Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Elite-quiz: Half Nederland steunt Blokkeerfriezen

Daar in de buitenlucht mag het zolang je het maar niet op internet doet

Muffig mensenrechtencollege concludeert wat de roze thermometer ook al tijden aangeeft: Nederlanders houden niet van drammers.

Het College voor de Rechten van de Mens is nedergedaald naar straatniveau en heeft daar na bijna een jaar zoeken maar liefst 2.326 Gewone Mensen gevonden en onder de monocle gelegd voor een antwoord op de vraag: 'Hee. Plebs. Wat vind *jij* van de vrijheid van meningsuiting?' Het goede nieuws is: dat vinden demense leuk, die vrijheid. Het slechte nieuws: de Gewone Nederlander kan nog steeds niet met de Vrolijke Vrije Anarchie van het Open Internet overweg. Op sociale media neemt de steun voor het vrije woord namelijk af tot een beangstigend lage 24%, en een schokkende zestig procent vindt "dat social media berichten moeten verwijderen die beledigend zijn voor bepaalde bevolkingsgroepen." Dat leidt alhier bij het Wetenschappelijk Bureau voor het Rozeblogbeleid tot de conclusie dat mensen de vrijheid van meningsuiting op papier dus wel leuk vinden, zolang ze maar niet met de (afwijkende) mening van anderen worden geconfronteerd. En die conclusie die we hier zelf trekken, ligt weer geheel in Lijn der Wetenschappelijk Roze WC-Eend qua bevindingen die we op dit blog en sociale media dagelijks aan den digitale lijve ondervinden. Een bevinding die op zijn beurt weer ondersteund wordt door deze hilarische en welhaast poëtische strofe uit het onderzoek: "Bijna twee-derde van de bevolking vindt dat mensen te snel gekwetst zijn door de mening van een ander. Zelf voelen mensen zich maar zelden gekwetst." Kortom. Het ligt altijd aan d'Ander.

Ohja, de Blokkeerfriezen
Zouden we voorts nog bijna de klikbeet vergeten waarmee wij u naar dit topic gelokt hebben: uit het onderzoek blijkt dat slechts een derde van de ondervraagden tégen de Friese snelwegblokkade is gekant. De helft van Nederland steunt de Blokkeerfriezen. En ook dát wisten we natuurlijk al lang (inclusief hoog oplopende graadmeter ter bewijs). In het algemeen houden demense niet van drammers, of het nou die antipiet-opruiers zijn, of de paupertjes van Pegida. Kortom, het redelijke midden is inderdaad heel redelijk. Maar toch goed dat de elite dat nog eens onderschrijft. Het hele rapportje is online te vinden en heeft de toch wat toxische titel 'zolang we het maar eens zijn' meegekregen (pdf).

Reaguursels

Inloggen

Belachelijke wet eigenlijk:"In die wet is geregeld dat er geen toestemming van de overheid nodig is om te mogen betogen. Het is daarentegen wel vereist dat de burgemeester op de hoogte wordt gebracht dát er gedemonstreerd gaat worden"

Op die manier kun je natuurlijk als kleine groep rabiate activisten de economie om zeep helpen of grote groepen werkende langdurig de nachtrust ontnemen.
Ik zou het regelen met de APV en een vergunning- of ontheffingsplicht die in principe alleen uit belang van ruimtelijke ordening, burgergezondheid en veiligheid geweigerd kan worden.

Rommelende Onderbuik | 15-11-18 | 16:52

Geloof er geen hol van maak er maar 95 % althans van de autochtonen.

Uw Verzekeringsadvis | 15-11-18 | 16:30

Opgetogen over de opbrengst van crowdfund actie zaten we hier van de week aan tafel, toen 150K, geweldig! Onze kinderen dachten daar geheel anders over, belachelijk was het, het blokkeren en de zwarte pieten discussie. Ik denk dat het behouden van zwarte piet meer iets is van de oudere generatie en dat jongeren daar toch is toleranter in staan.

Rarevogel | 15-11-18 | 14:33 | 6

@ rarevogel. Zolang ouders traditionele kenmerken aan de feestdagen blijven hangen (het vieren) en hun kinderen informeren over het ontstaan, zulen de kinderen nostalgische gevoelens hebben bij deze dagen en het willen doorgeven aan hun kinderen.

Zelfs wanneer de religieuze beladenheid is vervaagt, omdat je bijv niet (meer) gelooft.
Maar er moet dan wel in geinvesteerd blijven worden.

letopuwzaak | 15-11-18 | 17:24

Om even een knuppel in het konijnenhok te gooien: er is helemaal geen zwartepietendiscussie. Er is een klein groepje relschoppers die het leuk vinden om kleine kinderen en hun ouders te treiteren en daar nog voor betaald krijgen ook, in de vorm van subsidie en media-aandacht. Daarnaast is er een groeiende groep mensen die het getreiter zat zijn en zich gaan verweren. En dus door de media worden weggezet als racisten en fascisten. Dat die twee groepen een discussie zouden voeren is flauwekul. De ene groep loopt alleen maar "racisme" te brullen en de andere groep heeft wel argumenten, maar die worden door de media systematisch verdraaid.

MAD1950 | 15-11-18 | 17:43

Ik zie het nog anders. Een paar jaar geleden sprak ik een oude schoolvriend die ik al jaren niet meer gezien had. Bij dat gesprek bleek dat zijn ouders Italianen waren. Hoe kon ik dat nu niet weten? Ze hadden zich aangepast aan hun GASTland. Hun kinderen gedroegen zich dus niet anders als de andere kinderen op school, geen problemen dus.
Onze kinderen hebben het te druk met werken, fitness, de kinderen en hun activiteiten, verenigingen, zelfs die kinderen zijn overspannen van alle activiteiten waar ze aan mee moeten doen. Zijn ze eindelijk even vrij, hangen ze uitgeblust op de bank met een tablet.
Problemen met buitenlanders hebben ze zelden en lossen ze snel op. Ze verhuizen naar een andere gemeente waar er minder wonen. Niet om de buitenlanders, ben je mal, mooier huis, het is er zo groen en beter voor de kinderen. In het kort, ze graven liever een gang onder het gaas door dan het probleem zelfs maar te benoemen. Vaak denk ik ze hebben nog gelijk ook, laten wij als ouders het probleem maar benoemen. Dat hebben we toch altijd voor ze gedaan, hun problemen opgelost.

