ja, het lijkt op honkbal, meer op softbal eigenlijk, maar moet nu elk lokaal dingetje op het programma? Omdat het zo lekker deugt?

Lorejas | 27-07-21 | 19:35

Waar komt de obsessie van GS met de Volkskrant vandaan? Die wordt toch nauwelijks gelezen?

van Oeffelen | 27-07-21 | 19:35 | 6

Mijn gok: ooit afgewezen bij een sollicitatie.

beldewouten | 27-07-21 | 19:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Oh, dit wist ik niet. Dat wil zeggen dat een of andere emmer zaaddodende pasta dit uitgemelkte fuifnummer uit de traditie van de Internationale Socialisten in de Volkskrant zou overpennen. O Jezus wat slecht... hahaha.

Mazzelstof | 27-07-21 | 19:35

De volkskrant staat gewoon in de frontlinie van het voortschrijdende globalisme. Niks meer of minder. het is een agenda stupids!

Rest In Privacy | 27-07-21 | 19:34 | 3

Hej wat een hoop nieuwe ‘wakkere’ reaguurders komt er toch bij de laatste tijd. Allemaal even humorloos.

JJMS | 27-07-21 | 19:39

@JJMS 19:39 Wat zeg je dat grappig.

HeerVanStand | 27-07-21 | 19:48

@JJMS | 27-07-21 | 19:39: Ik ben zeker niet nieuw en als je alles goed bekijkt klikt alles in elkaar. Globalisme en Nationalisme bijten elkaar. Het is de natte droom agenda van een klein clubje elitaire engnekken en de reguliere media blaast zijn deuntje mee.

Rest In Privacy | 27-07-21 | 19:53

Okay, laat ik het wat bot stellen: zonder westers ‘imperialisme’ zouden grote delen van de wereld binnen een paar jaar compleet kapotstuk zijn.

JohnLocke | 27-07-21 | 19:34 | 1

Laten we dat westers imperialisme dan zo snel mogelijk afschaffen.

gestoptmetroken | 27-07-21 | 19:48

Achter de kop 'Zijn Oostenrijkers Lui?' kun je je nog verschuilen met het argument dat het slechts een vraag is, maar alleen als het overduidelijk geen retorische vraag is. De kop 'Oostenrijkers zijn lui' laat niets aan duidelijkheid te wensen over, tenzij het ironisch bedoeld is.

Andere mensen duidelijk maken wat je bedoelt, is heel verschrikkelijk moeilijk en dat komt altijd doordat andere mensen dom zijn.

HeerVanStand | 27-07-21 | 19:34

Die Pipo ziet ook niet dat juist door de OS er meer aandacht is voor vrouwen sporten, wat wereldwijd de positie van de vrouw in de maatschappij kan bevorderen, op veel islamitische landen na dan.

Sinterbikske | 27-07-21 | 19:32 | 2

Welke vrouwensporten bedoel je, turnen of zo? Wide-open?
Dat heeft wel wat ja. Maar verder?

Ichneumonidae | 27-07-21 | 20:01

@Ichneumonidae | 27-07-21 | 20:01: Ongeveer alle sporten die vrouwen beoefenen, de aandacht daarvoor wordt steeds groter. Die Pipo ziet ook niet dat de medaille spiegel iets zegt over vrouwenrechten in je land en de mate van ontwikkeling.

Sinterbikske | 27-07-21 | 20:24

Ieder land stuurt toch gewoon zijn beste atleten ? Als dit toevallig allemaal negroïde mensen waren geweest had ik deze lul met vingers niet gehoord over een toernooi dat te “ zwart “ zou zijn.

Man-bear-pig | 27-07-21 | 19:31 | 1

Hij schijnt al jaren te schrijven over dat er bijna geen blanken in de NBA spelen. Daar hoor je overigens wel echt veel mensen over klagen hoor.

Behangdelul | 27-07-21 | 19:47

Ik geef Peter de Waard het voordeel van de twijfel. Kom op zeg, zo'n verzameling politiek-correcte clichés in één kort stukje kan toch niet serieus bedoeld zijn? Vooral het arrogant-autoritaire "kunnen toch niet meer in de 21ste eeuw" viel bij mij in de smaak.
Iemand die suggereert dat China ca. 80 keer zo veel medailles behoort te halen als Nederland kan het niet menen, toch? (Ik kan ook vragen stellen...)

