Nee AD. Dit eten we NIET vandaag
Gatverdamme
Iedereen maar klagen over die hoofdredactionele treinrampen van Hansie Nijenhuis, of die monkelende tv-stukjes van Angela '1000 euro' de Jong. Maar die kookredactie van het Algemeen Dagblad kan er ook wat van. Alhierboven de dagelijkse kost van gisteren en vandaag. Christus te paard wat een deug-gedreven smerigheid. Flikker op met je 'vegan traybake'. Sterf 'slanke quiche' sterf. Het is tijd voor een culinair Ethisch Reveil en een algehele rehabilitatie voor ons geliefde AVG met jus. We hebben krachtvoer nodig, want de dijken moeten twee meter hoger. Make gehaktballen great again! Uw favo Hollandsche Pot gaarne in de comments. Dank u.
Reaguursels
InloggenGisteren gemaakt:
Hele pan vol gehaktballetjes met champignons in Oosterse saus.
(hier eten we met zijn tweeën 3 dagen van)
- Anderhalf pond kalfs- of rundergehakt van de slager;
- 2 Bakjes champignons;
- 4 Beschuiten;
- 1 Ei;
- Zout;
- Peper;
- Paprikapoeder;
- Tijm;
- Rozemarijn;
- Snufje foelie;
- Wat bloem;
- Maizena;
- Scheut vloeibare Croma (of plakje roomboter of scheut zonnebloem-olie);
- Oestersaus;
- Zoete ketjap;
- Worchester saus.
Wrijf of stamp de beschuiten tot een soort paneermeel is ontstaan.
Meng het gehakt met de fijngestampte of fijngewreven beschuiten, het ei, het zout, de peper, de foelie, de tijm, de rozemarijn en een scheut Worchester saus.
Het geheel goed doorkneden.
Rol van het gehaktmengsel kleine balletjes die iets kleiner zijn dan een pingpong-balletje.
Strooi op een werkblad een dun laagje bloem, gemengd met wat paprikapoeder.
Rol de balletjes stuk voor stuk daar doorheen tot ze volledig bedekt zijn.
Doe de Croma, de roomboter of de zonnebloem-olie in bij voorkeur een wok-pan. Zo'n klassieke zwarte of oranje braadpan is ook goed.
Verhit de Croma, de olie of de boter en bak de gehaktballetjes, onder regelmatig keren en omroeren, op een redelijk hoog vuur mooi donkerbruin.
Haal de balletjes met een geperforeerde spatel (bakspaan) uit de pan, zodat het bakvet erin achterblijft. Bak vervolgens daarin de champignons goudbruin terwijl u ze bestrooit met wat paprikapoeder en eventueel een snufje zout.
Bak de champignons niet te lang (een paar minuten) zodat ze nog wat 'bite' hebben.
Voeg dan de gehaktballetjes weer toe, en blus het geheel af met een flinke scheut oestersaus en wat zoete ketjap (naar smaak).
Draai het gas (het gas, ja) onder de pan klein.
Voeg een dessertlepel Maizena toe aan een glas warm water en meng dat goed. Voeg dat mengsel (in de volksmond 'Dikke Willem' geheten) toe aan de inhoud van de pan, even goed doorroeren en het geheel een minuut of 5 laten sudderen op klein vuur, bij voorkeur met een deksel op de pan.
Serveren met witte rijst of vastkokende aardappeltjes, en garneren met een kwakje rode kool met appeltjes uit een potje van Hak, en een toef appelcompote, ook uit een potje, maar NIET van Hak, want sindsdien ze daar de suiker uit de appelcompote hebben verbannen na het langdurige gedram van de gezondheidsmaffia, is die niet meer te vreten. Maar een potje appelcompote van Albert Heijn is een goed alternatief.
Eet smakelijk!
Ik zou best willen aanschuiven. Dat klinkt heerlijk.
Prima basis gerecht, alleen sommige mensen zijn allergisch voor paddenstoelen en ook mijn vrouw kan het niet eten zoals ik spruitjes kotsvoer vind....
(trauma van vroeger)
Ik had er altijd iets fris bij gegeten zoals ijsbergsla, komkommer wat cocktail tomaatjes met een dressing van balsamico plus zachte mosterd en honing. Of een dressing van dikke milde yoghurt met wat mayo, slasaus en eventueel zoete hete chili saus van go tan.... Ook lekker met rauwe lof..... Je moet tikkeltje zware smaak altijd verluchtigen met fris.... Drink er een mild frisse wijn bij.... rood dan wel wit en licht gekoeld
Wij drinken elke dag rode wijn. Niet vergeten: Mooi vlees met Laurier combineert prachtig met merlot druif (st Emilion of ander Frans) plus rozemarijn en thijm.....
Zonder vlees geen goede maaltijd....!
Ik zag het al langskomen. Gerecht zou misschien wel kunnen... Maar driea aardappels en drie paddenstoelen plus wat kruiden als avondmaaltijd voor 2 personen?
Het AD heeft wel vaker heel rare lunch-frutsels bedoeld als een soort avondeten.
Ik smul er van zullen we maar zeggen...
Ik ben begonnen met 3x per dag vlees te eten. Omdat ik het lekker vind, de slagers een warmail hart toedraag en een hekel heb aan het opgelegd krijgen dat we minder vlees moeten eten.
Gewoon een bakkie nummer 23 van de chinees
Dat van die pesto snap ik nog, zelfgemaakt natuurlijk, maar waarom je minstens het dubbele zou betalen voor extra grote kastanjechampignons om die vervolgens in reepjes te snijden dat is dan weer echt zoiets voor millennials die niet weten aan welke kant ze een mes vast moeten houden.
Bloedbalkenbrij uit Limburg met Bockbier en een gegrilde kippenpoot met Chardonnay tot nu toe, dadelijk verder zien. Gewurztraminer ligt koud, dus waarschijnlijk iets met gerookt spek en zuurkool...
Oh, soort van FB maar dan maar dan zonder plaatjes.
Wat die soja-knagers niet beseffen is dat zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de ontbossing. Bossen worden geruimd om soja te verbouwen. Lekker deugen!
90% van de geproduceerde soja wordt gegeven aan de dieren om vlees te produceren. Als je de ontbossing tegen wilt gaan, kan gij ook gewoon meer plantjes eten.
Wordt voor 35 procent verbouwd voor menselijk gebruik, voor de rest voor veevoer
Het is godvergeven niet te geloven. We hebben bijna 19 miljoen inwoners waarvan er 850.000 (5%) af en toe geen vlees eet en 121.000 notoire niet vlees eters.minder dan verdomme 1% van onze bevolking en organisaties als Hema, zelfs unox en het doodgebloede restaurant van V&D doen er alles aan om ons bagger te verkopen. Vegan worsten die niet te vreten zijn en vleesfabrieken waarin geïnvesteerd wordt, waarom, voor die 1% klimaatdebielen?
Ik behoor tot de 5% omdat ik geen behoefte heb om elke dag vlees te eten en niet omdat ik de wereld wil redden. Van de meeste semi-vegetariërs heb je denk ik ook geen last. Vooral omdat wij niet de behoefte hebben om elke situatie aan te grijpen om dit te delen of anderen op te leggen. Laat mensen lekker veel, weinig of geen vlees eten maar hou dat voor jezelf.
Ik denk dat je agressief wordt van al die kiloknallers gemarineerd met anabolen, zwartwitje. Het gros van dat nepvlees is prima in vergelijking met de vleesmeuk die het vervangt. Beetje curry erop en je proeft het verschil niet tussen een vegaworst en een kippenkutworst. Als je kwaliteit gaat kopen, wordt het anders. Maar dat doen er maar weinig.
@beldewouten | 10-01-20 | 22:03: vind die vegan figuren anders altijd behoorlijk opgefokt op alles reageren
Bamihap met joppiesaus, sitostick met curry, kut met peren
Hier een biefstuk van een pond, met een gehaktsaus er over heen. Toetje; een bratwurst met een kopje vette sju.
Moussaka (de Griekse variant)
Stoofpotje met frieten
U bedoelt een "friet zuurvlees"? Dat heerlijke gerecht oet Limburg? In België bekend onder de naam "Frieten met stoofvlees"? Mjammmm!!
Graag Chili con carne (rundergehakt) en de bonen wat zachter doorgaren zodat je met je lepel flinke happen kunt nemen en flink wat pepertjes erin en dan met een frisse salade en goede rode wijn.
We zijn allemaal gemaakt om vlees te eten, en dat kun je niet veranderen.
Aan alle veganisten : laat mij met rust, u heeft een psychose. Dat is ook passend voor alle klimaatmafketels. En fans van specifieke oude boeken, zowel met als zonder voorhuid.
O, is dat ook weer iets waar ik op tegen moet zijn: veganisme?
En vaginisme.
En uiteraard is een veganistisch dieet veel schadelijker voor het milieu dan een normaal dieet met vleesch. Maar dat had je al kunnen raden, alles wat de extreemlinksen doen blijkt uiteindelijk het tegenovergestelde van het doel te bereiken.
Lokaal eten is het meest milieubewust. Helaas gaat dat lijnrecht in tegen het Globalistische Geloof van progressief Nederland. Gelukkig heeft de mens amper invloed op het klimaat, dus daar komen ze goed mee weg.
Beste vegetarische medereaguurders, ik heb een vraagje aan jullie. De mens is:
A) Herbivoor
B) Carnivoor
C) Omnivoor
A
C. We eten net als de Chinees alles. Van vlees, vis, en gevogelte. Eigenlijk alles met poten, behalve tafels en stoelen en alles wat vliegt, behalve vliegtuigen.
Vlees
Zuurkool met vette jus
Soep vooraf, ja dat is mijn menu
Kaantjes met bruine bonen
Flink veel ei, niet van dat gewone
Blokken kaas met mayonaise
Warme friet en ook saucijzen
Sperziebonen uit het vet
Pap van brood, zo is het maar net
Arme kip, zo van het spit
Flink veel aardappelen waar een korstje aan zit
Een lekker prakje met een kuiltje jus
Garstig spek, dat is wat ik lus
Gebakken milt versierd met een sprotje
Zure bommen uit een potje
Ossetong in hete brij
Gegarneerd met dampende prei
Zwanehals gevuld met druiven
Paardehoef om af te kluiven
Wat dacht u van een pudding met bessesap
En als toetje garnalenpap
Slappe thee en vruchtenijsjes
Lendelappen met vele radijsjes
Gebraden haan in druipend vet
Koffie toe en dan naar bed
Hutspot met warme croquetten
En een doekje om de mond te betten
Oude kaas in vele talen
Oude vis kan veel verhalen
Rode wijn en pruimedanten
Zeer veel drank en ook fazanten
Tonnen bier en stapels brood
Harde worst vol kokosnoot
Pittig sausje van weleer
Ach wat wil een mens nog meer
Kastanjes op de geitebrij
Gé, dat heb je weer heerlijk ontdooid
Nieuwe aardappels, niet geschild maar geschraapt (nieuwe aardappels nooit schillen!), verse tuinbonen en een lekkere speklap mét zwoerd (zonder is voor bejaarden zonder gebit en kinderen onder de 2). Marne Groninger Mosterd mosterd erbij, geen jus, maar het vet van de speklappen op de aardappels...
Die tuinbonen mag je houden. De rest kan ermee door.
Of: nieuwe aardappels goed schoon borstelen en met dunne schil en al in zeer ruim zout koken. En ongeschild consumeren. Bij een wat dikkere schil: poffen of a a hasselback. Voor de goede orde, de belangrijkste voedingsstoffen zitten pal onder de schil. Oudere aardappelen kunnen ook in de schil gekookt, maar zijn soms niet makkelijk schoon te krijgen van aarde. Verder "pellen" en lekkere dingen mee doen: salade, puree of opbakken/frituren. En dan zie ik ongetwijfeld het nodige aan bereidingswijzen over het hoofd. Aardappelpasta, die Mexicaanse (of was het nou Spaanse) aardappelflensjes, aardappelsoep!
Prachtgroente! Tegenwoordig ernstig ondergewaardeerd, want de voedselindustrie en zo.
Die quiche kan best lekker zijn.
Combinatie boerenkool en spinazie. Was er niet opgekomen. Daar wil ik geeneens opkomen.
niet eens
Veganisme = totaal onnatuurlijk = ondervoeding = schandalig om te promoten
Nu met werkende link >>>
Zie hier hoe het vegan influencers, vaak met honderduizenden volgers, vergaat binnen een paar jaar: www.youtube.com/watch?v=MxAqytqLMtY
Het is inderdaad geen toeval dat al die veganisten er zo slecht uit zien.
@Sir Hackalot | 10-01-20 | 17:06: En dat ze rare denkwijzen hebben door een vit B12 tekort
Ik had niks met veganisme en nu nog minder. Hield het filmpje 2 minuten vol.
Een kapsalonnetje. Met een halve liter Cola.
We gaan natuurlijk voor het klassieke draadjesvlees. Dat doet de smaakpapillen jubelen.
Vergeet daarbij niet de mosterd, hét onmisbare ingrediënt.
mosterd? Mierikswortelsaus bedoel je....
Als er 1 waadeloze reclame (advertorial) krant is in Nederland, dan is het AD het wel. www.apache.be/2016/03/17/hoe-de-persg...
Als je die uitgemergelde kop van Nijenhuis afzet tegen de culinaire hoogstandjes uit het AD word ineens een hoop duidelijk .
Rode kool met appel, hardkokers, vlees en jus, nondeju
Choucroute! Met echte aardappels, spek, klapstuk, worst,paprika, jus van roomboter met spekjes, oude kaas erover en even in de oven... mmmm favoriet in huize Magerder!
Nazi Göring mit Baby pfangang, Judenkuchenpudding. Oder vielleicht Pommes Krieg.
Hand granaat appel als toetje.
Lijkt me wel lekker, al ben ik geen fan van zo’n groententaart. Misschien dat mensen hier het nog niet weten, maar van ‘stoer’ eten krijg je geen grotere plasser in je broek. Tenzij je er geil van wordt, maar dan is het meer een fetish dan een uiting van onzekerheid.
Je moet verstandig eten en die schijf van vijf is nog steeds een goede leidraad.
@Kuifje-naar-Brussel | 10-01-20 | 15:02:
Tegenwoordig heb je ook die voedselpiramides. Die laten ook meteen zien waar je veel of liever iets minder van eet.
@letopuwzaak | 10-01-20 | 15:39: Na de introductie van de food pyramid in de VS (schijf van vijf hier) vlogen alle ziektegrafieken omhoog. Obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, hersenziektes, depressies, ADHD.... Ik vermoed dat ook achter de plantenrage de voedingsindustrie zit. Hand in hand met farma. Soilent green.
@Kuifje-naar-Brussel | 10-01-20 | 15:02: groenten,noten, fruit vlees,vis, zuivel en eieren. Vlees en vis moet je zo vers mogelijk kopen (goedkoper is toch vaak slechter). Eigenlijk is het best simpel. Afspoelen met water, koffie, thee, wijn, bier en /of whisky.
@Kuifje-naar-Brussel | 10-01-20 | 15:02: Daar gaat ie weer. Ik MOET hemelaal nix! Vanavond super-max-schnitzel voor de verandering. Zoeen die over je bordrand heen bungelt. Gewoon, omdat ik er zin in heb, weer eens wat anders et cetera.
@Gezonde_Roker | 10-01-20 | 16:22:
Ik ben heel benieuwd naar die data en hoe dat te interpreteren!
Want zoveel geks of hips staat er niet in de voedselpiramide.
Niet dat ik er zo naar leef, maar het klonk mij logisch in de oren. (Bijv een klein deel vlees, ipv je maaltijd=rood vlees en wij eten een prutje groenten erbij). Ook daarover zijn veel onderzoeken gepubliceerd, over landen die 2/3 van de maaltijd groenten nuttigen en de rest vlees 'erbij' ipv andersom.
Dus ik ben wel benieuwd naar een bron.
Afgezien van smaak.
Heeft dit wel genoeg calorieen om mij te voeden?
Getekend, man, 2meter en zwaar fysiek werk uitvoerend in den fabriek.
voor 5 minuten wel ja
Vrijdag... einde vd week dus uitgepuft. Na werk direct weekendboodschappen doen, thuis komen, alle boodschappen wegzetten en op de bank ploffen om er alleen nog af te komen om naar bed te gaan of om te pissen. Dat betekend een magnetron maaltijd opwarmen (pasta of iets chinees) tijdens boodschappen uitpakken en drank en chips op de salontafel zetten om echt zeker te zijn dat wanneer je met je maaltijd gaat zitten je voor de rest van de avond voorzien bent.
Jeuh weekend! Heulemaal noar de kleauten! Zeggen wij dan...
De parodie op vervlogen jonge jaren!
Walvisvlees.
Kaantjes met zout nog lekkerder.
Biefstuk van dikbil.
Kvin al die vegan types er sowieso allemaal ongezond uitzien... denk trouwens ook dat ze vrijwel allemaal links stemmen en pro moslim zijn.
Het schijnt dat als je veel Vegan eet je heel pessimistisch wordt, met name over het klimaat.
Er is een verband tussen veganistisch eten en psychische problemen. Dat is wetenschappelijk aangetoond maar of het eten de stoornis veroorzaakt of mensen met een psychische stoornis eerder kiezen voor veganistisch is niet bekend
@rode peper | 10-01-20 | 14:35:
Er is ook een duidelijke gelijkheidstrend tussen het IQ van de vegan-klimaat-pessimisten en de de gemiddelde schoenmaat op de kinderafdeling bij Zeeman. Beide zo rond de 30.
Twee spiegeleieren, twee behoorlijke lappen bacon, twee engelse ontbijt worstjes, een flinke lepel witte bonen in tomatensaus, meegebakken champignons en tomaat.
Als toetje twee sneden toast met echte boter en sinasappel marmelade en natuurlijk een flinke bel koffie met suiker en melk.
Dat is mijn ontbijt.
Watje. Niet eens Black Pudding. Dat is geen full english, maar een half continental. Echte ballers nemen overigens haggis als ontbijt.
@Acar_ketimun | 10-01-20 | 15:17:
Krijg dat goedje niet weg.
zullen er echt mensen zijn die blind de recept suggesties volgen? zijn er zoveel dat je dagelijks 342 maaltijden kan eten overigens
Ik kan dat niet. Heb et wel eens geprobeerd maar tijdens het koken denk je al snel van: hm, nee, daar moet meer van bij, dit is er ook wel lekker door, kan nog wel wat ... gebruiken etc. etc. + nog een beetje bij- en afkruiden totdat je denkt, ok, klaar. Lijkt in de verste verte niet op het origineel tegen die tijd.
Plan meestal ook niet wat er word gegeten, ik pak wat uit de koelkast en dan zien wel wel waar we eindigen. Kan ook heel slecht tegen vragen als "schat, wat zullen eten we vanavond eten?". Ja, hoe moet ik nu weten waar ik straks zin in hebm, zien we dan wel. En dan zijn ze in staat om dat minimaal 3 keer per dag te vragen, zelfs al heb je bij al gezegd "iets met pasta ofzo, of een curry". Brrr..
@Graaisnaaiert | 10-01-20 | 15:02:
U bent een ware kok, dus!
@letopuwzaak | 10-01-20 | 15:35:
Ach, nee, gewoon een chaoot die niet ophoudt totdat het lekker is.
Zuurkool met gezouten roomboter en pulled porc💪🏻 Kracht voer voor mannen die na een rondje sportschool nog bier gaan drinken tot diep in de nacht.
Vanavond hutspot met riblap en rookworst. Niks mis met hollandse pot, en later vanavond een potje bier, geen droge januari hier.
Bier:-
Tripel Le Fort - Jumbo - 2,09 euro.
Spekpannekoeken met stroop!?!?
Gazpacho bij wijze van groente.
STAMPPOT! Dit is geen reclame voor een bepaald uit Duitsland afkomstig
Eetwarenverkoopbedrijf.
@Evocatus | 10-01-20 | 14:09: Volkswagen?
Hornbach!
Soms zie ik dat soort stukjes voorbij komen in de krant en vraag me dan weleens af of ik nou werkelijk zo'n uitzonderlijk guurrechtse non-biodynamische omnivoor ben. Toch prettig om dan hier de bevestiging te krijgen dat meer guurrechtse non-biodynamische omnivoren niet zitten te wachten op dat soort deug-eten.
en ja, ik weet het verschil tussen een carnivoor en omnivoor.
Wij nemen o.a. de heerlijke biefstukpuntjes van Koop een Koe, met daarbij wat brocolli, tomaten, uien, en lekkere sauzen.
To hell met traybakes en quiches. Hier ligt al een paar uur een ribstuk van een kilo of 4 op de Bastard. Smullen vanavond.
Op een bedje van mayo en geserveerd met een frikandelletje speciaal en een berenhappie pinda is nummer 1 best te doen.
Vrijdag, Hollandse nasi dag. Met gebakken ei en saté.
Ik eet sinds een paar maanden alleen nog maar vlees, geen enkele groenten en fruit meer en voel me 25 jaar jonger: mijn gewrichten zijn hartstikke soepel, enorm veel energie de hele dag, nooit honger, geweldige ontlasting precies 1x/dag , geen scheten meer en eindelijk een sixpack op mijn 45ste
Is dat echt waar? Wat eet je dan 's morgens? Het klinkt erg goed!
@pjisonline | 10-01-20 | 17:00:
Echt waar kijk eens op reddit op r/carnivore en r/zerocarb. Ik ontbijt eigenlijk nooit en lunch doe ik meestal ook niet aan, meestal ben ik nog te verzadigd...
Die quiche ziet er wel lekker uit, maar ik ben dan ook gek op boerenkool.
(Wel met een jus' tje en bij uitzondering de rundvlees unox variant).
Eet bijna de hele week zonder vlees, maar neppe vegan soja/ tofu producten kan en wil ik niet verdragen. Zit ook volgestopt met rommel en dames, kijk uit met téveel soja vervanging (iets groter risico op borstkanker door fyto oestrogeen) voor kleintjes ook niet zo goed aldus sommige artsen.
Geldt ook voor mannen; soja verlaagt het testosteron, en is slecht voor het zaad, dus let op uw zaak(je) bij het gebruik van soja.
@Koffieleut | 10-01-20 | 14:19:
Vandaar dat er zo weinig Chinezen zijn............
@Koffieleut | 10-01-20 | 14:19:
Dat wist ik niet! Bedankt voor de aanvulling.
Ik ben een vrouw maar ieder moet dus goed op zijn en haar zaak letten, dat is duidelijk!
Beide gerechten zien eruit alsof ze al minstens een keertje gegeten zijn. Bah!
Niet zo lang geleden was ik een paar weken in een hotel op een warm eiland. Heerlijk gevarieerd ontbijt, met voor elk wat wils. En dan staat er zo´n klein tafeltje waar ze een bordje op hebben staan waarop staat dat het om de gezonde tafel gaat, implicerend dat de rest ongezond zou zijn. Glutenvrij brood, lactose vrije melk, soja melk, quinoa, sesamzaad, goji bessen en zo.
Gelukkig ging 99% voor "ongezond".
Boerenkoolstamppot met een overdaad aan uitgebakken spekjes, overspoeld met pittige ossestaartsoep (i.p.v. jus). Plus kroepoek.
Vandaag VrijMiBo, dus dat wordt patatje flip en broodje satekroket onderweg naar huis.
Zeeuws spek. Meer argumenten heb ik niet nodig om nooit vegetarisch te worden...
Ow ja, van die dikke plakken tussen een versa broodje. Met Hollandse grove mosterd.
@RickRD | 10-01-20 | 14:00: Hou alsjeblieft op zeg, het water loopt mij uit de mond nu...
Die "traybake" (volgens mij gewoon aardappels uit de oven, maar dat terzijde) ziet er op zich prima uit. Met een lekker stuk vlees erbij, of een gebraden kippetje, een stuk gegrilde zalm of tonijn wellicht en een salade of wat gestoomde groenten een prima verantwoorde maaltijd. Die foto, is dat trouwens voor een persoon of zo? Want als je met dat ene traytje vol op die manier een heel gezin wilt voeden dan kom je toch een kilocal of 2000 tekort voor een beetje normale maaltijd.
Maar goed, dat hebben dat soort televisie- en tijdschrift-recepten wel vaker, dat het porties zijn voor een of twee personen die je echter niet op diezelfde manier kan opschalen naar vier of vijf volwassen personen zonder dat je meerdere ovens nodig hebt.
Gister nog gehaktballen gemaakt van een halve kilo per stuk. Gewoon want het kan nu nog.
Het walgelijk overbodige Engelse woord 'traybake' ook he. Bakplaat, godverredomme! En veganistisch noemen die bleekkneuzen tegenwoordig 'vegan'. 'Vegan restaurant'. Voor mij reden genoeg zo'n tent te mijden.
Da's gewoon patat met spinazie volgens mij. Maar waar is de burger godverpotdomme
@Omebert | 10-01-20 | 13:49: Dat ook nog!
Treebeek? Dat ligt in Limburg.
Lol
Als flexitariër (ik eet alleen vlees, en dan uiteraard biefstuk, in een goed restaurant) kan ik een goed vegetarisch gerecht prima waarderen, maar dit?
Zo te zien een moddervette hap. Omdat ik graag mijn maatje 38 behoud sla ik dus maar even over. Als je dan tòch een vette bek wil halen, ga dan naar de Hema voor de rookworst.
Een vet 'randje' vind ik overheerlijk.
Van vlees en vet word je niet dik, dat zijn de plantaardige producten en koolhydraten. Echt probeer eens alleen dierlijke producten te eten en gewoon op gewicht te blijven, lukt bijna niet
Voor de slanke lijn lekker genieten van goed en echt voedsel, gewoon met mate!
Ugh, dat dikke vel van de Hema worst ook..
@rode peper | 10-01-20 | 14:00: Klopt. Het werkt heel simpel: koolhydraten -> glucose -> insuline -> vetopslag. Tel daarbij op dat de meerderheid last heeft insulineresistentie en de overgewichtepidemie is verklaard.
@Gezonde_Roker | 10-01-20 | 14:04:
Vergeet niet dat onze mitochondriën verzadigd vet nodig hebben om efficiënt te kunnen werken en te verjongen mn dan stearinezuur (C18 veel te vinden in rundvet) is belangrijk voor een goede gezondheid
Dat heb ik ook. Thuis bijna geen vlees, maar als ik eens een keer in een restaurant eet bestel ik altijd een goede biefstuk...
@Quib | 10-01-20 | 14:12: als je geen groente en fruit meer eet kan je elke dag gewoon lekker biefstuk eten.
@rode peper | 10-01-20 | 14:24: Dat lijkt mij geweldig, maar we hebben niet heel veel te besteden. Ik koop liever een paar keer per maand kwalitatief goed vlees dan een paar keer per week kiloknallers...
@Quib | 10-01-20 | 14:26: Rookworst van de Deka heeft de ideale verhouding eiwit/vet. Kost 1 euro en bevat 850 kcal. The best bang for your buck. Vergeet de leugens over verzadigd vet en teveel zout. Allemaal wetenschappelijk bewezen onzin.
@Quib | 10-01-20 | 14:26: als je alleen vlees eet heb je niet veel meer nodig. Groenten, fruit en verwerkte producten zijn ook duur.
@rode peper | 10-01-20 | 14:10: Ik weet het. Anderhalf jaar geleden diabetes opgelopen. Glucose off the chart (25 mmol/l, A1C 142). Overgestapt op keto en binnen een maand genezen. Al anderhalf jaar fat-adapted (mitochondriën). Slank, fit, scherp, niet meer depressief en slaap goed. Kan me bij gelegenheid ook weer volstoppen met patat of pasta dus ben geen lastige eter.
@letopuwzaak | 10-01-20 | 14:00: Is niet koosjer toch, die Hema-worst.
@Kuifje-naar-Brussel | 10-01-20 | 15:04:
Bepaald niet maar dat vel is erger:). Ik ben niet religieus, maar varken eet ik niet meer. Jammer van de wienerschnitzel, dat wel.
Ik eet vrijwel niets uit de schijf van vijf maar alleen wat je direct bij de boer kan kopen, dus dierlijk, volvet en ongeraffineerd. Het wetenschappelijk bewijs begint zich langzaam maar zeker op te stapelen dat ons zogenaamd gezonde, vetarme, koolhydraatrijke voedingspatroon direct gerelateerd is aan de explosie van welvaartsziekten, variërend van overgewicht en diabetes tot kanker en alzheimer.
Probeer eens het carnivorendieet, je zal je geweldig voelen. Alleen dierlijke producten, zout en water....
@rode peper | 10-01-20 | 14:12: Echt alleen vlees? Ik heb ooit een keer gelezen dat een roofdier als een leeuw eerst voor de maaginhoud van zijn prooi (meestal een herbivoor) gaat. Juist omdat daar voedingsstoffen inzitten die niet in vlees voorkomen. Het lijkt mij voor een mens wel verstandig ook op geregelde basis fytonutriënten binnen te krijgen. Heb jij toevallig onderzoeken met betrekking tot langere tijd alleen vlees eten?
@Quib | 10-01-20 | 14:30: er zijn natuurlijk geen onderzoeken, wel honderdduizend mensen die carnivoor zijn, soms al decennia en zich heel goed erbij voelen.
Ik heb geneeskunde gestudeerd en was gewoon nieuwsgierig maar wat klopt er een hoop niet wat ik heb geleerd over voeding, vezels zijn in ieder geval niet nodig...
@rode peper | 10-01-20 | 15:44: Ik zal het waarschijnlijk niet meemaken dat er ooit consensus ontstaat over voeding. Maar alleen vlees eten klinkt interessant, al hebben de carnivoren onder ons de tijdsgeest niet mee. Het zal vanaf nu de komende tijd wel minder, minder, minder vlees worden. Wat vezels betreft..., al worden ze verder niet opgenomen, ze houden wel vocht vast en prikkelen de darmwand. Met een betere stoelgang als resultaat. Maar misschien is dat wel helemaal niet nodig als er alleen vlees gegeten wordt. Ik weet wel dat je niet bij een vegetariër in de buurt moet zijn als hij of zij een scheet laat. Dat is niet best...
Favo Hollandse pot, een van de voetbal meisjes?
merel van dongen
Hahaha, voer voor boskabouters. Ik heb me niet naar de top van de voedselketen gevochten om dit soort smerige meuk te moeten eten.
Brood en spelen, gelukkig is alleen het brood vegetarisch
@varkenskebab | 10-01-20 | 13:38: Mits de broodverbeteraar niet van varkensharen is gemaakt...
Ik verzorg regelmatig buffetten bij mij in de zaak. Mijn conclusie is dat het de meeste Nederlanders geen donder interesseert hoe het met het klimaat gaat. Dit te zien aan vol geschepte borden die vol de keuken terug in gaan, ‘omdat je je geld er toch uit moet halen’.
Stampot Bruine Bonen met echte jus, zoetzuur en een gehaktbal. Nomnomnom.
Bijzonder!
Dat noemden wij vroeger thuis "schokbeton".
Doe mij maar zuurkoolstamppot met rookworst, vette jus en heul veul spekkies!
De Eskimo is nooit ziek, wordt 120 jaar oud en eet alleen vlees.....
Een konijn wordt 5 jaar oud en eet alleen groente...
I rest my case.
Ik zie een gat in de markt. Een compleet dieetprogrammma gebaseerd op zeehondenvlees.
@kokkie klaphaak | 10-01-20 | 13:26: verkoop ik dan voor 250 miljoen aan kapitein Iglo.
Iets zegt mij dat u het erg goed zou doen bij de VVD... Ik rust mijn zaak.
@Rhenium | 10-01-20 | 13:35: u bedoelt vvd, partij vd keurslagers?
Konijnen worden alleen 5 als ze ongelukkig in een klein hok zitten. Hun 'bejaarde' leeftijd is tussen 10 en 13:)
@kokkie klaphaak | 10-01-20 | 13:39: Dat is toch de PvdK?
Jachtschotel uit de oven, met een lekker krokant laagje erop. Zelfgemaakte appelmoes met een snufje kaneel. Lekker glas rode wijn erbij. Houtkachel aan. Uitbuiken met de hond op schoot , sigaartje opsteken en een bel cognac op het bijzettafeltje klaarzetten. Franse kamermeisje maakt de bedstee intussen in orde en wacht nog even op mij in haar uniform.
Kan ik aanschuiven? Ik kan zelf geschoten reerug en gerookte wilde eendenborst meebrengen. En ook nog wel een Pomerol. Maar zo’n kamermeisje heb ik noet en dat lijkt me wel wat.
Twee grote Zigeuner schnitzels.
Schnitzels van grote zigeuners? Felicio?
@decaliter | 10-01-20 | 14:53:
Met sliertjes! LOL.
Van strikt vegan krijg je vlaaien in de pot.
En niet eens Limburgse!
Pesto? Daar zit parmezaan in. Nep vegans
Kapucijners met spekjes en mosterd!
Piccalilly, geen mosterd.
Lever met uitjes kan ook heel goed bij de kapucijners.
Uit een recent onderzoek van de Vegetariërsbond blijkt dat slechts 5% van de Nederlanders vegetariër is en minder dan 15% daarvan vegan. Dat maakt het aantal veganisten minder dan 1% van de Nldse bevolking. DE vraag is waar heeft deze groep zoveel macht om hun agenda door te pushen.
In een democratie moet men rekening houden met de wensen van een minderheid, zoiets. Waarom zo'n minderheid dan wel weer hun agenda door mogen drukken waar de meerderheid niet achterstaat, wordt daar dan nooit vermeld. En o ja, dit geldt alleen voor minderheden die deugen begrijpt u wel? Er zijn nl. ook hele (kleine) groepen die graag in een oldtimer rijden, of die geen heaumeaus willen trouwen, of vrouwen die van een traditionele rolverdeling houden. Deze groepen mag je gewoon in de bek pissen.
Door vega te eten maak je minder testosteron aan en ben je dus beter in het gareel te trappen. Dat is de reden dat vegavoer opgedrongen wordt.
@NasiGordon | 10-01-20 | 14:03: Ik snap nu het verband tussen testosteron en vega-mannen met knotjes.
@Ruikbaard | 10-01-20 | 14:31: de vriendin die dreigt met pikstraf?
Dan moet je wel kijken of ze echt vegetarisch zijn. Nogal wat mensen die geen vlees eten maar wel vis noemen zich ook vegetariër.
Ga zelf wel een varken houden. Die een waanzinnig goed leven krijgt. Ga kleine ongeschilde krielaardappeltje voor hem koken. Hij krijgt een vriendje om samen in de modder te wroeten. Dik stro in hun verblijf.
p.s. 3 jaar vegetarier! Gestopt.
Dat is het mooiste wat je kunt doen. Ik keek vroeger altijd naar River Cottage op Discovery Channel, over een stadskok die naar het platteland van Engeland verhuisde. Die had ook twee varkens voor het vlees. Machtig mooi!
Eikels en beukennootjes vinden ze lekker. Niet te veel zoetigheid en geen uien en prei. Én... je kunt ze zindelijk maken:)
13 jaar ... herst
Herstel dus. 10 jaar extra.
Vegetariers en veganisten die zich zo nodig ook moeten voortplanten en hun (al dan niet ongeboren) kroost hier aan blootstellen mogen, nee moeten ze aanklagen en straffen voor kindermishandeling en misdaden tegen de menselijkheid. Waarom? De mens is omnivoor! Ons kennen en kunnen hebben we door evolutie gekregen omdat we ook vlees eten. Nieuw kroost xit onthouden kan voor zowel het kroost als nakomelingen schadelijke gevolgen hebben. Als voorbeeld hoe snel.dat gaat: mensen/kinderen die in 44-45 de hongerwinter hebben meegemaakt hebben hier tot de dag van vandaag nog de schadelijke gevolgen van. Kun je nagaan als dat gebrek aan juiste voeding decennia duurt ipv één winter.... Kortom: veganisme is mishandeling!
U draait door.
Dat vegan gedoe is ook erg slecht voor de huid. Nu bedenk ik ook inderdaad dat die hongerwinter lui allemaal rimpels hebben. Zonder u was me dit verband nooit opgevallen
Ik vind Angela de Jong best goed. Het beste wat AD te bieden heeft.
Gezellig tiep, waar genoeg vlees aanzit, bedoelt u?
Dat zegt meer over het AD dan over die Angela.
Die aardappeltjes zullen vast en zeker goed smaken samen met een flinke biefstuk!
Pom Tayer met moksi alesi. Hoog energetische slavenkost waar ons land groot mee is geworden.
Hachee, rode kool met appels en puree. Echte winterkost.
Ik heb net verse tonijn en twee haringen zonder uitjes opgehaald.
Bij de AH nog even lamsworstjes gekocht. Mijn week kan niet meer stuk. ( Tot zondag, dan ga ik weer op pad voor nog veel meer dierlijkheid.) MMMMM!
Zojuist Spaghetti Bolognese gemaakt, met veel groente (tomaat, wortel, uien, spruitjes, knoflook) en gehakt, spekjes en chorizo. Lekker man.
Zeker, alleen de spruitjes vervangen door prei.
@Patje2011 | 10-01-20 | 13:03: was op, anders dat (met Broccoli) eveneens toegevoegd.
@Fantomas | 10-01-20 | 13:05: en natuurlijk een scheutje rode (spaanse) wijn
NomNomNom
Met u kan ik koken.
Veganisme = totaal onnatuurlijk = ondervoeding = schandalig om te promoten
Zie hier hoe het vegan influencers, vaak met honderduizenden volgers, vergaat binnen een paar jaar: www.youtube.com/watch?v=MxAqytqLMt
Heeft u wel eens een gezond ogende vegan gezien? Nou, ik ook niet.
Video niet beschikbaar, zegt youtube.
Computer says no.
@Graaisnaaiert | 10-01-20 | 12:59: Ze krijgen vaak zo'n vaalgrijze tint. Dat betekent vast dat er iets niet helemaal goed is gegaan...
@Graaisnaaiert | 10-01-20 | 12:59: Was laatst op een wijn en spijs dingetje. 20 mensen waarvan één vegetariër. Wat mij betreft had de organisator niet hoeven vragen wie het was.
@Mogwai | 10-01-20 | 13:50: Er is zo'n grap die eigenlijk geen grap is: "Je hoeft iemand nooit te vragen of hij of zij vegetariër is, dat doet hij of zij na 20 minuten zelf wel..."
@eastender | 10-01-20 | 13:01: youtu.be/MxAqytqLMtY
Hulde GS. Meer respect voor de Hollandse keuken. Gebakken eieren met spek, stamppot andijvie met spekjes en rookworst, boerenkool met worst, zuurkool met vette jus willen we verdomme.
Echt mannenvreten willen we!
Elke dag weer!
Zuurkool met gepekelde en gerookte spek. Dat is.
Vandaag niet veel tijd want zo naar AZ-KV Mechelen, dus spaghetti bolognese.
Getverdemme wat een smeerpoetsen zijn het toch, die veganisten. Leunen zo slap als een vaatdoek hun hele leven tegen de geeuwhonger aan en staan ongelooflijk te kliederen met slijmerige rotzooi die ze mij ook nog willen opdringen. Als je die rommel eet is het net alsof de zeespiegel stijgt.
Door wie en op welke manier wordt het u opgedrongen? Als er reclame voor Heineken wordt gemaakt, wordt het toch ook niet door uw strot geduwd?
@IJsbrekert | 10-01-20 | 13:16: Dit wordt je permanent door pers opgedrongen. En de helft van de vegaatjes staat ook altijd klaar om je de les te lezen. Worden heel veel mensen balsturig van.
Lijkt wel die Hello Fresh meuk. Ook bagger
Ik heb van de week wel een grote pan boerenkool gemaakt, edoch wel met 2 x een heerlijke runderworst (nee geen stierenlul). Zojuist bij de lunch rosbief gehad, mmmm.
Moeten grote (moslim)gezinnen ook slanke quiche gaan eten. Dat wordt lang wachten op elkaar. Wat realistische gerechten graag.
Nee, die lezen geen AD en mogen sowieso alles wat ze zelf maar willen.
@einStina | 10-01-20 | 13:21: Vandaag in de NRC: de waarheid achter kipnuggets. Dat het rotzooi is hoef je mij niet te vertellen maar kipnuggets is voor kinderen die niets lusten en vooral de gekleurde medemens (kijk wat er binnenstapt bij de KFC). Die leest het NRC niet maar ja die hoeft ook niet verder te deugen. Met een kleurtje deug je altijd.
Stond net in de rij in Zweden voor de lunch, het lang van godvergeten Greta, ik bestel de vega schotel (want lekker) is het een special order! Honderden mensen die daar komen eten, bestellen allemaal vis, of vlees, de vega schotel wordt zo weinig besteld dat het een special is... ja ja. En wij maar deugen in NL.
U bedoelt dat u bij de Ikea zweedse balletjes heeft besteld?
Overigens moeten we meer "poldergans" eten, want poeliers raken al die als schadewild afgeschoten ganzen maar moeilijk kwijt, terwijl het reuze lekker is en hartstikke biologisch.
Klopt. En meer bokjes en meer paard.
Is al een keer gezeik over geweest, linkse deugtypetjes vonden het nodig een restaurant kapot te maken die dat serveerde. Uiteraard niet gewerkt maar ze hebben wel even kunnen huilen en laten zien hoe goed ze wel niet waren.
Ik verwacht dat de mens na een lichamelijke achteruitgang bv. obesitas, de komende jaren ook een versnelde achteruitgang in geestelijke gesteldheid. Puur door tekorten in essentieële voedingsstoffen.
Kouseband met zoutvlees en rijst. En een Parbo djogo om het compleet te maken. Telt dat ook?
Natuurlijk! Moksi Meti is ook niet te versmaden.
Eten vanavond voor de zoveelste keer witte bonen in tomatensaus. Had 10.000 potten ingeslagen ivm WO 3 om vervolgens met flinke winst te verkopen maar nu die niet doorgaat motten de potten wel op.
Lol... VOC-mentaliteit!
+1!
Als er meer landgenoten waren als u hadden we geen problemen. Een echte ondernemert ziet overal kansen.
Stelletjes jankerds. Veel plezier met de gekookte aardappelen gedrenkt in jus met wat laffe sperziebonen met nootmuskaat en een karbonade. Het eten van de recepten ziet er lekker uit!
Hmm lijkt mij best taai. Die bladen uit dat vegan kookboek met recepten
Fout. Het ziet er niet lekker uit.
Kan je moeder niet koken?
Pannekoeken met motorolie of cornflakes in een kom witte lijm ziet er ook lekker uit. Die quiche lijkt meer op een beschimmelde pizza of iets waar overheen gekotst is. Erg lekker ja.
Ha ha ha, gatverdamme indeed.
Als één krant in rap tempo aan het afglijden is tot een door en door deugend, activistisch dagblaadje dan is het het AD wel. Die zijn het afgelopen halfjaar of zo echt volkomen aan het doorslaan.
Over doorslaan gesproken, je wordt tegenwoordig doodgegooid met vega en vegan. Vleesschaamte. Nou, ze kunnen de pot op.
Ga al tig jaren naar ESNS. Sinds vorig jaar alleen nog Eurosonic, Noorderslag sla ik over. Tegenwoordig kun je op festivals nog nauwelijks een vette (vlees) bek halen... ik ben dan pleite, vier het feestje wel elders. Zeg maar, dag met het handje, fuk joe!
Boerenkool met zelfgemaakte relish (uitgebakken spekjes, uitje fruiten en beetje ketchup + ketjap) en rookworst!
Als echte Hollandse maaltijd kies ik voor nasi met bier.
Yep en ik voor de kapsalon. Shoarmavlees met patat wat konijnenvoer kaas en heel veel saus.
Echte hollandse pot!!
@tweetybird | 10-01-20 | 12:56: Frites!
@ikbenerweer! | 10-01-20 | 12:57: Reserve Belg
@ikbenerweer! | 10-01-20 | 12:57: Patat
De enige echte hollandse kost is hema rookworst.
U propageert met liefde de unilevert-producten van Mürruk Rüttuh..
Helaas, dat is niet meer. Die druipt zo vreselijk van het vet en de rookgeurstof dat die al heel lang niet meer te eten is.
Klimaat, voedsel, immigranten, criminaliteit , salafisme, fraude enz laat dat deugende tuig lekker populistisch en hysterisch wezen... wij doen ons ding en niemand die hier wat aan veranderen kan. De triples staan al weer paraat samen meter osseworst... tot 16:45!!
Osseworst. Heelijk. peper eroverheen, slaatje bla of wat komkommer op een volkorenbolletje, prakken ende smullen.
Hachee, rode kool en aardappelen.
De naam van het recept is ridicuul, maar met die gegrilde aardappelpartjes is niks mis. Die bij La Place bovenin de V&D waren altijd heerlijk.
Die erwtensoep daar was ook altijd wel te pruimen!
Eerlijk is eerlijk . Vegan werkt wel. Als ik zo die plaatjes zie heb ik ineens geen honger meer!!
Roti, net als gisteren,
of is dat iets met slavernij?
Dan alvast een welgemeend excuus!
Zurenkool met buikspek straks.
Het verneuken van onze moerstaal volgens het AD: We eten een treebeek!
Nu brood met stroopvet (spekvet gemengd met stroop) en komijne kaas. Vanavond friet met frikandellen, majo en ketchup. Geen konijnenvoer.
Stroopvet!! Ja, dat kreeg ik als kind op mijn brood. Heerlijk. Moet je zien wat ik nu geworden ben. Supergezond en Hollands welvaren!
.. ik ga mij niet met de eetgewoonte van klimaat- en genderneutrale mensen bemoeien. Ze doen maar en eet smakelijk.
Op voorwaarde dat zij zich niet met MIJN eetgewoonten bemoeien. U begrijpt wat in deze inclusieve & tolerante afspraak altijd weer spaak loopt.
Ik ben benieuwd naar hoe dat grei op de foto's smaakt. Maar dan wel bereid door een prof. En vooral gratis. Wie weet ga ik om. Tot die tijd eet ik in de ochtend brood, ei en ham. In de middag brood met kipsate. In de avond een homp rundvlees. En later bij het bier boerenmetworst.
Peen en ui stampot met veel witte peper en de bijbehorende zompige gehaktballen.
Christenunie stelt een verbod voor op vlees. Het is nog wel mogelijk om vlees te kopen en te nuttigen binnen een (iftar) vereniging.
Snap niet zo wat er mis is met gesneden piepertjes met wat pesto en niemand verbied je om daar gehakt of worst bij te eten. Worden de reaguurdertjes nu massaal getriggered door de woordjes "vegan" "slank"?
Nee, door spelfouten.
@drastic | 10-01-20 | 12:46:
Haha, goeie!
Achterbout van een jong, wild zwijn gegaard in een saus van gedroogde pruimen, rozijnen en afgemaakt met Armagnac. Geserveerd met Riesling zuurkool en gepureerde aardappeltjes met Cêpes....
U vergeet de wangen van het zwijn. Ik schuif ongezien bij u aan.
Ik zou graag aanschuiven. U heeft smaak.
Geen idee, trek iig wel een pot bier open want morgen geen wekker. Lekker.
Heb in Lochem ooit een broodje torenflat op. Samenvatting: witte bol opengeklapt, eerste laag: sla, tomaat, mayo, hamburger uienringen, daarbovenop een witte bol opengeklapt met ananas, kaassoufle en satésaus, en als topping een dubbele gebakken ei met alle gewenste kruiden. Smakelijk!
U kunt blijkbaar wel een grote mond opzetten.
Thuis het kookboek van peter ludolf herinner ik me ineens.
Vet is lekker, vet is gezond! Pak ze aan, die culinaire kruisridders (en -ridderettes).
Vet geeft smaak.
Zo simpel is het.
@HoerieHarry | 10-01-20 | 12:43:
Ja en je hersens zijn 1 grote vetkwab, welke gek zijn op omega 3 vet. (Kg Paling scoren.)
Het gestileerde bleke gezicht van veganistisch links.
*nog iets met schildmaagden zoekt*
Wat ik zo waardeer aan het AD is de zelfkennis van deze publicatie. Het noemt zich namelijk een blad en geen krant. En dat is volkomen terecht.
Helaas is zelfkennis de enige kennis die de redactie van het AD lijkt te bezitten. Artikelen zonder spelfouten zijn een zeldzaamheid, de diepgang van wetenschappelijke artikelen laten doorsnee vijfjarigen in lachen uitbarsten en de feitenkennis van het AD is vrijwel non-existent.
Het is met afstand het slechtste nieuwsblad van Nederland. Wie een rondgang maakt langs de websites van de Nederlandse kranten concludeert al snel dat de website van het AD hoogstwaarschijnlijk wordt gevuld door een groepje onbetaalde, dyslexische VMBO stagiairs.
Regelmatig vraag ik me af wie de mensen zijn die ervoor kiezen om hun zuurverdiende geld uit te geven aan deze verspilling van inkt en papier. Masochistische Kattenliefhebbers? Analfabete papegaaibezitters? Het AD is tenslotte wel geschikt om onderin de kattenbak of papegaaienkooi gelegd te worden.
Ik wijt het aan een tekort aan vlees.
Ik heb u lichtgroen geklikt.
Ik heb nog een week aan AD's bewaard rondom 11 september 2001. Dat is een wereld van verschil met de rotzooi die het nu is.
Een GS Kookrubriek olv @GU zou wel wat zijn.
Dan moet de veestapel verdubbelen
Hoewel de Vlamingen het claimen: mosselen met dikke (verse) friet. Wel de mosselen heel kort in de roomboter opwarmen. Met garnituur naar wens. En natuurlijk de mayo niet vergeten.
Overigens is de kookrubriek van het AD bij mijn weten gelieerd aan 24kitchen. Dat is een culinaire freakshow waarin ze er blijkbaar een sport van maken om zoveel mogelijk basisfouten te maken. Er zijn veel en veel betere kookprogramma's om u in de kookkunst te verdiepen. Daarna worden de recepten in onze Vlaamse vodjes en bij voorbeeld op 24kitchen een onuitputtelijke bron van uiterst vermakelijk nepnieuws.
Dagelijkse kost is een leuke site.
@osolemio | 10-01-20 | 12:47: Helemaal mee eens. Bij onze zuiderburen zijn bijvoorbeeld ook Njam en VTM Koken bijna altijd goed. In eigen land is Foodtube me veel te wisselvallig, voorkennis is noodzakelijk. Bij de oosterburen is Kochshow One meestal prima en hebben de regionale zenders vaak uitstekende programma's met streekrecepten. Helaas is mij een goed Frans programma niet bekend, terwijl de Fransen hun gastronomie toch prima georganiseerd hebben (tips van harte welkom!). Ook prima: Italia Squisita.
Verder op youtube helaas veel teveel hipsters en te weinig vaklieden, maar die laatste zijn er wel. Tot slot vind ik het jammer dat veel Britse kookprogramma's vanwege de uitzendrechten niet te zien zijn in ons land. Zo word je automatisch van BBC.co.uk omgeleid naar BBC.com waar bij de laatste het kook"katern" volledig ontbreekt. Erg jammer.
@Hetkanverkeren | 10-01-20 | 13:16: Dank voor de tip, ik zal Italia Squisita eens gaan bekijken. Op youtube kijk ik ook graag naar Cees Holtkamp (banketbakker), dat is nog een echte ouderwetse vakman.
Ik kijk nog wel eens Cutthroat Kitchen. Ben niet zo van de recepten en dat ( noodgedwongen ) improviseren, geweldig. Leer je een hoop van.
@Hetkanverkeren | 10-01-20 | 13:16: Ik kan je de French Cooking Academy aanraden: www.thefrenchcookingacademy.com/
@Graaisnaaiert | 10-01-20 | 13:41: En ik nog serieus op zoek ook. S01A01. Terwijl Alton Brown wel degelijk een uitstekende kok is. Wel zeer amusant natuurlijk. In dat genre: epicurious met titels als 50 personen proberen een eitje te snijden. Goed voor je culinaire zelfvertrouwen :-) Krijg net een ingeving voor zoeken naar een goed Frans kookprogramma. Au revoir!
@Jeff Hawke | 10-01-20 | 14:32: Op zich niet verkeerd, maar een selfmade expert op het gebied van de Franse keuken, die enkele jaren geleden is begonnen met koken? Meneertje Stephane (NAW gegevens onbekend) lijkt me een niet goed geen geld terug website. Ik zeg nee.
Twee veelbelovende hits (voorlopig) via youtube: meteoalacartetelemag en (je verwacht het niet) Food Story. Dan heeft Arte de nodige mooie reportages en documentaires. Plus een karrenvracht aan al dan niet bonafide chefs die ook een programma hebben. Waarbij het verschil met de klassiek Frans getrainde Gordon Ramsey me niet meteen duidelijk is. Overigens zou ik het niet erg vinden als die laatste gewoon weer eens voor de kwaliteit gaat, in plaats van zo langzamerhand alleen nog maar voor de centen. Financieel is hij allang binnen en zakelijk natuurlijk honderd keer beter dan Jamie Oliver.
Boerenkool(powerfood), met uitgebakken spekjes en rookworst en klodder piccalilly.
mmmm.
Gewoon Schweinehaxe met een mooi potje bier
Ik hoor hier volk over Hema-rookworst. Mijn god, nog nooit een rookworst van de slager gehad? Wat is het treurig gesteld met den Hollander.
Ik heb een glutenintolerantie en een stuk of zes allergieën. Ik eet dus heel veel vlees. En frieten. En vlees. Favo gerecht: dikke rib-eye, zelfgemaakte frieten met zelfgemaakte mayo. Vandaag maak ik nasi, met heel veel vlees. En pindasaus.
Klinkt goed, ondanks ik tegen gluten kan ongeveer dezelfde stijl schat ik zo in.
Exact mijn dieet en vlees is eigenlijk een soort kant-en-klaar gerecht, maar dan gezond, ondanks die paar drammers met hun haat tegen rood vlees, wat weerlegd is door een mega onderzoek, maar wat vervolgens gewoon genegeerd wordt.
Ik train ook nog heel zwaar en dat gaat gewoon echt niet op een bloemkool.
Het enige goede/voedzame aan die 'quiche' zijn de 7 eieren en de kaas, die halfvolle melk, nee, gewoon volle melk doen.
Ik vind pompoen niet zo lekker, dus als mijn vrouw dit van haar moestuin meeneemt eten we veganistische pompoensoep met kaas en spekjes. Da's goed te doen.
Mijn Thaise vriendin maakt anders lekker voedsel met pompoen. Een soort ei met pompoen gerechts is erg lekker.
Nu weet ik niet of je vrouw de Thaise pompoen groeit in de tuin of een andere soort. En of dit een verschillend resultaat geeft, maar het proberen waard: healthythairecipes.com/stir-fried-pum...
De Thaise pompoen curry is ook erg lekker: lovingitvegan.com/easy-thai-pumpkin-c...
Maar ja laten we niet vergeten . Vegan of vegetarisch is een heel verschil. De ene is soms best te doen . Het andere is de super extreme variant er van. Zelfs met je leren schoenen mag je niet aan tafel. Af en toe groente ook prima. Met een lekker stukje vlees erbij°!
Fout: het moet dan zijn 'veganistisch', die eten niets wat van een dier afkomstig is.
Morgen in het AD:
Onverklaarbare stijging aantal echtscheidingen onder AD lezers. Wetenschap staat voor een raadsel.
Dat is zelfreflectie en daar doet het AD niet aan. Is een vlaams dingetje.
Vanavond gewoon friet, frikandel en een mexicano. Uiteraard met veel te veel saus.
Mexicano met curry?
@Patje2011 | 10-01-20 | 12:40: Uiteraard, what else?
@Pluisbaard | 10-01-20 | 12:44:
Precies, er loopt op GS een reaguurder rond die Mexicano+satesaus heet.
@Patje2011 | 10-01-20 | 12:50: ja OK maar daar kanhij ook niks aan doen
@Idiot456 | 10-01-20 | 13:38:
Frikadel met satesaus is beter.
@Patje2011 | 10-01-20 | 14:38: Jos Brinkie!
En wat mijn favo stamppot betreft: Lastig kiezen, allemaal lekker.
Maar wat ik voorts met het overschot doe (aanrader) : kroketten draaien!
Hop de vriezer in, heerlijk voor gelegenheden. Bakkie saus er bij, of stoofvlees. Heerlijk!
www.foodiesmagazine.nl/recepten/19902...
Vlees. Het voer van de babyboomers.
Yep hamburgers van de mac zijn geen vlees. U eet vast weer bij de mac!!
Vlees helpt je op te groeien tot een sterk en zelfvoorzienend persoon. Van een gebrek aan vlees krijg je (naast lichamelijke klachten) ook last van special snowflake-itis. Of nog erger: je wordt er GroenLinkser van.
Mooie bevestiging van wat ik zeg, dit.
Ik kwam laatst langs een slager met de tekst " vleesh is kracht" op de gevel. Wie is er niet groot mee geworden. Sterph met al die veganshit. Denk je dat er in Afrika veel bewuste vegetariers zijn? Dat is typisch een eerste wereld keuze. Als je in je hut in Afrika zit en er komt 1x per maand een paar wilde varkens voorbij dan ga je er ééntje vangen om te vreten te hebben. Je gaat daar niet lopen miepen dat je het zielig vindt voor het wilde varken. Vanavond een lekkere biefstuk van een biologisch IJsselrund. Met zelfgemaakte frieten!
@woordgrap van de dag | 10-01-20 | 12:50:
Yep. Gelukkig ook een bevestiging voor mij. U reaguurt vanaf de gratis wifi van lands hamburgertent!!
Origineel, gevat of hoe wat? Woordgrap.
@tweetybird | 10-01-20 | 12:52:
Ik zie het zo voor me; hipsterbril & baardje, overcomb, imitatieapple op tafel en een starbucksbekertje met van uit meegenomen kraanwater erin. En heel druk typen, want "schrijver/scenarist/interessant persoon".
Ga jij eens even snel zittend plassen
Snowflake generatie!!
Vegan. Het voer van weke garbage millenials die van gekheid niet meer weten met het leven om te gaan. Vlees, het meest veelzijdige stukje kip. Vlees!
Moeilijke keuze indeed.
@woordgrap van de dag | 10-01-20 | 12:50: nou knulleke, ze plots thickens! Allemaal luisteren naar dit orakel, deze weet dingen en ziet inzichten! Vegan is de weg te gaan, oneliners zijn dé toekomst. Allemaal bevestigen wat Orakel zegt, do as it does want anders faksistische nazies en dat moeten we niet wilpen in dit rubberen vaasjes land. Mag ik je handtekening?
Vego hou je kop, want ook jou vreten wij op!
Met een grijns van oor tot oor, carnivoor!
Een jong kalfje in de wei, doet me denken aan de slagerij
Met een tomaatje in z'n bek, oh ja ik krijg trek! Ja Lekker
Mep een koe aan gort, terwijl het bloed druipt van je bord
Want militant en carnivoor, slaan wij door
Haal de anabolen, de cirkelzaag en de gehaktmolen
Zorg voor wijven, zorg voor bier, bel de poelier
Geen tofu en geen soja, geen granen en niet van die kutsla
Vreet me lachend vol, cholesterol!
Ik wil geen groenteschijf, geen vitamine in dit lijf
Alleen een vette bek, of ik wordt gek!
Je leeft slechts door te doden, want alles eindigt onder de zoden
En wij zijn de karbonade brigade!!
Zo veel en rauw
Kilo's vlees die ik verstouw
Ik wil geen groenteschijf, geen vitamine in dit lijf
Alleen een vette bek, of ik wordt gek!
Taai en rauw
Kilo's vlees, die ik verstouw
Geen tofu en geen soja, geen granen en niet van die kutsla
Vreet me lachend vol, cholesterol!
Mep een koe aan gort, terwijl het bloed druipt van je bord
Want militant en carnivoor, slaan wij door!
@Pluisbaard | 10-01-20 | 16:31: Tekst is gecopy paste. Ik word uiteraard. Schandalig!
Gewoon lekker simpel, gebakken aardappeltjes met ui en spek, witte bonen in tomatensaus of sperziebonen en een biefstukje.
Bacon! Met bier erbij.
Ondefinieerbaar voor het avond eten,
zou net zo goed in de ochtend kunnen!!
bacon en bier kan de hele dag door!
Of gewoon bacon in bier. En chilis. Van Buxton. Ontbijt in een flesje.
Die quiche is viesch patrick.
Gewoon boerenkool met worst zoals het bedoeld is.
Quiche hoort met prei, kaas en heel, heel veel eieren
Witlof met ham en kaas uit de oven of zelfgemaakte snert.
Aardappels, prei,ui,ei, en een onderdeel van een varken
Vanavond 750 gram spareribs met gebakken aardappeltjes en konijnenvoer.
Yep het konijnevoer is voor de opmaak. Het stast zo leuk!!
Voorgesneden en een nacht luchtdicht in hete marinade, dan de oven in, gebakken frites en mixsalade met lichte dressing, bestek niet toegestaan!!
Het enige wat ik zelf doe is het afhalen! Maar bedankt voor de tip voor als ik ze ooit zelf wil bereiden.
4 ribben ontvliezen, uurtje koken in marinade van ketjap, knoflook, appelmoes, spaanse pepers en tomatenpuree, 20 minuten afgrillen en hop... valt nog meer van het bot dan het lichaam van Soleimani. En minder haram.
Een quiche vind ik wel lekker. Met een vegan BBQ vind ik niks. Is net zoiets als bij de chinees om boerenkool zonder worst vragen.
Nope vegan 2.0 gaat het niet worden. Een vegan rookworst . Het is en blijft nep!
Ze noemen het quiche, maar dit is meer een enorm roerei met bloemkool.
@Yumi | 10-01-20 | 12:37:
Nope een pizza met een gebakbodem!!
Al wil het allerlekkerste wijf van het noordelijk halfrond verkering met me.
Als ze dat kookt raak ik haar met geen mes of vork aan.
Hoeft na een tijdje ook niet meer. Dan rinkelen hun botten. Vegan skelletor. De beste reclame om geen vegan troep te eten is een avondje Dolf jansen!
@tweetybird | 10-01-20 | 12:34: het zijn de enige blanken die ik volmondig witte mensen blijf noemen.
@tweetybird | 10-01-20 | 12:34:
Die Dolf is net een konijn.
Hij vreet als ern konijn en rent als een konijn.
En ziet eruit als een konijn.
Jij eet toch liever buiten de deur, aangezien je nick.
Nou HoerieHarry, ik denk dat je jezelf een klein beetje overschat.
@Paisano | 10-01-20 | 12:39:
Dan ken je mij nog niet...
En het zijn meestal vrouwen die dit er door willen drammen, alleen omdat ze zwaar gefrustreerd rondlopen, omdat ze geen gram afvallen van dat konijnenvoer.
Wat een ellende. Niks vreten en nog niet afvallen. Gewoon lekker veel bewegen. Kan je eten wat je wil.
Geloof mij maar. Wil je een huwelijk dat snel op de klippen loopt. Eet je zelf wel vlees neem dat een vrouw of man die vegan is. En hoppa!!
Andijviestamppot met stoofvlees dat MiNiMaAl 6 uur op het GaSfOrNuIs heeft staan pruttelen.
Een piepklein gedeelte van de bevolking eet vega, maar met dit soort recepten lijkt het wel of niemand anders eet dan dit. Men dramt inderdaad wat te veel met dit soort ingewikkelde vega-rommel.
Loempidel. Omdat het moet.
Sodemieter op met die onzin, verzonnen hype waarbij het product in kwestie rammend vol zit met separatorvlees, conserveermiddelen en uiteraard geen varkensvlees maar kalkoen en kip. Veel plezier met je halaloempidel, ik sla effe over.
@elfenstein | 10-01-20 | 12:34:
Sommige mensen zijn nou eenmaal gek op "pink slur". Vind het zelf wel prettig als je nog kunt determineren wat er precies op je bordje ligt en als het eten ook nog een beetje een bite heeft.
De eerste verkering ooit, kon me daar grijs aan ergeren. Maakte niet uit wat er op tafel stond; meteen zonder te proeven werd de ketchup en de mayo in ruime mate over het bord gesprenkeld. Dan sta je dus echt van, "ehm, zou je niet eerst even proeven voordat je die troep eroverheen spuit"?
Ik zeg altijd: éénmaal per etmaal een vet maal.
Zuurkool met vette jus
soep vooraf, ja dat is het menu
kaantjes met bruine bonen
flink veel ei, niet van dat gewone
blokken kaas met mayonaise
warme frites en ook saucijzen
sperciebonen uit het vet
pap van brood, zo is 't maar net.
Sjef van Oekel! Legendarisch...
Geef mij maar nasi goring
Met een gebakken ei
Wat sambal en wat kroepek
En een goed glas bier erbij!
Diversiteit, check.
Opgebakken hutspot met klapstuk van gisteren.
Zelfgemaakte blauwe hap zo als onze Jantjes al een paar eeuwen iedere donderdag te eten krijgen.
Woensdag.
Allemaal bedacht voor de dikzakken, die na een maaltje groenvoer ( = voornamelijk onverteerbare vezels) gewoon weer honger krijgen, want juist wat vet stilt de trek en dat vermijden ze, heel dom dus.
Misschien kunnen ze een krant eten
Het AD is al ongeschikt als vis verpakking, laat staan als voedsel. De smaak is een belegen belgische ondernemer met EU subsidie sausn afgeblust met journalistiek rioolsap en naar smaak wat vlokjes deuggist.
Babi Pangang van de afhaalchinees om de hoek. Oerhollandse kost, lekker, voedzaam en niks te duur. Die konijnenvraat mag je houden, ziet er ranzig uit en lang niet genoeg kcal per kilo om een gezonde hollandse vent op de been te houden. Hooguit geschikt voor kantoordiertjes met een energieverbruik dat lager ligt dan de lading in hun telefoon. Sjezus wat moet je jezelf haten om die meuk te accepteren als je dagelijkse hap.
Babi pangang zelf maken. Dan weet je zeker dat er geen hond of kat in zit. Even een goede toko en recept zoeken en klaar is Babi.
Ach, msn staat niet langer meer voor nieuws, maar voor voorlichting.
Geen wonder dat postbus-51 is opgeheven, het NOS-journaal, Op1/Jinek/1vandaag, of welk ander programma dan ook is gericht op activistische gedreven gedragsverandering.
Het NOS is daarin het ergste. Amper nieuws, voornamelijk voorichting, en dat in een format van "aankondigen, duiden, selectieve mening van "man/vrouw/x op straat" Waarmee de boodschap in een 5 minuten durende "reportage" drie maal herhaald wordt.
Goebbels zou spontaan klaarkomen als hij dit zag.
Dit is in de VS, sinds de jaren vijftig al door de "veiligheidsdiensten" gestroomlijnd. Information and propaganda heet dat.
. . en vooral met veel spekkies enzo
In pesto hoort toch kaas?
Heel goed!
Maar visser, daar hebben onze witte mensen (veganisten) wat op gevonden:
" Normaal zit er parmezaan in pesto. Dat wordt in dit recept vervangen met edelgistvlokken voor dat kazige smaakje. "
Huiveringwekkend voedsel.
@omanders | 10-01-20 | 12:41: Fout. In pesto hoort pecorino. Ik wil niet eigenwijs zijn maar ben het toch.
@Normpje | 10-01-20 | 12:52: Het citaat komt van het AD.
@Normpje | 10-01-20 | 12:52: parmazaan of pecorino kan allebei, qua smaak liggen ze dicht bij elkaar. Valt trouwens nog mee dat ze pijnboompitten gebruiken en geen walnoten zoals de oplichters van Bertolli cs. Edelgistvlokken... wat een mongolen.
Panvis. Jachtschotel.
Zuurvlees, uitgebakken spek met zwoerd, Hete Bliksem met worst, schuimomelet, balkenbrij en natuurlijk de Lihanbout etcetc.
Hollandse keuken, 4 sterren
Ben dol op hete bliksems zonder worst.
Stamppot raapstelen. Snert met pannenkoeken toe.
Verse capucijners met spek en uit en augurk en tafelzuur.
Juist! Of zoals gisteravond stoofpeertjes met iets kruimige aardappels en draadjesvlees van riblap. Eerlijk eten, we gaan het nog zwaar missen....
Het recept van Sjef natuurlijk....
www.youtube.com/watch?v=VBffOZNX8Fw
Lunchtijd alweer, dus:
Ouderwetsch broodje bal, met veul mosterd en zuur.
Die schrijvers van de kookrubriek hebben weinig verstand van koken. Ze zijn bij de baketray met pesto het vlees vergeten.
Gebakken kippenlevertjes of varkenslever met spek...
Maar, maar, nu zeggen jullie wat we wel en niet moeten doen.
Ga naar een logopedist met dat gestotter man!
@Zeiss | 10-01-20 | 12:21:
Zwitsals laten zich knap lastig verwijderen met zulk commentaar. Helpt geen logopedist ter wereld aan.
@elfenstein | 10-01-20 | 12:30: Ach gut heeft een popiewoord opgevangen ergens. Nou gebruik hem daar maar dan Elfenbein. Allemaal gelachen. Nou grappig dan.
@Zeiss | 10-01-20 | 12:37: anders houd je even je grote muil met je ui. Wordt weer een toppertje deze sad onion, kan je nu al merken. Met je "popiewoord" (de armoede).
Ik wil dooie koe! En een flinke stuk ook. Niet van dat benauwde! Het zijn tenslotte grote beesten.
assets.confidentials.com/uploads/impo...
Vlaamse stoverij met friet. Volgens een recept uit 1795, toen Belgie nog niet zelfstandig was. Hollandsche pot dus.
Doodgeknuppelde zeehond op de bbq.
Niet te vaak eten anders gaat je zweet naar traan stinken.
Wel goed tegen de muggen, dat dan weer wel.
Bedankt voor de tip, u verstaat uw ambacht.
Optyfen, vreet wat ik zelf wil godver. Merken jullie dat ik over dit onderwerp best geïrriteerd raak?
Van dat gedram, wat ik wel of niet moet. Pleurrrrr op. Ben slim genoeg om eigen goede keuzes te maken
Sowieso kotsmisselijk van dat gedram van die kranten. Nu weer dat dagelijkse gezeur over Dwai Jennoeewi. Een groot festijn terwijl er precies 42.000 mensen aan meedoen maar het moet lijken alsof heel Holland droog staat.
Van mij mogen ze op zich maar dit gedram is erop gericht om mij van alles op te gaan leggen en daar ben ik allergisch voor. Zelfde met die flexitariers. Lijkt heel groot maar ondertussen wordt nog net zo veel vlees verkocht.
@5611 | 10-01-20 | 12:33: AD is al een tijd bezig met die vegan rotzooi en jubel berichten over insecten eten. Elke dag kan je, naast de talloze taalfouten en vlaamse overtiksels, wel iets vinden waarmee het AD hun lezers "opvoedt". Die belgen denken echt dat het niet opvalt, dat gedram.
Go wok or go broke.
Niet mokken, lekker woken.
Ik word ook dood en doodziek van al dat duurzaam, groen, elektrisch, vegan en gezond gejank allemaal. Ik ben er alleen maar rebelser van geworden. Zo eet ik meer vlees, ruim ik de stront van mn hond niet meer op, rev ik extra mijn V8’s op als ik ze start en rij een blokje extra rond in dynamic mode in GL’se wijken, staat de kachel een graadje hoger, sport ik niet meer en vreet demonstratief mijn vreten niet op als mijn vrouw met een vegetarisch stuk vreten aan durft te komen om alsnog met mijn V8 richting de Mac te rijden om een dikke Big Mac te schransen in mijn stationair draaiende RS5 (uiteraard in dynamic mode).
Het werkt dus alleen maar averechts. And i love it 🤪
Ik ken het gevoel!
Ik heb vaker de houtkachel aan in de tuin. Ik barbecue vaker, we hebben uitbundiger sinterklaas gevierd met pieten, heb het roetfilter laten verwijderen van m'n 6-cilinder diesel.
Eet meer biefstuk. De hond is dikker dan ooit, want we koken stelselmatig te veel en de kachel staat lekker op 21 graden tegenwoordig!
En waar ik vroeger nog wel wat sympathie had voor clubs als greenpeace, kan ik de moed niet eens meer opbrengen om te luisteren naar hun verhaal.
Ach, de pubertijd. Ja, goede tijden waren dat.
@Paisano | 10-01-20 | 12:23:
Laatst had ik een Vega burger bij een linkse vriendin en moet zeggen: Het was lekker.
@deugnietmee | 10-01-20 | 12:26: Neem aan dat je je eigen worst tussen twee lappen bedoelt toch?
Anders deug je aardig mee ineens 👎
@Yzord | 10-01-20 | 12:28:
Ik vind em leuk hahaha.
Ik koop altijd het extra portie vlees wat de vegan voor mij heeft laten liggen. En dan posten in vegan fakebook groepen dat het vandaag weer weinig zin heeft gehad, die deugpsychose van ze. Een beetje de hoop crushen waarmee ze ook met die onzin zijn begonnen, "als ik geen vleesj meejr eet dan doet iedereen dajt wejl". Nope.
@deugnietmee | 10-01-20 | 12:26: en uiteindelijk eindigt het sprookje ermee dat je jezelf zittend plassend met een manbun vindt op een fase van je leven dat je een man had moeten worden ipv een afgericht halffabrikaat. Ren nu het nog kan!
Lekkere T-bone of sucade lapje of een goeie dikke karbonade. “Ben even naar de slager”!
Sucadelappen. Heerlijk. Ben een enorme fan van stoofvlees.
Yup , sukadelapje = heerlijk. Van de week nog in het restaurant gegeten met rode kool en aardappelpuree. Als het op de kaart staat, dan neem ik dat.
Een beste bak stamppot rauwe andijvie met spekjes en een worst erbij, natuurlijk verrijkt met een lekkere hollandse jus.
Gehakt, rode bieten en crème fraiche.
Zojuist en visje op zijn aziatisch gegeten.
Vegans zijn bijna allemaal cultuurmarxisten.
jan in de zak, boerenkool met worst en spek, en natuurlijk ouwe vertrouwde broodje unox.
Unx s
Koolrapen lof schorseneren en prei
Geen bejaardenhuis die dat opdient. Helaas.
Traybake? Hipsterfriet.
Ach, kook dit voor een lekkere woke chick en grote kans dat je avond eindigt met een broodje hete grot.
U is liefhebber van een grote oerbos schaamhaar in uw broodje hete grot? Never stick your dick in a linkse kuDthipster.
@Kapitein Stijlvol | 10-01-20 | 12:15:
Dan heb je al tijdje geen linkse hipster meer onder handen gehad, Scheren is best hip blijkbaar. Heerlijk zacht
Heb je als man een hekel aan testosteron? Dan moet je dit konijnenvoer blijven eten, wil je als man wel een normaal testosterongehalte? Eet dan vlees, boter en eieren en vermijd plantaardige producten met een hoog gehalte aan fyto estrogeen zoals soja, granen en plantaardige oliën.
Mijn konijnen eten geen quiche of hipster trays.
en eet paddestoelen
Niets zo halal als een goede Schweinsschnitzel....
ziet er gewoon lekker uit toch? maargoed de gemiddelde simpele ziel ziet geen vlees dus vreet het niet. Type Boer of Blokkeerfriesliefhebber.
Zal best maar het deugsausje verpest de smaak wel een beetje.
In het land der blinden is éénoog koning....
Ziet er lekker uit? Aangebrande moestuin. Zo ziet t eruit.
Zal best te pruimen zijn, maar is het ook voedzaam? Verder wat Muxje zegt.
De gemiddelde simpele ziel hanteert uiterst slecht onderbouwde reaguursels. Maar dat weet jij beter dan ik.
Ziet er best lekker uit eigenlijk.
U heeft een rare smaak. Het ziet er uit of het al een keer gegeten is.
Hamburger met Waygu beef van koopeenkoe.nl met een lekkere vette coleslaw. Kunt u mij voor wakker maken.
Klinkt duur, koop gewoon lekker vet gehakt.
@Solar666 | 10-01-20 | 12:14: Is niet duur, goedkoper dan "vet gehakt" in de supermarkt..
Quiche is toch met bladerdeeg? Vetter dan vet en niet te beren.
Ome Graai gaat vanavond maar eens een goeie zware groene curry maken met alles erin wat op moet en wat extra thaise chili. Brand de darmen lekker schoon.
Ja en dan bovendien ook nog eens bladerdeeg met plantaardige vetten en geen boter..... zum kotzen
@Zoon van Boer | 10-01-20 | 12:13:
Extra klef en tegelijkertijd gortdroog dus. Gedver ende ik pas.
Wat is er mis met bladerdeeg? Heerlijk, al valt het niet altijd mee om een echt goede quiche te maken, ze zijn vaak of te droog of te zompig.
Favorietje van uit mijn studententijd, lekker makkelijk klaar te maken: kip-kruidenpastijtjes. Kleine stukjes kip even aanbraden in de koekenpan, beetje boter. Gesneden kastanjechampions erbij en even meebakken. Vocht afgieten, droog deppen, en op de helft van een vel bladerdeeg leggen. Flinke dot Boursin erop, en het vel in een driehoekje dichtvouwen, randjes omvouwen. 15 min. in de oven, even omkeren en nog eens 5 min. Beetje af laten koelen en klaar.
@Muxje | 10-01-20 | 12:19: Die waren waarschijnlijk met roomboter gemaakt, zoals u het beschrijft klinkt het heerlijk,
@Zoon van Boer | 10-01-20 | 12:29: Altijd roomboterbladerdeeg hier. Ongezond als wat... maar de oplossing is het wat minder vaak eten, niet vervangen door een nepproduct dat niet te hachelen is.
@Muxje | 10-01-20 | 12:19:
Ik vind het vreselijk, bladerdeeg. Niet te hachelen. Zo overheersend ook op de rest van het eten.
@Graaisnaaiert | 10-01-20 | 12:50: Tja, smaken verschillen. Overigens heeft bladerdeeg niet bepaald een overheersende smaak. Wel een nogal prominente textuur, iets om rekening mee te houden bij het samenstellen van een gerecht. Maar dat geldt voor zoveel ingredienten.
Gisteravond een eigen vleesbouillon gemaakt met Schenkel en ossenstaart. Super goed gelukt, erg smaakvolle basis voor de komende soepjes.
Vrijdag frietjes!! Met veel snacks
De eigenaar is overigens geen Chinees.. Waar maak je dat nog mee
Ondergetekende ook weer een vette bek vandaag patat en snacks (eigenaar chinees)
@deugnietmee | 10-01-20 | 12:15:
Ziet er bij de Chinese snackbar toch beter uit dan bij broodje van Kootje.
Een kook- en voedseltopic! *hoeraaa* Stientjes liefde gaat door de maag.
Zo even sucadelapjes kopen en draadjesvlees maken. Stoofperen erbij, ook nog niet gedaan deze winter. Pompoensoep vooraf. Gegrilde zoete groenten erbij. Alleen nog een toetje bedenken... En dan morgen hertenbiefstuk. Hoe fijn kan het leven zijn!
Hertenbiefstuk, daar heb ik ook wel weer zin in ja. Op naar de poelier straks.
Connie Palmen heeft nog wel een recept voor draadjesvlees in de aanbieding
U houdt van zoete groenten? Grappig, ben ik een stuk minder fan van, overheerst mij teveel en de combo zoet en warm, nee. Gebruik zelf veel scherp en zuur in het eten en blancheer de groente ook als het even kan, lekker fris.
@Muxje | 10-01-20 | 12:28: lokaal schieten, lokaal slachten, bakken in roomboter, champignonsausje of rode wijnsausje erbij oid... yum!
@zwitsals zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.
@Graaisnaaiert | 10-01-20 | 12:52: nee, soms. Ik houd meer van zuur, voor indonesische zure koolrauwkost kan je me wakker maken. Of voor zuurkoolstamppot met abricozen en pecannoten oid. Maar bij draadjesvlees vind ik dat geen succes, dan ga ik voor gegrilde paprika, tomaat, beetje prei of boontjes erbij; of rode kool kan ook.
@einStina | 10-01-20 | 13:01: *wegrent doet*
@Acar_ketimun | 10-01-20 | 13:45: hihihi Acar houd niet van kokerellende vrouwen? Of niet van voedsel?
@einStina | 10-01-20 | 15:09: je weet wat ik ben right? Vandaar de escape, ben nog te groen om.opgegeten te gaan worden zijn. En niet van voedsel houden? Als een bak zure komkommer al niet van zichzelf kan houden, wie dan nog wel?
@Acar_ketimun | 10-01-20 | 15:24: oh haha je nick. Stupid me. Alles zo suf geworden hier... long time no see!
@einStina | 10-01-20 | 15:36: if thou are not looking, thou willeth not see. Sufheid doorbreek je met acar. Altijd. Overal. Op elk kanaal en voor iedereen behalve Steven. Steven is een lul.
Dooje muizen met jus
Nog balut in de koelkast van vorige week, daarna een frikandel speciaal met drop.
Boerenkool met runderworst en jus.
Slavenvoer
Pff, wat is er mis met veganistische recepten af en toe? Er zijn toch ook zat recepten zonder groenten of kruiden of Op deze manier maak je het wel erg makkelijk voor den ieder den dieje die niet der populistische persuasie is om GS weg te zetten als een stel zure oude mannen.
Maar serieus, een quiche zonder kaas?
@de visser | 10-01-20 | 12:23: hoeft niet er is vegan kaas
Goedzo Geenstijl. Terug naar de basics met dit soort topics.
VLEESCH
.. en een gerookte palinkje natuurlijk.
Zuurkoolstampot met uitgebakken spekjes EN rookworst (de echte HEMA rookworst wel te verstaan).
Hahaha, de ‘echte HEMA’ rookworst is al sinds jaar en dag halal. Die deugworst komt er bij mij niet in.
@BozePaarseMan | 10-01-20 | 12:09: Bij mij komt er geen enkele worst in.
@BozePaarseMan | 10-01-20 | 12:09:
Zout en vet. Brrr...
Als jet het AD nodig hebt om te weten wat je vanavond eet, dan verdien je het om dit soort rommel te moeten vreten.
Nou nou iets minder vlees is toch geen probleem. Die vleesvervangers smaken prima. Ik was zelf altijd anti maar nu dus een soort flexitarier.
Niet vanwege het klimaat maar gewoon omdat het eigenlijk onzin is al die resources aan beesten uit te geven tot ze groot genoeg zijn om op te eten. Als het kweekvlees straks goed te krijgen is ga ik daar op over.
Ik zie niet in waarom ik nepvlees moet eten waarvan de milieu-impact minimaal net zo groot is als van echt vlees.
Aan nepvlees moeten allerlei kunstmatige produkten toegevoegd worden om er smaak aan te geven. Gezond hoor.
"Flexitariër". Een permaban waardig...
Afwissling, niets mis mee. Eet ook wel eens vleesvervangers, uit nieuwsgierigheid. Van sommige dingen is best wat lekkers te brouwen. En thuis maakte mijn moeder wel eens authentieke Indische ( dus Indonesische ) rijsttafel. Zat altijd wel wat tofu bij, was lekker.
@Muxje | 10-01-20 | 12:10: hear... hear...
Zitten de flexitariërs hier ook al? What's next? Zittend pissen?
Om dezelfde hoeveelheid proteïnen binnen te krijgen uit “vleesvervangers” is er meer landbouwgrond nodig voor sojabonen en andere peulvruchten dan voor veevoer. Nog even afgezien van het waterverbruik en diesel en stookolie die nodig is om alle ingrediënten voor jouw vleesvervanger van over de hele wereld naar de fabriek te krijgen en de energie die nodig is om die vegaburgers te maken. Als er iets niet duurzaam is, dan is het dat wel.
@JanVergoor | 10-01-20 | 12:09: Nee hoor, menig vleesvrije hap is gemaakt van eiwit uit erwten, noten en aangevuld met kruiden. Je moet eens de ingrediëntenlijst lezen van zo'n product, dat zal je verbazen. Je vooroordeel klopt in elk geval niet, of niet altijd moet ik eigenlijk zeggen.
7x per week vlees eten is trouwens niet zo heel gezond en gewoon niet goed voor onze natuur. Een kilo vlees kost zo gruwelijk veel grondstoffen, energie en schoon water terwijl een equivalent aan "groen" alternatief stukken beter is én bol staat van anti-oxydanten, in tegenstelling tot vlees.
@Stormageddon | 10-01-20 | 12:22: Ook niet waar, in tegendeel zelfs. De meeste soja wordt verbouwd om dieren te voeden die daarna als biefstuk worden verkocht. Zou je die soja rechtstreeks consumeren als vega-burger, dan kun je daar veel meer monden mee voeden met veel minder transport en vervuiling.
@Busverhuur | 10-01-20 | 12:22: Vleesvrije happen zijn vaak best lekker en gezond zonder al te veel troep, maar van vleesvervangers kan je dat niet altijd zeggen. De impossible burger is rijk aan suiker, zout en verzadigde vetten: een prima keuze als je geen vlees wil (en de smaak je bevalt), maar geen gezondere keuze.
@Busverhuur | 10-01-20 | 12:24: Als jij soja direct voor mensenconsumptie wil verbouwen, en het ook nog biologisch, dan heb je ongeveer net zo veel landbouwgrond(7/8) nodig om hetzelfde te produceren qua mensenvoedsel. En dan tellen we niet alle bijproducten van dieren die in andere soorten producten worden verwerkt.
Hoeveel kilo voedsel denkt u dat er nodig is om 1 kg varkensvlees te produceren ?
@Busverhuur | 10-01-20 | 12:24:
En van een kilo soja maakt een varken 150 gram karbonade. En jouw vegaburger van 200 gram gebruikt meer dan een kilo soja. Want eerst wordt de olie uit de soja gehaald, dan de vaste koolhydraten en dan pas de proteïne. En daar moet dan eerst een soort vlokken gemaakt worden (dat gebeurt o.a. met zoutzuur... lekker man! Dat moet overigens ook eerst industrieel geproduceerd worden), en moet er palmolie aan toe worden gevoegd voor de smeuïgheid, en allerlei andere rotzooi van over de hele wereld voordat het (zij het amper) geschikt is voor menselijke consumptie. Een varken gebruikt de hele kilo soja in z’n geheel voor het maken van spiermassa en vet. Aan een plakje dood varken hoef je niks meer te doen, die kun je gewoon op een vuurtje roosteren, eten, klaar.
Koeien eten geen soja, maar gras. Mensen kunnen geen gras eten, daar heb je namelijk meerdere magen voor nodig. En van dat gras maakt de koe naast biefstuk ook nog eens melk (en dus ook boter, room, karnemelk, yoghurt, kaas) leer én nieuwe koeien.
Als de hele productieketen, met transport en waterverbruik, en alle energieverbruik van dien gaat vergelijken kun je de soja beter aan varkens voeren en varkens eten dan vegaburgers.
Echt, dat absurde geloof dat vegetarisch vreten beter is voor de planeet, dat je daarmee 7 miljard mensen kan voeden, en dat je daarmee landbouwgrond bespaart is net zo absurd als de gedachte dat wind en zonne-energie goedkoper is en minder vervuilend dan kernenergie.
Het gaat namelijk in beide gevallen om energiedichtheid. Die is per gram van vlees vele malen hoger dan het equivalent in plantaardig voer.
Kortom: je moet er veel meer van hebben, je bent dus ook langer bezig met het verbouwen, bewerken en eten. Dus je verbruikt er ook nog eens meer energie mee, om dezelfde hoeveelheid energie binnen te krijgen. Per saldo is het dus een vreselijk domme investering. Met vlees eten hou je meer tijd over voor andere dingen. Nadenken, bijvoorbeeld.
@bartjeau | 10-01-20 | 12:20: dan kan ik geenstijl toch nog even lezen.
@Stormageddon | 10-01-20 | 13:02: Je betoog staat stijf van de verkeerde aannames en vergelijkingen. De energiedichtheid vergelijken is net zoiets als appels en peren vergelijken. Allebei fruit maar daar houdt 't ook mee op.
Dat is jammer want door dat soort domme plempsels denkt menig reaguurder dat vleesch helemaal OK is. Vleesch is ook OK maar 7x per week is gewoon overdreven.
@Stormageddon | 10-01-20 | 13:02:
Ben zelf geen vegetariër, maar kijken naar lijden per calorie lijkt moreler dan 'planeet redden' onzin.
"How Much Direct Suffering Is Caused by Various Animal Foods?"
reducing-suffering.org/how-much-direc...
Het is kunstmatig geproduceerd voedsel. U weet niet meer wat u eet. Succes ermee!
@Busverhuur | 10-01-20 | 12:24: De kwaliteit van plantaardige eiwitten is veel lager dan van dierlijke. Om dezelfde hoeveelheid essentiële aminozuren uit plantaardige bron binnen te krijgen moet je a) veel meer eten vanwege de lage "netto eiwitbenutting", en b) meerdere plantaardige bronnen uitgekiend combineren vanwege de lage "biologische waarde". Simpel gezegd: dierlijke eiwitten zijn veel completer en worden veel beter verteerd.
@Busverhuur | 10-01-20 | 13:22:
Helemaal niet. Energiedichtheid is namelijk het enige waar het om draait bij voedsel. En tel je de energie van de hele productieketen op is vlees gewoon efficiënter, zeker in vergelijk met arbeidsintensieve vleesvervangers, maar ook met 100% plantaardig voedsel in het algemeen. Je moet er per joule in je voedsel meer voor doen, en je hebt er veel meer van nodig (en dus ook meer landbouwgrond), voor de dezelfde energiebehoefte. Zo simpel is het. Kun je wel stampvoeten dat je het er niet mee eens bent, maar ja... dat is dan heel jammer.
Appels en peren zijn overigens niet alleen allebei fruit, ook nog eens allebei stervruchten. Dus ze zijn veel beter vergelijkbaar dan je zegt. Sterker nog: je kunt een perenboom enten op een appelonderstam. En omgekeerd.
@bierrr | 10-01-20 | 13:27:
Dat gaat uit van de veronderstelling dat planten niet lijden. Misplaatste veronderstelling.
www.livescience.com/plants-squeal-whe...
En gras huilt ook nog eens. Die lekkere geur van versgemaaid gras? Dat is de geur van de tranen van gras, meneer!
www.kcur.org/post/fresh-cut-grass-sme...
Vegetarisme is marteling van planten! Dat leed zou je dan ook moeten meerekenen.
@Stormageddon | 10-01-20 | 13:47:
Dan nog kun je proberen het 'lijden per calorie' zoveel mogelijk te reduceren.
Verder is het wachten tot de 'ethical superintelligence' ons uit laat sterven:
"Benevolent Artificial Anti-Natalism (BAAN)"
www.edge.org/conversation/thomas_metz...
Hoe weet je of je alle voedingsstoffen binnen krijgt met kweekvlees? Niet iedereen kan even goed om met synthetische vitamines (mn cyanocobalamine, synthetisch b12) en die kunnen dan zelfs werken als antinutrient
@bierrr | 10-01-20 | 14:10:
Dan zul je dus eerst een objectieve meetlat voor “lijden” moeten hebben. Die is er niet. Dus nonsens.
@bierrr | 10-01-20 | 14:10:
En BAAN is helemaal nonsens. Je hebt wel laten lachen. Wat een flauwekul.
Ethiek was altijd al de meest wankele van alle disciplines in de filosofie, maar dit is niet meer wankelen, maar van een hoge brug kukelen terwijl je je zorgen maakt of je gulp wel dicht is.
@Stormageddon | 10-01-20 | 14:49:
Ok. Thanks.
Is morele vooruitgang dan ook nonsens?
@bierrr | 10-01-20 | 15:24:
Zonder objectieve definitie is dat inderdaad nonsens. Zowel moraliteit als vooruitgang.
@Stormageddon | 10-01-20 | 18:09:
Is een objectieve definitie in dit geval überhaupt mogelijk?
@bierrr | 10-01-20 | 19:13:
In beide gevallen: Neen.
Zuurkoolstampot met uitgebakken spekjes EN rookworst (de echte HEMA rookworst wel te verstaan).
De echte HEMA worst, gemaakt door Unox. Spekjes doe ik altijd met speklappen, zelf de grootte van de reepjes bepalen zodat er bij het uitbakken nog wat overblijft. En natuurlijk een lading Huisman Grof erover.
En krachtvoer is vlees ofzo? Toch maar eens the game changers opnieuw kijken?
Vraag maar aan Shawn Baker, the carnivore muscle man.
@Gezonde_Roker | 10-01-20 | 13:12: vergelijk Shawn eens met Mic the vegan, Vegan gains of Simnett nutrition nou dan weet ik wel op wie ik wil lijken of met wie ik een drankje wil drinken...
Nog even en er is alleen bij de halal slager nog vlees te halen. Moslims blijven echt wel vlees eten, maar moslims zijn ook lief en zielig. Ziedaar de spagaat voor den linksmensch.
Met de lenigheid van die trutjes (m/v/x) is niks mis. Zelfs rutte is er jaloers op.
En zo jaagt men iedere vleeseter naar het onverdoofd geslacht vlees. Tel uit je winst, linkse deugers.
Stoofvlees, Asperges in roomboter met ei en achterham en natuurlijk frieten.
Lekker zo een tray bake. Maak er dan wel een Cote du boef bij. Glaasje rood.
Boerenkool met gehaktballen!
Met gebakken stuiterballetjes in tomatensaus.
Andijvie stampot met uitgebakken spek en een goed stuk rookworst
^^^Dit
Ziet er best lekker uit eigenlijk.
Neen
Russisch ei! Vroeger bij de betere wegrestaurant op de kaart, nu haast verdwenen. Eeuwig zonde!
Ja, veel te goeie reclame voor Poetin en zijn machtige rijk. Kan echt niet.
Bami van de afhaalchinees. Met saté.
Spinazie, gehaktbal, gekookt ei erbi en nootmuskaat.
Das niet halal
Das haram
"Traybake". Aka "gebakken". Haha.
Ja maar dan wel in een tray he!
Maar gebruiken ze dan wel inductie trays of is het op gas?
@niemand specifiek | 10-01-20 | 12:25: Laat maar het is bakken natuurlijk
Of wel braadslee
REAGEER OOK