Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Reproductiegetal 1,38

HET WEEKEND VAN DE WAARHEID

GRAPPER HAUS

Positieve testen zijn in een maand gestegen van 823 naar 6504. Deel die op elkaar en je krijgt een factor 7,90. Corona kent een generatietijd van gemiddeld vijf dagen, dus in een maand zitten zes generaties. Neem de zesdemachtswortel, en je komt op een reproductiegetal van 1,41. Een patiënt met Covid-19 besmet gemiddeld 1,41 mensen. (1,41 x 1,41 x 1,41 x 1,41 x 1,41 x 1,41 = 7,86).

Het driedaags gemiddelde ziekenhuisopnames is in een maand gestegen van 10,7 naar 55,3. Een factor 5,17 , dat geeft een reproductiegetal van 1,31. Het driedaags gemiddelde intensive care opnames is in een maand gestegen van 2,7 naar 23. Een factor 8,52, dat geeft een reproductiegetal van 1,43. De drie hardste indicatoren wijzen op een reproductiegetal van gemiddeld 1,38.

Toch schat het coronadashboard het reproductiegetal nog op 1,17 in de eerste helft van september, en schat het de laatste drie weken op iets boven de 1. Deze inschatting is al maanden onverenigbaar met bijna alle gegevens op rest van het dashboard.

De uitzondering is het aantal besmettelijke mensen. Dit is gestegen van 68 duizend mensen op 5 september naar 146 duizend op 25 september. Dat geeft een factor 2,15 in 20 dagen, neem hier de vierdemachtswortel en je komt op een reproductiecijfer van 1,21. Dit geeft gelijk een inkijkje wat het RIVM aan het doen is:

Netjes alle data bekijken samen met leeftijden, postcodes en dergelijke, een model vullen om in te schatten hoe het met de hele populatie gaat, en dan die afgeleide gegevens gebruiken om een reproductiecijfer vast te stellen. Die daarna als basis gaat dienen in politiek beleid en academische discussies zoals “Dealing with Covid-19: the hammer and the dance”.

Dit is de titel van een briljant artikel uit een reeks die een handleiding geeft wat het kabinet wel had moeten doen. Maar goed, liever voeden we een hoop nepnieuws door nogmaals onderzoek te doen naar het nut van mondkapjes, terwijl het RIVM in 2008 het nuttig effect van een theedoek aantoonde. Nog meer onderzoek bevelen is louter de royale route om geen beslissingen te nemen.

Laten we eens in de grafieken kijken wanneer deze tweede golf begonnen is. Het is natuurlijk logisch dat eerst het aantal positieve testen in beweging komt, daarna de ziekenhuisopnames, gevolgd door intensive care opnames. Hersenschade, longschade en hartschade van “milde gevallen” laat ik uit armoede door een gebrek aan exacte gegevens even buiten beschouwing.

De knik in daily new cases, nieuwe positieve testen, zit bij 1 september. De knik van ziekenhuisopnames zit iets later, rond 9 september. Voor de IC zit het nog een week later. U mag even rustig filosoferen welke versoepelingen tussen augustus en september genomen zijn. Laat uw gedachten onder deze proza de vrije loop. Ik zal ze later lezen.

De conclusie dat het openen van scholen geen effect heeft gehad, deel ik niet. Vooral niet omdat daar geen onderzoek naar gedaan kon worden, omdat we kinderen niet meer testen. Het kabinet en OMT verwijst op dit punt naar buitenlands onderzoek uit landen die vanuit dezelfde capaciteitsproblemen hun kinderen ook nauwelijks getest hadden.  

Dat jongeren minder risico lopen en minder klachten hebben, komt vooral omdat ze niet de extreme auto-immuun reactie ontwikkelen, waarbij het menselijk afweersysteem overactief eigen weefsel aanvalt, sommige medische behandelingen werken averechts. De eerdere stadia, geïnfecteerd raken, het virus kopiëren en het virus verspreiden, zijn jongeren prima toe in staat.

Ik pleit niet voor een nieuwe lockdown, de vorige heeft alleen al de staat zo'n 90 miljard gekost, dat kunnen we niet betalen. Het stoppen van onderwijs is ook geen optie, dan schrijven we letterlijk onze toekomst af. Op dezelfde manier verder gaan is ook compleet onhoudbaar. We zullen de komende anderhalf jaar op een veel effectievere en efficiëntere manier verder moeten.

Het percentage positieve testen steeg van een half procent naar 9%. Dat is meer dan enkele procenten, dus er wordt te weinig getest. Echt zicht op de situatie heeft niemand meer. Bron- en contactonderzoek is voor de GGD niet meer bij te houden, ik hoop dat iedere zieke nog gezond genoeg is om zelf de telefoon en agenda te pakken, en even rond te bellen.

Het aantal covid-19 patiënten op de IC is nu 252. Boven de 500 komt de reguliere zorg in het gedrang, het Maasstad Ziekenhuis annuleert al maximaal 20 procent van haar afspraken. Als de rest van oktober dezelfde verspreiding kent als september, dan loopt de zorg in november al vast. De premier zat gisteren volledig in de ontkenningsfase dat hij al te laat is.

Eerder zouden mondkapjes niet nodig zijn in de ouderenzorg, later bleek dit een flagrante leugen om persoonlijke beschermingsmiddelen elders beter beschikbaar te houden. Nu is er een nieuw advies dat het in de thuiszorg niet nodig zou zijn. Thuiszorg is gezien de patiëntminuten en het karige loon al half vrijwilligerswerk, nu mogen deze helden zichzelf en hun klanten in gevaar brengen.

Wordt corona hier als goedkope oplossing tegen vergrijzing, wachtlijsten en woningnood ingezet?

Reaguursels

Inloggen

Weet je waar die grappieshuis op lijkt? Op Mr. gru uit de verschrikkelijke ikke.

peet12 | 11-10-20 | 16:07

Zoals altijd geeft het RIVM ons het voordeel van de twijfel.

inCol | 11-10-20 | 15:45

Het hele land gewoon twee weken op slot, iedereen twee weken binnenblijven en de grenzen op slot en dan ben je helemaal klaar!
Twee weken met z'n allen afzien, wat is nou twee weken op een mensenleven?? Gewoon doen en de grenzen op slot houden zodat je het virus buiten kan houden.
Hoe moeilijk kan het zijn? Iedereen proviand inslaan voor twee weken, blik, potten, diepvries, genoeg kattengrit en pleepapier en desnoods alleen de boodschappendienst en hulpverleners op straat, de rest heeft buiten niets te zoeken. Twee weken afzien en dan kunnen we terug naar 'normaal' maar nogmaals; wél met de grenzen potdicht!!
En als álle landen dit doen dan dooft het virus gewoon uit maar ja, blijkbaar is dit té rigoureus maar wel effectief. Laat ff weten wat jullie hiervan denken....

potjandorie | 11-10-20 | 15:08 | 5

@inCol | 11-10-20 | 15:47:

Hoe sneller die gedachte verdwijnt uit onze samenleving, des te gezelliger het hier zal worden en des te meer we echt gelijke en vrije broeders kunnen en zullen worden.

GeenHeil | 11-10-20 | 15:51

Denk je dat iedereen in een heel land thuis kan gaan zitten 2 weken lang? Mensen in de zorg, waterzuiveringsbedrijven, transport, electriciteitscentrales en nog vele andere takken van sport zullen toch door moeten blijven draaien, anders stort het land in elkaar

SicSeb | 11-10-20 | 17:08

jan verdorie nee lul niet zo. doen we bij een griepgolf ook niet. Nooit je vrijheid opgeven door je op te laten sluiten.

hertogvanzottegem | 11-10-20 | 19:34
▼ 2 antwoorden verborgen

De eerste persco over Covid was de slechtste nog niet. Die waarbij iedereen over elkaar heen viel van verontwaardiging over de groepsimmuniteit. Nu we twee golven verder zijn en het einde nog lang niet in zicht is, laat staan een vaccin en we de economie verder mollen tot aan een zware recessie aan toe, is het idee van het virus laten uitrazen onder de jongere en sterkere groep, nog niet eens zo heel gek. D ouderen moeten dan een tijdje uit de wind blijven, dat is de keerzijde een we gaan ook doden zien onder jongere mensen maar uiteindelijk onder de streep kan dit netto im grozen ganzen wel eens de optimale oplossing zijn.

Beste_Landgenoten | 11-10-20 | 13:48 | 1

Ik neig ook in die richting. Goed uitzoeken op basis van demografische cijfers en besmettings/sterftecijfers welke groepen de grootste kans hebben om in het ziekenhuis te belanden. Die groepen goed afschermen en het virus zijn gang laten gaan. Voor die tijd natuurlijk wel zorgen dat er voldoende voorraad van geneesmiddelen is die de symptomen verlichten, zoals dexamethason, bloedverdunners, remdesivir, enz. om mensen mee te kunnen behandelen indien dat nodig mocht zijn. Maar onze overheid kennende gaat dat dus niet lukken. Een ander probleem voor de overheid is dat, ondanks dat de relatieve sterftecijfers niet veel afwijken van de griep, de absolute sterftecijfers best hoog kunnen uitvallen, ook onder mensen van middelbare leeftijd. En dat is dan waar de media over zullen gaan janken.

lekgoot | 11-10-20 | 14:18

De eerste persco over Covid was de slechtste nog niet. Die waarbij iedereen over elkaar heen viel van verontwaardiging over de groepsimmuniteit. Nu we twee golven verder zijn en het einde nog lang niet in zicht is, laat staan een vaccin en we de economie verder mollen tot aan een zware recessie aan toe, is het idee van het virus laten uitrazen onder de jongere en sterkere groep, nog niet eens zo heel gek. D ouderen moeten dan een tijdje uit de wind blijven, dat is de keerzijde een we gaan ook doden zien onder jongere mensen maar uiteindelijk onder de streep kan dit netto im grozen ganzen wel eens de optimale oplossing zijn.

Beste_Landgenoten | 11-10-20 | 13:48 | 1

Vertel dat door aan je vriendjes aub

MoonBeebe | 11-10-20 | 15:56

Wat werkt wel? Ik constateer dat een grove aanpak niet werkt.

van heinde en verre | 11-10-20 | 13:38 | 1

Het zou enorm helpen als de mensen eens gaan beseffen dat ze God niet zijn, dat ze wat vaker hun asociale waffel moeten houden en dat ze gewoon maar even thuis moeten blijven.

GeenHeil | 11-10-20 | 15:40

"Positieve testen zijn in een maand gestegen van 823 naar 6504. Deel die op elkaar en je krijgt een factor 7,90."

En het totaal aantal testen, met hoeveel zijn die toegenomen?
Het heeft anders totaal geen zin (maw het is betekenisloos) om deze twee cijfers op elkaar te delen.

Sans Comique | 11-10-20 | 11:47 | 1

Idd. Iedereen is het erover eens dat de cijfers "geinfecteerden" van maar/april niet kloppen, want toen was er nog nauwelijks testcapaciteit. De absolute aantallen geregistreerde geinfecteerden is een graadmeter van niks. Het is net zoiets als het aantal klachten op de overheid op social media van Nederland en Noord Korea vergelijken en dan concluderen: De burger in Noord Korea heeft minder reden tot klagen dan de burger in NL. Uiteindelijk zien we 250 Corona gevallen op de IC (al een week zo), en ongeveer 20 doden per dag (al een week zo). Daar komt nog bij dat het eigenlijk cijfers zijn uitgesmeerd van de laatste week en je kunt voorzichtig concluderen dat de daling heeft ingezet. Ik zou zeggen: de huidige maatregelen gewoon handhaven en nog een weekje aankijken.

TB2318 | 11-10-20 | 17:41

Jammor dat de originele invalshoek van GS - de reden dat ik hier graag kom - toch wat verbleekt als het op corona aankomt. Goed, er wordt tenminste wel stilgestaan bij elders onderbelichte / verzwegen ontwikkelingen als “The Great Barrington Declaration”. Maar “we hebben het lekker verpest samen” voert toch wel vaak de boventoon. Als ik zoiets wil lezen pak ik het AD wel.

Magna Carta | 11-10-20 | 11:33 | 3

Dat staat er totaal niet. Er staat dat de overheid de boel traineert en dat het volk niet door heeft dat er een verdeel-en-heersspelletje wordt gespeeld. Daar is niets wappieachtigs of complotachtigs aan trouwens. Dat zou het zijn als er ook nog stond dat de overheid dit helemaal zo gewild en dat het virus is gecreëerd door de elite et cetera. Het virus legt de VVD geen windeieren. De positie van de VVD en Mark Rutte is verstevigd.

Verder haal ik eruit dat Feynman net als ik vindt dat het wel even afgelopen mag zijn met ons extreme liberalisme. Hij vraagt niet om een lockdown, maar dat hij dat woord toch gebruikt, dat geeft duidelijk aan dat hij vindt dat er echt drastisch iets moet veranderen aan ons extreem liberale gedrag.

GeenHeil | 11-10-20 | 12:55

Je wil alleen berichten lezen die aansluiten bij jouw reeds bestaande vooroordelen?

Beste_Landgenoten | 11-10-20 | 13:43

@Beste_Landgenoten | 11-10-20 | 13:43:

Ja, en dat zijn dan vaak mensen die het constant hebben over het vermeende Marxisme van Mark Rutte en het huidige kabinet. Even voor de duidelijkheid: de kern van het Marxisme is dat er maar één bron van waarheid mag zijn en alles wat niet binnen het straatje van de Marxistische waarheid past, dat moet, eventueel gewelddadig, worden uitgebannen.

Zo las ik laatst ook veel berichten van zogenaamd liberale mensen die vinden dat de kerk en het christendom nog verder moeten worden gedecimeerd. Die vinden dat het heel liberaal en pluriform is als waarheid wordt gereserveerd voor de natuurwetenschappen. Nogmaals: dat is DE kern van het Marxisme. Dat is precies het doel dat Marx voor ogen had: de religies zullen een zachte dood sterven zodra de proletariërs de macht hebben gegrepen en er is dan maar één bron van waarheid, namelijk die van de wetenschap. Dat IS het Marxisme in een notendop.

GeenHeil | 11-10-20 | 13:48

Steeds als ik Grapperhaus zie moet ik denken aan het begrip huwelijksnacht, brrrr.

Uw Verzekeringsadvis | 11-10-20 | 11:29 | 2

LOL

dagpauwoog | 11-10-20 | 11:52

ROFL, ik zie die kale kop al ergens tussen zitten, met scheeft brilletje en mondkapje over zijn neus en bril geschoven.....

nobodiesunmighty | 11-10-20 | 12:41
-weggejorist-
O.N.DerNemer | 11-10-20 | 11:02

Dat is een goede vraag beste Feynman die ik me al langer stelde, maar nog niet durfde af te vragen: worden ouderen, lichamelijk kwetsbaren ingezet om maar te gaan overlijden om dit virus te bedwingen.

Want ze worden niet beschermd vanaf het begin, integendeel juist. Bij hen zou alleen iemand in de buurt mogen komen met medisch mondkapje en schone outfit, gewassen handen en van die medische operatie handschoenen. En goede ventilatie in verzorgingshuizen gebeurt ook lang nog niet overal, ramen zijn stijf dicht. Veel ventilatiesystemen pompen lucht rond i.p.v. verse aanvoer en uitvoer vieze lucht naar buiten.

Thuiszorg werkt nog steeds niet met benodigde beschermingsmiddelen.

Ja, dan ga je toch afvragen: worden zij opgeofferd?

Jan, Leiden | 11-10-20 | 11:02 | 2

Er is voor de overheid wel veel te halen (erfbelasting) en als er huizen bij vrijkomen is het helemaal goed voor de overheid. Maar of ze dat echt zouden doen weet ik niet.

brie-de-penis | 11-10-20 | 11:55

Ja.

Ben Adam | 11-10-20 | 15:52

Algemeen belang en politiek belangen gaan in Nederland slecht samen. Belangrijke domeinen zoals gezondheidszorg en justitie zijn te veel verstrengeld met allerlei politieke belangen waardoor je wereldvreemde en onwerkbare compromissen krijgt. Laat de professionals nou gewoon hun werk doen ipv politici die iets staan te verkondigen waar ze de ballen verstand van hebben.

Valka | 11-10-20 | 10:57

De cijfers kloppen voor geen kant van de overheid.
- Positieve test betekend geen besmetting
- Hoeveel false positives zijn er getest?
- Besmetting betekend niet altijd symptomen
- Welke bevolkingsgroep bevat de meeste besmettingen?.
- Hoeveel mensen liggen op de IC en wat is de leeftijdsgroep daarvan?

Ze hadden in maart direct moeten gaan testen nu zeggen deze cijfers weinig.
Wat ik nou wil zien is dat er beleid gemaakt word die antwoord geeft op deze vragen.

Nieuwe lockdowns is gewoon herhalen van nu, en lost niks op. Dat maakt meer kapot, dat kan elke debiel zien.

swagmachine | 11-10-20 | 10:56 | 4

@swaggerton | 11-10-20 | 13:07: De waarheid ligt in het midden. Positief testen op corona zegt nog niks over of je ook besmettelijk bent (geweest).

Magna Carta | 11-10-20 | 13:12

@swaggerton | 11-10-20 | 13:07:
Haha wappie, dit heeft gewoon met feiten checken te maken. De test is 100 procent waterdicht. Goed voorbeeld keeper van Ajax, was besmettelijk getest. Alleen omdat hij eerder dus ziek was. Dan hou je virus strengen in je bloed. Dus lul niet zo slap met wappie, jij ben simpel dat je direct dat als argument gebruikt.

swagmachine | 11-10-20 | 16:23
▼ 1 antwoord verborgen

Veel ziekenhuispersoneel dat ziek uitvalt. Ik las percentages van 10 tot 15 procent. Dat heeft ook grote invloed op reguliere behandelingen

Rest In Privacy | 11-10-20 | 10:32 | 2

Hoe kan dat nou, ze dragen toch allemaal van die superveilige mondkapjes?

Lupuslupus | 11-10-20 | 10:42

Het virus beheerst door de populatie laten gaan. Dat werd vanaf het begin gezegd. Dat lukt nu wel aardig. Het virus is vooral gevaarlijk voor 70+ en anderzins lichamelijk kwetsbare mensen. Een vaccin gaat er zeker komen in 2021. 6000 zieken is 0,03 procent van de bevolking. Er komen nog heel wat zieken aan. Ophokken is economische zelfmoord, dus het is zaaks de ziekte gecontroleerd te laten verspreiden.

zeeman73 | 11-10-20 | 10:31 | 3

Ik hoorde op de radio een tijd geleden dat het probleem van vaccins is, dat ze bezig zijn een vaccin te maken voor een virus wat snel evolueert, en dat het daarom moeilijk is een vaccin te maken wat precies goed werkt omdat virus al weer veranderd is voordat er een vaccin is.

brie-de-penis | 11-10-20 | 12:01

Zeker een vaccin 2021? Uw optimisme valt te waarderen.

Magna Carta | 11-10-20 | 13:13

ben het met je eens

Beste_Landgenoten | 11-10-20 | 13:44

Incompetentie levert natte vingerwerk en zo gaan wij allen onze ondergang tegemoet. Met hulp van de overheid. Gewoon omdat het allemaal kan in een nep-democratie.

frisenfruitig | 11-10-20 | 10:30 | 1

Zoekt u een 'sterke leider'?

zeeman73 | 11-10-20 | 10:57

Het is wel duidelijk dat Nederland de verkeerde maatregelen neemt doordat men ervan uitgaat dat 1.5 meter en de handen stuk wassen de oplossing is. Bij bddataplan.nl kan je de clusters zien en daar vallen op woonvoorzieningen, scholen en sportverenigingen. Misschien kan men eens het oor te luisteren leggen wat men in Duitsland doet want die doen het echt beter en zetten anders dan Nederland goede ventilatie centraal inclusief verplichte check op de ventilatiesystemen en virus dodende maatregelen in die systemen. Ik vermoed dat de ministeries wat dat betreft ook snel op orde worden gebracht maar woonvoorzieningen en scholen zeker nog niet.

Simon_GS | 11-10-20 | 10:19 | 1

De hele zomer is er tijd geweest om de ventilatie in woonvoorzieningen en scholen virus-proof te maken maar men is op zijn handen blijven zitten. Hoor je niets over. Maar natuurlijk wèl een hetze tegen een kerk die een door het RIVM goedgekeurd installatiesysteem van 350.000€ heeft laten plaatsen.

Lupuslupus | 11-10-20 | 10:35

De mentaliteit is inmiddels omgeslagen tot genieten van zolang het duurt, het wordt toch verpest door de rest. Het lijkt op een achterhoede gevecht wat je toch nooit kan winnen. Dus waarom zou je je nog druk maken. Ik ben inmiddels zover dat ik m'n ouders waarschuw de komende dagen niet langs te komen omdat ik een heerlijk avondje ben uitgeweest. Theatertje en restaurantje. De maatregelen zijn nauwelijks uitvoerbaar er komen steeds meer regeltjes bij. Dus je kan eigenlijk alleen maar verliezen. Succes Rutte met de volgende verkiezingen.

roevka | 11-10-20 | 10:11

Veel Russische wappies hier en/of Viruswaarheid heeft wat accounts aangemaakt. Ernstig.

Rest In Privacy | 11-10-20 | 09:58 | 3

Je zou het bijna denken. Gelukkig wordt er streng gemodereerd.

Rest In Privacy | 11-10-20 | 10:29

dus als je het niet eens bent met beleid ben je een Russisch wappie? Wat een onnozelheid en ook blind voor de waarheid dat er andersdenkenden zijn.

O.N.DerNemer | 11-10-20 | 10:56

Ik zit nog steeds in de ''boeie'' fase. Dus druk gerust die paniekknop nog wat vaker en dieper in. Mazzel.

PureYak | 11-10-20 | 09:52 | 1

Precies. U is zeker van de lichting 'het is maar een griepje'?

ChipsNootjesBier | 11-10-20 | 13:23

Het virus wordt gebruikt om vergrijzing tegen te gaan of er is sprake van wanbeleid.

Mahatma | 11-10-20 | 09:52 | 4

Hanlon's razor: "never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

SisyphusNL | 11-10-20 | 10:22

@SisyphusNL | 11-10-20 | 10:22: Als we dan toch op die toer gaan:
'misverstanden en nalatigheid veroorzaken meer verwarring in deze wereld dan bedrog en kwaadaardigheid. In elk geval komen de laatste twee veel minder vaak voor." Goethe.

Lupuslupus | 11-10-20 | 10:26

Mix van beide..?

Ben Adam | 11-10-20 | 15:54
▼ 1 antwoord verborgen

Logaritmisch rekenen is voor de meesten te moeilijk.
Valt me wel op in het plaatselijke winkelcentrum, dat de risico groepen en gekleurd import volk de minste mondkapjes dragen. Dikke (rokende) tokkies en oude mensen in invalidenkarretjes blijken geen enkele angst of medeleven te hebben. Dus het voelt soms alsof ik die kapjes draag om mensen te beschermen die er zelf geen reet geven om hun eigen gezondheid.

Hiesjes | 11-10-20 | 09:36 | 4

Blijf jij maar de rest van je lange leven een mondkapje dragen, lijkt me zeer nuttig!

Henri | 11-10-20 | 10:48

Het verbaast mij ook dat er bij de bekendmaking van de besmettingscijfers weinig wordt gesproken over waar het precies mis gaat. Welke groepen mensen zorgen eigenlijk voor de toename in besmettingen. Het lijkt me dat je beter gericht strengere maatregelen kunt opleggen. Tenminste als je het belangrijk vindt om collateral damage te beperken

intrigant | 11-10-20 | 10:48

Die mensen hebben zelf een keuze gemaakt, en dat is een goede zaak.

dihydrogenmonoxide | 11-10-20 | 13:52
▼ 1 antwoord verborgen

Zit Feynman in een risicogroep dat hij steeds met zoveel angst over corona schrijft en steeds al die paniekerige dingen over schade die er bij corona zou zijn aanhaalt (maar waarvan nog steeds niet is aangetoond dat er bij corona iets bijzonders aan de hand zou zijn in vergelijking met andere heftige infectie, zoals een hele stevige griep)?

Een tip dan voor Feynman: ga niet blind af op stijgende besmettingacijfers als aan het begin van de week is gemeld dat de testcapaciteit in de laboratoria is verdubbeld en we niet weten hoe snel de GGD heeft kunnen opschalen. Zou zo maar kunnen dat we nu zien hoe snel de ggd kan opschalen.

Ziekenhuisopnames is wat interessant is. Die lijken nu al 4/5 dagen volgens de site van NICE stabiel te zijn (let wel: die data wordt constant bijgewerkt en aangepast. Moeten we dus ook niet te snel conclusies op trekken). Als dat klopt, zal totaal aantal mensen in ziekenhuis met corona ook gaan stabiliseren. Namelijk op moment dat uitstroom en instroom gelijk zijn. Daar moet je wel even geduld voor hebben, omdat mensen gemiddeld 7,5 dagen op de verpleegafdeling liggen. Dus als mijn observatie klopt en cijfers worden niet bijgesteld, zouden we later deze week stabilisatie moeten gaan zien in het totaal aantal mensen dat in ziekenhuis ligt. Hetgeen overigens weer volledig in lijn zou zijn met wat we al wekenlang ziek: namelijk een dalende R (toen testcapaciteit nog niet was uitgebreid was groei besmettingen lineair en dus daalde de R).

Oscar Mopperkont | 11-10-20 | 09:34 | 2

Daarom schreef ik iets over het percentage positieve testen...
Die zijn van minder dan een half procent, naar boven de tien procent gegaan. Dat is een factor 20. Wordt wakker.

De laatste drie dagen kan je bij NICE nooit meenemen. Daarom ook licht grijs weergegeven, die data wordt nog verzameld, die waardes zijn incompleet en gaan nog omhoog. Let ook goed op weekend dagen, die rapporteren lager ten opzichte van de trend.

Feynman | 11-10-20 | 10:23

@Feynman | 11-10-20 | 10:23:
Zeg mij maar waar je voor deze week het dagelijkse percentage positieve testen vindt...

Als je Nice voor de laatste weken tot en met 7 oktober neemt, dan is dat een lineaire lijn en dat duidt tot echt op een dalende R. Verder gaf ik zelf ook al aan dat die data wordt bijgesteld. We zijn echter nog niet boven 5 oktober uitgekomen. Dat duidt vooralsnog dus niet op de hoge R-waardes waar jij vanuit gaat. In tegendeel.

Oscar Mopperkont | 11-10-20 | 10:40

37 gevallen per 100.000, dus nog steeds geen epidemie.

Vroeger was 120 gevallen per 100.000 de grens voor een epidemie, tegenwoordig is dat 60. Waarom? Geen idee.
Mag je zeggen dat er een corona-epidemie is? Nee dat mag je niet zeggen.

VanderGeelen-Coppens | 11-10-20 | 09:33 | 1

Bij een pandemie meet de overheid zich rechten aan. Schoenenhugo kan dan de macht grijpen. Karin Hilur op Algemene Zaken was ook zo'n sleutelpositie. Een geweldig succes. /sarc

Frau Merkel | 11-10-20 | 10:20

Eigenlijk begrijpen we er nog geen reet van. Dus maar beter stoppen met doen alsof.

dihydrogenmonoxide | 11-10-20 | 09:01 | 4

En dus maar doen alsof er niets aan de hand is? Er zijn geen tanks in Bagdad.

BenDeLier | 11-10-20 | 09:21

@BenDeLier | 11-10-20 | 09:21: Niets wat deze paniek rechtvaardigt. Ken op dit moment nogal wat mensen, stuk of 20 in 3 provincies, die in quarantaine zitten na contact met iemand die positief getest werd. Die zijn wel of niet getest, met positieve maar ook negatieve uitslagen. In alle gevallen 10 dagen quarantaine, 1 voor de tweede keer in 3 weken, terwijl ze kerngezond zijn. Ik ken nu 1 zieke, risicogroep bij uitstek, die thuis uitziekt van wat op een stevige griep lijkt.
Mensen, zeker die met bedrijven, vrezen inmiddels de maatregelen, niet "het virus".

Lotus15 | 11-10-20 | 10:12
▼ 1 antwoord verborgen

En in china hebben ze nagenoeg geen last meer van het virus. Dat kan toch gewoon niet!
Komt door de strikte lockdown?
Ja vast.... gingen van de grootste viespeuken naar properheids voorbeeld in 3 maanden.
Klop toch geen re€t van.

Piep Knars | 11-10-20 | 08:41 | 2

Zelfs die afschuwelijke dierenmarkten zijn daar weer open. We weten maar heel weinig tot niets van China dus blijven er alleen maar vragen over.

Lupuslupus | 11-10-20 | 09:16

Nou inderdaad. Over China hoor je niks meer. Maar als ik de kans kreeg bracht ik er graag een paar koffers vol met corona ziektekiemen. Gewoon omdat ik het ze gun!

bosmaloot | 11-10-20 | 13:14

Tegenvallend angstverhaaltje dit!

T2000 | 11-10-20 | 08:36

Duss, in 2008 vermelde het RIVM reeds dat ten tijde van pandamieen het dragen van mondkapjes voor het verzorgend personeel wellicht een goed idee was.

Goh..

Ben Adam | 11-10-20 | 07:42

Wat een angst bij meneer Feynman zeg. Wat hier gebeurt is de cijfers pakken en er de meest pessimistische conclusie uit trekken. Laat toch niet je hele leven door angst laten leiden. Linksom of rechtsom krijgt waarschijnlijk het overgrote deel van de bevolking een keer met het virus te maken, en de meeste zullen er niet zo gek ziek van worden. Het natuurlijk immuunsysteem zal het virus uiteindelijk moeten overwinnen evt met de hulp van een vaccin. En helaas zullen er mensen zijn die er heel slecht op gaan, maar dat kunnen we toch niet voorkomen

Fijn_dat_je_er_bent | 11-10-20 | 06:55 | 18

@Versleten_Paddestoel | 11-10-20 | 10:12: Dus die patient ligt alleen maar in een bed. Waarom zie ik dan zoveel personeel rondom dat bed, zoveel apparatuur en de hamvraag is dan natuurlijk: als die patient toch alleen maar daar in bed ligt, waarom dan niet thuis in bed???

Ja echt ik ben het | 11-10-20 | 11:05

@Ja echt ik ben het | 11-10-20 | 11:05: kunt u de vraag misschien zelf beantwoorden? Waarom liggen mensen in het ziekenhuis in bed, en niet thuis of in een hotel denkt u?

Versleten_Paddestoel | 11-10-20 | 15:31

@L.E. Raar | 11-10-20 | 10:15: Juist! De afgelopen jaren zijn er meer dan 10..000 bedden verdwenen. Daar zit het probleem . De meeste nensen schijnen dat niet te willen begrijpen.

MoonBeebe | 11-10-20 | 16:07
▼ 15 antwoorden verborgen

"Wordt corona hier als goedkope oplossing tegen vergrijzing, wachtlijsten en woningnood ingezet?"

Deze laatste regel kwam een beetje uit het niets, hij volgt niet uit dat wat voorging. Het is mij ook een stap te ver, we mogen immers niet met kwaadwilligheid verklaren wat ook met eenvoudige stommiteit verklaard kan worden (Hanlon's razor).

Maar mocht je toch deze kant uit denken, dan is de grootste bonus van Corona m.i. niet het tegengaan van vergrijzing, wachtlijsten of woningnood, maar het versneld vervallen van pensioen- en AOW-aanspraken en de versnelde vermogensoverdracht (door vererving) aan een volgende generatie, die daarmee wat van zijn schulden kan aflossen.

Maar deze verklaring-uit-kwaadwilligheid is onzinnig, want de daarmee behaalde besparingen vallen weer in het niet bij de grote economische schade en bij de instorting van overheidsinkomsten. En dan komen we dus toch weer uit bij stommiteit als verklaring voor de inadequate crisisrespons.

GnottoBlotto | 11-10-20 | 04:34 | 2

Stommiteit of onwetendheid of koppigheid? Voor de rest eens met uw argument dat het niet kwaadwilligheid kan zijn.

Peerkeoud | 11-10-20 | 08:39

@Peerkeoud | 11-10-20 | 08:39: Voor kwaadwilligheid is in dezen een groot strategisch inzicht nodig. En een geolied tactisch apparaat om de uitvoering te coördineren.

Dat klinkt niet als Nederland.

zwaaropdehand | 11-10-20 | 09:33

"De conclusie dat het openen van scholen geen effect heeft gehad, deel ik niet. "

Ik ook niet Feynman. Behalve de scholen zijn ook de kinderdagverblijven weer open. Door het hele land zijn er meerdere gesloten. Door corona. Zoek maar op.

Een contactstudie uit India:
"While the role of children in transmission has been debated, we identify high prevalence of infection among children who were contacts of cases around their own age, ...
And that's even though schools have been closed ..."
https://www.cnn.com/2020/10/01/health/contact-tracing-children-superspreaders/index.html

En die scholen zijn bij ons open. Do.the.math.

gaffelbaard | 11-10-20 | 02:29 | 4

@Fijn_dat_je_er_bent | 11-10-20 | Mijn zoon krijgt zonder sluiting ook geen fatsoenlijk onderwijs. Lessen vallen uit want docent ziek. Hij mag niet naar school als hij verkouden is of lijkt door allergie. Het online onderwijs is van matige kwaliteit op deze school.

Knitty | 11-10-20 | 07:50

Die prijs is inderdaad veel te hoog. Degenen die dat niet vinden redeneren enkel vanuit hun eigen, blijkbaar goede, situatie. Het is wachten tot de media dit botje oppikken en groots gaan inzetten op sluiting van de scholen met als gevolg dat onderwijzend personeel nog banger wordt en het er zo weer doorheen gedramd wordt.

zws-vl | 11-10-20 | 08:56

Goede reacties, maar jullie hebben het alleen maar over het sluiten van de scholen. En niet over:
- mondkapjesplicht voor alle kinderen in het onderwijs, ook de allerkleinsten,
-mondkapjesplicht voor alle beroepen die met kinderen in contact komen zoals kinderdagverblijven of sportverenigingen,
- 1,5m afstandplicht voor jongeren vanaf 12 jaar, liefst nog eerder,
-kinderen met alleen verkoudsheidsklachten pas dan naar school of kinderopvang als er negatief getest is,

Maar je kan ook aan andere maatregelen gericht op kinderen denken:
-scholen met slechte ventilatiesystemen pas weer open als het ventilatiesysteem schoongemaakt of vervangen en in orde is,
-Het tijdelijk stoppen met voor een diploma (ok, demeeste dan) niet-essentiële lessen zoals sportmensen.

Zie je? Ik heb het niet over schoolsluitingen. Er moet daarbuiten toch nog meer mogelijk zijn.
Wat denken jullie daarvan?

gaffelbaard | 11-10-20 | 13:59
▼ 1 antwoord verborgen

Zou er graag aan toe willen voegen dat je je omgeving qua vereenzaming in de gaten moet houden. Mijn dochter studeert in Tilburg en de keuken is nu de universiteit bibliotheek waar ze met hun vieren aan een tafel zitten. Van anderen is mij bekend dat ze hun kind naar huis halen omdat een kamer van 12 vierkante meter gewoon dood in de pot betekent. Niet allen feesten als beesten. Dus kijk ook aub in uw eigen omgeving naar waar mensen thuis werken hun baan kwijt zijn of als koppel ineens in de shit zitten. Corona, "het griepje", trekt op dit moment een zware wissel op de maatschappij. Ernstige depressies liggen op de loer.

Schilder58 | 11-10-20 | 02:04 | 33

@GeenHeil | 11-10-20 | 12:14:

Er moest staan "het luxe leven niet verdient." Ik ga hier niet om de hoofden vragen van alle zwakzinnigen die zich na een paar maandjes "alleen zijn" eenzaam voelen. Ik zeg wel dat ze blijkbaar iets - veel - te royaal zijn opgevoed.

Die dienstplicht kan er wat mij betreft niet snel genoeg komen. Die hebben we harder nodig dan ooit. We hebben mannen en vrouwen nodig die prettig met elkaar kunnen samenleven, maar die ook heel goed op zichzelf aangewezen kunnen zijn.

GeenHeil | 11-10-20 | 12:28

@Lupuslupus | 11-10-20 | 09:43:

Bedankt voor dit bericht. En dan gaat het dus over echte crisissituaties. Mijn oma vertelde me daar altijd over dat ze zich nooit eenzaam heeft gevoeld, omdat ze van haar ouders had geleerd dat je nooit echt alleen bent. Je hebt de mensen die jij koestert in je hoofd altijd bij je en zij jou ook. Dat was voor mijn oma voldoende om zich niet eenzaam te hoeven voelen. Sterker nog: ze kon zich zo niet voelen, omdat de mensen die zij in haar hoofd en hart koesterde ongevraagd maar zeer gewild automatisch in haar gedachten en herinneringen naar de voorgrond treden.

Toen ze ouder werd kwam God daarbij, bij die mensen die ze in haar hoofd koesterde. Mijn oma was een echte christen en voor haar was God niet de God uit de moderne kerk. Voor haar was God de God uit de middeleeuwse kerk en derhalve ging ze niet naar de kerk. Ze had al snel door hoe hypocriet dat er vaak aan toe gaat. Dat ze God in haar hoofd kreeg betekende niet dat ze een relifreak werd, maar het betekende kort gezegd dat ze aan zichzelf genoeg had, aan de volheid van haar eigen herinneringen en gedachten.

Ik ben geen gelovige, maar zoals mijn oma erin stond, zo sta ik er ook in. Als ik al eenzaam dreig te worden, dan tel ik mijn zegeningen en dan denk ik bijvoorbeeld aan de lessen van mijn oma.

GeenHeil | 11-10-20 | 13:08

@DexterGordon | 11-10-20 | 08:16:
Dus u bent voor uw kwaliteit van leven afhankelijk van anderen, met name het aantal contactmomenten? Dan heeft u het in deze tijd inderdaad wel moeilijk. Ik heb dat veel minder, vind het wel best, lekker rustig. Genoeg te doen en ik kies zelf mijn contactmomenten uit, dat oppervlakkige massale kan me gestolen worden om eerlijk te zijn. Maar ja, kwestie van persoonlijkheid denk ik. Irl zullen wij ook weinig tot geen raakvlakken hebben.

Graaisnaaiert | 11-10-20 | 13:45
▼ 30 antwoorden verborgen

Angst regeert.

Modi | 11-10-20 | 01:50 | 1

Ik ben niet bang, maar wel somber. En moe. Ik vond het oude normaal ook niet alles, maar daar was ik aan gewend. Het is vooral die gewenning die ik mis.

Maar angst? Nee. Er wordt te snel geroepen dat voorzichtige mensen bang zijn.

zwaaropdehand | 11-10-20 | 09:43

Ik word zo moe van die mensen die nog steeds lopen te zeiken over dat covid minder dodelijk is dan influenza.

Snappen mensen dan nog steeds niet dat het niet gaat over de dodelijkheid van het virus maar over de ic-bezetting? Of het moeten afschalen van palliatieve zorg vanwege toenemende aantallen van covid patiënten?

De griep is makkelijker te behandelen en ook vaker thuis te behandelen dan covid. Die zorgt niet voor een opschaling van ic bedden en afschaling van palliatieve zorg.

urbanner | 11-10-20 | 01:37 | 10

@HornoxNL | 11-10-20 | 08:19: Dat klopt. Een paar jaar geleden zijn er 6.000 verpleegkundigen de straat opgeschopt. Want ziekenhuizen werden 'bedrijven' en die moeten winst maken. Vroeger lag je 10 dagen in het ziekenhuis vanwege een appendix operatie - en reken maar dat je een hele week beroerd was, alleen al van de narcose -, nu moet je na 2 dagen al naar huis - net zo beroerd want het menselijk lichaam verandert niet - en dan zie je maar hoe je je redt. Op de dag dat je ontslagen wordt is je bed alweer geclaimd door de volgende patient, dus er wordt 2x betaald voor hetzelfde bed.

Lupuslupus | 11-10-20 | 09:50

@Lupuslupus | 11-10-20 | 09:50: Behandelingen zijn veel beter geworden. En thuis knappen mensen vaak sneller op, in de vertrouwde omgeving.

Rest In Privacy | 11-10-20 | 10:35

@Kuifje-naar-Brussel | 11-10-20 | 10:35: De behandelingen zijn niet beter dan een paar jaar geleden.
Opknappen in vertrouwde omgeving zonder thuiszorg. Immers bij thuiszorg organisaties die als paddestoelen uit de grond zijn verrezen is het. chaos, personeel komt niet opdagen, zijn vaak jonge grietjes, die de pest aan dit soort werk hebben.
Jij hebt als braaf hondje weer geblaft wat je baasje je heeft bevolen.

dagpauwoog | 11-10-20 | 11:59
▼ 7 antwoorden verborgen

Als u de R dan per sé omlaag wilt, zorg er dan bv. voor dat de helft van NL met vitamine D tekorten daar iets voor inneemt. Dat verlaagd voor hen het risico om het op te lopen al met 50%. Dus globaal voor de hele populatie met 1/2 × 50 = 25 %. Een R van 1.38 wordt dan al slechts 0.75 x 1.38 = 1.04, lijkt me.

RichardBandler | 11-10-20 | 01:11 | 3

Inderdaad. Men zou meer moeten focussen op preventie. Maar daarin valt niets te verdienen voor de pharmaceuten.
En laten we wel zijn, de WHO is de OPEC voor de farmaceutische industrie.

Tantalus | 11-10-20 | 08:42

@Tantalus | 11-10-20 | 08:42: Extra vit. C en D, levertraancapsules = Vit. A en D, er zijn ook vit C-complex zuigtabletten met zink (voor een paar euro te koop bij het Kruidvat). Risico's zoveel mogelijk vermijden, goed slapen(!), goed je huis luchten, elke dag een poosje wandelen (haal een hond(je) uit een asiel want dan moet je wel naar buiten) en niet angstig zijn. Angst vernielt het immuunsysteem.

Lupuslupus | 11-10-20 | 09:58

Waar ik het mee eens ben, dat is met de gedachte dat de overheid alleen allerlei nutteloze onderzoeken laat uitvoeren naar het nut van mondkapjes en dergelijke, om zo de boel te kunnen traineren en om geen echte beslissingen te hoeven nemen. Er wordt maar wat geleuterkoekt en gekeuveld en de overheid is daar ook bij gebaat. De focus van het volk ligt bij het virus, de focus van de overheid ligt bij het doordrukken van wetten en regels die normaal gesproken op veel meer weerstand zouden stuiten.

Feynman heeft gelijk als hij zegt dat we efficiënter met het virus om moeten gaan. Dat betekent wat mij betreft niet dat we strenger moeten zijn. Het is helemaal geen probleem als mensen die elkaar toch al elke dag zien met zeshonderd man in een kerk zitten. Het wordt wel een probleem als die mensen vervolgens het hele land door gaan reizen.

Misschien moeten we accepteren dat het beter is om de komende tijd in de eigen gemeenschap te blijven. Ik denk dat we daardoor ook zullen merken dat je om vrij te zijn niet constant met iedereen ter wereld hoeft samen te komen. Het liberalisme is doorgeslagen in dit land en dat zien we terug in de wijze waarop we omgaan met het virus, bijvoorbeeld in de wijze waarop mensen nog steeds gewoon constant met de trein reizen om een kop koffie te drinken in een plaats die twee uur verder ligt.

Dit is een goed moment om in te laten dalen dat het de komende jaren misschien wel even afgelopen is met ons extreme liberalisme.

GeenHeil | 11-10-20 | 01:04 | 4

@jip_86 | 11-10-20 | 02:03:

Nou, we zijn het met elkaar eens over het punt dat dit inderdaad zijn manier van doen is, maar over dat laatste punt zijn we het niet eens. Het Coronavirus heeft het beleid van Rutte en de positie van de VVD geen windeieren gelegd. Voor mij is het juist duidelijk dat de VVD er belang bij heeft om de crisis zo lang mogelijk te laten duren.

GeenHeil | 11-10-20 | 02:21

U zegt iets verstandigs! Gaan we dit meer zien?

zwaaropdehand | 11-10-20 | 09:46

@zwaaropdehand | 11-10-20 | 09:46:

In mijn optiek doe ik dat continu. Voel je vrij om me te corrigeren als ik naar jouw mening weer eens onzin loop te verkondigen.

GeenHeil | 11-10-20 | 12:17
▼ 1 antwoord verborgen

Vorige week dacht ik nog "we gaan allemaal dood". Met deze cijfers blijkt dat we allemaal al dood zijn.
Kan het nog doder? Vraag dat namens een Corona-gelovige die niet meer uit de kelder durft.

Jan Passant mk2 | 11-10-20 | 00:33 | 3

Kom net ff uit de kelder. Idd we gaan allemaal dood, alleen ik een paar dagen later, ga snel de kelder weer in.

Raetsheer | 11-10-20 | 00:48

Geen idee, de overbuurvrouw met kanker maakt zich terecht zorgen, nog net geen 50 moet regelmatig op controle en behandeling in het ziekenhuis en behoord met vele honderduizenden andere relatief jonge Nederlanders tot de risico groepen.

ook hier zijn er nog hele zwermen egosistische asociale domme voorbipstokkeis die maar niet kunnen bevatten dat druk op de hele zorg lijdt onder het egoistische en aso-wegwuif gedrag van velen.

Nu helpt het natuurlijk ook niet met verantwoordelijk bestuurders die nog met het bloed aan de handen zitten van de eerste golf en de verantwoordelijkhei op een intelligente manier weer doorschuiven naar het volk..

litebyte | 11-10-20 | 01:01

Toch begrijp ik iets niet van al deze PANIEK. De cijfers erbij halend dan zie je dat op 1 april er in Nederland 1173 doden waren en op 9 mei was dit aantal opgelopen naar 5422 doden een toename van maar liefst 4249 doden. En dat was in de eerste fase dus. Nu is er een tweede golf en dan neem ik als begindatum 1 september en zie dat we hebben een aantal doden van 6230 en op 9 oktober 6544 doden oftewel een toename in eenzelfde periode als in de eerste golf van SLECHTS 314 doden. Waarom zou je dan nu in een kramp moeten schieten zoals toentertijd???? 4249 doden tegenover 314 doden !! Leg me maar eens uit, waarom we dan een lock-down zouden moeten hebben. Oh ja en let maar op de volgende periode zal het beeld ongeveer gelijkwaardig zijn als dit wat ik nu heb geschetst. Geheel naar verwachting dus en toch alles en iedereen in paniek....

Ja echt ik ben het | 11-10-20 | 00:20 | 5

Voordat mensen dood gaan aan corona worden ze ziek en overbevolken ze ziekenhuizen en IC's. De gevolgen daarvan vind ik redelijk alarmerend.

Knitty | 11-10-20 | 08:05

@Magna Carta | 11-10-20 | 08:43: De cijfers nemen al weer fors toe. Meer dan 1000 corona-patienten in het ziekenhuis.

Rest In Privacy | 11-10-20 | 10:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Voordat de corona begon had ik Feynman nog best hoog zitten. Maar nu hij hier ook verstand van blijkt te hebben holt die achting best wel hard achteruit. Hoewel het natuurlijk vanaf de zijlijn makkelijk niet "pleiten is voor een nieuwe lockdown" of niet voor "sluiting van de basisscholen". Pleiten voor of tegen is eigenlijk beiden op dit moment vrij gemakkelijk. U vindt er in beide gevallen wel een hoop medestanders voor of tegen. Maar het heeft geen enkele zin, dat betoog ik al vanaf het begin. Als de rest van de wereld niet exact hetzelfde doet, namelijk allemaal drie weken binnen gaat zitten (en dan ook iedereen en overal) dan duikt het virus na onze complete lockdown ook in ons land weer ergens op en kunnen we opnieuw beginnen. Daar helpt geen nog niet bestaand en ook nog niet bewezen effectief vaccin tegen dat er wellicht over enige tijd gaat komen, of niet(!).

breakingnews | 11-10-20 | 00:09 | 1

Juist. Meer kan ik er niet over zeggen.

Magna Carta | 11-10-20 | 00:19

Aanradert: het YouTube kanaal van een nuchtere Ier (jawel) met verstand van statistieken. U ziet maar. Hier zijn laatste video:

www.youtube.com/watch?v=gJq8MBgYJ4Q

o)+ | 11-10-20 | 00:08 | 6

@o)+ | 11-10-20 | 00:39: Mooi gesproken en een waarheid als een koe.
Tijd ontstaat door onze manier van waarnemen en is een illusie. Leven is slechts een beperking om te groeien.

Frau Merkel | 11-10-20 | 10:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Uit de commentaren blijkt dat vrijwel niemand het uitstekende artikel dat hierboven wordt genoemd, heeft gelezen.

Neem nou even de moeite om deze prima afweging van aanpak mogelijkheden te lezen.

medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-th...

Een slappe aanpak leidt tot veel mutaties van het virus, dat bijzonder slecht zou kunnen uitpakken voor iedereen, dus niet alleen ouderen en kwetsbaren.

Bolhoed | 11-10-20 | 00:01 | 8

@Eric Newby | 11-10-20 | 00:21: Niet heel erg

Rest In Privacy | 11-10-20 | 00:43

@Eric Newby | 11-10-20 | 00:49: Forse onderschatting natuurlijk. Komt veel regimes ook beter uit.

Rest In Privacy | 11-10-20 | 10:37
▼ 5 antwoorden verborgen

En die Gommers wordt ook steeds enger. Wil nu volledige lockdown, want anders dreigt er vanalles mis te gaan in de zorg. “Veroorzaakt zeker economische schade, maar nu gaat het ook niet goed.” Alsof economische voorspoed niet alles is wat dit land overeind houdt. Bizar. En heel eng.

Magna Carta | 10-10-20 | 23:58 | 2

Waarom luisteren naar specialisten als je het zelf beter weet.

Rest In Privacy | 11-10-20 | 10:38

Vandaag in de Televaag: de mondkapjes die burgers gebruiken laten tussen de 40% en 90% van de virusdeeltjes door. Sommige zelfs 100%. In het OV zitten we (soms urenlang) op elkaar gepakt, zogenaamd beschermd door mondkapjes. Is het “veilige” OV niet misschien een van de aanjagers van de 2e golf? Is daar al eens onderzoek naar verricht?

Magna Carta | 10-10-20 | 23:55 | 5

@Frau Merkel | 11-10-20 | 00:17: Volgens mij helpt dat tegenhouden van virusdeeltjes een heleboel. Maar ik begrijp dat u zegt dat ook goede mondkapjes geen jota helpen bij matige ventilatie.

Magna Carta | 11-10-20 | 00:48

@Magna Carta | 11-10-20 | 00:48: en laat nu dat het onderwerp zijn waar RIVM weinig aandacht voor heeft omdat het niet veel zou uitmaken

Huub12 | 11-10-20 | 00:57

Dat is ook mijn angst van die mondkapjes, dat het kwalitatief onvoldoende is, zeker als ze vochtig van je geblaas worden en het virus meer hechtingsmogelijkheden heeft. Maar FFP2/3 maskers mogen dan weer niet, die dingen die ik altijd gebruik als ik voor de hobby met resin bezig ben en die gewoon bij de bouwmarkt lagen ( wat dan weer wel mag ).

Graaisnaaiert | 11-10-20 | 12:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Komende dinsdag komt er weer een verhaaltje, en de kern hiervan is: weer pappen en nathouden. Mark my words.

kneuterzak | 10-10-20 | 23:52 | 2

Je vergist je. Dit wordt een lockdown, maar wel eentje met een communicatief trucje. Het mag er namelijk niet uitzien als een lockdown.

zwaaropdehand | 11-10-20 | 09:51

Positieve testen zijn een onzuivere statistiek vanwege fout-positieve testresultaten. Je moet de ratio positief getest op totaal getest tussen de twee periodes vergelijken.

heldheino | 10-10-20 | 23:51 | 2

als je goede testen koopt 100% nauwkeurig.

echtehollander 1 | 11-10-20 | 00:10

Van half procent naar 9 procent.
Lezen

Cageman8 | 11-10-20 | 08:49

Precies. We kunnen het niet betalen. Het aantal doden blijft ook uit. Betere zorg en besmettingen vinden plaats met minder grote doseringen zoals dat eerst wel het geval was in de kroegen van Brabant. Gewoon even doorkuchen met zijn allen en we zijn er vanaf.

heldheino | 10-10-20 | 23:46

Wat ik me afvroeg bij de app. Stel, ik heb covid, gemeld en al in de app en ik sta 14 minuten bij een collega (die ook de app heeft en geen covid) in de buurt. Dan ga ik ff schijten en sta vervolgens een kwartier later weer minutenlang bij die collega in de buurt.

Krijgt mijn collega een melding of niet?

Ofwel, is het cummulatief die 15 minuten?

Binnenbaan | 10-10-20 | 23:46 | 2

Wat gebeurt er als we met z’n allen die app invullen alsof we positief getest zijn..........

emwee | 11-10-20 | 00:00

Wtf dude... 14 minuten bij een collega staan, daarna een kwartier bij een ander, heb je niets te doen of zo? En nog schijten tussendoor ook...

Zqwiqly | 11-10-20 | 01:20

Het is alsof ze Jesse Klaver het R-getal laten bereken, loopt 3 weken achter. Net zoals bijvoorbeeld de rioolmetingen op corona deeltje, die lopen ook 1-2 weken achter, terwijl dit toch niet zo moeilijk moet zijn om dagelijks te doen.

En morgen in de peilingen van de Hond, staat de VVD gewoon weer op 40 zetels terwijl Rutte er toch echt een enorme puinhoop van maakt. Geen beleid, geen visie, geen vooruitzichten. Alleen helicoptergeld.

klaas24 | 10-10-20 | 23:46

Ik zie Rutte zweten en Grapperhaus bedekt zijn neus niet. Ik zie met lede ogen en oren aan hoe dit land kapot wordt gemaakt. Niet door Corona maar door de regels.

frisenfruitig | 10-10-20 | 23:34 | 1

Grapperhaus kan ook niets doen aan zijn enorme gok. Het past simpelweg niet.

Frau Merkel | 11-10-20 | 00:18

Stuk in Parool over de waanzinnige aantallen besmettingen in de hoofdstad. Eerste alinea: het begon in nieuw-west, daarna zuid-oost en vervolgens west. Voor iedereen die Amsterdam kent is het duidelijk, maar het Parool (en de msm) zwijgen.

Rest In Privacy | 10-10-20 | 23:24 | 5

Achtergrond en afkomst bijhouden zou best kunnen helpen bij t onderzoek, bestrijding en genezing. Andere landen doen dat wel maar in Nederland is dat natuurlijk uit den boze,

klaas24 | 10-10-20 | 23:52

@klaas24 | 10-10-20 | 23:52: we halen nog maar wat extra ladingen naar Nederland. Is goed voor de diversiteit die ons verrijkt

Huub12 | 11-10-20 | 01:00

besmettingen? positieve pcr testen. niks meer, niks minder

nobodiesunmighty | 11-10-20 | 03:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Er is geen woningnood in bejaardentehuizen, en lege bejaardentehuizen lossen de woningnood niet op. Dus nee.

Binnenbaan | 10-10-20 | 23:20

Ja op de laatste vraag

Pensionista | 10-10-20 | 23:11

Gelukkig heb ik geen verstand van virussen ;))

Rest In Privacy | 10-10-20 | 23:10 | 1

houwe zo.

nobodiesunmighty | 10-10-20 | 23:25

@Kuifje-naar-Brussel | 10-10-20 | 23:17: Jazeker. Vraag maar eens bij een verzekeringsmaatschappij naar de premie van een levensverzekering. Voor iemand van 65+ ligt die een stuk hoger dan voor iemand van 25.

Peerkeoud | 11-10-20 | 09:16
▼ 3 antwoorden verborgen

De gehele eerste alinea snijdt alleen hout wanneer er net zoveel mensen getest worden in de 2de maand als in de 1ste . Wanneer er 10x zoveel wordt getest in de laatste periode als de eerste en de samenstelling van de groep mensen die getest worden hetzelfde is (dus geen afwijkende bias in testen op basis van vertonen van symptomen), dan zal het aantal positief geteste mensen 10X zo hoog liggen bij gelijkblijvend percentage positieve mensen in de bevolking. Of mis ik hier iets?

De huilende hyena | 10-10-20 | 23:06 | 6

Klopt. Aantal positivos zegt niet zoveel.
Ziekenhuis opnames is interessant, IC bezetting ook.

Doel moet zijn de IC's niet over laten lopen, verder maar het Zweeds model aanhouden, wat Rutte in al zijn onkunde ook aan het doen is.

Sjiek | 10-10-20 | 23:30

@DezeNicknameBestaat | 10-10-20 | 23:28: of er wordt wel genoeg getest en er is wel degelijk sprake van een tweede golf...
Mijn punt is dat er met onvolledige informatie conclusies worden getrokken, een vermelding en medeneming van het totale aantal testen is onontbeerlijk

De huilende hyena | 10-10-20 | 23:35

@Sjiek | 10-10-20 | 23:30: Zijn zeker interessanter, echter kunnen deze ook verklaard worden door een lokale uitbraak binnen een kwetsbare groep zoals een verzorgingstehuis bijv. Het blijft riskant om zonder volledige informatie conclusies te trekken...

De huilende hyena | 10-10-20 | 23:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Door de milde winter was er een onderstefte en dat werd ingehaald met het virus. Daarna gebeurde er weinig meer.
Het aantal infecties zegt niet zonder het aantal zieken, het aantal op de IC en het aantal doden. Elk van die getallen per dag geeft een redelijke indicatie van de toestand. Deze getallen zijn leuk voor verjaardagen, maar zijn verder inhoudsloos. En mijn chips is op!!

Frau Merkel | 10-10-20 | 23:02

zelfs de who zegt: niet lockdownen mensen, doe het niet! en wat doet ons groepje van angsthazen.... Wochenschau mit der Reichsfuhrer....! Wir gehen Locken Down!
kan alleen maar omdat Hugoshenko zijn gereserveerde vaccins betaald heeft die wij moeten gaan slikken... gezichtsverlies is compleet.

nobodiesunmighty | 10-10-20 | 23:02 | 2

De economie en aanpak covid-19 is tot politiek spel gemaakt, schandelijk!!!!

emwee | 10-10-20 | 23:15

Bron: Andrew Neil interview met David Nabarro (WHO envoy), Spectator TV.

Stormageddon | 10-10-20 | 23:39

Beste Feynman, ik ben bang dat het antwoord op je laatste vraag klip en klaar 'ja' is.

Rest In Privacy | 10-10-20 | 23:00

Onbegrijpelijk dat Willem Engel niet voor onbepaalde tijd in een inrichting wordt geplaatst.
Die malloot is de Bin Laden van het virus.

Rest In Privacy | 10-10-20 | 22:59 | 6

Natuurlijk is het een malloot maar als je mensen gaat opsluiten met meningen die de jouwe niet zijn dan begeef je ne op wel heek eersig kijsm.

Shoarmamasutra | 11-10-20 | 00:05
-weggejorist-
Kinkfactor | 11-10-20 | 00:22
▼ 3 antwoorden verborgen

De "R" van het RIVM is van 18 september, drie weken geleden, dat staat ook gewoon op het corona dashboard vermeld. Zoekt u maar op seizoensgebonden corona griep en dit virus volgt in alle landen dit patroon. Als we net zo uitgebreid zouden testen op het rhinovirus, zouden we dit nu ook overal vinden, kijkt u maar naar de steekproeven van Nivel. Feynman smijt hier weer met een hoop getallen, maar hij mag er ook bij vermelden dat de kans dat u dood gaat helemaal geen 3,4 procent is, maar 0,14. En dat dit bij "de griep" ook 0,2 is in een normaal jaar. Dat hebben we het afgelopen half jaar ook geleerd. Toch?

HetGewoneNormaal | 10-10-20 | 22:54 | 2

Was er maar een (jaarlijks aangepast) vaccin om de druk ervan af te nemen. Maar goed, zo ver zijn we nog net niet.

Dr. Blechtrummel | 10-10-20 | 23:04

Uit de uitnodiging van mijn huistarts om een griepprik te komen halen:
- Jaarlijks krijgt 1 op 10 mensen griep
- Elk jaar sterven 2700 mensen door griep

Binnenbaan | 10-10-20 | 23:29

En dan komt er binnen nu en onafzienbare tijd een lockdown zoals Dhr. Gommers oppert in het AD en wat dan ? Wellicht zal dit als gevolg hebben dat het virus weer even “gereset” wordt, om vervolgens net zo leuk weer terug te komen en voor een derde golf en wie weet wel een vierde, vijfde en zesde golf veroorzaken. Wat is de visie van het kabinet op lange termijn, want op het moment is het niks meer dan dwijlen met de kraan open.

BennieWijs | 10-10-20 | 22:50 | 2

Deze golf zal afzwakken en later stoppen in april mei 2021.
Seizoensinvloeden.
En niet door wat voor maatregel dan ook.

de honden blaffen... | 10-10-20 | 23:01

@de honden blaffen... | 10-10-20 | 23:01: Zoals het ook gestopt is afgelopen april/mei ?

van_Heutsz | 11-10-20 | 05:18

Er is geen 'het' reproductiegetal. Dat getal is in Amsterdam anders dan in Maastricht dan in Noordbarge. Alleen al daarom is het onzinnig om landelijk overal gelijke maatregelen te nemen. Verder zijn de drie indicatie-getallen nogal verschillend als je bijv. de groep 20-40 jaar vergelijkt met 80-100 jaar. Alleen al daarom is het onzinnig om dezelfde maatregelen te laten gelden voor alle leeftijdsgroepen.
Helaas wordt een epidemiologisch probleem politiek aangepakt. Steden isoleren werkt (zie Wuhan); doen we niet. Niet-medische mondkapjes werken niet: moeten we wel. Ouderen zoveel als sociaal aanvaardbaar is werkt; doen we niet. Lokaal de beste oplossing zoeken werkt; doen we niet.

Als de Spaanse griep heeft kunnen verdwijnen (een veel groter probleem dan corona), dan zal corona dat ook; milde virusstammen komen verder dan virulente (licht-zieke mensen gaan naar hun werk en hebben een sociaal leven; zwaar-zieken mensen verplaatsen zich minder en komen met minder mensen in contact; dode mensen doen niets). Iets met Darwin, en daar kan geen overheid tegenop.

Valse_nootjes | 10-10-20 | 22:43 | 2

Per definitie is er wel een reproductiegetal voor een regio of een land. Dat er daarbinnen per plek en per tijd weer verschillen zijn verandert daar niets aan.

Wuhan is een stad van 11 miljoen mensen en de afgesloten provincie Hubei heeft 58 miljoen inwoners. Wat ze in China deden is meer vergelijkbaar met de hele Benelux en Ruhrgebied op slot dan met 'Rotterdam afsluiten'.

Spaanse griep werkte ook met lockdowns, geen idee wat u bedoelt. Sociale distancing bij pandemieën was met de pest al standaard.

Blasfemie | 10-10-20 | 22:54

@Blasfemie | 10-10-20 | 22:54: De eerste golf van de Spaande griep was ook niet ernstig genoeg om het gedrag van burgers te veranderen. Daar bracht de tweede golf wel verandering in. En het is natuurlijk nog steeds niet uit te sluiten dat dit virus zich op een bepaald moment muteert tot een variant die voor andere leeftijdsgroepen dan de ouderen voor groot gevaar kan zorgen.

Binnenbaan | 10-10-20 | 23:36

Iedereen moet zelf weten wat ie gelooft van de cijfertjes. Ik geloof alleen dat die cijfers gemanipuleerd worden. Doe er dus niks mee. #bangmakerij

Rest In Privacy | 10-10-20 | 22:33

Positief nieuws uit Den Haag: Willem Engel opgepakt. Werd hoog tijd.

Rest In Privacy | 10-10-20 | 22:31 | 15

@Kuifje-naar-Brussel | 11-10-20 | 00:45: Ja. Die angst zit diep bij jullie. Argumenten, o jee. Dan maar demoniseren. Toont gelijk aan waar je liberale VVD tegenwoordig zit in het politieke spectrum.

Kinkfactor | 11-10-20 | 00:54
▼ 12 antwoorden verborgen

Ik denk dat het niet om het niet durven instellen van een lockdown gaat, maar om het niet durven toegeven dat we de Zweedse aanpak volgen. Wat wat mij betreft trouwens prima is, maar ik ben geen medico.

JoudN | 10-10-20 | 22:29

Wederom een goed stuk journalistiek, @Feynman! Jammer dat de rest van de media, zo slap en kritiekloos, het overheidsstandpunt uitdragen.

EenGoedBegin | 10-10-20 | 22:26 | 2

LOL. U verwacht nog journalisme als die kliek jaarlijks met een miljard euro gepamperd wordt? Dat was inclusief zwijggeld.

Nehemia | 10-10-20 | 22:42

Wat ik in dit betoog van Feynman toch wel mis, is hoe we nou precies zo snel mogelijk van het gas af komen. En wat wij verder aan vergroening denken te gaan doen in de komende 10 jaar.

Het brein erachter | 10-10-20 | 22:24 | 2

Dat zijn nog de kleinere problemen. Hoe gaan we ooit onze verderflijke neiging tot het plegen van onbewuste discriminatie afbetalen? De arme permanentgekwetsten gaan gebukt onder de niet afbetaalde schuld van de slavernij.

Frau Merkel | 10-10-20 | 22:41

@Frau Merkel | 10-10-20 | 22:41:
Is ze ervoor laten werken een idee?

Bull-Sunnyboy | 10-10-20 | 23:39

Ik denk dat we het over een andere boeg moeten gooien. Die R krijgen we niet meer omlaag en een 2e lockdown gaat faillissementen regenen.
Waar vinden de minste besmettingen plaats? Buiten. Dus wat we in plaats van het dichtgooien van bijvoorbeeld de horeca zouden moeten doen is deze winter vooral met terrassen gaan werken ( en dus met terrasverwarming ). verplichte looplijnen, vreet/drinkvakken en dat soort dingen. En verruim de openingstijden. Desgewenst van 10:00 tot 03:00, als het geld maar blijt rollen. En investeren in openluchtmarkten voor boodschappen. Kom maar met dagelijkse markten in iedere stad. Even kappen met moeilijke vergunningen en magniets en kanniets en beleidsplannen, gewoon doen. Zet een landelijk raamwerk op waar winkeliers zich aan moeten houden en geef ze vervolgens alle vrijheid om binnen dat raamwerk hun ding te doen.
Gewoon dus weer zoals vroeger, en zoals we dat ook van warem streken kennen/ Leuke verlichting erbij, paar allesbranders desnoods en maak het gezellig. Veilig maar gezellig. Binnenhouden werkt niet in deze samenleving, controleren nog minder en handhaven al helemaal niet. Dus pak het gewoon radicaal anders aan: verplaats waar mogelijk het economische en sociale leven maar naar buiten. Ditto voor klassen, open die ramen, jassen aan en shawls voor en een paar heaters erin. Niet janken over luxegeneuzel klimaat maar nu even doorpakken totdat we dat virus onder controle hebben of er een werkend vaccin is. Maar nogmaals, zoals het nu gaat is een doodlopende weg, ook economisch.

Graaisnaaiert | 10-10-20 | 22:24 | 14

@Graaisnaaiert | 10-10-20 | 23:41: Ze barikadeerden wijken in China en zetten militairen in omdat mensen uit zichzelf zo goed luisteren? Koreanen zijn een volk van protesteerders. Nee, het is niet dat dit een 'ander soort mensen' zijn, de overheden daar hebben gewoon veel sterkere maatregelen genomen. Dat is alles.

Blasfemie | 11-10-20 | 10:09

@Lupuslupus | 11-10-20 | 08:46:
Ben heel benieuwd. Al maakt het natuurlijk wel uit of het stadion met 20.000 mensen vol was of dat er ruimte voor 100.000 man was.

Graaisnaaiert | 11-10-20 | 12:12

@Blasfemie | 11-10-20 | 10:09:
Ik was niet volledig zie ik, daar luisteren de mensen en zorgt de overheid er ook wel voor dat ze luisteren. Probeert u hier maar eens deuren te blokkeren in de schilderswijk...

Graaisnaaiert | 11-10-20 | 12:13
▼ 11 antwoorden verborgen

Als ze nu eerst eens met tests komen zonder cotonet tot aan je hersenen, met minder valse positieven en een onmiddelijk resultaat, en dan nog voor een paar euro.... schijnt al te bestaan (Israël), maar is zeker ook niet lucratief genoeg voor de farma/gezondheids maffia...

xpto | 10-10-20 | 22:17 | 6

Poep testen. Maar die schijtzooi gun ik niemand

Dr. Blechtrummel | 10-10-20 | 22:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar ik ook zo verdrietig van word zijn al die mondkapjes die je sinds kort ziet in het straatbeeld. Ik concludeer dat deze mensen te stom zijn om zelf na te denken. Want anders hadden ze al veel eerder een mondkapje op gezet. Als je er echt in gelooft dat die dingen helpen. Nee, deze mensen dragen een mondkapje omdat onze overheid het sinds kort 'dringend adviseert'. Stelletje stomme schapen.
Deze mensen verdienen ook gewoon een lockdown.
Maak daar een half jaar van, just to be sure.

VanBukkem | 10-10-20 | 22:03 | 16

@Zapata10 | 10-10-20 | 22:46:
Daar heb ik op zich wel respect voor; mensen die al vanaf dag 1 een mondkapje dragen omdat ze andere mensen in hun naaste omgeving niet willen besmetten of omdat ze zelf tot de risicogroep behoren.
Jammer dat u zich niet uiterlijk kunt onderscheiden van al die deugers die een mondkapje dragen omdat de autoriteiten het verordonneren.

VanBukkem | 10-10-20 | 22:57

Mooi man. Laat je je wel inenten dan straks?

Happy People | 11-10-20 | 09:39

@MacMiep.nl | 10-10-20 | 22:56: Precies en exact. Hulde aan degenen die hun mogelijk besmette adem zo veel mogelijk bij zich houden.

Kan je wel heel stoer roepen dat het allemaal geen zak uitmaakt met zo'n kapje en dat je het niet opzet, maar dan ga je voorbij aan het feit dat je een (onbewuste) virusbom kan zijn voor anderen, alleen om het feit dat je niet aan een ander wil denken.

Peerkeoud | 11-10-20 | 09:39
▼ 13 antwoorden verborgen

Eens kijken. Een door overbevolking gestresst land waar men boven op elkaar woont met weinig eigen ruimte. Koud en vochtig klimaat. Veel oude huizen met slechte of totaal afwezige ventilatie. Een eigenwijze en koppige bevolking. Ik zal er wel een eind naast zitten.

Overmar | 10-10-20 | 22:02 | 1

Wat denkt u van de ramen open om te ventileren? Bij mij staat de verwarming op 22 en de tuindeur 10cm open. Op dit moment dus, straks gaat de deur dicht en de verwarming uit. Mijn ionisator blijft in actie vannacht.

Lupuslupus | 10-10-20 | 22:12

Wie niet wil dat MKB, horeca, bioscopen, theaters en verenigingsleven kapot gaan is een asociaal. Wie vrienden wil ontvangen, met anderen wat wil drinken, met andere mensen samen iets wil ondernemen is een asociaal! En een hufter. En een wappie. En een omaatjesmoordenaar!!
Dat moet allemaal wel kapot! Alles moet failliet! Iedereen moet thuis blijven en mag met niemand contact, alleen via de computer of telefoon. Want virus! En anders heb je geen empathie namelijk. Dan ben je asociaal, namelijk. Dan ben je een egoïst namelijk.

Want alleen egoïstische asocialen zonder empathie willen contact in levende lijve met andere mensen met feestjes en zo. Dus... denk daar maar eens over na, stelletje egoïsten, met jullie asociale behoefte aan sociale contacten. Gatverdamme. Omaatjesmoordenaars!

Stormageddon | 10-10-20 | 21:57 | 17

Sterker nog, volgens de hoofd-professors van Oxford, Harvard, Stanford enz. moet u juist naar buiten om uw oma niet te vermoorden. Kijkt u maar naar de Great Barrington Declaration. De hele lockdown en mondkapjes is fake science, waar echte wetenschappers nu al maanden actie tegen voeren!

HetGewoneNormaal | 10-10-20 | 23:10

Yep.
Binnen een jaar van maatschappij naar sociopaatschappij.
Thanks, corona.

o)+ | 10-10-20 | 23:32
▼ 14 antwoorden verborgen

Ik ga Feynman ook aanmelden voor een lintje,

Rest In Privacy | 10-10-20 | 21:55 | 1

Ridder?

Rest In Privacy | 10-10-20 | 22:25

Feynman, goed en helder om jouw visie te lezen.
En nog fijner vind ik het dat niets weggejorist wordt. Dat siert je.

Baardvansinterklaas | 10-10-20 | 21:53

Feynman
De enige die nog kan nadenken hier.

Rest In Privacy | 10-10-20 | 21:52

We zitten in een duivelse spiraal met bestuurders en politici die zich erg belangrijk voelen, 2 miljoen semi- en ambtenaren die het allemaal wel prima vinden en hun salaris en zelfs bonussen krijgen, duizenden virologen die hun " finest hour " beleven en iedere dag zich op TV verdringen, een flinke griepgolf die we covid-19 noemen maar gelukkig iets minder doden oplevert dan veel griepjaren in het verleden, een gezondheidszorg die dit gegeven op schandalige wijze gebruikt om meer salaris te krijgen, een RIVM die met cijfers goochelt en iedere dag met andere adviezen komt, de vaccin industrie met dollar tekens in de ogen, de media en journalistiek die niet een kritische vraag durven te stellen,
tegenstrijdige maatregelen die als een vlag op een modderschuit lijken, en nog veel meer... De HORROR.

ceesreis | 10-10-20 | 21:48 | 3

Binnenkort een Netflix serie waarschijnlijk.

Sinterbikske | 10-10-20 | 21:51

2 miljoen (semi-)ambtenaren die wel thuis kunnen werken en hun salaris wel krijgen.

klaas24 | 10-10-20 | 23:51

Vanaf dinsdag het hele land drie weken in een complete lockdown en de situatie is weer onder controle.
Halfzachte maatregelen gaan niet meer werken.

Rest In Privacy | 10-10-20 | 21:47 | 13

@Sinterbikske | 10-10-20 | 22:01:
Het is al niet mogelijk om één volk volgen een paar simpele regeltjes zich laten gedragen.
Nu nog een paar landen, komt goed.

Rest In Privacy | 10-10-20 | 22:05

@Tragicomix
Niks mis met de app. Hee, overheid en IT, what could possibly go wrong?

VanBukkem | 10-10-20 | 22:13

Uw bent oud en moe.

witte | 10-10-20 | 22:57
▼ 10 antwoorden verborgen

Dat kunnen we niet betalen? Nee, inderdaad als je het ziet als onderdeel van de reële economie. Maar dat is het niet, het is een uitzondering en dient ook als dusdanig behandelt te worden. Zet de economie een jaar in de pauzestand, laat alles draaien voor zover mogelijk en streep daarna het verlies wereldwijd uit de boeken. Probleem opgelost.

Stonecity | 10-10-20 | 21:46 | 5

@therealbraindump | 10-10-20 | 21:54: Dat zegt u nu wel, maar ik probeer al een hele tijd er achter te komen wie schuldeiser zou kunnen zijn voor al dat geld dat centrale banken creëren. Ja, meer Euro's maken geeft een koerswijziging t.o.v. andere valuta, maar als alle valuta bijdrukken is dat effect weg. Ja, inflatie komt, maar daar is ook al een aantal jaren geen sprake van, terwijl de "persen" overuren draaien.

Peerkeoud | 11-10-20 | 09:48

@therealbraindump | 10-10-20 | 21:54:
Wegstrepen heeft alleen zin als je de Venetiaanse methode gebruikt (juwelen van de schuldeiser afpakken&in de kerker met die lui).

kindapaas | 11-10-20 | 10:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Het zijn allemaal op zich staande cijfers waartussen geen enkele heledere koppeling mogelijk is. Het draait om uiterst besnettelijke jongeren en uiterst kwetsbare ouderen, zijn er er cijfers over de verhoudingen in leeftijden van getesten? Ik kom ze niet tegen. Alles wordt op één hoop geveegd.

Leptob | 10-10-20 | 21:44 | 2

Een goede analyse ben ik nog niet tegengekomen. Het is een onsamenhangende show voor een debielenpubliek , gestuurd door ego's, politieke- en financiële belangen.

Baron Clappique | 10-10-20 | 21:49

Verassing; besmetting kent geen leeftijd. Één hoop.

Dr. Blechtrummel | 10-10-20 | 21:57

Parool: Bereid je voor op een lange, strenge coronawinter: ‘Het wordt taai’

"Deze golf rolt de rest van de winter voort, minimaal tot aan het voorjaar,” beaamt Peter Rottier, emeritus hoog-leraar virologie en virusziekten aan de Universiteit Utrecht. “En misschien krijgen we volgend najaar wel een derde golf.’’ Termen als tweede en derde golf zijn maar ‘semantiek’, zegt Eric Snijder, hoogleraar moleculaire virologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum. “Deze pandemie is gewoon één grote, lange uitbraak die af en toe onderbroken wordt door overheidsmaatregelen en die doorgaat tot genoeg mensen immuun zijn.’’

JorisvGost | 10-10-20 | 21:41 | 3

Maar het angstzaaien meneer, dàt blijft.

Lupuslupus | 10-10-20 | 21:49

De maatregelen helpen niet, dat is nu toch wel gebleken.
Stop ermee.

de honden blaffen... | 10-10-20 | 22:19

De overheidsmaatregelen zijn nagenoeg geheel nutteloos. De mutatie van het virus of gebrek aan sterfmateriaal gaat eerder van invloed zijn.

Frau Merkel | 10-10-20 | 23:07

Ga er maar vanuit dat Rutte pas met maatregelen komt wanneer de shit is uitgebroken. Alleen dan kan men achteraf zeggen dat het effect had en houdt hij de goedkeuring van suffe burgers vast. Als hij te vroeg ingrijpt, kan men niet de effectiviteit van zijn beleid vaststellen en zal hem eerder verwijten over ontstane financiële schade maken. Perverse situatie maar Mark Rutte heeft het spel al lang door.

Deflatiemonster | 10-10-20 | 21:41

De ‘R’ zit sowieso t/m April in de maand.

Sinterbikske | 10-10-20 | 21:37 | 5

@Dr. Blechtrummel | 10-10-20 | 22:08: Welke verafschuwde maatregelen? Winkelkarretjes poetsen? Handen wassen? 1,5 meter afstand houden? Ze hebben helemaal niets geholpen, gezien het grote aantal positief getesten. En volgens het RIVM zijn er de laatste tijd nogal wat grieppatienten (Rhino virus) onder de vlag van covid verstopt. Staat ergens op hun website.

Lupuslupus | 10-10-20 | 22:20

@Lupuslupus | 10-10-20 | 22:20: Jawel, die spastische maatregelen helpen heel best tegen verspreiding. Onder welke noemer ook; griep, longvirus.

Dr. Blechtrummel | 10-10-20 | 22:56

@Dr. Blechtrummel | 10-10-20 | 22:56: Het virus wordt hoofdzakelijk verspreid door aerosolen - die veel verder gaan dan 1,5 meter -. Om 'besmet' te raken via winkelkarretjes moet er een flinke lading virus op zijn. Dan moeten de handen afgelikt worden om het virus binnen te krijgen. Op oppervlaktes overleeft het virus slechts korte tijd. Alle goederen in de supermarkt zijn aangeraakt door het personeel (om ze in de schappen te plaatsen) dus daar kan dan ook virus op aanwezig zijn. Goed de handen wassen bij thuiskomst en desnoods bij het instappen in de auto even het stuur met een zeepdoekje is voldoende. De tijd dat ik een postpakketje (dat velen in handen hebben gehad) 3 dagen buiten liet liggen - want misschien zat het virus er op - en als ik het binnenhaalde van alle kanten schoonmaakte met een doek en 75% alcohol ligt gelukkig al vele maanden achter mij. Komt ook niet meer terug.

Lupuslupus | 11-10-20 | 09:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Eigenlijk wil ik het niet weten, de krampachtige poging om op korte termijn (positieve) resultaten te bewerkstelligen. Als een meisje die achter een pony aan gaat en roept 'stop'!

Dr. Blechtrummel | 10-10-20 | 21:34 | 1

Terecht. We kunnen alleen niet vergelijken hoeveel meer mensen dit jaar dood gaan dan andere jaren door de lockdown. Maar als je Sweden ernaast legt, lijkt het allemaal toch wel mee te vallen.

Geen01 | 10-10-20 | 21:54

Elk griepseizoen vele honderd duizenden 'besmet' met influenza, bv 900.000 in 2018 (bron www.rivm.nl/sites/default/files/2018-... ). Influenza gemiddeld dodelijker dan deze covid-19 corona variant, 0.16% versus 0.13% . Daarnaast nog vrij brisant feit qua corona metingen in deze periode van het jaar twitter.com/AgtmaelMieke/status/13137... EN dat de besproken R waarde gebaseerd is op louter drijfzand metingen waarbij de echte R multiplier in de testmethode zit oftewel we hier met een Casedemic te maken hebben twitter.com/FatEmperor/status/1310978... . Ondertussen in Stockholm geen mindkapjes angst vaccinmarketing etc twitter.com/kylamb8/status/1314734043... . Dat zijn de feiten maar velen genieten blijkbaar liever van de psychologische manipulatie golf die men 24x7 over ons heen wil laten komen.

HdJ | 10-10-20 | 21:34 | 9

@Lupuslupus | 10-10-20 | 21:53: Dat is te fraudegevoelig. Ga je natuurlijk een vriend vragen 20x per dag de hond uit te laten en deel je de winst. Daar kunnen we niet aan beginnen.

C1O2 | 10-10-20 | 22:01

@C1O2 | 10-10-20 | 22:01: Lol! Laat ik daar nou helemaal niet aan gedacht hebben! Ik heb 3 honden dus dat tikt lekker aan. Weer een droom uiteen gespat. snik.

Lupuslupus | 10-10-20 | 22:22

"0.16% versus 0.13%"

Ene is IFR en andere is CFR. Het is vergelijkbaar met een novelle griep, zoiets hebben we sinds de Spaanse griep niet meegemaakt in Nederland.

Blasfemie | 10-10-20 | 23:02
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik volg het coronadashboard en de R heeft er wel degelijk op 1.38 gestaan om langzaam naar 1.3 te zakken na de extra maatregelen en is pas vrij kort 1.17.
Het is een belangrijke waarde om te volgen: de overheid had gehoopt/gedacht hem met deze drie weken maatregelen onder de 1 te krijgen. Dat lukt nog niet bepaald en zal hoofdaanleiding zijn voor extra maatregelen zondag a.s te bepalen en dinsdag aan te kondigen. Met deze R is een overbelasting van de zorg een kwestie van weken, misschien zelfs dagen. Het is her en der al begonnen.

Shoarmamasutra | 10-10-20 | 21:32 | 2

We zitten toch pas op week 2?

frickY | 10-10-20 | 21:59

@frickY | 10-10-20 | 21:59: eerdere sluiting kroegen en max 30 is al zo n week of 2, en de maatrgelen voor de grote steden nog n week eerder.

Shoarmamasutra | 11-10-20 | 07:54

Wat denk je van een plan van aanpak te beschrijven in plaats van dat beste stuurlui aan wal gelul?

AcademicBubble | 10-10-20 | 21:32 | 3

Geen paniekmaatregelen die horeca enzo kapotmaken. Het probleem is dat te veel mebsen dom of laks zijn, of zelfs keihard laks zijn. Het is al tijden zo dat de meeste besmettingen in de familie gebeuren of onder collega s of vrienden.

Shoarmamasutra | 10-10-20 | 21:35

@Shoarmamasutra | 10-10-20 | 21:35:
Misschien moeten we gewoon maar eens helenaal geen maatregelen meer doen. Als je je aan de regels houdt wordt je niet besmet.
Ipv de gewone zorg afschalen moeten ze misschien juist coronahulp beperken en die in b sporthal opvangen. Met graffiti op de muur" dor hout" " het is maar een griepje" "waar zijn dan die doden" en " pfff dat krijg je met veel PCR tests"

Shoarmamasutra | 10-10-20 | 21:41

@Shoarmamasutra | 10-10-20 | 21:35: horeca boeien niet. Die gaan kapot door de belangrijke huurprijzen en wurgcontracten van brouwers. Als die horeca failliet gaan moeten de pandjesbaas eindelijk gaan schuiven, komt vanzelf een nieuwe lichting horeca. De horeca zijn echt niet zo cruciaal. Ik snap al die focus op de horeca sector echt niet.

Qippie | 10-10-20 | 21:43

@o)+ | 10-10-20 | 23:38: ik heb een stuk gekeken, het staat bol van aannames. We zitten nu met nauwelijks besmettingen al met 1000 behoorlijk zieken in de verpleegafdelingen en het IC. Aantal besmettingen kan nog veel hoger.

Blasfemie | 11-10-20 | 08:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoho, overal ter wereld zijn jongeren besmettelijk en steken ze anderen aan. Maat NIET in NEderland! Dat heeft het RIVM samen met de overheid zo bepaald en dat is dat zo.

Patatter | 10-10-20 | 21:30

Duijlek Majoor Kees.

Rest In Privacy | 10-10-20 | 21:30 | 1

Een prachtig verhaal maar de kans om te sterven tijdens een verkeersongeval is 4x groter dan te sterven aan covid-19

The_Challenger | 10-10-20 | 21:30 | 10

De kans dat je sterft tijdens een gericht schot met, laten we zeggen, een AK47 is nog veel groter dan te sterven aan covid, lul verhaal dus, over bang maken gesproken...

zwellevertje | 10-10-20 | 22:57

Als er de komende 8 weken zonder maatregelen twee miljoen mensen in een verkeersongeval zouden komen zouden we ook maatregelen nemen...

Blasfemie | 10-10-20 | 23:04
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik zeg : for all doorgaan !
Juist ruimere openingstijden horeca met grotere terrassen , twee weken herfstvakantie , en iedereen handhaaft/houdt zich aan de regels. Ja , ook u mevrouw !

Ambiorix | 10-10-20 | 21:30

Ehm, voornamelijk de laatste vraagstelling van Feynman wordt betwist?
Ik heb serieus al moeite met het rekenen en de manier waarop, plus (!) de herhaling van het getal 1,41, en die in super meervoud te zien. Etc.
Om welke conclusie te trekken?

Oh boy, welke conclusie dan ook. Ik ben vrees ik zo high als een heel continent hippies die ook eindeloos Joplin en Jimi liefhebben.
www.youtube.com/watch?v=Wlhm571Mii8

Kudtkip | 10-10-20 | 21:28 | 4

@Kudtkip | 10-10-20 | 21:43: Gratis tip: neem preventief histamineremmers in huis. Zelf ooit met Zyban geprobeerd te stoppen en een van de mogelijke bijwerkingen is een acute allergische reactie. Dat heb ik geweten. Na innemen van histamineremmers werd ik niet meer gek van de jeuk en de vochtbulten over mijn hele lijf. De Zyban trip was toen wel definitief over.

Succes met stoppen met roken gewenst.

BenBinnen | 10-10-20 | 21:55

@BenBinnen | 10-10-20 | 21:55: Gratis tip?
Zou wat zijn zeg, dat je zou rekenen...

Verder, dank voor je tip en steunwens.
Ik heb helemaal geen bijwerkingen zoals allergieën of anderszins van die Zyban.
Louter een high-roes.
En ik vind alles best, zolang het me maar helpt de eerste 3 dagen met minimale rookvrij verzet-reacties (lees: junkie!) door te komen.

Dit mag niet anders dan de laatste keer zijn dat ik terug schakel naar 'onbestaand dat ik rook'. Het bestaat gewoon niet, voor me.

En ook geen verwijzingen naar dat het ooit wel zo was. Zelfs het grootste deel van m'n leven dusver. Echt heel stom dat één klein staafje met super dope me de god ganse dag zoet hield om er telkens aan te zuigen.

Yahoo,het is gewoon The Naked Lunch.
William S. Burroughs.
www.youtube.com/watch?v=koCZ-o50EHY
Suck it.

Of het nou socialisme is of een drug die je op een andere manier afhankelijk maakt van buitenaf...
Die druk en drug zal je achtervolgen!
(sla geen acht op mij, een delirium nabij...)
Oja, fuck Feynman - ... fuck 'm nice, omdat ie oké is.
Allright!?
Right, nice he is.

Oh boy...
www.youtube.com/watch?v=koCZ-o50EHY

Kudtkip | 10-10-20 | 22:39

sterkte kip.Zelf een paar keer gestopt en er nu alweer 5 jaar vanaf. De eerste drie daagjes zijn het taaist. Dan twee weekjes ff doorbijten en dan gewoon geen peuk meer opsteken. Komt goed!

wood_zor | 10-10-20 | 22:47
▼ 1 antwoord verborgen

Maatregelen zijn oneerlijk tegen mensen die niet thuis kunnen werken, door maatregelen duurt het alleen maar langer totdat Corona een normale ziekte als zovelen is geworden, wat niet thuiswerkenden, die ook de meeste kans lopen werkeloos te worden, onnodig lang blootstelt aan de kans ziek te worden, we laten nu het verkrijgen van groepsimmuniteit bijna volledig aan die groep over, zodat geprivileerden die thuis kunnen werken daar straks van kunnen profiteren. Iedereen die niet in een kwetsbare groep zit moet gewoon weer naar zijn/haar werk, de huidige situatie is discriminatie.

me,myself and IK | 10-10-20 | 21:28 | 2

In de video op unherd over de Great Barrington Declaration werd nog vermeld dat is Spanje het percentage mensen dat besmet is geweest in alle leeftijdsgroepen hetzelfde is, in Zweden is dat percentage onder jongeren twee maal zo hoog als onder kwetsbare ouderen. Daarom doet Zweden het beter in de tweede golf.

me,myself and IK | 10-10-20 | 21:41

Geen maatregelen nemen is oneerlijk tegenover zeg, mensen die voor iets anders dan Corona naar het ziekenhuis moeten gaan de komende maanden. Uw grootouders hebben de oorlog meegemaakt, u trekt het wel om een paar weken netflix te kijken op de bank in plaats van op uw werk koffie te zuipen en nietsdoen.

Blasfemie | 10-10-20 | 23:06

Mortaliteit is hetzelfde als de griep !! Waar maken we ons fucking druk om ?
Stelletje idioten !!

Bert2307 | 10-10-20 | 21:25 | 17

Overnieuw, Bertje.

Rest In Privacy | 10-10-20 | 22:27

@Astimar Teutis | 10-10-20 | 21:42: griep 2018.

VolleBak | 10-10-20 | 23:19
▼ 14 antwoorden verborgen

Nou ja voor de verandering off topic na al het gezeur en slechte nieuws gewoon eens een lekker deuntje: En het is nog Duits ook! youtu.be/ORSc7FPQCec?t=171

Jan-Joris-Jaap-Joop | 10-10-20 | 21:24 | 2

Mooi die stukjes uit ‘a clockwork orange’ die er in verwerkt zijn.

Sinterbikske | 10-10-20 | 21:31

4J die van Duits houdt.... Toch een verrassing.

Rest In Privacy | 10-10-20 | 22:28

rustaaaghhhh feynman... rustig

Einddbaas | 10-10-20 | 21:22

Feynman rekent op de achterkant van een sigarendoosje en zegt dat Rivm -die dat niet doet- het fout heeft. Right.
Contactonderzoek en steeds meer testen is zinloos als iedereen maar wat doet. In de praktijk willen mensen wel de uitslag maar nemen ze de telefoon niet meer op voor contactonderzoek. Het aantal testen is fors gestegen. Als je als GGD binnen 1 week 50% toename hebt, valt daar niet tegenaan te werken. Dan ga je zaken schrappen. Kan niet anders.
Het moment om te kiezen wat we in Europa doen met corona komt dichterbij.

Nichtsneues | 10-10-20 | 21:22 | 3

Hahaha Europa. Heb je die mislukte Duitse ex-minister van Defensie von der Leyen één zinvolle maatregel tegen corona dit jaar zien maken?

Trumme | 10-10-20 | 21:47

@Trumme | 10-10-20 | 21:47: nee, het ging me niet om de EU maar om de Europese bevolkingen/regeringen. Misschien moeten we wel het immuniteitspad op. Vd Leyen had toch ook die plagiaat promotie en haar ministerie toen vol met managers gestopt en dus niks voor elkaar gekregen...?

Nichtsneues | 10-10-20 | 22:22

@Nichtsneues | 10-10-20 | 22:22: De doos heeft met die actie een enorme schade aangericht. De Duitse defensie werd nagenoeg lamgelegd door de Untersuchungsausschuß (parlementaire enquete) als gevolg van de Berateraffaire. Ze werd net op tijd naar Brussel geschoven.

Frau Merkel | 10-10-20 | 22:52

3 weken totale lockdown, laat iedereen maar vakantiedagen opnemen, alle gevallen kun je in die tijd opsporen en isoleren. Daarna kan alles weer open. Grenzen dicht. Doet nog pijn, maar zo snel weer terug naar normaal lijkt mij ( ben geen expert).

Sinterbikske | 10-10-20 | 21:21 | 8

@Trumme | 10-10-20 | 21:48 Kim Feenstra?

Shoarmamasutra | 10-10-20 | 21:51
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik had vroeger een speelgoeddashboard. Stond de naald van de snelheidsmeter altijd op 110 km/u... Hoe hard ik ook 'Vroem!" riep.

BRR76 | 10-10-20 | 21:19 | 1

Eigen schuld. Vroem roepen moet u ook aan Famke overlaten.

Nivelleermarionet | 10-10-20 | 22:26

Duidelijk. Heb maar een vraag. Waar is mn zwitsal??

Flow_Snake | 10-10-20 | 21:19 | 6

Ik reaguur al 12+ jaren en heb sinds kort weer een Zwitsal..... watskeburt.... rare tijden dit...

P-eat-her | 10-10-20 | 22:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoe gaat het in China met Corona?

Naall | 10-10-20 | 21:15 | 2

Hoor je niets meer van, zal wel over zijn daar.

stekkerinjeoor | 10-10-20 | 21:20

Die zijn aan het feesten. ( Letterlijk)

MoonBeebe | 10-10-20 | 21:29

Die laatste vraag van Feynman is eerder een suggestie dan een oprechte vraag. Ik zal hem beantwoorden voor hem: nee, niet bewust.

Op alle grote dossiers lijkt dit kabinet incompetent en onhandig. Alles lijkt ze te overkomen. Dus waarom zouden ze hier nu opeens een groot geheim plan achter hebben? Niet heel waarschijnlijk. Dus hooguit een mooi neveneffect Feynman. Hooguit collateral damage.

Odin | 10-10-20 | 21:14

Stop met leven. Zet alles on hold. Stop de economie. Alles ten faveure van corona, corona, corona, corona. Het toverwoord om alles te stoppen en te verbieden. Gelukkig zijn er nog land met gezond verstand, Zweden.

De Evangelist | 10-10-20 | 21:13 | 1

Het Goddeloze Zweden?

Rest In Privacy | 10-10-20 | 22:28

Daar was ik al bang voor, dat de heer Feynman het ook over corona ging hebben. Ik ben er namelijk wel een beetje klaar mee, met dat hele coronagedoe. Volgens mij is de hele wereld gewoon gek geworden.

VanBukkem | 10-10-20 | 21:11 | 11

@Sinterbikske | 10-10-20 | 21:26:
Dat van die blijvende schade is een dooddoener.
De ziekte is nog geen jaar oud dus HOEZO 'blijvende' schade?
Toen ik pfeiffer had gehad voelde ik me na 2 jaar nog steeds erg verzwakt maar uiteindelijk helemaal niets aan over gehouden.

keestelpro | 10-10-20 | 21:51

@keestelpro | 10-10-20 | 21:51: Mijn broer heeft precies hetzelfde als u meegemaakt met Pfeiffer. Incl. de 2 jaar en 'uiteindelijk'.

Lupuslupus | 10-10-20 | 22:03
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik vind het echt erg dat hr. Feynman het in zijn 1e zin heeft over 'besmettelijken' waar het 'positief getesten' zijn (waarvan het grootste deel niet ziek noch besmettelijk is). Alsof het om de cholera of de pest gaat.

Lupuslupus | 10-10-20 | 21:10 | 5

Feynman is altijd zeer deskundig met cijfers en sommen maar neemt de terminologie van de overheid veel te klakkeloos over.
Hij valt sowieso met de deur in huis met de aanname dat iedereen hier het erover eens is dat covid19 een virus van apocalyptische proporties is.

keestelpro | 10-10-20 | 21:21

Wat zegt ‘positief getest’ eigenlijk? #durftevragen!

emwee | 10-10-20 | 21:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Mond- of gezichtskapje is ook geen goed woord.
Daar begint het al.
Net zoals hoofddoekje ook geen goed woord is voor het beoogde doel.

Doekjes gebruikt men in de schoonmaak. Als vierkante lap van x cm2 om iets te poetsen. Heel nobel werk ja!

Den hoofddoek heet wat mij betreft haarzwachtel. Dat is wat het is.
De term dekt de lading: zwachtels gebruikt men om delen van het lichaam te beschermen. De stoffen rond het hoofd van de draagster van de huidige hoofddoek kan steeds beter aerodynamische vormen kiezen: het blijft een inn-packing van het hoofd en haar.

Doekje is dus eigenlijk best een simplistische benaming. Toch?
Ik zou dat als draagster nooit zo noemen althans. Welke naam ik dan dus wel gepast vind, dat komt een andere keer dan wel.

Goed, mondkapje. Ook een kudtwoord. Dekt de lading niet.
Al weet men wat bedoeld wordt. Ook voor den neus en zo.
Noem het liever ... ademfilter.

Breath-filter. En in alle talen waarmee je maar wil, zal het ook wel bekken.
Adem-filter.
Zeg het tien keer en je denkt dat Adam door het filter komt.
Ghehe, ook leuk!

Wraaaggh, fuck de corronáas.
Mè zun alluh.

Kudtkip | 10-10-20 | 21:03 | 4

Nivelleermarionet | 10-10-20 | 22:22
Whoow, dat was best close, om nog net gezien te hebben wat van jou weggejorist is.
In mijn vrije ogen was dat zo onschuldig als een nieuwe taalleerling die vol overgave vraagt of haar en bescherming hetzelfde is als haarbescherming - en of dat dan ook iets met shampoo betekent...

Oh, man. Wat een verwikkelingen in de wereld.

Kudtkip | 10-10-20 | 23:49

Ps. Je vindt Adem-Filter dus ook niet zo'n treffende benaming.
Nee, oke. Nou ja, dat zei je er niet bij, eigenlijk.
Maar joh, dit blijven gevoelige onderwerpen.
Dus.

Ja nee, oke. Kan.

Kudtkip | 10-10-20 | 23:55
▼ 1 antwoord verborgen

De tweede golf begon toen de R in de maand kwam.

de honden blaffen... | 10-10-20 | 21:03 | 4

@Lupuslupus | 10-10-20 | 21:12: ja dat gevoel heb ik ook. We mogen nog van geluk spreken dat dit virus niet nog wat dodelijker is.

Rennieflox | 10-10-20 | 21:36

Precies dat is wat iedereen de een beetje realistsch kan denken al wist. Net zoals elk realistisch denkend mens al tientallen jaren allemaal dingen ziet gebeuren waarvan de onrealisten (e.g. het zittende kabinet) denkt: "He? Hoe kan dit nou gebeuren, we hebben toch met alle goede intenties gehandeld?".... Maarja he... Realisme en politieke macht hebben gaan niet samen. Simpelweg omdat het Nederlandse volk murf is geslagen door de linkse MSM kliek, en men in het stemhokje denkt dat de 10e keer stemmen op dezelfde partijen deze keer wel goed gaat komen. Maargoed. het is nog vroeg. Eerst een kop koffie.

peterdh | 11-10-20 | 06:15
▼ 1 antwoord verborgen

De tweede golf, waar we nu middenin zitten, werd al tijdens de eerste golf - zeg april, mei - voorspeld: in de zomer zou corona inzakken, doordat het virus een hekel zou hebben aan warmte, waarna het in het najaar weer zou oplaaien.

Zo is het exact gegaan; wellicht zijn de oorzaken diverser dan dalende temperaturen na de zomerwarmte- zelf denk ik dat de grootste boosdoener de ingezakte discipline is om de 1,5 metermaatregel en het mijden van drukke plaatsen secuur na te leven, tot en met het volledig schijt hebben aan alle maatregelen bij bepaalde groepen - jongeren die gewoon weer zijn begonnen te feesten en te beesten, discipelen van Willem Engel die vanaf het begin alles belachelijk vonden mbt 'maar een griepje', religieuzen die met zijn 600den in een 'gebedshuis' psalmen gaan zitten zingen op hele noten, en ik begrijp dat er ook met een schuin oog naar 'migrantengemeenschappen' gekeken wordt die soms laks zijn (dat laatste is natuurlijk streng verboden; migranten zijn uitsluitend slachtoffers, en wie wat anders vindt, is een smerige fascist; lees even voor de grap dat stukje erover op FrontaalNaakt van de schuimbekkende totale lul
Peter Breedveld).

Diederik Gommers pleit al voor een lockdown, las ik, en dat zou er best wel eens van kunnen komen, al hoop ik uiteraard van niet.

Analyse van Feynman met interesse gelezen. Jammer dat hij die analyse aan het eind ontsiert met een aluhoedjes opmerking:

"Wordt corona hier als goedkope oplossing tegen vergrijzing, wachtlijsten en woningnood ingezet?"

Wie weet, wie weet...... Persoonlijk denk ik dat Soros ook hier weer achter zit.

Dr_Johnson | 10-10-20 | 21:01 | 10

@pibasso | 10-10-20 | 22:36:

"Begrijpend lezen"

Ik zou zeggen: practise what you preach. Ik heb het steeds over die laatste zin van Feynman, die jij kennelijk onderschrijft met je ''maar ik kan ‘m niet debunken met mijn berekeningen.". En die chirurgenvriend van je die 'tot dezelfde conclusie komt'. Welke conclusie dan? Toch alleen dan dat 'corona wordt ingezet als goedkope oplossing tegen vergrijzing, etc', zoals Feynman beweert?

Dr_Johnson | 10-10-20 | 22:51

@pibasso | 10-10-20 | 21:07:
"Dat Soros erachter zit" klinkt idd mischien alu-hoedjes-achtig maar het is ook een verkorte versie van hoe het loopt. Soros heeft een bak geld. Soros sponsort clubjes met een bepaalde politieke/maatschappelijke visie. Die visie trekt meer mensen aan die heel kortzichtg kijken naar 1 van de aspecten van de totale visie die die clubjes hebben. Even heel simplistisch voorbeeld: "Wij zijn tegen dierenleed (maar we willen ook dat de *complete* Nederlandse vleesindustrie verdwijnt, de bouw van nieuwe huizen stop wordt gezet, en iedereen leeft vanuit zijn moestuintje)".... Mensen denken: "Oh ik ben ook tegen dierenleed! Ik ben het wel eens met dat clubje". Dus dat trekt mensen aan. Daar spinnen politieke partijen garen bij, wat mensen = stemmen = warm pluche onder je reet. Dus die voeren beleid uit die die clubjes voorstaan. En dan kom je dus in de situatie waarin beleid wordt uitgevoerd dat uitpakt zoals het huidige beleid. Dat is het verhaal een beetje van A tot Z (met nog wat tusenstapjes vergeten).
Nou: A = Soros geeft geld, Z = Het beleid dat hij wenst wordt uitgevoerd.
Samenvattend dus: "Soros zit hier achter". Niks alu-hoedje. Gewoon even het totaalplaatje bekijken en dan kom je simpelweg tot de conclusie dat zonder mensen als Soros dit beleid niet wordt uitgevoerd.

peterdh | 11-10-20 | 06:30
▼ 7 antwoorden verborgen

Quiz:

"Ook in de vrije sector worden huren wettelijk beperkt: de overheid gaat voor meer dan 90 procent van de woningen de maximale huur bepalen, is het idee."

Uit het partijprogramma van welke politieke partij in welk land komt dit idee?

Knufter | 10-10-20 | 21:00 | 17

Een huurbeperking zal het huizentekort alleen nog maar verergeren. Het echte probleem zijn GroenLinks en D66 die 20 jaar lang woningbouw tegenhouden omdat ze liever windmolens neerzetten in weilanden ipv huizen.

Diederik_Ezel | 10-10-20 | 22:02

@Lorejas | 10-10-20 | 21:38:
Ik heb me altijd al verbaast over het feit dat Nederland een land is waar je moet betalen om dood te gaan.

peterdh | 11-10-20 | 06:38
▼ 14 antwoorden verborgen

@Feynman

Je doet een hoop wortel trekken (leuk) gebaseerd op een "generatietijd" van 5 dagen. Hoe kom je aan die 5 dagen ?

Maar alles goed en wel, het aantal Corona doden per dag sinds juni 2020 t/m nu is verwaarloosbaar (max over die periode is 12 doden op 30 september, bron dsahboard rivm.nl). De titel van je post, reproductiegetal 1.38 vertaalt zich (gelukkig) niet in een toename van het aantal Corona doden.
Volgens mij is de pandemie voorbij en de SARS-Covid 19 is gemuteerd is een onschuldig virus.

thephysicist | 10-10-20 | 21:00 | 4

Klopt als een zwerende vinger. Men maakt ons bang met besmettingen maar zowat niemand heeft er last van.

MooseNL | 10-10-20 | 21:14

Pas nou op met het plempen van feiten! Mensen willen het graag over besmettingen hebben want dat klinkt zo lekker eng. Ook is het volstrekt onaanvaardbaar dat bejaarden sterven. Logisch dat daarvoor de hele samenleving gesloopt wordt. /s

OpperGek | 10-10-20 | 21:15
-weggejorist-
Kluukluuk | 10-10-20 | 22:26
▼ 1 antwoord verborgen

Alleen in Nederland zijn mensen tegen mondkapjes. Opvallend ook dat in Nederland voor Corona al de levensverwachting 2 jaar lager is dan in andere EU landen. Nederlandse artsen kunnen maar een ding goed : euthanasie.

LeCoq | 10-10-20 | 20:54 | 5

Dat valt te bezien en zal ook een registratieding zijn. De mensen die om euthanasie vragen hadden sowieso niet heel veel langer geleefd zonder euthanasie. Dagen-weken eerder dood, zo’n beetje. En in welke conditie.... wel eens meegemaakt?

Nichtsneues | 10-10-20 | 21:33

Dieren in gevangenschap worden ouder dan int wild. Leve de levensverwachting.

Neuth | 10-10-20 | 21:38

Euthenasie. Weet je wel waar je over praat? denk je dat als je als 35 jarige gezonde man euthenasie wilt laten plegen dat ze de dag erna met een spuit aan je bed staan? Dat gebeurd simpelweg niet. Ben je jong en heb je last van jarenlange suicidale depressie en zware onderiggende problematiek (ptss, trauma's, borderline en nog wat dingen op 1 hoop), zelfs dan duurt het echt letterlijk jaren voordat men na een heel scala aan andere middelen *misschien* overgaat tot euthenasie (zelf van dichtbij meegemaakt, die persoon heeft overigens gewoon zelfmoord gepleegd omdat het te lang duurde, en dat kan iedereen). Euthenasie wordt alleen snel toegepast in mensen die zo ongeveer in de eindfase van hun levensfase zitten (zeg 80+) , een terminale ziekte hebben en daarbij een ondragelijk lijden hebben wat niet verholpen kan worden op andere wijze.

peterdh | 11-10-20 | 06:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal ic opnames daalt al drie dagen. Als de reguliere zorg in de knoop bij 500 mensen op de ic is er niks aan de hand, dat gaan we namelijk nooit halen.

C1O2 | 10-10-20 | 20:50

Dat er nog steeds mensen zijn die denken of vinden dat covid19 een killer virus is...
Het is nu toch wel duidelijk dat die Chinezen ons gefopt hebben met al die enge filmpjes van omvallende mensen? Corona is een hardnekkig verkoudheidsvirus maar zeker niet gevaarlijker dan het influenza virus dat ook nog eens veel jonge kinderen doodt.

keestelpro | 10-10-20 | 20:49 | 20

correctie: influenza doden van who is een zeer grove schatting. medische artikelen (o.a. Lancet) schatten ettelelijke paar 100.000 meer. net zoveel ong. als rhinovirus, rotavirus. enz.

nobodiesunmighty | 10-10-20 | 21:55

Nou, ik hoop maar dat jij en je dochter nooit besmet raken, als twee etages oplopen met een mondkapje op al problemen opleveren wil ik nog wel eens zien wat een corona besmettinging te weeg brengt.

zwellevertje | 10-10-20 | 22:48
▼ 17 antwoorden verborgen

Even terug naar China, Wuhan. Hoest daor? Hoor je niks meer van. Een triljard op elkaar lijkende mieren, grotendeels besmet geweest. En nu?

Normpje | 10-10-20 | 20:49 | 2

Blm hoor je ook niks meer over....

Is dit nog nieuws? | 10-10-20 | 20:55

@Is dit nog nieuws? | 10-10-20 | 20:55: nos.nl/l/2351814
Ja, je leest het goed; Trump is niet schuldig en NPO.

Normpje | 10-10-20 | 20:56

Die laatste zin “Wordt corona hier als goedkope oplossing tegen vergrijzing, wachtlijsten en woningnood ingezet?” kan wel eens de verborgen agenda zijn Feynman.
De langdurige verpleeghuiszorg (wlz) en thuiszorg liepen qua kosten ieder jaar weer op.
De oversterfte heeft in de eerste golf volgens mijn berekeningen als bijna een miljard bespaard op alleen al de WLZ (wet langdurige zorg). Er vanuit gaande dat de gestorvenen nog 2 jaar hadden kunnen doorleven in verpleeg of verzorgingshuizen zonder COVID-19.
Gelet op alle onzin die het RIVM heeft verkondigd (als er korter dan 5 minuten contact is met een COVID-besmette bewoner hoeft er geen mondkapje gedragen te worden), is deze goedkope oplossing tegen de vergrijzing bijna evident.

pibasso | 10-10-20 | 20:48 | 7

Ik herinner me iets van een Duitse EU mevrouw over te veel ouderen

Mercyseat | 10-10-20 | 21:14

@Otto Normal | 10-10-20 | 20:53: vanaf een bepaalde indicatie krijgt een verpleeghuis bijna € 200 per oudere voor de verzorging. Vermenigvuldig dit eens met 365 dagen, of 2x zoveel. En neem dan een tehuis met 50 ouderen.
Dat is veel geld wat niet meer besteed moet worden

pibasso | 10-10-20 | 21:14

Behalve dat de maatregelen er alleen zijn om de verzorgingsstaat door te laten draaien...

Neuth | 10-10-20 | 21:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Mijn dochter van 14 is besmet op school door een klasgenootje die door haar ouders met verschijnselen naar school gestuurd werd. Op school zijn 65 kinderen besmet die allemaal hun gezin besmet hebben, zelfs de hond was Covid-19 positief. De meeste kinderen worden wel ziek maar de klachten zijn minder. Mijn dochter is ook bijna 3 weken thuisgebleven en ik was ook 3 weken ziek. Maar wel met veel zwaardere klachten.

Met 65 kinderen op school besmet vindt de onderwijsinspectie dat school gewoon moet doorgaan omdat het anders zielig voor de kinderen is. 1500 kinderen in een kantine zonder mondkapje en de kinderen mogen niet in een klaslokaal blijven.

Het is ongelofelijk hoe slecht het Covid-19 beleid in Nederland is. Zoveel ambtenaren, zoveel slechte keuzes.

i-Wonder | 10-10-20 | 20:48 | 12

@EEnzame SchizofrEEN | 10-10-20 | 21:05: U kunt niet alle kinderen over 1 kam scheren. Er zijn heel veel kinderen die klassikaal les moeten hebben, o.a. toezicht(!) omdat ze er anders helemaal niets van bakken. Mijn zoon was er destijds een die overal met de pet naar gooide. Zou blijven zitten in de 4e klas M.O. en toen we dreigden 'dan ga je die klas gewoon nog een keer doen, al moeten we je aan je oren er naartoe slepen' heeft hij het in een half jaar tijd toch gepresteerd om zijn diploma te halen. Tijdens de diploma uitreiking gaven alle leraren stuk voor stuk lucht aan hun verbazing daarover. Met internet onderwijs had hij dat nooit voor elkaar gekregen.

Lupuslupus | 10-10-20 | 21:40

Je kunt door die kapjes heen kijken, Spanje gebruikt ze al overal. Werkt fantastisch daar. 1500 kinderen met een halve opleiding, huiselijk geweld is wrs verdubbeld of erger. Nee, lock down is het helemaal.

Nichtsneues | 10-10-20 | 22:29
▼ 9 antwoorden verborgen

In de supermarkt hier draagt minder dan de helft een mondkapje. Wie dat wel doet staat tot vervelens toe eerst het karretje schoon te maken totdat die bloed. Wat een treurnis.
quarantaine voor oudere, zieke, en iedereen die het zelf wil. Voor de rest, Lets play ball!

Geen01 | 10-10-20 | 20:47 | 4

@fast eddy | 10-10-20 | 21:09: Jij eerst... Je reactie slaat werkelijk nergens op, dus weet ook niet echt hoe te reageren.

Geen01 | 10-10-20 | 21:16

@fast eddy | 10-10-20 | 21:09: hou op man. Dat zijn dezelfde mensen die WW2 zijn gestart. En daarnaast ohne ende hebben geprofiteerd van economische voorspoed. Ze worden door mij met evenveel respect behandeld als dat ze mij behandelen.

Happy People | 10-10-20 | 21:18

@fast eddy | 10-10-20 | 21:09: Klimaatverandering en extreem verlies van biodiversiteit ook...

Neuth | 10-10-20 | 21:28
▼ 1 antwoord verborgen

Na de vaccinatie campagne (de deal met AstraZeneca, Hugo de Jonge en zijn broer) wordt de afkapwaarde van de PCR test zodanig bijgesteld dat het lijkt alsof het vaccin effectief is.

Baron Clappique | 10-10-20 | 20:47 | 2

Gewoon aan de testcycli knop draaien en je krijgt wat je wilt.

Pimp my Voortuin | 10-10-20 | 21:04

Precies! De afkapwaardeknop! Daarmee sturen ze, met de geheime golfgenerator.
Welke laborant geeft informatie? Wees eens een held...

bolletje kaas. | 11-10-20 | 08:04

Dat die 2de golf kwam wist heel de wereld. Maar Rutte&Co deden van de zomer niets. Geen reeds gesloten ziekenhuizen heropend geen zorg personeel uit het buitenland of bij defensie gehaald niet tijdig sneltesten ingekocht zelfs de beschermingsmiddelen waren deze zomer nog niet op orde. Moet je nu voor 2 miljoen ouderen en zwakkeren 15 miljoen jongeren jongvolwassenen en overigen opsluiten die nauwelijks last van corona hebben? En als je dat doet vallen er dan geen slachtoffers meer onder die 2 miljoen?

Trumme | 10-10-20 | 20:46 | 3

Dat noemt Rutte&Co intelligent beleid.

Baron Clappique | 10-10-20 | 20:48

Dat het organiseren testen nog steeds niet lukt, daar verbaas ik me wel over. Het hele beleid komt op me over als los zand. Zorgwekkend wel.
Edit. En ja Hugo zal ongetwijfeld heel hard werken, ziet er vaak oververmoeid uit. Maar vind het weinig hoopgevend allemaal.

Rest In Privacy | 10-10-20 | 20:50

Dat krijg je ervan als je de zorg jarenlang uitholt

MoonBeebe | 10-10-20 | 21:26

"Wordt corona hier als goedkope oplossing tegen vergrijzing, wachtlijsten en woningnood ingezet?"

Lijkt me niet. Je moet gemiddeld ouder dan 80 zijn om er aan te overlijden en dat vrijwel altijd in samenhang met een bulk aan onderliggende klachten. Dus kappen met die suggestieve fearporn. Dank u!

Nehemia | 10-10-20 | 20:46 | 5

Mwah die paar duizend afgezet tegen het percentage > 80 is nihil

Mercyseat | 10-10-20 | 21:08

Immigratie is toch the keyword voor al onze problemen? Immigratie helpt ons van al onze problemen af.

Lorejas | 10-10-20 | 21:40

Om exact te zijn 0,01% vd ouderen boven de 80 jaar is aan of mede door corona overleden

Mercyseat | 10-10-20 | 21:40
▼ 2 antwoorden verborgen

De gemiddelde leeftijd van de mensen die doodgaan (met jammergenoeg uitschieters dus ookwel) ligt nog steeds > 80 jaar. Niet-volwassenen maken zo'n 20% van de bevolking uit. Zij mogen hun nog vrij jonge ouders (en leraren) besmetten. Kom je al snel aan 40 a 50% van de bevolking?
Afschermen van leeftijdsgroepen is wederom een waanidee gebleken (genoeg besmettingen.> 70 jaar en weer hele gangen in verzorgingshuizen welke eraan gaan). Terwijl als het goed is alle mensen > 60 jaar en kwetsbaren < 60 zich al sinds februari in huis opsluiten en geen bezoek ontvangen. Deze pandemie zal verder razen, tot zo 80% van de bevolking 't gehad heeft. Dan zal 't uitsterven dan wel verzwakken dan wel muteren. En dan erachter komen dat mensen met weinig klachten slechts immuniteit van 2 a 3 maanden krijgen. Of dat de long-COVID patienten wel heel veel worden. Restschade ontstaat na elke infectie (Van influenza, Q-koorts (ook al zo'n succes in bestrijding en opvolgingen gebleken), HIV t/m ebola). De eerst geopende afdelingen voor deze patienten in de VS en de UK zitten al weer vol.
Kunnen we geen ziekenhuiscapaciteit in Duitsland opkopen (incl. verpleegkundigen e.d.)?

filosofem | 10-10-20 | 20:45 | 2

Er staan hier 3 ziekenhuizen leeg sinds kort heropen die en haal bij defensie personeel we hebben geen grote buitenland missie dus die hebben capaciteit genoeg.

Trumme | 10-10-20 | 20:49

@Trumme | 10-10-20 | 20:49:
Ze zoeken het maar uit met deze waanzin.85% van de bevolking is te dom om te schijten.
Van mij kunnen al die paniekzaaiers ongezien de ""echte"" Corona krijgen,

joppo0 | 10-10-20 | 20:53

Nogal een walgelijke suggestie in de laatste zin óf een mislukte poging tot zwarte
humor.

Wc-kip | 10-10-20 | 20:45 | 3

Waarheid is hard, de laatste regel... is iets wat velen denken.. op deze wijze het voltooide leven afsluiten.. ga je niet vrijwillig dan maar gedwongen, afgesloten van reguliere hulp.

swapper | 10-10-20 | 20:59

@Arjan9401 | 10-10-20 | 21:30: gezien de reactie op een nog vrije gedachte lijkt meneer mij een echte democraat te zijn, zo'n Gl'er of D66 aanhanger.

swapper | 10-10-20 | 21:33

Wordt het niet eens tijd dat we dat virus gaan behandelen als iedere andere potentieel dodelijke aandoening? Als je het krijgt, kun je doodgaan en soms heeft een behandeling geen zin. Scheelt een hoop gezeik voor mensen die, ik zeg maar wat, nu niet behandeld kunnen worden omdat iemand met Covid zonodig eerst moet.

Happy People | 10-10-20 | 20:44

Beste Feynman,
Ik waardeer uw stukjes al jaren, maar de ''wiskunde' die u in het eerste deel doet zit echt vol aannames die moeilijk te verdedigen zijn bij nadere discussie. Er zit natuurlijk tijdsafhankelijkheid in het reproductie getal, de aantallen kunnen ook prima verklaard worden door eerst een hoge R en later een lage R. Of juist andersom. Het getal van 1.38 of welke andere u ook noemt kunnen prima anders verklaarbaar en zijn dat waarschijnlijk ook. Er zit ook een bepaalde lokaliteit in het R-getal. In Rotterdam kan er een ander R-getal zijn dan in Emmen. Zo zijn er tal van nuances en zijn de getallen die u noemt echt veel te grof, en daarmee -helaas- nietszeggend.
Begrijp me niet verkeerd, bij het R-getal van het RIVM plaats ik ook grote vraagtekens, maar om zelf slecht berekende getallen te gaan roepen helpt niet.
Als ik naar de data kijk zie ik een R-getal dat de laatste week duidelijk aan het afnemen is, maar nog niet onder de 1 is.

Dr.Dude | 10-10-20 | 20:42 | 3

Juistem.

Muxje | 10-10-20 | 20:48

Mooi dat R-getal maar ik vind de schadelijkheid van het virus belangrijker en dat is een stuk minder dan in het voorjaar.

Trumme | 10-10-20 | 20:51

@Trumme | 10-10-20 | 20:51:
Medici ontkennen dat; het verschil zou zitten in betere behandelingsmethoden en in het feit dat een deel van de meest kwetsbaren al dood is. Maar het resultaat is hetzelfde: minder sterfgevallen en een milder verloop.

Nivelleermarionet | 10-10-20 | 22:09

Mooi al dat rekenwerk, maar als de input van de excelsheets niet klopt lopen de statistieken en de werkelijkheid behoorlijk uit elkaar. Alles en iedereen die in het ziekenhuis terecht komt heeft tegenwoordig corona. Ook als het een uit de hand gelopen verkoudheid is. De tests zijn zo onbetrouwbaar dat Oostenrijk er mee stopt. Dus waar hebben we het over?

verdacht | 10-10-20 | 20:41 | 1

Dit.

Zbrodj | 10-10-20 | 23:08

Duurt nog best lang voordat iemand met het 'is maar een griepje' komt......

Bigaroque | 10-10-20 | 20:41

Dat 'briljante' artikel over wat de regering wel had moeten doen is van 19 maart. Ik geloof dat we in de tussentijd wel eea wijzer zijn geworden over het virus dus echt relevant is dezr handleiding niet meer

SolarInvictus | 10-10-20 | 20:40 | 3

Wat zijn wij dan precies wijzer geworden ?

Baron Clappique | 10-10-20 | 20:41

@Baron Clappique | 10-10-20 | 20:41: Dat het met een stertecijfer ver beneden de 0.5 procent allesbehalve het killervirus is zoals het ons wel werd voorgespiegeld in maart

SolarInvictus | 10-10-20 | 20:50

@Baron Clappique | 10-10-20 | 20:41: dat 95% van onze bevolking er nauwelijks last van heeft.

Trumme | 10-10-20 | 20:52

Hebben we het nu nog steeds over dit griepje?

JanAmsterdamEnzo | 10-10-20 | 20:40 | 6

@Bigaroque | 10-10-20 | 20:48: Het zal u tegen vallen hoeveel mensen denken dat Covid-19 daadwerkelijk "slechts een griepje" is. Was het maar allemaal sarcasme...

42 | 10-10-20 | 20:50

@42 | 10-10-20 | 20:50: Excuus, wellicht ben ik te cynisch geworden. Ik heb in juni 2,5 week in het LUMC op de longafdeling doorgebracht, dus ik erger me rot aan het 'griepje' verhaal.

Bigaroque | 10-10-20 | 20:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Complimenten voor Feynman. Alleen de afsluitende zin kan ik niet plaatsen. Is die een (mislukte) poging tot grappig zijn? Of een suggestieve vraag?

Spring Bruissteen | 10-10-20 | 20:39 | 1

Die zin slaat aardig de spijker op zijn kop. In ieder geval qua bezuiniging op de langdurige zorg en thuiszorg. Zie mijn tegel

pibasso | 10-10-20 | 20:53

Gelukkig staat de overheid garant voor alle schade welke voortkomt uit bijwerkingen van het (nog niet verplichte) corona vaccin. Met rente !

Baron Clappique | 10-10-20 | 20:38 | 1

Mmm.. Het lijkt alsof de Grieken mee gaan betalen?

Ommezwaai | 10-10-20 | 23:31

Het is inmiddels duidelijk dat naast directe druppeloverdracht via hoesten en niezen, de aerosolen een belangrijke tweede bron zijn. De mondkapjes werken vooral goed tegen hoesten en niezen in de directe lijn, maar daar werkt 1.5 m ook tegen. Dus mondkapjes zijn zinvol als 1.5m niet te houden is. Tegen aerosolen werken mondkapjes amber, de meeste lucht gaat aan boven- en zijkant langs het kapje, zoals iedereen met een bril inmiddels al wel ervaren zal hebben.

Daarnaast moet ik Feynman toch even wijzen op het gegeven dat bij hersenschade ik niet zou spreken van "milde gevallen" die hersenschade is namelijk alleen getoond in overleden patienten. Lijkt me niet heel mild, doodgaan.

Qippie | 10-10-20 | 20:37 | 6

Mondkapjes houden ook merendeel van de aerosolen tegen. Deze worden statisch aangetrokken door het mondkapje.
Neemt niet weg dat de pasvorm erg belangrijk is inderdaad.

42 | 10-10-20 | 20:47
▼ 3 antwoorden verborgen

We gaan gewoon doorkloten tot er een vaccin is. Nederlanders en basismaatregelen accepteren gaat niet zo lekker samen. Sterkte beste horeca ondernemers. Jullie gaan failliet door de eigengereide en vooral asociale meerderheid.

de Voorzittert | 10-10-20 | 20:36 | 5

Eerder de asociale minderheid genaamd Rutte, de Jonge en Grapperhaus.

negromancerr | 10-10-20 | 21:32

Ik heb liever gewoon een medicijn voor het geval ik het oploop EN er last van heb!

emwee | 10-10-20 | 21:54

Zag net datpatienten in Marseille behandeld werden met HCQ in het beginstadia. Parijs wil er niet aan, wordt nu heibel in douce France.

gato | 10-10-20 | 22:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Veel meer testen en betere analyses van besmettingen in vgl met het voorjaar leidt tot dit soort getallen. Er eigenlijk maar 1 getal wat je eerlijk kunt vergelijken met de piek in april: het aantal doden als gevolg van corona. En dat is veel lager. Of denk ik hier fout?

skoftig | 10-10-20 | 20:34 | 11

@Plaktong | 10-10-20 | 21:51:
Wie gaat dat betalen, zoete lieve Gerritje. Een oud, oer-Hollands liedje.

Nivelleermarionet | 10-10-20 | 22:04
▼ 8 antwoorden verborgen

Vanaf 1 sept, lijkt me meer gevalletje "de scholen zijn weer begonnen".

boerk | 10-10-20 | 20:34 | 3

En gevalletjes:"Daar zijn we weer (terug van vakantie)".....

MK27 | 10-10-20 | 20:48

Alsmede het Grapperhaus effect.

geen koning | 10-10-20 | 20:54

O “lijkt je dat”? Kun je dit ook onderbouwen of loopt je onderbuik leeg?

Arjan9401 | 10-10-20 | 21:00

Ok dus met een R1.41 geteld vanaf 146.000 zitten we over 10 weken aan de groepsimmuniteit. Nog effe doorbijten

Plaktong | 10-10-20 | 20:34 | 1

Het is een zure appel waar we even doorheen moeten.

VanBukkem | 10-10-20 | 21:16

Dat laatste alinea-tje... Het Zweedse model. Ik denk dat het antwoord 'ja' is.

sjef-van-iekel | 10-10-20 | 20:31

Mooi toch? Is straks iedereen ziek geweest, kunnen we weer verder. Met wat oudjes minder, maar die waren anders na de kerst overleden. Als we nou met z'n allen weer accepteren dat oude mensen doodgaan, is het probleem zo opgelost. Ook goed voor economie, want dan rollen die erfenissen wat sneller door.

Hadena | 10-10-20 | 20:31 | 5

Tuurlijk joh. Mijn ouders zijn begin 70. Levenslang hard gewerkt, netjes op hun centjes gepast, veel toegevoegd aan de samenleving en altijd netjes belasting betaald. En die wil bij nu uitdunnen? Sterf lekker zelf.

Arjan9401 | 10-10-20 | 20:59

Te laat, vaccins zijn gekocht, de ingeslagen weg moet door, het geld moet rollen, het toneelspel gaat nog even door..............

emwee | 10-10-20 | 21:57

Zijn de Dumpert idioten ook weer doorgedrongen naar geenstijl, zo lezend aan de sarcastische toon.

endtotrolling | 10-10-20 | 22:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar hoe zit het met dat het RIVM dacht dat al een miljoen nederlanders covid hebben gehad en dat er al heel wat "dor hout" is overleden? Dat brengt het reproductiegetal toch vanzelf iets omlaag?

Middensteun | 10-10-20 | 20:30 | 2

Niet als je ieder "coronaseizoen" weer vatbaar bent. Aantal doden zal dalen...

Neuth | 10-10-20 | 21:22

Zeker. De kans dat overledenen opnieuw besmet raken is verwaarloosbaar. Bovendien worden ze dan niet meegeteld

goedverstaander | 11-10-20 | 09:21
-weggejorist-
LibCon | 10-10-20 | 20:30 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

A clean sweep, een schone lei, een nieuwe start voor het splinternieuw opgestelde pensioen akkoord..

Klimaatdoelen 10 jaar naar voren gehaald. Nu al minder Co2 en stikfstof (was u zeker niet vergeten hè, dat speelt ook nog) dan in 1995. We zijn goed bezig!

MeneerdeMeute | 10-10-20 | 20:29 | 5

Daarom riep Yasser vanavond ook dat ons klimaat het belangrijkste verkiezingsthema gaat worden.

Trumme | 10-10-20 | 21:11

@Trumme | 10-10-20 | 21:11:
Hij moet toch wat.. Dit domme wicht komt met 10K voor iedere jongere van 18 jaar oud (en dus stemgerechtigd). Hoe die ingefluisterde onzin betaald moet worden, is nog even de vraag.

Ommezwaai | 10-10-20 | 23:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Het zal allemaal wel.

henkvaningrid | 10-10-20 | 20:28 | 2

Vind Ingrid dat ook?

schijtzat | 10-10-20 | 21:03

Ik wordt ondertussen een beetje leugen moe.

bigstone | 10-10-20 | 20:27 | 2
-weggejorist-
Kamervraag | 11-10-20 | 10:02

Ga niet naar de VS. Pres Bonkers Bonespu is 'hersteld' en liegt er weer op los. Op naar de 25.000. Dit waar voorheen een president over één leugen in functie moest vertrekken.

AntiZanicz | 11-10-20 | 10:23

Goed stuk Feynman! Mondkapjes voor thuiszorg ben ik het 100% mee eens, maar voor zover ik weet gebeurt dit al. Ik ken iemand die is overleden aan covid na besmet te zijn door de thuiszorg.

Diederik_Ezel | 10-10-20 | 20:27 | 3

Ik ken een bejaard stel dat tijdens de eerste golf is heengegaan door toedoen van een besmette medewerker van de thuiszorg (die bij gebrek aan betere richtlijnen ook maar deed wat haar was opgedragen).

Andersdenkend | 10-10-20 | 21:40

NIeuw rekenen, beter dan dat experts het kunnen.

AntiZanicz | 11-10-20 | 10:21

Zonder religie gaan mensen nadenken over dingen, en dat wil je niet als overheid. Het was trouwens al heel lang bekend dat ze in het oude Griekenland boven de zwaveldampen gingen hangen "om goden te zien" en beschimmeld graan aten, met daarin een soort proto-LSD. Bij je volle verstand geloof je natuurlijk niet in die verhaaltjes.

Vuurwezel | 10-10-20 | 20:34

En van die gasten in Amsterdam Zeeburg met hun illegale feest op het dakterras.
Ook van die wappies.

MK27 | 10-10-20 | 20:52

@Vuurwezel | 10-10-20 | 20:34: Het overgrote deel van de wereldbevolking gelooft in dit soort verhaaltjes. Allemaal gekken.

Knufter | 10-10-20 | 20:53

Weer dat gezeik over mondkapjes? Als je directeur bent van een thuiszorgorganisatie dan koop je die dingen toch gewoon?

Arjan9401 | 10-10-20 | 20:26 | 5

Weet je wat een fijne thuiszorg organisatie is? Buurtzorg van Jos de Blok. Geen overhead daar, sterker er is helegaar geen head. De medewerkers zelf bepalen wie wat hoe en waar. Bloemetje van mij voor Buurtzorg xx!

Ragnar_Lodbrok | 10-10-20 | 23:25

En u had begrepen dat ze dat niet doen? Overigens zijn de bekende mapjes, uitblaasbeschermingen. Het personeel zou in-adembescherming moeten hebben van FPP2 specificatie kapjes.

AntiZanicz | 11-10-20 | 10:19
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com