Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Leo Lucassen steunt Rutte Doctrine

Kortzichtigste man van Nederland slaat weer toe

Social

Ja toch even over die treinramp van een toeslagencolumn van Leo Lucassen, professor in de deugprofilering. Volgens Lucassen hebben vvd en D66 de verkiezingen gewonnen omdat hun kiezers allemaal niks geven om “buiten-Nederlanders” (leuke krampachtige poging om ‘migranten’ of ‘allochtonen’ uit het stijlboek te schrappen). Vervolgens trekt ie één lijn naar het Europese migratiebeleid dat volgens hem uiteraard “institutioneel discrimineert”. 

Mark Rutte zal blij zijn met Luie Leo, want het leidt weer lekker af van de werkelijke daders: Mark Rutte en zijn demissionaire handlangers. Die nog steeds doorgaan met hun knevelarij en het ontzeggen van rechten aan gedupeerden, zo bleek uit het moedwillig doofpotten van het Memo Palmen. 

Een van de redenen dat ze er mee door kunnen gaan, is omdat mensen als Leo Lucassen de verkeerde “daders” aanwijzen om de verkeerde redenen. Het is weliswaar een feit dat kiezers van de vvd en D66 de toeslagcriminelen in het zadel houden, maar dat maakt hun motieven om op die partijen te stemmen nog niet discriminatoir. Het zijn gewoon mensen die geen last hebben van gesloopt worden door hun eigen overheid. Het zijn ook niet de kiezers van de vvd of D66 die het beleid maken, in stand houden of de bewijzen van nalatig en crimineel gedrag met opzet in doofpotten stoppen.

Het eenrichtingsbrein van de vingerwapper des vaderlands is sowieso nogal bekrompen: de vvd heeft onlangs een Turks-Nederlandse vrouw staatssecretaris gemaakt en de PvdA - die decennialang zieltjes won in de moskee - verloor een fractieleider vanwege zijn eigen aandeel in de toeslagenaffaire. Hoezo geen bekommering om “buiten-Nederlanders”? Hoezo een enorme affaire  die diepe breuklijnen in politiek en bestuur laat zien, terugbrengen tot één hobbyhobbelpaard?

Het toeslagenschandaal gaat niet over het “”””racisme”””” van kiezers van partijen die het gaat over een falende overheid die weigert zichzelf te repareren en daarmee tienduizenden mensen - allochtoon én autochtoon - kapot gemaakt heeft. En de eindverantwoordelijke is niet de kiezer. De eindverantwoordelijke is de man die voor de vierde keer premier wil worden dit jaar. Een ambitie waar Leo Lucassen zich vandaag als nuttige idioot voor inspant, met zijn zoveelste strontvervelende preek uit het beduimelde boekje Ik Ben Goed En Jullie Zijn Racist. 

De meeste mensen liggen niet wakker van de toeslagenaffaire, omdat ze er zelf geen last van hebben en zich niet kunnen voorstellen hoe cynisch een overheid is die het wantrouwen in burgers als bestuurlijke standaardinstelling heeft. 

Reaguursels

Inloggen

What about "Afschaffen van al die toeslagen"?
-Geen risicoprofiel nodig
-Kan er niemand gediscrimineerd worden
-Neemt men kinderen als men het ook kan betalen, ipv maar direct te incasseren.
-Geen gezeur van Leo 'deugkneus' Lucassen meer.

druipsmurf | 29-06-21 | 15:59

Dat Lucassen iedere keer mag opdraven in Buitenhof zegt genoeg. Lucassen heeft kennelijk wat meer lelijke hersenkronkels dan de gemiddelde mens. Dat betekent dat hij onwetenschappelijk mag bazelen, halve waarheden aan elkaar mag breien tot een web onlogische standpunten. Niemand van de redactie van Buitenhof komt dan op het idee van een goede kritische vraag. Deze man moet intelligent zijn, maar gedraagt zich enorm stupide.

HoniSoit | 29-06-21 | 13:31

Nederland schept letterlijk wekelijks 500-700 Derde Wereld-migranten binnen. Maar het is voor types als Leo Lucassen nooit genoeg. Pas als niet de helft maar onze hele binnensteden allochtoon zijn - en een groot deel van het platteland - zal Nederland voor hem deugen.
Of een dergelijke op Afrikaanse en Arabische culturen gebaseerde maatschappij ook echt meer zal deugen dan de huidige...

drs. Levi Samsonov | 29-06-21 | 11:13 | 1

Mijn gemeende excuses aan u dat ik jaren geleden voor de PvdA heb gestemd.

HoniSoit | 29-06-21 | 13:33

Damn…goede column hoor. Mag GS best eens delen.

Behangdelul | 29-06-21 | 11:26

Vooral het 60 jaar geleden verhaal van Lucassen.. we leven in 2021 en hij gaat dingen vergelijken met 60 jaar geleden. Die tijd is voorbij, we staan in het hier en nu, bij christenen in west europa worden geen mensen onthoofd.
We zijn vooruit gegaan, vandaag de dag gebeuren rare dingen tegen afvalligen in een ander geloof.

timmey | 29-06-21 | 12:18

Inderdaad, hier wordt hij vakkundig gefileerd. En dan nog wel door een student theologie, een studierichting waar ik normaal weinig zinnigs van verwacht. Petje af, hoor.

Argyronauta | 29-06-21 | 13:34

Die hele toeslagenaffaire is gewoon de schuld van Wilders. Evident, toch? Die moet het dan ook maar oplossen.

Aisie | 29-06-21 | 10:37

Weet je wat de ellende is met de toeslagenaffaire? Nu er geld uitgekeerd wordt ziet je gelijk weer nieuwe fraudeurs er met duizenden bovenop duiken. Waarschijnlijk weer een hoop uit hetzelfde profiel. Maar het is allemaal de schuld van Rutte hoor. Misschien dat uw eigen "medelanders" ook schuldig zijn? Denk ook even aan die voorbeelden van €90 die nu 30k krijgen....

Behangdelul | 29-06-21 | 10:01

Een historicus met een uitgesproken politieke mening.
Helaas is dit een trend.
De geschiedenis zal wel even herschreven worden vanuit het 'weg met ons slechte witten' principe.
De standbeelden van onze voorouders moeten weggemoffeld worden.
Onze pretparken aangepast.
“Every record has been destroyed or falsified, every book rewritten, every picture has been repainted, every statue and street building has been renamed, every date has been altered. And the process is continuing day by day and minute by minute. History has stopped. Nothing exists except an endless present in which the Party is always right.”
“And if all others accepted the lie which the Party imposed—if all records told the same tale—then the lie passed into history and became truth. ‘Who controls the past’ ran the Party slogan, ‘controls the future: who controls the present controls the past.'” George Orwell.

Roadblock | 29-06-21 | 09:48

Leo luchten? Dit is toch gewoon Ad Visser volgepompt met botox.

Steifnek | 29-06-21 | 09:38 | 1

Luchten = lucassen

Steifnek | 29-06-21 | 09:39

"De meeste mensen liggen niet wakker van de toeslagenaffaire, omdat ze er zelf geen last van hebben en zich niet kunnen voorstellen hoe cynisch een overheid is die het wantrouwen in burgers als bestuurlijke standaardinstelling heeft. "

Dat de meeste mensen niet wakker hebben gelegen van de toeslagen affaire ben ik het mee eens. Ondertussen lopen de cijfers van benadeelden steeds verder op; mijn oom die twintig jaar geleden een keer een akkefietje met de belasting heeft gehad begon ook al.
Zo heb ik ook een kennis die bij de schuldhulpverlening in Den Haag actief is, heeft dus met deze benadeelden te maken. Zijn mening hierover staat haaks op het narratief. Hij vind Pieter Omtzigt ronduit een lul.
Ik weet ook dat fraude met uitkeringen; ook al zijn de bedragen peanuts vergeleken met bijvoorbeeld met wat er nu speelt met de begroting van VWS, jarenlang speerpunten zijn geweest in beleid, hebben we met zijn allen voor gestemd. Zoek maar eens op uitkeringsfraude 1991.

Of deze uit 1992: www.trouw.nl/nieuws/utrechtse-politie...
"En wie durft te waarschuwen voor het criminaliseren van uitkeringsgerechtigden, krijgt te horen: 'Is het frauderen met een uitkering dan geen criminele bezigheid?'"
Mooie zin.

Van de week stond hier op het forum een bericht van iemand uit Groningen die zonder controle €5.000,- geclaimed had vanwege krimpscheuren in zijn huis. Ditzelfde fenomeen heb ik een aantal weken terug hier ook al op het forum geplempt.

Dus waar komt dat cynisme en wantrouwen van de overheid vandaan?

JdelaT | 29-06-21 | 09:37 | 1

Vind mij een Turk of Marokkaan met een uitkering die geen huis of appartement heeft in het land van oorsprong en we praten verder.

drs. Levi Samsonov | 29-06-21 | 11:14

Activisten als Leo Lucassen proberen zaken altijd te verklaren zoals dat past in hun activististische wereldbeeld.

D66 heeft de verkiezingen gewonnen door GroenLinks leeg te zuigen. Een vrouw als lijsttrekker,die getrouwd is met een Palestijn en vaag nog iets beloofd over nieuw leiderschap. Dat zijn zaken die voor GroenLinks-stemmers belangrijker zijn dan de toeslagenaffaire of hoe we dit land qua bevolkingsdruk duurzaam kunnen inrichten. Bovendien profiteerde Kaag van de gelukkige omstandigheid dat Jesse iets met Kauthar Bouchallikht had, die op haar beurt iets had met de ook voor links wel wat ongemakkelijke en reactionaire Moslimbroederschap. Al met al zijn ze er bij links niks mee opgeschoten. Per saldo heeft het linkse blok (inclusief D66) zowel in ideologisch opzicht als in zeteltal fors moeten inleveren.

Op rechts ligt de boel ingewikkelder. Waarom hebben zoveel rechtste mensen gekozen om de toeslagencriminelen in het zadel te houden. Volgens mij heeft dat te maken met de armoede op rechts. De PVV zou voor een deel van het VVD-electoraat een alternatief kunnen zijn, maar omdat de PVV categorisch voor regeringsdeelname wordt uitgesloten, zullen ze er niet op stemmen. Het CDA geldt traditioneel ook als alternatief voor ontevreden VVD-stemmers, maar het CDA ging in de toeslagenaffaire evenmin vrijuit, bleek zwaar verdeeld en maakte domme fouten met de keuze van de lijsttrekkers.

Daarentegen had de VVD vermoedelijk wel zwaar verloren als Baudet in 2020 met zijn non-issues geen janboel had gemaakt van Forum. Dat was de partij die door veel VVD-ers werd gezien als een "net" alternatief voor het lichtzinnige Rutte-liberalisme. Men is al weer vergeten dat Forum in 2019 de grootste partij bij de PS werd, dus nog ruim voordat de toeslagenaffaire in zijn volle omvang zou losbranden. Die partij had ongetwijfeld veel VVD-stemmers kunnen wegkapen door fors in te zetten op de toeslagenaffaire. Maar Baudet had zijn zinnen gezet op zaken die er helemaal niet toe doen in de politiek. Met als gevolg heel veel ruzie en een ware implosie. Dat Forum en JA21 desondanks de grootste winst van de TK-verkiezingen behaalden, zegt heel veel over de potentiële winst als Baudet Forum niet in opspraak had gebracht.

Normaal gesproken zou de toeslagenaffaire tot verliezen hebben moeten leiden van VVD en D66. Maar er speelden meer zaken, zoals politieke instabiliteit bij de concurrenten van de VVD en ook het coronavirus zal het stemgedrag van mensen hebben beïnvloed. Zaken die vermoedelijk de VVD in de kaart hebben gespeeld.

jochum1980 | 29-06-21 | 09:19 | 5

Ik ben het eens met de redenering dat JA21 en FVD flink gewonnen hebben en dat zegt iets. Je legt ook een groot deel van het succes van de VVD bij het falen van Baudet.
Dat corona slechts een kleine bijrol vervulde ik denk ik wat genuanceerder over, want bij velen lag de vraag wie gaat ons uit de coronacrisis halen? Juist ook vanwege de coronacrisis waarmee met name Rutte zich (perconferenties) profileerde. De andere partijen moesten door de coronacrisis op een totaal andere manier campagne voeren, behalve Baudet die het land in is gegaan (wat hem op heel veel hoon en kritiek heeft komen te staan) en corona tot zijn speerpunt had gemaakt. Vlak voor de verkiezingen stond Baudet op 2-3 zetels.
Volgens mij was het andersom, die toeslagen shit was bijzaak en iedereen was bezig met corona en nog steeds overigens.
Over het falen van Baudet. Wat zou ervan terecht gekomen zijn als FVD zeg met 26 zetels in kamer was gekomen? Ik denk ook dat Baudet ten tijde van het losbarsten van het toeslagenschandaal heel andere dingen aan zijn hoofd had.
Recent nog iets vernomen van nazisme en antisemitische schandalen bij FVD?
De toeslagenaffaire was een tijdens de verkiezingen een non issue, dit ondanks de pogingen van CDA en SP, corona was een veel groter issue in combinatie met de taktiek om rechts te versplinteren (te klein om op te stemmen). En dat is goed gelukt.

JdelaT | 29-06-21 | 10:28

Goed samengevat.
Helaas zullen de zittende partijen daarom nooit voor nieuwe verkiezingen besluiten.
Ze kunnen er alleen maar schade mee oplopen.

Roadblock | 29-06-21 | 10:29

@Roadblock | 29-06-21 | 10:29:
Op dit moment niet, gezien het CDA maar ik denk dat als het heel lang gaat duren dat partijen zoals PVV, JA21 en FVD daar garen bij kunnen spinnen. Dan zou je een zelfde mantraatje wat ze bij Wilders altijd afdraaien op VVD en D66 kunnen loslaten.

JdelaT | 29-06-21 | 10:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Afgezien van het te verwachten racisme bla bla bla, heeft hij wel een punt. De EU laat Griekenland stikken wat betreft het opvang van de buiten-europeaan.

loser | 29-06-21 | 09:11

Had Pieter zich maar niet zo druk gemaakt over de Bulgarenfraude en was de pers maar niet zo gretig op die rel gesprongen, dan hadden we die hele toeslagenaffaire nooit gehad. Wie zaait, oogst.

Beste_Landgenoten | 29-06-21 | 08:59 | 3

Het is de schuld van Omtzigt.
Zeg je dat nou werkelijk?

Roadblock | 29-06-21 | 09:38

@Roadblock | 29-06-21 | 09:38: Ik denk dat BL een beetje zit te trollen. Jammer, hij kan beter, maar soms kan hij het niet laten.

Argyronauta | 29-06-21 | 13:16

"Het zijn ook niet de kiezers van de vvd of D66 die het beleid maken, in stand houden of de bewijzen van nalatig en crimineel gedrag met opzet in doofpotten stoppen."
Wel degelijk. Democratie is ooit uitgevonden om de samenleving een mogelijkheid te geven om van rotte appels zoals Rutte, de Jonge en Grapperhaus af te kunnen komen. Maar als de kiezers dat soort gasten juist aan de macht gaan helpen dan houdt het gewoon op.

Reaguurdeskundige | 29-06-21 | 08:57 | 1

Macht corrumpeert en dat geldt in principe voor alles en iedereen en rotte appels zullen er ook blijven. Het enige dat uitkomst biedt, en al helemaal in het huidige politiek verdeelde landschap, is de invoering van het bindend referendum. Dat voorkomt dat regeringen tussentijds en zonder draagvlak en inspraak besluiten neemt en dat politieke partijen bij coalitieonderhandelingen binnenskamers zaken uitwisselen, waarbij de bevolking het nakijken heeft. Het referendum moet ook correctief zijn, dus ongewenst beleid kunnen corrigeren.

jochum1980 | 29-06-21 | 10:23

Ik geloof niet in geweld maar voor deze extreem verwarde Leo lijkt mij een explosieve karatetrap op zijn deugharses redelijk proportioneel.

ploppy | 29-06-21 | 08:19 | 1

Slecht geslapen? Ik ook.

Dubbelepunthoofd | 29-06-21 | 08:36

Rutte zorgt voor massa immigratie, en dat vindt Lucassen helemaal prima.

Mart6037 | 29-06-21 | 06:44

Die laatste alinea slaat de spijker op zijn kop, uiteraard. Als je je niet kan voorstellen hoe een normaal mens vermorzeld kan worden door gevoelloze ambtelijke molens, hou je alleen maar van jezelf. Nederland heeft geen last van institutioneel racisme, Nederland heeft last van institutioneel egoïsme en een chronsch gebrek aan empathie voor de medemens in de brede zin.

TmC | 29-06-21 | 06:34 | 2

Juist m, de bureaucratie is voor iedereen gelijk

3Xniks | 29-06-21 | 09:12

Ik hoor bij sommige kennissen / familieleden hetzelfde:
-Waar rook is moet vuur zijn.
-Die belastingdienst deed dat niet voor niets.
-Wees nou eerlijk, er wordt toch veel meer gefraudeerd door allochtonen?
-Er gaat nu een hoop van ons geld naar mensen die gefraudeerd hebben.
-Hoe kan het dat je 90.000 Euro schuld hebt?
-Alles afgepakt? Daar geloof ik niet in, dan zal er wel wat meer aan de hand geweest zijn.
Enz. Enz.
En als je ze dan confronteert met de feiten uit "Ongekend Onrecht", dan is er geen empathie, maar "Kunnen we onze dure tijd en geld niet beter besteden aan belangrijker dingen, zoals de Kabinetsformatie?"
Het argument, dat dit een ieder van ons kan overkomen met zo'n overheid wordt weggewapperd.

Roadblock | 29-06-21 | 10:07

Leo heeft gelijk. We zijn met z'n allen schuldig, schuldig, mea maxima culpa... oh wacht, daar komt z'n katholieke inborst naar boven. Idioot

dyslexieman | 29-06-21 | 03:49 | 1

Tot een bepaalde hoogte heeft hij gelijk. Ik vond het verbijsterd dat de VVD en Rutte de grote winnaars waren van de verkiezingen. Ik had minstens verwacht dat zij afgestraft zouden worden. Kennelijk interreseert die stemmers geen reet dat de overheid corrupt is. Mede door hen zitten wij weer met Rutte en co opgescheept. Maar om gelijk te roepen dat hier diepgewortelde racisme is, is een makkelijke en kort-door-de-bocht conclusie.

loser | 29-06-21 | 09:05

Hij heeft net zo'n vies, nat mondje als die Turk van denk.

R. Ketelsteen | 29-06-21 | 01:06

Ik heb het stuk van Leo even gelezen.
De toeslagenaffaire kon gebeuren omdat Nederlanders racisten zijn.
Daarom mag Mark en zijn clubje blijven.
En Europeanen zijn ook racisten omdat ze niet genoeg gelukszoekers toelaten.
Verder hult hij zich in vaagheden.
Een sterk staaltje fact free geschiedenis schrijven zonder je over feiten of nuances te bekommeren.

Osdorpertje | 29-06-21 | 00:58 | 1

Mensen als Leo Lullenkop buigen zich in de meest merkwaardige bochten om te deugen, praten recht wat krom is, en verliezen iedere realiteitszin daarbij uit het oog. Altijd bagatelliseren, relativeren of ontkennen. en wie het er niet mee eens is, is een racist, xenofoob, enz. Het stug ontkennen van de realiteit - of dat nu vanuit idologische motieven gebeurt of niet - is wat mij betreft een geestelijke stoornis of afwijking. Bijkomend probleem is dat dit soort assholes overal op de plekken zitten waar hun bizarre opvattingen en denkbeelden aandacht krijgen, en veel te vaak voor waarheid worden aangenomen. Toen ISIS aankondigde jihadisten tussen de vluchtelingen mee richting Europa te sturen om aanslagen te plegen (en dat zeiden ze zelf !) herinner ik me een halve zool in mijn kennissenkring die beweerde dat "ISIS dat nooit zou doen ! In die gammele bootjes ? Dat is veel te gevaarlijk ! Die zouden het vliegtuig wel nemen." Enz. Tegen zoveel onwetendheid en wereldvreemdheid valt niet te debatteren met feiten of logika. En ik ben nu op het punt dat ik denk "dan ben ik maar een racist, ik ga me daar niet tegen verdedigen." Iemand beschuldigen van racisme is hetzelfde als iemand uitmaken voor dief. Het betekent niets meer.

Asteroid-B612 | 29-06-21 | 12:19

Ondertussen wordt New York Pizza Noors. Wees gerust, ham blijft natuurlijk vertrouwt van echte kip en bacon is 100% kalkoen.
Ik pas.

bitterpete | 29-06-21 | 00:47

De meeste mensen hebben er geen last van, dus laten hun stem ook niet teveel daardoor beïnvloeden. Lijkt me vrij logisch. En dat is ook wat Leo ongeveer zegt. Dus begrijp niet wat het topic precies wil stellen.

Het brein erachter | 28-06-21 | 23:16 | 1

Nee, veel stemmers van D66 en VVD worden maanden lang voor de verkiezingen zoet gehouden door de nuttige idioten in de MSM dat hun partij weliswaar een foutje heeft gemaakt, maar dat het verder wel allemaal goed gaat hoor.
En uiteraard merken ze er niets van en ook niet in hun omgeving, dus denken ze er niet aan. Deze mensen zitten niet op het internet te speuren naar hypocritische bewijzen op Geenstijl (en andere websites) en laten zich letterlijk alleen informeren via de NOS, RTL nieuws, Volkskrant en het AD en vinden zichzelf daarmee "een verrijkte burger die van meerdere kanten berichten leest".

Dus nee, fophistoricus Leo, een klein ventje die pseudo wetenschappelijke deugtaal gebruikt om zijn enorm foute agenda/politieke stroming en bizar slechte argumenten probeert in te dekken, zit wéér fout.

LangeTijdGeleden | 28-06-21 | 23:28

Leo Lucassen is een nep historicus die de geschiedenis herschrijft volgens de standpunten van de Groene Khmer. En noemt dat dan "sociale geschiedenis".
Met zijn zelfgenoegzame glimlach van het eeuwige gelijk.

Osdorpertje | 28-06-21 | 22:59 | 1

Mooi gezegd. Spijker, kop.

ChalinaRosa | 28-06-21 | 23:05

Nederlanders meten vaak met 2 maten omdat ze in hun uppie altijd te dom zijn om het cijfertje bij het streepje af te lezen.

Beschamend apparaat vreet mensen op.
Ach en weegeklaag wordt niet gehoord.
Laat staan beroep op wetmatigheid.

hallevvezool | 28-06-21 | 22:51

Hongarije heeft nooit kolonien gehad. Hongarije heeft ook nooit slaven gehad. Griekenland heeft geen kolonien gehad. Ook geen plantages met afrikaanse slaven.
De racistische Lucassen met zijn hollandse koloniale achtergrond denkt een mening te moeten hebben over landen zonder koloniaal verleden? Hoe paternalistisch, neokoloniaal van Lucassen. De witte man dringt zich weer op...

Bataafje | 28-06-21 | 22:46 | 5

Hongarije heeft andere volken heel aardig en effectief onderdrukt tijdens de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. Geen enkel land heeft schone handen, tenzij het nog niet bestond een eeuw geleden.

Beste_Landgenoten | 29-06-21 | 09:03

@Beste_Landgenoten | 29-06-21 | 09:03: De dubbelmonarchie heeft amper een halve eeuw bestaan en werd gedomineerd door Oostenrijk. Er zijn inderdaad alerlei graafschappen, hertogdommen en andere gebieden in de Balkan ingepalmd. Het Habsburgse Rijk was tot op ongeveer een eeuw geleden een Europese grootmacht van kaliber Engeland / Frankrijk. Omdat Oostenrijk viel bij de eenwording van Duitsland buiten de boot, omdat ze evenals de Denen (na het territoriale, maar uiterst complexe conflict om Sleeswijk-Holstein) dik op hun bek hadden gekregen van rivaal Pruisen, die daarmee dominantie binnen het Duitse Rijk verwierf. Dat Oostenrijk geen deel uitmaakte van het Duitse Rijkt was de Fuhrer altijd een doorn in het oog. Vanuit de optiek van de nazis (en niet te vergeten een aanzienlijk deel van de Oostenrijkse bevolking) was de "Anschluss" niet zozeer de annexatie van een souverein land, maar het rechtzetten van een historische fout. Oostenrijk hoorde bij, en in het Duitse Rijk ("Groot Duitsland").

Asteroid-B612 | 29-06-21 | 12:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat zelfingenomen mondje van Lucassen moet onder handen genomen worden door Patrick Bateman

BASinnic | 28-06-21 | 22:23 | 2

Ik moest lachen maar ik denk niet dat deze tegel een lang leven beschoren is. :)

knutsel_ | 28-06-21 | 22:48

Aha een Bret Easton Ellis fan!

Zuma | 28-06-21 | 22:49

De stukjes van Leo Lucassen roepen herinneringen op aan eeuwen geleden, toen de aristocratie, geleerden en welgestelden de samenleving in "klassen" verdeelden. Lucassen is een "geleerde".

Nuff said

gaffelbaard | 28-06-21 | 22:22 | 2

Er was ook de klasse van “geestelijken”. Mannetjes met net zo’n zelfingenomen mondje als Lucassen die vanuit hun zelfverklaarde speciale band met god, het volk de maat nam

BASinnic | 28-06-21 | 22:27

Een schapper is het , weten doet hij niet veel

wolfke | 28-06-21 | 23:13

Dan ben ik maar een racist. En mijn dochter is minder "wit" dan de jouwe, Leo.

Asteroid-B612 | 28-06-21 | 22:04

Verzin nog een leuke term, zodat echt niemand meer weet waarover het gaat. Buitenboord-Nederlanders.

Wim Venijn | 28-06-21 | 22:02

Deze man is ziek in zijn hoofd.

mr_awesome | 28-06-21 | 22:01 | 1

Ach weer zo'n links zelfpijpertje. U kent ze ondertussen toch, links lullen, rechts vullen. Dan heb ik het nog niet over zijn werkgever pulpzender RTL en zoiets moeten we dan met z'n allen serieus nemen?

Waar-is-niets | 29-06-21 | 09:05

Onder buiten-Nederlanders versta ik Belgen.

wanneer gaan we dat geile België eens annexeren?

Transgender-Airlines | 28-06-21 | 21:59 | 2

België annexeren? Lijkt me een slecht plan. Gaat alleen maar veel geld kosten. België produceert niet zo veel, afgezien van vele uitstekende biertjes, heerlijke pralines, en goede wielrenners. Maar uiteindelijk moet er alleen maar geld bij, net als die klote-eilandjes in de Caribbean.

Dr_Johnson | 28-06-21 | 22:07

Inderdaad, overdreven gedoe, ligt niemand wakker van. Dan kun je je overal wel over opwinden. Is het café nog niet open? De van Oefs zitten op het dorpsplein pizzocherri te eten en naar France-Suisse te kijken. Franse blamage in de maak.

van Oeffelen | 28-06-21 | 21:58

Buiten-Nederlander?
Dat riekt naar: Surinaamse mannen hebben een “buiten-vrouw”. Dat komt door hun leven op de plantages, als slaafgemaakten. Die Leo Lucassen is wel een hele vieze crypto-racist!!!1!!

Analia von Solmsch | 28-06-21 | 21:56

Ik snap de laatste zin niet, maar misschien ben ik de enige.

laurentius | 28-06-21 | 21:55 | 1

Grammaticaal rammelt de zin, maar je kunt precies de bedoeling van de schrijver er uit halen.

Analia von Solmsch | 28-06-21 | 21:58

De VVD rot komen we niet vanaf tot Rutte is opged*nderd.
Ze noemen de rot heden ten dage Rutte doctrine.

likdoorn | 28-06-21 | 21:55

Als het 'buiten-Nederlanders' zijn - wat doen ze dan hier?

bisbisbis | 28-06-21 | 21:49 | 4

Mijn dochter is buiten-Nederlander. Die woont in Australië.

eentweehuppekee | 28-06-21 | 22:06

Het ongestoord incasseren van uitkering en toesla- oh wacht.

LangeTijdGeleden | 28-06-21 | 23:30
▼ 1 antwoord verborgen

De wortel van het asiel/vluchtelingenprobleem is vooral dat in veel van het Midden-Oosten en Afrika de mentaliteit is: baas of slaaf. Dat wordt dus knokken. De verliezers (die meestal ook die mentaliteit hebben) opnemen in Europa is dweilen met de kraan open.

Die mensen moeten anders gaan nadenken. En daar zijn zij zelf verantwoordelijk voor. Wij kunnen het goede voorbeeld geven, ze onderwijzen in democratie en rechtsstaat, tolerantie, vrijheid van meningsuiting, rationalisme, kritisch nadenken, en ademhalingsoefeningen, tot tien tellen als je boos bent, compromissen sluiten. (Overigens ben ik niet voor neocon gedoe, een land met tanks binnen rollen 'om democratie te brengen'.)

In die landen moeten net als in Europa is gebeurd, goed opgeleide mensen opstaan die besluiten een einde te maken aan het tribalisme, corruptie en achterlijkheid. Nou ja, van mij moet het niet. Zie het als een tip.

Rest In Privacy | 28-06-21 | 21:49 | 1

Nederland is één van de weinig landen die een soort loyaliteit eist van haar burgers en werknemers. De belastingen, afdracht voor pensioen en andere kosten zijn hier zo torenhoog dat daar alles op is berekend.
Nog geen 2 landsgrenzen verder (Frankrijk) is de werkmentaliteit al weer helemaal anders.

Onze deugmeute denkt vaak dat alle geïmporteerde personen hier wel even heen komen en zich aan zullen passen aan onze werk mentaliteit.
Dus niet.

In verreweg het grootste deel van de wereldbevolking werk je een jaar of meerdere jaren lang en daarna ga je met dat gewerkte geld er een jaar of meerdere jaren tussenuit met wellicht af en toe wat klusjes. Soms beetje reizen, maar volop genieten voordat je weer jezelf ergens een jaar of meerdere jaren bind.

Hier zijn in die landen de belastingen en vaste lasten ook op berekend. Dit is ook een reden waarom die één munt voor alle landen zo'n ongelofelijke faal is.

In Afrika is het zelfs nog erger. Veruit t grootste deel van donkere Afrikanen kunnen niet sparen. Zodra zij werken, willen ze achteraf geld zien en zodra zij geld krijgen zijn ze pleite en komen de volgende dag niet terug. Hun bazen moeten hun geld voor hen opzij zetten en wellicht zelfs voor ze sparen om ze een beetje te motiveren om te blijven werken. Het is echt bizar om te zien. Voor ons dan.

LangeTijdGeleden | 28-06-21 | 23:37

Jezus, als je die foto ziet, weet je al genoeg. Het enige dat ik nog mis, is een jolig, kijk mij intellectueel zijn, los om de schouders geslagen sjaaltje.

Deksmaat | 28-06-21 | 21:47 | 5

Papa, wat is een pruillip? Wacht even, ik pak even een foto.

Rest In Privacy | 28-06-21 | 21:51
▼ 2 antwoorden verborgen

“buiten-Nederlanders”

Heeft Leo die term zelf 'gemunt'? De tigste poging om een eufemistische term te verzinnen voor lieden 'met een migratieachtergrond'?

Kijk, 'allochtonen' is allang verboden; Amsterdam heeft de term bij de ambtenarij al een tijd geleden in de ban gedaan. Wat je daarna in de loop der jaren tegenkwam varieert van 'nieuwe Nederlanders' tot 'medelanders' tot 'transnationalen', en nu dus “buiten-Nederlanders”.

Leo Lucassen is een getikteling. Hij heeft geen enkele binding met de realiteit. En ik probeer echt af en toe de 'andere kant' te begrijpen, hoor. Van Lucassen heb ik een paar jaar gelden het boekje 'Voorbij Fort Europa, een nieuwe visie op migratie' gelezen (2016; samen met Henk van Houtem). En als je daarin hun zg Tienpuntenplan leest, dan weet je: indien dat onverkort wordt uitgevoerd, betekent dat de ondergang van Europa.

Fort Europa is het enige dat ons nog kan redden. Als je niks doet, of de onzalige plannen van Van Houtem en Lucassen implementeert, betekent dat dat elk jaar wordt zoals 2015: 1,2 miljoen derdewereldlanders die binnengolven, en dat worden er elk jaar meer en meer. Kortom, de Ondergang van het Avondland. Moeten we niet willen.

Dr_Johnson | 28-06-21 | 21:46 | 5

@van Oeffelen | 28-06-21 | 22:01: ja dat had ik dus al gepost om 21:56, ik ga even kijken of mijn portemonnee niet weg is, je jat alles, behalve fatsoen.

Analia von Solmsch | 28-06-21 | 22:08

Als je met Fort Europa landen als Hongarije en Polen bedoelt, dan geef ik je gelijk. Maar als je met Fort Europa de EU bedoelt, dan komt je van de koude kermis thuis.

loser | 29-06-21 | 09:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik denk wel dat mensen die makkelijk zonder toeslagen kunnen, vaker empathisch en ethisch vermogen missen, gezien zij teveel vermogen hebben vergaard.

Neuth | 28-06-21 | 21:45 | 1

Absoluut waar.

vluchtelingallergie | 28-06-21 | 21:50

Leo kan dan wel een mening over allochtonen hebben. Bestaan er ook foto's van allochtonen die Leo omarmen want helemaal met Leo eens?
Leo is altijd alleen. www.google.com/search?q=leo+lucassen&...

Leptob | 28-06-21 | 21:44

Leuk ook altijd om dingen terug te rekenen naar aantallen/ percentages binnen de gehele EU. Foutje daarin is dat bv asielzoekers niet netjes over alle EU landen verdeeld zijn.

Lorejas | 28-06-21 | 21:43 | 2

Het negeren van de mate van culturele verschillen, manke vergelijkingen met gebeurtenissen uit het verleden, onderzoeksresultaten zo verschmerzen dat deze goed passen bij de eigen ideologische agenda, dat is waar de 'wetenschapper' Lucassen m.i. in uitblinkt.

therealbraindump | 28-06-21 | 21:54

Yeps. Heel doorzichtige truukjes.

Lorejas | 28-06-21 | 22:00

Kssst! Ga een sweg enge man.

Piet Karbiet | 28-06-21 | 21:42

Ik geef toe, ik heb VVD gestemd. De toeslagenaffaire was in maart natuurlijk al bekend, maar ik kom niet in aanmerking voor enige toeslagen, dus dat speelde niet mee in mijn overweging.
Discriminatie op de arbeidsmarkt was ook niet echt een issue voor mij.
Immigratie ook niet. Er zijn geen huurwoningen hier in de buurt dus die ene buitenlander die hier woont heeft gewoon een goede baan.
Van de partijen die reëel kans maken op regeringsdeelname geeft de VVD de kans op de laagste belastingen. Dus ja, dat was het wel.

koeberg | 28-06-21 | 21:41 | 3

Goh, vvd en lagere belastingen … dan leef je wel onder een kaasstolp!
Of heb je toevallig een multinational op je naam? Ja dan kun je rekenen op een zeer gunstig belastingklimaat hier.
Ik ben even bananen plukken … groeien volop op de Zuidas.

Analia von Solmsch | 28-06-21 | 22:02

"VVD de kans op de laagste belastingen." Laat je zelf nakijken

Zwizalletju | 28-06-21 | 22:12

Leo Lucassen? Is dat niet de pseudoniem van hoogleraar Diederik Stapel?!

Iets met "buiten-medelanders" die van het eten van rood vlees egoïstische hufterig gedrag vertonen.

KlaagGraag | 28-06-21 | 21:37

Misschien hebben deze mensen niet op andere partijen gestemd omdat het programma ze niet aan staat. Er zijn meer belangrijke thema's in dit land. Wat zegt dit over andere partijen dat zij ondanks de toeslagenaffaire, niet gegroeid zijn.

Keutels | 28-06-21 | 21:34

Ik ken een blank gezin. Dat in deze shit zit. Man en vrouw die keihard werken. Sommigen vinden die mensen dom omdat ze aan het 'overheidsinfuus' zitten want afhankelijk van toeslagen.
Toeslagen zijn toch gewoon bedragen die minder aan belasting in rekening hadden te hoeven worden gebracht? Ja, zo leg je mensen ongewild aan een overheidsinfuus.

Leptob | 28-06-21 | 21:34 | 1

Juist!

ChalinaRosa | 28-06-21 | 22:12

"En mensen die hen de helpende hand uitsteken lopen het risico vervolgd te worden. Zo werd onlangs de in Griekenland woonachtige Nederlandse journaliste Ingeborg Beugel opgepakt omdat ze een 23-jarige Afghaanse vluchteling in haar flat heeft opgenomen. "

Hey dacht hij, ik heb wat....

neonreclame | 28-06-21 | 21:31 | 2

Hij naar zn matties appen:
joh, je gelooft dit nooit, kijk mij hier, huis en chick, kom ook....

Is dit nog nieuws? | 28-06-21 | 21:41

@Is dit nog nieuws? | 28-06-21 | 21:41:

Dat dus...

neonreclame | 28-06-21 | 21:43

Irritante omweg van Leo om via de toeslagenaffaire massa-immigratie te promoten.
Alsof die dingen ook maar iets met elkaar te maken hebben.

Ruimedenker | 28-06-21 | 21:31 | 1

Grappig hoe rechts altijd wordt beschuldigd van het geloven in gestoorde complottheorieën.

Transgender-Airlines | 28-06-21 | 21:35

Leo wil aardig gevonden, want hij heeft geen vrienden.

Astroturfer | 28-06-21 | 21:31 | 3

Hij ziet er ook uit alsof hij nog steeds wraak wilt nemen op de pestkoppen van vroeger.

Keutels | 28-06-21 | 21:35

Hij zit dan wel weer soms bij Buitenhof. U niet (aanname).

Leptob | 28-06-21 | 21:39

@Keutels | 28-06-21 | 21:35: Het is in ieder geval ressentiment. Of denk je nou echt dat ie zo veel geeft om asielzoekers. Nee, lekker bestraffend en beschuldigend toespreken, dat drijft 'm.

Rest In Privacy | 28-06-21 | 21:58
-weggejorist-
Ggraisdaik | 28-06-21 | 21:30 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik zou een andere foto kiezen.

Transgender-Airlines | 28-06-21 | 21:29 | 3

Inderdaad. Van de achterkant. Ik heb dezelfde bril. Straks roepen ze Leo naar mij.

Leptob | 28-06-21 | 21:35

@Leptob | 28-06-21 | 21:35: het lijkt alsof iemand een gezicht op een kut heeft getekend

Transgender-Airlines | 28-06-21 | 21:36

Enige tijd een gesprek gehad met iemand die aanhanger was van de PvdA. Die had je toen nog. Hij kon zich niet voorstellen dat iemand bij hem in de buurt PVV stemde. In de buurt hadden ze immers geen last van de buitenlandse culturen. Dat iemand uit een volksbuurt PVV stemde begreep hij wel maar had er geen begrip voor. Migranten waren prima zolang hij er in zijn buurt maar geen last van had. Typisch een links mens dus.

metdedag | 28-06-21 | 21:29

Tsja, dat krijg je als de juf niet tegen domme jongetjes zegt dat ze dom zijn wegens zielig maar ze alleen maar blij aanmoedigt en zo uiteindelijk driekwart van de bevolking als """hoogopgeleid""" kwalificeren, en hun misplaatste gevoel van superioriteit ook nog eens aanwakkert door massaal volk te importeren met een IQ rond de 70 en geen enkele fatsoenlijke opleiding maar wel een barbaarse cultuur: beschaafde """"professors""" zoals Ome Leo.

OverdaanDerOnderheid | 28-06-21 | 21:28

Het zou mij verbazen als die Lucassen überhaupt twee maten heeft.

Quib | 28-06-21 | 21:28

Mag ik even? Eventjes terug mijn dochter van 9 op bed gebracht, maakt zich vreselijk druk over een op handen zijnde opdracht, die ze verdomd goed onder de knie heeft. En toen kwam het, vriendinnetje van haar had op school aan d'r gevraagd waarom ze wel niet zo goed haar best deed op school, waarop mijn meisje zegt dat ze wil leren, om later een goeie baan te krijgen want dan kan ze, en nu komt het, een eventuele medische behandeling van papa of mama later betalen en eventueel ook nog eens in huis nemen. Het was weliswaar in iets andere bewoordingen.

Antwoord vriendinnetje, eveneens 9, je hoeft helemaal niet te leren, als je geen werk hebt, krijg je gratis geld.....

Zucht...

Ik neem een pizza, ben net klaar met het huishouden, vriendin ziek, net een vaccin gehad. Gniffel, die zit in de medische wereld.

Sorry.

GKJP | 28-06-21 | 21:28 | 5

@Is dit nog nieuws? | 28-06-21 | 21:30: Die mag het dan wel snappen, maar dan is er toch iets goed fout? Ik heb zo'n zoon, altijd gewerkt, maar altijd na het zoveelste contract, dacht no.3, anderhalf jaar, steeds bij verschillende bedrijven, en daarna kun je opzouten. En toen ontdekte hij dat hij met huurtoeslag en zijn uitkering eigenlijk net zoveel kreeg als toen hij ervoor werkte. En zo iemand stimuleer je niet meer om te gaan werken, en dan kun je lullen als Brugman; wanneer je promotie maakt, of er langer werkt krijg je meer loon. Werkte niet, en zo iemand gaat dus nooit meer aan de slag ergens, hij levert niets in, dus is hij ook niet meer gemotiveerd om een baan te zoeken. Maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat alle jongeren lekker thuis blijven zitten, beetje gamen en lang leve de lol?

Koffieleut | 28-06-21 | 21:45

@Koffieleut | 28-06-21 | 21:45: Ik ben het eens. Alleen dat is de realiteit.
Gratis geld. Waarom werken? Carrière in drugs of rappen, dat is het hedendaagse idool. Oh of influencer.

Is dit nog nieuws? | 28-06-21 | 21:51

@Is dit nog nieuws? | 28-06-21 | 21:51:

Mentaliteit!! Daar schort het tegenwoordig aan. Ik ben verdomde trots dat die van mij het hebben, verdomme, madam zei zelfs dat ze eerst geld genoeg wilde verdienen en hebben, alvorens ze kinderen zou nemen. Negen jaar! Naar mijn weten hebben we het nooit verteld, maar vriendin en ik hadden dezelfde instelling. Daarom kregen we ook pas laat kinderen.

Mentaliteit.

GKJP | 28-06-21 | 22:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Het zijn ook niet de kiezers van de VVD of D66 die het beleid in stand houden?

Hier sla je de plank mis van Rossem. Natuurlijk houden ze het beleid wel in stand. Met hun stem. Democratie. VVD en D66 worden door hun kiezers beloond voor het gevoerde (wan)beleid.

Misschien zijn heropvoedingskampen toch wel een goed idee. Waar is het mis gegaan? Hoe?

Rest In Privacy | 28-06-21 | 21:28

Leo Lucassen schiet graag een tikje door. Je moet maar durven: Ingeborg Beugel, Urker 'volkscultuur', mishandelingen door Hongaarse en Griekse grenswachten en de 'Europese waarden' er binnen twintig zinnen bij te slepen in een kromme vergelijking die inzichtelijk zou moeten maken waarom de toeslagenaffaire de Nederlander aan de reet zou roesten - dat doet het niet, Lucassen, de mensen hebben alleen even corona aan hun kop EN de wetenschap dat als je op het Museumplein gaat staan, de kans groot is dat je het portiek van het Concertgebouw wordt ingemept. Waarom, oh waarom, oh waarom krijgen pisvlekken op de wetenschapsbeoefening als Leo Lucassen (en: Martijn de Koning) toch telkens weer een platform?

bisbisbis | 28-06-21 | 21:27

Ik denk dat hij wel gelijk heeft.
Op de NPO, in de media of bij Maurice de Hond antwoord natuurlijk iedereen dat hij het ermee eens is dat de "buiten-nederlanders" er zijn of nog steeds komen. Zeggen ze er zelfs vaak ongevraagd bij dat de overgrote meerderheid het goed doet, wat dat ook moge zijn, werken, of de weg weten naar uitkeringen en subsidies.
Maar als je zeker weet dat de vragensteller geen deugneus of van de moraalpolitie zou zijn, zal de meerderheid inderdaad toegeven weinig of niks te hebben met die groep.
Hoe kun je dit echt nagaan als we gekneveld zijn door de gedachtenpolitie. Zou Theo van Gogh bijvoorbeeld gezegd kunnen hebben.

G.M.I.M. Pet | 28-06-21 | 21:25

Leo is het soort schrijver dat denkt dat zijn stukjes deugprozo
steekwaardig zijn, zodra hij er zelf een stijfje van krijgt!

TijdelijkOptimist | 28-06-21 | 21:25

Zodra je een premier hebt die zegt naar eer en geweten gehandeld te hebben, terwijl dat ging om liegen en niet om een mensenleven te redden of iets in die trant. Dan kun je slechts concluderen dat die persoon eer noch geweten bezit. Je kunt dit doortrekken dat eenieder die het moreel oké vindt om geassocieerd te worden met deze persoon of dat niet erg te vinden ook van een extreem discutabel moreel kompas of zelfs gebrek daaraan te bezitten.

zhirek | 28-06-21 | 21:23

Leo heeft het weer bij het verkeerde eind. Veul witte medelanders kan die hele huilie huilie toeslagenaffaire aan de tollie roesten omdat ze het toch niet krijgen omdat deze vooral gebruikt werd door anderskokenden die toch geen VVD stemden. En witte medelanders die geen aanspraak konden maken wel.

Graaf_van_Hogendorp | 28-06-21 | 21:22

Is Lucassen een beetje van de Gloria Wekker lijn: de feiten maken niet uit om een punt te maken en objectiviteit is een wit patriarchaal ding.

SterF... | 28-06-21 | 21:21 | 1

Het is het nieuwe anti-racisme
elke ongelijkheid valt altijd terug te redeneren naar blank racisme, in plaats van bijvoorbeeld een falende overheid met een te groot ambtenarenapparaat.

Transgender-Airlines | 28-06-21 | 21:32

Gewoon lekker doorregeren met dezelfde coalitie als de vorige keer. Dat is de wens van Rutte.
Met Mark natuurlijk als grote roerganger.
En iedereen vindt het best.
En zo niet?
Jammer. Over 4 jaar mag u weer stemmen.
Democratie.

Is dit nog nieuws? | 28-06-21 | 21:21 | 1

En stemt u gewoon weer hetzelfde.
Want verandering, dat moeten we niet willen met z'n allen.

jemagookniksmeer | 28-06-21 | 21:22

Er zitten verschillende kanten aan. Inderdaad eentje die Lucassen noemt; veel Nederlanders zijn niet zo geïnteresseerd in het leed dat heel veel mensen is aangedaan. Dat is wel zorgelijk want het gaat om het fundament van een vrij democratische samenleving waar de burger niet op dictatoriale wijze gekenschetst mag worden zoals dat in Ongekend Onrecht wel het geval was.

Van Rossem heeft gelijk dat de verantwoordelijkheid in eerste plaats ligt bij VVD, d66,CDA, pvda de betrokken partijen, niet bij de kiezer.

Dan is er ook nog het steeds weer terugkerende euvel van een zeer gebrekkig vermogen tot logisch redeneren bij Lucassen. Hij stelt dat de kiezers van VVD en D66 dus dit beleid in het zadel houden, maar hij kijkt alleen naar die partijen terwijl die iets van ruinpm een derde van de TK zetels hebben. Er zijn tal van andere kiezers en waar stemmen die voor? Ook daar zal het zijn dat die toeslagen affaire onbelangrijk is (gl, dieren, volt). Er zijn veel mensen die wel zorgen dan wel woede hebben over het afbraakbeleid in dit land en hoe een politieke elite de buitenstaanders negeren. Kiezers stemmen wel op SP, PVV, DENK (ja die ook, JA21, Forum, Bij1 (ja die ook). Een hoop zetels bij elkaar, maar ja grotendeels genegeerd en dat vindt Lucassen weer prima.

Nuuk | 28-06-21 | 21:20 | 2

Het is niet de taak van de kiezer om de regering te controleren. Daar hebben zij de tweede kamer het vertrouwen voor gegeven. De tweede kamer heeft verzaakt, en doet dat al decennia, maar de partijen worden daar gel genoeg niet op afgerekend. Ik hou het op een combinatie van gebrek aan interesse/ empathie voor slachtoffers van misdadig beleid en gebrek aan kennis. De meeste mensen weten niet eens hoe de verhouding parlement/ regering hoort te zijn.

jemagookniksmeer | 28-06-21 | 21:26

Mijn broertje woont in Singapore. Dat lijkt mij een buiten-Nederlander. Maar ik zal het vast niet goed begrepen hebben.

wapster | 28-06-21 | 21:20 | 4

@Is dit nog nieuws? | 28-06-21 | 21:21: waar buitenlanders worden uitgebuit en achtergesteld.

jemagookniksmeer | 28-06-21 | 21:30

@Is dit nog nieuws? | 28-06-21 | 21:21:
En Nederland is een ""democratie"".

vliegende knorrepot | 28-06-21 | 21:37
▼ 1 antwoord verborgen

Ik weet weer precies waarom ik al een tijdje mij niet lekker voelde bij RTL nieuws.

Leptob | 28-06-21 | 21:14

Is Nederland nou een open samenleving of een open inrichting?
(Ik vraag dit voor mijn kamergenoten, Julius Caesar en Napoleon.)

Mr_Natural | 28-06-21 | 21:13

Ik voel me ook een buiten-Nederlander. Ben gek op kamperen en barbecueën.

Sexopolis | 28-06-21 | 21:13

Real politici. Ze kunnen er niet tegen dat in een democratie totale verantwoording verschuldigd is en het om de inhoud gaat.

Waarom? Ze bestaan zelf bij gratie van kringetjes en vriendjes en voegen wezenlijk niets toe.

De verwarde man | 28-06-21 | 21:11 | 1

real of reál?

MaarFeitelijk | 28-06-21 | 23:42

Ik snap werkelijk niet waarom Lucassen überhaupt nog gevraagd wordt voor een column of interview. Die man is zo overduidelijk activist in plaats van wetenschapperT.

knutsel_ | 28-06-21 | 21:11 | 4

Journalisten hebben ook een laag opleidingsniveau (HBO-). In het land der blinden is....

metdedag | 28-06-21 | 21:34

Uw fout is te denken dat het doel van de media is de burger zo objectief mogelijk en compleet mogelijk te informeren al dan niet gemotiveerd uit een ideologisch standpunt. Het is gewoon ordinaire propaganda en mensen als Leo komen daarin goed van pas.

Incitatus | 28-06-21 | 22:27

Vraag me dat ook al jaren af en denk dat alle hieronder genoemde verklaringen juist zijn. Wat een heerlijk gratuit stukkie weer van die dweil Lucassen. Hij lijkt een soort reversed Wilders: altijd en overal xenofobie en racisme roepen en nog niet met het begin van een realistische oplossing komen.

2tribes | 28-06-21 | 23:01
▼ 1 antwoord verborgen

Maar had hij die chick nou al even tegen keukentafel gezet?

Ir. Wilhelmus | 28-06-21 | 21:10 | 2

Dat was Shit Lucassen. Niet dat het veel uitmaakt, de een deugt net iets meer dan de ander.

De verwarde man | 28-06-21 | 21:12

@De verwarde man | 28-06-21 | 21:12:
balen voor Leo

Ir. Wilhelmus | 28-06-21 | 23:38

Ik ken erg veel mensen die op D66 hebben gestemd en dat zijn voornamelijk linkse stemmers (sp, groenlinks etc) die naast het rechtse VVD een grote partij met linkse waarden wilden neerzetten.
Dit zijn twintig- tot veertigers. (Voornamelijk zorgcollega's, stagiaires).

letopuwzaak | 28-06-21 | 21:10 | 4

En mocht er straks bij GL, PVDA of SP weer een sterke persoonlijkheid opstaan, dan stemmen ze net zo vrolijk weer op die partij.

FrankVeer | 28-06-21 | 21:33

Je kent veel mensen die op D66 hebben gestemd die links zijn? Joh, echt?

Leptob | 28-06-21 | 21:38

En de grap is dat deze mensen voorop de barricaden staan om crimineel george Floyd op te hemelen, of zoals deze week met de regenboogvlag in de hand Hongarije de maat nemen. Wanneer er dan echt institutioneel gediscrimineerd wordt door de overheid, mensen kapot gemaakt en gezinnen gesloopt, dan hoor je niets dan krekels. De daders komen er mee weg en de verantwoordelijke politici worden door deze mensen herkozen. Ik snap niet hoe dat werkt in die bovenkamers, maar ik kan er geen chocola van maken.

Incitatus | 28-06-21 | 22:12
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ga zo verder lezen. Maar als het gaat over met twee maten meten... Ja, dat doe ik regelmatig. Junior mag niet alles wat ik mag. En ik mag niet met blauwe lampen rijden terwijl de politie het wel mag. Ja Leo, Nederlanders meten met 2, nee misschien wel met 222 maten.

Leptob | 28-06-21 | 21:09

Leo Lucassen is een mentaal behepte deugneus, gevrijwaard van de zegeningen van de multikul, en volledig blind voor de te neergang die het veroorzaakt. Deugen moet hij, en deugen zal hij, ook al zijn zijn 'argumenten' nog geen koude drol waard.

"Na mij de zondvloed" verkondigt boomertje Lucassen. Deze vloed komt met 500 per week.

Rest In Privacy | 28-06-21 | 21:08 | 3

Maar oh wee als er een 'buiten Nederlander' te dicht bij Deugmens Lucassen in de buurt komt wonen. Dan geldt het 'not in my back yard beginsel' en procedeert Leo desnoods tot aan de Raad van State om ze weer weg te krijgen.

ClintOstwald | 28-06-21 | 22:14

@ClintOstwald | 28-06-21 | 22:14: Ja ik ben ook wel benieuwd hoeveel buiten Nederlanders in zijn wijk wonen of op zijn faculteit werken. Dat laatste kan ik me dan nog wel voorstellen...

2tribes | 28-06-21 | 23:05

Lucassen heeft gewoon gelijk in de zin dat mensen met twee maten meten. Voor zichzelf zijn ze met veel begrip en steun. Voor anderen zijn ze handhavend rechts.
Wanneer hun kindje een steen door de ruit van de buren gooit is het kattekwaad, doet een kind van een ander zoiets dan is het een jonge crimineel en moet diens familie uitgezet worden.

MaarFeitelijk | 28-06-21 | 23:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen