Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten - Deal, No Deal or No Brexit

Flippety

Aanstaande dinsdag stemt het Britse Lagerhuis over de deal van Theresa May. Een stemming die de Britse regering nooit van plan was in het Brexitproces.

Precies een week na afgelopen dinsdag, waar de laatste begrotingswet van haar regering werd gewijzigd door het parlement. Deze machtsgreep beperkt haar financiële mogelijkheden in een no-deal scenario. 

Het Lagerhuis dwong daar bovenop nog af dat als aankomende dinsdag haar deal wordt weggestemd, dat Theresa May binnen drie dagen met een alternatief plan moet komen. Het politieke momentum geeft de regering steeds minder bewegingsruimte. Een sterk parlement is gunstig, een zwakke regering is dat minder. Een nieuw referendum, verkiezing of regering komt sowieso te laat.

De voorzitter van het parlement bracht een amendement in stemming, zonder dat deze gedragen werd door een minister. Daardoor raakte de regering haar invloed op de agenda van het parlement kwijt. Was dit een reactie op het uitstel van de stemming over de Brexitdeal?

Zonder dit politieke novum was de drie dagen-regel niet in stemming gebracht, en had het Lagerhuis de regering minder bij de strot. Tegenstanders van deze stemming vinden de voorzitter partijdig, melden dat openlijk in het debat en gaan hem wellicht na ruim negen jaar wegstemmen.

Floppety

Rebellerende conservatieven verzoeken ondertussen of als dinsdag Theresa haar plan niet wordt aangenomen, of de Brexit uitgesteld kan worden. Haal 29 maart even uit de Britse wetten en bel Juncker even op of het feestje een paar maanden mag worden uitgesteld. Een optie die de de EU in het verleden al heeft aangeboden.

Grootste struikelblokken binnen de deal van Theresa May zijn aan de ene kant de extreem lange maximale looptijd van het transitieovereenkomst, en aan de andere kant de regeling voor grens tussen Ierland en Noord-Ierland als het onderhandelingsproces even voortvarend verloopt als de afgelopen jaren.

Of er nu een harde grens komt op het eiland, of een EU douanegrens op de Ierse zee, maakt in Noord-Ierland niet veel uit. Beide voorstellen zijn genoeg om de lokale burgeroorlog nieuw leven in te blazen. De protestanten en katholieken bidden voor een oplossing die niet bestaat. De DUP helpt Theresa aan een meerderheid om te regeren, maar zal deze backstopgrenzen nooit gedogen.

Ten tweede kan het VK nog eenzijdig de relatie met de EU opzeggen, straks gaat dat pas automatisch per 31 december 20XX. Tenzij partijen samen anders overeenkomen. Rebellerende conservatieven vinden dit een open einde contract, met een looptijd van tachtig jaar. Theresa May is nog langs Brussel geweest om deze termijn te verkorten, maar dat heeft een inlegvelletje opgeleverd.

Het lijkt wel alsof de EU dit Brexitproces zo lang mogelijk wil uitrekken. Gedurende het hele proces is het VK nog een melkkoe. Bij een harde Brexit krijgt de EU het minste geld. Ander voordeel is dat de meeste Brexiteers op leeftijd zijn. Veel jongeren dit voor lidmaatschap van de EU stemden, hebben nooit geleefd in een onafhankelijk Verenigd Koninkrijk.

Hoe langer het duurt, hoe meer Brexiteers aan natuurlijke oorzaken zullen overlijden. Hier wacht de EU gewoon tot de ongewenste kiezers er niet meer zijn, om ergens in tachtig jaar aan transitieovereenkomst met een nieuw referendum weer aangesloten te worden aan het Britse financiële infuus.

Messeditalluppity

Jeremy Corbyn trapte deze week af met een presentatie van een alternatief Brexit plan. Het zag er gelikt uit en was een waterval aan utopische voorstellen. Dankzij nieuwe verkiezingen zou een nieuwe regering met een nieuw mandaat naar Brussel reizen. Brussel zal hem met open armen ontvangen om in enkele weken tot een nieuw onderhandelingsresultaat te komen.

Hij beloofde nieuwe banen, simpele asielmigratie en vele andere socialistische stokpaardjes die niets met Brexit te maken hebben. Klaagde over verhoogde criminaliteit. Het meeste ging over belastingontwijking door rijken, arbeiders die uitgemolken worden en alle andere clichés uit het begin van de industriële revolutie en opkomst van de vakbond.

Als uitsmijter keerde hij terug naar het onderwerp en zou de EU even akkoord zou gaan met wrijvingsloze toegang tot de EU-markt, zonder vrij verkeer van personen. Iets wat de EU jarenlang heeft aangegeven nooit te gaan doen. Dit voorstel is niet alleen fantastisch, het is en blijft ook pure fantasie. 

De gedachte dat een nieuw gekozen regering opnieuw mag onderhandelen is niet nieuw. Griekenland heeft die route ook gelopen, en de EU heeft toen totaal niet bewogen. De EU heeft een bestuurscultuur dat een eenmaal genomen besluit niet meer vatbaar is voor argumenten. Bovenop een democratisch tekort. Deze houding onderstreept het belang van een Brexit.

De leider van de Labourpartij is niet meer bezig met een oplossing, maar trapte de campagne voor nieuwe verkiezingen af. Het maakt hem niet uit wat er gebeurt, als die maar aan de macht komt. Niet alleen Labour zal iedere deal wegstemmen, ze krijgen daarbij hulp van bijna honderd rebellerende conservatieven en de DUP.  

Binnen deze casus is de oplossing nog niet in zicht, 29 maart 2019 is dat wel.

Reaguursels

Inloggen

Die Britten moeten gewoon kiezen voor een "harde" Brexit en met getrokken middelvinger de EU verlaten hoe kut en moeilijk het ook gaat worden... De Britten laten zich piepelen door Eurocraten en ik zou het wel weten... Moven... En heel snel... De tering met een 80-jarige melkkoe worden voor een stelletje idioten... Kom op zeg.. !

Nemo_Tenetur | 14-01-19 | 13:27

Hoe de Britten de hele Brexit aan elkaar hebben proberen te verkopen lijkt op een groepje scholieren die onderling ruzie maken over welke prijs ze willen betalen voor een buskaartje.

De een biedt op tegen de andere en ze eisen concessies in de prijs. Dan sturen ze iemand naar de chauffeur om te gaan "onderhandelen" over de prijs. Die prijs ligt natuurlijk gewoon vast, dus hij komt met hangende pootjes terug en wordt dan afgezeken door de klasgenootjes die meer eisen. Op gegeven moment vertrekt de bus wel zonder de kibbelende scholiertjes.

Men vindt hier blijkbaar dat de buschauffeur na het geklaag van de scholiertjes de prijs had moeten verlagen of dat er "van twee kanten" moest worden toegegeven of zoiets. Het is jammer van het gemiste reisgeld maar de busdienst moet ook rijden en kan niet iedere scholier zijn eigen prijs geven.

Het absurde is dat sommigen zelfs de schuld geheel bij de chauffeur leggen, die de scholiertjes zou verbieden mee te rijden voor de lagere prijs.

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 14:18 | 3

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 14:18,

Je vergelijking klopt niet.
De Britten betaalden decennialang buskaartjes voor een bus die nooit reed.
Nu ze uit willen stappen moeten ze wéér heel veel buskaartjes kopen. Voor andere leerlingen die geen geld voor de bus hebben, maar wel in de stilstaande bus willen zitten.

En verder gaat het natuurlijk niet over een bus. Kern van de zaak is dat de EU zich gedraagt als een jaloerse ex in een vechtscheiding. En waarom?
Omdat ze geen nettobetaler willen verliezen.
En ook geen netto-ontvangers trouwens. Volgens de EU-top kunnen de belastingen in bijvoorbeeld Nederland makkelijk tot 95% verhoogd worden, als dat nodig is voor een groter EU-rijk. Want hoe groter dat rijk is, des te hoger zijn de slarissen en smeergelden die EU-bobo's kunnen ontvangen.
En daar draait alles om.
Voor internationale handel, samenwerking etc heb je geen EU nodig.

Dandruff | 13-01-19 | 15:33

Dandruff | 13-01-19 | 15:33 die bus reed wel degelijk. Een deel van de ticketprijs werd wel betaald om minder rendabele bussen te laten rijden. En dat is best wel normaal. Bovendien hebben ze goedkopere tickets bedongen dan NL. En wat meer luxe. Nu willen ze gratis meerijden en geven ze de buschauffeur de schuld dat dat niet mag.

Controllos | 13-01-19 | 16:02

Het Britse sentiment was altijd al afstandelijk richting EG en EU. Ze willen geen soevereiniteit inleveren, en dat sentiment heeft nipt gewonnen bij het referendum.
De doorsnee kiezer heeft geen idee van alle verdragen, maar May doet dapper en braaf wat "het volk" heeft bevolen. Britten kunnen heel ver gaan als het om principes gaat. Het principe van de rechtmatigheid van de uitslag van het referendum blijft hier de leidraad, hoe moeilijk ook.

marjen | 13-01-19 | 16:39

Jeremy Corbyn is zijn leven lang actief IRA supporter. Nuff said.

Datsun_Cherry | 13-01-19 | 13:37

Jammer dat veel britten (met name de tabloids en lezers ervan) doen alsof zij de slachtoffers zijn van de EU. Het lijken net bepaalde allochtone groepen die zichzelf ook altijd als slachtoffer zien. Het UK heeft vanaf het begin van de EU uitzonderingen geeist. En gekregen. Nu gaan ze huilen dat de EU hen bullied omdat ze straks geen lid meer zijn en dan niet meer van de ledenvoordelen gebruik mogen maken. Allemaal de schuld van de EU. Vooral niet de schuld bij zichzelf zoeken. Komt me toch erg bekend voor van andere groepen...

Controllos | 13-01-19 | 12:40 | 3

De UK heeft al die jaren als vette netto betaler gediend.

Als je dan geen slachtoffer bent, dan weet ik het niet meer...

Engelandspieler | 13-01-19 | 13:13

Nederlanders blijven in de EU omdat ze bang zijn. Niet echt een valide reden om lid te worden van een vereniging, eerder een maffia die je knieschijven kapot schiet als je naast de pot pist.
De UK heeft inderdaad veel uitzonderingen voor mekaar gekregen, omdat Britse parlementsleden enorm afhankelijk zijn van hun kiezers. Hier kan een parlementslid appartementen cadeau krijgen, Toyota's aan terroristen leveren, 300 passagiers opofferen en glashard liegen, consequenties zitten er nooit aan. Een Euro was er nooit door gekomen. Het is niet de schuld van de Britten dat Nederlanders hun tafelzilver verkwanselen. Zalm maar lachen.

Datsun_Cherry | 13-01-19 | 13:35

Inderdaad. Als je weg wil kan dat maar dan na inleveren van je privileges, uiteraard. Heel apart dat men zichzelf daar slachtoffer van noemt. Het was de eigen wens immers om de tent te verlaten. Maar nee, dat kenmerkt het klagende volk, dat men zich echt altijd ergens slachoffer van waant. Straks zijn ze het absoluut, maar dan van hun eigen vrije keuze.

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 14:21

Er komt gewoon een Brexit, het is even rommelig aan beide zijden van het Kanaal en daarna zijn de Britten weer Brits en de continentalen nog steeds slaaf van het grootkapitaal en een dronken aarbei als Juncker.

BrabantsVerzet | 13-01-19 | 12:28

Wat een theater! Ook hier is het verdienmodel duidelijk.

De Brexit onrust. Wie verdient eraan? Het antwoord is de beleggers en de banken. Ze verdienen zowel aan de onrust, die ruim voortijd voorzienbaar was. En ze zullen opnieuw verdienen als de Brexit een feit is, deal of no-deal, en koersen weer gaan stijgen. De rest is een show voor de bühne.

gaffelbaard | 13-01-19 | 12:03 | 4

BL; graag bewijs voor deze BS die je nu weer plempt!

Engelandspieler | 13-01-19 | 13:10

However, EY said the amount was small in relation to the overall size of Britain’s financial sector.

Engelandspieler | 13-01-19 | 17:26
▼ 1 antwoord verborgen

Brexit gaat gewoon door met alle voordelen zoals altijd voor GB .
uiteindleijk zijn ze daar de slimste .
Hier in Nederstan mogen wij wat extra betalen .
Wanneer gaat hier de ontwikkelings hulp eens afgeschaft worden die Miljarden kunnen wel ergens anders voor gebruikt worden .
China doet het een stuk beters in Afrika als die zendelingen in t , Haagje die al die Dobbers hier heen binnen haalt .

liegende lippen | 13-01-19 | 12:02 | 1

Brexit gaat niet alleen over migranten, die blijven namelijk toch wel komen tenzij de Royal Navy ze uit Het Kanaal gaat schieten. Maar goed, staar je vooral blind op die paar "dobbers".

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 12:13

May had deze onderhandelingen nooit mogen voeren, om de simpele reden dat die MUTS volkomen ongeschikt is voor zo'n zware functie. Het begon al met dat "geniale" idee van May om tussentijdse verkiezingen te houden, die, zoals te verwachten bij zo'n MUTS, uitliepen op een compleet fiasco, waardoor ze afhankelijk werd van een stel fanatieke protestanten in Noord-Ierland (de DUP). En dan krijg je dus uiteindelijk, dat is de logische consequentie, een desastreus onderhandelingsresultaat. Ik vrees het ergste voor het VK. Het alternatief voor May, Corbyn, is een soort Karl Marx 2.0, dus dat wordt ook niks. Het is de strop of de guillotine.

Motleycrew | 13-01-19 | 11:38

U moet zich European voelen. Dat niemand dat wil kan je wel zien aan bijvoorbeeld de strijd tussen voetbalclubs binnen een regio. Of binnen een land, noord VS Zuid, oost van west, boeren van steden...
Europa... Pffttt...

Is dit nog nieuws? | 13-01-19 | 10:52 | 1

Dan zou ook niemand zich Nederlander kunnen voelen. Wat natuurlijk ook wel logisch is, want de Nederlander bestaat niet.

JTKDM | 13-01-19 | 16:23

EU is een splijtzwam, dat blijkt.
Gele hesjes lijkt me ook anti-EU hoewel ik het een onduidelijke beweging vind.

marjen | 13-01-19 | 10:18 | 2

Gele hesjes lijkt anti-alles. En vooral begaan met de eigen portemonnee, ik kan er weinig verheffends in ontdekken, de variatie aan eisen. Ja, Macron moet weg en de belasting moet omlaag. Tsja. Geen gezeik, iedereen rijk. Wie zeiden dat ook alweer?

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 11:55

BL.
Je mag best voor je eigen portemonnee opkomen. Behoorlijk belangrijk, wat je maandelijks kunt besteden. Maar die hesjesbeweging lijkt op de amorfe reaguurdersgroep die vanachter de computer vandaan komt kruipen. Ik zie geen lijn in hun verhaal. En ik zie die griezelige quenelle als groet.

marjen | 13-01-19 | 12:30

De EU is de engste fascistenclub die Europa ooit heeft gekend. Omdat alles zogenaamd om geld en 'luxe' gaat; om een ongekende arrogantie betreffende het maken van regels die de waarde van geld verhogen en de waarde van individuen (en de soevereiniteit van naties) verlagen.
De EU heeft niets met democratie te maken, verkiezingen zijn leeg en volkomen onzinnig (4 jaar, 750 man, 28 talen, lage opkomst). Alles wat die club aanraakt is geldsmijterij, propaganda en machtsvertoon; alleen al de maandelijkse kosten van tolken in dat nep-parlement zijn hoger dan een gemiddeld jaarloon van een Pool of Spanjaard. Om over de absurde salarissen van die EU-figuren nog niet eens te spreken. En dat houdt geen stand, omdat elk volk in Europa behoort tot een natie met eigen taal en geschiedenis. Dat wis je niet uit door een sektarische/fascistische politieke ideologie uit te dragen met een geil euromuntje en wat megalomane narcisten die door iedereen onder het juk van angst en onvrede bekostigd blijven. Iedereen die voor de EU werkt, EU-subsidies vangt en heult met de geldsmijterij behoort tot de landverraders. Dat zijn veel mensen en bedrijven; totdat die smerige fascisten daar ook hun geld van weg gaan trekken. Pas dan keert de wal het schip. En ja, dat gaat nog lang duren, want de meeste mensen en bedrijven zijn hebberig of bang.
Harde of zachte Brexit, maakt dus niet uit. De onderlinge en globale afhankelijkheid die de EU-fascisten in 25 jaar hebben veroorzaakt is enkel te breken door een ingrijpen van de natuur of een oorlog. Dat gedraai en gelul is enkel nog voor de bühne en voor de gemoedsrust van degenen die nog willen geloven in hun eigen macht.
De toekomst zal dat hoe dan ook uitwijzen, helaas.

Toos Doos | 13-01-19 | 10:18 | 1

Zo’n ‘absurd’ salaris kan jij ook verdienen toosdoos. Je hoeft alleen maar bij de beste 200 van 40.000 andere europeanen te zitten in het toelatingsexamen voor de EU ambtenarij. Met jouw overduidelijke intelligentie moet dat een makkie zijn..

Eurocrat | 13-01-19 | 13:31

Even OT, ik hoop dat dit mag want ik 'moet' mijn ontsteltenis even kwijt: ik plaatst net een reactie op Artikel op @NU.nl
Grote politieactie tegen georganiseerde criminaliteit in Duitse Ruhrgebied https://www.nu.nl/buitenland/5680628/grote-politieactie-georganiseerde-criminaliteit-in-duitse-ruhrgebied.html (via @NUnl) waarin ik aangeef dat het voor de goede (niet eens erg goede) duidelijk is dat het hier dubbel paspoortiërs betreft, en Wir schaffen das. Wordt deze reactie niet geplaatst. Wat is dat nu voor een vreemd filter?

Willem_Oltmans | 13-01-19 | 10:08 | 6

Roma? Zigeuners? Polen?

Is dit nog nieuws? | 13-01-19 | 10:52

"De actie was gericht tegen witwassen, zwartwerk en belastingontduiking, voornamelijk uitgeoefend door criminele families, bendes en maffiaclans."

Tsja, dan weet je het eigenlijk wel.

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 12:19

Precies, BL. Turken dus. Grijze Wolven oftewel Turkse SS-divisies uit WO2.

Sidney_May | 13-01-19 | 23:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Wie niet luisteren wil moet maar voelen. Ik ben ook voor een hard Brexit. Enne Feynman. Is het niet van God los dat ouderen de toekomst van hun kinderen vernaggelen?

De Koreaanse Slet | 13-01-19 | 10:04 | 7

Braboblanke | 13-01-19 | 10:32 |
Alsof de EU geen Brexit toestaat? Natuhurlijk mag iedereen weg die dat wil, maar niet door achteraf nog even de voorwaarden te gaan bepalen. Zo werkt het nergens in het leven. De Britten wilden cherry-picken uit de EU ruif: wel meedoen aan de vrije markt, niet meeoden aan dingen die ze niet leuk vinden. Dat werkt natuurlijk niet dus dat de andere 27 EU landen daar geen trek in hadden is meer dan logisch.

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 11:58

Levenservaring is meer waard dat het verwende gejengel van millenials.

BrabantsVerzet | 13-01-19 | 12:31

@BL
'Natuurlijk mag iedereen weg die dat wil, maar niet door achteraf nog even de voorwaarden te gaan bepalen'
Helaas weten we dat niet zeker. Ik durf er geen eed op te doen dat zo gaat zoals ons door de msm wordt verteld. Wie van ons is er bij die gesprekken?
En wat ik zie is dat ze (de EU) het de Britten de afgelopen jaren anders knap lastig maken. Er wordt al bijna 2 jaar onderhandeld. Ik vermoed eerder dat de EU de zaak zo lang traineert en vertraagt dat de bevolking het op een gegeven moment moe is, dat de stemming in het land omslaat en er met nieuwe verkiezingen wellicht weer een pro-EU golf komt, met mogelijk een nieuw referendum tot gevolg (zoals ik laatst ook al ergens las), waardoor de hele Breit uiteindelijk niet doorgaat. En dan heeft de EU toch weer haar zin gekregen: geen Brexit.

Braboblanke | 13-01-19 | 18:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Dus als er een afstel komt of uitstel worden de deelname gelden aan circus EU toch zeker wel alsnog geinnd met rente opslag.. zou voor dit kikkerland meteen inhouden dat er een paar miljard minder naar Brussel hoeft.. tenslotte was dat al 3 jaar lang de dreiging aan het adres van de overige nettobetalers van dit circus..

die paar miljard die we overhouden kunnen dan wel naar de burger om o..a die energie belasting en de BTW verhoging terug te draaien alsmede om de AOW leeftijd weer op 65 jaar te zetten.. zomaar wat ideeen die vast niet verbonden gaan zijn aan deze afstel/uitstel etc etc.

ondertussen kan Griekenland ook wel terug gaan betalen toch..komen de nettobetalers eindelijk ook met baten weer op adem..

fikkieblijf! | 13-01-19 | 10:02 | 1

Ja! Geld over! Allemaal 1000 euries!
Oh wacht....

medusa324 | 13-01-19 | 10:05

Ooit maken ze hier een film over.. Het VK na Europa in twee wereldoorlogen geholpen te hebben verworden tot een underdog tegen het nieuwe gevaar... de EU.

Barkruk2 | 13-01-19 | 09:58

Heb aan het begin van dit proces al gezegd dat de Brexit nooit doorgaat. De krachten achter de schermen zullen dat niet toelaten. Dat zijn dezelfde krachten die nu inzetten op massa import. Democratie ? Lachertje ....

Wekkertje | 13-01-19 | 09:50 | 3

Voorlopig zijn de "krachten achter de schermen" toch vooral de Britten zelf, die totaal falen om een standpunt te bepalen. Men heeft elkaar de kop gek gemaakt over de gouden toekomst na een Brexit, maar nu de werkelijkheid toch anders lijkt wil men die niet accepteren en schuift elkaar daarvoor de zwarte piet toe. Het is gewoon zielig om te zien hoe ze elkaar daar de tent uitvechten over de hoofden van het volk heen.

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 12:00

Niet liegen BL, jij verdraait de boel hier. Smerig spelletje.

Net zoals de remainers er zo veel mogelijk bij dwars zitten.

Engelandspieler | 13-01-19 | 13:03

Engelandspieler | 13-01-19 | 13:03 |
Ik verdraai niks. Het zijn de Britte alleen die het onmogelijke willen: Wel markt, geen migranten. Wel meedoen, niet betalen. Wel de lusten, niet de lasten. Geen enkele club laat zoiets toe en volledig terecht.

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 14:12

No deal is het beste voor GB. En dan achter de rug van de EU om bilateraal verdragen afsluiten. Alsof die Duitsers opeens hun auto’s niet meer in GB zouden willen verkopen.

Lucifer | 13-01-19 | 09:44 | 5

Dat kan niet. Dacht Trump ook, maar die bevoegdheid ligt helemaal niet bij de lidstaten. Je weet wel, gemeenschappelijke markt. Dat ding is belangrijker dan wat afzet buiten de EU.

Nice_Wheels | 13-01-19 | 10:08

Lijkt mij prima, een no deal Brexit. Een mooi experiment om te bekijken of EU-lidmaatschap daadwerkelijk een betere optie is. Ik denk van wel, maar wie weet, gebeurt iets interessants en onverwachts. Maar ik verwacht het niet, alles wijst op een desastreus scenario.

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 12:03

Als je nu nog aan het bekijken bent wat 'beter' is, dan heb je er geen kloot van begrepen van de Brexit.

Engelandspieler | 13-01-19 | 13:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Deal of geen deal, ik heb er zin in.

VanBukkem | 13-01-19 | 09:31

Leuk, leuk, leuk: ik hoop op een harde Brexit. Die Engelsen krijgen tekort aan brood, vlees, eieren, groeten, en vooral doktoren en medicijnen. Die laatste twee zijn natuurlijk minder leuk!
Zij vinden dat ze het middelpunt van de wereld zijn (ja in 1850!), dus laat ze. Misschien worden ze wel wakker als je een retourtje Tormolinos boeken, en een verblijfsvergunning moten aanvragen. Dat hun vliegtuigen niet meer mogen landen in Europa en vise versa. Dat het Engelse pond 20 eurocent waard wordt, en de vrachtwagen van Rotterdam tot Londen in de file staan. Misschien krabben ze dan zich nog eens achter de orden, en mogen in genade weer lid worden van die prachtige EU!

pollie4 | 13-01-19 | 09:26 | 11

Dat retourtje Torremolinos zal er bij de Britten inderdaad flink inhakken, daar geef ik u gelijk in. Voor de rest schrijft u een berg onzin.

Mr_Natural | 13-01-19 | 10:04

Heeft Ardbeg een extra pollie account aangemaakt?

Engelandspieler | 13-01-19 | 11:32

U bent iemand die juichend de afgrond in springt, omdat de EU beweert dat daar een onzichtbare brug ligt.

BrabantsVerzet | 13-01-19 | 12:33
▼ 8 antwoorden verborgen

Wat en Anti-EU pro-Brexit gewauwel weer. Het VK îs gewoon niet in de staat de Brexit te takten doorgaan omdat voor geen van de opties een meerderheid is. De EU heeft er niks mee te maken. Alleen als je alle wensen van het VK tegen alle regels in instemd zou het misschien lukken (dus vrij verkeer van waren en diensten maar niet personen).

Maar het faillissement vind gewoon op de VK-kant plaats. Wat de mensen (natuurlijk ook nier) niet begrijpen is dat het een eliteproject is. Alleen de Lords gaan erop vooruit - zeker niet de Britse loodgieter. VK was voor de EU failliet.

Maar pro-Brexit ben ik ook. Ik wil ze gewoon kwijt. Hebben genoeg van hun spelletjes gespeeld op de continent. Ik ben ze gewoon zat. Eruit. Deal of no-deal: eruit.

redanx | 13-01-19 | 09:22 | 2

Inderdaad. Wat een gewauwel.

MathiasRots | 13-01-19 | 09:48

Het is inderdaad zo dat alleen zwakzinnigen anti-Brexit zijn. Wat een onzin schrijft u op. Maar u denkt vast ook nog steeds dat u niet betaalt voor Italie, Spanje,Portugal.. en dat ze hun eigen broek maar op moeten houden. En een netto-betaler gaat gewoon weg. Dus we gaan nog meer betalen. En u vindt het leuk, u wilt ze kwijt. Hahaha de onuitstaanbare domheid.

azijnseikerT | 13-01-19 | 16:24

Ik denk dat er gevolgen zullen zijn voor bedrijfsleven en politiek. Wat heb ik als gewone Nederlander er nu mee te maken?

pollie4 | 13-01-19 | 09:28

Doe je nu zo dom? Of ben je het gewoon. Het bedrijfsleven en de politiek hebben totaal geen invloed op de "gewone" Nederlander. Die zijn totaal autonoom. Nou ja, leuk dat hier ook zwakzinnigen komen. Dat dat altijd voorstanders zijn van de EU verbaasd me dan weer niks.

azijnseikerT | 13-01-19 | 09:34

t

azijnseikerT | 13-01-19 | 09:34

Corbyn is een smerige, laffe rat.
Ééntje die een mes in je rug steekt.

Ruimedenker | 13-01-19 | 08:37 | 1

Keurige beschrijving van een socialist. Beetje water is nat idee.

Nalek | 13-01-19 | 09:14

Het valt niet mee voor ambtenaren om de wil van het volk uit te voeren. Zeker niet als het hen hun droombaantjes gaat kosten. De meeste politici willen dit helemaal niet en traineren de zaak eindeloos met nepargumenten. Simpel but true.

SlimmeBelg | 13-01-19 | 08:09

No deal is gewoon het best, is het ook altijd geweest. Met de EU valt niet te onderhandelen het is een autocratisch bestuurlijk clubje. De Britten moeten veel harder zijn, EU heeft dan wel een grote bek maar weinig macht. Theresa May is op dit moment de verkeerde persoon op de verkeerde positie. Ze heeft het tot nu goed gedaan maar er zal nu door gepakt moeten worden en de EU een middelvinger gegeven moeten worden.

Toetsiemonster | 13-01-19 | 08:08 | 3

Ze heeft zich zelf hard in de vingers gesneden. Door die vervroegte verkiezingen uit te schrijven.

hassangenghis | 13-01-19 | 09:52

Dit dus

sarah1965 | 13-01-19 | 09:59

De EU heeft ook helemaal niets te onderhandelen, de regels van lidmaatschap zijn nooit veranderd en dat hoeven de 27 andere lidstaten ook helemaal niet te doen als 1 besluit weg te gaan. Waarom wordt toch altijd gedaan alsof de Britten slachtoffer zijn? Ze hebben dit zelf gewild, daar kan niemand iets anders over beweren. They knew what was coming...

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 12:06

NO DEAL scenario is het beste voor GB. De heks probeert nog even snel het volk uit te verkopen aan de EU met haar deal.

alufoliegroothandel | 13-01-19 | 07:45 | 1

Nee, de "heks" probeert te redden wat er te redden valt voor de UK, wat haar siert. Straks bij een no-deal Brexit kan het zomaar zijn dat de nog steeds broze vrede in Noord-Ierland opnieuw ontaardt in oorlog. De sfeer in Belfast is nog altijd niet vrolijk en zeer vijandig en ontvlambaar. Bijvoorbeeld, en dat is nog maar 1 van de vele problemen die een no-deal Brexit brengt.

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 12:07

Het feit dat westerse landen "leiders" zoals dat willen/hebben, of een Mark Kutte.........of wie dan ook in Europa.....

Dan weet je dat we verdoemd zijn.

Trump heeft tenminste ballen.

Kop Kaaz | 13-01-19 | 07:06 | 1

Ja de ballen om gesprekken met zijn maatje Poetin zelfs voor eigen regering geheim te willen houden. Ofwel om te verbloemen dat hij zich totaal heeft laten piepelen door Poetin, of om te verhullen dat hij Poetin mateloos adoreert, of om te verhullen dat hij zaken met Poetin heeft besproken die absoluut tegen het landsbelang ingaan.

Beste_Landgenoten | 13-01-19 | 12:09

De EU kan geen besluiten nemen als het om belangrijke zaken gaat. Ze gebruiken de Merkel/Rutte tactiek, schuif maar voor je uit, daadkracht zit in een plastic zakje. Politiek op lange termijn (2030, 2050, 2100), dan ben je als politicus al lang binnen, buiten en dood, dus who cares, eens komt de vuilnisman (die met dat gele hesje) de puinhopen opruimen en waarschijnlijk voor 2030. Tegen 2030 is de EU zelf een inlegvelletje geworden, Merkel zit in Uruguay, Rutte in Urugay en Macron bij zijn vouw in het bejaardenhuis.

Als Albion niet onder wil gaan zorgen ze dat ze 1 april weg zijn, voor de volgende financiële crisis over ons heen rolt, voor Wilders Tsunami nog groter wordt.

bergsbeklimmer | 13-01-19 | 07:05 | 1

Wellicht word de guillotine wel weer eens van stal gehaald, de kruik gaat zo lang te water tot hij barst...

iew | 13-01-19 | 09:41

Als ik die foto’s zie, moet ik altijd denken ‘dat is nu het perfecte vrouwmens voor Mr Bean.’

Lt-Kol Kilgore | 13-01-19 | 06:36

Margareth Tatcher had Juncker een schop voor zijn ballen gegeven en de Brexit in een dag geregeld.

Gulliver | 13-01-19 | 05:32 | 5

Een deel uit de speech van Thatcher over de EU (excuses voor het Engelse citaat): “just think for a moment what a prospect that is. A single market without barriers, giving you direct and unhindered access to the purchasing power of over 300 million of the world’s wealthiest and most prosperous people”.

Ook Thatcher kende de grenzen van haar macht, bijvoorbeeld toen zij in 1984 met China de overeenkomst tekende die de overdracht van de Britse kroonkolonie aan China regelde:

retro.nrc.nl/W2/Lab/Hongkong/300697bui...

Ook intelligente, daadkrachtige en visionaire leiders zoalals Thatcher zouden echt niet veel meer uit deze Brexit-chaos kunnen peuren.

De Britten staan met hun rug tegen de muur.

Kompromat | 13-01-19 | 09:05

@kompromat, de Britten staan met de rug tegen de muur omdat de EU een voorbeeld wil stellen zodat lidstaten het wel uit hun hoofd halen om de EU te verlaten. Niet het welbevinden van de burgers in GB en de EU staat centraal maar de belangen van het bureaucratische machtscentrum EU zelf.

therealbraindump | 13-01-19 | 09:19

@Prepper: (E)EG was ff iets anders dan de EU. Met de (E)EG was niets mis, behalve dat het achteraf gezien, een opmaat was tot de huidige EU.

Opblaas_boot | 13-01-19 | 11:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Brexit of geen Brexit, May deed een dansje op de muziek van ABBA, dat zie ik Rutte nog niet doen.
Maar niemand in de EU wordt beter van de Brexit, buiten de EU profiteren Putin, Trump en Xi.

Jan Dribbel | 13-01-19 | 05:15 | 4

bassie: aha aha a hahaha....

Einde van de Domheid | 13-01-19 | 09:20

Rutte danst nu op Money, Money, Money en binnenkort op Waterloo.

Mr_Natural | 13-01-19 | 10:14

De Britten gaan profiteren van een Brexit en wij gaan er voor bloeden. Tenzij de invloed van Rutte afneemt en wij hem straks de middelvinger kunnen geven.

BrabantsVerzet | 13-01-19 | 12:35
▼ 1 antwoord verborgen

De EU is niet in onderhandeling met Groot Brittannië, dit politieke construct is in onderhandeling met de resterende 27 lidstaten...

therealbraindump | 13-01-19 | 04:52 | 1

Precies, waaronder die met reuze eurofiele regeringen als Hongarije, Polen en Italië.

JTKDM | 13-01-19 | 08:09

Ik zet 60% van mijn fiches op de toepassing van art 50 lid 3 en 30% op een harde brexit en de rest op een remain bij een nieuw referendum: De verdragen zijn niet meer van toepassing op de betrokken staat met ingang van de datum van inwerkingtreding van het terugtrekkingsakkoord of, bij gebreke daarvan, na verloop van twee jaar na de in lid 2 bedoelde kennisgeving, tenzij de Europese Raad met instemming van de betrokken lidstaat met eenparigheid van stemmen tot verlenging van deze termijn besluit.

hhhmariavanempel | 13-01-19 | 04:15

Uitstel heeft totaal geen zin, de EU heeft zich ingegraven en gaat geen millimeter bewegen. Na een pauze komt dan weer exact dezelfde ‘oplossing’ op tafel, voorzien van een Rutte inlegvelletje. De Ierse zee als grens betekent dat Ierland door protestanten wordt plat gebrand, vergeet niet dat de protestanten net zo hard te keer gingen als de IRA en dat de Ierse staat daartegen niet is opgewassen. De EU wordt hierin noodgedwongen meegezogen en zal als deelnemer ook doelwit worden.

ZwarteDag | 13-01-19 | 03:52 | 2

Zwaredag: Ierland wordt platgebrand door de protestanten ? Volgens mij was het toch echt de IRA ( katholieken) die met moord-en bomaanslagen in de 70-er jaren de protestantse enclave in het Noorden van Ierland haar wil probeerde op te leggen. Noord-Ierland blijft protestants dankzij onze 17e eeuwse Nederlandse Prins Willem,later Koning van Engeland die zijn katholieke schoonvader verpletterend versloeg bij de Battle of the Boyne. Engeland gaat Noord-Ierland nooit opgeven.

Eendragtmaaktmagt | 13-01-19 | 08:22

Ingegraven is gewoon het VK. De Noord-Ierland kwestie is toch gewoon van de Britten. EU kan (behalve een alle lusten maar geen lasten niet-Lidmaatschap) niks aan de VK geven.

redanx | 13-01-19 | 09:24

De EU is nét de islam.
Laagdrempelig om in te stappen, maar zie er maar eens uit te komen.
Ze achtervolgen je tot het eind van de wereld om je kapot te maken.

Ray69 | 13-01-19 | 02:56 | 2

Mooi gezegd.

Kop Kaaz | 13-01-19 | 07:07

Ik hoop dat ee meer landen besluiten weg te gaan eens kijken of Brussel dan nog zo’n grote bek heeft. Vk moet zich niet laten chanteren en er voor gaan! Brussel laat ze niet gaan omdat ze weten wat het betekent, meer landen die gaan inzien dat het 20 jaar geleden eigenlijk best goed werkte

sarah1965 | 13-01-19 | 10:03

Theresa May is gaan onderhandelen zonder alternatief, hoe dan ook moest er een deal komen met de EU. Een harde Brexit had ook duidelijk op tafel moeten liggen bij de onderhandelingen. Dan had ze een beter onderhandelingsresultaat kunnen behalen.
Een harde Brexit lijkt mij een prima optie. Dat zal in het begin niet makkelijk zijn, maar uiteindelijk kan de EU de vijfde economie van de wereld niet links laten liggen.

Duifmans | 13-01-19 | 02:33

> Het lijkt wel alsof de EU dit Brexitproces zo lang mogelijk wil uitrekken.
Klopt. Maar het is minder negatief dan Feyman beschrijft. De EU en May samen willen dit zo lang mogelijk rekken. Want zodra er een keuze gemaakt wordt over een grens tussen het VK en Ierland, waar die grens ook ligt en hoe die er ook uitziet, is het burgeroorlog in Noord-Ierland. En dat wil noch de EU, nog het VK, noch Ierland. Dus iedereen stelt het onvermijdelijke uit.

koeberg | 13-01-19 | 02:30 | 1

Zou het werkelijk zo zwart-wit zijn? Of is dat wat men ons wil laten geloven...
Vergeet niet dat er inmiddels een deel van de jeugd in Ierland is opgegroeid zonder het geweld en daar nu hoogstwaarschijnlijk niet op zit te wachten. Hiernaast zullen ook genoeg oudere Ieren niet terugverlangen naar de situatie met geweld. Tijden veranderen, mensen ook. Vrees alleen dat politici nooit zullen veranderen.

oh no | 13-01-19 | 08:36

Het is weekend kom op, neem een pilsje en gaat naast je vrouwtje liggen, ligt wat gevoelig bij reaguurders ik weet het geeft niet, Nitraatje erbij?

westcoast | 13-01-19 | 02:27

May, de dame met de groooote passen.
Komt uit hetzelfde dorp als Cleese waarschijnlijk.

bodemloos | 13-01-19 | 02:14

Denk dat een No deal niet eens zo serieus is. Extreme douane perikelen heb ik ook niet als is naar NY of Bejing ga. En bij een brexit zouden pacemakers, kilometers lange vrachtwagen files en "de markt" niets eens zo een probleem hoeven te zijn. De EU, EU werknemers en studenten maken er een probleem van denk ik. En de msm doet lekker het vuurtje opstoken. Nu ff slapen. Doei.

sjef-van-iekel | 13-01-19 | 02:08 | 1

Dit gezanik krijg je wanneer bepaalde mensen ( conquistadores) taken niet helemaal kunnen uitvoeren omdat het van die zuidelijke faalhazen zijn.
Bedank jongens!

Ongeblustekalk | 13-01-19 | 02:18

Toch grappig hoe ze iedereen zo lang voor de gek kunnen houden. Gekke Henkie is er niks bij.

Geen01 | 13-01-19 | 01:39

Ach als de deal dindag wordt weg gestemd wordt de boel opgeschoven. Een No Deal Brexit gaat het in geen geval worden. Dat zal geen van de partijen toe laten.

Het is wachten op een charismatische leider die de Britten weer bij zinne brengt

JanP999 | 13-01-19 | 01:04 | 2

Nigel Farage.

Gulliver | 13-01-19 | 02:38

Nigel Farage heeft de staart tussen de benen. Lafaard.

redanx | 13-01-19 | 09:26

Ach ja zo rolt de EU, de Britten moeten worden afgestraft wan stel je voor dat iemand anders dan Afrikaanse bootvluchtelingen rijker wordt van de EU. Dat moet je niet willen.

Lucifer | 13-01-19 | 00:50 | 1

en banken...

Lucifer | 13-01-19 | 00:51

Gaan niet uit de EU en dat is maar goed ook. Democratie is de minst slechte bestuursvorm. Niet de beste.

Willem_Oltmans | 13-01-19 | 00:44 | 1

EU en Democratie hebben helemaal niks met elkaar te maken.....

EenGoedBegin | 13-01-19 | 02:29

belastingontwijking door rijken, arbeiders die uitgemolken worden ...... allemaal clichés hé? Fake news. Nul uren contracten, outsourcing, flexwerk, tijdelijke contracten, jarenlang nullijn.... allemaal linkse praatjes. Belastingontduiking? Allemaal onzin.

Bigi Bana Boy | 13-01-19 | 00:30 | 2

Het treurige is, dat dit allemaal mogelijk wordt gemaakt dankzij de EU. Belasting op winst verhogen: "Dat kan niet, want dan gaan alle ondernemingen naar het buitenland". De EU faciliteert de "race to the bottom"..

EenGoedBegin | 13-01-19 | 02:35

NL is koning in deze discipline. Maar date wordt echt alleen gedoogd door de EU omdat NL wel belangrijk is.

redanx | 13-01-19 | 09:27

Heb heeeel veel kennisen in het VK en werkelijk geen één daarvan peinst erover om in die idiote EU te blijven. Dat gelul van ‘het volk wil in de eu blijven’ is lariekoek.

drs. P | 13-01-19 | 00:13 | 6

@Acar_ketimun Fantabulosa komt toch een stuk gevatter uit de hoek dan jij. Jij klinkt alleen maar zuur.

koeberg | 13-01-19 | 02:33

Acar_ketimun | 13-01-19 | 02:02
Hmm, die gestegen premies komen door mensen die de gezondheidszorg vermarkten.
M&M lekker graaien toch?

Ongeblustekalk | 13-01-19 | 02:38

Same here, heb ook zat vrienden en kennissen in de VK en zeggen exact hetzelfde.
Nu nog een Nexit, de overgrote meerderheid wilde hier in eerste plaats al niet het bedrog van Lissabon maar JPB had al een geitenpaadje van de VVD geleend.

iew | 13-01-19 | 09:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit is de reden van de Brexit en geef ze maar eens ongelijk. https://www.heidelberg24.de/region/bad-kreuznach-asylbewerber-sticht-krankenhaus-messer-schwangere-frau-ein-kind-stirbt-11161495.html?fbclid=IwAR1OtbRZudINSqOVxlpPQR76VTOjesZxbM_H6rcmccp9CfuxKz3NNCrY0hk

Datkanjenietmenen | 13-01-19 | 00:10 | 1

Wat een actie, wat een geloof...

Cunts-en-kitsch | 13-01-19 | 09:32

Feynman praat weer eens recht wat krom is. De voorwaarden voor uittreding waren altijd al duidelijk, daar hebben de Britten 2 jaar terug mee ingestemd. De EU heeft gewoon het belang van de resterende lidstaten gediend, precies zoals hoort. Tevens zijn de voorwaarden voor vrije markttoegang duidelijk. De Britten hebben zelf onhaalbare rode lijnen gezet, en er nu zelf een zooitje van gemaakt. De EU heeft hier geenfouten gemaakt.

Nice_Wheels | 13-01-19 | 00:07 | 11

Geen01: da’s geen gijzelen, da’s voorwaarden stellen die het belang van de leden dienen. De Britten kunnen nog de lol op, want ze moeten nu als zwakke staat met bv India gaan onderhandelen. Dat gaat ze alleen maar meer en onaangepastere migranten opleveren.

Nice_Wheels | 13-01-19 | 09:50

De EU dient alleen het eigenbelang, niet dat van haar inwoners.

iew | 13-01-19 | 09:51

lew: ongetwijfeld wel eens, maar een commissie die dat doet gaat door het parlement naar huis gestuurd worden. Dat die democratie werkt, blijkt uit het feit dat de commissie zeer wel rekening houdt met het parlement. Uit de gemeenschappelijke markt, volgt vanzelfsprekend verdere integratie. Mooi voorbeeld: uitstoot. Landen bevooroordelen hun nationale fabrikanten door uitstootnormen niet al te streng na te leven. Daar komt terecht commentaar op, want een beter milieu en schone lucht is in ieders belang. Dus, gaat na een aantal jaren 'gedoe' de controle op naleving door fabrikanten naar het EU niveau, omdat het op nationaal niveau gewoon niet lukt ivm nationale belangen. Dan zijn het nog steeds de nationale organen die controleren, maar er wordt wel op een hoger niveau nog op die naleving toegezien en genormeerd.

Zo zie je dat ook bv met het naleven van belastingwetgeving. Dit gebeurt ook op EU niveau tegenwoordig vanwege de valse concurrentie door bv Ierland en NL. En ja, het is beter voor iedereen als er minder tax-rulings worden gesloten en bedrijven gewoon een fatsoenlijke bijdrage aan de maatschappij leveren. Waarom lopen die gele hesjes op straat? Juist ja, vanwege de roofbaronnen als een Google, Ikea en Facebook die nauwelijks belasting betalen, maar wel van onze inspanningen profiteren. Dit soort zaken kun je alleen op gemeenschappelijk niveau regelen omdat nationale belangen eraan in de weg staan, maar het uiteindelijk beter voor iedereen is. Natuurlijk, wat je op het lagere niveau kunt regelen moet je daar regelen, en dat is ook een van de beginselen die in de EU verdragen opgenomen zijn.

Nice_Wheels | 13-01-19 | 13:20
▼ 8 antwoorden verborgen

Als het gaat over Brexit lukt het feynman steeds weer grote kolder op te schrijven: dat de tachtig jaar maximale transitie bedoeld is zodat bejaarde Brexit aanhangers uitsterven???

druif | 13-01-19 | 00:03 | 1

Het plan betaat uit een zogenaamde backstop die niet eenzijdig kan worden opgezegd. Ik denk dat 80 jaar nog vrij optimistisch is. Overigens is er kennelijk niemand in Europa die zich beseft dat GB ook zonder overeenkomst kan doen wat ze willen. Immers wat kunnen we er in Europa aan doen? Hadden we nu dat Europeese leger van Merkel en Macron maar.... Oh wacht.. GB heeft atoom wapens....

EenGoedBegin | 13-01-19 | 02:39

Het is allemaal mooi gespeculeer, maar niemand weet wat er gaat gebeuren in welk scenario dan ook. Er zijn gewoon te veel variabelen bij elke stap in het proces om het te kunnen voorspellen. Het is alsof je een horde doofblinden loslaat in een donkere en geluidsdichte escape-room. 1 ding staat vast: de EU beweegt niet meer. Voor Juncker c.s. is dit de deal, take it or leave it. Dat is eigenlijk de enige constante in de vergelijking.

Als de deal dinsdag wordt afgewezen dan staan kan May zowel haar partij als het land in diepe crisis storten door op te stappen. Er is niemand met enig gezag bij de Tories die haar kan vervangen, laat staan iemand die het wil. Want hier is geen enkele eer aan te behalen. Noch een harde Brexit, noch een No-Brexit is een aantrekkelijke optie voor een Tory die ambitie heeft om PM te worden. Een harde Brexit betekent een paar jaar alle hens aan dek, met nog onvoorziene en letterlijk onvoorstelbare cummulatieve problemen. Dan moet je heel graag willen en zeker zijn van je zaak. En dat is niemand, anders was bij de vorige aanval op May wel iemand opgestaan die haar positie opeiste, en Jacob Rees-Mogg is dat niet. Die speelt een heel ander spel.

En als er wel een of andere schlemiel wordt gevonden die het wil doen dan is de volgende stap compleet onvoorspelbaar. Eigenlijk zou die persoon onmiddellijk verkiezingen kunnen en moeten uitschrijven, maar daarmee wordt de datum van 29 maart overschreden en is er dus tijdelijk een harde Brexit. Of die persoon kan een nieuw referendum uitschrijven. Of de Brexit helemaal niet door laten gaan. Het is allemaal politieke zelfmoord. (Daarom is die schlemiel er ook niet... alle schlemielen hebben dat allang bedacht, en niemand wil de boeken in als de meest beroerde PM aller tijden).

Voor Labour is er ook geen eer te behalen. De deal hebben ze al afgewezen, want ze willen helemaal geen Brexit, maar geen deal is dus een harde Brexit met alle voorziene en onvoorziene gevolgen, ongeacht wat May doet. En dan kunnen ze daarna wel de verkiezingen winnen, maar er is geen weg terug meer, na 29 maart. Dus Labour is fucked, either way.

En dat is alleen nog maar het probleem in de UK zelf, op de hele korte termijn. Wat er na 29 maart gebeurt in welk scenario dan ook is al helemaal niet te overzien. Die files in de havens zijn dan nog het kleinste probleem. En ook de handel van diverse goederen die opnieuw moeten worden gekeurd en gelabeld, bij een harde Brexit is ook nog wel te overzien. Wat gaat er op de Ierse grens gebeuren, wat gaan de nationale parlementen in Schotland, Wales en N.I. doen? Wat is het gevolg voor de andere EU lidstaten en de EU zelf en wat is de invloed ervan op de EU verkiezingen? Niemand die dat weet en kan voorspellen.

Van alle kanten is dat onderbuikgevoel. Het worden sowieso wel heel interessante tijden.

Stormageddon | 12-01-19 | 23:56 | 8

Lol. Ik koop wel gewoon een kaartje als je voorstelling in de theaters komt.

Geen01 | 13-01-19 | 03:01

Kortom, je lult gewoon een beetje vrijblijvend uit je nek. Prima joh.

Stormageddon | 13-01-19 | 04:03

Uitstekend betoog. Vele malen realistischer dan de simplistische redeneringen die je hier over dit bijkans onoplosbare dilemma leest.

Bigi Bana Boy | 13-01-19 | 08:38
▼ 5 antwoorden verborgen

Of die Brexit nou wel of niet doorgaat maakt verder weinig uit. Het feit blijft dat de EU ernstig in verval aan het raken is: UK, It, Fr, DK, AUS, gehele Oostblok, maar nu vooral ook D:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3015771/duitsland-in-greep-radicalen

Waarom de EU in hoog tempo in verval aan het raken is? welnu, lees Douglas Murray erop na: er wordt nul komma nul analyse gemaakt, waarom de EU steeds minder aantrekkelijk voor het electoraat is, het electoraat wordt slechts verdacht gemaakt.

Tja, zo win je de oorlog niet..

echt_links | 12-01-19 | 23:52 | 4

Mee eens.

echt_links | 13-01-19 | 00:09

Wellicht faalt de EU omdat het geen enkele democratische basis heeft. Het is een soort van 'pensioenvoorziening' voor uitgerangeerde nationale politici.

tragic1911 | 13-01-19 | 00:42

Wat een onzin. D ist echt niet Anti-EU en een aanslag op een rechts politicus heeft niks met verval van de EU te maken. Man man man wat een Fake-News onzin.

EU ondemocratisch? Minder dan NL: Gekozen parlement premier wordt door een clubje benoemd (in NL nog erger: de koning). Burgmeester, commissarissen van de koning - allemaal ondemocratischer dan wat in de EU gebeurt.

redanx | 13-01-19 | 09:36
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
revolte | 12-01-19 | 23:48 | 2
-weggejorist-
paulisimo | 12-01-19 | 23:44

Laat die Brexit zonder deal maar komen. De EU heeft grotere zorgen, een Brexit is slechts een mini crisis. Het huidige economische beleid, de immigratie crisis en de toenname van kritiek en ergenis onder de burgers van EU lidstaten. Nee, de Brexit is klein zeer. Het kunstmatige beleid van de ECB om economische groei te stimuleren is slechter voor de EU dan een Brexit. Nog steeds zijn de verschillen tussen Noord en Zuid te groot. En kan het Zuiden simpelweg niet mee concurreren met het Noorden. Grienkenland, Italië, Spanje en nu ook Oost-Europa. Het zijn allemaal lontjes die langzaam richting het kruidvat gaan. De EU heeft sinds 2008 alleen maar geprobeerd d.m.v. kosten reductie groei te stimuleren. Om daarna kunstmatig economische groei te stimuleren. Het gehele fundament van de EU is niet versterkt, maar gewoon intact gelaten. Want de EU bewijst 1 ding, men leert niet van haar fouten.

Indoneesje | 12-01-19 | 23:26 | 1

ECB heeft zichzelf buiten het speelveld geplaatst. Duitsland komt binnenkort in een recessie. De export daalt. En dan gaan geinponems mij doen geloven dat er in het geval een harde Brexit geen verdragen worden gesloten. *proest EU is sowieso niet te redden. Want je kunt niet blijven ontkennen dat er al een transfer plaats vindt.

azijnseikerT | 12-01-19 | 23:44

Ik vermoed dit al een tijdje: No-Brexit.
Een regering mag haar natie niet in chaos brengen. Daar lijkt het met no-deal wel op af te stomen. Dat risico kan je als verantwoordelijk regertingsleider gewoon inet nemen.
En ja, zuur voor de leavers. En balen dat Brussel daarmee wel zijn zin krijgt.

Gerf | 12-01-19 | 23:25 | 2

De regering heeft de wensen van het volk uit te voeren.

Is dit nog nieuws? | 12-01-19 | 23:28

Brussel kan z’n borst nog nat maken bij een No Deal. De Britten zullen decennia lang meer dwars liggen als de Polen of Hongaren.

Trumme | 13-01-19 | 00:10

Geen Brexit, dan breekt de pleuris uit daar. De Brexiteers zullen dit niet accepteren.

yeps | 12-01-19 | 23:24 | 1

Kortstondig.

Willem_Oltmans | 13-01-19 | 00:46

Hey Berbaar, doet zerio hè! Weet je ook eens hoe het voelt als je andere goed bedoelende reaguurders treitert met je gezeik en je getroll. De tyfus voor jou. Heb er graag een ban voor over. Weg met het partij kartel en hun trollen.

paulisimo | 12-01-19 | 23:23 | 2

Berbaar is een schande voor de reaguurders van Geenstijl, en van Geenstijl zelf. Deze persoon is in staat hele discussies en topics te kapen voor zijn eigen vermaak. Huisregels lijken niet te gelden voor hem. Verder mag hij alles en iedereen uitmaken voor minderwaardige mensjes. Ongezien de Typhus voor hem, al hoop ik op dat hij zichzelf nog een keer tegenkomt, op GS bijvoorbeeld. Ontmaskert als een rasechte fopliberaal die ordinair zijn zakken vult over de rug van zwakkeren.

Indoneesje | 12-01-19 | 23:32

Ach joh, maak je niet zo druk. Berbaar is humor om te lachen, nu weer met zn rugby zoon enzo, leuk toch. Zonder Kuif en Berbaar zou het hier maar een saaie boel zijn. Lets face it. Deze karteltrollen tonen met hun 8k+ comments juist aan dat GS serieus genomen wordt en het establishment kennelijk angst aanjaagt. Zie bv ook kentering van Klaas: 88 mm FLAK op VVD begonnen bij GS en weldra overgenomen door Telegraaf. We matter!!!

echt_links | 12-01-19 | 23:41

Tip: Pieter Derks op tv die grappen maakt over moslims en Erdogan. Joris me maar, maar bijzonder .... en lachen.

Mart6037 | 12-01-19 | 23:20

Die hele brexit gaat niet door.
Er komt een nieuw referendum, en dan winnen de tegenstanders.
Schrijf even de datum op, kan je mijn voorspelling terugkijken.

captainobvious | 12-01-19 | 23:11 | 3

Democratie. Als de uitslag niet bevalt: opnieuw tot het wel gewillig is.

Is dit nog nieuws? | 12-01-19 | 23:13

Tellen van de stemmen ff achter gesloten deuren

Dirk III | 12-01-19 | 23:14

Zo is het. Gelukkig.

Willem_Oltmans | 13-01-19 | 00:46

Er komt geen deal. Punt.

Willem_Oltmans | 12-01-19 | 22:58 | 2

Precies. Voor GB is dat ook de beste optie. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

DeDatumEnTijd-> | 12-01-19 | 23:04

Precies Willem! zie het al het voor me , nog langer in de rij staan

niv01 | 12-01-19 | 23:06
-weggejorist-
paulisimo | 12-01-19 | 22:57 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

De sticker die alles zag! Wie had dat kunnen denken, dat het huwelijk van Speaker John Bercow uiteindelijk bepalend gaat worden over 'to Brexit or not to Brexit'. Wat een soap. Dit had niet misstaan in Monty Python.

JohnJames_001 | 12-01-19 | 22:50

Ach ja, de Brexit. Hebben wij toch geen invloed op. En als GB nu de euro gehad zou hebben gehad zou het nog een heel ander verhaal zijn. Dat geleuter allemaal. Alsof een land buiten de EU geen handel kan drijven met de EU. Zwitserland?

Is dit nog nieuws? | 12-01-19 | 22:42

Orban gedraagt zich recalcitrant jegens EU-wetgeving en uit zich erg kritisch over veel zaken die de EU betreft. Datzelfde geldt voor andere Oost-Europese EU-landen.
Toch zal geen van de leiders van deze landen het in hun hoofd halen serieus een exit uit de EU te bewerkstelligen.

Trump ziet de EU als een soort vijand. Omdat hij de EU als een sterk economisch machtsblok ziet en daarmee als een geduchte concurrent van de VS.

Bedrijven als Google, Facebook en Microsoft gaan met de EU om tafel om te onderhandelen. Denk je dat deze bedrijven zich ene bal zouden interesseren in privacywetgeving en mededingingsregels van individuele Europese landen? Met een unie van (nu nog) 28 landen zullen zij wel serieus rekening moeten houden.

Toen de uitslag van het Brexit-referendum bekend werd, ging er een luid gejuich op in ‘t Kremlin. Terwijl Poetin alles doet om de EU te ondermijnen, bouwt hij tegelijkertijd stevig door aan zijn eigen Euraziatische Unie. Blijkbaar vindt hij zo’n unie wel een leuk idee.
Valt de EU ooit uit elkaar, dan staat hij gretig klaar om met ballonnen en slingers nieuwe (oud-EU) kandidaat-lidstaten te verwelkomen.

Veel Brexit-MP’s willen dan wel een Brexit, maar een “hard-Brexit” durven velen uiteindelijk niet aan. Een paar back-Benchers daargelaten. De EU is een te belangrijke markt om links te laten liggen. Dus ze zullen de “soft-Brexit” uiteindelijk moeten slikken.

Ik kan me niet goed voorstellen waarom sommigen zich hartstochtelijk “Eurofiel” noemen en het idee van een “ever-closing-union”, met bijpassend verlies aan soevereiniteit zo prachtig vinden.

Maar de andere kant van de medaille, het verlaten van de Unie zonder goede deal zal zelfs de meest hartstochtelijke Brexiteer de nodige angsten doen uitslaan.

Of je het nu leuk vindt of niet, de EU is volgens vriend en vijand erg belangrijk.

De Britten weten dat dus ook. En daarom worden zij hoe dan ook genaaid door de EU.

Kompromat | 12-01-19 | 22:42 | 7

VS ziet vooral de betrekkingen tussen Europa en Azië als gevaar. Met de EU is dat eenvoudiger te bereiken dan met losse landen. Over de Brexit. Er komt gewoon een harde Brexit. Maar wie moet daar bang voor zijn? Duitsland schrijft nog 1 maand rode cijfers en ze zitten in een recessie. Laat alles even op uw inwerken. Het is voor Engeland makkelijker om nieuwe verdragen te sluiten dan dat het voor Duitsland (en Ned) is om van de zwakke EU landen af te komen. Met alle gevolgen van dien. Let op. Na de eerste zware fase voor Engeland lachen die de ballen uit hun broek.

azijnseikerT | 12-01-19 | 23:30

Hoe kom je toch aan die aannames over Rusland? Daar heeft Berbaar ook een handje van. Het klinkt leuk, maar ook graag argumenten en feiten er bij plaatsen. En nogmaals Duitsland heeft Engeland harder nodig dan andersom. Dus als Duitsland Engeland naait, naaien ze zichzelf. Dus als je dat weet. Weet je ook dat dat nooit gaat gebeuren. Wat een naieve bende is het hier zeg. Denken dat als 2 landen erg baat bij een verdrag hebben, dat ie er niet komt.

azijnseikerT | 12-01-19 | 23:41

@isditnognieuws
Door je tegel zat ik dus wat te lezen over Schengen en waarempel:
-----
Tijdelijke ontheffing
Volgens de Schengengrenscode van 2006 hebben de Schengenlanden recht op tijdelijke ontheffing van het verdrag als er sprake is van een ernstige bedreiging van de openbare orde of de binnenlandse veiligheid.[2] In dat geval mogen er gedurende 30 dagen of zolang de bedreiging duurt, opnieuw grenscontroles worden ingevoerd.
Bron: wikipedia - verdrag van schengen
------

Ik zou zeggen dat de influx van IS-gangers ondertussen wel is bewezen en een gevaar vormt voor de binnenlandse veiligheid. Hoppa, elke 30 dagen een nieuw tijdelijke ontheffing afdwingen zolang de migratie door gaat.

peterdh | 13-01-19 | 00:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Die Brexit gaat niet door. Dat heeft er nooit echt ingezeten...

Jahowiseffe | 12-01-19 | 22:34 | 4

Ja maar het volk heeft voor de Brexit gekozen.
Democratie.

Is dit nog nieuws? | 12-01-19 | 22:43

Maar zo is het toch @ \is dit nog nieuws,

Belachelijk dat er over en tweede referendum wordt gedacht..!!

Zwaktebod 1e klas als u het mij vraagt..

neonreclame | 12-01-19 | 22:55

Jawel, en die harde exit gaat er komen, want de bevolking wil het. Genoeg mensen die snappen dat ze er beter van zullen worden als ze zelf mogen bepalen. Niemand wordt beter van een Italiaanse lambal in Brussel die bepaalt hoe een boer in noord Europa moet boeren.

Zoon van Boer | 12-01-19 | 23:58
▼ 1 antwoord verborgen

Als de gele hesjes in Frankrijk wat haast maken is het probleem vanzelf opgelost. Als Macron afgetreden is, is er weer kans voor Le Pen. Merkel is binnenkort weg en ook daar zal iemand anders moeten komen. Het betekent dat het hele machtsspeelveld van de EU opnieuw gedefinieerd wordt. Duitsland staat opeens weer alleen. Ook bij de val van het Vierde Rijk zal Duitsland weer de schuld krijgen en gaat Duitsland weer betalen. Ze zien het alleen zelf nog niet.
Rutte krijgt natuurlijk zijn kans op een baantje in Brussel want het drankorgel Juncker zal moeten ophoepelen. Dan zullen we zien of de EU nog teruggebracht kan worden tot de EEG of dat het volledig zal imploderen. Om met Juncker te spreken: Never waste a good crisis.

Frau Merkel | 12-01-19 | 22:25 | 5

@Frau Merkel | 12-01-19 | 22:46
Uw dom gel*l doorspekt met aannames verdient niet meer dan een sneer.

Berbaar | 12-01-19 | 22:58

En nog wat gescheld erbij ook. Schattig. Uw ego klotst over de plinten heen en het stinkt bovendien.

Frau Merkel | 12-01-19 | 23:06

Tot nu toe is Brexit ook een aanname.

Is dit nog nieuws? | 12-01-19 | 23:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik stelde laatst de vraag, `Gaat het om geld of gaat het om onafhankelijkheid.. `

neonreclame | 12-01-19 | 22:13 | 9

Onzin, men kan er binnen no time uit stappen.
Hun keuze, hun consequenties.

Berbaar | 12-01-19 | 23:16

Oh? Nexit?

Is dit nog nieuws? | 12-01-19 | 23:30

Nogmaals Berbaar.. Geld of onafhankelijkheid...

U bent, naar wat ik dan maar begrijp uit uw plemps, zo goed als onafhankelijk qua financieen.. Aan de andere kant pretendeert u ook een linkse trui te dragen..

Waar ziet u dan het gelijk van de "normale "burger niet..??

neonreclame | 12-01-19 | 23:43

Normaal gesproken wordt onafhankelijkheid betaald in bloed. Ongeacht hoeveel het gaat kosten, de Brexit zal betaald worden in geld (afgezien van een paar dode spanjaarden bij Gibraltar) en daarmee is het de goedkoopste onafhankelijkheid in de geschiedenis (samen met de Belgische natuurlijk..)

EenGoedBegin | 13-01-19 | 02:55
▼ 6 antwoorden verborgen

Hotel California

Oepsie1234 | 12-01-19 | 22:02 | 2

Dit zou idd het nieuwe Europese volkslied moeten worden. Ik heb dit nummer ook al tijden in mijn hoofd zitten als ik aan de eu denk.

Sinterbikske | 12-01-19 | 22:33

^dat dus!

IkwilJinekwel | 12-01-19 | 23:30

DLL Rutte is de oplossing voor de problemen. Hij zal alles op alles zetten om de Brexit uit te stellen.

Haberdoebas | 12-01-19 | 21:59 | 1

Dat maakt hem tot een probleem voor de oplossing.

Frau Merkel | 12-01-19 | 22:50

Of een referendum over hereniging van UK en Ierland ... ook geen grensproblemen meer!

appelboor | 12-01-19 | 22:22

over de uitkomst van een Noord-Iers referendum moet je je ook niet te veel illusies maken.

Glasgow Argus | 12-01-19 | 22:40

Wil Zuid-Ierland Noord-Ierland wel?

Is dit nog nieuws? | 12-01-19 | 22:58

Er is nooit een meerderheid geweest voor een harde Brexit. Als er meer dan twee opties zijn moet je geen binair referendum houden.

JTKDM | 12-01-19 | 21:54 | 1

Voor geen enkele optie is een meerderheid. Voor een no-deal brexit niet, voor May's deal brexit niet, voor een soft-brexit niet en voor een remain niet.

Controllos | 12-01-19 | 22:14

Men doet maar, ik wens onze Britse vrinden veel sterkte.

Berbaar | 12-01-19 | 21:51 | 9

@zik | 12-01-19 | 22:24
Een feitelijk doch triviaal voorbeeldje dat met één pennenstreek opgelost zal worden maar ik begrijp wat U wil zeggen.
Natuurlijk zal eea ook voor ons consequenties hebben.
Voordeel is dat de EU oneindig meer capaciteit en middelen heeft dan het VK.
Daarnaast hoeven wij niet met een ingrijpende verandering te dealen op mondiaal niveau en het VK wel.
Vandaar mijn sterkte aan onze Britse vrinden.

Berbaar | 12-01-19 | 22:38

Barbaar, hou je snavel eens met je 'vrienden'. Dom.

Willem_Oltmans | 12-01-19 | 22:59

@Berbaar | 12-01-19 | 22:38
Weet je wat nou zo leuk is? Dat heeft de EU niet.
De EU leeft van dag tot dag, bij gratie van de netto betalers, terwijl er nog nooit een jaarrekening is goedgekeurd.
Het is allemaal mooi weer spelen, de etalage is strak opgepoetst. Echter in de subsidie-landen, de netto-ontvangers, liggen er tientallen wegen die nergens heen leiden, en verstikt de Euro hun economie.

En de geldpers draait en draait maar. Die weg leidt wel ergens heen; crisis en verval.

TeeJee | 13-01-19 | 00:13
▼ 6 antwoorden verborgen

Overigens snap ik reaguurders niet die tegen Brexit als besluit van het Britse volk zijn.
Wij stemmen toch ook massaal op de VVD, terwijl je geen academische graad nodig hebt om te begrijpen dat dat uiterst stupide is.

kapotte_stofzuiger | 12-01-19 | 21:49 | 2

En de volgende keer stemmen de onderontwikkelden wederom VVD. Waanzinnig, deze masochistische houding van de doorsnee Nederlander.

EUrofoob | 12-01-19 | 22:00

Ah... het 'wij ' verhaal.....

Koning BongoBongo | 12-01-19 | 22:06

De huidige EU is een neoliberaal project, waar een gezamenlijke munt, zelfde regels en massa-immigratie fijn is voor multinationals, maar zowel de links als rechts georiënteerde burger niets aan heeft.

kapotte_stofzuiger | 12-01-19 | 21:44 | 1

spijker kop

tata1981 | 12-01-19 | 21:54

Die deal gaat er nooit komen. Een harde of geen brexit, wat zal het worden. Kunnen we nog aanhaken?

Peter_la_Selie | 12-01-19 | 21:42 | 1

Aanhaken? Schrijven we toch een raadplegend referendum uit? Oh nee, wacht...

Jan, Leiden | 12-01-19 | 21:44

Zal wel een harde Brexit worden met als vergelijking een vliegtuignoodlanding zonder geheel onderstel. Geeft een terrible smak, maar Britten zijn tough en weerbaar als in WO 2, die overleven dat wel. En dan heeft over een aantal decennia de EU de kraterbarsten, niet de UK.

Jan, Leiden | 12-01-19 | 21:35 | 5

Jan, Leiden | 12-01-19 | 21:47
De EU wankel, ik denk dat dat nog wel mee valt.

botbot | 12-01-19 | 21:52

botbot | 12-01-19 | 21:52

Tijd dat jij de stront uit je ogen smeert

Engelandspieler | 12-01-19 | 21:55

@botbot
Zei de Stalinist.

toetssteen | 12-01-19 | 21:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een soap. En zoals in een echte soap de hoofdpersoon toch niet is overleden en op wonderbaarlijk wijze terugkeert, gaat de Brexit niet door. EU wil het niet en Brexiteers zijn toch veelal hoogbejaarde, terminale tokkies. Nog even rekken en eventueel een nieuw referendum.

gestoptmetroken | 12-01-19 | 21:30

Het gevoel van de Britten om uit de EU te stappen wordt dagelijks gevoed door de EU zelf . De haat tegen het gedreig en gedram wordt met de dag groter . Een aanblijven is onmogelijk .....

Koning BongoBongo | 12-01-19 | 21:28

Dat Corbyn fout is, is algemeen bekend. Maar voor Varoufakis had ik als ogenschijnlijk onafhankelijk denker toch enige tijd een zeker respect. Maar dat was in één keer weg toen ik Varoufakis in 2018 de loftrompet over Corbyn hoorde afsteken. Hoe kon ik zo dom zijn...: Old Marxists never die. www.youtube.com/watch?v=cLLoSzNn6xg

tectonicos | 12-01-19 | 21:26 | 3

@tectonicos
Idem hiero.

toetssteen | 12-01-19 | 21:54

Toch moeten we Marx ook als filosoof durven zien en kunnen mensen die zich er in verdiepten zinnige dingen zeggen. Emeritus professor Richard Wolff is er zo één. Kapitalisme heeft ons ver gebracht maar maakt ook veel kapot.

spinselsinjehoofd | 12-01-19 | 22:04

@spinselsinjehoofd | 12-01-19 | 22:04
Ja, eens met uw eerste zin. Echter, er is een levensgroot verschil tussen iemand's ideeën – welke in het geval van Marx uiterst omvangrijk en diepgaand zijn – en de beoogde toepassing ervan door i.h.a. machtsgeile piepo's. Marx is prima leesvoer, maar laat het beperkt blijven tot de bibliotheek. Anders gaan er doden vallen.

tectonicos | 12-01-19 | 22:55

Wel of geen deal.... 29 maart 2019 is de Brexit een feit, dan maar in chaos....... en op naar de volgende economische crisis.

De EU kraakt in al haar voegen, barsten gaat het vanzelf!

Fatwabuster | 12-01-19 | 21:22 | 2

Zoals ik iemand hoorde zeggen: "The British people will find themselves on a trainwreck. But at least it will be their own trainwreck, not the massive EU trainwreck that's on collision course with itself."

marcoplarco | 12-01-19 | 21:57

Die zou zomaar op een tegeltje kunnen, Marco.

NecroSister | 12-01-19 | 22:03

Eh... grootste struikelblok is May zelf.......

Koning BongoBongo | 12-01-19 | 21:22 | 2

Nee oen. Zij is de enige met de kwaliteiten het proces zo vorm te geven dat er een No Deal uit komt. Wat ben jij toch dom.

Willem_Oltmans | 12-01-19 | 23:01

Ha Willem ,zure nicht ... ja ik ben een typische PVV stemmer , dom en eerlijk .

Koning BongoBongo | 13-01-19 | 07:55

Die Engelsen gaan NIET uit de EU.

SoepKip | 12-01-19 | 21:21 | 2

O jawel .

Koning BongoBongo | 12-01-19 | 21:25

Ze gaan het allebei doen. En niemand zal er iets om geven.

Shareholder II | 12-01-19 | 21:40

Waar een wil is, is een weg,dus gewoon gaan zonder traineren en leuteren.
Gaan was de uitslag, dus moet gaan ook de uitkomst zijn.

Welles! Nietes! | 12-01-19 | 21:20

Ik woon en werk in London en sinds het referendum zij meer mensen tegen EU dan voor het referendum. Met name de irritante houding van drunken Juncker en z'n unelected vrienden valt de mensen slecht hier. De attitude is short term pain long ter gain.... Laat de harde Brexit maar komen fuck de EU...

ZwarteRiek | 12-01-19 | 21:18 | 7

@marcoplarco.
Verklaring: de Brexiteers zijn vanaf het begin beschuldigd van racisme. Oorzaak: weerstand tegen immigratie.
Dit wordt hoog opgespeeld en komt steeds terug. Alle Sylvana's in de UK schreeuwen om het hardst. Vandaar.

Bolhoed | 12-01-19 | 22:56

Laten we wel wezen, omdat de top van de EU je niet bevalt ga je natuurlijk niet uit de EU. Dat is net zoiets als op Groen Links stemmen omdat je Klaver zo'n lekkertje vindt dus at doen alleen onnozelaars. Zeg het vaker, geen fan van de EU maar doodzonde dat de Britten eruitgaan. Moet nog maar zien wat de Schotten ( en wellicht ook de Welsh ) gaan doen. Gaat hoe dan ook een interessante tijd worden, kijken hoe het VK zich houdt, kijken waar ze voordeel aan gaan hebben en waaraan niet en dan eens kijken of wij als nettobetalers de EU wat meer naar onze zin kunnen omvormen, want dat oeverloos geld overmaken naar de periferie en in ruil daarvoor alleen maar minder zeggenschap en soevereiniteit over dit land hangt mij - en velen hier - behoorlijk de strot uit. Quid pro quo, Juncker, quid pro quo. En als je niet weet wat dat betekent vraag je het maar na bij je buklaafje Schrans.

Graaisnaaiert | 13-01-19 | 00:05

Amen zwarteriek. Ik werk met mensen uit de UK en die zijn het laatste jaar niet bepaald positiever geworden over de EU.

Tuborg øl | 13-01-19 | 01:01
▼ 4 antwoorden verborgen

De mensen zijn gewoon belazerd over de Brexit. De nipte meerderheid was toen ook te verklaren door angstzaaierij.

bassiebilly | 12-01-19 | 21:18 | 8

Nieuw referendum?
Ja, goed plan. Net zo lang vragen tot er een gewenst antwoord is....

Maytheforcebewithyou | 12-01-19 | 23:25

@bassiebilly
Ah, een D66 democraat. Alleen als de uitslag me aanstaat klopt deze.

Wekkertje | 13-01-19 | 09:59

@letopuwzaak | 12-01-19 | 23:13

Nee vlak na de bangmakerij die onmiddelijk volgde op de uitslag krabbelde jonge stemmers terug, tsja makkelijk te beinvloeden jonge mensen zwalken nogal, dat is normaal aangezien zij zichzelf nog moeten ontwikkelen en een echte eigen mening moeten vormen, zo gaat dat nu eenmaal wanneer je jong bent, het is een proces dat bij het opgroeien hoort.

iew | 13-01-19 | 10:13
▼ 5 antwoorden verborgen

In Brussel nemen ze er echt geen gram kaviaar minder om hoor.

eerstneukendanpraten | 12-01-19 | 21:17 | 3

Kopje koffie... grammetje kaviaar...

NecroSister | 12-01-19 | 21:25

Borreltje...

Frau Merkel | 12-01-19 | 22:21

Neemt Juncker er een slok meer om?

Is dit nog nieuws? | 12-01-19 | 22:45

Dat Brexit verhaal is langdradig joh!
*overschakelt naar het Frexit kanaal* #giletjaunes

keestelpro | 12-01-19 | 21:16 | 1

Het is #giletsjaunes

keestelpro | 12-01-19 | 23:42

Non acceptatie door de elites... waar kennen we die hier nog van?

Welles! Nietes! | 12-01-19 | 21:14 | 1

Russische revolutie.

Rest In Privacy | 12-01-19 | 21:15

Van uitstel komt afstel
- EU strategie

Gloweye | 12-01-19 | 21:12 | 3

Laat ik nu menen dat de Britten misschien uitstel willen.
Wat de EU met het uitstel te maken heeft ontgaat mij.

botbot | 12-01-19 | 21:19

Botbot

Ben je echt zo dom of doe je alsof?

IkwilJinekwel | 12-01-19 | 23:49

Craig Hamilton-Parker is een helderziende die het presidentschap van Trump (twee termijnen) lang van tevoren voorspeld had, net als de Brexit. Hij heeft altijd al gezegd dat er een harde Brexit komt, maar dat op het allerlaatste moment er nog een kleine/ beperkte overeenkomst komt op sommige punten. Er komt geen uitstel. youtu.be/hk_BUG0h6ww

Wladimir 1928 | 13-01-19 | 01:52

Oftewel zo'n Brexit is veel lastiger en ingewikkelder dan Boris en Farage deden voorkomen. Laat die Britten maar bloeden, zeg ik.

Rest In Privacy | 12-01-19 | 21:12 | 10

Kuif in Afrika is verongelukt met zijn jeep. In Mali op een landmijn gereden. Dus nu moet je het stellen met Kuif in de EU.
kuifje-in-de-eu | 12-01-19 | 21:26

Domme flikker dat je d'r bent.
Gewoon je originele verhaal aanhouden (verhuisd van Afrika naar terug Europa) werd je te saai of zo?

Jij bent geen seconde in Mali geweest, noch je eerste alter ego.
Walgelijk dat je zulks pretendeert, met ook nog omgekomen te zijn.

Om je voor te zijn: je hoeft mij de pis niet lauw te maken over bepaalde humor, ironie etc. hiero op het GS-terrein.
Wat jij hier flikt, zet ten 1e jezelf te kakken, maar schijt bovenal op iedereen die namens NL defensiewerk (heeft) verricht.

Vuile schijtbak -pak aan.

Kudtkip | 13-01-19 | 00:19

Vrij naar The Eagles, Hotel European Union:
You can checkout any time you like but you can never leave...

Mastermattie | 13-01-19 | 05:41
-weggejorist-
Kop Kaaz | 13-01-19 | 07:09
▼ 7 antwoorden verborgen

Gaan met die banaan ,het volk wil een Brexit dan moet er ook een Brexit komen.
De gevolgen nemen ze graag voor lief.

botbot | 12-01-19 | 21:08 | 6

Uit een sekte stappen kan pijn doen, maar de pijn weegt niet op tegen de herwonnen vrijheid.

IkwilJinekwel | 12-01-19 | 23:47

@two ball cane
Vervelend hè democratie en referenda ? U bent blijkbaar een liefhebber van D66 democratie. Voor zolang de uitslag welgevallig is maar zodra de uitslag u niet aanstaat gaan we de boel afschaffen of nogmaals een referendum houden net zolang tot de uitslag wel 'goed' is.

Wekkertje | 13-01-19 | 09:57

@Wekkertje | 13-01-19 | 09:57
Ik ben zeker geen voorstander van referenda maar zodra je wél een referendum houdt om ergens aan te beginnen (brexit) maar géén referendum houdt, of beter, durft te houden, wanneer duidelijk is wat het nou precies allemaal is weet ik wel wie de demofoob is.
Het is voor de overtuigd brexiteers een vervelend gegeven maar 'de wil van het volk' kan veranderen. En daar moet de politiek zich naar voegen. Zo is ook ooit besloten dat het vk bíj de eu wilde. Maar na jaren leugens in the sun is daar de klad in gekomen en heeft men twee jaar terug brexit gestemd. Uit alles blijkt dat er nu onenigheid is over wat te doen, en er is geen politicus die met droge ogen kan beweren dat mensen op hem/haar hebben gestemd vanwege een uitgesproken visie op 'hoe nu verder.' De brexiteers hebben allemaal gebruld hoeveel rijker het vk zou worden en hoe goed het voor de nhs zou zijn. Die komen daarop massaal terug en mompelen nu dingen over verre toekomst en hoe mooi het empire ooit was. Een nieuw ferendum is alleen nadelig voor de mensen die bang voor de uitkomst zijn. En dat 'argument' dat het dan lijkt alsof er net zo lang referenda komen 'tot de uitkomst gewenst is' is natuurlijk stierenpeop. Er is zoveel veranderd en de timing is zo cruciaal dat je niet kan zeggen dat het hetzelfde referendum is, of dat bij een volgende verkiezing wel weer gezien kan worden wat 'het volk' wil.

two ball cane | 13-01-19 | 11:40
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken