achtergrond

Geenstijl

Foto. AfD-politicus halfdood geslagen in Bremen

We beginnen de dag met nazi-nieuws uit Duitsland, want daar sturmt es auch. Een stel Bremer straatfascisten heeft de 66-jarige AfD-politicus Frank Magnitz halfdood geslagen. Hij ligt zwaargewond in een ziekenhuis.

Magnitz liep na een nieuwjaarsborrel op het Goetheplein in Bremen toen hij door drie gemaskerde mannen werd aangevallen. De deelstaatvoorzitter van de 'Duitse PVV' werd met een stuk hout bewerkt en gekopschopt en raakte daarbij zwaargewond (volledige foto na de breek. Niet consumeren tijdens het ontbijt.). Hij werd ontzet door een bouwvakker. In een Pressemitteilung op Facebook (vertaling) wijst Alternative für Deutschland naar antifa, en haalt daarbij uit naar Die Linke, de SPD en Die Grünen, die het "antifascisme" zouden steunen: "Keer op keer is de AfD de focus van linkse aanvallen die niet worden veroordeeld, maar worden ondersteund door de andere partijen." Een paar dagen geleden was er ook al een bomaanslag op een partijkantoor van de AfD in heet Saksische Döbeln. Daarbij raakte het kantoor, twee andere gebouwen en enkele geparkeerde voertuigen beschadigd.
UPDATE 9/1: Toch twijfel over het hoe & waarom van deze verwondingen. Uit bewakingsbeelden zou blijken dat Magnitz is geduwd door 'drie mannen met hoodies', en daarbij ten val kwam. Van een stuk hout zou niets te zien zijn geweest, waarmee ook het motief (politiek of niet?) onduidelijk is geworden. Je zou toch denken dat de waslijst met wandaden jegens AfD lang genoeg is om er niets bij te hoeven verzinnen...

Tsja, als de media zo beginnen...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.