Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Comment du Jour draagt geel hesje

Huize Halalsema

Ja, het rommelt hier ook. Knip, plak uit het openingstopic van deze week, deze tegel uit de tenen van Dutchbeaurouge over Halsema's wetteloze jungle aan de Amstel:

"Wat kún je hier nog van zeggen? Het gaat al jaren zo in Nederland. Ongekozen burgemeesters die wetten, gemaakt door een door de burgers gekozen wetgever, gewoon naast zich neer leggen. Want past niet bij hun wereldbeeld. Ze hebben een ceremoniële snoepbaan in de schoot geworpen gekregen, zijn neergepoot, benoemd, zonder inmenging van de burgers waar zij verantwoordelijk voor zijn en hoeven dus ook geen rekenschap af te leggen aan die burgers. Nu schijnbaar ook niet meer aan de nationale wetgever. Bijzonder.

Nederland is intussen een land waar ik niet meer trots op kán zijn. Geboren, getogen, keurig volgens de regels geleefd, zonder zeuren 14 maanden opgekomen voor m'n nummer, trouw aan Koning(in) en Vaderland. En wat een vaderland. Verworden tot een pinautomaat voor onbereikbare Brusselse technocraten uit landen waar ik nog nooit geweest ben, in talen die ik niet spreek, die mij zowat gaan verbiéden om nog trots te zijn op "mijn" land. 

Want nationalisme, want de Verenigde Staten van Europa. Op school leerde ik over zeehelden, Geuzen en de VOC, prachtige verhalen vol helden, lef, ondernemersschap en glorie. Nu moet ik mij schamen voor de mensen die Nederland hebben gemaakt, schamen voor de historie van mijn land, schamen voor het zijn van Nederlander, schamen omdat ik een heteroseksuele man ben, mij schamen omdat ik zwarte piet leuk vind zoals hij is, zwart, en moet ik schijnbaar diep, diep schamen wegens mijn "racisme", puur omdat ik een geboren Nederlander ben die blank is.

Er zijn zelfs massa's mensen die menen dat ik mij moet schamen voor mijn, door hard te werken, bescheiden verworven welvaart. Dat "moet ik delen" met mensen die er geen flikker voor hebben uitgevoerd, die er ook niets voor wíllen doen. Nou ik ben allang niet meer trots op Nederland, dat hysterische land vol verzuiling en betutteling. Het land waar wetten en regels voor iedereen gelden, behálve voor mensen met een donkere huidskleur. Het land waar ik me als autochtoon intussen permanent bedreigd en gepakt voel door een overheid die dusdanig is doorgeslagen in "positieve discriminatie" dat er compleet andere regels gelden voor allochtonen. 

Het land waar compleet geradicaliseerde mensen van ongekozen burgemeesters alle vrijheid krijgen om te protesteren op een volstrekt onschuldig kinderfeest tussen kids van een jaar of 5. Dát land. Ik kan er niet meer trots op zijn, wil het niet eens meer. Ik schaam me ervoor, ik schaam me om lid te zijn van de EU, met die wankelende dronkenlap aan het roer, die goudhaantjes die om de honingpotten heen cirkelen, het agressieve landjepik en de bruut neergeslagen oplevingen van geheel legitiem democratisch verzet.

Ik heb geen zin meer om te betalen voor al die luchtkastelen. Te betalen voor al die immigratie die niemand wil, en waar niemand ook maar iets mee opschiet. Ik heb geen fluit zin meer om te horen dat ik minder moet drinken, minder vlees moet eten, tot mn 70ste moet werken, productiever moet zijn, me aan de 30 duizend regeltjes moet houden, geen peuk mag roken van 1 of andere gesjeesde christengekkie, ik heb geen fúk zin meer om "respect" te spelen richting imbeciele geloven waar mensen in soepjurken moeten lopen en vrouwen worden mishandeld.

Ik heb geen zin meer om aan de leiband van een wispelturige en geldgraaiende overheid te moeten lopen die met rotsmoesjes over milieu de hele middenklasse wil opzadelen met extra leningen, die, oh de goedheid laten we dankbaar zijn, met "een lage rente terug betaald mógen worden". Die schaamteloze neerbuigendheid maakt me boos. Dus ja, voordat nu iemand gaat roepen "wat doe je hier dan, in Nederland" ; ik blijf ook niet lang meer. Nog 2 jaar als het zo blijft gaan en dan zijn vrouw en ik weg uit dit gekkenhuis van gespeeld respect en geforceerde tolerantie.

Ik wil weer trots kunnen zijn op iets, een basis hebben, en als dat niet meer mág van Nederland, dan zorg ik wel dat ik trots kan zijn op mezelf en mijn vrouw. Dan dop ik mijn eigen boontjes wel. Prima. Hou je AOW'tje maar, veel plezier met de warmtepompleningen, have fun met de "integratie" die niet is gelukt en nooit zál lukken, de windmolens die nooit rendabel kunnen zijn, de maatschappelijke polarisatie, en alle andere schier onoverkomelijke problemen die Nederland in razend tempo importeert en politiek forceert. Wegwezen hier."

Dutchbeaurouge | 26-11-18 | 10:57 |

Reaguursels

Inloggen

Mooi stuk!
Mooie samenvatting van wat mij -en zo te zien velen met mij- dwars zit.

Gewone_mevrouw | 28-11-18 | 11:34

Ik woon al een tijdje in Canada en lees GeenStijl om een beetje up-to-date te blijven met wat er reilt en zeilt in NL. Mijn oorspronkelijke plan was om hier een paar jaar te vertoeven, en dan uiteindelijk weer terug naar Nederland te komen. Echter, hoe meer ik GS lees, hoe langer ik dat plan uit stel. Ik zeg niet dat alles hier perfect is, maar met een paar procent BTW, geen fopstraffen & een bevolking die het nog grotendeels met elkaar kan vinden, is het hier zo slecht nog niet.

Chef van Oekel | 27-11-18 | 21:07 | 3

Maar je zit wel met Trutteau daar. Die geeft alle snowflakes de ruimte.

fjordman | 27-11-18 | 21:37

Klopt, maar die is in veel gebieden ook niet zo rampzalig als de Nederlandse overheid. Zal ook zeker niet zeggen dat Canada perfect is, maar zijn genoeg dingen waar Nederland nog wel wat van kan leren.

Chef van Oekel | 27-11-18 | 22:06

Mijn broer woont er inmiddels een jaar of 15. Als het me lukt voldoende kapitaal bij elkaar te hebben zo tegen mijn 60e ga ik ook die kant op. Vrijwel alles is er beter geregeld en alles wat niet geregeld is wordt onderling wel opgelost.

snokkertje | 28-11-18 | 10:24

Prachtige tekst, uit het hart gegrepen.

ben kokhals | 27-11-18 | 15:42

Een heel mooi stukje en het is precies zoals geschreven , als je klaar bent hier met werken moet je gewoon wegwezen , ik zelf dit jaar al twee aanslagen meegemaakt waar ik de afgelopen 50 jaar niet aan durfden te denken omdat het ook niet nodig was , mijn vader van 85 begin dit jaar overvallen en de tyfus gemept in zijn eigen huisje , ik zelf paar weken geleden boodschappen gedaan auto voor het huis geparkeerd was bezig de boodschappen naar binnen te brengen loop terug zit er een AZC figuur mijn auto te doorzoeken , politie doet geen ene fuck omdat er geen inbraak schade en ook niets gejat was , nee als ik over een paar jaartjes klaar ben met het slavenarbeid ben ik weg , u bent zomenteen als oudje niet meer zeker van uw leven ik ga niet wachten totdat het woestijn volk zomaar je huis binnenloopt en jou verrot slaat of erger en met jouw spullen onder de arm weglopen en er voor de rest door politiek correct geen ene flikker aan gedaan wordt , met dit in gedachte zeg ik ook doeiiii NL .

Jetstream | 27-11-18 | 14:02 | 2

@Jetstream
Daar zou je inderdaad helemaal Gallisch van worden!
Veel sterkte voor uw vader.
Wijlen mijn vader (1919-2004) had als alleen wonende weduwenaar een geladen dubbelloops jachtgeweer naast zijn bed staan. Wee de inbrekert!
Want die zou een schot grove hagel in zijn kruis hebben gekregen. En hij wist hoe hij met dit wapentuig moest omgaan; 40 jaar gejaagd.
Onder het motto; Wanneer ze mij daarvoor de bajes in schoppen heb ik de laatste jaren van mijn leven gratis kost en inwoning.
Wat mis ik die ouwe soms.
Maar mensen van zijn generatie en achtergrond zouden het in het tegenwoordige NL helemaal niet meer kunnen trekken.

Ab Sconditus | 27-11-18 | 14:32

Ab Sconditus | 27-11-18 | 14:32
En dat is ook het probleem de politieke correcte idioten hebben ons met de rug tegen de muur gezet , en ik heb geen zin om de laatste jaren na 50 jaar slavenarbeid in een cel weg te rotten , voor de oudjes wordt NL een onleefbaar land prooi voor woestijn volk met goedkeuring der staat der Nederlanden .

Jetstream | 27-11-18 | 14:55

Ab is te oud en bovendien chronisch ziek.
Al 35 jaar getrouwd met een schat van een meid uit het VK, maar daar was het AD 1983 een stuk slechter qua werkgelegenheid en vooruitzichten dan in NL. Had toen vaste baan in NL dus wij kozen voor dit land.
Abs ouders zijn in 1958 naar Zuid Afrika geemigreerd, maar in 1962 berooid en ontgoocheld teruggekeerd. Dus ook daarom destijds niet zo enthousiast om naar een ander land te emigreren. Hoewel VK, in het bijzonder Schotland, een prachtig mooi land is met heel aardige en hartelijke (autochtone) mensen.
Maar daar kon de schoorsteen niet van roken.

Tegenwoordig in WAO, met vrouw die in de zorg werkt.
Kinderen en kleinkinderen wonen allemaal in NL en dicht in de buurt. Vrouw voelt zich tegenwoordig meer Nederlands dan Brits en wil ook liever niet meer terug. Heeft daar alleen nog maar een bejaarde moeder. Niet arm, want we kunnen betalen wat we nodig hebben en ook nog een leuke auto. Maar zeker niet rijk.
Voor een verhuizing naar Polen of Hongarije ontbreken ons in ieder geval de middelen. Ab kan zich alleen nog maar moeizaam op krukken voortbewegen en is verder voor zijn mobiliteit 100% afhankelijk van een scootmobiel en zijn auto.

Gelukkig wonen wij niet in de Randstad.
Maar wij maken ons wel grote zorgen om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. En ook over de tijd wanneer wij echt oud en hulpbehoevend zullen worden. Want verder eigenlijk 100% eens met de strekking van dit tot artikel gepromoveerde reaguursel,

Ab Sconditus | 27-11-18 | 13:42

Geweldig stuk. Als je dit kunt samenvatten in één zinnetje heb je de slogan voor een broodnodige omwenteling te pakken. Het rommelt. En het rommelt steeds harder.

superjan | 27-11-18 | 13:42

Bloemen voor die man!!

Teddy-Ruxpin | 27-11-18 | 13:41

Ik herken mijzelf in het door een andere reaguurder geschetste beeld en spreek hierbij uit de bodem van mijn hart mijn dank uit aan de andere reaguurder en Van Rossem die het stuk plaatste.

hallevvezool | 27-11-18 | 13:33 | 1

Met uw welnemen lift ik applaudiserend op uw tegeltje mee!

McSplutter | 27-11-18 | 13:49

Prachtige samenvatting van de "mentale staat" van Nederland. Kan me er helemaal in vinden. Het zal niet verbeteren zolang er Uber-sociale en onnozele lieden gekozen worden in het parlement. Op langere termijn, 2 a 3 generaties verder zal de sociale cohesie in Nederland/EU/VS verder worden aangetast naar een toenemend WIJ en ZIJ samenleving. Dat zal de westerse/blanke samenlevingen verzwakken tov meer autocratisch/cultuur geleide volken. Ergo
de invloed van het christelijk/liberale/kapitalistische gedachtegoed verminderd sterk. Einde van het blanke wereldrijk. Geschiedenis, vaart der volkeren etc. Niks mis mee...

Goedzo | 27-11-18 | 13:28

De VN heeft een definitie gegeven van genocide.
Maast fysieke genocide kan er ook sprake zijn van mentale genocide.
In de Conventie staat onder meer:

A mental element: the "intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such"

De intentie om een nationale, etnische groep te vernietigen is eenvoudig te bewijzen.
Onze bestuurders doen regelmatig uitspraken in die richting.

Een speciaal tribunaal, net zo als het Nürnberg Tribunaal, kan de daders aanklagen, veroordelen tot de (dood)straf en uitvoering geven aan de straf.
Dat kan allemaal binnen een week

arbeid_loutert | 27-11-18 | 12:40 | 1

@arbeid_loutert
Precies die Conventie en de desbetreffende Artikelen en Lidnummers heb ik elders in een tegel ook al meerdere malen genoemd. Want dit is wel degelijk een zachte vorm van genocide op de inheemse Europeaan. De gehele wereld heeft het recht om zijn eigen identiteit, tradities, gebruiken, taal etc. te hebben in eigen land. Hier wordt van de inheemse bevolkingen het ondenkbare gevraagd. Waar stichtingen in het leven geroepen worden om overal ter wereld de "native peoples" te helpen en hun cultuur te promoten, wordt de inheemse bevolking hier van alles verweten en wordt men gedwongen de eigen identiteit op te geven ter meerdere glorie van de "Multikul" die als het er op aan komt een enorme "Monocultuur" zal gaan worden waarin voor de inheemse Europeaan geen plaats zal zijn.

Een tribunaal waar o.a. 'Brussel', Merkel, Rutte en ook Macron zich zullen moeten verantwoorden zou nog het minste zijn dat zou moeten geschieden.

Sjefke7807 | 27-11-18 | 14:31

Zeggen dat je weggaat is één ding, maar relevanter is waarheen? De valkuil is dat je met je negatieve sentiment over NL het buitenland gaat romantiseren (denk aan die stellen die bij 'Ik vertrek' roepen dat NL een land van regeltjes is en vervolgens in Frankrijk een jaar moeten wachten op wat onnozele stempels van de instanties). Ikzelf heb Australië altijd geïdealiseerd maar ben na een verkenningsvakantie van een paar maanden toch tot andere inzichten gekomen. In of nabij de grote steden heb je hele hoge kosten voor wonen en leven en is dus je burn-rate op het kapitaal erg hoog (ik wil niet hoeven te werken voor m'n bestaan). Daarbuiten zijn de kosten veel lager maar daar wil je dan ook niet dood gevonden worden (niks te beleven en voornamelijk white trash locals). Australië is van de shortlist, maar de vraag blijft: waarheen?

Joris Beltsin | 27-11-18 | 12:36

'Boehoe... Zeehelden blijken schurken, kolonialisme blijkt onderdrukking.. Nu heb ik geen reden om trots te zijn. Boehoe'
Je moet je inderdaad schamen als je alleen in staat bent om trots te zijn op Nederland als die trots mag rusten op immorele daden van een handjevol ondernemers van een paar eeuwen geleden. Grow a pair.
Persoonlijk ontbreekt mij de behoefte om trots te voelen voor een ingebeelde gemeenschap, maar ik voel wel trots om deel te zijn van een rechtsstaat. Als daarin dingen gebeuren waar ik het niet mee eens ben, zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen om het beleid bij te sturen.

paulpils | 27-11-18 | 12:21

Waarom haalt GS het oude plan niet van stal, om voor de verkiezingen iedereen en zijn moeder ( en opa en oma ) te bewegen om de oude partijenkliek, PvdA, VVD, D-66, en GL, links ( pun intended ) te laten liggen.
Leg uit met alle artikelen die er al zijn geschreven over het liegen, bedriegen en bestelen van de burgers, het falen van de overheid op alle fronten. Maak duidelijk dat het roer nu echt om moet. Focus op en promoot bestaande anti- EU partijen, die samen een blok kunnen vormen tegen het partij kartel. Breng een GS groep tesamen die in het verleden hebben bewezen dat ze mensen wakker kunnen schudden en kampanje kunnen voeren. Dus GEEN nieuwe partij oprichten, maar een groep bijeenbrengen die de huidige iphonezombies wakker kunnen schudden en het “ons gevoel” bij kunnen brengen en/of terug kunnen geven.
Ebru, Jan Dijkgraaf en Jan Roos en in de vorm van Youtube en geschreven schrift ook Pim Fortuyn en Nigel Farange.
Werk samen met de anti-EU partijen, zodat deze in de kamer en in talkshows de kiezer op de hoogte brengen/houden van deze aktie. Mocht een der partijen dit niet willen, dat laten ze gelijk hun ware gezicht zien. Cq Verborgen agenda.
GS heeft de potentie om ook de jonge Europeanen kennis te laten maken met het woord: “Hollandites”
P.S. Taalnazi, eat your heart out.

19Moi55 | 27-11-18 | 12:16 | 1

De sukkels die telkens weer partijkartel stemmen mogen inderdaad wel een samenvatting onder ogen krijgen van al het wanbeleid van deze en voorgaande regeringen.

fjordman | 27-11-18 | 21:40

Hoe dan ook. De kans dat het allemaal goed gaat aflopen is vrijwel nul. Rivers of blood, paddestoelwolken? Zeker wel: niemand is verantwoordelijk.

squadra | 27-11-18 | 12:08

Mooie tekst. Verwoordt wat heel veel mensen (meer mensen dan de stembusuitslag doet vermoeden) vinden.

Jammer dat ook dit verhaal zal verwaaien in de wind.

Er gaat niets veranderen. De democratie is daar niet toereikend voor, en voor al het andere zijn we te slap en te lui.

Jahowiseffe | 27-11-18 | 12:01

Geen zorgen meiden, gewoon vvd blijven stemmen dan komt deze behandeling gewoon in het zorgpakket.

BosrandDirk | 27-11-18 | 11:47

Amen en hulde voor de tegel, helemaal 100% hoe ik me voel. Heb ook inmiddels met mijn vriendin een huis in Oost-Europa gekocht. Al een tijdje de taal aan het leren en gaat prima. Voordeel is dat we beiden in de IT werken en wat we doen, kan in principe in elk land met internet.

Dit land is idd stuk.

DMaN | 27-11-18 | 11:29 | 1

Polen, Hongarije en Oost-Europa doen nauwelijks opvang en huisvesting van migranten uit Afrika en moslimlanden.
Bovendien willen moslims zelf niet naar het katholieke Polen - ze worden daar door de bevolking en de overheid met de nek aangekeken.

Den Haag en onze gemeenten hanteren een ''migrant-vriendelijk'' beleid--> waar vanaf bij binnenkomst alles van A tot Z voor je wordt geregeld.
De opvang in een AZC, de zorg, de huisvesting, de inburgeringscursus en de bijstandsuitkering... met extra voorzieningen, tegemoetkomingen en veel hulpverleners.
Ook mag je je naaste familie naar NL halen die dan eveneens al deze gratis voorzieningen krijgen.

De vraag is... hoe lang kunnen wij dit zo volhouden?
De woningnood is enorm - met een steeds hoger wordend kostenplaatje.
Bejaarden en echte hulpbehoevenden krijgen lang niet de aandacht en zorg wat migranten hier krijgen.
Je ziet de onvrede toenemen - met een toenemende afkeer en haat tegen Den Haag en de gemeenten... voor migranten wordt alles uit de kast getrokken en voor Nederlandse mensen steeds minder.
Hoe is Nederland over twee of over vijf jaar?

sociaal_econoom | 27-11-18 | 12:30

Ik kan me goed vinden in van Dutch' verhaal. Op een ding na. Ik zie geen wezenlijk verschil tussen een 'strijdbare' Malinees die zijn kutland in de steek laat en noordwaarts trekt, om anderen er thuis wat van te laten maken, en 'strijdbare' mensen als 'Dutch' die Nederland willen verlaten omdat het een kutland aan het worden is. Wie moet er hier dan 'vechten' als het zover komt? Juist nu (en straks nog meer) heeft Nederland haar 'Dutchies' nodig.

MansEnGarde | 27-11-18 | 10:51 | 3

Denk dat het aandeel handophoudende Nederlanders in den vreemde onder de halve procent zal zitten.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 11:19

Maar dat is nu juist het punt Mans; Dutch, en velen met hem, hébben zich ingezet, zíjn trouw gebleven, hebben altijd netjes belasting betaald, hebben met lede ogen toegezien hoe hele stadsdelen en gemeenten verpauperden onder de druk van het socialisme..
Volksbuurten van welleer die binnen een tiental jaren geheel in de greep kwam van haatpredikers.. De multiculturele ellende die over het land werd uitgestort en waar je niets van mocht zeggen.
De Linkse kliek die iedere geïmporteerde cultuur hoog in het vaandel heeft behalve die van ons.. de NPO die het verdienmodel dat racisme is maar blijft faciliteren.. En ondertussen maar blijven betalen.
Voor alles en iedereen.
Verkrachters en moordenaars krijgen een tik op de vingers, maar o wee wanneer je drie kilometer te hard rijdt.
.. En dan hebben we het nog niet eens over die dieven van de EU.
Nee hij heeft gelijk, ook ik pak mijn boel. Ik ben 46 en heb nog tijd genoeg om ergens anders een bestaan op te bouwen.
Dit land is stuk.
Ik wil een nieuwe.

Remus McMillan | 27-11-18 | 11:22

@Remus U schreef: -"Maar dat is nu juist het punt Mans; Dutch, en velen met hem, hébben zich ingezet, zíjn trouw gebleven, hebben altijd netjes belasting betaald, hebben met lede ogen toegezien hoe hele stadsdelen en gemeenten verpauperden onder de druk van het socialisme.."- Daar zit wat in.

MansEnGarde | 27-11-18 | 15:59

weer hebben de ratten een stukje van ons weggeknaagd.

grapjasz | 27-11-18 | 10:20
-weggejorist-
CubaSalsa | 27-11-18 | 10:02 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ongelooflijk eigenlijk dat we ons toch zo hebben laten ringeloren door 30.000 bureaucraten en 27 ego's. Want meer stelt de EU niet voor, een paar door apparatsjiks bemande gebouwen in Brussel die elke dag op een luchtfiets naar hun werk gaan en enkele megalomanen (al dan niet chronisch bezopen). De middenklasse bestaat niet meer in West-Europa, waarmee ook de buffer tussen elites en onderklasse is weggevallen. De onderklasse kan zich niet meer verheffen tot de middenklasse, laat staan tot de elite. Dit proces is overigens zeer bewust vanuit Brussel geregisseerd, maar Nederland toont zich (zoals altijd) het braafste jongetje van de klas en is als eerste klaar.

Een beredeneerde voorspelling: over twee jaar vallen er een paar Italiaanse systeembanken om (dan loopt ongeveer ook de geplande overgangsperiode van de Brexit af), daarna volgt een nieuwe crisis waarbij die van 2008 een kinderfeestje lijkt. Intussen wordt er in Nederland een enorme vastgoedbubbel opgeblazen en gaat de massa-immigratie onverminderd voort. De verzorgingsstaat wordt in rap tempo onbetaalbaar en het straatbeeld verandert (verpaupert) definitief. De pensioenreserves van Nederland blijken niet (meer) heilig en worden onderwerp van gesprek in Brussel.

Alle ingrediënten voor een perfect storm zijn aanwezig. De plotselinge haast met dat EU-leger is volstrekt verklaarbaar. Brussel zal niet aarzelen het tegen nieuwe 'gilets jaunes' achtige oprispingen in te zetten. Als je nog wilt vertrekken is het beter om dat snel te doen en als je blijft, zorg dan voor degelijk hang- en sluitwerk.

Schulzie | 27-11-18 | 09:56 | 1

De Italianen doen het goed, die maken nu al problemen terwijl ze nauwelijks betalen voor de EU. Ze zullen dus compromissen krijgen die meer hun kant opgaan, zo werken technocratieen nu eenmaal. Dat beperkt dadelijk de onderhandelingsruimte weer voor Nederland, niet dat dat nodig was met Prutte als vertegenwoordiger, maar voor het geval we iemand krijgen als premier die wel iets voor Nederland wil doen is dat dus nadelig.

O2Neutraal | 27-11-18 | 10:39

Oh man, wat ben ik het hier mee eens. En ik voel precies hetzelfde. Nog 5 jaar, dan zit mijn tijd erop. Ik vertrek meteen: ga mijn pensioen en AOW wel opmaken in een land dat niet volslagen krankzinnig is, de verkeerde mensen beschermt en 1001 excuses zoekt om nog meer geld van je te jatten. Dit land is verloren, jullie mogen het hebben.

Dieselboem | 27-11-18 | 09:17 | 1

Het land is helemaal niet verloren, gewoon het kartel eruit stemmen en in gemeente verkiezingen lokaal stemmen.

O2Neutraal | 27-11-18 | 10:40

I thought this was the Netherlands!! Isn't this the Netherlands?!!?

Heegaaddie | 27-11-18 | 09:06

Prachtige tegel: Uitprinten, ophangen in de hal van het stadhuis en elke dag vol aanbidding naar kijken.

HJDB | 27-11-18 | 08:46

Deze tegel mag van mij een lijstje.

Eppo | 27-11-18 | 08:33

Geweldig. Exact bewoord wat zo velen van ons denken (maar vaak niet zeggen, iets met boze witte mensen enzo)

Dociledream | 27-11-18 | 08:03

Spijker, kop. Maar dit willen de boven ons bivakkerenden vooral niet weten. Dit land moet kapot.

Cor Netto | 27-11-18 | 08:02

Echt een prachtig reaguursel om in te lijsten.
Maar 'comment du jour draagt geel hesje' moet zijn 'comment du jour verlaat vaderland'.
Zo triest dat de activistische overheid de beste Nederlanders die we hebben beweegt dit land te verlaten.

keestelpro | 27-11-18 | 07:55

Inmiddels 8 jaar VK maar ik hoor dezelfde verhalen van mijn ouders die, zodra ze de pensioenleeftijd bereikt hebben, ook onmiddelijk vertrekken. Hebben helemaal niks meer met NL en dan wonen ze zelfs nog in 'de provincie'. Kun je nagaan. Ja VK heeft genoeg eigen problemen maar hardwerkende burgers zoals ik houden maandelijks honderden ponden extra over van hun loon door lagere belastingen, geen verplichte zorgverzekering met schandalig eigen risico en ook nog lagere BTW en benzineprijzen. Ga je eens afvragen hoe dat komt als 'rijk land' Nederland.

Likqua | 27-11-18 | 07:29 | 3

Het land is rijk, inderdaad. Zo zegt u het goed. Niet dat de bewoners daar wat van mee krijgen...

Sans Comique | 27-11-18 | 08:30

In Nederland is de gezondheidszorg beter dan in het VK. Daar hangt een prijskaartje aan.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 09:00

Kuifje-in-Afrika | 27-11-18 | 09:00
De kwaliteit van de NL-gezondheidszorg word ook vaak sterk overdreven. Wist u bijvoorbeeld dat we de een na slechte cijfer hebben voor borstkankersterfte? 30% gaat eraan in Nederland. Dit uiteraard ondanks alle donaties voor Pink Ribbon en dergelijke. In de geweldige technocratische toekomst waar de vv(d) voor staat, zullen we allemaal voor zorg van redelijk niveau naar particuliere ziekenhuizen moeten. Ik ken zelfs nu al mensen die dat doen.

O2Neutraal | 27-11-18 | 10:46

Bedenk wel dat als u op het vliegtuig stapt, dit is schoongemaakt, afgetankt, gecaterd, beladen en gebackpushed is door de door u als nutteloos afgeserveerde immigrant. Maar als u ze niet nodig heeft mag u het ook wel zelf doen. En uw eigen lunch meenemen. Waarbij de kanttekening dat de volledige logistiek in de voedingsindustrie draait op immigranten.

Solextuffert | 27-11-18 | 06:53 | 15

Solextuffert
Dus ik had moeten blijven om hier mee te helpen de halve wereld te onderhouden.
De overheid die alles uit de kast trekt om je uit te knijpen om dat vol te kunnen houden. Als loonslaaf! Vleesrantsoen, roken, alcohol, sinterklaas, pasen, kerst, carnaval (want katholiek) zal volgen en wat niet meer. Hoe denkt u dat de overheid de loonslaven rustig houdt. Gaat niet lukken ben ik bang. Die solex is wel leuk.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 10:10

Solextuffert, op dit punt kunnen we de grote bedrijven de schuld geven die de Autochtoon niet een fatsoenlijk loon wilden betalen, nee liever voor een dubbeltje op de eerste rang, dus maar volk uit andere landen halen die het voor een appel en een ei deden.
En kijk het resultaat nu, hele wijken overgenomen door bepaalde groepen met criminaliteit, veel kinderen baren, uitkeringen etc etc.
Maar niet alleen Autochtonen zijn hier de dupe van, ook genoeg (hard) werkende Allochtonen moeten hierdoor meer premie betalen/meer belasting afdragen.

Muissolini | 27-11-18 | 10:13

We hebben het altijd prima kunnen redden zonder een invasie aan immigranten.
Pas toen links Nederland (en asociale werkgevers) besloten dat wij zelf te goed zijn voor eenvoudig of vies werk en daartoe betaalde slaven uit het buitenland ging halen, ging het mis.
We hebben genoeg werklozen.
We kunnen het prima redden zonder immigranten.
De gastarbeiders kwamen tenminste om te werken.
De huidige invasie draagt niet bij, kan niets bijdragen en zal ook nooit iets bijdragen.
Als er toch een Eritreër is die wel werkt, wordt die meteen uitgenodigd door de NPO om het succes van de invasie te laten zien.
De meeste burgers doorzien die propaganda inmiddels wel.

arbeid_loutert | 27-11-18 | 12:53
▼ 12 antwoorden verborgen

Voor de pro-landverlaters die op leeftijd zijn en zeggen: ik heb genoeg betaald hier, ik ga naar het buitenland met mijn verworven rijkdom, enz.

Je hebt je rijkdom hier verworven omdat de generatie vóór jou hier haar verworven rijkdom spendeerde. Je neemt nu geld mee afkomstig uit de Nederlandse economie, en gaat dat een buitenlandse economie inpompen.

Daarmee ontneem je de jongere generatie jouw geld te verkrijgen.

En maar roepen dat het in NL allemaal zo slecht is, maar ondertussen heb je wel je ticket gekocht met het geld wat je hier in goede gezondheid verdiend heb, nadat je hier goed onderwijs genoten hebt, goede voeding en goede zorg (gezien het feit dat de pensioen/vertrekleeftijd nadert) en waarschijnlijk ook je kinderen en diens kinderen dezelfde voordelen (nog) genieten.

En dat alles met nog even een schop na. Nul participatie maar wegrennen met een zak geld. Dienstplicht? Leuk om mee te dwepen maar de realiteit is waarschijnlijk dat er in die tijd nog helemaal geen keuze was.

zik | 27-11-18 | 06:52 | 8

@Sunir | 27-11-18 | 07:42 Kansloze import vergelijken met kapitaalkrachtige, goed opgeleide Nederlanders... Probeer het nog eens.

Goldfinger | 27-11-18 | 08:13

Ieder land krijgt wat het verdient.... Mensen met geld vertrekken uit Nederland, die hebben er genoeg van en hebben het geld om elders mooie jaren te hebben . Mensen die dat geld niet hebben om dat te doen , blijven achter en mogen die ongeletterde bijstandstrekkers uit die zandbak betalen . Dat loopt snel spaak ....

FrankOngerust | 27-11-18 | 10:23

Ongerust
Echt niet alleen mensen met veel geld vertrekken uit Nederland. Mensen met wat minder geld zijn ook niet veroordeeld om er te blijven. Dat is een van de mooie kanten van Nederland. Je hebt gewoon de vrijheid om hier zelf over te beschikken.
Het vraagt wellicht wat creativiteit, inspanning en voorbereiding om er wat van te maken. Dit geldt zowel in Nederland als daarbuiten. U doet nu net of alles u overkomt. Dat is geen kansrijke instelling.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 11:11
▼ 5 antwoorden verborgen

Een burka /hoofddoek dragen is toch gewoon een vrije keuze?
Hihi.
T wordt pas lastig als je deze op straat niet meer aan / op wil.
"Keuze"
Een beetje zoals verplicht stemmen op de enige presidentskandidaat in een dictatuur. Zelfs daar kan je nee stemmen. (Met risico's).
Maar die mensen kunnen tenminste stemmen op een kandidaat.
In tegenstelling tot de (benoemde - hahaha) burgemeester van Amsterdam.
"Democratie".
Sigaretje iemand? ;)

Is dit nog nieuws? | 27-11-18 | 06:35 | 1

De socialistische partij in Oostenrijk heeft afgelopen zaterdag geheel democratisch met overweldigende meerderheid (natuurlijk) een vrouw gekozen als voorzitter. Zij was door het bestuur als enige van de potentiële kandidaten voorgedragen, de anderen mochten aan de stemming niet mee doen.

Wacht eerst maar eens af hoe de verkiezing van een kandidaat burgemeester gaat worden ingericht.

bergsbeklimmer | 27-11-18 | 07:06

't Is allemaal wel een tikkeltje theatraal, vind je niet?

Ggroengras | 27-11-18 | 06:28 | 6

Ik reageer op het artikeltje. Maar dit mag niet meer als ik niet in lijn loop, begrijp ik.

Ggroengras | 27-11-18 | 08:13

Dat is het reaguurders-kartel, Groengras. Wel een beetje in de pas lopen.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 09:02

Ja wohl! Eins, zwei, drei.

Ggroengras | 27-11-18 | 09:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Kijk,

Al die reaguurders die aangeven te willen emigreren, hebben hun eigen overwegingen en situaties. Voor de een ligt het complexer dan voor de ander.
Ik kan dus alleen voor mezelf praten.
Mijn oude situatie was: krom liggen voor mijn koopwoning, en op en neer reizen naar mijn werk.
Mijn nieuwe situatie is: mijn vrouw is buitenlands en ik woon sinds vorig jaar bij haar.
Zij werkt niet al te ver van huis en verdient 3x modaal. Ik heb aldus voldoende tijd en gelegenheid om te reflecteren op mijn leven en op een eventueel vervolg van mijn arbeidzame leven.
Áls ik dat al doe. Wij zijn in het bezit van twee hypotheekvrije appartementen. En we zien het wel zitten om samen van het leven te genieten. De tijd is immers zo kort en zo genadeloos onomkeerbaar.
Wij wonen in een metropool waar iedereen langs elkaar heen leeft, maar elkaar gewoon met rust laat. Zoals het hoort, en wat eigenlijk best goed voldoet aan het "ideaalplaatje" van de multiculti samenleving.

Je kunt je inderdaad heen en weer laten slingeren tussen "Nederland willen verdedigen", en "Nederland kan wat mij betreft in de stront zakken". Beide meningen zijn hier op GeenStijl vertegenwoordigd.
Ik zou zeggen: volg je gevoel weliswaar, maar onthou dat het leven te kort is om je te ergeren aan zaken waar je toch niets (meer) aan kunt doen.

Mocht je plannen elders hebben:
Bekijk je financiële plaatje nu en in de toekomst.
Bedenk jezelf dat je altijd op en neer kunt reizen tussen beide landen.
Beredeneer dat je je trots ook uit je nieuwe land kunt halen. Doe ik ook. Moeiteloos.

En maak vervolgens je stappenplan. Ooit kom je daar waar je wezen wilt.
Het kostte mij uiteindelijk minder moeite dan gevreesd.
Maar ik ben nu heel gelukkig en merk dat de wereld zich niet focust op het vliegenpoepje aan de Noordzee.
Dus laat je niet tegenhouden door je automatische gedachte, Nederland centraal te willen stellen.

Succes!

Gajus | 27-11-18 | 05:52 | 1

@Gajus... een eerlijk en open verhaal van u.

Het is triest dat door het migratiesysteem van Den Haag--> mensen Nederland willen verlaten... vanwege toenemende maatschappelijke problemen en stijgende lastendruk.

Extra probleem is dat door Wilders een taboe is ontstaan op dit onderwerp--> niemand van de Kamerleden en ambtelijke bestuurders wil vergeleken worden met Wilders - dus iedereen houdt angstvallig zijn mond hierover.
Niemand die durft te zeggen dat wij niet door kunnen gaan met het huidig onbetaalbaar migratiesysteem van--> gratis opvang en verblijf in een AZC - daarna een ingerichte woning, met extra zorg, extra aandacht inclusief het recht op een levenslange bijstandsuitkering.
Mensen in Afrika en moslimlanden weten dit... waardoor de toestroom naar NL oneindig is.
Het is opvallend dat niemand in NL dit in de media of bij de NPO durft te zeggen, de taboe en spreekangst is erg groot.

Het gevolg is dat onze autochtone en allochtone kinderen het heel erg moeilijk krijgen in een volgepropt land... waar steeds meer mensen dit land ontvluchten.

Rutte weet dat opvang en zorg in EIGEN regio beter en goedkoper is... wat heeft het voor zin deze mensen hier opvang en een woning te geven met een levenslange uitkering?
Wat is erop tegen om te zeggen dat we uitsluitend opvang en zorg doen in eigen regio en niet meer in Nederland?

sociaal_econoom | 27-11-18 | 06:44

Who is John Galt?

free_spirit | 27-11-18 | 05:22

Het mooiste van Nederland is hun media. Dolletjes enthousiast vinden ze misdaad onderzoek, met medewerking van vermoedelijke daders, heel normaal. Er bovenop de moed om op hun verzoek niet in te gaan op vragen van andere verdachten. MH 17 is net als bombardement Rotterdam. Nooit een vraag, tot nu, van geschiedschrijvers, en hun trouwe media.

biltong | 27-11-18 | 05:00 | 1

MH17 is een netelig probleem voor de Nederlandse overheid en premier Rutte... voor het gemak geven we Rusland de schuld omdat het goed uitkomt voor NAVO en defensie dat Rusland onze denkbeeldige vijand is.
Echter de werkelijkheid is dat Oekraïne (Kiev) met een scudraket de MH17 heeft neergehaald ten einde de Russen en separatisten in juli 2014 een slechte naam te bezorgen.
Feit is dat Kiev in maart 2014 bondgenoot is geworden van EU-Brussel via Verhofstadt en Van Baalen - zodat niet Kiev maar Moskou de schuld moet krijgen. Soms zijn geschiedschrijvers verplicht de werkelijkheid te verzwijgen.

sociaal_econoom | 27-11-18 | 05:13

@Braboblanke en @Padjepejer

Het probleem is dat PVV en Baudet worden buitengesloten... door de andere partijen en ook door staatsomroep NPO.
Ook al zouden ze samen 35 zetels halen... ze krijgen geen macht in het Kabinet en ook niet in de provincie en ook niet bij gemeenten.

Terwijl GroenLinks die alle migranten uit Afrika en moslimlanden hier opvang, een woning en een uitkering wil geven... op handen wordt gedragen en nu burgemeesters krijgt--> bijvoorbeeld Femke Halsema.

Dit is het frustrerende van NL... ook al zou meer dan de helft van de Nederlanders rechts stemmen--> GroenLinks, D66, PvdA, ChristenUnie en Denk mogen ervoor zorgen dat Nederland alsmaar voller en armer wordt.
De enige manier om hieruit te ontsnappen... is verhuizen naar een ander land
bijvoorbeeld Polen.

sociaal_econoom | 27-11-18 | 04:42 | 2

Moet er wel bij zeggen... VVD en CDA werken aan het vol laten stromen en het armer maken van Nederland 100% mee.
Mark Rutte is op gebied van migratie en milieu--> net zo links als Jesse Klaver en Rob Jetten. Het zal hem een worst wezen, eerdaags vertrekt hij naar Brussel.

sociaal_econoom | 27-11-18 | 04:51

Niet helemaal eens. Qua onderwerpen op de agenda zetten hebben ze, en met name Baudet, in de korte tijd dat FvD in de TK zit, al heel wat bereikt. Zoals voor veel dingen geldt: de aanhouder wint. Daarnaast is Baudet een stuk secuurder en preciezer in zijn kritiek dan Wilders. Je kan zoals Wilders, alle gelijk van de wereld hebben, je moet wel mensen ervan kunnen overtuigen. Dat lukt Baudet een stuk beter dan Wilders.

Braboblanke | 27-11-18 | 09:37

Plaats dit nueens op de. Oorpagina van alle dagbladen, misschien dat er dan mensen wakker worden.

Ray Skak | 27-11-18 | 02:13 | 2

De oorpagina is daar doof voor.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 03:22

Mensen worden door de media en NPO om de tuin geleid... Jesse Klaver is populair vooral bij jongeren.
De jongeren hebben niet in de gaten dat ze door GroenLinks zich scheel gaan betalen voor het milieu en voor migranten--> de media heeft de plicht de Nederlandse mensen hierop wijzen.
Nu stemmen Nederlanders op GroenLinks en D66... terwijl deze partijen ons de das om doen.

sociaal_econoom | 27-11-18 | 05:00

Je moet je nooit schamen, heb ik geleerd.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 01:22 | 3

De te verwachten opmerkingen hieronder!

Frau Merkel | 27-11-18 | 01:25

Schaamteloos.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 03:24

"Schaam je", is wat anderen roepen. Altijd de ander, die moet dat.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 07:42

En daarom ben ik sinds 1997 weg hier. Zoute haring, bamischijven en kroketten is het enige wat mij nog kan boeien en waarvoor ik terugkom.. En GS voor de dagelijkse... you know what

Masturwasbeert | 27-11-18 | 01:11 | 5

Braboblanke | 27-11-18 | 02:58

Helemaal met u eens. Al lijkt het nog zo grimmig, er zijn echt wel politici die het ook zien en er iets aan willen doen. Inderdaad de PVV en FvD. Ook de SGP verdient een vermelding, deze partij zie ik niet zo snel Nederland verraden.

En we kunnen het inderdaad niet alleen. Probeer anderen in je omgeving te overtuigen, al is dat nog zo moeilijk. Ik wil niet later terugkijken en mezelf moeten verwijten dat ik te weinig heb gedaan.

Ook al ziet het er nog zo slecht uit, ons Nederland is het echt wel waard om voor te knokken. U bent niet alleen. Sterker nog, er worden steeds meer mensen wakker. Ik heb, net als jij, hoop..!

Padjepejer | 27-11-18 | 03:51

@padjepejer
Fijn te merken dat er meer mensen zo zijn. Samen gaan we het redden. *kusje*

Braboblanke | 27-11-18 | 04:01

Ik mis het typisch Nederlandse broodje Shoarma met knoflooksaus.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 08:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Het Comment du Jour draagt géén geel hesje.
Die gele hesjes staan namelijk wel pal op de Champs Élysées.

de honden blaffen... | 27-11-18 | 00:50 | 1

Dan heb je de afgelopen 2 dagen onder een steen gelegen. Zat 1 dec demo. Check zelf social media maar!

Badr Haary | 27-11-18 | 01:05

mooi verhaal. Ik voel de pijn, irritatie en verslagenheid.

Schepvogel | 27-11-18 | 00:49 | 1
-weggejorist-
Analysis | 27-11-18 | 01:21

Ach, mijn betere helft komt uit Z-O-Azie en het is daar goed te doen. Bevalt me hier nog steeds prima dus als de jaartjes gaan tellen wordt het 2/3e hier en 1/3e daar. Heb hier voorlopig nog teveel te doen en teveel dingen die ik niet wil missen. Heb geen haast, we zien wel hoe het loopt.

Graaisnaaiert | 27-11-18 | 00:28 | 1

Uitstekende instelling Graaisnaaiert (geen sarcasme).
Goed voor het hart ook. "Maak niet dik" is dan ook een stuk minder gebezigde uitspraak in Z-O-Azie dan hier in opgespoten polderland.

chicago river | 27-11-18 | 00:41

Mijn tegel opent morgen het AD.

oorwormpie | 27-11-18 | 00:25

Goed verhaal. Dutchbeaurouge.
Maar in de panelen stuk minder realistische lieden. Vooral 2 soorten vallen op:
1.) de "ga dan weg!" peoproeperts, alsook,
2.) lieden die bij anderen wanhopig bedelen om een stuk werelddeel waar ze heen zouden 'moeten' gaan omdat ze blijkbaar zelf niet de harses hebben om dat voor zichzelf uit te kunnen maken. Treurig simpel.

-
M'n volwassen werkende leven in 4 buitenlanden gewoond.
Volgend jaar ook weer weg uit dit rubbertegel-land, ben er nu slechts op bezoek.
-
Oost
West
Thuis
Tehuis
?

chicago river | 27-11-18 | 00:05 | 4

Zwizalletju | 27-11-18 | 00:19
Op je kamelenteentje getrapt?
Wees blij dat ik geen zinloos geweld heb gebruikt.

chicago river | 27-11-18 | 00:22

Ik opteer voor "slecht geschreven" dus, indien niet soort 3 dan 1 ;-)

Shareholder II | 27-11-18 | 00:25

Shareholder II
Laten we gek gaan, tellen we gewoon soort '3' erbij op.
Ik ben namelijk ook knap goed in slecht schrijven. Soms.

chicago river | 27-11-18 | 00:35
▼ 1 antwoord verborgen

Prachtig stuk

MaxiCosi24 | 27-11-18 | 00:05

BaldEagle
Schutter 1e klas en specialiste opleiding.

blauwe zander | 27-11-18 | 00:01 | 2

Ik kan zelfs stoned schieten. Gaven ze geen apart insigne voor. Is wel zo.

Shareholder II | 27-11-18 | 00:20

Ik moet nog ergens zo’n Duitse sharfshutze hebben liggen..

Bobdesloper | 27-11-18 | 01:10

Treffender kan bijna niet. Zonde van een mooi land met karakteristieke bevolking. Allemaal racisten toch?

HaatbaardKnipper | 27-11-18 | 00:00

Doe maar gewoon "besnijdenis centrum" hoor, i.p.v dat hippe "centre".

Shareholder II | 26-11-18 | 23:58

benjeallanggek
Dank je ,jij begrijpt het , natuurlijk heb ik het allang verwerkt ,maar zie nu het nutteloze van die 20 maanden opleiding in .
Ik kan niet op reacties reageren ,werkt niet , dus dan maar zo .

blauwe zander | 26-11-18 | 23:57

31 reaguursels and counting van een zeker iemand waarin hij aangeeft hoe fantastisch en enerverend zijn leven wel niet is. Hilarisch.

Harry Turtle | 26-11-18 | 23:54 | 4

Zonder de getalenteerde 'VVD-propagandisten' Berbie, Kuif en Botje was het hier een stuk minder leuk.. Berbie met zn powerwall en zn 'fiscale voordeeltjes', dolkomisch toch!

echt_links | 27-11-18 | 00:13

Berbaar is een positivo, dat mag ik wel.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 01:36

Best obsessief, dat reaguursels tellen van anderen.

Ggroengras | 27-11-18 | 08:14
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
paulisimo | 26-11-18 | 23:45 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Hear hear. But nobody else except us.

Noltie | 26-11-18 | 23:41

Ach ik blijf hier ik heb bij vertrek wel wat te verliezen dus ik blijf, wel geeft hij de onvrede van veel mensen doeltreffend weer.
Wellicht komt dat door mijn opvoeding als ik vroeger liep te piepen dat het altijd de schuld van een ander was als ik in de misére belande waren bij mijn vader de rapen gaar.

botbot | 26-11-18 | 23:39 | 2

Er is toch ook een website, "Wij blijven Hier!".

de honden blaffen... | 26-11-18 | 23:48

Ok, jij bent van We Are Here dus botbot? Ik begrijp je wel maar ik wordt kotsmisselijk van al die asielzoekers die een gratis huis, wasmachine en fietsen krijgen. En nog willen ze er een dikke auto bij. Geen grap.

Badr Haary | 27-11-18 | 01:07
-weggejorist-
nemeton | 26-11-18 | 23:37 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Tuurlijk zijn we het zat, nu moeten we met zn allen het nog aan Groen Linkse types vertellen die op zondagmorgen vragen of je lid wil worren van de Linksche Kerk. In het nu volgende instructiefilmpje belt er een idealistisch groenlinks type aan, let goed op de wijze waarop de biologische wortelvretert van repliek wordt gediend.
.
www.youtube.com/watch?v=M9DCAFUerzs

De Briemusketier | 26-11-18 | 23:37 | 1

Fetchez la vache !

Lt-Kol Kilgore | 27-11-18 | 07:01

Ja. Zo is het. Mijn kinderen wonen in de V.S.. Ik raad ze aan daar te blijven.

jan99 | 26-11-18 | 23:36 | 1

VS is ook ruk op dit moment. Daar heb je alleen maar Sylvana Simons. Geloof mij maar, ik heb meerdere keren ruzie bij de kassa gehad omdat ze mij onbeschoft behandelden omdat ik "white" was. African Americans daar haten blanke mensen.

Badr Haary | 27-11-18 | 01:08

20 maanden, ja U leest het goed 20 maanden van mijn jeugd kwijt omdat ik verplicht die tijd een militaire opleiding moest volgen voor 50 eurocent per dag om ons land tegen de vijand te verdedigen en wat doet onze regering , die halen de vijanden massaal binnen en verwennen ze.

blauwe zander | 26-11-18 | 23:36 | 4

@randje
Dat kan hij ook nog niet verwerkt hebben, aangezien het binnenhalen nog steeds gaande is. (O.t.t., weet je wel.) Dat je niet doorhebt, is zorglijk.

benjeallanggek | 26-11-18 | 23:50

Je steekt er altijd wat van op! Kan binnen afzienbare tijd nog van pas komen!

BaldEagle | 26-11-18 | 23:55

Punt is wel dat jouw generatie dat over het algemeen ook als heel zinvol en opbouwend verheerlijkt. Je kunt niet van beide walletjes eten.

Sjors W. | 27-11-18 | 00:06
▼ 1 antwoord verborgen

Maasdonk, je kan net als ik proberen mensen in je omgeving te beïnvloeden. Misschien naïef en een laatste poging. Heb in mijn familie en kennis kring 10 mensen zover gekregen om de NOP en GroenLinks/d66 propaganda te doorzien. Niet door ze te overschreeuwen, maar met argumenten te komen. Scheelt toch 10 stemmen op dat tuig.

paulisimo | 26-11-18 | 23:36 | 2

Goed bezig Pauli.

HaatbaardKnipper | 26-11-18 | 23:53

Leuk voornemen, maar voor die 10 stemmen die jij ze afgepikt hebt komen er 200 binnen die vervolgens op dat walgelijke zooitje van Denk gaan stemmen! Stop ermee, het heeft geen zin! Echt niet!

BaldEagle | 26-11-18 | 23:57

Met vijf man en een honkbalknuppel langs gaan. De politie weet ervan en doet niets. De burgemeester gaat het het AZC praten. Wat dacht je van dat tuig manieren leren en uitzetten?

Frau Merkel | 27-11-18 | 01:30

De enorme belastingdruk is wel een dingetje.
Je koopt bijvoorbeeld een goede PC om bitcoins te minen, en dan kun je al 21% afdragen aan Den Haag, dat is snel verdiend.

Daarna geef je natuurlijk je gemaakte winsten met de bitcoins netjes op, en kun kom je weer in de hoogste schijf terecht.
En jouw geld geven ze dan uit aan hoofdoek wijfjes die een riant salaris krijgen om jongeren te deradicaliseren, of ze bouwen er onzinnige projecten van, of ze geven het weg aan Grioekenland, Afrika en Brussel.
Oftewel je werk voor Jan met de korte achternaam.

Het beste is dus om maar niet jezelf uit te sloven voor de staat, alles wordt toch afgeroomd.
Daarom doe ik het rustig aan, en geniet van de bloemetjes en de bijtjes.

King of the Oneliner | 26-11-18 | 23:31

Laten we de gele vestjes aantrekken en stoppen met werken.
Enige optie.

rein9576 | 26-11-18 | 23:28 | 2
-weggejorist-
Analysis | 27-11-18 | 00:08

Ja, 1 dec inderdaad. Gele hesjes te koop bij de Action en natuurlijk de ANWB winkel!

Badr Haary | 27-11-18 | 01:09

Stem FVD. Is de laatste reddingsboei. Als die niet slaagt, dan wegwezen voor de burgeroorlog of de islamitische dictatuur losbreekt.

negorij | 26-11-18 | 23:24 | 4

Met FvD zit tenminste Cliteur en de Hiddemeister achter. En een paar minder bekende lieden. PVV is een eenmansfractie, zodra Geertje weg is stort het in. Bosma ben ik fan van maar Fleurtje gaat lekker met haar kid met pensioen. Voor de rest zit er praktisch niemand van enig naam of intellect.

Niet dat het veel uitmaakt FvD en PVV worden toch gecordon gesanitaired en het kartel draait doooooorrrrrr....

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-18 | 23:39
-weggejorist-
Analysis | 27-11-18 | 00:15

Die zal niet slagen je bent in de val van de versnippering en broederstrijd getrapt. Zo als de belze staat al jarenlang de vlamingen onderdrukt en dat blijft doen. Pvv samen met fvd maak je misschien een waterkansje.

Lt-Kol Kilgore | 27-11-18 | 07:06
▼ 1 antwoord verborgen

Het wordt nog druk in het buitenland met al die Nedelanders die er een camping of B&B gaan beginnen.

Stormageddon | 26-11-18 | 23:22 | 1

Haha ja.

Badr Haary | 27-11-18 | 01:10

Niks aan toe te voegen.
Mag ik dan bij jou??
Alle gekheid, id 52 % ib is gewoon gaaf man of niet dan trutte!!
Er leeft onderhuids veel onvrede in het land maar mensen zitten klem met hun,,aflossingsvrije,, hypotheken ,de warmtepomphorror in aantocht en ander slinkse hobby,s.

Je moet zelf gaan afwegen wat individueel belangrijk is, dat kun je niet invullen voor een ander.
Geluk en gemoedsrust is persoonlijk.
Wellicht oostwaarts of hier blijven trekken aan een dood paard,ik weet het niet.
Wat ik wel weet is dat de hele situatie unheimisch voelt alsof je een ,,toerist,, bent in eigen land en dat tegen de hoofdprijs betreffende het dagelijks leven!!
Met dank aan de verenigde staten van druncker.

maasdonk | 26-11-18 | 23:22

Dat zouden meer werkende mensen moeten doen - vertrekken! Benieuwd waar de linkse hobby's dan van betaald worden. Heb de indruk dat links niet snapt dat het geld eerst door iemand verdiend moet worden. De losers! Adios makker en stuur nog eens een tegel tzt!

Betterworld | 26-11-18 | 23:18 | 8

Berbaar | 26-11-18 | 23:32
Sterke argumentatie, compliment!

de honden blaffen... | 26-11-18 | 23:53

@ Zupschufter | 26-11-18 | 23:52
Ja,maar,... iemand moet toch de trollen voeren? ;)

Rest In Privacy | 27-11-18 | 00:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Ach, allemaal randstad dingen. Gewoon voorbij Apeldoorn gaan wonen. Weinig tot geen allochtonen, geen mens die zich druk maakt over KOZP, en burgemeesters die we dan wel niet mogen kiezen maar weinig kwaad doen. Woon heerlijk in een dorpje met net 3000 mensen. We groeten elkaar, het leven is goed.

FordPrefect | 26-11-18 | 23:14 | 4

Toen de nazi's de communisten arresteerden, heb ik gezwegen;
ik was immers geen communist.
Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten, heb ik gezwegen;
ik was immers geen sociaaldemocraat.
Toen ze de vakbondsleden kwamen halen, heb ik niet geprotesteerd;
ik was immers geen vakbondslid.
Toen ze de Joden opsloten, heb ik niet geprotesteerd;
ik was immers geen Jood.
Toen ze mij kwamen halen
was er niemand meer, die nog protesteren kon.

zik | 27-11-18 | 00:18

Totdat de sociale huurwoningen in het dorp ook worden vergeven aan Afghanen, Somaliers etc. Dan kijk je de ogen uit. Wij hadden een gezin naast ons. Altijd de grodijnen dicht en ons aanstaren als wij in de tuin zaten. Die mensen komen echt van Mars en ze besnijden de vrouwen ook nog. Niemand die zn mond opentrekt. Je importeert gewoon weer de Middeleeuwen.

Badr Haary | 27-11-18 | 01:12

Dat dachten ze in Nuenen en Haren ook. Nu zijn ze hun dorpen kwijt.

LateStageCapitalism | 27-11-18 | 06:47
▼ 1 antwoord verborgen

Ken veel mensen die naar Hongarije zijn vertrokken. Prachtig land wat opkomt voor eigen waarde en cultuur. Kech sissend Rif tuig niet tegengekomen. Je koopt daar een platteland villa voor 30.000 euries. Goede gezondheidszorg en vriendelijke mensen. Nu gaan een aantal zeikers klagen over de netto ontvanger Hongarije. Dat had die corrupte kliek in Brussel er graag voor over. Nog 3 jaar, dan zijn wij ook vertrokken.

paulisimo | 26-11-18 | 23:13 | 1

Nou toedeledokie hoor, op onze kosten daar voor niks leven en succes met de taal.

Zwizalletju | 26-11-18 | 23:17

U laat zich toch niet gek maken door een stel gutmenschen, rooie rakkers, salafisme, burka's, moskeeën, haatpredikers, Afa, janknegers, massa's immigranten, dalende koopkracht, betuttelende overheid, whity helpers, SJW tuig en linkse universiteiten? Nou dan.

BozePaarseMan | 26-11-18 | 23:13 | 2

Zo'n kop heb ik ook maar op een gegeven moment wordt al dat tuig bij elkaar een beetje te veel van het kwade!

BaldEagle | 27-11-18 | 00:12

Ik laat me wel gek maken omdat ik gezond verstand heb!

Badr Haary | 27-11-18 | 01:13

De teneur van dat verhaal is, is dat Nederland een zinkend schip is.
Ik weiger dat te accepteren.
Luctor et Emergo.

de honden blaffen... | 26-11-18 | 23:11 | 4

Zelfs de zee heeft niet gewonnen. Den Haag en de anderelandiërs vergissen zich in hoe koppig de echte Nederlander kan zijn.

JanVergoor | 26-11-18 | 23:30

@JanVergoor | 26-11-18 | 23:30 Ik heb altijd zoiets van als blijkt dat zo een rea"guur"der in het buitenland leeft of zegt dat te gaan doen van "Flikker" maar op. Doet niks af aan de analyse en wat je voelt maar het helpt geen moer om het land te verlaten, je bent eigenlijk geen haar beter als de Afrikaan die zich hier naar binnen lult.

Zwizalletju | 26-11-18 | 23:46

@Zwizalletju: dus jij gaat het allemaal wel even recht breien hier? Ben heel benieuwd! Misschien begrijp jij niet dat mensen het op een gegeven moment kotsbeu worden om te leven in een land waar je je als Nederlander niet meer thuis- en al helemaal niet meer veilig voelt, maar ik begrijp dat wel! Als het al zover is gekomen dat weerloze mensen van 85 jaar en ouder die hier hun hele leven hebben gewerkt en meebetaald hebben aan deze maatschappij in hun eigen woning overvallen- en zwaar mishandeld worden door smerig allochtoon geteisem dat alleen op geld uit is dan ben je als samenleving behoorlijk de weg kwijt! Nederland IS een zinkend schip en dat zal op een gegeven moment zelfs zo snel gaan dat de Titanic er nog een puntje aan kan zuigen! En roepen dat 'je je daar niet bij neer kunt leggen' is net zo naïef en net zo dom als zeggen dat 'er hier niks aan de hand is'! Ergo: het is heel verstandig om binnen afzienbare tijd te verkassen naar een niet-EU land als je daar kans voor hebt! Maar goed, we wachten af hoe jij NEEderland gaat redden!

BaldEagle | 27-11-18 | 00:26
▼ 1 antwoord verborgen

Het is best triest om aan de comments te zien hoe veel mensen er alleen al van hier op GS reeds naar elders zijn getrokken.
Mijn hobby is genealogie, waardoor ik er inmiddels achter ben dat mijn(tot nu toe)verst gevonden oudvader voorlopig 10 generaties terug gaat... allemaal in Den Haag. En dus zal ik nooit weg gaan uit die stad waar al die voorvaderen de meest gruwelijke tijden hebben overleefd door te blijven knokken voor hun toekomst hier. Zij hebben Alva zien komen en gaan, Napoleon in z'n bek gepist,WW1 zien gebeuren en WW2 door geleden. En dan zou ik opzij stappen om mijn roots te laten onder pissen door de dwazen van mijn tijd?.. Nee, lieve mensen die vertrekken en al vertrokken zijn,daarvoor ligt er te veel van mijn voorvaderlijk bloed zweet en tranen in de straten van mijn land.

Welles! Nietes! | 26-11-18 | 23:11 | 4

Tja,omdat er wat Belgen zijn blijven hangen, en daarvoor Napoleon eiste dat alles in het Frans genoteerd diende te worden, omdat die frambozen toen al geen talenknobbel hadden.

Welles! Nietes! | 26-11-18 | 23:41

Welles! Nietes! | 26-11-18 | 23:41
In de tijd dat veel mensen uit Antwerpen en andere Vlaamse steden naar het noorden vluchtten, bestond België nog niet en reikte het grondgebied van Nederland tot in Noord Frankrijk en besloeg ook het huidige Luxemburg.

de honden blaffen... | 27-11-18 | 00:02

Mee eens, al zet ik er wel bij dat mijn voorzaten van vóór Napoleon van Duitschen bloed waren.

Solextuffert | 27-11-18 | 07:03
▼ 1 antwoord verborgen

Begrijpelijk verhaal van Dutchbeaurouge. Wel jammer dat je dan na zoveel jaar het mooie Nederland verlaat. En die AOW krijg je ook nog , die wordt je nagestuurd.
En verder: schijt toch gewoon op de Sylvana's, op de NPO, op Jesse Klaver, op Halsema, op Rutte , op die Robot ,op de immigratie en klimaat shit en geniet van je leven en van Nederland en van de rest van Europa, want de wending , die je misschien nog niet ziet, is al ingezet. Wij zijn zelf te oud om te verkassen, maar zelfs als ik jonger was zou ik het nog niet doen.

Zwizalletju | 26-11-18 | 23:08 | 4

@Zupschufter | 26-11-18 Begin met in maart op de juiste partij te stemmen, ipv die Christengekken en Linkse Zeloten zoals die van de VVD en D'66

PS : het Vlees en Rook en Alcohol en het debiele "Klimaat" beleid gaat ze stemmen kosten dus vergeet dat al vast maar , gaat niet door.

Zwizalletju | 26-11-18 | 23:25

@Zwizalletju | 26-11-18 | 23:25
Dat stemmen op de juiste partij komt wel goed. Voor de rest hoop ik dat u gelijk krijgt en dat we zelf ons leefpatroon mogen blijven bepalen.

Zupschufter | 26-11-18 | 23:39

Ik heb altijd zoiets van als blijkt dat zo een rea"guur"der in het buitenland leeft of zegt dat te gaan doen van "Flikker" maar op. Doet niks af aan de analyse en wat je voelt maar het helpt geen moer om het land te verlaten, je bent eigenlijk geen haar beter als de Afrikaan die zich hier naar binnen lult.
Zwizalletju | 26-11-18 | 23:46

Tikkeltje lastig te stroken met wat je een half uur later tikt.

Sjors W. | 27-11-18 | 00:12
▼ 1 antwoord verborgen

Verdomme wat een tegel. Wat een 'feest' der herkenning. Het begint nu wel HEEL ERG op te vallen hoe het nieuws ons ook kort probeert te houde. Hoe Franse protesten niet of bijna niet worden verslagen en hoe Rusland de derde wereld oorlog begint. Bah.
*zoekt geel vestje*

Bobdesloper | 26-11-18 | 23:02

Ik zeg: pagina groot plaatsen in alle kranten. Laat dit tegengeluid maar eens gelezen worden door heel nederland.
Wow! Helemaal RAAK! Hulde.

SoepKip | 26-11-18 | 23:01

De schandknaap van rubberen Rutte, berbaartje doet ook weer een duit uit zijn zakje. Zielige troll.

paulisimo | 26-11-18 | 23:00 | 2

Hij heeft wel gelijk.

Rest In Privacy | 27-11-18 | 01:42

Nee kuif, jij likt hooguit zijn sterretje schoon. Elke dag.

ristretto | 27-11-18 | 07:22

Ik had het niet beter kunnen zeggen; een uitstekend betoog!
Een medium dat dit geluid verspreidt is me zeker een paar tientjes waard.
Gelijk premium lid geworden als kleine bijdrage aan de strijd tegen de omvolking.

polzovatel | 26-11-18 | 22:57 | 3

Adviseur Kremlin zegt, Europa bestaat enkel nog maar uit problemen.
Hij noemt met name massa imigratie, politieke correctheid enz.
Hij heeft gelijk, jammer genoeg.

oakmont | 26-11-18 | 23:05

Een adviseur van een shithole country. Nemen we dat serieus?

Rest In Privacy | 27-11-18 | 01:43

Oakmont , Oostenrijk, hongrije , Polen etc, die vergeet je even . En wat dichter bij huis ; Friesland !

Kim-Jung-Un | 27-11-18 | 02:42

Beter kan ik het niet verwoorden, dus ik doe ook geen poging.

Nuchternederland | 26-11-18 | 22:56

Helegaar niet errug die braindrain uit Nederland. Voor iedere vertrekker krijgen wij 20 Arabische farmacie deskundigen terug. En ook nog een hele zooi geiten fokkers uit de Maghreb regio. Dus wat is het probleem?

paulisimo | 26-11-18 | 22:54 | 1

:-)

banaaninmijnoor | 26-11-18 | 23:03

Amen

Verweg | 26-11-18 | 22:54

Amen, mooi verhaal maar daar doen wij verder niets mee.
Geen geel hesje de tijd van een Maliveld (vraag Koenders naar de uitspraak van Malí) vol ligt echt ver achter ons in een tijd dat internet iets was voor wetenschappers.

En dat is precies het probleem, wij zijn er verslaafd aan we doen er alles mee óók demonstreren door te reaguuren.

Johan_Voorhaar | 26-11-18 | 22:47 | 3

In Nederland zijn de mensen anders dan Frankrijk niet meer gewend om massaal de straat op te gaan om te demonstreren.Dat komt door de poldercultuur en omdat we nooit echt een strijd gevoerd hebben waarbij tienduizenden Nederlandse jonge mannen op een slagveld gesneuveld zijn.

kzegje | 26-11-18 | 22:55

Uitstekend verhaal, ben 69 , maar zou nog steeds wel weg willen uit dit land.
Snap er ook niks van dat juist die generatie die zwaar de lul is de komende tijd
nog steeds op de verkeerde partijen stemt. Ga eens nadenken en ga stemmen op anti-immigratie en anti- klimaatplannen partijen.

oakmont | 26-11-18 | 22:58

Yo trolololo. Dit slaat m.i. nergens op hoor. Reaguren is geen demonstreren. Zelfs een digitale petitie is dat niet. Laat staan een feestboek vol likes. En internet is nog steeds iets voor wetenschappers.

Shareholder II | 26-11-18 | 23:00

God bestaat alleen in de hoofden van mensen,verder is knippen en snijden in mensen al zo oud als de mensheid zelf.

kzegje | 26-11-18 | 22:47

Ik ben te oud om te vertrekken, anders ging ik zeker ook weg uit dit land

gringo-brd | 26-11-18 | 22:47 | 3

Ik ben ook te oud en ergens hoop ik dat de vlam snel in de pan slaat anders ben ik ook te oud om in het verzet te gaan.

Johan_Voorhaar | 26-11-18 | 22:50

Gewoon lekker de jaartjes uitzitten oudjes.
Laat de toekomst van dit land maar aan de jongeren over.

Berbaar | 26-11-18 | 22:58

We leven al in de toekomst. Zie wat het vernieuwen en het verjongen, bestuurlijk, gebracht heeft. Door de massa immigratie, ja, Wilders heeft volkomen gelijk, is het unieke Nederlandse sociale zekerheidssysteem praktisch geheel afgebrokkeld. De AAW, AWW, WAO, ZFW, AOW en WW bleken onbetaalbaar omdat er te weinig mensen aan het arbeidsproces deelnamen. Alles is nu gereduceerd tot een schamel zakgeld. Ook dat zal onbetaalbaar blijken. Nederlanders, spaar wat voor uw oude dag want op de overheid hoeft u binnenkort niet meer te rekenen.

SlimmeBelg | 27-11-18 | 02:00

De ware aard van deze dame komt al snel aan de oppervlakte. Democrate zolang het maar om zaken gaat die haar politiek welgevallig zijn. Zou ze mij ook de vrijheid geven om in m'n nakie in de tram te stappen?

Bena | 26-11-18 | 22:46 | 2

Datzelfde is Rutte ook, maar dan geniepiger. Het verdrag Marrakesh was niet nodig om voor te leggen aan de tweede kamer totdat de ophef/reuring kwam. Gesteld wordt dat Rutte voor de bühne tegen is.

Atlantis-95 | 26-11-18 | 23:55

@ Atlantis-95 Ik denk dat je daar volledig gelijk in hebt. Nu het stilletjes er in rommelen opeens minder makkelijk gaat, zal hij het vermoedelijk gaan proberen met een onbeduidend inlegvelletje.

Bena | 27-11-18 | 00:29

Wij vertrekken ook. Naar Mars. Daar krijg je ook gewoon een gratis Miele.

Mammeloe | 26-11-18 | 22:43 | 3

en: je kunt er niet per boot komen!

zik | 26-11-18 | 22:46

lol

Mammeloe | 26-11-18 | 23:03

Ruimteschip toch wel ?

Moresnetunited | 26-11-18 | 23:35

Ja het is de laatste jaren allemaal wat minder hier.
Ik vraag me alleen af waar het dan zoveel beter is?
Het aanstellerij gehalte is wel heel erg hoog vandaag.

Vackman | 26-11-18 | 22:43 | 1

Het had allemaal zoveel mooier kunnen zijn.
Ik schat u onder de 40 jaar?
Klopt dat?

Rest In Privacy | 26-11-18 | 23:47

Dutchbeaurouge: altijd goed voor hele mooie tegels.
Maar dit is wel een héle mooie. Blijf je posten?

Veel plezier (en gemoedsrust) elders.
Enne.... als ik dan ooit wil schuilen, mag ik dan bij jou ;- )

Wering | 26-11-18 | 22:42

Je gaat over 2 en ik moet nog 7.

Mr_Pikibelly | 26-11-18 | 22:41

Interessante post. NL mooi land zekers, maar het is niet meer maar minder geworden laatste 20 jaar for sure. Deze neerwaartse spiraal is dus met name voor hoog opgeleiden en durfals een opening geworden (en actief gemaakt door onze generatie leiders) om elders te gaan kijken. En zo gaat het. Minimaal 75% van mijn complete studenten generatie, incl mijzelf, is imiddels weg uit NL, gevlogen naar Ierland, Spanje, USA, Australie, Chile, Hong Kong, etc.. : betere kwaliteit leven, solide inkomen, minder regeltjes, minder belastingen, minder verstikkende immigratie, meer respect voor eigen cultuur etc.. Dat is het kennis en beladting kapitaal wat NL verliest. Een gevolg van teveel lastige, niet home-grown 'problemen' op 300 km2 te willen aangaan...

SeeYou | 26-11-18 | 22:40 | 8

@zik | 26-11-18 | 23:02
You pay peanuts, you get monkeys. Er staan in het epistel hierboven meer dan genoeg redenen waarom het 'maatschappelijk contract' door de overheid gebruikt wordt om hun reet mee af te vegen. De maatschappij geeft naast een beetje geld voor een studie een voortdurende bedreiging, leugens, diefstal, nepotisme en een neerbuigendheid die elk voor zich al voldoende zijn voor contractbreuk. De zorg? Ga er zelf maar eens kijken en er een weekje tussen liggen.

Frau Merkel | 26-11-18 | 23:11

@seeyou " Minimaal 75% van mijn complete studenten generatie, incl mijzelf, is imiddels weg uit NL" --->>> GELUL , dom geklets. , ook van die 300 km2

Zwizalletju | 26-11-18 | 23:14

Frau Merkel | 26-11-18 | 23:11
Nogmaals: prima als je dit land niets vind en naar het buitenland wil. Maar ga dan niet nog eerst hier ff zitten profiteren. Ga dan ook je opleiding in dat geweldige buitenland van je halen.

zik | 27-11-18 | 00:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Zo herkenbaar...
Ik wens je geluk om die twee jaar nog door te komen, ik heb de gang naar het Oosten al tien jaar geleden gedaan.
Had ik eerder moeten doen, maar ja tegenwerpingen van Vrouwlief uit het Oosten.
Ondertussen is dat omgezet in geluk, Vrouwlief heeft een prima leven, Dochterlief uit het Oosten bezoekt een respectabele universiteit en het leven is geweldig.
Alleen die werktijden nog, vanaf hier werken in vier continenten maakt dat mijn dagritme bepaald wordt door de klant waar ik op dat moment voor werk. En aan het bier zitten bij het ontbijt of de lunch van je gezinsleden is al raar, maar midden in de nacht (voor hun) een conference call en een warme maaltijd ook.

Wijze uit het Oosten | 26-11-18 | 22:40 | 3

Almelo ?

Baron Clappique | 26-11-18 | 22:57

Hoe oostelijk is jouw Oosten?

Frau Merkel | 26-11-18 | 23:12

@ Frau Merkel
Nou, toch zeker niet verder dan tot waar je extra voor moet worden ingeënt.

Baron Clappique | 27-11-18 | 00:29

Wat een perfecte weergave van de feiten en problemen.
Alsof ik het zelf geschreven heb.
Speciaal voor deze reactie te willen geven een account aangemaakt.

Ricor | 26-11-18 | 22:39 | 1

Welkom. De volgende stap is het kroontje!

Frau Merkel | 26-11-18 | 23:12

Prima stuk. Het probleem is niet eens beroepsnegers of islamitisch-verwarde mannen. Die vreten gewoon de bakken gratis hapbrokken leeg die ze voorgezet worden. En wat meer wanneer zij de kans krijgen. Die kans krijgen zij.

Het probleem is de Deugende nieuwe fascisten die deze figuren als wapen gebruiken om gewone Nederlanders in een permanente staat van beschuldiging & verdachtmaking te zetten.

En ja, het zijn fascisten. Zonder bloksnor en zonder spijkerlaarzen, wat toch niet meer waren dan slechts uiterlijk vertoon. Het gaan om gecentraliseerde macht vanuit anti-democratische bolwerken. Zonder controle. Met schijt aan de Nederlandse wetten, wanneer het ze zo uitkomt. Huilend om de "mensenrechten" van hun straatterroristen. Voorschrijvend wat "fatsoen" is - en wat niet. Voorschrijvend wat gedacht mag worden - en wat niet.
Ja jullie, Den Haag. Regententuig te Utrecht. Rotterdam. Amsterdam.

En de huilende varkens van George Orwell te Brussel, met hun mondkapjes en zilte tranen. De pen in de aanslag om het laatste verraad te plegen te Marra-kech.

Jan Passant mk2 | 26-11-18 | 22:38 | 1

Dat is wat veel mensen missen. Je kunt het de uitvreters niet eens kwalijk nemen, ze maken gebruik van de mogelijkheden die ze geboden wordt. Net zoals alle autochtone nederlanders overigens, die wonen ook elke regeling die ze maar kunnen vinden links en rechts verticaal en horizontaal uit als ze de kans krijgen, alleen krijgen die er veel minder kans toe.

Zouden ze morgen alle voorzieningen voor asielzoekers en immigranten, ook openstellen voor autochtonen, dan stond overmorgen half nederland de hand op te houden voor het gratis geld, maw zouden ze zelf precies hetzelfde doen.

zik | 26-11-18 | 22:50

Kunnen we deze tekst niet afdrukken op een groot en klein formaat poster? En die op grote schaal verspreiden in nederland?

Rest In Privacy | 26-11-18 | 22:38

Hier sta ik. Ik kan niet anders.

Montesquieue | 26-11-18 | 22:38 | 1

Hier stond ik, kon ik maar...

Jan, Leiden | 26-11-18 | 22:40

Wij zijn jaren geleden al vertrokken en het bevalt ons prima.
Mijn advies aan Durchcourage, ga niet naar een EU land en lees niet teveel Nederlandse kranten.
Nederland is een open gesticht met teveel linkse eikels en cultuurbarbaren uit een duister verleden, een land waar een Jood angst heeft en de islamisten zich rot lachen en hun gore zakken vullen met belasting geld.

VanGeuzen | 26-11-18 | 22:34 | 6

Dit dus , weer twee rea"guur"ders die hier niks meer te zoeken hebben en ergens anders zitten. Deze VanGeuzen en Grutte killer o.i.d , wat doen jullie hier. ?

Zwizalletju | 26-11-18 | 23:54

@Zwizal
Ik hoor wel graag van gevluchte Nederlanders. Erg genoeg dat ze die keus hebben moeten maken.

benjeallanggek | 27-11-18 | 00:03

Wat ik hier doe, selectief NL nieuws lezen en gefrustreerde Nederlanders perspectief laten zien. Er zijn genoeg landen waar de zuurgraad laag is, dus het leven, wonen en werken aangenamer is. Ik ben klaar met al die aaijnpissers.

VanGeuzen | 27-11-18 | 20:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Immigratie van wellicht giga enorme problemen, alsmaar groter onbehagen, betutteling, EU overheersing, onveiligheid en enorme emigratie van hen die de schouders eronder wilden zetten, met dank aan Rutte en die kliek kartelpartijen. Zoals ik al vaker waarschuwde: over 50 jaar kent u dit ooit eens vrije land totaal niet meer terug. De Weteld Draait Door, maar u wilt niet weten hoe Europa er straks uitziet. Bedroevend.

Jan, Leiden | 26-11-18 | 22:33

Volgens Mark R. is Nederland juist een heel gaaf land.

Dat klopt ook wel, als je voor je beroep gewonen mensen legaal moet beroven van hun geld en vrijheden.
De Nederlander laat het gewoon toe!

Gaaf man!

Q.Bert | 26-11-18 | 22:32 | 7

@Frau Merkel | 26-11-18 | 23:16
Lekker gaan joh als het hier allemaal zo vreselijk is.
Daar knapt het land flink van op.
Toedels!

Berbaar | 26-11-18 | 23:26

@ zik | 26-11-18 | 23:03
Als u niet doorheeft dat ZP een afleiding is, dan kan niemand u helpen. Marrakesh, de begroting Italië en de onrust in Frankrijk en België. Allemaal zaken die er wel toe doen.

Rest In Privacy | 26-11-18 | 23:50

@ Frau Merkel | 26-11-18 | 23:16
bb is een beetje de hans ten boer van Geenstijl. Hij kan er niets aan doen zeg maar. Genetisch dingetje.

Rest In Privacy | 26-11-18 | 23:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Begrijpelijke emotie. Wel wat fatalistisch. Ik hoop dat hij dan een buitenland vindt waar hij het beter heeft als immigrant/vreemdeling.

SamV | 26-11-18 | 22:31 | 2

Hoezo fatalistisch??? Hij neemt zijn lot toch juist in eigen hand?

Eric Newby | 26-11-18 | 22:38

Alles beter dan nog langer een nederland te aanschouwen dat tot een gesticht verworden is.

Rest In Privacy | 26-11-18 | 22:47
-weggejorist-
CubaSalsa | 26-11-18 | 22:29

Staande ovatie @Dutchbeaurouge! Prachttegel waarin je verwoordt wat zovelen denken!
Het gaat hier niet beter worden al staan er een miljoen mensen met gele hesjes op het binnenhof. Dus ga je samen met je vrouw maar lekker voorbereiden op een toekomst in een ander land. Velen zijn je al voorgegaan.
Ja, overal is wat, maar niks is zo erg als je eigen land naar de klote te zien gaan met de wetenschap dat je er niets aan kunt veranderen omdat leugenaars en landverraders al decennia aan de macht zijn. En de PVV en FvD zullen helaas nooit groter worden dan de overige partijen samen. En zo wel dan zitten ze ook nog met Ministeries vol met PvdA, D66, Groenlinks, CDA en VVD ambtenaren, die de zaken gaan traineren, en dan heb ik het nog maar niet over de overige bestuurders van dezelfde partijen in dit land.
Alvast veel plezier met de voorbereidingen en een fijn en leuk leven in een ander land toegewenst!

Marie Curieux | 26-11-18 | 22:28

Helemaal eens met het sentiment dat Dutchbeaurouge in zijn fraaie tegel weet te verwoorden.

Let wel, het sentiment.

Want waar ik het niet mee eens ben, is dat je dan Nederland moet verlaten. Ja, er zijn heel veel dingen mis. Ja, we hebben slappe bestuurders. Ja, heel veel Nederlanders stemmen op de verkeerde partijen en willen de problemen maar niet zien.

Maar dit is nog steeds ons land.

En ik kan alleen maar voor mezelf spreken met wat ik nu ga zeggen. Ik wil niet weg. Nederland is het land van mijn familie. Van mijn vrienden. Van het meisje waar ik ooit de eerste zoen van kreeg. Nederland was er voor mij toen ik ziek was, gaf mij uitstekende zorg. Nederland was er voor mij toen ik tijdens de crisis mijn baan verloor. Nederland zorgde dat ik toen niet op straat kwam te staan.

En later kwam het helemaal goed. Nu ben ik gezond en heb ik weer een fijne baan. En ik zal nooit vergeten wat mijn land voor mij gedaan heeft.

Dit is geen negatief oordeel over de Nederlanders die weg willen uit ons land. We kiezen tenslotte allemaal ons eigen pad. Gelukkig maar.

Maar ik heb een ereschuld aan Nederland. En daarom wil ik blijven.

Padjepejer | 26-11-18 | 22:28 | 6

Ook uw beweegredenen zijn puur sentiment.

MarcS | 26-11-18 | 23:45

MarcS | 26-11-18 | 23:45

Dat klopt Marc. Het is sentiment. En dat is helemaal geen goede raadgever.

Zou ik beter af zijn in een ander land? Misschien. Maar ik kan het niet aan mezelf verkopen. Als ik zou emigreren, zou het voor mij voelen als 'vluchten'. Dit is ons land. En ik laat me verdomme niet wegjagen door wie dan ook.

Padjepejer | 26-11-18 | 23:49

Zeer nobel gedacht. Nederland heeft u slechts ondersteund omdat het goedkoper is. Om die reden in de ellende blijven zitten is heel nobel, en heel dom.

Frau Merkel | 27-11-18 | 08:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik blijf dan wel in NL maar voel mij meer Groninger dan Nederlander. Sterker nog, ik voel mij steeds meer inwoner van een gebied dat dapper weerstand blijft bieden aan de randstedelijke overheerser. En ja, ik woon niet in de stad maar in het buitengebied. Sinds vorige week beschouw ik de stad ook als verloren. De Nederlandse vlag wordt hier al een tijdje niet meer gehesen. Niemand in mijn omgeving die daar nog een gevoel bij heeft. Gelukkig heeft de Groningse vlag dat voor nog wel.

Mesmer | 26-11-18 | 22:28

Potverdorie , geen ophef om aanschaf slavernij munt. Wat is er aan de hand met deugend Nederland. Ach ja natuurlijk, de intocht is voorbij.
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2018112...

AntonJensen | 26-11-18 | 22:27

Vluchten kan niet meer: in het Canadese poolgebied ook al een grote moskee (drie jaar geleden, misschien zijn het er nu meer)

Margot2973 | 26-11-18 | 22:27 | 2

Japan kom je bijna niet in. Verder in Azie heb je nog een mogelijkheid.

Frau Merkel | 26-11-18 | 23:17

Hear Hear. Ik blijf alleen nog wel even. Mijn hoofd ben ik toch al even kwijt.

Oldebarnevelt | 26-11-18 | 22:26

Hoe groot is die anti piet groep eigenlijk? Het zou me verbazen als dat meer dan 200-300 man is, maar ze krijgen in een idioot links land als Nederland wel alle aandacht.

Maar idd, ik kon me 20 jaar geleden al niet meer in NL vinden, en ben toen ook verhuisd.

Henk de Vries2074 | 26-11-18 | 22:22 | 1

20 deugers en maximaal 200 useful idiots.

Frau Merkel | 26-11-18 | 23:18

Adios en bedankt, huilebalk.

de IJsman | 26-11-18 | 22:22

Zo hartgrondig met de schrijver van dit juweeltje eens. Wij gaan ook vertrekken, in ieder geval voor ons eerste kindje geboren wordt. Nederland is geen land meer om kinderen in op te laten groeien, te vol, te agressief, te islamitisch, te onveilig terwijl het krioelt van al dan niet geïmporteerde gasten die overal een probleem van maken. Als we dan toch als tweederangs burgers moeten leven, dan liever in een zonniger land.

Maris v.d Hof5393 | 26-11-18 | 22:20 | 14

@ knutsel_ | 26-11-18 | 22:50
Nog wel even. Zolang je goede ingenieurs en adviseurs blijft sturen, zolang je goede buitenlandse studenten blijft verwelkomen, komt het wel goed.

Ik ben na een tijdje echt weg weer in dienst bij een Nederlands bedrijf. Moet altijd lachen als we weer Nederlanders over de vloer krijgen en die denken 'kijk mij suave en soepel zijn, wij passen ons overal aan'. Wij Nederlanders zijn overal en altijd fucking horken. Ik luister mezelf wel eens terug op calls en dacht laatst 'ach god Sjors wat ben je toch een lompe lul'.

Langshetrandje zei dat goed: dat gouden randje is waardevol omdat we overal waarde leveren, en ons handje niet ophouden. Zolang we dat blijven doen, is er niks aan de hand.

Sjors W. | 26-11-18 | 23:02

C102
Kent u dat verhaal met beren op de weg? Neen?? Even snel bestuderen en tegelijkertijd uw emigratieambitie parkeren op een long stay plekje. Dit gaat m voor u niet worden. Echt niet aan beginnen.

Rest In Privacy | 26-11-18 | 23:05

@Maris v.d Hof5393 | 26-11-18 | 22:20 Nou toedeledokie dan.... donder maar op , je zult nog met weemoed terugdenken aan je mooie Nederland en dat goudgerande NL paspoort.

Zwizalletju | 26-11-18 | 23:59
▼ 11 antwoorden verborgen

Zeer herkenbaar; ook ik heb moeite om gewoon met enthousiasme mijn zaak te runnen en verder uit te bouwen - de hele sfeer in Nederland/EU drukt je gewoon naar beneden als autochtone burger.

bleached | 26-11-18 | 22:19

Heel, héél jammer dat deze gouden tegel, deze hartenkreet die zonder twijfel verwoordt wat een snel groeiend deel van de burgerij voelt & denkt, hoogstwaarschijnlijk niet gelezen zal worden door de mensen die dit zouden móeten lezen, omdat het juist díe mensen zijn die dit land hebben laten verworden tot een poel van zelfhaat, lafheid en onderwerping aan datgene waaraan we dachten ons definitief te hebben ontworsteld: primitieve, achterlijke barbarij. Afkomstig uit culturen die die benaming niet eens verdienen en die ons in alle eeuwen van ons bestaan - terecht - wezensvreemd zijn geweest. Culturen die drijven op de troebele modderstromen van hypocrisie, morele rotting, gebrek aan zelfbeheersing en redelijkheid, veroorzaakt door de meest obscure, meest mens-vijandige en meest gewelddadige religie op aarde.

En dan heb ik het nog niet eens over het arrogante, aanmatigende moralisme uit voornoemde kringen waarmee goedwillende burgers murw gebeukt worden.

Peter Emile | 26-11-18 | 22:19 | 8

@Peter Emile | 26-11-18 | 22:19 Dank voor je reactie, mee eens.

Zwizalletju | 27-11-18 | 00:02

@ Berbaar: Er waren (en er zijn) nogal wat dictaturen waarin mensen met onwelgevallige meningen óók naar “professionals” werden en worden verwezen.
Goed om te weten dat u óók zo’n verwijzer bent.

Peter Emile | 27-11-18 | 00:22
-weggejorist-
Analysis | 27-11-18 | 04:32
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
CubaSalsa | 26-11-18 | 22:18 | 2

Erg herkenbaar dit en schandalig dat veel Nederlanders, die wél bijdragen aan dit land, er zo over moeten denken. Maar het spreekwoord luidt niet voor niets; "Als het kalf verdronken is, dempt men de put".
En natuurlijk zijn er dan altijd de deugers en trollen, die dit overdreven vinden of als aanstellerij framen. Maar dat zijn dan weer vaak mensen die óf weinig bijdragen. Of mensen die veilig in een (blanke) enclave zitten en de vruchten plukken/stelen van de mondialisering, terwijl het klootjesvolk (90%) mag verrekken/betalen.

@Dutchbeaurouge: Wat wordt de bestemming? Want t.z.t. kom ik misschien ook wel. Alleen mogen ze van mij dat AOW'tje niet houden; ze stelen al genoeg van me.

benjeallanggek | 26-11-18 | 22:17

De Linkse Kerk is aan de winnende hand. Dat is wat er aan de hand is. Zoals altijd met linkse ideeën, voor wie niet nadenkt lijkt het allemaal op papier heel wat, maar de praktijk levert altijd repressie, afschaffing van privaat eigendom, armoede en uiteindelijk de kampen op. De Heere sta ons bij...

HoogToontje | 26-11-18 | 22:17 | 2

@HoogToontje
Wat zich "links" noemt is neplinks!
Afschaffing van privaat eigendom is niet erg, zolang het boven 1 miljoen is. Niemand heeft meer dan 1 miljoen nodig. Heb je 1 miljoen dan hoef je niet te klagen dat je arm bent. Als je meer dan 1 miljoen hebt weten te cumuleren dan is er iets mis met het systeem: rente, prijsverschillen en speculatiewinsten, voorkennis, scheve machtsverhouding. Allemaal een gevolg van falend overheidstoezicht. Dát is waar het aan schort.
De werkelijk gevoerde politiek wordt gecamoufleerd door wenspolitiek, het doel is ons voor de gek te houden.

De korte termijn oplossing zonder revolutie: stem op een disruptor, een onverkiesbare kansloze kandidaat uit een marginale partij of op een populist!

kindapaas | 27-11-18 | 01:15

Ben het eens met kindapaas. Ik hou ook van gelijke verdeling. Maar oze "linker" partijen zijn daar helemaal niet van. Die zijn van de betutteling. En daar heb ik misschien nog wel een grotere hekel aan dan ongelijke verdeling.

LateStageCapitalism | 27-11-18 | 07:01

Zo dit staat! Koop een geil hesje, sloop Brussel en haal de macht terug naar daar waar die behoort: Dichtbij, overzichtelijk en beïnvloedbaar (ook wel democratie geheten)!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 26-11-18 | 22:14

Wat een blackfriday populisme wat dat zeg. De eerste alinea volstond.

Shareholder II | 26-11-18 | 22:12 | 1

Jammer maar het is de realiteit , dream on babe.

Rdock | 26-11-18 | 22:15

Had een column van ebru umar kunnen zijn .. kan ze zo knippen en plakken en in de metro plempen

DeBert65 | 26-11-18 | 22:11

Helemaal prima verwoord. Het is mij uit het hart gegrepen. Zijn wij nu de enigen die er zo over denken? Altijd maar dat eeuwige geouwehoer van: een medaille heeft 2 kanten, altijd maar dat eeuwige gezever van: maar je moet je ook eens in een ander verplaatsen, genoeg zeg ik! Al dat volk dat geen ene reed bijdraagt of heeft bijgedragen en waarvan de meesten hier nog maar net - legaal of illegaal - in nederland zijn met hun grote waffel, ik heb er genoeg van. Ben er wel klaar mee. Fuck you al!

Rdock | 26-11-18 | 22:11

Snap het verhaal en de emoties. Maar voorlopig is Nederland nog steeds een van de beste landen op de wereld om geboren te worden.
Natuurlijk is het geweldig om op latere leeftijd te emigreren naar een ander land, maar als je daar geboren zou zijn had je waarschijnlijk geen 50% van de welvaart gehad die je nu hebt.

Onze problemen zijn heel reëel, maar toch van een andere orde dan in 90% van de wereld.

C1O2 | 26-11-18 | 22:10 | 7

@kwartjes | 26-11-18 | 22:32
Grappig altijd mensjes die al jaren geleden vertrokken zijn maar wel nog zitten te jankeballen op een Nederlandse site.

Berbaar | 26-11-18 | 22:36

@Berbaar | 26-11-18 | 22:36
Jaloers? Omdat jij nog steeds bij mama woont? Gut gut gut,
Jij hebt zo vaak een mening over een ander land. Mogen de elders wonende NL'ers dan iets vinden over hun geboorteland?
Jij bent minstens even sneu als DKS.

MarcS | 26-11-18 | 23:42

@@kwartjes | 26-11-18 | 22:32 | doei.... en wat doe je hier dan nog ? Ga integreren......

Zwizalletju | 27-11-18 | 00:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Held!

Blanke_Vlaai | 26-11-18 | 22:07

Held!

Blanke_Vlaai | 26-11-18 | 22:07

Goed stuk, chapeau

Michiel85 | 26-11-18 | 22:07

Doei.

Sjors W. | 26-11-18 | 22:06

Er worden door FeestBroek al enkele Gele-Hesjes pagina's verwijderd. Bang voor een volksopstand.

Premier Trutte | 26-11-18 | 22:06 | 4

Da's logisch, een stelletje schorem dat op rellen uit is.

Berbaar | 26-11-18 | 22:35

Schorem? Antifa, Culemborg. Dat lijkt me eerder 'schorem'. Niet de voor hun (klein) kinderen bezorgde Nederlanders.

SlimmeBelg | 27-11-18 | 02:07

Twitter verwijdert gele hesjes pagina's. facebook ook. Heel goed. Zo gaan steeds meer mensen inzien dat sociale media de vijand is van het volk.

LateStageCapitalism | 27-11-18 | 07:03
▼ 1 antwoord verborgen

De emotie om te vertrekken kan ik me indenken. Maar indachtig Frans Halsema en Jenny Arean, "vluchten kan niet meer". Althans, tenzij je voldoende liggende gelden hebt om je elders in te kopen.

Bovendien, de binding tussen de generatie die ons voor is gegaan - de ouders en grootouders - en de komende generaties, die bepaalt in feite onze nationaliteit, onze binding.

On our watch gebeurt er iets wat ons niet aanstaat. Een ieder die het betoog van dutchbeaurouge onderschrijft heeft ook de mogelijkheid om zich *niet* te laten intimideren door de partijnomenclatura van de zevenkoppige draak die in de Hofvijver woont.

De snelste weg naar politieke invloed is om massaal lid te worden van de VVD, D66, GL, CDA en de PvdA en de macht binnen de partij te grijpen. Dat is de snellere weg in plaats van de "vrije verkiezingen" die we eens per vier jaar hebben. Kaap de macht weg bij de Ruttianen, de Pechtoldoiden, de Buma's enzovoorts en draai de bestaande politieke partijen naar wat we willen.

Weglopen klinkt lekker, maar wie wil je hebben? Je verwordt dan tot een groep zwervers over de wereld die kan wachten op de volgende draai in een land waar je ook niks meer te zeggen hebt. Met alle warme gevoelens voor de politiek van Orban, Klaus, PiS, het Australische migratiemodel, wie zit op je te wachten tenzij je voldoende middelen en/of vaardigheden hebt gecombineerd met een laag consumptieniveau van publieke functies?

Terugvechten van het verloren terrein, laat de intimidatie van welbespraakte intelligente idioten niet meer in de weg staan. Verenig je, wordt onderdeel van de macht, laat de passiviteit varen. Dat is het enige wat de kant het schip kan doen keren.

Glasgow Argus | 26-11-18 | 22:04 | 15

Berbaar | 26-11-18 | 23:19
Wat Pim in de praktijk gebracht zou hebben, zullen we nooit weten, maar er zijn voldoende diepgravende intervieuws waarin Pim duidelijk aangeeft dat de mensen die hier al zijn, mogen blijven, en dat er gekeken moet worden naar sociale klasse en hoe de lagere klassen een beter leven kunnen krijgen, ongeacht herkomst.

Zet daar een Wilders tegenover; die wil mensen die hier al zijn deporteren. Volstrekt onrealistisch. Of een Beaudet die wil dat men in de kamer zo maar wat experts bij elkaar zet (alsof die daar uberhaupt zitten) om zaken te beslissen buiten een coalitie om. Wederom: op papier leuk en ongelijk heeft ie niet, maar volstrekt onrealistisch.

Malle Rita? Behoeft dat verder nog uitleg? Straks gaan mensen nog beweren dat Janmaat een goed alternatief was. Of een CP.

zik | 27-11-18 | 00:26

Goede tegel @Glasgow

kindapaas | 27-11-18 | 01:19

Gaat nou echt niemand reageren op de kwaadaardige laster van @Zik? Wilders wil helemaal niet reeds aanwezige immigranten deporteren. Alleen reeds aanwezige immigranten die misdaden plegen en hun tweede paspoort niet ingeleverd hebben toen ze hier besloten te (ver-)blijven. Je moet niet alles geloven wat Wilders in de mond gelegd wordt, in de Volkskrant et al of bij Pauw cs.

Jadaag | 27-11-18 | 09:33
▼ 12 antwoorden verborgen

Wat een jankverhaal. De kern van het verhaal klopt en wordt versterkt door de persoonlijkheid van rouche die door een lager instelling mogelijk maakt dat men overlopen wordt.
Die 14 maanden vast bij de intendance gezeten,
Ga maar snel naar het buitenland we hebben jou en je vriendin niet nodig.

Ongeblustekalk | 26-11-18 | 22:02 | 3

Ga zelf

Michiel85 | 26-11-18 | 22:07

Oeps Michiel85 | 26-11-18 | 22:07! Pas op! Staks gaat kalkie jou vertellen dat je dom of onnozel bent of iets dergelijks. Hij gedraagt zich als het malle neefje van berbaar immers

Jan-Joris-Jaap-Joop | 26-11-18 | 22:25

"De kern klopt" maar daarna doe je een jij-bak.
Ga eens in op de inhoud kalk. Die heb je volgens mij wel.
PS,
Ik was een MAG schutter trouwens.
Dienstplicht en zo, voor volk en vaderland.

Rest In Privacy | 26-11-18 | 22:29

Schitterend verwoord, dit zijn míjn gedachten, jammer dat ík niet weg kan !

rockall | 26-11-18 | 22:01

@frau merkel
Brussel is niet het probleem, de natie-staten die geen afscheid kunnen nemen van zichzelf zijn het probleem. De Brusselse politiek wordt gedragen door een niet representatieve afvaardiging van de natie-staten, niet van de natie-staat bevolkingen.
De Verenigde Staten van Europa is een beter toekomst ideaal: zonder koningshuizen, zonder contributies, met vrije toe- uittreding, met direct kiesrecht, afzettingsprocedures, één taal, één belasting (alleen op consumptie), één staatsvorm voor de federatieve lidstaten, geen huurlingenleger maar een volksleger.

De huidige politieke kaste zal dat tot het uiterste proberen te voorkomen want dan raken ze hun lokale wurggreep kwijt. Voor de korte termijn, stem daarom op een kansloze kandidaat van een marginale partij of op een populist. Het systeem is vastgelopen, het heeft een por in de zij nodig!

kindapaas | 27-11-18 | 01:33

Dat klinkt heel leuk, maar u pleit voor herinvoering van de dienstplicht met de invoering van een volksleger. Daarbij vrije uittreding. Als u eerst de natiestaten afschaft is er geen afbakening van een groep meer om uit te treden. We zien met Brexit hoe makkelijk dat gaat.
Er zijn in Europa heel wat eerdere pogingen geweest om alles samen te voegen. Dat werkt niet. De culturele en sociale verschillen zijn te groot. De andere bezwaren tegen Brussel zouden u bekend moeten zijn. De por gaat een por tegen het partijkartel zijn en met name de socialistische geest die rondwaart.

Frau Merkel | 27-11-18 | 08:52

@kindapaas Hear hear, willen we nog enigszins grip houden op de wereld om ons heen dan schaffen we zo snel mogelijk de natiestaat af. De Nederlandse markt is simpelweg te klein om de groten der aarde ook maar tot iets te bewegen.

paulpils | 27-11-18 | 12:32
▼ 4 antwoorden verborgen

M'n ultieme droom is om op m'n negentigste in verre Oosten aan een hartstilstand te overlijden terwijl ik m'n hoogtepunt beleef op een half omgebouwde Thaise ladyboy maar ben bang dat het een week na m'n pensioen op driehoog achter ingelogd op pornhub wordt. Met beide handen in m'n Chinese jogging broek, dat dan weer wel.

AntonJensen | 26-11-18 | 22:00 | 9

@zik 22:17 Hij / zij / het moet iig tieten hebben. En geen baardgroei. Rest zal me worst wezen ;-)

AntonJensen | 26-11-18 | 22:38

@AntonJensen | 26-11-18 | 22:38
Zit wat in. Op je 90e kun je van eventuele andere lichaamsdelen, toch geen gebruik meer maken :P

zik | 26-11-18 | 22:55

@zik | 26-11-18 | 22:30
En zo is het maar nét ;)

Berbaar | 26-11-18 | 23:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Als je je als gepensioneerde in Portugal vestigt, ben je 10 jaar vrijgesteld van inkomstenbelasting. Na die 10 jaar betaal je een lager tarief dan in Nederland. De mensen daar zijn vriendelijk én er is weinig saharaanse import. Wel even Portugees leren.

BonSens | 26-11-18 | 22:00 | 4

Daar zeg je inderdaad wat, als gepensioneerde. Als jong persoon moet je helemaal niet naar Portugal willen, zeker niet als je Nederland gewend bent.

En oja, er is hier wellicht weinig sahara import wat natuurlijk +heul veul is, maar genoeg donker afrika import hier, wat ook niet altijd super werkt

tjongerschans | 26-11-18 | 22:15

Na die 10 jaar kun je als expat terug naar nederland, en wordt je hier 5 jaar vrijgesteld van inkomstenbelasting.

zik | 26-11-18 | 22:18

Wist ik niet. Mooi, zal eens opzoeken wat het e.e.e kost daar. Dit open weer mogelijkheden.

DerkArie-ut-de-Achte | 26-11-18 | 22:23
▼ 1 antwoord verborgen

Dank, Dutchbeaurouge und Bart.

Heb deze tegel vanmiddag als een malle het internet op ge-shotgunned want zo diep rakend.

o)+ | 26-11-18 | 21:59

Hear, hear.

matatwork | 26-11-18 | 21:59

Mooi stuk. Heb het idee dat de auteur in mijn blanke, werkende en law abiding burgerhoofd kan kijken...

Lompiedompie | 26-11-18 | 21:58

Halsema is toch wel een echte politieke borderliner.
Elke keer als je denkt dat ze steeds meer bij zinnen komt en haar ware liberale kant laat zien, schiet ze opeens weer vol in een regressief-linkse reflex.
Dat 1 op 1 debat met Baudet was daarom wel erg vermakelijk, elke keer zag je haar gewoon schrikken dat ze het eigenlijk grotendeels eens was met de liberale redenaties en logica van Baudet. Om zich vervolgens maar weer snel met een vals debattrucje aan de goede kant van de geschiedenis te zetten.
Ik ben er alleen nog niet uit of het nou oppertunistische peer-pressure vanuit de hysterische Groen Links achterban is, of een soort openlijk zichtbare clash van logica en emoties in haar hersenen.
Het maakt haar beide in ieder geval ongeschikt als burgemeester.

Harry Turtle | 26-11-18 | 21:58

12 jaar geleden al vertrokken. En je kunt gerust in de EU blijven hoor. Als je je maar terugtrekt op het platteland. Zit zelf in Frankrijk in een streek die schier onbereikbaar is met openbaar vervoer. Geen gedoe, geen gele hesjes, geen files, mooie natuur, veel wild. Af en toe wat langzaam aan achter een kilometers lange rij boze boeren die in de hoofdstad zo'n 1000 ton stront gaan gooien bij de prefectuur. Maar dan heb je wel genoeg opwinding gehad het eerste halve jaar.
Bijna alle gendarmerie kazernes zijn gesloten, want die gasten zitten allemaal in Parijs om die stad veili te houden en wat gele hesjes in elkaar te rammen.
Nee, het is hier heerlijk vertoeven.

Graaf van Egmont | 26-11-18 | 21:55 | 7

Wens hier inderdaad te benadrukken dat Fransen niets met de EU willen hebben. Dat hebben de laatste presidenten ook niet. Ze pakken eruit wat er voor hen in zit en beschouwen de EU als een onvermijdelijk kwaad. Dit in tegenstelling tot de Engelsen. Le grand rien heeft overigens net zo weinig artsen per vierkante kilometer als bv een land als Mali.

Rest In Privacy | 26-11-18 | 22:27

Dus weer 2 buitenlanders Graaf van Egmont en langshetrandje , weer twee om te negeren.

Zwizalletju | 27-11-18 | 00:16

Zwizalletju | 27-11-18 | 00:16
Eigen tegels eerst!
Zoiets?

Rest In Privacy | 27-11-18 | 09:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik denk dat een overgrote meerderheid van de autochtonen Nederlanders het geheel eens zullen zijn met dit verhaal. Het is de waarheid die we allemaal (ook politici) eigenlijk wel weten.

Ik heb er alleen wél een toevoeging op:
Ik heb inmiddels genoeg van dit soort verhalen, betogen, tegels, plempsels, reaguursels, blogposts, youtube-filmpjes, enzovoort gehoord en gezien. Men heeft allemaal een grote mond. Maar als er verkiezingen zijn, stemt men tóch massaal weer op dezelfde minkukels. Het recht tot demonstratie wordt geen gebruik van gemaakt. Als je ergens wat van zegt, ben je een azijnpisser.

Ik word zo moe van al die mensen die allemaal prima weten hoe het zou moeten, maar zelf niet bereid zijn er ook maar ene klap voor of aan te doen.

Leuk, weer zo'n verhaal van een ontevreden burger die echt waar 100% gelijk heeft in alles wat ie zegt. Is ie al verhuist dan? Is ie al aan het demonstreren? Op welke partij heeft ie gestemd? of heeft ie zelf een partij opgericht?

zik | 26-11-18 | 21:51 | 8

@Berbaar: ze zouden eens kunnen beginnen met deelnemen aan het proces ipv aan de zijlijn te staan kankeren. Wordt lid van een partij, bezoek de bijeenkomsten, laat je mening horen. Zie ook plempsel van Glasgow Argus.

Waar zijn die demonstraties op het malieveld? Waar zijn die nieuwe politieke partijen?

Maar nee, men zit thuis op de bank te consumeren en typt zo af en toe een zeikerig verhaaltje (hiermee doel ik niet op Dutchbeaurouge) op internet.

Maar er daadwerkelijk iets aan dóen, actie ondernemen.. nee hoor. Over 3 jaar wordt het vakje VVD/CDA/D66/GL gewoon wéér aangekruist.

zik | 26-11-18 | 22:36

@zik | 26-11-18 | 22:36
Dat lijkt me een prima suggestie.
Ik ben al zo'n 25 jaar lid van de VVD, dan kan je indien gewenst inderdaad mee beslissen maar veel mensjes jankeballen liever op de Internetz.
Sneu volk dat het hoofdzakelijk met alles oneens is maar zelf geen realistische oplossing heeft.
De mijn van gekke Greet.

Berbaar | 26-11-18 | 23:12

Geert Wilders lijkt inderdaad 'gek' om zijn leven voor de vrijheid van alle Nederlanders op het spel te zetten. Hij doet het ultieme wat je voor je idealen kunt doen.

SlimmeBelg | 27-11-18 | 02:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik hoop zelf nog voor mijn pensioen te kunnen emigreren naar een Scandinavische land ergens buiten de EU.

Wasbakplasser | 26-11-18 | 21:51 | 5

Zweden is ook niet meer wat het is geweest naar ik hoor. Ik zou me even goed vooraf informeren. In Noorwegen willen ze ons graag hebben. Werk zat!

Atlantis-95 | 27-11-18 | 00:07

@Wasbakplasser | 26-11-18 | 21:51 Ga maar....

Zwizalletju | 27-11-18 | 00:17

Een Scandinavisch land in de vrieskou. Daar zijn alle wasbakken bevroren, kijk maar uit.

bergsbeklimmer | 27-11-18 | 06:48
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
CubaSalsa | 26-11-18 | 21:50 | 1

"Op school leerde ik over zeehelden, Geuzen en de VOC, prachtige verhalen vol helden, lef, ondernemersschap en glorie. Nu moet ik mij schamen voor de mensen die Nederland hebben gemaakt, "

Nou dit dus. Fuck de huidige cultuurrelativistische buklaven van SP tot VVD

Rest In Privacy | 26-11-18 | 21:50

Klap, klap, klap, klap...

War On Errorism | 26-11-18 | 21:50

Same here. Nog drie jaar, dan moven. Dat komt omdat ik m'n belasting netjes heb betaald na een foutje mijnerzijds. Kan verder niemand wat van zeggen, volle pond betaald, maar ik moet dus nog even sparen.

Alexis de T. | 26-11-18 | 21:49

Dan zit je straks in Thailand. Op je eiland. In de zon. Met een koud biertje. In je blootje. Een beetje duiken. Een beetje varen. En dan? En dan, vraag ik je.

RickTheDick | 26-11-18 | 21:49 | 1

Nee, dan kun je beter in Nederland blijven; in de kou, want de stroom voor de warmtepomp is niet meer te betalen door de milieubelasting. Met je lauwe Aldi biertje. in je dikke trui en extra pyamabroek onder je gewone broek. Een beetje Staatsjournaal kijken. Een beetje luisteren naar de herrie van de moskee. En dan?

benjeallanggek | 26-11-18 | 22:35

Ik blijf hier, en de eerste de beste die mij gaat vertellen hoe ik moet leven, moet nog geboren worden.

Rest In Privacy | 26-11-18 | 21:49

Wel fijn dat de benoemde burgemeester in dit land boven de partijen staat en niet door links-politiek activisme wordt gemotiveerd. Echt een opluchting. Hoeft de nep-elite dit ook niet beter aan de racistische burgers uit te leggen.

Mammeloe | 26-11-18 | 21:48

Amen! Kunnen we dit niet in de vorm van manifest tekenen, printen en opsturen naar Tweede Kamer, Eerste Kamer, gemeenteraden enz?

LibertyCity | 26-11-18 | 21:47 | 2

Die lezen wel vaker huilebalken.
Denkt U nu echt dat beautje het enige gefrustreerde konijn is?

Berbaar | 26-11-18 | 21:58

Er zijn politici die dit lezen, maar het probleem is dat dat de mensen zijn die het ermee eens zijn (bubble). Dit zou eerder een ingezonden brief moeten zijn in de volkskrant (Volks?>nee niet meer) of de Groene Amsterdammer (walgelijk blad verder)

small_town_dude | 26-11-18 | 22:06

Kunnen we niet een kleine fundraising houden om deze comment op elke abri in Nederland te krijgen? ik zeg... waarom niet? Dutchbeaurouge verwoord wat velen voelen,,dank daarvoor!

Welles! Nietes! | 26-11-18 | 21:45 | 2

Haha, geen mens leest meer dan 2 zinnen.

Berbaar | 26-11-18 | 21:57

@ Berbaar | 26-11-18 | 21:57 |
Dat verklaard je plempsels, jij kan ook niet verder zien dan twee wetsregels. De praktijk gaat je inhalen gelukkig. We spreken je wel over 10 jaar. Vanuit Portugal op je bootje,bang,alleen, financieel failliet (want geestelijk ben je het, al qua moraal) en gevlucht.
Doei doei.

Rest In Privacy | 26-11-18 | 22:08

Helaas kan ik niet weg hier,maar ik ben wel zéér bereid om een geel hesje te halen als het zover komt

slim blontje | 26-11-18 | 21:44 | 4

Berbarella, hou eens op met trollen. U kunt beter, dit is vervelend aan het worden.

Graaisnaaiert | 26-11-18 | 22:50

@Graaisnaaiert | 26-11-18 | 22:50
Ik verklap u een geheimpje: zolang u reageert op Berbaar zal hij/zij blijven trollen. Dit is precies wat Berbaar wil: aandacht. Negatief of positief maakt niet uit.
Beter negeer je zulke accounts, dan verdwijnen ze vanzelf. Probeer het eens een week en laat je niet uitdagen.

Zupschufter | 26-11-18 | 23:05

@Berbaar | 26-11-18 | 22:19
Ja het klinkt wel heel zelfredzaam nietwaar?
Niet eens verwachten dat men het brengt, maar zelf willen halen. Waarschijnlijk zelfs ook zelf betalen, mijn Allah, wat is ze denkende!

MarcS | 26-11-18 | 23:35
▼ 1 antwoord verborgen

Ondertussen in 020,

Halsema: ik heb er moeite mee heeft als vrouwen gedwongen een hoofddoek moeten dragen. 'Al is het niet hier, is het wel elders in de wereld. Ik verdedig het recht dat je een eigen keuze hebt. Er moet wel oog zijn voor de vrouwen die onvrij zijn.'
www.at5.nl/artikelen/188831/halsema-a...

AntonJensen | 26-11-18 | 21:44 | 2

Je begrijpt het niet. Het kernwoord is gedwongen. Want al die lopende tenten, doen dat uit eigen vrije wil. Aldus Femke Halsema. Die noooooooit burgemeester zal worden, zo'n politica is ze namelijk niet. Oh. Wacht.

zik | 26-11-18 | 21:54

Hoe dan Femke? Hoe wil je de gedwongen vrouwen in het vizier krijgen die gedwongen onder de burka moeten. Nogal makkelijk te detecteren. Fucking wensdenken, niet te geloven, wat een brevet van onvermogen.

pibasso | 26-11-18 | 22:27

Mooi hoor. Daarom GeenStijl

frisenfruitig | 26-11-18 | 21:44

Prachtig verwoord. Proficiat! Dutchbeaurouge for president!

F1802 | 26-11-18 | 21:44

Bij al dit geklots aan de oever van de Amstel is het wijs om ook te overwegen of het elders zoveel grasgroener of zoveel maal gillend erger is. www.unz.com/article/a-singularly-semit... Nou, in New York is alles groot en is het gierend naar de afgrond gaan vergeleken met het klotsen van de Amstel iets waar je niet dichtbij wilt komen. Een lesbisch bebrilde proffin die een homo wil dwingen tot straight f**k. Laat dat even op je inwerken en kijk dan mee met Marsman: Denkend aan Holland
zie ik breede rivieren
traag door oneindig
laagland gaan,
rijen ondenkbaar
ijle populieren
als hooge pluimen
aan den einder staan;
Marsman stond wellicht aan de oever van de Amstel, maar niet tegenover de Stopera. Hij keek naar de Hollandse luchten van de Hollandse schilders. Niet naar het gefoezel en gefeuter binnen hopeloos geestloze burelen. Daarom dit advies: schep een lucht van aangezicht tot aangezicht met de Hollandse luchten.

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-11-18 | 21:43 | 4

Deflatiemonster | 26-11-18 | 22:07
Precies, in de VS is een antisemitisme in opkomst, waar je geen deel van uit wil maken.

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-11-18 | 22:13

Eeuwig.. Op.. Vakantie | 26-11-18 Dank voor de duiding. Dat haalde ik niet uit uw tegel.

Deflatiemonster | 26-11-18 | 22:18

@Eeuwig. -- Interessant artikel, dank voor de link.

ben kokhals | 27-11-18 | 15:47
▼ 1 antwoord verborgen

Applaus

Retepsteeltje | 26-11-18 | 21:42

Op de dag van de verkiezing van Trump, of vlak er na heb ik 1 retro/introperspectief gehoord van een Democraat: "We zijn te ver gegaan".

Daar bedoelde hij mee : te hard en lang LGBTxyz en andere 'progressieve topics' doorduwen, Massa even zat van / nog niet klaar voor.

Verder nooit meer introspectie van de Democraten gehoord, vol op het Rusland orgel gegaan.

Ditzelfde speelt hier in NW Europa ook. Wilders moet kennelijk eerst nog winnen ipv 2e worden. We gaan het zien.

Eierbal-is-fijn | 26-11-18 | 21:42

Klopt. Het enige wat je kunt doen is wegwezen. Dat besluit heb ik 5 jaar geleden al gemaakt. Dit land is niet meer te redden. Zelfs al mijn vrienden denken er anders over. Dan betekent dus dat ik niet meer op mijn plek zit. Maar ik ben er al een tijd klaar mee.

azijnseikerT | 26-11-18 | 21:41 | 3

Zoals jullie weten ben ik vertrokken voor mijn kleinkinderen, kleine waarschuwing, ook in Spanje tref je dezelfde politici, die alleen in de EU zitten om het geld, De mensen zijn niet aardig, maar dat is het ergste niet, bemoei me er weinig mee, maar je loopt tegen veel dingen aan als je emigreert, dokters die je niet verstaan, je moet je inschrijven, maar je bent een buitenlander en zo wordt je behandelt, overal , ik voel me meer een toerist, dus kan me niet veel schelen, In een ander land is het ook moeilijk te leven, Alleen al, het is niet je taal, je gewoonte, je eigen mensen die je kent, ook al zijn het vreemde, het zijn Hollanders.
Maar toen ik in Januari naar Nederland ging, ben ik geschrokken, de mensen zijn de mensen niet meer, gestrest, agressief, het zijn mijn mensen, maar zo anders , als tien jaar geleden.

gato | 26-11-18 | 22:20

Ik ben indertijd voor mijn opleiding en uiteindelijk werk in de VS gebleven. Daar verstaan ze je wel als je engels spreekt dus dat scheelt. Belastingdruk is lager maar gezondheidszorg duurder.

Wel valt me op als ik een paar keer per jaar naar NL kom om mijn familie te bezoeken en vanaf Schiphol de trein neem, iedereen met van die zure koppen in de trein zit. Allemaal zogenaamd belangrijke baantjes en eruit moeten op Amsterdam WTC of RAI en denken dat ze heel wat zijn. Een vriendelijk woord kan er niet af. Hoofddoekjes en afrikanen tm Diemen en dan wordt het mocros tm Weesp die niet betalen.

Ik voel voor mijn landgenoten maar alleen een oorlog kan het tij nog keren.

SDI | 26-11-18 | 22:49

"Ik voel voor mijn landgenoten maar alleen een oorlog kan het tij nog keren (SDI |22:49)"

Of een goede crisis die de helft van de overheidsinkomsten wegvaagt, zodat het in één klap afgelopen is met alle ideologisch gedreven ijdele luchtfietserij die ons naar de afgrond jaagt. Het is triest dat we onze hoop op zulke rampspoed moeten vestigen.

GnottoBlotto | 27-11-18 | 01:23

Wow, exact.

HeEnalu | 26-11-18 | 21:41

Wat ben ik jaloers als je het zo kan verwoorden. 100% raak!

Felipe | 26-11-18 | 21:40

Zet dit maar op de voorpagina van de Nederlandse dagbladen!
Ik denk dat heel, heel veel mensen instemmend zullen knikken!

Billy24 | 26-11-18 | 21:40

@dutch

Leuk dat u nog kunt vluchten maar dat kan ik niet.

Daarnaast vertik ik het om uit mijn salon socialistische (en kennelijk autonome) stad Amsterdam verdreven te worden. Ik geloof nog wel als een van de weinig in god, koning en vaderland in mijn stad. Nou ja god dan wat minder maar de oude waarden deel ik nog grotendeels wel.

Halalsema spreekt niet voor iedere Amsterdammer. Sterker nog ik denk op wat extreem Groen(s)Linksertjes na helemaal niemand. Toch kregen we haar opgedrongen (nadat ze openlijk had gesolliciteerd toen van der Laan er nog zat en bekend maakte dat hij ziek was, de heks).

Halalsema spreekt niet eens de allochtone bevolking aan. Die stemmen niet (in Nederland) of stemmen team Erdogan. Nee zij spreekt een smaldeel aan, ambtenaren, krakers, en provinciaalse studenten die sosiologie en dat soort meuk "studeren".

@dutch ik blijf hier maar ik gun u het beste.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-18 | 21:40 | 3

Dit topic gaat over Nederland. Amsterdam hoort al zeker 10 jaar niet meer bij Nederland.

zik | 26-11-18 | 21:55

@zik
Dat kun je de (weinige) overgebleven echte Amsterdammers toch niet verwijten. Dat zijn de kanaries in de kolenmijn.

benjeallanggek | 26-11-18 | 22:41

@Graaf
Ik voel met je mee en blijf ook. Zesde generatie Amsterdammer en altijd trots geweest hier te wonen. Maar wat een zooitje is het geworden. Pretpark Amsterdam, met hordes dronken Engelsen, parkeergeld straks 10 euries per uur en huizen zo walgelijk duur dat tante Meduus kan fluiten naar zevende en achtste generatie Amsterdammertjes. En daarbij, je gunt je eigen bloedjes toch niet de knoet van dat GroenLinks wijf dat niet alleen de burka’s ongemoeid laat, maar ook de ettertjes die mijn dochters voor hoer uitschelden. Het is lastig trots te zijn als alleen de façade van een ooit zo fantastische stad nog overeind staat,

medusa324 | 26-11-18 | 23:28

*knipoogje@Joris*
Heb net mijn pensioenoverzicht gezien en ik was per direct om: NL is wel een fantastisch land! Als Rutger Bregman de boel niet verkloot zit ik er straks warmpjes bij.

sjaakdeslinksesul | 26-11-18 | 21:39

Nederland begint zo langzamerhand een Volks Koninkrijk te worden, Amsterdam is inmiddels al een Volks Republiek.
De communistisch/socialistich angehauchte bestuurders WETEN wat goed voor ons is en wat wij willen.

paost712 | 26-11-18 | 21:39

De heerlijke naïviteit om te verwachten dat het ergens anders beter is is de slechts mogelijke reden om Nederland achter je te laten.

Jan_van_Staatribune | 26-11-18 | 21:39 | 2

Nou je betaalt iig een stuk minder mee aan vanallerlei onzin.

Oerke | 26-11-18 | 21:48

Of alle kaders onderzoeken en een weloverwogen beslissing maken misschien ? Want blijven en hopen dat het goed komt is minder naïef ?

Moresnetunited | 26-11-18 | 23:06

Spijker/kop/raak......hulde. Maar vertrekken is opgeven, geeft de boven ons gestelden nog meer ruimte en daar pas ik voor, daar is 0031 me te kostbaar voor.

de directeur | 26-11-18 | 21:38

Doei!

Superior Bastard | 26-11-18 | 21:37 | 1

Ga je eindelijk van Geenstijl af?

Rest In Privacy | 26-11-18 | 21:57

Leg mij maar uit waarom ik in Amsterdam met mijn snorscooter verplicht wordt om met helm op de rijbaan, vanwege een wetswijziging, en dit allemaal omdat Amsterdam amper/nooit fatsoenlijk gehandhaafd betreffende snorscooters/scooters/fietsers.

Leg mij dat maar eens uit. Nu wordt de burgemeester terug gefloten voor iets als burka's! Had Den Haag dat ook even kunnen doen voor het niet handhaven voor door rood rijden van fietsers, brommers en snorscooters?

Atlantis-95 | 26-11-18 | 21:37 | 1

je geeft zelf het antwoord al: wegens een wetswijziging...

lovekila | 26-11-18 | 22:50

hear, hear! Iemand in de media waar ik het mee eens kan zijn!

DikkeLeo | 26-11-18 | 21:35

Exact mijn sentimenten! Maar ik schaam me er niet voor om Nederlandse te zijn. Ik ben er zelfs reuze trots op. En dat neemt niemand me af. Zelfs geen Medelander met foute denkbeelden.

VictimaDelAmor | 26-11-18 | 21:35

Een gefrustreerde bejaarde, die gaan we niet missen.
Mooie rant, dat dan weer wel.
Toedels!

Berbaar | 26-11-18 | 21:35 | 14

@GKJP | 26-11-18 | 22:00
Mooi man geniet, niks mis met de provincie.

Berbaar | 26-11-18 | 22:17

RickTheDick | 26-11-18 | 22:11

Beetje mild, Rick, hij/zij/het weet niet beter en z'n moeder weet niet beter dat ie boven z'n huiswerk maakt.

GKJP | 26-11-18 | 22:19

Berbaar | 26-11-18 | 22:17

Uiteindelijk wonen we allemaal in een provincie......

GKJP | 26-11-18 | 22:21
▼ 11 antwoorden verborgen

Goh dacht dat ik er alleen zo over dacht,

Volgens Karaganov bestaat Europa enkel nog maar uit een hoop problemen: massale migratie uit het zuiden, een allesoverheersende politieke correctheid en tolerantie tegenover nieuwkomers, een slechtere concurrentiepositie tegenover een economisch sterker wordend Azië en een verzwakte NAVO onder leiding van Trump.

AntonJensen | 26-11-18 | 21:49

Dutchbeauroutge,

Fantastische tegel, maar u bent blijkbaar net zover als ik, weggaan is nog de enige optie.

GKJP | 26-11-18 | 21:34

Deze tegel mag linea recta op de deur van Het Torentje worden gespijkerd.

MickeyGouda | 26-11-18 | 21:34 | 1

Amen!

benjeallanggek | 26-11-18 | 22:02

Indrukwekkende en eloquente samenvatting van de teloorgang van een ooit paradijselijk land. Het land van mijn (vroege) jeugd. Het land dat nooit meer zal zijn.

echt_links | 26-11-18 | 21:34

Hulde en respect 100 procent eens !!

2CVOcean | 26-11-18 | 21:33

Maar Dutch, als je vertrekt mis je alle zegeningen van het Pact van Marrakech! Alle lovende artikelen over migratie in onze qualiteitscouranten. En mocht het mis gaan met meneer de analfabete immigrant, aan wie moeten we dan schuld geven?

Mammeloe | 26-11-18 | 21:33

Ongelofelijk inderdaad dat dit heeft en nog steeds gebeurd zonder dat men reageert en het blijkbaar accepteert onder het mom van het gaat toch prima zo als niemand in de gaten heeft dat de helft van zijn salaris ingepikt wordt en verdeeld door ongekozen ondemocratisch na mij de zondvloed figuren.

van stampij | 26-11-18 | 21:32

De tegel van het jaar. Geweldig.

Fijnstoffer | 26-11-18 | 21:32

Wow! Elk woord waar, ik krijg bijna tranen in m’n ogen van herkenning en wanhoop. Het is zo waar en ik voel me zo machteloos en wanhopig. Wat kun je doen? Waar komen die gekken vandaan die dit land zo aan het verkloten zijn?

pjisonline | 26-11-18 | 21:32 | 6

Berbaar is niet eng. Nou ja, okay, in zwembroek is ie eng..

echt_links | 26-11-18 | 23:39

.

echt_links | 27-11-18 | 00:06

In een speedo ronduit angstwekkend.

zik | 27-11-18 | 00:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Zet ook maar in de Trouw!

Rest In Privacy | 26-11-18 | 21:31

Eens!

ikzeidegek | 26-11-18 | 21:31

En waar gaat de reis naartoe? /gaan we GeenStijl eiland opspuiten?

DatInternetDingetje | 26-11-18 | 21:31

Indrukwekkend. Ben er stil van.

paridae | 26-11-18 | 21:30

Vraagje is Halsema ook besneden?

AMX pri | 26-11-18 | 21:30 | 3

Nog niet.

Parsons | 26-11-18 | 21:33

Parsons, zal wel verrekte pijn doen als dat eindelijk zo ver is dat ze daar gaan snijden, jakkes. En een vervelend vooruitzicht voor mevrouw Halsema.

AMX pri | 26-11-18 | 21:37

Ik offer me graag op.
Heb nog een winterjas nodig

o)+ | 26-11-18 | 22:18

Ik heb ook een teringhekel aan al die mensen die hun eigen kutland zijn ontvlucht en ons hier vertellen wat wij allemaal fout doen.

bruin1 | 26-11-18 | 21:30 | 4

@bruin1 Dat vond ik eerst ook altijd. Maar ik ben intussen om. Dutchbeaurouge heeft gewoon gelijk.

knutsel_ | 26-11-18 | 22:23
-weggejorist-
De musso linie | 26-11-18 | 22:33

Dacht je dat het mij een zier interesseert of jij een hekel aan me hebt? Denk nog eens.

bergsbeklimmer | 27-11-18 | 06:42
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is overigens exact de reden waarom ik naar Hongarije ga verkassen. Nederland doet mij helemaal niets meer. Dit hele schijtland is een open inrichting geworden voor psychiatrisch gehandicapte grachtengordel malloten. Er is simpelweg niets meer om nog voor te vechten, laat staan om trots op te zijn.

Wegwezen is het devies.

Parsons | 26-11-18 | 21:29 | 11

Ben ik met u eens. Ik fantaseer ook vaak over emigreren. Doch buiten EUzone.
Het slimste is geen schulden opbouwen en sparen sparen sparen. Cash is king. Digitaal geld heb je tzt niks aan. Yuan, dollar en edelmetaal de gekste.

Shareholder II | 26-11-18 | 22:53

Dus liever trots en miserabel dan vrij, veilig en fier?
Ik moet nog paar dingen regelen, dan ben ik ook weg. Kinderen meekrijgen is nog het lastigste.

MarcS | 26-11-18 | 23:27

Kom lekker naar Baranya... goed bier en de dames zijn uitstekend te doen!

HeleKluif | 27-11-18 | 09:24
▼ 8 antwoorden verborgen

Maar waarheen?! Misschien toch dat eiland idee ergens gaan realiseren? Maak het een drijvend eiland dan kunnen we de boel verplaatsen als Soros en vrinden te dichtbij komen.

A.I. van Dee | 26-11-18 | 21:28

Uitstekend verwoord wat zoveel mensen denken,maar oorverdovend over zwijgen. Bang gemaakt door ridicuul-links.

keseltje | 26-11-18 | 21:28

Wow... dit had ik kunnen schrijven als ik had kunnen schrijven... uit m’n hart gegrepen!

korsakoff | 26-11-18 | 21:27 | 2

Daar sluit ik mij helemaal bij aan. Mooi stuk zeg, staat als een huis.

Esper25059566 | 26-11-18 | 22:19

Idem dito!

De Profundus | 27-11-18 | 09:36

Hallo, krijgt ie wel 13 cent per woord?

Mammeloe | 26-11-18 | 21:27 | 2

Mammeloe | 26-11-18 | 21:27 |
*proest daar gaat mijn avondthee!* haha

Is dit nog nieuws? | 26-11-18 | 21:28

Ik krijg 13 roebel per woord, en per 100 comments een fles Stoli. Ik neem aan de rest ook.

Harry Turtle | 26-11-18 | 21:43

Bulls eye.

zimmerschwanz | 26-11-18 | 21:26

die snapt hoe het zit. Maar Ja, wel roepende in de woestijn. En dat hij weg wil? Welke blanke geboren Nederlander wil dat niet? Maar waar moet je heen? Krankzinnige poltieke correctheid vind je overal tegenwoordig.

jan-lul-de-behanger | 26-11-18 | 21:26 | 8

@naraga Maar het zijn dan wel geen moslims. En een gratis Miele kunnen ze ook wel vergeten.

knutsel_ | 26-11-18 | 22:07

Ga lekker richting oost. Daar hebben ze een gruwelijke hekel aan figuren als Berbaar. Mooie patriotten daar en waar ik heen ga ook nog gevochten als leeuwen in de 2e wo.

azijnseikerT | 26-11-18 | 22:09

California is def verloren, zelfde lakse houding t.o.v. krakers als hier.
Canada zijn ze ook gek geworden.
Mid-west is nog enigszins te doen.
Vroeger konden we naar België, maar die zijn echt verloren.

MarcS | 26-11-18 | 23:24
▼ 5 antwoorden verborgen

#iswelzo

Kale Gerrit | 26-11-18 | 21:25

Amen.

naamvangebruiker | 26-11-18 | 21:24

Hear hear!

DrBowned | 26-11-18 | 21:24

Mooie tegel.
Maar het erge is natuurlijk dat deze reaguurder spijkers met koppen slaat.

Lewis | 26-11-18 | 21:23 | 1

Ja maar we blijven op de bestaande politieke partijen stemmen, dus er veranderd niks.

funkyd | 26-11-18 | 22:24

Besnijdenis mag,
Vrijheid van godsdienst.
Waarom die god dan niet standaard mensen besneden geschapen heeft... Tja.
Dan is het aan de (verstandige) mens om te zeggen: Dat doen we dus maar niet.
Of wel? Of niet?
Vrijheid van godsdienst of kindermishandeling? Wat wilt u? Toch?

Is dit nog nieuws? | 26-11-18 | 21:23 | 3

De mens is toch geschapen naar het voorbeeld van god en god heeft ALTIJD gelijk. Dus waarom er aan gaan "sleutelen"?

Rest In Privacy | 26-11-18 | 21:48

Omdat in de woestijn water te kostbaar is om 2 maal daags je leuter te wassen is het waarschijnlijk ooit opgenomen in bepaalde oude huisregels die men niet mag interpreteren.

Trouwens, 1 van de 7 terreurverdachten die net voor de Weerter kermis werden opgepakt met 100 kilo kunstmest en bomgordels mag na maar liefst 2 maanden zijn rechtszaak in vrijheid afwachten.
www.1limburg.nl/weertse-terreurverdac...

Wie het snapt mag het me uitleggen.

Ben-Bataaf | 26-11-18 | 23:41

Omdat culturele achterlijkheid als godsdienst wordt verkocht en ze uit hetzelfde boek geleerd is niet zelf na te denken... Ofzo.

Dirk III | 26-11-18 | 23:49

Daarom lees ik GeenStijl.

Parsons | 26-11-18 | 21:23 | 7

U is jarig? Proficiat en nog vele jaren in goede gezondheid gewenst.

knutsel_ | 26-11-18 | 22:01

Tx knutsel!

Parsons | 26-11-18 | 22:09

er is altijd nog België...

lovekila | 26-11-18 | 22:38
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen