achtergrond

Geenstijl

Lange Frans zegt soort van sorry voor soort van dreigen om Mark Rutte dood te schieten

Lange Frans richt zich tot de samenleving

"Met spijt in het hart richt ik mij tot U.

Mijn suggestie om Mark Rutte neer te schieten heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn Uw vertrouwen in mij beschaamd te hebben.

Ook al heeft de video meer dan drie maanden lang op YouTube gestaan en is hij nu na een uitzending van Zondag Met Lubach plotseling verwijderd, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van dergelijke dreigementen op onze samenleving.

Mijn eigen besluit nu te reageren is genomen vanuit het besef dat ik dat niet hadden moeten zeggen. Maar ik ben hier niet om excuses te maken.

Vanaf het begin van de coronacrisis heb ik mijn best gedaan om – binnen de grenzen van het censuurbeleid van YouTube – ruimte te vinden en zoveel mogelijk totaal debiele onzin te verspreiden aan iedereen die in onzekere tijden steun zoekt.

Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd van gemis, beperkingen en zorgen. Van angst, boosheid en onzekerheid ook. Ik heb de aangrijpende verhalen gehoord in vele ontmoetingen met mensen die misschien nog wel gekker zijn dan ik, zoals Janet Ossebaard en Wybren van Haga, in persoon, en digitaal. Met U en met al die mensen die direct of indirect geraakt zijn door de molen, voel ik mij verbonden.

Ik blijf me samen met U inzetten om onzin over het coronavirus verspreid te krijgen. Zodat iedereen in ons land daarna nog een beetje gekker kan worden dan hij nog is. 

Dat is nu het allerbelangrijkste en daar ga ik mee door, naar mijn beste kunnen.

Ik ben betrokken. Maar niet onfeilbaar."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.