Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Keti Kroegpraat in het Stamcafé. Hoe Sigrid Kaag de formatieregie verliest aan Mark Rutte

Glaasje bubbels er bij en een beetje vrij fabuleren over de formatie

Mark Rutte wilde onlangs expliciet niet 'de regie' nemen in de formatie. "Regie is een fopspeenwoord, je zuigt erop en er komt geen smaak uit", zei hij op 21 juni. Sigrid Kaag daarentegen probeert precies het tegenovergestelde: "Het is tijd voor een progressief en stabiel kabinet. We doen dit voor het land. Voor het klimaat, het onderwijs en onze rechtsstaat. Voor niets en niemand anders", twitterde zij twee dagen later stellig.

Hoeveel diplomatieke ervaring Kaag wereldwijd ook heeft opgedaan, Rutte kan de polder als geen ander lezen. Het is niet alleen dat hij heel langzaam dat (zogenaamde) gebroken vertrouwen moet herstellen en de gescheiden wegen weer moet samenvoegen, hij weet ook dat een op de zandbanken van de politieke principes vastgelopen formatie niet met hoogwaterwoorden op Twitter kan worden vlot getrokken.

Kaag lijkt dat niet te begrijpen. Die heeft haast. Die wil de baas zijn, de morele lijnen uitzetten en zo snel mogelijk met "progressieve" onderwerpen aan de slag. Althans, ze wil heel vaak 'klimaat', 'diversiteit' en 'de inhoud' zeggen, niet zelden in één adem met dat al lang doorgeprikte 'nieuwe leiderschap' waarvan iedereen doorheeft dat het gewoon Ruttes oude wijn in andere oude zakken is.

Kaag misbruikte het aftreden van het kabinet en de 1 april-ophef over "Functie Elders" om Rutte op zijn knieën naar de formatietafels te krijgen, waar zij de regie opzichtig wilde pakken. Want ze wil veel, ze wil het snel en ze gedraagt zich alsof het haar toekomt. We hebben (de totstandkoming van) een VPRO-documentaire gezien om de hautaine houding mee te onderbouwen

De demissionaire premier speelde de gevraagde deemoed maar houdt zijn oog op de horizon. De vvd is nog steeds de grootste partij en Rutte wordt zeer waarschijnlijk, bijna onvermijdelijk weer premier. En steeds als Kaag onderdeel van opspraak wordt en daarmee sympathie verliest (we zagen de verzamelde pers al héél lang niet meer zo eensgezind gepikeerd tegenover een linkse partijleider staan), krijgt Rutte de regie die hij zogenaamd niet hoefde, toch stukje bij beetje terug. Want Rutte heeft veel op zijn kerfstok (en zou na het toeslagenschandaal nooit meer premier moeten mogen worden), maar hij hoeft zijn natuurlijke politieke managementgevoel niet te acteren - in tegenstelling tot Kaag

Het verschil is dat Rutte geen visie heeft die hem in de weg staat bij de formatie. Hij kan met iedereen, doet water bij elke wijn en spreekt net zo makkelijk bezorgd over het klimaat als GroenLinks het vraagt, als stevig over het asielbeleid als hij met het CDA praat. Het resultaat is dat Rutte, in tegenstelling tot Kaag, de boot niet te veel laat schommelen. Dat geeft een zekere rust en dat is wat de meeste mensen uiteindelijk willen. Rust, geen grote wilde ideeën over gasvrije woningen, megawindparken, verregaande federalisatie van de EU, CO2-heffingen, halveringen van veestapels en peperdure energietransities. Want mensen willen iedere verandering langzaam kunnen ondergaan.

Rutte wilde expres zo expliciet die formatie-regie niet. Want de tijd is met hem. Die formatie trekt echt wel vlot op een bepaald moment, zo weet hij ongetwijfeld. Misschien zelfs wel omdat er wat ballast van de zware woorden die Kaag al gebruikt heeft overboord wordt gezet. Waarmee zij meer verliest dan hij überhaupt tot nu toe op tafel heeft gelegd. En dan staat Rutte weer aan het roer, het schip van staat op zijn manier te manoeuvreren. De enige die op een fopspeen sabbelt in de formatie, is Sigrid Kaag. 

KAMERVRAAG UPDATE: Renske Leijten wil van de DemisPres dingen weten over "De inzet van ministeries tijdens politieke campagnes van bewindspersonen"

Uit de Ideeënbus

Reaguursels

Inloggen

PVV-Kamerlid Gidi Markuszower had over demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken, D66) gezegd „dat ze heel graag terroristen om zich heen heeft. Dat weten we toch?”
Verschillende Kamerleden, onder wie Ellemeet, vroegen waarnemend voorzitter Martin Bosma, ook PVV’er, hier iets van te zeggen. Ellemeet zei: „Ik ga niet verder met dit debat als de voorzitter niet ingrijpt.” Maar dat deed Bosma niet.
Het incident is illustratief voor een dynamiek die de partij van Geert Wilders tot in de puntjes beheerst, en waar andere fracties het moeilijk mee hebben. Het is wat de Oostenrijkse politicoloog Ruth Wodak het „rechts-populistische perpetuum mobile” noemt. Léonie de Jonge, politicoloog aan de Rijksuniversiteit Groningen, haalt deze theorie aan. De PVV is een machine, zegt ze. Eenmaal in beweging gezet kan die machine zichzelf eeuwig laten voortbewegen.

Het idee, zegt De Jonge, is dit: creëer een schandaal, dat schandaal zorgt voor ophef, kruip in de slachtofferrol en zeg „monddood” te worden gemaakt, zoek een zondebok, en er is stof voor nóg een schandaal. „Geert Wilders is één van de langstzittende Kamerleden, hij weet hoe hij dit spel moet spelen. De dynamiek is voortdurend dezelfde, al schuift hij retorisch steeds net iets verder op.”

Voor Wilders is media-aandacht essentieel, zegt De Jonge. „De PVV heeft geen leden en krijgt dus geen subsidie. Thierry Baudet van FVD gebruikt zijn eigen sociale mediakanalen om kiezers te bereiken. Wilders heeft weliswaar een Twiteraccount, maar niet de middelen om gelikte fimpjes te produceren. Hij is afhankelijk van media-aandacht, en hij gebruikt de plenaire zaal om die aandacht te krijgen. Door zijn lange ervaring weet hij precies hoe het werkt in de Kamer. Voor zijn kiezers is hij de buitenstaander, maar hij is ook als geen ander onderdeel van het systeem.” En uit onderzoek blijkt dat het werkt, zegt De Jonge. „Aandacht voor Wilders, positief of negatief, zorgt altijd voor een stijging van de PVV in de peilingen.”

„Het jaar dat Pim Fortuyn vermoord werd, 2002, is het breukjaar. De retoriek in de Kamer werd vanaf toen heel fel, en dat is deel geworden van de politieke cultuur.

Uit: www.nrc.nl/nieuws/2021/07/02/de-tweed...
Daar staat best meer interessants in, maar ik kan natuurlijk niet alles kopieren. Hopelijk worden mensen nieuwsgierig en gaan ook eens naar meerdere nieuwsbronnen kijken.

cugel | 02-07-21 | 17:19

Als het zo doorgaat moeten we de negors maar eens met harde hand leren hoe de wereld nu in elkaar zit en dat ze moeten ophouden met zeuren.
Net als toen, lang geleden, mijn niet-voorvaderen het met een zweepje, intimidatie, zelfverloochening en omkoping deden.

Alco-de-Holist | 02-07-21 | 15:39

Als Kaag het voor de rechtstaat doet, zoals ze beweert, hoe verklaart ze dan het door haar verneuken van de scheiding van de macht met een campagne-documentaire door de 'controlerende macht'?

van heinde en verre | 02-07-21 | 12:25

Ik kniel me rot hier in de sportschool.

Valka | 02-07-21 | 12:11 | 1

Tog niet voor negors?

Alco-de-Holist | 02-07-21 | 12:52

Ketti Kotti. Blijft toch klinken als iets wat je in een snackbar haalt. "..en doe maar twee ketti-kottis, met saus maar zonder uitjes".

Kaal-dik-en-lelijk | 02-07-21 | 11:34

Halsema sprak over een "gemeenschappelijk verleden" waarmee WEER wordt gesuggereerd dat blanken ("onze voorouders") in dit land collectief iets te maken zouden hebben (gehad) met slavernij. TOTALE BULLSHIT. Mijn voorouders hebben nog nooit een zwarte man of vrouw gezien, flikker toch op met die poppenkast. In het Parool (discussie "hoezo geen schuld ?") gooit historicus Patty Gomes er nog een schepje bovenop : “Daar ben ik faliekant tegen. Er is wel degelijk schuld bij de erfgenamen van de koloniale overheersing. De witte Nederlanders profiteren nog elke dag van de rijkdom en de mogelijkheden tot ontwikkeling die zijn voortgekomen uit de koloniale tijd.” Wat een kletskoek.
"Antropoloog Francio Guadeloupe krijgt de vraag voorgelegd of de term schuld ook van invloed kan zijn op eventuele financiële claims. Ja, luidt het antwoord. “Als een instituut excuses maakt, kan het worden aangesproken op zijn verantwoordelijkheid. Bij een schuldbekentenis kan het worden aangeklaagd.” Dus hier komt de aap uit de mouw. Men wil geld zien. Mensen die zelf niets te maken hebben met slavernij moeten betalen voor mensen die zelf nooit slaaf zijn geweest. En dat gaat nog gebeuren ook, zo geschift zijn ze wel hier.

Asteroid-B612 | 02-07-21 | 10:57

Ik ontvang ineens Radio 10 Gold. Dat is niet goed, toch?

All_yall | 02-07-21 | 10:24

wat ik niet snap: hoe kunnen door dat slavernijverleden Bill Cosby, Lewis Hamilton, Oprah Winfrey, Humberto, Michael Jordan, Will Smith, Dr Dre en Lionel Richie zo verschrikkelijk populair worden bij de blanken. En zo verschrikkelijk rijk?

small_town_dude | 02-07-21 | 09:23 | 6

Als "de witte Nederlanders nog elke dag profiteren van de rijkdom en de mogelijkheden tot ontwikkeling die zijn voortgekomen uit de koloniale tijd” dan hebben donkere mensen dat toch ook ?

Asteroid-B612 | 02-07-21 | 11:01

@Asteroid-B612 | 02-07-21 | 11:01: Dat is nou juist de crux. Ze benutten die mogelijkheden zelf niet. Suriname verkoopt haar rijkdom nu voor een scheet en drie knikkers aan Chinezen. Het land zou enorm welvarend kunnen zijn. Doodzonde.

squadra | 02-07-21 | 12:11

@squadra | 02-07-21 | 10:06: Op vliegveld Zanderij heeft een lange tijd een bord gehangen met de tekst: Wil de laatste Surinamer het licht uit doen.

forecastle | 02-07-21 | 17:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Goed stuk!

grrrommm | 02-07-21 | 08:38

De 14-daagse weersverwachting laat het voortduren van de typische Hollandse zomer zien.
Ik verwacht een recordopbrengst onkruid uit mijn tuin deze zomer.

Earl_of_Doncaster | 02-07-21 | 08:29 | 1

U stipt daar ook één van mijn ergernissen aan, Milord. Het is niet bij te houden.

MickeyGouda | 02-07-21 | 09:06

De VVD stuurde het wob verzoek aan Geenstijl om D66 een toontje lager te laten zingen

i-Wonder | 02-07-21 | 08:24

Als je een Greta Thunberg door laat woekeren krijg je vroeg of laat een Sigrid Kaag.
Dezelfde schattig-progressieve charlatanerie. Hetzelfde woedende gestampvoet bij het minste beetje tegengas. Best wel hetzelfde hoofd ook.

beetje.jammer.dit | 02-07-21 | 08:22

Mijn ene opa was knecht op een Herenboerderij. Een horige. Werkte 7 dagen per week. Toen hij verliefd werd op de oudste dochter van de landeigenaar werden ze beide het dorp uitgejaagd. In de crisisjaren werd hij stratenmaker. Mijn andere opa werkte voor een tuinder. Later werd hij postbode, voor een grijpstuiver. Ze hadden geen slaven.

Piet Karbiet | 02-07-21 | 08:04 | 6

Jouw grootouders, die tuinder en die boer en hun voorouders, en jij zelf: allemaal tuig dat hun boterham verdient in een economie waarvan slavernij een buitengewoon grote pijler was (en is!). Check your privilege, witmang. Wit = schuldig.

Muxje | 02-07-21 | 08:32

Mijn opa was zelf tuinder. Mijn oma werkte óók gewoon op het land. Verder 4 dochters, de oudste (9) kookte terwijl moeder werkte of de kleine verzorgde.
Toen de kinderen ouder werden hielpen ze ook gewoon mee op het land. En nog de HBS afgerond ook.

Ik kan wel huilen als ik bedenk hoe geëmancipeerd mijn oma en moeder waren, voorvechters eigenlijk, en welke woke shit we nu van een jongere generatie over ons heen krijgen.

Papa Jones | 02-07-21 | 08:33

Maar hij heeft vast wel iets gedaan waar jij excuses voor moet maken, Piet. Zo makkelijk kom je er niet vanaf hoor! De mijne was trouwens echt niet homo-vriendelijk, dus bij deze: sorry community!

MickeyGouda | 02-07-21 | 08:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Kaag is het vleesgeworden resultaat van linkse ideologie: ik wil het want ik vind dat ik er recht op hebt.

loser | 02-07-21 | 07:59 | 1

Ze voelen zich verheven want hun gedachtengoed is de waarheid, de enige waarheid. Andere gedachten moeten daarom worden geëlimineerd. Dat doen ze door ze uit te sluiten of als extreem rechts of fascistische te betitelen. De NPO is hun spreekbuis......

Blonde Nel | 02-07-21 | 08:26

Volgens de GGD willen millenials en puistpubers alleen gevaccinneerd worden als ze kunnen liggen. Want bang voor naaldje en flauwvallen.
En dat moet dan straks mijn AOW ophoesten.

2voor12 | 02-07-21 | 07:56 | 4

Nee hoor. Je krijgt straks alleen nog AOW als je links genoeg hebt gestemd in je leven. En van die AOW wordt ook nog een solidariteitsbijdrage verwacht aan de partijkas. Anders strafkorting.
Waar links staat kan ook deugend gelezen worden. Stop de tijd.

JanVergoor | 02-07-21 | 08:08

De millennials worden later de slaven van de Chinezen.

BrutusBosch | 02-07-21 | 08:19

Als je het standaard smartphone-infuus eruit trekt blijft er niks van ze over. Maar wat wil je met die paar uurtjes les (op afstand per week). De dramales, de musical, de eindexamenreis vormen zowat de kern van hun "studie". Uiteindelijk ben je dus nergens geschikt voor, nou ja rapper en influencer daargelaten dan, als je van school komt. De schoolopleiding is verworden tot een kinderdagverblijf dat vooral leuk moet zijn en niet te lang mag duren want daar wordt je zo moe van.
Kort samengevat: kinderen entertainen, school in stand houden voor het dorp/de wijk en onderwijzers een riant inkomen garanderen daar gaat het in werkelijkheid om, de rest is bijzaak de goede natuurlijk daargelaten. We zouden het haast vergeten ja "het prikje" of nog erger de twee prikjes, je voelt er niks van en je hebt er naderhand minder last van dan drie maal op en neer met je vingertjes over de smartphone glijden. Dat kun je de kinderen niet aandoen, daar houden ze trauma's aan over.

Waar-is-niets | 02-07-21 | 08:58
▼ 1 antwoord verborgen

Goedemorgen guurders. Minder goede morgen voor stoute anti-vaxende guurders (of guurders die nog een prik in de bil moeten krijgen. Nieuwe dag nieuwe propaganda, uw medelanders willen van u weten of u de prikkie tegen het CCP hoestje hebt gehad.

content1a.omroep.nl/urishieldv2/l27m2...
(pdf elert)

"De gegevens zijn gebaseerd op onlineonderzoek van Ipsos onder een representatieve steekproef van stemgerechtigde Nederlanders op 25-28
juni 2021 (n=1.011). Afwijkingen tussen de samenstelling van de steekproef en de samenstelling van de Nederlandse stemgerechtigde
bevolking op de kenmerken leeftijd, geslacht, opleiding, regio, werkzaamheid en stemgedrag bij de laatste landelijke verkiezingen (de Tweede
Kamerverkiezingen van 2021) is door middel van een weging gecorrigeerd. Foutmarges lopen uiteen van ongeveer 1% tot ongeveer 3%."
Er staat dit keer niet bij hoeveel medelanders zijn gepeild en wat hun definitie is van representatief en hoe zwaar bepaalde respondenten zijn gewogen tov de anderen.

Lies damn lies and statistics. Maar goed de boodschap is duidelijk. U wilt een digitale gele ster voor ongevaccineerden. Althans volgens de slippendragers van uw beteren. Waar u op stemt.

Graaf_van_Hogendorp | 02-07-21 | 07:53 | 1

Stelling: In een hedendaagse oorlogssituatie zou het aantal 'foute' Nederlanders het aantal 'goede' schrikbarend overtreffen.

MickeyGouda | 02-07-21 | 09:45

"Misschien zelfs wel omdat er wat ballast van de zware woorden die Kaag al gebruikt heeft overboord wordt gezet."

Worden* gezet.

Beweert GS voor de Nederlandse cultuur op te komen, of niet? Lees je eigen stukjes dan ook na. Heb een beetje respect voor onze mooie taal.
Alstublieft, dank u wel.

You-On-A-Gin | 02-07-21 | 07:45 | 9

Niet jullie allemaal. Laat hem het zelf doen.

kleybeuker | 02-07-21 | 07:57

Over ballast gesproken als in ballastwater in schepen. Met ballastwater kan het schip getrimd worden met het water te pompen van voorschip naar achterschip en anders om. Zo ook van bakboord naar stuurboord en andersom.
Als je het schip als maatschappij ziet dan hoeft Rutte in het geheel niet de ballast van Kaag over de muur te pompen. Hij kan zelf zijn ballastwater van bakboord naar stuurboord pompen om zo het schip, de staat gelijklastig te krijgen. Vandaar uit kan Rutte dan kiezen om alsnog het schip over bakboord (rood boordlicht) of stuurboord (groen boordlicht) te trimmen. Wat hem persoonlijk het beste uitkomt. In beide gevallen heeft een deel van de opvarende, lees de burger er last van omdat, om maar wat te noemen, de douchebak afvoer aan de hoge kant kan komen te liggen en daardoor niet meer goed het water afvoert maar het in de hut doet belanden. Of te wel schade en ongemak.
En voor diegenen die niet weten hoe bakboord en stuurboord lichten te onderscheiden: GroenLinks is fout.
Oh ja, ballast wordt....

forecastle | 02-07-21 | 08:24

Uhm, ga gerust even je schoolgeld terug halen. Het is wel degelijk WORDT. De ballast wordt gezet. de ballast worden gezet? Hmmm

de Jager59 | 02-07-21 | 08:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Mogge!
De overheid is niet de enige met slome plantjes. Hier nog een. Kierewietje denkt blijkbaar dat ze alle tijd heeft.
i.imgur.com/YFfdDEC.jpg
Ook weer niet helemaal getreurd, want het is wel een hoera het is een meisje geval. Ik zal haar maar eens vriendelijk vragen om een beetje op te schieten. Of muziek, schijnt ook te helpen.

Deksmaat | 02-07-21 | 07:45

Eerst even scheren…. Heb een kop alsof ik met m’n smoel op een egel ben gevallen.
Haartjes kammen en een bakkie doen bij m’n vriendinnetje.
Elke vrijdag bakkie doen en bijkletsen, vaste prik.

Ga jij ff een tukkie doen neon?
Rob gaat je straks bellen.

Ruimedenker | 02-07-21 | 07:44 | 7

Maak er een mooie dag van Ruimedenkert!
Espresso-proost!

Patje | 02-07-21 | 08:17

@Patje | 02-07-21 | 08:17:
Hé Draakje!
Goedemorgen….
Om even terug te komen op …..
Was inderdaad tamelijk vermoeid en een beetje uit balans.
Een paar vervelende maanden gehad.
Maar nu ben jij er weer!
Nice day 4 u 2.

Ruimedenker | 02-07-21 | 08:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Krijg vandaag m'n eerste Windows safety patch ingespoten. Brrrr

All_yall | 02-07-21 | 07:44 | 2

Goed voorover bukken en rustig ademhalen.
Vooral ontspannen.

Ruimedenker | 02-07-21 | 07:45

@Ruimedenker | 02-07-21 | 07:45 Diep zuchten bij penetratie, toch?

All_yall | 02-07-21 | 07:46

Come on people..!!! Ik lees liever dan dat ik lul, al ziet dat er nu niet zo uit......

neonreclame | 02-07-21 | 07:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Vrolijk stel.

Ruimedenker | 02-07-21 | 07:13

Net als in de reclames, een gemengd stel.

BrutusBosch | 02-07-21 | 08:24

Ja! Hoi.
Ik heb even een powernapje gedaan van 8 uur lang.

Ruimedenker | 02-07-21 | 07:04

Give me a second I
I need to get my story straight
My friends are in the bathroom getting higher than the Empire State
My lover she's waiting for me just across the bar
My seat's been taken by some sunglasses asking 'bout a scar, and
I know I gave it to you months ago
I know you're trying to forget
But between the drinks and subtle things
The holes in my apologies, you know
I'm trying hard to take it back
So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I'll carry you home

www.youtube.com/watch?v=Sv6dMFF_yts

Liedje klopt aan alle kanten....

neonreclame | 02-07-21 | 06:44

Hij zegt net dat ie gaat.

Beetje lastig wel maar god, hij doet niemand kwaad toch..??

Ik weet het niet..!!!

neonreclame | 02-07-21 | 05:58

Ik wil niet onbeleefd zijn..

Ontbijt..??

neonreclame | 02-07-21 | 05:46

Amsterdam collaboreerde met de Spanjaarden. Nee, ik laat dat nooit los. Ik eis excuses van Halsema!!!!

Freezzz | 02-07-21 | 05:38

Ondertussen werd het onrustig in de Nederlanden en kwamen de "Geuzen rond 1568 in Opstand tegen hun landsheer, de Spaans-Habsburgse Filips II. Het werd het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Amsterdam stond aanvankelijk aan de zijde van de Spaanse koning Filips II, waardoor er verschillende pogingen werden gedaan om de stad te belegeren.
nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_va...)

Walgelijk.

Freezzz | 02-07-21 | 05:28

Ruimedenker wakker worden..!!!

Volgens mij heb ik em van jou...!!!

neonreclame | 02-07-21 | 05:24

Freezzz, help een als je wilt..??

Klasieker in de panelen...

Hermafrodiet persoon die zingt zoiets als, "It all boils down to the both of us, >"

( Spinning around just can't trust .. over me he..)

neonreclame | 02-07-21 | 05:13 | 4

@Freezzz | 02-07-21 | 05:23:

Prima.. Dank evengoed..

Je kent het wel.. Zit in je hoofd en je komt er niet op...

neonreclame | 02-07-21 | 05:25
▼ 1 antwoord verborgen

Lodewijk de 14e ging als een beest tekeer in dit land. Ik eis excuses van Macron.

Freezzz | 02-07-21 | 04:58

Ha, die Halsema begon bijna te janken toen ze die woorden uitsprak. Deugtranen, ze was zo ontroerd van haarzelf dat dat ze bijna haar tranen niet meer in kon houden.

Freezzz | 02-07-21 | 04:37 | 7

@Freezzz | 02-07-21 | 04:55:

Met een beetje rechte rug wil je van niemand excuses....

Los het op, en deal met met het gebeuren...

neonreclame | 02-07-21 | 04:58

@Freezzz | 02-07-21 | 04:55: *zet Halsema stemmetje op* Ik bied mijn excuses aan aan alle slachtoffers van alle misdaden namens alle schuldigen voor alles wat zij ooit fout gedaan hebben. Ook namens de Hispanjaarden.

Reaguurdeskundige | 02-07-21 | 05:20

Reihe, de Romeinse bezetting was ook niet niks. En de Batavieren, nou nou. Het expliciet selecteren van een tijdvak dient slechts 1 doel. En dit werkt beter in Nederland dan in Arabische landen.

EG61 | 02-07-21 | 06:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is ook niet echt wat ie vraagt maar hoe ie het vraagt..

Ja, onbeschoft..

Precies, heb je geen manieren ofzo..!!

Zo denk ik ook ja...

neonreclame | 02-07-21 | 04:34

Mag ik nou eindelijk wat zeggen..???

neonreclame | 02-07-21 | 04:28

Mijn schoonzusje Chistel hoorde eind vorige week dat ze leverkanker met uitzaaiïngen naar de lymfeklieren heeft. De jongste van een traditioneel boerengezin met veertien kinderen, dat ze als "madre de familia" op bewonderenswaardige wijze verbonden hield. En wel zodanig dat ik vaak jalouzie voelde, omdat ze meer invloed op mijn vrouw scheen te hebben dan ikzelf; "Wille zur Macht" contra "Wille zur Macht". Maar oh Christel, wat heb ik toch onderbewust altijd zielsveel van je gehouden.
www.youtube.com/watch?v=AQsDoltnvS4

WirMachenMusik | 02-07-21 | 04:21 | 2

Triest nieuws, sterke man!

TheOne48 | 02-07-21 | 04:26

Sterkte dan maar Gab....!!!

neonreclame | 02-07-21 | 04:26

We verdienen nieuwe verkiezingen. Zit niemand op te wachten, maar dat is wel de meest-democatische weg.

Het zal weinig veranderen aan de huidige situatie; de tactiek van Rutte is afwachten, totdat hij het zelf vergeten is of het gros van de stemmers.

Er zal nog steeds massaal op VVD gestemd worden, Rutte heeft ons immers ''door de pandemie'' geloodst.

De oppositie komt al sinds Fortuyn niet van de grond, FVD is zijn geloofwaardigheid verloren, Geert wil ook niet regeren.

Dus wat willen we nou ? In ieder geval geen winst voor D66, Groenlinks of PvdA, daar bereiken we ook niets mee. Dus, wederom meer verdeling. Wanneer er nieuwe verkiezingen komen, weet ik zelf als 40 jarige niet meer waar mijn stem naar uit gaat, maar al deze verdeling en splinter partijen, zit niemand op te wachten.

Wie weet het nog wel ?

Angr | 02-07-21 | 04:14 | 9

Gewoon geert en bosma en fleur enz

Knufter | 02-07-21 | 08:07
▼ 6 antwoorden verborgen

Toppertje!

TheOne48 | 02-07-21 | 04:15

Jammer dat ik dit topic heb gemist op GeenStijl qua comment.
Ik had willen zeggen: het gevaarlijkste gedeelte is dat het vehicle de weg op gaat.
www.geenstijl.nl/5159905/nooit-meer-f...

keestelpro | 02-07-21 | 04:00 | 2

Vliegende F16 is handiger....

neonreclame | 02-07-21 | 04:02

Eerst maar weer van die deeltijdscooters afkomen, ze pleuren em overal neer.

TheOne48 | 02-07-21 | 04:07

Jeetje The Kinks, bizar goeie nummers gemaakt.
Mr pleasant eerste wat in me opkomt.

TheOne48 | 02-07-21 | 03:58

frame

Freezzz | 02-07-21 | 03:52

Het is ook geen miscommunicatie..

Ik begrijp je gewoon niet...

Haha... Hahahaha

Hahahahahahahahahahahahaha...!!!!!!

neonreclame | 02-07-21 | 03:43 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Computer ligt er uit..!!

neonreclame | 02-07-21 | 03:35 | 3

Nou ja, uitgerekent nu.

TheOne48 | 02-07-21 | 03:39

Ook KPN?

Deksmaat | 02-07-21 | 07:38

En mocht iemand @Zomerjurkje zien....

neonreclame | 02-07-21 | 03:19 | 1

Rokjesdag is pas volgende maand. Als het RIVM en het KNMI het toestaan.
Slaap rustig onrustige! ;-)

keestelpro | 02-07-21 | 03:28

Ik ga naar bed...

Komt ie..

Doei doeg doeidoei... Doeg doei doei doeg doei doei..

Doeg doeg doei doeg doeg doehdoeg doei..

Doei, daagg, doei, dei doei, doeg..

Waarom, ik mag em niet,,,

Doei doeg doei....

Doei.,,

neonreclame | 02-07-21 | 03:17

Even dit nog voor het slapen gaan.
Ik heb naar dat " achterlijke " debat even zitten kijken, zij dienen nagenoeg de ogen uit hun kop schamen, zoals ik vorig jaar al hier al vertelde, " draag deze krengen " over aan Assad, dan zullen deze misdadigers het weten ook.
Vuur bestrijdt men met vuur, weet niet wat voor halve nitwits daar in deze kamer zitten ?!
Bekijk gewoon de filmpjes die deze psychopaten zonder enige vorm van schroom op Internet hebben gezet.
Stelletje minkukkels, want dat zijn zij in mijn ogen, beetje vliegen gaan afvangen omdat iemand daar de waarheid verkondigt.
En die Kuzu en zijn baksmaten, zijn Grootmeester ( Erdogan ), heeft deze Issis tuig van wapens en zo ook van open grenzen voorzien.
Kuzu, pure leugenaar.
De SS was nog milder.... en die waren al slecht, die werden gehangen.
En natuurlijk liep Groenlinks weg, wat zelf ooit ontstaan is vanuit een terreur beweging, de Rara.
Laatste nummer van mij en dan ga ik op mijn bed liggen.
En deze is voor Kaag.
Elvis Presley - Devil In Disguise.
www.youtube.com/watch?v=6ZH29Lb_Oh8
Slaap fijn allen.

Bad - Casey | 02-07-21 | 03:16 | 3

Je hebt een goeie kijk.
Truste!

TheOne48 | 02-07-21 | 03:22

Heerlijke strijdbare tegel voor het slapengaan.
Slaap lekker en morgen vol goede moed er weet tegenaan makker!

keestelpro | 02-07-21 | 03:26

Ik zie net dat 30 juni er weer een Space-X-raket gelanceerd is.

www.spacex.com/

Eindelijk eens goede beelden van de landing. Hele mooie beelden zelfs.

Freezzz | 02-07-21 | 03:11 | 6

@keestelpro | 02-07-21 | 03:19:
Mooi he, die landing. De landing is altijd heel wazig te zien maar nu werd hij schitterend in beeld gebracht.

Freezzz | 02-07-21 | 03:22

@Freezzz | 02-07-21 | 03:20:
De media en vooral de Publieke Omroep heeft sowieso al zolang ik me kan herinneren een hekel aan mooi nieuws. Hun angstzaaierij en agitprop is koren op de molen van de zieligheidsindustrie waarmee ze onder 1 gesubsidieerd hoedje spelen. Ons machtssysteem is te walgelijk voor woorden en zal nooit meer in de toekomst iets grootaardigs voortbrengen. Met de huidige koers van de politiek zijn we gedoemd op alle denkbare fronten.

keestelpro | 02-07-21 | 03:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Mag ik naar huis..??

neonreclame | 02-07-21 | 03:05 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Komt goed,,,

Zal toch wel..??

Tuurlijk..

Blijven ademen...

neonreclame | 02-07-21 | 03:02

Dat was het.

Kijk, Slavernij is afgeschaft..

Is dat niet een excuus op zicht..??

Je zegt, ok , niet netjes, laten we het afhandelen.....

neonreclame | 02-07-21 | 02:50

www.youtube.com/watch?v=ae58cUQ12BY
Weerplaza belooft de komende weken alleen maar prutweer. Gelukkig heb ik nog mijn Pussycat Dolls om wat warmte in mijn ( en jullie) leven te brengen.
Had begin deze week het genoegen een nachtje door te brengen in de "suite in the Clouds" ( 60m2) op de 14e etage in het Van der Valk Hotel Nijmegen/Lent.
Spectaculair uitzicht en pure luxe, tegen een redelijke prijs. Nee, nee, geen kers in de appelmoes. Dat nivo zijn ze ontstegen. Het was echt zeer goed, Misschien iets voor de "uitgebluste echtparen " onder ons om hun relatie op te pimpen. Je zult er geen spijt van hebben.

VSOPXO | 02-07-21 | 02:48 | 1

Weerplaza komt altijd met "blijf thuis" voorspellingen www.youtube.com/watch?v=7Ovms39tNKs , waar Buienradar juist "ga mee naar buien allemaal" youtu.be/6uks0nDyqgE propageert. het is mijn ervaring dat het positivisme van buienradar af en toe door een korte bui doorkruist wordt, maar dat altijd beter is dan thuis blijven omdat Weerplaza weer eens depressief doet.
Sowieso, te vaak hier in Breda diep-paars-rode wolken doemen op vanuit het zuiden terwijl ik aan/in de Galderse Meren lig, en ondanks de 'we gaan allemaal deaud' voorspellingen valt er geen druppel. Tilburg daarentegen krijgt altijd de volle stortbak van boven. Eigen schuld, mot je maar geen kruikenzeiker wezen.
(We liggen wat hoger, Etten Leur is ook altijd de pineut.)

Abject | 02-07-21 | 03:09

Hoe ze er uit ziet..??

Gewoon, jurkje..

Zomer ja..!!!

neonreclame | 02-07-21 | 02:45

Okee ik kan toch niet slapen. Gehoord van een kuchende man in een regenjas:

Een maand of drie, vier geleden was in het nieuws, dat er BOA's als 'mysterie shoppers' hun best deden bij winkels binnen te komen zonder afspraak. Was een paar dagen lang nieuws. Het zou ondernemers dui-zen-den Euro's boete opleveren. Het ging, volgens de dienstdoende nieuwsdienst, zelfs zover, dat er zielige verhalen werden verteld als 'mijn dochter bloedt en ik moet verband hebben' en als de middenstander dan toehapte: BAM, boete.

Wat blijkt? Nooit gebeurd. Is geen greintje bewijs van (Hoi Judith Sargentini). Maar het werkte wél. Alle middenstanders scheten in hun broek.

Aldus de paarse broek die ik ken die dit mede-bedacht heeft.

Kortom: niets is wat het lijkt.

FustViking | 02-07-21 | 02:42 | 1

Als we het dan toch over kuchende mannen in regenjassen' hebben (valt nog mee dat de overheid dat niet in de corona-wetgeving heeft meegenomen, want kuchen.)
Het blijkt dat Rijkswaterstaat niet zelf verantwoordelijk is voor het beheer van bruggen, maar daar 'brugdienstbedrijven" voor inhuurt die ze beheren. Niks mis mee zou je zeggen. Ware het niet dat ze die bedrijven (en aansprakelijkheid) gewoon failliet laten gaan als de schade bij aanvaring te groot is. En over scheuren te spreken, die schijnen soms zo groot te zijn dat je je kop erin kan steken. Heb dit verhaal nog niet gechecked, maar het zou me meer verbazen als dit niet waar isl

Abject | 02-07-21 | 03:26

Scooter - Ti Sento.

Theodorik1 | 02-07-21 | 02:35 | 2

Als ik dan toch sentimenteel zat terug zit te denken aan al die vrouwen die ooit een blijvende indruk achter lieten, is deze voor een van de eerste, dit was haar nummer. Gelukkig zie ik haar nu en dan nog.
Bettie Serveert - Palomine
youtu.be/vQc9nycjYbI

Abject | 02-07-21 | 02:32

Zomerjurk..!Q!!!

neonreclame | 02-07-21 | 02:21 | 3

@Bad - Casey | 02-07-21 | 02:26:

Haha..

Daar kan ik tegen..!!!

neonreclame | 02-07-21 | 02:39

101,768,141 andere youtube gebruikers ook.

keestelpro | 02-07-21 | 02:52

Rebbie Jackson- Centipede.
Is zus van de Michael.
12” instrumentale versie ook niet verkeerd.
In jaren 80 een dingetje die 12” instrumentale versies.

TheOne48 | 02-07-21 | 02:10 | 5

Geef de voorkeur aan de Human Centipede-South Park (tm).

Theodorik1 | 02-07-21 | 02:29

@TheOne48 | 02-07-21 | 02:26,
Graag gedaan en dat doe ik zekers beste ;).
Voor jou.
Toontje Lager - Zonder Jou.
www.youtube.com/watch?v=JFLKoAumSr4
LY One.

Bad - Casey | 02-07-21 | 02:32

@Theodorik1 | 02-07-21 | 02:29,
Ghehehe, das ziek.

Bad - Casey | 02-07-21 | 02:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Scorpions - Always Somewhere.

Heb ze nog live zien optreden in achteraf kroegen,toen ze nog in de kinderschoenen stonden, net als Livin' Blues en Rory Gallagher.
Mooie tijd !

@Bad Casey... bedankt.

Theodorik1 | 02-07-21 | 02:09 | 1

Theodorik1 | 02-07-21 | 02:09,
Graag gedaan ;)

Bad - Casey | 02-07-21 | 02:49

Ik denk wel dat de meesten het met me eens zijn als ik zeg dat Kaag een kreng van een wijf is.
Maar wat ik ook denk is dat je wel een enorme kenau moet zijn om te bereiken in het leven wat zij heeft bereikt.

jaja | 02-07-21 | 02:02 | 15

@TheOne48 | 02-07-21 | 02:38:
Maar weten ze door een master meer?
Ik vraag het me weleens af.
Ik ben econoom en weet ik meer?
Is lastig.

jaja | 02-07-21 | 02:47

@jaja | 02-07-21 | 02:47:
Bij discussies op technisch gebied winnen ze het altijd.
Maar als het om alledaagse dingen gaat zijn we met mijn boerenverstand gelijk.

TheOne48 | 02-07-21 | 02:54

@TheOne48 | 02-07-21 | 02:54:
Iedereen is gelijk.
En als er een keer een blaaskaak is die zich verheven voelt reken ik er snel mee af.

jaja | 02-07-21 | 03:03
▼ 12 antwoorden verborgen

Zomerjurk heet ze..

Niet gezien..??

neonreclame | 02-07-21 | 02:01

Simon&Garfunkel aan het luisteren (spacecake en een onverwacht aangewaaide liter whiskey d'r bij). youtu.be/hohdhxb1Z8I?t=510
Wordt nu zo sentimenteel dat ik zin krijg om mijn allereerste serieuze vriendinnetje te spreken (honderd jaar geleden, al negentig jaar geen contact, inmiddels woonachtig ergens in Canada).
Heb sowieso eigenlijk de behoefte om die enkele vrouwen die in mijn ver vervlogen jaren een dermate inuitwisbare positieve indruk hebben achterlaten te vragen hoe het gaat.
Ben ik dan eindelijk oud aan het worden?
Is dit mijn midlife?
Heb ik nog whiskey over?

Abject | 02-07-21 | 01:56 | 2

@neonreclame | 02-07-21 | 01:59: Oh klootzak dat je ben, mij een beetje tergen met Alanis. Verdomme, nu ga ik al die andere vrouwen ook al missen! (Bedankt)

Abject | 02-07-21 | 02:04

Twee Tabbbladen ( Tabb + Bladen )..)

GS rechts yT links....

Gewoon weet je...

neonreclame | 02-07-21 | 01:55

Laat Marky maar weer rollen, hij krijgt steeds meerhttps://youtu.be/Zjk4CCVxWZM

Zuma | 02-07-21 | 01:48 | 1

Brian Setzer Orchestra - Mystery Train - Live in Tokio.

Theodorik1 | 02-07-21 | 01:45

Dank je, ik probeer altijd inspiratie te putten uit het topic.

Zuma | 02-07-21 | 01:51

@neonreclame | 02-07-21 | 01:50,
Prachtig, kippenvel, terwijl ik niet van dit soort muziek houd.
Dit pakt op je ziel.

Bad - Casey | 02-07-21 | 01:59

@Zuma | 02-07-21 | 01:51,
Doe je goed, in mijn beleving is dat wederzijds ;)

Bad - Casey | 02-07-21 | 02:02
▼ 4 antwoorden verborgen

I love what i see, in the mirror... kaagje, kaagje toch youtu.be/E7lr7pU9fYA

Zuma | 02-07-21 | 01:28 | 4

@Bad - Casey | 02-07-21 | 01:37:
Ja zeer vet nummer!
Gaat keihard de mix in!
Sigrid - Mirror (2021) - @Zuma

keestelpro | 02-07-21 | 01:41

@keestelpro | 02-07-21 | 01:41,
Echt heerlijk.
Dat gaf @Zuma er toch mooi even tussendoor ;)
Ja, dat doe je goed Kees.
Heb hem nog op, op nog een keer, echt een heerlijke nummer.

Bad - Casey | 02-07-21 | 01:48

@keestelpro | 02-07-21 | 01:41,
Kan je dat ook van die boze heks t.o.v Sneeuwwitje ertussendoor brengen ?!

Bad - Casey | 02-07-21 | 02:03
▼ 1 antwoord verborgen

Grinnik ergens ver weg in de geschiedenis was er nog een Sigrid the Haughty youtu.be/DBZyWgSBgro

Zuma | 02-07-21 | 01:24

@Arnold Layne | 02-07-21 | 01:38: Thatcher kwam op voor de conservatieve elite, Kaag voor de EU elite.

Zapata10 | 02-07-21 | 01:57
▼ 6 antwoorden verborgen

Livin' Blues - LB Boogie.
Van de LP genaamd Bamboozle, ligt hier keurig stof te happen.

Theodorik1 | 02-07-21 | 01:15 | 1

Ik wil U allen graag informeren van het feit dat ik geen nederstanner meer ben. Mijn fijne vriend en burgervader Savvas heeft mij gisteren om 10.00 plaatselijke tijd mijn nieuwe paspoort, na het uitspreken van de belofte, uitgereikt.
Familie en vrienden waren aanwezig.
Vriendje stond te glimmen van trots.
De padre zegende mij en dat was de kroon op de ceremonie.
Ik heb nog 4 weken de tijd om te beslissen of ik het nederstanse pasflop wil behouden. ( denk het niet Gokmaar )
Na een maand met de ezelsorenop in de hoek te hebben gestaan, kreeg ik tijd om na te denken over mijn toekomst samen met vriendje in ons nieuwe vaderland. (Wonen hier pas 12 jaar)
Wij hebben alles wat ons hartje begeerd. Kunnen gaan en staan waar we willen.
Samen gaan wij ons verder inzetten voor het welzijn en de verdere ontwikkeling van ons kleine stadje.
Ik zal ( en vriendje ook ) af en toe eens lezen wat jullie daar allemaal uit spoken in nederstan.
Ik zal ook niet meer reaguuren.
Het gaat U allen goed.

Met vriendelijke groet van Paul en Rob.

Gokmaar | 02-07-21 | 01:09 | 6

Jammer Gokmaar. D-: Het ga jullie goed!

keestelpro | 02-07-21 | 01:45

Jammer Gokkie!
Ben je eindelijk weer terug, is het om vaarwel te zeggen.
Je kunt toch af en toe even gedag komen zeggen, tussen de Suflaki en de patatten door?
Doe Paultje de groeten terug.
See u Robbie yamas!

Ruimedenker | 02-07-21 | 07:39
▼ 3 antwoorden verborgen

En nog ff over dat excuusgedoe. Ja onze geschiedenis is niet zo mooi op dat gebied. Maar we kunnen hier wel allemaal gaan kruipen voor het verleden van onze verre verre voorouders maar dat lost niets op van de moderne slaverij. Dus hierbij linkje 1 in your face met een stukje NIN
youtu.be/mQ2-SkLfldk Linkje 2 toont aan waar ik het over heb met moderne slavernij. Wij als ongelovigen zijn allemaal potentiele slaven. Iedere week komen er 500 slavendrijvers bij in NL: youtu.be/zaSgQugq6M0

Zuma | 02-07-21 | 01:09

Bij Nieuwsuur was men weer even standaard Sinofoob bezig en liet een eng stukje zien uit de toespraak van pres. Xi. Men verzuimde te wijzen op de kleding van de opperbaas. Hij droeg wéér een Mao-kostuum, net als indertijd bij die grote militaire parade.

De boodschap hiervan is: Let op mijn woorden want ik zal ze ten uitvoer leggen zoals Mao dat ook deed. Geweld zal niet worden geschuwd. Normaliter doet dhr. Xi zich voor als een verwesterde Chinees in keurig pak met das en een erudiete lezer van de wereldliteratuur.
Maar nu even niet.

Landen met een heel grote bek en hun knokploeg als de NATO moeten zich ernstig achter de oren krabben.

Hong Kong?
Taiwan?
Oeigoeren?
Jammer dan. Evocatus

Evocatus | 02-07-21 | 01:04 | 3

Het schijnt dat ze het afvallige Taiwan erg graag willen terug hebben.
Zal niet verbaasd zijn als dat binnenkort met geweld gebeurt.

jaja | 02-07-21 | 01:16

@jaja | 02-07-21 | 01:16: Voor handelsbelangen zullen Uncle Sam en de EU Taiwan gewoon offeren. Wat maken die paar miljoen mensjes nu uit. Poen, daar gaat het om.

Zapata10 | 02-07-21 | 01:22

@Zapata10 | 02-07-21 | 01:22:
Heb Taiwan even op de wereldkaart bekeken.
Is een groot eiland hoor met 24 miljoen inwoners.

jaja | 02-07-21 | 01:25

En ach de leugenmobiel... We stevenen af naar een full metal jackoff met die formatie: youtu.be/KJMP0FEz51U

Zuma | 02-07-21 | 00:56

Keti Koti betekent ketenen gebroken aan het eind van de slavernij.
Vind me maar een lul, maar na dik 140 jaar later kun je het verleden ook een keer laten rusten en ophouden met zeuren.

jaja | 02-07-21 | 00:56 | 6

In de gehele westerse samenleving wordt deze polarisatie agenda uitgerold.
Van Amerika tot Nederland, de blanke man moet schuld bekennen.
Verdeel en heers. Zet de bevolking tegen elkaar op onder de noemer 'gelijkheid' zodat de grote zaken vergeten worden

kees1386 | 02-07-21 | 01:08

@jaja | 02-07-21 | 01:06:

Jarenlang is erop ze ingepraat door woke blanke mensen en op een gegeven moment zijn ze het gaan geloven.

MargauxGrandCru | 02-07-21 | 01:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat weer een jolijt heden(avond)(nacht).

Maar goed laat mij uw hersenen pijnigen. Dat is/wordt allemaal niks met die huidige regerings- en Kamerssystematiek.

Met al die algoritme krachten moet het toch mogelijk zijn om een virtuele kloon van ieders denkraam en derzelver (onder)bewustzijn te bouwen. (denkraam: Dank aan Marten Toonder)

Dan sluiten we die allemaal aan op een stemalgoritme en ieder beslissing kan dan aan de “regering” medegedeeld worden. Dit is dus een soort permanente, 24/7, volksraadpleging, compleet met oplossingen. Hebben alleen wat uitvoerders nodig.

Zijn we van de verkiezingen af, hoeven er geen docuus meer gemaakt te worden Zijn natuurlijk wat aanloopproblemen, als alle extra-culturele uitvreters ineens op het vliegtuig gezet worden, da’s even wennen voor de oude kliek, maar die zijn binnen de kortste keren weggestemd.

Werkt op termijn permanent, zodra een probleem geconstateerd wordt door de NLse bevolking, volgt automatisch een raadpleging en de oplossingen. (Het woord gedogen wordt geschrapt.)

Stel u toch voor. mevr. Kaag wordt morgen wakker en vind een bezem naast de deur met het adres waar zij zich moet melden, want alle teringherrieveroorzakende blaasmachines zijn vervangen door een legioen straatvegers die Nederlandse straten keurig bijhouden.

Kortom kan de Nederlander zich bezig houden met de echt belangrijke dingen des levens. Geneugten, als je vol laten lopen, stampertjes zijn op het zoveelste evenement en je neusgaten poederen.

Drugsoverlast houdt op aangezien in de kladden gevatte daders ter plekke permanent worden geëlimineerd.

Ach, ik noem zomaar iets, een mens mag toch hopen.

(Ben adviseur van Xi Jinping, dat vermeld ik even voor de transparantie en als ik meerijdt met iemand in de auto dan doe ik altijd de gordel om.)

Nou, wat dacht u er van.
Eigen kloon? Evocatus

Evocatus | 02-07-21 | 00:55 | 1

Doldwaas plan maar zeker de moeite waard.

K1100 | 02-07-21 | 00:58

Goedenacht allen,
Even dit nog.
Joe Biden mocked for stumbling while reading his 'note cards'.
www.youtube.com/watch?v=bpulw0wPZvM
Kastelein, een rondje en natuurlijk een nummertje van mij.
Maar als eerst is deze nummer voor @Mickey ;)
Bow Wow Wow - I Want Candy - Live 1983.
www.youtube.com/watch?v=zGqV89o0L18
Proost !

Bad - Casey | 02-07-21 | 00:53 | 7

Geenstijl heeft trouwens weinig interesse in Joe biden vergeleken met trump en zijn voorganger, is biden dan echt zo saai..

Dutch-Super-Evil | 02-07-21 | 01:11

@Dutch-Super-Evil | 02-07-21 | 01:11,
Best wel apart idd.

Bad - Casey | 02-07-21 | 01:14

@R. Skickr | 02-07-21 | 01:06,
Ik heb zo genoten van jouw bijdrage afgelopen nacht.
Waarvoor dank ;)
Proost.

Bad - Casey | 02-07-21 | 01:15
▼ 4 antwoorden verborgen

Hazes en Hay, Crazy horses
https://m.youtube.com/watch?v=U8Jqe6IV1Ps

K1100 | 02-07-21 | 00:50

Komt het stiekem toch best wel dichtbij: André Hazes- working in a coalmine m.youtube.com/watch?v=cjqzdEqRK_4 Nog gefelicitaart ouwe!

Sinterbikske | 02-07-21 | 00:44

Larry Lurex - I Can Hear Music

Covertje van The Ronettes. De zanger schijnt later nog wat succes gehad te hebben onder een andere naam.

UnderTheDevil | 02-07-21 | 00:43

Dat wordt lopen, de metro rijdt niet meer.

K1100 | 02-07-21 | 00:42 | 2

Hier rijdt nooit een metro.

kees1386 | 02-07-21 | 00:57

Wordt trouwens wel de grootste etnische profileringsactie ooit in Nederland: om op grond van huidskleur te gaan bepalen welke belastingbetaler voor de herstelbetalingen gaat opdraaien.

skoftig | 02-07-21 | 00:42 | 2

Heel simpel, alles wat zichzelf identificeert als zwarte piet en daarom vind dat het moet verdwijnen omdat het racisme is wil ook herstelbetalingen.
Zelfs Airfryer die uit Ghana komt wil aanspraak maken op het zoete geld opgehoest door de belastingbetaler

kees1386 | 02-07-21 | 00:53

@kees1386 | 02-07-21 | 00:53:
Oh en voordat Joris langskomt, kopz, Nederland wordt beter, black archives enzovoorts wordt allemaal gerund door deze figuren...

kees1386 | 02-07-21 | 01:05

Kijk als het zo moet dan moet dat maar…

Ik ga nu naar huis.::

Is goed Zomerjurk.. Wees dan eerlijk…

Ik bel je als ik thuis ben.::/

neonreclame | 02-07-21 | 00:39

Laatste kans @ Zomerjurk.::

Kom op.: Je hebt zelf gezegd hier af te spreken…

Je stelt me teleur… Nog vijf minuten…

neonreclame | 02-07-21 | 00:31 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

"Some gold plated chains would make a nice retirement gift for a very very good slave."

- Norm Mcdonald -

R. Skickr | 02-07-21 | 00:29

Dit eigenlijk: zoals we in Groningen zeggen,

https://youtu.be/Z-zL_paDVTc

Patrick-Haemers | 02-07-21 | 00:25 | 1

Misschien neem je me in de maling, maar Zomerjurk, ik begrijp het niet.::

jij zei dat je me al jaren kent..

Is wederzijds lief..

Ik hou ook van jou..!!!

neonreclame | 02-07-21 | 00:25

Wel terecht dat Halsema namens Amsterdam excuses aanbiedt. De voorouders van plattelandiers treft geen schuld, die van de Amsterdammers wel.

skoftig | 02-07-21 | 00:18 | 5

@Sinterbikske | 02-07-21 | 00:29:
Eigenlijk biedt Femke heel Nederland excuses aan uit naam van de Amsterdamse elite. Ik vind dat moedig.

skoftig | 02-07-21 | 00:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik denk dat Rutte het anders ziet. Ja, hij moet het vertrouwen herstellen. Maar hij neemt geen regie over de formatie omdat het eigenlijk niet kan schelen met wie hij regeert. Zolang er straks maar een min of meer stabiele ploeg staat met hem aan het hoofd. Dus laat Kaag maar even zorgen. Rutte zou nog in een regering met de SP, Denk en Lijst Satan stappen.

Muxje | 02-07-21 | 00:16

Ja lieve Zomerjurk..

Ik heb nou het idee dat je me niet serieus neemt… !!!

neonreclame | 02-07-21 | 00:16

Zeg Neon, zo de Here wil wij leven, zie ik u morgen.

En dat geldt voor u allen, reaguurders en mannen/vrouwen van GS.

Nu ik er over nadenk, is dat dus zaterdag.....

Tabee.

GKJP | 02-07-21 | 00:15 | 1

Kus..!!

neonreclame | 02-07-21 | 00:16

Hele mooie versie van Cloudbusting, Charlotte Martin: youtu.be/DkdC4RcT77E

smdyasc | 02-07-21 | 00:14

Kijk dan terug naar wat ze schreef…

Ja kan niet anders..

Ze komt zo wel…

neonreclame | 02-07-21 | 00:10

MiSschien was het “ zomerjurk 01”…

Kan toch..??

neonreclame | 02-07-21 | 00:06

Toen ik jong was kwamen de leveranciers nog aan huis. De bakker, de melkboer, de groenteboer (de voddenboer en de schillenboer leverden niet, maar haalden op). Maar voor slaven moest je toch echt naar de slavenmarkt.

JvanDeventer | 02-07-21 | 00:03 | 1

De kruideniers haalden het boodschappenboekje op bij ons thuis, en even later de boodschappen thuis bezorgd.

vluchtelingallergie | 02-07-21 | 00:44

Zomerjurk..??

neonreclame | 02-07-21 | 00:02

"progressieven" strijden al een tijdje tegen de "onderdrukking" van Palestijnen door Israel. En wat blijkt, Jodenhaat neemt toe op Amerikaanse universiteiten met veel progressieven. Dat had nou echt helemaal niemand kunnen voorspellen:

edition.cnn.com/2021/06/30/us/america...

ZOMG | 02-07-21 | 00:02

Goed stuk. Bartman is weer helemaal op niveau.

Tierelier | 01-07-21 | 23:58
-weggejorist-
Dirndl | 01-07-21 | 23:53 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Ja..!!

Ben er …

Ik, beige jas, platte pet..:

Waar ben jij, roze zomerjurk..??

neonreclame | 01-07-21 | 23:51

Vijf gitaarhelden, waarvan helaas al drie overleden. Traveling Wilburys - Handle With Care.

watch?v=L8s9dmuAKvU

Buurman | 01-07-21 | 23:50 | 2

Bruce Springsteen: Tougher than the rest.

Purk | 01-07-21 | 23:48 | 3

@R. Skickr | 01-07-21 | 23:52: Gaaf dit, The Boss op z'n best.

Buurman | 02-07-21 | 00:08

Ik ga slapen dames en heren, en laat jullie achter met iets om te lachen: een stuk uit Monty Pythons Search for the Holy Grail.

Een volstrekt willekeurig gekozen fragment……..
www.youtube.com/watch?v=zrzMhU_4m-g

Nuuk | 01-07-21 | 23:46

Vandaag is in de Amerikaanse staat Virginia officieel de doodstraf afgeschaft. Dat is heel goed nieuws, zeer merkwaardig dat daarover in Nederland niet of nauwelijks wordt bericht.

Hier het Amerikaanse bericht:
en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishm....

Hier de Nederlandse media
Wel op 24 of 25 maart toen de wet werd aangenomen, maar niet op 1 juli toen de wet officieel inging.
www.google.nl/search?q=doodstraf+virg...
Volkskrant al helemaal niet

Arnold Layne | 01-07-21 | 23:45

Fijne Keti Koti allemaal!

Odin | 01-07-21 | 23:43

De gevleugelde Nederlandse term om te verklaren waarom niemand nog ene fuck uit voert als de zon schijnt, namelijk "vrouwen bloot, handel dood" is verdomd lastig om aan een Engelstalig publiek uit te leggen zonder gezeik te krijgen.

Abject | 01-07-21 | 23:41 | 2

Women molested commerce suspended, dat rijmt toch niet …..

Pieterman | 01-07-21 | 23:59

Herkomst en betekenis Sigrid,

Sigrid is een Scandinavische meisjesnaam. Het eerste deel, ‘sig’, betekent ‘overwinning, zege’. Het tweede deel, ‘frid’ staat voor ‘mooi, schoon’.

Bibop | 01-07-21 | 23:41 | 3

Het gaat beide niet op hoop ik. Het tweede is in ieder geval onzin gebleken.

Kopieerapparaat | 01-07-21 | 23:47

Deze dan?

Mark is afgeleid van Marcus. Marcus is een Latijnse naam. Het is vermoedelijk een afleiding van Mars, de god van de oorlog. Marcus is onder anderen bekend uit de Bijbel: hij schreef een evangelie en vergezelde Paulus op enkele van zijn zendingsreizen.

De naam werd aanvankelijk vooral in Italië populair.

God van oorlog, een gristenicoon en vooral heel populair in Italië (waarschijnlijk om die zeeschepen vol gratis euro's)

Kopieerapparaat | 01-07-21 | 23:53

Ik mis de avondklok en de lockdown... zou dat ooit weer terugkomen?

Odin | 01-07-21 | 23:39 | 3

Over paar maanden max.

Quantum Suicide | 01-07-21 | 23:42

Ja hoor, over een maand of twee

Kopieerapparaat | 01-07-21 | 23:45

Op naar t pleepapier ….

Pieterman | 02-07-21 | 00:00

De Belgen zijn vooral verheugd dat Eden Hazard, de nummer twee in de tussenstand, weer dribbelt zoals vroeger. Nu Nederland naar huis is, maakt Hazard kans om de koppositie over te nemen. De Rode Duivels hopen dat hij vrijdag fit is voor de kwartfinale tegen Italië. Hazard viel tegen Portugal in de achtste finales (1-0) geblesseerd uit. Hij heeft last van zijn hamstrings.

Top 5 geslaagde dribbels EK 2020,

1 Frenkie De Jong (Nederland): 16
2 Eden Hazard (België): 11
3 Joakim Maehle (Denemarken): 11
4 Mateo Kovacic (Kroatië): 11
5 Breel Embolo (Zwitserland): 10

Bibop | 01-07-21 | 23:39

Black metal is sowiso onwijze zuignappenmuziek.
Met die cookie monster "death grunts". No riffs, no rock.

Asteroid-B612 | 02-07-21 | 00:03

Liegrid Kaag

BoerinFrance | 01-07-21 | 23:35 | 1

Liegdit Gestaag.

Pieterman | 02-07-21 | 00:01

Ik vraag me eigenlijk af.....

Waar is onze vriend Kuif eigenlijk gebleven.
Onuitstaanbaar maar toch mis ik hem. Wie?

Kopieerapparaat | 01-07-21 | 23:31 | 4

In Zwitserland?

R. Skickr | 01-07-21 | 23:36

Kijk eens bij de buren, bij Joop.

Red shirt | 01-07-21 | 23:38

De eeuwige jachtvelden.

Super Vaagstra | 01-07-21 | 23:39
▼ 1 antwoord verborgen

Truzzies. Moby stiekem wel heel leuk.

Graaisnaaiert | 01-07-21 | 23:31

@Graaisnaaiert | 01-07-21 | 23:31: Moby speelde ooit in een hardcore punkbandje, the VATICAN COMMANDO's. Zijn bassiste Gis een oude vriendin van me die ik nog ken uit die tijd (ca. 1984 hebben we het nu over). Al dat dans, house gedoe van hem is m.i. zwaar scheisse, maar af en toe komt hij verrassend uit de hoek met een cover van punk/junk bands als FLIPPER.

Asteroid-B612 | 02-07-21 | 00:18

Weet u wat ik zo vreemd vind? Vanmorgen op het nieuws hoorde ik dat kindermisbruik was toegenomen, en dat wordt toegeschreven aan corona, want, en nu komt het, hier viel ik letterlijk van achterover, in coronatijd zaten kinderen niet in hun beschermde omgeving, als school en opvang.

HUH??

Godverdomme, hun beschermde omgeving is toch thuis!
Bij Mama en Papa.
Thuis.

Maar nee, ze konden niet naar school, dus moeten ze thuis zijn, en daar gaat het mis?

Sorry, ik kan het niet goed verwoorden, daar mijn kroost hun veilige haven thuis heeft.

Erger mij eraan, dus ik ga maar op bed. Helemaal omdat ik niet naar de opticien ben geweest, maar geen hond die dat in de gaten heeft.

GKJP | 01-07-21 | 23:29 | 6

Ouderkwaliteit is bepaald vaak onrustbarend beneden peil. Omdat kids geen levenswerk meer zijn maar een persmomentje. Corona hakt extra diep in op mentale/sexuele/maatschappelijke/sociale ontwikkeling. Ikzelf zou heel graag helpen de pijn te verzachten maar ga er echt geen twijfelachtig links georiënteerde HBO opleiding vooraf voor doen.

Pieterman | 02-07-21 | 00:06

@Pieterman | 02-07-21 | 00:06:

Ik ben blijkbaar ook geen voorbeeldige ouder, ik moest uw reaguursel twee keer lezen alvorens ik hem begreep. Welkom, overigens.

Thuis, daar is de veilige haven en opleiding en opvoeding van de jeugd.

Dat dient vooraf door ouders bepaald te worden, of ze het mentaal en financieel aan kunnen. Dankzij ons 'veel te goed verzorgingsstelsel', is die prikkel totaal weg.

En nu ga ik echt op bed. Tabeee.

GKJP | 02-07-21 | 00:21

Voor uw en mijn kinderen wel. Voor de Lale Gül's ligt dat anders. Dat kan niet benoemd worden, dus doen we maar of het voor alle kinderen in Nederland geldt.

Grachus | 02-07-21 | 00:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Nachtwandeling.....

neonreclame | 01-07-21 | 23:21

De film van de song 'One' van Metallica
youtu.be/uUfBVLAY_pU
Darkness imprisoning me
All that I see
Absolute horror
I cannot live
I cannot die
Trapped in myself
Body my holding cell

Landmine has taken my sight
Taken my speech
Taken my hearing
Taken my arms
Taken my legs
Taken my soul
Left me with life in hell

R. Skickr | 01-07-21 | 23:20 | 3

Dat is gewoon een hele film! Ik sla deze op! Bedankt!

Sinterbikske | 01-07-21 | 23:42

The knights that say ‘NIE’ ??

Pieterman | 02-07-21 | 00:09

Manic Street Preachers - Theme from M*A*S*H (Suicide Is Painless)
youtu.be/y11f8Oc25AI

smdyasc | 01-07-21 | 23:12 | 3

Ook de jaren '70 had een aantal goede series.

R. Skickr | 01-07-21 | 23:14

@smdyasc | 01-07-21 | 23:16: He verdorie. Ik wilde ook een liedje plaatsen en kwam ook op M.a.s.h. uit. Maar goed, ik sluit me bij u aan qua keuze.

LV-225 | 01-07-21 | 23:41

Ik hoorde het gerucht dat Kaag vindt dat islamitische terroristen hun gevangenisstraf kunnen ontlopen met een vrijwillige donatie aan het Rode Kruis

Weg met dat vuilnis | 01-07-21 | 23:11 | 1

toch wel aan de rode halvemaan

Struikrover3 | 01-07-21 | 23:18

Over drank en kinderen enzo. Hoe oud was u toen u voor het eerst dronken was?

Patje | 01-07-21 | 23:09 | 17

@R. Skickr | 02-07-21 | 00:07: Niet in Nederland. Mogelijk in een verdwaald Frans dorp of Michelin. Heb het 15 jaar terug nog mogen meemaken in de Ardennen, maar die zaak is er ook al niet meer.

wilderst | 02-07-21 | 00:18

@wilderst | 02-07-21 | 00:18: Café Sjiek heeft nog echte ouderwetse topgerechten. Daar kom ik graag wanneer in Mestreech.

R. Skickr | 02-07-21 | 00:32
▼ 14 antwoorden verborgen

Je zult toch als Yezidi dame met alles wat je meegemaakt hebt in een tv-formatje op 1 moeten passen. Tenenkrommend. Jort Kelder "dat verhaal kennen we wel'".
Plaatsvervangende schaamte heb ik.

osolemio | 01-07-21 | 23:09 | 7

Huh? Wat? Is dit serieus? Kijk dat soort programma’s al geruime tijd niet meer, dit zou toch wel het toppunt zijn om zeker nooit meer te kijken.

Sinterbikske | 01-07-21 | 23:53

@Nuuk | 01-07-21 | 23:26: De EO heeft dat een paar dagen na het nepverhaal van Laura Hansen gedaan. Toen mochten de Jezidische vrouwen (3) drie uur lang hun relaas doen. Maar ergens op een avond tussen Kerst en Oud en nieuw luistert er niemand naar de radio. Dat is de hele pest. Maak een avond vrij op NPO1 en er kijken ineens wel veel mensen naar. En ik weet het, het is niet ons probleem, maar de slachtoffers hebben meer rechten dan de daders die bijkans als slachtoffer worden weggezet. En dat is schandalig.

LV-225 | 02-07-21 | 00:05

@Sinterbikske | 01-07-21 | 23:53 Misschien reageer ik te scherp, maar ik vond dit niet echt lekker gaan.

osolemio | 02-07-21 | 00:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Laat reti roti vieren lekker over aan de Surinamers. Maar nee de witte gutmenschen hebben ook dit zwarte feestje gekaapt.

CarelJan7937 | 01-07-21 | 23:07

Zag vandaag een Jap met een mondkapje in de winkel.
Ik tegen die gast: heb je het niet gehoord? De oorlog is voorbij...
Wat hebben die gasten toch. Vooral Aziatische types. Ze golfen zelfs met een mondkapje op. Midden in de natuur.

keestelpro | 01-07-21 | 23:06 | 9

@CarelJan7937 | 01-07-21 | 23:27:
Kennis van me heeft juist wel zo'n ding op ( nog steeds ) en een spatlap ervoor. Zal per persoon verschillen denk ik.

Graaisnaaiert | 01-07-21 | 23:34

@CarelJan7937 | 01-07-21 | 23:27: Per ongeluk ik ook, want was een jurk aan het passen. Kom bij de kassa, staat zo een pummel
mij de les te lezen. Hij had gelijk, maar die toon, die houding van hem, echte Spanjaard. Ik werd zo
klierig, begon hem in Nederlands helemaal verrot te schelden en daarna wenste ik hem in het Engels een fijne dag, en wenste hem veel plezier met al het geld dat ze van Nederland krijgen voor Covid maatregelen en voor totaal andere dingen gebruiken. maar dat dat geld wel komt van de Nederlandse burgers. Voelde het goed, heerlijk voelde het en van mij dit keer geen excuses te verwachten, Ze moeten eerst maar eens een oud mens normaal te woord staan en dat kan geen een Spanjaard.

gato | 02-07-21 | 08:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik moet zeggen: Rutte speelt het politieke spel goed. Volgens mij is hij verslaafd aan het spel en wil koste wat kost winnen. Wat ik me af vraag: stel dat hij weg zou gaan, wie bij de VVD kan dan de positie van Rutte innemen? Er is geen interne oppositie lijkt het. Kan de VVD op dit moment eigenlijk wel zonder Rutte? Ik denk dat het antwoord op die vraag "nee" is. Dat is niet gezond voor een partij.

ZOMG | 01-07-21 | 23:04 | 3

Ik zou niet graag willen winnen door de reden dat het alternatief nog erger is.

Quib | 01-07-21 | 23:06

Nee, dat kunnen ze niet. De VVD heeft geen opvolger voor hem. Als die er wel geweest zou zijn, was Rutte weg geweest vanwege de toeslagenaffaire, maar de VVD stort momenteel compleet in zonder hem, dus moet hij koste wat het kost door.

Kopieerapparaat | 01-07-21 | 23:16

Spijker kop

wilderst | 01-07-21 | 23:18

Wat is nu de volgende stap? Mensen die gaan geloven dat Rutte het alternatief voor Kaag is?

Quib | 01-07-21 | 23:01 | 5

@wilderst | 01-07-21 | 23:14: Ik denk het niet. Als Kaag er eenmaal zit, wordt ze nog lastiger dan ze al is, ook voor Rutte. Daarom zal Rutte nu lachend blijven toekijken hoe Kaag zichzelf de afgrond in stuurt en als dat niet helemaal zo gaat, geeft Rutte haar tegen die tijd het laatste zetje wel. Eerst uitputten, dan afmaken. Ik geloof namelijk niet dat die twee elkaar zo goed liggen.

Kopieerapparaat | 01-07-21 | 23:20

Rutte is veel gehaaider en geslepener dan Kaag. Die man ademt Machiavelli. Weet precies wanneer hij even stil moet zijn, wanneer hij moet optreden. Kaag is zichzelf aan het opblazen, die meid heeft last van arrogantie en dat gaat uiteindelijk altijd tegen je werken.

Graaisnaaiert | 01-07-21 | 23:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Beste reppers ever!
Daar kan die boef, of Jorik met zijn ontzettend 'Lill kleine pik, een puntje aan zuigen! T***** wat een talent ...!!!

Patrick-Haemers | 01-07-21 | 23:16

Keurige repperts. Ook best wel pioniers.

keestelpro | 01-07-21 | 23:38

Ik mis rutte op die groene neus.
2. Ze gaat niet. Blijft. En wordt minister van ..

schillenboer | 01-07-21 | 22:57

Achter je...

Achter je...

Achter je..!!!!!~~

Kijk dan om//!!

neonreclame | 01-07-21 | 22:57 | 1

Ja en dan in een zoutpilaar veranderen zeker. In dat grapje trap ik niet in.

keestelpro | 01-07-21 | 23:09

In Wenen is een 13-jarig meisje verkracht en vermoord door drie Afghanen wien.orf.at/stories/3110517/ Deze drie kregen een verblijfsvergunning door voor te wenden dat ze minderjarig waren (zonder ouders). In werkelijkheid is een van hen bijna 30 jaar oud. Kanselier Kurz is dit gelieg en moorddadig gedrag helemaal zat en neemt geen blad voor de mond >> Oostenrijk gaat Denemarken achterna in migrantenbeleid.

Eeuwig..Op..Vakantie | 01-07-21 | 22:56 | 3

2 down van de frugal four, 2 to go.

Rest In Privacy | 01-07-21 | 22:58

@Sitting_targets | 01-07-21 | 22:58: yep, Kurz is een reacher, geen settler van zulke leiders moest de EU meer hebben dan kon het nog een beetje goed komen met het continent.

2tribes | 01-07-21 | 23:12

Daar gaat onze diplomate Kaag zich on-ge-twij-feld mee lopen bemoeien. En de NPO gaat uiteraard ook vol op het orgel.

Kopieerapparaat | 01-07-21 | 23:26

Ik zag lijstjes langskomen van series uit de jaren '80, volgens mij van Bad Casey.

Ik heb er nog eentje: Dick Turpin!
Muziekje van de tune in mijn hoofd

Roos | 01-07-21 | 22:56 | 4

@R. Skickr | 01-07-21 | 22:59:

Zevensprong is eng ouwe..

Wie heetf er groen haar,,!!!

neonreclame | 01-07-21 | 23:01

Zeker eng, de Zevensprong!!

Roos | 01-07-21 | 23:08
▼ 1 antwoord verborgen

Nee maar, een Yezidi op TV bij OP1 die mag vertellen wat een gruwel die islamitische staat “bruidjes” toch zijn.

Ze is ook gewoon herkenbaar als leuke, moderne vrouw en niet onder zo’n alles verhullende lap over een afstotelijke haatheks van die NPO lievelingetjes; de kalifaatbruidjes.

Nuuk | 01-07-21 | 22:54 | 6

@Kopieerapparaat | 01-07-21 | 23:29:
Nou ja, ik mag hem wel. Er komt nog wel eens iets niet deugends uit zijn mond. Ik zie hem eigenlijk het liefst in programma’s die hij vroeger deed; wat luchtig en op een leuke manier. Dat past bij hem. Dit OP1 werk is toch serieuzer en kan mij voorstellen dat niet iedereen hem daar op z’n plek vindt.

Nuuk | 01-07-21 | 23:37

Was ook verbaasd, wat een mooi meisje trouwens.

gato | 02-07-21 | 08:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat is nederland toch rijk geworden van de slavenhandel.
Bewoners van Plaggenhut in de jaren 1800 tot 1900
www.youtube.com/watch?v=mM1dMv-2sLM

komtdatschot | 01-07-21 | 22:51 | 5

@Nichtsneues | 01-07-21 | 22:59: Ja ik word onderhand een beetje ziek van dat opgedrongen schuldbesef, de neppe zelfhaat van sommige Hollanders en de schaamteloze exploitatie van slachtofferschap door verre nakomelingen van 'tot slaaf gemaakten'.

2tribes | 01-07-21 | 23:20

@Knufter | 01-07-21 | 23:10: Juistem, Knufter. Pas recent nam ik kennis van de omstandigheden waaronder mijn vader moest opgroeien in Drenthe. Letterlijk geboren in een uitgegraven grafheuvel en TBC all over the place. Kinderen - als ze hun eerste jaar al overleefden - konden alleen in de winter naar school, 's zomers moesten ze helpen op het land bij "De Boer". En dan nu dat gezeik rond Keti Koti, aangeprate schuld, herstelbetalingen en dat soort geleuter. Kotsmisselijk word ik er van.

Buurman | 01-07-21 | 23:45

@2tribes | 01-07-21 | 23:20:
'exploitatie van slachtofferschap'
Over de ruggen van diegene die het echt ondergaan hebben.
Gadver!

vluchtelingallergie | 01-07-21 | 23:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou Geenstijl, nu weer effe een andere politicus/politica knuppelen... Kaag is stuk. Nu weer eentje die niet zielig is...

Odin | 01-07-21 | 22:51 | 5

Kaag heeft zich in recordtijd weten te positioneren als de vleesgeworden piñata. En aangezien deze hautaine wanna-be nog steeds aan een boom bungelt, kan er voorlopig naar hartenlust op geknuppeld worden. In het huidige tempo kan het moeilijk anders dan dat Kaag zich volstrekt ongeloofwaardig blijft maken, een reputatie heeft verworven die net zo treurig is als die van Orwellongren. Andere politica knuppelen ? Welnee, "batter up" wat mij betreft.

Grijskijkert | 01-07-21 | 23:06

Nieuw lijderschap. Ha! Lekker door knuppelen. Een cancel koekje van het eigen linkse deeg.

keestelpro | 01-07-21 | 23:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Kijk, als je pen vast hebt, dan begin je soms Met de pen, rondjes te draaien,,

En begin je bij de kern, dat is waar je begint, en als dan blijft draaien dan zie je dat je steeds meer naar buiten begint te draaien en da..

www.youtube.com/watch?v=p2MDlvg-4qc

neonreclame | 01-07-21 | 22:49 | 1

Kaag had inderdaad de regie van de formatie in handen en deze affaire heeft ervoor gezorgd dat haar onderhandelingspositie geminimaliseerd is. Burgers weten nu dat Kaag niet voor nieuwe politiek staat en dat haar optreden richting Rutte allesbehalve oprecht was toen zij hem moreel de maat nam. Van Rutte kun je veel zeggen maar Rutte is altijd achter zijn ministers en staatssecretarissen blijven staan wanneer deze in problemen kwamen, en dat zijn er heel veel geweest, totdat het echt niet anders kon. Kaag daarentegen goed iedereen rücksichtsloos voor de bus wanneer haar positie in gevaar komt, en op lange termijn pakt dat natuurlijk niet goed uit.

therealbraindump | 01-07-21 | 22:47 | 8

@Struikrover3 | 01-07-21 | 22:52: eens, maar het is wel zo dat de kaarten opnieuw worden geschud en Rutte gaat daar van profiteren.

therealbraindump | 01-07-21 | 23:03
▼ 5 antwoorden verborgen

Die verveelt nooit.

Papa Jones | 01-07-21 | 22:58

Nice, maar... Iedereen zou de versie van Sparks samen met Faith No More moeten horen!
Proost!

Patje | 01-07-21 | 22:47

Fantastisch objectieve reportage over het slavernijverleden op NPO2. Duidelijk wordt dat we allemaal 100% schuldig zijn. Vuile racisten jullie. Ik. Iedereen! Het ganze land. Ik ben even pinnen. Zo al mijn spaargeld uitdelen in het Oosterpark.

de Voorzittert | 01-07-21 | 22:41 | 1

Zo'n mooi, positief nummer maken en dan aan je eindje komen door een dodelijk auto-ongeluk. O_o

MickeyGouda | 01-07-21 | 23:10

Waar is Kees eigenlijk?

GKJP | 01-07-21 | 22:37 | 5

En hier ook al. Het is een plaag.

keestelpro | 01-07-21 | 22:54

Hier ben ik. Present.

Patje | 01-07-21 | 23:03

@Patje | 01-07-21 | 23:03:

Eigenlijk geloof ik u, wijlen mijn vader heette ook Kees, maar had ook een andere naam.

En nu ben ik tegenwoordig absoluut geen fan van Freek de Jonge, maar deze is zeer zeker de moeite waard. Was leuk.

U mag allen de 'vergelijking' cq conclusie trekken met hoe hij nu is...

GKJP | 01-07-21 | 23:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Wakker rechts en woke links: beiden zijn even geschift. De enige zinnige mensen zitten in het midden.
Prettige nacht!

cugel | 01-07-21 | 22:37 | 3

Jij gaat echt niet slapen....

neonreclame | 01-07-21 | 22:40

Hoe verder je naar de flanken trekt, hoe harder je moet schreeuwen.

Quib | 01-07-21 | 22:58

@neonreclame | 01-07-21 | 22:40: Had toch wel de computer uitgezet voor de nacht.
Oh, en dat Festival of Fools waar ik het eerder over had was in Amsterdam: een uitvloeisel van de jaren '60. Er waren twee artiesten die ik heel goed vond en 1 van de twee introduceerde zichzelf als "Neon from now on". Ik en mijn vriendin van destijds, nu mijn vrouw, hebben hem altijd onthouden zodat het verleidelijk was het even te noemen toen ik je eerdere reactie kreeg.
@Quib | 01-07-21 | 22:58: Dank, mee eensch.

cugel | 02-07-21 | 14:06

Dus,

De economie heeft een erg belangrijke rol gespeeld in de opkomst van de Republiek in de zeventiende eeuw. In de Gouden Eeuw groeide de Republiek uit tot het centrum van de wereldhandel. Na zich in enkele decennia te hebben vrijgevochten van het Spaanse gezag ontwikkelde het land zich tot een internationale grootmacht. Zowel in Azië en Afrika als in Amerika beschikte de Republiek over een aantal zeer winstgevende koloniën. Maar het fundament van de rijkdom werd gelegd met de handel in Europa: de graanhandel en houthandel op het Oostzeegebied of moedernegotie. In de Europese- en wereldeconomie ging Amsterdam een zeer belangrijke rol spelen. De bloeiende handel leidde tot een grote en zeer rijke klasse van kooplieden. De nieuwe voorspoed leidde ook tot meer aandacht voor en sponsoring van beeldende kunsten, literatuur, wetenschappen en armenzorg.

De moedernegotie (moeder aller handel) was de handel met de landen rond de Oostzee die door kooplieden uit Amsterdam vanaf de Late Middeleeuwen werd gedreven. Deze handel vormde de voornaamste bron van de welvaart in Amsterdam, waardoor de stad zich kon ontwikkelen van een weinig belangrijke plaats tot het economische centrum van Holland en de stapelplaats van Europa. De lucratieve Oostzeehandel legde de basis voor de Gouden Eeuw van de Nederlandse republiek

Bibop | 01-07-21 | 22:37 | 5

In Sneek wordt de museumbezoeker van 't Fries Scheepvaartmuseum platgegooid met walvissen i.p.v. slaven. Er is vast meer verdiend aan die zielige dieren...

Eeuwig..Op..Vakantie | 01-07-21 | 23:21

@Sitting_targets | 01-07-21 | 23:05: Rapper Typhoon en Edgar Davids in de adviescommissie met o.a. Pepijn Brandon, al jarenlang een voorman van de Internationale Socialisten. Dat hele onderzoek is helemaal niets waard behoudens dan voor de propaganda doeleinden van Halsema en haar extreem-linkse kornuiten.

Grachus | 02-07-21 | 00:34

Uiteindelijk was de WIC (de West) verliesgevend. Het heeft 0,0 invloed gehad op de ontwikkeling van Holland als welvarend land.

Grachus | 02-07-21 | 00:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Het woord respect is alweer gevallen. We moeten respect hebben, man man man. Alleen Welmoed is nog te pruimen bij Op1 vanavond.

van Oeffelen | 01-07-21 | 22:37 | 1

U kijkt nog TV?

Acidstain | 01-07-21 | 22:58

Goeie analyse.

Kaag kan helemaal niks. Rutte wel. Dat is het verschil. De enige reden dat Kaag succesvol is geweest is omdat ze de macht van haar positie altijd had. Ruttes kracht is dat hij die positie zelf heeft gecreëerd. Rutte heeft zijn macht zelf gemaakt, Kaag heeft deze gekregen.

Rutte... als we toch zo'n talent in ons eigen team konden hebben ipv het andere team...

Knufter | 01-07-21 | 22:37

Dat deugen op de openbare omroep is vandaag een ware terreur.
Het is één grote hel waarin je afwisselend gefolterd wordt door Halsema, Kettikotti en willekeurige negers waarvoor iedereen vandaag gehoorzaam in de houding springt. Daar komt nog overheen de misselijk makende herdenking van die prinses Diana die nooit meer gepresteerd heeft dan vroeg doodgaan.
Dat gekmakende deugen.... morgen richt ik de KKK Nederland op. Dit MOET stoppen.

JvanDeventer | 01-07-21 | 22:36 | 7

@Roze_bril_drager | 01-07-21 | 22:43: Tegen WIE dan?

En wie kan die excuses accepteren?

Of het net zoiets als een kindoffer, dat je aan de wolken geeft?

Knufter | 01-07-21 | 22:44

Nou laten we toch hopen dat er GEEN KKK opgericht wordt omdat er inderdaad gekmakende deugerij op de media is!

Echt een bizarre opmerking….. wat volgt; oprichten van de SS?

Nuuk | 01-07-21 | 22:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik dacht dat jij zou bellen...!!

Ja, en nu,..??

neonreclame | 01-07-21 | 22:35

Oké, we weten hoe we Niger uit moeten spreken, maar hoe moet je Vesuvius uitspreken?

Van Urk | 01-07-21 | 22:32 | 4

Op z’n Kaags?
Véézjufiejùs?

Nuuk | 01-07-21 | 22:38

Is Wit-Rusland nog toegestaan?

mpdeklerk | 01-07-21 | 22:54
▼ 1 antwoord verborgen

Het is weer heerlijk genieten in multicultureel #Europa. Een donkere man steekt met een mes in op een groep kinderen en hun begeleiders in een buitenwijk van #Parijs. Gelukkig wordt hij op tijd dood geschoten door oplettende politieagenten.
(klik link)
twitter.com/Percolator_HNJ/status/141...

komtdatschot | 01-07-21 | 22:32 | 2

Wat een klootzak. Ze laten hem iets te lang nog zijn gang gaan maar het einde is goed.

Dirk III | 01-07-21 | 22:39

He die ken ik. Dat is Francois Jerome!

Knufter | 01-07-21 | 22:40

Voor een kale man heeft Ben vd Burg behoorlijk wat haar.

van Oeffelen | 01-07-21 | 22:31 | 1

Concentreer je op Welmoed.

Roze_bril_drager | 01-07-21 | 22:35

Ik denk eerder aan The Human Centipede bij Marxje, Fatah mevrouw en Flopke.

Graaf_van_Hogendorp | 01-07-21 | 22:30 | 6

@Sinterbikske | 01-07-21 | 23:03: Aanraders vind ik een groot woord. Het zijn in ieder geval beide films die je bijblijven. Als dit je genre is, dan kan A Serbian Film er ook nog wel bij. Een lichte waarschuwing: het is geen familiefilm, net als de andere twee films.

BenBinnen | 01-07-21 | 23:27

@R. Skickr | 01-07-21 | 23:12: serbian movie hebben we het eerder over gehad, cannibal Holocaust heb ik al gezien, house of a 1.000 corpses nog niet. Ken je Bone Tomahawk?

Sinterbikske | 01-07-21 | 23:33

@R. Skickr | 01-07-21 | 23:12: Tip (if you're into this kind of thing) "The Men Behind The Sun". Gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Zeer nare film.

Asteroid-B612 | 02-07-21 | 00:25
▼ 3 antwoorden verborgen

@Percolator_HNJ
Het witte privilege van de zelf-verrijkende egoïstische profiteurs van het Nederlandse slavernijverleden. (klik link)
twitter.com/Percolator_HNJ/status/141...

komtdatschot | 01-07-21 | 22:30

En als je nou een pen in je hand hebt, en je bent in gesprek, en je gaat tekenen op een papiertje,en je tekent rondjes..

Nou, dan kan het echt wel op een black hole lijken...

neonreclame | 01-07-21 | 22:28

Kaag en Rutte aan de superglue...dan krijg je dit.

Sexopolis | 01-07-21 | 22:27

Het einde is zoek. Kent u deze uitdrukking?

Dr. Blechtrummel | 01-07-21 | 22:27

WaarisSjoerd ?

Graag massaal retweeten

Vermist sinds 48 uur:
Sjoerd Sjoerdsma

Signalement :
Blanke man van 35/40 jaar
Brildragend, baarddragend
Heeft een afwijking naar links

Hij is voor het laatst gezien bij een vrouw met een bezem Sindsdien is niets meer van hem vernomen

komtdatschot | 01-07-21 | 22:27 | 6

Op de cruciale momenten heeft ie het de laatste tijd al vaker af laten weten valt mij op. Niet dat ik het erg vind, maar je zal zo’n maat maar hebben.

Sinterbikske | 01-07-21 | 22:40

Ik las "haatdragend" ipv "baarddragend"

ZOMG | 01-07-21 | 22:43

Sjoerd ziet kaagdieren.

bitterpete | 01-07-21 | 22:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Goed stuk, Bart! Scherpe analyse van de doortraptheid van Rutte en de hoogmoed van Kaag.

Trekhaas | 01-07-21 | 22:27

Laag kijkt neer op het volk. Dat doet Rutte niet of minder

Abu Bachouca | 01-07-21 | 22:26

Hoi jongens,
Dit is van mijn nieuwe telefoon
Het oude kan je weggooien

RickTheDick | 01-07-21 | 22:25 | 5

@Patje | 01-07-21 | 22:35:
Goed je weer te zien man. Je laat je toch niet wegpesten door Neon, Natural en keestelpro, man! Als ik ze zie zal ik ze er op aanspreken.

RickTheDick | 01-07-21 | 22:41

@RickTheDick | 01-07-21 | 22:41:
Haha, vergeet Ruimedenkert en VanBukkem niet. Tuig is het. Oh nee, deze keer was ik afwezig omdat ik een ban aan mijn broek had.

Patje | 01-07-21 | 22:50
▼ 2 antwoorden verborgen

"Nazaten van tot slaafgemaakten" schijnt de officiële benaming te moeten zijn. Geen zeurpieten, kickboxers, tv presentatoren, criminelen of andere onrendabelen. Het gaat om geld mensen, is de vordering al op tafel gelegd?

van Oeffelen | 01-07-21 | 22:24 | 1

Komt nog, zal waarschijnlijk het erfrecht in nederland ook nog wel bij betrokken worden. Betalen we dubbel...

GKJP | 01-07-21 | 22:29

LOL

komtdatschot | 01-07-21 | 22:25

Ah..

Ik wacht nog wel even...

neonreclame | 01-07-21 | 22:23

Ik denk dat hij/zij/het reaguurder is, hij/zij/het zei: cntr +..., in plaats van shift +.

GKJP | 01-07-21 | 22:36

Beter poetsen?

bitterpete | 01-07-21 | 22:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Perzik..!!!

( Ik bedoel er iets mee...)

neonreclame | 01-07-21 | 22:22 | 1

Die gepersonaliseerde reclames is ook één grote flop: ik krijg precies in beeld dat wat ik net heb gekocht. Dat heb ik de komende jaren dus zeker niet meer nodig. Behalve die Burger King aanbieding dan, die doet zijn werk wel goed.

R. Skickr | 01-07-21 | 22:22

Talk Talk - Living in Another World: www.youtube.com/watch?v=fZQZZf_R434 . Ooit gemaakt tegen/over Margret Thatcher, maar volgens mij ook op '66 van toepassing.

TheseDays00 | 01-07-21 | 22:22

Geniaal
Nooit eerder gezien, helaas.

Pimp my Voortuin | 02-07-21 | 00:29

Die foto met die 2 hoofden van Sigrid en Mark doen me denken aan John Carpenters' documentaire voor de NPO "The Thing" , 1982.
Zijn die gasten dan toch van een andere planeet?

nobodiesunmighty | 01-07-21 | 22:16 | 1

In de hoop dat mijn psychotherapeut hier niet op aanslaat, mijn eerste reactie was: "Jammer. Gemiste kans. Een human centipede moet andersom."

Kapitein Sjaak Mus | 01-07-21 | 22:22

Toen ze naakt nog lekker was. Héérlijke 80's vibe.

R. Skickr | 01-07-21 | 22:17

Borderline. Die indruk maakt Kaag niet. Dit is al post meno pauzewerk.

van Oeffelen | 01-07-21 | 22:27

Voor Mark en Sigrid,

YT: Dorus - Er wonen twee motten.

Bibop | 01-07-21 | 22:09 | 2

Dadelijk "er wonen 100 terroristen".

R. Skickr | 01-07-21 | 22:15

Knappe analyse. Sigrid Kaag krijgt een eenzijdig politiek ongeluk vanwege een niet aangegespte autogordel, die niemand opmerkte behalve zijzelf. Helemaal freakish is het na-apen van Grapper en Hiddema met haar aankoop van een 200 Euro aflaat voor de Veilig Nederland hemel. Het ergste wat Sigrid overkomen kan is een onveilig gevoel. En het zich onveilig voelen begint al bij 'de toon'. In Mw Sigrid Kaag huizen twee zielen: Mrs Jekyll & Mrs. Hyde. Ze begint haar freak shows met het opvoeren van Mrs. Jekyll's gezicht, maar zonder het te kunnen controleren freakt zij zichzelf zomaar in de gedaante van Mrs. Hyde. Het erge van deze zelf-framing is dat zij telkens behekst raakt op een griezelig identieke wijze.

Eeuwig..Op..Vakantie | 01-07-21 | 22:08 | 5

Mooie benadering van de situatie :)

Sinterbikske | 01-07-21 | 22:27

@van Oeffelen | 01-07-21 | 22:33: Wat schreef jij laatst ook al weer? Zoiets als dat het gewone volk maar een beetje afgeblaft moet worden. Jouw reputatie is kapot. Misschien kan je nog vrienden worden met Ed Nijpels.

Rest In Privacy | 01-07-21 | 22:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Te paard !! .... We worden verraden

Ervaringsdeskundige | 01-07-21 | 22:07

Hahaha. Wat een sukkelzak.

Dirk III | 01-07-21 | 22:09

wattefust is dat voor een prepuberale wiekskeutel zeg.... snapt ie dan echt niet dan zijn vriend m heeft verneukt... man... ma... ma... zeg.

nobodiesunmighty | 01-07-21 | 22:21

Voor Kaag staat er aan het einde aan de regenboog geen pot met goud maar een heksenketel.

Mr_Natural | 01-07-21 | 22:04

En..??

Wie was het dan..??!!

neonreclame | 01-07-21 | 22:02 | 1

Je weet wel joh, die ene, die met die eh... Jakkes, het ligt op het puntje van mijn tong.

MickeyGouda | 01-07-21 | 22:20

The Steve Miller Band - Abracadabra

Hoe ik toch op dit nummer kom? Het zal de tijdgeest zijn, die van de laatste dagen of zo.
www.youtube.com/watch?v=tY8B0uQpwZs

Nuuk | 01-07-21 | 22:02 | 2

Akabadabra zou Frank de Boer zeggen. Het is gewoon een hoop akabadabra.

Rest In Privacy | 01-07-21 | 22:09

Black Betties with an angel's face.

van Oeffelen | 01-07-21 | 22:19

Mark heeft alle tijd, liever Mark dan Sigrid als het dan toch zo moet zijn. Liedje voor Mark: time is on my side - Rolling Stones m.youtube.com/watch?v=sEj8lUx0gwY al weet ik zeker dat the Stones hem gaan overleven.

Sinterbikske | 01-07-21 | 21:58 | 2

Het prachtige slotnummer van de film Fallen met Denzel Washington.

Zou Káág door Azazel bezeten zijn?

Milton_Styx | 01-07-21 | 22:05

@MickeyGouda | 01-07-21 | 22:05:
“Vermeende naaktfoto’s “ :-) is leuk. Dan zijn er dus foto’s waar ze op staat, maar het is niet te zien of ze naakt dan wel gekleed is. Grijns. Een soort pikante Schrödingers poes.

Nuuk | 01-07-21 | 22:19

@Nuuk | 01-07-21 | 22:19: Geniaal!je weet het dus pas als je de doos openmaakt. Tot die tijd was ze én naakt én niet naakt. Wow!

R. Skickr | 01-07-21 | 22:24

@Nuuk | 01-07-21 | 22:19:
*groen puntje toeschuift voor Schrödingers poes* En het 'vermeende' (zie Wiki) riep bij mij ook een scala aan vragen op.

MickeyGouda | 01-07-21 | 22:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vind haar gewoon lelijk.

Deksmaat | 01-07-21 | 21:57

Goeie sh*t

nutsniet | 01-07-21 | 22:01

Door het roeren van van Rossem is Kaag ineens ook 'aangeschoten wild' geworden, chips en bier pakken plus genieten. Kabinet Omtzigt 1 is dichterbij dan ooit, eerst nog even opnieuw naar de stembus.

revolte | 01-07-21 | 21:56 | 1

Aangeschoten wild wordt doorgaans geruimd

Opajoop | 01-07-21 | 22:01

Renske is wakker, prachtig Kamerlid dat weet wat haar rol is, als een van de weinigen.

smdyasc | 01-07-21 | 21:56 | 1

Welnee, klein bier achternarennen.

van Oeffelen | 01-07-21 | 21:57

Het zal wel met die relatieve wenselijkheid van Rutte. Ik hoop op de retour van Omtzigt. Als Omtzigt ooit ook net zo'n schurk blijkt te zijn, misschien moet ik m'n polsen dan maar doorsnijden. Of me helemaal dood drinken. 5.000 liter drank inslaan en gaan.

Ik heb gisteren maar gebeden voor Omtzigt: Heer, geeft U Omzigt de gezondheid en de kracht om zijn karwei te volbrengen.

Ik had maar 1 biertje op. Wel een exotische.

Rest In Privacy | 01-07-21 | 21:55 | 2

Omtzigt is katholiek, je weet wat het romanpersonage Lodewijk Stegman over katholieken zegt, of anders kijk je even op de wiki. nl.wikipedia.org/wiki/Ik_heb_altijd_g...

Arnold Layne | 01-07-21 | 22:20

@Arnold Layne | 01-07-21 | 22:20: En Gruyters van D66 zei dat hij altijd zijn vingers natelde nadat hij een katholiek politicus een hand had gegeven. Tijden veranderen. Omtzigt is betrouwbaarder dan elke D66'er.

Kaag is trouwens ook katholiek. Niet dat je daar veel van merkt. Behalve het oude konkelen en kuipen.

Rest In Privacy | 01-07-21 | 22:50

"Regie is een fopspeenwoord, je zuigt erop en er komt geen smaak uit".

Teflon Mark Rutte voelt zich weer superieur. Volledig terecht natuurlijk.
Partijen die zijn politieke carrière om 3.00 uur 's nachts konden beëindigen hebben dit niet gedaan. Nu achteraf niet zeiken.
Hij blijft lekker zitten waar die zit en geniet van alle schandalen die bij andere partijen boven water komen.

TERUGVANWEGGEWEEST | 01-07-21 | 21:55

Volgens de NOS zijn het naïeve vrouwtjes die hun mannen, de strijders, volgden en voor de lieve kindjes zorgden. Leuk, totdat je gedwongen wordt om je eigen kind op te eten.

R. Skickr | 01-07-21 | 21:53 | 4

@R. Skickr | 01-07-21 | 22:09:

Happy terug dat je er bent..!!!

neonreclame | 01-07-21 | 22:16
▼ 1 antwoord verborgen

Er is dus een Chinees techvrouwtje met dikke neptieten (Naomi Wu). Zij werd door VICE behoorlijk genaaid en onder de bus geflikkerd. Daar was (terecht) ophef over.

Haar TwitterT is een mengeling van tech, veel alfabetsoep (ze is lesbisch) en nog wat andere Woke-dingen. Ze komt sympathiek over, maar als je er iets langer naar kijkt, dan krijg je een beetje een unheimisch gevoel, alsof er iets niet helemaal klopt (althans, dat had ik). Het gaat toch voornamelijk om haar.

Ze klaagt dat Amerikaanse journalisten (zoals Sarah Jeong) giftig zijn en zij als arme Chinese zonder macht zich niet kan verweren. Een paar weken geleden had ze het plan om een of andere NFT te lanceren. Een Nederlands techmeisje (eentje van het woke-geslacht) stuurde Naomi een DM om te vragen of Naomi daar van af wilde zien, want milieu. Wat doet Naomi: ze post die DM publiekelijk met naam en toenaam en maakt het Nederlandse techmeisje uit voor "bag of shit", gooit er de nodige "privileged"-beschuldigingen achteraan, waardoor het Nederlandse techmeisje bestookt werd door de Naomi-fans.

Oftewel: ze blijkt zelf giftig te zijn. Niet verrassend.

ZOMG | 01-07-21 | 21:53 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Nieuwsuur met damage control interview met vpro

thanseeuwen | 01-07-21 | 21:53

Kleine leugentjes worden groot.
Fleetwood Mac - Little Lies
youtu.be/uCGD9dT12C0

MickeyGouda | 01-07-21 | 21:51 | 11

@Kapitein Sjaak Mus | 01-07-21 | 21:58:
Waar. En dan zijn dit ook nog eens mijn jeugdhelden.

MickeyGouda | 01-07-21 | 22:14
▼ 8 antwoorden verborgen

Heel Nederland vindt Kaag inmiddels kutter dan Rutte. Dat is knap gedaan van Mark. Een voortzetting van het huidige kabinet ligt in het verschiet en dat is -eerlijk is eerlijk- voor rechtsdragend Nederland de beste uitkomst mogelijk op dit moment.

JohnLocke | 01-07-21 | 21:49 | 1

In plaats van CU JA21. Het lijkt me niet helemaal onmogelijk. En alleen al dat die optie er is, kan het regeerakkoord conservatiever maken.

Rest In Privacy | 01-07-21 | 22:08

Effe een leuk moppie voor Tante Sieg.

Kapitein Sjaak Mus | 01-07-21 | 21:49 | 1

Maak mij Kolonel der Nederland plus IJsland.
Slechter wordt het niet, maar er wordt wel meer gelachen.

Kaas de Vies | 01-07-21 | 21:47 | 7

@Kapitein Sjaak Mus | 01-07-21 | 21:52: Die boevennesten hadden al lang op Marktplaats moeten staan.

Sinaslolly | 01-07-21 | 22:05

@van Oeffelen | 01-07-21 | 22:00:
Bij Far Oer hoort deze beeldschone zangeres, die ook dol is op trollen
Eivør - Trøllabundin
www.youtube.com/watch?v=LpiFmZLICgM

Arnold Layne | 01-07-21 | 22:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Als je Markuszower de sadistische gruwelijkheden van IS hoort opsommen dan besef je weer hoe erg het was. Eigenlijk te erg om het een normaal mens te laten bevatten. Heb op school geleerd en hoor het altijd weer rond 4 mei dat we de gruwelijkheden tijdens WO 2 nooit meer mogen laten gebeuren.

Gezien het voorgaande mogen die IS aanhangers van mij terug gehaald worden maar dan wel om de doodstraf te krijgen. Dit soort beesten verdienen geen tweede kans.

Bibop | 01-07-21 | 21:46 | 6

@langelat | 01-07-21 | 22:00: deugen is belangrijker dan recht. Deze lui horen wat mij betreft in exact dezelfde categorie als oorlogsmisdadigers. Deze gasten hebben het bijvoorbeeld heel wat bonter gemaakt dan degenen die vrijwillig dienst genomen hebben in de wehrmacht. De Nederlandse wetgeving heeft mogelijkheden zat om deze figuren voor landverraad/hoogverraad en oorlogsmisdaden te vervolgen. Je moet het alleen wel willen. Dit gaat wat mij betreft heel wat verder dan steun aan een terroristische organisatie.

Incitatus | 01-07-21 | 22:08

@langelat | 01-07-21 | 22:00: Dat was de beste optie. Hebben we afgewezen. Nu zitten we met de gebakken peren en erger nog, oorlogmisdadigers die hulp krijgen en slachtoffers die niet worden geholpen. Daar zou het over moeten gaan.

R. Skickr | 01-07-21 | 22:11

@langelat | 01-07-21 | 22:00:
Was legaal mogelijk geweest als we ze wel meteen hadden gedenaturaliseerd. De deugmeutes in de Kamer wilden dat niet, dus nu zitten we met de gebakken peren.

Graaisnaaiert | 01-07-21 | 22:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Die notulen van de ministerraad die uitgelekt zijn. Dat kwam Rutte wel mooi uit. Kaag weer terug in het hok na gescheiden wegen en Hoekstra 'bizar' er ook bij. Nu nog eentje en klaar is Klara 23.

Mart6037 | 01-07-21 | 21:46

Toverkol.

Flightless bird | 01-07-21 | 21:45

das vies . bah

newray | 01-07-21 | 21:44

Politiek is opium voor het volk.

Mr_Natural | 01-07-21 | 21:44

@Mart6037 | 01-07-21 | 21:47:

Akwasi is een ongevaarlijke gek.
Tussen de wappies bevinden zich zware psychopaten die in staat zijn hun eigen moeder met ern mondkapje te wurgen.

Rest In Privacy | 01-07-21 | 21:59

@Gulliver | 01-07-21 | 21:59: U vindt Akwasi ongevaarlijk.
En u heeft al zoveel “wappies” vanuit uw professie kunnen observeren dat u een deskundig oordeel over hun psyche heeft gevormd.
Knap hoor.
Sjappie.

J-van-de-Bontekoe | 01-07-21 | 22:36

@J-van-de-Bontekoe | 01-07-21 | 22:36:

Als wappies teststraten vernielen, ziekenhuizen aanvallen en GGD medewerkers met de dood bedreigen hoef je geen psycholoog te zijn om vast te,stellen dat dit gevaarlijke gekken zijn.

Rest In Privacy | 01-07-21 | 22:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Met die bom is echt mooi!!!

neonreclame | 01-07-21 | 21:43 | 1

Maak er een mooie avond van neon, Proost!

Patje | 01-07-21 | 22:35

Best knap hoe ze haar mannetje staat. Die is behoorlijk stressbestendig.

BobDobalina | 01-07-21 | 21:42 | 3

Ze zwaait wel erg vaak met haar armen en ze vlucht zelfs even de wc in. Dat deed Vogelaar zelfs niet. Ze is geirriteerd dat dit blijft plakken en weet het even niet meer.

Deflatiemonster | 01-07-21 | 21:47

Geloofwaardigheid betaalt de hypotheek niet, of wel, Bob?

Graaisnaaiert | 01-07-21 | 22:25

Heks in het Arabisch is sahira. Klopt wel aardig; niet daar een sahara maar sahira.

Normpje | 01-07-21 | 21:41 | 5

@Petrus Poortwachter | 01-07-21 | 22:04:
Ha!! Ook sterk!

keestelpro | 01-07-21 | 23:02

@keestelpro | 01-07-21 | 23:02:
Ach ja, beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen we maar zeggen. Maar de eer komt geheel toe aan Mr_Natural. Who else?

Deksmaat | 02-07-21 | 07:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Ze had Rutte op de rug kunnen gooien door na 'hier scheiden onze wegen' voor de motie van wantrouwen te stemmen. Rutte heeft waarschijnlijk medegedeeld dat hij alles op straat zou gooien als dat gebeurde en iedereen in zijn val zou meenemen. Rutte weet dus genoeg over Kaag om haar te wieberen. Blijf graven geenstijl, want er is meer dan een documantairetje.

Incitatus | 01-07-21 | 21:41

Waarom zijn die nazaten van slaven die nog steeds zo zo zo erg lijden onder de slavernij van Suriname naar Nederland gekomen? Best wel masochistisch. Is dat een soort neger-BDSM? Ja, ik voel die zweep weer.

Rest In Privacy | 01-07-21 | 21:39 | 1

Vraag ik me ook regelmatig af, heel bijzonder dat in de media nooit iemand vragen stelt over die paradox...

2tribes | 02-07-21 | 00:26

NOS-Journaal: weer de nadruk op de toon van Markuszower en niet over de inhoud van zijn betoog. En zonder motivatie: "juridisch niet mogelijk", "Koerden willen ze niet langer".

langelat | 01-07-21 | 21:38 | 1

Lijkt de VPRO wel.

Mart6037 | 01-07-21 | 21:48

Aangezien Kaag zo sympathiek is als een stoeptegel geniet ik extra van deze topics!

Auwieje | 01-07-21 | 21:37 | 3

Ze ziet er ook shebby uit: linedance jasje aan, kapsel als een achterwaarts door de heg getrokken papegaai en een verveloos uiterlijk van een alcoholverslaafde.
Ik kan er geen enkele sympathie voor hebben, het is een eng en morsig typ.

Bakkeleures | 01-07-21 | 22:40

"Kapsel als een achterwaarts door de heg getrokken papegaai".... HAHAHAHA!!

Agent 421 | 02-07-21 | 05:34

Heks.

tsjajaja | 01-07-21 | 21:31 | 1

Mekhashefah!

J.Luns | 01-07-21 | 21:50

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl