achtergrond

Geenstijl

Heel links stemt tegen motie die islam-kritiek bestempelt als mensenrecht

Jongens het moet toch NIET GEKKER WORDEN IN DIT LAND WAARVAN WE ONS AFVRAGEN OF HET ONS LAND NOG WEL IS ONDANKS DAT DE MOTIE WEL GEWOON IS AANGENOMEN. De SP, DENK, PvdA, GroenLinks, D66 en PvdD stemden allemaal tégen de onderstaande motie door PVV'er De Roon:

"Constaterende dat bewindspersonen bij werkbezoeken in het buitenland het thema mensenrechten met regelmaat aan de orde stellen, verzoekt de regering, om tijdens bilaterale gesprekken met islamitische landen, wanneer het thema mensenrechten aan de orde komt, duidelijk te maken dat islamkritiek onlosmakelijk verbonden is met de vrijheid van meningsuiting". 

Ach, mensenrechten, de D66-editie. Vrijheid blijheid maar het moet wel leuk blijven en niks is leuk als je dat onhebbelijke geloof even de plek moet wijzen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Interview met historicus Martin Harlaar, de schrik van woke en gendergekkies

Historicus Martin Harlaar (Amsterdam, 1956) publiceerde Het gender-experiment. Hoe maakbaar is onze identiteit als M/V/X? en Ben ik wel woke genoeg? Een ontdekkingstocht door het land der Social Justice Warriors.

@Arthur van Amerongen | 27-01-24 | 20:45 | 121 reacties

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.