achtergrond

Geenstijl

Kan iemand ons uitleggen wat er nou precies zo verschrikkelijk is aan het VN-Pact over migratie?

Kijk, wij wilden best graag piswoest worden over een migratiepact waar Nederland ingerommeld gaat worden. Het lukt alleen niet echt.

In december gaat Nederland een VN-migratiepact tekenen en bij Syp Wynia lazen wij dat West-Europa daarmee een beetje (nuance!) zelfmoord pleegt. Australië, Hongarije en de VS hebben zich bovendien teruggetrokken uit het pact. Nou, als Australië, Hongarije, de VS én Syp Winia tegen zijn dan moet dat het wel om iets heel erg verschrikkelijks gaan. "Lees het ‘mondiaal migratiepact’ en huiver", beloofde Ome Syp. Daar hadden wij wel zin in, een lekker potje huiveren. Dus wij het internet opzoeken. Klikken. We hadden ons hoofd zelfs al tegen het bureau gelegd om lekker te kunnen bonken tijdens het huiveren. Huiveren om opgegeven soevereiniteit opgeven hier. Nog meer huiveren om juridisch bindende verplichtingen aangaan daar. Huiver de huiver om allerlei migratie-PR en uiteindelijk ons een halve volkskopstand huiveren om heel Afrika dat op een Judith Sargentini Vlucht naar Europa zit etc. etc. 

Kwamen we dit tegen.

Kennelijk heeft dit migratiepact nog minder juridische status dan het inlegvelletje van Rutte. Lazen we door. Stond er dit.

Wel verdomme! Dit verdrag erkent gewoon nationale soevereiniteit. Hoe durven ze. Zo valt er niks te huiveren natuurlijk, behalve over het feit dat Nederland die soevereiniteit qua migratie al lang aan de EU heeft gegeven. Maar ja, daar gaat dit pact niet over. Even doorlezen dan maar.

Ja hoor es. Zijn die landen nu van plan de oorzaken van migratie aan te pakken? Het moet niet gekker worden. Zo blijft er voor een eenvoudigere huiveraar weinig te huiveren over, hoewel deze passage de deur voor censuur wel erg nadrukkelijk openlaat.

Er staat zeker meer hoogdravende diversiteitsprietpraat in het pact, dus dat de Amerikanen, Australiërs en Hongaren geen zin hebben om daar hun handtekening onder te zetten is hun goed recht. En waarom Nederland überhaupt dit soort door duurbetaalde diplomaten opgestelde niet-bindende documenten zou moeten ondertekenen, ontgaat ons volledig.  Maar het gaat dus wel om een niet-juridisch bindend document. Alle stampij erover is vooral voor de bühne. Maar daarover huiveren wij al lang niet meer.

INSTANT UPDATE: PVV-motie tegen pact heeft het niet gehaald.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.