achtergrond

Geenstijl

Een bavianen-kamp overvallen, levensvragen en polyamorie met laatste jager-verzamelaars

Ja, deze makker kwamen laatst dus tegen en nu moeten we het wel met u delen.

Want deze drie videos konden we dus alleen maar bingen, allemaal met dank aan avonturier Mike Corey van YouTube-kanaal Fearless&Far. Vids zijn tussen de 1 week en drie maanden oud, maar soms heeft iets een eeuwigheidswaarde waardoor we het alsnog tot de waan van de dag rekenen. Want hoe vaak zie je door een go-pro op het hoofd van een Hazda-jager-verzamelaar (wiki) te Tanzania hoe deze een bavianenkamp binnenvalt terwijl z'n jachthonden hem voorbij snellen, een bijennest uitrookt, een witte vleermuis uit de lucht schiet, een hertje met z'n blote tanden de nek doorbijt, ongeveer exact zoals uiteindelijk al onze voorouders dat ooit deden. Ohja, en go-pro's op die jachthonden zelf!

Na de breek Mike's bijzonder hartverwarmende bezoek van 24 uur aan de semi-nomadische Himba-stam (wiki) te Namibië, waar gastvrijheid blijkbaar iets verder gaat dan een koekje bij de koffie. Dus als reaguurders echt onverrichterzake heel Tinder uit-geswiped hebben, dan weten ze waar hun heil ligt . Over de hele linie een bindende kijktips.

Instant update: bavianenjacht deel II dropte zojuist. Ditmaal wordt o.a. een boom via de met bijen bezaaide binnenkant beklommen, en nog meer premodern vertier. Alles voor de honing! Doodziek boogschot vanaf 50 meter dwars door baviaan heen op 21:33.

Bavianenjacht deel II - nu succesvol - dropte toevallig 2 uur geleden!

"LIVING with the HIMBA TRIBE for 24 HOURS"

"Asking Hunter-Gatherers Life's Toughest Questions"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.