achtergrond

Geenstijl

Comment du Jour draagt geel hesje

Ja, het rommelt hier ook. Knip, plak uit het openingstopic van deze week, deze tegel uit de tenen van Dutchbeaurouge over Halsema's wetteloze jungle aan de Amstel:

"Wat kún je hier nog van zeggen? Het gaat al jaren zo in Nederland. Ongekozen burgemeesters die wetten, gemaakt door een door de burgers gekozen wetgever, gewoon naast zich neer leggen. Want past niet bij hun wereldbeeld. Ze hebben een ceremoniële snoepbaan in de schoot geworpen gekregen, zijn neergepoot, benoemd, zonder inmenging van de burgers waar zij verantwoordelijk voor zijn en hoeven dus ook geen rekenschap af te leggen aan die burgers. Nu schijnbaar ook niet meer aan de nationale wetgever. Bijzonder.

Nederland is intussen een land waar ik niet meer trots op kán zijn. Geboren, getogen, keurig volgens de regels geleefd, zonder zeuren 14 maanden opgekomen voor m'n nummer, trouw aan Koning(in) en Vaderland. En wat een vaderland. Verworden tot een pinautomaat voor onbereikbare Brusselse technocraten uit landen waar ik nog nooit geweest ben, in talen die ik niet spreek, die mij zowat gaan verbiéden om nog trots te zijn op "mijn" land. 

Want nationalisme, want de Verenigde Staten van Europa. Op school leerde ik over zeehelden, Geuzen en de VOC, prachtige verhalen vol helden, lef, ondernemersschap en glorie. Nu moet ik mij schamen voor de mensen die Nederland hebben gemaakt, schamen voor de historie van mijn land, schamen voor het zijn van Nederlander, schamen omdat ik een heteroseksuele man ben, mij schamen omdat ik zwarte piet leuk vind zoals hij is, zwart, en moet ik schijnbaar diep, diep schamen wegens mijn "racisme", puur omdat ik een geboren Nederlander ben die blank is.

Er zijn zelfs massa's mensen die menen dat ik mij moet schamen voor mijn, door hard te werken, bescheiden verworven welvaart. Dat "moet ik delen" met mensen die er geen flikker voor hebben uitgevoerd, die er ook niets voor wíllen doen. Nou ik ben allang niet meer trots op Nederland, dat hysterische land vol verzuiling en betutteling. Het land waar wetten en regels voor iedereen gelden, behálve voor mensen met een donkere huidskleur. Het land waar ik me als autochtoon intussen permanent bedreigd en gepakt voel door een overheid die dusdanig is doorgeslagen in "positieve discriminatie" dat er compleet andere regels gelden voor allochtonen. 

Het land waar compleet geradicaliseerde mensen van ongekozen burgemeesters alle vrijheid krijgen om te protesteren op een volstrekt onschuldig kinderfeest tussen kids van een jaar of 5. Dát land. Ik kan er niet meer trots op zijn, wil het niet eens meer. Ik schaam me ervoor, ik schaam me om lid te zijn van de EU, met die wankelende dronkenlap aan het roer, die goudhaantjes die om de honingpotten heen cirkelen, het agressieve landjepik en de bruut neergeslagen oplevingen van geheel legitiem democratisch verzet.

Ik heb geen zin meer om te betalen voor al die luchtkastelen. Te betalen voor al die immigratie die niemand wil, en waar niemand ook maar iets mee opschiet. Ik heb geen fluit zin meer om te horen dat ik minder moet drinken, minder vlees moet eten, tot mn 70ste moet werken, productiever moet zijn, me aan de 30 duizend regeltjes moet houden, geen peuk mag roken van 1 of andere gesjeesde christengekkie, ik heb geen fúk zin meer om "respect" te spelen richting imbeciele geloven waar mensen in soepjurken moeten lopen en vrouwen worden mishandeld.

Ik heb geen zin meer om aan de leiband van een wispelturige en geldgraaiende overheid te moeten lopen die met rotsmoesjes over milieu de hele middenklasse wil opzadelen met extra leningen, die, oh de goedheid laten we dankbaar zijn, met "een lage rente terug betaald mógen worden". Die schaamteloze neerbuigendheid maakt me boos. Dus ja, voordat nu iemand gaat roepen "wat doe je hier dan, in Nederland" ; ik blijf ook niet lang meer. Nog 2 jaar als het zo blijft gaan en dan zijn vrouw en ik weg uit dit gekkenhuis van gespeeld respect en geforceerde tolerantie.

Ik wil weer trots kunnen zijn op iets, een basis hebben, en als dat niet meer mág van Nederland, dan zorg ik wel dat ik trots kan zijn op mezelf en mijn vrouw. Dan dop ik mijn eigen boontjes wel. Prima. Hou je AOW'tje maar, veel plezier met de warmtepompleningen, have fun met de "integratie" die niet is gelukt en nooit zál lukken, de windmolens die nooit rendabel kunnen zijn, de maatschappelijke polarisatie, en alle andere schier onoverkomelijke problemen die Nederland in razend tempo importeert en politiek forceert. Wegwezen hier."

Dutchbeaurouge | 26-11-18 | 10:57 |

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Wierd Duk over de atomisering van Nederland

"Mensen van onze leeftijd hebben een heel ander Nederland gekend, een veel fijner Nederland vooral."

@Arthur van Amerongen | 20-04-24 | 21:01 | 263 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.