achtergrond

Geenstijl

Krakaka. Dodelijke schietpartij op klaarlichte dag

STAD VAN DE HOOP

Er heeft weer eens iemand het braaksel van de ratelslang gegeten: in Amsterdam-Zuidoost is op klaarlichte dag een persoon gepopt. Persoon zo dood als een pier, killer on the loose, helikopters boven de stad, speurhonden, de hele mikmak. U kent het wel. Of, zoals ze dat in de Stad van de Hoop noemen: donderdag. De overledene zou de 56-jarige Martin van de Pol, alias Polletje, zijn. Een beruchte crimineel, moordenaar ('toevallig' was zijn mededader gisteren in het nieuws) en (voormalig) leider van de harde kern van Ajax. "Van de Pol kreeg 15 jaar celstraf voor het doodschieten van vier mannen in een seksclub in Haarlem in 2000. De rechtbank had hem aanvankelijk levenslang gegeven. Hij werd ook na zijn straf met vuurwapens gepakt en werd vervolgd voor meerdere geweldszaken." Gezellige vent, dus.
UPDATE: "Van de Pol had volgens buurtbewoners net zijn dochtertje van 7 van basisschool De Schakel gehaald, iets verderop in dezelfde straat, zoals hij vaker deed. Een onbekende wachtte hem op en zou hem door het hoofd hebben geschoten."

Het slachtoffer is komen te overlijden. De omgeving is afgezet. Meerdere eenheden zijn nog op zoek naar de verdachte, die mogelijk is gevlucht in de richting van de Dolingadreef. Speurhonden zijn onderweg naar de plaats delict en de politiehelikopter wordt ingezet.

16
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.