Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kinderombudsvrouw herhaalt: 'Haal IS-haatlarven terug naar Nederland'

Weet u welk debat er nu eindelijk echt een keer gevoerd moet worden? Of we IS-kinderen terug moeten halen ja of te nee. 

Geintje doen we al sinds het beleg van Wenen en vandaag herhaalt de Kinderombudsvrouw haar algehele sentiment nog eens: moeilijk slecht idee, maar het mag toch want zielig. "De invallende winter en recente politieke ontwikkelingen in Syrië" zijn aanleiding voor de oproep. "De omstandigheden in de kampen zullen verder verslechteren en de spanningen in het gebied zullen alleen maar oplopen". België is onlangs nog door de rechter verplicht al het mogelijke te doen om zes kinderen inclusief moeder op te halen, omdat scheiding van ouders een mensenrechtenschending én nog slechter voor de ontwikkeling van het kind zou zijn. Met dat laatste hebben ze zeker een punt maar jezus hey, waar eindigt s' lands goedheid? En de twee echte vragen is natuurlijk: 1) hebben de moeders spijt omdat ze verloren hebben of omdat ze echt tot inkeer zijn gekomen (al dan niet door verloren te hebben)? En 2) verliest Nederland een stukje van haar ziel als we zulke mensen geen tweede kans geven? Een keiharde NEEderland op die laatste vraag ligt voor de hand, maar wellicht ligt het zo simpel niet.
INSTANT UPDATE: VVD mordicus tegen ophalen jihaatlarven, hetgeen betekent dat ze na de verkiezingen met het regeringsvliegtuig mee mogen.

Reaguursels

Inloggen

Die in het zwart verpakte wijven verschuilen zich doorlopend achter hun kinderen en plegen daar morele chantage mee, want zulke wurmen laat je toch niet in de kou staan? Als de kinderkens naar Nederland worden gehaald dan die bijpassende broedgleuven natuurlijk ook. Want wat moeten die kleine jihadsoldaatjes zonder hun moeder beginnen? Stopte kinderombudsvrouw Kalverboer haar kop maar eens in haar eigen kont. Ik zou haar daar graag bij helpen.

Willibald von Klúúúk | 09-01-19 | 15:48

Van de spijtbetuigingen van al die gehoofddoekte, incompetente moekes geloof ik geen ene ruk. Uit ervaring weet ik maar al te goed hoe moslims ten allen tijde maar al te bereid zijn om sociaal en/of politiek gewenste uitspraken of zogenaamde spijtbetuigingen te doen, als dat in hun eigen moslimstraatje van pas komt.
Eenmaal hier terug in Nederland met hun reeds tot op de draad verpeste koters, gaan ze weer lekker tekeer tegen de samenleving van varkensvlees vretende, korte zomerjurkjes dragende ongelovigen.

Je hebt gekozen voor de islam - dan zul je ook de ellende moeten vreten die dit geloof teweeg brengt. Blijf maar lekker waar je bent, mét je kids, in je islamitische heilstaat.

Peter Emile | 09-01-19 | 15:07

Haal nooit die kinderen naar Nederland en vervang morgen die idiote kinderombudsvrouw.
Deze mevrouw komt telkens in het nieuws en met voorstellen die niet in het belang van Nederland zijn, veel gemeenschap geld gaan kosten en wellicht tot komende terroristische aanslagen in NL zal leiden.
De foute lieden die ons verraden hebben, NL hebben verlaten en een misdadig onmenselijk regime hebben gesteund moeten daar met hun gezin blijven. Ik heb geen seconde medelijden daarmee. Laten ze het daar maar oplossen, niet hier.
Die mevrouw is compleet de weg kwijt.
Zij is iemand die werkt in een dierentuin en denkt dat de leeuwen haar niet opeten als zij het leeuwenhok ingaat.
Wat een dom mens.

outdoor | 09-01-19 | 12:15

Er is veel om op te reageren in dit artikel... Laten we beginnen met het opmerkelijke detail dat de VVD een keer een "niet-deugend" standpunt in neemt... De eerste keer in bijna 10 jaar?? Ten tweede; toch zeker met het opwarmen van de aarde zou je toch moeten kunnen stellen dat Syrië tijdens de winter aangenaam warm zal zijn... Aangenamer als Nederland in deze tijd van het jaar dus dat kan mijns inziens ook geen reden zijn... Ten derde heeft niemand natuurlijk spijt... Ja spijt wellicht dat het fout is gegaan, maar ik klop ook niet aan bij de staatsloterij wanneer er geen prijs op mijn lot os gevallen om mijn geld terug te krijgen... You made your bet, now stick with it! En als we dan toch zo om het lot van die kinderen geven kunnen we beter een wet aan nemen dat dit soort religekkies überhaupt geen kinderen mogen krijgen... Scheelt een heleboel drama voor die kinderen, op korte termijn maar op lange termijn scheelt dit ook voor Nederland...!

Nemo_Tenetur | 09-01-19 | 12:12

Wasr blijven de herstelbetalingen van deze verliezers?

van Oeffelen | 09-01-19 | 12:01

Ik weet niet of dat ombudsgeval moeder is maar stel wel voor dat ze haar kinderen eropaf stuurt om ze te gaan halen en niet de kinderen van andere moeders. Mocht ze geen kids hebben, dan haar broers, neven, nichten, zussen desnoods haar pa en ma, maar kap even met dat geouwehoer vanachter je bureautje om zonen en dochters van anderen in gevaar te brengen. Die haatlarven zijn daar vanwege hun haatouders en dat is dan maar zo.

langzullenweleven | 09-01-19 | 11:30

Zielig is natuurlijk geen argument. Waarom zouden alleen de uit een Nederlandse ouders geboren kinderen zielig zijn? Dan zijn alle kinderen in die kampen zielig en moet je ze allemaal hierheen halen. Sterker nog, in Afrika lopen 600 miljoen zielige kinderen rond die nog veel zieliger zijn. Zielig is pas als je kampvriendje wordt opgehaald door een rijk land en jezelf achter moet blijven in de bagger omdat geen land je voor jou interesseert. Dan voel je je zwaar gediscrimineerd en extra zielig.

lulleficatie | 09-01-19 | 10:41

Ze hebben in syrie en irak volop mensen nodig om het land weer op te bouwen.trek je plan en toon net als nederland die [VOC] mentaliteit.

brandewijntje | 09-01-19 | 09:50

Gewoon kinderen deze kant op en in een pleeg gezin of weeshuis, moeder en vader hebben al lang bewezen verre van geschikte ouders te zijn door het kroost naar oorlogsgebied te brengen of daar te laten opgroeien. Als het ze echt om de kids gaat dan doen de ouders dat ook gewoon.

Terra | 09-01-19 | 09:50 | 4

Weet ik niet zo hoor, volgens mij zijn kinderen over het algemeen flexibeler dan oudere mensen. Je moet er alleen wel voor zorgen dat ze gewoon helemaal niet meer in aanraking komen met die cultuur.

Terra | 09-01-19 | 10:39

"Gewoon kinderen deze kant op en in een pleeg gezin of weeshuis"

Nou ja, dat lees je dus inderdaad zo veel, zeker van de kant van de Gutmenschen. Maar "gewoon"? Ik denk dat eea totaal niet "gewoon" zal gaan.

Als je kijkt naar de problematiek van de zg adoptiekinderen de afgelopen decennia, toch over het algemeen kinderen die niet uit gebieden komen die vergelijkbaar zijn met het kalifaat, dan kun je m.i. toch wel wat voorspellingen doen over het terughalen van die kalifaatkinderen.

Het is bekend dat adoptiekinderen die op kleuterleeftijd of iets ouder geadopteerd worden, later in heel veel gevallen problematisch gedrag gaan vertonen: agressie, (drugs)verslaving, criminaliteit, etc. Kinderen die op heel jonge leeftijd geadopteerd worden (baby of net iets ouder) hebben de beste kans om het later "goed" te gaan doen.

De overgrote meerderheid van die kalifaatkinderen is tussen de 3 en 12 jaar oud, de meeste zijn daar geboren, en de oudsten op jonge leeftijd meegenomen vanuit Nederland. Die kinderen zijn daar gehersenspoeld, de oudsten vaak opgeleid tot terrorist, die gaan, wanneer ze hierheen gehaald worden en in pleeggezinnen geplaatst worden, later echt geen "model citizens" worden, hoor. Dat worden allemaal probleemgevallen (in het beste geval), of geradicaliseerde aanslagberamers (in het slechtste geval).

Dat moet Nederland zich gewoon niet op de hals halen en dus niet in huis willen halen. Er groeien duizenden, misschien wel honderdduizenden kinderen op in Syrië en Irak; die gaan we ook niet allemaal hierheen halen omdat daar opgroeien "schadelijk voor hun ontwikkeling" zou zijn. Die kinderen zijn en blijven de verantwoordelijkheid van hun ouders. "Ja, maar die kinderen hebben er toch niet voor gekozen om daar te wonen", hoor je de Gutmenschen dan vaak zeggen. Nee, dat hebben ze niet, maar kiezen kinderen er dan wel voor om in Nederland te wonen? Of in Roemenië? Portugal? Venezuela? Senegal? Kinderen kiezen nooit; kinderen zijn afhankelijk van de keuzes van hun ouders. En mensen die bij volle bewustzijn voor IS hebben gekozen willen wij niet meer terug, en bijgevolg ook hun kinderen niet. Die boodschap zou de regering eens duidelijk moeten gaan uitdragen, en ernaar handelen, natuurlijk.

Dr_Johnson | 09-01-19 | 11:37

Terra | 09-01-19 | 10:39
Dat dacht het hoofd van mijn oude basisschool ook. Die was klaar met het standaard onderwijs en dacht het bijzonder onderwijs in te gaan met 'moeilijk opvoedzame kinderen'. Hij dacht dat hij met zijn 35+ jaar onderwijservaring die kinderen nog wel op het rechte pad zou krijgen.

3 jaar later zat ie huilend overspannen thuis. "Echt waar, Zik, ze zijn nog maar 5 jaar, en er is niets meer mee te doen. Totaal verpest. Daar kom je niet meer doorheen".

En dat waren nog 'gewone' Nederlandse kinderen. Geen Jihadkinderen uit een oorlogsgebied.

Echt, dit gaat nooit meer wat worden. Door ze hier naartoe te halen, maak je je eigen problemen.

zik | 09-01-19 | 12:02
▼ 1 antwoord verborgen

ten eerste zijn de vaders "jongens"zoals ze in de media genoemd worden gewoon criminelen/oorlogsmisdadigers die geplunderd verkracht gemoord hebben.vergeet dat nooit.
niemand kiest zijn eigen vader.....maar dat je er een heleboel ellende/gezeik /gezeur/gedram/haram mee binnen hoeft toch geen uitleg mense..........!?...
trouwens wie gaat dat allemaal $$$$$$$$$$$$$$$$.......roomblanke vrienden...

grapjasz | 09-01-19 | 09:38

Het is voor àlle kinderen die in het oorlogsgebied wonen zielig. En waarom zouden we juist alleen de kinderen van de daders van de ellende willen ophalen? En waarom zou de overheid ze op kosten van de gemeenschap moeten ophalen, terwijl de ombudsvrouw dat ook samen met Rikko Voorberg kan?

Bovendien, die IS-mensen uit Europa hebben allemaal een dubbel paspoort. Het ligt dus helemaal niet voor de hand dat ze naar Nederland komen. Hier zijn namelijk alle ingrediënten aanwezig dat ze opnieuw radicaliseren, want risico's als Wilders en uitsluiting etcetera. Dus is het beter ze gewoon in Marokko, Turkije, Somalië of welk ander land van herkomst te dumpen. Past beter bij hun cultuur, geloof en de hele dag televisie in eigen taal kijken.

Wat ze hun kinderen hebben aangedaan is verschrikkelijk. Want wat ben je een waardeloze ouder als je kinderen vanuit een vreedzaam gebied opzettelijk naar gevaarlijke gebieden brengt om daar mee te doen aan de strijd voor een middeleeuws kalifaat. Die geradicaliseerde lui hadden gewoon nooit kinderen mogen krijgen en zouden per definitie bij verstek uit de ouderlijke macht moeten worden ontzet.

Ook de kinderen van de nazi's moesten de gevolgen van de foute keuzes van hun ouders dragen. Veel van die kinderen wilden later niets meer van hun ouders weten.

Angelica | 09-01-19 | 09:14

Nog vol in de burka en hoofddoekjes zitten janken dat je fouten gemaakt hebt.

Héél erg oprecht allemaal. Je hebt duidelijk afstand genomen van die religie nu, he?

Krokodillentranen zijn het. Dit tuig niet meer binnenhalen. De uitspraken toen ze vertrokken, de haat, het was glashelder en onherroepbaar. Iets met bruggen achter je verbranden.

zik | 09-01-19 | 09:11

De ombudsvrouw kijkt puur sang naar het 'recht' van deze IS kinderen en spreekt vanuit deze wetenschap.
Het is aan de overheid om te spreken voor het recht van alle kinderen en mensen in Nederland op een veilige samenleving en op het recht op grond van het Nl paspoort van de ouders, meestal hebben ze nog een paspoort en de kinderen hebben vaak, aldaar geboren een Syrisch of Irakeese nationaliteit.

Op dit moment hebben we in Nederland een enorme discussie of kinderen uit den vreemde doch veilige landen niet mogen worden teruggestuurd omdat ze in Nederland al enkele jaren leven en 'geworteld'' zijn, dat terug sturen naar het veilige thuisland hen beschadigd en niet meer kan moreel en humaan gezien.
Blijkbaar is die regel niet geldend voor de IS kinderen die jaren in deze oorlog door hun ouders zijn geïndoctrineerd en veelal zelfs zijn ingezet in het jihadisme aldaar, getuige geweest van de moorden en martelingen. Ga je deze kinderen terughalen dan dien je per direct deze kinderen aan het ouderlijk gezag te onttrekken, de ouders of moeders hebben bewezen niet bij machte te zijn om hun kinderen te behoeden voor deze gewelddage praktijken, veelal zelf enorm in hun hoofd zo geïndoctrineerd dat zij ongeneeslijk zullen zijn. Het we zijn mee gegaan met onze mannen is niet altijd reeel. Als men in Nederland is opgegroeid en je man wil met jou en je kinderen een heilige strijd gaan voeren dan zijn er diverse mogelijkheden in dit land om van je man weg te vluchten en te worden opgevangen.
In Belgie gaan ze de kinderen onder de 10 jaar terughalen, vanuit het idee dat deze kinderen nog te 'genezen' zijn van de invloeden die waar zij mee zijn opgegroeid. Lijkt mij nogal wat om kinderen onder de 10 wel terug te nemen maar een 11 jarige weer niet als kind te erkennen.
mw de ombudsman is orthopedagoog en als geen ander zal zij weten dat kinderen in hun 1e 4 levensjaren de meeste normen en groei van bewustzijn van leren hebben en dit daarna niet of nauwelijks meer is te wijzigen. Haal je kinderen tot 18 jaar naar Nederland, want dat is de definitie alhier van kinderen dan haal je ook de ouders terug naar Nederland, het recht van kinderen op gezinshereniging en de band met hun ouders staat nl ook als recht beschreven.

2e punt, Het halen van die kinderen, blijkbaar moeten 'onze kinderen' die het leger in zijn gegaan om in oorlogsgebieden de bescherming van burgers te bieden deze kinderen gaan halen? zich wagen in het gebieden die onveilig zijn om aldaar 'vijanden' van burgers te gaan escorteren zodat ze terug kunnen. Met gevaar voor het eigen leven je bevinden in een zeer gevaarlijke onderneming, ik kan mij voorstellen dat burgers die weet hebben van deze 'missie' van vijanden hier niet overal positief op gaan reageren.

3e punt is dat deze kinderen en hun moeders in dit land voor eeuwig aangewezen zullen gaan zijn op bijstand en ondersteuning van de zwaarste soort. Kinderen zullen nergens op het onderwijs positief worden ontvangen als men weet waar ze vandaan komen, en later nergens aan het werk kunnen als men weet of gaat ontdekken dat er een verleden is van ernstig geweld, ook al hebben ze er zelf niet aan meegedaan. Hoe ouder het kind is als het weer terug komt hoe groter hier de weerstand tegen deze mensen.

Het tegen gaan van radicalisering zoals de ombudsman als verklaring geeft is geen wetenschappelijke onderbouwing. Ergo, het werkt tegen. Niemand zal erkennen dat een 10 jarige die jaren in IS gebied en in kampen heeft gezeten vanwege de IS praktijken van hun ouders terug in een veilig land het IS gedachten goed van zich af zal werpen.. die kinderen komen hier alleen vijandigheid tegen of ze mengen zich in eigen kringen.. die van de jihadisten.

Wat nodig is kan geboden worden, dat er vanuit Nederland mogelijkheden worden onderzocht of zij elders kunnen worden gehuisvest waar de omstandigheden beter zijn dan in de kampen maar waar de cultuur van Moslim zijn het dagelijks leven bepaalt. Syrie of Irak kan hen dat mogelijk bieden, Nederland kan ondersteunend zijn in middelen.
Het is jammer en triest van die 160 kinderen maar voor hen zijn er tienduizenden kinderen de dood ingejaagd door het gedachtengoed van hun ouders, daar was geen mededogen voor en medelijden in de toekomst gaan hebben voor kinderen in het westen zie ik vooralsnog niet gebeuren.

fikkieblijf! | 09-01-19 | 09:11

Vergiffenis.
Speelt zich slechts af tussen beschaafden.
Need I say more?

pennestront | 09-01-19 | 09:00

Haatlarven hier op zich bespreekbaar.
Maar al die nareizende en gezinsvormende extra belastingheffingen mogen met al hun heilige vruchtbaarheid fijn daar blijven.
Mooi land, breed strand, helaas zee ver weg.........

pennestront | 09-01-19 | 08:52 | 2

Niet bespreekbaar wat mij betreft, AIVD waarschuwt ook

Bokito ergo sum | 09-01-19 | 08:58

kinderen en larven ... tot 18 jaar zijn ze 'kinderen' larven zijn meestal maar een paar dagen oud.. laat die larven maar komen dan maar die kinderen lekker daar blijven. Overigens begrijp ik niet dat er nog larven kunnen worden geboren nu de vrouwen al maanden tot een jaar in die kampen zich bevinden..

fikkieblijf! | 09-01-19 | 09:13

Deal maken met die Ombudsvrouw. Ze mag haar oprechte betrokkenheid aantonen. We geven haar een paar miljoen. Daarvan mag ze op een plek in Turkije een mooie villa kopen met veel kamers. Haar kinderen en kleinkinderen, wat alle generaties nadien, moeten er ook in wonen. Maarrrr, dan wel samen met de haatlarven en zwarte weduwes die hoopten op een kalifaat, maar die droom moeten uitstellen. Afijn, na een jaartje of tien eens vraglen hoe het beviel. Want dit is wat ze Nederlanders die nu nog fijn in hun woning zitten wil aandoen. Islamitische extremisten als buren binnenhalen en hun kinderen in de de schoolbanken dwingt om te gaan zitten naast haatlarven. Die overigens groot worden en zichzelf driftig reproduceren.

Graaier | 09-01-19 | 08:40

Toen de opvolger van Marc Dullaert moest worden gekozen als Kinderombudsman waren er slechts twee kandidaten:

- Carla van Os: (o.a.) Defence for Children (denk dus aan de veerbootdiensten tussen Afrika en Europa).

- Margrite Kalverboer: (o.a.) bijzonder hoogleraar Kind, (ortho)pedagogiek en Vreemdelingenrecht.

“Beide kandidaten hebben als expertise asiel en vreemdelingenrecht voor kinderen”.

En:

“ze maakten zich in de publiciteit hard voor een ruimhartige toepassing van het Kindpardon, de vergunningsregeling uit het regeerakkoord voor in Nederland gewortelde kinderen en voor kinderen in (vreemdelingen)detentie.”

www.nrc.nl/nieuws/2016/03/31/margrite...

Je vraagt je dus af voor wie deze kandidaten zich nu werkelijk zouden gaan inspannen: Nederlandse kinderen of asielkinderen?

Nummer twee werd het uiteindelijk. Een keuze uit slecht en slechter dus. Ziehier het resultaat.

Kompromat | 09-01-19 | 08:39 | 2

Oude wervingstruc. Je wilt nummer twee. Dus is de andere kandidaat die door mag naar de laatste ronde iemand die niet aan de eisen en wensen voldoet.

Graaier | 09-01-19 | 08:42

Daarom moest die man zo snel mogelijk weg die deugde niet genoeg.

vinzDH | 09-01-19 | 12:10

Ik zeg : NEE
Maar laat die smerige VVD geen zand in je ogen strooien met hun opmerkelijke swing naar “rechts” zo vlak voor de verkiezingen in maart!

Accident_Prone | 09-01-19 | 08:10
-weggejorist-
yyy | 09-01-19 | 08:05

Die werpgeiten wisten heel goed waar ze aan begonnen

Bokito ergo sum | 09-01-19 | 07:40

Worden mijn tickets voor deze zomer ook vergoed? Lekker!

deKerrieKip | 09-01-19 | 07:37 | 1

Zullen vast een integratie coach nodig hebben

Pedro el Negro | 09-01-19 | 08:05

Boek ze een ticket Senegal, of ander Moslim land met goed weer.

Pedro el Negro | 09-01-19 | 07:27

Nee, technisch gezien zijn die kinderen in het buitenland geboren, dus er is geen sprake van "terug" .
Tijdje geleden was er een Nederlands meisje wat in Egypte bevallen was, en zelfs bij haar deed de regering moeilijk om haar kind naar Nederland te halen.
Terwijl ze niks "kwaads" gedaan heeft....
De moeders van de kinderen in het kalifaat hebben heel veel "kwaads" gedaan, buiten het moorden en houden van slaven, is hun ideologie verwerpelijk.
Schrijnend om te zien hoe ze dan terugkrabbelen... Maar trap er niet in !!

Delfts Blauw | 09-01-19 | 06:51 | 2

ze zijn niet allemaal daar geboren.. kinderen van 6 tot/met 18 jaar zijn hier of in Marokko of andere paspoort land geboren. En als men praat over het terughalen van de kinderen heb je het dus over de groep 0-18 jarige.
daarna volgt als vanzelfsprekend de gezinshereniging recht en dan mogen de broers en zussen van 18 plus alsmede de moeder veilig terug reizen naar dit beschaafde en ozo verwerpelijk land vol ongelovigen..

fikkieblijf! | 09-01-19 | 09:17

@ fikkieblijf! | 09-01-19 | 09:17
ja, helaas, het recht om het kindje niet alleen te laten opgroeien, maar in gezelschap van de moeder. En de hele familie.

Delfts Blauw | 09-01-19 | 10:48

Eerst bekeren tot een Christelijk of zelfs Joods geloof, zodat ze gezien worden als afvalligen, iedere week verplicht naar de kerk of synagoge en dan mogen ze wat mij betreft binnen. Rechten en plichten.

SlimmeBelg | 09-01-19 | 06:44 | 4

Goed plan want joden en christenen mankeren niks

peetjoh | 09-01-19 | 08:07

Zolang ze maar geen kosten voor de samenleving genereren en uiteraard ook gewoon achteraan in de wachtrij voor een woonkeet. Maar wat mij betreft komen ze met geen teennagel verNederland in.

Dirty-Harry44 | 09-01-19 | 08:09

Verneder ze.

van Oeffelen | 09-01-19 | 11:45
▼ 1 antwoord verborgen

(...) ''omdat scheiding van ouders een mensenrechtenschending én nog slechter voor de ontwikkeling van het kind zou zijn''

Who de f*ck cares?! Wegblijven a.ub. en get your kids with you. NL is beter af zónder jullie.

HypoPseudo | 09-01-19 | 06:27

Gauw iedere IS-er terughalen, want anders radicaliseren ze straks nog.

Mazzelstof | 09-01-19 | 05:59

in de mooie stad leiden noemen ze een kinderwagen een larvenkar, je kunt dus gerust van haatlarven spreken

de broeder | 09-01-19 | 03:30

Ombudslieden. College van staat dus vernachelt de bevolking. Kwestie van tijd en de arme bloedjes komen hierheen. Maar die kleine Syriërtjes zijn geen Nederlandertjes, toch? Ma heeft zich in het gedroomde kalifaat door een jihadist laten naaien en er is geen enkele reden om de rekening hier te komen neerleggen. Moeder is geëmigreerd, succes in je nieuwe land en nee, terugkomen is geen optie, je bent nu onze vijand. Als de ombuds niet oppast, is zij dat ook. Want welk deel van oorlog voeren tegen de Syrische bevolking en de niet islamitische wereld begrijpt ze niet? Misschien kan moeder met haar nageslacht naar haar andere paspoort land, wss Marokko, als het bij de haatbaarden verder niet lukt maar NL is geen optie. Nederland heeft géén zorgplicht. Ouders die willens en wetens emigreren hebben hun keuze gemaakt en de oorlog die zij hoopten en hielpen om hun Utopia te stichten heeft hen van hun rechten ontdaan. Jammer voor de kinderen maar als we jihadistische misdaden tegen de mensheid gaan goedpraten is het einde zoek.

eastender | 09-01-19 | 01:14

Het idee dat je moreel verplicht bent je ontfermen over alle verschoppelingen der Aarde en dwalende tienermeisjes in het buitenland getuigt van een messias complex van stellaire magnitude. Zorg eerst dat je eigen huis aan kant is voor je gasten binnen vraagt.

Sans Comique | 09-01-19 | 01:03

Kinderombudsvrouw. Tja, typisch een verzonnen functie in een über doorgeslagen land waar de hersenen van kinderen die geestelijk nog in ontwikkeling zijn veel te serieus worden genomen. De situatie lijkt me vrij helder. De moslimhoertjes hebben gegokt en verloren. Er is steun door hen (indirect) steun geleverd aan een vijandelijke mogendheid die vecht tegen Nederlandse militairen. Nederland heeft geen enkele verplichting tegenover die vrouwen en al helemaal niet tegenover die hordes kinderen die ze in een paar jaar tijd hebben geworpen. Mevrouw de ombudsman probeert te scoren over de ruggen van kinderen. Want kinderen zijn zielig en dus is er in haar idee meer druk op de Nederlandse regering. Gelukkig is er een rapport van een professor die stelt dat gesleep met kinderen niet goed is voor het kind. Maar dat geldt waarschijnlijk alleen als kinderen Nederland weer uit moeten omdat de ouder(s) de uitzetting jaren hebben weten te vertragen door leugen op leugen te stapelen en informatie achter te houden. Moslimvrouwtjes met koters uit de zandbak voegen niets toe aan de Nederlandse samenleving. Die kans hebben ze zelf weggegooid.

Ruikbaard | 09-01-19 | 00:32

Het zijn niet eens nederlandse kinderen! Toetreden in vreemde krijgsdienst betekende altijd het verlies van je nederlanderschap. En de meeste haatlarven zijn dus daar geboren met dus niet-nederlandse ouders

trottle | 09-01-19 | 00:12 | 1

Nog een keer, dan ga ik pitten. Uw wensen kunnen niet. Het kalifaat bestaat niet. Iets dat niet bestaat houdt in dat iets niet bestaat. U kunt mij nooit laten terechtstellen, omdat ik uw derde schijnvrouw een beurt heb gegeven. Officieel bestaat ze immers niet. Het wel erkennen zit er niet in. De Russen en ook die minderwaardige Anatoliërs lachen de ballen uit hun broek, wanneer we gaan erkennen. De NATO kan zomaar kapot gaan, in dit gesternte van open kaart spelen. Staat u morgen ineens in een steengroeve in Polen. Dat willen we niet.

lokoolokie | 09-01-19 | 02:28

Het afpakken van paspoorten en het niet op willen halen van dat gebroed houd ik verder voor een verkiezingsstuntje.

Zorc | 09-01-19 | 00:00 | 1

So true. Maar o wee als Geert of Thierry met dit idee waren gekomen.

NeedIsaymore? | 09-01-19 | 08:45

Wat zegt de kinderombudsman van Marokko hiervan?

Antigoog | 09-01-19 | 00:00 | 1

De kinderombudsvrouw van Marokko (hierboven in beeld) gaat ermee akkoord dat Nederland deze mensen terughaalt.
Onder de voorwaarde dat Nederland zorg draagt voor huisvesting en een uitkering aan de gedupeerden.

sociaal_econoom | 09-01-19 | 00:15

Ja maar we hebben toch zelf voor die kinderombudsman uw gestemd, die staat daarmee toch boven de regering...

Zorc | 08-01-19 | 23:59 | 2

Huh?

Muuke | 09-01-19 | 00:39

Nee hoor. Die heeft net zoveel macht als u of ik.

lokoolokie | 09-01-19 | 02:31

‘Geen genade voor de genadeloze’ zei m’n opa zaliger altijd...

Veluwse-Eikel | 08-01-19 | 23:58 | 1

Daar is niks mis mee. Mijn Pa zegt het ook nog altijd, en die is hoogbejaard. En hij is niet seniel.

lokoolokie | 09-01-19 | 03:20

oftewel Margreet Kalverboer is hartstikke gek.

Tarak | 08-01-19 | 23:52 | 1

Dit lijkt mij een uitstekende samenvatting en tegelijkertijd een juiste conclusie.

eastender | 09-01-19 | 01:19

Goed idee. Anders gaan ze ginds aanslagen plegen. Dat kunnen ze beter hier doen.

Patatter | 08-01-19 | 23:44

Nederlanders gaan niet op Jihad. Nederlanders gaan naar danceparties, brommerkiek'n, de voetbal of de hockey, het schaatsen, de cross, yoga of vissen.
Zie Jihad daar niet bij staan en dat hebben wij ook nooit gedaan.

Graaisnaaiert | 08-01-19 | 23:39 | 1

Als het aan de deugneuzen ligt staat straks bij elk evenement ook Jihad .

Castor12 | 09-01-19 | 08:55

Als ik naar die moeders kijk, dan krijg ik het donkebruine vermoeden dat die kinderen behalve de nationaliteit van de Islamitische Staat ook de onvervreemdbare Marokkaanse nationaliteit hebben (de Nederlandse zijn ze immers kwijtgeraakt toen ze emigreerden, of hebben ze, als ze nog jong zijn, nooit gehad...). Dan ligt het toch voor de hand naar welk land ze terug moeten keren? Of denk ik nu te simpel? Daarnaast vind ik, dat zelfs als beide ouders roomblanke ex-postbodes uit Drente zijn, geldt dat: "Eens geëmigreerd, is nooit meer teruggekeerd!"

EenGoedBegin | 08-01-19 | 23:35

Valt me van de Koerden een beetje tegen dat ze gevangenen nemen.

Oepsie1234 | 08-01-19 | 23:21 | 2

Valt me van de Russen en Syriërs tegen dat ze niet per ongeluk bombarderen.

Zorc | 09-01-19 | 00:02

Omdat de amerikanen er nog rondlopen van zodra die weg zijn en het onderhoud van die terroristen te duur wordt is dat afgelopen

Lt-Kol Kilgore | 09-01-19 | 06:20

Vreemd eigenlijk dat deze vrouw zo ineens in beeld komt als het gaat over kinderen in Syrië. Dus eens gekeken wat nu eigenlijk het doel c.q. bestaansrecht is van deze functie en tot hoe ver de verantwoordelijkheid zich uitstrekt.
Dit rapport gevonden:
spelenenbewegen.nl/wp-content/uploads/...

Blijkt toch echt uitsluitend en alleen te gaan over/om/met Nederlandse kinderen en de NL situatie (al werd uiteraard in 2016 ook afgereisd naar Caribisch Nederland, want zo'n baantje moet wel leuk blijven).

Maar nergens staat dat het team van 14 (!?) ombusdsmensen zich ook met Syrië moet bemoeien. Waarom wordt deze dame nu van stal gehaald?

Wering | 08-01-19 | 23:19

Geenstijltip het zou handig zijn dat je reacties wat makkelijker kan terugvinden in plaats van op f5 te moeten drukken.

Datkanjenietmenen | 08-01-19 | 23:11

Veel plezier in de zandbak maar in ons land zijn ze niet meer welkom # grenzendichtvoorjihadkids

buster24 | 08-01-19 | 23:04 | 1

Zijn ze nooit geweest ook.

Dirty-Harry44 | 09-01-19 | 08:12

Mevrouw, eenvoudige vraag. Wat komt u hier doen? Wat komen uw kinderen hier doen?

jan99 | 08-01-19 | 23:03
-weggejorist-
Millwall | 08-01-19 | 22:46

De VVD is met hulp van de NOS bezig haar 'law & order' partijimago weer op te Krikken, na al de scherven van brekende vaasjes (MinPres) en drinkeboersjolijt (Dijkhoff) en rondvliegende tapijten van brandend houtskool (Burgemeester Krikke). Nu is het Stef Blok, de MinBuZa partijideoloog van de VVD, die Iran gaat bestrijden vanuit witte pickups. Want die witte pickups waren natuurlijk ook al gefinancierd om met het nieuwe narratief: "Iran is evil" een wit voetje te krijgen bij de witte Baas (VS, Bolton). Die liquidaties in NL geven de VVD weer houvasten om na hun eigen rampzalig verlopende Warmtepomp annex klimaatgekkie propaganda weer een nieuw wervelende sanctie-vuurtornado aan te zwengelen tegen de Vijand, de Boze, oftewel: Iran. Het is partijideologisch spindocteren om de aandacht van de falende VVD kopstukken af te leiden. Kijk weg, kijk naar het Kwaad.

Eeuwig..Op..Vakantie | 08-01-19 | 22:36 | 1

En natuurlijk sokpoppen die zonder scrupulle de langere termijn landsvisie op een schunnig blogje gooien. Zo winnen we de oorlog nooit never.
nooitniet.

lokoolokie | 09-01-19 | 03:41
-weggejorist-
Millwall | 08-01-19 | 22:32 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Had ik niet van mezelf verwacht, maar ik heb zoiets van beter ga je ze nu halen. Want ze komen sowieso op enig moment naar Nederland. Hier kunnen 271 rechterlijke procedures aan voorafgaan, maar komen, dat zullen ze doen. Dan beter nu want nu want er is een kansje dat ze nog niet 100% rot zijn.

grmblll | 08-01-19 | 22:32 | 3

Niet mee eens. Als er binnenkort een flinke terreuraanslag gepleegd wordt in Nederland, met 50 doden (en die komt er vroeger of later, als je verder naar europa kijkt), gaat er hier een heel andere wind waaien.

BenPakdee | 08-01-19 | 23:27

Onzin. Moeders hebben een Marokkaans (of ander) paspoort dus dat is de evt. bestemming van de vrouwen en hun kinderen. Ze hebben zich van NL afgekeerd door moedwillig naar vijandig gebied te emigreren en zijn in misdaad gegaan. Veel geluk in Syrië (die ze zou moeten vervolgen), Marokko, Turkije of wherever.

eastender | 09-01-19 | 01:27

Je stuurt die koerden een miljoen euro, steunt ze diplomatiek om erdogeit wat te pesten en vraagt hen het probleem op te lossen.

Lt-Kol Kilgore | 09-01-19 | 06:24

Berouw komt na de zonde. Zoiets zal ook wel ergens in de Koran beschreven staan.

BozePaarseMan | 08-01-19 | 22:14

De 'we gaan ze halen' bus kan na de revisie toch richting Syrië? Als ze het (op eigen kosten) halen, mogen ze blijven. Van dat laatste meen ik geen flikker, maar dat merken ze wel als ze hier zijn.

NeedIsaymore? | 08-01-19 | 22:12

Schandalige uitspraken van deze vrouw. Ontslaan asap.

van Oeffelen | 08-01-19 | 22:12
-weggejorist-
klepperdeklepklep | 08-01-19 | 22:09

Nu niet janken. Spijt draag je maar daar.
Er is geen genade voor jou. Het is te erg wat je hebt gedaan.

Van mij mogen de kinderen komen, wel zonder hun ouders.

letopuwzaak | 08-01-19 | 22:09 | 4

Nee, dat wordt binnen een paar mnd een gezinshereniging.

BozePaarseMan | 08-01-19 | 22:19

Appel valt niet ver van de boom dus liever dat ze weg blijven.

mente aperta | 08-01-19 | 22:39

Het zou afschuwelijk zijn voor de kinderen hun ouders te missen.
Wellicht nog afschuwelijker ze bij hen te laten.
Appels kan je redden als je ze bij de rotte weghaalt.
Maar ik zie ook de oplossing niet. Ik ben tegen gezinshereniging, ouders wil ik hier nooit meer.

letopuwzaak | 08-01-19 | 22:59
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben er een groot voorstander van om ouders en kinderen te verenigen; de ouders mogen van mij vandaag nog afreizen. Tot nimmer weerziens!

Deze primitievelingen kunnen we niet gebruiken in een steeds complexer wordende wereld.

Jahowiseffe | 08-01-19 | 22:02

In Nederland is absoluut geen plaats voor smerige IS ratten.

Ik heb eerder al vandaag een uitgebreide reactie geplaatst bij dat artikel over het vervallen verklaren van het Nederlandse paspoort van 15 ISers.

Waar het m.i. op neerkomt is dat die ISers de vijand zijn, die je met alle mogelijke middelen buiten de deur moet houden. En hun kinderen, waar iedereen zo huilie-huilie over doet onder aanvoering van die getikteling Kalverboer, zijn de verantwoordelijkheid van hun ouders, niet van ons. Bovendien, die "creperen" daar niet, die groeien daar gewoon op net als vele duizenden andere kinderen in Syrië.

Dat die kinderen later naar Nederland zullen komen om "wraak" te nemen, is een absurde, onbewezen theorie van die Kalverboer. Net als die onbewezen, absurde theorie van de "veiligheidsprofessionals" mbt het ontnemen van het Nederlanderschap van die IS ratten:

"Intrekken van nationaliteit werkt volgens veiligheidsprofessionals radicalisering in de hand"

Laat die mening van de "veiligheidsprofessionals" eens goed tot je doordringen. Ik zou zeggen: het feit dat die lui zijn afgereisd naar het kalifaat en zich hebben aangesloten bij IS is het ultieme bewijs dat ze geradicaliseerd zijn. Wat moeten ze verder nog doen om het te bewijzen? Maar niks hoor, volgens de "veiligheidsprofessionals" zijn ze dat niet, en zal alleen het "intrekken van de nationaliteit" radicalisering in de hand werken.

Ik weet niet wie die "veiligheidsprofessionals" zijn, maar ik zou er achter mekaar op bezuinigen door ze te ontslaan. Getiktelingen zijn er zat, maar je hoeft ze geen dikke salarissen te betalen.

Dr_Johnson | 08-01-19 | 22:01 | 9

Het is telkens de omgekeerde retoriek die gehanteerd wordt:
Geef je niet toe, kun je kwaaie toestanden verwachten.
Alles gebaseerd op angst (die we vervolgens niet mogen koesteren, want dom).

Neen, zelf de grens over (letterlijk en figuurlijk) - consequenties pakken.
Geen compassie.

Kudtkip | 08-01-19 | 22:35

dat klopt

Millwall | 08-01-19 | 22:22

Ga je nog een beetje communiceren, of wordt het onderhand bedtijd voor je?

Dr_Johnson | 08-01-19 | 22:36

Helemaal eens, @Dr_J. 'kinderen zijn de verantwoordelijkheid van hun ouders, niet van ons', zo is dat, we hebben hier geen staatskinderen. Op zgn. 'veiligheidsexperts', heeft intimidatie blijkbaar effect, buigen voor een mogelijke wraak maakt van Kalverboer een ombuds die voor bedreiging valt of die teveel fantasie heeft. Ontslaan.

eastender | 09-01-19 | 01:34
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik word hier echt misselijk, onschuldige kinderen uitmaken voor jihaatlarven. Kinderen die er niet voor gekozen hebben...
Ik heb het al eens opgegooid maar doe het nog eens: Hunting Isis op History Channel.

NecroSister | 08-01-19 | 21:56 | 28

@NecroSister ik vind het woord larf juist wel goed gekozen en of het onschuldige kinderen zijn weet je ook niet. Plus de kans dat het vlinders worden is ook nog maar de vraag. In feite zijn kinderen natuurlijk maar een eicel en een zaadcel en wat er vervolgens in gestopt wordt aan brainwashing, dat is waar het gesprek over zou moeten gaan.

Datkanjenietmenen | 08-01-19 | 23:15

NecroSister | 08-01-19 | 23:11

Ook al zijn wij beiden PVV stemmerts dan wil dat nog niet zeggen dat ik het altijd met u eens hoef te zijn. Voed u uw kinderen op met joden en kaffirhaat? Of welke haat dan ook? Ik denk het niet. Dus er is wel degelijk verschil tussen achtergronden en "culturen". Deze mensen gebruiken kinderen en vrouwen als schild en dwangmiddel.

Ik denk dat u voornamelijk uzelf heeft met dit op medelijden gebaseerde wensdenken.

Maar goed, huize Kaaz kruipt onder de wol. Moge onze toekomstige interacties met frisse moed beginnen.

May the Schwarz™ be wiv' ya.

Kop Kaaz | 08-01-19 | 23:29

Van die kinderen hoe je ze ook noemt komt niks terecht. Die horen daar. Met hun ouders en bij hun ouders. Als zij er werkelijk spijt van hebben laat ze dan islam afzweren en proberen een fatsoenlijk mens te worden. Elders.

Mazzelstof | 09-01-19 | 05:46
▼ 25 antwoorden verborgen

Bedankt voor het lachen :)

Millwall | 08-01-19 | 21:56

Islam is vrede.

HoogToontje | 08-01-19 | 21:56

Wat erg is dit.

bft | 08-01-19 | 21:56

Verzamel ze allemaal op een plek , en flikker er dan een flinke bom op,
dat is het beste voor iedereen.
Er is al een overaanbod van religieus gestoorde sekteleden in Europa,
laten we er niet nog meer gevaarlijke flapdrollen bij halen.

getzappad | 08-01-19 | 21:55

En ze ( Haagse Hippies ) o.l.v. Rutte (VVD) en PvdA/GL blijven die Murkenmeuk hier maar heen terug binnen halen .
De tyfuszooi is toch voor een ander .
Als je wat overkomt zie je geen 1 Hippie of Veiligheids Dienst .

liegende lippen | 08-01-19 | 21:54

Ik vind die kinderombudsvrouw behoorlijk geradicaliseerd. Heeft die heks niet toevallig dubbele nationaliteiten?

benjeallanggek | 08-01-19 | 21:54 | 1

Ach, haar verzonnen titel zegt alles al.
Kinderen.... Dat is het enige woord waar ze op aan slaat.

HoerieHarry | 08-01-19 | 21:56

Van mij mogen ze die jong best gaan halen, maar moeders blijft mooi daar. Voor die kinderen is het gewoon zielig.
Maar je moet er wel een flinke actie voor op poten zetten, die echt veel geld kost, onveilig is voor degene die ze gaan halen etc.
Gaan we dan trouwens ook nog een poot uitsteken voor die vogelspotter die in Zuid-Oost Azie in de jungle gevangen gehouden wordt? Werd ook wel eens tijd.

Draak uit Brabant | 08-01-19 | 21:53 | 2

Dat gaat niet gebeuren. Die moeders gebruiken hun kinderen om hier te komen. Moslims zien hun kinderen alleen als een middel om de meerdere eer en glorie van islam te verspreiden.
Moslims vermoorden hun eigen kinderen als ze niet gehoorzamen aan islamitische bullshit. Ze reizen de wereld over hun vluchtende kroost achterna om ze te vermoorden als het moet. Beter niet importeren dat soort onzin.

Mazzelstof | 09-01-19 | 05:54

Die moeders zijn nu echt het laatste wat je hier naar toe wilt halen. Naast dat ze de boel goed praten en faciliteren stellen ze ook nog eens hun bloedeigen kroost bloot aan die waardeloze ideologie.

Draak uit Brabant | 09-01-19 | 11:51

Goh, dat is al de tweede krachtige boodschap van de VVD in 1 dag.
Het bekende recept: Laat een lagere larf wat roepen waar de populisten blij van worden, daar hoef je je na de verkiezingen toch niet meer aan te houden, als de stemmen binnen zijn.
verenoflood.nu/u-bent-een-idioot-1/

Roadblock | 08-01-19 | 21:52 | 1

Vrees dat dit wel weer eens zal uitkomen. Overal stevige taal en na de verkiezingen worden die vrouwen met kroost opgehaald met als excuus dat er tussen alle partijen overeenstemming moest komen, ook al verandert er niets uiteraard in de 2e kamer. En 2e Kamerverkiezingen zijn er voorlopig niet.

Jan, Leiden | 08-01-19 | 22:10

Je moet er toch niet aan denken dat zo'n haatlarve in de klas van jouw kinderen komt!

Only the lonely | 08-01-19 | 21:51

Zodra ze de uiterlijke kenmerken van onderdrukking achterwege laten zal ik ze pas serieus nemen..

killRoy1982 | 08-01-19 | 21:49

Zodra ze de uiterlijke kenmerken van onderdrukking achterwege laten zal ik ze pas serieus nemen dat ze ‘tot inzicht’ zijn gekomen..

killRoy1982 | 08-01-19 | 21:48

Islam gaat nooit vredelievend samen met de westerse manier van leven.
Verwijder deze parasitaire cult uit Europa.

getzappad | 08-01-19 | 21:39 | 1

Klopt als een zwerende vinger: Volgens de islam kan er geen vrede zijn >tenzij>>onder de paraplu van de islam. Het is een veroveringsreligie, kijk naar India en naar alle Youtube films over islamitische plannen voor de EU. Maar dat is een advies voor al die goedgelovige hoofden. Verwijdering uit Europa is inderdaad de enige veilige optie, te beginnen met een inreisverbod voor jihadistische extremisten en hun gebroed.

eastender | 09-01-19 | 01:49

Nederland haal eerst eens die jongen van 17 uit Spanje op die al drie maanden in zwaar arrest zit, omdat hij een Engelse snol had gevingerd.

Mokum Kosher | 08-01-19 | 21:36 | 7

@Langshetrandje: Zeg nou geen KUT, want dat is zeer onsmakelijk en onheus richting de vrouwelijke medemens anno 2019.

Mokum Kosher | 08-01-19 | 22:00

Niet zo lullen Mokum.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 22:03

Engelse snol van hoe oud was ze 12 . Laat die nog maar een jaartje in spanje

peetjoh | 08-01-19 | 22:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Nu lopen jankeballen. Hoeveel Yazidi slavinnen hebben deze 'zielige' ouders misbruikt, vernederd en mishandeld (of erger)??

echt_links | 08-01-19 | 21:35 | 1

Precies. Geen genade en spijt heeft ze ook heus niet. Niet van de ideologie.

letopuwzaak | 08-01-19 | 22:14

blijf aub lekker in islamitische landen. de normale Nederlander en Europeaan ziet u liever niet terug.

Schepvogel | 08-01-19 | 21:35

En wat is het idee erachter wat wij er mee moeten?
Precies, niets!

Daarbij gaat het in Syrië alleen nog maar gezelliger worden op het moment dat de vakantie vierende hordes die naar Europa waren uitgeweken ook weer terug zijn.

@xel | 08-01-19 | 21:34

Verhuis gewoon naar Saudi-Arabië, want dat is Islamitische Staat v1.0 Gold edition. Daar is keelsnijden en kop afhakken legaal en worden vrouw ook als stront behandeld. Dat past precies in jullie besneden straatje moslima's.

Op zich ben ik niet tegen dit plan om die vrouwen te halen, maar dan moeten we wel eerst alle SS'ers en kinderen terughalen die na de oorlog gevlucht zijn voor vervolging. Het zou anders niet eerlijk zijn tegen die groep als de moslima's eerst terug mogen keren.

Mokum Kosher | 08-01-19 | 21:32 | 5

Mokum Kosher | 08-01-19 | 21:38 en @ echt-links,
Voilà.
Evenzo Mali.
Et cetera.

Kudtkip | 08-01-19 | 21:46

@MK ja het is tuig, maar 'ander' tuig, cq ISIS willen ze er echt niet bij hebben.

"Zelfde tuig, maar dan legit en vrienden met ons koningshuis en regering."

Israel is ook nogal close.....

echt_links | 08-01-19 | 21:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij de twee overwegingen van Spartacus komen aan de orde de mate van spijt van de moeders en de morele verplichting van Nederland tegenover die groep kinderen. Toch mis ik nog een overweging:
Wat is in het belang van de Nederlandse samenleving en de veiligheid daarvan en welk gewicht heeft dit belang?

Rest In Privacy | 08-01-19 | 21:32 | 3

Sinds wanneer houden onze machthebbers zich bezig met de veiligheid van de Nederlandse samenleving?
Ik kan waslijsten opnoemen van voorbeelden dat ze daar schijt aanhebben.
Buiten dat is het heel traumatiserend om een kind bij zijn vriendjes en uit zijn woonomgeving te halen waar hij/zij zo gewend aan is.

Roadblock | 08-01-19 | 21:55

@Roadblock
Moet jij eens kijken wat er allemaal mogelijk is zodra (men vreest) dat de openbare orde en veiligheid in het geding komen.
Maar is stel de vraag eigenlijk aan Spartacus/reaguurders, want onze overheid kan inderdaad behoorlijk selectief zijn. Daar verwacht ik ook helemaal niets meer van. Sterker; ik verwacht, ergens vlak na de PS-verkiezingen, dat er *helaas* toch niets anders opzit dan die mensen actief terug te halen.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 22:02

Terechte aanvulling!!

letopuwzaak | 08-01-19 | 23:13
-weggejorist-
Mike Gaatjeniksaan | 08-01-19 | 21:31

Laat die ouders er doodvriezen of omkomen, halen we daarna de kinderen wel op voor heropvoeding. Met slaven in IS gebieden leven wn daarna janken omdat je je zin niet hebt gekregen? Had dat bedacht vóórdat je ging?

Jan, Leiden | 08-01-19 | 21:29

Waarom vangt S.A. ze niet op?

Rest In Privacy | 08-01-19 | 21:29 | 14

Ce ca! | 08-01-19 | 21:38
TK-vragen kosten geld - antwoord hierover ook, maar dan heel anders...

Kudtkip | 08-01-19 | 22:03

@ Kudtkip | 08-01-19 | 22:03 |
Hoeveel "migranten" zou zo een vraag kosten?

Rest In Privacy | 08-01-19 | 22:16

Ce ca! | 08-01-19 | 22:16
Oei, rekenen...
Zo'n vraag kost dacht ik 850,- (of 750,- wil ik vanaf zijn).
Hm, da's dan één Miele de Luxe?
Of 1/3e migrant, maar da's té grof - we zijn hier SA niet!

Kudtkip | 08-01-19 | 22:40
▼ 11 antwoorden verborgen

Er valt voor NL niks op- of terug te halen aan deze kinderen.
Grapperhaus (geen fan van) heeft het juist: dat is juridisch te ingewikkeld qua ouderlijk gezag - vrij vertaald.

Sec zou het ontvoering zijn als alleen de kinderen worden opgehaald.
Tenzij in Syrië afstand gedaan wordt van dat ouderlijk gezag - en dan nóg.
Is NL in ene verantwoordelijk voor kinderen die in het buitenland een minder goed leven hebben dan hier?

Waanzin.
En ook dat onze kinderombudsvrouw hier een lans voor wil breken.
Misschien dat ze voor de vorm van haar functie wel móet, maar toch.

Maar toch: dat is in deze queeste dat die moeders ze maar komen brengen.
Ze zijn zo dapper geweest voor het enkeltje Syrië - regel de retour ook maar.
Kan niet want man dood?
Regel maar een andere stekke... man.

Kudtkip | 08-01-19 | 21:27 | 1

Ik geloof er niets van dat deze mislukte kinderombudstrol vanwege haar functie móet spotten met de levens van alle Nederlandse kinderen.
Tijd voor vervanging.

obominotie | 08-01-19 | 21:37

Nooit ophalen dat tuig. Je bent toch knettergek om iemand naar Nederland te halen die gehersenspoeld is. Nederland is niet verantwoordelijk maar de ouders zijn verantwoordelijk.

Eddy67 | 08-01-19 | 21:24

Mijn eenvoudige mening blijft: NEE! De keuze is gemaakt en hun kinderen zijn de mijne niet. Gisteren niet, vandaag niet en morgen al helemaal niet. Ik wil eigenlijk nog een stap verder gaan. De gehele familie hoort gedeporteerd te worden. Dus ook opaa, oma en die rare nicht die 's zondags altijd koranles geeft. Lullig voor die kinderen, maar zo werkt de wereld nu eenmaal. Oog om oog, tand om tand.

lokoolokie | 08-01-19 | 21:19 | 5

Gezinshereniging moet idd ook andersom gaan werken, allemaal uitzetten dan maar... Is ook gezelliger voor het gezin in kwestie

Canis.bonus.es | 08-01-19 | 21:28

Marjen, daar heb je natuurlijk wel gelijk in.
Als ze hun heilige oorlog daar hadden gewonnen zouden ze de volgende oorlog tegen hun geboorteland beginnen.
En daar wonen wij toevallig.

HoerieHarry | 08-01-19 | 21:29

Hun heilige oorlog komt er toch wel. Dat is vanuit hier op geen enkele wijze te sturen noch te verhinderen. Gelovigen will be gelovigen.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 22:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een fijne gedachte dat deze ISIS kinderen misschien straks in de schoolbanken naast mijn eigen kroost zitten. Kalverboer trekt alleen maar de morele deugkaart en heeft totaal geen oog voor de consequenties voor de Nederlandse samenleving, uitermate populistisch dus..

therealbraindump | 08-01-19 | 21:19

Ik ben zo benieuwd naar wat de nashvillepaperondertekenaars hier van vinden.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 21:19

Die kinderen kunnen er misschien niks aan doen dat pappie een psychopatische moordenaar is en mammie een gestoorde haatheks, maar zo zijn er wel meer zielige kinderen in de wereld. Gaan we die allemaal hier naartoe halen? De ouders en ook deze kinderen (die veelal daar geboren zijn) zijn geen Nederlanders (meer). Laat ze maar in Syrie blijven en hun president Assad om hulp vragen!

kunstliefhebber | 08-01-19 | 21:16 | 10

marjen | 08-01-19 | 22:24
Dat beschouw ik maar weer even als een aanname/geloof van uw kant. U weet dit niet, u weet niet of die meisjes die beelden hebben gezien of dat alle meisjes deze beelden hebben gezien. U gelooft daar kennelijk wel in. En daar zit een probleem. Twijfel kent u kennelijk niet. Ik ben jaloers.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 22:29

langshetrandje,
Jij weer blij dat je toch nog een tikkie hebt kunnen uitdelen.
Intussen blijf ik bij het standpunt dat deze ombudsvrouw ook over de ouders moet praten. Alleen dan kan ik haar serieus nemen.
Lijkt me goed beginsel voor de politiek en daar ging het om.

marjen | 08-01-19 | 22:58

Beter niet naar Nederland. Wij hebben al moslims en christenen. En deze zijn al zo achterliggend. Nog meer volk met de hersens in 1900 hebben we niet nodig.

peetjoh | 09-01-19 | 08:17
▼ 7 antwoorden verborgen

Crowdfund hier maar een Duitse stadsbus voor, softlinkse land-afbrekers. "We gaan ze halen!".
Ga ze halen dan. HAAL DAN!
Wegwezen, en snel nu. Vort! Kssttt.

chicago river | 08-01-19 | 21:15 | 3

Die komen er dan ook niet meer in ;)

Canis.bonus.es | 08-01-19 | 21:19

Breng ze nou niet op ideeën...

Dirndl | 08-01-19 | 21:19

Canis.bonus.es | 08-01-19 | 21:19
Juustem. /Exactamente ;-
.
dirndl | 08-01-19 | 21:19
Zie boven @Canis.bonus.es

chicago river | 08-01-19 | 21:23

Hebben jullie geen corrector bij GS? Maakt geen goede indruk, zo'n beroerd geschreven stukje, word er naar van...

Zenzeo | 08-01-19 | 21:14 | 1

Maak je niet sappel.

Tapioca pudding | 08-01-19 | 21:20

Ik hoop wel dat dit dan betere moeders zijn dan deze: v.redd.it/h26s095bp8921

Veldmaarschalk Sorry | 08-01-19 | 21:13

Ze zijn terug welkom in hun moederland...... Marokko

Oepsie1234 | 08-01-19 | 21:12

Je moet ook wel een enorme plaat voor je harses hebben om te denken dat die jihadistische fokfabrieken spijt hebben. Ze lopen nota bene openlijk rond met een kopvod - het symbool van extremisme.

obominotie | 08-01-19 | 21:11 | 1

zo is dat , kopvod op = the enemy , oprotten , lekker daar blijven met je duivelsgebroed

Hurdy Gurdy Man | 08-01-19 | 21:33

Er zijn heel veel zielige kinderen die wat mij betreft voorrang mogen boven deze ook best zielige kinderen. Maar het houdt ook een keertje op hè. Als Isis iets met succes had gehad waren die schatjes vast opgevoed met haat jegens ons. De spijt van mamma is vooral de spijt van de verliezer. En opportunisme. Want ze kunnen ook best gaan wonen in een gastvrij moslim land.

Beste_Landgenoten | 08-01-19 | 21:11 | 2

Ze hadden goud. Nu wordt het zilver. Nederland als troostprijs voor het IS-volk.

Sitting_targets | 08-01-19 | 21:14

Ze kunnen dagelijks stokslagen krijgen in SA als ze bij jeuk even aan hun köt krabbelen.
Dat is toch wat ze willen? In Nederland bieden wij die service niet.

Tapioca pudding | 08-01-19 | 21:22
-weggejorist en opgerot-
lillithsdemon | 08-01-19 | 21:10 | 1

Eerst hebben ze staan juichen bij het keelsnijden van onschuldigen en nu willen ze jankend terug? Af is af en nooit meer terug laten komen dat soort idioten.

mente aperta | 08-01-19 | 21:09

Velen hebben een Marokkaanse nationaliteit. Ik zou zeggen; app de koning van Marokko; wie weet stuurt hij een vliegtuig en kun je je heil zoeken in het land van je dromen.

sallandstrots | 08-01-19 | 21:09

Kom op linkschen ga dat is-bolwerk in en haal die kinderen op!

zeefert | 08-01-19 | 21:08

Voor die kinderen zal het wel even wennen zijn om met een echte voetbal te voetballen.

snapal | 08-01-19 | 21:07 | 1

LOL

Hurdy Gurdy Man | 08-01-19 | 21:35

Casus doet me denken aan all de twitter-spijtbetuigers, die niet hun "opmerking" zelf betreuren, maar de negatieve ophef om hun opmerking betreuren wat ze in diskrediet bracht... Wees dan een kerel /wijf en slik je woorden niet in als daar om gevraagd wordt... je bent toch geen heaumeau ; wink wink! Ik meende dat NIET.

chicago river | 08-01-19 | 21:04

Mag papa haatbaard, met het bloed aan zijn handen, ook weer mee terug? Zo'n kind moet natuurlijk wel worden opgevoed

padbuffel | 08-01-19 | 21:04 | 3

De meesten zijn dood.
Dat is de voornaamste reden dat die vrouwen terug willen.

HoerieHarry | 08-01-19 | 21:08

Oh ja, dat gebeurt ook nog wel. Die zieke gesbusidieerde jankteef zal de praatpunten al vast hebben ingestudeerd. Oeh de arme kindertjes willen hun lieve pappie.

Mazzelstof | 08-01-19 | 21:12

"Het spijt mij dat u er aanstoot aan neemt ", in die richting.

Ikbenhet6 | 08-01-19 | 23:43

En nogmaals dank aan alle VVD/CDA/PvdA-stemmende extremisten, die elke manier om dit doodeenvoudige probleem op te lossen compleet gedwarsboomd hebben. Ik hoop van ganser harte dat de bloederige gevolgen van jullie actie beperkt blijven tot jullie eigen gelederen.

obominotie | 08-01-19 | 21:03 | 2

Maakt niet zo veel uit waar je op stemt. Dit is gewoon keihard geacteerd. Wel leuk dat sommige reaguurders NPO als nepnieuws zien en dit heel serieus opvatten van uit dezelfde bron :)

Millwall | 08-01-19 | 21:11

En bloederige gevolgen van iemand die stemt op een partij ? Beetje Ritalin is good for you !

Millwall | 08-01-19 | 21:25

Het zou van beschaving getuigen als de Nederlandse regering ze uit de ellende bevrijdt, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat ze naar Nederland moeten komen.

JTKDM | 08-01-19 | 21:03 | 2

Dan maar liever niet van beschaving getuigen. Bijkomend voordeel, veel migranten gaan "onbeschaafde landen" mijden om naar toe te komen.

Professor Kluns | 08-01-19 | 21:15

Dat zou wat mij betreft van slappe knieën getuigen, maar daar kan je anders over denken inderdaad. Toon hen dezelfde genade als IS de Yezidi en de gijzelaars toonde. Als waarschuwing. Die mensen fysiek niets aandoen, maar laat ze het volledig zelf uitzoeken. Nul hulp.

HaatbaardKnipper | 08-01-19 | 21:17

Het is zielig voor de kinderen, maar zo zijn er nog miljoenen zielige kinderen met onschuldige ouders en die mogen ook niet allemaal hierheen komen.
Deze ouders hebben zich ingelaten met moordenaars, verkrachters, (sex)slavenhandelaren en oorlogsmisdadigers. Bovendien zijn veel van deze kinderen al zwaar gehersenspoeld met moorddadig gedachtengoed.

omwenteling | 08-01-19 | 21:03 | 1

En - niet onbelangrijk wat mij betreft - we hebben inmiddels ruim voldoende landgenoten hier in NL. We zitten vol.

HaatbaardKnipper | 08-01-19 | 21:22

Ik heb nog wel een vraag: waarom is het überhaupt een overheidstaak om die kinderen te repatriëren? Er zijn legio kinderen die door stompzinnige ouders in vreselijke situaties geraken waar de overheid evenmin intervenieert. Waarom hier dan wel?

Gen. Maximus | 08-01-19 | 21:02

Er is staand beleid mbt deze groep.
Zelf de weg naar een diplomatieke vertegenwoordiging zien te vinden.
Lukt dat niet jammer maar helaas.
Prima!

Berbaar | 08-01-19 | 21:02 | 2

Ook wanneer men zelf wel de weg zou vinden naar een ambassade o.i.d. dan nog geen toegang. Het moedwillig en bewust importeren van de pest doet geen weldenkend land.

HaatbaardKnipper | 08-01-19 | 21:05

Ik zat al te wachten wanneer de VVD zijn standpunt van voor de verkiezingen ging pluggen. Staand Beleid nog wel. Nounou. Waarde berbaar toch. Dat klinkt me toch eens een partij gezaghebbend. NOT.

kaasfondue | 08-01-19 | 21:41

Kinderen zijn geen larven. Zieke woordkeuze.

Gabr | 08-01-19 | 21:01 | 4

Inderdaad. Kinderen, bah!

Papa Jones | 08-01-19 | 21:03

Van GS mag je alleen geen nare vergelijkingen maken als ze betrekking hebben op heaumeaus. Alle andere groeperingen zijn gewoon vogelvrij.

Gen. Maximus | 08-01-19 | 21:05

Ten opzichte van deze "kinderen" en insecten, is dit een belediging voor alle geleedpotigen.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 21:51
▼ 1 antwoord verborgen

Plgiaat: Rob van Wijk (Klingendaal instituut):
1.Het westen benadert de rest van de wereld met een westerse logica, dat hoeft niet de beste oplossing te zijn.
2.De westerse wereld heeft de islamitische wereld en de moslims in het verleden ernstig geschoffeerd.

A.Men | 08-01-19 | 21:01 | 2

Dacht je dat het andersom niet zo was ? En het gaat nu gewoon door.

Nichtsneues | 08-01-19 | 21:17

Het kwaad regeert, de enige kans op verandering is ons afgepakt. Sinds de moord op Pim is dit land keer op keer opgescheept met een misdadige regering.

IkwilJinekwel | 09-01-19 | 13:25

Gewoon lekker aan Saoedi Arabië geven in ruil voor vrouwtjes die daar graag weg willen omdat ze de islamietjeswetten beu zijn.

kzegje | 08-01-19 | 21:01 | 1

Ruil van de eeuw, maar een niet-goed-direct-terug islamvrij garantie lijkt me hier wel aan de orde te moeten zijn.

Mazzelstof | 08-01-19 | 21:21

Ik begrijp het niet goed. Die kinderen hebben daar toch hun vriendjes. En spreken de taal. Het is toch in strijd met allerlei grondrechten om kinderen uit hun natuurlijke habitat te halen? daarnaast zijn ze in de toekomst nodig om het land op te bouwen........

dijkbewaker | 08-01-19 | 20:59

Geweldig hierheen halen, zodat de moeders en opa of broers, met hun imams hier het werk kunnen afronden.

Rene046 | 08-01-19 | 20:59

Hebben de kinderen een Nederlands paspoort ? Nee, dan lekker daar laten zitten.

cheops | 08-01-19 | 20:59 | 3

En met NL paspoort ? Die mogen wel komen ?

Nichtsneues | 08-01-19 | 21:18

Ook als ze een Nederlands paspoort hebben. Hun moeders zijn fout en ja, daar zijn ze door vergiftigd.

MoonBeebe | 08-01-19 | 21:19

Technisch gezien zouden kinderen met een Nederlands paspoort naar Nederland toe moeten kunnen. Zonder de persona non grata (pa en/of ma). Om kinderen niet te scheiden van hun ouders kun je ze beter daar bij de ouders laten.

cheops | 08-01-19 | 21:30

Die kan zo in goede tijden , slechte tijden. Fatima hafkamp :) haha wat nep. serious :)

Millwall | 08-01-19 | 20:58

Ik verwacht van een Kinderombudsvrouw dat deze warm voorstander is van kinderen die mogen leven met hun ouders.
Dat betekent dus dat deze ombudsvrouw een tevens een warm voorstander moet zijn van de terugkeer van IS-sadisten die geen enkele waarde hechtten aan mensenlevens en met genoegen hun weerloze slachtoffers wilden laten creperen onder helse omstandigheden.
We horen ALLEEN maar over de kinderen maar NIET over hun ouders.
Daarmee zijn ze voor mij al leugenachtig en tendentieus bezig. Zo'n ombudsvrouw is voor mij dan al direct een onbetrouwbaar type met een linkse agenda.
Want welke gek praat over kinderen zonder daarbij de ouders te betrekken!

marjen | 08-01-19 | 20:58 | 4

langshetrandje,
Ik begrijp dat je me hier op hypocriet gedrag wilt betrappen?
Maar het ging hier niet over mij, maar over de ouders van IS met hun kinderen.
En de zonde of het kwade moet benoemd worden; dat deed Christus ook.
Het is niet de taak van de overheid haar burgers over te geven aan kwaadwilligen.

marjen | 08-01-19 | 21:45

marjen | 08-01-19 | 21:45
Als u zich betrapt voelt dan is dat geheel aan u.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 21:55

Die mevrouw is ook niet per ongeluk op die plek neergezet. Haar verleden is er een van zielige buitenlandse kindjes. Bij haar aanstelling was al duidelijk dat zij er niet voor de kindertjes in nood in Nederland was. Nee, zij is er speciaal voor de nieuwe Nederlandertjes. En nu een paar jaar verder, zie je het eindresultaat. Uw dochter/zoon/het mag kreperen van de honger als u een waardeloze ouder bent. Uw verantwoording, dus uw probleem. De islamitische prinsjes echter moeten in de watten blijven worden gelegd. Hup, gratis Red Bull, hup, gratis laptop voor school. Heeft u 3 kindertjes, dan nog een laptop, speciaal voor de koranschool. Dit is geen kinderombudsvrouw, maar een werktuig om Jan L*l eens lekker extra de grond in te trappen. En weet u wat het rottige van dit gedoe is? Die kleine hongerlijer in Afrika verrekt nog steeds van de honger. Je schaamt je onderhand kapot als Westerling.

lokoolokie | 08-01-19 | 22:34
▼ 1 antwoord verborgen

100 % plagiaat (het is allemaal al gezegd en geschreven):
Het is het werk van een onopgevoed mens anderen de schuld te geven wanneer hij zelf de oorzaak van het onheil is; zichzelf verwijten maken is het werk van iemand wiens opvoeding een aanvang genomen heeft; wie noch zichzelf, noch een ander iets verwijt, diens opvoeding is voltooid. (Epictetus, Romeins stoïcijns filosoof 50-130)
Dit is weer een voorbeeld van framen. Het mislukken van je eigen strategie wegmoffelen onder het beschuldigen van een ander voor die mislukking.
Wanneer je eigen politiek is mislukt en je wilt je gezicht redden, dan blijft er weinig anders over dan "de ander" hiervan de schuld te geven.
Het getuigt echter wel van gebrek aan zelfkritiek.

A.Men | 08-01-19 | 20:57

Gewoon daar laten zitten. Als waarschuwing voor de anderen. Dat als je je laat ronselen door zo'n haat-iman, dat je dan ook een deur achter je dicht trekt.
En waarschijnlijk hebben ze genoeg misdaden tegen de menselijkheid gepleegd dat als ze daar blijven dat ze een forse celstraf te gemoed kunnen zien, en we moeten geen oorlogsmisdadigers helpen gerechtigheid te ontlopen omdat een van hun paspoorten een Nederlands paspoort is. Laat hun andere vaderland ze maar helpen.

Osdorpertje | 08-01-19 | 20:57 | 1

Dan heb je wel weer een ander probleem. Je maakt het een probleem voor een ander, want weldegelijk Nederlands paspoort. Als je het probleem over de heg wilt donderen, wat ik goed kan begrijpen, dan moet je het goed doen. Onthaal deze verscheurde families met open armen. Verzamel ze allemaal, onder het genot van een hapje en een drankje. Een beetje geruststellen, zeg maar. Dan jaag je ze massaal het vliegtuig in, om een enkeltje Irak/Syrië cadeau te doen. Na aankomst lever je ze af bij de officiele autoriteiten. Daarna gaan ze daar in de verwerking/ zal recht over hun daden worden gesproken.

lokoolokie | 08-01-19 | 23:07

Waarom hoor ik politici en rechters altijd alleen maar over de rechten van jihadisten, criminelen en illegalen en nooit eens over de rechten van de Nederlandse burgers? Zoals bijvoorbeeld het recht op veiligheid of recht op behoud van onze cultuur.
Overigens zou dit hele probleem er niet zijn als de politiek direct besloten had Syrië gangers hun Nederlandse nationaliteit te ontnemen. Maar daadkracht tonen ze alleen als het om het verder uitknijpen van Nederlanders gaat.

Franker | 08-01-19 | 20:56 | 5

De Nederlandse gronwet bepaalt dat als iemand voor het leger van de vijand dient, de Nederlandse Nationaliteit ontnomen wordt ( voorbeeld Pronke Prinsen) De IS lijkt me meer dan duidelijk een vijandig leger, dus zijn het GEEN Nederlandse kinderen meer en is het NIET ons probleem meer.

Professor Kluns | 08-01-19 | 21:18

Omdat het gros van de Nederlanders nu eenmaal vindt dat jihadisten, criminelen en illegalen meer rechten hebben dan zijzelf, en dus in meerderheid op partijen stemt die de wetgeving daarmee in overeenstemming gebracht hebben.

obominotie | 08-01-19 | 21:20

@Professor Kluns | 08-01-19 | 21:18: Uw verhaal gaat niet op. Het kalifaat is geen erkend land, zoals Kosovo wel is. Waarom maak ik het vergelijk met Kosovo? Nou heel simpel. Als de bovenonsgestelden iets niet of wel willen, dan gebeurd het ook. Het maakt eigenlijk geen ruk uit wat wij willen. Nederland heeft Kosovo, wat een afvallige provincie van Servië is en tevens de holmaat van Albanië, maar dat terzijde, erkent. Je zou denken, da's mooi, kunnen we de orgaanrovers voor het tribunaal brengen. (De UCK) Wat denkt u? 30 jaar bajes, zoals meneer Mladic? Nee hoor, we binden er economische banden mee aan. Ondertussen loopt meneer Sligovic zonder lever over de straten van Pristina te zwerven. Er loopt hier iemand de Deep State aan te halen. Zelfs de Deep State is kinderspel bij het grotere plaatje. Maarja, ik ben een verbannen VN medewerker, dus die mag men niet serieus nemen. Fuck de politiek en al die meelopers die denken de guillotine voor te blijven. Insjalla.

lokoolokie | 09-01-19 | 01:05
▼ 2 antwoorden verborgen

100% plagiaat van reaguurder GS:
Het is niet onze schuld dat:
- daar al eeuwen en eeuwen een religieuze strijd woedt.
- zij aan kansloze overbevolking doen.
- zij elkaar wantrouwen en niet kunnen samenwerken.
- daar een onderdrukkende tribale cultuur heerst.
- zij elkaar niets gunnen.
- zij niets opbouwen en gefrustreerd zijn omdat anderen dat wel doen.
- daar mensen zijn met een ziedende, razende haat in hun hart die alles ontwricht, ondermijnt en oorlogen in stand houdt.
-incest en huwelijken tussen directe familie plaats vindt.

A.Men | 08-01-19 | 20:54 | 1

Het is weldegelijk mijn probleem. Alles wat u noemt is normaal gebruik in mijn wijk. Ik meen nu te weten hoe een neger zich moet voelen in Harlingen. Een complete vreemde. Het is alleen rottig dat ik autochtoon ben, en me nooit zal laten wegzetten als invasief diersoort, wat de overheid in mijn stad wel graag zou zien. Ineens moet je op twee fronten knokken. Dat is een hele nieuwe uitdaging.

lokoolokie | 09-01-19 | 01:16
-weggejorist-
rein9576 | 08-01-19 | 20:53

Het wordt natuurlijk pas echt briljant als Syrië deze illegalen terugstuurt naar het land van herkomst. Een soort Lilly en Howick, maar dan net anders.

Ggroengras | 08-01-19 | 20:53

Met zo'n kinderombudsman hebben echte Nederlandse kinderen geen vijand meer nodig!

Montesquieue | 08-01-19 | 20:52

ZIe ik daar islamitische krokodillentranen?

Mali | 08-01-19 | 20:52

vvdtje is tegen en er komen verkiezingkjes aan dus zijn ze voor. vvdtje is HET linkse clubje van Nederlandje. Ze schrijven dar niet eens meer rechts, ist verboten!

Mark_D_NL | 08-01-19 | 20:50

.. maar goed. Ook Abu Bakr al-Baghdadi is een weerloos huilend kindje geweest dat zeker geholpen zou zijn om te worden wat hij werd door de Verenigde Nazi's en de EU.
Wat een krankzinnige kringloophandel, dat "wij gaan ze ophalen" - huisvesten - subsidiëren - kinderbijslag verstrekken - naar school sturen - uitkering geven - af laten reizen naar Syrië - ze daar met een Nederlandse F16 en een JDAM voor miljoenen te bombarderen.

Waarna het hele verhaal van voor tot achter herhaald wordt met hun bitter-huilende nabestaanden.

Jan Passant mk2 | 08-01-19 | 20:50

Islam is vrede. Syrië is Islam. Syrië is vrede. Dus geen enkele noodzaak om dat potentiële ploftuig los te laten op de Nederlander.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:50

Achterlijk wijf die kinderombuds lgbhtxvuzw..
Bescherm de rechten van de kinderen alhier tegen die gedrochten die naar IS gebied zijn uitgereisd. Punt

Mathijs2017 | 08-01-19 | 20:49 | 1

Goed punt.
Je zou zeggen dat een Nederlandse kinderombudsvrouw die wordt betaald van geld dat door Nederlanders wordt opgehoest, primair moet zorgen dat de belangen van Nederlandse kinderen die in NL wonen (en zijn 'geboren en getogen') , zo goed mogelijk beschermd worden.

Wering | 08-01-19 | 22:43

Laat dit tuig alsjeblieft in de zandbak blijven en daar verpieteren. Maar ja, de Nederlandse overheid hè. Dus het is allemaal zielig, dus ze mogen terugkomen. Even een fopstrafje en dan lekker de uitkering in. Ondertussen blijven ze natuurlijk hun kroost vergiftigen met hun haatreligie zodat de kinderen te zijner tijd ook leuk terroristje kunnen gaan spelen.

staat het bier koud? | 08-01-19 | 20:49

Geef deze mevrouw www.telegraaf.nl/nieuws/3000318/saoed...
asiel en laat die jihadgangers lekker daar, jonge kinderen alleen zonder ouders kunnen terug. Oudere zul je eerst eens moeten praten over wereldbeelden enzo.

Shoarmamasutra | 08-01-19 | 20:48 | 2

Ik zie in die link iemand die "te westers is", de Islam de rug heeft toegekeerd, Engels praat. Die gaan we niet opvangen! Wij willen Islamitische berbers met haat tegen het westen die geen woord niet-ghalagala praten

peterdh | 08-01-19 | 20:58

Best een mooie jonge vrouw trouwens. Ze lopen er gekker rond!

Toninhocerezo | 08-01-19 | 21:15

Waar zijn al die feministes nu? Als ze hun hoofddoek dragen is het een vrije keus, als ze een boerka dragen zijn het powervrouwen, maar wanneer ze zich in Syrie bevinden zijn ze plots zielig en volledig het slachtoffer van hun mannetje?

Sjors W. | 08-01-19 | 20:47 | 8

Welles! Nietes! | 08-01-19 | 21:02 |
U beantwoord de vraag niet wat de kinderen misdaan hebben.

botbot | 08-01-19 | 21:17

peterdh | 08-01-19 | 21:04
U beantwoord de vraag niet wat de kinderen misdaan hebben.

botbot | 08-01-19 | 21:18

@botbot Het interreseert mij geen flikker wat die kinderen wel of niet misdaan hebben om even to the point te zijn. Er zijn hele fabrieken in Azie met kinderen die het slecht hebben. Allemaal hierheen halen? In Zuid Amerika heb je hele steden met slumbuurten waar honderduizenden kinderen het slecht hebben? Morgen allemaal op het vliegtuig hierheen?

En dan nog he, dat zou ik nog eerder willen dan de kinderen opvangen van een voor-haar-kinderen-verantwoordelijke ouder die ze mee heeft genomen naar het kalifaat, nadat ze de Nederlandse samenleving de rug heeft toegekeerd. Zij is verantwoordelijk voor haar kinderen. Of die kinderen nu poeslieve schatjes zijn of rondhuppelende psychopaten. Maakt geen flikker uit of ze iets gedaan hebben of niet.

Als mijn moeder me vroeger had meegenomen naar een ander land had ik daar ook gezeten, ook al had ik dat niet gewild. Klaar. Honderduizenden kinderen worden door hun ouders jaarlijks meegenomen naar een ander land omdat pa/ma de wereld rond wil trekken/een ander leven willen/ergens anders gaan werken/etc.

Deze ouder besloot naar het kalifaat te gaan. Dus kan ze weg blijven. Maar *ZIJ* blijft verantwoodelijk voor *haar* kinderen. Ze is niet ontoerekeningsvatbaar, mishandeld haar kinderen niet, ze kan er gewoon voor zorgen. Het was *haar* keus om dat in het kalifaat te doen, en dat betekend dat ze daar kan blijven. Nogmaals ze heeft zich daar medeplichtig gemaakt aan het aansluiten bij een buitenlandse strijdmacht die een gevaar voor Nederland oplevert. Mijn inziens persona-non-grata. Wegblijven. Met kinderen. Scheetjes van lieverds of psychopaatjes, maakt mij echt geen hol uit. Ze zorgt er maar voor. Daar! niet hier!

peterdh | 08-01-19 | 22:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Mijn hart breekt.

bft | 08-01-19 | 20:44 | 2

/Sarcasme ?

Kop Kaaz | 08-01-19 | 21:09

Mien klomp ook.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 22:13

Waarom gaat u niet naar een leuk islamitisch land naar keuze mevrouw? Zeg maar, naar een mooi en warm en een in onzichtbare vrinden gelovig land waar u vrijelijk kunt fulmineren op alles wat westers is. Of bent u bereid om de islam af te zweren en u zich volledige aan te passen aan de westerse cultuur? Wilt u dit keer wel de taal leren? Zal wel weer niet.

donkieshot | 08-01-19 | 20:44 | 2

Niemand moet ze.

marrretje | 08-01-19 | 20:47

Idd,zo iets als Indonesië..of SA

Welles! Nietes! | 08-01-19 | 20:48

Het is heel makkelijk: nee is nee en dan ook echt nee!

van der g | 08-01-19 | 20:44

En nu staan te janken. Als IS had gewonnen hadden ze onze kinderen de nek omgedraaid. Laat ze daar maar lekker zitten, hufters zijn het.

poisonivy | 08-01-19 | 20:43 | 1

De nek omgedraaid? Afgesneden bedoel je.

aamert | 08-01-19 | 20:50

Erdo gaat Syrië weer ‘opbouwen’ laat hij de VS zojuist weten. Dan is er toch geen beter land dan Syrië voor moslimkindertjes? Vind DENK vast ook...

Toninhocerezo | 08-01-19 | 20:43 | 1

Dat is fijn, Turkije is ook al zo goed opgebouwd.

Nichtsneues | 08-01-19 | 21:19

Geen enkele compassie voel ik met deze vrouwen. Ik schrik et zelf van.

MickeyGouda | 08-01-19 | 20:43 | 3

*er*

MickeyGouda | 08-01-19 | 20:43

Mij verbaast het dan weer helemaal niets.

Berbaar | 08-01-19 | 20:58

Nee hoor ik schrik er niet van. Ik schrik meestal niet van een goede dosis gezond verstand.

peterdh | 08-01-19 | 21:06

Ik moet er ook vreselijk van huilen, al dat moslimleed. Vooral achteraf, wanneer zij zich weer herinneren waarom moslims hier in Nederland willen wonen - en niet in een islamitisch poepgatland.

Om dat prompt te vergeten wanneer zij hier zijn en een poepgatbuurt van hun afgebakende islamitische getto maken, wat de stad weer in een islamitisch poepgat verandert.

Jan Passant mk2 | 08-01-19 | 20:42

Laat ze maar komen, die schatjes, misschien kunnen ze over een paar jaar assisteren bij het handhaven van het houtkachel stook verbod.
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=t...

zwellevertje | 08-01-19 | 20:42

Fabeltjeskrant was vroeger eerst vol van gerechtigheid, deugzaamheid en eerlijkheid.
Totdat die lama en zebra verschenen, opeens telde dat allemaal niet meer, wat die beesten ook uitvreetten, de focus lag op de acceptatie en dat ze voor altijd zouden blijven.
De normen en waarden deden er niet meer toe, de fratsen werden vergoeilijkt omdat ze uit een ander bos kwamen.
Vanaf dat moment begon de hersenspoeling van de overheid, dat is inmiddels al lang geleden, weinigen die dat nog weten, maar zo is het wel gegaan.

snapal | 08-01-19 | 20:41 | 9

Toninhocerezo.
Wil alleen maar duidelijk maken waarom er een draagvlak is voor deze ongein.
Zo zijn we opgevoed. (gehersenspoeld)

snapal | 08-01-19 | 20:56

Om even te kijken hoe de hersenspoeling begon: https://duckduckgo.com/?q=Chico+Lama&t=lm&atb=v95-5_g&iax=videos&ia=videos&iai=o1eRHrWNvTM

peterdh | 08-01-19 | 21:09

Helemaal inderdaad.

oplichter | 08-01-19 | 21:10
▼ 6 antwoorden verborgen

Hebben de koran en de hadith daar geen oplossing voor?
Het hele leven lijkt van minuut tot minuut vastgelegd in regels voor de islamiet, en de tijd dat die tekstopdreuner dat liet opschrijven waren er toch ook wel zulke situaties lijkt me.

Welles! Nietes! | 08-01-19 | 20:39 | 2

Nee, toen had je nog geen vijanden die bakken geld uitdelen aan je.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:41

einStina | 08-01-19 | 20:41
Verhip, je hebt gelijk! nooit bij stilgestaan.
Nou dan zoekt ze het maar uit in een ander islamitisch land,waar hun kids aan niks zal ontbreken op islam gebied.

Welles! Nietes! | 08-01-19 | 20:53

Hoe zeg je in het arabisch 'wir haben es nicht gewusst'?

Sitting_targets | 08-01-19 | 20:39 | 2

Dat moet zijn; wir haben es nicht gewilt.

Welles! Nietes! | 08-01-19 | 20:41
-weggejorist-
frank4444 | 08-01-19 | 20:44

Veel van deze kinderen zijn daar geboren of opgegroeid. Deze kinderen hier naar toe halen in een voor hen vreemde omgeving waar ze de taal niet eens spreken zou onherstelbare emotinele schade kunnen veroorzaken en zelfs kunnen leiden tot het PTSS.
Ik denk dat we dat risico als samenleving niet moeten willen nemen.

wateenzeikweer | 08-01-19 | 20:39 | 1

Het is wachten tot de eerste kortpittige gaat stampvoeten dat die kinderen daar geworteld zijn en niet uit hun vertrouwde omgeving gehaald mogen worden, ze spreken de taal niet eens!

Ruler | 08-01-19 | 20:45

Als deze vrouwen en kinderen de Nederlandse nationaliteit hebben (als enige nationaliteit) is terughalen niet meer dan logisch, ongeacht de kosten en risico’s

Albert5000 | 08-01-19 | 20:39 | 3

Om dat te verifiëren kan zomaar 15 jaar duren, rot op naar de zandbak van je opa!

getzappad | 08-01-19 | 20:43

@albert Ehhh nee. Ze hebben ervoor gekozen om de Nederlandse samenleving de rug toe te keren en zich medeplichtig te maken aan aansluiting bij een buitenlandse strijdmacht die een gevaar oplevert voor de Nederlandse samenleving. En zij als ouder is verantwoordelijk voor haar kinderen, haar acties hebben consequenties voor haar kinderen. Ze leert er maar mee leven. In Syrie.

peterdh | 08-01-19 | 21:12

Albert5000 | 08-01-19 | 20:39

U bent van FC wegkijk-en-weg-met-ons?

Kop Kaaz | 08-01-19 | 22:00

Totaal geschoffeld dit, deze mensen gingen heen omdat ze wilde leven als moslims met moslims. Nu het sprookje van dat opportunistische tuig over is zijn we weer goed genoeg. Daarnaast kinderen die daar geboren zijn zijn hier niet geregistreerd, ze schromen dus niet om die kinderen in te zetten om terug te komen.

marrretje | 08-01-19 | 20:38

Het binnen halen van het Morgenland, de Levant.
We hebben de duivel uitgenodigd.

oplichter | 08-01-19 | 20:37

De kinderombudsvrouw is een activiste voor vluchtelingen dus dit hoort ook bij het gehele deugcircuit.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:36

Dat heeft natuurlijk geen zin, om gewikkeld in een donker tafellaken te gaan jammeren. Hup af dat kleed, blonderen, dikke felblouwe oogschaduw en een sigaret opsteken. En dán pas een filmpje maken. Een PVV-er laat je toch niet achter in het kalifaat?

Papa Jones | 08-01-19 | 20:36
-weggejorist-
frank4444 | 08-01-19 | 20:36 | 3

De huilvrouwtjes hadden nog steeds vol gaarne hun slavinnen aan het werk gezet als IS nog de macht had. Dat gedachtengoed verandert niet en zal overgebracht worden op de kinderen, zo zou je verwachten.

BlowingBubbles | 08-01-19 | 20:35 | 1

Ja, velen van de deugers denken aan schattige baby'ies en peuters... maar de meesten zijn ouder en al ver gevormd wb karakter en basisovertuigingen. 'Jong geleerd...' is niet voor niets een bekend gezegde.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:57
-weggejorist-
Hele_gesjes | 08-01-19 | 20:35 | 1

Spijkers met koppen !!

Ab_de_Slam | 08-01-19 | 20:43

De haat zit er zeer jong in...
En dat moet nog wortelen in Nederland ?
Ik denk het niet, dan wordt het gepamper in Nederland de incubator van haat en geweld.

Wijze uit het Oosten | 08-01-19 | 20:52

Van de Wikipedia van Magrite Kalverboer:

"Dit rapport bevat aanwijzingen dat asielkinderen reeds na een verblijf van vijf jaren helemaal 'geworteld' zijn in de Nederlandse samenleving. Bij alleenstaande jonge asielkinderen zou hechting aan gastgezin en leefomgeving nog sneller plaatsvinden. Kalverboer stelde bovendien dat terugzenden naar het land van herkomst na jarenlang verblijf in Nederland, permanente (psychische) schade in de ontwikkeling kan opleveren.[5] Kalverboer werkte mee aan meer dan 100 wetenschappelijke publicaties.[6]"

Vervang Nederland door Syrië, dan kom je meteen tot de conclusie dat het beter is voor die kinderen om daar te blijven!

Verder gewoon de takketyfus voor die jihaadfabriekjes.

K. Letskoek | 08-01-19 | 20:33 | 2

Mmmm er emigreren jaarlijks honderduizenden mensen met kinderen naar een ander land. Zijn die allemaal emotioneel naar de kloten? Oftewel mijn bullshitradar gaat heel heel hard piepen bij dat soort "wetenschappelijke onderzoeken". Maarja, als je er kinderen mee hier kunt houden, spreekt het inderdaad voor zich dat je ze er ook mee daar kunt houden.

peterdh | 08-01-19 | 21:16

Dit is nu precies waarom mensen zoals Kalverboer, maar eigenlijk die hele kliek, zichzelf steeds weer opnieuw zo verschrikkelijk ongeloofwaardig maakt.

In combinatie met de walgelijke minachting die zij hiermee uittralen inzake het niveau van denken en de intelligentie van de inwoners (want hoe dom denken zij in hemelsnaam dat wij zijn?), zullen zij vertrouwen van de burger steeds verder verliezen.

Wering | 08-01-19 | 22:06

ISIS had toch zijn eigen paspoort afgegeven? Kinderen die daar geboren zijn hebben dus al een paspoortje plus het paspoortje van het vaderland van moeke van herkomst (mocroland, erdoland). Paspoorten zat zo te zien. Geen reden om deze ISIS kikkervisjes een tata paspoort te verstrekken. Oh en als de VVD het echt zou menen (proest) dan trokken ze het bakra paspoortje in van de broedkip in kwestie.

Graaf_van_Hogendorp | 08-01-19 | 20:32
-weggejorist-
Muissolini | 08-01-19 | 20:32 | 1

Die 18-jarige Saoedische vrouw in Bangkok , die moet de ombudsvrouw hier naar toe halen. Ik heb liever zo een vrouw hier. dan al dat lange jurken gedoe.

brandewijntje | 08-01-19 | 20:32 | 1

Second that !
Zij heeft de Islam afgezworen, en deze IS bruiden ?
Nee ? Dacht het al..

Wijze uit het Oosten | 08-01-19 | 20:44

Wat moet je met die kinderen? Opgegroeid in haat, oorlog,dood, alsmaar gevaar, onderduiken, liegen en bedriegen, fictief wereldbeeld. Sterkte voor de behandelaars.

Dr. Blechtrummel | 08-01-19 | 20:31

Waar die kinderen ook zitten, het vergiftigen ervan zal altijd door blijven gaan.
Maar dat moet blijkbaar persee in Nederland geschieden.

snapal | 08-01-19 | 20:31

Als ze in Den Haag besluiten deze mensen terug te halen.
Dan zijn de gele hesjes terecht !!

Ab_de_Slam | 08-01-19 | 20:31

Het ligt nou eenmaal in onze joods-christelijke-humanistische aard om vergevingsgezind te zijn en vooral ook de andere wang toe te keren. Ik zeg doen!

Maar om de acclimatisering , vooral op overtuigingsniveau, te vergemakkelijken stel ik wel een opvangkamp voor met de naam: nl.wiktionary.org/wiki/godsvrees Bij voorkeur ergens op de Mookerheide.

De kindertjes van deze martelaarsweduwen dienen semipermanent een acceptabele vorm van ouderlijk toezicht te worden bijgebracht. Ik stel de boven elke twijfel verheven Gereformeerde Gemeente in dit land voor. Ook die acclimatisering zou heel soepeltjes moeten verlopen.

En voor de haatlarven die het dan nog niet willen begrijpen, stel ik een verplichte atletiekcursus voor.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:29

Ik lees www.thereligionofpeace.com/ en denk.. Tsja. Ben ik nou gek of zijn zij nou zo dom! Of is het dan toch een sekte?! Bijna elke dag moorden uit naam van Mo.
In de zandbak zijn ze niet blij, maar wel hun manier van leven. In Nederland zijn ze niet blij, want wij moeten hun manier van leven accepteren. Ze willen van Nederland ook een zandbak maken om vervolgens weer niet blij te worden, want de oorlog daar wordt hier dan verder gevoerd. Niet-moslims (ja ook jij Silvana) worden gewoon afgeslacht als er niet wordt bekeerd. Of op zijn minst Jizya (berschermbelasting) betalen zoals de Joden destijds in Medina met ster! Dat laatste vond een of andere kalif in Irak weer uit. Hebben de Nazi's later weer gejat later (Godwin)

Tha Analyzer | 08-01-19 | 20:27 | 1

Dat is geen Godwin, gewoon een feit.

RA | 08-01-19 | 23:52

Van alle huilmama's die ook een Marrokaans paspoort bezit: je bent Marokaan dus ga naar Marakesh of zo. Of vraag asiel in Algerije of Tunis. Daar kun je je verstaanbaar maken, daar ben je thuis.

bocikam | 08-01-19 | 20:25

Niet terughalen. Een moeder heeft zelfs gezegd dat het kalifaat verloren heeft omdat ze niet streng genoeg naar de wet van allah geleefd hebben. En terugkeren naar die ongelovige honden als islamiet lijkt me geen optie volgens allah.

Breakdance | 08-01-19 | 20:25
-weggejorist-
Meesteres Belgie | 08-01-19 | 20:25

De islam blijft het probleem, dus het antwoord is nee.

Datkanjenietmenen | 08-01-19 | 20:24

Brrrr. !
Voor de andere reaguurdersch : DIT IS EEN MUST WATCH !

Wijze uit het Oosten | 08-01-19 | 20:37

Linksche deugers staan te springen om deze 'arme drommels' binnen te halen.
Hoe naïef zijn die deugers wel niet?! Zien ze dit soort films niet, kijken ze geen opsporing verzocht, gebruiken ze geen gezond verstand...... O wacht, nee.

Muissolini | 08-01-19 | 20:51

Sick!
Maar dit wisten we toch al. Zo ziek die gasten. Toelaten is willens en wetens de bevolking in onveiligheid brengen. Voorstanders moeten verantwoordelijk gehouden worden als het mis gaat.

Ruimedenker | 08-01-19 | 20:54

Als de kinderombudsvrouw nu migreert naar het kalifaat lijkt mij deze kwestie naar tevredenheid opgelost. Mens ga toch koken.

padbuffel | 08-01-19 | 20:22

Nee, ik heb geen medelijden met die haatvrouwen en hun larven. Wie zijn billen brandt blijft maar lekker op de blaren zitten. Die kinderen zijn met grote waarschijnlijkheid al helemaal verziekt en gehersenspoeld en vormen een groot risico voor de veiligheid van mijn kinderen.

MoonBeebe | 08-01-19 | 20:22 | 1

Precies! Humaan zijn naar dit soort types heeft een keerzijde. Je brengt op termijn de Nederlandse samenleving in gevaar. Willen we in Nederland meer jihadisten of minder?

intrigant | 08-01-19 | 20:52

"Ik kan mijn kinderen nooit vergeven dat ik ze dit heb aangedaan." Fijn. Neem je straf dan op je. Doeiii.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:21 | 5

Meh, BB, het is zijn hobby om mij te stalken en steeds beledigingen zonder reden te uiten. Hij is vast enorm gelukkig.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:48

Ze weten wat ze moeten zeggen. De juiste knopjes te drukken bij de juiste personen.

Maar het is onzin. Iemand die haar kinderen naar een oorlogsgebied sleept om daar in naam van een perverse doodscultus dat doorgaat voor wereldreligie islamitisch ubermenschje te spelen in een open lucht martelkelder beschikt in geen enkel mogelijk scenario over het realiteits- of verantwoordelijkheidsbesef te kunnen realiseren wat ze haar kinderen dan aandoet. Zo iemand ziet haar kinderen als een middel om de islamitische kanker te verspreiden en verder niks. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat zulke mensen opeens een staat van Verlichting bereiken omdat dit allerheiligste doel momenteel iets verder uit zicht is geraakt.

Mazzelstof | 09-01-19 | 06:16

Volledig eens Mazzelstof. Spijt als je verliest, zonder je verlies te nemen, is bovendien nooit erg geloofwaardig. Gewoon the easy way out.

Rest In Privacy | 09-01-19 | 07:43
▼ 2 antwoorden verborgen


Laat maar lekker in die woestijn verpieteren dan hier levenslang aan het uitkerings-infuus met sociale huurwoning.

Ervaringsdeskundige | 08-01-19 | 20:20

Het zijn er 175. Waar denkt muts meelijmissie die op te gaan bergen? In een veilingkissie?

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:19 | 8

einStina | 08-01-19 | 20:4
Stel je voor dat ze ook nog homo worden.

Superior Bastard | 08-01-19 | 20:48

@einStina: laten we het erop houden dat het een plek is waar mensen liever wonen dan in Rotterdam :-)

BlowingBubbles | 08-01-19 | 20:49

@Bubbels ja blijkbaar! Ik ben nu volstrekt in de war, dat spreekt voor zich. Ghehe.

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:51
▼ 5 antwoorden verborgen

@abject
Dat dus, Het heeft nog een ander voordeel als ze in Syrié blijven, want zo kunnen de Jihadistenouders mooi meehelpen aan de wederopbouw van het land dat ze vernield hebben, zonder dat ze hun kinderen hoeven te missen. Er zijn heel veel Syriërs of Irakezen gevlucht, gedood of gehandicapt geraakt door deze vrome Moslims en er zijn dus mensen nodig om het vuile, zware en gevaarlijke werk (munitie opruimen!) te doen.

Heiner | 08-01-19 | 20:19

1) de reden maakt niet uit, spijt komt altijd te laat
2) nee, Nederland heeft geen ziel. Wél een geldpotje en een kookpannetje wat respectievelijk leegloopt en overkookt wanneer het geld en voorzieningen naar foute types met 'spijt' blijft gaan.
Ja, ik hou van echte vragen. Dus hier nog één:
wanneer stopt de politieke obsessie voor de wereld buíten Nederland?

Toos Doos | 08-01-19 | 20:18 | 2

Dat heb je met Internationale Socialisten gek op anarchie en geweld.

Pelforth | 08-01-19 | 20:25

Daar krijgen politici ballen van in hun buik. Pochen met geld van een ander, de belastingbetaler welteverstaan.

Ommezwaai | 08-01-19 | 20:28

Rukko gaat ze halen!
Met een gecamoufleerde bus.
Verder, je hebt je lidmaatschap opgezegd van de vereniging Nederland.
Nu is er geen plek meer voor je, we zitten vol.
Opgestaan plaats vergaan.
Allah zal verder oordelen hoe het met je afloopt en met de kinderen natuurlijk.
No Mercy!

Ruimedenker | 08-01-19 | 20:17
-weggejorist-
brandewijntje | 08-01-19 | 20:17

Elke ISIS baarmoeder daar zijn er ongeveer 10 minder hier.

JohnJames_001 | 08-01-19 | 20:17

Die kinderen zijn mooi -weggejorist- en dat is prima zo lekker laten zitten daar.

Johan_Voorhaar | 08-01-19 | 20:16

Misschien gewoon eens leren om nee te zeggen.

priks | 08-01-19 | 20:16 | 1

Nee = OK

RA | 08-01-19 | 23:09

Bij wezen waarvan beide ouders dood/verdwenen zijn, valt er over na te denken. Bij alle andere kinderen eigenlijk niet, want als je het kind terug haalt, krijg je er een Jihadist en/of een Jihadistenbruidje bij cadeau, aangezien het inhumaan schijnt te zijn als kinderen niet van hun Jihadistenvullis, eh "ouders' gescheiden worden. Zoals Howick en Lily het breekijzer zijn voor hun moeder en de "kinderpardonners" het breekijzer zijn voor hun hele clan, zo zijn deze kinderen de breekijzers voor het Jihadistentuig

Heiner | 08-01-19 | 20:14 | 2

Gewoon niet !!

Ab_de_Slam | 08-01-19 | 20:20

Los hiervan ontvoer je feitelijk kinderen - de NL'se overheid heeft het gezag niet over hen.

Kudtkip | 08-01-19 | 21:07

Het gros is daar geboren, heeft Marokkaanse ouders, die spugen op Nederland (en ook dat paspoort hebben verbrand), dus ze kloppen maar aan bij de Syrische of Marokkaanse kinderombudsmens.

Of gewoon laten zitten tot Assad de boedel over neemt, dan wordt het zand er over en klaar.

Abject | 08-01-19 | 20:13 | 1

Realisme is de beste weg in dit soort situaties.

Pelforth | 08-01-19 | 20:18

Mevrouw Ghibli heeft dit soort kinderen in groep 3 , ze zijn 10-11 jaar oud , want geen woord Nederlands, maar ze lopen wel klasgenootjes te bedreigen. En de Juf van groep 3 kan het lekker oplossen, zonder steun van boven, want geen politiek gewin meer te behalen.

Ghibli | 08-01-19 | 20:12 | 4

Hoe gaat zoiets in zijn werk dan?

Waar zijn de ouders van die kinderen en waar zijn de ouders van die andere kinderen?

Nacho_Vidal | 08-01-19 | 20:18

Kinderen die in groep 7 en 8 horen zitten in groep 3. Die zitten met jouw rekenmethode tot hun 16de op de basisschool. In Nederland mag je max tot je 14de op de basisschool zitten. In groep 3 kan je dus niet ouder dan 9 zijn. Je verhaal klopt dus niet.

koter | 08-01-19 | 20:33

Ghibli, pfff, moet echt vermoeiend voor haar zijn. Maar ja had al een stukje op DDS gezien over een Duits meisje dat nog de enige Autochtoon is in haar klas.
Nou je kan wel raden dat dit geen pretje is voor haar.
Dag in dag uit, ellende, net als die politicus die in Duitsland in elkaar is geslagen door afval.
En zolang het hen niet persoonlijk treft, geeft het klootjesvolk geen f*ck.

Muissolini | 08-01-19 | 21:04
▼ 1 antwoord verborgen

Bij die link naar "al het mogelijke" moet je de laatste e even weghalen.

knutsel_ | 08-01-19 | 20:12

Ja, echt heel rot voor ze, NEXT

wateenzeikweer | 08-01-19 | 20:12

Inderdaad, haal ze weg daar!! Die Assad heeft een veel te goede invloed op ze, straks willen ze in de creche geen kuffars steken!

Cobalt bomb | 08-01-19 | 20:12

gewoon ophalen, Jammer dat de pa van Maxima dood is, die wist wel wat te doen als ze in de lucht zaten

brie-de-penis | 08-01-19 | 20:11

Nee, Nein, Non, Njet, No, Ney, Oxi.

hotmint | 08-01-19 | 20:11

Maar waarom niet gewoon daar blijven?
Zelfde religie, zelfde taal, zelfde cultuur, zelfde klimaat, zelfde haat kennissen, wat wil je nog meer.
Waarom, off all places, naar Nederland?
Stik daar maar in de woestijn.

ZZP-er | 08-01-19 | 20:11 | 1

Omdat er geen pinapparaten zijn in de woestijn waar je je graties oetkering uit de muur kunt trekken.

peterdh | 08-01-19 | 20:12

Had ze eerder moeten bedenken toen ze lag te kepflensen met die mosselman.

swassannuf | 08-01-19 | 20:10 | 1

Nog eerder zelfs, toen ze dacht dat daarheen gaan als IS bruid een goed idee was..

Wijze uit het Oosten | 08-01-19 | 20:21

Heeft die mevrouw Kalverenboer geen Nederlandse zielige kinderen onder haar hoede? Er zullen in Turkmenistan ook nog wel een paar zielige kinderen rondlopen, maar waarom moet zij zich daarom bekommeren en waarom zo intensief? Heeft ze tijd over?

JvanDeventer | 08-01-19 | 20:10 | 1

Volksvertegenwoordigers als Sargentini maken zich ook al jaren niet meer druk om het volk dat ze die machtiging heeft gegeven. Is blijkbaar het nieuwe normaal.

Abject | 08-01-19 | 20:15

Zo kun je als bestuur van een land 'ín vrede' verantwoordelijk maken voor elk miserabel geval buiten de landsgrenzen. Dit kun je als klein land nooit allemaal aan. Laat staan mentaal vergiftigde mensen in huis (terug) nemen welke zelf al afscheid genomen hadden. De taffes met ze, die genezen nooit meer, en kun je tot hun shlamitise begrafenis bijstaan door middel van belastinggeld.
Hebben ze tóch nog d'r jizzia ook. Wat moeten die lachen om ons bestuur..

NiCeY | 08-01-19 | 20:10
-weggejorist-
snapal | 08-01-19 | 20:10

Die kinderen zijn daar nu gewend en zijn vaak helemaal niet hier geboren. En hebben daar hun vriendjes en hun pappa vond het ook leuk daar. Lekker laten daar.

Mart6037 | 08-01-19 | 20:09 | 3

Het zou onmenselijk zijn om die kinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en naar een vreemd land met een vreemde cultuur te halen, etc, etc etc.

Muxje | 08-01-19 | 20:11

Papa had zeker de tijd van z'n leven (al duurde het vaak maar kort).

HoerieHarry | 08-01-19 | 20:13

HoerieHarry | 08-01-19 | 20:13

Papa hield wel van een knalfuif. Biem!

Kop Kaaz | 08-01-19 | 20:15

Aaahhh ja zo schattig hoe die kleine koters dat trekkertje overhalen en je door je kop schieten. Die laat je toch niet in Syrië in de kou zitten.

priks | 08-01-19 | 20:09 | 2

Filmpjes te over op de diverse kanalen. Kinderen die maar amper uit de luiers zijn en een volwassen vent een kogel door het hoofd jagen. Die filmpjes bedoelt u toch?

Ommezwaai | 08-01-19 | 20:23

Ommezwaai | 08-01-19 | 20:23
Yep die dus. Zo koddig, die wil je toch gelijk hierheen halen.

priks | 08-01-19 | 20:38

Ongezien de typhus.

Medelijden: 0.0

Kop Kaaz | 08-01-19 | 20:08 | 4

Mijn "give a fuck" meter slaat ook niet uit,
die islamitische achterlijkheid lekker daar laten
er is in Nederland al genoeg van die troep aanwezig.

Halul gebakken | 08-01-19 | 20:24

Wijze uit het Oosten | 08-01-19 | 20:19

Sja ehm..... wat moet ik er dan van maken.

Kop Kaaz | 08-01-19 | 20:25

Halul gebakken | 08-01-19 | 20:24

Inderdaad, dat volk is niet te vertrouwen.

Kop Kaaz | 08-01-19 | 20:25
▼ 1 antwoord verborgen

“Haatlarven”, chique hoor Spartacus. Echt.
Je kunt kinderen nooit de dupe laten worden van de daden van hun ouders. Gewoon ophalen dus.

Superior Bastard | 08-01-19 | 20:08 | 16

Precies ophalen die latven. Graag door die succesvolle dominee met stadsbus. Hopla, problem solved.

Pedronegro | 08-01-19 | 20:35

SB, wat begrijp je niet aan 'nodeloos kwetsend'?

BlowingBubbles | 08-01-19 | 20:52

Helemaal niets ophalen, dacht ik zo.

westcoast | 08-01-19 | 20:59
▼ 13 antwoorden verborgen

Heeft Sargentini al getwitterd dat de Syrische kampen niet aan de Europese maatstaven voldoen?

Gelukkig heeft Iran ons zojuist laten weten dat Nederland terroristen herbergt. Zie je nu wel ouwe heks. Dat roepen we hier al jaren.

Foolonthehill | 08-01-19 | 20:08 | 3

Oh en serieus reagerend op punt 2 van het artikel... Verliest Nederland zijn ziel door niet barmhartig te zijn en die lui weer terug te nemen? Come on Spartacus, hoeveel van onze ziel houden we uberhaupt over als iedereen hierheen mag komen? Laten we in ieder geval besluiten dat die enkeling die uit eigen beweging is vertrokken omdat hij/zij dit kutland helemaal beu was, dat dat degenen zijn die hier nooit meer welkom zijn.

Foolonthehill | 08-01-19 | 20:12

Terroristen met een valse identiteit.. Ook dat weten we al een jaartje of 40. Nederland wordt voorgelogen door oorlogsmisdadigers, terroristen, gelukszoekers en meer van dat soort tuig. Figuren diep uit de islamitische krochten van deze wereld.

Ommezwaai | 08-01-19 | 20:17

Als IS'er gewoon retour NeeDDRland,
Het kan gewoon.
Misschien moet je 152 dagen brommen, maar dat is alles.

Wijze uit het Oosten | 08-01-19 | 20:18

Hier halen en dan zeker "welkom in jullie land" voor ze zingen?

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:08 | 4

Ik denk dat wij de Simon & Garfunkel van GeenStijl kunnen zijn!

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:11

Met die autotune moet het lukken!

Rest In Privacy | 08-01-19 | 20:22
▼ 1 antwoord verborgen

Ongewenst vreemdeling/niet gewenst als buur.
Ga weg met je haatlarven.

Flightless bird | 08-01-19 | 20:07

VVD is tegen, voor de zomer is iedereen weer thuis

pibasso | 08-01-19 | 20:07 | 4

De VVD is niet meer geloofwaardig sinds Duitse Mark daar aan het roer staat.

Pelforth | 08-01-19 | 20:23

Na.... de verkiezingen.

De Profundus | 08-01-19 | 20:27

Als ze naar Nl komen, graag huisvesten in de straat van de kinderombudsm/v/x. Kinderen bij haar kinderen in de klas.

intrigant | 08-01-19 | 21:16
▼ 1 antwoord verborgen

Los van het ophalen van haatlarven. Komen die wijven hier dan werken? Zie ik ze bij de koffieautomaat? Of slenteren ze lachend over straat heel de dag? Ik was daar straks in de IKEA en hoorde 4 soorten arabisch om mij heen. Gewoon een kutgevoel als je weet dat jij de enige bent die morgen weer in de file staat.

Repetitive Beats | 08-01-19 | 20:07 | 1

In de file staan, noemt u dat werken?

JvanDeventer | 08-01-19 | 20:12

Belgie gaat (uiteraard) in beroep tegen die uitspraak, en als je het gerecht hier een beetje kent... die kinderen zijn meerderjarig eer daar een bindende uitspraak van is

Sanka4President | 08-01-19 | 20:06

Waarom hier in Nederland? Waarom niet Mozambique, Japan of voor mijn part Anchorage in Alaska.

Waarom moeten zielige mensen altijd een plek krijgen in dit land?

Toen ik net naar huis reed waren de buitenlandse kentekens en bijbehorende auto’s van Shit-hole komaf. Slowakije; Hongarije, Roemenië.

Je zult nooit een auto met kenteken uit Dubai zien of een ander ontwikkeld land.

Nog even en we zitten met zijn allen weer te tokkelen op onze houten trommel naast onze lemen hut van stront.

Nacho_Vidal | 08-01-19 | 20:06 | 5

Hier valt wat te halen, gelijk sprinkhanen in de natuur. Trekken van vruchtbaar gebied naar het volgende vruchtbare gebied om de boel kaal te vreten. Hadden onze ouders en voorouders niet zulke strakke sociale en medische voorzieningen neergezet, hadden we hier geen buitenlander ooit gezien....

Ommezwaai | 08-01-19 | 20:13

Als Nederland armoedig wordt zou je zeggen dat de uitvreters ook zo weer verdwijnen

intrigant | 08-01-19 | 20:34

"Waarom niet Mozambique, Japan of voor mijn part Anchorage in Alaska."

Waarom niet Marokko? Het zijn per slot van rekening allemaal naffers.

Dr_Johnson | 08-01-19 | 21:39
▼ 2 antwoorden verborgen

@Spartacus
Ik proest het uit vanwege 'IS-haatlarven'.

Diotima | 08-01-19 | 20:06 | 1

* jihadlarven op nominatielijstje voor woord vd jaar 2019*

keestelpro | 08-01-19 | 20:10

Als moeders nou gewoon Nederlands spreekt, dus zonder ondertiteling, dan zou ik er misschien nog wel over willen nadenken. De ondertiteling verraadt wat mij betreft al dat we hier niet te maken hebben met landgenoten.

VanBukkem | 08-01-19 | 20:06 | 5

en werkt, bijdraagt aan een vreedzame samenleving en belasting betaald

brie-de-penis | 08-01-19 | 20:14

@Ab_de_Slam
Als ze Nederlands spreken ja.
Ik zou de volgende richtlijn in willen stellen: Als de voertaal thuis Nederlands is, dan hebben we wat mij betreft te maken met Nederlandse kids en dan hebben we dus als land een bepaalde verantwoordelijkheid. Spreken ze thuis echter -ik noem maar wat- Arabisch, nee, dan hebben we niet te maken met landgenoten en kunnen ze wat mij betreft, nou ja, ik zal niet zeggen de pleuris krijgen, maar mijn probleem is het dan niet.

VanBukkem | 08-01-19 | 20:20

Wat was het principe ook al weer? Kinderen die al vijf jaar in een ander land wonen moet je niet verplanten, dan raken ze ontworteld. Nou is zand niet zo'n prettige bodem, maar zeeklei is dan weer het andere uiterste.

Synecdoche | 08-01-19 | 21:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja ja, het hele gezinnetje had met plezier de ongelovigen aan de trekhaak gehangen en er een rondje in de stad meer gereden, als... als ze de oorlog hadden gewonnen.

snapal | 08-01-19 | 20:05 | 1

Als ze gewonnen hadden kwamen ze uiteindelijk ook naar Nederland.
Maar dan om hetzelfde grapje met ons uit te halen.

keestelpro | 08-01-19 | 20:08

"Ik kan mezelf nooit vergeven wat ik mijn kinderen heb aangedaan ?"
Maar wat ze anderen aan hebben gedaan blijft tactisch buiten schot.

Wekkertje | 08-01-19 | 20:05 | 2

Mooie ingestudeerde soundbyte onder regie van de NPO.

Deflatiemonster | 08-01-19 | 20:08

Het belang van velen gaat boven het belang van een enkeling. Lekker daarlaten dus.

Graaisnaaiert | 08-01-19 | 23:48

"Spijt komt na de zonde", in dit geval lekker daar blijven dus. Dit zijn potentiële bommenleggers slash moordenaars... Bovendien heeft Nederland zijn handen vol aan het Mekka-tuigh wat hier de boel loopt te verstieren en op te vreten.

Ommezwaai | 08-01-19 | 20:05

Blijkt dat de Lieve Heer van de muzelmannen het toch niet zó goed met hun voorheeft.

Wc-kip | 08-01-19 | 20:04

We nemen er 1 op proef. Is dat een idee?

Schadenfreude | 08-01-19 | 20:03 | 2

Was er laatst niet een GS artikeltje over een professor uit de VS die het verstandig vond om slavenhandel weer in te voeren in Europa? Ik heb nog wel een loodsje over waar die larf aan het werk kan. 5k per jaar was het toch die hij me moest betalen?

peterdh | 08-01-19 | 20:11

Dat zeiden wij met Bernhard ook destijds.

Pedronegro | 08-01-19 | 20:30

ISIS kinderen die in Syrië zijn geboren zijn GEEN Nederlanders.
Net zoals kinderen van Marokkaanse ouders die in Nederland geboren zijn WEL Nederlanders zijn en GEEN Marokkanen. Dus 1 nationaliteit hebben en dienen.

keestelpro | 08-01-19 | 20:03 | 3

Die zijn misschien in Nederland geboren maar geen Nederlanders, je kunt niet op het gemeentehuis van etniciteit wisselen.

Ruler | 08-01-19 | 20:39

Ruler.
Dan leveren ze het staatsburgerschap van Nederland maar in. Bij verstek via de rechter. En dan gaan ze als onderdaan van Marokko daar maar aankloppen.
Etniciteit is niet hetzelfde als staatsburgerschap.

Is dit nog nieuws? | 09-01-19 | 06:58

Marokkaan of Nederlander, met etniciteit heeft het weinig van doen. Je kunt etnisch een eskimo zijn sorry, Inuit, maar als je in Nederland geboren bent ben je een Nederlander. Twee personen van de zelfde etniciteit behoren dezelfde haarkleur te hebben, bijvoorbeeld. Wat zou dan de 'oorspronkelijke' haarkleur van de 'echte Hollander' moeten zijn? Blond, bruin, zwart of rood? Of vindt u Wilders ook een racist vanwege zijn minder minder uitspraak over (criminele) Marokkanen?

Sans Comique | 09-01-19 | 10:42

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino