achtergrond

Geenstijl

Chaos en gedoe in het Stamcafé

Arthur heeft een aura van onstuimigheid

Het werd zelfs onze professionele chaoot Tom Staal bijna te veel allemaal. Maar waar hij zelf al van het kaliber 12 ambachten, 13 Tomgelukken is, is die van Amerongen helemaal een aura van chaotische asteroïden. Wat in een kleine ruimte al gauw voor een hele volle sfeer zorgt, om het zo maar te zeggen, en een aanstekelijke bovendien. Nou, gooi daar nog een paar flinke teugen fris pils tegenaan en begin een gesprek over de islam, de NPO en de policor dwangbuis waar Dit Land in opgerold ligt en voor je het weet vliegen de zinnen, woorden, halve en hele waarheden woest in het rond. Inclusief freak appearances van Robbie Muntz, die gezeten naast de techniektafel ook gewoon de hele tijd zijn commentaar liet horen. Iemand was zelfs zo stom om hem op een bepaald moment een microfoon te geven. Na afloop bleef het ook nog lang onrustig, kunt u zich wel indenken. WIJ vonden het lachen, in ieder geval, en daar doen we het voor. Maar zet het vooral zelf aan als je een beetje reuring en beroering in je caféloze vrijdagavond wilt en oordeel vooral zelf, kan ons het schelen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

De Bolle Gogh: een bruisende biografie over de Hemelse Roker

De Bolle Gogh is een rollercoaster. De biografie dendert bijna 700 pagina’s onvermoeibaar door, net als het leven van Theo. Ik ben van dezelfde generatie als Theo en het boek is een feest der herkenning voor iedereen die met name de jaren tachtig in het - toen nog - zo lekker gore Amsterdam heeft meegemaakt.

@Arthur van Amerongen | 13-01-24 | 21:30 | 658 reacties

Arthur van Amerongen - Soep van de Week: Eric Smit en Akwasi verklaren de oorlog aan Musk

Nieuw op GeenStijl: Arthur van Amerongen soept door de hete teeks van deze week in zijn nieuwe rubriek Soep van de Week, vandaag tevens ook Stamcafé. Vanaf nu: iedere week!

@Arthur van Amerongen | 10-01-24 | 21:50 | 505 reacties

Annus Horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo (52)

“Meneer van Amerongen: steek uw Annus Horribilis maar in een geheime opening waar de zon nooit schijnt!” (tevens Stamcafé)

@Arthur van Amerongen | 03-01-24 | 22:15 | 458 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.