Olieboer | 15-11-18 | 20:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Gelukkig heeft iedereen een andere mening over wat beledigend is. Derhalve is de vrijheid van meningsuiting niet in gevaar. Of alle meningen moeten verboden en geblokt worden. Dat geldt dan automatisch ook voor die die deugen, wat deugen ook moge zijn.

Sierstrip | 15-11-18 | 14:27 | 3

Uw hele reaguursel is precies wat deugen is. Stellingloos gebrabbel binnen de lijntjes.

Ton8695 | 15-11-18 | 17:33

Ton, waartegen zou je stelling moeten nemen? Vrijheid van meningsuiting is niet in gevaar. Uw tekst is niet meer dan reageren op iets vanuit de onderbuik. Onheil zien waar het niet is. Bladvulling.

Sierstrip | 15-11-18 | 17:54

Het probleem is omgekeerd hetzelfde. Namelijk, aangezien iedereen overal over beledigd zou kunnen zijn, zijn er mensen die altijd de VvMU willen beteugelen en de democratie onmogelijk willen maken. Het zijn over het algemeen enge mensen ook nog eens.

O2Neutraal | 16-11-18 | 12:17

Stelselmatig gekwetst zijn is een verslaving... Een van de symtomen van een verslaving is dat de verslaafde ontkent verslaafd te zijn...

Ad Hominem Tu Quoque | 15-11-18 | 14:24 | 1

Er moet een verbod komen op gekwetst zijn.

Papa Jones | 15-11-18 | 14:30

In Belgie, waar Playmobil gewoon weer Zwarte Pieten in doosjes stopt, worden de blokkeerfriezen opeens beticht van het proberen te stoppen van het Sinterklaasfeest.

www.hln.be/nieuws/binnenland/playmobi...

Inmiddels is de tekst wel aangepast.

BLR | 15-11-18 | 14:24

Zoals Jordan Peterman al zei, wie bepaalt haat? Juist de groep die dat niet zou moeten bepalen, krijgt het voor het zeggen. En er is geen einde aan, dus daar moet je niet aan willen beginnen. Heb je geen recht om te beledigen als 1 op de 1 miljoen zich beledigd voelt, of 1 op de 2? Wie bepaalt dit? Het is een blanco inlegvel om te censureren wat je wilt als machthebbende partij.

Michiel85 | 15-11-18 | 14:14

Hieronder integraal de column van Ome Rob uit de Teleblah van vandaag. Stond op de Twitters vanmorgen en wát een pareltje! Hij legt wederom de vinger op de steeds groter wordende zwerende plek die men. maar. niet. wil. zien.

"Van de week bezocht ik een ziekenhuis. Welk ziekenhuis doet er niet toe. Het was niet failliet, geef ik toe. Dat maakt uw zoektocht, indien u zich daartoe althans uitgedaagd voelt, al heel wat gemakkelijker.
In de wachtkamer zat ik voornamelijk tussen vertegenwoordigers van de autochtone onderklasse van het type dat Hillary Clinton dik twee jaar geleden, toen zij de Amerikaanse variant onder de loep nam, tot de karakterisering 'deplorables' ('sneue types') verleidde. Ongetwijfeld zou zij inmiddels, in de wetenschap dat die arrogante omschrijving haar wellicht het presidentschap kostte omdat die mensen toen in hun begrijpelijke verontwaardiging massaal voor Trump kozen, voor een andere definitie kiezen.

Ik luisterde wat naar hun gesprekken en dacht wat ik wel vaker denk, wederom niet vrij van mededogen: dit zijn de vergetenen, de oorspronkelijke achterban van de PvdA, dit zijn de mensen die zich in de steek gelaten voelen, zich niet meer vertegenwoordigd weten, zich minderwaardig bejegend achten. En ik dacht óók aan een indrukwekkend interview met de wijze Fransman Christophe Guilley (54), een dag eerder in Trouw.
De onderwerpen die de voorheen onversneden linkse geograaf Guilley daarin aansneed, probeer ik ook wel eens aan te snijden. Dat het tot nu toe bij schamele pogingen bleef besefte ik toen ik de uitspraken van deze schrijver van het boek "No Society" tot mij nam. Hij raakte de kern in een betoog waarin hij verder een overwinning voor de populisten voorspelde en beweerde dat de Middenklasse niet meer bestaat: "De boel is herschikt tot een Boven- en een Onderkant." De samenleving is volgens hem uiteengedreven door "de logica van de economie en de huizenprijzen."

- Citaat 1: "Behalve de individualisering, de erfenis van de sixties, heeft ook de minachting voor de lagere klassen een grote rol gespeeld bij het uiteenvallen van de samenleving. Gewone mensen worden weg gezet als zure, racistische losers. Op de Franse TV is het belachelijk maken van ploucs ("tokkies") een heel genre. Dat heeft grote gevolgen."

- Citaat 2: "De Bovenkant leest de onderklasse de les over openheid en 'diversiteit', maar preekt vanuit steden die zo duur zijn geworden dat de onderklasse er geen toegang meer toe heeft. Ze prijzen de multiculturele samenleving aan, terwijl ze de nadelen ervan ontlopen en een school voor hun kinderen uitzoeken waar ze er geen last van hebben (Hoi Halsema!)."

- Citaat 3: "Scepsis over de EU wordt geduid als een gebrek aan beschaving, de roep om een immigratiestop zou een aanwijzing zijn dat de donkerste dagen uit onze geschiedenis herleven. Terwijl deze kiezers alleen maar vaststellen dat zij er op achteruit gegaan zijn met de open grenzen, en dat zij geen minderheid willen worden in hun eigen omgeving. Met xenofobie heeft dat niets te maken."

Ik vroeg me ook af of er in dit geval verschillen tussen de Franse en Nederlandse samenleving bestaan. Nee, stelde ik net als Christophe Guilley vast.

"Gaat u maar voor", zei ik tegen de man die eigenlijk na mij aan de beurt was."

