Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Plan Klaas Dijkhoff (VVD): Meer straffen in probleemwijken

"De straf wordt ook onderschat. De cel is een hotel, een taakstraf is een beetje hangen en een boete is makkelijk af te tikken uit de buit."

1

Klaas Dijkhoff probeerde met een proefballonnetje over dubbel zo zwaar straffen in probleemwijken de aandacht af te leiden van de dividendbelasting. De VVD zat in achttien van de dertig van de naoorlogse kabinetten, en werkte sinds 2004 met het CDA samen aan dit douceurtje voor buitenlandse beleggers. Het geld klotst over de plinten heen en de VVD had al die jaren criminelen meer kunnen straffen. 

Dankzij een hogere pakkans vaker straffen geeft criminelen extra tijd achter de deur. Die zienswijze wordt Kamerbreed gedragen, het is een terugkerend voorstel van GroenLinks. Vroeger in de criminele carrière straffen geeft ook zachte initiatieven vanuit onder andere de reclassering om iemand op het rechte pad te krijgen meer kans. Alles is al voorbereid, de cellen staan leeg, duizenden veroordeelden op de vlucht, soms zelfs met uitkering.

Voor die beleidswijziging hoeft niemand te overleggen met de Kamer. Van politieagent tot minister bestaat al de volledige vrijheid waar gesurveilleerd wordt en welke aangiften, delicten en voortvluchtigen prioriteit hebben. Deze ballon bestaat al en had allang moeten vliegen. In plaats daarvan wordt de politie in continue reorganisatie gehouden, worden cijfers opgeleukt door veel kleine succesjes te turven en is de strafdreiging net zo verwaarloosbaar als in 1990.

2

De effectiviteit van straffen wordt vaak gemeten in recidivecijfers. Maar dan is het delict al gepleegd, en het kalf verdronken. Inschattingen van daders bepalen hoe en hoeveel ze in de fout gaan. De afschrikkende werking van een straf wordt gegeven door de pakkans maal de omvang van die straf. Die pakkans wordt onderschat en kan zonder wetswijzigingen dagelijks worden bijgestuurd.

De straf wordt ook onderschat. De cel is een hotel, een taakstraf is een beetje hangen en een boete is makkelijk af te tikken uit de buit. Aankomend criminelen vergeten de langdurige effecten van een strafblad. De Verklaring Omtrent Gedrag hindert later een normale baan en de Wet Bibob hindert een eigen bedrijf. Deze regelingen houden criminelen in een uitkering aangevuld met criminele activiteiten, net zo lang tot het einde van de ladder gehaald is.

Omerta

De pakkans wordt in probleemwijken verder gesaboteerd door de gesloten cultuur van sommige bevolkingsgroepen. Met de mantel der liefde bedekken ze de acties van criminelen. Daarmee geven ze een belangrijke voedingsbodem voor overhaaste generalisaties, vooroordelen en discriminatie. Broeders helpen en je goede naam & eer beschermen begint bij tough love.

Sommige gebedshuizen prediken geweld, andere gaan minder ver. Die galmen dat diefstal van ongelovigen onderdeel is van de heilige oorlog. Dat is ook een vorm van wij-zij denken. Een aanval op het gelijkheidsbeginsel vanuit de geloofsvrijheid. Het ondermijnt de cohesie in de samenleving net zo goed als reeds verboden motorclubjes. Integratie betekent ook samenwerking met recherche.

3

Gedoogde delicten

Op zakkenrollen staat maximaal vier jaar cel, toch ziet de boevenspotter deze week dezelfde dame opnieuw. Verdachten zonder vaste woon en verblijfsplaats in vrijheid hun proces laten afwachten vormt effectief een einde van de vervolging. Voor de oplossingspercentages worden ze nog bij verstek veroordeeld, maar in die zaken zijn wij vooral onszelf aan het bezighouden.

Kraken is een delict waarop bij meer dan drie daders en gebruik van geweld maximaal 32 maanden celstraf staat. Toch zitten stelselmatige krakers iedere keer bij de civiele rechter te overleggen hoe lang ze hun delict nog mogen voortzetten. Een autodief krijgt ook niet de kans om nog even een paar dagen door te tuffen op zoek naar een nieuwe wagen. 

Verkeer

Tien miljoen bekeuringen leveren jaarlijks ongeveer een miljard op. Het meeste via het kenteken voor snelheidsovertredingen en parkeren. Laaghangend fruit dat veel geld oplevert. In ons kikkerlandje zijn inmiddels de helft van de verkeersdoden zwakke verkeersdeelnemers. Toch wordt er nauwelijks bekeurd op negeren van zebrapaden, fietsen zonder licht en voorrangsfouten.

Rutte was zelf getuige van een vrachtwagen die rechtsaf sloeg en daarbij een fietser doodreed. De premier voelde zich machteloos, maar is dat absoluut niet. Zwakke verkeersdeelnemers samen met auto's groen geven is een keuze. Er zijn ook landen die apart groen hebben voor zwakkere verkeersdeelnemers, zodat als auto's groen hebben, ze kunnen doorrijden.

4

Na het dodelijke treinongeval met kleine kinderen werd kritisch gekeken naar de elektrische bakfiets en de instructie aan de bestuurder, maar niet naar de wegbeheerder. ProRail gaf in de persconferentie na de ramp letterlijk toe dat spoorwegovergangen levensgevaarlijk zijn. Is Nederland niet een beetje vol en druk voor gelijkvloerse kruisingen met treinen? Zie ook de aanbevelingen van de Raad voor de Veiligheid uit 2016.

In al deze dossiers hebben bewindspersonen een bevoegdheid keuzes te maken. Het wordt tijd dat ze daar eens verantwoording voor afleggen, voordat ze weer in de tunnelvisie schieten dat zaken alleen op te lossen zijn met nieuwe wetgeving. Dan blijven ze hangen in hun papieren werkelijkheid, zonder besef van de reikwijdte van hun macht.

Nalatigheid is dodelijk.

5

Reaguursels

Inloggen

Straffen moeten worden opgelegd volgens een "zakboekje" waarvan de rechter dan niet daarvan mag afwijken.
Vonnis binnen 1 maand, waarbij de verdachte vastzit en verplicht bij de rechtszaak aanwezig is, E
en vonnis moet onmiddelijk ingaan in de rechtszaal, ongeacht hoger beroep.
En geen eerdere vrijlating (om geen enkele reden), geen enkelband, geen taakstraf.
Een snel vonnis is mogelijk, als de omstandigheden, de achtergrond van de verdachte, enz, er niet toe doen,
2 verdachten in hetzelfde misdrijf, dan allebei dezelfde straf.
Geen gedoe van : ik was net de bestuurder, of ik was niet degene met het pistool.
Een 2e veroordeling: dan 2x de straf die daarvoor staat.
Dit systeem geeft rechtszekerheid voor verdachten en slachtoffers.

mickey99999 | 23-09-18 | 15:17

Dhr. Dijkhof heeft naar Denemarken gekeken en gedacht: Geen gekke ideeën daar. Zit hiet te lezen: www.regeringen.dk/nyheder/ghettoudspi... via Google wel te verstaan.

"Ghetto-plan: hier is de strategie van de overheid: "Eén Denemarken zonder parallelle gemeenschappen - geen getto's in 2030" "

Het hele rapport kun je ook op die pagina downloaden. Zeer interessant!
Komaan mensen even lezen. Evocatus

Evocatus | 23-09-18 | 14:11 | 4

Milanus Maximus | 23-09-18 | 14:24
gevoeld*

Milanus Maximus | 23-09-18 | 14:25

menging * sjeeuhz lekker bezig.

Milanus Maximus | 23-09-18 | 14:25

Koop even een kroontje, schraper. Of leer fatsoenlijk Nederlands schrijven.

HaatbaardKnipper | 23-09-18 | 15:36
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een hak op de tak verhaal weer, zeg. Het enige dat valt te concluderen na 30 jaar stijgende criminaliteit en falende politiek is dat de wil ontbreekt serieuze maatregelen te nemen. Gedogen om maar niet op de korrel te worden genomen door de grote jongens. Beleid is ondertussen zo doorzichtig in het stimuleren van criminaliteit dat het me verbaast dat iemand nog iets van Rutte verwacht.
Een schaduweconomie van 18 miljard. Gelooft er iemand dat er niets van dit geld wordt besteed aan het kopen van politici? Kijk naar het beleid en je weet het antwoord al.

Datsun_Cherry | 23-09-18 | 13:30

Zo HEEL gek is het plan van Dijkhof niet. De politie hanteert ook APV's in bepaalde gebieden. Dat betekent dat een jointje roken, een mes dragen, een biertje drinken op bepaalde plekken in de stad wel mag, en in bepaalde probleemgebieden niet.

Milanus Maximus | 23-09-18 | 13:25

Briljante analyse heer Feynman. Complimenten. Kamerleden Dijkhoff en Blok steunen u maar durven dat niet openlijk te doen.

JohnWalker | 23-09-18 | 12:54

Jaja die lijfstraffen van vroeger als 100-1 zweepslagen radbraken en weet ik veel wat waren zo gek nog niet tog? Momentje met dat zandvollek is de sharia in aantocht opgelost tog?

william7055 | 23-09-18 | 11:55

Hier getuigt Klaas, die toch graag gekleed in oude mannenpakjes de gevatte semi-intellectueel uithangt, toch van zijn beperkingen om met realistische plannen te komen. Inderdaad wel een ridicule afleiding voor de Rutte’s dividendpolitiek en de hele medeplichtigheid van dit kabinet aan misdaden tegen de menselijkheid in Syrië, waarbij bewijzen door misbruik van legale mogelijkheden zorgvuldig worden achtergehouden. Hoe ze als criminelen binnen een staatsorgaan met dit laatste weg lijken te komen is stuitend waardoor zij elke vorm van legitimiteit dreigen te verliezen. Vele malen erger dan de door hen zo verguisde motorclubjes, Brabantse drugsmaffia (bij Klaas om de hoek) of dubieuze vastgoedbaasjes.

B.Spiritus | 23-09-18 | 10:32 | 2

De sleutel van de voordeur weggegeven aan die dronkenlap uit Brussel met z'n uitvreters gevolg, zakkenrollers lopen vaak al na een halve dag weer te stelen.
Politie mag en kan ook niet deze types aanhouden want dat is dan weer discriminatie.
En zo gaat ons land naar de kl**ten

likdoorn | 23-09-18 | 11:40

Het hart van Dijkhoff is bij de PVV.

JohnWalker | 23-09-18 | 13:22

Ik zie allemaal foto's van "mensen" met een niet Nederlandse afkomst?

ogeon | 23-09-18 | 10:30 | 1

Die leven volgens hun eigen wetten om de wereld te domineren en iedereen in een moslim te doen veranderen de oorlog is al begonnen

Vonporumtotalos | 23-09-18 | 11:35

Tja...

Bushcrafter | 23-09-18 | 10:18

De overheid in Nederland wil (in de context van verkeershandhaving) heel graag handhaven. En doet daar haar uiterste best voor. Echter, de handhaving betreft het boetesaldo wat kost wat kost op peil moet blijven. Het heeft alláng niets meer te maken met verkeersveiligheid. Zoals (bijna) alles in NL, gaat het uitsluitend om het geld.

Het is niet raar dat steeds meer mensen de politie minachten. Je ziet ze zelden tot nooit tenzij je in de randstad, en dan bij voorkeur Amsterdam bent. Daar barst het van de uniformen. Elders in het land zijn ze dun gezaaid, dat is; mits er wat te vieren valt, want dan struikel je over de agentjes die in hun felgekleurde jasjes goede sier maken met "diversiteit" of hoe leuk onze allochtone medemens toch wel niet is. Dat je als publiek de Turken en Marokkanen de agenten achter hun rug ziet uitlachen schijnt de arm der wet zelf niet op te vallen.

De Nederlandse politie, een verzameling pennenlikkers die druppelend van het voorvocht hun bonnen staan uit te schrijven, hele rijbanen afzetten en files creëren omdat er iemand met een lekke band op de vluchtstrook staat, maar verder praktisch onzichtbaar zijn.

Dutchbeaurouge | 23-09-18 | 09:44 | 4

Ik zal u vertellen, een aantal weekenden geleden was de n205 afgesloten wegens een ernstig ongeval, twee doden. Toen ik aankwam was de weg net afgesloten en de traumahelikopter was aan het landen. Tijdens mijn omrit ben ik vlakbij geflitst.
M.a.w. toen het ongeluk gebeurde en de hulpdiensten met grote spoed onderweg waren, zaten de heren flitsers gewoon achterover in hun auto de staatskas te spekken. Terwijl zij waarschijnlijk als eerste hulp hadden kunnen verlenen.

BP Richfield | 23-09-18 | 09:56

BP Richfield | 23-09-18 | 09:56

Ronduit schofterig idd. Dicht bij huis voorbeeld; ik woon aan een dijk aan de afgedamde Maas, waar druk gerecreëerd wordt. Op droge zondagen, zowel winter als zomer, denderen er de hele dag colonnes motorrijders over de (30km/u max snelheidslimiet officieel) dijk. Niemand rijd 30. Werkelijk niemand. Gillend, knetterend, begeleid door enorme ontploffingen (heerlijk ja die Harleys, NOT) het lijkt regelmatig de TT van Assen of the Isle of Man wel. Handhaving? Welnee. Niets. Ik heb het eens gevraagd aan een agent die ik ken. Hij had de situatie bekeken en zei tegen me dat controles geen zin zouden hebben. Want iedereen rijd veel en veel harder dan 30 km/u, dus zou alles naar de OvJ moeten en die "zou alles seponeren" met als motivatie "er zijn geen verkeersremmende maatregelen ter plaatse" schijnbaar mag dan alles? Ik begrijp niet hoe het kan dat een automobilist bekeurd word voor 8 km/u te hard op de A2 en een motorrijder die met 130 door een 30 km zone scheurt ermee weg komt.

Dutchbeaurouge | 23-09-18 | 10:13

lol.. een beetje onderzoek naar uw motorfiets probleem leidt naar de wegbeheerder die, zoals vrijwel alle wegbeheerders in NL in lalaland wonen met hun hersenpan.
In een 30km/h MAG in de praktijk niet gehandhaafd worden.
De wegbeheerder dient de weg zo in te delen dat het voor de weggebruiker niet mogelijk is zich sneller te bewegen.
De stoere wegbeheerders hebben in de tussentijd een deken van 30km zone's over het land uitgerold, want ze luisteren zo lekker naar de burger... (en het scheelt een hoop gezeik met de politie, want ze weten dat ze het nu niet eens meer hoeven te vragen. In tegenstelling van wat die wegbeheerders vaak beweren aan de buitenwereld)

Als u iets wil doen aan de overlast begint het met het slopen van de 30km zone (die sowieso nooit bedoeld was voor doorgaande wegen!). In een 50km zone kan de politie handhaven wat ze willen (ook al moet de wegbeheerder daarvoor ook op de knieën want de politie heeft geen zin om te handhaven Uiteraard buiten het omzichtig opstellen van een slaapbus in de berm van waaruit geautomatiseerd boetes uitgeschreven worden.

Maar ja.. ook de burger is hiet niet zonder schuld... iedereen wil dat er voor zijn huis stapvoets gereden wordt (kinderen, huisdieren, zwakkeren in het verkeer) maar vind vervolgens wel dat hij het recht heeft ergens anders op topsnelheid voorbij te knallen, want druk leven, haast en zo..
Best lastig om het dan goed te doen.

DatInternetDingetje | 23-09-18 | 10:52
▼ 1 antwoord verborgen

Met 2 maten meten kan wettelijk gezien ook niet. Pechtold: roept "Rutte moet pleiten voor exit van Brexit". Een eenmaal ingezette Brexit kan men niet herroepen. Rutte wil 2 miljard schenken wat 1 miljard zou kunnen kosten aan banen. Stelletje domme gasten.

ogeon | 23-09-18 | 09:43 | 1

De Britten erin, de kanslozen eruit, de grenzen dicht en Europa maakt nog een kans.

MickeyGouda | 23-09-18 | 10:05

Roethof heeft in dit filmpje gelijk, laten ze mensen die een voorbeeldfunctie hebben zoals foute politici dubbel gaan straffen, dan zouden die integere VVD-ers er minder goed vanaf komen als ze gepakt worden.
www.youtube.com/watch?v=9A4M4XFZxtk

JI-HAAT | 23-09-18 | 09:30 | 1

@pedro300 | 23-09-18 | 09:07 |... ''VVD en CDA waren er ook altijd bij''

Klopt... Mark Rutte wordt niet voor niets ''de tweede Joop den Uyl'' genoemd.
Mark Rutte heeft de gave problemen met een vriendelijk en lachend gezicht weg te wuiven, samen met de NPO lukt hem dit wonderbaarlijk goed.
De vraag is - hoe lang nog?

sociaal_econoom | 23-09-18 | 09:24 | 3

De tweede Joop den Uyl :-)
Die draait zich in zijn graf om. Die had nog iets van een visie en wat goede bedoelingen.
Rutte heb ik nooit op zulke gaven kunnen betrappen. Wel een teflon-laag waarmee hij zijn leugen en bedrog telkenmale weglacht.
Zijn bijnamen: "Die Loopjongen van het Grootkapitaal" en "het Schandknaapje van Brussel".

Rommelende Onderbuik | 23-09-18 | 09:53

@Rommelende Onderbuik
Rutte heeft ook best goede bedoelingen. En die zijn bedoeld voor het veiligstellen van zijn ambities. Wat goed is voor Rutte is goed voor Nederland. Zoiets.

medusa324 | 23-09-18 | 10:40

medusa324 | 23-09-18 | 10:40 | favorietblock
Dat zou wel eens de filosofie van Rutte kunnen zijn.
Als ik goed zorg voor mijzelf en het kliekje om mij heen, dan gaat het tenminste goed met enkele tientallen mensen in dit land.
...
Terzijde, ik hoor in de wandelgangen wel eens wat verhalen over het kroost van wijlen Den Uyl. En qua nalatenschap zit zoonlief Xander er pakweg hetzelfde in als Rutte.

Rommelende Onderbuik | 23-09-18 | 11:56

De meerderheid van de bevolking heeft er schijnbaar allemaal geen last van want ze stemmen elke keer weer op hun geliefde wegkijk partijen.

komtdatschot | 23-09-18 | 09:07 | 2

Dit komt... door de NPO (NOS).
Die komen met beelden en deskundigen waarbij je het gevoel krijgt dat er in Nederland weinig of niets aan de hand is.
Als je dit iedere week herhaald, dan gaan de mensen dit op de duur geloven.

sociaal_econoom | 23-09-18 | 09:17

sociaal_econoom | 23-09-18 | 09:17 |
Die mensen komen toch ook weleens buiten en zien dan toch ook wat er allemaal gaande is.We hebben het hier wel over de meerderheid van de kiezers en niet over een kleine groep mensen die een blinde geleide hond nodig hebben als ze naar buiten gaan.

komtdatschot | 23-09-18 | 09:24

In 1990 waren er in New York meer dan 2000 moorden, door aanpak van ‘low level crime’ onder burgemeester Rudy Giuliani en politie commissaris Bill Bratton (zero tolerance) daalde het aantal moorden naar 240 per jaar.
In vergelijking met London, waar burgemeester Kahn een soort omgekeerd beleid voerde van zero tolerance (stoppen met politiecontroles) is New York een heel veilige stad.
Londen kent ondertussen een enorme stijging van misdaden. Dit is een interessante vergelijking omdat deze steden een even grote bevolking (8 miljoen) en even grote politiemacht (30.000) hebben.
www.telegraph.co.uk/news/2017/10/20/l...

me,myself and IK | 23-09-18 | 09:06 | 4

In de UK zetten ze alle aandacht op wapenbezit (legaal beperken),en dat is slecht een symptoom bestrijding en kwakzalverij,wat goed lijkt bij het publiek.Maar de oorzaak is dit niet ,want er is geen verband met legaal wapenbezit en misdaad ,want illegale praktijken drugshandel ,smokkelen , illegalen en teveel bevolkingsgroepen op een kluit is de oorzaak.plus de inkomensverschillen

pedro300 | 23-09-18 | 09:14

Kahn en zo kan ik nog wel heel veel meer niet westerse personen benoemen zijn er om landen te ondermijnen het zijn de mollen die de samenleving zoveel mogelijk schade toebrengen

likdoorn | 23-09-18 | 11:50

Het belang van Kahn als lid van de 5 de colonne is dan ook chaos.

HaatbaardKnipper | 23-09-18 | 15:44
▼ 1 antwoord verborgen

Geschiedenis maakt het ontstaan en het verloop duidelijk.

Het is begonnen in de tijd van Joop den Uyl (1970)... iedereen was hier welkom en iedereen kreeg een uitkering.
Hans Janmaat 1995, Frits Bolkestein en Pim Fortuyn hebben hier hun zorgen over geuit.
Na de dood van Pim Fortuyn in 2002 is het onder Balkenende en Rutte gewoon weer doorgegaan.... met dien verschil, nu worden ze geen asielzoeker maar vluchteling genoemd.

sociaal_econoom | 23-09-18 | 09:05 | 4

Over die bolkestein heb ik wel wat te melden.Die voerde in 1998 een campagne over het immigratiebeleid.Na de verkiezingen was hij ineens lijsttrekker af.Zat een paar maanden in de 2de kamer en vertrok toen naar het vierde reich te brussel.Over verkiezingsbedrog gesproken.

komtdatschot | 23-09-18 | 09:17

komtdatschot: Bolkestein in mei 1998:" nee wij mogen de twee emmers met zuiver water ( de Gulden en de D-Mark)niet vermengen met de 10 emmers met" murky water"! De VVD won de verkiezingen met ca.45 zetels en wij kregen " Paars". Bolkie vertrok als eerste NL Eurocomissaris > Brussel en de € werd geruisloos tegen de zin van de meerderheid van het stemvee ingevoerd door de VVD'er Zalm.
Rutte was een protégé van Bolkestein. Met het zelfde sop overgoten. Echte volksverlakkers!

Eendragtmaaktmagt | 23-09-18 | 11:41

Wat te denken van Kok die heel werkend Nederland verraden heeft en dan die smerige rooie PvdA rat die ons nu torenhoge energie belasting door de strot wil drukken.
links en werkende mensen is geen goeie match, en de VVD is alleen maar voor het grootkapitaal.

likdoorn | 23-09-18 | 11:55
▼ 1 antwoord verborgen

@Rommelende Onderbuik
Dan hebben we het over dezelfde groep mensen, want het werden juist probleemwijken vanwege de probleemveroorzakers in zo'n wijk , niet vanwege het huisvestingsbeleid. Crimineel vullis is geen crimineel vullis geworden op voorspraak van de politici of beleidsmakers. Dat ligt hem aan de eigen mentaliteit en culturele achtergrond, waarbij dat culturele niet alleen als allochtoon of autochtoon moet worden gezien.

Heiner | 23-09-18 | 08:48

Zolang men de belangen van daders laat prevaleren boven de belangen van alle andere betrokkenen en de samenleving komt het niet goed. Zolang het afpakken van paspoorten en het uitzetten van criminelen (waar nodig met hun families) niet bespreekbaar is, komt het niet goed.

Heiner | 23-09-18 | 08:44 | 1

Heeft u ook een punt. Moedwillige criminaliteit wordt in na ' 60ste Nederland vooral als een sociaal probleem gezien en later voornamelijk ook als een integratieprobleem. Aan resocialisatie en integratie van de daders worden letterlijk tonnen geld verspild. Nog steeds hoor je Woning-Werk-Wijf.
Tegenwoordig wordt de laatste ook wel Wederhelft - niet alleen voor toenemende criminaliteit onder de vrouwelijke populatie. De als homofiel geregistreerd staande AMA wordt ook wat gegund. Het is de verantwoordelijkheid van ons allen en de staat in het bijzonder de kansenparels verzilverde kansen cadeau te doen.

Iemand van goede wil die totaal tegen zijn zin maatschappelijk buiten de boot valt door ontslag of ziekte, mag zich voor een fractie van de kosten laten mangelen door de mallemolen van het UWV. Die heeft pas echt straf!

Rommelende Onderbuik | 23-09-18 | 08:57

Het is een wereldvreemd plan. Onbegrijpelijk hoe iemand die als behoorlijk intelligent te boek staat hier mee kan komen.

Laten we beginnen met de mensen te straffen die probleemwijken hebben laten ontstaan!

Rommelende Onderbuik | 23-09-18 | 08:39 | 5

Het ligt niet simpel voor de hand als dat het lijkt. Ok. Een toevallig welkome afleiding voor de dividendbelasting lijkt het wel, maar met Dijkhof gebeurt nu hetzelfde als met Blok destijds; bepaalde aspecten worden uitvergroot en belangrijk gemaakt.
Ik vind het het helemaal geen slecht plan. Als je daadwerkelijk niet begrijpt dat handhaving conform de huidige wetten DE oplossing is, dan mag je best wel met zoiets komen.

Promedio | 23-09-18 | 09:48

In probleemwijken worden tegenwoordig goede woningen gesloopt en duurdere nieuwbouw neergezet, met als doel spreiding van die bevolkingsgroep.

ogeon | 23-09-18 | 09:54

Het is een onhaalbaar plan. Dijkhoff was zeker carnaval aan het vieren toen het college ‘indirecte discriminatie’ werd gegeven. Strafmaatverschillen op postcodegebied is een vorm van indirecte discriminatie omdat allochtonen nu eenmaal samenklitten in bepaalde wijken. Ik vraag me af waar Klaas zijn rechtenbul gekocht heeft. In zo’n probleemwijk zeker.

medusa324 | 23-09-18 | 10:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Als de Automatic Number Plate Recognition (ANPR) camera’s straks weer aanstaan om boefjes die hun wegenbelasting niet betalen te kunnen pakken is de belastingdienst weer spekkoper. Minimale handhavende inspanning, maximaal rendement.

Zoals Feynman terecht aanstipt, de overheid harkt graag het laaghangend fruit (boetes) binnen van burgers die toch wel braaf betalen, maar handhavend optreden tegen geweldsdelicten doet vadertje staat liever niet.

Periodieke proefballontjes en stoere taal van de VVD hebben alleen tot doel om de gemiddelde sluimerkiezer te paaien.

Irnerius | 23-09-18 | 08:24

nieuwe regels en wetgeving het blijft maar doorgaan en de burger dient de wet te kennen is dan de riedel die je constant hoort als er weer een boete terecht komt bij een verontwaardigde hardwerkende zonder strafblad burger..
ondertussen heeft Nederland al jaren een subcultuur die boven en onder de wet leven en totaal geen enkele fusie hebben met de wet in Nl.

verder kan Rutte en wat in Den Haag zit vooral goed zich eruit lullen.. vanuit het hart komt dan net nog een 'verbijstering' om daarmee zich van het eigen verantwoording af te kunnen doen.
Hoe dan ook komt via allerlei wetgeving oud of nieuw de kosten en de lasten bij de burger terecht.. de baten van de opkomende economie waar die neerdalen weten we immers.

En ik blijf erbij dat het Koningshuis in/en de Bilderbergclub de dividendbelastingafschaf van het hoogste belang acht.laat daar maar eens een onderzoek doen in hoeverre de Bildeberg groep een Rutte, Ollengren en Pechthold direct aan de leidraad heeft.

fikkieblijf! | 23-09-18 | 08:23 | 3

goede en verstandige woorden.. en dat zo vroeg :-)

Y&T | 23-09-18 | 08:26

Inderdaad: follow the money.. Welk belang heeft ons koningshuis bij het afschaffen van de dividendbelasting? Voor gewone Nederlanders maakt het niet uit. Wat je minder betaalt aan dividendbelasting, betaal je meer aan inkomstenbelasting. Het Koninklijk huis als grootaandeelhouder van Shell betaalt echter geen inkomstenbelasting. Ook geen erfbelasting overigens.

Janneus | 23-09-18 | 08:35

Fikkieblijf; de Bilderberggroep,daar zijn boeken over vol geschreven. Opgericht door ome Benno die zelf kampioen was in het uitoefenen van macht als inspecteur generaal van de Strijdkrachten en zich goed liet betalen voor zijn diensten. Bea heeft zijn plaats ingenomen na zijn dood en Ollongren ( een Adelijke telg) behoort ook tot het clubje elitaire politici en machthebbers in de wereld die zich vooral tot taak hebben gesteld onze Westerse wereld willen verrijken met de realisatie van het Kallergi-plan dat voorziet in de import van andere volkeren naar het welvarende West-Europa.De gevolgen hiervan heeft Feynman hierboven beschreven. Wetteloosheid voert de boventoon en de goedwillende burger moet leidzaam toezien hoe zijn ooit prettige leefomgeving in wat vroeger arbeiderswijken heette werd verpest met de instroom van het nieuwe buitenlandse volk.
80% van de veroordeelde criminelen zijn buitenlanders. Wat doet onze overheid hieraan?
Sinds de 70-er jaren helemaal niets,bang dat zij van racisme beschuldigd wordt. De instroom van Noord-Afrikanen/Turken en Somaliërs,Eritrëers heeft ons land niet veel goeds gebracht en moet worden gestopt. Dat is wat de PVV en FvD willen. De rest van het zootje gekozen volksvertegenwoordigers laat de kraan wijd open staan. Het is dus de meerderheid in de 2eKamer die er vóór is dat deze situatie voortduurt.. Denkt u nog steeds dat de 4-jaarlijkse stemgang u gaat helpen ?
Tijd om zelf actie te ondernemen. Of als lemmingen onze eigen ondergang ( van dit mooie Vaderland) tegemoet te gaan.

Eendragtmaaktmagt | 23-09-18 | 09:34

Nieuwe regels en wetten maken, het kenschetst de pluchefiguren.
Van handhaven moeten ze niets hebben. Dat is consequent zijn, vergt keihard werken, en dat vergt moed!

Rest In Privacy | 23-09-18 | 06:47 | 1

Links Nederland heeft er de laatste 40 jaar voor gezorgd dat de autoriteit van de handhavers(die dat zouden moeten doen vlgs. de wetten) niet meer geaccepteerd wordt. Het volk gedraagt zich als kleuters en beginnen te huilen bij opvoedkundige correctie door de ouders.... overigens corrigeren die ouders tegenwoordig dramatisch/dus niet.

hagelkruis | 23-09-18 | 08:29

Volgens mij heeft Nederland vandaag de dag meer wetten/regels/voorschriften en bijbehorende uitvoerende organen dan inwoners.
Volgens mij zei kabinet Rutte 1 dat ze minder regels wouden nu in Rutte 3 kan je gerust zeggen verdrievoudiging van het aantal.

steekmug | 23-09-18 | 06:14

Uit TFA: "Ook loopt hij de laatste tijd aan tegen het feit dat de rechter vindt dat uitkeringen te snel zijn stopgezet."

Bwhahahaha! Tijd dat daar eens schoon schip gemaakt wordt... maar zoals je kan zien aan Hongarije, gaat dan de EU muiten. Want die zitten in hetzelfde schuitje: als puntje bij paaltje komt, is niet het volk, maar een Verheven, Ivoren Toren, Vingertje-wapperende D'66 Rechtertje de baas.

Nou, wie betaald, bepaald, en dat zijn nog altijd de kiezers, en als zo'n rechterje na een ferme trek van een "zelfgerold sigaretje", met z'n zweverige breintje denkt dat een voortvluchtige crimineel nog gewoon z'n hand kan ophouden en hoe DURVEN wij daar aan te komen want daar heeft de beste man/vrouw toch RECHT OP??? dan veranderen we dat wetje wel. Ik zie er het kabinet Wilders I voor aan om gewoon in de memorie van toelichting bijna de rechter direct toe te spreken en allerlei "kreatieve interpretaties" bij voorbaat uit te sluiten.

EnNouJijWeer | 23-09-18 | 03:05

Op dit uur zijn de feiten niet meer van belang. Slapen! Dat is wat een man moet doen als de uren gaan tellen.
Dus: dikke pik fijne man en morgen weten we wel weer wat er aan de hand is. Allemaal de typhus godverdomme.

Rest In Privacy | 23-09-18 | 02:39 | 5

Feit wat mogelijk mooie dromen brengt: 06 oktober partijcongres D66, 24 november partijcongres CU. Daar zou mogelijk iets kunnen gebeuren dat deze coalitie ten val brengt. Sweet dreams!

Wolveshead | 23-09-18 | 03:00

Wolveshead | 23-09-18 | 03:00 |
Nee hoor, ze vinden elkaar veel te leuk.
We zullen gewoon de verkiezingen moeten afwachten.

HoerieHarry | 23-09-18 | 03:16

@HoerieHarry | 23-09-18 | 03:16
Zou goed kunnen Harry dat er inderdaad niets gebeurt. Toch zie ik die 2 gelegenheden als de grootste mogelijkheid voor een kabinetscrisis. D66 kan beginnen met een nieuwe start als op hun congres het vertrek van Alex wordt aangekondigd (ik gok op Sjoerdsma als dat inderdaad het geval is) en het brengen zoals GL hun wijziging van standpunt m.b.t. het Oekraine referendum. Electoraal verlies lijden ze daar al dus is dat een uitgelezen mogelijkheid aan damagecontrol te doen. Zelfde geldt voor de CU, al zijn ze daar wat volgzamer en betekent een handtekening onder een overeenkomst daar waarschijnlijk meer maar wie weet is men daar toch ook minder gediend van meloenen dan tot nu toe werd aangenomen.

Wolveshead | 23-09-18 | 03:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Ghettos ontstaan in NL echt niet uit zichzelf.
Schotelsbewoners staan niet toevallig in bepaalde wijken eindeloos nummer 1 bij de verdeling.
Dus fopoplossing.

Mijn favorite fop-oplossing is:
Ophouden de dijken te onderhouden.
NL loopt onder water.
Iedereen vlucht weer weg met bootjes en neemt zijn problemen mee.
Alleen de hardcore NLers blijven over op huisboten en er is werk zat met waterpompen, e.z.v.
Joopie. Ook de sauce. Gezellig.

MistaRazista | 23-09-18 | 02:36 | 3

Ik ga akkoord!

Rest In Privacy | 23-09-18 | 02:43

ik zoek mn reddingsvest alvast op....

Y&T | 23-09-18 | 08:28

Ghetto's ontstaan doordat arme mensen geconcentreerd gaan wonen in bepaalde wijken omdat de huren daar laag liggen, huizen worden niet toegewezen maar gekozen en via wachttijd-lengte vergeven.
De SP waarschuwde in het verleden tegen deze nare wijken.

drastic | 23-09-18 | 10:12

@De Briemusketier | 23-09-18 | 01:07

op 14 oktober is Rutte 8 jaar minister-president.... eigenlijk moet je dan stoppen.
Klaas Dijkhoff wordt nu klaargestoomd om hem op te volgen - maar hij wordt geen succes.

Je merkt dat Mark Rutte overal laconiek over doet en dat hij last heeft van bedrijfsblindheid.... begrijpelijk als je 8 jaar bij dezelfde baas werkt.
Hij ziet niet meer wat er fout gaat in Nederland, hij heeft geluk dat de economie nu goed is maar in de tweede helft van 2019 begint dit te verslechteren en dan komen we er achter dat het financieel en maatschappelijk niet goed zit in NL:
- een veel te omvangrijk en onbetaalbaar ambtenaar apparaat
- veel mensen die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering
- een criminaliteit en onveiligheid waar je bang van wordt

Rutte lacht overal om... over 2 jaar valt er weinig te lachen.

sociaal_econoom | 23-09-18 | 01:36 | 1

Je vergeet dat een kleine groep ook leeft van niks doen (geld werkt)maar wel de grootste pot pakt en uitgeeft of wegzet elders.

pedro300 | 23-09-18 | 09:06

Repatriëren. Julio Poch heeft nog tijd over.

The_Master_Bear | 23-09-18 | 01:06 | 1

U bent de majesteit zelf he..? *plechtig buigt*

Shareholder II | 23-09-18 | 01:22

Als het grote geld regeerd kun je dergelijke strapatsen verwachten

Mark van Leeuwen | 23-09-18 | 01:05

In dit zieke land handhaven we al decennia niet meer. Ja, alleen de makkelijke zaken worden stevig en stoer aangepakt. De wetgeving, is een lachertje. Wet na wet wordt weer gebrouwen. De ene wet ontkracht de ander weer en/of biedt het slimme advocaatje weer ruimte om zijn client vrij te pleiten. Lachend, vertrekken zij uit de rechtzaal waar een onnozele Ondemocraten '66 rechter weer eens KROMSPRAAK heeft verricht. Dit is Nederland, het land der zotheid.

De Evangelist | 23-09-18 | 00:59 | 5

De Briemusketier | 23-09-18 | 01:07
Ik ben geen aluhoedjes-persoon, maar kan me niet voorstellen dat dit geen bewust beleid is.
Ontregeling van de maatschappij lijkt het voorlopige doel te zijn.

Eric Newby | 23-09-18 | 01:12

De Briemusketier | 23-09-18 | 01:07
Bewust?
Natuurlijk niet. Ze hebben volgens mij geen idee wat er speelt in de maatschappij.

HoerieHarry | 23-09-18 | 01:18

@Hoerieharry
Dit land is lang geleden al verkocht, en de Bezitters er van hebben nieuwe exploitatieplannen.

De Briemusketier | 23-09-18 | 01:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Stel: er wordt vanuit bestuurskringen bewust ingezet op een open huis voor iedere opportunist die daar gebruik van wil maken, zie ook de ww fraude bij het uwv. Wat wil men daarmee bereiken?
Er wordt in ieder geval een klimaat geschapen, en dat klimaat is niet positief te noemen. Je zou als kansrijke Nederlander bijna het idee krijgen om zo snel mogelijk op te rotten uit dit land.
En sinds het overwegongeval in Oss, de zoveelste, geen woord op de npo over de gelijkvloerse spoorovergangen, alleen emoties, geen ratio.
Wellicht is het laatste wat Ons momenteel nekt, gebrek aan gogme, boerenverstand en pragmatisch nadenken. Op welk moment zijn we dat verloren?

De Briemusketier | 23-09-18 | 00:58 | 3

Bij de NPO wordt nauwelijks gesproken over probleemwijken en ook niet over het onbetaalbaar geworden migratiebeleid in Nederland.
Veel dingen worden door de NPO verzwegen of via een vorm van indoctrinatie anders voorgesteld... bijvoorbeeld dat migranten uit Afrika en moslimlanden allemaal echte vluchtelingen en oorlogsslachtoffer zijn.
Als je dit maar vaak genoeg blijft herhalen dan gaan zelfs Willem-Alexander en Maxima dit geloven.

sociaal_econoom | 23-09-18 | 01:43

@s_e, Maxima is zelf een vluchteling, een economische vluchteling om precies te zijn.
Of denk je dat als W-A een timmerman was geweest, dat ze dan met hem was gaan trouwen??

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 23-09-18 | 08:50

NPO =staats TV

likdoorn | 23-09-18 | 12:07

O/T. Gemiddelde UFC pauper gepiel waar men elkaar kapot trapt wordt hier breed uitgemeten maar "the noble sport of pugulism" tussen Joshua en "Rocky Russian Robot" Povetkin in Wembley waar 80.000 mensen kijken geen topicje waard? Tsk, tsk GS.

Basil Fawlty | 23-09-18 | 00:46 | 11

Ok, voor de Engelsen is de natte boksdroom Fury-Joshua maar voor Fury is er een klein probleem. Hij moet natuurlijk winnen van Wilder.
Wilder is 40 and 0. nooit verloren. 39 KO.
Fury is 26 and 0, nooit verloren, 19 KO.
Die pot, winnaar krijgt volgens de geruchten 50 miljoen dollar en verliezer 30 miljoen dollar, dat wordt dus een feest.
Gerucht gaat dat Joshua deze "bout" al had kunnen doen maar zijn promoter weigerde. Amerikanen zeggen nu dat hij "chicken" was.
Fury, bad boy and come back kid, zag zijn kans. Bad Boy? "Tyson Fury apologises after latest homophobic, sexist and anti-Semitic comments" www.telegraph.co.uk/boxing/2016/05/17... Hij was dus een tijd persona non grata maar werkt inmiddels aan zijn come back.

Basil Fawlty | 23-09-18 | 03:13

Kortom Basil,
Ik heb het idee dat oude tijden herleven (Tyson versus Holyfield).
Het is lang niet zo leuk geweest bij het zwaargewicht boksen.

HoerieHarry | 23-09-18 | 04:39

@HH
Klopt en dat heeft het zwaargewicht boksen nodig want het was zeer saai het afgelopen decennium.
Ook een mooi boksverhaal en triest. Deze week overleed de vader van Joe Calzaghe. en.wikipedia.org/wiki/Joe_Calzaghe Enzo Calzaghe. Hij was zijn trainer sinds hij begon op z'n negende met boksen. www.telegraph.co.uk/boxing/2018/09/17... en zoals de bekende boks journalist Gareth A Davis op de radio zei: " Enzo was fantastic. A total nutter and nobody could understand his Italian Welsh mumbling but he was a brilliant man with a heart of gold as large Wales and Italy together. He will be missed.
En dat vind ik mooi aan boksen. De journalisten die fantastisch kunnen praten en schrijven over de bokswereld. Zelfs zonder een gevecht te zien kun je je inleven in het leven van die mensen of het nou Louis, Ali, Tyson, Dempsey, Schmeling, Frazier, Marciano, etc. is. De journalisten zijn vaak als flamboyant als de boksers en maakt een hele mooie combinatie.
Overigens sorry dat ik nog wakker ben en reageer. Ben niet dronken maar heb 3 dagen griep gehad en veuls te veul geslapen en moet weer langzaam in mijn ritme komen. Ghehehe.

Basil Fawlty | 23-09-18 | 06:11
▼ 8 antwoorden verborgen

Klaas Dijkhoff is bij Rutte II... Staatssecretaris geweest bij Justitie en Veiligheid en had het asielbeleid in zijn portefeuille.
Hij was precies hetzelfde als de PvdA - iedereen mocht binnen komen en veel migranten krijgen asiel met gratis een woning, zorg plus een uitkering... in feite was/is Klaas net zo links als de PvdA.

Nu praat hij over strenger straffen in probleemwijken... iets wat de VVD samen met de PvdA, het CDA, D66 en ChristenUnie sinds 1970 hebben gecreëerd.

sociaal_econoom | 23-09-18 | 00:34 | 8

Het stuk van Feynman (+1) schetst een breed beeld van de negatieve spiraal waar we als land in zijn beland, afbraak van rechtszekerheid en daarmee vertrouwen in de Rechtstaat. We eroderen big time, en Onze Instituties functioneren slecht, hetgeen een uitermate negatieve wissel op de Samenleving en het leefklimaat trekt. En dat weten ze in Bestuurskringen dondersgoed. Desintegratie lijkt het doel.

De Briemusketier | 23-09-18 | 01:19

De Briemusketier | 23-09-18 | 01:19
Precies.

Eric Newby | 23-09-18 | 01:39

Als de rijken de instroom moesten betalen hadden we binnen de kortste keren een ander beleid,maar de VVD snapt als geen ander dat je gewoon een linkse koers moet volgen die verraden n.l hun achterban en doen die in de uitverkoop.
PvdA is hier een perfect voorbeeld van alleen is het buitenlandse stemvee nu voor zichzelf begonnen.

likdoorn | 23-09-18 | 12:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Goed stuk, mijn complimenten!!!

Jesaja | 23-09-18 | 00:30

Heel mooi stukje van Feynman

letopuwzaak | 23-09-18 | 00:25

In Nederland zijn wij probleemwijken en criminaliteit normaal gaan vinden.

Kom wel eens in Luxemburg (Clervaux, Diekirch, Echternach) daar is een wereld van verschil. Luxemburg is dunbevolkt gebleven (560.000) met nauwelijks grote steden en nauwelijks migranten / asielzoekers.
Wat ze daar een stad noemen (zie boven) dat heeft hooguit 15.000 inwoners.... voor de verder rest veel boerendorpen met bossen, weilanden, koeien en boerderijen.
Dit kleine land is 100% anders dan het dichtbevolkte Nederland.
Het is relax, de mensen hebben en nemen de tijd en het is veilig. Op het platteland slapen de mensen met hun achterdeur niet op slot - het ligt maar 120 kilometer van Maastricht maar het is een wereld van verschil.

Trouwens 30 kilometer achter Maastricht heb je richting Luxemburg de Belgische Ardennen... daar is het eveneens dunbevolkt, heuvelachtig en helemaal anders dan het drukke en op elkaar gepropte Nederland.

sociaal_econoom | 23-09-18 | 00:24 | 9

letopuwzaak | 23-09-18 | 01:30 |
Zal dat het zijn? haha

HoerieHarry | 23-09-18 | 01:42

Dat komt omdat je je achterdeur open hebt staan Harry. Daar komt alleen Gordon door naar binnen.

Rest In Privacy | 23-09-18 | 06:46

Net terug uit Denemarken wat een heerlijk land grenscontrole als je erin komt geweldig.
Weinig uitingen van de islam op straat tenminste in de steden op Jutland.
Jammer dat het levensonderhoud wat aan de hoge kant is,maar als vakantieland PERFECT.

likdoorn | 23-09-18 | 12:18
▼ 6 antwoorden verborgen

Hoeveel extra politieauto's kun je laten rondrijden voor 2 miljard per jaar?
Een heleboel volgens mij.
Dat liever dan de dividendbelasting de nek om draaien.

HoerieHarry | 23-09-18 | 00:21 | 1

Tesla"s zonder agenten er in?

Rest In Privacy | 23-09-18 | 06:48

Wat een intens walgelijke partij is die VVD toch. Het lag er allemaal zo dik boven op en het was zo doorzichtig en slecht. Eerst had ik nog het gevoel dat Klaas uit ander hout gesneden was maar helaas heb ik moeten constateren dat hij geen haar beter is. Een groot verlies voor de Nederlandse democratie.

Spare Rib | 23-09-18 | 00:21

Ik heb niet het idee dat Dijkhoff in zijn opzet geslaagd is de aandacht af te leiden van de Dividendbelasting (mocht dat daadwerkelijk het plan zijn geweest). De Algemene Beschouwingen gingen immers over veel meer dan dat en de oppositie heeft betere gelegenheden om het Kabinet hierover het vuur nog nader aan de schenen te leggen, sterker nog: ook op een gunstiger tijdstip. Hoe korter de tijdspanne die tussen de behandeling van het Wetsvoorstel en de aankomende verkiezingen zit, hoe groter de kans dat dit onzalige plan nog bij de kiezer in het geheugen zit wanneer het rode potlood gehanteerd mag worden.

Verder was het plan van Dijkhoff natuurlijk niet serieus te nemen. Veel mogelijkheden om in probleemwijken het verschil te maken bestaan inderdaad al. De rest hangt af van de politieke wil om het beroep van agent aantrekkelijker te maken door betere salarissen, meer ruggesteun te geven aan de agenten ipv. hen voor elke geweldstoepassing onder het vergrootglas te leggen en inderdaad ook zwaardere straffen op te leggen dmv. minimum strafeisen.
Uitzetting van illegalen die de wet overtreden, inname van de Nederlandse Nationaliteit indien de pleger er een 2e op nahoudt etc. zullen ook helpen de criminaliteit daadwerkelijk terug te dringen. Maar dan moet die wil er inderdaad wel zijn bij de politiek, daar lijkt het nog steeds aan te ontbreken.

Wolveshead | 23-09-18 | 00:03 | 3

Zitten de grootste boeven niet juist bij de vvd?

beter-laat-dan-nooit | 23-09-18 | 00:08

Blijkbaar heb jij alleen de samenvatting van het NOS journaal zitten kijken of je bent echt dom.

Spare Rib | 23-09-18 | 00:31

@Spare Rib | 23-09-18 | 00:31
Ik ga er maar van uit dat je opmerking aan mij was gericht dus ik zal proberen het iets duidelijker te maken voor je, al dacht ik dat ik redelijk duidelijk was geweest.
Het gebeuren rond de Dividendbelasting is uitvoerig aan bod gekomen gedurende het debat, dat zal in de aankomende weken alleen maar meer het geval zijn (hetgeen ook is aangekondigd door de oppositie en geheel te verwachten was) wanneer het Wetsvoorstel wordt ingediend. In die zin is Dijkhoff dus in zijn opzet niet geslaagd (als dat al zijn plan was) en hij had dat ook kunnen/moeten weten. Waar hij wel in is geslaagd is het feit dat hij, door het oplaten van deze lekke proefballon, toch wat minder competent wordt ingeschat (door vriend en vijand) als voor het debat het geval was. Nu ook nog wordt gesuggereerd dat dit mogelijk een afleidingsmanoeuvre zou zijn is de aandacht nog meer op de perikelen rond de Dividendbelasting gevestigd geraakt als toch al het geval was. Ook dat had hij kunnen en moeten zien aankomen. Ik vraag me dus inderdaad, met reden, af of de opzet was om de aandacht van de Dividendbelasting af te leiden of meer bedoeld was om de VVD wat meer als daadkrachtige crimefighterpartij neer te zetten. Ik denk persoonlijk het laatste, al heeft hij daarin opzichtig gefaald.
Ik heb overigens het gehele debat gezien, jij ook? Of roep jij wat na van wat je hier en elders leest?

Wolveshead | 23-09-18 | 00:56

In zijn algemeenheid zou het wel beter zijn om niet altijd het belang van daders te laten prevaleren boven de belangen van anderen zoals slachtoffers en samenleving. We schijnen volgens sommige mensen nogal hard te straffen, maar dat weerhoudt toch veel mensen er niet van om tot recidivist te worden, als ze tenminste gepakt kunnen worden.

Heiner | 23-09-18 | 00:00

De gevangenissen worden gesloten, EU regelgeving ivm de omvolking. In diverse media verscheen het bericht dat de sluiting te maken had met het feit dat de bevolking vergrijst. Het criminaliseren van de bevolking, hoe zout wil je het hebben.

eastender | 22-09-18 | 23:58

Klaas, Piet en Harry weer in Opsporing Verzocht.

BozePaarseMan | 22-09-18 | 23:56 | 3

Zat ik er ook weer in?
Ik zal de volgende keer beter uitkijken.

HoerieHarry | 23-09-18 | 00:03

Niet meer doen, foei!

Nacho_Vidal | 23-09-18 | 00:09

Het verbaast me ook niks. Er hangt echt zo'n crimineel geurtje rond die Harry.

Eric Newby | 23-09-18 | 00:18

En vlak niet uit dat de politie niet rechercheert. Ze willen niet eens een paar vragen stellen ook al geef je ze de daders op een blaadje: 'Het is jouw woord tegen hun' en door je zo voor leugenaar te zetten is voor de politie de zaak af. Tegen allochtonen doen ze sowieso niks, 'U kunt maar beter gaan verhuizen' of 'je kunt beter zwijgen'. Aangifte doen? 'Dat heeft geen zin, dan wordt het alleen maar erger'. Aldus het Snuf en Snuitjeskorps Zeist. Me dunkt dat de rest van het land dezelfde koddebeiers heeft.

eastender | 22-09-18 | 23:53 | 2

Zal ook liggen aan de manier waarop er gemanaged wordt onder de Haagse ivoren toren.
Als je als oprechte diender de helft van je tijd bezig bent met papierwerk raak je je motivatie voor het echte werk ook wel kwijt.
Zo jammer.

Eric Newby | 22-09-18 | 23:58

@Eric Newby
De politie in een permanente staat van reorganisatie en de cellen staan leeg, the plot thickens.

De Briemusketier | 23-09-18 | 01:03

Nieuwe regels zijn zoveel makkelijker dan het handhaven van de oude regels.

frank87 | 22-09-18 | 23:49

Stemde VVD omdat ze anders waren dan de linkse en softe PvdA met wie ze dikwijls in de regering zaten.
De PvdA is nu een stuk kleiner geworden en zit niet meer in de regering... maar ik heb het gevoel dat de VVD nu net zo links en net zo soft is als de PvdA - op gebied van probleemwijken, migratie en milieu.

D66 is net zo links als de PvdA en GroenLinks, dat is bekend.... maar met het CDA en de ChristenUnie verwacht je eigenlijk een minder linkse Rutte III.

sociaal_econoom | 22-09-18 | 23:43 | 2

Links?, een partij die aandeelhouders en grote corporaties knuffelt? Nou dan ben ik benieuwd wat dan rechts is. U kunt mij best wel eens op de hoogte brengen.
De VVD is altijd voor open grenzen geweest omdat ze zo eenvoudig aan goedkope arbeidskrachten kan komen.
De problematiek die daaruit voortkomt zal de VVD worst wezen omdat haar electoraat in de gated communities daar geen last van heeft.
Dat uw leven verziekt wordt is collateral damage. Spijtig voor u maar het raakt de VVDer niet.

Zapata10 | 23-09-18 | 00:26

Tja, en gras is groen en water is nat.

Spare Rib | 23-09-18 | 00:35

Wijk in Ede die wekenlang, en misschien nog, geterroriseerd werd door allochtonen. Politie zag je niet of stond een beetje te deescaleren. Pak die rotjeugd eerst eens aan in plaats van weg te lopen. Jullie hebben nu ook al een dikke salarisverhoging gehad. Laat maar zien wat je waard bent in plaats van autochtoontje pakken.

Mart6037 | 22-09-18 | 23:36 | 2

Zei ik ook al eerder. Laat jezelf gewoon weer es zien op straat en handhaaf ipv zoete broodjes te bakken. Laat "aan de voordeur" al zien dat je ballen hebt.
Dat getrut en gesoft is van de jaren '70 toen we nog Nederland waren, en dat is geweest.

Eric Newby | 22-09-18 | 23:43

Precies de overheid wilde zo graag die buitenlanders, los het dan ook maar op. Kan je het geld van de dividendbelasting voor gebruik en ipv aan de vriendjes van Mark te geven.

Mart6037 | 22-09-18 | 23:49

Dijkhof is een laagvlieger. Marketing productje van de VVD. Makkelijk te sturen menneke met een egotje. De volgende nwo muppet.

Mark_D_NL | 22-09-18 | 23:08 | 4

hoho ... ik voel mij aangesproken.

laagvliegert | 23-09-18 | 00:21

laagvliegert | 23-09-18 | 00:21
Geeft niks hoor. Je bent wie je bent.

Eric Newby | 23-09-18 | 00:39

Dijkhoff is een aangeklede baviaan. Wat hij fysiek te zwaar is, is hij mentaal te licht. Maar Rutte gebruikt altijd zo’n katvanger zodat hij zelf onzichtbaar kan blijven. Eerst was dir Halbe nu is dat Klaas.

Rest In Privacy | 23-09-18 | 10:29
▼ 1 antwoord verborgen

Brussel is een hellhole.

Mark_D_NL | 22-09-18 | 23:05

Dit wordt nooit opgelos in Brussel met 12 burgemeesters en 7 politie-corpsen.
En niet te vergeten zijn de meeste burgemeesters van de PS, partie socialist.

Jan Dribbel | 22-09-18 | 23:09

En weer een uitstekend artikel van Feynman.
Prima dat je het lezersvolkje hier er even fijn op wijst hoe vaak de VVD in de regering heeft gezeten en hoe groot haar aandeel in de huidige toestand van ons land is. Ook wat betreft veiligheid en immigratie.
Nu weet ik ook wel dat de gemiddelde kiezer het geheugen heeft van een fruitvlieg en dat ook de woorden van Feynman allang weer vergeten zijn bij de statenverkiezingen.
Maar dan nog. Wat zou de reden zijn dat iemand op de VVD stemt?
Het enige wat ik kan verzinnen is dat iemand dat doet omdat de portemonnee van zo iemand dik gevuld is. Zeg twee maal modaal per maand. 4200 Euro netto. Voor de rest zou ik geen enkele reden kunnen verzinnen. Bent u goed gevuld qua pecunia dan zou ik zeker VVD stemmen. Voor die mensen staat de VVD.
Maar ben je een loonslaafje die een modaal inkomen krijgt dan zou ik de volgende keer in dat stemhokje toch eens wat anders kiezen.
Of, en dat kan natuurlijk ook, u moet de staat van ons land en de toekomst helemaal toppie joppie vinden.

Zapata10 | 22-09-18 | 22:58 | 1

Stel je bent niet van de (linkse) kerk, en je volgt de politiek alleen in de campagnetijd. Dan lijkt het allemaal best redelijk en stoer wat de VVD zegt. Triest, maar ik ben bang dat het best vaak zo werkt.

Kukooo1 | 23-09-18 | 09:26

Doodgewoon meer blauw op straat en strenger handhaven is blijkbaar een te ingewikkelde constructie?
Er zijn ook veel teveel vrouwen bij de politie. Werkt niet.

Eric Newby | 22-09-18 | 22:55 | 7

F. Jacobse | 22-09-18 | 23:08
Die uitnodiging sla ik ff af, als je het niet erg vindt.
Je hebt vast gelijk, ook bij de politie ontbreekt natuurlijk een visie met zo'n kutkabinet.
Verder: beter laat dan nooit. Vooruit met de geit.

Eric Newby | 23-09-18 | 00:03

Dat nieuwe blauw moet dan weer wel een afspiegeling zijn van de bevolking, dus alles met een kleur en/of gleuf krijgt voorraang. Kennis van mij is gemeld dat sollicitatie geen zin had, want blanke man. Op deze politiek correcte wijze gaat het echt niet lukken, nog los van het feit dat er helemaal geen extra blauw op straat komt.

Kukooo1 | 23-09-18 | 09:22

Meer blauw is onzinnig.
Dubbele straffen ook.
Laten we eens beginnen met na 2e keer de max straf die ergens voor staat ipv 300x taakstrafje

MarcS | 23-09-18 | 09:22
▼ 4 antwoorden verborgen

F. Jacobse | 22-09-18 | 23:32
Statenkwartier, Belgisch Park, Vogelwijk.

Eric Newby | 23-09-18 | 01:22

Ik ken nog wel een buurt in Den Haag, daar zitten me toch wat criminelen! Belasting ontduiken, oplichten, diefstal, ponzischema's opzetten, huisjesmelkers, en nog veel meer. Dijkhof zou eens rond het torentje moeten kijken!

ScumbaggusMaximus | 22-09-18 | 22:48 | 3

Met een Nationaal Stage Coordinator zullen dit soort problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

mortgage_freeman | 22-09-18 | 23:04

@mortgage Freeman
"voorkomen kunnen worden" maar dat gaat men niet doen.
@ scumbaggus u vergeet Marlot, Benoordenhout, Bezuidenhout, Duttendel.

F. Jacobse | 22-09-18 | 23:32

F. Jacobse | 22-09-18 | 23:32
Statenkwartier, Belgisch Park, Vogelwijk.

Eric Newby | 23-09-18 | 01:22

De enige reden dat het daar in de krant staat is dat het een EU functionaris overkwam. De tientallen gewone burgers die dit dagelijks treft kunnen verrekken.

marcoplarco | 23-09-18 | 07:45

marcoplarco | 23-09-18 | 07:45

Ik denk dat je je met tientallen nog aan de zeer voorzichtige kant uitdrukt.

Bijtendehond | 23-09-18 | 09:44

Vroeger, vroeger was alles beter.

Mark_D_NL | 22-09-18 | 22:38 | 3

ja ok, maar we kunnen nu wel shoarma met knoflooksaus eten.

mortgage_freeman | 22-09-18 | 23:07

Shoarma is armen voedsel. Rest vlees.

Mark_D_NL | 22-09-18 | 23:10

Wat wij vroeger afsnijdsels voor de hond noemden.

F. Jacobse | 22-09-18 | 23:34

Een grotere pakkans in probleemwijken zou ik een mooier streven vinden.

BozePaarseMan | 22-09-18 | 22:34 | 4

Ik dacht even mee met Dijkhof..

BozePaarseMan | 22-09-18 | 23:51

Daar verplaatsen probleemwijken ?

Shareholder II | 23-09-18 | 00:48

Of.. Dijkhoff wil criminelen spreiden? Zoals ze ooit met junks deden. Deel vd activiteiten gaat men namelijk elders plegen ? Wat weer een fijne stimulans is voor de vvd beveiligingsindustrie. Laat de rest maar aan de cijferwizards over en bent u daarna gelukkiger dan ooit? Hatsjee van 9,3 naar 9,4 -and counting..

Shareholder II | 23-09-18 | 01:00
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Alsulinkskijkt | 22-09-18 | 22:32

Sommige wijken in Rotterdam.... je moet er gelopen hebben om het te geloven.. de multiculturele hel op aarde..

mortgage_freeman | 22-09-18 | 22:30 | 4

Den Haag is ook erg ja. Waar niet eigenlijk. Utrecht is ook een puinhoop tegenwoordig en natuurlijk onze lieve hoofdstad ook.

mortgage_freeman | 22-09-18 | 23:01

mortgage_freeman | 22-09-18 | 23:01
Vergeleken met Den Haag is Utrecht puur Hollands. Niet te vergelijken. 250.000 "buitenlanders" tegenover een totale bevolking van 250.000.

Eric Newby | 23-09-18 | 00:10

@freeman Oh maar dat wij gefaald hebben is duidelijk. Zelfs grootmufti Mutti zegt dat. Komen wij vervolgens op het hollands gezegde : "Kut, wat nu?"

Shareholder II | 23-09-18 | 01:11
▼ 1 antwoord verborgen

Is een bank ook een probleemwijk? Daar zitten ook wat hardleerse mensen.

BP Richfield | 22-09-18 | 22:15 | 1

Waarom? Graaien is normaal in NL. Bankiers, immigranten, ze graaien allemaal. Niets mis Mee. Je bent een sukkel wanneer je niet graait.

Mark_D_NL | 22-09-18 | 22:43

Illegalen kunnen vrijelijk kraken...
Rondtrekkende bendes uit MOE-landen,
Noord-afrikaanse moordenaars worden ingevlogen,
Zakkenrollers, inbraak, winkeldiefstal, mishandeling, alles blijft onbestraft,
Tbs hoeft niet,

Is dit nog nieuws? | 22-09-18 | 22:13 | 1

En zo regelt het partijkartel, dalende criminaliteitstatistieken. Gaat u rustig slapen, uw regering waakt!

benjeallanggek | 22-09-18 | 22:21

WW-fraude:
Het UWV regelt het.

Jan Dribbel | 22-09-18 | 22:13 | 5

Mark_D_NL | 22-09-18 | 22:40
En voor doodnormale mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt en er jarenlang braaf premie voor hebben betaald.

Eric Newby | 22-09-18 | 22:53

@eric snap wat je zegt. Maar waarom zijn mensen Zo gefocust op het krijgen van een baan ipv het creeren van Hun eigen baan. UWV is de luie weg. Zelf je eigen toekomst bepalen dmv ondernemen is beter. Laten we mensen leren Hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. En ach premie... betaal me Al jaren scheel en krijg nooit iets. Hoor je mij klagen?

Mark_D_NL | 22-09-18 | 23:01

@Mark_D_NL | 22-09-18 | 23:01
Niet iedereen heeft ondernemersbloed. Daarnaast hangt wet DBA als zwaard van Damocles boven de hoofden van veel zgn zzp.
Ik snap wat je zegt, maar jouw 1e opmerking zwakkeren maakt jou een lul met vingers.

MarcS | 23-09-18 | 09:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Vorige week aangifte gedaan van inbraak in mijn auto.
Agente (op leeftijd, maar met die stoere gevechtslaarzen) was vol begrip en zei letterlijk: 'Het ligt niet aan ons, wij willen graag boeven vangen. Het is het OM die ze weer meteen op staat zet"
In een gesprek met de wijkagent dat de verhuurder van mijn parkeerplaats had, zei de agent dat we beter niet konden bellen, maar het tuig de benen breken.
Maar gelukkig daalt elk jaar de criminaliteit verder in dit gave land.

Petrus Poortwachter | 22-09-18 | 22:05 | 3

Ja lieve mensen, dankzij de VVD is er steeds meer blauw op straat en wordt de criminaliteit teruggedrongen. *Pinokkio/Rutte modus off*

benjeallanggek | 22-09-18 | 22:18

Het probleem in een notendop: het OM zet veelplegers te vaak snel weer op straat, je gaat bijna denken dat ze de wet er speciaal voor geschreven hebben.

mortgage_freeman | 22-09-18 | 22:32

Helaas is dit maar al te waar. Bij de politie wordt regelmatig een headdesk gedaan omdat vele duizenden uren succesvol recherchewerk bij het OM niet tot een vervolging leiden. Vervolgens is het OM op haar beurt vaak weer gefrustreerd over lage straffen van een rechter. Het schiet allemaal niet op zo.

Joris Beltsin | 23-09-18 | 00:45

Harder straffen in probleemwijken.
Echt weer stoere VVD taal, zo geformuleerd dat je de echte problemen niet hoeft te benoemen.
Want dan zou je "licht getint" geweld harder moeten straffen. Met name naar blanke autochtonen toe.
Want dat buitensporige geweld wordt ingegeven door een opvoeding waarin minachting van alles wat niet islamitisch is, centraal staat.
En dan is een blanke bejaarde half doodschoppen voor een paar centen niet zo'n drama.

En als je harder in wijken gaat straffen, gaan ze dus gewoon lekker los in een andere "blanke" wijk.

Rest In Privacy | 22-09-18 | 22:03

Prima verhaal, Feynman. Dat de politie gewoon wat vaker kan surveilleren in die probleemwijken had Dijkhoff zelf ook nog wel eens mogen zeggen.

JvanDeventer | 22-09-18 | 21:54 | 1

Dan wordt het 'politieoptreden' als provocerend gezien, wordt er op politieauto's gedanst en moet er weer fanatiek 'de-escalerend opgetreden worden...

Petrus Poortwachter | 22-09-18 | 22:10

Misschien moeten ze "strafverdubbeling" invoeren. Elke keer dat je gepakt wordt voor hetzelfde wordt de straf die je vorige keer kreeg verdubbeld.
Bij iets als zakkenrollen begin je bijvoorbeeld met een halve dag in de cel. Nog een keer gepakt: hele dag in de cel. Weer gepakt: 2 dagen in de cel.
Bij de 15e keer gaat ie bijna 23 jaar de cel in. En dan heeft ie in totaal ook al zoiets vastgezeten, dus dan is het wel klaar.
Bij een ernstiger vergrijp, zoals aanranding of verkrachting of moord, begin je met meer. Neem je 24 maanden bij verkrachting, zoals je de laatste tijd veel in de krant ziet, dan gaat ie de vierde keer 16 jaar de cel in. Maar heeft ie ook al 14 jaar gezeten.
Of je verviervoudigd de straf bij zulke zware vergrijpen.
Als je dan echt lang moet zitten, ben je gewoon heel erg hardleers. Want je weet het van tevoren.

J. Jarig | 22-09-18 | 21:53 | 5

Bij elke herhaling de straf verdubbelen. Het maakt dan eigenlijk niet meer uit wat de strafmaat voor de eerste keer was, na een keer of 5 (2⁵=32x) laat je het wel uit je hoofd of zit je al ver boven de gemiddelde levensverwachting.

W_F | 22-09-18 | 22:37

Ayatholla_Buttbanger | 22-09-18 | 22:06
Waarom drie maal fout? elk vergrijp waar een celstraf op staat.

miko | 22-09-18 | 23:40

Ja, maar als je verblijfsvergunning op het spel staat (dat is vanaf een celstraf vanaf 24 maanden), dan is er wel een of andere idiote kromster die er 20 maanden van maakt, zodat je je verblijfsvergunning kunt houden.

Bijtendehond | 23-09-18 | 09:39
▼ 2 antwoorden verborgen

60% van de 12-26 jarige Marokkanen is verdachte van een misdrijf. Geen enkele groep recidiveert zo vaak als Marokkanen. Maar liefst 80 procent gaat opnieuw in de fout. De tweede generatie is nog crimineler dan de eerste. Bovendien maken ze zich stelselmatig schuldig aan geweld tegen niet-Marokkanen. Die cijfers zijn niet mals. En ze komen uit het Jaarrapport Integratie, van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Uit een onomstreden bron dus.
www.stopdebankiers.com/criminaliteit-...

AntonJensen | 22-09-18 | 21:53 | 2

Wat is ook alweer dat spreekwoord van een ezel en een steen?

benjeallanggek | 22-09-18 | 21:59

60% (jongens en meisjes? ik denk dat meisjes niet zoveel doen, dus het is nog dramatischer)
Dus als je ze niet vertrouwd, is dat geen discriminatie, maar statistisch verantwoord

Rest In Privacy | 22-09-18 | 22:09

Laat rechters maar eerst de maximale straffen aanhouden bij een vonnis, daarna praten we wel verder.
.
Al nagedacht wat er gebeurd met zet zo'n buurt als een buurt die status krijgt? Hogere premies voor verzekeringen, hogere straffen op moment je een akkevietje hebt. Mensen die er om geven gaan verhuizen. Mensen die gestudeerd hebbenn gaan niet in die buurt wonen. Daardoor glijdt de buurt stapje voor stapje af in een negatieve spiraal, welke allemaal mogelijk wordt gemaakt door de overheid. Diezelfde overheid die mensen pampert en op moment mensen klagen over een bewoner tegen een grote muur aanlopen.

Atlantis-95 | 22-09-18 | 21:50 | 1

Als een buurt zo'n status krijgt is die al totaal verziekt. Ben het eens met maximale straffen uitdelen maar dat gaat nooit gebeuren. Een mogelijkheid zou kunnen zijn om minimumstraffen in te voeren maar daar krijg je de TK nooit in mee. Hoogstens PVV, SGP en FvD en dat was het dan.
Het is triest om te constateren maar er is geen oplossing.

Lupuslupus | 22-09-18 | 22:00

Als die criminelen nou eerst een kostuum aantrekken en VVD lid worden, kunnen ze daarna zoveel jatten en bedriegen als ze willen. Misdaadcijfers omlaag. Carriere beeindigen bij het inclusieve Unilever. Alle problemen opgelost

Rest In Privacy | 22-09-18 | 21:48

Zolang de politie en de straffen niet net zo afschrikwekkend zijn als bijvoorbeeld in Marokko lachen de veelplegers ons gewoon in ons gezicht uit.

Wijze uit het Oosten | 22-09-18 | 21:47

Dijkhoff had z'n verhaal gebaseerd op Deense ervaringen, die vrijwel niemand kent. Beter had hij kunnen verwijzen naar twee NL paspoortbezitters die in Praag een ober de dood in probeerden te schoppen. Daar wordt nu zorgvuldig uitgezocht, hoe ze de aanklacht met de hoogste straf aan deze onmensen kunnen opleggen. Want in Tsjechië (800 km van NL) worden vrijwel alle vergrijpen veel zwaarder bestraft i.v.m. NL. En voor radicaliseren onder toediening van Koranteksten in hun bloed, daar krijgen ze ook geen gelegenheid voor. Dat is trouwens de Achilleshiel van NL: misdadigers komen in de petoet in een radicaliseringsspiraal terecht.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-09-18 | 21:43

Strak verhaal, Feynman!
Dat de VVD zichzelf nog handhavers durven noemen, is een gotspe. Dit land gaat ten onder aan gedogen. En ons sociale stelsel gaat ten onder, aan de import van volk dat veel meer kost dan het opbrengt. Allemaal, mede, dank zij de VVD.
Verdeel en heers!

benjeallanggek | 22-09-18 | 21:36 | 2

Maar je gaat vast weer stemmen? Dus houd je de elllende in stand.

Mark_D_NL | 22-09-18 | 23:15

1983, de SP :

“Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”
sptransparant.wordpress.com/gastarbei...

AntonJensen | 22-09-18 | 21:35 | 2

Inderdaad, maar inmiddels is het 1984.

benjeallanggek | 22-09-18 | 21:37

inmiddels is het 1984
Een doordenkertje. Nice.

RickyLaRue | 22-09-18 | 22:08

Ach ja... Eigenlijk zijn probleemwijken een concentratie van ellende die dus praktisch gezien heel handig te controleren is. Want het zit op één plek. Als je zo'n vlek gaat uitwrijven over de normale wijken is de ellende niet meer te overzien. Misschien moeten we weer eens wat meer echte kerels bij de politie aannemen i.p.v. al die meisjes en zachtgeaarden.

Leptob | 22-09-18 | 21:32 | 4

Gaat niet lukken de mannen zitten allemaal in de bouw en techniek. De reeele economie die de rest moet betalen,
Wat rest is de collectieve (vrouwelijke sector) zie onderwijs, zorg, overheid in het algemeen.

Het basisonderwijs was in de jaren zeventig een mannenbolwerk. Dat betekende meer uren per persoon, minder leraren en veel meer leerlingen t.o.v. het hier en nu.

Als je daarbij optelt dat tegenwoordig de helft van de schoolverlaters nauwelijks of niet kunnen rekenen zien we de verschrikkingen van het vrouwenbolwerk dat het basisonderwijs in 40 jaar is verworden.

Ook was het nivo stukken hoger in de jaren zeventig.

ja-ja-nee-nee | 22-09-18 | 21:43

De leerkrachten in 1e drie klassen van mijn lagere school (jaren '50) waren 'juffen' en vanaf klas 4 'meesters'. Het hoofd van de school gaf ook les in de hoogste klas. O en we hadden tussen de 30 en 35 leerlingen per klas. Nooit vrij gekregen omdat er een leerkracht ziek was want dan ging de tussendeur open en gaf de leerkracht les aan 2 klassen. Dat waren dus minimaal 60 leerlingen.
We leerden hoofdrekenen, staartdelingen maken plus natuurlijk de tafels van 2 -20 uit het hoofd. En nog veel, heel veel meer.

Lupuslupus | 22-09-18 | 22:07

Lupuslupus, Zo ging het bij ons ook, pas in de jaren zeventig begon het te veranderen, leraren bij voornaam, Mulo en andere scholen verdwenen HBS of MMS, werden ineens anders, grote scholen, leerlingen die van klas naar klas lopen , wij zaten een jaar lang in een klas, de leraar kwam naar die klas, nooit vrij, zaterdag nog naar school, leraar bij achternaam, en bij straf naar de directeur,
In Spanje de lagere school is ook nog zo, je komt als ouder ook de school niet in, klassen komen met juf naar buiten, zien ze pa of ma staan, mag het kind erheen. Dit tot de vijfde klas. En de klassen in nederland waren in de jaren groter , wel 35 leerlingen , babyboom, en altijd een juffrouw.Pas in de vierde of vijfde een leraar.

gato | 23-09-18 | 08:16
▼ 1 antwoord verborgen

Voor heel Nederland verdubbelen dan. Boetes moeten hoog genoeg worden om de mankracht van te betalen die nodig is om de pakkans boven de 95% te krijgen en die laatste 5% crimineel-technisch niet meer rendabel te maken.

W_F | 22-09-18 | 21:27

Ah, een elektronische enkelband. Daar krijgt hij natuurlijk "last" van en zal even te rade gaan bij Volkert en verzoeken om dat ding verwijderd te krijgen. En dat gaat nog gebeuren ook.

Bijtendehond | 23-09-18 | 09:32

Oh ja, Bijstandsfraude moet zeer hard worden aangepakt maar;

Als Mark Verheijen even 2 maanden salaris pakt als lid van de Provinciale Staten van Limburg en tegelijkertijd als lid van de 2e Kamer, is dat geen probleem en volgens de regels.

Als Henry Keijzer voorzitter van de VVD even 19 Miljoen achterover drukt via een overname die betaald wordt door de overgenomen BV zelf, dan duurt 437 dagen voordat het Justitie een verdenking heeft.

Ton Hooijmaijers VVD Provinciale Staten Noord-Holland heeft jaren zijn gang kunnen gaan met het zwart bijverdienen door factuurtjes rond te sturen namens zijn analfabete vrouw. Niemand en vooral de VVD niet die hier ook maar iets tegen deed. Daarna doorprocederen tot aan de hoogste instantie en er vanaf komen met een flutstraf.

Voor alle bovenstaande figuren geldt vooral geen strafverzwaring ook al hebben zij misbruik gemaakt van positie, om daar zelf beter van te worden.

Beroep = Boerenlul | 23-09-18 | 01:49

Plannetje van Klaas Dijkhoff (VVD) is wel een boeiende. Stel je hebt een carrière als inbreker en je staat voor de keuze: 1) inbreken in de kapitale villa van Dijkhof in een niet verlichtwijk waar veel te halen valt of 2) inbreken in een verlichtwijk waar geen reet te halen valt met als klap op de vuurpijl een twee keer zo hogere straf.
Een beetje inbreker, die kan nadenken weet wat hij het beste kan doen. Ik vraag mij af of de heer Dijkhoff niet in zijn voet schiet.

ProAsfalt | 22-09-18 | 21:21 | 2

Werken op een onverlicht werkplek is niet volgens de ARBO regels dus zal de ongevallen verzekering van de ZZP-er niet uitkeren. 2 dus.

W_F | 22-09-18 | 21:35

@ProAsfalt,
Wat is een niet-verlichtwijk en wat is een verlichtwijk?
Heb je de termen zelf verzonnen ofzo, of is het iets plaatselijks?
Zo te zien aan de context heeft het niet met het tijdperk De Verlichting te maken.
En ook niet met straatlantaarns neem ik aan.

kleurdoosje | 23-09-18 | 01:53

Kijk naar Molenbeek, daar kon Abdeslam ongezien, ongestrafd en geheel met hulp schuilen. Ook echt niemand die de goede burger speelde en hem aangaf. Ook hier toen een mevrouw in haar auto achteruit reed om haar tasjesdief tegen een boom te pletten, hele volksstammen aan de stille tocht en schande praten. OK, de dood is wel het laatste wat je wil maar met zo'n hobby om dingen te doen die volgens de wet streng verboden zijn ook niet geheel onomkomelijk en achter de dode crimineel blijven staan. Dan mag er best wl wat harder en breder opgetreden worden om een duidelijk signaal af ye geven. Probleem is die ene gezegde over iets als bal en terugkaatsen.

Sinclair | 22-09-18 | 21:21 | 1

@Sinclair,
Kleine correctie hoor:
... dat ene gezegde...
Het gezegde, dit..., dat..., geen die...

kleurdoosje | 23-09-18 | 01:45

Waddinxveen, een paar maanden geleden (via een ooggetuige): een dronken Pool komt vanuit een sloot de weg op gestrompeld. Zijn kleren zijn uniform rood van het bloed als gevolg van meerdere messteken. Zijn long ligt bloot. Naar blijkt is hij aangevallen door zijn eveneens Poolse stapmaten en door hen voor dood achter gelaten. Zijn hoge alcoholpromillage redde hem van een shock. Nergens heb ik een verslag of een follow-up over deze zaak kunnen vinden. De daders lopen vermoedelijk nog, of alweer, onder ons. Als een echte incident als dit de statistieken niet haalt, dan lap ik deze aan mijn laars Er gebeurt veel meer dan wij weten . als

MickeyGouda | 22-09-18 | 21:21 | 1

Minus 'als'.

MickeyGouda | 22-09-18 | 21:22

Sterk, het was Dijkhoff slechts te doen om electoraal gewin.

Watching the Wheels | 22-09-18 | 21:20 | 1

Veel te vroeg scoren dan, we hebben nog 6 maanden te gaan, als hij dat nu in 02-2019 zou roepen, oke.

Keyboardspeler | 22-09-18 | 23:23

Verder mag de vraag ook best gesteld worden of een spoorboom een stint niet tegen kan houden.

Einde van de Domheid | 22-09-18 | 21:16 | 4

Dat vroeg ik mij ook al af, waren de spoorbomen niet naar beneden dan?

De begeleidster staat op dat ding, dan moet je dat toch zien.... ook al weigeren de remmen, maak dan een stuurbeweging naar links of rechts?

Keyboardspeler | 22-09-18 | 23:21

Waren die kinderen niet groot genoeg om zelf op de fiets te stappen. Waarom moeten ze rondgereden worden in zo een gevaarlijk ding.Als in Spanje een baisschool op de fiets gaan, politie ervoor en erachter, Onze generatie werd niet gebracht, je liep of fietste.

gato | 23-09-18 | 08:30

@ el Gato

Spanje heeft dan ook het grootste aantal verkeersdoden en schijnt ook niet de beste bestuurders te hebben.

SDI | 23-09-18 | 22:12
▼ 1 antwoord verborgen

Een beetje dom dat zo'n doorzichtige ordinaire truc werkt. Meteen in alle praatprogramma's en hij doet alsof ie het meent. Ik vraag me af of zo'n actie extra betaald, ofdat het credit voor iets anders oplevert.

Einde van de Domheid | 22-09-18 | 21:13

Ze hebben toch Zelf die bende hier heen binnen gehaald in dít Land.
En stemmen zelf voor nog meer Murken meuk.
Dus veel succes met de teringzooi dan ook maar.

liegende lippen | 22-09-18 | 21:12 | 1

Wilders zei ook, Syiriers kunnen terug , de helft van het land is veilig.
51,800 huizen zijn er aan vluchtelingen gegeven en de Hollandse jeugd mag tien jaar wachten

gato | 23-09-18 | 08:32

Wat een kansloos voorstel. Dit gaat in tegen art 1 van de grondwet. Aangezien er meer allochtonen in probleemwijken wonen, is dit voorstel in zijn aard discriminerend. Zal door de eerste de beste rechter van tafel worden geveegd. Of Dijkhof is zo dom als hij er uitziet, of hij laat wat spierballen zien voor de bühne. In ieder geval is dit een partijleider onwaardig. Bedenk dan een plan dat de rechterlijke toets wel kan doorstaan.

medusa324 | 22-09-18 | 21:12 | 4

Gelul, er wordt geselecteerd op criminaliteit binnen een gebied, nergens werd gezegd dat het afhankelijk is wat voor volk er woont.

Ben Hetzat | 23-09-18 | 00:33

@Ben Hetzat
Ik heb dit niet zelf verzonnen, hier is helaas al veel jurisprudentie over. Met dit voorstel is sprake van indirecte discriminatie: ‘een nadelig effect van een ogenschijnlijk neutrale maatregel, of praktijk voor personen van een bepaald geslacht, etnische afkomst, leeftijd, handicap’. En in een probleemwijk wonen nu eenmaal meer allochtonen. Dit gaat dus echt niet werken, en dat hoort (jurist) Dijkhoff te weten. Geloof me, dit is voor de bühne.

medusa324 | 23-09-18 | 10:34

Dat het voor de bühne is snap ik ook. En ook ik vind het absurd. Veel beter is om recidive veel zwaarder te straffen. Maar ook dan pak je indirect meer allochtonen aan. Dat doe je overigens al wanneer je überhaupt opspoort en straft dus die indirecte discriminatie slaat helemaal nergens op.

Ben Hetzat | 23-09-18 | 11:29
▼ 1 antwoord verborgen

Weer een rollercoaster deze editie van Feynman. Er worden zoveel punten gemaakt dat er uiteindelijk geen punt blijft staan. Misschien dat elke dag 1/7e van uw verhaal beter uitpakt.

GMarty | 22-09-18 | 21:11 | 1

Dat dus. Daarnaast is het weer een gedrocht van een tekst. Ik lees veel complimenten, het zal dus wel aan mij liggen, maar die houterige en quasi-intellectuele schrijfstijl is werkelijk niet te pruimen. Met al die omhaal van woorden, passieve en stroeve zinsconstructies, gebrek aan eenduidigheid en een inhoud die all-over-the-place vliegt. Om uiteindelijk uit te komen bij een heel simpel puntje dat overgebracht moet worden. 1 dag in de week is meer dan genoeg.

Joris Beltsin | 23-09-18 | 01:15

Ik werd even getriggerd door de zin "De effectiviteit van straffen wordt vaak gemeten in recidivecijfers." De pakkans in Nederland is al bijzonder klein. Voor een crimineel dus gepakt wordt zijn er dus bijv. 100 keer strafbare feiten gepleegd. Dan wordt de crimineel gepakt, komt weg met de beroemde Nederlandse fopstraf en vervolgens herhaald het proces zich van kleine pakkans, 100 strafbare feiten en vervolgens weer een tweede keer gepakt. Verklaard veel over de berichten dat sommige criminelen soms voor de 43e keer voor de rechter staan met een strafblad van een meter dik.

Ruikbaard | 22-09-18 | 21:11 | 3

Daarom interessant te weten de etnische achtergrond.

Musset | 22-09-18 | 22:45

Vraag het aan iedere willekeurige persoon die in een gevangenis werkt, het antwoord laat zich wel raden.

K. Letskoek | 22-09-18 | 23:21

Je snapt niet dat dan die rechters knettergek worden.
Trouwens heb je een gewone rechtszaak, met hoger beroep, ben je tien jaar bezig, want rechters hebben geen tijd.

gato | 23-09-18 | 08:35

Waarom hoorden wij woensdag geen hoongelach bij de doorzichtige opzetjes van Dijkhoff, en later van Pechtold met zijn NPO-miljoenen die in augustus al toegezegd waren? Als Buma, Seegers en Klaver echte kerels waren geweest, hadden zij die twee nog harder moeten aanpakken dan ze met Baudet deden.

Guido | 22-09-18 | 21:11

Wat mij betreft mag je iedereen in welk postcode gebied 2 maal zo hard straffen, dan beginnen de straffen in ieder geval nog ergens op te lijken.

devil13 | 22-09-18 | 21:10

Zou t nog ff nalezen. Content is interessant. Maar het verhaal is soms verwarrend opgeschreven. Onder de GS maat, zeg maar.

superjan | 22-09-18 | 21:07 | 1

Heb je de stukjes van Wulffelé ook gelezen?

DrumPiet | 22-09-18 | 21:17

Nederland is een paradijs voor veelplegers. Daarom noemt het zakkenrollenteam in Amsterdam het ook sportvissen wat ze doen.
Gaat nergens over. Gewoon minimum straffen invoeren.

mocroGS | 22-09-18 | 21:05 | 5

Of allemaal nieuwe rechters, gekozen door het volk. Voor 5 jaar of zo.

Ben Hetzat | 23-09-18 | 00:29

In reactie 1 juiste woord: "veelplegers".
Locatie gebonden straffen is natuurlijk onzin.
Maar veelplegers extra straffen is uitstekend.
Dat treft exact de zelfde "doelgroep" en is m.i. ook terecht
vanwege het "een plaag zijn voor de samenleving".
Dijkhof, zet m op in ronde 2.
.
PS En ja en die dividend belasting, waar bovenstaande idd een balonnetje voor was.
Prima om het een jaartje (of 2) op 0 te houden, tot na de Brexit.
En daarna weer ophogen tot een normaal tarief graag.
(Sorry voor het Hollandse opportunisme)

hotmint | 23-09-18 | 01:49

De ellende is, alles blijft zoals het was, wordt alleen maar erger.

gato | 23-09-18 | 08:37
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen