achtergrond

Geenstijl

Gevonden. De eerste goeie overheidsvideo ooit

Deze video heeft alles

Niet (meer) beschikbaar

Wij zijn hier vaak, graag én gretig de eersten om belachelijke bedrijfsvideo's, labiele verkiezingsliedjes van PvdA Vernikkelhuizerveen of oogbloedende overheidsinhakers tot de laatste subsidiecent af te fakkelen. Maar deze video, van de provincie Zuid-Holland, heeft alles. ALLES! Een hippe jonge ambtenaar met een diversity-background maar ook een net pak, zijn tekst is vloeiend en soms bijna virtuoos, er zit een als postmoderne bureaucraten-marketing verpakte boodschap voor de burger in waar je toch níet helemaal kriegel van wordt, metplus een dikke saus van zelfspot & reflectie in het scenario en dat allemaal in een setting van kantoor & straat alsook ernst & spel. Zelfs over de beschrijving kunnen we niet narrig worden: 

*"Wij nemen als middenbestuur de verantwoordelijkheid om Zuid-Holland duurzaam en evenwichtig te vormen en maken daarbij gebruik van onze positie, kennis en netwerk, zodat met de samenleving ondernemen, reizen, wonen en recreëren in Zuid-Holland wordt geoptimaliseerd." *

Tuurlijk. Het is ambtenarentalig opgeschreven. MAAR HET IS GEWOON LOGISCH! EN RATIONEEL! EN NIET IN OEVERLOOS LANGE LAPPEN LULMEIJERIJ! We proeven zelfs... gezond verstand!? En dat allemaal in een FRIS MODERN JASJE van native storytelling. Het lijkt goddomme wel een Michael Bay-film, zo compleet is deze video. Het enige wat ontbreekt is een squadron helicopters die in formatie over komt vliegen. Maar verder: What a trip. Even een droge slip aantrekken hoor, brb.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Feynman en/of Feiten — Dit nooit meer!?

Op ambities en excuses volgde geen gedragsverandering of volledige betaling

@Feynman | 06-05-23 | 19:01 | 197 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.