En dit is dus waarom men nu in het geweer komt tegen de waanzin van KOZP. Zelfs het meest tamme geduldige volk heeft een grens. En die is nu met rasse schreden aan het naderen. Al deze KOZP idioten met aanhang denken dat ze de nieuwe Rosa Parks zijn. Ze hebben de rassenproblematiek, die in de VS wel degelijk speelde en nog speelt, één-op-één overgepoot naar Nederland. Terwijl hier nóóit aparte ingangen waren, géén aparte drinkfonteintjes of gescheiden zitplaatsen in de bus. Nooit. Een onschuldig kinderfeest wordt op gelijke voet gezet met het Jim Crow tijdperk dat hier nooit geweest is. Je kunt een bevolking, die vervolgens op alle mogelijke manier geschoffeerd wordt, maar zo lang massaal weg zetten als 'racist' en 'xenofoob'. Eens komt daar de klad in en dan heb je de pijpen aan het dansen.

Sjefke7807 | 15-11-18 | 14:11 | 6

@phman68 | 15-11-18 | 15:18 |
Bij ons in de Lasserij maakten we daar "de pijpen aan het dansen" van. Want we verwerkten voornamelijk, inderdaad, buis oftewel pijp. Maar u snapt zonder deze muggenzifterij vast ook wel wat er bedoeld wordt.

Sjefke7807 | 15-11-18 | 16:23

Zolang de poppen niet pijpen vind ik het best.

F. Jacobse | 15-11-18 | 16:39

Ik kan me nog goed herinneren dat in de Balkan de 'pijpen' aan het dansen gingen. Van de ene op de andere dag stonden mensen elkaar naar het leven die decennia lang 'vreedzaam' naast elkaar hadden geleefd. Net als velen ken ik alle achtergronden niet, maar ga ik vooral af op wat ik van betrokkenen zelf hoor. En dat was dat de grootste oorzaak van dit drama lag bij de gewelddadige ideologie die inmiddels volop in Nederland geïmporteerd is. Ik kan me ook nog herinneren dat een Joegoslavisch zaalvoetbalteam ook plotseling ophield te bestaan. Dus ik houd mijn hart vast, want als mijn (klein) kinderen iets dreigt te overkomen, ben ik zo ter plaatse en ik heb mijn plunjebaal na mijn militaire dienstplicht tot 1977 nooit in hoeven te leveren en kan me nog het nodige herinneren. Hopelijk komt men, de politiek voorop tot inkeer. Ben bang van niet, dus blijf 'paraat'.

SlimmeBelg | 16-11-18 | 05:11
▼ 3 antwoorden verborgen

"De helft van Nederland steunt de Blokkeerfriezen".
@Van Rossem | 15-11-18 | 13:03
Ow. Ho. Wacht even, vanwaar dat positieve toontje, hmm? Dit betekent dat de HELFT van de Nederlanders die gewelddadige aandachtstrekkers uit 020 wel dikke prima vindt...
Wandel ik dus op een drukke weekendmiddag over de Coolsingel, ga ik vanaf nu elke keer bedenken dat de HELFT van al die mensen vierkant achter de terror van de halve Gario's van deze wereld staan.
Was toch al nooit zo'n blije eikel, en in dit geval is het glas toch echt halfleeg hoor, lieverds. Weet goed waar je blij mee moet zijn.
De HELFT... manmanman.

chicago river | 15-11-18 | 14:09 | 4

Ja snap dat, Mart, k had die hele 1/3 sowieso niet in mn tegel verwerkt.
Maar wat ligt er dan aan weerskanten van "steunen"? "Half steunen", "oogluikend toestaan", "een beeetje steunen"?

Op welk eerlijk waardeoordeel uit het hart van de Nederlandse medemens moeten wij dan leunen? "Half steunen"?
Blijf het een schrikwekkend hoog deel van de bevolking vinden. We gaan de verkeerde kant op zo, want dit sentiment (terror KOZP, white privilege etc) gaat alleen maar toenemen.

chicago river | 15-11-18 | 14:23

Die 1/3 is als je onderzoek gelooft misschien tegen een blokkade. Maar dat zijn dan misschien van die halfzachten die zeggen dat je met ze in gesprek moet.

Mart6037 | 15-11-18 | 14:34

Is dan ook mijn punt, Mart.

chicago river | 15-11-18 | 14:39
▼ 1 antwoord verborgen

KOZP wil zaterdag waarschijnlijk naar Dokkum om te demonstreren.
Die lui doen het er gewoon om.
Blokkeren mag niet, langzaam rijden wel ivm het vervallen vd minimum snelheid op snelwegen.

De-Glijdende-Rechter | 15-11-18 | 14:05 | 5

KOZP gaat net zo lang door met drammen totdat iemand zijn geduld verliest en zo'n uitkeringstrekker op z'n muil ramt. KOZP helemaal blij, want dan kunnen ze de slachtoffer uithangen. Dat is hoe linkse rakkers rollen.

EnSnelEenBeetje | 15-11-18 | 14:55

Wellicht KOZP laten vergezellen met plaatselijke kleerkasten in Zwarte Piet kledij gehuld.

devil13 | 15-11-18 | 18:04

Ze moeten ze maar gaan dokkumeren!
Bonifatius wist hier over mee te praten :)

hendrikuss | 15-11-18 | 18:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang racisme en discriminatie onder allochtonen velen malen erger is dan onder blanke Europeanen en ook aanwezig en zelfs geinstitutioneerd in vele landen buiten Europa. Verbaasd het me dat de blanke Europeanen zo onder druk word gezet om maar te accepteren dat zij de enige racisten zijn op deze wereld. Het is eigenlijk te triest voor woorden en het maakt me ook woedend. Want als gemengd Europees Aziaat heb je ook gewoon blanke Europese familie, en die laat ik niet zomaar voor facist, racist slavenhouder of nazi uitmaken. KOZP is Zwart Nationaal Socialisme, die vanuit gaan dat er gescheiden rassen bestaan, namelijk Witte en Zwarte mensen.

Indoneesje | 15-11-18 | 13:58 | 1

Racisme is net als roddelen smeermiddel voor een maatschappij. Dat snappen mensen helaas niet meer.

Mark_D_NL | 15-11-18 | 14:05

Ik haat Friezen. 1 jaar in Friesland gewoond vanwege studie maar na een jaar weer gillend naar Nederland gegaan.

overVecht | 15-11-18 | 13:56 | 5

En dat is nog gelukt ook :-). Bravo Friezen.

Lupuslupus | 15-11-18 | 14:18

Wist al niet wat dat massale volksfeest in friesland zo uit het niets was. Nu weet ik het. Nu eens opletten in welke gemeente de vlaggen halfstok hangen. Weet dan dat dat niet zomaar uit het niets is. Overvecht is gearriveerd

tweetybird | 15-11-18 | 15:17

Nou, en ik haat Arnhemmers. Ik heb achttien jaar in Arnhem gewoond, dus ik weet waar ik het over heb.

MAD1950 | 15-11-18 | 17:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Die onderzoeken hè? Ik vraag mij altijd af door wie, voor wie, aan wie, welke opdrachtgever en met welk doel. Vaak is dat heel verhelderend. Als het onderzoeken zijn op het gebied van social media is het vaak sturend. Kun je jezelf niet vinden in een bepaalde richting of hoor je niet tot de meerderheid dan zo het zomaar zo kunnen zijn dat dat ook de bedoeling is zodat je je ideeen aanpast danwel bijstelt.

Mark van Leeuwen | 15-11-18 | 13:56 | 1

Het college is een zelfstandig bestuursorgaan. Ze mogen in theorie zelf (van ons geld) onderzoeken wat ze willen. Het doel staat in de inleiding van het rapport: Kort samengevat, is er zoveel te lezen op Geenstijl (met name genoemd!) dat ze zich wat dingen zijn gaan afvragen over vrijheid van meningsuiting. Daarom steun ik GS: Als Nederland een verdagsverplichting aan de VN heeft zorgen de reaguurders ervoor dat ons land dat serieus oppakt. Chapeau.

WerkendeAmbtenaar | 15-11-18 | 15:47

Veel mensen (uit dit onderzoek) willen blijkbaar een ondemocratische aliberale technocratische heilstaat. Begrijpen ze wel wat ze gaan krijgen als we mensen gaan beperken in hun vrijheden? Denken ze er uberhaupt wel eens over na? Je zou zeggen dat het hen nog een keer zorgvuldig moet worden uitgelegd, maar als je zoiets zegt, dan denken mensen al snel dat je Wouter Bos bent.

O2Neutraal | 15-11-18 | 13:56 | 2

Je zou het bijna denken, maar dat komt dat men alles beter te handelen vindt dan deze NPO gestuurde deug emoctratie.

Welles! Nietes! | 15-11-18 | 14:07

Bedankt voor emocratie, mooie vondst.

O2Neutraal | 15-11-18 | 17:54

Dit is wel de leukste zin:

"Dat leidt alhier bij het Wetenschappelijk Bureau voor het Rozeblogbeleid tot de conclusie dat mensen de vrijheid van meningsuiting op papier dus wel leuk vinden, zolang ze maar niet met de (afwijkende) mening van anderen worden geconfronteerd. "

Ik zeg wie de schoen past...!?

Beste_Landgenoten | 15-11-18 | 13:55 | 3

Trekken hem af?

De Koreaanse Slet | 15-11-18 | 13:56

Doet er en wortel in voor het Paard van Sinterklaas?

Mark_D_NL | 15-11-18 | 14:06

Lol @ Mark

vic_typh | 15-11-18 | 14:11

60 procent. Wat grappig. Erdogan zou hier dus ook gewoon de verkiezingen winnen als het aan ons nederlanders lag.

Papa Jones | 15-11-18 | 13:54

Niet de mening van het volk telt... maar wat de linkse commentatoren bij NPO en de linkse deskundigen bij Pauw en de WdD vertellen.
Zij vinden het terecht dat de Blokzeerfriezen een taakstraf hebben gekregen.

Als je dit maar vaak genoeg herhaalt dan gelooft iedereen het.

sociaal_econoom | 15-11-18 | 13:53 | 3

Rechts extremisten die denken voor "het volk" te spreken. Waar kennen we dat van?

De Koreaanse Slet | 15-11-18 | 13:56

De Koreaanse Slet | 15-11-18 | 13:56

Da's een nieuw onderwerp. Dat moet je niet onder de tegel van een ander zetten.

Mark van Leeuwen | 15-11-18 | 14:01

Die van het NPO scharen we liever onder de links extremisten

Rest In Privacy | 15-11-18 | 14:03

Activisten krijgen een enorm podium, maakt niet uit of het klimaatactivisten of anto-Pietactivisten zijn, terwijl het "redelijke midden" amper nog aan bod komt. En misschien zouden we ook de universiteiten eens moeten onderzoeken op activisme. Want ik krijg het idee dat de sleutelposities in onze samenleving ook nog al eens bezet worden door voormalige activisten.

Angelica | 15-11-18 | 13:52 | 3

Alsof jij deel uitmaakt van het 'redelijke midden'. *proest*

De Koreaanse Slet | 15-11-18 | 13:55

PvdA, D66 en dadelijk ook GroenLinks hebben belangrijke functies in handen...
zowel als burgemeester, in de rechtspraak, bij het onderwijs en in de media.
60% van het volk stemt rechts of midden... maar die 40% zijn de baas.
Dit komt ook omdat PVV en Baudet geen belangrijke functies en derhalve geen macht hebben. Het cordon sanitaire werkt wel degelijk.

sociaal_econoom | 15-11-18 | 13:58

Het uitsluiten van niet welgezinde meningen werkt vooralsnog. Daar hebben we toch ook een ander woord voor?

SlimmeBelg | 16-11-18 | 05:47

(2014) De Stichting SpeelGoed Nederland buigt zich binnenkort over de vraag of de stoombootset met Sinterklaas en Zwarte Piet van Playmobil nog wel kan. In 2011 werd de set nog genomineerd als speelgoed van het jaar. Nu de pietendiscussie zo hoog is opgelaaid en fabrikant Fisher Price pietenpoppetjes uit het assortiment haalt is ook ander pietenspeelgoed reden voor een agendapunt op de bestuursvergadering van de stichting.
www.telegraaf.nl/nieuws/912921/sticht...

telelezer | 15-11-18 | 13:53

Maar ze zijn wel dubbel zo duur als voorheen.

Papa Jones | 15-11-18 | 13:58

Als "De helft van Nederland steunt de Blokkeerfriezen" inderdaad klopt, dan belooft dat wat voor de volgende verkiezingen.
Want volgens Joop.nl is iedereen die niet tegen ZP is, een recht-extremist, racist, reactionair, ultra-conservatief en fascist.

michelpen | 15-11-18 | 13:45 | 7

@Koreaanse Mevrouw met "Dit horen we nu al meer dan tien jaar".
Het woord 'Blokkeerfriezen' bestaat pas een jaar. Hoe kunnen we dit dan al tien jaar horen?
"En het tweede klopt ook al niet".
Zou u misschien de moeite willen nemen iets specifieker te zijn? Mij is namelijk volstrekt onduidelijk wat u met 'tweede' bedoelt.

michelpen | 15-11-18 | 14:06

De helft steunt de blokkeerFriezen? Het zal wel, tenslotte zou Hillery ook winnen met een zekerheid van meer dan 90 procent. BTW: het lijkt me stug dat er nog mensen zijn die er wakker van liggen dat zij racisten genoemd worden, rechts-extremist, ultra-conservatief, fascist en -als kers op de taart- xenofoob. Beetje sneu zijn die beschuldigingen wel, meestal onterecht, maar eerlijk gezegd, mij zal het jeuken.

Maris v.d Hof5393 | 15-11-18 | 14:32

@Maris v.d Hof, dank voor uw terechte aanvulling.
Xenofoob hoort natuurlijk ook in dit rijtje.
Om toelichting gevraagd geeft Koreaanse Mevrouw overigens niet thuis.
Hoe zeg je in het Koreaans: 'veel geblaat maar weinig wol'?

michelpen | 15-11-18 | 18:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Erik van Muiswinkel wordt de eerste Sinterklaas
die met tabberd en al in de gracht gaat belanden !!

Hij zou er overigens zomaar een hard Plassertje van kunnen krijgen,
want éindelijk krijgt-ie dan weer wat aandacht.

Maar dat gunnen we deze Goed Heiligman !!

Remi 1 | 15-11-18 | 13:42 | 2

De boodschap: als je als zwarte piet maar lang genoeg dramt kun je zijn baas worden.

Winter_is_coming | 15-11-18 | 13:49

@winter
U zegt dus eigenlijk dat binnen afzienbare tijd Sjefke Airfryert MP van dit land wordt?
Dacht het niet.

F. Jacobse | 15-11-18 | 16:43

"Dat leidt alhier bij het Wetenschappelijk Bureau voor het Rozeblogbeleid tot de conclusie dat mensen de vrijheid van meningsuiting op papier dus wel leuk vinden, zolang ze maar niet met de (afwijkende) mening van anderen worden geconfronteerd."

En zo werkt vrijheid van meningsuiting dus niet. Ik heb de vrijheid mijn mening te geven en als dat al dan niet beledigend zou zijn jegens iets of iemand dan kan dat worden getoetst aan de wetgeving. En dat is het enige orgaan dat mag toetsen. De rest moet leren dat vrijheid van meningsuiting niet betekent dat je ook verplicht bent om te luisteren. Newsflash: dat ben je niet. Als ik op Twitter een gekkie tegenkom die binnen de kaders van de wet helemaal tekeer gaat over een politicus dan mag degene dat, en heb ik de onwijze vrijheid degene te negeren of te blocken dan wel een discussie te starten die hoogst waarschijnlijk niet veel verder komt dan jijbakken op prepuberaal niveau. Ik hoef degene niet te lezen. Degene heeft wel het recht te zeggen wat hij/zij denkt, dat blijft overeind. Leer dat nou eens.

BeunDeHaas | 15-11-18 | 13:38 | 4

@BeunDeHaas | 15-11-18 | 13:38
Sterker nog: bij echte vrijheid van meningsuiting zou er helemaal niets getoetst dienen te worden.

ChatBot | 15-11-18 | 13:45

Het is helemaal verkeerd gegaan toen men beledigen om het beledigen(!) is gaan zien als VVmU. Het 'wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet' is volkomen verdwenen'. Gewoon met OPZET zoveel mogelijk zuigen, sarren en beledigen in de hoop dat daarop gereageerd wordt. En dat dan VVmU noemen. Het is werkelijk om van te kotsen.

Lupuslupus | 15-11-18 | 13:47

Lupuslupus | 15-11-18 | 13:47
Fraai is het niet altijd. Maar het is beter het te lezen en te horen dan dat we de mensen met een mening die ons niet aanstaat in een goelag stoppen of hun sociale leven proberen te ontwrichten. Vragen om maatregelen tegen vvmu is vragen om een technocratie die het 'probleem' gaat 'oplossen', zeker bij dit soort 'problemen' is dat vragen om echte problemen.

O2Neutraal | 15-11-18 | 17:58
▼ 1 antwoord verborgen

@Hetkanverkeren | 15-11-18 | 13:32
Ben je ook tegen marteling en de Brexit?

ChatBot | 15-11-18 | 13:35 | 3

Lieve ChatBot als ik die kwelling van de ergens ongetwijfeld goedbedoelende mevrouw May, die eigenlijk de enige echte evenknie van mevrouw Merkel zou moeten zijn, zo aanschouw, dan ben ik bang dat die Britse martelgang de Via Dolorosa naar de doornenkroon begint te steken.

Je zou er bijna katholiek van worden. Maar zo'n hekel heb ik dan weer niet aan me zelf.

Terzijde: meneer Macron komt bij Goldman Sachs vandaan. Mevrouw May van de Bank of England ( nl.wikipedia.org/wiki/Theresa_May ). Toch een subtiel verschil.

Rest In Privacy | 15-11-18 | 13:52

Hetkanverkeren | 15-11-18 | 13:52
Bij Labour zijn ze net zo verdeeld over de Brexit. Als het kabinet valt, dan zijn er allereerst nieuwe verkiezingen: als het "snap"-election is die het huidige voorstel van May moet bevestigen in plaats van een "general" election, die normaal in 2022 zou moeten plaatsvinden, kon het wel eens uitmonden in totale chaos.

Beefbus | 15-11-18 | 14:14

Beefbus | 15-11-18 | 14:14 Of je nou door de hond of de kat gebeten wordt. Af en toe bekruipt mij het vermoeden dat ADHD het nieuwe normaal is. Maar laat ik naar mijn roots als bedrijfseconoom terugkeren , zij het met zeer grote tegenzin. En dan vooral het onderdeel logistiek.

Twee wezenlijke begrippen: nl.wikipedia.org/wiki/Klantenorderont... en het nl.wikipedia.org/wiki/Opslingereffect... . Bij mismanagement is heel eufemistisch suboptimalisatie de resultante.

Maar dat is nou juist een heel subjectief begrip. De een zijn verlies is de ander zijn winst. En wie wil dat laatste nou niet? Het probleem is dat we allemaal afhankelijk zijn van dezelfde taartdiagram, te weten onze planeet Aarde. Komen we bij het echte kernbegrip: nl.wikipedia.org/wiki/Schaarste

Waarom dat laatste existentialistische begrip er op de Nederlandse wikipedia zo bekaaid vanaf komt? www.youtube.com/watch?v=v2mP-9w2Ds0

Ik heb het vermoeden dat over de rug van de Britse bevolking hele smerige spelletjes gespeelt worden. Een soort Punch and Judy. Maar inderdaad wat u zegt: met mogelijk hele catastrofale gevolgen. Waarvan akte.

Rest In Privacy | 15-11-18 | 14:55

95% van de edele kunst van het enquêteren is het stellen van de juiste vraag. In dat kader een suggestie:

Vindt u ons nationale kinderfeest het risico op een bloedbad waard? Wetende dat bij paniek vooral al die kleintjes het slachtoffer zullen zijn?

Is elk onderwerp als demonstratieaanleiding een uiting van de meningsvrijheid?

Was Sint Nicolaas gevangenisbewaarder van de Bastille?

Heeft u ook zo'n hekel aan die achterbakse slakkenvreters? #teamverstappen

Vindt u ook niet dat elk narratief zijn eigen volksgericht verdient?

Rest In Privacy | 15-11-18 | 13:32 | 1

Wat heeft u liever Sinterklaas of Kerstmis (jeuj 2 dagen vrij)? Uitkomst: Nederlanders gaan steeds minder van het Sinterklaasfeest houden.

Rest In Privacy | 15-11-18 | 13:38

Interessante meningspeiling in h.4.2.2. Beetje in de trant van; "Bent u voor of tegen racisme?".

ChatBot | 15-11-18 | 13:28

Die gasten hebben werkelijk waar geen idee van racisme en discriminatie. Kom eens een half jaartje hier op St. Maarten wonen en dan gaan je ogen pas open. Je wilt niet weten hoe er gediscrimineerd wordt, vooral onder de zwarten onderling. Maar ook door de zwarten richting blanken, Indiërs en vooral Chinezen.

Jan_van_Staatribune | 15-11-18 | 13:27 | 3

Dat bestaat niet! Racisme en discriminatie kunnen louter door blanken bedreven worden.
Zelfde als dat hedendaagse slavernij in Afrika en het Midden Oosten veel minder erg is dan slavernij van een enkele honderden jaren geleden.
Snap dat nou toch eens een keer.

Dick Luyenlomp | 15-11-18 | 13:39

@ Dick
Mea Culpa

Jan_van_Staatribune | 15-11-18 | 13:43

Misschien. Maar het is in elk geval geen “institutioneel” racisme /s

Bakje Friet | 15-11-18 | 13:58

Schrijfster Q.A.M. Eijkman (van het College voor de Rechten van de Mens) van dit pamflet betoogde eerder in 2011 dat je moslims niet teveel mocht targetten in preventieve terrorrisme onderzoeken omdat die zich anders teveel gemarginaliseerd zouden voelen:
www.icct.nl/download/file/ICCT-Eijkma... (p.15)

ChatBot | 15-11-18 | 13:25 | 1

Er lopen hier 2 miljoen mensen rond die de Caïro-verklaring van de Mensenrechten in de islam van 1990 hoger achter dan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van 1948. Die zijn dus af.

Mammeloe | 15-11-18 | 13:36

Stel dat je hier niet meer vrijuit je mening zou kunnen verkondigen (afgezien van het uiten van bedreigingen want dat schijnt nog wel een dingetje te zijn), dan maar subiet de optie om comments onder artikelen te plaatsen weghalen. Semi-censuur is ook al zo wat.

mozaard | 15-11-18 | 13:23

Beledigen, kent u die uitdrukking?

Een paard | 15-11-18 | 13:22 | 1

Ik bén niet beledigd, ik vóel me beledigd.

mozaard | 15-11-18 | 13:24

Je vergeet deze quote uit het rapport, van rossemmans: "De aankondiging van de anti-Zwarte Piet­
demonstranten kan maar op weinig steun
rekenen van de Nederlandse bevolking:
slechts 7% had doorgang van die betoging
wenselijk gevonden. "

Knufter | 15-11-18 | 13:22 | 1

Dat komt beter overeen met het algemeen aangenomen percentage 'extreem progressieven'.

Eierbal-is-fijn | 15-11-18 | 13:36

Ik zie de conclusie op Joop al voor me: half Nederland is dus extreem-rechts en racistisch en het is nog erger dan gedacht en meer subsidie is nodig om hier diverse denktanks aan te wijden.

skoftig | 15-11-18 | 13:19 | 3

Nee, je bent geen slachtoffer.

Ardbeg | 15-11-18 | 13:23

Nou, dat zal je daar niet lezen: iedereen is slachtoffer van de witte man.

skoftig | 15-11-18 | 13:30

Ardbeg | 15-11-18 | 13:23

Weet je wie zichzelf ook slachtoffers vonden?

De Koreaanse Slet | 15-11-18 | 13:51

Dus we kunnen nu ook concluderen dat de "social media" alleen bedoeld zijn voor ontkennende ,wegkijkende,irrationeel denkende ,wezenloze liegebeestjes.

pejoar | 15-11-18 | 13:18

Correctie, 99% van de Nederlanders steunt de Blokkeer Friezen , de rest is Nepnieuws !!

Olympus | 15-11-18 | 13:17

L'enfer c'est les autres!

james white | 15-11-18 | 13:16 | 5

Jean-Paul Sartre

De Koreaanse Slet | 15-11-18 | 13:52

Ik citeerde Sartre, maar gelukkig wist Mammeloe het beter.

james white | 15-11-18 | 13:54

Oeps, mijn faut.

Mammeloe | 15-11-18 | 14:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Trieste cijfers dit. Half Nederland vindt dat de grens van de vrijheid van meningsuiting ligt bij een demonstratie rond de intocht van Sinterklaas. Theo draait zich om in zijn graf. Sorry Theo, 14 jaar later gaat het nog steeds niet zo vlot in dit land als we zouden willen en zijn we nog steeds snel gekwetst door woorden. Maar we komen er wel. Misschien is de volgende generatie wat minder snel op hun pikkie getrapt.

Maar dit is natuurlijk de kern van alle ophef der gekwetsten:
"Bijna twee-derde van de bevolking vindt dat mensen te snel gekwetst zijn door de mening van een ander. Zelf voelen mensen zich maar zelden gekwetst."
Niemand voelt zich écht gekwetst, maar we vinden dat wijzelf of een ander gekwetst horen te zijn door een uitspraak van Wilders of een busje beroepsdemonstranten uit de Randstad. We kunnen alle gekkies ook compleet negeren. Op die manier lost het probleem zichzelf op. Maar dan komt die lekkere slachtofferrol opeens om de hoek kijken waar iedereen tegenwoordig in zit. Zelfs de witte boze man wil tegenwoordig een slachtoffer zijn ("Omvolking! Ik word gediscrimineerd!!!11"). Als er iemand zelden tot nooit slachtoffer is in de wereld dan is het wel de blanke Europese man. Beter kun je het gewoon niet treffen in het leven. Iedereen wil tegenwoordig slachtoffer zijn. Zelfs Baudet die vindt dat groepsbelediging uit het wetboek van strafrecht moet maar tegelijkertijd wel aangifte doet omdat hij... jawel... beledigd is door een uitspraak van een minister. Hoe hypocriet wil je het hebben. Kom op mensen, laten we - net als vroeger - onze ballen weer eens in laten dalen in plaats van dit eeuwige kinderachtige gedrag. We doen de laatste tijd een flinke stap terug op het gebied van de VVMU en het ging net zo lekker. Make Theo proud!

Ardbeg | 15-11-18 | 13:16 | 6

De Koreaanse Slet | 15-11-18 | 13:54 | Lachwekkend, extreem rechts. Hahaha volgens mij moet jij eens ander nieuws gaan lezen mafklapper.

Indoneesje | 15-11-18 | 14:04

Ik geloof dat er weer iemand gekwetst is door een mening.
Sceptische_autist | 15-11-18 | 14:00
Ze hebben niks met elkaar te maken behalve dat ze allemaal een laag incasseringsvermogen hebben.

Ardbeg | 15-11-18 | 14:28

Een minister hoort boven de partijen te staan. Dat is het verschil.

Verder met u eens, behalve met het witte man frame dat u zet, dat is onzin, de mensen die ik ken, die daar ongetwijfeld volgens u onder vallen, die zijn niet boos, ze zijn teleurgesteld. Simpelweg, omdat ze ook compleet genegeerd worden door onze vertegenwoordigers in de kamer en ondertussen op de door hen betaalde staatsmedia moeten aanhoren dat ze racisten zijn. Het is bizar dat ze nog niet boos zijn eigenlijk als je erover nadenkt.

O2Neutraal | 15-11-18 | 18:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Vrijheid van meningsuiting is juist bedoeld om meningen te kunnen uiten waar de een van gruwt en de ander van baalt. Maar je merkt, vooral onder vrouwen, dat afwijkende meningen niet worden gewaardeerd omdat het tot een woordenwisseling kan leiden. Zolang je algemeen geaccepteerde onzin blaat is het goed want geen kip neemt daar aanstoot aan. Althans dat denken ze. Want ik erger me juist kapot aan dat constant inschikken en meebuigen om toch vooral maar geen ruzie te krijgen.

TheOneWhoKnocks | 15-11-18 | 13:15

Las een paar regels over hoe het onderzoek werd uitgevoerd. 52% respons. Dat wil zeggen, dat 48% het onderzoek zelf al de prullenmand in verprulde. Juist onder die 48% zit de steun voor de Blokkeerfriezen. Vervolgens valt ook nog te lezen, dat de mening van DENK kiezers en SGP kiezers met dikke korrels zout moet worden genuttigd, omdat ze te klein (onder de 50 stuks) in aantal waren.

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-11-18 | 13:15 | 2

Responspercentage van 52% inderdaad. Kan lineaal-rectaal de prullenbak in.

Beefbus | 15-11-18 | 13:58

Dit soort politieke onderzoeken zijn meestal zeer afhankelijk van de vraagstelling en het politieke klimaat dat heerst in het land. Dat laatste, het politieke klimaat, past uitstekend bij een ondemocratische aliberale technocratische heilstaat, dit is geen vergissing, dit is ook precies waar we opweg naartoe zijn met de laatste drie vv(d)-geleide kabinetten. Bah.

O2Neutraal | 15-11-18 | 18:06
-weggejorist-
Hemmenaar7 | 15-11-18 | 13:15 | 2

De drammers zitten op alle belangrijke posities dus dit rapportje gaat niets teweegbrengen. Ik zou graag mijn ongelijk bewezen zien.

zwarte_weduwe | 15-11-18 | 13:14

De helft vind ik beangstigend weinig. 1 op de 2 vindt de activistische politieke willekeur van het OM dus wel prima? Wist niet dat de UvA zoveel studenten had.

Mammeloe | 15-11-18 | 13:13

De lafaards van KOZP konden hun verlies niet hebben en gaan wraak nemen in Dokkum
Ik citeer:
""DOKKUM - Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil zaterdag gaan demonstreren bij de intocht van Sinterklaas in Dokkum, meldt de gemeente (..)
Kick Out Zwarte Piet heeft voor dit weekeinde acties aangekondigd in zeker achttien plaatsen bij de intochten van Sinterklaas. Het gaat onder meer om Den Haag, Rotterdam, Nijmegen, Apeldoorn, Den Helder, Eindhoven en Willemstad (Curaçao).""
www.telegraaf.nl/nieuws/2803273/kick-...

telelezer | 15-11-18 | 13:13 | 3

Ze provoceren om een reactie uit te lokken. Zijn uit op fysiek geweld. Op verbaal geweld. Gewoon net zolang treiteren tot er iemand zn geduld verliest en dan hebben ze hun stok om de hond mee te slaan. Beste gewoon een paar jaar negeren, ze zijn niet zo slim en dus hun spelletje snel zat als er te weinig aandacht voor is.

Dutchbeaurouge | 15-11-18 | 13:20

Als ze daarvoor worden beboet, kunnen ze dat mooi betalen uit de schadevergoeding van de blokkeerfriezen die ze zojuist hebben toegewezen gekregen van de rechters.

mozaard | 15-11-18 | 13:32

Op 2 december 2017 heeft KOZP al een herkansing gekregen in Dokkum. 150 mensen hebben toen lopen demonstreren. Niemand die hen lastig viel, en zelfs niemand die het een bal interesseerde. En nu doet iedereen of het helemaal niet gebeurd is. Er was geen rel, dus het was niet interessant.

MAD1950 | 15-11-18 | 18:57

Ja je mag hier alles zeggen, maar je moet je wel aan de regels houden.

azijnseikerT | 15-11-18 | 13:12 | 1

Ware het niet dat die regels nogal verschillen, ze zijn NIET 'zonder aanzien des persoons'. En zouden dat dus wel moeten zijn!

Lupuslupus | 15-11-18 | 13:29

Het is reeds bekend dat de sneu neuzen van die Anti Pieten demonstratie door iedereen uitkotst worden, op misschien een enkeling na. De blokkeerfriezen zijn slechts de eersten die hier tegen in opstand komen

DeutschlandUberAlles | 15-11-18 | 13:11 | 2

En Nijmegen kan rekenen op voetbalsupporters. Jammer dat normale mensen nooit zo goed in het verweer durven komen tegen de drammers. Dat toont gewoon aan wie er de maatschappelijke teugels in handen heeft, en dat is niet het redelijke midden.

zwarte_weduwe | 15-11-18 | 13:17

Zijn voetbalsupports dan geen 'normale mensen'? Onlangs zag ik - terwijl ik mijn honden uitliet - een winkelier, zijn vader en zijn zoon op weg gaan naar een wedstrijd van Heracles. Terwijl ook talloze fietsers voorbij kwamen op weg naar dezelfde wedstrijd.
Ik juich de voetbalsupporters die pal staan voor onze Zwarte Piet, van harte toe. En nee, dat hoeft helemaal niet met geweld gepaard te gaan, in grote getale aanwezig zal ruim voldoende zijn.
En wat het fenomeen voetbalsupporters betreft, zij zijn min of meer een eenheid terwijl dat in b.v. een straat heel ver te zoeken is.

Lupuslupus | 15-11-18 | 13:35

In Friesland is de steun voor de blokkerfriezen hoger.

dr Rechts | 15-11-18 | 13:11

Elite-quiz: Half Nederland steunt Blokkeerfriezen niet

Godwint | 15-11-18 | 13:09

Half Nederland? Maak daar maar heel Nederland van minus Amsterdam!

pibasso | 15-11-18 | 13:07

De Friezen hebben er ondertussen van geleerd.
Bivakmutsen en integraalhelmen op, niet zomaar vrijwillig naam en adres aan de gendarmerie afgeven, houten stokken en knuppels mee die je direct na gebruik kunt verbranden en je GSM aan je wijf afgeven die ff in Leeuwarden gaat shoppen zodat jij daar ook was.

Alco-de-Holist | 15-11-18 | 13:38

Grenzen moeten er zijn n'est pas?

De Koreaanse Slet | 15-11-18 | 13:06 | 4

Burgers zijn aan regels gebonden, maar als de overheid nalatig is en er gevaar dreigt dan moet een stukje burgerlijke ongehoorzaamheid ook kunnen. Dat was hier het geval, een burgermeester had een stel radicale oproerkraaiersuitgenodigd om te gaan demonstreren bij een optocht met kleine kinderen erbij. En dat terwijl bekend was dat dit clubje (KOZP) altijd uit is op rellen, iedere demonstratie van hen is tot dusver uit de hand gelopen. Dat er dan wat bezorgde mensen zelf het recht in eigen hand neemt om dit te voorkomen is dan niet vreemd. En ook niet dat dit dan bij de rest van de bevolking op begrip kan rekenen. Jammer alleen dat die PvdA trut van een burgermeester (die de oorzaak is van dit alles) tot dusver buiten schot blijft!

kunstliefhebber | 15-11-18 | 13:19

Alleen fysieke.

Van Rossem | 15-11-18 | 13:22

Hilarisch, grenzen werkten toch niet?

MarcS | 15-11-18 | 13:58
▼ 1 antwoord verborgen

De helft maar? Valt best wel tegen 50%.

salonsocialist | 15-11-18 | 13:06 | 6

Provincialen hebben nog saamhorigheidsgevoel dat in een (grote) stad volkomen afwezig is. Daar is het 'wie de grootste bek heef, wint'. Veel plezier in die hellholes. Normale mensen wonen daar allang niet meer, een handvol uitgezonderd. Maar dat zijn de mensen die er al een leven lang wonen en zich niet laten verdrijven. De standvastigen. De mensen met een ruggengraat. Last men standing.

Lupuslupus | 15-11-18 | 13:41

Van die steden waar de buurman of -vrouw een paar maanden dood in een appartement kan liggen, totdat de buren ineens merken dat er zoveel vliegen op de deur zitten. Inderdaad top die onverschilligheid die ze zelf incasseringsvermogen noemen. Of zichzelf 'wereldburger'. Haha!

benjeallanggek | 15-11-18 | 14:01

Whahahaha, goeie grap, Ard! Boeren zijn zo ongeveer het meest nuchtere volk itt tot de huiliehuilstruiken uit "de grote stad". Echt, je bent om te gieren. Voel je 'em, gieren?

NecroSister | 15-11-18 | 17:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat vindt jij? Ook de grammatica aangepast aan het plebs

nee_toch? | 15-11-18 | 13:05 | 2

Heeft iets met de * te maken? Ben nog zoekende.

Isnogaanhettype..... | 15-11-18 | 13:11

Schiet eens op. Ben benieuwd!

Rest In Privacy | 15-11-18 | 13:17

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl