Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Verrassing! Middenklasse de sjaak bij crisis

tuduududud AAAAAAH

Er zijn in dit land twee soorten mensen hard de lul: criminelen en mensen met een modaal inkomen.

Criminelen trouwens net wat minder, want die kunnen voor de rechtbank gewoon zeggen dat ze geen crimineel zijn, of dat ze zielig zijn, en soms heeft zo'n rechter dan nog wel zoiets van: "Ach ik geef die makker een uitkering en dan is het ook wel okee." Een modaal inkomen echter, dat is in dit land de zwaarste straf. Telebelg: "Middenklasse krijgt het zwaar bij volgende crisis." Ja goh. Dat is de straf voor het deel uitmaken van de grijze massa. O dus jij verdient modaal? Lever maar in je geld. Een dwangbuis in de vorm van fiscale regels, belastingen en lastenverzwaringen, vastgeketend door de beulen van de vvd. Een wurgcontract, voor velen voor het leven. En is die dwangbuis door te knippen, zoals een enkelband? Nee hoor, want dan heb je helemaal geen werk meer en dan ben je helemaal de lul - dan kun je gewoon huizen gaan kraken enzo, dat mag dan weer wél. En terwijl half Nederland door het magische labyrint van belastingen, heffingen en toeslagen aan het dolen is op zoek naar de uitgang zitten er een paar vvd'ers bedrijfjes te tellen, zit er een Prinsje van Oranje in zijn riante stadspaleis in Amsterdam een huurverhoging voor te bereiden voor zijn andere 9838 pandjes en zit er in het Torentje in Den Haag een premier met een klont boter op z'n kop van hier tot New York. Gewoon allemaal vvd blijven stemmen hoor mensen, lekker doen.

Reaguursels

Inloggen

Gelukkig laat de middenklasse het zich allemaal aanleunen.

LinkeToni | 08-08-19 | 22:13

Middenklasser: De pinautomaat van de onze (r)overheid. Sinds de vorige crisis weet VVD66GLCDAPVDACU dat er een nieuwe, nog zwaardere crisis komt dan 10 jaar geleden. Vandaar dat de middenklasser niet heeft geprofiteert (en te nimmer zal doen) van de economische groei? afgelopen 5 jaar.
De kas moet gevuld worden om de uitkeringen van kansarme gelukzoekers alsmede de pinautomaat van de EU (lees Draghi en knoflooklanden) ook de komende 10 (magere) jaren te (her)financieren. Amen!

Slinkse Klerk | 08-08-19 | 18:59

Middenklasse.
Maximaal: De middenklasse bestaat niet.

Zelfs de watermanager zelf gaat kapot als er geen rijksbelasting op drinkwater geheven zou worden.

hallevvezool | 08-08-19 | 16:01

Mosterd: "Gewoon allemaal vvd blijven stemmen hoor mensen, lekker doen."

Reactie: is verklaarbaar.

Want, een redelijk alternatief is niet voorhanden (FvD en PVV vinden het ook prettig dat de leden van de wetgevende en uitvoerende macht inwisselbaar zijn) en het recht op afscheiding is niet geregeld in de grondwet.

Voight-Kampff | 08-08-19 | 15:31

W8 maar tot we weer in een resessie terechtgekomen.

c02JEuk | 08-08-19 | 15:18

Nederland heeft best wel vreemde regeltjes...
Er is een groot tekort aan hoog opgeleide mensen. In Belgie en Duitsland kun je vrijwel gratis studeren. In NL betaal je voor je studie vele duizenden Euro's en als je ouders het niet allemaal kunnen voorschieten, moet je lenen. De rente daarvan stijgt, terwijl de banken niks meer geven voor daar uitgestald geld. Als student moet je extra bij lenen omdat de huren voor zelfs de kleinste kamers (soms zonder ramen) ook vele honderden Euro's per maand bedragen. Als je dan eindelijk afgestudeerd bent, begin je vrij laag in je salarisschaal. Vaste banen liggen niet voor het oprapen. Een huurwoning kun je nergens vinden en kopen is volstrekt onmogelijk. Met name in de Randstad. Vergeet niet: je hebt een schuld van vele tienduizenden Euro's! Geen huurwoning, geen koopwoning en hoge schulden. Een dierenarts heeft een zware en lange studie achter de rug. Dan wacht er ook nog een maatschap waar je dik voor moet betalen. Je salaris is bedroevend. Ook medisch specialisten i.o. worden lange tijd uitgebuit. Je draait vele uren boven het maximaal toegestane aantal en krijgt daar niks voor. Iemand die er iets over zegt, krijgt gewoon geen stageplek meer! 60 en meer uren per week is geen uitzondering. (Het risico op medisch miskleunen neemt dan enorm toe!) De 2e Kamer heeft dit verboden maar er is geen toezicht en dat willen ze ook niet, want een student die 60 uur draait is zeer goedkoop. (Krokodillentranen voor de Buhne dus.) Daarnaast moet je nog studeren! En dan. Je bent bezig met je promotieonderzoek. Je verdient net iets meer dan het minimumloon (met zware verantwoordelijkheden, heel wat meer dan HEMA-medewerkers die hier ook genoemd werden) en draait nog steeds vele uren extra. Wat gaat er gebeuren denkt u? Het buitenland lonkt...! Maar de link met NL wordt in stand gehouden.
Als je in het buitenland rijk bent geworden nadat je ge-emigreerd bent, en je komt te overlijden, terwijl je ook nog NLer bent, betaal je AAN NL belastingen. Ook al ben je er 60 jaar niet meer geweest. Natuurlijk betalen je nabestaanden ook nog belasting over de nalatenschap.
NL wordt steeds onaantrekkelijker om te blijven, (net als het Nederlanderschap als je vertrokken bent), voor midden- en hogere inkomens. Hoe komt dat? Waarom worden deze mensen zo uitgeknepen?
Als er elk jaar een middelgrote stad bijkomt aan immigranten, die nooit belasting/ziekenkosten etc. hebben betaald maar wel ineens allerlei rechten hebben (uitkering/voorrang met een woning/kindergeld/zorg etc. dan kost dat miljarden. Die moeten ergens vandaan komen.
Het gaat goed met de economie (zegt Rutte) maar niemand merkt daar iets van want alle winst wordt meteen weggeschonken. Alles wordt duurder terwijl ook uw bijdragen worden verhoogd, met name de ziektekosten. (Iemand zal de kosten van die honderdduizenden nieuwkomers die nauwelijks financieel iets bijdragen toch moeten betalen, dat is net zo simpel als 1+1=2) En u bent dat dus!
Bij een crisis (volgens mij zitten we daar al midden in want sinds de economische opgang heeft nog niemand daar iets van gemerkt) wordt u nog meer gekort. Dat is waar je nu al op wordt voorbereid. Het ligt aan de klimaatverandering, aan Trump die ruzie maakt met China en de Brexit. En als straks dus een grote crisis uitbreekt, weet u dat het kabinet er niets aan kon doen. U wordt verzocht inclusief, groen, klimaatneutraal en ook innovatief te blijven denken, terwijl u hoort dat NL eigenlijk te welvarend was en dan een middenpositie moet gaan innemen, zoals Griekenland. We handhaven de Euro en blijven Eurolid... We blijven van het gas af en staan stil. (Alle dure Tesla's rijden niet meer vanwege overbelasting van het net dat niet functioneert omdat de centrales in navolging van die in Amsterdam onveiliger zijn dan kerncentrales waar we niet voor mochten kiezen van GL/D'66/PvdA/CU/CDA en VVD)
Iedereen heeft een schuld van 50.000 Euro vanwege huisisolatie en een warmtepomp. (Behalve tienduizenden illegalen die een verblijfspardon hebben gekregen met gratis warmtepomp en een Miele, een eis van GL die toegetreden is tot het kabinet omdat de meerderheid geslonken was)

Angélica de Sancé | 08-08-19 | 13:39 | 12

@oakmont | 08-08-19 | 14:43: het begint te spuigaten op GS: racist is taalkundig juist, rascist is hoe dan ook fout. Wat een kreupel gedoe.

Eeuwig..Op..Vakantie | 08-08-19 | 15:50

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 08-08-19 | 15:50: De verwarring is ontstaan door fascist. Een fascist is niet automatisch ook een racist maar ze worden vaak in een adem genoemd. Sommigen schrijven daarom facist en rascist.

Angélica de Sancé | 08-08-19 | 16:17

Hear, hear...

DeWijdeWereld | 09-08-19 | 02:28
▼ 9 antwoorden verborgen

Zo lang de uitkeringstrekker met al zijn toeslagen tegen modaal aan zit zal die noot gaan werken want die moet ie het jaar erop de toeslagen (gedeeltelijk of helemaal) terug gaan betalen en komt ie van de regen in de drup !

A333aan | 08-08-19 | 13:32

Zo moeilijk krijgen Jan en Jannie Modaal het niet bij een volgende crisis (wat overigens nog iets anders is dan een recessie). Zolang zij in loondienst (met bijbehorende 13e maand, vakantiegeld, winstdeling etc.) mogen blijven gaat alles gewoon door voor deze groep. De flexwerkers zullen veel harder getroffen worden omdat zij er als eerste uitgegooid worden bij een bedrijf waar het minder gaat. Daar is geen enkel gevoel van solidariteit mee door de vaste werknemers, zo weet ik uit ervaring. So what dat je er een paar jaar geen cent bijkrijgt? Je hebt tenminste een baan met bijbehorende bescherming. Overigens wel wrang dat dit nieuws komt 1 dag nadat we mochten vernemen dat Kaag weer eens 20 miljoen overmaakt naar de kaliefs van Palestina. Als dat gewoon door kan gaan gaat het hier blijkbaar nog heel goed.

Toos Bevergeil | 08-08-19 | 13:21 | 2

Wat die Kaag doet daar hebben wij niets over te zeggen !

A333aan | 08-08-19 | 13:30

Ik denk dat je niet begrijpt hoe het werkt. Tijdens een 'crisis' heeft de overheid meer geld nodig. Ze gaan 'bezuinigen' wat een ander woord is voor 'lasten verzwaren'.

Dan gaat de overheid kijken; om lasten te verzwaren hebben ze eerst een groep met inkomsten nodig. Een groep mensen die netto nog rendabel zijn.

Laat die groep in NL aan het uitdunnen zijn, een minderheid zijn. De topinkomens zijn er niet zo veel van, naar verhouding, die zwaarder belasten levert uiteindelijk niet zoveel op. Als je 10 mensen 10k belasting extra heft, is dat 100k. Maar als je 3mln mensen een tientje extra laat betalen, heb je 30 miljoen.

En die groep zijn de middeninkomens. Dat is de grootste groep die nog netto geld oplevert. Dus die wordt dan zwaarder belast.

Het punt is alleen dat die na de vorige 'crisis' al aan hun tax zitten.

KoopSlogelt | 08-08-19 | 13:35

Wat zijn de trends? De Duitse auto industrie boert achteruit, met als gevolg dat alles en iedereen in Duitsland aan de rem trekt. Dat heet: recessie. In Nederland wordt nog veel gebouwd, vooral appartementencomplexen (kerkgebouwen uit de jaren zestig gaan tegen de vlakte, daarvoor in de plaats komen kanjers van bouwvolumes). Die appartementen zijn bedoeld voor senioren die hun woning met tuin te koop zetten. Maar..... Wie wil die woning met tuin kopen? Daar schuurt het probleem: vroeger kocht de rijker wordende middenklasse met een goedkoop gefinancierde hypotheek precies dat droomhuisje-boompje-beestje. Dit topic wil de aandacht vestigen op de middenklasse in de knel, maar de iets-rijker-dan-de-middenklasse zit nog veel meer te kniezen in onverkoopbare villa's. Ze willen best naar een luxe appartement voor de oude dag (plus extra geld overhouden voor super de luxe cruise-vakanties), maar dan moet er wel een gegadigde zijn die de bovenmatig grote kast van een huis wil gaan bezitten. Nu, fluit maar, die gegadigde is er niet meer. De middenklasse wil niet meer hogerop in een groter huis. Het droomhuis van vroeger wordt het spookhuis van nu. Zo begint de hele economische mallemolen te stokken. Daar komt bij de leegstand in de winkelstraat. Die lege winkels worden omgeturnd in woningen. Het gevolg: een giga overaanbod van woningen. Het wordt nog wat.

Eeuwig..Op..Vakantie | 08-08-19 | 12:57

De armen kun je niet bealsten want die hebben niks. De rijken kun je ook moeilijk belasten want doe je het teveel dan gaan ze weg. Blijft over om te belasten: de middenklasse. Is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven.

Het enige wat een beetje helpt om de belastingsdruk op die middenklasse te verkleinen is minder overheid. Minder bestuurslagen, minder subsidies voor bevriende clubjes en een overheid die koudweg stopt met bepaalde zaken te doen (zoals de NPO bijvoorbeeld, genoeg commerciële alternatieven en wie kijkt er in deze dagen van Youtube en Netflix tout court nog naar die beeldbuis?).

nog-eenbelg | 08-08-19 | 12:00 | 5

Maar als je alles moet betalen van de roverheid mag je wel verwachten dat ze je een gratis vluchteling cadeau doen die bij u de was en plas komt doen in ruil voor de oitkiering niet ?

Lt-Kol Kilgore | 08-08-19 | 12:50

@De Droit | 08-08-19 | 12:27: Als belasting echt had gewerkt had het wel verlichting geheten...

Eagle_Eye | 08-08-19 | 12:51

@De Droit | 08-08-19 | 12:27: daar een baan hebben, cash/zwart laten betalen. Alles wat je hebt op naam van je niet werkende vrouw zetten. Dan kunnen ze niks. Grondwettelijk vastgelegd dat je niet opgesloten kunt worden als je belasting niet kunt (wilt) betalen. Helemaal zo gek nog niet dat Trumpistan

SerTheFun | 08-08-19 | 16:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Om een gevoel bij de overheidsrol en de getallen te krijgen.

Het volk heeft het druk met het leven van een leven (opgroeien, opleiden, trouwen, kinderen opvoeden, carrière, sport etc.) en heeft geen tijd om de veiligheid te waarborgen, wegen aan te leggen, bruggen te bouwen en contacten te onderhouden met het buitenland.

De rol die hierbij hoort is een technocratie (is eveneens de consequentie van het grondrecht van vrijheid = zelfbeschikking). De rol van technocratie zorgt voor een rechtstaat waarbinnen het individu zich naar eigen behoefte ontwikkelen, zonder overheidsinmenging.

De overheidsrol van een technocratie kost 142 miljard euro per jaar (303 budget -/- 161 zorg en sociale zekerheid). Het budget van zorg en soc. zekerheid opgeteld is echter hoger dan het rijksbudget (142) omdat de overheid, zonder enig mandaat, de rol van verzorgingsstaat op zich heeft genomen (zorg 80 + soc. zekerheid 81).

De huishoudens (7,9 miljoen per 1.1.2018) betalen voor de verschillende rollen:
Technocratie: 17.975 euro per jaar;
Verzorgingsstaat: 38.354 euro per jaar.

Terug naar het begin. Omdat het volk erg druk is met het leven van een leven kost het inhuren van een manager voor de BV Nederland (de overheid) 831.000.000 euro per dag (303 miljard / 7,9 miljoen huishoudens).

Een droombaan voor iedere manager en je hoeft ook niet eens competent te zijn. Aanmelden bij een politieke partij volstaat. Die zorgen wel voor het earnings-model. Geen partij uitgezonderd, ook het FvD en de PVV niet.

Voight-Kampff | 08-08-19 | 11:43 | 6

@Voight-Kampff | 08-08-19 | 12:56:
Jawel, het volk is aanwezig als consument van basisvoorzieningen en luxeprodukten. Onderschat de kracht van de gezamenlijke huishoudportemonnaye niet, je kunt niet gedwongen worden te kopen als je dat niet wil.

kindapaas | 08-08-19 | 13:25

@kindapaas | 08-08-19 | 13:25:
Het partijkartel herkent de koopkracht als tactische component en zet deze in, gezien de volgende zin:
"In 2017 en 2018 neemt de koopkracht slechts beperkt toe, terwijl de economische groei doorzet."
Bron: rijksoverheid/rijksbegroting/2018.

Voight-Kampff | 08-08-19 | 15:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat verstaan we eigenlijk onder een middenklasse, waar komt iemand uit de middenklasse maandelijks netto mee thuis? € 2.000,00, € 2.500,00 of € 3.000,00... Op radio één bespraken ze dit onderwerp ook vanmorgen. Daar beweerde een rechter dat hij iets boven een middenklasse inkomen zat. Vandaar dat ik nieuwsgierig ben wat we verstaan onder een middenklasse salaris.

wilnaarhuis | 08-08-19 | 11:42 | 3

Hij bedoelde zeker dat hij vanuit zijn grachtenpandje het dak van de Prius van zijn vrouw kon zien.

ScumbaggusMaximus | 08-08-19 | 12:34

Onder middenklasse valt grofweg, modaal (2.769 per maand, dus €36k per jaar) tot 2x modaal (72k)

LangeNeus51 | 08-08-19 | 13:10

@LangeNeus51 | 08-08-19 | 13:10: bruto? Kolere, hoe kunnen mensen daar van rondkomen? Mijn creditcard rekening is al hoger.

The2Amendment | 08-08-19 | 14:29

We betalen belasting voor de Palestijnse zaak van mw Kaag en voor het Europese salaris van Frans Timmermans en de baantjes die Rutte voor vrindjes regelt.

El Rico Grande | 08-08-19 | 11:39

Ik ben nu al nieuwsgierig naar de premie voor de Zorgverzekering volgend jaar. Dat word weer een mooie " ook dat er nog eens bovenop".

De_Helderse_Kaaskop | 08-08-19 | 11:27 | 3

Stijging ver onder de inflatie, wat ik je brom.

El Rico Grande | 08-08-19 | 11:39

@El Rico Grande | 08-08-19 | 11:39:
Ik gok op tien á vijftien euro.

miff | 08-08-19 | 11:54

De piek van de vergrijzing wordt pas in 2030 gehaald. Die jaarlijkse premiestijging gaat dus structureel worden.

koter | 08-08-19 | 12:15

Met die correctie dat er mensen zijn in die een tot drie inkomenscategorie zitten die toch (enorm) vermogend zijn.

Rest In Privacy | 08-08-19 | 11:32

Er moet toch iemand opdraaien voor Brussel en de Palestijnen? Of dacht je soms dat bananen met de juiste kromming en raketten op Israël niets kosten?

MAD1950 | 08-08-19 | 11:20

Crisis, weer een reden de lasten te verhogen.

Stratum | 08-08-19 | 11:20

Die ondernemers en middenstanders hebben blijkbaar niet door dat de middenklassers hun klanten zijn, ze blijven als een blindpaard op dit VVD cabinet stemmen .

peter van dijk1186 | 08-08-19 | 11:19

Wat een huilstuk over de VVD. Die partij heeft slechts 21% van de zetels in de Tweede Kamer. Dan heb je vrij weinig te zeggen.
De huidige situatie is een optelsom van tientallen jaren polderen. We zijn nu op een punt gekomen waarbij de kosten van de zeer ruime (sociale) voorzieningen in dit land niet meer opgebracht kunnen worden. Het is of versoberen of de grootste bevolkingslaag verder kaalplukken. Ook als de SP de grootste was geweest hadden die ook voor die keuze gestaan. En nee, ik ben geen VVD-stemmer.

Bytemaster | 08-08-19 | 11:19 | 7

Of het echt aan de VVD ligt weet ik niet, maar er zijn te veel mensen in nederland met een oetkiering, die het verrekken om te werken. terwijl de linkse kliek blijft roepen dat die mensen ook recht op bed, bad en brood hebben. Dat kan ook wel, maar dan ook niet meer dan dat, of ze moeten er wat voor gaan doen. Overal ligt zwerfafval bijvoorbeeld, laat ze dat per kilo opruimen (niet per uur want dan wordt er nog niks gedaan). Helpen in bejaardenhuizen om nog maar iets te noemen en ga zo maar door. Niet uit het raam zitten staren en bedenken of ze 3 of 4 halve liters pitbier gaan halen om de morgen door te komen. En eerlijk gezegd vind ik het niet heel erg als ze ook maar alleen brood te vreten krijgen ook, eenzijdig eten zorgt er voor dat zulke mensen niet heel oud worden, scheelt weer in zorgkosten en beschikbare woonruimte. De meest nutteloze mensen mogen eerst sterven. Mar wie de uitkeringen moet betalen? Ik weet het niet, ik heb elke morgen 2 syriërs, een eritreeër en een halve lamme nederlander op de bagagedrager zitten waardoor ik aan het twijfelen ben of ik nog wel wil werken, of in ieder geval, in nederland. Restauratie smid in frankrijk lijkt me ook wel wat

brie-de-penis | 08-08-19 | 11:44

@Zapata10 | 08-08-19 | 11:25: 200000 nieuwkomers in 2018 die geen sou opleveren, alleen maar kosten. Wat verwacht je dan?

Rest In Privacy | 08-08-19 | 11:50

@brie-de-penis | 08-08-19 | 11:44:
"Helpen in bejaardenhuizen om nog maar iets te noemen en ga zo maar door. Niet uit het raam zitten staren en bedenken of ze 3 of 4 halve liters pitbier gaan halen om de morgen door te komen "

Geloof me, jij wilt echt niet dat dit soort figuren opa en oma verzorgt. Dat zijn kwade honden waarmee het slecht hazen vangen is. Buiten dat verdrijf je dan een vakkracht uit zijn/haar baan, waardoor werken in de ouderenzorg nog minder opbrengt en aantrekkelijk is.

miff | 08-08-19 | 11:52
▼ 4 antwoorden verborgen

En in Duitsland begint het nu al aardig te betrekken wat de economie aangaat.
Aangezien Nederland een provincie van Duitsland is het even wachten voordat hier ook de omslag komt.
Hoe gaat dat opgelost worden door de lachende ladelichters van de VVD en PvdA? Want de mensen hebben niet zoveel meer om nog in te leveren.
Laat me raden: Langer doorwerken, minder pensioen, arbeidsmarkt flexibeler, sneller ontslagen kunnen worden, afschaffen ww, in proeftijd geld betalen om te mogen werken, alles uit het basispakket behalve aambeien zalf. Hoger eigen risico, en iedere week een onderzoek wat aangeeft dat we het meest gelukkige volk op deze wereld zijn.

Zapata10 | 08-08-19 | 11:16 | 2

Ik dacht juist dat de Duitse economie floreerde door al die hoogopgeleide, meer dan welkome kansenparels uit o.a. Syrië. Dat zal toch geen leugen geweest zijn? *kuch*

Goldfinger | 08-08-19 | 11:26

En die crisis komt er. Daar zorgt onze regering wel voor...

Feugeltje | 08-08-19 | 11:15 | 3

die komt ook zonder deze regering

pomodorus | 08-08-19 | 11:17

@pomodorus | 08-08-19 | 11:17:
Wat dacht je van al het pensioengeld dat verdampt omdat de rente kunstmatig laag wordt gehouden om te voorkomen dat de gehele economie can zuid europa niet om dondert? Daar betalen wij dus ook voor!!

miff | 08-08-19 | 11:47

Wanneer stopt Draghi de geldpersen? Want anders blijven we het geld wegpissen.

ScumbaggusMaximus | 08-08-19 | 12:36

Is iedereen weer ontsteld en verbaasd ja? Geveinsde verontwaardiging over hoe het heeft kunnen gebeuren. Ik zal zeggen wat er niets, maar dan ook niets mee te maken heeft, namelijk het ongebreideld binnenhalen van werklozen en een totaal debiel klimaatbeleid wat er op gericht is de industrie en de luchtvaart te laten groeien en de huishoudens te beboeten. Nee, ik zie dat allemaal verkeerd. Gelukkig zien de ruim 3 miljoen "lage inkomens" het goed en stemmen ze op hun landgenoten bij DENK en de PvdA zodat het allemaal toch nog goedkomt. Wat een rascist is die Baudet trouwens he?

opblaasschaap | 08-08-19 | 11:13 | 1

cynisme helpt niet, misschien wel voor de emotionele balans, zij het dan kortdurend

pomodorus | 08-08-19 | 11:16

Je moet de uiterste opzoeken dan heb je het goed of steenrijk of straatarm en van subsidies en regelingen rondkomen Daarom FvD eerste 20.000 tax free

zoefff3 | 08-08-19 | 11:13 | 1

In dat geval ga ik ook weer aan t werk

pomodorus | 08-08-19 | 11:14

Geen verrassing dus, de middenklasse is precies het belangrijkste doelwit van de globalisten in hun strijd voor een nieuw "inclusief" EUtopia. Mensen die zichzelf kunnen redden hebben geen fooitjes nodig van een grote collectivistische overheid, die moeten daarom ook aan de armoede door ze af te sluiten van effectieve vormen van energie en ze een warmtepomp op te dringen.
Wel eentje met een subsidiefooi, dankzij de Brusselmannen.

Jan Passant mk2 | 08-08-19 | 11:12

Kijk deze grafieken!
economie.rabobank.com/publicaties/201...
Conclusie: CDA en VVD -Regeringen zijn slecht voor je inkomen.
PvdA is echter door toegenomen exoten ook geen optie, als die het progressieve belastingstelsel gaan vervangen voor de jiziya, dan zal 1 bevolkingsgroep zich gaan verrijken ten koste van de andere en welke bevolkingsgroep dan over het randje van de armoedekloof gegooid word is heel makkelijk.

Dus. Wat nu?
Hoe gaan we dat oplossen?

gaffelbaard | 08-08-19 | 11:10 | 4

Obscure conclusie gaffelbaard. U probeert alleen het allochtone smaldeel van de PvdA iets in de schoenen te schuiven. Feit is dat sinds 1977 PvdA vaak en veel in kabinetten heeft gezeten en dus net zo schuldig is als de door u genoemde CDA en VVD. Even een kleine opsomming voor uw geheugen: Van Agt II en III, Lubbers III, Kok I en II, Balkenende IV en Rutte II. Bovendien gaat het onderzoek van de rabobank vanaf 1977 en toen mochten de eerste kabinetten de tyfusbende opruimen van het glorieuze en nog altijd in bepaalde kringen bewierookte kabinetje Den Uyl daarvoor. Dus stemt allen kartel, dan komt NL er wel.
NB D666 is altijd een marginale partij geweest en laat ik dus geheel buiten deze beschouwing.

Rest In Privacy | 08-08-19 | 11:25

En vooral Groen Links samen met die lui...

Stifflers_Mom | 08-08-19 | 11:31
▼ 1 antwoord verborgen

It projecten bij twee ministeries stilgelegd vanwege oncapabiliteit en met wederom meloenen verlies.
Makkelijk hè ons belastinggeld verpatsen!
Stelletje onrendabele Haagse stolp kuttekoppen.

swassannuf | 08-08-19 | 11:09 | 1

Ze doen het voor u, met een 1 vinger in hun neus

Jan Passant mk2 | 08-08-19 | 11:17

Ben vertrokken uit dit nare land. Hoge belastingen, teveel ambtenaren, te weinig democratie, teveel Gutmenschen, teveel overheidsbemoeienis en teveel verboden. Veel plezier in de kinderspeeltuin Nederland.

i-Wonder | 08-08-19 | 11:09 | 3

Jij veel plezier met buitenlander zijn aldaar.

Toos Doos | 08-08-19 | 11:17

Er was hier gewoon geen enkel wijf wat je aandacht gaf toch?

Lorejas | 08-08-19 | 11:58

De overheid heeft geen inkomstenprobleem maar een uitgavenprobleem.

Ipv klimaattafels zouden er belastingtafels moeten komen zodat de belastingdruk fors omlaag kan.

Dat is een veel jaren plan wat stap voor stap moet worden geïmplementeerd.
Aangezien je daar wat slimme mensen voor nodig hebt kan je nu vast beginnen met een numerus fixus voor onzin opleidingen. Zoals maar niet uitsluitend beperkt tot bestuurskunde, vrije tijdswetenschappen, psychologie, antropologie, journalistiek en alles met het woord cultuur erin of wat wordt gedoceerd aan de VU Amsterdam. Verder de bezem door de faculteiten om ze te verlossen van alle politieke indoctrinatie (ja ook jullie economische faculteiten). Om ervoor te zorgen dat mensen dit daadwerkelijk ook kiezen moeten exacte vakken verplicht zijn op het VWO. Voor de rest is er de HAVO.

Lucifer | 08-08-19 | 11:09 | 2

En alles waar duurzaam bij staat.

swassannuf | 08-08-19 | 11:12

De Nederlandse taal studie valt ook onder cultuur. En deze wordt door een tekort aan instroom alvast voor u geschrapt.

Paling&Co | 08-08-19 | 23:37

Er zijn vele families die al hun kinderen hebben moeten verkopen aan de slavernij.
Iedereen weet dat daar grote problemen van komen.

hallevvezool | 08-08-19 | 11:08

Met dank aan een lachende Rutte

Rest In Privacy | 08-08-19 | 11:07

En de submiddenklasse gaat gewoon door met roken, tatoeages zetten en naar de camping. Geen probleem. Zolang we nog € 2000 op de rekening hebben staan leven we verder.

De middenklasse daarentegen met hun veel te hoge woonlasten, want 'we willen wel op stand wonen', ja die voelen elke euro minder wel.

Ter info, de belastingtarieven voor 2019 zijn voor iedereen die minder verdient dan € 50.000 per jaar niet ongunstiger dan voor 2018. Zit je daarboven dan vervalt een deel van de arbeidskorting en moet je meer IB betalen.

Het gaat gewoon nog erg goed in tegenstelling tot wat veel eencelligen op GS beweren.

Nummer 14 speciaal | 08-08-19 | 11:05 | 4

waar is de bescheidenheid, de eenvoud

pomodorus | 08-08-19 | 11:09

Leuk he, propaganda. Lekker verbindend enzo.

Toos Doos | 08-08-19 | 11:16
▼ 1 antwoord verborgen

Toch jammer dat Da's Kapital weg is voor echte duidings en rekenvoorbeelden.

Harry Turtle | 08-08-19 | 11:04

Men verdient waarop men stemt. Dus niet meer jammeren en zeuren.
De VV(d) is nog steeds de grootste partij en 80 % van Nederland uit zijn gevoelens in het stemhokje na een fikse hoeveelheid stemadvies van de NPO of NOS. Dit volkje verdient niet beter en moet niet meer janken. Pas weer klagen wanneer we met z'n allen met een lege pan bij de ( vegetarische, biologische verantwoorde ) gaarkeuken staan.

Dzjengis-Somebody | 08-08-19 | 11:03 | 2

Men krijgt waar de meerderheid op stemt. Gebakken peren.

Is dit nog nieuws? | 08-08-19 | 11:04

Precies, eigenlijk verdient het nog erger dan waar ze op stemmen. Breng de hele handel maar naar de afgrond. Onze maatschappij is verloren en niet meer te repareren tenzij er een dictator opstaat in EU.

wilnaarhuis | 08-08-19 | 12:08

Men moet die steen Rutte dan ook eens goed verwijderen , dan heb je die ezels ook niet meer nodig

witchmaster | 08-08-19 | 11:03

40% van brutoloon gaat naar premie-"volksverzekeringen" waar in dit land "lui/moe en fake-ziek" van profiteert en laat die groep ook nog eens optimaal alle toeslagen etc. ontvangen.

grindbak | 08-08-19 | 11:00 | 5

@Nummer 14 speciaal | 08-08-19 | 11:09:
Ik denk alleen de inwoners van de waddeneilanden.Op Texel na.

swassannuf | 08-08-19 | 11:16

@Nummer 14 speciaal | 08-08-19 | 11:09: volgens het CBR zijn ze wel de gelukkigste van de wereld hoor.

peter van dijk1186 | 08-08-19 | 11:25

@peter van dijk1186 | 08-08-19 | 11:25: Gelukkig thuis op de kosten van de rug en schouders van een ander.

Rest In Privacy | 08-08-19 | 11:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Geeft niks, laat ze maar net zo lang VVD stemmen tot de laatste euro uit hun portemonnee is verdwenen. Dan pas zullen ze zich realiseren dat ze zijn genaaid door die dwangmatig grijnzende psycho.

Motleycrew | 08-08-19 | 11:00

Middenklasse stemt op 'midden'-partijen (VVD, D66, zo'n beetje de huidige coalitie +GroenLinks +PvdA). Zak dus maar lekker verder in de stront, want jullie stemmen er telkens weer op, of je blijft thuis. En jullie houden je collectieve muil dicht tegenover die middenpartijen. Passievelingen. Bij elke dwaze maatregel, en bij elk verspillend beleid. Geen noemenswaardige protesten. De Sjaak zijn, jullie vragen er nog net niet om.

Fijnstoffer | 08-08-19 | 11:00 | 2

Misschien hebben die middenpartijstemmers het wel bij het rechte eind. En u niet.

Nummer 14 speciaal | 08-08-19 | 11:10

@Nummer 14 speciaal | 08-08-19 | 11:10: Nee dat niet.... Middenklasse verdwijnt steeds meer. Eigenlijk is de huidige middenklasse de elite van 5 jaar geleden, met nog steeds dezelfde overtuigingen van een elitair.

wilnaarhuis | 08-08-19 | 12:11

Mijn vrouw en ik hebben al meer dan 15 jaar een zo ongeveer modaal salaris, maar ik heb werkelijk waar nog nooit het gevoel gehad dat wij 'de lul' zijn. Nu zijn wij geen twee mensen die met de rat race meedoen, wellicht helpt dat mee. Geen kinderen zal ook meehelpen. We wonen op het platteland, niet in een drukke stad. Dat zijn misschien ook pluspunten. We worden niet op de been gehouden, we staan op eigen benen. We geven anderen niet de schuld maar voelen ons zelf verantwoordelijk. Scheelt ook een stukje denk ik. We hebben het gewoon goed en zijn erg tevreden over ons leven...

Rest In Privacy | 08-08-19 | 10:56 | 12

@The2Amendment | 08-08-19 | 14:32:
Dat riepen ze 30 jaar geleden ook al, toen het robotica-lab bij de TU Delft geopend werd... Vooruitgang blijkt toch telkens weer nieuwe banen te scheppen... Alleen is er wel steeds meer kennis/opleiding voor nodig, en laten dat nou net niet goed lukken met onze import...

libertat | 08-08-19 | 15:28

Geen kinderen hebben Quib scheelt alles.

Rest In Privacy | 08-08-19 | 17:56

@Berbaar | 08-08-19 | 11:09: Geen kinderen scheelt alles. Zonder kinderen zou ik in een krot naast een paleis van een multimiljonair kunnen wonen. Niemand die mij ongelukkig krijgt. Met kinderen zou me dat niet lukken, tenzij het kinderen zijn die solidair met je zijn. Utopie.

Rest In Privacy | 08-08-19 | 18:03
▼ 9 antwoorden verborgen

Een nieuwe crisis, mede veroorzaakt door het beleid van de centrale banken (waarmee Rutte ingestemd heeft in de Europese Raad door een bankenunie goed te keuren), zit elke dag dichterbij te komen.

Het is nu dus zaak om het klootjesvolk alvast even voor te bereiden hierop. Zo begint het nu.

Diddykong92 | 08-08-19 | 10:55

Roverheid hartje blanke alleenstaande man zonder kinderen.

WernerT | 08-08-19 | 10:53

Vul de uitgekauwde slogans maar in: "De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen", "We moet de buikriem aanhalen", "Na het zuur komt het zoet" etc.

ik_wacht_niet | 08-08-19 | 10:52 | 2

Liever 'uitgekauwde slogans' > 'uitgekauwde leuzen'
Soggie!!

HogeNood | 08-08-19 | 10:56

Ik heb het zuur, het zout, het bitter, het gal en helemaal niets geproefd. Dat zoet zal vast wel slecht zijn voor mijn gezondheid, zodat mijn overheid mij daarvoor beschermd...

ScumbaggusMaximus | 08-08-19 | 12:40

Als we het dan over evil der evil willen hebben. Lees dit artikel eens.
www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/dn...

Klaas Knot wilt al jullie vermogen laten verdampen via gemaakte inflatie, en voor Italië heeft hij ook nog wel de oplossing, we pakken gewoon het vermogen van de burgers af. www.volkskrant.nl/economie/klaas-knot...

Wat vind ik dit een totale niets. En ja, misdaad loont, want deze niets krijgt voor zijn "werk" 405 duizend euro. Dat hij vast in dingen stop zodat hij geen last heeft van vermogensbelasting en inflatie.

Dit soort ideeën en dit soort mensen zijn de rot aan onze maatschappij en economie.

Er zit een duidelijk patroon in al zijn ideeën, hij wilt dat mensen geen vermogen hebben maar slaafs zijn. Soort socialisme of communisme, en wat denken wij, zou hij zelf in een huurhuis wonen?

DerUnterMensch | 08-08-19 | 10:52

En dit is EXACT wat er schuilgaat achter het megalomane, parasitaire *Partij v/d Ander* model.
Want dat staat niet alleen voor de PvdA, dat staat voor heel de links-middenpartijpolitiek. Met Rutte voorop, helemaal terug naar de Puinhopen van Paars.
.
Wat die partijen niet lijken te snappen, wederom Rutte voorop, met z'n opleidingkje *Geschiedenis*, is dat je middenklasse het hart, en de GROOTSTE bloedtoevoer is van je samenleving. Daar staat of valt alles mee.
Moet je niet gaan uitknijpen, maar steunen.
Maar weten X66, VVD, PVDA, SP, Groenlinks veel. Nee, zij weten niet veel.

chicago river | 08-08-19 | 10:51

Het scheelt enorm in je bestedingspatroon als je minder jankt en meer geniet.

Skunk57 | 08-08-19 | 10:51 | 1

En hoeveel van jou inkomen komt uit werk en hoeveel belasting draag jij daar over af?

peterdh | 08-08-19 | 10:54

Wat krijgen we een crisis?!?!

David000000007 | 08-08-19 | 10:50

Eindelijk eens een fijn genuanceerd en subtiel artikel op de Geenstijl. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Overigens (hopelijk on topic) heb ik net de eerste 20 minuten van de Joe Rogan Experience zitten kijken met als gast Bernie Sanders, de Amerikaanse kampioen van de gewone man. De problemen daar zijn dezelfde als hier, zij het vele malen erger. Heel subtiel en genuanceerd: jan modaal betaalt zich krom aan belastingen en heffingen en multinationals en steenrijken geen cent. Die hebben allemaal al voorgesorteerd op de eerstvolgende bail outs, via private equity en soortgelijke roversbendes.

PS: de lulligste niet wil ik @spartacus graag beterschap wensen. Die moet sinds gisteren welhaast op zeker onder een ernstige existentiële crisis gebukt gaan.

Rest In Privacy | 08-08-19 | 10:50

Het maakt niet uit of de PvdA of de VVD in de regering zit, allebei halen het geld bij de middenklasse. De PvdA om het aan zielige mensen, uitkeringstrekkers en ambtenaren te geven. En de VVD om belastingverlaging aan multinationals te geven.

Osdorpertje | 08-08-19 | 10:45 | 1

En bij welke partij gaat het anders dan?

Erikjan79 | 08-08-19 | 10:49

Welkom welkom welkom

Is dit nog nieuws? | 08-08-19 | 10:45

-VVD = een stukje VNO-NCW
-VVD = Robin Hood (Communisme) voor VNO-NCW, banken en hypotheken via ECB (bestelen van gepensioneerden en spaarders)

HogeNood | 08-08-19 | 10:45

Ik sta erop dat bij de volgende verkiezingen er in ieder stemlokaal exitpollers en stemmentellers aanwezig zijn. Ik ben beschikbaar, in ieder geval. Dit kan gewoon niet, iets klopt er niet. Ik weiger te geloven dat de VVD nog steeds de goedkeuring van zoveel nederlanders kan wegdragen. Hallo! Joehoe! Het is deze boevenbrigade die u, de nederlander, stelselmatig bedriegt, voorliegt en leegzuigt. Dat moéten mensen nu toch een keertje doorhebben zou je dan denken dus ik vermoed serieus geklooi met de uitslagen, kán bijna niet anders meer.

elfenstein | 08-08-19 | 10:44 | 2

Hoeveel ECHTE Nederlanders zijn er nog ?

likmegaties | 08-08-19 | 10:46

Beetje nat vingerwerk van de wakkere krant.
Vreemd tijdstip om met zo’n voorbarige conclusie te komen.
Bovendien iets wat elke boerenlul je zou kunnen vertellen.

Ruimedenker | 08-08-19 | 10:44 | 2

Op welke partij stemt een boerenlul eigenlijk?

Papa Jones | 08-08-19 | 11:04

@Papa Jones | 08-08-19 | 11:04: goede vraag. Moet je aan langshetrandje stellen. Die weet vast het antwoord.

The2Amendment | 08-08-19 | 14:33

Zolang we een overheid hebben die denkt dat ze niet teveel uitgeven, maar dat de burger te weinig belasting betaald zal het alleen maar erger worden.

Tilburgse bluf | 08-08-19 | 10:43

Oh, gezien de berichten van gisteren en eergisteren.. zie ik weer een patroon.
De inkomstenpropaganda is weer begonnen!

Dat is meestal een voorbode van een verhoging van lasten of belasting, ten faveure van die verderfelijke EU. Stof die glazen bol maar af, we gaan de komende maanden weer even goed kijken in de toekomst!

De middenklasse krijgt het zwaar mensen, spreid het woord!

Toos Doos | 08-08-19 | 10:42

Ik stem al jaren niet meer op de VVD (sinds Rutte). En ondanks PVV en FvD stemmen, helaas geen verbetering omdat dergelijke partijen gewoon buitengesloten worden en niet gehoord.

Ondertussen met nog steeds een behoorlijk bedrag afbetalend aan studieschuld, stijgende lasten (woon op mezelf, helaas mijn vlam nog niet tegengekomen) merk ik dat het ondertussen met een iets meer dan modaal baan, bijna niet meer rond te komen is.

Stifflers_Mom | 08-08-19 | 10:42 | 5

@Erikjan79 | 08-08-19 | 10:53:
De VVD vroeger was alles behalve links :-)
In de tijd met Rita en Bolkestein. Ondertussen wordt er zo ontzettend veel geld verspild door inefficientie en Europa dat er grote hervormingen in onze regering benodigd zijn, daarnaast geloof ik heilig dat een financiele samenwerking (EEG) vele malen beter was voor onze portomonnee dan diep in die natte droom van de EU zitten. Daarbij die vele miljarden die jaarlijks verspild worden aan Astronauten uit zogenaamd zorgelijke landen en de hoeveelheid aan criminaliteit dat wij binnen halen en de kosten die daarmee gepaard gaan voor de belastingbetaler, houd je weinig over qua stemkeuze.

Stifflers_Mom | 08-08-19 | 11:35

@Erikjan79 | 08-08-19 | 11:52:
Ik vind beide partijen goede punten hebben. Echter vind ik dat het FvD minder drammend zijn punten probeert te bereiken en ik denk dat ze daarmee ook grotere kans hebben om de geschoolde stemmer over de streep te trekken.

Stifflers_Mom | 08-08-19 | 12:59
▼ 2 antwoorden verborgen

De middenklasse is de sjaak in alle landen die het neo-liberale model hebben omarmd. Denk daar nog maar eens over na bij de volgende verkiezingen.

Bigi Bana Boy | 08-08-19 | 10:41 | 1

Ja Venezuela is daar een goed voorbeeld van.
Zucht

2voor12 | 08-08-19 | 10:44

Dan wordt uw gras goedkoper gemaaid, terwijl de grond daaronder meer waard wordt.

HogeNood | 08-08-19 | 10:53

ik snap niet dat die Rutte er nog steeds in slaagt om van sommige mensen pluimen te krijgen. Hij helpt dit land naar de kloten en die dombo's staan te juichen. Onbegrijpelijk.

langzullenweleven | 08-08-19 | 10:39 | 2

Rutte heeft wél altijd een goed verhaal.
* springt enthousiast op en neer *

Papa Jones | 08-08-19 | 11:07

@Papa Jones | 08-08-19 | 11:07:
Ik luister niet naar wat mensen zeggen, maar ik kijk wat ze doen. En dan valt t erg tegen met mijnheer Rutte..

libertat | 08-08-19 | 13:51

Mensen lijden graag. Daarom blijven ze VVD stemmen. Pijn is fijn.

EpicureanDreams | 08-08-19 | 10:39 | 1

Naja niet zozeer dat denk ik, maar meer angst voor het onbekende (en er wordt nogal wat FUD over de pvv/fvd verspreid)... En dan kiezen mensen liever voor bekende pijn. "Met je nek tot in de shit went wel, en ach het is wel lekker warm ook" denkt men op een gegeven moment. En wie weet wat we allemaal krijgen als we op een andere partij gaan stemmen. Lekker veilig oud vertrouwd. Beetje hetzelfde als vrouwen die bij een mishandelende echtgenoot blijven.

peterdh | 08-08-19 | 11:00

Toch nog een gelukje dat ik aan de onderkant van de samenleving zit.

Reagurend_Nijlpaard | 08-08-19 | 10:35 | 1

Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Goofje | 08-08-19 | 10:37

En niet te vergeten 2 Bankjes ter waarde van 30.000 ;)

Kami sama | 08-08-19 | 10:33

Vergeet de klimaatfetisj niet, een extra hypotheek voor het leven kan er ook nog wel bij. Daarnaast zijn onze mooie oude binnenstedelijke gebieden inmiddels gereserveerd voor de ongenode kosmopolieten uit Afrika. Het inspraakniveau begint steeds Europeser te worden. En net zoals in Europa heeft de grootste netto betaler geen zak meer te vertellen. Muil houwe en schuiven!

PIS-Alchimis | 08-08-19 | 10:32

Nederland verlaten is momenteel de beste beslissing die je kunt maken. Er gaat geen verbetering meer komen, het wordt alleen maar slechter.

SpaansePeetvader | 08-08-19 | 10:32 | 2

Voor angsthaasjes, nepmannen en landverraders allicht. Dom volk.

Toos Doos | 08-08-19 | 11:00

Een rubberen ruggengraat en schijtleister gedrag noemt men dat ook wel. Maarja ieder zijn ding.

peterdh | 08-08-19 | 11:01

De huizenmarkt, de belastingen, het normale leven. Allemaal niet meer te betalen. Met dank aan Rutte en co.

EpicureanDreams | 08-08-19 | 10:31

Goh.
Whats new.

jufrouw theelepeltje | 08-08-19 | 10:31

Wat ik zo bijzonder dom vind van de generaties NA de babyboomers. Ze krijgen NIETS voor elkaar. Als je nu ook eens flink er op vooruit wil dien je maar 1 ding geregeld te krijgen.

Zorg dat de schofterige en onterechte erfbelasting wordt afgeschaft. De rijkdom van de babyboomers, gegeven door hun ouders, zelf vrij weinig voor hoeven doen, verdwijnt naar de overheid.

Voorkom dit, regel 1 ding, that's it!

Kaas de Vies | 08-08-19 | 10:30 | 6

Je gaat er dan vanuit dat de meeste mensen in Nederland rijke boomers als ouders hebben. Ik zal je een geheimpje verklappen: De meeste Nederlanders met een midden inkomen hebben ouders met een middeninkomen. Ouders die dus zelf ook geen cent te makken hebben.

Gregovic | 08-08-19 | 11:04

@LangeT | 08-08-19 | 10:59: is het saneren van overheidsuitgaven geen optie voor u? Kan pijnloos en eenvoudig voor de behuilde middenklasse. Morgen nog, als de juiste coalitie aan de knoppen komt. Maar nee, de middenklasse kiest voor hun eigen financiële fiasco.

Rest In Privacy | 08-08-19 | 11:11

@Gregovic | 08-08-19 | 11:04: Doet Kaas niet. Constateert alleen dat er veel oudere vermogenden zijn. Nergens stelt hij dat IEDERE oudere vermogend is.

Rest In Privacy | 08-08-19 | 11:14
▼ 3 antwoorden verborgen

De financiele lijmklem word nu al flink aangedraaid. Met de volgende recessie is het helemaal feest.

Kets22 | 08-08-19 | 10:28

O, gelukkig. Dus met 4 x modaal hoef ik mij geen zorgen te maken. He, dat is een opluchting.
Ga ik nu weer even verder met het bestellen van mijn kaviaar.

The2Amendment | 08-08-19 | 10:28 | 1

Da's gewoon een kwestie van tijd. Eerst modaal, dan 2 x modaal en voor je er erg in hebt, sta je met 4 x modaal in je Dacia Logan bij de voedselbank.

FrankVeer | 08-08-19 | 10:31

Nederland heeft geen inkomstenprobleem maar een uitgaveprobleem.

Stop de niet effectieve uitgaven, versober de overheid, stop rondpompcircussen

Een toeslagenambtenaar levert meer op als hij of zij voor eeuwig haar salaris krijgt zonder werk te hoeven leveren. Denk daar maar eens over na.

Kaas de Vies | 08-08-19 | 10:28 | 4

Ik snap 'm niet Kaas, die toeslagenambtenaar levert natuurlijk het meeste op als hij iets nuttigs gaat doen in de samenleving, maar hoezo levert hij meer op als hij met pensioen gaat?

libertat | 08-08-19 | 13:00

@libertat | 08-08-19 | 13:00:
Een uitgeschakelde ambtenaar levert altijd meerwaarde op.
Als hij of zij iets nuttigs kon doen in de samenleving was hij of zij geen ambtenaar geworden.

Kaas de Vies | 08-08-19 | 13:21

@Kaas de Vies | 08-08-19 | 13:21:
Ok, die valt in de categorie:

Je hebt twee soorten ambtenaren: je hebt slimme ambtenaren en je hebt domme ambtenaren. Maar je hebt ook luie ambtenaren, en ijverige ambtenaren.

Slimme, ijverige ambtenaren, die zijn er niet zo veel, maar daar hebben we veel aan. Slimme, luie ambtenaren, is ook niet zo'n punt, ze doen niet veel, maar wat ze doen is OK. Domme, luie, ambtenaren, die zijn vervelend, wat ze doen doen ze fout, maar ze doen gelukkig niet zo veel.
Domme, ijverige ambtenaren, DAT is de grote RAMP!

libertat | 08-08-19 | 13:48
▼ 1 antwoord verborgen

Beetje bijbeunen en je geld witwassen bij onze staatsbank ABN.

Rest In Privacy | 08-08-19 | 10:28

Als de middenklasse verdwijnt krijg je oorlog. Dat is gewoon een feit.

Omebert | 08-08-19 | 10:27 | 1

In het verleden behaalde resultaten...
Enfin, de geschiedenis herhaalt zich vrijwel altijd, er is wat mij betreft een redelijke kans dat dat kantelpunt dichterbij is dan de huidige regering vermoedt.
Komt nog bij dat de bestuurders van ons landje steeds openlijker maling hebben aan regels, steeds meer open zijn over de scheidslijn tussen 'wij, de bestuurders' en 'de bevolking, die het niet begrijpt', steeds vaker aantonen dat dat old-boys netwerk op volle toeren draait..

EEnzame SchizofrEEN | 08-08-19 | 10:32

En laten we criminele belastingen zoals vermogensbelasting en erfbelasting benoemen zoals het is, Crimineel. Net als gemaakte inflatie, nog zoiets crimineels.

En iedereen die er (mede) verantwoordelijk voor is, is daarmee ook crimineel. Overheid, belastingdienst. Dit moeten we dus niet alleen afschaffen, maar ook strafbaar stellen.

Dat zou stap 1 zijn. Vervolgens belastingen omlaag naar een redelijk niveau, belasting alleen over feitelijk inkomen, geen fictief inkomen en belastingen met een specifieke reden, daarvan mag het geld ook alleen naar die reden (Denk aan milieubelastingen).

Zolang dit niet gebeurd zie ik de overheid en belastingdienst voor wat het is, crimineel.

DerUnterMensch | 08-08-19 | 10:27 | 4

@IkWilOokWatZeggen | 08-08-19 | 10:40:
Ja inderdaad, als je schulden hebt is inflatie goed, in alle andere gevallen is het slecht.

Dit is precies waarom het slecht is, het stimuleert een schuldeneconomie (die we dan ook hebben.) Het betekent wel dat je zo alle mensen slaafs houdt. Wil jij slaafs zijn en blijven?

Dat jij er nu een voordeeltje uit haalt (en de overheid, tenslotte heeft die de grootste schuld) maakt het natuurlijk nog niet goed.

DerUnterMensch | 08-08-19 | 10:48

@DerUnterMensch | 08-08-19 | 10:48: Ik wil mijn hypotheek zover kunnen afbetalen dat ik wat overhoud als ik mijn huis verkoop en emigreer

IkWilOokWatZeggen | 08-08-19 | 10:56

@IkWilOokWatZeggen | 08-08-19 | 10:56:
Ik snap het vanuit ut persoonlijke situatie. Ik kijk zelf meer naar het grotere plaatje. U weet wel, de situatie waarbij u niet de behoefte zou hebben te emigreren. ;)

DerUnterMensch | 08-08-19 | 12:19
▼ 1 antwoord verborgen

Zand strooien in de motor van je land. Zegt iets over het IQ van onze regenten.

Cor Netto | 08-08-19 | 10:25

Signalen dat het goed gaat in Nederland:
Een groeiende PvdD (8/150 mensen zeggen dat het welzijn van dieren het grootste probleem is)
Een groeiende GL (duurzaamheid/klimaat was/is hot van 2000-2008 en 2014-nu, er tussen in had je de bankencrisis)
Hoofditems in het nieuws: Zwarte Piet, een klootzak die een meisje vermoord, een klootzak die een jongetje vermoord, Boerka.

Ik denk dat uw grootouders in 1944, en uw ouders in 1962 (toen met collectief bij de radio in de broek zat te schijten met de Cubacrisis) wel andere problem aan hun hoofd hadden.
Kortom, ik ben erg blij dat ik me mateloos kan opwinden over bijv de Boerka.

skoftig | 08-08-19 | 10:23

Meh. 6x modaal hier in huis. Next stop Hongarije, stem maar wat je wil. De overheid heeft het sociaal contract allang opgezegd: de marine is niks, de luchtmacht is niks, de landmacht is niks, de politie is niks, de pensioenen zijn uitgeleverd door Berta Krompoot. Ik heb hier niks meer. De BV Nederland is een sterfhuisconstructie. Het enige waar ik voor thuisblijf is een burgeroorlog.

Alexis de T. | 08-08-19 | 10:21 | 19

@The2Amendment | 08-08-19 | 10:49: Tja als je 1.5 miljoen niet veel bijzonders vindt zijn we uitgepraat... ik doe het zelf ook niet slecht maar dat is een bedrag wat voor mij ver van het bed is nog... en als je in Amerika een beetje mooi wilt wonen betaal je al 600k+ voor een huis, maar goed, met 1.5 miljoen kun je wel rustig aan doen ja...

SpaansePeetvader | 08-08-19 | 14:47

@The2Amendment | 08-08-19 | 10:49:

Ik zie u hier nu al een tijdje lopen roeptoeteren dat u 4 x modaal heeft, en mevrouw 2nd 2 x modaal heeft en dat u naar Amerika gaat.

Ik geloof u niet helemaal.

Veel mensen die roepen dat ze naar Amerika vertrekken, gaan uiteindelijk nooit. Beetje hardop dagdromen en stoer doen, meer niet.

Kaviaar bestellen, een creditcard rekening van 36 K per jaar …….

Nope.

Rammstein | 08-08-19 | 15:04

@The2Amendment | 08-08-19 | 11:44: Goedkoopste vetzekering daar heeft altijd nog 65 dollar eigen risico per huisartsbezoek. Insuline nodig? 3000 eigen bijdrage per jaar. Hoezo niet duurder?

pijko | 08-08-19 | 22:57
▼ 16 antwoorden verborgen

Dat is toch altijd het beleid geweest....... je pakt de groep waar in totaal het meeste te halen valt..... de PvdA deed het de VVD voor en die hebben deze praktijken vervolmaakt door het zo te draaien dat iedere lastenverzwaring een lastenverplichting is en de burger trapt daar kennelijk massaal in en stem vervolgens applaudisserend weer op de VVD.

#knettergek

Fatwabuster | 08-08-19 | 10:20 | 4

Het is een truuk uit het bedrijfsleven. Je stelt dat je het komend jaar 20% meer winst wil maken. Aan het eind van dat jaar blijkt het 15% te zijn.
En dat word dan aan de werknemers verkocht als 5% verlies dus helaas geen loonsverhoging voor het werkvolk.

2voor12 | 08-08-19 | 10:25

@Muuke | 08-08-19 | 10:23:
Ik denk dat het creatief tellen wel meevalt, ik ben daar een aantal malen bij geweest en daar is toch echt teveel controle op

Fatwabuster | 08-08-19 | 10:25
▼ 1 antwoord verborgen

Blijf vooral vvd/CDA stemmen en trap in hun leugens.
Want het allemaal de schuld van Baudet (omdat hij boekjes leest) en Die-Wilders omdat hij Die-Wilders is. Oja en Brexit, Klimaat en Trump, gewoon omdat het bliksemafleiders zijn.

Kamervraag | 08-08-19 | 10:20 | 1

En de MSM is een gewillige propagandamachine voor de politieke elite.

2voor12 | 08-08-19 | 10:29

De meeste criminelen in NL zijn helemaal niet de sjaak vanwege de zeer kleine pakkans en verwaarloosbare kans op vervolging.

Tietmier | 08-08-19 | 10:17

Een bijstandsgezin met twee kinderen ontvangt € 3255 netto. www.geenstijl.nl/3767121/nrc_daskapit...

Jan Modaal verdient 16.200 meer dan minimumloon, houdt 1.800 over
web.archive.org/web/20190503165828/ht... Even via de WayBack Machine, want de krant van wakker Nederland heeft het archief van DasKapital offline gehaald.

Werken is kapot belast. Criminaliteit loont belastingvrij.

Feynman | 08-08-19 | 10:17 | 11

@Feynman | 08-08-19 | 10:51: Exact. V o l l e d i g eens. In mijn huidige thuisland zijn die verschil nog veel groter. Ik snap niets van dit proces. De personen die voor dergelijke beroepen kiezen weten waar ze voor kiezen en doen het toch. En de maatschappij vindt dat natuurlijk best. Inmiddels lijkt het plaatje voor de leraren in NL enigszins gerepareerd. Nu lijkt het me hoog tijd voor zorg en veiligheid om een snelle slag te maken. Anders ontstaan er grote gaten (en de deuren dicht want asielzoekers zijn ook zorgslurpers)

Rest In Privacy | 08-08-19 | 11:30

@Feynman | 08-08-19 | 10:51:
Eens; overheid moet kleiner, NGO's zonder subsidies zetten, inkomensafhankelijkheid van heffingskortingen terugdraaien zodat marginale belastingdruk daalt, en wat overblijft terugploegen in de laagste belastingschijf.... En op termijn dan naar een flat tax, zodat iemand die twee keer zoveel verdient ook twee keer zoveel betaalt. Dan dragen de zwaarste schouders de zwaarste last, binnen de grenzen van de redelijkheid...

libertat | 08-08-19 | 12:49

@Papa Jones | 08-08-19 | 10:25: Dat is nooit zo geweest. Maar als papa zich elders inschrijft is dit mogelijk. Dat is dan wel bijstandsfraude. Die berekening slaat als een lul op een trommel.

Cammy | 08-08-19 | 12:58
▼ 8 antwoorden verborgen

Eindelijk weer een stadhouder uit het edele geslacht van Oranje.

Conan de Rabarber | 08-08-19 | 10:17 | 2

Proest.

Muuke | 08-08-19 | 10:40

Er zijn nogal wat twijfels over de bloedlijn van de huidige Oranjes met die van de oorsprong. Beatrix houd elk DNA onderzoek hiertoe tegen.

2voor12 | 08-08-19 | 10:46

Het probleem is je veel te dure handtekening. Je sputtert toch niet tegen want dan raak je alles kwijt waaraan je jezelf verhangen hebt.
Loonslaaf.

schoon-schip-maken | 08-08-19 | 10:16

"hard de lul" is ook op mij van toepassing en ik betaal me dus scheel aan hoeren. Maar geen enkele politieke partij die daar wat aan wil doen.

skoftig | 08-08-19 | 10:16 | 2

Hoersubsidie?

Papa Jones | 08-08-19 | 10:18

Heet tegenwoordig hoertoeslag.

Cor Netto | 08-08-19 | 10:23

Het is ook nooit goed, iedereen gaat er op vooruit, € 1000,- voor alle werkenden, wat wil je nog meer?

de honden blaffen... | 08-08-19 | 10:16

Ik verdien twee keer modaal. Ben ik dan twee keer de sjaak?

koeberg | 08-08-19 | 10:16 | 1

Volgens mij ben je dan nog nét de sjaak.

Papa Jones | 08-08-19 | 10:17

Verrassing? Nee, dat is al jaren zo! Vooral t.b.v. de grote bedrijven en de "zwakkeren in de samenleving" om maar een linksterm te gebruiken. Overigens wordt de definitie van die term m.i. véél te ruim geïnterpreteerd en die groep met de dag groter.

DasNouJammer | 08-08-19 | 10:15

Ik vind dat het best wel goed gaat.
Volgende keer wéér VVD.
Alleen zou het fijn zijn wanneer ze dan wat groter zijn, en er niet zo veel linksgekkies aansluiten in het kabinet.

Papa Jones | 08-08-19 | 10:15 | 10

@Ommezwaai | 08-08-19 | 10:40: De échte rechts-liberaal heeft niet zoveel te kiezen. De enige liberale partijen in dit land zijn VVD en D66. De VVD mag dan wellicht niet erg rechts zijn, maar is zeker de rechtsere van de twee.

koeberg | 08-08-19 | 11:19

@chicago river | 08-08-19 | 11:13:
Ok, leuke VVD-zaken van de afgelopen 30-40 jaar:
Er wordt flink aan het wegennet gebouwd. Eindelijk is er een tweede Coentunnel. Weet je hoeveel verloren tijd in de file mij dat gekost heeft?
Er zijn flink huizen bijgebouwd. Nog lang niet genoeg, maar dat komt door enge milieuclubjes.
Mijn werkgever heeft een goed ondernemersklimaat waarbij hij niet al te veel belasting hoeft te betalen. Was dat wél het geval geweest, dan was ons tech-werk al lang ge-outsourced.
Wat er niét goed gaat: de slappe houding t.o.v. economische vluchtelingen die niet teruggestuurd worden. Alleen, om daar wat aan te veranderen, zullen we uit de EU moeten waar ik ook weer niet om sta te springen. En het akkoord gaan met de afbouw van gasgebruik, op zo'n korte termijn waarbij er nog geen goede alternatieven zijn.

Papa Jones | 08-08-19 | 12:08

@koeberg | 08-08-19 | 11:19:
Definieer liberaal. De VVD is juist alles behalve liberaal. De Ottenvleugel van FvD, dat zijn weggelopen liberalen die bij zich de VVD niet meer thuisvoelden.

Graaisnaaiert | 08-08-19 | 12:55
▼ 7 antwoorden verborgen

De middenklasse is dan ook het grootst en dus het makkelijkste af te persen door de overheid.

Ommezwaai | 08-08-19 | 10:14 | 7

@Indoneesje | 08-08-19 | 10:53: klimaatrethoriek is niet links. In hoeverre je klimmaatverandering als een probleem ziet, of je vind dat dat probleem oplosbaar is staat los van links versus rechts. Alleen in de manier waarop je oplossingen zoekt kun je een links of rechts uitgangspunt herkennen.

koeberg | 08-08-19 | 11:17

@koeberg | 08-08-19 | 11:17: Oplossingen zoeken voor zelf verzonnen problemen is per definitie een links dingetje. Het rechtse uitgangspunt herken je in het vruchteloze verzet tegen wat eerder een groter probleem dan wat men schijnbaar poogt op te lossen.

Pierre Tombal | 08-08-19 | 11:59

Gevangen tussen langlopende schulden, belastingdruk en huidige en toekomstige verplichtingen zijn zij net zo vrij als workers on the chain gang.

Graaisnaaiert | 08-08-19 | 12:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Doe ik!

Berbaar | 08-08-19 | 10:14 | 11

@Graaisnaaiert | 08-08-19 | 12:49:
De VVD is dan ook geen liberale partij, al heel lang niet meer.

Er zijn twee soorten mensen die nu op de VVD stemmen;
- Dom klapvee
- Smeerlappen die er grof geld mee binnen graaien

Kies maar waar Berbaar onder valt.

Rest In Privacy | 08-08-19 | 13:10
-weggejorist-
pijko | 08-08-19 | 20:53
▼ 8 antwoorden verborgen

Het verschil wat je netto overhoud wanneer je 40k per jaar verdient of 15 k verdient is schrikbarend klein. Je kan beter minder werk n, minder verdienen meer tijd overhouden voor leuke dingen. Netto houd je het zelfde over.

Oke misschien verhuizen naar oost Drenthe ipv Amsterdam maar goed Das dan een keuze

Kees netals me Broer | 08-08-19 | 10:12 | 3

Vrije tijd kost geld. Als je minder werkt heb je meer tijd maar minder geld om die tijd mee in te vullen.

The2Amendment | 08-08-19 | 10:34

@The2Amendment | 08-08-19 | 10:34: vrije tijd hoeft niks te kosten. Wandelen, fietsen, lezen, vrijen, koken. Het is niet verplicht je vrije tijd in een kutpretpark door te brengen.

du Roi Soleil | 08-08-19 | 10:58

@du Roi Soleil | 08-08-19 | 10:58: Exact ik ben minder gaan werken en houd meer geld over ,geen kxt file minder tanken en gebruik de auto veel minder eigenlijk met minder werken ga je er netto op vooruit , ik kan het en iedereen aanbevelen , en voor de doordenker reisonkosten stelt geen fuck voor die je krijgt van je werkgever .

Jetstream | 08-08-19 | 20:57

Waarom breng je het nou weer terug naar stemmen? Er zijn een hele rits andere opties. Wat dacht je ervan als we tóch maar eens de gele hesjes tevoorschijn gaan halen om flink te protesteren, voor lange tijd, in Den Haag en elders? Wie niet leren wil moet voelen!

vanBarchum | 08-08-19 | 10:12 | 8

Met een geel hesje in NL krijg je eerst bezoek van de ANWB en daarna van de AIVD.

The2Amendment | 08-08-19 | 10:35

@Papa Jones | 08-08-19 | 10:28:
Komt omdat de hele beweging is overgenomen door volk die alleen maar ontwrichting van de samenleving willen.
Van oorsprong gewoon mensen die de belastingen omhoog zien schieten ten behoeve van zakkenvullers en waanzinprojecten. En de afbraak van democratie door nationale zaken naar de dictatuur in Brussel te verschuiven.

2voor12 | 08-08-19 | 10:42

@2voor12 | 08-08-19 | 10:42: Uhm, u maakt het nu wel heel snel een beetje groter dan het was. Gele hesjes hadden in den beginne slechts 1 issue. De te hoge diesel en benzineprijzen door een additionele milieuheffing door de franse overheid. De vervuiler betaalt was het uitgangspunt. U weet dat in Frankrijk geen wegenbelasting bestaat? Heeft niets met zakkenvullers (wie zouden dat dan in dit verband uberhaupt zijn? Iedereen gebruikt brandstof) en waanzinprojecten (waar doelt u in dit verband nu op?).

Rest In Privacy | 08-08-19 | 12:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Het probleem is de overheid.

Deflatiemonster | 08-08-19 | 10:10 | 5

@libertat | 08-08-19 | 10:43:
Typisch voor een B-westernacteur dat hij "I'm" ziet als 1 woordje. Het zijn natuurlijk 11 woorden, "I AM from the government and I AM here to help"
Waarom mensen toch zoveel waarde hechten aan wat zulke fluitketels ooit gezegd hebben?

elfenstein | 08-08-19 | 11:08

@elfenstein | 08-08-19 | 11:08: I'm is een samenvoeging van I en AM, en wordt inderdaad gezien als 1 woord. Als hij nou I AM zei, dan zijn het 11 woorden. Maar dat zei hij dus niet, dus het zijn er 9.

Ceristimo | 08-08-19 | 12:24
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen