Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vlammend betoog Wilders: 'Willekeur en chaos'

Zonder complotten. Zonder stomme petities. Zonder spreekbuis van antivaxxers. Maar een rechttoe, rechtaan politiek betoog.

Tien jaar Rutte en 25 jaar zorgprivatisering hebben geleid tot een bestuur-via-spreadsheet in plaats van hands-on-the-bed-sheets, een zorgsysteem waarin middenmanagers en uurtje/factuurtje-consultants er met de leasebakken en de taxpoet vandoor gaan, waarin toeslagsystemen tot bureaucratische bottlenecks leiden die meer kosten dan opleveren en waarin de fraudegevoeligheid een internationale reputatie heeft opgebouwd waarmee ze van Polen en Roemenië tot Turkije en Marokko feest vieren. En toen kwam er een pandemie en omdat de daadwerkelijke zorgverlening is ondergewaardeerd en ondergefinancierd, moet nu het hele land kapot belast worden met lockdowns om te zorgen dat een door de politiek al lang afgebroken zorg niet overbelast raakt. Alsof het allemaal onze schuld is (nou ja wij stemmen op dat tuig), rammen de campagnevoerende gezinsmannen van het CDA en de bankiers van de fiscale onderwereld van de vvd nu een sloopkogel door de winkelstraten van het retail-MKB en tegen de etablissementen van de horeca-uitbaters, en wordt Nederland thuis opgesloten op de donkere dagen dat we elkaar (sociaal, mentaal en economisch) het hardste nodig hebben.

Maar Schiphol blijft open, de kerken blijven open, de moskeeën blijven open en zelfs de migratiegrenzen blijven open, want de bedrijfsvoering van Bente Becker is kennelijk essentieel. Mede omdat twintig boze wappies hEt FaTsOeN niet konden opbrengen om MinPres even uit te laten praten in zijn Torentjestoespraak waarin onmacht & onderdrukking leep en gewiekst verpakt werden als overmacht & solidariteit, staat de coronakudde nog te klappen ook, voor deze "politieke prestatie". Demonstraties tegen vrijheidsberoving worden onderdrukt, maar bidden is een grondrecht - leg het ons maar uit, want wij zullen wel te dom zijn om te snappen waarom god in de Grondwet boven het individu wordt gezet door Rutte en zijn leger radeloze bureaucraten dat iedere maand op de 24e hun schaal 12 gestort krijgt zonder zich ooit écht zorgen te hoeven maken hoe zo'n lompe lockdown hun leven, inkomsten en toekomst overhoop haalt. En als die economie dan met donderend geraas in elkaar stort, ach: je vindt altijd wel weer ergens een massa belastingbetalers om de rekening onder de neus te drukken. Vaccins tegen volksverlakking, wanneer?

Reaguursels

Inloggen

De recente stijging van het aantal besmettingen na een aanvankelijke daling is volgens mij vooral veroorzaakt door de bomvolle winkelstraten als gevolg van Black Friday. Daar werd vantevoren voor gewaarschuwd en je ziet de forse stijging van het aantal besmettingen binnen de incubatietijd na Black Friday. Na de incubatietijd kelderen de cijfers weer (13 december: 9.924, 14 december: 8.496, 15 december: 6.682; binnen een paar dagen tijd dus een daling van het aantal besmettingen van ruim 33%) en ik ben benieuwd hoe de cijfers zich de komende dagen verder ontwikkelen. Als die dalende lijn zich voortzet is het bewijs geleverd dat bij de laatste golf Black Friday de aanstichter was.

Het is jammer dat ons zo weinig inzicht wordt gegeven waar de besmettingen plaatsvinden. Thuis zou de grootste bron zijn, maar iemand moet dan ergens het virus hebben opgedaan om het thuis te verspreiden. School, werk en sport worden ook relatief vaak genoemd, maar kerken bijvoorbeeld helemaal niet. Het steeds terugkerende geklaag van fanatieke atheisten hier dat de kerken open mogen blijven is onterecht. Waarom zouden kerken moeten sluiten als zij met aangepaste vieringen geen bijdrage leveren aan de verspreiding van het virus?

De kern van het betoog van Wilders is duidelijk: een algehele lockdown is onzinnig en al helemaal nu het virus zich toch al in onze samenleving heeft genesteld. De regering heeft tijd genoeg gehad om uit te zoeken welke bedrijven/instellingen/organisaties het meest kwetsbaar zijn voor de verspreiding van het virus en daar zou een aangepast beleid op moeten worden losgelaten. Het sluiten van alles is onzinnig en brengt alleen maar heel veel materiële en psychische schade. Bovendien zal het virus na de lockdown met dezelfde vaart terugkomen als de overheid ook dan weer achter de feiten aanhobbeld.

jochum1980 | 16-12-20 | 10:30 | 3

Het komt niet dóór Black Friday. Andere evenementen zoals pinksteren, pasen, hemelvaart, demonstraties op de dam, overvolle plekken tijdens de zomer waren ook druk en gingen goed. Het komt doordat 1 van de 2 transmissiemogelijkheden niet onder de aandacht komt. Alle maatregelen zijn genomen voor directe overdracht van het virus: 1.5m, mondkapje en handen wassen.... De andere transmissiemogelijkheid is indirect. Aerosolen, die langere tijd in de lucht blijven bij bepaalde omstandigheden. Die omstandigheden waren, voor enkele dagen optimaal, twee weken geleden. Het OMT negeert die transmissiemogelijkheid, het volk krijgt de schuld omdat we zogenaamd niet aan de regels houden voor transmissiemogelijkheid 1, maar er zijn helemaal geen regels om onszelf te beschermen tegen transmissiemogelijkheid 2. Ik ben zelf inmiddels zover dat ik vind dat het OMT en de politiek, dood door schuld aan hun broek hebben hangen. Wat ze kunnen doen? 1. Geef een maat aan voor luchtkwaliteit. 2 Adviseer bij optimale transmissieomstandigheden (koel en kurkdroog) om tijdelijk thuis te blijven. 3 adviseer instrumenten om de luchtkwaliteit te verbeteren. 4. Reik budget toe uit aan instanties die kwetsbaar zijn en geen geld hebben om de luchtkwaliteit aan te pakken.

zevensprong | 16-12-20 | 10:43

Pas vanaf 1 juli werd het beleid ten aanzien van evenementen versoepelt. Pinksteren, pasen en hemelvaart vallen dus al af, want die dagen vielen op data vòòr de versoepeling. Voor wat betreft de andere evenementen: in de zomer zijn virussen altijd minder actief en dus daalde het aantal besmettingen, al is het virus zelfs in de zomermaanden nooit helemaal weggeweest. Er werd ook toen al rekening gehouden met een tweede golf in het najaar.
Rekeinghoudend met de transmissie van het virus door aerosolen moet je bij de daarvoor optimale weeromstandigheden overvolle winkelstraten voorkomen. Burgemeesters (al ontkent het kabinet dat) vroegen om een verbod van Black Friday. Ook hoorde ik in het nieuws diverse keren vergeefse oproepen van burgemeesters om niet naar de winkelcentra te komen. Veel mensen konden de koopjes echter niet laten liggen en iedereen heeft de beelden kunnen zien van overvolle straten tijdens Black Friday. Door de drommen winkelende mensen was controle op naleving van de maatregels door het winkelpersoneel niet mogelijk. Gecombineerd met de weersomstandigheden was Black Friday dus een prima klimaat voor een snelle overdracht van het virus. Maar wel degelijk het gevolg van Black Friday. Want die weersomstandigheden waren elders ook aanwezig, maar het is wel duidelijk dat het virus regionaal veel harder heeft toegeslagen .

jochum1980 | 16-12-20 | 11:36

@jochum1980 | 16-12-20 | 11:36: Voor 1 juli waren er al heel wat events geweest die erg druk waren en die 0 extra besmettingen opleverden. Met die aantallen van toen, kon je dat prima meten. Maar het weer was tijdens black friday optimaal voor een virustransmissie. Het is inderdaad de combinatie van veel mensen + ideale omstandigheden geweest. Als wij 2 in het OMT zaten dan kwamen we er wel uit. Ik heb nog even gekeken, maar helaas, er zijn geen vacatures ;-) . Een corona weercode, was ook interessant geweest. Black Friday met corona weercode Rood.

zevensprong | 16-12-20 | 14:52
-weggejorist-
kranssen | 16-12-20 | 10:15

wat is die Azarkan dom zeg

St.Peter | 16-12-20 | 09:55 | 1

Ik kan naar zijn geraaskal inmiddels echt niet meer luisteren.

Joffri | 16-12-20 | 11:41

Dat was best dom van Arkazan om te vragen naar waarom Wilders eerst voor lockdown was.
Het antwoord had Wilders keurig van te voren klaarstaan en die kon hij met de bekende luide Wilders-stem teruggooien.

kloopindeslootjijook | 16-12-20 | 08:02 | 1

Azarkan had ook het antwoord op de eerste vraag moeten accepteren... hij verviel met zijn domme vraagstelling alleen maar in herhaling. Óf je hebt het dan niet begrepen, óf je wilt het niet begrijpen en staat er alleen maar obligatorisch te jennen.

Gladiator Fap | 16-12-20 | 12:59

Ik hoop dat iedereen ondanks de bezwaren gewoon zich aan de regels gaat houden. Hoe triest zou het zijn als je met je domme gedrag nu nog iemand om zeep helpt door hem te besmetten met corona terwijl het vaccin voor de deur staat. Ik wil dat in ieder geval niet op mijn geweten hebben. Als je nu iemand besmet draag je de gevolgen daarvan de rest van je leven met je mee.

NemesisNL | 16-12-20 | 07:57 | 3

Wil je deel uitmaken van de oplossing of deel uitmaken van het probleem?

Blijkbaar zijn de mensen die deel van het probleem zijn nogal eens dezelfde mensen die vinden dat het te lang duurt.

kloopindeslootjijook | 16-12-20 | 08:19

@ NemesisNL + kloopindeslootjijook

Wat een lekker gevoel hè, elkaar naar de mond praten. Zo kansloos, nog kanslozer dan marxist prutte en zijn china-virus-wappies en die beruchte vaccins (die normaal 10 jaar ontwikkeling met zich meebrengen, maar nu in paar maanden kunnen).

Ken 2 moeders die door hun kinderen (die hadden anti-lichamen bleek later, terwijl zelf nooit ziek geweest of verschijnselen vertoond) zijn aangestoken, waarbij de vaders niet ziek zijn geworden en ook geen anti-lichamen hebben. Dit terwijl er nota bene speekseluitwisseling met moeders plaats heeft gevonden, terwijl zij besmet (toen nog onbekend) was.

Ik kan mij zo maar voorstellen dat als zij mondkapjes hadden gedragen , dit nooit was gebeurd............ oh nee wacht, mondkapjes helpen natuurlijk alleen bij personen met slim gedrag die deel uitmaken van de oplossing.

Guy Fawkes | 16-12-20 | 09:28

@kloopindeslootjijook | 16-12-20 | 08:19: grappig ook is dat veel mensen die de zogenaamde oplossing brengen eigenlijk zélf het probleem zijn. Politiek 101: creëer een probleem en legitimeer daarna je positie met het brengen van de oplossing. Waarbij ik dus nadrukkelijk niet zeg dat de politiek bewust een virus gecreëerd heeft. Ik bedoel het bewuste politiseren van het virus, terwijl wetenschap de oplossing moet bieden. Échte wetenschap en niet de zogenaamde "experts" die door politiek en media worden aangewezen.

Gladiator Fap | 16-12-20 | 13:01

Doodstil op het intellectuele front. Leven is dansen, zingen, eten, vrijen, werken en doodgaan. We zijn gedegradeerd naar zombies.

Magmacarta | 16-12-20 | 01:28

Vreselijke hier is een patisserie open omdat die onder de bakkerij valt je kan in die winkel geen 1,5 m afstand houden en is dat een essentiële winkel ? Kutzooi hele onrechtvaardig regels . Begrijp dat je hierdoor flipt. Stop de onrechtvaardigheid. Wie kan een lied maken over de onrechtvaardigheid.

foxhunter | 16-12-20 | 00:14 | 2

Claudia de B. en Freek de J.

Magna Carta | 16-12-20 | 02:48

Akwasie

Veepert | 16-12-20 | 08:55

Zal Nederland na deze lock-down nog wat geld krijgen uit het Coronafonds ? Wel zo solidair, of gaat al het geld in de deugput van genderneutraliteit, diversiteit en klimaathysterie?

ja,diedus! | 16-12-20 | 00:13 | 1

"Corona fonds" gaat voor de volle 100% naar de klimaat-maffia. Niets meer, dan een ander naampje, boven dat psychotische verdrag genaamd green deal.

Zoals bakellende ooit "europeese grondwet" veranderde in "europees verdrag", met de totale ondergang van Europa als gevolg.

Guy Fawkes | 16-12-20 | 09:32

Hè verdomme, die klote Hollanders, met hun boekaniers mentaliteit. Zetten het vaccin op t schavot wegens 'wat zou die in elkaar geflanste RNA bende ons DNA naar de klote helpen"-vaccin. Alle wetenschappers, zij die de wereld louter door zintuigelijke bril beoordelen, zeggen gewoon "hey het werkt goed tegen het virus, lange termijn weten we niet, doen!". Hoe geruststellend is dat? Voor nu MOGELIJK een wapen tegen het virus, en op lange termijn? Geen idee. Lekker inspuiten mensen.

Sliptong | 15-12-20 | 22:32 | 2

Je kunt pas de data van "lange termijn" analyseren nadat het op lange termijn is gebruikt.

halfvolle glas | 16-12-20 | 05:59

Wat wil je nu zeggen? Dat de farmaceuten helemaal geen belangstelling hebben voor het lijden van mensen maar alleen zoveel mogelijk geld willen verdienen voor de aandeelhouders? Nee toch?

kloopindeslootjijook | 16-12-20 | 07:57

Waar komt die 24% meer ziekenhuisopname vandaan
"Fout van de GGD computers" . een dag na de aankondiging met hoorbaar protest.
Dat zou je toch niet verwachten.

Exota | 15-12-20 | 22:12 | 1

Die komt uit dezelfe koker als 30% minder suiker.

Sliptong | 15-12-20 | 22:33

Waarom steeds zo trappen tegen rationaliseren van de zorg? Legers lege bedden kosten miljarden per jaar dus zeik niet zo. Trap liever ongekend hard tegen de overbetaalde managementlagen aldaar.

Pieterman | 15-12-20 | 22:05

Nieuwsuur is op jacht naar winkeliers die open zijn, tja bepaalde mentaliteit zit er nog steeds in.

sprietatoom | 15-12-20 | 22:05 | 2

Ja het heeft iets triests en vals. Het was inderdaad ook een overval, ingegeven door het streven om eens een keer daadkrachtig te zijn. Was dat maar eerder geweest. Voor sommige winkeliers/ondernemers maken de laatste 3 a 4 weken van het jaar zeker 20% a 25% van hun jaaromzet uit.

Phantomas | 15-12-20 | 22:27

@Phantomas | 15-12-20 | 22:27:

De timing is wel heel ongelukkig vanuit het oogpunt als winkelier, van mij mogen ze ruim gecompenseerd worden.

En te laat inderdaad.

sprietatoom | 15-12-20 | 22:33

Met een schuin oog naar de nieuwe poll: een opportunistisch dilletantenbal voor omhooggevallen mooilullers? Nooit echt iets hoeven hebben kunnen, kun je met de juiste kruiwagentjes (m/v/x) altijd nog de politiek in. En dan vervolgens versteld staan van de rancune die je over je heen krijgt. It's a Hard Knock Life: www.mediacourant.nl/2020/12/albert-ve...

De schoonzoon die Daddy Warbucks Van den Ende nooit wilde hebben. De verhalen over Johnny de Mol de Jongere werp ik overigens als persoonlijk onverifieerbaar verre van mij.

Rest In Privacy | 15-12-20 | 21:39

Wat een ongelofelijke uitgedroogde vijg is die Azarkan toch dat hij het twee keer uitgelegd moet hebben en het nog niet snapt of probeert en nog zijn gelijk te halen.
Meneer Wilders heeft gewoon weer gelijk en heb hem in zijn langdurige ambt periode van weinig ( geen) onwaarheden of leugens kunnen betrappen.
Iemand?

Datgingniegoed | 15-12-20 | 21:30 | 2

Zulke reaguurders heb je hier ook.

VerenigingVanDieven | 15-12-20 | 21:51

Hoezee!

Isnogaanhettype..... | 16-12-20 | 09:48

Zoals gebruikelijk kan Geert wel wijzen wat er niet goed gaat.
Daar vult hij 99% van de spreektijd mee.
Maar als toekomstig PVV-stemmer is het beter om te horen wat hij daar aan gaat doen. Dan heb je iets om op te stemmen.
Een regering moet namelijk dingen doen.
En dan zou het leuk zijn om te horen:
'En dus, voorzitter, stellen wij voor om ....'
en dan iets uitvoerbaars.

kloopindeslootjijook | 15-12-20 | 21:07 | 6

@W_F | 15-12-20 | 21:17: ik heb er toch minder moeite mee dat wopke KLM red dan al dat geld wat onder de noemer ontwikkelingsgeld naar allemaal shitholes gesluisd word. Laat ze daar eerst eens mee stoppen.

Urbanus_2.0 | 15-12-20 | 21:44

Die heeft u vorig jaar op een bondig A4 papiertje kunnen gade slaan of had u een boekwerk van 400 bladzijde revisie 14 verwacht?
Ik zou het partij programma van dag 1 er op na gaan slaan want van al zijn goede bedoelingen is in al zijn ambt jaren geen gehoor gegeven en bevinden we ons nu in een situatie waar deze peroxide blonde ons al jaren geleden voor gewaarschuwd heeft.
Dan mag er nu misschien een ongelofelijk rookgordijn zijn opgetrokken dmv een cojona plandemie maar die problemen voor Maart 2019 zijn er ook nog.

Datgingniegoed | 15-12-20 | 21:52
▼ 3 antwoorden verborgen

"Erogene transmissie"
Wat bedoelt Geert daarmee?

kloopindeslootjijook | 15-12-20 | 20:57 | 2

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 15-12-20 | 21:08: Je bent dan wel eeuwig op vakantie , maar wat langer op school had misschien beter geweest.

ja,diedus! | 16-12-20 | 00:09

Ondanks dat vanaf het begin duidelijk was dat de aanpak van onze overheid niets zou uithalen heb ik mij maanden lang aan alle regeltjes gehouden en me de pleuris gewerkt om nog iets van onze economie te maken. Nu het weinig tot niets uitgehaald te hebben mag de overheid het van mij lekker zelf oplossen. Ik hoor het wel als het hun in de herkansing wel gelukt is en zal met de volgende pandemie weer netjes meedoen.

W_F | 15-12-20 | 20:56 | 1

(Heeft de overheid nu eindelijk de test aantallen van februari bekend gemaakt en openheid gegeven over wat ze gedurende oktober tot december 2019 echt wisten van de situatie in China?)

W_F | 15-12-20 | 20:58

Wel weer grappig. Als het wat minder welbespraakte mensen zijn die kritiek hebben (bijv. die buiten staan te fluiten of zo) zijn het totale wappies die zich gewoon aan de regels moeten houden. Maar als het de heilige Wilders is, die min of meer hetzelfde verwoordt, dan staan we allemaal te klappen.

kranssen | 15-12-20 | 20:55 | 1

Wilders komt met geen enkele complottheorie over wereldorders, totale controle, 5G-gestuurde microchips en het stelselmatig afnemen van vrijheden. Hij komt enkel met voorbeelden van het falende, kromme beleid dat de afgelopen 9 maanden is gebezigd. U vergelijkt appels met peren.

wazakzegguh | 16-12-20 | 09:33

Hugo stijgt boven zichzelf uit gaat nu al grapjes maken over een nieuwe portefeuille.
Word zo wel echt de Haagse comedy.

likdoorn | 15-12-20 | 20:36

Precies wat er aan de hand is. Ik hoop echt dat er meer journalisten gaan opstaan. Jort Kelder deed vandaag ook al een handreiking naar de waarheid. Zou toch mooi zijn als Rutte op historische wijze het mes in de rug gestoken zou krijgen door een vertrouweling.

entredeuxbieres | 15-12-20 | 20:33

Motie van wantrouwen. o.h.m.v. wanbeleid..

Moeimaker | 15-12-20 | 20:23 | 1

Voor alle 75.

W_F | 15-12-20 | 21:02

Van Haga vond ik het beste.

jantjeuitnederland | 15-12-20 | 19:58 | 8

Van Haga kent de feiten beter dan jullie, dat is wel duidelijk.
De PCR test is ongeschikt en het beleid is daarop gebaseerd.
Mondkapjes werken niet. Klopt
Zijn slecht voor eigen gezondheid. Klopt.
De middenstand gaat naar de haaien. Klopt
Ambtenaren merken er niets van want krijgen doorbetaald. Klopt
Rutte goochelt met cijfers. Klopt.
Maar luisteren jullie maar lekker naar die leugenaar.
Er is een leger trollen/influencers (die is van mezelf). Klopt.

jantjeuitnederland | 15-12-20 | 23:07

@jantjeuitnederland | 15-12-20 | 23:07: De PCR test is helemaal niet ongeschikt. Wij gebruiken die al jaren om het HPV-virus op te sporen en uit de positieven komt een flink percentage afwijkingen aan de baarmoederhals en baarmoederbalskanker, kankers van halsklieren en huidkanker. PCR-testen zijn prima geschikt om virussen mee op te sporen. Het enige dat een PCR-test niet kan, is bepalen of de virusdeeltjes lang of kort aanwezig zijn en of ze nog actief zijn. Maar daarvoor is de zekerheid van quarantaine ingebouwd (voor het geval dát, dus).

wazakzegguh | 16-12-20 | 09:38

@wazakzegguh | 16-12-20 | 09:38:

"Een flink percentage". Het is dus niet meer dan een indicatie. Of wilde je zeggen dat jullie na een positieve HPV test direct overgaan tot het verwijderen van de baarmoeder, de klieren en de huid? Tav het corona-beleid werkt het wel zo.

Joffri | 16-12-20 | 11:49
▼ 5 antwoorden verborgen

Dit is toch die veroordeelde crimineel?

beldewouten | 15-12-20 | 19:37 | 2

Ik zie enkel boeven in dit filmpje.

sjef-van-iekel | 15-12-20 | 19:59

Rutte is

Knufter | 15-12-20 | 20:21

Zojuist een dozijn keer ongegeneerd lopen niezen. Snot alle kanten uit.
Er worden beweert dat het genotscentrum in de hersenen naast het gebiedtje ligt dat niezen schakelt. Dat niesgebiedtje wordt dan eigenlijk fout gestuurd door het genot uit het naastliggend hersengebied. Je niest dus dan uit genot en niet vanwege Covid-19 bijvoorbeeld.

aflaatverkoper | 15-12-20 | 19:37 | 1

Geyl verhaal.

zwaaropdehand | 15-12-20 | 21:00

De PVV geeft toch een meer doordachte reactie dan de FvD. Rechtsfilosofie is dus leuk als academische hobby maar heeft bitter weinig toegevoegde waarde in de praktijk. Net zoals zo'n vastgoedpatjepeeer als Van Haga

Baron_von_Rijswijck | 15-12-20 | 19:28

Corona is niet de eerste "plaag" die ons land treft. Door de eeuwen heen hebben wetenschappers met de hun ten dienste staande kennis en middelen daar studie naar gedaan, dit gepubliceerd en onderwezen. Zo ontstond een schat aan kennis over het fenomeen pandemie/epidemie. Daar moet men wel voor openstaan en dit dankbaar gebruiken, zeker als wetenschappers over de gehele wereld meedenken en (reeds bestaande) studies c.q. middelen aandragen. Met dit laatste doel ik b.v. op het inzetten van reeds bestaande hospitaalschepen met buitenlands medisch personeel, teneinde de druk op onze IC's te verlichten. Op zo'n voorstel van o.a. Maurice de Hond is nooit gereageerd of uitgelegd waarom deze schepen niet ingezet worden. Rutte c.s., het RIVM, het OMT etc.etc. zou dankbaar moeten zijn met de capaciteit van deze gigantische wetenschappelijke denktank waaruit zij kunnen putten. Beargumenteer en leg ons uit waarom iets wel of niet gedaan wordt. Dat zijn de kenmerken van goede leermeester. Daar vallen hoogleraren en professoren ook onder. Juist zij moeten nieuwsgierig zijn in het vergaren van (reeds bestaande) kennis en goed kunnen luisteren naar wat er leeft onder de bevolking. Er is echter een kwaal die "bestuurdersvermoeid-heid" heet en dan wordt niet meer geluisterd en uitgelegd, maar gedecreteerd. "Befehl ist Befehl" komt dan heel dichtbij en werkt dan averechts. Er werd ons door Rutte gevraagd het gezonde verstand te gebruiken, iets wat ik mijn gehele leven placht te doen en hetgeen mij ingeeft niet meer naar hem of het RIVM te luisteren en als Vrije Paling oftewel Liber-Aal m'n eigen weg hieruit te vinden. Als Rutte c.s niet luistert, luister ik niet meer naar Rutte c.s. Next!

Een vrije paling | 15-12-20 | 19:23 | 5

In het buitenland hebben ze hun medisch personeel hard nodig. Het virus komt ook buiten Nederland voor en is geen sprookje van Rutte.

Rest In Privacy | 15-12-20 | 20:02

@Joris Beltsin | 15-12-20 | 19:58: Met die maatschappij die nog naar hem luistert heb ik geen moeite. Den Haag is hier gelukkig ver weg.

Een vrije paling | 15-12-20 | 21:15

@Een vrije paling | 15-12-20 | 21:15:
Fijn gewinkeld vandaag?

Joris Beltsin | 15-12-20 | 22:33
▼ 2 antwoorden verborgen

"De leidende rol die het kabinet in coronatijd nam, is voor veel mensen de politieke prestatie van het afgelopen jaar. De woorden 'lef' en 'daadkracht' worden genoemd. "Topsport is er bedreven, we zouden trots moeten zijn op de inzet en het doorzettingsvermogen van de politici, alsmede de wijze waarop ze zorgvuldig, respectvol en moedig hun besluiten nemen, met een duidelijke wijze van communicatie en openheid", schrijft iemand.

https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/de-leidende-rol-van-het-kabinet-in-de-coronacrisis-is-de-politieke-prestatie-van-2020/

Der Schnitzeljäger | 15-12-20 | 19:19 | 3

Noord Koreaanse persoonsverheerlijking daar bij de NPO...

Antiquerulant | 15-12-20 | 19:26

Getekend S. die z’n Eigen Vlees Keurt uit Den Haag.

deugallergie | 15-12-20 | 20:54

Misschien die "De leidende rol" bij de volgende pandemie aan iemand anders geven.

W_F | 15-12-20 | 21:05

Dat gezeik over die testen... vermoeiend.

zwaaropdehand | 15-12-20 | 21:13
▼ 9 antwoorden verborgen

De SS. Fully Employed mist poppetjes: de medische adviseurs en experts. Want zijn krijgen meer status, meer werk, meer belang bij ernstige uitslag en maatregelen. Dit effect op groepsdynamiek en bias mag niet uitgevlakt worden. Het is de grootste blinde vlek van deze tijd, alsof experts niet mee kunnen gaan in een psychologische fenomeen omdat ze magisch "beschermd" worden door ratio en wetenschappelijke methode? Maar de Achilles hiel van juist de ratio en de wetenschap is collectieve bias vooral als wereldwijd de zelfde hersenen dezelfde manier reageren! Een dosis scepsis is het beste medicijn. Maar goed waar haal je dat nog? Voor Covid-19 vind ik de Hond nog steeds het beste overzicht geven van nuchter tegengas.

GeenAccount | 15-12-20 | 19:02 | 8

er zijn geen grote wetenschappers. Nooit geweest. Het is een continue struggle van velen waar vooral reputatie, ambitie en ego grote belemmeringen van vooruitgang zijn geweest.

nobodiesunmighty | 15-12-20 | 19:42

@BBRDWR | 15-12-20 | 19:10:
Ik heb gezegd de Hond is geen GROOT wetenschapper maar ik wil hem verder niets tekort doen: zijn analyses zijn simpel, effectief en de conclusies logisch en consistent. Maar ik mis in deze door gekte geregeerde tijden wetenschappelijke zwaargewichten die bekend staan om hun integriteit en het vermogen buiten het eigen vakgebied te kijken en daar ook zinnige bijdrages te leveren.

Joris Beltsin | 15-12-20 | 19:49
▼ 5 antwoorden verborgen

Toch wel effectief die maanden met mondkapjes op. Heeft echt geholpen.

Terwijl in de zomer in de hitte nagenoeg niks aan de hand was. Toch wel vreemd dat daar nu over gezwegen wordt.
Maar wel de bevolking masseren en gek maken op een vaccin waarbij niemand weet wat de lange termijn gevolgen zijn.

Vaccin wat dan wel zou werken maar mensen die corona gehad hebben niet immuun zouden zijn. Tuurlijk dat geloof je toch direct

Rotterdammert1965 | 15-12-20 | 18:57 | 4

U mag kiezen. De onbekende lange termijn gevolgen van lockdowns en sluitingen van scholen, of de onbekende lange termijn gevolgen van het vaccin. Nee. u MOET kiezen.

BBRDWR | 15-12-20 | 19:11

@BBRDWR | 15-12-20 | 19:11: gaat dit nog over corona? Ik denk dat beide namelijk redelijk in te schatten zijn. Een vaccin van een stukje RNA dat verder niet zoveel kan of doet lijkt me laag risico. Een Lockdown heeft 100% zeker onwenselijk gevolgen

Continuum | 15-12-20 | 19:17

Waarom zijn ze niet effectief? Naast het friemelen, even afdoen en te lang dragen is er het verdampingseffect van aerosolen. Er zijn grotere en kleine aerosolen. Stel je bent besmet, je weet het zelf niet en je draagt een niet-medisch mondkapje. De grotere aerosolen met virusdeeltjes worden gevangen in het mondkapje en de rest gaat er gewoon omheen. Maar door de luchtstroom verdampt de grotere aerosool en dan komen alle virusdeeltjes vrij die eerder in maar één aerosool gevangen zaten en anders zouden zijn neergeslagen op bijvoorbeeld de grond. Bij het in en uit ademen met het mondkapje functioneert zij als een soort blaasbalg die deze deeltjes weer uitstoot, maar ditmaal zijn het er meer en kleiner en kunnen ze helaas ook dieper in de luchtwegen komen.

Dit effect wordt geschat op ongeveer 10% extra besmettingen, maar ook een grotere kans op een ernstiger verloop van de ziekte. Met name de mensen die continu een masker dragen en niet frequent vervangen lopen het meeste risico.

#enpassant | 15-12-20 | 19:37
▼ 1 antwoord verborgen

Er wordt gesuggereerd dat er vandaag 6682 mensen positief zijn getest. Dat is niet waar.
Ten eerste zijn er 6682 meldingen van nieuwe besmetting en 49 correcties van de eerste ziektedag van al gemelde besmettingen.
Ten tweede zijn dit niet 6633 meldingen van besmettingen met als eerste ziektedag vandaag. Nee dat kan 2 weken geleden zijn.

eerste----------|-aantal--|-perc----|-cumm -|
ziektedag-------|-besmett-|-besmett |--perc.-|-
voor 30-11-2020-|-----68--|---1,0%--|-100,0%-|
30-11-20--------|-----34--|---0,5%--|--99,0%-|
01-12-20--------|-----37--|---0,6%--|--98,5%-|
02-12-20--------|-----60--|---0,9%--|--97,9%-|
03-12-20--------|-----69--|---1,0%--|--97,0%-|
04-12-20--------|----135--|---2,0%--|--96,0%-|
05-12-20--------|----127--|---1,9%--|--93,9%-|
06-12-20--------|----326--|---4,9%--|--92,0%-|
07-12-20--------|----441--|---6,6%--|--87,1%-|
08-12-20--------|----825--|--12,4%--|--80,4%-|
09-12-20--------|---1101--|--16,6%--|--68,0%-|
10-12-20--------|---1166--|--17,6%--|--51,4%-|
11-12-20--------|----253--|---3,8%--|--33,8%-|
12-12-20--------|----118--|---1,8%--|--30,0%-|
13-12-20--------|---1597--|--24,1%--|--28,2%-|
14-12-20--------|----276--|---4,2%--|---4,2%-|
Totaal----------|---6633--|-100,0%--|---0,0%-|

mikes43357369 | 15-12-20 | 18:56

".....nou ja wij stemmen op dat tuig"
Ik zie dit onterechte 'wij' steeds vaker voorbijkomen.

Der Schnitzeljäger | 15-12-20 | 18:54

Compliment aan Geert.
Het is waar.
Ze hebben er in 9 mnd een behoorlijke puinhoop van gemaakt.
En we zijn er nog niet, het vaccinatieprogramma zal waarschijnlijk óók op een flop uitdraaien.

Ruimedenker | 15-12-20 | 18:51 | 4

U denkt wel heel erg ruim. Zo ruim dat u uit de bocht vliegt.

Red shirt | 15-12-20 | 18:57

@Red shirt | 15-12-20 | 18:57:
Of: don´t be so open minded that your brains fall out.

Joris Beltsin | 15-12-20 | 19:03

@Red shirt | 15-12-20 | 18:57:
Hugo had in Juni al een optie tot koop, hij werd teruggefloten door Brussel.
Andere landen zijn begonnen en hier is het akelig stil.
Jouw moppie in Moskou krijgt waarschijnlijk eerder een spuit dan wij.

Ruimedenker | 15-12-20 | 19:07
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte roept vanaf een zinkend schip nog hoe fantastisch het allemaal gaat. Totaal de draad kwijt, surreël dit.

zwenkwieltje | 15-12-20 | 18:49 | 5

@Eric Newby | 15-12-20 | 19:08: Dat vraag ik mij met Rutte ook af.

W_F | 15-12-20 | 21:10

'Het virus' heeft nog iets wonderlijks opgeleverd, het heeft psychopaten zichtbaar gemaakt.

revolte | 16-12-20 | 00:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Als je het betoog van Rutte hoort en je weet hoe het in de praktijk gaat krijg je het gevoel dat je zit te kijken naar een uitbreiding van het programma opgelicht.

likdoorn | 15-12-20 | 18:49

Mooi treffend betoog. Ik ga ervan uit dat Wilders vanavond bij Beau zit.

BozePaarseMan | 15-12-20 | 18:43 | 3

/sarcasm off?

Wees_welkom | 15-12-20 | 18:45

Beau is selectief in de gasten.

likdoorn | 15-12-20 | 18:51

Wilders wil niet.

zwaaropdehand | 15-12-20 | 19:06
-weggejorist-
Omnisofos | 15-12-20 | 18:42 | 2

Wat niet open bleef met die kou waren de ramen, badumtjsch.

Neuth | 15-12-20 | 18:41

Het is een grote schande dat met al die maatregelen kerk en moskee uitzonderingen hebben.

Alsof jezelf aftrekken op een of andere fantasiefiguur meer fundamenteel is dan het geworstel, het recht, om brood op de plank te regelen.

Knufter | 15-12-20 | 18:39 | 16

@Knufter | 15-12-20 | 20:01: Hou je het wel een beetje beschaafd?
Dit slaat helemaal nergens op natuurlijk.

Papa Jones | 15-12-20 | 20:08

Ik begrijp het probleem met geen brood op de plank niet. De ondernemers kunnen toch gewoon brioche eten?
/VVD-modus uit

Nivelleermarionet | 15-12-20 | 20:08

@Knufter | 15-12-20 | 20:01: Ja. Voor veel mensen is godsdienst een primaire levensbehoefte . Deal with it.

BlondHaarBlauweOgen | 15-12-20 | 23:49
▼ 13 antwoorden verborgen

Nou Geert...
Overtuig me dat het béter kan!

* drukt op play *

Papa Jones | 15-12-20 | 18:39 | 2

En?

SterF... | 15-12-20 | 18:49

Ja goed, de overheid moet duidelijk zijn met wat wel en niet werkt.
Maar voor hen is het ook uitproberen.
En wappies als Baudet, die nepnieuws rondstrooit, en alleen maar commentaar levert zonder zelf met oplossingen te komen, maken het er ook niet makkelijker op om de maatregels vol te houden.

Papa Jones | 15-12-20 | 18:57

Van zijn die Rutte en De Jonge toch een stel onfatsoenlijke klootzakken.
Lekker onderonsjes en lekker met de telefoon aankutten terwijl t land naar de klote gaat.
Maar als Wilders spreekt neemt men hwm niet serieus.
Los van de peilingen zie ik deze meneer Wilders het huidige kabinet nog opvreten in maart21.
En van mij mag die.

Tijd om te stoppen met alle onzin en tijd om terug te pakken wat van ons is: vrijheid.

BoerBob | 15-12-20 | 18:38

De leeftijdsopbouw van de personen die zijn overleden in de periode van 14-12-20 10:00 tot 15-12-20 10:00 is;
50-59 2 personen
60-69 3 personen
70-79 14 personen
80-89 44 personen
90+ 23 personen
Totaal 86 waarvan 5 in het ziekenhuis.
De leeftijdopbouw van de personen die in het ziekenhuis zijn opgenomen is;
0-9 0 personen
10-19 0 personen
20-29 1 persoon
30-39 2 personen
40-49 5 personen
50-59 8 personen
60-69 11 personen
70-79 20 personen
80-89 16 personen
90+ 3 personen
totaal 66

mikes43357369 | 15-12-20 | 18:37

Kan ik een kerk beginnen waar een god Alcohol heet en waar die god wordt genuttigd onder jubel en gezang en met een collecte zonder een vergiet op mijn hoofd te zetten?

Jan, Leiden | 15-12-20 | 18:36 | 5

De Grieken kenden Dionysos en de Romeinen Bacchus, dus je bent niet de eerste die op dat idee komt. Vertel het me ff als je serieus zo ver bent.

Francieux | 15-12-20 | 18:46

Die miswijn bij de katholieken is meestal niet te zuipen en je moet met z'n allen uit dezelfde kelk drinken. Ook geen goed plan.

kapoerewiet | 15-12-20 | 19:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Rutte is trots op de door hem uitgeklede zorg!

likdoorn | 15-12-20 | 18:19 | 2

Onvoorstelbaar en straks weer naar Duitsland moeten voor bedden?

Jan, Leiden | 15-12-20 | 18:37

@Jan, Leiden | 15-12-20 | 18:37: Lopen ook al aardig richting reserves vandaar lockdown.

Dr. Blechtrummel | 15-12-20 | 18:46

Zegt Greet nou 'verspreiding via erogene transmissie´?

Joris Beltsin | 15-12-20 | 18:08 | 5

@likdoorn | 15-12-20 | 18:18:

Je zou fluitjes en pannen de kamer in nemen als Rutte aan het woord is. Rutte heeft de zorg zo efficiënt gemaakt dat er helemaal geen ramp mag plaatsvinden van welke orde dan ook of ze lopen tegen de grenzen aan.

En die 270.000 migranten per jaar die er binnen komen, consumeren die geen zorg ?

sprietatoom | 15-12-20 | 18:25

aerogeen het bestaat echt en is echt iets anders dan erogeen...

tantesidonia | 15-12-20 | 18:35
▼ 2 antwoorden verborgen

"Schiphol blijft open, de kerken blijven open, de moskeeën blijven open en zelfs de migratiegrenzen blijven open"
Bovenstaande is alles wat je hoeft te weten.
Een tip voor de komende actievoerders , ga naar de kerk/moskee en naar Schiphol om actie te voeren.
Het migratieprobleem kan opgelost worden door PVV of FVD te stemmen volgend jaar.

Modi | 15-12-20 | 18:02

Dat bidden boven de grondwet staat komt alleen omdat een partij als CU het kabinet in de greep heeft (een soort van gijzeling). Het is gewoonweg niet uit te leggen aan de burger dat kerken wel en de horeca niet open mag zijn. Alsof er geen toeloop naar de kerken is die zeer frequent hun deuren openen. Nederland is in de greep van de geloofsgekkies!

Rdock | 15-12-20 | 18:02 | 6

@Rdock | 15-12-20 | 18:15:

Nee dat kan niet, als het in de grondwet staat en je wilt het veranderen moet er tijdens twee kabinetsperioden een meerderheid zijn en dan kan het pas veranderd worden.

Nummer1 | 15-12-20 | 18:25

@Nummer1 | 15-12-20 | 18:25: Daar hoeft de wet niet voor te veranderen. Mogelijkheid zit in de laatste regel

Dr. Blechtrummel | 15-12-20 | 18:49

@Dr. Blechtrummel | 15-12-20 | 18:49: Van lid 1.

Dr. Blechtrummel | 15-12-20 | 18:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Zodirect tweede termijn. Denk dat Wilders nog wel meer gaat vlammen vandaag.

Mensdier | 15-12-20 | 17:57 | 3

Ik krijg zijn bijdragen in de TK altijd in mijn mailbox dus daar wacht ik maar op.

Lupuslupus | 15-12-20 | 18:35

@Lupuslupus | 15-12-20 | 18:35: het was weer vlammend. Hij pakte Rutte op de jarenlange afbraak van de zorg en Rutte praatte er omheen.

Mensdier | 15-12-20 | 18:52

Als ik dit verhaal lees vermoed ik dat de koffieshops gevrijwaard zijn van verplichte sluiting. Er is blijkbaar nog voldoende geestverruimend materiaal verkrijgbaar.
Het tot geeuwens toe leulkoekverhaal van iemand zonder ook maar het begin van verantwoordelijkheid voor de ellende.
Ga eens in een ziekenhuis kijken man. Praat eens met een atrs of een nabestaande in plaats van een wijkelier.

Ridde Rogter | 15-12-20 | 17:50 | 1

Men is bang voor opstootjes en onrust. Kijk van een horeca ondernemer trek je gewoon simpelweg de vergunning in, maar van een kerk of een wietshop?

Rdock | 15-12-20 | 18:05

Alleen van Haga was helemaal top in zijn bijdrage! Wilders en Krol okay.

wolligewombat | 15-12-20 | 17:32 | 12
▼ 9 antwoorden verborgen

Februari 2020 Rutte en van Dissel laat dat virus maar komen we zijn er klaar voor het stelt niks voor kijk maar naar dat vorige virus niks aan de hand, maart 2020 het virus was in het land paniek aan alle kant alle virus toegangen blijven gewoon wijd open staan en het stroomt maar lekker binnen nu 10 maanden verder het virus nog steeds in het land en nog meer paniek aan alle kant.

kuus | 15-12-20 | 17:31

Welke zorgprivatisering heb je het eigenlijk over van Rossum? Er is nauwelijks marktwerking. Of bedoel je dat je zelf je zorgverzekeraar mag uitkiezen? Of die paar kleine en zeer efficiënte private klinieken?

Diederik_Ezel | 15-12-20 | 17:29

Zo die Wybren Haga noemt even man en paard in zijn toespraak.
Geen speld tussen te krijgen al zullen de azijnzeikers die steeds meer GS.gaan vervuilen wel weer onzin uitkramen.
Het is inderdaad beschamend hoe de narcist Mark Rutte als een buldozer te keer gaat en vele, ja vele oude maar ook jonge levens verwoest.

oakmont | 15-12-20 | 17:29 | 16

Haha Haga. De risee van de VVD. Die man zit helemaal op het paard van de viruswappers. Is toch niet serieus te nemen?

Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 18:45
-weggejorist-
oakmont | 15-12-20 | 19:23
▼ 13 antwoorden verborgen

Slecht geslapen Van Rossem? Land besturen is wat anders dan een weblog bestieren. Ik denk dat je het geen haar beter had gedaan in Den Haag. Maar lekker zeuren kan iedereen. Kom eens met oplossingen?

FordPrefect | 15-12-20 | 17:29 | 1

Ik vind het een uitstekend stukje van van Rossem. Het roepen "je komt niet met oplossingen" is een vaak gehoord "argument" van mensen die gewoon niet in discussie willen gaan. Vaak is er wél een oplossing aangeboden, wil je die oplossing alleen niet horen. Dat is wat anders. Net zo goed als Geert bijvoorbeeld bij migratieproblemen als oplossing biedt "grenzen dicht". Waarvan dan gezegd wordt "dat is geen oplossing". Maar dat impliceert dat het überhaupt ons probleem was. Wie zegt dat "we" dat móeten oplossen? Anyway: bezüglich Corona denk ik dat niemand dé oplossing heeft... maar dat betekent niet dat niemand de genomen maatregelen niet terecht kan kritiseren als blijkt dat dat in ieder geval niét de juiste weg is.

Gladiator Fap | 16-12-20 | 11:34

Als ik de afgelopen week in de supermarkt of winkelcentra liep viel me op dat vooral veel allochtone jongeren zonder mondkapje lopen.
Mijn respect voor deze groep is daarmee flink gegroeid.

C1O2 | 15-12-20 | 17:26 | 6

@Graaisnaaiert | 15-12-20 | 17:34: Gappie, ik hou afstand hoor. Mensen met maskers niet. Daarom zijn de besmettingen ook zo gaan oplopen nadat die dingen verplicht werden.

C1O2 | 15-12-20 | 17:35

@c102: natuurlijk, die clowns zorgen ervoor dat het aantal besmettingen fors is toegenomen . Sufferd.

BenDeLier | 15-12-20 | 17:37

Hangt van de root-cause af zou ik zeggen: als het een weloverwogen beslissing is, waarmee je het wel of niet eens kan zijn, op basis van bronnen, feiten en logisch denken zeg ik: petje af, dat kan ik respecteren, zelfs als ik het waardeloos vind. Als het echter is omdat deze "jongeren" zich sowieso geen drol van hun rechten en plichten in de samenleving aantrekken en schijten op alles dat de Kufar betreft, dan zeg ik: laat ze maar lekker ziek worden op hun eigen intensive care, maar niet de mijne.

Gladiator Fap | 16-12-20 | 11:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Azarkan zegt dat Wilders in maart naar de experts had moeten luisteren als 'wij niets wisten' maar juist die experts bij monde van het RIVM zeiden destijds dingen als dat de kans dat corona naar Nederland zou komen klein was, dat het niet van mens tot mens overdraagbaar was, enzovoorts. Er zijn hele reconstructies door de kranten opgeschreven over hoe het Kabinet corona bagatelliseerde en veel te laat actie ondernam met alle chaos nadien als gevolg.

Die voorgestelde lockdown in het begin was om het ergste scenario te voorkomen - gezien de beelden uit Italië en China - en omdat wij in Nederland destijds nog in paniek zaten te bedelen om mondkapjes, beschermingsmiddelen, IC-capaciteit, zorgpersoneel, beademingsapparatuur, en noem het lijstje verder maar op. Na 9 maanden corona is er inmiddels het een en ander geregeld - hoewel testen e.d. nog steeds niet op orde zijn - en kunnen de 'experts' corona ook beter bestrijden zonder dat er een 'paardenmiddel' als de lockdown nodig zou moeten zijn.

Maar ja, dat is dan mijn observatie als leek.

GroetenVanUrk | 15-12-20 | 17:26 | 2

In het begin hebben we helemaal niet lopen bedelen om maskers etc. Volgens het onvolprezen RIVM waren wij veel beter voorbereid dan die rare Chinezen. Er is toen nog een vliegtuig vol mondkapjes naar China gestuurd. Twee weken later brak de paniek uit en bleken we totaal niet voorbereid.

5611 | 15-12-20 | 18:34

Misschien helpt het als je je beseft dat de titel "expert" tegenwoordig door media en politici vergeven wordt, in plaats van door universiteiten.

Gladiator Fap | 16-12-20 | 12:03

En na de verkiezingen is Wilders tot alles bereid om maar met die verfoeide VVD in de regering te mogen.

JTKDM | 15-12-20 | 17:24 | 2

Als dat betekent dat GL en X66 buiten de deur blijven denk ik dat een hoop VVD- en PVVstemmers dat beide heren ( Geert en Mark ) graag zullen vergeven.

Graaisnaaiert | 15-12-20 | 17:32

Het verleden heeft uitgewezen dat ook dat geen goed huwelijk hoeft te zijn...

Mr Moore | 15-12-20 | 17:45

Wilders is uitgespeeld , niemand wil met hem regeren. Mijn hoop is dat Eerdmans / Nanninga met goede lijst komen en de 1e kamerfractie Van Pareren zich aansluit (= 7 zetels , 2 meer dan pvv) , dan kunnen ze een toekomstig hopelijk rechts signatuur kabinet ook in 1e kamer aan meerderheid helpen.

Dreeke | 15-12-20 | 17:13 | 8

@Dreeke | 15-12-20 | 17:38: SGP, Groep Otten en Fractie van Pareren erbij, dan zijn het er dan 38. Opgelost.

tipo | 15-12-20 | 18:44

@Lupuslupus 18:44: Zo werkt het niet. Je zult merken dat Wilders heel kritisch maar beleefd blijft en Baudet de ontspoorde mafklapper uithangt. Zo dat Wilders weer kabinetwaardig wordt en de rechtse meerderheid eindelijk eens kan regeren. En dan moet je nu dus aardig doen, en kritisch zijn, want dat kan natuurlijk ook ipv vuilbekken.

tipo | 15-12-20 | 18:50

@Lupuslupus | 15-12-20 | 18:44:
De grootste partij levert niet automatisch de premier (om uw enthousiasme wat af te remmen).
Denk maar aan kabinet Biesheuvel en die van Van Agt...

SterF... | 15-12-20 | 18:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Het is altijd heel makkelijk om Rutte te bekritiseren. Maar de man heeft een dunne lijn te bewandelen tussen te veel doen en te weinig. Het volk mort en moppert sowieso. Want het volk wil twee dingen: maximale vrijheid en maximale bescherming door de overheid. Dat kan natuurlijk niet, dat ziet een kleuter, maar de mensen zijn nu eenmaal kleuters.

Doe Rutte te veel, dan gaat men de straat op met pannen en potten en heb je de boze viruswappies op je stoep staan en uiteraard de horeca, want die trekken aan het korte eindje. Maar doe je te weinig, dan brult iedereen dat het al veeeeel eerder had gemoeten. Het is dus nooit goed. Dat komt omdat we een probleem hebben, dat is een virus dat te veel doden veroorzaakt als je het loslaat zonder restricties.

Dus wat gebeurt er: Maatregelen beperken het dodental, dus kalmeert de boel. Maar dan krijg je weer het gemor: Er is toch niks mee aan de hand? Waarom mag alles niet open? Ondertussen zie je de cijfers weer oplopen en je weet, dit gaat exponentieel en over een paar weken moet er weer aangescherpt worden. Eerst de besmettingen, dan de zieken, dan de opnames, dan de IC's en dan de doden. En zo begint de cyclus weer opnieuw. Omdat we een volkje van straal verwende kleuters zijn geworden.

Aan de hoge waardering voor Rutte in de peilingen kan je zien dat de meeste Nederlanders wel begrijpen hoe het echt zit en dat niks gemakkelijk gaat met gratis oplossingen voor iedereen.

Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 17:10 | 15

@Skeptic70 | 15-12-20 | 17:28:
Maak je niet zo druk over die PCR-test. Alsof je expres wordt voorgelogen en er een complot gaande is. Er is echt niks geheimzinnigs aan. Die test heeft een aantal cycli nodig om materiaal aan te tonen. Hoe hoger dat aantal, hoe dubieuzer het wordt dat het gevonden virus ook besmettelijk is of ziekmaakt. Edoch, je moet ergens op varen en volgens de laatste gegevens is de fout-positieve kans ergens tussen de 0.8 en 4.0%. Nou dat valt dus alleszins mee.

Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 18:38
▼ 12 antwoorden verborgen

De kerken blijven open omdat ze de moskeeën niet durven sluiten...

Air van Boven Dorens | 15-12-20 | 17:09 | 4

Ik blijf dat ook apart vinden, die “status aparte” voor gebedshuizen. Zou uitstekend online kunnen, iedereen thuis. Maar nee.

Horeca open (met regels) en kerken dicht (online).

BenDeLier | 15-12-20 | 17:28

Klopt...

tantesidonia | 15-12-20 | 18:35
▼ 1 antwoord verborgen

De waarheid is hard. Iedereen die Wilders naar aanleiding hiervan wegzet als een populist steekt zijn kop in het zand.

MickeyGouda | 15-12-20 | 17:08

Dank, voor dit geweldige stuk. Mocht iemand nog tijd te veel hebben, hier -mijns inziens hét beste interview/talkshow achtige dingentje van 2020- een interessant filmpje met onder andere Jort Kelder en Hans Laroes; www.youtube.com/watch?v=xSzloHqe6Wk&a...

Jiet Panssen | 15-12-20 | 17:07 | 3

Dank je wel, dit is een fijne tafel!

kapoerewiet | 15-12-20 | 17:46

Dat was inderdaad een goed gesprek, ik was met name verrast door Hans Laroes.

drexciya | 15-12-20 | 18:15

Verstandige praat ja. Ik begin fan te worden.

Peerkeoud | 15-12-20 | 18:38

Zou het vaccin ook helpen als je al corona in je lijf hebt? Een snellere genezing?

enkelereisretour | 15-12-20 | 17:07 | 1

Volgens mij niet. Het is preventief.

inCol | 15-12-20 | 17:23

En weer dat gezeur over bidden en kerk. De meeste kerken gedragen zich keurig en zeer sociaalin deze tijden. Bij ons geen normale dienst meer geweest sinds maart en zingen gebeurter almaanden niet meer ondanks opheffing van dat verbod in oktober. Want:meebewegen met de samenleving.

Het idote kerkje bashen op dit blog begint langzamerhand opvallend te worden.

BlondHaarBlauweOgen | 15-12-20 | 17:06 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Overigens zou Geert nuttiger als hij zijn achterban zou oproepen om koste wat het kost zich aan de 'afspraken' te houden. Zijn jongens en meisjes zijn nogal oververtegenwoordigd in de groepjes complotgekkies en aso's. Wellicht heeft dat meer nut dan electoraal proberen om nog een zeteltje bij Thierry weg te snoepen. Meer dan 20% van de stemmen zit er echt niet in Geert.

Theodorus.Goldbach | 15-12-20 | 17:06 | 6

Ik dacht dat de IC vol lag met volgevreten vvd'ers, formaat Bruls en dergelijke.

Binkoo | 15-12-20 | 17:40

@JJMS | 15-12-20 | 17:32: Theo zijn onderbuik heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar het stemgedrag van de patiënten. Duidelijk toch?

5611 | 15-12-20 | 18:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Werken in de zorg is uitstekend betaald. De meeste hebben een zeer goede CAO. Het is soms hard werken, maar daar krijg je dan ook geld voor. Werknemers in de zorg hebben de facto weinig te klagen. Wat ze wel doen, maar dat hoort er een beetje bij.

Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 17:02 | 9

@JJMS | 15-12-20 | 18:00:
Absoluut. En je hoort het wel eens van "oh we liggen nog helemaal in de touwen van de vorige golf", uitgesproken door een verpleegkundige van in de 20 met een keurige CAO werkweek van 36 uur die echt maar een paar weken heeft hoeven overwerken. Waarbij je dan denkt; Man man. Oke je mag er niks van zeggen, maar ik vind er wel wat van.

Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 18:35

De kantoren worden uitgeknepen, administratie, planning, klantcontact. Als je bij zorg alleen aan artsen, verpleegkundigen en management denkt, dan sure, heb je best gelijk.

Kouwe Kees | 15-12-20 | 20:31
▼ 6 antwoorden verborgen

Oversterfte in belgie
/watch?v=QpZ0AzDcEOc

Rest In Privacy | 15-12-20 | 17:01

Harde lockdowns hebben alleen zin als de buitengrenzen potdicht zijn (zie Nieuw-Zeeland). Schiphol is altijd open gebleven (geen verplichte tests bij terugkomst ook) en over de weg kom je ook zo het land in. Het zal dus gewoon weer aanwakkeren in januari en in maart kunnen we het nog een keer doen en dan in mei is het weer beter weer en krijgen we een herhaling van dit jaar totdat er een x% besmet is geraakt of gevaccineerd is zodat je een vorm van groepsimmuniteit hebt gebouwd.

Geen rocket science.

JohnLocke | 15-12-20 | 17:01 | 4

Een lockdown helpt verspreiding niet te voorkomen, hooguit om de snelheid af te remmen.

SchichtigeSpicht | 15-12-20 | 17:12

@SchichtigeSpicht | 15-12-20 | 17:12: Als je in Engeland bent met de auto dan zie je vaak een parkeerterrein en daarnaast een "overflow" parkeerterrein, meestal onverhard nood dus. Hetzelfde moeten alle Nederlandse ziekenhuizen hebben, een back-up verdieping voor noodgevallen. Een leeg bed kost praktisch niets mits je er geen managementlagen bovenop gooit. Personeel moet er genoeg zijn in het land, de kabinetten Rutte hebben er genoeg uitgeknikkert. Om een lang verhaal kort te maken ziekenhuizen moeten flexibeler worden.

revolte | 16-12-20 | 01:07
▼ 1 antwoord verborgen

Door de privatisering van de noodzakelijke voorzieningen is alles uit balans geraakt. In de jaren '80 was er een goede balans van grote overheids- en semi-overheidinstellingen en de vrije markt. Deze beide kampen zorgden voor een balans en hielden elkaar scherp, al moet ik zeggen dat de overheid toen ook al log was.

Na het privatisering van grote overheidsinstellingen zoals de Post het openbaar vervoer, de ziekenhuizen en de energiemarkt is het evenwicht verstoord en is het financiële gewin gaan overheersen en daar plukken wij momenteel de wrange vruchten van.

Fedde71 | 15-12-20 | 17:01 | 5

Precies !
Veranderingsdrang, had men niks gedaan dan was alles prima in orde.

Uw Verzekeringsadvis | 15-12-20 | 17:07

@Uw Verzekeringsadvis | 15-12-20 | 17:07: Gedragsverandering is het doel en het virus is daartoe het middel. Ontmenselijking door niet meer dan ... personen, muilkorf op zodat je het gezicht van de persoon niet meer ziet, geen hand meer geven, een zoen is al helemaal uit den boze, enz. En het ergste: de bevolking loopt er als een kudde schapen achteraan. Op een paar na die doorzien dat we straks helemaal geen vrijheid meer hebben. Dat de overheid uitmaakt hoeveel gasten ik mag uitnodigen in.mijn.eigen.huis! ! had toch niemand voor mogelijk gehouden?

Lupuslupus | 15-12-20 | 18:56

@Lupuslupus | 15-12-20 | 18:56: U bepaalt nog altijd zelf wie u thuis ontvangt. Het is een communicatietruc om in deze situatie een vrijblijvend advies als regel te verpakken.

zwaaropdehand | 15-12-20 | 19:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Wilders: voorzitter, graag een schorsing dat die heren elkaar kunnen bevruchten.
Ja sorry hoor, ik kom een beetje laat in.

hotnot | 15-12-20 | 16:59 | 1

politiek kunnen bevruchten... ,ja, was een schitterende repliek op die totale zeiksnor van erdogan.

BlondHaarBlauweOgen | 15-12-20 | 17:07

Meneer wilders is zelf ook 1 van de grootgraaijers als Tweede Kamerlid. Levert hij dan nu even per direct met terugwerkende kracht 60% van zijn salaris in

Zaanse Mayonaise | 15-12-20 | 16:59 | 6

ja, moet je kijken wat ie allemaal kost aan beveiliging, hoe durft ie.

Nuchternederland | 15-12-20 | 17:43

@Zaanse Mayonaise | 15-12-20 | 17:26: Ah.... U gelooft niet in VMU.

Kowalski11 | 15-12-20 | 17:45

Zou jij je leven willen ruilen met dat van Wilders?

5611 | 15-12-20 | 18:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Al komt de PVV/Wilders met de beste bedoelingen op de proppen met een prima voorstel, een goede oplossing of wat dan ook. Men zal hem tegenwerken. Sterker men zal eerder een domme contra beslissing nemen, willens, wetens en opzettelijk, die ons juist schade toebrengt. Als het maar hoe dan ook tegen Wilders is, want dat is het devies. De gevolgen van eventuele foute keuzes, de kosten en schade, men lacht erom, want Wilders is weer tegengewerkt en dat maakt alles goed.. En dat verhaal herhaalt zich keer op keer.
De werkelijke belangen zijn ondergeschikt gemaakt aan het Wilders treiteren.

Broadsquire | 15-12-20 | 16:57 | 2

Die indruk krijg je wel. 2e partij van Nederland, maar wordt nog steeds niet serieus genomen.

bqbq | 15-12-20 | 17:04

@bqbq | 15-12-20 | 17:04: Rutte hoopt dat Wilders heel veel stemmen krijgt, kan hij met gekke Jesse, belangrijke mevrouw Kaag en nog wat gekkies lekker door gaan met NL te slopen.

Uw Verzekeringsadvis | 15-12-20 | 17:09

Dat mensen Geert nog serieus nemen. De man zit al 20 jaar in de Kamer elke keer weer het onzinnige blaten vanaf de zijlijn ondertussen zijn de prestaties 0,0.

Nou ja, niet helemaal natuurlijk. Dankzij Geert stemmen verweesde PvdAers en SPers op de PVV en niet op die partijen waardoor Rutte al 10 jaar aan de macht is. Dus daar mogen we als Nederland Geert best dankbaar voor zijn. Als liberaal land is het gewoon beter dat we ook die koers varen met een snuifje christen democratie en/of socialisme.

Maar... Als je een complotdenker zou zijn dan zou je haast zeggen dat de ex-VVDer Wilders het met destijds Bolkestein op een akkoordje heeft gegooid. Zoiets van 'de mensen zijn als de dood voor islam en immigranten beu Geert, als jij nu een anti-islam partij begint met een mooi populistisch SP programma dan stemt dat stemvee niet meer op de PvdA of SP en kunnen wij het land fiksen'. Waarop Geert dan antwoord 'nou, dan gaan we dat regelen'. En voila. Verweesde linkse mensen denken nu dat ze 'rechts' zijn omdat ze heul erg anti-immigranten en xenofoob zijn en ondertussen is er al jaren een rechts kabinet. Win-win. Maar goed ik denk niet in complotten dus het zal wel niet...

Verder mag het duidelijk zijn dat als je Rutte iets wil verwijten i.v.m. de pandemie dan is het wel dat hij niet hard genoeg kan en wil optreden. Het kan ook niet anders want de mens heeft toch lak aan het virus zolang het hun niet direct treft en Rutte wil de economie ook niet stukmaken. Pas als ze zelf doodziek zijn geweest of iemand in de sociale kring zijn verloren gaat het lampje branden 'blijf thuis'.

Theodorus.Goldbach | 15-12-20 | 16:57 | 3

Onze Theo schudt weer wat onzin uit zijn mouw. Wat kun jij inhoudsloos zwetsen.

JJMS | 15-12-20 | 17:03

Dit bewijst wat ik gister al zei in een tegel: bedankt dat u een kabinets-stemmer bent en alles naar de Filistijnen geholpen heeft. Erg bedankt Theodorus.Goldbach.

Adriel | 15-12-20 | 17:04

Azarkan is een vies ventje. Zuigen en daarna weer op nieuw beginnen. Of hij is echt zo dom, maar dat zou vooroordeelbevestigend zijn.

Frau Merkel | 15-12-20 | 16:56 | 5

Hij is echt zo dom.

DePsych | 15-12-20 | 17:13

Arzakan is een typisch voorbeeld van wat je krijgt als je zulk volk binnenlaat.

discriminazie | 15-12-20 | 17:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Matige speech. Elke keer weer gaat Wilders mee in het onzinverhaal dat die 'besmettingen' ook maar van enige waarde zijn. Dat zijn ze niet. Daarmee is Wilders onderdeel van het probleem en niet de oplossing. Die 'tweede golf' is al sinds begin november op z'n retour op basis van ziekenhuisopnames en sterfte.
www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/graf...

Al die maatregelen in alle landen hebben geen enkel effect gehad op de curves. Dit virus heeft een paar 'drivers' die niks met de maatregelen te maken hebben:

1. Sterfte in voorgaande seizoenen (landen met meer sterfte is voorgaande griepseizoenen betekent minder coronasterfte). Anders gezegd: Opgebouwd dor hout (niet respectloos bedoeld).
2. Seizoenen. Landen op het Zuidelijk half rond hadden hun sterfte pieken in juli/augustus. Bij ons begon het weer op te lopen toen er in oktober weer meer kou en regen kwam. Minder ventilatie in de winter. Andere luchtvochtigheid en een gebrek aan zonlicht leidt tot meer vitamine D-deficiëntie.
3. Gezondheid en algemene weerstand. Sterfte is hoger in landen met veel hoogbejaarden, meer obesitas en meer vitamine D-tekorten. Uit onderzoek blijkt bijv. dat in Japan meer kruisimmuniteit is vanwege virussen die al rondwaren daar in Oost-Azië, dat Japanners minder obesitas hebben en dat Japanners veel lagere vitamine D-tekorten hebben (vis). In Finland worden bijv. ook standaard vitamine D-supplementen verstrekt hetgeen leidt tot lagere sterfte. In Italië daarentegen hebben ze bijv. zeer hoge vitamine D-tekorten gemeten.

'Besmettingen' betekenen niks en al die maatregelen betekenen niks. En een alghele lockdown afkondigen voor een virus waarvan de piek van de al veel zwakkere tweede golf al anderhalve maand achter ons ligt is ofwel totaal krankzinnig, ofwel totaal kwaadaardig.

Antiquerulant | 15-12-20 | 16:54 | 8

De lockdown tijdens 5 weken midwinter kun je zien als preventieve compensatie van het gebrek aan zonlicht buiten en gebrek aan ventilatie binnen en de menselijke neiging om elkaar juist dan te willen ontmoeten.

tipo | 15-12-20 | 17:09

@Tragicomix | 15-12-20 | 17:08:
Als je corona behandelt als de builenpest krijg je inderdaad een probleem ja. Dus wederom zijn de maatregelen het probleem en niet het virus zelf. Er is geen reden om in ziekenhuizen er anders mee om te gaan dan met griepgevallen.

Antiquerulant | 15-12-20 | 17:31
▼ 5 antwoorden verborgen

Ondanks het betoog van Geert denk ik dat het helaas niets aan de lockdown gaat veranderen.
Gisteren nog een interessante stukje gezien over mogelijkheden om de lockdown te stoppen.
How to end lockdowns - www.bitchute.com/video/uexWvjz5cj40/

Reebensteeltje | 15-12-20 | 16:52 | 2

Wat een gekkie joh.

Rest In Privacy | 15-12-20 | 16:53

Een paar losse opmerkingen van mij:
-wees blij dat er internet is. Je kunt thuiswerken, chatten, facetimen, thuisonderwijs, zoomen, kranten lezen, muziek luisteren, films kijken, porno kijken, bankzaken en administratie regelen, allemaal vanuit huis. Dus deze lockdown had 20 jaar geleden niet gekund.
-de volgzaamheid van het Nederlandse volk bij elke maatregel: de maatregel is net bekendgemaakt, en ja hoor, heel fanatiek overal bordjes, strepen, en braafjes doen de mensen het. Bijvoorbeeld mondkapjes, braafjes geen fles wijn kopen na 20.00 uur.
-ze hadden verpleeghuizen en thuiszorg veel meer moeten isoleren van de samenleving. Want daar vallen de meeste besmettingen en doden. Dat komt omdat de ouderen worden verzorgd door mensen die vol in de samenleving staan, moeten reizen, kinderen op school hebben.
Niet door het bezoek van de kleinkinderen, een zwaar overschat fenomeen, trouwens hun eigen kinderen kunnen makkelijk in de zestig zijn, nee, de verpleging zelf herbesmet steeds maar weer opnieuw hun eigen patiënten.
-kerken en moskeeën mogen wel open: echt een grote fout, zijn vaak ouderen, en mondkapjes gaan echt niet het virus tegen, ook niet 1,5 meter.
Experiment: iemand heeft een parfum op, dat ruik je ook 20 meter verder, oftewel de moleculen reizen door de lucht, door luchtstromen en ventilatie.
Ook krijg je luchtbeweging door warm/koud etc. Lijkt me nogal logisch allemaal.
-juist in december: de topmaand voor de horeca en kappers en kledingzaken: net dat extra zetje richting afgrond. Maar goed, ikzelf heb een afhaal-kapper en een afhaal-prostituee.
-testen: mensen aan de speed, mensen die cola geproest hebben doordat ze een grap lazen van Piet Karbiet, mensen die citroenen door hun neus eten: allemaal positief (voor het gekkenhuis).
-PCR-test : hoeveel kost dat nou/ Eigen risico?
-solidariteit: dikke 13e maand, dikke BMW, lekker 'thuiswerken'; de ambtenaren hebben geen centje pijn. Je moet sowieso niet MKB-er zijn in een socialistische heilstaat zoals NeDDRland.

OK, dat was het weer, ga nu weer op de bank liggen.

King of the Oneliner | 15-12-20 | 16:51 | 10

@Uw Verzekeringsadvis | 15-12-20 | 17:15: Ik laat alvast een bloksnorretje groeien en ga gelijk een Hugo the Boss pak bestellen.
Want als ik één ding geleerd heb: uitstraling is alles in de politiek.
Maar serieus: ik denk dat een chimpansee met pijltjes en een dartboard het ook wel kan. Gewoon outsourcen die hap.

King of the Oneliner | 15-12-20 | 17:24

Wat moet ik me voorstellen bij een afhaalprostituee? Bij een afhaalchinees of afhaaltoko, krijg je alles in van die plastic bakjes en zo'n dun plastic tasje. Dat zie ik op erotisch gebied niet helemaal voor me.

Charred_Metal | 15-12-20 | 17:27

Die oneliners worden ook steeds langer... misschien nadenken over een demotie tot prins?

libertat | 15-12-20 | 17:44
▼ 7 antwoorden verborgen

Ook doodse stilte mbt de dubbele petten van OMT-leden Jan Kluytmans en Ann Vossen. Ministerie van VWS heeft geen enkel bezwaar tegen het feit dat zij geadviseerd worden door mensen die aan hun advies verdienen. Fuck die burgers.

JJMS | 15-12-20 | 16:51

Wat mij raakte is deze lockdown ' lomp' noemen. Dat vind ik passend want deze kwam uit de lucht vallen met harde maatregelen, nauwelijks tijd om voor te bereiden, en het raakt weer dezelfde mensen die al leden onder lockdown maatregelen. Dat doet Duitsland dan toch een stuk netter.

DeCynischeAmbtenaar | 15-12-20 | 16:47

Pfff, wat is die Azarkan een zuigerd.

ZOMG | 15-12-20 | 16:44 | 1

Je kan de mocro wel uit de straat halen maar niet de straat uit de mocro. Dat was wat bij opkwam iig.

Vanilla | 15-12-20 | 18:41

Je moet 'Vak K' eens bekijken. Sowieso kijken ze niet naar de spreker en zitten zelfs grapjes met elkaar te maken. Tuurijk, ze hebben een 80 uren werkweek er op zitten maar pfff, wat een minachting.

Remmersmaak1 | 15-12-20 | 16:42 | 1

80-urige week, geen 80-urige werkweek. Minimaal 5 uur Netflix, appjes en grapjes.

Frau Merkel | 15-12-20 | 16:46

De harde lockdown is het net niet, gebedshuizen en Schiphol worden ontzien. Op Schiphol sta je dus heel lang dicht op elkaar gepakt zonder doorstroming.

Wil best één keer dat experiment van een harde lockdown ondergaan maar dan ook alles wat niet essentieel is dicht zonder bovengenoemde uitzonderingen.

Banken en DNB denken dat dit minder economische schade aanbrengt dan het aanmodderen wat we tot nu toe deden.

sprietatoom | 15-12-20 | 16:42 | 8

@El Rico Grande | 15-12-20 | 16:54: Ik bedoel maar.... ;-)

Fatwabuster | 15-12-20 | 16:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Maar toch in maart ... wordt het Markie of Wobke. Spannond.

Zapata10 | 15-12-20 | 16:41 | 4

@sprietatoom | 15-12-20 | 16:43: Gaat om de beeldvorming en de MSM gaat er een tweestrijd van maken Ard Rutte tegen Keessie Wobke, te debiel voor woorden want het is lood om oud ijzer maar het electoraat vreet het.

Zapata10 | 15-12-20 | 16:45

@Zapata10 | 15-12-20 | 16:45

Correct. En de media gaat weer hameren op “strategisch stemmen”

djs | 15-12-20 | 16:49

@Zapata10 | 15-12-20 | 16:45:

Voorlopig slechts 2 zetels extra door Wopke. Je ziet al gebeuren dat MSM inderdaad een tweestrijd ervan probeert te maken en op het eind krijg je ze gewoon allebei en verandert er helemaal niets.

sprietatoom | 15-12-20 | 17:03
▼ 1 antwoord verborgen

Ik begrijp die idolaterie voor Geert niet. Al 20 jaar in de kamer, nooit iets bereikt. Altijd achteraf zeggen wat niet goed was. Op boze toon de burger opstoken is al 20 jaar zijn trucje. En daar dan achteraan lopen. Een overbodige, nutteloze politicus.

Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 16:40 | 31

@Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 18:41: Beste B_L. Dit heeft niks te maken met angst of met dat idiote gaslightbegrip "islamofobie". Heeft wel alles te maken met gegronde islamhaat. Gegrond vanwege de talloze aanslagen op onschuldigen en vanwege het uitdrukkelijke doel om iedereen te onderwerpen (islam betekent onderwerping). Wilders is een dappere politieke strijder tegen islam en verdient daarvoor eer, in plaats van domme kritiek. Als mensen liever met hun hoofd in hun achterste willen blijven lopen moeten ze dat zelf weten.

Cepalislam500mg | 15-12-20 | 20:38

@Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 18:41: Ieder weldenkend niet moslimmens zou "bang" moeten zijn voor de islam. In dit geval betekent het namelijk wel dat behaalde resultaten in het verleden een indicatie geven van wat er in de toekomst in europa gaat gebeuren. Maar ach tegen die tijd zal jij als lafaard je wel laten bekeren tot moslim om je hoofd op je romp te kunnen houden.

A.I. van Dee | 15-12-20 | 21:30
▼ 28 antwoorden verborgen

Goed bezig Geert.

JohnLocke | 15-12-20 | 16:39

Wat een verschil,
Wilders <> Wappie Baudet !

Bolhoed | 15-12-20 | 16:39 | 3

Communicerende vaten. Wat Geert wint, verliest Baudet. Omgekeerd was dat een jaar geleden het geval.

Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 17:00

@Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 17:00:
Baudet wil "vrijheid", ofwel onbelemmerde poliferatie, Wilders begrijpt dat dit een ramp zou worden voor de zorg.
Ik heb het niet over stemverhoudingen.

Bolhoed | 15-12-20 | 17:44

@Bolhoed | 15-12-20 | 17:44: Beste landgenoten snapt wel vaker niet wat reaguurders zeggen. Het enige wat hij snapt is het NOS journaal.

A.I. van Dee | 15-12-20 | 21:21

Ik bezie het en constateer potsierlijke onmacht. Kerk, moskee en schiphol uitzondering en maken alles bij voorbaat totaal ongeloofwaardig. Kennelijk is het niet zo een serieze zaak, niet zo dringend. Laffe uitzonderingen.

inCol | 15-12-20 | 16:39 | 1

Precies mijn gedachten.

Cepalislam500mg | 15-12-20 | 20:40

Er zijn twee fundamentele taboes in dit verhaal: aanspraak maken op grond van de provincies / de ministeries om huizen te kunnen bouwen (dus: pest en melk de boeren), en het feit dat we niet meer neuken (en dus onze bevolkingsgroei uit de migratie moeten halen, handig geexploiteerd door de linkse zielige migranten industrie).

Zolang we die heilige huisjes niet om weten te gooien, loopt alles op niks uit en hebben we alleen onszelf (maar dat hebben we toch, want we houden allemaal die taboes in stand).

konjodebonjo | 15-12-20 | 16:37 | 1

Precies

henkiedeboer | 15-12-20 | 16:46

Met welke intentie anders dan irriteren staat die Azarkan nou. Wat een bizar naar mannetje is dat.

Puss | 15-12-20 | 16:37 | 2

staat=bestaat

Veepert | 15-12-20 | 16:41

Het is dat negeren in de tweede kamer eigenlijk niet kan, maar dat zou je wel moeten doen bij zo een. Als hij het licht zou moeten uitvinden, dan was het nu nog donker, zelfs overdag in de zomer.

Peerkeoud | 15-12-20 | 19:18
-weggejorist-
Schultenbacher | 15-12-20 | 16:36

Waar gaat dit in de basis eigenlijk over, cijfers per 15-12-2020

We wonen met 17.408.573 mensen in dit land

10.168 mensen met en heel soms aan C19 overleden = 0.05%
18.618 mensen zijn opgenomen met C19 in ziekenhuis = 0.10%

Heel het land op slot, economie naar de kloten en iedereen moet aan het vaccin om dit virus in te dammen.

Gekker gaat het toch echt niet worden

Fatwabuster | 15-12-20 | 16:36 | 7

@Realism Is All | 15-12-20 | 17:05:
Ik geloof helemaaaaal niet dat al die maatregelen veel geholpen hebben. Voornamelijk gezien de puinhoop in de oplegging en uitvoering. Het zou veel strenger gemoeten hebben. Met de knuppel handhaven enzo. Maar dat doen wij nu eenmaal gelukkig niet in onze samenleving. Dus het virus woekert in essentie onbelemmerd door en er worden wat offers gebracht.

inCol | 15-12-20 | 17:31

@Realism Is All | 15-12-20 | 17:05: Overbelasting van de zorg doordat we 500 patienten op de IC hebben.
Op 17.500.000 inwoners.

Importeer dan wat bedden/verplegers en apparatuur uit Zuid-Korea.
Stelletje onbenullen aan het roer in NL.

Nuchternederland | 15-12-20 | 17:41

@Fatwabuster | 15-12-20 | 17:09: Daar raakt u een ultiem gevoelige snaar. ZORG Crisis, daar mag niet over gesproken worden. U bent zeker af voor het bestuur in Nederland. U mag niet meer meedoen.

Peerkeoud | 15-12-20 | 19:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Als werken in de zorg ooit weer minder onaantrekkelijk wordt gemaakt (werkdruk, die loonsverhoging mogen ze uitstrooien boven Zuid-Europa), dan ga ik weer herintreden. Werken voor de overheid perst alle levenslust en creativiteit uit me.

Rest In Privacy | 15-12-20 | 16:35 | 5

@brie-de-penis | 15-12-20 | 17:17:
Haha, mooi verhaal. Het is complex, komt veel denkkracht bij kijken, maar het leidt niet werkelijk tot iets.

Rest In Privacy | 15-12-20 | 17:25

Dit geldt voor meer banen dan de ambtenarij, de zgn. bullshit-jobs. Miljoenen mensen zitten dingen te doen die compleet niks toevoegen aan de wereld.

DooieKapotte | 15-12-20 | 18:00

@DooieKapotte | 15-12-20 | 18:00:
Mijn laatste project zaten er twee bedrijven tussen mij en de opdrachtgever. Allemaal bullshit, allemaal marge, allemaal om die krankzinnige arbeidswetjes van Asscher te omzeilen.

Rest In Privacy | 15-12-20 | 18:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Greet komt met goede suggesties en oplossingen. Hij gaat de goede kant op.

3Xniks | 15-12-20 | 16:34 | 3

Kartel zal hem gewoon negeren..

Wijze uit het Oosten | 15-12-20 | 16:38

Welke suggesties en oplossingen draagt hij dan voor?
De horeca en de winkels open houden? Zelfs dat is niet met zekerheid te zeggen.
1 ding is zeker, de horeca was de afgelopen tijd al dicht en winkels waren open en alsnog gingen de besmettingen omhoog.
Dus Wilders heeft sowieso geen poot om op te staan.

Tostiapparaat | 15-12-20 | 16:53

@Wijze uit het Oosten 16:38: PVV-VVD-CDA-kabinet is aanstaande. Schrijf maar op.

tipo | 15-12-20 | 16:54

Hier zit echt niemand op te wachten - beste stuurlui aan wal gebeuren. Maakt niet uit hoe slecht de regering het doet: er is geen alternatief, we kunnen niet anders dan de regering volgen.

Otto Normal | 15-12-20 | 16:34 | 3

Burgerlijke ongehoorzaamheid.

van heinde en verre | 15-12-20 | 16:38

Als lemmingen zeker. Loopt u vooraan?

MoonBeebe | 15-12-20 | 16:41

@MoonBeebe | 15-12-20 | 16:41: Nee, gewoon ergens middenin, een beetje opzij, een beetje naar achteren. Altijd oppassen natuurlijk, alleen niet met het idee dat ik iets beters tot stands kan brengen.

Otto Normal | 15-12-20 | 21:44

De gevolgen van deze pandemie zullen ons nog lang heugen, vrees ik. De echte pijn komt met het laatste rijtuigje. Dit gaat duiten kosten en niet zo klein beetje ook. En dan mag je hopen dat, wanneer Corona goeddeels verslagen is, er geen andere wereldomvattende gebeurtenissen zullen komen die de economie een volgende genadeklap gaan geven. Een of andere crisis, een gewapend conflict van grote omvang o.i.d. En het biedt voor degenen (bijv. islam terreur) die er baat bij hebben het westen aan de grond te krijgen, natuurlijk een prachtige kans, om na Corona de lont in het kruitvat te steken, want dat komt zo lekker uit. Of er dan nog sprake is van herstel, dat valt te betwijfelen. Als straks de kroeg weer open is en men weer wegzinkt in alcoholische lafenissen zal de ellende alles behalve weggespoeld zijn.

Broadsquire | 15-12-20 | 16:33 | 3

Ik gok dat in 2021 nog wat bankjes gaan omvallen. Of we die ook nog even kunnen uitkopen.

Puss | 15-12-20 | 16:36

@Puss | 15-12-20 | 16:36: Ik trek een gelijkenis met een gezin waarbij de CV ketel het begeeft, de week daarna de auto een forse rekening oplevert en als klap of de vuurpijl de wasmachine moet worden vervangen. Een ongeluk komt zelden alleen.

Broadsquire | 15-12-20 | 16:50

@Puss | 15-12-20 | 16:36: Die worden op dit moment al uitgekocht. In Italië, met Europees geld. Maar op een zodanig slimme manier dat je het geen uitkopen mag noemen.

theo-is-dood | 15-12-20 | 16:54

Goedzo, Greet, laat ze maar lullen. Dat lollige onderonsje tussen Pinokkio en De Schoenen tijdens je betoog had ik zelf een stuk asocialer afgestraft. Je bleef netjes. Ratten.

Dubbelepunthoofd | 15-12-20 | 16:33

Achteraf is het makkelijk kritiek hebben natuurlijk. Zijn punt qua ventilatie vind ik wel terecht. Het lijkt mij technisch zeer eenvoudig om bijvoorbeeld klaslokalen actief te ventileren / verwarmen met verse buitenlucht - zeker deze wintermaanden. Kost wellicht iets meer energie.. dat is dan zo.

Grapevine | 15-12-20 | 16:30 | 3

Hoezo achteraf? Al vanaf het begin. Er zijn moties ingediend. Etc. Maar coalitie enzo tralala

Dubbelepunthoofd | 15-12-20 | 16:35

Achteraf?

Veepert | 15-12-20 | 16:44

Het is niet zo eenvoudig, Veel luchtbehandelingen gebruiken de warmte van de recirculatie lucht. Als het vriest krijgen ze het niet warm of vallen ze in de vorstbescherming. Er zijn wel oplossingen maar die kosten geld zoals een extra voorwarmer.

voldemort | 15-12-20 | 17:19

Bij de weg: het is niet de grondwet die bidden boven boodschappen stelt, het is het Europees Verdrag voor Mensenrechten. Dat verdrag stelt dat maatregelen die de vrijheid van godsdienst inperken mogen, maar proportioneel en noodzakelijk moeten zijn. En dat moet je aantonen. Dus krijg je discussies over hoeveel besmettingen er precies in kerken en moskeeën plaatsvinden, en of die dus wel dicht moeten. En het zou zo maar kunnen dan er uit komt dat zonder goede cijfers zo'n maatregel niet opgelegd mag worden. Misschien ook wel... maar het kabinet gaat die discussie liever helemaal uit de weg. Zal ook wel aan de coalitiepartners liggen.

Zijn daar trouwens nog vragen over gesteld in het debat? Of brandt niemand daar graag zijn vingers aan?

Muxje | 15-12-20 | 16:28 | 5

Eerst opleggen en daarna bakkeleien of het wel mocht... doen ze met andere maatregelen ook niet moeilijk over.

We wachten al bijna 10 jaar op 't antwoord van de commissie die de thuiskopieheffing ging onderzoeken na het invoeren van het downloadverbod.... en 't volk maar lappen ondertussen.

ReyNemaattori | 15-12-20 | 16:45

@Snoorderlag | 15-12-20 | 16:36: U denk dat het de kerk hier op Urk is? Fout. Kerken waar plaats is voor een mannetje of 600 zit 30 man verspreid. Hier op Urk zag je alleen aan de maatregelen in de kerken dat er een pandemie aan de gang was. Verder deed men of er niets aan de hand was. Grote families, hoop jeugd, even naar de winkel, verjaardag, even bij vrienden zitten. Dat was hier de oorzaak voor de gigantische piek. Dat zal in andere saamhorige grefodorpen wel hetzelfde zijn. Bovendien was Urk eerst in het nieuws, juist omdat hier het minst aantal besmettingen waren. Toen men nog met 100 man in een kerk zat.

Van Urk | 15-12-20 | 16:51
-weggejorist-
mainman | 15-12-20 | 16:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Even het kostenplaatje tot nu toe:

Verwachte krimp BNP in 2020 : 8% Totaal 65 miljard

Steunpakketten 92 miljard (‘diepe zakken’)

Direct en indirecte economische schade, door faillisementen, inhaalzorg, testen en vaccineren : 40 miljard (?)

In totaal dus 197 miljard euro in 1 jaar verdampt.

In maart schatte ik dit te hoog in, nl 200 miljard euro ... Het mag wat kosten, die verloren levensjaren tgv SarsCov-2

Als in het scenario van RIVM inderdaad er in het begin van het jaar zonder maatregelen 24.000 IC opnames zouden hebben plaatsgevonden, wat in geen enkel model onderbouwd kan worden, zelfs dan waren de kosten van de maatregelen omgerekend per patiënt uitgekomen op 13,5 miljoen pp. Dit terwijl normaliter een gewonnen levensjaar zo rond de 80.000 euro mag kosten.

Valt dit uit te leggen ?

DokterNo | 15-12-20 | 16:27 | 2

Even los van de vraag of je deze bedragen zomaar bij elkaar kunt optellen, de schade is enorm en de rekensom naar gewonnen levensjaren blijft overeind al zal de uitkomst de helft zijn van jouw aanname.

Het toont aan dat er een grotere agenda achter zit. *Great Reset mompelt*

Glasgow Argus | 15-12-20 | 16:32

80k gemiddeld, terwijl vooral de ouderen sterven. Die leveren geen 80k meer op, maar kosten geld. Dat is heel onethisch, maar het gaat even om de getallen. 80k lijkt me nog aan de hoge kant met een modaal inkomen van 35k.

Frau Merkel | 15-12-20 | 16:53

Het is idd een mooi betoog, maar heeft Geert ook echt een plan?

ZureKoek | 15-12-20 | 16:27 | 4

korte termijn of lange termijn?

uutgrunn2015 | 15-12-20 | 16:32

Geert heeft geen plan nodig, alles wat PVV voorstelt wordt weg gelachen, tot ze er enkele later zelf mee op de proppen komen.

VW, alles ist vorbei | 15-12-20 | 16:41

@Lorejas | 15-12-20 | 16:31: hoezo omdraaien? Bij kritiek hoort een alternatief. Denken doe je in oplossingen niet alleen door problemen te constateren. Een wederkerig probleem bij Wilders. Daarom zal hij nooit regeren.

ZureKoek | 15-12-20 | 17:31
▼ 1 antwoord verborgen

Hey van Rossem mijn stukkie onder het 8,4 miljoen kijkcijferrecord topic was wat bondiger, het kwam wel op het zelfde neer:

@Toverkol | 15-12-20 | 11:54: serieus u gaat de ziekenhuiskaart spelen? Dat er te weinig personeel is = schuld van 10 jaar Rutte, te weinig IC bedden en ziekenhuizen = schuld van 20 jaar slechte politiek.
Dat u nu doet dat er tijdelijke massagraven buiten de ziekenhuizen liggen omdat er zoveel sterfte is, is mijnheer, een gotspe.

Als alles zo dramatisch is, waarom heeft de regering dan het afgelopen jaar niet de grenzen gesloten voor onnodig verkeer ( asielzoekers, vakantiegangers etc) in beide richtingen? Dat hele globalistische denken van hey ik wil wel op vakantie naar land x, is in deze crisis gewoon dom denken en het schaapvolk tevreden houden.

ikworstelengadouchen | 15-12-20 | 16:26

Het boze toontje, het afgeven op alles, niks is goed, alles is slecht, alle politici behalve Geert zijn onbenullen. Geert doet voorspellingen, Geert stelt boze vragen. Altijd hetzelfde, iedere spreekbeurt is inwisselbaar. Maar nooit heeft Geert zelf een goede strategie, behalve achteraf. Dan weet Geert altijd hoe het had gemoeten. De eeuwige kapitein aan wal. De eeuwige spuit elf. De eeuwige pluche-plakkende koe-in-de-kont kijker.

Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 16:25 | 15

@citywok | 15-12-20 | 17:04:
Werken in de zorg wordt uitstekend betaald, dat weten de meeste mensen niet.

Beste_Landgenoten | 15-12-20 | 17:18

De haat zit wel diep bij je, mark.

Nuchternederland | 15-12-20 | 17:36

Moeilijk hè, kritiek op Markiemark.

zwenkwieltje | 15-12-20 | 17:58
▼ 12 antwoorden verborgen

Als er 1 iets in 2021 exponentieel groeit dan is het wel.

BL6swguPp7hoYH | 15-12-20 | 16:24 | 2

Dan is het wel... dan is het wel... Wat?? Laat ons niet in spanninggg!

2Little2Late | 15-12-20 | 17:40

Dictatuur?

zwenkwieltje | 15-12-20 | 17:55

Hier staat een politicus van formaat. Rutte mag zich best een beetje zorgen gaan maken, want als er te veel bedrijven het loodje leggen tussen nu en maart 2021, dan gaat dat hem heel veel zetels kosten en Geert Wilders heel veel zetels opleveren.

Stijlicoon | 15-12-20 | 16:24 | 1

Twee dingen: 1) premierbonus, 2 crisismanager-bonus.
De blunders in het voorjaar zijn nu al vergeten, de flaters die nu worden geslagen zijn volgend voorjaar ook weer uit het collectieve geheugen gewist. Wat blijft is het beeld van staatsman Rutte die zo sympathiek en meelevend iedereen een hart onder de riem steekt in deze donkere dagen.
En vlak voor de verkiezingen komt het goede nieuws. Alle beperkingen worden opgeheven, "we" hebben het virus overwonnen. Lees: Rutte en de VVD. Op naar de volgende verkiezingsoverwinning.

Leipniz | 15-12-20 | 16:30

Ik kijk ondertussen nog even naar de trends en weekcijfers van het RIVM. Tip: kijk vooral NIET naar het aantal gemelde gevallen, want er zijn afgelopen week 25% meer mensen getest dan de week ervoor.
- Aantal overledenen: meer dan vorige week, maar trend is nog steeds dalende.
- Aantal ziekenhuisopnames: licht gestegen, nog steeds ver onder de piek van okt/nov.
- Aantal IC-opnames: licht gestegen, nog steeds ver onder de piek van okt/nov.
- Percentage positief getest: licht gestegen.
Net als vorige week zeg ik: deze cijfers zijn aanleiding tot zorg, niet tot paniek. Anyway, ik ga mijn keel even stukwassen met wat biertjes.

Muxje | 15-12-20 | 16:23 | 2

@Muxje Ik kijk alleen naar het aantal doden. Waarom die stelselmatig niet vermeld worden, laat zich raden.

Rest In Privacy | 15-12-20 | 16:55

Scherp geconstateerd; Maurice de Hond maakt exact dezelfde analyse. En komt dus op een R=1 . Ongelooflijk dat zo'n OMT van een R=1,24 uitgaat... hoezo feiten-gedreven besluitvorming?

libertat | 15-12-20 | 17:33

Van Rossem heeft het hierboven over schaal twaalf. Ik wil u graag uit de droom helpen. Bij het ministerie van Algemene Zaken krijgt de derde ondersecretaris al schaal 12. Een leraar in de bovenbouw van Havo/VWO krijgt schaal 12. Bij Algemene Zaken zal het gemiddeld schaal 15 zijn.

theo-is-dood | 15-12-20 | 16:22

Waar is de speech van forum voor democratie?

sjuul69 | 15-12-20 | 16:22 | 4

Op een ander A4-tje.

mr_awesome | 15-12-20 | 16:23

@elfenstein | 15-12-20 | 16:36: Ik weet het niet. Zijn alternatieve strategie was de zwakkeren en ouderen beter beschermen. Hoe hij dat wil doen weet ik niet. Ik vermoed een grote kampementen waarin alle ouderen en mensen met "onderliggend" lijden voor eigen bestwil bijeen worden gedreven, veilig beschermd tegen het virus . En vervolgens geen restricties meer in de economie. Hij weet prima de zwakke punten van het regeringsbeleid te noemen maar ik vraag me af wat hij gedaan zou hebben als hij in de regering had gezeten. Een beetje van de zijkant roeptoeteren kunnen we allemaal wel (en toegegeven, dat doen we ook graag). Maar per saldo doen we als NL niet veel anders dan andere landen, dus zo ontstellend slecht zijn we ook weer niet. Alleen die Aziaten kunnen het beter dan wij maar die hebben vermoedelijk wat meer discipline overgehouden van eerdere virusuitbraken.

Baron_von_Rijswijck | 15-12-20 | 17:20
▼ 1 antwoord verborgen

Laten we beginnen met het schrappen van God uit de grondwet. Iedereen weet al lang dat dit bewoners van een andere planeet waren die hier voor het goud kwamen om hun 'dampkring' mee te repareren. Maar toen die luie flikkers geen zin meer hadden om te mijnen, hebben ze ons gemaakt door een andere homo- te kruisen met zichzelf.

Die zitten er echt niet op te wachten dat wij ze nu aanvoeren voor allerhande onzin, onrecht en onderdrukking.

Zo, weer wat geleerd, misschien zelfs wat gelachen en weer door..

mr_awesome | 15-12-20 | 16:21

Wat is nou eigenlijk je voorstel van Rossum? Zorg privatiseren? Meer IC capaciteit, net zoveel als Duitsland? Of nog meer? We betalen nu jaarlijks ~90 miljard aan zorg en dit stijgt elk jaar, maar gemiddelde Nederlander staat op z'n achterste benen als het eigen risico 2 tientjes omhoog gaat .

Diederik_Ezel | 15-12-20 | 16:21 | 9

Elk jaar 100 miljard weg flikkeren is nou ook niet bepaald de oplossing Ezel!

Fatwabuster | 15-12-20 | 16:49

@Ezel Voor mensen als jij zou een avondklok tot volgend jaar een prima idee zijn.
En voor je maten die dit allemaal steunen ook.

Rest In Privacy | 15-12-20 | 16:53

De zorg is al geprivatiseerd beste ezel. Slechtste idee ooit. Met als excuus dat alles wat geprivatriseerd wordt goedkoper zou worden tot nu toe is er niets goedkoper geworden alleen duurder en slechter (zie OV).

A.I. van Dee | 15-12-20 | 20:53
▼ 6 antwoorden verborgen

Wanneer ze grenzen dicht doen, kunnen we ons niet meer kwaad maken over de asieleisers.

Dus dat laten ze toe, als uitlaatklep voor ons reaguurders.

Lange Frans heb gelijk, het is een complot.

Toetsenbordcomplex | 15-12-20 | 16:19 | 1

@Toetsenbord Asielzoekers zijn allemaal immuun toch?

Rest In Privacy | 15-12-20 | 16:51

Geweldige cartoon van die boot. Het is precies wat het is. Een steeds maar uitdijende overheid met steeds meer onnodige baantjes (omdat de overheid, nationaal en op Europees niveau steeds meer willen bepalen hoe wij dienen te leven) waar mensen keuzes maken over de koppen van mensen die zelf inkomen moeten genereren. Ambtenaren, die ongeacht hoe er gepresteerd wordt, nooit in de portemonnee worden geraakt. Waar ze zelfs thuiswerktoeslagen ontvangen. Het is van de zotte.
Ons probleem is niet corona, niet een uitgeklede zorg, maar voornamelijk een veel te grote en volledig incompetente en niet presterende publieke sector. Doe hier wat aan! Leg die ambtenaren eens het vuur aan de voeten, laat er eens publieke targets komen, bepaal eens een maximaal aantal ambtenaren per gemeente en per aantal burgers in dit land. Laat daarmee ambtenaren eens nadenken hoe ze effectief en efficiënt kunnen werken.
Dit land bestaat over 60 jaar als je op dit tempo doorgaat alleen nog maar uit ambtenaren, arbeiders en werklozen.

Derechtselutser | 15-12-20 | 16:19 | 3

Over 60 jaar?

Optimist.

Wijze uit het Oosten | 15-12-20 | 16:35

@derechtselutser: waarom moet alles over de band van de overheid gespeeld worden? Voor elk probleem willen Nederlanders een loket, een gratis 0800-nummer, gratis rechtshulp en laat de Rijken maar betalen.
We zien aan de gigantische fraudes met Toeslagen en PGB’s dat zoiets in een financiële ramp eindigt. Volgens gegevens van de dienst Toeslagen staat er nog ongeveer 1,4 miljArd €€ aan teveel betaalde toeslagen open. Bij zeven miljoen huishoudens. Een kind snapt dat hoogstens tien procent van dat uitgekeerde belastinggeld ooit wordt terugbetaald.
En de parlementariërs die voor deze ellende van tevoren waren gewaarschuwd schuiven de schuld ban dit falen op het bordje van de uitvoerders.

theo-is-dood | 15-12-20 | 16:41

@Derechtselutser Dit plan is dan ook al jaren tevoren voorbereid. Eerst Mexicaanse griep om uit te proberen, zorg afschalen en dan knallen met Corona. Zo help je de boel om zeep. 15 politici die er 10 jaar geleden ook al zaten, ze stellen geen enkele vraag. Zelfs nog parlementaire enquete geweest. Maar goed, mensen vergeten snel.

Rest In Privacy | 15-12-20 | 16:50

Intussen lacht een multinational als MAKRO zich de ballen uit de broek.
De filialen mogen openblijven vanwege de "essentiële" levensmiddelenverkoop, en intussen worden alle klanten die voor de non-food kerstinkopen nergens anders meer terecht kunnen, binnengeharkt. Zelfs zonder pasje, iedereen is welkom.
De plaatselijke, gespecialiseerde middenstand ziet het met lede ogen aan.
Het is dus niet alleen online retailers als amazon, bol.com en de likes die recordwinsten boeken door Corona. Als je maar groot genoeg bent om zowel food als non-food aan te bieden, is je bedje in Nederland gespreid.

Leipniz | 15-12-20 | 16:17 | 8

@Leipniz | 15-12-20 | 16:24:
Ja, dat bedoelde ik met 'slimme oplossing'. Wat MAKRO doet voldoet niet aan de afspraak. Die kleine winkeltjes proberen op deze manier te overleven @ik--+ | 15-12-20 | 16:26 , ik begrijp dat goed (ze hebben vaak ook voorraden die anders weggegooid kunnen worden).

Watching the Wheels | 15-12-20 | 16:36

@ik--+ | 15-12-20 | 16:26:
Ik zou wel eens willen weten welke regelgeving daaraan ten grondslag ligt. Als men consequent zou zijn, zouden de non-food bakken bij de Aldi en Lidl ook afgedekt moeten worden. En de pannen en theedoeken bij de Appie idem dito.
Het zal er wel mee te maken hebben of e.a. redelijk te realiseren is. Maar and de andere kant, in de MAKRO vestiging waar ik regelmatig kom (nu even niet) zou heel gemakkelijk de bovenverdieping met de non-food afgesloten kunnen worden. Voor zover ik weet, gebeurt dat niet. Waarom niet?

Leipniz | 15-12-20 | 16:38

@Leipniz | 15-12-20 | 16:38:
De omzet per uur is waarschijnlijk zo hoog dat het loont om het een paar uur langer open te houden tot er handhaving komt.

Watching the Wheels | 15-12-20 | 16:48
▼ 5 antwoorden verborgen

Wilders klinkt, zoals altijd, strijdbaar. En dat voor een zo goed als lege Tweede Kamer. En als de Tweede Kamer al is gevuld, kan ik Kamerleden amper betrappen op een houding die iets van interesse uitstraalt. Complimenten daarvoor. Er is natuurlijk altijd een kans dat ie wordt uitgezonden.
Die complimenten daarvoor gelden trouwens voor elke spreker die elke keer weer een grotendeels lege Tweede Kamer toespreekt.
Doe het gewoon in de kantine ofzo.

Leptob | 15-12-20 | 16:16 | 2

Het meeste Kamerwerk gebeurt in commissies. Je hoeft niet elk onderwerp plenair te bespreken.

theo-is-dood | 15-12-20 | 16:44

Ik kan idd zo pislink worden dat een groot gedeelte druk bezig is met z'n telefoon ipv aandachtig te luisteren, moet je in het bedrijfsleven eens flikken.

Charred_Metal | 15-12-20 | 16:52

Met 7 miljard karakters op de wereld wonen de meeste in Nederland.

Poesman | 15-12-20 | 16:16

"de erogene transmissie", ik hoorde het nu ook 2 min. 58 sec.

Watching the Wheels | 15-12-20 | 16:12 | 2

aerogene...

Stijlicoon | 15-12-20 | 16:21

@Stijlicoon | 15-12-20 | 16:21:
Ja snap ik, maar hij zei wat anders en daarna verweet hij Azarkan Rutte te bevruchten en andersom (mooie debatten die aan de lente doen denken).

Watching the Wheels | 15-12-20 | 16:38

De sluwe Morko heeft het over alcohol verkoop want een islamiet drink geen alcohol.
Ook heeft hij het over winkels Black Friday koopgoten maar de invloed van het offerfeest ligt blijkbaar te ver achter hem.

likdoorn | 15-12-20 | 16:12 | 5

@2voor12 | 15-12-20 | 16:14:
De facto lukt dat al heel aardig. Wonderlijk dat men deze maatregelen in coronatijden bizar en vreselijk vindt maar zodra je het overgiet met islamsaus vinden ze het prima.

elfenstein | 15-12-20 | 16:18

@miko | 15-12-20 | 16:47: Kuifje is zich al aan het verkneukelen, nog 17 nachtjes slapen en dan weet ie wie reaguurder van het jaar was.

Charred_Metal | 15-12-20 | 16:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Daar kan malle Thierry nog wat van leren.

frickY | 15-12-20 | 16:10 | 6

@Leipniz | 15-12-20 | 16:22: Zielige verliezer,
Baudet zegt nu al weken niks. Alleen dat zou je al wakker moeten maken.

Normpje | 15-12-20 | 16:43

@Watching the Wheels | 15-12-20 | 16:41:
Want bij de PVV zitten alleen fatsoenlijke modelburgers? Laat me niet lachen. Het echte schorem blijft alleen noodgedwongen ondergronds omdat de partij geen ledenstructuur heeft. Zo hou je de gelederen inderdaad zuiver, maar wel op Noord-Koreaanse wijze.

@Normpje | 15-12-20 | 16:43:
Hij zegt genoeg, het wordt alleen niet door de media opgepikt. Die zijn meer geïnteresseerd in roddels en achterklap. Grappig ook dat zijn idee van een petitie hier meteen afgebrand wordt. Als het van Wilders afkomstig zou zijn, zou dat wel anders zijn.

Leipniz | 15-12-20 | 17:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach Wilders. Die is altijd tegen...

Rest In Privacy | 15-12-20 | 16:10 | 11

Zoals jij nooit iets zegt.

miko | 15-12-20 | 16:45

Kan iemand Rutte die telefoon uit de hand slaan als dhr. Wilders aan het betogen is? De vlerk.

Normpje | 15-12-20 | 16:47

Wie niet?

Nuchternederland | 15-12-20 | 17:22
▼ 8 antwoorden verborgen

Vanmiddag eventjes naar de supermarkt geweest. Tering druk!
Ja vind je 't gek? Alle andere winkels zijn gesloten. Hoezo spreiding van winkelpubliek? Als je echt alles weer opengooit en de mensen erop wijst afstand te houden kan drukte het beste voorkomen worden.
Dit kabinet komt met flater na flater!
En hoezo moet de Hema dicht maar mogen die troep en rommelverkopers op de weekmarkten gewoon blijven verkopen?
De ondernemers die zich het beste aan alle maatregelen hebben gehouden worden het hardst gestraft en de lanterfanters die overal schijt aan hebben mogen gewoon doorgaan met het virus te laten woekeren.

keestelpro | 15-12-20 | 16:10 | 1

Hier ook even een rondje gelopen over lokale winkel centrum.
Slijterij : open
Shoeby : open want pakketjes
Schoenmaker : open want?
Opticien 2 stuks : open
Kaas winkel : open
Bakker :open
Ah : open
Slagerij : open
Boekwinkel : open want pakketjes
Jumbo : open
Kruidvat : open
Ethos : open
Zeeman : dicht. Hiermee gaan we het virus onder controle krijgen

zeurduif | 15-12-20 | 17:33

Dat het chaos is komt omdat het land te divers is. Geen eenheid, geen saamhorigheid, +200 verschillende cultuurtjes die enkel en alleen met hun eigen volk samenklontert en het liefst de hoofdcultuur weg wilt en dat tezamen met een premier die geen toekomstvisie heeft en weinig leiderschap toont. Zo is niemand volgzaam nee

ik--+ | 15-12-20 | 16:09 | 2

Ik ben het eens met je in grote lijnen. De samenleving is een open inrichting geworden. Alleen de breuklijn is niet alleen de meerdere culturen, maar ook binnen de eigen Westerse cultuur. Afstand tussen progressieven en gematigd conservatieven is erg groot geworden, waarbij de eerste groep de democratie gebruikt als het uitkomt en over gaat op activisme als ze de zin niet krijgen. Afstand tussen een GL-wappie en een boer van FDF is nog nooit zo groot geweest.

Dr.Platypus | 15-12-20 | 16:18

+1
leve het monoculturisme+ buitenlands eten.

Nuchternederland | 15-12-20 | 17:22

Precies dat hele religieuze gedoe. De rest zal allemaal wel. Niemand weet het, maar ga lekker online bidden.

BLR | 15-12-20 | 16:09

Toch grappig dat Wilders de mentor was van Rutte. Tijd dat ze het oud zeer aan de kant zetten, dat Wilders zich in nette bewoordingen voortaan uit (geen kopvodden meer enzo) en dat Rutte niet meer flauw doet met "Jij liep weg toen je verantwoordelijkheid kreeg" zodat ze samen met het CDA erbij kunnen regeren.

Patje | 15-12-20 | 16:09 | 6

Onderdrukkingsdoek? Bezettingsuniform? Haatgewaad?

Graaisnaaiert | 15-12-20 | 16:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Populisten gonna populist

neejijzuigt | 15-12-20 | 16:07 | 8

Bedoel je nu die Erdo fanboy die geheel populistisch wilders probeert te tackelen ipv verbinding zoekt ? Wilders afschieten ipv oplossend mee te discusieren is idd aardig populist ja.

grapo | 15-12-20 | 16:33

Goede argumenten ook, vooral van mensen die roepen dat Wilders geen argumenten heeft.

K. Westergaard | 15-12-20 | 18:25

Knap, filmpje van 12 minuten en dan binnen 1 minuut reageren,

Apollo | 15-12-20 | 19:04
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen