Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gezellig. Livestreams Grieks-Turkse Grens

Jazeker. De Apotheker...

Zo, en dan gaan we eens lekker vanuit de luie zondagstoel kijken naar de ineenstorting van Europa. Ome Erdo blijft maar bussen met virologen en apothekers sturen naar de grens met Griekenland, alwaar fotografen hun uiterste best doen zoveel mogelijk schattige kindjes te kieken. De Grieken houden de deur vooralsnog op slot met prikkeldraad en traangas, waarvoor hulde en de hashtag IStandWithGreece. Hedenochtend heeft ook onze Minister-President zich er tegenaan bemoeid, dus die Turken zullen wel inbinden nu. (Uiteraard kon Geert Wilders niet achterblijven.) Olaf Koens (RTL) is ter plekke en wakker, alsook Lucas Waagmeester voor de NOS. Daniel van Dam (Telegraaf) loopt tussen de Griekse commando's in een voedselbos. Verdere duiding bij Harald Doornbos. Later meer, bussen, hartverscheurende beelden, doorgeknipte hekken & ferme taal van politikers.

Knip knip & binnen

Reaguursels

Inloggen

Het heeft alle aandacht van Rutte
Hij is al Toyota Hillux aan het kopen. Nu nog ons leger Syrië laten bombarderen. En geld naar de Turken en hij heeft het lek boven. Wat een daadkrachtige leider. En dat allemaal van ons geld

Emanuel | 02-03-20 | 07:44

Turkije moet ruimte maken voor de nieuwe stroom vluchtelingen die Asad opdrijft richting Turkije. Merkel had 25 miljoen euro aangeboden. Het aanbod van Erdogan is dat de vluchtelingen deze kant opkomen en Turkije gaat Duitsland economisch steunen met 100 miljoen.

Kaan78 | 02-03-20 | 06:43 | 1

Gaat Turkse Duitsland steunen??? Terwijl Turkse economisch afhankelijk is van Duitsland en grote financiële problemen heeft??? Turkse krijgt miljarden van de EU Waar haal je deze onzin vandaan

Emanuel | 02-03-20 | 07:34

Een EU land aangevallen wordt... Maar het is weekend dus de Grieken mogen het zelf oplossen zeker..?

limburgOkeDan | 02-03-20 | 01:39 | 1

dat*

limburgOkeDan | 02-03-20 | 01:39

De situatie in Syrië gaat nu helemaal apeshit, Poetin's keus om Erdolf de vrije hand te geven na die 33 doden leidt niet enkel tot het geheel terugdraaien van de gemaakte terreinwinst en het decimeren van de Syrische slagkracht. In het zuiden van Syrië, aan de Israëlische Golan/Jordaanse grens is een grote opstand uitgebroken, kans bestaat dat Assad ook daar weer heel stukken kwijt raakt. En 'toevallig'had Israël daar enkele dagen geleden nog luchtaanvallen uitgevoerd.
syria.liveuamap.com/en/2020/1-march-c...

syria.liveuamap.com/en/2020/1-march-s...

Abject | 02-03-20 | 01:14

Wat zou het nu een fantastisch 'in-your-face-Erdogan- gebaar zijn als FRONTEX deed wat het pretendeert te doen: de EU-buitengrenzen bewaken. Schouder aan schouder met de Grieken deze deze invasie van Afghaanse jonge mannen (want dat zijn het voornamelijk) stoppen, Duitsers naast Belgen naast Polen naast Esten, onder duidelijk zichtbare Europese vlaggen. Dan zou Europa voor mij althans een ietsje geloofwaardiger worden.
-
Maar: daar zijn ze te bescheten voor. Bienvenu á mon pays, messieurs.

bisbisbis | 02-03-20 | 00:37 | 1

Dat zal natuurlijk nooit gebeuren. Dan lijkt het op Christelijk Europa tegen Islamitisch Turkije. Ze zijn misschien tegen Turkije, voor moslims buigen ze nog altijd.

Grachus | 02-03-20 | 01:14

Wil er nog iemand een NEXIT? Het lijkt me best aardig als Nederland weer kan beschikken over haar eigen lot.
Europa kost enkel en het effect op Nederland staat, na de plussen en minnen, op een dieprode min.

donkieshot | 02-03-20 | 00:01

Uit De Telegraaf ("Griekenland trekt grens"):

"Turkije zou migranten opvangen in ruil voor geld. Maar Erdogan gebruikt het openzetten van de grens nu als een wapen tegen de EU."

Dan is het dus nu tijd om de boel om te draaien: alle geldkranen naar Türkije DICHT. Ons goeie geld als wapen gebruiken tegen Erdogan. Tijd voor een dikke middelvinger naar die arrogante snorsultan. En niet alleen de geldkranen dicht, maar ook een totale toeristen-boycot naar dat kudtland.

Dat er überhaupt nog hele stoeten van die Corendon-paupers naar dat moslimland op vakantie gaan en daarmee de islam volop lopen te subsidiëren, is voor mij al lange tijd onbegrijpelijk.

Peter Emile | 01-03-20 | 23:42

twitter.com/BasedPoland/status/123423...

Greek Army Battalion conducts some drilling before being sent off to the Turkish border to stop the tens of thousands Arab, African & Afghan migrants.They sing “we are prepared to protect the Greek border, to confront the misery #Turkey has brought to us"

internetnaam | 01-03-20 | 23:19

Ik moet het Poetin nageven, hij heeft dit echt meesterlijk gespeeld.

Jarenlang is hij Erdogan al aan het bespelen. Erdogan werd (en wordt) niet door het Westen geaccepteerd, want dictator en schender van mensenrechten (die twee gaan uiteraard vrijwel altijd hand in hand).

En aangezien datzelfde voor Poetin ook geldt, en hij tevens (terecht) door zijn bezetting van de Krim en het destabiliseren van de rest van Oekraïne tot paria van het Westen is bestempeld, dacht Erdogan in Poetin een goede bondgenoot te hebben gevonden. Twee paria’s van het Westen, de vijand van mijn vijand is een vriend.

Maar zo werkt het dus niet. Poetin is een zeer sluwe vos, en Erdogan is het hitsige geitje dat door Poetin als gewillige prooi ziet. De enige kwaliteit die Erdogan heeft, is zijn talent als demagoog. Gezien de lulkoek die de man uitslaat, moet je als Turk wel héél erg dom zijn om dat te slikken. Intelligente, seculiere Turken moeten daarom niets van hem hebben. Maar het achterlijke en religieuze deel adoreert hem daarentegen. Hier te lande hebben we helaas ook van dat achterlijke pauperpubliek (ruimhartig gefinancierd met Nederlands belastinggeld, en dat is de reden – naast lafheid - dat zij niet naar hun “geliefde” Turkije oprotten om daar mee te helpen vechten).

Erdogan is nu dus in de val getrapt die Poetin jarenlang heeft zitten zetten; eerst alle terroristen uit de verzetshaarden in Syrië een vrijgeleide naar Idlib geven, zodat het Assad-regime de heerschappij over die gebieden over kon nemen. En dan, na jarenlang dit truckje te hebben herhaald, de eindaanval op Idlib te starten. In de wetenschap dat het Westen (én een deel van de Turkse bevolking ook trouwens) niets wil weten van deze terroristen-verzetshaard en geen poot zal uitsteken. Want dat is het inmiddels door deze door Poetin goed doordachte zet geworden.

En Erdogan? Die idioot heeft nu door dat Poetin hem flink genomen heeft. En tegelijkertijd al zijn schepen achter hem verbrand, want wie in het Westen komt hem nog helpen na al die jaren van dwarsliggen? Erdogan kan wat hen betreft in zijn sop gaar koken, en stiekem genieten ze van het feit dat deze Brulturk zo gigantisch op z’n bek gaat. Ten overstaan van de hele wereld én zijn eigen bevolking.

Turkije gaat economisch slecht, zo’n beetje 80% van de Turken is de Syrische vluchtelingen (= het islamitische “broedervolk”) spuugzat, een steeds groter deel van de Turkse bevolking staat niet achter de inzet van het Turkse leger in Idlib en van zijn Westerse bondgenoten én zijn Russische wolf-in-schaapskleren “bondgenoot” hoeft hij weinig te verwachten. Die lacht zich rot daar in het Kremlin.

Dus wat doet Erdogan? Hij speelt zijn letterlijk allerlaatste troefkaart uit; de massa-migratie. Tegen nota bene zijn NAVO-bondgenoten, bij wie hij tegelijkertijd om militaire hulp zit te smeken. Hoe wanhopig (en impopulair)moet je dán zijn?

Kwestie dus van ons niet laten intimideren door zo’n in het nauw gedreven sjachelende tapijthandelaar. Wij in Europa hebben de tijd én het geld, Erdogan daarentegen geen van beiden (maar wel dus een steeds bozer wordende bevolking).

Uiteindelijk komen we er wel uit en zal er extra geld richting Turkije gaan. Zodat die ellende dáár blijkt, zoals het hoort; opvang-in-eigen-regio!

Alleen betalen we natuurlijk niet de hoofdprijs, en alleen op ónze voorwaarden. Want de vernederingen die Erdogan ondergaat en zal blijven ondergaan smaken ons in het Westen namelijk te zoet.

Payback is a bitch, meneer Erdogan. En veel succes bij de volgende verkiezingen..

Kompromat | 01-03-20 | 22:29 | 4

Verwend kind: als ik mijn 400 Leopard-upgrades niet krijg, dan houd ik mij niet aan de deal.
-
De Europese burger heeft de macht: als wij met z'n allen één seizoen niet all-inclusive naar Turkije gaan, dan is Ome Erdo aan het einde van datzelfde jaar weg, en de AKParti tandenloos.
-

bisbisbis | 02-03-20 | 00:41

Syrië maakt geen kans tegen Turkije. Turkije heeft het bod van EU afgeslagen (25enm) 4voudige aangeboden 100m aan de EU en de vluchtelingen deze kan opgestuurd. Veel plezier ermee.

Kaan78 | 02-03-20 | 06:52
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien kunnen de Grieken advies vragen aan de Vopo’s uit de voormalige DDR, die waren heel handig met grensbewaking.

Bolder | 01-03-20 | 22:14

De visie van oorlogscorrespondent Elijah J. Magnier op het tijdelijk openstellen van het Syrische luchtruim voor Turkse drones na het doodbombarderen van 33 Turkse geüniformeerde terroristen:
ejmagnier.com/2020/03/01/erdogan-idli...

Geen idee of het klopt, maar hij stelt dat Rusland wilde de-escaleren en daarom de Turken wat tijd gaf om uit te razen zodat het daarna weer business-as-usual zou worden, maar niet verwacht had dat Turkije die kans zou grijpen om draconisch te escaleren.

Reaguurdeskundige | 01-03-20 | 21:31 | 1

Voor context: Magnier is redelijk op de hand van Damascus/Iran; was indertijd piswoest toen die Iraanse generaal Suleimani ofzoiets geliquideerd werd.

Reaguurdeskundige | 01-03-20 | 21:33

Die Turken moeten oprotten uit Syrië. Daar hebben ze niets te zoeken! Ik hoop dat de Russen en Assad (ook geen lieverdje hoor) die Turken nar hun eigen land terug schopt. Erdo Hitler moet oprotten. Liever vandaag dan morgen....
Erdo wil daar alleen maar zijn om zijn IS vrindjes en de rebellen te helpen. Hufter.

Die Grieken en bulguren mogen ALLE mogelijke middelen gebruiken om dat IS tuig en die geldzoekers uit de rest van de wereld met harde hand te stoppen

Benieuwd of en wanneer de EU eindelijk de Grieken gaat helpen. We hebben meer dan genoeg ongeletterde geldzoekers uit de rest van de wereld opgenomen in Europa.

FrankOngerust | 01-03-20 | 21:05
-weggejorist-
Patatter | 01-03-20 | 21:04 | 2

Nu Merkelmutti nog die opnieuw duidelijk maakt dat ze al die economische migranten aan haar moederlijke boezem wil drukken.

Willibald von Klúúúk | 01-03-20 | 20:13

Heeft Joël Voordewind het Journaal-filmpje geregisseerd? Ik heb nog nooit zo veel kinderen in 2 minuten gezien.

gestoptmetroken | 01-03-20 | 20:12 | 2

Ze doen het erom, is wel hard zoeken voor ze. En dan net dat ene kind wat huilt vinden.

Vanmiddag werden ze in het journaal nog migranten genoemd, nu al vluchtelingen dus ze zullen wel binnen mogen.

sprietatoom | 01-03-20 | 20:25

Gewoon selectief er een stapel kinderen bijdoen. Het zegt niets over ons maar over de mensen die kinderen naar een prikkeldraadhek sturen.

Patatter | 01-03-20 | 21:06

Grieken zijn en worden genaaid door de EUnie/Brussel

frisenfruitig | 01-03-20 | 20:04

Frappant hoe de EU (niet Europa) Griekenland ondersteunt... sturen van troepen, hulpgoederen en andere ondersteuning.... geweldig.

Wat een schaamteloze zwakte is de EU geopolitiek toch.

litebyte | 01-03-20 | 20:03 | 1

Om die reden moest en zou Griekenland gesteund worden met enorm veel belastinggeld. Nu kunnen ze de Grieken dus chanteren! Zo rollen die Europese gangsters!

Harrie7949 | 01-03-20 | 20:52

Grieken verdienen al onze steun en een beter lot dan lid te zijn van de EUnie/Brussel

frisenfruitig | 01-03-20 | 20:02 | 1

De Grieken verdienen zeker al onze steun om deze mafkezerij buiten de deur te houden. En niemand verdiend het lid te zijn van de EU. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald, zei mijn opa altijd. En hij kon het weten, hij was tot 15 april 1945 bij de wehrmacht, en heeft toen ontslag genomen.

Het brein erachter | 01-03-20 | 21:07

Olaf Koens heeft daar gesproken met 2 vluchtelingen uit Algerije? Het woord vluchteling is wel erg aan inflatie onderhevig vandaag de dag, hoe komen Algerijnen überhaupt in Turkije? Dit is gewoon een van de vormen van Jihad, namelijk (verdere) islamisering van Europa. Ik hoop dat de Grieken stand houden, en de grens potdicht houden. Maar de EU kennende..

Batavi Magistralis | 01-03-20 | 19:52 | 2

Al eerder hier geplempt. Er ztten (zaten) ruim 20.000 relifascisten in de provincie Idlib, die vluchten sinds dat het hek door Turkije is opengezet massaal richting het westen vertrekken..

Een relifascistische staat is leuk, als dat niet lukt vluchten we als slachtoffer naar het westen.

litebyte | 01-03-20 | 20:01

Wat litebyte schreef. Het gaat hier om de groep jihadisten van de Syrische tak van Al Qaida, aanvankelijk Al-Nusra genoemd (waar voor het IS-tijdperk ook al veel in Nederland geboren terroristen zich bij aansloten), en inmiddels noemen ze zich HTS. Officieel zeggen ze organisatorisch inmiddels los te staan van het internationale Al Qaida hoofdkwartier, en voor toonaangevende media en eurofiele politici is dat voldoende om deze terroristen voortaan maar onschuldig als 'rebellen' te omschrijven, en met geen woord te reppen over het feit dat deze stenigende koppensnellende hard-core terroristen helemaal niets van Al Qaida's ideologie en methoden afgezworen hebben, en de directe scheppers van IS zijn.
Het is werkelijk te bizar voor woorden dat de eurofielen zich vierkant achter Turkije opgesteld hebben, in hun verwoede pogingen om HTS te beschermen en aan de macht te houden - verreweg de grootste veilige haven voor Al Qaida-types sinds Afghanistan voor 9/11.

Reaguurdeskundige | 01-03-20 | 21:10
-weggejorist-
Claude_Vieaul | 01-03-20 | 19:34

Het Turkse leger escorteert op dit moment mensen zo ver mogelijk over de grens en zijn uit op contact met Griekse militairen. Het idee is dat ze dan de Grieken kunnen beschuldigen van het bestoken van de vluchtelingen en het aanvallen van Turkse militairen.
Turks staaltje provocatie van de bovenste plank met vluchtelingen als instrument.

Tapioca pudding | 01-03-20 | 19:09 | 1

Turken en Grieken die elkaar provoceren.... allemaal prima. Door overhaaste uitbreiding hebben we zulke conflicten wel Europa binnengehaald.

Het brein erachter | 01-03-20 | 21:09

Een levensgevaarlijke gek, ik hoop dat hij deze keer zijn hand overspeeld heeft.

Ko Ranzig | 01-03-20 | 18:58

Ondertussen gaat het Turkse Navo-leger door met het plegen van oorlogsmisdaden tegen de Syrische burgerbevolking om nog wat meer mensen op de vlucht te jagen. twitter.com/AzadiRojava/status/123411...

Gebeurt onder andere met geld dat de vvd van u afpakt en aan de Turken doneert. Zo erg vinden vvd-ers (en cda/pvda/d66/cu-typetjes) het doelgericht bombarderen van burgers dus helemaal niet.
twitter.com/AzadiRojava/status/123411...

Reaguurdeskundige | 01-03-20 | 18:58 | 4

@staples | 01-03-20 | 19:42: Turkije speelt een hoofdrol al sinds het begin van de oorlog, als doorvoerhaven van relifascisten, als trainingsgebied voor relifascisten, als wapenopslag- en handelsplaats voor relifascisten en als schuilplaats voor relifascisten.

Zonder Turkije was de oorlog al jaren geleden ten einde gekomen en hadden vele tienduizenden Koerden nu nog hun land.

litebyte | 01-03-20 | 20:21

@staples | 01-03-20 | 19:42: Hoezo vergezocht? Dit doen de Turken al jaren, en geen eurofiel die er iets van zegt, laat staan met sancties komt. En dan hebben we het nog niet eens over de grootschalige steun van Turkije aan de HTS (Al Qaida) terroristen, inclusief pantserwagens en geleide anti-tankraketten.

Reaguurdeskundige | 01-03-20 | 21:22

@litebyte | 01-03-20 | 20:21: goed gezien. Die klote Turken moeten met grof geschut uit Syrië worden getrapt. Die hebben daar helemaal niets te zoeken. Terug naar Turkije met die erdo troepen. Goedschiks, of met harde hand!

FrankOngerust | 01-03-20 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

Nu maar hopen dat er deze keer ook de broodnodige virologen meekomen.

RickVogelschrick | 01-03-20 | 18:42

Laat de Russen dat land maar opknappen.

piet7003 | 01-03-20 | 18:35

Prachtig om dit te zien. Zo meteen de daadkrachtige woorden van de EUelite.
De oplossing is nabij: Turkije wordt lid van de EU. Open grenzen, geen gelukzoekers meer of anderszins. 80 Millioen Turken erbij. EU een machtig blok in de wereld. De overwinning in zicht...

Goedzo | 01-03-20 | 18:21 | 2

Het zou me niet eens verbazen...

Gazelle | 01-03-20 | 19:24

The Horror...

canis lupus | 01-03-20 | 20:13
-weggejorist en opgerot-
Rest In Privacy | 01-03-20 | 18:18 | 1

Voornamelijk jonge mannen met smartphones.
Het beste is fotograferen,dna afnemen en identiteit checken.
Vervolgens terugsturen , bewijs laten leveren door asiel aanvrager.

pejoar | 01-03-20 | 17:49 | 1

Allemaal weldoorvoedde krijgers. Plegen voor het oog van de camera een breed scala aan overtredingen en criminele handelingen. Toch worden deze veroveraars doorgelaten en in de asielprocedure opgenomen. Onbegrijpelijk!

RickVogelschrick | 01-03-20 | 18:51

NAVO, stuur eens wat divisies en fregatten om die gelukzoekers tegen te houden

Risingson | 01-03-20 | 17:37 | 4

@likmegaties | 01-03-20 | 17:55: Die Erdogan heeft geen enkel respect (en daar kan ik in mee) met dat uitschot wat zich Europese leiders noemt. Erdogan heeft zojuist weer 75.000 passagiers op de trein gezet naar hun doel die via de democratie bereikt zal worden. Erdogan zal de geschiedenis in gaan als de eerste Eurokalief die via Troje V 2.0 (een lange neus naar de Grieken) Europa op de knieën heeft gekregen.

Harrie7949 | 01-03-20 | 18:41

Verzoek van Griekenland is geblokkeerd door Duitsland, Engeland en VS.

Tapioca pudding | 01-03-20 | 19:13

@risingson Risingson: fregatten... hadden we nog maar fregatten... We hebben er ergens 1, en dat is 4 maanden per jaar (beperkt) inzetbaar. Konden we nog maar wat sturen, dan konden we daar ook nog mee dreigen.... helaas.

Het brein erachter | 01-03-20 | 21:13
▼ 1 antwoord verborgen

Maar waar zijn die vrouwen en kinderen? Zitten die nog in Syrië? Of zijn ze naar een ander veilig buurland gevlucht, om vervolgens naar Nederland te verhuizen zodra de Miele wasmachine is geleverd in hun nieuwe woning?

Noumoewatlastig | 01-03-20 | 17:20 | 3

Die doen nog steeds diepte interviews met de NPO. Voegen zich later bij hun mannen.

Lorejas | 01-03-20 | 17:28

Stuur de man van het gezin, die krijgt asiel, de vrouw en 4 of 6 of 8 kinderen komen via gezinshereniging later sws nog wel. Dus elk toegelaten persoon levert binnen een aantal jaar minimaal 4 extra personen op. 1 x 5 dus

Het brein erachter | 01-03-20 | 21:15

@Het brein erachter | 01-03-20 | 21:15: En daarna nog de demografische explosie van de 2e. 3e en 4e generatie...

Grachus | 02-03-20 | 01:03

En dan als NL toerist in je camper aan komen zetten: mag ik er even door heren ?

Uw Verzekeringsadvis | 01-03-20 | 17:17

Turkse F16's VS Syrische Su24's: 2-0

wapster | 01-03-20 | 17:09

Erdogan is echt fucking eng.

rachid82 | 01-03-20 | 16:47 | 2

Vriend van Trutte. Wat had je dan verwacht?

anti-fatwa | 01-03-20 | 16:56

Adolf was ook eng, ook greep niemand in, pas na 60 000000 doden.

joppo0 | 01-03-20 | 17:19

Waar is Frontex???

de honden blaffen... | 01-03-20 | 16:44 | 1

Vluchtelingen ophalen van Libische stranden.

Graaf_van_Hogendorp | 01-03-20 | 17:10

Wat klopt er niet aan het diversiteitsideaal van links?
Wereldwijd heeft letterlijk niemand zich gemeld om te zeggen: "Doe ons die verrijkers maar die daar aan de grens staan."

Madame Poitiers | 01-03-20 | 16:43 | 1

Wat er niet klopt? Hun patriottische hart dat hun kinderen zal beschermen tegen hele enge indringers!

Harrie7949 | 01-03-20 | 18:43

Rob Jetten zag ik net handenwrijvend voorbij lopen. En Jesse keek ook al blij: de stemmen stromen binnen!

Rest In Privacy | 01-03-20 | 16:40 | 2

Die stemmen straks DENK. Waar hij blij voor is, is de asielindustrie en zijn ambtenaren achterban. Dat de 'gewone Nederlander' dit allemaal maar mag betalen interesseert hem en zijn vrienden (Jessias, Marx Rutte, Wopke/Hugo etc.) geen biet.

Graaf_van_Hogendorp | 01-03-20 | 17:00

 
Dus er komen weer een hele berg bijstandsuitkeringsgerechtigden deze kant op?
Ben benieuwd of wir das wel gaan schaffen..
 

MaximumAwesomenimity | 01-03-20 | 16:38 | 1

Tuurlijk schsffen we das.... over jouw en mijn rug, bejaarden. Kwaliteit van scholing zorg en justitie noem maar op.

anti-fatwa | 01-03-20 | 16:58

En weer een stapje richting de ineenstorting van de EU.

Nergens Frontex te bekennen, de EU is incapabel en zal dat altijd zijn.

Nederland80 | 01-03-20 | 16:36

Ik snap niet dat de grens tussen Turkije en Griekenland niet meer is dan een paar rollen prikkeldraad. Niet eens een echt hek o.i.d.? Met een buurman zo onbetrouwbaar als Erdogan? Allejezus wat dom.

misty pain | 01-03-20 | 16:36 | 2

Rutte heeft vast een geruststellende verklaring en anders hahahhahahahhahha......

Harrie7949 | 01-03-20 | 18:45

Idd onbegrijpelijk. Hier had al lang een Trumpiaanse WALL met gracht vol krokodillen moeten staan, gefinancieerd met EU-geld. Dat stukje landgrens stelt qua lengte ook helemaal niks voor vergeleken met de grens VS-Mexico.

snakedogman | 02-03-20 | 11:35

Alliessssss Gratiesssss + omvolking van de EU ..... is D66 win-win situatie

Ervaringsdeskundige | 01-03-20 | 16:29

Waarom stuurt Erdo de “vluchtelingen” niet met bootjes over de Zwarte Zee naar Rusland? Hij heeft toch ruzie met Putin? Waarom de EU betrekken? (Ik weet het wel, geld lospeuteren, EU en NAVO betrekken in het conflict, etc.), maar toch...
Waarom niet vluchtelingenbootjes naar Sotchi en Sebastopol gestuurd? Is wat verder varen dan Lesbos maar dat kan geen bezwaar zijn.

Stormageddon | 01-03-20 | 16:21 | 2

Erdo durft Rusland niet te chanteren.

Madame Poitiers | 01-03-20 | 16:39

Rusland heeft bukraketten. Erdo hooguit een bukgeit. Tenzij wij hem weer Patriots moeten leveren omdat zijn eigen defensie een teringzooi is. Ohnee, het is een sterk en onafhankelijk land met een top economie die ronkend draait. Vandaar zijn chantage omdat hij weer een paar miljoen nodig heeft, naast minaraketten heeft hij nu ook vluchtelingpionnen. Een groot schaakmeester is er niets bij! Nu nog leren pokeren Erdogek.

Acar_ketimun | 01-03-20 | 17:24

Die Erdogan is slim en een moslim. Hij weet dat als hij Poetin kwaad maakt er een enorm pak slaag volgt en economische sancties. Als hij de EU boos maakt krijgt hij een Rutte-merkel-Timmermans bonus van vele miljarden. vervolgens stuurt hij alsnog de immigranten. want ja zaken doen met een stel ongelovigen dan kun je er gewoon op los liegen. Op zijn nivo is hij niet tevreden met een huis-miele en outkering. Nee de familie van Erdogan kun je alleen maar blij maken met miljarden. Wir schaffen das 2.0

Emanuel | 01-03-20 | 16:10

Dweilen met de kraan open is wel effectief zolang je maar meer kan dweilen dan dat er uit de kraan komt.

Zolang je de "vluchtelingen" maar sneller naar Rwanda, Ghana, etc. kan krijgen dan dat ze instromen ben je goed bezig. Trouwens, zodra Hassan door heeft dat 'ie binnen een dag of 2 in de hete zon in Ghana staat met z'n opgehouden (lege) handje, dan verdwijnt de zin om te komen vanzelf.

EnNouJijWeer | 01-03-20 | 16:01

Twitter wispers:
"Iranians, uzbeks, afgans, pakis, iraqis etc. are all using turkey to refuge into europe."
Ik denk dat links meer diversiteit gaat krijgen, dan ze zelf aankunnen.

MistaRazista | 01-03-20 | 15:55 | 3

Welkom

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 15:56

Waar zijn de Syriers?

EmilioEsteves | 01-03-20 | 16:45

Rutte is bezorgd. Waarschijnlijk bezorgd dat ze niet binnenkomen?

Cor Netto | 01-03-20 | 15:52 | 2

Ik ben bezorgd over Rutte. Al jaren.

MistaRazista | 01-03-20 | 15:57

We zouden 40 hapgrage bouviers moeten sturen ipv zo’n achterlijke toyota deal.

metagod | 01-03-20 | 15:52 | 1

40? Paar oefeningen met onze paar 40 jaar oude F-16's....

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 15:56

Rusland heeft een marinebasis in Tartoes in Syria. Daar gaat Putin nooit meer weg en blijft hij bondgenoot van Assad. Zowel Turkije, Syria als Rusland zijn een open dictatuur aangestuurd door grote ego's. Zie daar het probleem.

Red shirt | 01-03-20 | 15:33 | 8
-weggejorist-
anti-fatwa | 01-03-20 | 17:00
-weggejorist-
Acar_ketimun | 01-03-20 | 17:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Nou Merkel, heb je dit nu inmiddels al geschafft of ben je nog steeds bezig? En hoe staat het met je wapenverkoop aan Turkije? Ligt het aantal Koerden dat ermee ge-endlösd wordt boven of onder je verwachting?

Reaguurdeskundige | 01-03-20 | 15:23 | 9

@Wraak-van-Sjaak | 01-03-20 | 15:51:
Ja en Trutte is dr buttplug. Vvd stemmers zijn mede verantwoordelijk voor dit drama. Visionair Wilders heeft altijd gelijk gehad. De enige met verstand.

anti-fatwa | 01-03-20 | 16:17

@anti-fatwa | 01-03-20 | 16:17: En Rutte weet donders goed dat Wilders gelijk heeft, maar zal nooit toegeven dat hij fout zat toen hij Wilders vanwege precies die visie uit de vvd werkte.

Reaguurdeskundige | 01-03-20 | 17:27
▼ 6 antwoorden verborgen

‘Uiteraard kon Geert Wilders niet achterblijven.’ Die toon Pritt, die toon suggereert iets negatiefs in je houding ten opzichte van Wilders. Terwijl de man gewoon gelijk heeft, keer op keer.

Weetje71 | 01-03-20 | 15:22 | 9

@peter19782187 | 01-03-20 | 18:58: Het is zondag hè. En je zou het maar wat leuk vinden als ik ook weggejorist wordt, zo te zien. LOL

Schietmijmaarlek | 01-03-20 | 19:21
▼ 6 antwoorden verborgen

Knip knip binnen?.. Aha! Technisch onderlegde mannen!

deugnietmee | 01-03-20 | 15:21 | 1

Barbershops in overvloed, hier in NL. Dus. helaas: geen knip knip.

LucaBrasi | 01-03-20 | 15:56

Mark Rutte heeft zijn zorgen gedeeld en steun betuigd, dan weet je toch dat het goed komt...
NOT.

Gerf | 01-03-20 | 15:20

Misschien toch Turkije maar uit de NAVO, nu vindt er chantage plaats. Alleen wel iets bedenken als vervanger voor de luchtmachtbasis Incirlik om Oost-Azie te kunnen bestrijken.

Troumoetblijcken | 01-03-20 | 15:18 | 6

@RenedieLange | 01-03-20 | 16:24: dat die hele EU maar fijn implodeert door hun eigen corrupte hysterie. Trek dat hele Brusselse zooitje leeg dan gaan ze zich zorgen maken want je komt aan hun.... eeeh... het door de natiestaten bevolking betaalde afgedwongen belastinggeld. Wanneer gaan ze weer een halve week naar Straatsburg? En wanneer begint de dagelijkse champagnelunch en duurt dat tot middernacht of is het dit keer maar 8 uur om te declareren? Wij betalen wel...

Acar_ketimun | 01-03-20 | 17:13

@RenedieLange | 01-03-20 | 16:24: ik ben bang dat we vanuit polen niet zo 'n ver bereik hebben als vanaf Incirlik en dat weet Pietje Erdogan ook..

Troumoetblijcken | 01-03-20 | 17:54

Ik stel Cyprus voor. Het nu nog Turkse deel.

laatste_waarschuwing | 01-03-20 | 18:37
▼ 3 antwoorden verborgen

De Russische propagandakanalen zitten er bovenop. Begrijpelijk. De Russen weten dondergoed dat hoe meer asielzoekers/migranten ze onze kant kunnen opsturen hoe beter voor Vladje in het Kremlin. Met de Turken idem-ditto.

Had Obama zijn woord maar gehouden en ingegrepen toen het nog kon in 2012. Dan zaten we nu niet opgescheept met miljoenen asielzoekers en nog miljoenen die aan de deur kloppen.

Aan Trump heb je al helemaal niet. Die heeft Syrië met een domme grijns aan de Turken, Russen en Iraniërs gegeven. En de Syriërs? Die hebben geen hoop meer. Je kan het ze niet eens kwalijk nemen. Assad heeft een demografische holocaust gepleegd met de Russen en is nog steeds druk bezig in Idlib.

Het is een duivels dilemma maar wij kunnen in dit geval het beste islamofascist Erdogan steunen. Dan kunnen miljoenen asielzoekers tenminste naar huis.

Maar dat zal te moeilijk zijn om te begrijpen voor velen.

Theodorus.Goldbach | 01-03-20 | 15:17 | 14

Ik wil Theodorus kwek geeneens begrijpen bye bye opvang in de regio en ook de Afrikaanse bijvangst erbij.

RenedieLange | 01-03-20 | 16:27

Hoezo zijn die "vluchtelingen" beter voor Vladje? Hij hoeft daar helemaal niets voor te doen. De EU autocraten en de kartelpartijen willen dit. Anders hadden ze er allang een eind aangemaakt.

Grachus | 01-03-20 | 16:36
▼ 11 antwoorden verborgen

Het wordt tijd dat de Russen wat beter materiaal gaan leveren om de turken neer te halen. Assad moet voorzichtig zijn, maar een bommetje of wat in Ankara is lastig te stoppen..

Frau Merkel | 01-03-20 | 15:42

@Frau Merkel | 01-03-20 | 15:42:
*thee en kaasjes klaarzet*
Meneer Erdolf wou zo graag de kalief uithangen, nou, dan krijgt hij ook met de Iznogoudjes van deze wereld te maken, te weten Assad en Poetin. Have fun, sla elkaar maar de hersens in. Wij als EU sturen wel nieuwe arabiertjes als ze daar een beetje op aan het raken zijn.

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 17:31

Voor de muzelman snijdt het mes aan twee kanten als ik deze bijna actuele vgl mag maken : De jihad verpakt in migratie met alle voorzieningen van dien en economische vooruitgang. En voordat de NPO weer komt aanzetten met de gebruikelijke uitstekend geïntegreerden en die zijn er zeker : gebrainwashte jongens en meisjes van de NOS : de grote meerderheid is dat NIET! En hoe weet ik dat ? Ga es kijken op koningsdag ... bevrijdingsdag... carnaval ... sinterklaas ... etc etc etc Maar goed : jullie zullen je trekken thuis krijgen.

daytripper | 01-03-20 | 15:15 | 2

Waarom zal de muzelman ook investeren in een cultuur die ten dode is opgeschreven. Het wordt ook nog eens ontmoedigd door de EU.

Acidstain | 01-03-20 | 15:41

Duitse tv (ard) kan er ook wat van.
Net op journaal, soooooo zieluuuuuuuuuug die menschen.

joppo0 | 01-03-20 | 17:25

Allemaal jullie schuld en van timmerfrans

oldskoolhollander | 01-03-20 | 15:08

Tot spijt van wie het benijd: de Australische migratie aanpak werkt gewoon.
De nieuwe Britsche regering lijkt deze in grote lijnen te gaan kopiëren. Als dit lukt zal Boris Johnson alleen al omwille van dat herverkozen worden en zal de Britse economie het automatisch beter doen dat de EU (wegens 1 gigantische kostenpost minder). En daarom dat de EU zo bevreesd was voor Brexit. We gaan de komende jaren recht over het kanaal gewoon een dagdagelijks voorbeeld krijgen dat het daadwerkelijk anders kan!

nog-eenbelg | 01-03-20 | 15:02 | 5

@Graaf_van_Hogendorp | 01-03-20 | 15:29:
Met dank aan kampbewaarders kuiffie en berbaar. Zijn er nog trots op ook. Zullen zelf geen kinderen hebben anders ben je een verdomd slechte vader.

anti-fatwa | 01-03-20 | 15:34

@Graaf_van_Hogendorp | 01-03-20 | 15:29: Met een Nexit verdwijnt er een 2e grote nettobetaler (en medeoprichter) en dat zou de doodsteek voor de EU betekenen. Er is geen kartel lid dat dat ooit zou durven. Dan maar liever ten onder.

Grachus | 01-03-20 | 16:41

@Grachus | 01-03-20 | 16:41: dat zou mooi zijn. Zo'n 7 nettobetalers die de overige 14 landen uitbetalen omdat zij hun eigen broek niet op kunnen houden. Een echte Unie wat ik je brom. Als het uitkomt dan.

Acar_ketimun | 01-03-20 | 17:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Gezien de statistieken kosten deze mensen het westen jaren en jaren lang alleen maar geld . Zou zeggen vlucht naar veilige delen van Syrië en ga je land weer opbouwen. Griekenland hou vol en weiger deze mensen.

jaap932057795966 | 01-03-20 | 14:54 | 1

Dat opbouwen zit niet in hun genen opgeslagen, afbreken en onleefbaar maken wel, kijk maar Afghanistan in de 70er jaren en nu.

Plat-forum | 01-03-20 | 15:10

De oplossing is niet zo moeilijk, maar vereist wel wilskracht:

1) Per direct het migratieverdrag met Turkije opzeggen.
2) Een paar flinke prikkeldraadfabrieken neerzetten in het Zuiden van Europa om hiermee routes af te snijden.
3) Lidstaten van Europa verplichten een bijdrage te leveren aan de grensbewaking van Europa.
4) Iedere migrant die zich niet op de juiste wijze gemeld heeft bij een Europees grenskantoor: terug op de boot naar Midden Oosten.
5) Het strafbaar stellen van illigaliteit
Dit alles geeft ook een sterk signaal af naar Syrische / Marokkaanse / Eritrese gelukszoekers

Rest In Privacy | 01-03-20 | 14:54 | 9

Punt 3 kunt u schrappen. De EU krijgt al meer dan genoeg geld, maar gebruikt het verkeerd. Geef de landen aan de buitengrenzen de financiële middelen en laat ze het lokaal regelen. De EU mag de nationale veiligheid niet controleren.

Frau Merkel | 01-03-20 | 15:46

En net als iedere andere Nerderlander gewoon op je beurt wachten voor een huis !

enkelereisretour | 01-03-20 | 16:00
▼ 6 antwoorden verborgen

En dan zeker via Lombardije de Alpen oversteken...

happen_maar | 01-03-20 | 14:51

Als we ze geen second life zouden bieden bestond het probleem helemaal niet. Dan zouden ze het thuis proberen op te lossen. Onze grenzeloze humaniteit breekt ons eerdaags op.

suscrofa | 01-03-20 | 14:51

Politiek is zo voorspelbaar. Als er een associatieverdrag moet worden getekend gaat iedereen de boer op. Als er geld moet rollen voor windmolens gaat iedereen de boer op. Leve de EU! Als er vluchtelingen aan een buitengrens van Europa staan is het muisstil. Een enkele lokale politicus roept dat ze Griekenland steunen. Ja met woorden. Waar is Frontex? Geven we met zijn alleen 250 miljoen per jaar aan uit.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 14:49 | 3

Frontex is bij Libië aan het helpen illegale migranten veilig Europa in te krijgen. Tot zover de grensbewaking door de EU.

5611 | 01-03-20 | 15:05

Frontex heeft nu mensen gestuurd naar de Grieks grens.

De Eierbal | 01-03-20 | 15:18

@De Eierbal | 01-03-20 | 15:18: oh maar dan gaan er dingen gebeuren hoor!

Acar_ketimun | 01-03-20 | 15:55

Even denken. Assad is vriendjes met Putin maar hij vindt Erdogan een naar mannetje. Erdo's strijders van de vrede worden door Assad en Putin tot pulp gebombardeerd en Erdo vindt dat een mooi excuus om de NATO te hulp te roepen. Die daar natuurlijk niets voor voelt. Met recht, want het is niet zo dat Assad Turkije is binnengevallen of zo. Daarom zet Erdo de EU onder druk door asieligzoekers te sturen. Is het echt zo simpel als ik denk? Vast niet, maar misschien kan de EU Erdo een beetje kietelen zodat hij die de dingen wat helderder ziet. Erdo moet Putin en Assad aanpakken, niet de EU. Maar Erdo is slim en weet dat hij Putin niet boos moet maken. Maar hij kan wel Rutte, Frau Merkel en die andere minkukels risicoloos als pionnen gebruiken. Mijn conclusie: het grootste probleem is de zwakte van het dweilorkest genaamd EU. Corrigeer me als ik de dingen verkeerd zie.

Nivelleermarionet | 01-03-20 | 14:48 | 7

Laat mij er even buiten. Ik zit net aan de koffie.
De rest klopt wel, al vermoed ik dat Israël en Iran hier nog wat te doen hebben en zo nog een paar landen. Deels gaat het om olie en pijpleidingen, maar ook om strategische belangen. Rusland gaat het om nationale veiligheid. Israël heeft eerder IS gesteund.

Frau Merkel | 01-03-20 | 15:49

@5611 | 01-03-20 | 15:07: Precies, wordt in alle topics elke keer maar weer over het hoofd gezien. Putin en Assad is weinig te verwijten.

Grachus | 01-03-20 | 16:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Afschaffen van uitkeringen werkt ook.

heldheino | 01-03-20 | 14:37 | 2

Je vergeet kwijtschelden gemeentelijke lasten, toelagen, Miele wasmachines etc etc etc

Rest In Privacy | 01-03-20 | 14:45

Eens, schaf de eerste schijf IB af en schaf ook de bijstand, huurtoeslag en zorgtoeslag maar af. Ga maar werken voor je geld.

FrankOngerust | 01-03-20 | 22:07

Alle hardwerkende mensen in nederland zouden met zijn alle het land moeten verlaten en kijken met zijn allen hoe het zich dan gaat vormen. Oftewel geen belasting meer naar de overheid. Hmmmm.........

Sjefke_pro | 01-03-20 | 14:34 | 15

@Berbaar | 01-03-20 | 16:40: Haha het nadenken begint gemiddeld op 25. En zorgeloos kan ook gewoon kapot omdat niets zeker is en vaststaat. Daarnaast kan ik ook van alles vertellen terwijl ik er anders over denk. Maar ga vooral door met fantaseren want zo kan het ook ja. Verder misgun ik uw kroost niet een zorgeloos leven maar een zekerheid is het niet. En in je 20er jaren besef je dat nog niet, daar moet je tegen aan lopen in de praktijk. Verder heb je weer mooie praatjes, komt dat ook uit je zorgeloosheid? Want dan mag je die "zorgeloosheid" houden. Haha.

Acar_ketimun | 01-03-20 | 17:04

@Berbaar | 01-03-20 | 16:40:
Tuurlijk. Lachende wereldvreemde debiel Trutte leid ook een zorgeloos leven. Totdat de pleuris uitbreekt..... gorky

anti-fatwa | 01-03-20 | 17:17

Ach, Marie-Antoinette lachte het ook allemaal weg. Ook de Berbarini's gaan de gevolgen van massale migratie, overbevolking, verpeste binnensteden en de zich naar de periferie verplaatsende criminaliteit merken, en anders de kleinkinderen Berbaar wel. Haha, Lolwutz enzovoorts. Empathie en verantwoordelijkheid, Zowel VVDers als ook Arabieren hebben daar beiden geen kaas van gegeten. Beiden gaan ze ook prat op uiterlijk vertoon en hebben ze een grote bek. Il snap opeens waarom ze zo naar elkaar toetrekken, die 2...

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 17:35
▼ 12 antwoorden verborgen

Gewoon "pang pang" roepen. Dat schrikt ze vast wel af.

threeheadedmonkey | 01-03-20 | 14:34 | 2

Juist!

Luitenant Pangpang | 01-03-20 | 14:44

Ik zou mijn voorhoofd nat maken, niezen en roepen dat ik coronoa heb.

Brulletje | 01-03-20 | 14:47

Lijkt net The Walking Dead, man man man. Maar deze jongens gaan nooit meer weg, die blijven uw belastinggeld opvreten.

En voordat de EU iets besloten heeft, zijn er honderdduizenden de grens over bij turkenland. Al zal een gedeelte in die EU het helemaal niet erg vinden. Hoe meer non onderwezen moslims jongens, hoe meer we een 1 europa gaan krijgen toch? lol, kapot, failliet en dood

Henk de Vries2074 | 01-03-20 | 14:33 | 2

jullie krijgen allemaal belastinggeld! jij belastinggeld, jij belastinggeld, jij belastinggeld, jij belastinggeld, jij belastinggeld, jij belastinggeld!

Brulletje | 01-03-20 | 14:48

Ik niet.

Cor Netto | 01-03-20 | 15:54

Erdo heeft een aardig legertje opgespaard.
Wat zouden ze mee hebben gekregen om bij de grens te gaan rellen?

De verwarde man | 01-03-20 | 14:31 | 2

een luxe vooruitzicht op voorzieningen in Europa

Rest In Privacy | 01-03-20 | 14:56

Al die vluchtelingen hebben een iPhone 8 of hoger. Familie in NL bekogeld ze met foto's van Mieles, yoga en nieuwbouw huizen.

Acidstain | 01-03-20 | 15:50

In de rust een analyse van de snor en de Gijp?

P-unit | 01-03-20 | 14:31

Verreweg de meeste illegale migranten willen niet in Griekenland blijven.

Ze willen naar het land van melk en honing met ruime levenslange uitkeringen en huizen die al klaar staan.

Dus zullen de meeste doorreizen naar Noord/West Europa waar de belastingbetaler kan opdraaien voor deze illegale migranten.

Swieberj | 01-03-20 | 14:29 | 2

Noord/West waar relatief gezien ook het meeste verzet is tegen de EU, logisch want nettobetaler. Ontwortelen zullen we ze!

Acidstain | 01-03-20 | 15:17

Ging het maar alleen om geld.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 16:04

Jongens! Geen zorgen, geen paniek. Femke en GroenLinks kan ze allemaal perfect opvangen in Amsterdam.

SaintNick | 01-03-20 | 14:29

Ben blij dat ik geen buschauffeur ben in turkije. Als ik zie hoe grote en agressieve bek die vluchtelingen hier hebben tegen de buschauffeurs. In turkije moet die chauffeur er 1500 km mee afleggen.

Leptob | 01-03-20 | 14:27 | 1

In Turkije als de politie komt, en ze zien ''ímmigranten" als partij, dan beginnen ze eerst een kwartier vrolijk te slaan met de knuppel.
Daarna vragen ze waar het over ging, aan degene die dan nog staat en kan praten.
Pruttelt deze nog wat, dan flikkeren ze hem in het cachot, en verliezen de sleutel.
Zou onze politie ook moeten doen.

Roadblock | 01-03-20 | 14:38

Rutte heeft zijn "zorgen" geuit over de ontstane situatie. Wat is het toch een waardeloze flapdrol. Eerst jezelf in een volkomen afhankelijke en chantabele positie gaan manouevreren dmv de "Turkije-deal", en nu gaan lopen janken. Wat is het toch een ongelooflijke zak ven een vent. Nul visie, nul competentie. Alleen maar likken en slijmen richting Brussel en maar poep uitkramen en lachen als een randdebiel.

Motleycrew | 01-03-20 | 14:25 | 14

@Roadblock | 01-03-20 | 14:35: De deal werd van meet af aan bekritiseerd en wel precies om de reden wat er nu dus gebeurt. München 1938 all over.

5611 | 01-03-20 | 15:12

@Brulletje | 01-03-20 | 14:50: het zou een ramp zijn als hij weer een kabinet cadeau krijgt om nog langer dit land te verneuken en belazeren met zijn incapabele visieloze gerommel in de marge. Het zou een zegen zijn als hij wordt afgeserveerd als de totale Verzieker des Vaderlands en we nooit meer wat van die charlatan horen. Met zijn grootspraak (beste kabinet sinds wo2), loze beloften (1000 euro, geen geld naar grieken, strak beleid inzake turkijedeal) en eeuwige gegrijns en ander theater. Maar jij wilt je liever aan dezelfde steen blijven stoten want oogkleppen zijn comfy?

Acar_ketimun | 01-03-20 | 15:42

@5611 | 01-03-20 | 15:12: Bij nuchtere mensen ja. De kartelpartijen stonden stuk voor stuk te juichen. Er zijn D66'ers die werkelijk dachten dat ze deze crisis voortvarend en adequaat hadden opgelost.

Grachus | 01-03-20 | 16:57
▼ 11 antwoorden verborgen

Waarom noemt de media deze illegale migranten toch "vluchtelingen"?

Turkije is een veilig land. Het zijn vooral jonge mannen die naar Noord/West Europa reizen vanwege het "gratis geld" ( uitkeringen , enzovoorts) dat hier is te halen.

Als ze dus vanuit een veilig land naar de EU reizen vanwege economische/financiële redenen zijn het illegale migranten!

Als een persoon vanuit een veilig land ( zoals b.v in dit geval Turkije) naar Europa reist is deze persoon geen “vluchteling” meer maar een illegale migrant die om economisch/financiële redenen naar Europa reist

Swieberj | 01-03-20 | 14:19 | 4

@Het leven is zwaar | 01-03-20 | 14:30: lol,
waarom zit er geen AZC midden in 020? Dat paleis op de dam kunnen ze daar toch prima voor gebruiken?

Henk de Vries2074 | 01-03-20 | 14:35

Een minderheid 'begint' hooguit als echte vluchteling. Maar reizende vanuit Turkije zijn het allemaal - ook de oorspronkelijke bonafide vluchteling - 'gelukszoekers' geworden, op weg naar een 'beter leven' in een West-Europees paradijs. En ze zijn best bereid om hier te werken, hoor, daar twijfel ik niet aan, maar het probleem is dat ze niet of veel te laag zijn opgeleid om in een hightech kennis- en diensteneconomie als de Nederlandse een betaalde baan te kunnen vinden.

Maar het feit dat ze er niet in slagen betaalde arbeid te vinden doet ze niet besluiten om onverrichter zake dan maar weer huiswaarts te keren, nee, ze blijven en worden uitkeringsafhankelijk. En op die manier evolueren ze uiteindelijk van 'vluchteling' via 'gelukszoeker' tot 'klaploper'.

Dr_Johnson | 01-03-20 | 14:39

@Dr_Johnson | 01-03-20 | 14:39: Artkel in het AD over zielige LHBTenz-vluchteling in Budel. Doodsbang voor zijn mede-AZC-genoten. De 'journalist' schrijft keurig op hoe zielig deze man wel niet is, maar vraagt zich geen moment af of we dan op dat primitieve, intolerante en agressieve gajes in dat kamp zitten te wachten. www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/da...

5611 | 01-03-20 | 15:17
▼ 1 antwoord verborgen

Die zwervers denken "als we met veel zijn durven ze niks en lopen we zo naar binnen".
Het is gewoon een poging tot invasie. Ja, beste Grieken, zijn jullie nou een land of een speeltuin? Jullie moeten het zelf weten.
Hetzelfde gebeurt hier, wat langzamer, maar onze niet zo alerte regering heeft nog geen seconde nagedacht hoe ze de Nederlandse grens zouden beveiligen. Als ze dat al willen. Ja, stel je voor dat je zomaar een slot op je deur zou zetten. Ik vermoed dat de Oranjes wel weer naar Engeland zullen vluchten en Rutte heeft waarschijnlijk ook wel een adresje. Was Blok niet de designated survivor?

JvanDeventer | 01-03-20 | 14:18 | 3

Nederland heeft geen grens, Jan

ploppy | 01-03-20 | 14:24

Daar hoort gewoon Europese grensbewaking te staan, dit gaat niet alleen de Grieken aan.

John McClane | 01-03-20 | 14:26

@John McClane | 01-03-20 | 14:26:
"Europese grensbewaking"...... Oh u bedoelt Frontex, die op de Middellandse Zee vluchtenlingenvervoerdertje speelden.
Nee, dat zou geweldig zijn.

Roadblock | 01-03-20 | 14:47

Nou, willen we ze hebben? Laat ze dan gaan. Niet? Handhaaf dan, indien nodig met geweld. Je moet kiezen.

John McClane | 01-03-20 | 14:18

Als daar dalijk ook nog corona tussen uitbreekt is de chaos compleet. Dit lijkt ww3 wel.

Prikgriep | 01-03-20 | 14:14

En hap hap hap, de populistjes bijten direct in het aas dat Erdogan voor ze neergooit. Hij stuurt een paar vluchtelingen door naar de EU grens, wetende dat deze dicht blijft en heeft zijn drukmiddel op de EU. Want hij weet als geen ander dat het angstige volk in de EU direct als een Pavlov hondje aanslaat op gedoe bij een grensovergang. Q.E.D.

Beste_Landgenoten | 01-03-20 | 14:13 | 20

@Roadblock | 01-03-20 | 15:15: BL heeft het regelmatig over he verwijderen van andersdenkenden uit de Nederlandse samenleving. Gewoon een D666-trekje. Ik zie in zijn post, moreel weer heel hoog verheven boven het voetvolk, overigens geen enkel aanknopingspunt wat hij hiermee zou willen doen.

5611 | 01-03-20 | 15:23

@Berbaar | 01-03-20 | 14:39:
U vergeet 1 ding Berrie. Erdolf jaagt ze naar de grens toe en maar als het misgaat en er vallen slachtoffers worden wij als EU er weer op aangekeken. Niet de terreurkalief zelf, maar wij dus. En dat betekent heel veel sorries zeggen en nog meer centjes naar zielige mensenclubjes overmaken en nog meer zielige vluichtelingen opnemen "want dit moeten we toch niet willen met z'n allen, en vrouwen en kinderen etc. etc.". Hou er niet van om me plaatsvervangend te laten chanteren, om eerlijk te zijn.

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 15:25

@Roadblock | 01-03-20 | 15:15:
Inderdaad, hij is nogal van het framen. Feitenvrij discussieren dus. Iemand een label opplakken en dat label dan gaan bekritiseren, los van het feit of het label ergens op slaat.
Enfin, het zou niet eens zo erg zijn als hij zo af en toe met verfrissende feiten en inzichten zou komen maar dat valt ook wel een beetje tegen, om eerlijk te zijn. Jammer.

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 15:37
▼ 17 antwoorden verborgen

OT, het RIVM houdt het nieuws onder de pet. Persco @ 15u30

ikbenerweer! | 01-03-20 | 14:12

Let op: het zal deze week in de MSM vooral gaan over Corona; altijd handig om het échte nieuws af te schermen...

pigadaki | 01-03-20 | 14:11 | 1

Deze week? Is al een paar weken aan de gang hoor, maar het wordt nu wel opgeschaald want dat kan de MSM goed... paniekzaaien met liveblogs en meningen van de glamour verslaggever die het ook allemaal eng begint te vinden nu hoor. Is niet meer leuk meer hoor, jezelf gek laten maken door opruiing waardoor je je af moet vragen of je volgende week nog wel leeft.

Dit zijn zogenaamd volwassenen mind you. Die geacht wordt zelf na te denken omdat ze normaal iedereen de maat willen nemen, maar nu als bange muisjes in een hoekje zitten te jammeren over hun eigen voortbestaan. Makke media maffia mongolen, ga maar lekker nutteloze mondkapjes en dito handgel kopen en ga failliet erop. Ik gun het ze van harte...

Acar_ketimun | 01-03-20 | 15:31

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bereidt aanvullende buffercapaciteit voor. Dat is nodig omdat de huidige opvanglocaties vol zijn.

Het COA heeft bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes een verzoek ingediend voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen in de Zeelandhallen. Het college van Goes heeft dit donderdag 27 februari bekend gemaakt.

Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) gaat de Friezenhal van het WTC Expo in Leeuwarden tijdelijk gebruiken voor de opvang van asielzoekers.

De evenementenhal wordt gebruikt als buffercapaciteit omdat de huidige opvanglocaties vol zijn. Het college van Burgemeester en Wethouders van Leeuwarden heeft dit vandaag bekend gemaakt.
www.coa.nl/nl/actueel/nieuws

Hadiho | 01-03-20 | 14:11 | 3

Zeeland wilde gecompenseerd worden omdat Defensie eindelijk het licht zag. Ze worden op hun wenken bediend.

Frau Merkel | 01-03-20 | 14:40

@Frau Merkel | 01-03-20 | 14:40: De mariniers komen er vanzelf wel achteraan.

Hadiho | 01-03-20 | 14:53

@Hadiho | 01-03-20 | 14:53: De mariniers komen hooguit tijdelijk om het AZC te ontruimen en het gajes terug te gooien als het helemaal uit de klauwen gelopen is.

Frau Merkel | 01-03-20 | 15:52

Nogmaals, waarom staan ze niet aan de grens van Koeweit, Quatar, SA, Iran, Jemen, Afghanistan, noem maar op? Lekker veel bidmatjes, aparte ruimtes voor wijven, en bescheten gaten in de grond?

Normpje | 01-03-20 | 14:10 | 6

@Normpje | 01-03-20 | 14:19: ik geloof dat de gebezigde term "rascisten" is. Niet dat ik het niet met je eens ben. Daar niet van.

Rohin | 01-03-20 | 14:59

@Het leven is zwaar | 01-03-20 | 14:12:
Het vervelende is dat het geen officiele oorlogsverklaring is, dus wij kunnen er nog niets tegen doen ( anders dan buiten het kartel te stemmen ) en de boven ons gestelden willen er niets aan doen. We're fucked. Big time.

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 15:05

Inderdaad ... voor de muzelman snijdt het mes aan twee kanten als ik deze bijna actuele vgl mag maken : De jihad verpakt in migratie met alle voorzieningen van dien . En voordat de NPO weer komt aanzetten met de gebruikelijke uitstekend geïntegreerden en die zijn er zeker : gebrainwashte jongens en meisjes van de NOS : de grote meerderheid is dat NIET! En hoe weet ik dat ? Ga es kijken op koningsdag ... bevrijdingsdag... carnaval ... sinterklaas ... etc etc etc Maar goed : jullie zullen je trekken thuis krijgen.

daytripper | 01-03-20 | 15:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar nu wel allemaal mee blijven doen met die grote grijnzen op de tronies van het linksvolk he? Want HUN wereld is een zonnetje en alle mensen die niet kunnen lachen zijn maar ' NEGATIEF

pigadaki | 01-03-20 | 14:08

Als men hier op GS eens zou stoppen deze grensoverkruipers 'vluchtelingen' te noemen zou het al een heel stuk schelen. Het zijn immigranten, noem ze dus ook zo.
Alles wat uit een veilig gebied, zoals Turkije, reist is geen vluchteling.

druipsmurf | 01-03-20 | 14:08 | 7

Sprinkhanen kan je dan tenminste nog eten....

RembrandtvanGogh | 01-03-20 | 14:52

Ik kom zonder geldig visum het land van mijn betere helft echt niet binnen hoor, zelfs al kom ik daar een stukje welvaart brengen ipv de zooi ondermijnen. Sterker nog, ik word vastgezet en kan pas na het betalen van een fikse boete + een entryverbod van 2-5 jaar weer het vliegtuig terug nemen. Onder begeleiding uiteraard, ze zijn niet gek daar.

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 15:03

Economische gelegenheidsvluchteling

Acidstain | 01-03-20 | 15:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Gelukkig zijn hier de huizen op

merel veld | 01-03-20 | 14:07 | 2

En is onz zorgsysteem al overbelast. Dus geen zorgen

Het leven is zwaar | 01-03-20 | 14:14

@Het leven is zwaar | 01-03-20 | 14:14: er zijn nog voetbalvelden en sporthallen beschikbaar.

Brulletje | 01-03-20 | 14:24

Constantinopel maar onder Grieks bestuur en de bruggen over de Bosporus maar voorgoed verwijderen.

infidel103 | 01-03-20 | 14:07

CBS 8-1-2007,

In 2050 telt Nederland naar verwachting 16,8 miljoen inwoners, tegen 16,4 miljoen nu. De groei komt volledig voor rekening van allochtonen . In 2050 zal 29 procent van de Nederlandse bevolking uit allochtonen bestaan. Nu is dit nog 19 procent.

Volgens de nieuwe CBS-bevolkingsprognose zal het inwonertal van Nederland tot 2034 blijven toenemen. Daarna gaat de bevolking krimpen. Nederland zal in 2050 zo’n 12,0 miljoen autochtonen tellen, 1,2 miljoen minder dan op dit moment.

Naar verwachting neemt het aantal allochtonen tot 2050 met ruim 1,6 miljoen toe. Het sterkst groeit de groep niet-westerse allochtonen, van 1,7 naar 2,7 miljoen. De westerse herkomstgroep neemt iets langzamer toe, van 1,4 naar 2,1 miljoen.

Hadiho | 01-03-20 | 14:05 | 8

De EU beleidsmakers krijgen een POGBeetje bij het zien van deze cijfers.

Acidstain | 01-03-20 | 15:25

@Graaisnaaiert | 01-03-20 | 15:01: Zolang de influx uit Oost-Europa komt is de schade te overzien, het heeft zelfs een corrigerende werking. De islam is het grootste probleem, naast de voortdurend falende overheid.

Frau Merkel | 01-03-20 | 15:54

@Graaisnaaiert | 01-03-20 | 14:25: Deze voorspellingen van het CBS zijn qua demografie altijd 'aan de voorzichtige kant geweest' (lees veel te laag). Tegenwoordig is er dan ook nog eens de statiestieke vervuiling dat Marokkanen en Turken als Nederlander worden gerekend, terwijl een groot gedeelte ervan absoluut geen Nederlander is. Die zijn hier alleen om het gratis geld en de rest van Nederland schijten ze op.

Grachus | 01-03-20 | 17:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Grootste deel van Syrië is reeds veilig, er zijn twee reden waarvoor deze voornamelijk jonge mannen niet terug willen, 1 ze willen een lui leven in Westerse welvaart, 2 ze kunnen niet terug omdat ze tegen Assad en/of voor ISIS gevochten hebben.

Gelijk twee reden om ze hier niet binnen te laten! Laat hun moslimbroeders in MO het maar oplossen.

allesofniks | 01-03-20 | 14:03 | 2

Turkije is ook veilig.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 14:04

hear hear.

Rico den Hollander | 01-03-20 | 14:04

Fijn om te lezen dat Rutte bezorgd is. Betekent dat hij er tenminste van heeft gehoord. Dat is al heel wat voor hem.

Deksmaat | 01-03-20 | 14:03 | 3

Ik dacht de hele tijd dat Rutte al in lockdown bij zijn moeder zat.

Roadblock | 01-03-20 | 14:08

Hij heeft er in ieder geval herinnering aan. Dat is mooi meegenomen.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 14:09

@Quib | 01-03-20 | 14:09: De vraag naar herinnering komt later pas. Dan weet hij het niet meer.

Frau Merkel | 01-03-20 | 14:42

Dit is een vijandelijke invasie en men zal ook het leger in moeten zetten om ze te verdrijven.

Maar het zal niet lang duren of de poorten gaan open, EU is niet in staat om zijn grondgebied te beschermen.

sprietatoom | 01-03-20 | 14:02 | 5

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 14:04: Griekse

merel veld | 01-03-20 | 14:09

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 14:04:
Hoorde vandaag dat de NATO het vijfvoudige budget heeft als Rusland. Waar is de inzet van dat geld? Of wordt dat nu door Erdo gebruikt in Syrië?

Jan, Leiden | 01-03-20 | 14:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat ik vooral weer zie, zijn mijnheren met hele ongure koppen, Of zie ik die alleen?

Wienerschnitzel mit | 01-03-20 | 14:01

Eerst al die pers en livesrreams ter plekke weg jorissen en dan met harde hand de grens verdedigen! Waar is Frontex? Heeft NL al een fregat enof alsdanook een batterij mariniers gestuurd?

Remat | 01-03-20 | 14:01 | 4

Fregatten doen het niet zo best bij grensovergangen, tanks werken beter.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 14:06

@Quib | 01-03-20 | 14:06: Onze tanks hebben we helaas allemaal weggedaan, want we hadden het geld nodig om het COA mee te financieren.

snakedogman | 02-03-20 | 11:43
▼ 1 antwoord verborgen

Iemand hier ooit 'de ontscheping' van Jean Raspail gelezen?

coitus reservatus | 01-03-20 | 14:01 | 2

@Frau Merkel | 01-03-20 | 14:44: Zeker. Het beschrijft een situatie waarbij een grote groep migranten hun armoede als wapen gebruiken tegen de Europeanen. Deze zijn inmiddels zo progressief dat elke suggestie om de meute te stopppen wordt afgedaan als inherent rascisme. Klinkt bekent? Toch best visionair aangezien het boek is geschreven in de jaren '70.

coitus reservatus | 01-03-20 | 17:19

Brrrrrr.. brrrrrr.. slurp.. gorgel gorgel, splatschj.. brrrr. slurp, splatschj, brrrrr.. brrr... slurp... gorgel... splatschj, brrr.. slurp, splatschj…

Rutte is zijn tanden aan het poetsen...

om ÁLLE problemen weg te kunnen lachen...

Angélica de Sancé | 01-03-20 | 14:01

Wanneer je als vluchteling in Turkije zit en Erdo geeft niet de miljarden steun van de EU aan het verbeteren van jouw situatie, maar aan andere zaken uit en je weet waar het geld wel vandaan komt, misschien wil je dan ook wel uit Turkije. Kan me er iets bij voorstellen. En Europa zien ze als hun toekomst, niet meer Syrië. Maar Nederland is al te druk en vol, zowel CO2 als verstopte infrastructuur en te weinig huizen.

Jan, Leiden | 01-03-20 | 14:01 | 3

Je wilt weg uit Turkije.
Bijna heel Afrika wil weg uit Afrika....

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 14:02

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 14:02:
Ja, klopt. Die zijn de oorlogen ook zat tussen die islamitische stammen. Zeg niet dat ze allemaal naar Europa kunnen komen, regio mag ook wel eens wat oplossen, maar Saudi-Arabië heeft zichzelf uitgekocht voor vluchtelingen, Quatar ook. En wij worden ermee opgescheept.

Jan, Leiden | 01-03-20 | 14:06

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 14:02: en waarom willen ze weg? Omdat Brussel de mogelijkheid geeft. Omdat ze onvoorwaardelijk een bestaan krijgen zonder er ook maar 1 verplichting tot werken of inzetten voor noodzakelijk is. Logisch dat dit volksverhuizingen tot gevolg heeft... hoe kanslozer des te meer reden om te komen.

Hollandse_blauwe | 01-03-20 | 15:20

Ja maar Baudet,Wilders en Trump zijn Hitler

SpicyMchaggis | 01-03-20 | 14:00 | 1

Mooi he, dat Hitler 3 personen tegelijk is. Eh, eigenlijk 4 maar er is er 1 dood.

Roadblock | 01-03-20 | 14:10

Ik zie een hoop stikstof en co2 op die filmpjes. We moeten franz t. Maar 500 miljard extra geven voor het klimaatprobleem.

anti-fatwa | 01-03-20 | 13:59

Moet ik ook eens doen: in iemands tuin binnendringen, een tentje opzetten en vol in emo-chantagemodus gaan. Want ja, dat huis is mooier en comfortabeler dan dat hok van mij. Vind ik zelf.
De plaatselijke linkschmensch zal mij dan wel helpen aan een kamer in dat mooie huis. Volpension uiteraard...
En uiteindelijk moeten de oorspronkelijke bewoners maar ophoepelen. Wel zo fijn.

De wereld is van iedereen.
Jouw land is ook mijn land.
Jouw huis is ook mijn huis.

druipsmurf | 01-03-20 | 13:58 | 5

Kraken? Mag niet meer.

Jan, Leiden | 01-03-20 | 14:07

Als het zover is, heb ik hier gegarandeerd een loop waar ze dan inkijken. Ik zal mijn eigendom en gezin met alle mogelijke middelen verdedigen. Mocht dat alleen op de illegale manier kunnen, dan is dat maar zo. Tenslotte is onze overheid zelf ook niet vies van illegalen.

Kopieerapparaat | 01-03-20 | 14:38

@Jan, Leiden | 01-03-20 | 14:07: boeien of het niet mag, het gebeurt nog steeds alsof het 1982 is. En als je een zielig kleurtje hebt en heel hard krijst dat Je Hier Bent, weet je je gesteund door oud-krakers en ander opruiend tuig die alles bon-ton vinden, als ze er zelf maar beter van worden. En dat noemen we de Zieligheids Industrie... nu de gedigt hierover:

Stikstof neutraal,
subsidies bij de vleet.
Niemand wordt er wijzer van
Maar de meeste interesseert het toch geen ene reet.

Acar_ketimun | 01-03-20 | 15:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Geef ze vrij baan naar Duitsland.
Die is ten slotte verantwoordelijk voor het massa-immigratie debacle van de EU.

jemagookniksmeer | 01-03-20 | 13:58 | 4

Dan staan ze heel snel bij De Lutte

SpicyMchaggis | 01-03-20 | 14:02

Mijn tegel is een suggestie aan Griekenland.
Niet aan Nederland.
Dat er dan ook vluchtelingen naar Nederland zullen komen, hoort Griekenland niet te boeien.
Nederland is toch maar het politiek correcte ja-knikkende schoothondje van Duitsland.

jemagookniksmeer | 01-03-20 | 14:07

Naar Berlijn graag. Daar zijn ze zo gek als een cent. De linkse kerk pijpt daar elk orgel vals. De socialisten hangen tijdens verkiezingstijd de straten vol met rabiate onzin. "Die Reichen sollen endlich zahlen" en meer van dat soort taal. Stuur ze er allemaal maar heen. De deelstaten hebben nog hun eigen mogelijkheden om de grenzen te sluiten.

Frau Merkel | 01-03-20 | 14:47
▼ 1 antwoord verborgen

Zo ziet dus een invasie er uit, net als de vorige trouwens. En de EU zag dat het goed was, want nog meer consumenten is goed voor het bedrijfsleven en met nog meer diversiteit is het ook makkelijker verdeel & heersen. En ach, die overbevolking, daar hebben zij geen last van in hun lommerrijke buurten.

Rationa | 01-03-20 | 13:58
-weggejorist-
HoogToontje | 01-03-20 | 13:57 | 3

Maar goed, ze komen toch wel binnen. Erdogan interesseert zich totaal niet in het welzijn van deze mannen, de EU wel.

BozePaarseMan | 01-03-20 | 13:57

Die Turkse lul heeft die mensen naar de grens gezeuld. Mag ie ze ook weer ophalen. Hopelijk houden de Grieken nu stand.

jochum1980 | 01-03-20 | 13:53

fenixx.news/2020/02/29/de-islamitisch...

De site ansieg is redelijk tot extreem rechts maar wat deze heer te vertellen heeft; daar gaat het om.
Daniel Greenfield zegt dat als dit probleem opgelost is dan komt er zelf weer een nieuw "Islamistische" oorlog/land/bevolking op de proppen. Heeft iets te maken met snelheid van voortplanten, overbevolking, intelligentie en volkerenhaat onder de Islam zelf.

Moeite van het lezen waard.

Het Licht | 01-03-20 | 13:53 | 4

Oude wijn of niet, moeite van het lezen zeker waard.

vluchtelingallergie | 01-03-20 | 14:05

By: Rommel??

merel veld | 01-03-20 | 14:06

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:54: Wel heel heldere zakken,met een duidelijk beeld.

De Profundus | 01-03-20 | 14:07
▼ 1 antwoord verborgen

Het is net als met wateroverlast, het wordt vanuit zodanige camerastandpunten opgenomen dat het lijkt of het halve land in chaos verkeert, al is het maar 1 kruising in ergens.

Harry.Langezwaal | 01-03-20 | 13:53 | 5

Moet je zeggen tegen de slachtoffers en nabestaanden van 1953 dat het in jouw ogen alleen maar special effects waren.

Dutch_Holland | 01-03-20 | 14:09

@Frau Merkel | 01-03-20 | 14:48: Ja precies, bovenaan gaat het topic over mensen aan de Griekse grens.

Harry.Langezwaal | 01-03-20 | 15:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Knip knip binnen. Ze zijn niet eens binnen en ze zijn al crimineel aan het doen.

sjef-van-iekel | 01-03-20 | 13:41 | 7

Het is ook alleen maar weer uitschot, vandaar.

Wienerschnitzel mit | 01-03-20 | 14:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Ja , indertijd dat Griekenland bij de EU was een geweldige zet . Hebben we nog lang plezier van. Leve de vooruitgang. Samen zullen we alles delen , zongen we vroeger.

daytripper | 01-03-20 | 13:40 | 5

Frankrijk had een zusje nodig die er slechter voor stond dat leid de aandacht af.

likdoorn | 01-03-20 | 14:00

Albanië komt er aan! Fröhlich

Acidstain | 01-03-20 | 15:30
▼ 2 antwoorden verborgen

En weer heeft Wilders gelijk gekregen over die turken-deal.

de uitbater | 01-03-20 | 13:39 | 7

Rutte gelooft iedere leugenaar... Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten, zullen we maar zeggen.

Ommezwaai | 01-03-20 | 14:00

Zeker, alleen is het Wilders en die mag je niet gelijk geven omdat dat je politieke deugdelijkheid schaadt.

BozePaarseMan | 01-03-20 | 14:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Welkom in mijn land! We hebben gratis huisvesting, gezondheidszorg voor illegalen, gratis Mieles en yogalessen in de aanbieding! Kies NL, kies Amsterdam!

Fijn_dat_je_er_bent | 01-03-20 | 13:39 | 3

En je mag hele wijken omvormen naar turks gebied, inclusief nationaal racistische uitingen zoals een vlag met religieus haat symbool. Wie weet mag je zelfs blanke autochtonen weigeren in je wijk en zelfs ongestraft wegtreiteren want het lokale bestuur helpt je daar gewoon bij. Lekker je enclaves opbouwen zodat je bij kritiek racisme kan gillen in dit racistische land waar je je eigen enclaves kan bouwen en daar alle kansen voor krijgt. Allemaal vanuit racisme in dit hyper racistische land, want nieuwe joden ofzoiets.

Acar_ketimun | 01-03-20 | 14:24
-weggejorist-
Acar_ketimun | 01-03-20 | 16:47

Alleen maar jonge mannen, (waarschijnlijk net afgestudeerde wetenschappers en medici) die niet kunnen wachten om een bijdrage te mogen gaan leveren in het westen.
Kut,.... de joop.nl modus stond nog aan.

tsjajaja | 01-03-20 | 13:38 | 3

Vergeet het probleem van de vergrijzing niet, ook daaraan dragen zij bij

beniknouzoslim | 01-03-20 | 13:56

Vergeet het probleem van de vergrijzing niet, ook daaraan dragen zij bij.

beniknouzoslim | 01-03-20 | 13:56

Hoeveel GeenStijlers gaan trouwens nog gewoon lekker goedkoop een paar daagjes zich volvreten/zuipen bij een Turks urinebad?

Normpje | 01-03-20 | 13:38 | 20

@Acar_ketimun | 01-03-20 | 14:18:
Weet u nog wat voor shitstorm Wilders over zich heen kreeg, toen hij over Erdolf zei: 'Nu komt de islamitische aap uit de mouw'?
Atjar_Ketimun is trouwens ook heel lekker.

Roadblock | 01-03-20 | 15:02

Ik zou niet durven, ik heb best wel eens een negatieve uitlating gedaan op twitter dus ik zou denk ik opgepakt worden.

Verminus | 01-03-20 | 15:12

@Roadblock | 01-03-20 | 15:02: Mocht niets over gezegd worden inderdaad, want de waarheid verkondigen=Wilders in de kaart spelen. Een beetje als de 1000 miljoenmiljard die Baudet meldde, was allemaal foei. Een paar weken verder riep Timmerfrans hetzelfde en iedereen liep achter hem aan als makke en laffe schspen. Was dat trouwens voor of na dat minister geintje of de fascistische vlaggenoptocht? En een goed gemaakte acar breekt altijd leuk de dag, raakte jaren terug beetje uitgekeken op tjampoer. Sindsdien mezelf gemeesterd in ketimun, zowel lekker met spaanse peper en als je het aankan, adjuma. Heter dan dat vind ik dan weer niet lekker en mn bezoek zijn vaak culinaire watjes dus meestal spaanse. Maar paprika weiger ik, dan ga je maar alleen komkommer vreten.

Acar_ketimun | 01-03-20 | 16:41
▼ 17 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Realism Is All | 01-03-20 | 13:37 | 1

Ik zit te kijken naar die livestream; wanneer de tourkaravaan nu precies voorbij?

Rest In Privacy | 01-03-20 | 13:34 | 1

Als U stopt met streamen. Oftewel het Rutte steek je kop in het zand.

Hadiho | 01-03-20 | 13:37

Het zou toch mooi zijn als die Afrikaanse landen zich in alle vrede (financieel) kunnen ontwikkelen en iedereen gewoon daar blijft tot ieders tevredenheid. Helaas heb je daarvoor een heleboel betrouwbare energie nodig. En dat mag natuurlijk niet van Greta en haar 40 rovers

Stevo365 | 01-03-20 | 13:32 | 1

Zonne-energie lijkt mij in Afrika erg betrouwbaar. Waarom hier zonnepanelen als je de hele Sahara ermee kunt volplanten? Die Afrikanen hebben (alweer) goud in handen en een zonnige toekomst.

Grachus | 01-03-20 | 17:22
-weggejorist-
Claude_Vieaul | 01-03-20 | 13:32 | 2

Zomaar een idee: alle Turken hier terugsturen?

Schriever | 01-03-20 | 13:31 | 2

Staat het openbaar ministerie al op uw stoep?

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:45

De Turken gewoon vervangen voor nieuwkomers.
Kunnen ze ome erdo bedanken voor de ruil.

likdoorn | 01-03-20 | 13:54

Waarom hebben de grenswachten mondkapjes op? Dat is tegen het advies van het RIVM

JanP999 | 01-03-20 | 13:31

Hè gezellig, op een winderige zondagmiddag live alvast je toekomstige buren bekijken. En het benne allemaal van die goedgebouwde gebronsde jongemannen aldus m'n frigide vrouwtje met eeuwige hoofdpijn.

Hadiho | 01-03-20 | 13:30 | 3

nou dan steek je die snikkel toch fijn in n moslim? is daar heel gewoon hoort!

pigadaki | 01-03-20 | 13:31

@pigadaki | 01-03-20 | 13:31:
Inlezen? Moslim mannen mogen het met ongelovige vrouwen doen. Moslim vrouwen niet met ongelovige mannen....

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:58

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:58: Ik heb ze in de familie! van beide kanten, Ik weet heel goed waarmee wij te maken krijgen. schoonzus?NL) beweert dat vrouwen in de islam veel beter af zijn dan in christendom pffff tis allemaal shit

pigadaki | 01-03-20 | 14:17

erdohan heeft als enige, de eu bij de ballen, en stevig ook.
Gaat hem weer miljarden opleveren deze "ik open de grens" chantage!
ankie is afgelopen week nog even op bezoek geweest.
www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2...

vluchtelingallergie | 01-03-20 | 13:28 | 7

Mooi linkje:
Sinds 2016 heeft Nederland in totaal een kleine 4000 Syrische vluchtelingen overgenomen van Turkije. Voor 2020 wordt het aantal binnenkort vastgesteld.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:59


Erdogan heeft niet alleen de EU bij de ballen. Er zijn ook geiten die dat vaak ondervinden.

gratias | 01-03-20 | 14:01

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:59: Ik stel voor met -4000 te beginnen.

Frau Merkel | 01-03-20 | 14:49
▼ 4 antwoorden verborgen

De oorlogen en burgeroorlogen worden toch echt door de inwoners van de Afrikaanse en Midden-Oosterse landen begonnen, of het nu om godsdienst, macht of land gaat. Daar vloeit de overige ellende vaak uit voort. En altijd mag Europa opdraaien voor de gevolgen, zij het met miljarden aan geld en/of opvang van de echte of vermeende slachtoffers. Wij hebben toch niks te maken met hun achterlijke gedrag en opvattingen? Zeker nu steeds duidelijker wordt dat er een hele cynische motivatie zit achter die vluchtstromen (ze willen een leven met gratis geld). Deze mensen zijn gezond, goed gekleed en werden goed behandeld in Turkije. Maar dat is niet genoeg. Ze willen altijd meer. We hadden die 6 miljard naar Griekenland over moeten maken voor grensbewaking en niet naar die onbetrouwbare oorlogszuchtige Erdogan. Het was wachten op het moment dat hij, op een voor hem opportuun moment, de gelukszoekers op ons af zou sturen. De hele groep die nu aan de Griekse grenzen staan te wachten verdienen het niet om binnen gelaten te worden. Laat ze maar lekker staan, en de andere EU landen dienen met spoed soldaten naar de Grieks-Turkse grens te sturen.

Toos Bevergeil | 01-03-20 | 13:28 | 6
-weggejorist-
Wienerschnitzel mit | 01-03-20 | 14:06

We moeten als Europa ophouden iedere keer te willen gaan redderen als ergens de pleuris uitbreekt. Keer op keer maken we van iemand anders zijn probleem, zie de kampen op Lesbos, zie dit weer. Dat volk hoeft niet naar Lesbos of Europa, in Turkije zitten ze ook veilig. Als ze zo graag oorlogvoeren, lekker doen, maar als het mis loopt hoef je niet bij ons aan te kloppen.

5611 | 01-03-20 | 15:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze moeten wel zelf lopen dan, en door noorditalie. Denk dat dan nog net geen grensbewaking nodig zal zijn hier.

Jos Tiebent | 01-03-20 | 13:30

Al die mensen die menen recht te hebben op toegang... Dank u Eurofielen, dank u mensen met het hart ‘op de goede plek’.
Met de kennis van nu. Wat is beter?
Een deal met een Turkse autocratische leider of zelf je grenzen bewaken?
Maar ja, je kunt mensen ook niet aan hun lot overlaten. Dat is niet humaan. Wir schaffen das! www.dw.com/image/42909405_303.jpg
Wie dient het EP eigenlijk?

ratelaar | 01-03-20 | 13:28

EUropa wil helemaal niet dat deze invasie gestopt wordt. Daarom betalen wij jaarlijks miljarden smeergeld, zodat gammele landen als Griekenland de buitengrens (en lid) willen blijven van het Vierde Rijk.

Het heeft overigens maar weinig gescheeld of Turkije was EU-lid geweest. De Brusselmannen zagen wel wat in de krachtige oproerpolitie van kameraad Erdogan. Die zou prima gestaan hebben als paleiswacht te Brussel.

Jan Passant mk2 | 01-03-20 | 13:27
-weggejorist-
suscrofa | 01-03-20 | 13:26 | 2

Ondertussen wordt er druk gewerkt aan pijpleidingen van turkije naar rusland via de rubbelised country's en zo worden er weer een hoop machtig en rijk. Drain the swamp! I say

Sjefke_pro | 01-03-20 | 13:24

Gewoon een paar kuchende politieagenten bij de hekken plaatsen. Problem solved.

Dirk III | 01-03-20 | 13:23 | 2

Een keer hoesten en je mag Europa binnen.
Welkom.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:27

Bij voorkeur uit Lombardije.

Jos Tiebent | 01-03-20 | 13:28

Ik ben blij dat de knappe koppen en knappe kopinnen zich buigen over dit soort vraagstukken en dat ik me daar dus niet mee bezig hoef te houden.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 13:21 | 4

@JackStick | 01-03-20 | 13:25:
Jazeker. In Brussel houden zij ervan de problemen & reglementen zo complex als maar mogelijk te maken voor de bevolking. Waarna de Brusselmannen gaan "werken aan een oplossing".
Proost en neem nog een stuk taart. Houzee Hans en consorten.

Jan Passant mk2 | 01-03-20 | 13:34

@Jan Passant mk2 | 01-03-20 | 13:34: En de oplossing kunnen we ook al voorspellen: Meer EU is nodig! Meer bevoegdheden, meer Europese wetgeving, en natuurlijk een EU leger. Want soevereiniteit is natuurlijk de schuld van alle ellende.

JackStick | 01-03-20 | 13:50

@Jan Passant mk2 | 01-03-20 | 13:34: en de oplossing is buitenlandse media opkopen om er EU propaganda kanalen van te maken(hoi DPG, hoi Van Thillo) met geld wat ze uit die buitenlanden halen. U leest wat Brussel betaalt en dus bepaalt, bijvoorbeeld belangwekkend AD nieuws over de Billen Van Fajah (had ik al even niets over gehoord, maar gelukkig ging het weer over haar hard killer body terwijl het best een troll is verder) en natuurlijk het continue doorlopende (al 2e gestarte) angstzaai blog over Corvidrona19metcitroenschijfaids. De vaste columnisten (Premium meningen lezen) mogen ook even een duit in de bangmakerij beleggen waardoor schrijfmeisje Van Noort nog even laat zien wat voor angstig maar ozo sterke vrouw is. Het meest neutrale is de kooksectie maar ook daar moeten we allemaal aan de vegan en insectentroep. Wie verzint eigenlijk die bagger? (Hint: NIET de redactie van HLN die GEEN, ik herhaal GEEN stukjes knippen en plakken inclusief taalfouten en vlaamse uitdrukkingen.

Alsof je gvd de Kermiskrant zit te lezen zeg...

Acar_ketimun | 01-03-20 | 14:02
▼ 1 antwoord verborgen

Softe, zwakke, slappe leiders maakt BARRE TIJDEN. En aanschouw wat er plaats vindt. RIP West Europa.

De Evangelist | 01-03-20 | 13:21 | 4

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Jos Tiebent | 01-03-20 | 13:27

@RandyBiel | 01-03-20 | 13:26:
Ik begrijp, dat u liever aan de kant zit van de ruggegraatloze leiders, die hun bevolking financieel anaal laten nemen door zowat iedereen en zijn EU moeder, dan onder een sterke leider te zitten?

Roadblock | 01-03-20 | 13:46
▼ 1 antwoord verborgen

www.ad.nl/buitenland/rutte-3-miljard-...
De 3 miljard euro die de EU wil steken in betere opvang van vluchtelingen in Turkije, wordt niet overgemaakt naar de Turkse regering in Ankara of naar de rekening van president Erdogan.
25-11-15, 22:45
Premier Mark Rutte zei dat woensdag in een Kamerdebat over de EU-steun aan Turkije bij de opvang van vluchtelingen uit Syrië. Meerdere Kamerfracties hadden hun zorgen geuit over het risico van het ineens overmaken van het geld.
Rutte liet merken dat de EU continu de vinger aan de pols houdt bij het overmaken van het geld.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:21 | 2

"Hoe de geldstromen precies gaan lopen, moet nog worden uitgewerkt, aldus Rutte."
Die geldstromen lopen natuurlijk achter de hazen van de EU aan.

Roadblock | 01-03-20 | 13:44

Niets van Jesse Klaver. Niets van Rob Jette carnaval in curacao is belangrijker. Niets op NPO , RTL corona en ander nieuws worden we afgeleid wat werkelijk gebeurt in Europa

speed48 | 01-03-20 | 13:20

Ik kom uit de jaren 70. Ik heb het idee dat er toen wat meer balans was. Minder mensen ook. Misschien is dat het?

Rest In Privacy | 01-03-20 | 13:19 | 7

@Polarisator | 01-03-20 | 13:22: Ja. Nu is er internet en weet ik nog steeds niets. Maar ik snap je punt. De Koude Oorlog was ook gaande. Dat was een patstelling. Maar toch ook balans.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 13:28

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:26: Toen hadden we 2 negerts in het dorp.Dat waren de leraar boekhouden en zijn vrouw.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 13:33

E?
We, ze, me?

Disabeltje | 01-03-20 | 13:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Top. Laat die Grieken eerst maar eens een paar honderd miljard overmaken naar Nederland.

Polarisator | 01-03-20 | 13:18 | 5

Met onze "lening" hebben we Deutsche Bank - die onbeperkte kredieten aan Griekenland verschafte met de Europese belastingbetaler als onderpand - gered, niet Griekenland.

jgrotius | 01-03-20 | 13:31

Natuurlijk moeten we een keer die poen van die Grieken terughebben, maar voor nu is het beter ze te helpen dit gespuis buiten de deur te helpen. Zodra ze daar de grens over zijn, komen ze geheid deze kant op. En met het beste kabinet sinds WOII krijgen we ze nooit meer weg.

5611 | 01-03-20 | 14:24

@jgrotius | 01-03-20 | 13:31: en goed dat het met DB gaat, als een trein! Naar een zekere richting, maar toch. Op papier stond het wel leuk...

Acar_ketimun | 01-03-20 | 16:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat er zo veel nieuwe apothekers de hup naar het westen maken heb ik nooit begrepen ?
Ik neem aan dat ze daar gewoon notoire drugsdealers mee bedoelen .

likmegaties | 01-03-20 | 13:17 | 1

Daar wordt het woord 'drugs' in Angelsaksische landen ook voor gebruikt. Een apotheker is dus per definitie een drugsdealer, echter de import-apothekers verkopen andere medicijnen, een stuk duurder ook

skoftig | 01-03-20 | 13:19

Oh ja.
Trump en de muur. Moeten we om lachen en beschimpen.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:16

98% mannen
En toch pakken de meeste kranten de foto met de desperate vader en het zielige kindje . Is ook triest ok , maar
maar is geen juiste weergave van de realiteit cq verhoudingen.
The strange death of europe.... nu live te volgen

laurentius | 01-03-20 | 13:16 | 7

De hakkenbarschreeuwers krijgen we ook niet te zien.

Schietmijmaarlek | 01-03-20 | 14:00

Yep om de zieligheidsfactor nog enigszins stabiel te houden, en voor bepaalde groepen nieuwsconsumenten werkt dat blijkbaar nog steeds. Net als bij spammers waarvan je je afvraagt waarom ze dat nog steeds doen, nou daarom dus.

2tribes | 01-03-20 | 14:04

Lees de MSM artikelen hierover eens goed. Hoeveel mannen in fighting age er ook binnenstromen, er staat steevast ".. waaronder vrouwen en kinderen.." in. Alles om maar te verhullen dat dit een kwaadaardige invasie is. Alles om te voorkomen dat er met scherp geschoten moet worden.

marcoplarco | 01-03-20 | 14:58
▼ 4 antwoorden verborgen

En ondertussen giert het conflict tussen Erdolf versus Poetin&Assad nog verder uit de klauwen. In enkele uren meerdere vliegtuigen&drones uit de lucht geschoten, Turkije schiet raketten op Aleppo, ver van het front. De terreinwinst die Assad in Idlb heeft geboekt is vrijwel weer ongedaan gemaakt door actieve deelname van Turkse troepen, Russische (staats)journo van Spoetnik opgepakt in Turkije, en zo door.

syria.liveuamap.com

En ondertussen boekt de LNA (Haftar/team Poetin) weer terreinwinst in Libië, alwaar de Turken nu serieus in het gedrang komen.
libya.liveuamap.com

Wordt vervolgd....

Abject | 01-03-20 | 13:15 | 7

Het valt te hopen dat Putin tegengas gaat geven, want van de VS/EU hoef je niets te verwachten. Die weten van oudsher niet beter dan te buigen voor hun Ottomaanse meesters.

Reaguurdeskundige | 01-03-20 | 13:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Gelukkig heeft Claudia de Breij nog kamers over.

Fijnstoffer | 01-03-20 | 13:15

Hier zijn we helemaal op voorbereid. Niets aan de hand. De EU heeft goede buitengrenzen, binnen de EU wordt fijnmazig samengewerkt, dankzij het Dublin-criterium gaan deze mensen in Griekenland de asielprocedure in waarna ze binnen een paar weken terug in Turkije zijn. Ze zullen niet doorreizen naar Oostenrijk, Duitsland, Zweden en Nederland. Niets aan de hand, gewoon doorlopen....

of wacht, een politieagent heeft niet eens een werkende portofoon. tpo.nl/2020/03/01/extreem-gewelddadig...

Feynman | 01-03-20 | 13:13 | 16

@Feynman | 01-03-20 | 14:20:
Klopt, daarom hebben we nu dus wifi, pocketsize hersenfrituurtjes in elke hoek van je huis. Daarvan afgezien is het nog steeds een slecht idee om cruciale communicatie via een band te doen die daar feitelijk ongeschikt voor is. 380mhz is te hoog, komt niet door gebouwen heen en zou alleen landelijk dekkend zijn met astronomische aantallen steunzenders. De wikipagina voor c2000 leest dan ook als een tragikomedie, je weet al wat er gaat komen en ja hoor: de realiteit is dat het voor geen meter werkt. Wat vooral ook opvalt is dat het uiteraard weer een versplintert netwerk geworden is, ieder land z'n eigen standaarden met fantastische afkortingen gebruikt en de agent of brandweerman in kwestie beter af is met een nokia 200 op kpn sim-only. Het plan is uiteraard om over te gaan op 4/5g, uiteraard volgens een eigen afwijkend protocol en uiteraard voor veel te veel geld. Arme hulpdiensten, dat is wat ik de hele tijd denk. Ze willen wel maar het wordt ze onmogelijk gemaakt door onbenullen.

elfenstein | 01-03-20 | 15:11
▼ 13 antwoorden verborgen

De EU is vleugellam en krijgt niets van de grond of geregeld. Ook hier hebben ze geen oplossing en ondernemen geen enkele actie. Ze gaan geewoon door met vreten zuipen en geld roven. Ondertussen is overal in Europa de balans weg en staan we aan de rand van een oorlog. Dit was allemaal niet nodig geweest.

doskabouter | 01-03-20 | 13:13

Welkom. Vanavond niks over in het journaal.
Of een close-up van de enige vrouw ertussen.

Welkom

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:13 | 1

Met een opgerolde deken met mutsje wat op een baby moet lijken.

doskabouter | 01-03-20 | 13:14

Dat komt dus allemaal binnen. Zeker weten, want de EU is zo mak als een lam en zo dom als maar zijn kan.

Fijnstoffer | 01-03-20 | 13:12 | 2

De EU is vooral geopolitiek niet 1 en daardoor ben je makkelijk uitspeelbaar. Zie hier het resultaat.

Een ander mooi EU-voorbeeld is Libie op dit moment.

litebyte | 01-03-20 | 13:47

Het is EU-beleid om dit soort gespuis zoveel mogelijk binnen te halen. Alles wat de huidige bevolking kan breken, is in hun ogen winst.

5611 | 01-03-20 | 14:44

Ethisch profileren schijnt tegenwoordig verboden te zijn, maar aan de foto's t e zien waren het voornamelijk donkere Afrikanen die in de rij stonden om hier een uitkering aan te vragen.

Osdorpertje | 01-03-20 | 13:11 | 2

ja, de marechaussee krijgt weer een opgeheven vingertje van Amnesty International. Onbegrijpelijk dat dit idiote orgaan weer eens een spaak in het wiel kan steken

pigadaki | 01-03-20 | 13:17

Dit is pure chantage. Niks minder dan een oorlogsverklaring van Turkije aan Europa.

Domulus Nieuwhaus | 01-03-20 | 13:09 | 4

Smerig spel van erdogan was te voorzien.
Heeft die 6 miljard of meer? al op de rekening staan neem ik aan

laurentius | 01-03-20 | 13:22

Ten eerste niet Europa - maar de EU.
Ten tweede hij kan niet anders, wat wil je anders met ruim 20.000 relifascisten uit Idlib die Turkije niet in zijn eigen land wil

litebyte | 01-03-20 | 13:32

@litebyte | 01-03-20 | 13:32: met koerden afmaken heeft hij ook geen problemen, dit geintje is gewoon afpersing. Want de EU zal vast weer met geld gaan smijten en dan houd de hond van ankara weer even zijn muil. Tot hij weer geld nodig heeft omdat zijn land zelf naar de tyfus gaat. Dat de EU erin is getrapt is nog niet het ergste, maar dat ze belastinggeld verbranden waar ze nooit recht op zouden mogen hebben gehad en nu ermee een dictator afkopen is tekenend voor de faal- en angsthazen die de rotzooi in Brussel bestieren. Ze kunnen niks, willen niks en doen niks en zijn corrupt als Erdo. Soort zoekt soort en de EU stelt zich weer als schoothondje op. Zoals altijd.

Acar_ketimun | 01-03-20 | 13:46
▼ 1 antwoord verborgen

Er staan er nog niet genoeg voor een complete omvolking.

Maar die er staan zijn echt op zoek naar het gratis geld, in voornamelijk Duitsland.

Wat nou als ze in Griekenland aan de grens de vrouwen met kinderen netjes binnenlaten, maar de rest niet alsjeblieft.

Anders wordt de EU mij te duur.

NumbNuts | 01-03-20 | 13:08 | 6

Nee. Anders krijg je de rest er vertraagd bij onder het mom van gezinshereniging.

Toos Bevergeil | 01-03-20 | 13:32

Er staan er nog niet genoeg? En dat wat er al decennia binnen kwam, zou dat ook niet genoeg zijn? De omvolking is allang bezig, maar er zijn er een hoop die van dag tot dag leven om zo het eigen wereldbeeld in stand te houden dat het wel meevalt. Europa moet op slot, want open grenzen kunnen we gewoon niet aan met zoveel licht-ontvlambare pleuriszooi om ons heen. Het is bizar hor spastisch de EU omgaat met open grenzen en vervolgens totaal niet om kan gaan met migratie. Of juist wel omdat er naar een bepaalde uitkomst wordt gewerkt. Maar dàt is allemaal complot spiel en de migratie terreur is nu eenmaal "onoverkomelijk" en moet maar "geaccepteerd" worden. Wanneer stuurt die gek uit Ankera de volgende 10 duizenden? En daarna? En daarna? En daarna? En de EU maar betalen en betalen en betalen. En Rutte mag lachen en lachen, en half Nederland is het morgen alweer vergeten wat er aan die grenzen gebeurt want het is allemaal zo ver weg. En het moet wel leuk blijven, kom vooral niet boven het maaiveld uit want ander Wilders in de kaart spelen. En Erdo blijft ze sturen en sturen en sturen maar patriotisme is slecht en gevaarlijk dus accepteren maar. Erdo stuurt ze wel, gewoon geld in die put blijven smijten.

Acar_ketimun | 01-03-20 | 13:37

Gewoon alles buitenhouden. Je moet je niet emotioneel laten chanteren door de MSM met jacht op die paar verdwaalde zielige vrouwen en kinderen. Als vrouwen in het midden-oosten een camera zien gaan ze jammeren, zie de Gazastrook.

5611 | 01-03-20 | 14:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Geen ongecontroleerde migratie toestaan, want anders gaan we kapot. We moeten achter een hek, met afgrijzen, toekijken hoe grote delen van Afrika en Azië helemaal kapot gaan: oorlogen, burgeroorlogen, voedseltekort, watertekort, energietekort, ziekte, armoede. Het zal alleen maar erger en erger worden, vooral omdat de bevolking er maar blijft groeien en groeien. We moeten denken aan ons eigen belang en zelfs aan ons lijfsbehoud.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 13:08 | 2

Ja, dat is wat common sense zegt.
Maar die is in de praktijk klaarblijkelijk niet opgewassen tegen politieke correctheid.
Sinds 1922.

jemagookniksmeer | 01-03-20 | 13:15

Als een gelukzoeker hierheen komt omdat hij voor zijn gezin een betere toekomst wenst, is hem dat een goed recht zo wordt ons voorgehouden (wereld van iedereen enzo). Als een oorspronkelijke Nederlander de veiligheid van zijn eigen familie verkiest boven die van een vreemd gezin is hij een racist. Hoe zit dat nu?

2tribes | 01-03-20 | 14:27

Het lijkt wel of je op de markt loopt in Amsterdam-West!

King of the Oneliner | 01-03-20 | 13:07 | 3

Welke markt is dat dan ? Ten Katemarkt is uitgestorven.

oldandwise | 01-03-20 | 13:13

@oldandwise | 01-03-20 | 13:13: De vleermuizenmarkt waar de geitensoep geserveerd wordt en de portiekluchtjes rondwalmen.

Frau Merkel | 01-03-20 | 13:24

@Frau Merkel | 01-03-20 | 13:24: ahja. De vleermuis of slang of pangolin die op een vismarkt naast een biowapen lab werd verkocht is de bron. Winnie the Po heeft dat vannacht verteld in een visioen waarin ook nog gesproken werd over een grot, een duif en een spin. Ik heb gisteravond nogal gezopen, dan ga je gek dromen.

Acar_ketimun | 01-03-20 | 16:26

Tegenhouden gaat waarschijnlijk niet lukken. Wat gaan we met die gasten doen?
Terug over de grens zetten door hetzelfde gat in het prikkeldraad waardoor ze gekomen zijn? Gaat niet lukken zonder fors geweld te gebruiken. Wat dan? Rutte?
Gewoon weer toelaten? Belastingen weer omhoog voor de werkenede NL-er die overal voor mag betalen? Er is hier geen werk voor die gasten en als ze wel een baan krijgen gaat dat ten koste van een Europeaan. Hoe lang denkt Rutte met zijn kliek dat de NL-er dit nog gaat pikken. Rutte kom met een oplossing anders stemt iedereen straks PVV of FVD.

johnelec | 01-03-20 | 13:07 | 8

@ratelaar | 01-03-20 | 13:32:
Vlgs mij wordt bij een faillissement doorgaans geen geweld gebruikt, oorlog heet zoiets toch?

2tribes | 01-03-20 | 14:34

@petersteenkamp | 01-03-20 | 13:41: Wat Peter zegt: nul faciliteiten bieden. Sprinkhanen gaan ook alleen naar gebieden waar iets kaal te vreten is.

5611 | 01-03-20 | 14:51

@5611 | 01-03-20 | 14:51: Nul faciliteiten èn illegaliteit strafbaar stellen. Een Afrikaan zwerft immers liever in het rijke West Europa waar veel te stelen valt, dan zwerven in eigen land. En bij strafbaar stellen dan niet met een lullig 'gebiedsverbodje', zoals de burgermeesters in oorlogstijd heden ten dage doen, maar echt ferme straffen. Betrapt op illegaliteit? Gelijk een maandje in het werkkamp. Pas dan blijven ze weg.

Grachus | 01-03-20 | 17:35
▼ 5 antwoorden verborgen

In het nieuws hoor je dat er veel vluchtelingen met kleine kinderen een koude nacht tegemoet gaan. Op deze beelden zijn weinig kleine kinderen te zien.

simpel_vruchtje | 01-03-20 | 13:07 | 1

Oom Erdo heeft de deuren van zijn gevangenissen opengezet. Wat er komt, is wat hij niet wil hebben. De vrouwtjes houdt hij, want wat is een sultan zonder harem?

Guido | 01-03-20 | 13:15

Die hele Turkije deal werkt volgens mij maar half........ de Griekse eilanden stromen al maanden weer vol en wordt er, zoals er was afgesproken, eentje terug gestuurd richting Turkije?

Het antwoord is natuurlijk "NEE"!

Fatwabuster | 01-03-20 | 13:06

Recent is er een uitspraak van het HvJ geweest dat als migranten in een groep illegaal een land betreden, zij zonder asielaanvraag gedeporteerd mogen worden.

Gazelle | 01-03-20 | 13:06 | 2

Oh?

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:18

Handhaving is hier het grootste struikelblok en zolang de terminologie "zielig" en "arme moslims" en "moet van Brussel" tot officieuze rechtsartikelen zijn verklaard is het dweilen met de kraan open.

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 13:58

Een regelrechte belegering, iets anders valt er niet van te maken.

Conan de Rabarber | 01-03-20 | 13:05 | 1

Wat Erdogan vooral nu laat vertrekken is de pus uit de wond dat Syria heet.

litebyte | 01-03-20 | 13:30

Laat de EU maar 6 miljard aan de PKK overmaken dan zijn we zo van Erdolf af.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 13:04 | 2

inderdaad!

pigadaki | 01-03-20 | 13:06

#TeamAssad

Frau Merkel | 01-03-20 | 13:25

"De Grieken houden de deur vooralsnog op slot met prikkeldraad en traangas"

Prikkeldraad....... pfff. Je moet eindelijk eens van die stevige, permanente hekken neerzetten zoals Hongarije dat heeft gedaan op hun stukje buitengrens. Die krijgen die klaplopers niet zo snel omver of een gat in geknipt. Bovendien kun je ze dan veel makkelijker met traangas wegjagen.

Dr_Johnson | 01-03-20 | 13:04

Erdogan heeft nu het startschot gegeven voor de al in Europa woonachtige moslims: de tijd van Allahu akbar is daar! 'Democratie is als een rijdende trein; je stapt uit als je op de bestemming bent aangekomen' (citaat Erdogan). Maar ja als je eigen suffe 'lijders aan onbewust zijn' in de overtuiging verkeren dat het leven gaat over goed zijn over de rug van anderen dan kun je het als gewone burger schudden. Gooi Brussel de straat op!!!

pigadaki | 01-03-20 | 13:04 | 1

Nou ja, je hoopt van niet, maar als het toch gaat klappen dan liever zsm. Over 20 jaar zijn er 4x zoveel van e, als het geen 6x zoveel is en dan wordt het een moeilijker verhaal.

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 13:56

Zojuist mijn zorgen gedeeld en volle steun uitgesproken aan
@PrimeministerGR
vanwege de situatie aan de Grieks-Turkse grens. Afspraken uit de EU-Turkije Verklaring dienen volledig te worden nageleefd.
Geen cent naar de Grieken?

Rest In Privacy | 01-03-20 | 13:04 | 1

Ja ferme taal wel van onze MP, benieuwd hoe Erdo gaat reageren.

2tribes | 01-03-20 | 14:36

Vangt Turkeije niet al heel lang heel veel Syriers op? Paar miljoen ofzo?

ikbenerweer! | 01-03-20 | 13:03 | 5

@Alexander des Burgus | 01-03-20 | 13:39:
Waarom moet de EU daaraan bijdragen?

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:43

@Alexander des Burgus | 01-03-20 | 13:39: mijn grote vraag is wat die 4 miljoen hier komen doen.

Jos Tiebent | 01-03-20 | 14:04
▼ 2 antwoorden verborgen

We hebben binnenkort erg veel lijkkist dragers nodig.
Dus... wees welkom, welkom in jouw land!

Kaas de Vies | 01-03-20 | 13:02

We hebben werkelijk zeeën van tijd gehad om de Europese grenzen dicht te gooien en een oplossing voor de migranten crisis te verzinnen, maar het niet gehinderd door kennis van zaken bedenken van klimaatplannen had prioriteit.
Nu komt meneer snormans en zegt "ik waardeer het altijd zeer als anderen doen wat ik zeg". En meneer snormans gaat dit op zijn Turkse sloffen met krul en al winnen. Niet omdat meneer snormans briljant is, maar omdat meneer snormans wel heeft nagedacht over wat hij wil.

Blauwpetje | 01-03-20 | 13:02

Ik vertrouw Erdogan nog steeds.
Laten we weer 6 miljard overmaken.

Kaas de Vies | 01-03-20 | 13:01 | 3

Na jaren en tientallen Turkse doden ziet hij dat Assad stukje bij beetje Syria weer geheel terugkrijgt. Aan het lijntje gehouden door de EU, uitgespeeld door Rusland.

Idlib is de laatste 9 jaar eigenlijk al een turkse satelliet staat met vele tienduizenden aan Turkije gelinieerde relifascisten die er de dienst uitmaken ... uitmaakten. Via Idlib kwam het gros aan westerse (militaire) hulp binnen zoals anti-tank raketsystemen en Rutte Toyota's.

Er schijnen duizenden van deze relifascsitische oud-strijders nu richting EU te trekken. Tukrije wil niet met deze relifascisten blijven zitten in Turkije nu Idlib aan het vallen is dus laat ie ze vertrekken naar de EU.

En de EU gedraagt zich zoals altijd het zelfde. Laf, incompetent en geopolitiek gezien het lachertje van de wereld. Dit laat exact zien wat de EU is een papieren tijger.

litebyte | 01-03-20 | 13:23

@litebyte | 01-03-20 | 13:23: Idlib gaat niet vallen, zeker omdat Turkije even door de Russen aan herinnerd werd dat zij vinden dat de provincie Hayat ook van Syrië is. sputniknews.com/middleeast/2020022910... De Turken hebben daarop hardhandig gereageerd door drie journalisten eerst te bedreigen en daarna te arresteren toen ze gingen klagen. www.rt.com/news/482050-sputnik-turkey... Ook houden ze daad aan het woord en zijn ze een offensief gestart. Ik volg deze livekaart van LiveUAmap een tijdje en sinds die aanval van de Russische luchtmacht waarin 30 Turkse soldaten gedood werden zijn de remmen los gegaan en zijn ze een offensief begonnen voornamelijk tegen de troepen van Assad, maar ook is er een aanval geopend op Latakia, waar de Russische marinebasis voor de Middellandse Zee ligt. www.dailysabah.com/politics/turkey-hi...

Alexander des Burgus | 01-03-20 | 14:02

@Alexander des Burgus | 01-03-20 | 14:02: Het is iedereen bekend waar de Turkse grens ligt.

MaarFeitelijk | 01-03-20 | 14:20

"Ach, wat maakt die paar extra mensen nou uit. Er is toch plek zat en we zijn hardstikke rijk in NL." Aldus mijn grachtengordeltante zonder grachtenpand maar woonachtig in een andere blanke safehaven.

_pacman_ | 01-03-20 | 13:01

Ineenstorting EU bedoel je, niet Europa.

Baski | 01-03-20 | 13:01 | 1

Ik vrees dat beide waar is. Waarbij de ineenstorting van de EU niet snel genoeg kan gaan maar Europa is ook doomed.

_pacman_ | 01-03-20 | 13:03

Die foto. Het lijkt wel een scene uit the Walking Dead!

Eduardo- | 01-03-20 | 13:01

Draai de geldkraan maar dicht.

Rest In Privacy | 01-03-20 | 13:01

Waar is Frontex?

Gazelle | 01-03-20 | 13:01 | 2

Mensen aan het overbrengen van Libië naar Italië.

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:42

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:42: wel naar Lombardije dan...?

Jos Tiebent | 01-03-20 | 14:02

Islam is het narcistische broertje van de 'grote' godsdiensten; ALLES is gebaseerd op leugen en onbewuste wilskrachten.

pigadaki | 01-03-20 | 13:00 | 3

Ik zeg net, toen ik naar de winkel ging, alweer duizenden narcisten in bloei. Mooi man.

Leptob | 01-03-20 | 13:03

Dit heeft met Erdolf te maken die voelt zich nu zowel genaaid door zowel Rusland als de EU. Het enige wat hij kan doen om de gebieden in Syria te behouden (voor aan turkije gelinieerde relitards) is de strijd aan te gaan met het regime en dus Rusland. Dat kan hij nooit zonder de NATO inzet voor elkaar krijgen.

Hij gooit nu de grenzen open om de EU (dus NATO) onder druk te zetten.
Wat de EU kan doen is onmiddelijk alle extra EU-subsidies aan Turkije stopzetten omdat ze zich niet houden aan de afspraken.
Wat de EU kan doen is onmiddelijk alle inreis visa voor Turken intrekken
Wat de EU kan doen is alle Turkse belangen in de EU bevriezen en strenge handelssancties opleggen, net zoals met andere dictatoriale regiems gebeurd.

Helaas heeft de EU een hoog hypocriet, laf en achterbaks 'Han ten Broeke' gehalte En zal het niets doen. Rutte zal aangeven dat hij bezorgt is en de zaak nauwlettend in de gaten houden en aangeven dat Nederland vanuit de EU extra maatregelen zal vragen.

litebyte | 01-03-20 | 13:11

En wat heeft Geert Wilders weer gelijk gehad.
En die Rutte nu weer huichelen!

SpicyMchaggis | 01-03-20 | 13:00

Turkije denkt hiermee de eu aan zijn kant te krijgen in Syrië (gaat waarschijnlijk nog lukken ook) maar de oplossing is vrij simpel ze kregen betaald voor opvang vluchtelingen dan nu direct alle bankverkeer naar Turkije blokkeren betalingsverkeer vanuit Turkije opvangen en gebruiken voor deze vluchtelingen, vluchten van en naar Turkije verbieden, scheepvaart opvangen en retour sturen, kijken hoe vlug die erdogeit weg is

Idiot456 | 01-03-20 | 13:00 | 2

Dat gaat helemaal niet lukken. De EU heeft niets in de melk te brokkelen in Syrië/Idlib. NATO gaat ook niet beginnen aan zo'n zelf gestarte expeditie. Syrië wil gewoon zijn grondgebied vrij maken terroristen en ook van Turken.

MaarFeitelijk | 01-03-20 | 14:19

De oplossing is ook niet zo moeilijk, behalve als je EU heet. Dan kun je niets, helemaal niets, behalve de eigen bevolking treiteren dan.

5611 | 01-03-20 | 16:32

Het is nog een wonder dat er bij dit soort aanvallen en grensbedreigingen niet geschoten wordt. Kom daar in niet-Westerse landen eens om.

MaarFeitelijk | 01-03-20 | 12:57 | 3

Wij zijn beschaafd. En daarnaast, Erdolf brengt deze mensen in deze situatie, dat doen zij niet zelf. Kijk, het is tuig wat ikn hier ook niet moet, laat dat duidelijk zijn maar Erdolf is de kwade genius in deze. Wat ik eergisteren al schreef, het beste voor Turkije zelf zou zijn als er onder hun een Von Stauffenbergje bevindt. Onder Erdolf zie ik dat land namelijk een volgend Irak, Afghanistan of Syrie worden, alleen nog wat heftiger want Turken zijn van nature nog een stukje agressiever dan voornoemde volken.

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 13:49

@Graaisnaaiert | 01-03-20 | 13:49: Hoezo doen die mensen dat niet zelf? Volgens mij zijn ze geheel uit vrije wil naar de grens gegaan, op jacht naar de beloofde eeuwige outkierung.

5611 | 01-03-20 | 16:34

@5611 | 01-03-20 | 16:34:
Erdolf heeft ze met bussen daar gedropt en ongetwijfeld wijsgemaakt dat ze naar de EU konden. Nou ja, dan weet je, dan gaat het mis als het grensje toch dicht blijft. Het blijven tenlsotte mannen in de wwerbare leeftijd die afkomstig uit een alfacultuur zijn, dus dan is 1 + 1 ook hier 2.

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 17:27

Ik blijf het toch een vreemd dingetje vinden dat de Westerse Wereld probeert om hun vijanden, een stel dictators, te paaien.
De VS vocht 60 jaar geleden een oorlog uit tegen het communisme, en nu is het hun grootste klant.

Zogenaamd de bek vol over vrijheid, democratie, normen en waarden, maar wanneer een slavendrijver met goedkope kraaltjes aan komt zetten staat iedereen braaf in het gelid.

Dauthi | 01-03-20 | 12:57 | 3

Beste argument om landen plat te gooien,en uiteindelijk verliezen ze ook nog die kneuzen.
Als de kassa naar rinkelt.

Roger-Rabbit | 01-03-20 | 13:00

USA vocht helemaal niet. Het is een mythe. Europa heeft stand gehouden en moet nu al 19 jaar de helpende hand bieden in een niet te winnen oorlog in Afghanistan.

MaarFeitelijk | 01-03-20 | 13:02

Niet vreemd, het gaat om macht en geld. En geld is het kwaad van de wereld, dus welke vrijheid, democratie, normen en waarden? Ook wij leven in een dictatuur. Een geld- en machtgedreven geestelijke dictatuur welteverstaan: de religie der democratie.

Mensdier | 01-03-20 | 13:04

Erdogan heeft goed naar Khadaffi geluisterd... Zoveel is zeker.

Toetsenbordcomplex | 01-03-20 | 12:56 | 4

@Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:15: Uiteindelijk wel. Hij gaat zijn laatste dagen niet in vrede slijten.

Frau Merkel | 01-03-20 | 13:28

Dit doe je als dictator niet als je thuis zo stevig in het zadel zit. Ik noem dit paniekerig in het rond slaan, want Libye, Syrie/Rusland en de EU tegen je in het harnas jagen, zelfs Adolf liep niet zo hard van stapel. Enfin, hopen dat hij zijn Turkse Erdostemmers snel terugroept om het vaderland te verdedigen, knapt het hier ook weer een beetje van op.

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 13:44

@Frau Merkel | 01-03-20 | 13:28: Hoe ironisch dan ook dat hij diegene moet zijn die tegen Khadaffi-opvolger Haftar aan het strijden is. Alsof hij wat te compenseren heeft.

Alexander des Burgus | 01-03-20 | 14:18
▼ 1 antwoord verborgen

Afschaffen dubbel paspoort om plaats te maken voor nieuwe migranten vanuit Syrië. Ga ervan uit dat al die erdo-turken maar al te graag terug gaan naar hun grote leider.

zeertegendradig | 01-03-20 | 12:56

Ineenstorting van de EU dan wél....
Europa blijft nog wel even bestaan.

Toetsenbordcomplex | 01-03-20 | 12:56 | 2

Ah, je was me vóór

Baski | 01-03-20 | 13:03

Nee hoor want de oplossing is altijd meer EU.

2tribes | 01-03-20 | 14:48

Maar is er ook een onderste steen met inlegvelletje

rein9576 | 01-03-20 | 12:55 | 1

Die steen ligt midden op het geitenpaadje. Naast het vaasje.

5611 | 01-03-20 | 16:36

Helemaal klaar met Turkije nu.

Ivoren Toren | 01-03-20 | 12:54 | 2

Dat zal ze leren.

jemagookniksmeer | 01-03-20 | 13:08

Nu pas?

Is dit nog nieuws? | 01-03-20 | 13:15

Rutte zal gewoon tekenen bij het kruisje. Net zoals die gesprekken over de toedracht aan de EU ook gewoon een act voor de buhne is.

lachenjoh | 01-03-20 | 12:54
-weggejorist-
darmflora | 01-03-20 | 12:54

Het zijn niet allemaal echte apothekers, meneer Stift.

RickTheDick | 01-03-20 | 12:54 | 2

Ne, er zitten ook raketgeleerden tussen. Qassamraketgeleerden weliswaar, maar toch. Het begin is er...

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 13:41

Hansje stak een dag lang zijn vinger in de dijk. Erdogan al een paar jaar (al dan niet betaald). Wie is hier nou de held?

Leptob | 01-03-20 | 12:53 | 3

Erdogan had zich niet met de oorlog moeten bemoeien. Idlib is Syrisch en niet Turks. Dan was het al jaren klaar geweest en waren ook de vluchtelingen uit Turkije al lang teruggekeerd. Ook uit EU had men dan ook al lang kunnen terugkeren. Velen willen hier helemaal niet blijven. Die hebben land of huizen.

MaarFeitelijk | 01-03-20 | 13:00

Hansje Brinker is een verzonnen schertsfiguur om Amerikaans toerisme te stimuleren. Erdogeit is een real life schertsfiguur die zijn eigen toeristische sector om zeep helpt. Ik weet wel wie de held is in deze.

Acar_ketimun | 01-03-20 | 16:20

En Rutte reageerde uiteraard geschokt...

aardv@rk | 01-03-20 | 12:53 | 5

Rutte maakt eind 2021 plaats voor Kaag. De laatste is acceptabel voor zowel moslims als domme kartelstemmers en die zijn in dit land nog steeds ruim in de meerderheid. Ga alvast wat Jiziya op een niet-rentegevende halalspaarrekening zetten als levensverzekering...

Graaisnaaiert | 01-03-20 | 13:40

@Leptob | 01-03-20 | 13:08: De Grieken hulp aanbieden bij het met hand en tand verdedigen tegen deze invasiers.

5611 | 01-03-20 | 16:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar WIJ moeten ons aan de afspraken houden tussen EU en Turkije, aldus onze begaafde VVD-leider.

Wanneer beginnen Westerse leiders nu te snappen dat met (godsdienst)waanzinnigen niet te onderhandelen valt.

kapotte_stofzuiger | 01-03-20 | 12:52 | 2

Don't negociate with muslims!

WhiteShark | 01-03-20 | 12:55

Dont stick your dick in a crazy muslim. Ofzo.

Pedronegro | 01-03-20 | 14:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen