achtergrond

Geenstijl

Kinderombudsvrouw herhaalt: 'Haal IS-haatlarven terug naar Nederland'

Weet u welk debat er nu eindelijk echt een keer gevoerd moet worden? Of we IS-kinderen terug moeten halen ja of te nee.

Geintje doen we al sinds het beleg van Wenen en vandaag herhaalt de Kinderombudsvrouw haar algehele sentiment nog eens: moeilijk slecht idee, maar het mag toch want zielig. "De invallende winter en recente politieke ontwikkelingen in Syrië" zijn aanleiding voor de oproep. "De omstandigheden in de kampen zullen verder verslechteren en de spanningen in het gebied zullen alleen maar oplopen". België is onlangs nog door de rechter verplicht al het mogelijke te doen om zes kinderen inclusief moeder op te halen, omdat scheiding van ouders een mensenrechtenschending én nog slechter voor de ontwikkeling van het kind zou zijn. Met dat laatste hebben ze zeker een punt maar jezus hey, waar eindigt s' lands goedheid? En de twee echte vragen is natuurlijk: 1) hebben de moeders spijt omdat ze verloren hebben of omdat ze echt tot inkeer zijn gekomen (al dan niet door verloren te hebben)? En 2) verliest Nederland een stukje van haar ziel als we zulke mensen geen tweede kans geven? Een keiharde NEEderland op die laatste vraag ligt voor de hand, maar wellicht ligt het zo simpel niet.
INSTANT UPDATE: VVD mordicus tegen ophalen jihaatlarven, hetgeen betekent dat ze na de verkiezingen met het regeringsvliegtuig mee mogen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Veilig Thuis! De A12-jeugd aan het woord: "Straks ga ik dood omdat de wereld niet meer bestaat"

Onverbiddelijke noot vooraf: het betreft hier jonge kinderen en elke ad hominem wordt per direct verwijderd met risico op een ban. Beperk u tot fenomeenbeschouwing en de rol van ouders, school en bredere omgeving.

@Spartacus | 18-09-23 | 13:00 | 386 reacties

Feynman en/of Feiten – Mogen kinderen naar huis?

Van de duizenden uithuisgeplaatste kinderen zijn er pas zeventien terug naar huis

@Feynman | 02-09-23 | 20:02 | 163 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.