achtergrond

Geenstijl

Lilian Marijnissen doet stoer over KOZP-gekkies

"Bij carnaval mag alles en iedereen op de hak worden genomen"

Die van de Kick Out Zwarte Piet Gestapo (KOZPG) gaan tijdens carnaval verkleed als sinaasappel en dan persen ze hun laatste restje levensvreugde uit over Eindhoven, Tilburg, Breda en een paar andere plekken. Het 'schandpalen' van kindertjes is zo kleinzerig, triest en ronduit asociaal dat ze nu half Nederland tegen zich in het harnas hebben gejaagd - en de andere helft negeert die ziekelijk racistische aandachtsjunks gewoon helemaal de moeder. Enfin, nu heeft Lilian Marijnissen (Groep Oss) ineens een grote bek. "Bij carnaval mag alles en iedereen op de hak worden genomen."

Weet je waar dat vroeger ook kon Lilian? In Nederland. Kon je kind gewoon cowboytje spelen zonder op de foto te worden gezet door een stel geesteszieke dwaallichten, kon je naar een kinderfeest kijken zonder dat je door de ME-stellingen door hoefde te laveren, kon je de cabaretvoorstelling van een transgender op de hak nemen zonder daarbij het verplichte woord 'dapper' in de mond te hoeven nemen en kon je nog grapjes maken over de profeet zonder op de Linnaeusstraat te eindigen met een mes tussen je ribben - al hebben de pleitbezorgers van de Religie van de Humor al wel langer moeite met 'op de hak genomen worden'.

Alles en iedereen op de hak nemen, het kan en mag ALLANG niet meer. Je riskeert in het hoekje 'vieze racisten' gedrukt te worden en in sommige gevallen speel je zelfs met je leven. Alleen al door te schrijven dat 'alles en iedereen op de hak genomen mag worden' zonder zelf ook maar iets op de hak te nemen heeft Marijnissen een blik gekken losgetrokken (dit soort knakkers) die roepen dat Marijnissen een Rost van Tonningen 2.0 is. The irony is strong. Het kan niet meer in Nederland, het kan niet meer tijdens carnaval. Een radio-dj moet diep door het stof om een carnavalsnummer 'Voorkomen is beter dan Chinezen'. Afropruik kan niet meer. Mexicaanse sombrero mag niet meer. Joden persifleren mag niet meer. Indiaantje is niet meer van deze tijd. Er zijn en worden uitzonderingsposities gecreëerd en ze worden gretig ingenomen. Verdomme, over een tijdje mogen we alleen nog maar als SP'er, blowend, met een anarchist spijkerjack en een ongewassen krakerskop naar punkrock luisteren.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.