J.P.Drapeau | 27-07-21 | 19:31

Je kunt het ook anders bekijken. De medaillespiegel weerspiegelt welvaart en dus gezondheid.

Dus dat komt wel goed voor die landen … een keer.

Maar dat is voor volkskrantfilosofen een veel te optimistische gedachte. Volkskrantmensen leven namelijk van mensen die in de shit zitten. Zij teren op andermans ellende. Het geeft hen de mogelijkheid zichzelf moreel hoog op het paard te hijsen.

En misschien vinden Indiaaiers voebal en zo wel stom; dat kan ook nog wel een rol spelen

En verder kan peter de waard m’n rug op met z’n wijvenpraatjes.

fokkewoelf | 27-07-21 | 19:31 | 1

Voetballen in 40 c in India: Are you out of your flipping mind? In Thailand wordt er af en toe een potje gevoetbald, net voor de schemering, als het maar 27 c is.

Bamboojay | 27-07-21 | 19:34

Denk je dat ze in India de mogelijkheden, kansen of tijd hebben om kranten vol met zulke zeurcolumns te schrijven? Het bestaan van deze column bewijst, volgens zijn eigen 'logica', dat Peter de Waard zelf een witte imperialistische zak hooi is...

Rooie Kater | 27-07-21 | 19:31 | 1

Petur moet zich, op basis van tv beelden die wij allemaal vaak genoeg gezien hebben, maar eens inbeelden, nee inleven in het feit hoe een gemiddelde inwoner van New Delhi nu leeft. NU, op dit moment, in de stront, de hitte, de viezigheid, het lawaai, de armoe en de ellende. En daarna beseffen dat zowel hij als wij dat niet kunnen veranderen, ook niet moeten willen kunnen veranderen. Dat ze dat zelf moeten doen, met de miljard+ Indiërs die ze er zijn.
En dan moet Peturtje gewoon zijn zegeningen tellen en zijn muil houden!

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 19:44

Is het schrijven van dit soort columns de laatste oprisping van Westerse decadentie?

radiatorknopje | 27-07-21 | 19:29

Begrijp overigens niet wat er zo bijzonder is aan imperialisme. Alsof dat nu niet meer zou bestaan.

Zou toch eens gaan bellen met de Chinezen, die zo onderhand 3/4 van Afrika hebben overgenomen. Of met de Amerikanen die heel Midden-Amerika zien als hun achtertuin en dat ook als zodanig behandelen.

Zucht, hadden we Indië nog maar, toen was alles beter.

Ichneumonidae | 27-07-21 | 19:28 | 1

Bellen met Chinezen? Dat is toch echt andere handel. Ha!

goedverstaander | 27-07-21 | 19:30

Voor mij zit Peter de Waard elke dag zwaar aan het lachgas, we lezen nu wat dat doet met de menschen.

william7055 | 27-07-21 | 19:27

Peter de Waard bewijst zomaar effe dat er wel degelijk domme vragen bestaan: die van hemzelf bijvoorbeeld.
Goed gedaan, Peet!

Eric Newby | 27-07-21 | 19:27 | 1

Domste vraag aller tijden is: "mag ik iets vragen?"

Patje | 27-07-21 | 19:44

Petert de Waard: 'Als ik de Olympische spelen zie en ik moet er een stukje over schrijven. Dan leg ik daar gewoon even de woke filter overheen, lekker makkelijk, lezers tevreden en ik kan verder gaan met crystal meth roken de rest van de dag en nacht'

Patje | 27-07-21 | 19:27

Peter "geen knip voor de neus" waard.

Geenzuiverkoffie | 27-07-21 | 19:27

Natuurlijke selectie, bij Nederlandse vrouwen staat lengte gemiddeld hoger op lijstje dan vrouwen uit andere landen. Daarom zijn we lang, lengte helpt bij sport.

Dattis-Natoer | 27-07-21 | 19:26 | 2

Lang niet bij elke sport. Turnen, bijvoorbeeld.

Bamboojay | 27-07-21 | 19:36

Nou heb ik niets met de OS, maar wat is dit nu weer voor quatsch?

Geil Kippetje | 27-07-21 | 19:26

De pampieren Volkskrant kan anno 2021 ook echt niet meer. Tegen betaling bomen doodmaken en dan erop schrijven dat we het klimaat moeten redden, hou eens op met die gekkigheid.

Finn | 27-07-21 | 19:26

Een wel hele slechte beurt van deze op zich verder wel interessante columnist. Simpel voorbeeld: schaatsen. De halve wereld komt bij ons trainen en de kunst afkijken. Nederlandse coaches doen het goed, vooral ook in Azië e.o. Wat is er mooier dan een Koreaans sprintkanon die een verslaggever met een handjevol Nederlands te woord staat?

Waarbij nadrukkelijk de kanttekening dat in Thialf de voertaal gelukkig geen Fries is. Mogelijk is daar van te voren over nagedacht. Landsgrenzen, schmandsgrenzen. Dan begrijp je de essentie van sportieve competitie dus echt niet.

Hetkanverkeren | 27-07-21 | 19:24 | 7

@Sinterbikske | 27-07-21 | 19:29: Zou Peter de Waard van huis uit een hockeyer zijn? Zo eentje die ironie ergens wel begrijpt, maar ook vindt dat je dat, zeker naar het grauw toe, beslist niet moet overdrijven?

Net als die schijtkudt van een Maurits Hendriks. Hoe bestaat zo'n positie ook maar überhaupt? Wat is je functieomschrijving en waar wordt je op afgerekend? Hoe kom je aan die baan?

Technisch directeur van een aselecte equipe als een Olympisch team: hoe dan?

Hetkanverkeren | 27-07-21 | 19:43

@Hetkanverkeren | 27-07-21 | 19:43:
Hoe dan? Nou, Maurits was ooit Chef de Mission en dan moet je toch echt nog wel wat doen. Niet heulveul, maar toch wel wat.
En zeker als je ouder wordt en je vrouw steeds meer begint te zeiken dat je zoveel weg bent, dan moet je wat.

Dan regel, schmussel en ritsel je wat met je vrindjes en creëer je uiteindelijk je eigen nieuwe functie. Een laagje hoger, iets minder doen, iets minder reizen, iets meer betalend.
Nou en dan ben je dat dus, Technisch Directeur, want je was vroeger ook al zo goed met het aanleggen van hotelschakelingen...

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 19:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Beste Peter, sta jouw plaats als BLANKE stukjesschrijver nu eens af aan een volbloed neger, pas dán ben je geloofwaardig.

meneer Q | 27-07-21 | 19:23 | 3

Ja nee, maar nee, dat is wat anders

Ruler | 27-07-21 | 19:27

Daar worden die stukjes echt niet leuker van.

kleybeuker | 27-07-21 | 19:52

Dat was toch een wetmatigheid - dat het antwoord op krantenkoppen die eindigen op een vraagteken altijd nee is?

De-P(s)aus | 27-07-21 | 19:23

Wat een woketegel van luletje de Waard, godsamme kan die vent niet wat anders lullen , de westerse witmens is weer gepampert in de sport, geld en materiaal,we hebben er eeuwen over gedaan om op dit niveau te komen.

Zitvlak | 27-07-21 | 19:23 | 1

Dat hebben we allemaal gestolen middels slavernij...

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 19:36

Sinds Peter zijn necrofilie-rubriek heeft afgestaan, probeert hij zich tussen Sheila en Bert te wringen.

gestoptmetroken | 27-07-21 | 19:23

Vind het wel lachen, die column. Effe checken of GS gaat bijten.
Het overgrote deel der reaguurders bijt wel, hoewel ze niet eens weten wat ierhonie is en dat woord altijd fout spellen.

Ichneumonidae | 27-07-21 | 19:22 | 2

Waar lees jij de ironie?

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 19:35

Nou zou ik een Indiër liever in mijn team kiezen bij de wiskunde olympiade dan bij trefbal, maar Nigeria heeft dan wel weinig medailles.
Wel veel olie en goud (miljoenen en miljoenen, zo lees ik in mijn inbox).
Maar ja, ze winnen daar ook geen goedbestuur-olympiade.

Hemmenaar7 | 27-07-21 | 19:21 | 2

Als NL'er past het mij slechts deemoedig te zwijgen als het over goed bestuur gaat.

bijna_raak | 27-07-21 | 19:50

Kunnen hun eigen medailles toch maken met al dat goud. Weinig medailles blijkt toch een keuze.

Moresnetunited | 27-07-21 | 21:41

Hahaha! En een vlag is niet meer van deze tijd?

Moet hij eens kijken naar landen die op de Amerikaanse of Deense vlag gaan lopen, alvorens ze hem in de fik steken. Daar is een bloeiend handel in die dingen.

Maar Peter gelooft niet in dat soort symbolen. Zelf wil hij niet op Zuid wonen, een Tesla dan wel een bakfiets rijden? Geen polootje aan, niet op hippe gympen maar gewoon iets tijdloos uit de zak van Max?

Misschien wil Peter zijn job dan wel afstaan aan een statushouder en verhuizen naar een kolchoz. Met dito salaris natuurlijk.

Roos | 27-07-21 | 19:21 | 5

@WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 19:34:
Wat de namen al een beetje prijsgeven. Sovchozen werden door de staat gerund (Sovjet Unie) en de boeren stonden op de loonlijst van de staat.
Kolchozen waren samenwerkingsverbanden van boeren (coöperatie), efficiënt door schaalvergroting.

Deksmaat | 27-07-21 | 19:48

@Deksmaat | 27-07-21 | 19:48:
Dank, ik was ook al in die richting aan t denken, geen zin in wikipedia. Het resultaat was echter hetzelfde. Luie, ongemotiveerde, arme mensen...

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 20:08

@WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 20:08:
Que?
Dat jij te ongemotiveerd en te lui bent om te googelen wil niet zeggen dat arme mensen net zo ongemotiveerd en zo lui zijn als jij.

Deksmaat | 27-07-21 | 20:45
▼ 2 antwoorden verborgen

"Witte". Dan ben je al af.
Misschien dat de schrijver ook kan denken, dat deze sporters hun land vertegenwoordigen. En daar horen vlaggetjes bij, en de liedjes van die landen. Heb je ook bij het EK, WK, F1 bijv. Overal waar sporters hun land vertegenwoordigen. En de ene sporter zal sneller zijn, hoger of verder springen dan de ander. Ik zie een blanke niet zo snel een Jamaicaan verslaan bij de sprint of welke Keniaan dan ook bij een marathon. Maar schrijf gerust je stukjes met woorden als "witte", "imperialistisme" en "staatscommunistisch". Want dat scoort.
(Tip: gebruik ook 'grootkapitaal". Weet ik van Sylvana).

Deksmaat | 27-07-21 | 19:21 | 1

Spot on.

goedverstaander | 27-07-21 | 19:28

Ik vond het wel lachen dat de 'grote favorieten', van de MSM dan, Osaka en Biles helemaal niets hebben laten zien. Die laatste vanwege mentale problemen die Osaka eerder ook al had. Ze moeten en zullen in de schijnwerpers staan omdat ze succesvolle gekleurde vrouwen zijn. Zelf kunnen ze echter niet met die druk omgaan en het is ook niet eerlijk om op zo'n jonge leeftijd al zo'n verwachtingen opgelegd te krijgen omdat je succesvol moet zijn voor de woke media. Helaas verwacht ik van MSM geen enkel zelfinzicht hierover. Ze vinden wel weer een nieuwe donkere sportheld om kapot te maken.

SeingaltUNo | 27-07-21 | 19:21 | 1

Lewis Hamilton please next.

WalterSobchack | 27-07-21 | 22:40

Eigenlijk is het schrijven van columns, met het slap lullen en voor een vast bedrag je zakken vullen, een modelvoorbeeld van overleefd imperialisme. Geld bepaald het onderwerp.

Goudgeld verdienen de columnisten van de Persgroep (50%) het Mediahuis (39%) en de overige blaadjes (11%). Dat komt niet omdat ze nou zoveel talent hebben, maar vooral met hun eigen windjes mee schrijven omdat dat wenselijk st... klinkt.

Vroeger ging het ergens over en werd het bekritiseerd wegens 'te rebels'.

Nu is het pure propaganda van het witte staatskapitalistische systeem, want zeg nou zelf, hoe kan ik imperialistisch zijn als ik de woorden "het witte staatskapitalistische systeem" gebruik?

PaardenliefhebberVet | 27-07-21 | 19:21

Een kop met een vraagteken is een simpele marketingtechniek. Na een vraagteken leest men vaker door, omdat het nieuwsgierig maakt. Zo eindigen onderwerpregels in spam ook vaak op een vraagteken. Waarschijnlijk heeft Peter dezelfde waardeloze cursus gevolgd als ik heb gedaan in 1993. En hoe een Olympische Spelen te wit kan zijn in een geel land begrijp ik ook niet.

Albert61 | 27-07-21 | 19:20

Wat een onzin, de huidige Olympische Spelen zijn gebaseerd op de Antieke Griekse versie. Wat kan daar nou imperialistisch aan zijn?

DeCynischeAmbtenaar | 27-07-21 | 19:18 | 3

Hoeveel koloniën hadden de Grieken niet in Afrika, Sicilie, Italie, Frankrijk, Spanje? Vergeten?

dathoujetoch | 27-07-21 | 19:24

Vaak is succes in sport ook aan de volksaard te danken. Ik heb verhalen gehoord over coaches die voor heel veel geld naar oliestaatjes in het Midden-Oosten gingen en gedesillusioneerd terugkwamen. De jeugd was gewoon niet vooruit te branden en kwam vaak niet eens opdagen.

BobDobalina | 27-07-21 | 19:17 | 1

Weet je wie ook het concept volksaard hanteerde?

Rest In Privacy | 27-07-21 | 19:58

Ik vind het feit dat Peter een column heeft een teken van wit privilege.

ZOMG | 27-07-21 | 19:17 | 1

Nee, dat is links-liberaal privilege.

coitus reservatus | 27-07-21 | 19:22

Mijn kat weigert de Volkskrant in zijn kattenbak, beneden zijn waardigheid

thanseeuwen | 27-07-21 | 19:17

Die lul moet zich wat beter inlezen of die landen gaan bezoeken voordat hij zo'n deugend stukje schrijft. Nigeria (boksen, voetbal, hardlopen), India (cricket, cricket en cricket) en Indonesië (badminton!) doen plenty aan sport. Maar hij checkt het niet dood want dan kan hij die moralistische vuilspuiterij naar de blanken toe niet schrijven.

goedverstaander | 27-07-21 | 19:17

Misschien is het wel een van de laatste spelen. Tering duur en totaal onrendabel.
Bij dat Japan het een keertje doet. Volgende keer Frankrijk. En dan? Australië misschien?

De verwarde man | 27-07-21 | 19:17 | 1

dat is al besloten, beter voortaan alleen in Europa en beter alleen in Griekenland. Het zijn hun spelen. Het zou tegenwoordig onmogelijk zijn zoiets nationaals te ontvreemden en voor eigen rekening te exploiteren. Griekenland moet gewoon flink geld ontvangen van iedere spelen.

AntiZanicz | 27-07-21 | 19:21

Zijn er nog mensen met een abonnement op de Volkskrant?Wereldvreemde mafklappers als de Waard krijgen van mij geen cent

zuurtjeregen | 27-07-21 | 19:16 | 2

Nooit gehad, zal nooit gebeuren. Vond dat vroeger al vermoeiend op vakantie, kiezen tussen De Telegraaf en De Volkskrant. Beide deden pijn aan mijn ogen.
Ander kraampje, nam je het AD.. Zoutzuur lijkt me fijner..
Nee, we zagen hier in de burelen al jaren over de papieren couranten, maar t was 30 jaar geleden al niet best. Tis dat de Tour uitslagen er in stonden...

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 19:28

raar betoog geweest, normaal doet hij beter. Waarom is het een uitwas en waarom zou het het laatste zijn. Na 1896 is er niets meer gebeurd?
9% blank gaat er maar vanuit dat bleke Aziaten zich niet blank voelen. Merkwaardig dat zij bij de deelname plots wel blank zijn terwijl alleen china al een kwart van de deelname levert. Met alleen echte chinezen want daar zie je nooit een geïmporteerde Afrikaan voetballen of dergelijk.
Ga er maar vanuit dat alleen sub-sahara zwart is dan dat de rest zich eigenlijk blank voelt. Tenzij ze in Europa komen waar ze met een raskaart gratis geld blijken te kunnen scoren.

AntiZanicz | 27-07-21 | 19:16 | 4

Bleke aziaten doen wel hun best om zo blank mogelijk te lijken. Blank betekend in veel Aziatische landen namelijk welvaart. Want licht gekleurde mensen werken niet buiten, veelal binnen.
Tevens zijn veel Aziatische vrouwen seksueel geïnteresseerd in blanke westerlingen. Waar mannen dan op proberen te lijken.

De meeste blankenhaters zijn tering jaloers op onze seksuele aantrekkingskracht voor het vrouwelijk geslacht.

Shadowzz | 28-07-21 | 11:57
▼ 1 antwoord verborgen

Als je ruimer in je slappe was zit als land kan je dus ook geld besteden aan minder belangrijke hobbies zoals sporters faciliteren. Een land als Nigeria heeft een enorm potentieel maar de cultuur, politiek systeem etc. werkt niet in hun voordeel. India is een land in op komst en over een x aantal jaar zullen ze meer medailles halen. Dit jaar ondanks het geld dat we stukgooien op deze Olympiërs is de medaille opbrengst mager.

EmilioEsteves | 27-07-21 | 19:16

Inderdaad. Volgende keer delen we de medailles uit op volgorde bevolkingsgrootte. Verder hoef je er niets voor te kunnen of doen,

Der Schnitzeljäger | 27-07-21 | 19:15 | 2

Dikke mensen verdienen ook gewoon een dikke medaille. Liefst eetbaar

zuurtjeregen | 27-07-21 | 19:18

De waanzin van globalisme.

Knarf9999 | 27-07-21 | 19:15

Peter mag al jaren niet meer bovenop zijn vrouw. Nu haat hij de hele wereld behalve zichzelf. Peter gaat daarom stomme stukjes schrijven, hetgeen wel een giftige uitwerking kan hebben. Peter voelt zich weer goed.

davidhasseltoff | 27-07-21 | 19:15

Nee Peter, de olympische spelen zijn geen uitwas van Westers imperialisme. Houd op met van die domme vragen stellen.

coitus reservatus | 27-07-21 | 19:15

"Die nationalistische uitingen kunnen toch niet meer in de 21e eeuw"
Een blauwe EU-vlag met gele sterren mag zeker wel?

En in de jaren 70 en 80 werden de massamoordende communisten o.a. veroordeeld omdat zij hun sporters op dictatoriale wijze en met een overmaat aan door het regime georganiseerde doping klaarstoomden. Niet vanwege hun systeem van selectie. En bovendien: wat doet die zin hier in dat stukje? Het slaat niet op de voorgaande en ook niet op de opvolgende tekst. Het insinueert hypocrisie van het Westen en daarmee de suggestie dat Westerse landen nu op dezelfde misdadige wijze de medailles binnenslepen.

Chiant | 27-07-21 | 19:14 | 1

Het was de zin die mij het meest irriteerde. Alsof ik niet eens Nederlander meer mag zijn van wereldburger Petur.....

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 19:23

Wat een lul van klasse. Het lijkt wel of die kut-voor-elkaar-landen in zijn ogen nooit zelf verantwoordelijk zijn voor hun wanprestaties. In die ‘grote’ landen is er genoeg geld voor sport, alleen maakt de corrupte elite daar hele andere keuzes. Waarom zou je investeren in betere sportaccomodaties als de minister van energie voor dat geld ook een jacht in monaco kan hebben? En dan hebben wij het weer gedaan.

BobDobalina | 27-07-21 | 19:14 | 1

Ik vind dat zo jammer hè Bobje, dat je bij eender welk ander onderwerp vaak rake, zelfs leuke tegels weet te bakken. Maar zodra het "c" woord valt, je compleet kortsluiting maakt. Geldt trouwens ook voor een Oef, of Gulliver en nog een riedeltje...

Erg jammer. Maar spot on mbt dat jacht..

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 19:21

Zo zijn er ook teveel blanke stukjesschrijvers in de Volkskrant. Niet omdat er niet genoeg zwarte of anderskleurige stukjesschrijvers bestaan, maar omdat de heersende eng-blanke stukjesschrijvers het simpelweg verdommen om hun positie af te staan en de gekleurde mens een kans te gunnen.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het disproportioneel grote percentage blanke Volkskrantabonnees.

Reaguurdeskundige | 27-07-21 | 19:14 | 1

En de belachelijke beloningen die deze talentloze witten weigeren af te staan aan de trappelende mensen van kleur die hun plaats graag wel willen overnemen. Ik val niet over een d of t

zuurtjeregen | 27-07-21 | 19:28

Deze meneer of eigenlijk lul, (Wie?) heeft zeker nog nooit van bijvoorbeeld Shambel Abebe Bikila gehoord of tientallen en tientallen andere atleten uit Afrika. ( en de Afrikanen in de voormalige koloniën)

Zwizalletju | 27-07-21 | 19:13

Als Peter ooit naar de provincie komt, als de distri-schappen bij appie leeg zijn door welke data-oorlog dan ook.... hij mag mee eten.
Zielige jongen die vanavond in de woke-armen ligt van een X.

hagelkruis | 27-07-21 | 19:13

Tot zo’n dertig jaar geleden was het bijzonder bon-ton om fellow traveller te zijn. Het is alsof Peter de Waard in zijn bevlekte broek, na zeventig jaar, wakker wordt op zijn slaapkamervloer van de staatsdatsja.

BigKnor | 27-07-21 | 19:13 | 2

U verwijst naar Stalin?

horsteknots | 27-07-21 | 19:24

Deze malle communist was zeker even vergeten dat het Oostblok en China de OS decennia lang vooral als propagandamoment hebben gebruikt om hun "superieure" staatsvorm aan de rest van de wereld te tonen. Tot aan kogelstootsters aan toe die grotere uitwendige geslachtsorganen hadden als de gemiddelde man.
Enfin, de Volkskrant. Die jongens van Fatima Dakmar. Nuff said.

Graaisnaaiert | 27-07-21 | 19:12

Voor de oorlog zijn er al arbeiders-olympiades gehouden, er zijn en waren Aziatische Spelen, waarbij blanken in principe niet welkom waren.

dathoujetoch | 27-07-21 | 19:11 | 1

Zo zijn er ook de joodse sportolympiades (echt waar), uitgesloten voor goj (behalve niet-joodse Israëliërs). Overigens vallen de sportieve prestaties daar meestal tegen.
(wat weer wordt gecompenseerd door het aantal joodse nobelprijswinnaars en academy awards).

WalterSobchack | 27-07-21 | 22:34

Synoniemen van kortzichtig; ander woord voor kortzichtig - synoniemen.net
bête, ezelachtig, geesteloos, hardleers, kortzichtig, onbenullig, onbezonnen, onnozel, onverstandig, onwetend, onzinnig, simpel, stom, stompzinnig, stupide, suf

Schriever | 27-07-21 | 19:11

Als we terugkijken zien we dat voornamelijk negers op de loopnummers domineren, zeker op de lange afstand (Kipchoge bv). Als ze je regenbooghandtasje gestolen hebben haal je ze nooit meer in.

bergsbeklimmer | 27-07-21 | 19:11 | 2

Nou als je met jouw regenbooghandtasje in bepaalde beurten in Nederland rondloopt dan moet je wel verdomd hard kunnen lopen.

BigKnor | 27-07-21 | 19:15

allemaal aan dope, land van herkomst dekt de eigen lopers bij het pillen slikken. Nu met verende vleugelschoenen van Nike zijn ze nog beter.

AntiZanicz | 27-07-21 | 19:18

Het is een beetje eng dat zulk soort figuren hun onfrisse ideeën kunnen ventileren op grote schaal. En het getuigd van een enorme ondankbaarheid aan eigen voorouders en huidige tijdgenoten.

horsteknots | 27-07-21 | 19:11

Wat word ik toch verdrietig van dit soort mensen.
Alles kapot willen redeneren met aannames en vooringenomen conclusies.
De spelen laten juist zien dat zwarte mensen atleten zijn, waarom zou je dat af willen pakken?
Ach, Peter bedoelt natuurlijk de Winterspelen.
Hoe verzin je het de Spelen een nationalistisch feestje te noemen, want vlag en liedje.
Die communist wil natuurlijk dat iedereen er hetzelfde uitziet.
Heel verdrietig word ik van types als Peter.

Ruimedenker | 27-07-21 | 19:09 | 2

Ik zie ook zelden negers aan wintersport doen, op een camping zie je ze eigenlijk ook nooit.

bergsbeklimmer | 27-07-21 | 19:14

Misschien zijn die Indiërs, Indonesiërs en Nigerianen wel gewoon een flink stuk luier, Peturtjuh...
Of boeit het ze niet zo, of zijn ze een stuk corrupter, of besteden ze hun belastingcentjes anders. Zijn ze niet zo bedreven in het opzetten van een goed functionerende maatschappij, hebben ze nog wat decennia of eeuwen aan ontwikkeling door te maken...

Ligt het niet aan de centjes, maar aan wie dat ze zijn..
Neem nu shithole Indonesië, Peturtjuh...
Het zal het sportklimaat toch niet veel goed doen dat de schaal der islamisering daar zeer afglijdend is... Of neem India, die... nou ja, ze hebben wel een kernbom. En Nigeria... had ik het al over maatschappij ontwrichtende corruptie gehad?!

Daar doet zieltjes tellen niets aan af, Peturtjuh!

Peter wie?

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 19:09 | 3

Indonesiers verdienen overigens een gouden plak ophetkampioenschap sateh bereiding

zuurtjeregen | 27-07-21 | 19:22

Die column is een grap toch?

JohnLocke | 27-07-21 | 19:08 | 4

Peter is het type dat geïnfecteerd is door de Woke-ideologie, maar in de illusie leeft dat-ie het allemaal zelf bedacht heeft, de lezer werkelijk iets te vertellen heeft en met inzichten aan komt dragen. Dan moet je een heel oppervlakkige geest zijn en nooit zover zijn gekomen ergens echt over na te denken. Het is Peter allemaal aan komen waaien. Hij staat in de tocht maar denkt zelf een wervelwind te zijn. Het is op het pathetische af.
Maar hoe kan het dat de Volkskrant ruimte voor dit soort gebakken lucht inruimt?

Schoorsteenveger | 27-07-21 | 19:28

@J-van-de-Bontekoe | 27-07-21 | 19:49:
Tja, dan hebben ze het lang geleden al opgegeven om nog ergens diepte te willen zien. Columns om de columns. Als er maar gezwamd wordt, als er maar woorden worden uitgebraakt, met om de tien een steekwoord dat mogelijk de aandacht trekt en uitnodigt tot het nuttigen van nóg een overbodige zin. En dan maar kankeren op de open riolen zoals GeenStijl.
Over talent gesproken. Talent hou je vast en talent laat je tot rijping komen als je een traditie in stand kunt houden die gericht is op kwaliteit, en als je het inzicht en de durf hebt om je traditie aan te passen aan veranderende tijden. De talenten, als ze er nog zijn, krijgen bij de Volkskrant steeds minder kansen, zoveel is wel duidelijk.

Schoorsteenveger | 27-07-21 | 20:15
▼ 1 antwoord verborgen

Tja, als je als land niet veel investeert in een bepaalde sport, dan zul je er naar alle waarschijnlijkheid ook niet in excelleren. Zo simpel is het.
Die Indiërs zijn, als ik het goed heb, weer heel goed in cricket. Jammer voor al die landen die niks hebben met cricket.

Schoorsteenveger | 27-07-21 | 19:08 | 2

Zoveel sport gekeken in mijn jonge jaren, nu volg ik eea nog van de zijlijn (ghehe), maar van dat cricket heb ik nou echt nooit iets gesnapt.
Je zult er wel een Indiase, achtergestelde, hoog universitair geschoolde, onder zijn niveau werkende, door wit imperialisme achtergestelde callcenter medewerker voor moeten zijn...

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 19:13

Nederland wereldkampioen Korfbal!

zuurtjeregen | 27-07-21 | 19:23

Daarom staan de Chinezen, Japanners en Zuid-Koreanen ook zo hoog in het medailleklassement.

O wacht ..

SamV | 27-07-21 | 19:08 | 1

Niet benoemen wat niet in het narratief past svp.

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 19:10

Puur vergif, dit soort figuren.

Do-na-zi | 27-07-21 | 19:07

The West is the BEST. There, I said it.

Asteroid-B612 | 27-07-21 | 19:06 | 5

@Asteroid-B612 | 27-07-21 | 19:28:
Het westen is uw afkomst. Of u moet al ooit hierheen getrokken zijn, uw roots afgezworen hebben en heel trots zijn op waar u nu bent. Dat zouden meer mensen mogen doen, dat dan weer wel.

elfenstein | 27-07-21 | 19:42

@elfenstein | 27-07-21 | 19:42: Trots zijn op de kleur van je velletje is hetzelfde als trots zijn op het feit dat je een neus hebt. Het Westen is kwa uitvindingen, wetenschap, enz. verreweg superieur. Ik geloof niet in "alle kulturen zijn gelijk". Nee. Onze kultuur is superieur, al gaat het de laatste tijd behoorlijk bergafwaarts met dat "weg met ons" gedoe. Kijk eens naar de ontelbare uitvindingen en ontdekkingen die door Nederlanders zijn gedaan. Ik zeg : We are superior, kiss my posterior.

Asteroid-B612 | 27-07-21 | 19:50
▼ 2 antwoorden verborgen

De laatste uitwas? Welnee, men zal altijd wel iets nieuws vinden waarbij de zwarten zich achtergesteld vinden.
Geld moet rollen.

BrutusBosch | 27-07-21 | 19:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl