achtergrond

Geenstijl

OM zet DNA-intimidatie Blokkeerfriezen door

IntimiDNAtie gaat gewoon door, voor een klein vergrijp zonder slachtoffers, en het is Kafka, kwaadaardig en kolder in de polder.

Er is op sociale media heel veel ophef ontstaan over het feit dat de Blokkeerfriezen hun DNA moeten afstaan aan het Orwelliaanse justitieapparaat van kast-VVD’er Fred Grapperhaus. Ondanks de aantoonbare ongelijke behandeling in deze zaak, nog los van het gevoel van onrechtvaardigheid dat deze kwestie oproept, weet het Openbaar Ministerie van geen wijken. De Weigerfriezen moeten wangslijm afstaan.

DNA-afname gebeurt volgens deze website bij misdaden waar een straf van 4 jaar of langer op staat, 'om het makkelijker te maken het recidive-risico te beperken'. De eenmalige blokkeeractie op de A7 ging echter gepaard met tal van verzachtende omstandigheden, zoals vreedzaamheid, geen persoonlijk letsel, en het beschermen van een kinderfeest tegen ongewenste verstoringen door buitenstaanders van ver buiten Friesland. In de nasleep was sprake van brede volkssteun (t.w.v. ruim 200.000 euro), wat nu ook precies de reden is dat het OM de DNA-schroeven aandraait: het volk dient gewaarschuwd te worden dat zelfstandig nadenken en daarnaar handelen, géén opties zijn in een Nederlandse regeltjestuin waar de overheid bepaalt wie er op het gras mag lopen, en vooral: wie niet.

Want waar zijn de wattenstaafjes bij andere zware kwesties? Het gajes van We Are Here mocht jarenlang recidive plegen, maar niemand eiste hun DNA op toen ze zich de Rudolph Dieselstraat toe-eigenden door de bewoners te verjagen. Onder de “jongeren” die in het Utrechtse Lombok een Pegidademo met enig gooi- en smijtgeweld blokkeerden, zitten ongetwijfeld ook recidivisten van allerlei allooi. En wat te denken van de antipiet-demonstranten die de Erasmusbrug blokkeerden? Ook zij gaan ongestoord vrijuit, terwijl ze hun recidive om kinderfeesten te verstoren jaarlijks luidkeels aankondigen met poster-interviews in alle MSM. En dat is PRIMA, want we hoeven in dit land geen wangslijm af te nemen vanwege een overtuiging die af en toe met zachte dwang wat kracht wordt bijgezet.

Hartstikke leuk dus dat al die recidiverende overspel-plegers bij het Openbaar Ministerie de hele dag elkaars wangslijm staan uit te likken, maar laat die eenmalige Friese overtreders eens gewoon lekker met rust joh. De volkssteun voor het blokkeer-initiatief neemt echt niet af als je Zwarte Piet probeert af te schminken met wattenstaafjes. 

P.S. Zelfs deze extreemlinkse dame vraagt zich af waarom privacy-protectief links zwijgt in deze doodenge DNA-kwestie. Die gillen normaal al om rechtsbijstand als een ME'er met een waterspistool op een kraker richt.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.