achtergrond

Geenstijl

Van Roosmalen rookt laatste restje Klaver op

Begraven bij Nieuwsuur, opgegraven door Van Roosmalen en weer gecremeerd

Toch nog even één keer over de gamechanger in de groene hoek van de kleurenwaaier, de faliekante afgang van Jesse Klaver bij Nieuwsuur, die niet alleen door de excellerende presentator Jeroen Wollahs werd ontmanteld, maar met zijn duikgedrag, zijn doorzichtige wedervraagjes en zijn onsympathieke jij-counters tevens een stok in het wiel gedrukt kreeg door drie vlijmscherpe 'kritische kiezers'. Terwijl het demasqué nog nagalmt in de wandelgangen van het internet en ze bij GroenLinks crisisberaad zullen houden over hoe ze deze kleine kernramp in de laatste week nog kunnen rechtfietsen, strooit Marcel van Roosmalen de bij een biomassacentrale opgeveegde as van Jesse Klaver uit in de kantoortuin van GroenLinks, als voedingsbodem voor een nieuwe progressieve politiek. Want de huidige, die is stuk. Het tijdperk Klaver, lieve mensen, is VOORBIJ.

Waarom journalistiek? Omdat de vraag vaak belangrijker is dan het antwoord. Gisteren in Nieuwsuur een prachtig voorbeeld hiervan: Klaver: Het is aan de vrouwen om de boerka wel of niet te dragen. Jeroen Wollaarts: Hebben de vrouwen die regels gemaakt? Klaver: Nee.

442
Reply

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Dit krijg je er nou van

BESLUIT: Voor het eerst in 47 jaar zal ik geen GL [incl voorloper PSP] stemmen. De redenen: onvoldoende tegen biomassa; in theorie voor, in de praktijk tegen windmolens; tactisch onbenul; tegen een goede opvolger voor de Wob.

32
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.