achtergrond

Geenstijl

Ook Macron keert zich tegen de Fake News Media

Kleine Napoleons worden groots

Emmanuel Macron, notre mec! De president van de Franse Republiek heeft de 'Anglo-Amerikaanse media' de mantel uitgeveegd. Eerst zei hij 'Ta gueule' tegen beledigde haatbaarden. Daarna sloopte hij Schengen omdat het een open smokkelroute voor terreurcellen is. En dit weekend belde hij de New York Times om ze te vertellen dat hij hun bias en hun obsessie met racisme echt complètement merde vindt. Macron zei dit, vertalen we uit de NYT:

"Toen Frankrijk vijf jaar geleden aangevallen werd, steunde elke natie ter wereld ons. Als ik in die context kijk naar artikelen in diverse kranten uit landen die naar mijn weten onze principiële waarden delen, uit de pen van journalisten die schrijven in landen die erfgenaam zijn van de Verlichting en de Franse Revolutie, en lees hoe ze het geweld legitimeren door te beweren dat de kern van het probleem is dat Frankrijk een racistisch en islamofoob land is, dan zeg ik dat die fundamentele principes verloren zijn."

NYT, hoogst verbaasd en beledigd, beklaagt zich (verwijzend naar Trump) over de verwijten van Macron, maar somt vervolgens zelf een serie (Engelstalige) artikelen op waarin de Franse president inderdaad voor islamofoob wordt versleten en wordt verketterd om zijn verharde aanpak van islamitisch terrorisme. In New York lezen ze geen Nedermedia, maar aan dat rijtje kunnen we nog de nodige Nederlandse artikelen en opiniestukken toevoegen. Macron heeft dus - wederom - best wel een goed punt. Plotseling worden de MSM dus niet meer alleen door 'Trumpisme' aangevallen, maar ook door de Europese politieke mediaan van een linksleunende liberaal. Amai! Had iemand al opgemerkt dat er iets kantelt? 

Allons enfants de la Patrie
Le jour de gloire est arrivé!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Macron na interessantste man van Europa nu ook sterkste man van Europa

Er is maar één Europees staatshoofd met een persoonlijke fotograaf die hem overal volgt om de meest gewichtige momenten in zwartwit vast te leggen, en het is niet Olaf Scholz

@Spartacus | 22-03-24 | 18:00 | 130 reacties

Macron won, linksmens en hun media blij

Voorspelbare verkiezingsuitslag brengt linkse troost

@Van Rossem | 25-04-22 | 21:55 | 0 reacties

Kritische Nederlandse media zijn MORS. DEAUD.

Als je denkt dat de zorg in Nederland ziek is. Moet je de (parlementaire) journalistiek eens aan een diagnose onderwerpen.

@Van Rossem | 14-04-20 | 21:01 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.