We eten weer meer vlees!
War on Gehaktbal nog geen succes
Hee dat is best opvallend. Ondanks de landelijke linkshetze tegen de OudHollandschen Gehaktbal, de vele bloedirritante antisupermarkt Wakker Dier-spotjes op radio en televisie, én de vele BN-ers en infloejenzers die vijf keer per dag naar de Vega-slager bidden STIJGT DE VLEESCONSUMPTIE per persoon. Iedereen in Nederland eet 77,2 kilo vlees per jaar, en dat is best een hele grote ribeye. Allemaal de schuld van het mooie weer van 2018, want hoe meer zomerse dagen, hoe vaker u de barbecue aanslingert. En nu het allerbeste nieuws. Volgens de man van het wederbericht Gerrit Hiemstra krijgen we steeds meer zomerse dagen. Dus KOOPEENKOE en barbekjoe heel die mooie zomer van 2020. Zin in de toekomst!
Social
Reaguursels
InloggenHet gaat al fout in de basis. Geschiedenis is van geen enkele waarde om wetenschappelijke feiten op te baseren. Wetenschappelijke consensus kan alleen worden bereikt door bewijs dat verkregen wordt door (op de juiste manier) uitgevoerde wetenschappelijke experimenten.
Er is nog nooit een wetenschappelijk experiment uitgevoerd dat de invloed van de mens op get klimaat en de precieze invloed van CO2 daarop vaststelt, bewijst of zelfs maar aannemelijk maakt.
In de dertiger jaren was er 2 x zoveel zon als in de vijftiger jaren. (Daar heeft de Volkskrant in de vorige eeuw over gepubliceerd, maar waar staat het?) Dat waren nl de jaren van de smog. En het is logisch dat de zon ons niet opwarmt als ie eerst door een laag viezigheid heen moet. Die smog kwam overigens vooral aangewaaid met zuidwesten wind uit Engeland. Dankzij o.a. het aardgas werd de lucht langzaamaan een stuk schoner, en werd het dus warmer.
Vroeger stookten wij nog op hout en kolen. Die treinen hadden pijpen waaruit rook kwam.De koeien maakten gassen.Ook rommel in de lucht. Nu rijden er ook bussen en autos op waterstof en elektriciteit. Vliegtuigen worden stiller,en toch kunnen wij elkaar door het stof niet zien en vragen elkaar meer geld uit te geven.
Als wij alleen groenvoer moeten eten evolueren wij binnenkort ook tot vegetarische dinosaurussen.
Stukje vlees lekker, niet meer van koop een (oude melk) koe. Ik wil GS best steunen maar dat taaie vlees van die ouwe melk koe slijt je maar aan een ander.
Poeh poeh Gerrit, wel 25 zomerse dagen, waarvan we er hooguit 10 op het strand hebben kunnen liggen en misschien 15 in het binnenland lekker aan het water..
Dat je vervolgens dus 11 maanden ronduit in de kou zit is voor Gerrit bewijs voor opwarming. En de warme zomers uit mijn jeugd heeft Gerrit gewist, hij zou dan ook het liefst mijn geheugen wissen.
Heerlijk biefstukje bereid vanavond. Room-pepersausje erbij, zalig. Maar wel kwaliteit, kiloknallers endoor kerels in jurken doodgemarteld schaap komt er bij mij niet in.
Nu we toch met sjoemelen bezig zijn onder het mom van “wetenschap”.
Ik vraag me af hoeveel Afrikanen we nog moeten toelaten in Nederland om het totaal niet natuurlijke definitie van ‘zomerse dag’ naar boven bij te stellen. In Afrika is onze zomerse dag nl nog gewoon steenkoud.
Ook een manier om het op te lossen..
Nadat het KNMI de data van de eerste helft van de vorige eeuw had 'gehomogeniseerd' (aangepast) moeten we twijfelen aan deze grafiek van het KNMI.
Het zal geen verrassing zijn dat de vleesconsumptie de algemene trend volgt van de koopkracht.
De mens is een omnivoor. Punt.
Welnee man. Laat je eens goed informeren (bijvoorbeeld door een darmspecialist) in plaats van zomaar wat te roepen. Echt onzin wat je zegt. Punt.
woordgrap van de dag .
Wel eens van Eskimo gehoord?
Eet bijna alleen maar vlees.
Vraag aan je darmspecialist hoe dat kan..... dan....
@woordgrap van de dag | 24-09-19 | 18:07: is de mens dan een carnivoor die ook planten kan verteren?
Waarom heb je dan een galblaas? Gewoon voor de lol?
Gal heeft als functie het afbreken van vet. En dan hebben we het niet over vetplanten.
Succes met het jagen op een vierpotig dier, het vangen, slachten en het ter plekke opeten daarvan. Eet smakelijk! Alleen je hersenen, maag en darmen zullen helaas iets minder vrolijk zijn. Punt.
@Wasbakplasser | 24-09-19 | 19:42: En jij succes met het uit de grond trekken van aardappelen en rauw opeten. Nog meer dom gelul?
@DuperSildo | 24-09-19 | 20:12:
Ik beweer niet dat mensen van nature aardappelvreters zijn, jij daar in tegen beweert dat mensen van nature ook vleeseters zijn. Nog meer dom gelul?
@Wasbakplasser | 24-09-19 | 19:42: Vlees is lekker en gezond.
@paartjehop | 24-09-19 | 20:35:
Gemanipuleerd en met mate zeker wel..
Hahaha.. heerlijk
77 kg per jaar??? Ik eet per maand al bijna 77 kg vlees.
Waar zouden wij zijn zonder het zwijn? Hoorde een leuke twee weken geleden op een Servische BBQ-party. Op de vraag welk dier de koning van het dierenrijk is werd geantwoord: zolang ik geen leeuw geproefd heb is de koning van het dierenrijk het varken.
Het wachten is op de eerste vegan-millenials die de onvolprezen albums van Astérix & Obelix willen verbieden vanwege Obélix´ enorme appetijt voor everzwijn.
@Peter Emile | 24-09-19 | 17:25: en daarnaast zitten die albums vol met verborgen non inclusiviteiten mbt ander volken...
@Peter Emile | 24-09-19 | 17:25: De beste haar- en kleerborstels werden gemaakt van varkenshaar, maar dat woord zie ik nergens meer; zouden de thans anonieme borstels nog steeds van varkenshaar zijn?
Vriendje en ik eten elke dag vlees bij het avondmaal.
Met liefde en zorg bereidt is het uitermate lekker en gezond.
Mede mensjes die geen vlees eten krijgen kolder in den kop en gaan gekke dingen doen.
Lid worden van de VVD en zo..
Yes! Eat more pussy!! Mjam
Rosbief lekker
Hiemstra is een ordinaire zakkenvuller met angstzaaien. Miezerig mannetje is het eerste wat bij mij opkomt als ik hem zie, dan zapp ik weg.
Kom er op internet niet uit. Is de HEMA-worst nu met varkensvlees of met vlees van een door een man met baard en in een jurk onverdoofd geslacht ander beest daarbij gebruik makend van een bot mes onder het uitspreken van een geheimzinnige toverspreuk?
psssst. niet verder vertellen.. is gedraaid van orgaan vlees.
Ik eet er minimaal 1 per week.. zooo verdomd lekker. Awel zonder mosterd.
STOOFPOT VAN RIBLAPPEN (Iers rundvlees)
Ingrediënten:
• 1 kg riblappen
• roomboter
• 4 sjalotten
• 1 winterpeen
• tijm
• rozemarijn
• 1 blik Guinness (50 cl), oud bruin is ook goed.
• 1 liter runderbouillon
• 3-4 laurierblaadjes
• 4 kruidnagels
• 5 jeneverbessen
• 2-3 kaneelstokjes
• 150 gram kruidkoek (ontbijtkoek)
• 2 eetlepels Rinse appelstroop
• peper/zout naar smaak
Snijd de riblappen in blokjes en bak ze aan in roomboter. Voeg de sjalotten, wortel, tijm en rozemarijn toe en laat deze meebakken. Blus het af met Guinness en de bouillon. Voeg nu de overige kruiden toe (laurier, kruidnagel, jeneverbes, kaneel) en laat het op een heel laag pitje zachtjes pruttelen. Let wel: Het mag niet koken! En: neem de tijd. Hoe langer, hoe lekkerder. In elk geval minimaal 4 uur. Voeg na een tijdje de brokjes kruidkoek en de appelstroop toe.
Tenslotte: haal voor het serveren het vlees uit de pan en kook het vocht in. Voeg daarna het vlees weer toe aan de geconcentreerde saus en serveer.
Lekker met aardappels, aardappelpuree of rijst, rode kool en/of appelcompote.
Eet smakelijk!
als u de blokjes eerst insmeert met een paar flinke eetlepels dijon mosterd . brent u dit recept tot een nog hogere sensatie
Kleine aanpassing. Knal het vlees 24 voor bereiding in dat bier (wijn heeft overigens mijn voorkeur) met het boeket aan kruiden en de ui en de wortels. Scheidt vlees en de rest. Bak eerst verse uien aan, verwijder die tijdelijk. Bloem het vlees licht, bak dat aan en vervolg dan het pad. Tja die mosterd kan op dikke plakken bruinbrood (mosterd down) op de massa. Ik geef voorkeur aan oven tijd. 140 en lang. Vaak jong rund dus langggggg....
@Langshetrandje | 24-09-19 | 16:59: een echte baguette en een kleine groene salade met een net niet te zure vinaigrette zijn verplicht. Als het feest is goede paddestoelen aanzetten en afblussen met cognac en in de laatste fase even toevoegen. Indien verse zilverui beschikbaar ook die even aanzetten in aparte pan en in laatste fase toevoegen.
Doet lekker lap vlees halen bij de plaatselijke slager...
Lust je geen vlees, wat een kruiden en weet ik veel wat.
Heeeeerlijk!
English, Scottish or Irish stew are not to compare with the Dutch.
The Dutch will lose.
Is gewoon zo.
Edit :1kg beyond burger, plantaardige boter, sojabouillon.
Nieuw topic: Koken met Reaguurders
@Stichting_NoFap | 24-09-19 | 18:14: Dan nog liever een extra schep heerlijke hollandse groente... Beyond Meat, wat een oplichterij.
@Stichting_NoFap | 24-09-19 | 18:14: Plantaardige boter?
Oh wacht, je bedoelt margarine.
Nou Gerrit Hiemstra bakt er weer eens totaal niets van.
Zegt ie;
"Aantal zomerse dagen 50 jaar geleden gemiddeld ca. 15 per jaar"
Gemiddeld over welke periode Gerrit "groot licht" Hiemstra?
Gemiddeld over 51 en 49 jaar geleden?
Gemiddeld over 60 en 40 jaar geleden?
Gemiddeld over 70 en 30 jaar geleden?
Kortom wiskunde heeft ie op school maar overgeslagen.
Wiskunde is inmiddels gekaapt door Sylvana.
Tja en de ‘correctie’ die heeft plaatsgevonden is van vóór 70 jaar geleden dus de klimaatontkenners (wat dat ook mag zijn) willen hiermee alleen maar het KNMI beschadigen.
Zegt ie zonder op die feiten in te gaan.
Ze hebben ook de gegevens van voor 1950 min of meer weggepoetst. Zijn zogenaamd niet betrouwbaar. Niet betrouwbaar? En nu zeker wel?! Waar haalt men vandaan dat die gegevens niet betrouwbaar zijn? Was de thermometer toen niet goed genoeg of zo? En zou het dan ook niet kunnen zijn dat men misschien te lage temperaturen heeft gemeten en het ook wel zo zou kunnen zijn dat het toen een stuk warmer was ??? Kom er maar Hiemstra, ik lust je rauw!
Dat is gewoon maar een kleine fluctuatie. Binnen 20 jaar is de hele vleesconsumptie al gehalveerd. Let maar op, de trend is al gestart. Meat is murder milk is murder egg is murder cheese is murder dairy is scary change my mind.
Zie ik toch niet snel gebeuren. Duizenden Nederlandse varkens gaan nu geslacht richting China. De wereldconsumptie verdubbeld eerder dan dat die halveert.
Vlees is gewoon te lekker om te laten staan. En bovendien heel gezond. Veel gezonder dan de vegan-linksmiechels ooit zullen durven toegeven. Het menselijk spijsverteringsstelscel vertoont 30x meer overeenkomsten met een wolf als met een koe. miro.medium.com/max/2363/0*u3Eea7fc40...
Morgen is het weer zover, gehaktdag. Yummie!
Over dat weer; foute boel. Vorig jaar veul meer zomerse dagen dan dit jaar... Het gaat inderdaad de verkeerde kant op met dat klimaat. Begon net ergens op te lijken
Zo mooi dit. Al die domme lobbyclubjes met hun gezeik; eigenlijk willen ze er naar toe dat men 2-3 keer per week vlees eet. En men zag de consumptie dalen, dus zaten ze elkaar te feliciteren en schouderklopjes te geven dat ze het zo goed deden.
De waarheid is gewoon dat vlees duur is. Dat mensen krap zaten, en dus minder vlees aten. Voor een gedeelte van de bevolking zijn de financieen beter geworden, dus eet men weer meer vlees.
Heel die lobbyclubjes hebben NUL invloed gehad met hun infantiele gezever.
Godallemachtig, dat die man nog serieus wordt genomen..
We krijgen ook steeds méér inwoners dus logisch gevolg, dat geldt ook voor de langere wachttijden in ziekenhuizen, langere files e.d.
Het gaat om hoeveelheid vlees PER inwoner. De hoeveelheid inwoners, heeft er dus geen ene klap mee te maken.
Dus... omdat de Afrikaanse bevolking van 1 naar 4 miljard gaat, moeten wij minder vlees eten. Begrijp ik dat goed?
Niet als je van mensenvlees houdt.
Dat is wel waar het op neerkomt...
Gerrit moet van de tv gehaald worden. Hij heeft één taak en dat is het weerbericht voor morgen presenteren. Dat kan hij niet eens maar hij weet wel dat het over 40 jaar 1,8 graag warmer is. Moven makker!
graad
Ha, weer zo'n mooi kaartje die (in dit geval) niet verder gaat dan 1900. Maar als we kijken naar een periode van 10000 jaar dan ziet het er heel anders uit...
Kaartje heeft ook nog eens gecorrigeerde waardes zodat het eerste helft koeler overkomt
Zeg dat maar tegen een zuid amerikaan.
Die vreten smirgens smiddags en savonds vlees.
Die eten juist alleen maar groente en fruit leugenaar.
De ironie van dit alles..... is juist dat al dat groene gedoe zorgt voor meer buitenleven...... dus meer bbq ( even los van steed warmere avonden)
Haha lekker voor de duurzaamheidslobby, pomp er honderden miljoenen tegenaan plus nog een flinke dosis staatspropaganda en wat is het resultaat? Mwoehaha.
We eten waarschijnlijk wel minder vlees met z'n allen, alleen spuiten ze er steeds meer water in. Dan lijkt het qua gewicht meer...
Denk je dat die nieuwkomers zitten te wachten op vegetarische rommel? De vleesconsumptie zal alleen maar gaan stijgen.
we gaan zien of je gelijk hebt aan de daling van de consumptie van varkentjes
50 jaar geleden maar 15 zomerse dagen en nu 25-30. Probeer dan maar eens vol te houden vroeger alles beter was.
Vroeger had je drammende verdienmodellen zoals Gerrit Hiemstra niet.
Eet twee keer per week vlees, en niet op brood.
(Wel van koeien die gras hebben gegeten, dit omdat je anders geen goeie omega 3 verhouding binnenkrijgt en goed leven etc).
Vleesvervangers en soja moet/trek ik niet. Maar heb soms wel eens moeite om het eten echt lekker te krijgen, zonder jus' je van het vlees geef ik eerlijk toe.
Het maakt niet uit of je het minder doet dan is het nog steeds onethisch. Het maakt niet uit of ze van gras eten dan wordt er nog steeds enorm veel land gebruikt en gas uitgestoten + koeienholocaust. Alsof er geen andere bronnen zijn van omega, erg dom. Je hebt maar 1 vervanger geproefd van slechte kwaliteit en bent te lui om verder te proberen.
@Stichting_NoFap | 24-09-19 | 16:35:
De reden waarom ik twee keer per week vlees eet, is ondanks uw argumenten.
Ik pretendeer niet dat ik ethisch bezig ben, en ben me ervan bewust dat ik nog steeds een beest eet.
Ook besef ik me dat een biologisch stuk vlees voor het milieu weer belastender is.
Er zijn andere bronnen van omega 3, daar moet je wel tegen kunnen en het kunnen opnemen. Uit vlees neem je dit verreweg het beste op.
Ik heb niet 1 vleesvervanger geproefd, ik weet waaruit alle vleesvervangers van zijn gemaakt (vaak bonen waar ik niet tegen kan, en een hele zoot hulpstoffen die niks toevoegen, dan eet ik liever 'niks erbij' dan die rotzooi).
Lui kan je mij ook niet echt noemen.
Maar ik begrijp dat u een fervent vegetarier bent, complimenten hoor!
Ik gaf alleen maar even mijn vleesconsumptie door.
Al het andere wat ik vindt of pretendeer heeft u zelf erbij bedacht.
@letopuwzaak | 24-09-19 | 18:18:
Vind#
Beetje jammer dat Gerrit geen complete info geeft. Wanneer je de trend doortrekt naar eerdere jaren blijft van z'n verhaal niet veel over.
Ik ben Gerrit.
En ik steel (gegevens over het weer) als de raven.
Ik ben een boef
Hoeveel dagen boven de 25 C.. echt.. wellicht is het handig om de gemiddelde temperatuue uiteen te zetten tegen co2/stikstof waarden en de afstand van de aarde tot de zon +de zonneactiviteit index.
Lijkt me een stuk eerlijker verhaal maar daar is vast niets aan te verdienen ..
Zomerse dagen is toch goed voor de zonnepanelen dus wat zeuren ze nou ?
mwa als t heel warm is leveren ze ook niet helemaal maximaal op hoor. ik heb er zelf op t dak liggen puur om de kosten te drukken.
@ikworstelengadouchen | 24-09-19 | 15:09:
Klopt, heb er hier ook wat liggen en kan per paneel monitoren.
Op een warme dag kan het zo minus 20% zijn.
Ik ben wel minder vlees gaan eten. Hartstikke stoer natuurlijk om op GS te gaan roepen dat je zoveel vlees eet, maar als de hele wereld zo veel vlees gaat eten als wij nu in Nederland dan moet alle regenwoud plaats maken voor soja-plantages. En die planten en dieren komen dan nooit meet terug. Eeuwig zonde. Letterlijk. En dat allemaal om het plebs vijf worsten i.p.v. twee op de BBQ te laten gooien? Nee, bedankt.
jouw zieltje is voor jou al schoon want je eet ...... minder....... Hoe was je vliegvakantie?
Als je alle mensen op de hele wereld in een bed van 2x1m legt, kan je nog niet eens de helft van België vullen. Zo'n vaart loopt het allemaal niet.
Soja wordt gebruikt voor vleesvervangers.... Dus....
Zoveel vlees eten wij overigens niet, maar wel kwaliteit.
Vlees hoort erbij als omnivoor zijnde.... Zo zit de mens nou eenmaal in elkaar en maakt datgene wie we zijn.....
@dijkbewaker | 24-09-19 | 15:18: ik eet ook nog vlees, maar wel minder. Vaak maakt het qua smaak nauwelijks uit of je er 400 of 200 gr in doet. En of je soja eet of dat eerst aan een koe voert en dan die koe eet scheelt een factor 8 of zo.
Jij lult uit je nek. Er wordt veel meer land gebruikt voor vlees. Daardoor brandt het regenwoud nu af.
@Stichting_NoFap | 24-09-19 | 16:37:
Kunnen we weer vlees eten, top!
@Stichting_NoFap | 24-09-19 | 16:37: gelul.. alleen Argentinië al kan de gehele wereld van 200 kg vlees per persoon per jaar voorzien. Maar Argentijns rundvlees mag de meeste markten niet op zonder fikse heffing dus dat is nog steeds niet intensieve veeteelt. Overigens zou een Argentijns rund zoals ze daar nu grootgebracht worden het label wild krijgen in Europa.. en zo smaakt het ook.
Sjoemelcijfers van de Linkse Frame-Kerk. Laat het domme klootjesvolk lekker geloven (bedonderen) dat er minder vlees wordt geconsumeerd ipv meer. Wij gaan vanavond weer lekker dineren met een heerlijk varkenshaasje champions met roomsaus.
Geniet er dan maar extra van nu het nog kan egoist.
Hiemstra die is toch van die club die nog geen thermometer goed kan ophangen ??
www.parool.nl/nieuws/knmi-meldt-jaren...
Dat knmi, is dat dat instituut dat 50 jaar geleden tussen de veenweides vrijelijk in de wind lag en nu bijna is opgeslokt door de stedenbouwkundige betonkolossen? Heeft klimaatheisa-Gerrit daar wel voor gecompenseerd?
@nsprokkel | 24-09-19 | 15:02:
Daar moet ik ook vaak aan denken. Als dat beton en steen houdt de warmte flink vast. Ik merk het als ik op de motor de bebouwde kom uit rijdt. Voelt aan alsof het meteen 8 graden koeler wordt.
@nsprokkel | 24-09-19 | 15:02: Er zijn inderdaad officiele meetstations van het KNMI die door het stadseffect met hogere temperaturen komen. Er is ook onderlinge concurrentie van stations om met records te kunnen komen waardoor er wel eens gesjoemeld wordt met de cijfers. Voorbeeld is om een vrachtwagen in de buurt van de meetstations te plaatsen waardoor de wind en afkoeling geen effect kan hebben.
@drekzooi | 24-09-19 | 15:20: was even bang dat ze die vrachtwagen gingen laten draaien.
Dat vlees komt door al die koeponnen met korting.
Ja hoor Gerrit
1.2 kg. schapen en geitenvlees per moslim per jaar? daar geloof ik geen reet van.
Pas op met reageren op gekke Gerrit. Ik poste dit filmpje onder zijn idiote tweet, en kreeg binnen 1 minuut een block. Tegenspraak wordt niet getolereerd door de klimaatgekkies. www.youtube.com/watch?v=8455KEDitpU
Fascistische Gerrit..
Vind je het gek dat ze laagbegaafden blokkeren die alleen maar onzin verspreiden.
Mooi man, na de vele zomerse barbecueën
op naar de winter BBQ,
heb het hout en de kolen voor de buiten kachels al klaar liggen.
Winter?
Mijn god! Daar heb je Hiemstra ook weer.
50 jaar geleden zat ik op de basis, pardon, lagere school. In mijn herinnering waren de zomers toen warmer en langer. En als ik mij alleen maar de mooie zomers herinner: zoveel te beter. Ik heb liever geen herinneringen aan klote zomers, en als Hiemstra gelijk heeft dan was het vroeger geen rozegeur en maneschijn met slechts 15 zomerse dagen.
Doe mij dan de tegenwoordige zomers maar.
Ik kan me veel hete dagen en hittegolven herinneren. Dat je echt je bbq kon plannen, zeg maar.
Dat je er echt vanuit kon gaan op maandag dat het vrijdag ook nog lekker was.
En in de winter viel veel regen. Dat weet ik echt zeker, want ik fietste er elke dag flink wat kilometers doorheen.
Mijn motto was deze zomer iets minder vlees en iets meer kwaliteit op de bbq! De Picanha en lamsrack waren de favoriet..
Deug ik nou genoeg?
De zomerse dagen van voor 1955 of zo heeft het KNMI een paar jaar geleden weggemasseerd. Vergelijkingen zijn nu dus nep nieuws.
Yep zo is het.
Op naar de “Ballentent” aan de parkkade.
Werkprogramma:
Maandag: varkenshaasje.
Dinsdag: zalm met huid.
Woensdag: entrecote.
Donderdag: Rendang.
Vrijdag: kabeljauw.
Zaterdag: ossenhaas.
Zondag: buiten de deur.
lekker bezig man! top ! heb ongeveer een zelfde programma.
Is dat je cv waarin je solliciteert naar kransslagaderverkalking?
Je moet woensdag en donderdag wisselen. Woensdag is blauwe hap.
Ik zit persoonlijk op 200-250 kg per jaar; vooral rundvlees. Welcome losers!
Hoi maxima
Maar slik je het ook door?
Wat mij betreft mogen wij wel 50 zomerse dagen per jaar hebben. Ik wen er met alle plezier aan.
Varkensvlees werkt als cryptonite op moslims, dus doen.
Als ik een malse biefstuk eet denk ik echt niet aan dat zg clubje wakkerdier want dat soort clubjes proberen de economie kapot te maken en boeren .
Dus mijn slogan is eet vlees van een goede slager en supermarkt
Zou je dat ook zeggen als het ging om huisdieren of mensen?
Slechts 1,2% schapen en geiten? Ik had in die categorie een hoger percentage verwacht.
Moslims hebben net als met geld overmaken hun eigen netwerk voor vlees en die komen niet in de officiële statistieken voor.
@Dutch_Holland | 24-09-19 | 14:36: daar komen ook al die mercedessen vandaan.
Mevrouw Sol666 is ook gek op worst!
De cavia's komen weer verdomd goed weg dit jaar.
Ik zie op straat veel op de achterpoten lopende varkens. Je bent wat je eet.
Wie eet er nou in vredesnaam op de achterpoten lopende varkens?
Ah een vegan. U bent een stuk zure tofu?
Eet nu slierten met ham, kip en ei.
Jij wordt blij.
Check de film "Tampopo" over de Aziatische kunst van Ramen eten.
En waarom slierten slurpen met vlees/vleesbouilon zo goddelijk lekker is.
5e smaak: umami, vriend.
En nu doorpakken!!. Op naar de 50 zomerse dagen per jaar. Heerlijk !.
kleine nuance: 77.2 kg is het zgn karkas-gewicht. Inclusief botten, hoeven etc. Werkelijk geconsumeerde hoeveelheid is de helft.
doe voor mij dat gemiddelde maar x 2 kom je alsnog uit op 77,2 kg.
Ik eet minstens 2 kilo vlees per week en dat is zonder de botten voor de bouillon.
Echte mannen eten het hele dier, de watjes alleen het vlees. De weekdieren worden veganist.
Kluiven next level @John'weer' Rambo.
Toch zorgwekkend, die toename van het aantal zomerse dagen. Er passen immers maar 365,25 dagen in een jaar. Wat als de dagen op zijn? Hallo? Ben je daar nog? Hiemstra? Hallo? Echo?
De vraag is natuurlijk in hoeverre die gegevens van het KNMI en dus ook het aantal zomerse dagen uit het verleden "genormaliseerd" zijn.
Ik heb een vriendin die zo f*cking goed kan koken dat ik het vlees niet mis als ze het een keer overslaat. Maar dat kan ook heel goed met devaluerende smaakpapillen te maken hebben. Of gewoon verliefdheid. Maar dat imitatievlees in het schap kan wel weg, dat smaakt naar helemaal niks.
Mijn vriendin kan heel slecht koken, gelukkig kan mijn vrouw wel koken.
Zo lossen we alle problemen op.
Ik ook! En ik zeg altijd: geen probleem als je vegetarisch kookt, we altijd gewoon wat vlees toevoegen!
Ik had een schoonmoeder die de pannen van het dak kookte.
Ik mis haar nog steeds.
Ik heb er ook helemaal geen problemen mee om vegetariërs te zijn. Alleen niet tijdens het eten. Ieder mens heeft zijn grens.
Als dat waar is, is het jammer. Dieren kweken, gedwongen vetmesten, vervoeren en doodmaken om ze op te eten is nergens voor nodig, er zijn tegenwoordig immers voldoende goeie alternatieven. Alleen vrij simpele mensen eten nog (veel) vlees. Maar het goede nieuws is natuurlijk dat die vanzelf (vroegtijdig) sterven, net als die arme doodgeslachte beestjes.
Haha, droom verder. Plantenknagers sterven juist eerder.
"Alleen vrij simpele mensen eten nog (veel) vlees." Wat fijn dat je jezelf moreel superieur acht. Weet je welke Oostenrijker ook geen vlees at?
Kan je dit nog eens herhalen, maar dan in iets kortere zinnen? Ik vind het heel moeilijk om te lezen.
De oude generatie is groot geworden met elke dag vlees eten, er zijn er nog genoeg van 80+. Oud zat lijkt me? Hoop dat je stikt in je bloemkool.
Ik coorigeer hem wel:
“Fruit kweken, gedwongen vetmesten, vervoeren en inblikken om op te eten is nergens voor nodig, er zijn tegenwoordig immers voldoende goeie alternatieven. Alleen vrij simpele mensen eten nog (veel) gras. Maar het goede nieuws is natuurlijk dat die vanzelf (vroegtijdig) sterven, net als die arme bossenslopende avocado’s.”
Zo. Nu klopt het.
@Goldfinger | 24-09-19 | 14:15: Behalve het moreel superieure D666-toontje zie je ook weer het bekende linkse frame dat hun aanhang steeds groter wordt. Dit getuigt vooral van een bubbelleven want in de echte wereld wordt juist meer vlees gegeten.
@Steenindemix | 24-09-19 | 14:17: Dat had jij gedacht. In de eerste helft van de sobere jaren 50 kwam bij ons 1 hooguit 2 keer per week een stukje vlees op tafel. In de oorlogsjaren was vlees op rantsoen en meestal niet te vreten. En in de crisis jaren was er een ontstellende armoede dus toen hield de vleesconsumptie ook niet over.
@Goldfinger | 24-09-19 | 14:15: Misschien is Godwinner een betere nick voor je dan Goldfinger, argumentloze Henkie.
@Zeddegeizot | 24-09-19 | 14:17: Ik ben een zij, geen hem.
@Steenindemix | 24-09-19 | 14:17: Ik denk dat je eerder stikt van een steen in je mix dan van een stukje groente. Grappig trouwens dat je als 80-plusser nog steeds op GS zit. Daarvoor dan wel weer respect!
Maarre, de import (halve stad per jaar) van culturen die denken dat vegetariër zijn een ziekte is, heeft niets met deze stijging te maken? Of moet dat weer angstvallig uit de media worden gehouden?
"Geen duidelijke reden
Volgens het onderzoeksinstituut is het lastig om te duiden wat de exacte reden voor de toename in de vleesconsumptie is."
Ah dan weten we genoeg.
Een beetje de bbq de schuld geven. Wat de neuk. Politiek correcte conclusies zoeken om die roze olifant in het midden van de kamer maar te negeren.
Yeah eindelijk een onderwerp waar je honger van krijgt. Zo'n karbonade gaat er best in.
Met de 10 duizenden mensen uit het M.O en Afrika die de afgelopen jaren Nederland zijn binnen gekomen en die vooral vlees op het menu hebben is het toch niet zo verwonderlijk dat de vleesconsumptie omhoog gaat?
u bent een beetje aan de late kant met deze waardevolle bijdrage.
Opvallend aan de Hiemstra statistiek is de afname van zomerse dagen tussen 1910 en 1946 en de afname van zomerse dagen tussen 1946 en 1976. Dat zijn dus 66 jaar van zomerse dagen afname!!
Maar goed, het zegt niets over het klimaat gezien de extreem korte tijdsduur en het eenzijdige belichten van 1 klein onderdeel van het hele klimaat pakket......
Hoe was het de laatste 1000 jaar bijvoorbeeld. wat ook nog relatief kort is gezien de ijstijden en opwarming perioden die bekend zijn......
Daarbij opgemerkt dat de Noord en Zuidpool meestal ijsvrij zijn geweest wat betekend dat we nog steeds in een relatief koude periode zitten en een warmer klimaat de normaalste zaak van de wereld is......
Lees eens op wiki het artikel over “het grote zonnejaar 1540”...
Goed om te zien dat de bevolking in het algemeen zich niets aantrekt van de paar schreeuwende SJW'ers en ander linksdragend volk die de media in handen hebben.
Nu alleen nog even met zijn allen op die partijen stemmen die ook dit gedachtegoed voorstaan (PVV en FvD). Een Nexit er achteraan en samen met het VK onder het juk van de EU uit en we zullen weer volop welvaart kennen.
Man man, wat een lege clichés.
@gerrithiemstra, u bedoelt “datamanipulatie KNMI in beeld”?
U bedoelt dit?
www.destaatvanhet-klimaat.nl/2019/03/...
@Pimp my Voortuin | 24-09-19 | 14:02: Exact. Als alle doemscenario’s niet uitkomen, dan kan je altijd nog de cijfers aanpassen om niet episch voor lul te staan.
@Zeddegeizot | 24-09-19 | 14:14:
Voor lul staan ze inmiddels toch al.
www.youtube.com/watch?v=JCvVPPO1rnE
Kan het ook te maken hebben dat men een beetje moe word van het gedram omtrend vlees consumptie?
Gerrit Hiemstra - Weerpresentator, Meteorloog, Wichelroedeloper, Handoplegger, Acupuncturist en Waarzegger. Zelfbenoemd orakel en overtuigd wappie.
Zo, en nu aan het vleesch.
Lekker! Straks weer een steak in de pan, met dank aan de koe!
Vroegah toen mijn radio nog niet uit stond had je al van die irritante commercials van Lekker Dier of andere gesubsidieerde extremisten die opriepen tot boycot van bepaalde supermarkten vanwege "kiloknallers".
Dacht wel eens aan sluikreclame, want leidde tot onverklaarbare drang het tot "foei" verklaarde te kopen.
Heb dat ook met dat dagelijkse gezeur met de klimaat-gekken.
Heerlijk toch, het wordt steeds warmer, graag nog wat meer kiloknallers, allemaal leuke vooruitzichten. Binnenkort plofkip bijna gratis vanuit dierenparadijs Ukraine of vanuit Brazilie.
Konijnenvlees, kangoeroevlees, hertenvlees telt niet mee?
Vlees word wel langzaam duurder in de schappen,dat wel.
Al het andere in de schappen ook.
Heb in Spanje wel eens stierenballen gegeten.
Smaakte niet verkeerd.
vooral het zaad smaakt voortreffelijk zeker.
Met het vliegtuig geweest? Schaam je je niet?
@Langshetrandje | 24-09-19 | 13:49:
Ze waren inderdaad opvallend smeuig.
@HoerieHarry | 24-09-19 | 13:51: was langgeleden uitgenodigd door burgemeester van Toledo om stierengevecht bij te wonen. Dat is op zich best eigenaardig om bij aanwezig te zijn. Bij "succes" van de mens wordt ondermeer een oor van de stier afgesneden en in de richting van de notabelen geworpen. Dus bij de eerste recht op mijn schoot. Gelukkig was er veel brandy cola geschonken (in van die grote longdrinkglazen, mix 50 50). Maar goed na een stier of 15 (en een halfdooie prutser) mee naar de bar van de stierenvechters aldaar en daar grote paella met ingewanden van de stieren inclusief de ballen. Man. Ik had een zware avond....
@Langshetrandje | 24-09-19 | 13:57:
Ik krijg er serieus honger door.
Ik houd er wel van.
@HoerieHarry | 24-09-19 | 14:00: het was een memorabele dag. Ballen moet je wel héét eten. Daarna is het problematischer...
@Langshetrandje | 24-09-19 | 13:49:
Harry is Rob Jetten?
@eerstneukendanpraten | 24-09-19 | 14:18: daar heeft jetten de ballen niet voor.
6 ons meer per jaar dat is een stijging van nog niet eens 1%, dat vind ik niet veel.
Anderhalve kilo vlees pp per week vind ik dan best wel weer veel.
Denk dat we in huize Berbaar net aan de helft komen (inclusief broodbeleg).
Als je elke dag een stukje (150 gr) vlees eet, kom je aan een kilo. Kan zijn dat jij niet iedere dag vlees eet, anders kom je op ongeveer een kilo per week.
Anderhalve kilo pp per jaar is inderdaad wel heel veel.
En dan kan het niet anders of veel mensen gaan hier ruim overheen als de cijfers kloppen, want volgens mij komen de meeste mensen op een cijfer uit dat tussen dat van jou en mij uitkomt. Ergens van 750 tot 1000 gr. per week.
Alles wat de Greta maffia verbiedt is fijn.
Op basis van karkasgewicht? Dus dode dieren hebben een ander gewicht dan levende dieren? Verliezen dieren ook 21 gram als ze doodgaan?
Van een dood dier is een flink deel niet geschikt voor menselijke consumptie: botten, hoeven, huid, hersenen, bloed, hart enz. Dat zit wel in het karkasgewicht. Bij een varken houd je rond 75% van het karkasgewicht over, bij een koe rond 60%. Als je rond 1 kg vlees per week eet, kost dat grofweg 1.5 kg karkasgewicht (zie o. a. opmerking Berbaar 13:48).
In de USA ,vooral oostelijke helft , zien we een dalende trend. Idem in China
Hier een post mbt een station , (De Bilt = immers ook een stationnetje) uit Michigan waar dit goed zichtbaar is
realclimatescience.com/2019/09/plumme...
Dit geldt zoals gezegd voor de gehele oostkust van de USA , zie o.a. realclimatescience.com/2019/09/misinf...
Iemand die rond 1990 geboren is weet niet beter dan dat er gemiddeld 25 zomerse dagen zijn. Heeft iets te maken hebben met schonere lucht en derhalve meer uren zon.
Groenten en fruit zijn voedsel voor mijn voedsel.
Veganisme is net als boulimia nervosa, anorexia nervosa en orthorexia nervosa een geestelijke aandoening! een normaal mens eet wat hij lekker vindt en waar hij naar verlangt. Alle zoogdieren eten kadavers of kleine prooidieren als zij daar de kans toe zien, ja dat geldt ook voor dieren die exclusief als 'planteneter' worden gezien. Vlees is by far het meest voedzame voedsel wat er is.
Nou, mooi man. Goed om te zien dat het niveau hier met de dag stijgt "Groenten en fruit zijn voedsel voor mijn voedsel" +1 voor je achterlijkheid
Nou ja, mijn voedsel moet gewoon eten wat de natuur is van dat beest, oftewel voor koeien is dat gras; geen groenten, fruit laat staan granen.
Dat we ver van de natuur af staan blijkt wel uit de vrijwel onmogelijke uitdaging om echte vrije uitloop eieren te kunnen kopen, cq eieren van kippen die niet worden bijgevoerd maar enkel scharrelen in een bos.
@Straatsoldaat | 24-09-19 | 13:54: waar heb ik iets gezegd dat niet klopt dan? Dat er mensen zijn die het voedsel van mijn voedsel eten wil niet zeggen dat het ons natuurlijke voedsel is.
Of onze Gerrit nu gelijk heeft of niet, de man is onuitstaanbaar.
Gerrit praat poep. De man heeft weerkunde gestudeerd, geen klimatologie. Hij kan voorspellen wat het weer morgen ongeveer gaat doen in Nederland. Van fluctuaties in het klimaat op de aardbol over honderden jaren heeft hij geen kaas gegeten. Toch orakelt hij alsof hij de klimatologie heeft uitgevonden.
Bij Eskimo's staat de zeehond op nummer 1.
En vis staat op nummer twee, vooral het vet van de zeehond wordt zeer gewaardeerd.
@Solar666 | 24-09-19 | 13:43:
Als tafelgast krijg je de ogen.
Het is zeer ongepast om dit te weigeren.
@HoerieHarry | 24-09-19 | 13:45: Lekker 'juicy' toch xD
En bloed/ organen/ blubbervet. Daar zit alles in wat je als mens nodig hebt itt een exclusief plantaardig dieet waar precies 0 groepen mens in de geschiedenis van de mensheid het op heeft overleefd.
Op naar de 80 kilo p.p. Mooi om te zien dat mijn kinderen steeds vaker vragen naar de BBQ.
rekenen ze cremeren ook mee?
Zorgt ook voor taalverrijking, anders had kapsalon niet gegeten kunnen worden, oh wacht.....
Tip, koop er een gasgrill bij, net zo lekker als een houtskoolgrill maar je hebt het ding binnen 5 minuten warm genoeg om een lekker stuk vlees te grillen. Als je het een beetje timed kun je zo tussen twee buien door voor het hele gezin lekker kipkluifjes serveren.
Zoveel broodjes aap en geen apenvlees in de lijst?
We zijn ook met meer mensen.En zo’n slachtkiloknallerfeest hakbart er wel in.En het wordt nog veel groter dankzij de “gaat heen en vermenigvuldig “ religie’s.
Klopt dit land wordt steeds meer Halal.
Volgens mij is dat staafdiagram van Gerrit een afgeleide van de groei van de wereldbevolking.
ik ben niet geinteresseerd in de staaf van Gerrit.
@Langshetrandje | 24-09-19 | 13:38:
Gehaktstaaf is best wel lekker hoor.
@Mr_Natural | 24-09-19 | 13:38: Hiemsta is lekker gestaafhakt. Dat dan weer wel.
Heerlijk. Iedereen maakt zich hard voor een beter klimaat. Behalve als ze zelf hun levensstijl moeten aanpassen. precies de reden dat er niets zal veranderen. Doe gewoon lekker waar je zin in hebt mensen.
dank, maar dat doe ik mijn hele leven al.
Lange hete zomer, meer barbecuende families, meer vleesconsumptie. Lijkt me nog geen trend.
Komen steeds meer mensen naar binnen, die gratis alles krijgen.
Zozo,heeft iemand Gretta al gebeld en gevraagd wat ze er van vind?
how dare you!
Ze heet Greta. Gretta is haar dubbelgangster, die wel vlees eet en schijt heeft aan het milsjeu.
@Nivelleermarionet | 24-09-19 | 14:07:
Dan is Greta haar dubbelganger. En die mogen aangeklaagd en in het gevang worden geworpen vanwege copyright schendingen. Send here to jail.
Greta is druk bezig met haar veganistische asperges te steken..
Hahaha, toename van moslims die meer schapen en geiten eten.
O o o wat zit policor slinks weer in een heerlijke spagaat.
Nee, moslims zijn allemaal veganist en goed voor het milieu. Ze rijden veelal in auto's met weinig uitstoot en ruimen hun rommel netjes op, kijk maar bij de flats in de grote steden. Dat wat er ligt is van witte tokkies, echt waar.
@Nuchternederland | 24-09-19 | 13:39: Het klopt wel wat u zegt. Op deze site van de rijksoverheid www.iedereendoetwat.nl/ is te zien dat Saïd ook wat doet. Saïd is een man met een jurk aan, en een gehaakt mutsje op zijn hoofd. Meestal zijn jurkdragende mannen die Saïd heten moslim, en zeker als ze ook nog een gehaakt mutsje op hun hoofd hebben. Over stereotypen gesproken!
Ook de vleeshetze is, net als de klimaatgekte en de genderwaanzin een poging van neo marxisten om de greep op de samenleving verder te versterken. Dat gebeurt allang niet meer via revolutie zoals in 1918, maar via het cultureel marxisme en SJW-gedoe. Door mensen onder grotere overheidscontrole te brengen.
Mensen die enkel planten eten zijn slaven, plantaardig voedsel is een slavenmaal!
Vlees bevat o.a. cholesterol een essentieel ingredient voor een goed werkend zenuwstelsel, omdat veganisten vrijwel geen cholesterol binnenkrijgen via hun voedsel en hun lichaam onvoldoende aanmaakt krijgen ze allemaal mentale aandoeningen. Ooit opgevallen dat sinds 'roomboter' vervangen is voor het plantaardige en giftige halvarine en margarine er een explosie is van kinderen met zenuwaandoeningen als autisme en ADHD? Ik durf er geld op in te zetten dat er een verband is.
Net nog een broodje bal gegeten. Heerlijk!
Paardenvlees is super gezond en lekker.
Dat zou een comeback moeten maken!
0,1% wtf
Welk paardenras heeft je voorkeur?
@HoerieHarry | 24-09-19 | 13:36: dooie.
Steakhuis Piet de Leeuw te Amsterdam serveert uitstekende paardenbiefstuk.
Je kan het alleen bijna nergens krijgen maar als kind was ik gek op paardenvlees en een malse paardenbiefstuk wint het van een sappige rundersteak.
Toen ik België werkte aten ze paardenhesp.
Gevraagd hoe dat zat,antwoord:
Enige vlees wat niet volgespoten is met antibiotica en andere troep.
Vond wel bijzonder.
2020. Het gaat ene mooi jaar worden, voor Zonvakantie kan iedereen voortaan gewoon naar de kust, de Coalitie valt, Trump krijg 4 more Years. Hoeveel krijg ik hiervoor bij Unibet ofzo?
Nu wil ik een bal uit de jus
Ik moet die Hiemstra niet zo, grote financiële klapper gemaakt met een beetje mazzel en nu een beetje onze onafhankelijke lieve heer uithangen.
welke grote klapper heeft Gerrit gemaakt?
@pibasso | 24-09-19 | 13:35: zojuist op zijn muil.
@pibasso | 24-09-19 | 13:35: www.mediacourant.nl/2019/07/nos-gerri...
nieuwkomers zijn GEEN vegetariers. Alweer snijdt links in eigen vlees.
haha alleen halal vreten die. Leuk voor de dieren die onverdoofde slacht. Links is stekeblind gebleken, net als vrouw Justitia.
@pibasso | 24-09-19 | 13:34: Vrouwe Justitia is niet blind in Nederland
@pibasso | 24-09-19 | 13:34: vrouwe Justitia wordt gedwongen door politici als een straatprostituee door een loverboy
@Graftak | 24-09-19 | 13:35: nou het lijkt er anders aardig op!
@pibasso | 24-09-19 | 13:39: was ze maar blind, ze draagt een sterk gekleurde bril.
Dat zou zo maar kunnen kloppen maar we moeten natuurlijk wel de BBQende blanke man de schuld geven. Let maar op.
Beste Gerrit, de aarde is 4 miljard jaar oud. Eer periode van nog geen 200 jaar is 0,02%. Ga wieberen
Van 1901 tot 2019 is slechts 118 jaar.
Bovendien kun je vraagtekens zetten bij de nauwkeurigheid van de thermometers van omstreeks 1900.
@James Lastig | 24-09-19 | 13:35: en de gehanteerde normen of aanpassingen hierop. Overigens is 118/4.6E9 = 2.57E-8, ofwel 2.57E-10%.
@Ronnie uit Helmond | 24-09-19 | 13:51: Veels te koloniale tegel, dit.
@Ronnie uit Helmond | 24-09-19 | 13:51: En 4 orders de andere kant op ;-)
Ha ha inderdaad. Heb al eens eerder gepost: Als je de leeftijd van de aarde voorstelt als een liniaal waarbij iedere mm honderd jaar voor stelt, dan heb je een liniaal nodig van 45 km.
En gekke gerritje maakt vergelijkingen op basis van data die in de allerlaatste 2 mm van die 45 km is gemeten.
En daarvan het grootste deel ook nog eens op slechts een paar plekken op de wereld met instrumenten die je tegenwoordig op zijn minst als 'onbetrouwbaar' classificeert.
Ik kom aan 0,00005%
En ook nog betere zomers!
Lekker toch, af en toe een gehakbal, of een rookworst van de HEMA.
Hoi Boekhoorn in de EU
Ik heb laatst zo'n rookworst van de Hema gehad. Ik boerde de hele dag de smaak weer op. En ik heb twee liter water extra moeten drinken. Van die worst ben ik weer even genezen.
Kruidenmix (lees zout) in geperste dierlijke eiwitten wat de naam vlees niet mag dragen - kortom marketing van Unilever met een stempel van de HEMA erop.
De HEMA rookworst staat precies voor wat Nederland is.
@litebyte | 24-09-19 | 13:42:
Wat had je verwacht in Nederland dan? Haute cuisine? Rookworstje, frikandelletje, het smaakt ons goed en we hoeven niet uit de hoogte te doen.
Zat er aan te denken om aan de vele kopvod caissières te vragen of mijn HEMA worst wel 100% varkensvlees bevatte, maar bedacht me toen dat ik die hele anti zwarte piet geneuzel HEMA al een tijdje vermeed als de zwarte pest.
De laatste keer dat ik bij de Hema was stonden er twee afstotelijk lelijke doeken in de worsten te knijpen. Hema zou er best wel een afbeelding van een varken op mogen zetten. Scheelt een hoop onhygiënisch doekengeknijp.
Ik vind die rookworsten wel lekker.
@litebyte | 24-09-19 | 13:42: sterker nog, de HEMA rookworst IS Nederland.
REAGEER OOK