Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kloosried. 11 UvA-academici sturen nóg vreemdere protestbrief tegen Jordan Peterson

Social

Peterson deed een kloosried van de brief door 80 UvA-academici die z'n wetenschappelijke credentials belachelijk maakten en opriepen tot een extra gast op het podium die met Peterson in debat zou gaan. Vanochtend verscheen er een achtmaal zo hallucinante nieuwe brief, ondertekend door achtmaal zo weinig mensen. Hij eindigt als volgt:

"De UvA streeft non-discriminatie, gelijkwaardigheid en inclusiviteit na in werkgeverschap en onderwijs en juist daarom is het van het grootste belang dat de instelling zichtbaar stelling neemt tegen zij die de menselijkheid van anderen ter discussie stellen. Bovendien, de UvA heeft als werkgever en universiteit de verantwoordelijkheid om de veiligheid van staf en studenten te waarborgen. Het is belangrijk dat de UvA officieel in het geweer komt tegen pogingen om leden van onze gemeenschap te dehumaniseren. Daarom roepen wij u op om een schriftelijk statement te publiceren, waarin u expliciet bevestigt dat non-discriminatie en gelijkwaardigheid de basisbeginselen van onze universiteit zijn, en zich uitspreekt tegen pogingen om deze ter discussie te stellen."

Ja, dat gaat inderdaad over Peterson. En de j'accuse die ertoe leidt is niets meer dan een aaneenschakeling van leugens en kwaadwillende stromannen. Die trekken we na de breek even uit elkaar. 

"Jordan B. Peterson werd bekend door zijn felle strijd tegen het recht van trans en queer mensen om zelf een voornaamwoord te kiezen."

Zin 1 is een regelrecht leugen. Peterson streed tegen Bill C-16 die hem in zijn ogen via de rechterlijke macht zou kunnen dwingen bepaalde pronouns te moeten gebruiken. Het zou een novum in het Engels gewoonterecht zijn mensen per wet te dwingen dingen wél te zeggen, en dat ging Peterson een stap te ver. Dat legt hij trouwens allemaal vrij helder uit in z'n senate hearing, maar een uur geconcentreerd luisteren vergt natuurlijk best wel wat voor het stel pathetische muppets dat niet verder komt dan 1:1 een narratief uit de VS en Canada over te nemen en vervolgens deze brief ondertekende. Transgenders zijn vrij een voornaamwoord voor zichzelf te kiezen, maar Peterson maakt bezwaar tegen via de wet afdwingen dat mensen deze voornaamwoorden daadwerkelijk gebruiken.

"Niet veel later beweerde hij in een online tweegesprek met een andere hoogleraar dat mannen nooit controle zullen krijgen over ‘gestoorde vrouwen’, omdat dit soort onenigheid, in tegenstelling tot die tussen mannen, niet op een fysieke manier beslecht ‘mag’ worden."

Ja, dat heeft hij inderdaad letterlijk gezegd. Maar in de brief staat 'mag', wat suggereert dat Peterson vindt dat het wel zou moeten mogen. Dat is waar de brief aan lijkt te ontlenen dat zijn gedachtegoed een gevaar voor de "veiligheid" van UvA-medewerkers zou vormen. Maar dat is helemaal niet aan de orde. Peterson houdt juist vol dat mannelijk geweld tegen vrouwen zelfs in extreme gevallen niet toelaatbaar is en dat het juiste andere vrouwen zijn die deze dames tot bedaren moeten brengen. Gewoon helemaal niks mis mee dus, eigenlijk.

"Zijn beruchtheid nam verder toe na de aanslag van Alek Minassian, een zelfverklaard ‘Incel’, die in Toronto tien mensen (voornamelijk vrouwen) doodreed. Peterson suggereerde in de nasleep van die aanslag dat mannen over vrouwenlichamen moeten kunnen beschikken, iets dat hij ‘afgedwongen monogamie’ noemde, om geweld door mannen tegen te gaan, geweld zoals dat van Minassian."

Ja, dat "enforced monogamy" ding is dus gewoon een ingekort citaat dat uiteindelijk afgedrukt werd en ter kwader trouw suggereert dat vrouwen gedwongen moeten worden relaties aan te gaan met nutteloze mannen. Dat is echter totaal niet wat er bedoeld wordt. Enforced monogamy is het cultureel aansturen op monogamie boven polygamie, en dat is dus gewoon een systeem dat al eeuwen van kracht is in het Westen. Polygame samenlevingen zijn namelijk moeilijk instabiel en neigen tot burgeroorlog, omdat er teveel mannen GS zitten te F5'en op hun zolder en dat houd je ook maar zo lang vol. Uitleg onderstaand.

En ja, dan hebben we alle aanklachten ontkracht die in eerste instantie tot die psychedelische jankoproep leidde, en blijft er helemaal niks meer van over. In de ondertekening lieten de schrijvers hun titels trouwens achterwege. We weten niet waarom, maar dat hebben we in ieder geval even gecorrigeerd. We hebben namelijk te maken met mensen van enig academisch statuur.

dr. Ellis Aizenberg
dr. Miriyam Aouragh - Globalising Culture and the Quest for Belonging (!) LOL
dr. Sarah Bracke Grieder
@ dr. Martijn Dekker
@ dr. Erella Grassiani - Palestina-activist
PhD.-kandidaat Lucy Hall
@ dr. Franca van Hooren
dr. Vivienne Matthies-Boon
dr. Polly Pallister-Wilkins
@ dr. Abbey Steele
@ Hannah Werner

Social

Reaguursels

Inloggen

het zijn ook wel een stelletje sneuneuzen bijelkaar die fopwetenschappers, kom eens uit die universiteitsbubbel!

macdushi | 01-11-18 | 13:19

.
Bekijk
www.youtube.com/watch?v=yZYQpge1W5s
Heb ik gedaan en ben tot de helft gekomen. Moet en zal de rest nog doen.

Wat mij vooral opvalt is de nauwkeurigheid van de definities van dhr. Peterson. Herhaaldelijk komt het er op neer dat hij Helen Lewis vraagt te preciseren waar zij het over heeft, of haar verbetert.

Hier het artikel over het tweegesprek
www.gq-magazine.co.uk/article/helen-l...

Leuk om op te merken i.v.m. "competitie", Lewis: "So when GQ called and asked if I wanted to fly to America and interview Peterson, I hesitated for at least three seconds before saying yes. The pause was to allow two thoughts to percolate through my brain: first, will his supporters destroy my Twitter mentions and email inbox for days after the piece is published? Second, will he win?"

Aan het eind dus: "Will he win?" Ze ziet het gesprek dus als een competitie, iets wat sommige regressief linkerds zien als iets heul ergs.

Over de (NLse) verdachtmakingen kunnen we kort zijn: Baarlijke en gevaarlijke lulkoek uitgebraakt door mensen die niet zelfstandig goed kunnen en/of willen luisteren.
Hoogst interessant gesprek!
Aanbevolen. Evocatus
.

Evocatus | 01-11-18 | 09:53

Jordan peterson wat is een naam wie is de man.
Hij gooit een knuppel in het hoenderhok van de plagiaat slubbertjes.
De hanen kraaien een indringer in hun verblijf dat zal de leg verstoren.Zoals het geschreven staat zal geschied.
Een anders gekleurde bril zicht is niet gewenst

soledad | 01-11-18 | 09:49

Framing , nep nieuws , beïnvloeding zijn hot topics de laatste tijd en men vraagt zich af waar dit vandaan komt .
Blijkt het op de universiteit gewoon tussen de verplichte vakken te zitten .

Castor12 | 01-11-18 | 09:38

Verschillende aspecten van de psyche en menselijke eigenschappen benoemen staat niet gelijk aan dehumaniseren. Uitgerekend een academicus zou dat moeten weten.
Dit bewijst eens te meer dat het onderwijs momenteel een doffe ellende is.

SIogra | 31-10-18 | 20:48

"Jordan B. Peterson werd bekend door zijn felle strijd tegen het recht van trans en queer mensen om zelf een voornaamwoord te kiezen."

Haha dit bedoel ik dus, de strijd gaat niet om het feit dat he/she/it whatever zo genoemd wil worden, het gaat om consistency, en het feit dat ze hem opdringen hen zo te noemen, ze gaan zelfs zo ver dat ze het willen criminaliseren een verkeerde gender pronoun te gebruiken, hoe de FUCK wil je al die gender pronouns onthouden en/of weten wie welke gender pronoun gebruikt wil zien worden?

Gaat echt nergens over, deze interpretatie, die transexuele mogen gewoon een gender pronoun kiezen, echter om iedereen te dwingen die pronouns te gebruiken, dat gaat tever tenzij er biologische grond voor is (en die is er niet).
Er zijn zelfs gender-fluid, non-binary-weet-ik-veels die dagelijks of wekelijks veranderen, die willen ook erkend worden en EISEN van jou dat je ALTIJD de goede gender pronoun gebruikt.

DAAR gaat het om, there are only 2 genders male, female.

Opgedonderd!

Michael_Scott | 31-10-18 | 03:12

Ooooh gelijkwaardigheid en inclusiviteit, tsjah, en als hij straks bijvoorbeeld de verschillen tussen een man en een vrouw aankaart willen ze hem natuurlijk gelijk de mond snoeren (of net als die gast in het vice interview dingen insinueren die hij helemaal niet zegt) omdat die "gelijkwaardig" zijn en dat past niet onder het mom "inclusiviteit", ze zijn doodsbang om de realiteit aan te horen daar.

Donder toch een eind op, het word eens tijd dat die links geindoctrineerde sjw's even de waarheid horen, riekt zo hard naar censuur dit.

Michael_Scott | 31-10-18 | 03:01

En daar betaal ik dan een bak belastinggeld voor, geheel onvrijwillig dat wel! Mag ik svp mijn geld terug, heb er heel hard voor moeten werken! Baal als een stekker (leuke woordspeling) van dit soort ongein, compleet nutteloze onzin!

LaatmaarLu? | 31-10-18 | 00:04

Is sowieso belachelijk dan er op een universiteit een politiek standpunt wordt ingenomen. Zelfs als je politicologie studeert behoor je dat objectief te benaderen. Dit zijn domweg geen wetenschappers. Zullen ze ook nooit worden ook.

Ben Hetzat | 30-10-18 | 23:53

Je kunt je kinderen beter aan de Scientology verliezen, dan ze naar de UvA sturen.

caspert79 | 30-10-18 | 22:52 | 1

Amen

hustler01 | 30-10-18 | 23:46

Mag je ook puppy's knuffelen als je Jordan Peterson wel leuk vind? Ik wil ook puppy's knuffelen.

Ohja | 30-10-18 | 22:18

De menswetenschappers aan de UvA zijn de nagel aan de doodskist van de UvA.

ljcoster | 30-10-18 | 22:14 | 1

Dat is nog eens goed nieuws, bedankt!

benjeallanggek | 30-10-18 | 23:00

Ik denk dat ik het op mevrouw werner wel kan.


Of ging het daar niet om?

Joffri | 30-10-18 | 21:28 | 1

Geforceerd monogaam of liever als subject van een gangbang?

Joostmochtnietsweten | 30-10-18 | 22:13

Het gaat niet alleen om het MOETEN gebruiken van bepaalde pronouns voor wie dat kiest, maar dat je om dat te doen het ook moet ONTHOUDEN.
En nu schiet me de naam niet eens te binnen van een heleboel mensen, en al helemaal niet waar zo ook alweer mee aangeduid wensten te worden.

EnNouJijWeer | 30-10-18 | 21:28

Uva e.d.,is dat niet net zoiets als Scientology?

NakedJehuty | 30-10-18 | 21:12

Wat heb ik zojuist gelezen? DaFuQ? Zo herkenbaar voor dit soort types. Doen zelf zo'n beetje alles waar die stuffa muppets iemand anders van beschuldigingen. "Onze gemeenschap"... Dat houdt in... Wat? Leuk man, die heropvoedingskampen. En jezelf er nog voor in de schulden steken. Heeft je dan een hoop gekost maar verder dan staan te papegaaien kom je niet. Knettergek.

Standvastig | 30-10-18 | 21:06 | 1

“Leuk man, die heropvoedingskampen. En jezelf er nog voor in de schulden steken. Heeft je dan een hoop gekost maar verder dan staan te papegaaien kom je niet. Knettergek.”

Misschien kunnen we dit model aan de Chinezen verkopen. Dan worden de heropvoedingskampen daar rendabel met hetzelfde resultaat.

BigKnor | 30-10-18 | 23:44

Tja, ik ben zelf een PhD van de UvA. Natuurkunde en Sterrenkunde.
Ik zat in de eerste lichting van de 2 fasen structuur. Ik kan mij een AIO overleg herinneren. Werd totaal gedomineerd door n stel sociologen, en weet ik veel wat. Wij van de exacte wetenschappen zijn daar kotsend de deur uitgelopen en nooit meer terug geweest.

Munchhausen | 30-10-18 | 20:59 | 2

Het wordt tijd dat de harde wetenschappen wat meer te vertellen krijgen bij het beleid in Nederland. De zachte hoek heeft ons land inmiddels wel genoeg naar de vernieling geholpen...

benjeallanggek | 30-10-18 | 23:04

Zelfde ervaringen bij statistiek en wiskunde. De hoogleraren daar keken behoorlijk neer op de 'mens' studies. En terecht.

van heinde en verre | 30-10-18 | 23:07

Morgen dan maar op de livestream kijken en waarschijnlijk moeten constateren dat linkse gekkies het debat verstoren.

SamV | 30-10-18 | 20:54

Jeetje. Die Jordan Peterson moet die UVA facisten wel heel erg goed ontrafelt hebben.

Man man wat een angst hebben ze voor hun démasque.

Rest In Privacy | 30-10-18 | 19:59

Ik hoef trouwens de eerste naam maar aan te klikken om te zien dat het helemaal niet om een doctor / PhD ging, maar om een "PhD candidate". Het is dan nog niet toegestaan om de doctorstitel te voeren. Hopelijk is dit een simpele vergissing van GS geweest. Als niet, dan is dit aardig misleidend.

Eendt | 30-10-18 | 19:50 | 2

Volgens de link gaat het inderdaad om "mw." E. (Ellis) Aizenberg.

EnNouJijWeer | 30-10-18 | 21:35

Een 'PhD-candidate' noemden we vroegâh gewoon een doctorandus (letterlijke vertaling: "hij - m/v/x - die nog doctor - PhD - moet worden".
Maar ja, nu we allemaal 'master' worden, want Engels klinkt natuurlijk chiquer, ondanks het feit dat diezelfde titel ook te koop is op het hbo, weten we dat natuurlijk allemaal niet meer.

EefjeWentelteefje | 01-11-18 | 13:15

Citaat uit de verklaring: "..... dat de instelling zichtbaar stelling neemt tegen zij.....".
Als je als academicus niet in staat bent om zo'n publieke verklaring in kloppende Nederlandse zinnen te formuleren ben je je bul niet waard. Wat een armoede.

JvanDeventer | 30-10-18 | 19:18 | 4

'Hen' is niet genderneutraal, want lijkt op kippen. Bovendien stimuleren ze op de UVA vegetarisch woordgebruik, vermoed ik.

tipo | 30-10-18 | 21:23

@Graaf
Tilla rood? Ik heb daar een braaf zoontje heengestuurd en die is daar keurig behoudend vandaan gekomen. Ik heb nooit veel over de roden vernomen. Misschien heeft hij niet goed opgelet.

JvanDeventer | 30-10-18 | 21:37

@jvanDeventer fake news, Tilla is (s)links, gezien dat deze kanjer furore maakte en tataland op stelten zetten met zijn (s)links gewauwel: nl.wikipedia.org/wiki/Diederik_Stapel...

Graaf_van_Hogendorp | 30-10-18 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb totaal geen boodschap aan wat deze zogenaamde 'wetenschappers' schrijven. Een verzameling leugens, verdraaide uitspraken en wetenschappers onwaardige 'conclusies'. Waar ik wel een boodschap aan heb is dat deze dames en heren van mijn belastinggeld betaald worden en honderden studenten 'opleiden', die straks met deze denkbeelden de maatschappij gaan verpesten.

BonSens | 30-10-18 | 19:09

Academisch onderlegde mensen die zo dom zijn, het niveau op onze universiteiten is ver te zoeken. De laatste keer dat de vrijheid van meningsuiting onderdrukt werd in Nederland en de staat bepaalde wat je mocht denken was in 40-45. Maar we hebben te maken met een generatie academici die gevoel boven verstand stellen en fabels boven feiten.

DeRobber | 30-10-18 | 19:03 | 3

In de gammawetenschappen was kontenlikken en het hebben van een mening altijd al belangrijker dan onderzoek. Vroeger deden ze dat nog op hun eigen afdeling en vielen er anderen niet mee lastig.

Trekhaas | 30-10-18 | 19:11

Nou ja, Trekhaas, kontenlikken is iets wat je altijd en overal te pas kan komen. Vandaag de dag kom je toch nergens meer zonder een of twee bruine armen te halen?

JvanDeventer | 30-10-18 | 19:21

Er was een tijd dat ik in mijn naïviteit veronderstelde dat leidinggevenden het prettig vonden om kritische of originele geesten om zich heen te hebben als zijnde waardevol voor de organisatie. Wat een grap!

2tribes | 30-10-18 | 21:36

Brief van UvA is pure laster en je reinste intimidatie, Erdogan zou er trots op zijn.

Bolder | 30-10-18 | 19:02 | 1

Amen. Uva het bruine front.

kaasfondue | 31-10-18 | 08:00

en ze hebben niet eens door hoe genant en ondemocratisch ze bezig zijn

frisenfruitig | 30-10-18 | 18:54

De UvA heeft al enige tijd nul status. De enige mensen die ik ken die er willen studeren zijn mensen die uit de randstad komen en waarvoor sowieso al geen hoop meer is. Dit zijn de zwakken, de gekwetsten en intellectueel uitgedaagden. Triest maar gelukkig wonen ze allemaal beheersbaar bij elkaar. Mochten ze deze kant opkomen dan blokeren we we een n-weg ofzo.

Mesmer | 30-10-18 | 18:53

De principes van de UvA volgen al uit het feit dat het een (seculiere) Universiteit is. Het enige principe van de UvA is dat de UvA gericht is op het waardevrije onderzoek van de werkelijkheid om wetenswaardige kennis te vergaren. Daarbij is voor het verketteren van andersdenkenden geen plaats. Als ze werkelijk goede argumenten hadden hadden ze el een repliek geschreven in plaats van een banbrief. Linkse dogmatiek heeft geen plaats in deze context. De (zoveelste) ontmaskering van de hedendaagse sociale "wetenschappen" als linkse ideologie door JP doet kennelijk veel pijn. Niets geleerd van Buikhuisen.

AlexanderVissers | 30-10-18 | 18:51 | 1

Eens. Een plus min systeem voor reacties is nodig.

ger1306 | 30-10-18 | 19:06

Als die linksen beweren dat Peterson de menselijkheid van anderen ter discussie stelt, zitten ze gewoon KEIHARD te liegen!
Als het aan mij lag werden deze dwazen van de academie getrapt met hun non-academische attitude.
Het is soortgelijk aan de meute die mensen verketterden omdat ze een vijand van het volk zouden zijn. Totaal opgeblazen en ronduit valse beschuldigingen.
Op een universiteit mag je mensen niet zonder weerwoord vals beschuldigen.

marjen | 30-10-18 | 18:45

Absoluut geschift. Die brief en die ondertekenaars. Volledig van de pot gerukt.

frisenfruitig | 30-10-18 | 18:35

Totale paniek bij de UvA, ze weten zich geen raad. Bij gebrek aan argumenten wordt de boodschapper aangevallen. Altijd. Linkse tactiek, heel doorzichtig.

Bolder | 30-10-18 | 18:35

Altijd weer boeiend om die man aan te horen en hoe hij van alles dat hij toegeworpen krijgt parreert. Keep on trucking my man!

Rest In Privacy | 30-10-18 | 18:26

Toen in 2011 het bedrog van meneer Stapel op staat kwam te liggen, hield de academische wereld hem niet de hand boven het hoofd en restte hem geen andere keuze dan oprotten.
In 2017 blijft de ontmaskering van G. Wekker zonder gevolgen.
Het is inmiddels 2018. Op de UvA zien we nu 80 personen en clubjes van hoog tot laag, collectief de bulk aan regels van intellectueel en wetenschappelijk fatsoen openlijk bij het grofvuil zetten zonder dat dit consequenties heeft.
Integendeel. Na de gierende afgang doet een clubje van 11 er met bloedende neus intern nog even een schepje bovenop.
Als ik de snelheid van deze teloorgang extrapoleer kunnen we over nog zeven jaar de eerste lichtingen analfabeten cum laude zien promoveren. Aan de Ukibarsjtait fam Amduerhsm.

Rahul | 30-10-18 | 18:21 | 3

Van ons belastinggeld afgrijselijk te deugen.

Bolder | 30-10-18 | 18:42

Lol. @Rahul. Al is t om te huilen natuurlijk.

kaasfondue | 31-10-18 | 08:03

"Als ik de snelheid van deze teloorgang extrapoleer kunnen we over nog zeven jaar de eerste lichtingen analfabeten cum laude zien promoveren. Aan de Ukibarsjtait fam Amduerhsm. "

Nu moet ik er nog om lachen, maar ik vrees toch echt dat u binnen niet al te lange tijd nog gelijk gaat krijgen ook.

EefjeWentelteefje | 01-11-18 | 13:18

Het heeft totaal geen zin om uitspraken van SJW's te counteren, want de volgende dag herhalen ze gewoon de leugens van de vorige dag. Dit soort mensen zijn niet meer te redden, ze willen niet luisteren of in debat, iedereen moet en zal ze gehoorzamen, goedschiks of kwaadschiks.
En als over een jaartje of zo blijkt dat het niemand ene ruk interesseert, vormen ze terreurgroepjes en zijn de begin jaren '70 weer herboren met de ene bomaanslag na de andere. Rote Armee Fraktion, Khmer Rouge, Rode Brigades, IRA, RARA, links heeft uiteindelijk maar een uitweg en die gaan ze geheid kiezen.

Datsun_Cherry | 30-10-18 | 18:01

Het uit de context halen van uitspraken en dan zelf iets maar eruit concluderen als een soort van aanklacht is wel het domste wat je kunt doen? Erg jammer dit. Glijdende schaal is dat 4 personen straks nog ergere dingen bij elkaar gaan verzinnen?

Jan, Leiden | 30-10-18 | 17:56

En hier dienen we respect voor te hebben? Voor deze lapzwansen? Een stel omhoog gevallen deugers die elkaar opstoken in deugdzaamheid, geen enkel benul van wat buiten de muren van een academie gebeurt, laat ze gaarkoken, maar dat gaat gebeuren als Peterson ze toespreekt, de losers!

lanexx | 30-10-18 | 17:49

En toch herken ik veel van het spijkers op laag water zoeken en verdraaiingen als handelsmerk van een van onze medereaguurders

MarcS | 30-10-18 | 17:40 | 1

Berbaarlijke uitspraak dit

Nipplechip | 30-10-18 | 19:28

Die lieden bij UvA zijn zo van zichzelf en hun eigen mening overtuigd, zulke eigenpijpers dat het voor iedereen vergeefse moeite is er ook maar een beetje energie in te steken om hen wat gezond verstand bij te brengen. Het "voel je je veilig in de groepsyndroom" is al een tijdje oud en de UvA heeft het tot kunst verheven. Iedereen die er anders over denkt is minstens rascist, minstens, al heeft ie zelf een kleurtje. Wacht maar tot er een oorlog uitbreekt of een echte economische crisis (laten we er niet op hopen) waar ze op hun instinct moeten overleven. Dan zijn ze reddeloos verloren de zielepietjes.

Slough | 30-10-18 | 17:32

Moet toch een geweldige plek zijn om te werken, flauwekul verkopen, niet ontslagen kunnen worden en elke maand een mooi salaris binnen harken, heerlijk.

Uw Verzekeringsadvis | 30-10-18 | 17:29 | 3

Geweldige reactie, ook ik ben jaloers. (Dit heeft veel overeenkomsten met Brussel - EU)

Slough | 30-10-18 | 17:34

Daar is Nederlandse, op uw kosten, inderdaad erg goed in en Amsterdam inmiddels het middelpunt van de wereld van. Vandaar ook dat driekwart van die Raad van Elf uit het buitenland komt.

benjeallanggek | 30-10-18 | 17:50

Vraag: "Wat doet u voor de kost?" Antwoord: "Ik ben "Challenges to Democratic Representation""
Ander antwoord: "Ik ben "Political Sociology: Power, Place and Difference""
Vraag: "En wat kan je dan?"
Antwoord: "Ehhh..."

Rhenium | 30-10-18 | 18:33

Een tijdje geleden vroeg de tweede kamer aan het centraal planbureau of het wel zo,n goed idee was dat er zoveel studenten uit het buitenland hier naar toe komen op kosten van de nederlandse belastingbetaler , het gaat inmiddels aardig richting de helft van de studenten. Het cpb antwoordde dat dit heel goed voor de nederlandse economie was. Maar is het ook goed voor die gewone nederlandse sukkel die braaf belasting betaalt? En is het ook goed voor het vrije debat in ons land?

mans6640 | 30-10-18 | 17:24 | 1

Het is goed als je ingenieurs en andere techneuten binnenhaalt, maar vrees dat wij ook heel veel Gloria Wekkertjes e.d. opleiden. En daar heb je idd geen ruk aan.

thijs4419 | 30-10-18 | 18:06

"Daarom roepen wij u op om een schriftelijk statement te publiceren, waarin u expliciet bevestigt dat non-discriminatie en gelijkwaardigheid de basisbeginselen van onze universiteit zijn, en zich uitspreekt tegen pogingen om deze ter discussie te stellen.".

Wie stelt de basisbeginselen van de universiteit dan ter discussie???

Even los van het punt dat alles ter discussie zou mogen staan als je jezelf als wetenschapper serieus neemt. Deze figuren zijn best wel af.

SamV | 30-10-18 | 17:19 | 1

En de basisbeginselen zijn waarschijnlijk iets met mensen iets leren en een vrij debat. Non-discriminatie en gelijkwaardigheid zijn belangrijk, maar niet de core-business van een universiteit.

Oral Fistfucker | 30-10-18 | 19:02

Het moedwillig anders willen horen dan wat er gezegd of geschreven wordt is gesneden koek voor politiek correcte quasi moreel verheven dames en heren.
Daar komt de aap uit de mouw werd:...." de PVV noemt Erdogan een aap" ...
We zagen en hoorden het op alle journaals incl. de commerciële zenders. Daarbovenop kwam nog het dubbel zo zware argument om een ons bevriend staatshoofd zomaar te beledigen.....(zo ging dat ook tijdens Hitlers opgang, maar dat terzijde). Het enthousiasme over Erdogan is wat gedaald nadat Links eindelijk helemaal achteraan sloffend en tandenknarsend wat negatief Erdogan realisme moest toegeven...... Wat ook vaak een reden is om in een linkse kramp te schieten is een nogal intelligent persoon die een logisch- en gestaafd door feiten- betoog houdt. Maar uit het zgn rechtse kamp.
Dan komt de horde goedmensen in beweging om elke bewering onderuit te halen, achter elk niet bestaand slakje rennen met een lepeltje zout, zonder ook maar enig relevant argument te noemen..... of niet gezegde beweringen maar eigen verzinsels op het conto van de (o help een rechtse of iemand met een ongewenste mening) redenaar te dumpen... Zo gaat en ging het altijd..... Andersom kan natuurlijk ook. De (linkse) klimaatprof die de zeespiegelstijging zag stijgen door het wegsmelten van de Noordpool.... Als je daartegenin brengt dat het feitelijk ijsblokjes zijn die drijven en dus nog niet eens een millimeter zeespiegelstijging veroorzaken wordt je vreemd aangekeken.
Wat de klimaatspecialist beweert is immers heilig verklaart...(echt gebeurd)
Met al dit soort vermoeide onzin kan je het beste je schouders ophalen zonder ook maar een snippertje terug te nemen.
Toen de (echte) hersenprof (Dick Swaap) zijn onderzoek publiceerde, en dat een homo ergens iets andere hersens had dan een hetero was de wereld te klein en alles en iedereen viel over hem heen en betichte hem van stigmatiseren als : Homo's hebben een hersenziekte, oftewel afwijking. Uiteindelijk kreeg Swaap zijn gelijk, maar het duurde wel even. (Dick Swaap" Wij zijn ons brein", van harte aanbevolen)

dijkbewaker | 30-10-18 | 17:10

Allemaal gelieerd aan een zweeftevenfaculteit dus who gives a shit?

Hetze Haatstra | 30-10-18 | 17:00

kunnen die geen echt vak leren?

Zyprexa20mg | 30-10-18 | 16:58

OMG,
wat een hemeltergend genant gejank van deze zogenaamde 'wetenschappers' die bepaalde onderwerpen niet eens "ter discussie" willen stellen. En dat terwijl ze van factulteiten zijn waar de vakken puur uit discussie / meningen bestaan. Dit is gewoon meningen-fascisme: "Ik vind jou sowieso fout, dus je mag ook niet spreken en jezelf toelichten / verdedigen." Heel eng.
.
En het debat moet nog komen.
Waar Petersen in zijn *eentje* tegenover een zaal voor UvA-ers zit.
.
Het is treurig gesteld met de zachte UvA faculteiten...

hotmint | 30-10-18 | 16:53

Sowieso is die Bill C-16 n.a.v het gebruik van voornaamwoorden een toonbeeld van Anglosaksische tunnelvisie. In veel talen uit o.a Latijnse en Slavische taalfamilies, ben je er dan namelijk nog niet, aangezien ook werkwoorden naar geslacht worden vervoegd. Dus wat doe je dan? Hele zin maar op de schop?

kapoerewiet | 30-10-18 | 16:51

Als je als "academicus" het anderen onmogelijk maakt kennis tot je te nemen dan kunnen we dan het salaris van deze mensen wijzigen in dat van die van een normale niet wetenschappelijke werknemer aan UVA.
Blijkbaar vinden deze acht "academici" het niet belangrijk de gevolgen van hun stellingname af te vragen iets wat de gewone man ook niet hoeft te doen en daarom ook betaald word als gewone man.
Bij het lezen van de afkorting UVA sla ik deze artikelen vaak snel over zo ook bij Amsterdam.

Piet_de_pad | 30-10-18 | 16:46

Zijn dit de slimme koppen die ons de toekomst in moeten bedenken? Lullen over inclusiviteit en dialogen en dan gewoon weigeren te luisteren naar een ander geluid dan je eigen scheten.

Ton8695 | 30-10-18 | 16:43 | 1

Dit zijn niet de slimme koppen. Dit zijn de verongelijkte jankers die ook titels wilden hebben en daarom maar allerlei flauwekul hebben verzonnen. Hetzelfde niveau als degenen die nu titels voor het MBO willen invoeren.

Rest In Privacy | 30-10-18 | 18:48

Ok, alumni UvA, verenigt u. Doctorandus Kapoerewiet begint zich in ieder geval voor z'n bul te schamen. Wat een uitholling, dit.

kapoerewiet | 30-10-18 | 16:41

Bijna allemaal van de fopfaculteit

Humstruks | 30-10-18 | 16:31 | 2

"de raad van 11"
... carnaval figuren

Joost2B | 30-10-18 | 16:42

@ Joost - beledig de carnavalvierders niet! De totale ZWETS die uit die mensen komt bewijst dat ze nog nooit op de harde weg zijn geweest, laat staan in een serieus bedrijf hebben gewerkt met targets en stress enz.

Slough | 30-10-18 | 17:38

Maarten Boudry schreef vandaag een dodelijk antwoord op de brief van 80 en hij gaf alvast repliek op de nieuwe brief van "zij die zich zorgen maken over de diversiteit en inclusiviteit van de werkgever en onderwijsgever UvA" (om de academische taalfout maar even te herhalen die de Raad van 11 maakt). Op de site van Het Parool is deze brief overigens inmiddels verdwenen - de internationaal-socialistische censuur heeft kennelijk zijn intrede gedaan bij de voormalige verzetskrant. In de NRC overigens nog wel te lezen of op Boudry's feestboek.

menschdurfteleven | 30-10-18 | 16:30 | 3

iemand een linkje (van Boudry's brief) dat niet achter een (betaal)deur zit?

michelpen | 30-10-18 | 17:24

Dank voor de tip.

bwanabanjo | 30-10-18 | 17:29

Stel achterlijke idioten, aktivisten, heeft niks meer met wetenschap maar met onderdrukken daarvan en onderdrukken van vrijheid van meningsuiting te maken. Wat een debielen.

Zwizalletju | 30-10-18 | 16:25

Veel mensen met diploma's snappen niks van de werkelijkheid. Je kan uitleggen en verklaren wat je wil, maar ze staan uit. Je bereikt ze niet, tot je in diploma taal gaat praten. Het is net als met kleine kinderen, je zult naar hun niveau moeten als je ze iets wil uitleggen... tot die tijd gillen ze moord en brand en denken ze dat hun waarheid de enige waarheid is.

Ton8695 | 30-10-18 | 16:24

Als ik zelf onderzoeker aan de UvA was, dan zou er van mijn kant nog een brief naar het bestuur gaan. Met de vraag of na deze directe aanval op de academische vrijheid en de vrije uitwisseling van ideeën, de posities van de ondertekenaars van die haatbrief niet onhoudbaar zijn geworden.

Muxje | 30-10-18 | 16:21 | 2

En de brief die je daarna kunt schrijven is een sollicitatiebrief.

HaatbaardKnipper | 30-10-18 | 16:32

Dat vermoed ik ook. Vandaar ook dat het nogal onwaarschijnlijk is dat ik überhaupt ooit bij de UvA aan de slag zou gaan.

Muxje | 30-10-18 | 16:36

Het CvB kan deze aanfluiting van zogenaamde academici het best negeren. Niets doen is de enige logische optie.

tectonicos | 30-10-18 | 16:20 | 1

Functioneringsgesprek. En dan ontslag. En terugtrekken academische titel.

Knufter | 30-10-18 | 16:20

Ik stel voor per direct al het geld dat beschikbaar is voor alfa-geneuzel over te hevelen naar beta-wetenschap.
Daar lopen wellicht ook een paar rare snuiters rond, maar aanbid men tenminste wel harde data i.p.v. sociaal onzinnig gezeur.

quantumcollider | 30-10-18 | 16:19

Miriyam Aouragh = Marokkaans
Sarah Bracke Grieder = Belgisch
Erella Grassiani = Israelisch
Lucy Hall = Australisch
Polly Pallister-Wilkins = Brits
Abbey Steele = Amerikaans
Hannah Werner = Duits

Libertinowitz | 30-10-18 | 16:17 | 3

Opvallend dat die hele zooi daar iets bij F*ckfam Novib doet of deed, lid is van de Internationale Socialisten, Nederland Bekend Kleur en nog zo wat van die frisse clubs die trouwens baden in subsidies en rammelpotgelden.
Zit ik er ver naast als ik nu denk dat die UvA een soort crèche is voor de opleiding van kampbeulen, blokhoofden en hotemetoten van het Politburo van de Internationale Communistische Socialisten dat ook hier aan den einder ligt te lonken?

Breinbrouwsels | 30-10-18 | 16:46

@Brein
Nee, ik denk spot on!

benjeallanggek | 30-10-18 | 16:55

@Breinbrouwsels | 30-10-18 | 16:46
Je vergeet nog pooiers, met Afrikaanse ervaring.

Rest In Privacy | 30-10-18 | 18:50

Oftewel: "wij deugen en wensen geen enkel tegengeluid te horen. Voor discussie zijn we namelijk te dom."

Goldfinger | 30-10-18 | 16:16 | 2

'En zijn wij te ondemocratisch, want D66 stemmer'.

HaatbaardKnipper | 30-10-18 | 16:17

Iedereen heeft recht op mijn mening

Joost2B | 30-10-18 | 16:44

Dar gelazer met inclusiviteit moet nu maar eens voorbij zijn. Het is niet de taakvan ene universiteit om inclusief te zijn; wel om het tegendeel tegen te gaan: geen enkele groep moet belemmeringen ervaren in het beoefenen van wetenchap,los van de functionele belemmering dat je er nu eenmaal de juiste talenten voor moet hebben.
Dat een universiteiteen afspiegeing zou moeten zijn van de samenleving is een onzinnige gedachte. Als je naar de faculteit Wiskunde van de TU Delft kijkt, zie je meer een afspiegeling van de Chinese samenleving, omdat er nu eenmaal veel briljante Chinese wetenschappers zich aandienen.
Als je kijkt naar de medische faculteit in Leiden dan zie je dat onder de studneten de vrouwen iets zijn oververtegenwoordigd, net als in de samenleving, en dat onder depromovendi de vrouwen zijn ondervertegenwoordigd. Daar kun je alleen maar wat aan doen als je gaat rommelen met kwaliteitsnormen en dat lijktmijbij medici niet verstandig.

JoopRe | 30-10-18 | 16:15 | 1

En te weinig vuilnismannen ook om inclusief te zijn.

Beste_Landgenoten | 30-10-18 | 16:23

"Het bestuur van de UvA moet studenten en medewerkers beschermen".

Ja, klopt. Tegen deze links-fascistische leraren, die anderen "vrije woord"/VvMU willen ontnemen: ontslaan deze links-fascisten!!

Werkgevers, pas heel erg op (en goed screenen) als u een UvA-student aanneemt. Grote kans dat deze extreem links geïndoctrineerd is.

Jan3863 | 30-10-18 | 16:13 | 1

Het bestuur moet helemaal niks. Het bestuur moet voor goed onderwijsaanbod volgen. Als er dingen gebeuren die niet mogen is dat zaak van politie en OM. Niet van UvA.

Knufter | 30-10-18 | 16:22

Als je een paar letters weglaat staat er Miriyam Argh.

Rest In Privacy | 30-10-18 | 16:10

Er is een groeiende groep drammers die onder de noemer van feminisme, diversiteit, inclusiviteit of anti-racisme aan identity politics doen. Ze hebben een heel eigen vocabulaire voor moeten uitvinden (white privilege, mansplaining, etc...) om zichzelf te kunnen wentelen in slachtofferschap. Met hun ressentiment ondermijnen ze onze vrijheid en democratie. Bovendien zijn het zelf hokjesdenkers en verspreiders van racisme en sexisme. Er moet daarom een tegengeluid komen.

Jordan Peterson is zo'n tegengeluid. Maar wel een heel fout tegengeluid. Want ook hij doet aan identity politics. Hij is bovendien een pseudo wetenschapper die allerlei ideeën en ideologien op 1 hoop gooit. Dat zie je wel vaker in de rechtse bubbel. Complotgekkies die denken dat er achter alles wat hen niet bevalt wordt veroorzaakt door 1 samenhangende iets, wat ze voor het gemak "links" of "cultureel maxisme" noemen. Lekker makkelijk te begrijpen zo'n zwart-witte wereld waarin je 1 zondebok hebt, maar volslagen losgerukt van de werkelijkheid. Jordan Peterson drukt zich meestal genuanceerder uit, maar speelt wel met dat soort gedachtes.

Ik denk dat UvA-studenten slim genoeg zijn om daar doorheen te kunnen prikken. Net als ze door Gloria Wekkers slachtofferschap kunnen prikken (mag ik hopen). Dit activisme van de intellectuele elite werkt alleen maar averechts. Iets met wrijven in een vlek en onvoldoende vertrouwen in intellectueel vermogen van eigen studenten...

vrijstijler | 30-10-18 | 16:07 | 8

Nee, het westen gaat onderdoor aan alle figuren die inhoudelijk niets kunnen en toch een "titel" kunnen halen waarmee ze zich erg belangrijk voelen. Geef een nobody aanzien en status en die loopt in no time naast de schoenen.

boerk | 30-10-18 | 16:56

Lijkt me razend grappig om vrijstijler in discussie te zien (en horen) raken met Peterson.

Rest In Privacy | 30-10-18 | 18:52

boerk | 30-10-18 | 16:56
Inderdaad dreinende nobody's met gedevalueerde academische titel, ernstige vedette neigingen en fixatie op slachtofferschap zijn de nagel aan de Westerse doodskist.

2tribes | 30-10-18 | 21:47
▼ 5 antwoorden verborgen

UVA wordt de risée van het Nederlandse universiteitslandschap.

kaasfondue | 30-10-18 | 16:07

"dehumaniseren". Tss
Tuurlijk, transgenders zijn de nieuwe Joden.

knutsel_ | 30-10-18 | 16:04

Het gelamenteer van wetenschappers die dergelijke epistels onderschrijven is voor mij mede een reden om al vele jaren de facto mijn academische titel niet meer te gebruiken. Met zoveel bekrompenheid wens ik niet geassociëerd te worden.
Twee bevriende hooglerearen vertelden mij onlangs angstaanjagende verhalen over de wijze waarop de thema's van wetenschappelijk onderzoek die de overheid aanvraagt en die van ons geld gefinancierd worden de door de overheid gewenste uitkomst a priori al in de hand werken. Daarmee is naar hun mening de onafhankelijkheid van wetenschappelijk onderzoek in ernstig gevaar.

H. Drievuldigheid | 30-10-18 | 15:59 | 2

Het moet uw vrienden ook te denken geven dat een overheid überhaupt een resultaat kan opleggen. Bij échte wetenschap is dat zo goed als uitgesloten. In Rusland hebben ze dat wel eens geprobeerd maar ook daar is de natuur te eigenwijs gebleken.

Joris Beltsin | 30-10-18 | 16:19

Daarnaast hebben tegenwoordig zo veel mensen een Master dat het ook niks meer voorstelt als je d'r een hebt.

zwarte_weduwe | 30-10-18 | 16:23

Kan men die puppy's niet vervangen door wat volwassener exemplaren?
"Pak ze Kazan!"

knutsel_ | 30-10-18 | 15:57

Misschien is het idee om naast Peterson een homo op het podium te zetten. Een goede keuze hiervoor is: "Our Lord An Savior" Milo.

Musashi | 30-10-18 | 15:53 | 1

Ja, klopt. Doodsbang is men dat studenten de schellen van de ogen vallen en inzien dat 'op rechts' zinvolle en redelijke denkbeelden bestaan. Dat mag natuurlijk niet gebeuren.

HaatbaardKnipper | 30-10-18 | 16:28

Goed stuk, dank voor het delen.

Een paard | 30-10-18 | 17:51

Als het klopt dat dit stuk eerst wel en later niet meer op Parool.nl stond dan is dat natuurlijk een gotspe.

Rhenium | 30-10-18 | 20:05

LOL,
Nou daar hebben we het lijstje Doctorandersen afgestudeerd in whatever.
En dan die brief de afgunst en fobie straalt er van af , Die gasten hebben profesionele hulp nodig want ze leven in een bubbel en nu komt Jordan dat bubbeltje door prikken.
Ze schijten onderhand 7 kleuren stront.
Ik zou zeggen lekker weg blijfen als het je niet zint.

Datgingniegoed | 30-10-18 | 15:51

Ach Amsterdam. Moeten we het daar nog over hebben? De laatste glans verdween op 1 december 2009, toen Ramses Shaffy stierf. Wat overbleef was een broeinest van vervelende, verwende maar vooral vermoeiende beroepszeikers. Kan als verloren worden beschouwd.

Isoleren, afdrijven & afzinken.

Padjepejer | 30-10-18 | 15:50 | 2

En zo is het. Behalve die gek van een sjaffie dan, die was nogal vaag met z’n baghwan onzin.

Soefkoet | 30-10-18 | 16:58

telelezer,
De uitzonderingen bevestigen de regel.

JohanL | 30-10-18 | 15:48

De Raad van Elf is een gezelschap van elf personen (veelal mannen, maar steeds vaker ook deels vrouwen) dat tijdens carnaval de activiteiten organiseert en begeleidt. De naam verwijst naar het getal elf, het narrengetal of gekkengetal, dat een belangrijke rol speelt in het carnaval. Vanaf 11 november (de elfde van de elfde) is de Raad in de weer met de voorbereidingen van het feest.

Joris Beltsin | 30-10-18 | 15:47 | 2

klopt, nog 12 dagen te gaan

Rest In Privacy | 30-10-18 | 15:49

ik kijk hier niet van op. Ik ben ook weer aan het studeren en de mentaliteit aan de Universiteit is gewoonweg bizar te noemen.
in een reader die ik onder ogen kreeg bij een niet nader te benoemen vak, stonden in de inleiding woorden die men moest trachten te vermijden....
primitief, ontwikkelingslanden, blank... etc.... TE BIZAR VOOR WOORDEN... en dat linkse tuig wordt nog goed betaald ook.
maar ja... in discussie gaan kan je studiepunten kosten... dus dat durft niemand.... fijn hoor het wetenschappelijk onderwijs in NL... COMPLEET gesloopt door links....

Heisenberg74 | 30-10-18 | 15:47 | 4

Ik dacht dat je dat soort woorden met Scheikunde niet nodig had?

Nuchternederland | 30-10-18 | 15:49

Ik wilde scheikunde gaan studeren, maar de chemie ontbrak

Glasgow Argus | 30-10-18 | 15:50
▼ 1 antwoord verborgen

".. tegen zij die...?" Wat? In een brief van "Wetenschappers"? Kom op zeg, leer Nederlands schrijven.

langzullenweleven | 30-10-18 | 15:46 | 1

Inderdaad!!! En dat is een universiteit? Ongelofelijk. Lieden die daar zijn 'afgestudeerd' komen er bij mij niet in.

isitsoornot | 30-10-18 | 16:09

In hun UVAwereldje van onzebelastingcenten 'werkend' aan abstracte nietsopleverende vraagstukken welke spelen ver over de grens van NL , een rare afkorting vóór hun naam hebbende , bang en afkeurend voor wat de gewone man/vrouw te melden heeft... Het komt mij allemaal zo gedehumaniseerd over.

nemeton | 30-10-18 | 15:46

Dank, Spartacus!
Stuur je 'm ook naar de Uva? Dat zal ze leren, die *kucht* "wetenschappers".

Gewone_mevrouw | 30-10-18 | 15:43

Ach ja, de vrijheid een mening te uiten betekent niet dat iedereen verplicht is je daarin te faciliteren. Deze onderdrukkers van hen onwelgevallige meningen maken gebruik van datzelfde recht tot vrijheid van meningsuiting en dat is prima. Heel terecht wel dat GeenStijl daar een - keurig onderbouwd - antwoord op publiceert.

Ik hoop dat de UvA eea gewoon negeert en dat Peterson zijn verhaal in vrijheid en veiligheid mag vertellen, om daarna weer door te reizen.

algoritmos | 30-10-18 | 15:43

Even de fascist uithangen:
dr. Ellis Aizenberg (eventueel Joods-nederlands, maar kan evengoed import zijn)
dr. Miriyam Aouragh - Globalising Culture and the Quest for Belonging (!) LOL (import)
dr. Sarah Bracke Grieder (import)
@ dr. Martijn Dekker (klinkt als rasechte witte man)
@ dr. Erella Grassiani - Palestina-activist (import)
PhD.-kandidaat Lucy Hall (import)
@ dr. Franca van Hooren (klinkt als rasechte autochtoon)
dr. Vivienne Matthies-Boon (klinkt als rasechte autochtoon)
dr. Polly Pallister-Wilkins (import)
@ dr. Abbey Steele (import)
@ Hannah Werner (import)

Universiteit van Amsterdam zei u? In Nederland?
Nee, u maakt een vergissing, dit moet ergens in een Engelstalig land zijn, als ik de namen zo zie, de Nederlander is ver in de minderheid.
Fake brief dus.

Nuchternederland | 30-10-18 | 15:41 | 2

Wel eens in de buurt van een universiteit geweest laatste paar jaar? Iedereen spreekt er engels. Ook de nederlanders. Ja, zelfs onder elkaar. Serieus, het is onwerkelijk. Laat je wat eten bezorgen, staat zo’n bezorgstudent gewoon engels tegen je te lullen, terwijl hij bij navraag dus gewoon nederlands is. Zeer zorgelijke ontwikkeling. (Erasmus Rotterdam). Hele generaties worden zo losgeweekt van het idee dat er een land is wat Nederland heet, ongetwijfeld ten faveure van de EU.

Soefkoet | 30-10-18 | 17:03

En daar is ie dan weer: Martijn Dekker, voormalig kandidaat kamerlid van artikel 1, collega en vriend van nepwetenschapper Gloria Wekker, anti-israel activist etc. De wereld van links activisten mag dan klein zijn doordat ze overal in andere gedaanten opduiken lijkt het net of het wat voorstelt.

mans6640 | 30-10-18 | 22:22

Las zojuist een quote van de politiek correcte "Wetenschapper" Leo Lucassen.
Trump geeft radicaal-rechts brandstof voor giftige beeldvorming over Joden.
Kan deze persoon niet worden opgenomen in een inrichting voor ernstig verwarde mensen met waandenkbeelden.
Politiek correct (Links) Nederland weet van gekkigheid niet wat ze moeten verzinnen om Trump overal de schuld van te geven.
Als morgen een Joodse man een aanslag pleegt, word de quote "Trump geeft
streng religieuze Joodse personen brandstof voor giftige beeldvorming over
christelijke gemeenschap".
Ik ben in mijn leven veel personen tegengekomen die niet allemaal okselfris waren, maar dit soort pseudo wetenschappers spannen toch wel de kroon.

JohanL | 30-10-18 | 15:40

Feitenvrije wetenschap, het verklaart een hoop. Doop de UvA s.v.p. om in een madrassa, dan zijn we elk geval van al die zeikwijven verlost.

Rest In Privacy | 30-10-18 | 15:40

""de studenten m.n. van de faculteit Sociale Wetenschappen
opgeleid om de rest van hun werkzame leven de maatschappij tot last te zijn met en en irrelevante acties vanuit hun kortzichtige maatschappijvisie.""
@ JohanL | 30-10-18 | 15:14
Even voor de goede orde: beslist niet alle sociaal wetenschappers zijn hufters: bijvoorbeeld: Pim Fortuyn was socioloog!

telelezer | 30-10-18 | 15:37 | 2

Ja maar die viel ook niet in hun straatje

boerk | 30-10-18 | 15:56

Pim Fortuyn was inderdaad dr. sociale wetenschappen, maar vluchtte al na het eerste trimester sociologie naar de Vrije Universiteit, Daar studeerde hij (d.w.z. volgde hij ook de colleges scheikunde, rechten, economie en geschiedenis, staats- en bestuursrecht. Elders kun je dus wel een brede visie ontwikkelen.

johannijhof | 30-10-18 | 16:31

De UvA streeft non-discriminatie, gelijkwaardigheid, inclusiviteit. We zeggen er maar niet bij dat wij als vrouwen tot onze kruin volgepropt zitten met haat tegen blanke mannen, dat staat zo raar.

Zwezerik | 30-10-18 | 15:35 | 1

Hmm... lopen er daarom zoveel bebaarde knotjes rond daar - uit solidariteit met, bewondering/angst voor of onderwerping aan de activistische haatprinsesjes?

2tribes | 30-10-18 | 22:02

Het lijkt wel of academisch links op dit moment met een campagne bezig is. Andere meningen het podium ontzeggen en de rechtse mens wegzetten als boze domme geweldsverheerlijkers. Geen idee welke ongetwijfeld door de overheid gesubsidieerde linkse denktank hier achter zit maar het narratief is mij wel duidelijk.

Croisantneuf | 30-10-18 | 15:30 | 1

Wat bedoel je met "op dit moment" ? Dit is al een jaar of 40 aan de gang hoor.

Eierbal-is-fijn | 30-10-18 | 15:33

"De UvA streeft non-discriminatie, gelijkwaardigheid en inclusiviteit na in werkgeverschap en onderwijs.." Dat is vreemd specifiek.
Voor de UvA, met het morele gelijk, zou het een fluitje van een cent moeten zijn om het verhaal van Peterson te ontkrachten toch? Als je zeker bent van je zaak, dan zou je staan te juichen bij de komst van Peterson. Deze stuiptrekking bewijst dat ze hem op inhoud niet van repliek kunnen dienen, dan maar op voorhand proberen te weren wegens onmenselijk.
Studenten UvA; leer hier van, je wordt niet in staat geacht zelf te denken, je moet beschermd worden tegen iets dat volgens je superieuren overduidelijk fout is, maar dat kunnen jullie arme schaapjes nog niet inzien of tegengaan. Je wordt als dom vee behandeld, een beetje beledigd zijn mag best.

Kouwe Kees | 30-10-18 | 15:27

Wij streven naar non discriminatie, gelijkwaardigheid en inclusiviteit.

De excuses van de moderne discriminatie.

IPNP | 30-10-18 | 15:27 | 1

Daar streven zij ook niet naar. Zij streven naar een werkelijkheid zonder tegengeluiden, zonder kritiek op henzelf en exclusiviteit van wie daar niks in ziet. En ze zijn bereid daarvoor een jankbrief te schrijven om op voorhand de discussie erover uit de weg te gaan.

Beste_Landgenoten | 30-10-18 | 15:32

Iedereen kan tegen woordig doctor worden.
Het is een ernstig gedevalueerde titel inmiddels.

Gerf | 30-10-18 | 15:25 | 3

Helaas wel. Was er ooit trots op, maar tegenwoordig moet je je er bijna voor schamen. O wacht, ik heb wel een echte studie gedaan.... mag nog een beetje trots zijn (werktuigbouwkunde)

Rest In Privacy | 30-10-18 | 15:30

Bij de sociale wetenschappen is die titel inderdaad niets meer waard.

Beste_Landgenoten | 30-10-18 | 15:33

Studies, niet wetenschappen. Ze studeren wat af.

Eierbal-is-fijn | 30-10-18 | 15:36

"Eppur si muove"

Rest In Privacy | 30-10-18 | 15:24 | 2

"Veritas odium paret"

knutsel_ | 30-10-18 | 16:15

Uhuh. Galileo Galilei draait zich om in zijn graf.

Rest In Privacy | 30-10-18 | 16:32

Vrouwen- en neger-studies. Dan weet je toch genoeg?

Eierbal-is-fijn | 30-10-18 | 15:23 | 2

moest lachen.

KlauwnBassie | 30-10-18 | 15:32

Jij kan wel lachen, maar die studies zijn opgericht om deze mensen een plek in de academische wereld te geven. Denk je dat Gloria Wekker het 1e jaar natuurkunde had gehaald?

Eierbal-is-fijn | 30-10-18 | 15:35

goh.... peterson's uitspraken worden wel erg genuanceerd, waar misschien niks mis mee is , maar GS is toch vooral bezig met mensen lomp neersabelen... doe dan ook net zo vermoeiend genuanceerd naar mensen met een andere mening.

Satria | 30-10-18 | 15:23 | 1

Moet je niet knuffelen met puppy's vanwege zoveel onrecht?

Deflatiemonster | 30-10-18 | 15:25

Hier wordt door een stelletje Calimero's hele kleine politiek bedreven.

van Oeffelen | 30-10-18 | 15:22

Oh de ironie.

dr. Vivienne Matthies-Boon over de film "Innocence of Muslims":

"The difficulty here is not only to temper the hot-headed sentiments regarding the content of the film, but also, and most importantly, to break through the institutional embedding of radical lobby groups within the public domain – lobby groups who deliberately move public discourse away from rational debate and towards passionate sentiments and rocket-throwing."

bron: www.opendemocracy.net/vivienne-matthi...

Knufter | 30-10-18 | 15:21 | 1

Goed gevonden

"who deliberately move public discourse away from rational debate"

Juist. En deze brief doet exact dat.

Beste_Landgenoten | 30-10-18 | 15:22

Van iemand die gepromoveerd is en die derhalve de titel van doctor mag voeren zou je toch redelijkerwijs gesproken mogen verwachten ....

bisbisbis | 30-10-18 | 15:19 | 1

Dit is de UVA, hè. Dat is zoiets als een vaardige automonteur zoeken bij de Kwikfit (of een betrouwbare auto bij Jetcars).

FrankVeer | 30-10-18 | 15:27

Ziet hen aan en gaat aan hen voorbij. Laat ze lekker in hun SJW sop gaar koken die subsidie junks. Next

Zatkniss | 30-10-18 | 15:19

Kort en goed willen deze bleeding hearts van de Universiteit een soort School Met Den Bijbel maken.
Mooi, opdoeken dan maar, ze hebben er echt niets van begrepen.

Eric Newby | 30-10-18 | 15:19

Het staat ze vrij deze lezing te bezoeken, het staat ze vrij deze te laten schieten, het staat ze vrij een avond te organiseren om de door Peterson aangehaalde zaken te weerleggen (als ze er academische lading aan willen geven dan wel correcte en volledige weergave van de man's opinies en deze met feiten weerleggen niet met hun onderbuikgevoel), ze hebben niet het recht deze lezing te verstoren of deze te laten cancellen.
Verketteren is uit de middeleeuwen daar is op een goede universiteit geen ruimte voor, daar voer je debatten.

bwanabanjo | 30-10-18 | 15:18 | 1

Deze mensen trekken het begrip "vrijheid" helemaal niet. Dat is doodeng voor hen. verbieden van zaken die je als individu of als groep niet wil, of kan, begrijpen geeft duidelijkheid, schept kaders, en dat vinden veel mensen prettig. Want anders zijn er teveel mogelijkheden, en dat is voor mensen die kaders nodig hebben om geestelijk te functioneren verwarrend. Dus schept mijn eigen kaders om zich tegen de wereld te beschermen.

Dutchbeaurouge | 30-10-18 | 15:24

Als ze nu niet zo zouden liegen, was het misschien iets, deze brief. Als mooie aanzet tot een open discussie bijvoorbeeld. Maar ik heb de indruk dat deze academici geen discussie willen, maar Jordan monddood willen hebben, zonder daarvoor met goede argumenten te komen. Het drammen over veiligheid van studenten is een verkapte beschuldiging aan het adres van Jordan, alsof hij gevaarlijk zou zijn.

Ik vind het ernstig dat deze mensen de titel Dr mogen dragen. Ze zijn als wetenschapper geen titel waardig. Net zomin als een Dr. als Gloria Wekker die titel onwaardig is door de cirkelredeneringen in haar "proefschrijft" dat meer een activistisch blaadje is dan een academische proef van bekwaamheid. Er zit geen regel wetenschap in, het bevat alleen ongestaafde beweringen.

Dit soort brieven verzwakt uitsluitend de positie van de ondertekenaars, het toont ze als bange wezens die geen discussie aandurven, mogelijk omdat ze wel aanvoelen dat ze het op argumenten altijd zullen verliezen en dus vluchten in gezamenlijk machtsvertoon.

Beste_Landgenoten | 30-10-18 | 15:17 | 1

Jep, zoiets. Lekker samenklitten tegen De Vijand en liever vuile achterklap dan een open debat.
Niveautje schoolplein en allerminst academisch.

Eric Newby | 30-10-18 | 15:27

Martijn Dekker is lid van een vakgroep die 13 jaar geleden protesteerde tegen het feit dat Ayaan Hirsi Ali aan de UvA het academisch jaar zou gaan openen.

bron: www.folia.nl/opinie/104220/verlos-ons...

Knufter | 30-10-18 | 15:16 | 3

En een opvallend groot aantal van de ondertekenaars (m/v/x) houdt zich kennelijk bezig met conflicten in het Midden-Oosten, in het bijzonder Israël-Palestina. Waarom dat zo'n populair onderwerp is weet ik ook niet precies, maar als er zoveel onderzoek naar wordt gedaan moet een oplossing zeker in zicht zijn.

Een paard | 30-10-18 | 15:25

Een paard | 30-10-18 | 15:25 |
Nou niet alle conflicten zijn even bestuderenswaardig blijkbaar, gezien de dispropotionele aandacht voor Palestina.

Beste_Landgenoten | 30-10-18 | 15:36

Vermoedt dat ze betaald worden met fondsen uit het Midden-Oosten.

Mr.Crowley | 30-10-18 | 15:36

Wat een brutaliteit en zelfoverschatting. Op de UvA werken en jezelf “wetenschapper” noemen. Als er ergens geen wetenschap wordt bedreven is het wel op de UvA. Ja, fopwetenschappen, daar zijn ze dan wel heel goed in.

Osdorpertje | 30-10-18 | 15:14

Deze "Wetenschappers" zijn volgens mij geestelijk dakloos, hebben in de boze wereld niet kunnen slagen en worden dan aan de UvA aangesteld om ervoor te zorgen, dat het potentieel subsidie-slurpers niet opdroogt. Aan deze Universiteit worden de studenten m.n. van de faculteit Sociale Wetenschappen
opgeleid om de rest van hun werkzame leven de maatschappij tot last te zijn met domme en irrelevante acties vanuit hun kortzichtige maatschappijvisie.
Het begrip hoor en wederhoor is hen onbekend, zij hebben de wijsheid in pacht.
Ik heb medelijden met deze trieste personen, altijd maar te moeten deugen tegen wil en dank.

JohanL | 30-10-18 | 15:14 | 1

Hear hear!

Lupuslupus | 30-10-18 | 15:32

'tegen zij'. Mot ik hunnie zereneus neme?

Ruud Hazes56616330 | 30-10-18 | 15:13 | 2

Ghehe. Viel mij ook gelijk op. *traantjes van het lachen*

Rest In Privacy | 30-10-18 | 15:22

Ik denk dat er niet veel native speakers tussen zitten.

Guido | 30-10-18 | 18:08

"Wij moeten zeker weten dat onze werkgever en universiteit niet gelooft dat de rechten van vrouwen, trans en non-binaire mensen, en het recht op lichamelijke integriteit, ter discussie staan."

En zo niet, wat dan? Dan nemen jullie massaal ontslag of zo? Wat zijn jullie "sancties"?

spanarchist | 30-10-18 | 15:13

Vrouwen stemrecht geven was eigenlijk helemaal niet zo'n goed idee!

Zwezerik | 30-10-18 | 15:13

De 11 grootste lafaards van de Universiteit van Tinky Winky, doen er nog een schepje bovenop. En tonen daarmee het gelijk van JP eens te meer aan.

benjeallanggek | 30-10-18 | 15:13

Zo krijgt ons mooie vak een slechte naam.

dr Rechts | 30-10-18 | 15:12 | 1

Ben je zelf ook beroepshuiler?

benjeallanggek | 30-10-18 | 15:18

Wat een huilbabies op die UvA. Maar echt. Volwassen mensen toch? Bizar, werkelijk, dat die zich zo kunnen aanstellen, op het hysterische af. Stop eindelijk eens met jánken en ga nou eens aan het werk, zou mn opa zeggen. Die zich zn hele leven te pletter heeft gewerkt om een gezin met 5 kinderen te onderhouden met een fietsenzaakje. En dan zie je deze huilbabies staan snotteren want "iemand heeft een andere mening!" En daar kunnen ze niet mee leven. Je leven gaat juist heel erg moeilijk worden als je je mordicus verzet tegen iedereen met een andere mening. Maar dat snappen ze nog niet op de Universiteit. Zucht.

Dutchbeaurouge | 30-10-18 | 15:11

Is het heel erg als het mij eigenlijk geen ene fuck kan schelen?

overVecht | 30-10-18 | 15:11 | 1

Join the line.

Dutchbeaurouge | 30-10-18 | 15:12

Het wordt onderhand tijd voor een nieuwe Wet van Godwin. Een ieder die over 'inclusiviteit' begint om de morele hoge grond te claimen is af en verliest de discussie. Het is nietszeggende onzin. Holle woorden blaten kan iedereen.
Mensen die beweren inclusief te zijn sluiten immers met grote regelmaat andersdenkenden uit en demoniseren hen als ware het fascisten.

Ares | 30-10-18 | 15:11 | 2

Hear hear!

Winter_is_coming | 30-10-18 | 15:40

een AFA die over fascisme zegt te bestrijden,
een stdem (Stichting Democratie en Media) die over democratie begint,
een DENK dat suggereert te denken......
zo kun je een hele rij invullen

michelpen | 30-10-18 | 15:41

Het aantal activisten slinkt snel.

SlimmeBelg | 30-10-18 | 15:11

Hij moet zijn geld bij de uva ophalen en meteen weer lachend vertrekken.
Ook met links geld kun je leuke dingen doen.

I_do_know | 30-10-18 | 15:11

Dat ze zich nog Universiteit mogen noemen.
(U)diversiteit misschien, maar dat is niks wetenschappelijks.
O,die meningen van die klagers dan,ook niks wetenschappelijks.
Maar in de pc wereld zijn meningen net zo belangrijk als feiten.

pejoar | 30-10-18 | 15:10

Wel erg dat ik belasting moet betalen om gekkies uit Amsterdam te onderhouden.

derksje | 30-10-18 | 15:09

Sociale wetenschappen -- ze zouden het helemaal moeten afschaffen, wat een totaal nutteloos gelul is dat zeg

Captain_Dipshit | 30-10-18 | 15:08

Bij de UvA streven ze "non-discriminatie, gelijkwaardigheid en inclusiviteit" na en ze doen precies het tegenovergestelde. Hoe gestoord kan je zijn als je dat niet door hebt. Doek die mislukte toko toch op. Hoe komt men daar door de accreditatie heen?

Deflatiemonster | 30-10-18 | 15:07 | 3

Dat is de hele truc, je bedienden van een ondoorzichtig setje blabla-regels die bij overtreding uitsluiting tot gevolg heeft. Het zijn buzz-words zonder betekenis, bezweringsformules. Inclusiviteit? Het is juist een zeer exclusief clubje daar, wie de "regels" niet volgt is af. Het is Animal Farm all over.

Beste_Landgenoten | 30-10-18 | 15:21

Beste_Landgenoten | 30-10-18 | 15:21
Ik vind het sneu voor de echte wetenschappers. Vooral de beta's maken de nodige uren en publiceren als ze mazzel hebben een paar artikelen over een aantal jaar. En dat poept dit soort ze uit over elke scheet en krijgt op een of andere manier bestaansrecht maar voegt niets maar dan ook niets toe.

Deflatiemonster | 30-10-18 | 15:32

Deflatiemonster | 30-10-18 | 15:32 |
je krijgt alles gepubliceerd in die disciplines. Dat is het leuke:
https://reason.com/blog/2018/06/11/dog-park-rape-culture-helen-wilson-study
Dit is gewoon humor.
"Because of my own situatedness as a human...I recognize my limitations in being able to determine when an incidence of dog humping qualifies as rape."

Beste_Landgenoten | 30-10-18 | 15:40

Dit zijn stuk voor stuk politiek activisten. Ik heb niet alle bio' s bekeken, maar het viel me op dat De Kritische Theorie - anders genaamd cultureel marxisme - de rode lijn in hun denkkader is. Of beter, de rode lijn rondom hun denkkader.

Het gaat hier om fop-wetenschappers die in deze vermomming werken aan de ondermijning van alles wat de westerse cultuur sterk, weerbaar, innovatief en competitief heeft gemaakt.

En die Kritiese Teorie die ze aanhangen is godbetert ontwikkeld door de grondleggers van de Frankfurter Schule, die de tweede wereldoorlog voor een groot deel vierden aan de amerikaanse westkust, volop genietend van de geneugten van de maatschappij die ze vervolgens volstopten met het vergif van hun denken. Op de ruines van de Frankfurter Schule staan nu de tipi' s van de Social Justice Warriors, zoals het ondertekeningsblok hierboven.

Glasgow Argus | 30-10-18 | 15:07 | 3

@Glasgow Argus | 30-10-18 | 15:07 |
*Deur van tipi open zet en ze met een ferme bezem het kot uitvegen doet*

Ze zouden hooguit als vloerkleedje mogen fungeren in de doorsnee tipi. Of als waterzak. Op de positie van eer mogen zitten? Zekers te weten van niet.

Sjefke7807 | 30-10-18 | 15:27

Ugh! Oude Indiaan!

Glasgow Argus | 30-10-18 | 15:29

Genau!

Basil Fawlty | 30-10-18 | 15:30

Ze zijn bang.

Mr.Crowley | 30-10-18 | 15:07 | 1

Ik vind ze bang, dom en kwaadaardig. Net valse honden.

kleurdoosje | 30-10-18 | 16:27

<terug van opgerot geweest!>
Lekker vanaf je morele high horse huilen dat Peterson de menselijkheid van anderen ter discussie stelt. Geen idee wat dat precies betekent, maar volgens mij deden de nazi's dat ook, dus dan moet het wel behóórlijk ernstig zijn allemaal.

En vervolgens weer eens klagen over de veiligheid van staf en studenten die in gevaar zou zijn, om in de volgende zin de woorden 'in het geweer komt' te bezigen. Dat zou je als een oproep tot geweld kunnen uitleggen, en dat is uiterst kwalijk.

Altijd weer hetzelfde hysterische vileine geschreeuw van de mensen (of zich anderszins identificerenden, ik probeer inclusief te zijn) die zichzelf echt heel erg goed vinden. Vroeger stond 'all-inclusive' voor jezelf onbeperkt buikloop bezorgen in Turkije. Nu staat het voor een diarree aan nietszeggende zelfverzonnen termen en een kapotte samenleving.

Ik stel voor om in plaats van een extra gast op het podium een gros knuffelhondjes te regelen voor de slachtoffers. Tegen alle stress.

Een paard | 30-10-18 | 15:05 | 1

Hear, Hear.

JanvandeBiertent | 30-10-18 | 15:11

Helaas heeft de tegencultuur tegen links geen popbands.

Zoltan | 30-10-18 | 15:04 | 2

Kanye West is beetje te duur....

Rest In Privacy | 30-10-18 | 15:05

Ik heb er wel eens aan zitten denken maar als je nergens gevraagd wordt om te spelen houdt het op.

knutsel_ | 30-10-18 | 16:28

Het UvA-bestuur maakt zich met deze brief onsterfelijk belachelijk. Men neemt stelling zonder zich de moeite te hebben getroost kennis te nemen van wie Peterson is, en wat ten grondslag ligt aan de aanvaringen tussen hem en dat SJW-tuig dat niet anders kan dan hem agressief te bejegenen.

Schoorsteenveger | 30-10-18 | 15:01 | 5

Een paard | 30-10-18 | 15:07 |
Ja, ik was daar inmiddels achter! Te snel gelezen, en wellicht ook met te veel verontwaardiging.

Schoorsteenveger | 30-10-18 | 15:12

Weer hysterisch geschreeuw

boerk | 30-10-18 | 15:15

Evengoed is het niveau van feitenkennis over Peterson van de briefschrijvers ontstellend laag, en dat voor academisch geschoolden, het is beschamend. Ze maken met deze absurde weerstand tegen een lezing van een Canadese professor niet alleen zichzelf maar ook Nederland ten schande.

kleurdoosje | 30-10-18 | 16:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Inclusiviteit, de stok om alle redelijkheid uit je tegenstanders te slaan.
Net als het woord rascisme aan enorme inflatie onderhevig.

Kanarie_Geil | 30-10-18 | 15:00

Non-discriminatie. Hebben ze nou zelf niet door dat dat manifest/die brief zo discriminatoir als wat is.

Bijtendehond | 30-10-18 | 14:59 | 1

Jawel maar dit is hun usp

Rest In Privacy | 30-10-18 | 15:01

Nav van het vorige Peterson item op GS zijn boek 12 Rules For Life gekocht.
Met dank aan de UvA gekkies.

nick.name | 30-10-18 | 14:59 | 2

Super goed idee!

Bavid Dowie | 30-10-18 | 15:11

@nick_name,
En heb je je kamer al opgeruimd?

kleurdoosje | 30-10-18 | 16:13

Wat is dus niet snap aan dat 'stelling tegen hem nemen' waar ze het steeds over hebben: Is dat juist niet iets dat je IN DEBAT doet?
Als hij echt zulke non-sense zou verkondigen, dan zou je dat toch makkelijk moeten kunnen blootleggen en ontkrachten? Er wordt gedaan alsof Peterson mensen eerst drogeert en dan hypnotiseert, waardoor ze op weerloze wijze 'besmet' raken met zijn denkbeelden. Is dat hoe laag je je eigen studenten en academici inschat? Het ruikt naar angst: Als ze hem in debat konden aftroeven, zouden ze het wel doen. Ze zijn bang dat de man een aantal goede punten heeft en zijn gedachtegoed kan verspreiden, wat regelrecht afbraak zou doen aan hun eigen ideologische oogkleputopie.

Vage_eddie | 30-10-18 | 14:58 | 1

@Vage_eddie | 30-10-18 | 14:58 |
Jordan lult dit soort non-valeurs met twee vingers in de neus binnen de minuut stijf de hoek in en ze weten het. Want of je het nu wel of niet met Jordan eens bent, de man is wel degelijk ter zake kundig.

Sjefke7807 | 30-10-18 | 15:20

Op het moment dat er acties worden gevraagd 'ten behoeve van de veiligheid van mensen' doet mij dat terugdenken aan acties in Sudetenland.

Hele enge mensen zijn dat. Wil je daar wel op het podium gaan zitten?

RenHoek | 30-10-18 | 14:58 | 1

Straks komt er inderdaad een gekkie hem "onschadelijk" maken.

boerk | 30-10-18 | 15:18

Ingegeven door angst. Zo bang dat hun WEKKERiaans geleuter op de UvA misschien door hun studenten eens van een niet-polariserende kant bekeken wordt en daarmee de macht en het verdienmodel van deze pseudo wetenschappers in gevaar komt. De zogenaamde bescherming van de studenten tegen de meningen van o.a. Peterson zou ik, als ik daar studeerde, opvatten als een zware belediging van mijn intelligentie en mogelijkheden mijn eigen mening te kunnen/willen/mogen vormen.
Is het gros van de daar studerenden als dusdanig geïndoctrineerd en een slachtofferrol aangepraat dat er geen weerstand vanuit de studenten ontstaat? Ik denk het wel, het knuffelen met puppy’s als er boe geroepen wordt. Soy boys en pussyhats.

JanvandeBiertent | 30-10-18 | 14:58 | 2

Haha, Gloria Wekker.
Als er iemand is waarbij je zeker weet dat de neutraliteit van haar 'onderzoek' ver te zoeken is, dan is het dat mens. Was al politiek activiste en 'verongelijkt persoon van kleur' voordat ze goed en wel was afgestudeerd. Bij dat soort types weet je zeker dat ze hun doctoraal alleen maar willen halen om hem later te kunnen gebruiken als vehikel om met meer legitiem gewicht anderen omver te kunnen karren. Dat maakt sociale wetenschap sowieso gevaarlijk voor 'biasing': Er hebben veel meer mensen een mening over de maatschappij en hoe die zou moeten zijn, dan over bijvoorbeeld kernfysica. Enfin.
En dan durven ze met zulke troela's als vlaggenschip alsnog Peterson een fopwetenschapper te noemen.

Vage_eddie | 30-10-18 | 15:04

Was ze maar Gloria Wakker.

Stompe_Loeres | 30-10-18 | 17:15

Als je de publicatie en aandachtsgebieden op een rijtje zet van deze vriendenclub wordt het duidelijk dat ze allemaal de Palestijnse zaak een warm hart toedragen. Wat ze tegen de komst van de Peterson hebben ligt mi dan ook in dat hoekje. Ken de man onvoldoende maar kennelijk is ie pro Israël. Iemand een aanknopingspunt?

Rest In Privacy | 30-10-18 | 14:57 | 1

Het aanknopingspunt is gewoon de gemene deler tussen doorgeschoten emancipatie van vrouwen, minderheden en Palestijnen:
Een messiascomplex geprojecteerd op 'underdogs'.
Peterson is blank, man en gaat niet zomaar mee in geknuffel over genderwaanzin, hoe mooi de islam is en waarom mensen nog steeds mogen zeiken over een slavernijverleden. Dat zijn al meteen 3 heilige huisjes waar rook uit komt dus.

Vage_eddie | 30-10-18 | 15:08

Hebben ze daar geen knuffelkrokodil?

Willy Keutel | 30-10-18 | 14:55 | 1

Allemaal in de isoleer dan wel snoezelruimte

Rest In Privacy | 30-10-18 | 14:59

Ach... UvA... Linkse puberale welvaartsstaat gutmenschpronkers zonder enig nut of relevante kennis. Laat ze toch lekker Puppyknuffelen en de grote mensenwereld maar aan de grote mensen overlaten.

moitambien | 30-10-18 | 14:55 | 1

Tsja, maar het probleem is dus dat daar wel de docenten van morgen worden opgeleid, dus het kan een exponentiëel probleem worden.
Ach ja. Aan de andere kant: Ik heb ook van kinds af aan leraren gehad die op walgelijke wijze de boel liepen te indoctrineren tijdens vakken als maatschappijleer, of nog erger; tijdens vakken die er helemaal niks mee te maken hadden. Zo leerde ik op de middelbare school dat Fortuyn zo ongeveer de duivel zelf was. Ondanks dat alles ben ik er gelukkig toch in geslaagd een eigen beeld te vormen. Ik hoop dat dat in de toekomst altijd zo zal blijven gaan, zodat linkse idioten in het onderwijs niet teveel kunnen kneden in zieltjes van kinderen tussen de 6 en 16 jaar.

Vage_eddie | 30-10-18 | 15:14

Dat ze een extreem linkse mening hebben is één ding. Dat ze gewoon liegen of helemaal geen bronnenonderzoek kunnen doen is veel erger.
Wanneer worden universiteiten weer gewoon de blanke mannenbolwerken waar natuurwetenschappelijk onderzoek gedaan wordt zoals het altijd geweest is? Zo'n instelling als de UVA is waanzin en eerder schadelijk als nutteloos.

du Roi Soleil | 30-10-18 | 14:54 | 3

Euh, vrouwen kunnen ook prima onderzoek doen. Universiteiten 4 eeuwen geleden deden liberal arts en dat was vooral een hoop theologie en filosofie.

Diotima | 30-10-18 | 15:02

Ik studeerde aan de UvA toen het zo'n blankemannen bolwerk was en dat was ook niet ideaal. Dat kwam misschien mede doordat de UvA totkort daarvooreigendom was van degemeente Amserdam wij spraken nog steeds van "GU"), waarbij de benoemingen werden gedaan door de, door de PvdA gedomineerde, gemeenteraad. Dieideologische manier van personeel benoemen is gebleven. Het rijtje verontwaardigden is daar een uiting van.

JoopRe | 30-10-18 | 15:48

Ik heb nog even bekeken wat deze mensen voor studieachtergrond hadden en enigszins verrast waar mensen tegenwoordig allemaal universitair docent in kunnen zijn. Van experts op het gebied van het Nicaraguaanse gevangeniswezen tot (niet-) Marxistische benaderingen (?) van media en datingshows. Ik wil niemand zijn hobby verbieden maar wordt de Nederlandse staat er beter van als de bevolking hier in onderwezen wordt?

gast128 | 30-10-18 | 20:24

Grappig. Vorige week zongen twee matig getalenteerde verjaarde pubers uit de deugbubbel een flauw liedje over de boze witte man, wat opeens actueel werd door woedende reacties van boze witte mannen.
En nu komt er een professor iets vertellen over het gevaar van cultuurmarxisten die debat en VVMU willen beperken, en een groepje SJW-gekkies bedient hem op zijn wenken door boze brieven te sturen.
Boosmensen, you never let us down.

raskol | 30-10-18 | 14:54 | 1

Matig getalenteerd.... je kunt ook overdrijven.

RenHoek | 30-10-18 | 15:00

De agenda is simpel: het utopische wereldbeeld van de linkse kliek kan alleen geaccepteerd worden als de waarheid niet getoond wordt...

Bizar hoe deze geestesziekte zich in de maatschappij genesteld heeft....

mrXL | 30-10-18 | 14:54 | 1

We zitten midden in een neocommunistische culturele revolutie, van een geïndoctrineerde generatie '68 die nu overal in besturen zit, welke uiteindelijk wel weer zal overwaaien.
Tenslotten hebben de communisten nog nooit iets gepresteerd dat nuttig was en stand hield...

Aristotalloss | 30-10-18 | 15:30

Ik ben vast een xenofoob: ik zie maar twee Nederlandse namen.

paridae | 30-10-18 | 14:52 | 2

Je bent eerder nationalistisch. En dat is net zo fout! Een klik op de verradersknop en weer krijg ik er twee deugpunten bij. Als ik zo door blijf gaan, word ik nog bij leven zalig verklaard.

BrabantsVerzet | 30-10-18 | 14:55

BrabantsVerzet | 30-10-18 | 14:55
Door een DeugPaus ook nog.

paridae | 30-10-18 | 14:58

Ze zetten zichzelf nogmaals mooi voor schut.

GroetenVanUrk | 30-10-18 | 14:52

Sociale Wetenschappers aan de Uni van Allah zijn het spoor volledig bijster.

benjeallanggek | 30-10-18 | 14:52

God o god, iedereen die ook maar een podcastje van deze man zou luisteren, komt al gauw tot de conclusie dat we juist meer naar hem en mensen zoals hij zouden moeten luisteren.

Ps. Wat doet dat nou nog op de markt zo'n uva papiertje? (En zeg nou niet dat je er prima je harinkje mee in kan pakken. Dat zou flauw zijn, ik bedoelde de arbeidsmarkt)

mr_awesome | 30-10-18 | 14:52

Dit is niet alleen op de UvA zo. Had een half jaartje geleden een afstudeerscriptie van iemand aan de UvT gelezen en dat was gewoon een lange uit de duim gezogen rant over hoe kut Wilders en lepain zijn, hoe ze populariteit kregen en hoe andere politici hen moeten tegengaan. Heb tevergeefs de examencommissie erover geschreven dat dit gewoon geen wetenschap was en dat hierdoor mijn diploma straks geen zak meer waard is, omdat een potentiële werkgever denkt dat ik zo'n deugertje ben.

Rape-l-steeltje | 30-10-18 | 14:50 | 2

lepain?

kleurdoosje | 30-10-18 | 15:47

Lol, Ik denk dat ik het om de een of andere reden vanwege Frans veranderde naar "pain". Ik bedoel natuurlijk Le Pen.

Rape-l-steeltje | 30-10-18 | 16:29

Hoog tijd voor een broodnodige puppyknuffelmiddag daar op de UVA!

pigadaki | 30-10-18 | 14:48 | 3

Peterson moet gewoon knuffels meenemen en die tijdens zijn speech de zaal in gooien, als een popster. De studentjes die het niet met hem eens zijn, zullen de voorkeur geven aan een knuffel, want een debat is eng en ... nou ja, bijna fascistisch.

BrabantsVerzet | 30-10-18 | 14:53

Kreeftenknuffels.

E-Burke | 30-10-18 | 14:59

@E-Burke,
Lol!

kleurdoosje | 30-10-18 | 15:45

Involuntary monogamy is natuurlijk de schuld van de Joodse porno-industrie, die losbandigheid, homosexualiteit en sex van vrouwen met viriele vreemden in onze samenleving promoot, waardoor er te weinig (leuke) vrouwen overblijven. En daarom moet GS ophouden met insta-sletten posten op vrijdag. Zo kweek je weke losers met discriminerende meningen en -dixit Peterson- cynische mannen.

Diotima | 30-10-18 | 14:47 | 1

monogamy = celibacy

Diotima | 30-10-18 | 21:20

Gedragswetenschappers. Je kunt ze met hun hoofd tegen een muur aan knallen en dan nog zijn er niet zeker van dat hun hoofdpijn het gevolg is van die knal. Zeker als het een zwarte muur is, gaan ze twijfelen.

BrabantsVerzet | 30-10-18 | 14:47 | 1

LOL

calamiteiltje | 30-10-18 | 14:48

De enige man (?) van dit gezelschap is weer zo'n Palestijn knuffelaar. Motto van de man is dat Palestijnse bommen lief zijn en Israëlische bommen racistisch.

Rest In Privacy | 30-10-18 | 14:45

Ken die Peterson niet. Maar een man met bruine schoenen? Bruine schoenen??

calamiteiltje | 30-10-18 | 14:45 | 1

Daarvan zijn er veel. Niets mis mee, als het maar niet onder black of white tie is.

Synecdoche | 30-10-18 | 15:28

Deze man krijgt wel heel veel aandacht hier op GS.

DrumPiet | 30-10-18 | 14:43 | 3

rightly so.

mr_awesome | 30-10-18 | 14:53

Niet zo gek al de tegenpartij daar alle reden toe geeft.

GroetenVanUrk | 30-10-18 | 14:57

Het gedoe rond de man krijgt aandacht.

Schoorsteenveger | 30-10-18 | 15:04

Deze wereld is echt goed stuk! Het woord inclusiviteit kan ik niet meer horen. De huidige mentaliteit op de Universiteiten is echt zum kotsen. Met dit soort hoogleraren heb je geen vijanden nodig. Wat een lachwekkend gedoe op de UvA. Mensen die studeren aan de UvA, moet je gewoon uitlachen en negeren. En ook niet meer aannemen bij bedrijven.

Indoneesje | 30-10-18 | 14:43 | 5

Diotima | 30-10-18 | 14:57 | Inclusiviteit heeft tegenwoordig niets meer te maken met gehandicapten of mensen met speciale behoeftes. Allemaal ingewisseld voor de genderneutrale millenial met allerlei luxe en psychische problemen. Daarom moet ik ook zo kotsen van het woord inclusiviteit.

Indoneesje | 30-10-18 | 15:03

@Indoneesje
Inclusiviteit bij een moderne werkgever is wat anders dan inclusiviteit volgens bepaalde media en activisten. Bij de laatsten gaat het veel meer over identiteit dan over personeelsbeleid met een visie op maatschappelijke betrokkenheid.

Diotima | 30-10-18 | 15:17

Diotima | 30-10-18 | 15:17 | En daarom heb ik dus zo'n hekel aan inclusiviteit. Het woord word gewoon verkracht door activisten en de media. Die andere betekenis die begrijp ik heus wel, ik heb met die mensen ook helemaal geen moeite mee.

Indoneesje | 30-10-18 | 15:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Het lijken wel dreinende kleuters, daar op de UvA.
Janken en huilebalken om maar hun zin te krijgen.

Wijze uit het Oosten | 30-10-18 | 14:42

10 vrouwen en 1 cuck.

dz5b604587 | 30-10-18 | 14:41

Wat een gebrek aan intellect daar op de UVA.
Alleen maar activisme. Ze moeten zich diep schamen.

Not_again | 30-10-18 | 14:41 | 3

En dan te bedenken dat een deel van mijn nakomelingen daar nog gestudeerd heeft ook. Maar ik vermoed dat de echte wetenschappelijke vakken, waar je nog wat voor moet doen, niet vertegenwoordigd zullen zijn bij de boze brievenschrijvers. Een socioloog is toch iets principieel anders dan een natuurkundige of sterrenkundige of arts.

Wladimir 1928 | 30-10-18 | 15:42

De reactie van ene Maarten op folia is daarentegen magistraal! Vooral diens eindconclusie:
"Ik mag hopen dat als groep van 12 werknemers van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, je over het algemeen beter onderzoek doet naar je bronnen dan dat je hebt gedaan voor dit artikel. Daar komt nog bij dat dit bij uitstek een onderwerp is dat speelt binnen de maatschappij en gedragswetenschappen, en ik mag hopen dat je in je academische carrière meer tegenstrijdige standpunten opzoekt voordat je publiceert."

Gajus | 30-10-18 | 15:43

UvA staat tegenwoordig niet meer voor Universiteit van Amsterdam, maar voor Universiteit voor AltijdGelijkHebbers, Universiteit voor Andersdenkenden, Universiteit voor Antifajihadisten, Universiteit voor Angermismanagement.
Maak uw keuze...

InAnumPerRegimine | 30-10-18 | 19:09

Ik vond die Peterson wel ok, totdat ik 'm zag met dat propagandakanaal PragerU.

Diotima | 30-10-18 | 14:41 | 4

Diotima | 30-10-18 | 14:41 | U geeft een kwalificatie ("propagandakanaal") maar zonder verdere onderbouwing. Ik kijk altijd graag naar de nagenoeg altijd wijze woorden, vlijmscherpe argumentaties en ijzersterke onderbouwingen en bewijzen op PragerU. PragerU en Jordan Peterson beide altijd +1!

Wladimir 1928 | 30-10-18 | 15:37

Ondeugdelijk redeneren, apologetiek om een neo-conservatieve agenda te pushen. www.youtube.com/watch?v=yrcQ_PTkVD4

Peterson heeft er ook een handje van om vanuit biologische en sociologische gegevens een bepaalde maatschappijvisie te pushen. Dat mag hij, maar je kan er geen absolute moraliteit aan ontlenen.

Diotima | 30-10-18 | 16:41

Zolang je alle filmpjes die Dennis Prager zelf maakt keihard negeert valt het best mee

ZonderNaam | 30-10-18 | 16:56
▼ 1 antwoord verborgen

.......... stelling neemt tegen zij die de menselijkheid..........
Maak van zij hen, geef die lui een 3 en een trap onder hun reet en laat ze een opleiding gaan volgen !

Mazoeza | 30-10-18 | 14:41 | 2

Mazoeza;
U bent me net voor!

LoesjeP | 30-10-18 | 14:50

Je hoeft geen neerlandicus te zijn, om vertwijfeld te raken over dit niveau van taalbeheersing. De UvA, daar heb ik nota bene nog een blauwe maandag aan gestudeerd in 1964. Toen leek er niets mis mee, maar het kan verkeren.

johannijhof | 30-10-18 | 15:44

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl