achtergrond

Geenstijl

De IND heeft er de kracht niet meer voor, kan aanvragen pas in 2021 op tijd afhandelen

Werken bij de IND, je moet het maar kunnen! Ook een soort Defensie, al mag je dat natuurlijk niet zeggen dus we nemen het terug.

Maar erg lekker gaat het er niet. "Vorig jaar werden ruim 5.500 meer eerste asielaanvragen ingediend dan verwacht. (...) De verkeerde prognose, gecombineerd met bezuinigingen bij de IND, zorgde ervoor dat de wachttijden voor asielzoekers in Nederland het afgelopen jaar almaar opliepen." REGEREN IS VOORUITZIEN maar wie had nou aan zien komen dat de IND wat structurele extra mankracht kon gebruiken sinds Merkels lokroep.

In ieder geval, de grootste alsook volstrekt kansloze groep aanvragers bestaat inmiddels uit Marokkanen, Algerijnen en Tunesiërs. Het proces raakt zo vertraagd omdat deze groep de leiding verstopt, en vervolgens door die collectieve vertraging 1442 euro de neus casht. Staatssecretaris Harbers schrijft in zijn brief aan de kamer dat "In 2020 is de IND in staat om de nieuwe aanvragen bij te houden en in te lopen op de voorraden om zo doorlooptijden terug te dringen. In 2021 verwacht ik dat de IND het grootste deel van de zaken in spoor 4 weer binnen de wettelijke termijn kan afdoen." Kijk, dat noemen we nog eens visie.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.