Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – De betutteling slaat door

Iedere keer als er weer nieuwe maatregelen komen om het roken tegen te gaan is er maar 1 echte lakmoesproef: Blijven sigaretten beter verkrijgbaar dan verse groente?

Helaas, de oude tabaksvergunning werd niet van stal gehaald. Ondanks dat de tabakslobby niet aan tafel zat, is deze simpele maatregel niet genomen. Om gedestilleerde alcohol te verkopen, moet een slijterij wel zo'n aparte vergunning hebben. De jenever, vieux, cognac, rum en whisky zijn daardoor alleen verkrijgbaar als mensen er speciaal voor op pad gaan. Bottelaars weten dat, verdunnen hun likeur tot 14,9% en zorgen daarmee dat de suikerbom naast de port in de supermarkt ligt.

Burgertje pesten, en verleiden
Dit geeft gelijk weer de indruk dat het gaat om burgertje pesten en dat het ministerie van financiën haar veto heeft uitgesproken omdat het Binnenhof is verslaafd aan de opbrengst. Die accijns worden langzaam verhoogd. Er moet gewenning optreden, want het is te kostbaar als mensen daadwerkelijk stoppen. De kikker mag niet uit de langzaam kokende pan springen.

Waarom is het per makkelijk pakje verkrijgbaar, in plaats van per slof? Het zal toch niet om de drempel om te blijven roken te verlagen? Iedere keer een klein pakje betalen met wat zakgeld zit minder op de radar dan om de zoveel tijd een rib uit je lijf voor een slof: bij zeventig tot negentig euro voor tweehonderd sigaretten denken mensen eerder aan leukere alternatieven zoals uit eten.

Hier worden mensen verslaafd gehouden. Verslaafden kunnen overal en nergens met kleine stapjes blijven gebruiken. De ene na de andere gemakkelijke quick fix. Het moet in stand moet blijven, maar het liefst onder het tapijt. De rokers moeten wat verder weg gaan staan. Uit het oog, uit het hart. Symboolpolitiek over marginaal gebruik.

Staatssecretaris Paul Blokhuis sprak in Pauw over het belang van de drank en horecawet. Het was belangrijk dat een kapper, juwelier of bruidsmodezaak geen glaasje aanbied aan haar klanten. Dat zouden alcoholisten wel eens in verleiding kunnen brengen. Dat terwijl supermarkten en cafés vol staan met frisdrank en alcoholarm bier. 

Verslavingsproblemen
Het echte probleem zie je in programma's zoals Verslaafd! of The Rotterdam Project. Mensen die hun eigen wil volledig zijn kwijtgeraakt, evenals hun baan, familie, vrienden en soms zelfs huis. Met een interventie moeten ouders, broers en zussen smeken of iemand alsjeblieft een afkickkliniek ingaat. En zelfs als dat lukt is iedere dag in de instelling vrijwillig.

Die familie zit in een spagaat. Een verslaafde is geen acuut gevaar voor zichzelf, dus die wordt niet gedwongen opgenomen. Soms grijpt de rechter wel in, en de een paar weken of maanden. De behandeling duurt te kort, de terugval is onvermijdelijk. De patiënt ervaart de gerechtelijke procedure als een steek in de rug, de laatste relaties worden verbroken, de situatie escaleert.  

De naaste omgeving mag lijden, terwijl de afloop vaststaat. De verslaafde zou geen acuut gevaar voor de omgeving vormen. Ook al voorzien de meeste junks in hun behoeftes vanuit kleine onrendabele criminaliteit met enorme maatschappelijke kosten. Tot in hoeverre heeft een slaaf van harddrugs nog een vrije wil?

Draaideurgevangenis
Soms worden die junks veroordeeld tot een ISD-maatregel, een 'inrichting voor stelselmatige daders'. Twee jaar cel, soms voor een reeks kleine delicten. Ondanks dat de staat dan jaren aan hulp en structuur kan aanbieden, wordt het verschil niet gemaakt. Drugs en telefoons zijn soms binnen beter verkrijgbaar dan buiten. Zo hard iemands vrijheid beperken, zonder de kans te grijpen hem te helpen is misdadig. Voor hem en voor ons.

Waar de ambtenarij met veel trompetgeschal haar nationale preventieakkoord presenteert, etteren de echte problemen met genotsmiddelen voort. Die excessen worden politiek misbruikt om geld op te halen en normaal gebruik te demoniseren. Echte vrijheid wordt ingeleverd, mensen zonder vrijheid niet geholpen.

Het blijkt in de Haagse kaasstolp maar niet door te dringen dat halve criminelen hun genotsmiddelen desnoods stelen. Een mooie bewustzijnscampagne gaat nooit werken voor mensen die hun bewustzijn regelmatig kwijt zijn. De mensen die wel vatbaar zijn voor argumenten laten zich meer leiden door onderzoeksresultaten van medici, dan folders van politici.

Het blijft hele vreemde struisvogelpolitiek. In makkelijke dossiers wil de overheid zich graag opdringen om in de melk te brokkelen en met de strijkstok af te romen, maar zodra het moeilijk wordt en haar geweldsmonopolie het verschil kan maken geeft men niet thuis. De unieke gereedschapskist blijft dicht voor echtgenoten en kinderen van verslaafden.

Voor hun een dichte deur, terwijl de staatssecretaris open deuren intrapt.

(Christelijke kipcornpica via Alexander Bakker)

Reaguursels

Inloggen

waarom moeten we met z'n allen steeds ouder worden? als je mensen beetje laat roken en drinken en plezier maken, en ze gaan als gelukkige mensen dood, wat leef je dan in een asociale maatschappij als je mensen "gezond" laat doorwerken tot ze erbij neervallen? Als iedereen maximaal doorleeft worden ook de pensioenen weer onbetaalbaar. dan MOET je wel werken.
Boeiuh, dat mensen er voor kiezen te roken of te drinken. kom je alleen onderaan de wachtlijst voor een hart of long. Dat is een keuze. Maar die ligt dan bij de mensen zelf, niet bij de roverheid.

zeiksmurf | 25-11-18 | 21:04

Een naffer spuugt op de grond. De Antilliaan poetst zijn geweer.
De moskee verkondigt met geloei. De profeet krijgt alle eer. De Rotterdammer buiten spel gezet. In zijn stadje zonder Franje. Gelukkig kleurt de Erasmusbrug. Vanavond nog oranje.

kotelet | 25-11-18 | 17:22 | 1

Hier in Eindhoven hebben we een oranje Evoluon, ziet er best goed uit.

Kinkfactor | 25-11-18 | 23:07

Het is tegenwoordig Noord-Korea aan de Noordzee (NL). Waar ze goed in zijn, in dit land, dat is in het doorslaan. Misschien moeten wij ook eens met groene jasjes de straat op gaan en alle straten blokkeren en Heel Den Haag afbranden samen met Amsterdam want daar komt toch niks goeds vandaan. Het is niet alleen het roken en de drank, maar nu willen ze ook da je 60 gram vlees in een restaurant krijgt, bij een maaltijd en de rest zijn zeker sperziebonen en gekookte aardappelen en dat voor 39,00 eurootjes inclusief couvert. Ik ga nu al naar Duitsland om me lekker vol te laten lopen en te eten daar is een stukje schnitzel/ mals rundvlees bij een goed restaurant zo 400 gram en dan nog lekker braadkartoffelen en groente en dan is dat vaak niet duurder dan 18 euro per persoon. Daar kan je in NL net een voorgerecht voor bestellen met een stil watertje van 20cl voor maar 3,85.

Niet links | 25-11-18 | 16:29 | 1

True that.

Afrikanerhart | 25-11-18 | 17:28

De regering is alleen geïnteresseerd in het geld wat via de accijnzen wordt binnen geharkt. De gezondheid van de burgers interesseert de politiek helemaal niets. Het enige wat de politiek weer voor elkaar krijgt is nog een kloof tussen burgers. Diegenen die over voldoende tot veel geld beschikken blijven er rustig op los roken en drinken. Dat zijn dezelfde personen die ook om een boete van 600 euro lachen als ze te hard rijden met de auto van de zaak en het bijbehorende tankpasje. Die prijs staat in geen enkele verhouding tot het inkomen. Diegenen met minder inkomen zullen de enigen zijn die dit vullen van de staatsruif wel gaan voelen.

Ruikbaard | 25-11-18 | 15:49

Kan er een keer een redacteur op de stukjes van Feynman gezet worden? Er zitten zo vaak, zo veel volstrekt onleesbare zinnen in zijn plempsels dat het onduidelijk wordt wat hij bedoelt. Hij kan voortaan natuurlijk ook de zondagochtendborrel laten staan.

Priva Cynicus | 25-11-18 | 14:49

Na Kipcorngate is het wel duidelijk hoe de vlag erbij hangt. Zoals meerderen hier al zeggen, het is gewoon een ordinaire belastingtruuk, opgevoerd onder de vals symphatieke noemer "volksgezondheid". Een drol met een 24k gouden laagje, zijn ze tegenwoordig goed in op De Hove...

Acar_ketimun | 25-11-18 | 14:46

Het gaat er bij de overheid niet om de gezondheid van de burger. De mening van de burger interesseert ze niet dus waarom zouden ze om zijn gezondheid malen?
Het gaat hier gewoon om ordinair schatkist spekken onder een mooie vlag. "U bent toch zeker ook wel voor gezond leven?" Net zo huichelachtig als 'meer betalen voor het milieu'. "U bent toch ook voor een toekomst voor uw kinderen?" Die vraag wordt niet gesteld bij stelselmatige verkrachting van 1400 meisjes door bepaalde import.
Het is echter wederom een stap verder over de grens van de persoonlijke levenssfeer. Men heeft de grondwet al versnipperd door onze organen als staatseigendom te kenmerken, nu is het blijkbaar zaak dat de koopwaar ook van enige kwaliteit is. Nederland als scharrelvleesfokkerij.
Het is de volgende inbreuk op burgerlijke grondrechten (unalienable rights). De volgende stap wordt het aanpakken van privé-bezit. In Zweden gebeurt het al, worden tweede woningen onteigend ten faveure van de niet-werkende import. Gaat hier ook gebeuren, wees daar maar zeker van. Onder het motte van 'huisjesmelkerij tegengaan' zullen woningen opgeëist worden om ze vol te plempen met de 80 miljoen die de VN vindt dat wij moeten opnemen.
Altijd oppassen met dit kabinet en met Rutte. Nederland heeft een oud spreekwoord voor dit soort zaken: als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen.

Datsun_Cherry | 25-11-18 | 13:48 | 1

Eerlijkheid houd op, waar de politiek begint.

Niet links | 25-11-18 | 16:10

Uw regering wilt dat u gezonder leeft, ondertussen heeft men half Nederland vergiftigd. Zie Delfzijl of de Moerdijk. Schadelijke en overbodige chemicaliën worden opgelost in de stookolie en verbrand in de atmosfeer.
Zelfs tegen het ontgassen doet men niets, niet voor de schippers nog voor de bevolking.
En dan zeiken over tabak of een frikandel.

Rest In Privacy | 25-11-18 | 12:49 | 1

En over een dieselauto uit 2000 in sommige steden.

Franque | 25-11-18 | 16:40

"Het was belangrijk dat een kapper, juwelier of bruidsmodezaak geen glaasje aanbiedT aan haar klanten. Dat zou ('den' weg aub, 'DAT' is namelijk het onderwerp van de zin) alcoholisten wel eens in verleiding kunnen brengen. "

Da's nou weer jammer, Feynman.
Voortaan toch weer even proofreaden voordat eea gepost wordt?

Inhoudelijk weer een prima stuk, zoals zo goed als altijd.
Natuurlijk wil de overheid helemaal niet dat u daadwerkelijk stopt met roken en/of drinken. De accijns-inkomsten smaken immers veel te lekker.

Daarom, volg mijn voorbeeld: NAAI de overheid, stop met roken!
U kunt het ook. Echt waar.

EefjeWentelteefje | 25-11-18 | 11:22 | 1

Ik dacht dat al voor te zijn geweest met mn e-sig en buitenlandse liguids. Maar ook dat gaan ze verzieken, omdat er zogenaamd te weinig onderzoek is gedaan. Doe verdomme dat onderzoek dan eens! En kom dus nu niet aan met leugens over de volksgezondheid, als dat echt de reden is dan lag dat onderzoek er allang.

Het is gewoon lobby. En een corrupte nog ook. Geweldig land hoor. Met zn allen.... pfff.

Acar_ketimun | 25-11-18 | 14:50

Alles wordt u afgepakt en ontnomen en wat er overblijft wordt duurder of onbetaalbaar zelfs uw mening komt u duur te staan als deze u nog niet ontnomen is. We moeten langer door blijven werken. Is dat om de vergrijzing op te vangen of is het om de huidige situatie in nederland te bekostigen? Loonsverhogingen blijven uit u wordt niet meer beloond naar het werk prestatie en de inzet die u levert. Het overwerk en uw vakantiegeld word torenhoog belast en zijn een lachertje. En elk jaar komt er weer een zelfverzonnen belasting bij en ernaast worden de andere belastingen zwaar verhoogd. Politici beginnen meer en meer op een groepje omgekeerde robinhoods te lijken, stelen van de armen om het aan de rijken te geven. Deze rijken zitten gebeiteld ze roken, drinken, eten goed en eerste klas vlees. Begeven zich in paradijsjes overspoeld met overvloed waar u niet kunt komen omdat het u het niet kan betalen. En zo hebben ze bewust een financiële grens gebouwd om u niet te willen zien of contact mee te hebben. Wat u krijgt en zwaar voor betaald is eten en drinken waarmee gesjoemeld is met allerlei soorten aanlengingen die er niet in thuis horen. O ja u hebt Netflix en een schermpje om naar te staren, u zou zich een gelukkig mens moeten wanen. En smartcitys worden helemaal booming. De definitie van smartcity is microwave slavenstad waar in u stralend door kunt werken. En mocht u een aandoening krijgen dan bent u in uitstekende handen van de betaalbareon slechtpresterende zorg en ligt u prins heerlijk aan de infus van de farmaceut. O ja wij vragen de bevolking nogmaals in deze bare tijden de schouders eronder te zetten, we zijn met meer dus dat zal wel lukken.

jitro | 25-11-18 | 11:03 | 1

Uit mijn hart gegrepen....

Ben5570 | 25-11-18 | 12:03

Het zijn geen betuttelingen ,maar kleine steekjes van beïnvloeden, deze trucs haalde ze ook uit in de voormalige DDR uit.
Bij het vallen van de muur lagen de stasi gebouwen vol met excellente wijnen en eten.

rexm | 25-11-18 | 10:55

Aangezien D66 en de VVD voor de vrije markt zijn alsof het altijd de oplossing voor alles is in plaats van soms niet, hoe past drugsverslaving daar in dan? Is dat beter voor iedereen? Of andere vormen van verslaving.
De vrijheid om te maken van leven wat zelf je wil. Dat is nou precies wat een verslaafde niet meer kan.
Als je zegt dat je de vrijheid van de een niet die van de ander mag beperken (maar dat heeft grotere consequenties dan ze bij de VVD willen horen), wil dat ook zeggen dat als iemand zelf coke wil gaan snuiven dat een eigen keus is. Tot de verslaving de vrije wil overneemt en het geen eigen keus meer is. Alsof iemand uit vrije wil, zn vrije wil op de roulettetafel legt. En het casino wint altijd.

kloopindeslootjijook | 25-11-18 | 10:45

Zolang de creativiteit van een overheid niet verder gaat dan extra belasten zal er weinig verandering komen. Mocht je het allemaal zo nodig willen zul je met andere maatregelen moeten komen. Een discussie die altijd weer dezelfde uitkomst krijgt. Als mid vijftiger ben ik zo langzamerhand gewend aan de "daadkracht" van een regering. Praatjes voor de bühne

Toetsiemonster | 25-11-18 | 10:29

Iedere keer dat ik inlog op de Geenstijl website wordt er een cookie door mijn strot geramd, ik heb dus geen keus en krijg steeds meer "goesting".....,
Can i have a cookie (or two?)?

cat22 | 25-11-18 | 10:27

"Blijven sigaretten beter verkrijgbaar dan verse groente?"
Helaas hebben supermarkten hier een kwalijke rol in. Albert Heijn heeft bijv. wel de halve liters energy drink in de ban gedaan wegens mogelijke gezondheidsschade, maar tabak blijft men verkopen. Officieel uit klantvriendelijkheid omdat de klant voor alle dagelijkse boodschappen bij Albert Heijn terecht moet kunnen, maar de ware reden is dat er jaarlijks voor miljarden aan tabak wordt uitgegeven en die omzet willen ze niet mislopen.

malle_eppie | 25-11-18 | 10:25

Iedereen die drugs koopt waarvan je weet dat verslavingproblemen kan veroorzaken houd die business in stand en helpt dus met het naar de verdommenis helpen van ons land, alleen al omdat politie-inzet nodig is die we beter kunnen gebruiken.
Het zijn dus eigenlijk landverraders.
Zou je je eigen kinderen heroine aanbieden, of coke in de hoop dat ze verslaafd worden om er geld aan te verdienen? Die criminelen hebben er geen moeite mee om levens naar de klote te helpen.
Verslaafden hebben niet veel meer te kiezen. Het is een ziekte van de maatschappij, waar we allemaal last van hebben.
Kijk voor de lol eens naar de docu 'De meiden van de Keileweg' en bedenk wat de ouders en familie doormaken.
Toon een beetje zelfrespect, blijf van die zooi af.

kloopindeslootjijook | 25-11-18 | 10:23 | 1

Rokers hebben geen vrije wil.

-=PyP=- | 25-11-18 | 13:07

De overheid is gewoon een dealer die de prijs van z’n producten op blijft voeren en zegt dat het allemaal vrije wil is.
Ondertussen wordt die vrije wil geridiculiseerd in het debat over discriminatie, gedemoniseerd als bij de Donotwet en genegeerd bij de afbraak van democratische middelen zoals de Referendumwet.

Onze overheid is gecorrumpeerd door de economische prikkel die ze het systeem hebben gegeven voor zichzelf, namelijk accijnzen en boetes.

Noltie | 25-11-18 | 10:20 | 2

Nee, de overheid is meer een pooier die de drugsdealers van de tabaksindustrie beschermt in ruil voor een percentage van de opbrengst

malle_eppie | 25-11-18 | 10:27

Rara, wie is de grootste drugsdealer van vernederland???

Ben5570 | 25-11-18 | 12:06

Rokers hou je toch. Hier in Brussel zie ik achter het station soms een kofferbak opengaan die uitpuilt van marlboro. Er is geen Afrikaan die clandestien koopt en die handel gaat alleen groter worden

small_town_dude | 25-11-18 | 10:15

Praktisch gezien ben ik groot voorstander van dit soort bemoeizucht door politiekcorrecten. De politiekcorrecte aanvallen op democratie, rechtstaat en samenleving lijken veelal te abstract voor mensen om in het geweer te komen. Concrete invasieve maatregelen in de persoonlijke levenssfeer leveren hopelijk wat meer weerstand op. Teneinde ook de wat abstractere onderwerpen veilig te stellen.
.
Dus kom op politiekcorrectjes. Dwing, demoniseer, dram zoals u ook bij andere dingen doet. Meer, meer, meer.
.
Er komt vanzelf een moment dat de maatschappelijke bullies, gelijk aan de schoolpleinvariant, tegen een rechtste directe vol in het gezicht aanlopen.

Parel van het Zuiden | 25-11-18 | 09:57 | 2

Armlengte afstand houden! ;)

Is dit nog nieuws? | 25-11-18 | 10:03

Ik help het u hopen maar de verelendungstheorie van Marx werkte in de praktijk ook niet.

Joris Beltsin | 25-11-18 | 10:28

straks komen er heftige accijnzen op aardappelen wortelen en uien.... want de graaicultuur van de overheid is nog niet genoeg om de polmannetjes van ons land blij te houden

coolgen | 25-11-18 | 09:51 | 3

BTW verhoging van 6 naar 9. En dan deze plannen. Zo hypocriet zijn die lui in Den Haag. Willen alleen maar meer en meer geld van de burgers. De rest zal ze een rotzorg zijn.

Mart6037 | 25-11-18 | 10:04

Linkse hobbies zijn duur...

Captain_Dipshit | 25-11-18 | 10:16

Een jan modaal maakt zich niet sappel om een minimumloner onder het mom van "moeten ze maar doorleren of harder werken.Dus een rijkaard maakt zich al helemaal niet sappel om mensen die minder krijgen dan zij.. Dus knijp ze nog verder uit....

Ben5570 | 25-11-18 | 12:12

Waar zitten die bakker, boekwinkels, kappers etc dan die alcohol aanbieden aan de klanten?. Ik kom nog altijd broodnuchter thuis.

MoonBeebe | 25-11-18 | 09:50 | 4

SamV heeft gelijk, Utrecht heeft er een aantal. Zijn van die hipster winkels die naast knippen ook nog lp's en kleding verkopen en vaak op top locaties. Knippen is inderdaad rond de 40-50 euro, en de knip galerie staat vol kort pittig, scheef, rood, paars oft sjw kapsels.

Blauwe Wafel | 25-11-18 | 10:12

Blauwe Wafel

Ik krijg er nu al uitslag van op vreemde plekken. "Een kappersbezoek als experience". Nee, ik wil geen asymetrische pony, ik hou niet van hoofdmassages, ik wil gewoon simpel, goed geknipt haar!

MickeyGouda | 25-11-18 | 10:22

Ik ga hier in het durp naar een kapper en die doet het meer dan prima voor €14.
En dat is dan inclusief koffie met een koekje.

loze stijl | 25-11-18 | 10:46
▼ 1 antwoord verborgen

Een handjevol ambtenaren zegt iets en miljoenen mensen buigen. Wat nu als miljoenen mensen iets ‘zeggen’, zouden de ambtenaren dan buigen?

Eagle_Eye | 25-11-18 | 09:45 | 2

e-democracy, e-democracy, e-democracy…...

ja-ja-nee-nee | 25-11-18 | 10:09

Niet... alleen maar lachen...

Ben5570 | 25-11-18 | 12:13

Hoe zit het nu eigenlijk met de accijns op wiet? Oh.. wacht.. EU.

Is dit nog nieuws? | 25-11-18 | 09:44 | 1

Accijns op wiet?... liever niet!

Boris Badass | 25-11-18 | 11:29

We slaan zo door in de overheidsbemoeienis.
Het enige dat de overheid moet doen is beschermen van de zwakkeren in de samenleving, zoals kinderen, gehandicapten en ouderen.
Natuurlijk is er altijd een schemergebied en kan ook soms tijdelijke overheidshulp nodig zijn, maar de kern is dat elk mens voor zijn eigen leven verantwoordelijk is en ook zelf de consequenties moet dragen.

Stop het behandelen van volwassenen als kinderen.

SamV | 25-11-18 | 09:42 | 1

Maar, maar we hebben in deze samenleving nou eenmaal mensen die zichzelf superieur vinden en die de overheid graag gebruiken om hun levensstijl aan anderen op te leggen.
.
Het devies. Verbeter de wereld, begin bij de ander en vraag vooral om dingen die u toch al doet.
.
Want superieur.

Parel van het Zuiden | 25-11-18 | 09:48

ik laat de wiethandel achter mij en ga de tabak handel in .. koop nu al een pakje Marlboro voor 2€ bij onze oosterburen ...

Kuddedier | 25-11-18 | 09:39 | 1

Ja, gelukkig staan er geen camera's langs de wegen dus vraagt de belastingdienst zich ook niet af waarom u zo vaak de grens overgaat...

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 11:04

Goed, ik ga straks even een beetje liggen.
Roken, zuipen, drugs vind ik niet OK.
Maar als er wat mee hebt lekker doen.
Jij bepaalt je leven.
Trusten, lekker slapen.

HoerieHarry | 25-11-18 | 09:36 | 12

Ik voel het alweer in mijn instrumenten.
Leuk.

HoerieHarry | 25-11-18 | 10:13

Ik eet als ik wakker word een croissant.
Even uit de vriezer in de oven. Met roomboter en aardbeienjam.
Gaat nergens over en toch doe ik het.

HoerieHarry | 25-11-18 | 10:23

De roomboter is gezond, de rest is bagger. Niet om u te veroordelen maar gun dan ook andere mensen hun pleziertje.
Hier een hele pot koffie, 2 volkoren boterhammen met oude kaas en voor de vorm 2 mandarijntjes. Schiet er maar op...

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 11:03
▼ 9 antwoorden verborgen

Drank en alcohol duurder maken zorgt voor nog meer boodschappen doen in Duitsland en België.
En voor smokkel.

Is dit nog nieuws? | 25-11-18 | 09:35

De overheid graait doooorrrrrr...

Want als het ze echt te doen was om de gezondheid hadden ze o.a. alcohol verboden, net als de States in de jaren '30. Maar nee daar gaat het ze niet om. Cash money floes doekoe, dat willen ze.

Want ook de belasting op 'gezonde' dingen gaat omhoog. Zoals bijv. water. Ja uw waterrekening bestaat voor een flink deel uit belastingen. Ook de btw op groente, brood etc. gaat omhoog.

Maar goed om een belastingverhoging te 'verkopen' aan het klootjesvolk laten ze maar de schijnheiligste van het stel met een gereformeerd bekkie het plebs vermanend toespreken en hun te wijzen op hun zonden. Om vervolgens meer aalmoezen van het kantklossende proletariaat te eisen, onder het mom van de zondes afkopen.

Vervolgens kan het plebs toezien hoe hun 'lijders' langzaam maar zeker zich zelf helemaal vol vreten en zuipen. Zie ons eigen Frenske Timmerfrans. Betaald door dezelfde belastingvee die zich volgens hun eigen volgevreten en klemgezopen lijders niet mogen doen.

Het standaard draaiboek van geloof, socialisme en fascisme. Het klootjesvolk onder de duim, de roergangers laven zich in weelde betaald door datzelfde vee.

Graaf_van_Hogendorp | 25-11-18 | 09:35

Blijkbaar kunnen de meisjes en jongens in Den Haag nog maar 1 ding: alles duurder maken. En dan maar roepen dat het zo goed gaat met de economie. Waaruit blijkt dat ze het verschil niet kennen tussen economie en staatskas. Gisteren bij de rellen in Parijs was er een vrouw die de zere vinger precies op de juiste plek legde: ‘they overtaxed us.’

medusa324 | 25-11-18 | 09:34

Ik vraag me sterk af of we de politiek op het gezondheidsdossier als autoriteit kunnen beschouwen. Als je de verzameling fysiek degeneraat in kabinet, kamers en bijv die partijcongressen aanschouwt lijkt dat wat twijfelachtig. Een nexus van vadsige slampampers, slappe schlemielletjes en alcohol & drugs koppen komt je tegenmoet.
.
Als we vinden dat overheid en politiek een rol moet spelen in het managen van onze persoonlijke gezondheid lijkt het me zaak om deze dan eerst even saneren van dat degeneraat.
.
Laten we beginnen met een inspirerend symbool. We trappen schlemieltje Rutte de gym in. Als de peer -vorm getransformeerd is in een T-vorm mag ie weer grijnzen. De verwachtingen managend, gaat even duren. Pap dat in veertig jaren niet is geactiveerd laat zich lastig ontwaken. Het is ook zeer de vraag of die wiebelende ruggengraat echte schouders kunnen dragen dus daar ligt wss nog vele maanden extra werk.
.
Hebben we het de volgende keer over deel twee van dit thema, de (on)wenselijkheid van overheidsingrijpen (welk motief dan ook) in het privéleven van burgers.

Parel van het Zuiden | 25-11-18 | 09:32

Feitelijke loopt het percentage rokers en het percentage "ooit gerookt" elk jaar terug. In Europees verband doet Nederland het ook prima wat de statistieken betreft. Dus ja, er wordt stevig aan verdiend, nog steeds, maar op de lange termijn is het een succesvol beleid dat gevoerd wordt.

GMarty | 25-11-18 | 09:30

De minister wil de bevolking iets afdwingen dmv geld. Dat heeft niets te maken met zorg voor de bevolking. Dit is gewoon een ordinaire belastingverhoging.

BozePaarseMan | 25-11-18 | 09:27

Toen bij Pauw een stel pensionado's serieus en oh zo open praatten over hun twee wijntjes per dag en dat de minister dat toch zo dapper vond, alsof ze junks waren, ging bij mij het licht uit. Wat een theatrale BS.

hoochee | 25-11-18 | 09:16 | 1

Serieus beroerd.

schijtzat | 25-11-18 | 09:53

Socialsime en het groot kapitaal hebben elkaar gevonden.... lekker doorwerken tot je 70e zonder de geneugten van het leven want dat is alleen maar voor de elite... heil junker.. er staat een lange en barre winter voor de deur... wakkker worden!!!!!!!!

Captain_Dipshit | 25-11-18 | 09:13

Binnenkort pendelen de bejaarden massaal met hun campers heen en weer naar Duitsland, Belgiē en Luxemburg om ons te voorzien van goedkope drank en rookwaar en om goedkoop te tanken. Brengt zo’n dieselbak toch nog iets op en met de winst vullen ze hun pensioen aan.

laatste_waarschuwing | 25-11-18 | 09:11 | 1

Schuld van de regering. Als je langer moet doorwerken en de pensioenen worden niet geïndexeerd dan ziet de armlastige bejaarde geen andere uitweg dan drank, drugs en alcohol smokkelen.

Nivelleermarionet | 25-11-18 | 09:16

Klaarblijkelijk zijn er nog een hoop mensen die niet inzien dat roken slecht voor je is.

djeco | 25-11-18 | 08:43 | 9

Lul.

HoerieHarry | 25-11-18 | 09:24

djeco | 25-11-18 | 08:43
Suiker is ook slecht, dat wordt in alle kant en klaar voeding toegevoegd. Suiker is giftig en veroorzaakt vetzucht, en nu?

JI-HAAT | 25-11-18 | 09:35

U heeft geen flauw idee waar u het over heeft.
Tip: google eens op het begrip 'verslaving', wellicht wordt e.e.a. u wat duidelijker.

EefjeWentelteefje | 25-11-18 | 11:25
▼ 6 antwoorden verborgen

De betutteling wordt gebruikt om de accijns op sigaretten en alcohol te verhogen.
We zijn te dik en moeten minder eten dus gaat de BTW op levensmiddelen van 6 naar 9%.
Ook wordt de zorgpremie duurder... Rutte III maakt zich oprecht zorgen over ons.

sociaal_econoom | 25-11-18 | 08:24 | 5

Tuurlijk, er moet meer geld binnen geharkt worden. Als ze zich echt zorgen hadden gemaakt hadden ze gezonde voeding goedkoper moeten maken.

BozePaarseMan | 25-11-18 | 09:12

En het is natuurlijk van belang dat de belasting-slaven lang genoeg fit blijven om in hun hamster-radje hun bijdrage te leveren.

schijtzat | 25-11-18 | 09:56

Een kinder- en visieloze autist die zakenmannetje speelt ipv te besturen (nee, geld aan mmultinational vriendjes geven is géén besturen) die zich zorgen over ons maakt... Maar natuurlijk, die pillen die je slikt moet ik toch ook eens gaan halen. Bij welke multinational werkt u en vanuit welk eigen belang zit je hier steeds die slappe hooizak te verdedigen? Wat een poppenkast zijn uw tegels steeds... doorspekt met cijfertjes en koude feiten... totaal de emphatie los gelaten want mensen zijn maar lastig. En nu Rutte opvoeren die wel even gaat zorgen voor "ons". Ik zou het bijna zijn geloven. Bijna.

Acar_ketimun | 25-11-18 | 14:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Tweede kanttekening.
Juist op het gebied van betutteling of bemoeizucht schiet de overheid te kort.
De alarmbel klinkt op de basisscholen in de GroenLinks steden. De allochtone bevolking komt op 5 jarige leeftijd met enorme achterstand op de school.
Geen voorschool, geen chreche, geen andere taal, vooral geen Nederlands. Zelfs fysieke ontwikkelingsachterstand.
Alles is er, je verdomd het alleen om te doen omdat je in je clan, cq religie anders doet en moet. De verstandige uitzonderingen daargelaten.
De vrijheid die er is betekent ook dat je een keuze kan maken om achterlijk te blijven.
De druk op de gezondheidszorg komt grotendeels uit deze ongezondheide leefstijl. De vraag is of dit nog wel collectief gedragen moet worden.

ristretto | 25-11-18 | 08:18 | 6

Alleen een zelfstandig denkend mens ziet deze problemen, en laat nu juist de opeenvolgende overheden het zelfdenkend vermogen vernietigd hebben, wel zo makkelijk om je gang te kunnen gaan Allen jammer dat die generatie nu ook in het overheidsorgaan doordringt. Het zal wel mijn cynisme zij misschien veroorzaakt door de leeftijd, maar je kunt bij iedere beslissing vooraf voorspeel waar en waarom het anders uitpakt dan voorzien en dat wekt toch echt de indruk dat ze eigenlijk nog te dom zijn om te poepen.

P.Janssens | 25-11-18 | 09:31

Vanuit een kostenperspectief roken en zuipen ze zich maar lekker dood. Mensen met een ongezonde levensstijl leveren flink hogere zorgkosten op... maar dat verdienen we dubbel en dwars terug op hun oude dag die ze niet hebben. Ze houden onze AOW en pensioenen betaalbaar.

Het is niet aan de overheid om te betuttelen maar om voor te lichten. Met name rond opgroeiende kinderen. En daar hoort een op de cultuur toegesneden campagne bij.

Oh en @forecastle: vlees is helemaal niet zo ongezond. Je wordt er ook niet zo dik van. Het zit hem veel meer in de vetten en suikers.

Muxje | 25-11-18 | 09:38

@amsterdamsco; 1) De zieligheidsmafia (ik wil het meer de zieligheidindustrie noemen) gaat zich niet bemoeien met de gezondheid (van gebrek aan vitamine D tot het overmatige suikergebruik en roken) van de nieuwkomer omdat zij zich dan gaan bemoeien met de cultuur van deze mensen. Dat zou niet inclusief zijn en zou duiden dat er mankementen zitten in de cultuur van deze mensen en al helemaal wanneer deze ongezonde gewoontes worden gepredikt vanuit hun islam geloof. Gaat niet gebeuren. (De zwaar gereformeerden in dit land worden wel gedwongen te voldoen aan de inentingseisen om maar wat te noemen. Terecht naar mijn idee en zo zouden ook de islamieten betrokken moeten worden bij en zich moeten conformeren naar de Nederlandse gezondheidsregels die democratisch zijn ontstaan.)
2) Het gebrek aan een gezonde levensstijl zal en heeft gevolgen voor ons sociale stelsel en de gezondheidszorg waar deze mensen gebruik van maken. Deze mensen gaan niet meer terug naar hun geboorteland.
Mijn idee is dat de zieligheidindustrie en de overheid sowieso geen interesse heeft in oplossingen omdat zolang deze mensen “zielig”zijn er aan hun verdiend kan worden er een politiek mee bedreven kan worden.
Zie de burgemeester van jouw stad die geen oog heeft voor de gezondheid van de vrouwen in burka omdat dat politiek niet opportuun is. In hun geval heb je het niet alleen over lichamelijke gezondheid maar ook over geestelijke gezondheid van die vrouwen en dan laat ik de kinderen van deze vrouwen nog maar even buiten beschouwing.

forecastle | 25-11-18 | 09:56
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Sophrosyne | 25-11-18 | 08:14

Een ontwikkeling die al jaren gaande is , bijv kind op school is paar kilo te zwaar ,moeten ouders ter verantwoording komen en scheelt maar weinig of kind wordt uit huis geplaatst, zo gaat het door met de betutteling , vaccineren nou vraag ik je voor wie is het dan gevaarlijk,voor de gevaccineerde of de niet gevaccineerde, dus die vaccins werken dus niet anders zou het geen probleem moeten zijn.

pedro300 | 25-11-18 | 08:14 | 6

Die vaccins werken inderdaad niet.

Vackman | 25-11-18 | 09:34

@Vackman. Oh vertel. Ondanks alle vaccinaties heb je toch Polio, Difterie, Kinkhoest en Tetanus gekregen? Wat een naar leven, zwitsal.

medusa324 | 25-11-18 | 09:46

Vaccineren is noodzakelijk want wij leven inmiddels hutjemutje op elkaar en komen dagelijks met 100en, zo niet 1000en mensen in aanraking en ja, dan springt er wel eens wat over. En dan heb ik het niet eens over iemand die aan de andere kant van de wereld in een vliegtuig stapt, zich een ongeluk blaft in het vliegtuig en vervolgens een hele nieuwe ziekte met zich meebrengt. Kippen, geiten, varkens, schapen en koeien moeten van tijd tot tijd worden geruimd omdat er ondanks de medicatie die ze krijgen alsnog een onverwacht of gemuteerd virus uitbreekt; nou gaat ruimen bij ons mensen veel te ver maar vaccinatie voorkomt dus wel dat soort mega-epidemieen en als je dat niet begrijpt ben je gewoon ontzettend dom of heb je een doodswens.

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 10:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Mooi stuk en toch een kanttekening. Over het aanbieden van de sigaretten in een slof.
Het aanschaffen van grotere hoeveelheden leidt niet altijd tot het beschreven gedrag.
Het kan juist de consumptie vergemakkelijken en de connectie geld-aanschaf- verbruik verdoezelen. Je rookt, je hebt er immers toch al voor betaald. Het is ineens een rib uit je lijf, daarna een tijd zorgeloos gebruik.

ristretto | 25-11-18 | 08:04 | 3

Zorgeloos vind ik een mooi woord voor sigaretten smokkel.

HoerieHarry | 25-11-18 | 08:15

“Hoezo is sigaretten smokkel crimineel mevrouw de rechter”? “ ik ontzorg de verslaafde medemens”. “ Je zou het bijna mantelzorg kunnen noemen.”

ristretto | 25-11-18 | 08:35

Zo werkt het niet.
De verslaafde roker blijft zichzelf wijsmaken dat hij (m/v/x) er nà dat ene pakje, die ene sigaret, mee gaat ophouden. Dit proces van zelfbegoocheling kan decennialang aanhouden. Daarom blijft de verslaafde liever losse pakjes kopen, een hele slof in één keer is veel te confronterend.
Behalve op het vliegveld van Tenerife, uiteraard.

EefjeWentelteefje | 25-11-18 | 11:29

Nederland, ons ‘vrije democratische’ Nederland, begint steeds meer stalinistische trekjes te krijgen. Neem nu ook weer het ‘ democratische’ besluit van Groen Links om de letters “Iamsterdam”weg te halen bij Schiphol, omdat te ‘individualistisch’ zou zijn . Te krankzinnig voor woorden. Typerend voor de ondemocratische wortels van deze extremisten.
Tegen de wil van het overgrote deel van de Amsterdamse en Nederlandse bevolking in wordt hier een vaag, niet onderbouwd en onbewezen hersenspinsel van een selfkickende radicale GroenLinks extremist uiteindelijk toch aangenomen door de raad en wordt voor ‘ons’, het domme klootjesvolk bepaalt wat wel en niet kan, mag, hoort, goed of slecht is etc.
Ze zouden zouden zich kapot moeten schamen, te zielig voor woorden.Een zeer trieste en zorgelijke, zelfs gevaarlijke ontwikkeling.
Is dit nu ons vrije Nederland ?? Iemand?..... Femke ???? Burgermoeder????

laurentius | 25-11-18 | 07:56 | 9

Sociaal econoom, ik vind u doorgaans wat verstandiger. Het zou naïef zijn om te denken dat ze dit niet weten. Ze hebben er geen problemen mee. Want ze leven er niet tussen/bij.
Ze hebben de privileges van de elite. Ze doen goed. De realitycheck is soms geweldig om te zien. De breuk in GroenLinks in zuidoost is gigantisch langs de zwart wit lijn en de blanke directrice van de basisschool snapt er maar niets van dat haar donkere partijgenote haar en haar collega’s heeft beschuldigd van mishandeling. Bleek fake maar tot in Suriname aan toe valt de donkere bevolking over de blanke goeddoeners heen.

Oh, en nieuws voor diegene die denkt dat donkere mensen niet discrimineren of racistisch zijn. Dat kunnen ze wel en ze doen het ook.

ristretto | 25-11-18 | 08:50

Bij de redenatie van de GL communisten in A'dam, dat "I" niet inclusief genoeg is moest ik denken aan de artikelen die ik gelezen heb over de tijden van Rusland onder Lenin en met name Stalin waarin je als dichter of schrijver het niet in jouw hoofd moest halen om het woord "ik" te bebruiken op straffe van de Goelach of directe executie, omdat in het communisme de individue (zelfdenkend) een bedreiging vormde voor communistische doctrine waarin de massa centraal staat die gedicteerd wordt door die communistische doctrine. De moderne inclusieviteit. (Comrades, kamaraden is ook een genderneutrale inclusieve burgeraanduiding)

forecastle | 25-11-18 | 09:19

Groen Links is de partij voor mensen die het zich kunnen veroorloven anderen hun pleziertjes onbetaalbaar te maken en jonge idealisten zonder levenservaring die zelf hun eerste kwartjes nog moeten verdienen. Ziedaar 10% van de Kamerzetels dus een gevaarlijk grote invloed binnen het politieke bestel.

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 10:46
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik begin me toch af te vragen of Orwell geen helderziende was .....

Koning BongoBongo | 25-11-18 | 07:54 | 1
-weggejorist-
schijtzat | 25-11-18 | 10:01

Ik zou zeggen 'op de barricaden ' ,maar dat werkt kennelijk alleen in Parijs.
Wij slikken toch alles ,dus ook de betutteling . Europees leger is misschien toch niet noodzakelijk om ons onder de knoet te houden , dat doen we zelf wel .

Koning BongoBongo | 25-11-18 | 07:49

Voor heroinejunkies gratis methadon en in het verleden (?) zelfs gratis heroine door gemeentes verstrekt.
www.vn.nl/staatsheroine-succesverhaal...
En voor sigarettenjunkies extra belastingheffingen eegens ongezonde leefstijl.
Typisch NL...

steekmug | 25-11-18 | 07:36 | 1

Kom maar op met medicinale door de overheid verstrekte MDMA wegens collectieve gekte. Blue pill or red pill anyone?

steekmug | 25-11-18 | 07:38

Staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) van Volksgezondheid is een slim mannetje.
Hij maakt zich zorgen om onze gezondheid en om de toestand van de rijksinkomsten --> daarom gaat hij de prijs van een pakje sigaretten geleidelijk aan verhogen naar 10 euro (22 gulden).
Wij drinken teveel--> daarom gaat hij de prijs van een flesje bier verhogen naar 1,20 en een fles goedkope huiswijn gaat naar 6 euro.
Rutte III is goed bezig.

sociaal_econoom | 25-11-18 | 07:34 | 10

sociaal_econoom | 25-11-18 | 07:58
Het ontvolken heeft een doel, zo haal je de eenheid eruit, dit wordt bewust gedaan.

JI-HAAT | 25-11-18 | 08:31

@JI-HAAT | 25-11-18 | 08:31 |... weet niet of Rutte III dit bewust doet?

Wat ze hiermee creëren is dat rijke en werkende Nederlanders dit land zullen ontvluchten - wat ze overhouden zijn een boel ambtenaren en migranten die afhankelijk zijn van een uitkering.
Dit wordt het einde van het verhaal.

sociaal_econoom | 25-11-18 | 08:39

@hh nee zonder kutje

peterdh | 25-11-18 | 10:30
▼ 7 antwoorden verborgen

ChristenUnie Kipcorns en kaasbroodjes versus betuttelingspact = de politiek maakt wetten voor iedereen met uitzonderingen voor zichzelf.

El Gouda | 25-11-18 | 07:34

Ik zie hem nog zitten. Op een zonovergoten dag op een pleintje in Uzés. Een gendarme in zijn eentje aan een tafeltje tijdens de lunch. Jasje uit, mouwen opgestroopt, genietend van zijn maaltijd. Op de tafel stond een fles landwijn, waar hij telkens weer zijn glas mee volschonk. Een ober rookte samen met hem een sigaretje en buurtbewoners kwamen langs voor een praatje. Na een uurtje stond hij vrolijk op, gaf een fooi en ging weer aan het werk. Wat kan het leven toch mooi en simpel zijn.

salsaparilla | 25-11-18 | 07:22 | 2

Hé salsa, was jij daar ook?

laatste_waarschuwing | 25-11-18 | 08:59

Het AD kopt : Rutte over Zwarte Piet: ‘Normaal dat tradities veranderen’ www.ad.nl/video/rutte-over-zwarte-pie... Een keiharde leugen en inversie binnen een zinnetje van 4 woorden, zoals die wordt geuit door de lijder van Nederland, Minister President Rutte. Het is ook meteen racistisch , want over het lot van Zwarte Piet zelf maakt Rutte geen woord vuil. Stel je eens voor dat de kop bij het AD was : Rutte over Zijn Moeder: ‘Normaal dat tradities veranderen’ , waar voor het eerst sinds jaren de Moeder van Mark Rutte in de zak mee terug moet naar Spanje. Deze viespeuk dient gauw te vertrekken.

rmstock | 25-11-18 | 05:44 | 2

Ik deel uw frustratie.

marian2???? | 25-11-18 | 05:48

Vertrekken kan meerdere definities bevatten. Ik ga voor het mortale.

Kop Kaaz | 25-11-18 | 05:50

Stel je eens voor....... iedereen stopt met roken, alcohol en het hebben van een auto. Volgens onze "overheden" zijn deze dingen allemaal slecht gevaarlijk viesbah arme boompjes en diertjes etc.

Waar denkt u dat ze de ontbrekende belastinginkomsten vandaan zullen halen? 10 euro voor een brood? Of een pak melk?

De "overheid" weet dit dondersgoed. Het zijn verraders en leugenaars op het hoogste niveau.

Vroegah had men nog wetten en straffen daarvoor, hoogverraad was de laatste halte voor deze sujetten.

Kop Kaaz | 25-11-18 | 05:38 | 1

Houd er rekening mee dat nadat de overheid deze accijnzen misloopt, ademhalingsbelasting ingevoerd wordt.
Het moet uit de lengte of uit de breedte komen.

drs.Nee | 25-11-18 | 06:48

Roken is niet alleen goed voor kanker maar roken kan ook tia's veroorzaken , het is helaas niet mogelijk om te kiezen wat je krijgt , het blijft dus een verrassing , misschien een leuk idee voor de feestdagen ?

Minus Richels | 25-11-18 | 05:18

De heroïne junkies worden in Nederland beter behandeld dan gewone rokers en mensen die nog ergens in geloven. De enige manier om het zaakje in den haag lam te leggen, zou zijn om een aantal weken of zolang als het nodig is de auto te laten staan. Een andere manier is er niet. Dus waarschijnlijk kansloos.

SlimmeBelg | 25-11-18 | 03:50

Jarenlang, heeft dit Corpsballetje mogen "rijpen". Als zoon van een al net zo grote hielenlikker is hij veilig opgegroeid in de ambassadewijk. Geen risico heeft hij ooit genomen, geen eigen bedrijf heeft hij ooit gestart. Nee, hij is via een netwerk van incestueuze vriendjes de VVD ingerold. Dit wanproduct heeft de sleutels in handen van de BV Nederland, en hij verkoopt het met rasse schreden uit.

kotelet | 25-11-18 | 02:59 | 3

Mede het resultaat van de doctrine dat het landsbestuur in handen van onervaren schoolverlaters thuishoort. Laat me niet lachen. Nee, het is eerder om te huilen. Alle bestuurders hoofdelijk aansprakelijk maken met hun hele vermogen, net als u en ik.

SlimmeBelg | 25-11-18 | 03:53

Juist @slimmebelg

kindapaas | 25-11-18 | 07:56

We willen ook altijd mensen van onberispelijk gedrag in de politiek. De gladde ratten in pak van het soort die vroeger klassenboekdrager waren, het braafste jongetje van de klas die nooit iets verkeerd deed.. Waarom willen we daar in godsnaam door geleid worden. Ik heb daar liever veel meer mensen die een keer flink op hun bek zijn gegaan, spijt hebben en veel geleerd hebben daar van.

LateStageCapitalism | 26-11-18 | 09:32

Oef, wáár is hier de nooduitgang? Mickey Magdalena, waar ben je?

Rest In Privacy | 25-11-18 | 02:59 | 1

Als iemand die bij Trivial Pursuit altijd blijft hangen op de blauwe vragen moest ik Lagos even googelen: 21 miljoen inwoners, snelst groeiende stad van Afrika, zware criminaliteit, yadda yadda, maar toen zocht ik op "spinnen". Kuifje, wat doe je daar nog?!

MickeyGouda | 25-11-18 | 07:09

m.youtube.com/watch?v=NLyjgYI4CfoNLyj... Puur even voor het contrast met die ongelofelijke dork die we hier aan het roer hebben staan. Geen karakter, geen eigen mening, lacht alles weg, en rijdt in de Saab van zijn moeder.

kotelet | 25-11-18 | 02:40 | 3

Mark is handig.

Rest In Privacy | 25-11-18 | 03:00

"Mark is handig". Mark is een mislukte goochelaar,

kotelet | 25-11-18 | 03:06

Nee, dan Trump. Weet niet eens de naam van het afgefikte stadje waarin hij staat. Wat een lul is het ook.

RickyLaRue | 25-11-18 | 03:22

Feynman gaat er ten onrechte vanuit dat de politiek daadwerkelijk problemen en/of misstanden wil oplossen. Dat is dus onjuist, ten eerste is het oplossen van problemen indentiek aan het zichzelf opheffen van diezelfde overheid. De politiek wil controle, pure controle, om de status quo burger versus gezagsdrager te behouden. In principe kunt u als burger doen en laten wat u wilt, maar van tijd tot tijd is er een hype waar men op inspringt door het te gaan beprijzen, niet meer, niet minder. Als u gezond gaat leven en de kans op ernstige aandoende vermindert raakt de overheid in de problemen. Waarom? De zorgsector kan gemarginaliseerd worden, mensen worden 90+, vindt daar maar eens banen of pensioenen voor, is niet mogelijk. Idealiter rookt, zuipt en rijdt u uzelf een ongeluk zodat u zich te pletter aan heffingen en accijnzen betaalt, zolang u maar tot uw 67e doorwerkt en dan spontaan dood neervalt. Hoppa, de ideale kudtburgert.
Verandert het klimaat? Mooi, we gaan belasten, heffen en verbieden om vervolgens niet de problemen direct aan te pakken maar er verdienmodellen uit te slepen. De kassa moet wel blijven rinkelen natuurlijk en burgers die na 8 uur werk 16 uur vrij zijn hebben 16 uur om vervelend te worden, dat mag dus niet. Oplossing, we schroeven de eisen op en verhogen tegelijkertijd de lasten zodat in plaats van 8 uur ze samen 17 a 18 uur per dag bezig zijn, liefst produceren ze nog 4 a 5 minimensjes want dat zijn de consumenten van morgen en zijn pa en ma kudtburgert gewoon te moe om nog wat anders te doen dan het bedje in te duiken...
Echt, we kunnen blijven kommaneuken en factchecken tot we een ons wegen op GS maar het gaat om het bredere plaatje; kijk hoe de samenleving de afgelopen 50 jaar is veranderd, kijk naar de veranderende rol van de overheid en trek dan uw conclusies. Meer of minder kip,l peuken, een vliegticket dat 50 euro duurder of goedkoper wordt, bier dat per flesje 20 ct meer wordt. Boeien, details. het gaat om het geheel, en dat is vele malen erger...

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 02:40 | 3

Mee eens @Graai
Bovenbazen zijn niet solidair met de bevolkingen en cumuleren steeds meer waarde voor zichzelf. "We" worden bezig gehouden met allerlei aandachtsafleiders terwijl alle statistieken (met die van de UN zelf voorop) aangeven dat we NIET de goede kant op gaan. Hoe meer mensen dit gaan inzien hoe beter.

kindapaas | 25-11-18 | 08:05

Dank voor deze kant van het verhaal. Elders hieronder of hierboven heb ik ook wat getyped omdat ik mijn vinger er niet achter kan krijgen wat nu het plan van deze overheid is omdat er zoveel tegenstrijdigheden in zitten.

forecastle | 25-11-18 | 09:28

Spijker op de kop

LateStageCapitalism | 26-11-18 | 09:34

Uitgerekend op de dag dat kranten bol staan van de door de CU-maatregel die restaurants gaat voorschrijven om meer dan 20% vlees op het bord te verbieden,
gaat diezelfde partij op hun eigen partijcongres overdadig vleesproducten aanbieden.
Lust u nog peultjes?

De volgende stap van de CU is een consumenten-vleesquotum?
Je kunt erop wachten dat de (linkse PvdA'ers) CU hierna de portiegrootte bij de slager per consument aan banden zal gaan leggen.

Die aangekondigde CU-maatregelen zijn eenvoudig te omzeilen via onlinebestellingen vanuit het buitenland.
Alvorens Eurocrisis 2.0 zich aandient zal de Nederlandse economie al gaan inzinken door dit bemoeizuchtige alcoholische-, rookwaren- en -slagersproducten-beleid van kabinetspartij CU.

drs.Nee | 25-11-18 | 02:16 | 3

Misschien kunnen we religieuze partijen eens verbieden. Religie hoort niet thuis in de politiek.
Evenmin in onderwijs.
Niet bestaande godheden aanbidden doe je maar lekker thuis of in de kerk/moskee/tempel.
Niet in het openbaar aub.

RickyLaRue | 25-11-18 | 02:26

Als de CU consequent zou zijn, neemt zij afstand van de Bijbelse uitspraak - Gaat heen en vermenigvuldigt u - in de tijd van Jezus.
Destijds bevatte de wereldbevolking 200 miljoen.

Door de roerige jaren 60 van de vorige eeuw is Nederland al jarenlang het meest ontkerkelijkte land ter wereld. Door anticonceptie en de daarmee gepaarde geboortebeperking werd dit een trend in West- en Noord- en in Zuid-Europa. Ondanks die hervorming groeide het aantal wereldburgers tot zo'n 7,5 miljard inwoners. Oorzaak is ongebreidelde vaak kansarme bevolkingsgroei in Afrika, Arabië en Azië alwaar toegang tot de westerse uitvinding internet en mobieltje, heeft CU in de EU - decennia lang ongevraagd namens EU-burgers miljarden belastinggeld besteed ontwikkelingshulp maar nimmer beleid gemaakt van de oorzaak, een preventieakkoord-geboortebeperking inluiden voor die Afrikaanse en Aziatische landen.

drs.Nee | 25-11-18 | 03:39

Die CU heeft niks te vertellen ,die zeiken over zondagsrust ,totaal niet bijbels , zaterdagrust is bijbels

pedro300 | 25-11-18 | 08:18

Een keyboard van slechts 100 euro.
Mooi. Doe maar 2.
En een halve koe graag.

RickyLaRue | 25-11-18 | 01:37 | 6

@Oprisp
Fraai stukje muziek.

RickyLaRue | 25-11-18 | 02:36

@ Ricky
Snerpend en zwoel, de Hammond.

Oprisp | 25-11-18 | 02:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat gaat het toch goed in Nederland.
Al deze maatregelen die de burgers alleen maar meer geld kosten en wel degelijk zorgen voor een substantiele koopkracht vermindering en niemand gaat met hooivorken het Malieveld op.
Ze lachen zich rot in die 2e kamer, nou ja het karteldeel daarvan.

Gele Beer | 25-11-18 | 01:34 | 2

De bevolking is volledig gepacificeerd. Niemand gaat naar het Malieveld. En ik snap het wel. Je hebt net dat vaste contract, gezinnetje, die fraaie twee-onder-één-kapper. Je 'denkt' dat het nog goed gaat. Waarom zou je dan alles op het spel zetten..?

Het wordt wat interessanter wanneer we eindelijk die dikke aanslag voor onze kiezen krijgen, waaraan we tot nu toe nog op wonderbaarlijke wijze zijn ontsnapt.

Dan zouden de hooivorken zomaar te voorschijn kunnen komen.

Padjepejer | 25-11-18 | 01:44

Referendum mag niet. Met als argument dat Jip en Janneke dom zijn, die nooit wat zullen leren. Daarom moeten Jip en Janneke naar een grasveldje met schaapjes en veel groen gras, om te kijken hoe leuk het leven is. Herder Blokhuis weet de weg.

Oprisp | 25-11-18 | 01:47

De overheid wordt slapend rijk.... een pakje sigaretten gaat naar 10 euro (22 gulden) en een flesje bier naar 1,20 in de supermarkt.
Voor een fles goedkope huiswijn moet je minimaal denken aan 6 euro--> in Duitsland is bier en wijn meer dan de helft goedkoper.

Blokhuis is slim - hij maakt zich zorgen over onze gezondheid zodat hij zonder protest de accijns flink kan opschroeven.
Rutte verhoogt af en toe de BTW zodat de overheid bovenop de accijns 21% extra kan vangen.
Rutte kan mooi roepen... ''we gaan er allemaal op vooruit'' ik geloof hem niet meer.

sociaal_econoom | 25-11-18 | 01:24 | 3

Investeer in het bestelen van de allochtoon, het levert veel op. Legaal dan, natuurlijk. Niet zoals de scooterkechjes.

Wat ik u brom.

Kop Kaaz | 25-11-18 | 01:26

Er gaat niemand op vooruit, dat is allang gedebunked. Nu ja niemand, wat mensen die sowieso al stinkend rijk zijn. Die wel. Verder interesseert Blokhuis onze gezondheid geen drol. Hij wil alleen maar dat we als exploitatie middel zoveel mogelijk geld genereren en zo weinig mogelijk kosten.
Totaal futiel natuurlijk want mensen worden oud worden ziek en gaan geld kosten. Ook al hebben ze hun hele leven niet gedronken, niet gerookt, niet geneukt en alleen maar sla gegeten.
Bestel je genotsmiddelen online. Wel natuurlijk goed oppassen dat je niet met oplichters van doen hebt. Ja je gaat er aan dood. Maar het is zeker dat je dood gaat. Kan met een blaadje sla en een glaasje water je hele leven. Kan ook met een goede borrel en een biefstuk.

Zapata10 | 25-11-18 | 01:52

Zapata10 | 25-11-18 | 01:52

Mooi gezegd. +10

Kop Kaaz | 25-11-18 | 02:09

eigendoe is beterdoe. en in de hemel is geen bier daarom drinken we het hier.

newray | 25-11-18 | 01:18 | 1

True!

SlimmeBelg | 25-11-18 | 04:04

Elfde gebod: gij zult geen ontucht begeren, die uw naaste toebehoort.

Rest In Privacy | 25-11-18 | 01:05 | 1

Ontlucht.

Oprisp | 25-11-18 | 01:24

STAATSKAS,ik rust mij koffer,niks meer niks minder.
Als het duur is gaan de pubers het juist als elite zien,dus KOPEN die bende.

Is natuur voor pubers,wat duur is is goed.

pegaje | 25-11-18 | 01:05 | 2

Volgende keer minder drank/drugs en dan pas een tegel bakken?

Kop Kaaz | 25-11-18 | 01:29

pegaje | 25-11-18 | 01:05 |

En op sommige plekken is de Stille Oceaan wel meer dan tien kilometer diep.

Padjepejer | 25-11-18 | 01:52

Als iedereen 2 weken onbetaald stopt met werken, dan is onze overheid direct failliet.

Oepsie1234 | 25-11-18 | 00:55 | 3

En dan naai je jezelf een oor aan.

botbot | 25-11-18 | 01:06

Het merendeel van ons geld gaat naar lonen en salarissen voor ambtenaren en voor opvang, zorg, huisvesting en uitkeringen aan migranten afkomstig uit Afrika en moslimlanden.
Wat dit allemaal kost wordt door Rutte geheim gehouden.
Van elk pakje sigaretten gaat 20% naar deze twee posten etc. etc.

sociaal_econoom | 25-11-18 | 01:30

Misschien beter om allemaal eens 2 weken niks te kopen behalve dingen die we echt nodig hebben. Het wordt echt tijd dat we het tuig weer eens laten voelen hoeveel macht we eigenlijk hebben als burgers.

LateStageCapitalism | 26-11-18 | 09:37

Ach, ook hier kan je boos om worden. Maar soms zijn er lichtpuntjes.

Ik keek zojuist naar een video van het FvD-partijcongres. En wie zat er naast Thierry en Theo..? Niemand minder dan Johan Derksen. Ja, laat dat maar even bezinken. Zou zomaar eens een stap in de goede richting kunnen zijn!

Padjepejer | 25-11-18 | 00:53 | 3

Ja, nu pechthold weg is, is hij waarschijnlijk eindelijk eens na gaan denken waarom wij stemmen. Beter laat dan nooit.

SlimmeBelg | 25-11-18 | 04:07

Derksen zit er voor Theo en bepaald niet voor Thierry. Thierry is een clown.

El Gouda | 25-11-18 | 07:26

We gaan maandag wel horen wat Derksen ervan vindt maar op zijn ouwe dag, nu hij echt helemaal onafhankelijk is is het leuk om hem af en toe gewoon los te horen gaan. 1,5 uur vermaak 2x per week, geniet ervan.

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 10:35

Tabak op de opiumlijst?

happen_maar | 25-11-18 | 00:51

Ik werd wakker toen mijn wekkerradio aanging. Dit keer was het Hotel California, gespeeld door de Everly Brothers. Dan weet je al dat iedereen gek is, en haal je diep adem en gaat door ;_

lokoolokie | 25-11-18 | 00:47 | 5

U heeft ook South Park gekeken? Stan wordt wakker en alles smaakt, hoort en ziet eruit als poep?

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 03:20

Common people van Pulp.

SlimmeBelg | 25-11-18 | 04:10

Glastonbury 1995 beste uitvoering

SlimmeBelg | 25-11-18 | 04:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Mag ik vragen om de volgende betuttel maatregelen:
1: Op alle flessen drank met > 7% Alcohol;
.... De smerigste plaatjes van lever aandoeningen.
.... Of dood gereden kindertjes.
2: Afschaffing van alle 'Nederland Bakt/Kookt Programma's
3: Afschaffing van Suikerfeest.

NatNiks | 25-11-18 | 00:46 | 1

Het suikerfeest en het offerfeest zijn buitencategorie.
Deze gewoontes aantasten zou duiden op een ernstige vorm van racisme.

de honden blaffen... | 25-11-18 | 00:53

Je kunt sigaretten wel 2x zo duur maken...... er rijden Poolse vrachtwagens af en aan bij ons. Zeer lucratieve handel. En dat naast Pools vuurwerk, sterke drank en indien gewenst wat illegale AK47s. Dan is Schenken wel weer een zegen

Oepsie1234 | 25-11-18 | 00:40 | 3

En Poolse vrouwen?

Rest In Privacy | 25-11-18 | 00:45

zat ik ook aan te denken Kuif. Zijn niet net zo makkelijk te dumpen als sigaretten bijvoorbeeld?

skoftig | 25-11-18 | 00:53

Bakprogramma's weg. (goede) kookprogramma's mogen blijven. Boer zoekt emo-tv naar de commerciële en verder nooit meer reclame voor brillen of gehoor-dingen en graag peter de vries en Paul de L. voorgoed van de buis! Meer had ik niet...

bitterpete | 25-11-18 | 01:37

"Een open, vrije en tolerante samenleving".
Open voor elke wereldburger die dat wenst.
Vrijheid om een burka te dragen.
Tolerant voor criminelen.
Maar waag het niet een sigaret te roken.

de honden blaffen... | 25-11-18 | 00:36 | 1

Of om als Zwarte Piet gekleed te gaan.

Rest In Privacy | 25-11-18 | 00:46

Wat er natuurlijk allemaal werkelijk achter zit is niet de gemiddelde gezondheid of de zorgkosten, dat zal Paul worst wezen. De zorgkosten gaan toch via de ziektekostenpremies van de verzekeraars, dus daar heeft de rijksbegroting niet zoveel last van. Het is bedoeld om werknemers zo lang mogelijk gezond te houden en door te laten werken zodat de AOW-leeftijd naar 75 kan.
Niet alleen om het gemis aan accijnzen op te vangen, maar ook om de immigratie te bekostigen, de EU en de failliete lidstaten te onderhouden en de netto bijdrage van de Britten die wegvalt te compenseren. Gezondheid is helemaal geen doel, maar een middel om iedereen gemiddeld 10 jaar langer uit te knijpen.
En aardse geneugten zijn sowieso zonde, dus dat is aan de achterban van de CU wel te verkopen.

Stormageddon | 25-11-18 | 00:28 | 3

U heeft hem door, waarde.

Kop Kaaz | 25-11-18 | 00:42

+1, nu nog een methode om mensen ongeveer 1 week voor hun AOW-gerechtigde leeftijd de moord te laten steken, zodat AOW en pensioen ook niet uitgekeerd hoeft te worden.

skoftig | 25-11-18 | 00:52

Griffo's moet je niet serieus nemen. Religie als beginpunt levert altijd ellende op.

lokoolokie | 25-11-18 | 01:07

het kan aan de alcohol, het tijdstip of beiden liggen maar tjezus er zit geen structuur in dit relaas. ik ga slapen.

Metaalenzo | 25-11-18 | 00:18 | 4

Nog even fijn een stukje lezen over skin-walker en dan ook hier lekker slapen ;)

Ongeblustekalk | 25-11-18 | 00:30

No problem!

Rest In Privacy | 25-11-18 | 00:32

Ongeblustekalk | 25-11-18 | 00:30
Weltrusten.
En sorry voor laatst!

HoerieHarry | 25-11-18 | 00:40
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ga nog even naar een foute nachtclub. Wie gaat er mee?

Rest In Privacy | 25-11-18 | 00:15 | 21

Kuifje-in-Afrika | 25-11-18 | 01:38 |

Hoe ruikt de napalm die daar in de jaren 70 "verzeild" is geraakt? U valt op ladyboys?

Kop Kaaz | 25-11-18 | 01:52

Dat vraag ik me ook vaak af. Genoeg te beleven, maar weinig te verdienen. Binnenkort weer terug naar het Heitelan.

Rest In Privacy | 25-11-18 | 01:52

"Vrouwen met cup D.
Kuifje-in-Afrika | 25-11-18 | 00:45"
.
Helemaal niks mis mee. Je schijnt ook hele leuke muziekclubs in Lagos te hebben, Ginger Baker heeft er nog een tijdje rondgehangen. 't Is dat ik meer Aziegericht ben maar Afrika staat ook nog steeds op de lijst ( het Sub-saharese deel dan ).

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 10:34
▼ 18 antwoorden verborgen

Daarom hou ik van GeenStijl. Never stop, dudes/dudettes!

Kop Kaaz | 24-11-18 | 23:56

Het gaat om selectieve betutteling

Jorisv1992 | 24-11-18 | 23:51

In Zweden en Noorwegen is alcohol en tabak mega duur. Van Oef kent geen Zweed die niet flink zuipt en als het kan ook rookt of pruimt. Dwars tegen het beleid van de staat in.

van Oeffelen | 24-11-18 | 23:48 | 9

Berbaar | 24-11-18 | 23:56
Jij moet niet zoveel enge youtube filmpjes kijken.

Ongeblustekalk | 25-11-18 | 00:04

In Zweden zijn alcohol en tabak niet duurder.

glaaf | 25-11-18 | 00:16

Mensen gaan gewoon weer zelf stoken als vroeger.

RenHoek | 25-11-18 | 00:21
▼ 6 antwoorden verborgen

Riekt naar scandinavische toestanden met die systembollaget winkels.

van Oeffelen | 24-11-18 | 23:46 | 1

Toen ik een Zweed ernaar vroeg zei hij dat hij blij was met het uitgebreide aanbod in een systembollaget. Wijn in een restaurant is er niet te betalen. Toch houden ze er wijnproeverijen.

Nichtsneues | 25-11-18 | 02:41

Ik hoorde dat Femke de shoarma goedkoper wil maken om integratie te bevorderen.

BozePaarseMan | 24-11-18 | 23:44

Tabak haal je straks niet meer in de winkel maar bij de straatdealer.

Rest In Privacy | 24-11-18 | 23:21 | 5

In Zeeland tegen afbraakprijzen.

Rest In Privacy | 24-11-18 | 23:42

Psies. Met vrachtwagen door Schengen heen en uitventen maar?

Shareholder II | 24-11-18 | 23:51

"Alleen sukkels slepen nog met drugs"
De marokkanen domineren de drugsmarkt. Een vooroordeel is geen vooroordeel meer als het zijn toepassing vindt in de realiteit. De sukkels.

Frau Merkel | 24-11-18 | 23:55
▼ 2 antwoorden verborgen

".. Burgertje pesten, en verleiden
Dit geeft gelijk weer de indruk dat het gaat om burgertje pesten en dat het ministerie van financiën haar veto heeft uitgesproken omdat het Binnenhof is verslaafd aan de opbrengst. Die accijns worden langzaam verhoogd. Er moet gewenning optreden, want het is te kostbaar als mensen daadwerkelijk stoppen. De kikker mag niet uit de langzaam kokende pan springen..."
Uitstekend verwoord, koe bij horens! Onze gezondheid zal onze regering een worst wezen. Het gaat om munten harken. Als we links stemmen vatten onze auto, als we rechts stemmen vatten ze de "volksgezondheid" ... zolang er maar geplukt kan worden. Het grappige (en ironische ) is dat elke cent die middels belasting en accijnzen naar de schatkist gaat.... dus niet terug in de economie stroomt! Hoe meer ik voor mijn peut, drankje of peuk betaal, hoe minder de lokale economie profiteert van de rest van besteedbaar inkomen. Dus lekker door betuttelen, en nog meer de lokale economie de strot dichtknijpen Den Haag, de rekening komt vanzelf een keer.......

Nederlanddraaitdoor | 24-11-18 | 23:20

Problemen rond roken en drinken vallen in het niet als je het afzet met wat we allemaal het land binnenlaten.

Verdomme. Wie heeft de poort open laten staan.

Padjepejer | 24-11-18 | 23:04 | 13

MG, ik had het over jou, maar dat begreep je wel.

Rest In Privacy | 25-11-18 | 00:09
-weggejorist-
MickeyGouda | 25-11-18 | 00:16

Ik ook van jou, Mickey.

Rest In Privacy | 25-11-18 | 01:39
▼ 10 antwoorden verborgen

Tuurlijk zijn roken en alcohol niet best voor de gezondheid maar wat te denken van Tata steel (Velsen meest vervuilde gemeente) Schiphol (Haarlem gemeente met hoogste aantal inwoners met kanker) en ga zo maar door.

janleuk | 24-11-18 | 23:02 | 1

Het is inderdaad allemaal slecht.

Rest In Privacy | 24-11-18 | 23:24

Het ontmoedigen van religie zou een eerste stap zijn naar een gezonde en prettige samenleving. Daarom belasten die clubs inclusief alles wat in de naam van een opperwezen genuttigd of gebezigd wordt.

Lafayette | 24-11-18 | 22:56 | 3

Ik als voormalig Katholiek heb vroeger nooit in de kinderbjibel gelezen dat we minder wijn moeten drinken.

HoerieHarry | 24-11-18 | 22:58

Betalen nul belasting en geldt ook voor bij kerk / moskee aanwezige verkooppunten. Sprookje genaamd geloof is allang wetenschappelijk achterhaald en moet niet langer nog als iets serieus en van toevoegende waarde beschouwd worden.

janleuk | 24-11-18 | 23:06

Nou Harry, wat let je!

Rest In Privacy | 24-11-18 | 23:24

De politiek is de grootste junk hier. Rupsje nooitgenoeg die alsmaar meer geld nodig heeft voor onzinnige projecten en geldverslindende veranderingen.
En wij zijn de enablers door maar op dezelfde junks te stemmen i.p.v. ze keihard het huis uit te trappen

Olleke | 24-11-18 | 22:45

Tja, als je Duitse mattie staat te roepen dat jullie het shaffen is dat mooi en aardig,maar had dan wel eerst bedacht dat zo ook uit de snoeptrommel der genotsmiddelen gaan eten, waardoor verslaving om de hoek ligt.

En om verslaving, uitkeringen en psychische zorg te bekostigen heb je natuurlijk wel wat extra poet en maatregelen nodig.

Welles! Nietes! | 24-11-18 | 22:44

J C Juncker is een carrièredrinker, toch een rolmodel voor menig politiek despoot.

Earl_of_Doncaster | 24-11-18 | 22:42

Maar goed, dat betekent nog meer gele kentekenplaten bij onze oosterburen.

ProAsfalt | 24-11-18 | 22:42 | 3

Voor benzine is het nog nauwelijks de moeite en het is een kwestie van tijd dat andere prijzen ook geharmonieerd worden.

Berbaar | 24-11-18 | 22:45

Wat Berbaar zegt.

Rest In Privacy | 24-11-18 | 23:25

@Berbaar | 24-11-18 | 22:45
Waar ik woon kost de Super bij Tango 1.729 EUR/L, een paar km verderop over de grens met België 1.369 EUR/L.

Crusher | 25-11-18 | 01:07

"(...) Bottelaars weten dat, verdunnen hun likeur tot 14,9% en (...)"

Niet te drinken.

ProAsfalt | 24-11-18 | 22:40 | 1

Wat je gaat krijgen dat je een fles bij de slijter haalt en een klein flesje erbij koopt om het alcoholgehalte op te krikken. Net als vroeger.

Of je haalt een shitload drank net over de grens.

RenHoek | 24-11-18 | 22:58

Als de afbeelding op een sigarettenverpakking niet genoeg is om je te laten stoppen, dan helpt niets. Elke keer als ik bij de Primera ben sta ik met afgrijzen naar die horrorwand vol rottende monden en longen te staren.

MickeyGouda | 24-11-18 | 22:38 | 29

Okay, ik klok weer even in.

i@Nederlanddraaitdoor

Ons postkantoor zit in de Primera. Maar dezelfde horrorwand hebben ze ook achter de servicebalie van AH en Jumbo.
.

MickeyGouda | 25-11-18 | 00:28

MickeyGouda | 25-11-18 | 00:28
Vind je het wat Mickey hier?
Toch best wel aardig niet.

HoerieHarry | 25-11-18 | 00:36

@Harry

Nooit een saai moment op GS. Deze site is mijn geheime verslaving.

MickeyGouda | 25-11-18 | 00:57
▼ 26 antwoorden verborgen

"De verslaafde zou geen acuut gevaar voor de omgeving vormen." De verslaafde vormt een gevaar voor zichzelf, iets wat op zichzelf al een opname ratificeert. Maar als diegene zelf niet hier iets aan doet houdt het niet op, niet vanzelf. Zo diep mogelijk zinken kan het enige zijn wat iemand motiveert..

Neuth | 24-11-18 | 22:36 | 1

Dus lekker aan hun lot over laten, gaan ze jong dood of leren ze ervan? Boeiend..

Neuth | 24-11-18 | 22:39

Hey even iets anders, Zwaar OT, geen idee wat in topic hierboven staat.

Ik kan ook niet uitgesproken raken over hoe ruk lil kleine en dat ene zieke wijf is, gewoon alle muziek van die klote generatie van nu. Maar holy crap, ik hoor net dat nummer van Davina Michelle, durf het bijna niet te zeggen als 41-jarige oud gnfr, metallica, queen en Amy fan, maar damn dat klinkt lekker!

Gewoon even dus iets positiefs op dit tijdstip. Het duurt te lang!

Drs. Facts n Figures | 24-11-18 | 22:32 | 4

@ Kleurling precies wat dacht, Tonight, I'm gonna have myself a real good time.

Ongeacht wat 'men' zegt dat acceptabel en mooi is

Drs. Facts n Figures | 24-11-18 | 22:43

Waar hebben we het over? iemand een linkje?

RenHoek | 24-11-18 | 22:56

Om nog maar iets meer OT te gaan (alhoewel, van drugs ga je eauk deaud)
And I am not frightened of dying
Any time will do, I don't mind
Why should I be frightened of dying?
There's no reason for it, you've gotta go sometime

Rest In Privacy | 24-11-18 | 22:58
▼ 1 antwoord verborgen

Al die regels hangen straks als een blokhuis aan ons been! En samen met al die andere regels en wetten van die andere zogenaamde ministers worden het hele huizenblokken. Je eigen scheet of boer gaat nog geld kosten!

Rest In Privacy | 24-11-18 | 22:32

Met geen vinger mogen wetgevers aan rode wijn, en drank komen aldus de Minister President. Tabak is echter vogelvrij. Wat hier achter zit is een oude vete, die werd opgestart door de Nazi's. In Nazi Duitsland werd roken ontmoedigd, maar het nazi straf bewind was eigenlijk onschuldig vergeleken met sinds 2002. Tegenwoordig is alleen al het op zak hebben van shag of sigaretten, bijna een crimineel vergrijp. Zoals Robert N. Proctor in "The Nazi War On Cancer", Princeton Press al schreef "Churchill, Roosevelt, and Stalin smoked, Hitler, Mussolini, and Franco did not." Iedereen weet wie de tweede wereld oorlog heeft gewonnen, maar bij nader inzien ben ik bang dat de Fascisten en Nazi's door de achterdeur weer op het pluche zijn gekropen.

rmstock | 24-11-18 | 22:32 | 4

Ze delen in ieder geval het mantra één Volk één Rijk één EU.

de honden blaffen... | 25-11-18 | 00:29

Goh, in dat artikel staat toch iets anders, namelijk...
"The 1933–1945 anti-tobacco campaigns in Nazi Germany have been widely publicized,[8][9][10] although stronger laws than those passed in Germany were passed in some American states, the UK, and elsewhere between 1890 and 1930.[11][12] After 1941, anti-tobacco campaigns were restricted by the Nazi government.[9]"
Ergo, in Nazi-Duitsland waren ze helemaal niet strikter dan in de VS en de UK en vanaf 1941 deden Adolf c.s. er eigenlijk weinig meer aan...
Maar ja, iedereen ziet wat hij wil zien...

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 03:28

Oh, en crystal meth was een modedrug in het Duitsland van de jaren 30 en 40 ( mogelijk ook de jaren 20 maar dat zou ik na moeten zoeken ), sterker nog, de Nazi-warmachine liep erop...

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 03:30
▼ 1 antwoord verborgen

Als de peuken hier >€10,00 gaan kosten, worden onze grensovergangen in no time weer bewaakt!

R. Ketelsteen | 24-11-18 | 22:31 | 2

Als je Netflix hebt moet je de serie Farini eens kijken.
Gaat over sigarettensmokkel in Spanje van 1980 tot 1990.
Uiteindelijk komt er natuurlijk ook coke en hasj bij.
De douane en politie zijn daar alleen nog maar mee bezig.

HoerieHarry | 24-11-18 | 22:36

Farina (cocaine coast) dank voor de aanbeveling.

Is dit nog nieuws? | 25-11-18 | 09:43

Het geld voor die misdadige Asiel kermis moet ergens vandaan komen.
We financieren onze eigen ondergang mensen.

Ray69 | 24-11-18 | 22:28
-weggejorist en opgerot-
Millwall | 24-11-18 | 22:28 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Tactus verslavingzorg: (Enschede in dit geval) Geeft junks gratis woonruimte, gedoogd drugshandel en handel in gestolen goederen op grote schaal vanuit die panden.
Heb er laatst over geklaagd, wist dat er gestolen goed van iemand aanwezig was: meneer , wij bemoeien ons niet met wat er in huis gebeurt was het antwoord. De dag behandeling van Tactus in Enschede verkoopt zelfs een groot assortiment aan crackpijpen enz aan de junks!
Zolang de subsidie kraan maar blijft stromen zorgen ze voor als maar meer junks!
Waanzin dit land inmiddels.

danyelm | 24-11-18 | 22:22 | 1

Handhaven is zoooooo 1940.
Welkom in trlalaland.

Rest In Privacy | 24-11-18 | 23:21

Sinds Nix18 zuipen kinderen meer dan ooit , dus die accijnstruc is gelukt. Biefstukken mogen maar 20% van het gerecht uitmaken , dat was in Nederland in de meeste restaurants toch al het geval.

Ghibli | 24-11-18 | 22:22 | 4

@Ggroengras | 24-11-18 | 22:36
Tsja maar dat zijn feiten daar doet (de onderbuik van) Ghibli niet aan.

Berbaar | 24-11-18 | 22:48

De Nederlandse horeca is al sinds mensenheugenis onbetaalbaar wat eten betreft, in vergelijking met het buitenland dan. Ze zullen dus wel blij zijn met dit soort maatregelen, nog minder klanten.

bergsbeklimmer | 25-11-18 | 07:11

De Nederlandse horeca is ook nog eens ongelooflijk slecht. Uitdunnen met de helft zou geen kwaad kunnen, er wordt een hoop rommel verkocht met bediening door scholieren.

Bakkeleures | 25-11-18 | 09:02
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Millwall | 24-11-18 | 22:16 | 2

Op papier klopt alles, terwijl de in de praktijk alles met houtjes en touwtjes bij1 wordt gehouden.
Geen of te weinig geld, geen controle, wel bezuinigingen en inkrimpingen. Minder service, voor meer geld. Klagen kan 1 maal per 4 jaar.
Gaaf land hoor!

Rest In Privacy | 24-11-18 | 22:15

Slijterij, u bedoeld een borrelshop in een supermarkt met zonder personeel.

Johan_Voorhaar | 24-11-18 | 22:14

Met gezondheid heeft het allemaal niks te maken.
Het is deels burgertje pesten, en vooral keihard burgertje uitpersen.

Dat afschaffen van een happy hour bijvoorbeeld; alsof echte alcoholisten naar de kroeg gaan om te zuipen. Daar kost een biertje bijna 4 euro, terwijl de supermarkt voor dat geld limonadepakken met 3 liter wijn verkoopt. Mag Jan Modaal na een week hard werken alsjeblieft op de vrijmibo even een paar biertjes pakken?
Hebben ze liever dat we weer zelf gaan stoken zoals in Afrika en India?

Verder staat de harde aanpak van tabak, alcohol, suiker, vet en vlees nogal in schril contrast met het al decennialang gedogen van (hard) drugs, en zelfs het gratis verstrekken van heroïne en methadon. Allebei aanzienlijk slechter voor de gezondheid dan tabak en alcohol; en suiker, vet en vlees zijn zelfs noodzakelijke voedingsstoffen.
Maar druggebruik leidt tot criminaliteit en ernstige overlast; dus mag dat wel.

Dandruff | 24-11-18 | 22:10 | 8

Dat is dan erg lang geleden, bij de Lidl kosten ze al jaren ongeveer een tientje. En het is niet slecht hoor. Die Zuid-Afrikaanse Pinotage is prima slobber voor dagelijks gebruik en visite. De Kaapse Pracht van de Aldi is ook niet slecht trouwens.
Wil je wat speciaals voor een gelegenheid dan kun je beter een fles voor dezelfde prijs halen van een Frans chateau, of een bijzondere jaargang van een Chileense of Australische wijnboer.

Stormageddon | 24-11-18 | 22:56

Stormageddon | 24-11-18 | 22:56,

Kan best, zoals gezegd haal ik normaal liever flessen. Drie liter is gewoon teveel, ook met visite vind ik het wel leuk om meerdere flessen te proberen. En de meeste mensen drinken toch bier of fris. En een enkeling drinkt gedestilleerd. Alleen de combinatie whiskey en cola is hier streng verboden.

Dandruff | 24-11-18 | 23:11

Dandruff | 24-11-18 | 23:11
Niets mis met een Lemmy...

Acar_ketimun | 25-11-18 | 12:43
▼ 5 antwoorden verborgen

Alles slaat door in Nederland.

Wasbakplasser | 24-11-18 | 22:08 | 1

Het moet de gevestigde orde redden. Go figure..

Shareholder II | 25-11-18 | 00:07

Veel 0ostenrijkers en Duitsers kopen hun sigaretten in tsjechie aan de grens. Hele vietnamese families leven er van. Daar zie je mensen voor 700 euro sigaretten kopen. Ze weten dus wel degelijk dat het veel kost en dat kan ze niet schelen.

Dat weet Blokhuis ook.

bergsbeklimmer | 24-11-18 | 22:08 | 1

Bliokhuis weet niets behalve dat God bestaat.

Jan Dribbel | 24-11-18 | 22:14

Er wordt wel veel op een hoop gegooid in dit stukkie zeg. Ik heb het niet helemaal gevolgd, maar dat preventieakkoord gaat toch vooral over gezonder leven? Waar de junks opeens dit verhaal binnen zijn komen wandelen is mij duister. Maar dat is ook moeilijke, sneue materie.

Ggroengras | 24-11-18 | 22:07

Het wordt tijd dat er een Politicus-Drank-Meldpunt geopend wordt:
Als ze nuchter zijn lullen ze al uit hun nek, laat staan als ze dronken zijn. Geen druppel meer voor de politici. Zou wel eens willen weten hoeveel er van onze belastingcenten jaarlijks gezopen wordt.

hondenkop | 24-11-18 | 22:06

Er moet een gedragsverandering plaatsvinden... bij de overheid. Ze hebben het over bijsturen met prijzen en perverse prikkels, maar dat geldt evengoed voor de overheidsfinanciën. Dat hebben we gemerkt toen de verkeersboetes in de begroting werden opgenomen: sindsdien zijn ze elk jaar fors verhoogd. En inderdaad: toen men na een verhoging op drankaccijns opeens daadwerkelijk minder ging drinken, is de verhoging meteen teruggedraaid.

Boetes (waar je accijnzen op genotsmiddelen zeker ook toe mag rekenen) horen niet op de begroting thuis, en dienen via een achterdeurtje uitgegeven te worden, bijvoorbeeld door het aflossen van de staatsschuld.

Muxje | 24-11-18 | 22:05 | 4

Het bijsturen van prijzen is een mes dat aan twee kanten snijdt inderdaad. Aan de ene kant probeert men bijvoorbeeld een roker te ontmoedigen te roken omdat het duur wordt, aan de andere kant zal Den Haag er echt geen traan om laten als de roker wél blijft roken want kijk eens? Meer accijns! En dat is leuk meegenomen op de begroting.

Wat ik altijd zo jammer vindt aan de discussie zijn de mensen die hun ogen sluiten voor dit stukje politiek. Mensen die roepen dat niemand meer moet roken moet je vragen hoe de politiek dat gaat oplossen qua accijns, en die vraag trekken ze ineens niet. Dan ontstaat kortsluiting.

BeunDeHaas | 25-11-18 | 08:48

Dan blijkt dat alle rokers samen niet bij elkaar paffen aan accijns wat ze kosten aan zorg, ondanks hun korte levensverwachting. Stoppen met roken is kostenneutraal én sociaal zeer wenselijk.

Bakkeleures | 25-11-18 | 09:00

@Bakkeleures: Ja, en u weet dat de zorg een markt is dus dat aan elke zieke verdiend wordt? Elk medicijn, elke handeling, elke administratie, ieder transport, het is een hele economie en daar wordt me een partij met geld geschoven. Als medicijnverbruik afneem is er voor farmaceuten minder geld om te investeren in nieuwe medicijnen of onderzoek op uni's te sponsoren, wat gaat een deel van het ziekenhuispersoneel, de administratiekantoortjes, de toeleveranciers etc. etc. allemaal doen als er geen werk voor ze is etc. etc. U moet het veel ruimer zien, gezonde mensen kosten de overheid vele en vele miljarden meer dan dat ze opleveren.

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 10:21
▼ 1 antwoord verborgen

Blokhuis eindigt in de hel...

Ommezwaai | 24-11-18 | 22:00

Ik denk dat sommige vleesproducten moeilijk in het gebruik zullen verminderen als de prijs wordt verhoogd. De snack zit m in het buiten de deur eten, kleinere hoeveelheden tegen dezelfde prijs betekent in feite een (DDR) prijsverhoging. Ook zul je wel kunnen supersizen tegen dubbele accijns ofzo. Of je krijgt een Toblerone verhaal. Duurder en minder chocolade. Zijn ze trouwens hard van op teruggekomen. Consument kocht het gewoon niet meer.

Ik weet niet wat de overheid tegen de Horecaf heeft maar met het rookverbod en nu dit weer is de overheid weer bezig een complete economische sector naar de ratsmodee aan het helpen. Compleet onbetrouwbare partner blijkt maar weer.

RenHoek | 24-11-18 | 21:57

Kosten en baten zijn misschien dan wel enigszins in evenwicht, maar de suggestie dat de overheid het roken actief in stand houdt, deel ik niet. Mijn eerste pakje winner kosten 2 guldens met vloei.
www.volksgezondheidenzorg.info/onderw...

james white | 24-11-18 | 21:54 | 4

De overheid kan niet zonder de inkomsten uit de accijnsheffingen. Dit levert veel meer op dan de kosten die hier tegenover staan. Alleen door andere heffingen te verhogen zullen ze dit deels kunnen compenseren.
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?D...

broodje gezond | 24-11-18 | 23:16

@Ommezwaai | 24-11-18 | 22:04
Inkomsten uit tabak accijnzen kwam in 2017 uit op 2,4 mld. Zie eerdere link.
Totale zorgkosten in 2017 komt op 97mld, 2,8% daarvan is 2,7mld.
Bijna in evenwicht dus.

Die 2,8% is overigens wel erg specifiek. Recent nog iemand in mijn familie verloren aan longkanker. Na een lange lijdensweg van meer dan een jaar en een batterij aan prijzige behandelingen. Veroorzaakt door? Wie zal het zeggen. Ooit wel gerookt, maar ruim tien jaar geleden voor constateren van kanker gestopt. Tellen die uitgaven bij de genoemde 2.8% of niet? Niemand die weet waar het uiteindelijk door veroorzaakt wordt. Die 2.8% moet dus een wilde slag in de lucht zijn.

Locusta | 24-11-18 | 23:57

Je kan natuurlijk niet zomaar de kosten van zorg agv roken in de vergelijking gooien. Iemand die na het constateren van longkanker nog 3 maanden leeft had misschien mog wel een nieuwe heup gekregen, 2 nieuwe knieën, pacemaker en 3 bypasses. pallets vol medicijnen tegen reuma, ouderdomssuiker, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en dan nog alle zorg die er bij dementie komt kijken. Een roker kan zomaar gunstig uitpakken voor het totaalplaatje.

Ben Hetzat | 25-11-18 | 01:53
▼ 1 antwoord verborgen

Het blijft raar dat 1 ambtenaar (Blokhuis) zijn wil aan een heel land kan opleggen.
Dan klopt er toch iets niet.

HoerieHarry | 24-11-18 | 21:52 | 3

Blokhuis is geen ambtenaar.

popeye-de-zeemeermin | 24-11-18 | 22:34

popeye-de-zeemeermin | 24-11-18 | 22:34
Heb je trouwens wel gelijk in.
Politici zijn geen ambtenaar maar dienaar van de staat.

HoerieHarry | 24-11-18 | 22:45

Tja hij kan gewoon zijn Wetsvoorstel gaan schrijven, dat het vervolgens net niet haalt. Jammer hoor. En bedankt voor de meerderheidszetels. Maakt Blokhuis zelf vast ook niet uit. Hij heeft het dan toch geprobeerd? Dus ook god en kerkgangers zijn tevreden over Paulus op weg naar Damascus. Amen.

Shareholder II | 24-11-18 | 23:19

Ongehoorzaam impliceert dat u kennis neemt van de dictaten van de overheid en er doelbewust tegenin gaat. Ik denk dat een "lamalullen-insteek" verstandiger is, want over een jaar of 2 zit er wel weer een nieuwe lul die zich op iets moet profileren en de helft van voorafgaande dictaten afzwakt of herroept, dus gewoon maar laten pruttelen en doorgaan met uw leven.

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 03:04

's Lands Schatkist is verslaafd - aan onze belastingen en accijnzen. En naarmate er meer improductieven in dit land in leven moeten worden gehouden, zal de productieve burger steeds harder worden uitgeperst. It is that simple.
-
En omdat het staatsapparaat steeds maar verder uitdijt, en omdat er steeds minder mensen overblijven die dat uitdijende staatsapparaat nog in leven kunnen houden... do the math.
-
En dat bedoel ik dus even bloedserieus: do-the-math.

bisbisbis | 24-11-18 | 21:50 | 8

@Welles! Nietes!
Het is tijdelijk, uiteraard. Ik deel de analyse dat dit staatsapparaat niet kán stoppen met groeien. Zelfs als het probeert te snijden in eigen vlees (bezuinigingen) zal het nog groeien (controledrang en risicomanagement). Het is niet te stoppen, tenzij grote crisis.

Rest In Privacy | 24-11-18 | 22:22

Hollende_Kleurling | 24-11-18 | 22:22
Dit staatsapparaat van de trias politica tot en met het bankwezen hebben zich waarschijnlijk vastgelegd in een globaliseringsplan dat z'n weerga niet kent, te beginnen met de veeleisende dronkenmannen in Brussel.

Welles! Nietes! | 24-11-18 | 22:34

Welles! Nietes!
Is het Top-down of Bottom-up? Dat weet ik niet. Het lijkt beide

Rest In Privacy | 24-11-18 | 22:41
▼ 5 antwoorden verborgen

Sinds vandaag heet een kipcorn dus een blokfluit... maar dan van 20% vlees.

Welles! Nietes! | 24-11-18 | 21:50

*zucht* ISD maatregel zit anders in elkaar dan hier gesteld. Daarbij gaat het om notoire overlast gevers zoals verslaafden. Kleine drugsgerelateerde criminaliteit maar wel altijd een hele dure (autoinbraak, overlast, winkeldiefstallen), die de maatschappij altijd veel geld kost. De maatschappij heeft last van die lui, strafdossiers van de dikte van een telefoonboek is eerder regel dan uitzondering, en in plaats van een korte straf wordt nu een maatregel en afkicktherapie aangeboden. Betrokkene behoeft niet mede te werken maar zit dan max 2 jaar binnen.

RenHoek | 24-11-18 | 21:49 | 5

Halul gebakken | 24-11-18 | 22:07 Als het om harder straffen gaat is het een argument dat elke dag extra in de gevangenis gelijk staat aan een dag minder crimineel gedrag. Nu is er een maatregel van 2 jaar en is het nog niet goed genoeg. Het 3 strikes is out model uit de VS of de doodstraf zijn inderdaad ëffectief". Maar iemand bij de derde veroordeling levenslang geven is ontzettend duur, en de doodstraf is lastig terug te draaien als je de verkeerde gepakt hebt.

Cum infamia | 24-11-18 | 23:05

@cum, daarom moeten die kosten hard omlaag. Te idioot voor woorden dat een gevangenis duurder is dan een suite in het Hilton. Gewoon 4 op een cel, simpel eten en werken voor de kost.

Ben Hetzat | 25-11-18 | 01:37

@BHZ: een gevangenis is alleen maar duur omdat het een verdienmodel is. Iemand opsluiten hoeft helemaal niet duur te zijn, maar met alle managementlagen en toeters en bellen van tegenwoordig, sja...

Graaisnaaiert | 25-11-18 | 03:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Over pakje/slof nooit nagedacht. Interessant voorstel wel.

Het zou mooi zijn als alle rokers samen komen en eens drie maanden niet roken. Dan zul je de paniek in Den Haag zien.

Sjors W. | 24-11-18 | 21:40 | 5

Alsof rokers 3 maanden zonder kunnen.....

BroodjefrikometMaggi | 24-11-18 | 22:32

Of drie maanden niet tanken en/of het openbaar vervoer nemen.

Rest In Privacy | 24-11-18 | 23:23

Het OV is duurder dan tanken als er een zuinige auto voor de deur staat.

voldemort | 25-11-18 | 07:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Gedragsverandering is nu eenmaal een zeer moeilijk proces met grote kans op falen en geringe resultaten. Daarnaast is Blokhuis gewoon een vreselijke betuttelende kutcalvinist. Een evangeliserende Frau Antje met treitermonopoly

Rest In Privacy | 24-11-18 | 21:39

Voor wie rookt.
Binnen de EU kunt u zonder bezorgingskosten uw rookgerei online bestellen en thuis laten bezorgen voor de helft van wat het in Nederland kost.
Dit geld ook voor drank of andere zaken die genot opleveren en u tijdig verlossen uit de onzin die men leven noemt.
Zodat u niet dement tot 110 door hoeft te werken.

Zapata10 | 24-11-18 | 21:39 | 10

@bisbisbis | 24-11-18 | 22:07
Het zou in theorie inderdaad wel moeten kunnen, maar de douane vindt van niet. Ik bestelde altijd emmers tabak in België; nooit een probleem, tot op een gegeven moment een briefje in de deur kwam van de brave jongens van de belastingdienst in plaats van de blije doos met de emmer tabak, dat ze mijn bestelling t.w.v. €125 in beslag hadden genomen. Wegens wet huppeldepup, artikel zoveel. Bij een volgende onderschepping zouden er ook strafrechtelijke gevolgen kunnen komen. Ja, dreigen kunnen ze wel, die jongens. De beste weg is nu via kennissen op de grote vaart, of Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs.

Stormageddon | 24-11-18 | 22:21

Stormageddon | 24-11-18 | 22:21
Dat is de enige sterke kant die een ambtenaar heeft: dreigen.
Voor de rest is het allemaal shit, wat ze voortbrengen.

watmagjenogwel | 25-11-18 | 01:59

Per post gaat dat niet op, een handelaar mag accijnsgoed niet zomaar over de grens sturen. Maar u mag wel met een kofferbak vol tabak de grens over rijden, wat hier om de hoek ook zeer frequent gebeurt. De verslaafden hier roken allemaal Belgische peuken, daar verdient Nederland niks aan. Voorheen werd ook meteen de benzinetank volgekapt, had je zo een paar peuken “verdiend”.

Bakkeleures | 25-11-18 | 08:54
▼ 7 antwoorden verborgen

Alle maatregelen zijn zinloos zonder globale afspraken over geboortebeperking.

smdyasc | 24-11-18 | 21:36 | 3

Die afspraken zijn er al sinds 1970 maar niemand wilde er aan. /Seth

Shareholder II | 24-11-18 | 23:11

Niet zo somber: op 10 december aanstaande zal Nederland keurig op het stippellijntje het 'Compact van Marrakesh' (zo heet het onding officieel) ondertekenenen. Hoeft u zich nooit gelukkig nóóit meer druk te maken over bevolkingsplanning of demografie.

bisbisbis | 24-11-18 | 23:30

Ja , zo kun je absolute getallen rokers inderdaad ook naar beneden krijgen. Maar of dat in enig context staat van dit stukje, weet ik niet.

HA BIER!1! | 25-11-18 | 08:42

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen