Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tamara - Halalshitzooi

Henk

Er was afgelopen week enige ophef toen Pegidagekkie Edwin Wagensveld op Twitter slingerde dat zelfs de flesjes Maggi tegenwoordig een halalpredikaat op hun etiket dragen. Geen idee of hij om die reden weer eens -al dan niet tijdelijk- van Twitter gejorist is, maar u zult me op mijn woord moeten geloven, want geen linkje. Allround dierenvriend, knuffel Hagenees, meester Twitteraar en ook reserve PVV'er Henk Bres reageerde viavia op Wagensveld dat hij tegen dierenleed is en dat dieren geen dingen zijn. Helemaal mee eens, go Henk. Een of ander half anoniem dom wicht meende Henk en anderen de maat te moeten nemen wegens de in haar ogen domme uitspraken en vond zichelf heel slim toen ze vroeg welk dier er dan precies gestorven was voor deze Maggi, of de bio-industrie geen dierenleed is en of ie dan helemaal geen vlees eet.

En dat is nu precies waar het met deze discussie altijd mis gaat. Als je zegt dat je tegen halal vlees bent wegens dierenleed, dan ben je volgens sommige totaalidioten hypocriet als je zegt geen vegetariër te zijn. Alsof vlees eten per definitie dierenleed is. Ja, wij mensen zijn monsters wanneer het op het welzijn van 'zwakkere' levensvormen aankomt. En ja, het gaat veel te vaak mis wanneer het gaat om de zorg voor de dieren die voorzien in onze levensbehoeften. Maar dat betekent niet dat het altijd en overal misgaat. Ik ben van oudsher een paardenmeisje en mijn paard heeft ook wel op een melkveebedrijf in pension gestaan. Die koeien hebben een mooi leven. Een hele grote stal met meer ruimte dan zij nodig hebben, meer weiland vol gras dan zij ooit op kunnen, fijne borstels, goede zorg en zelfs persoonlijke aandacht. Ja, het is zielig om de kalfjes er gelijk bij weg te halen, maar die speelden met elkaar en werden helemaal sufgeknuffeld en vertroeteld door allemaal Penny-meisjes.

Gebruik je ogen en je ziet aan een dier wanneer het ongelukkig is. Ik heb al mijn hele leven dieren om mij heen, heel veel dieren, en ik durf te stellen dat ik inmiddels wel in kan schatten of een dier een goed leven heeft of niet. Ik heb met eigen ogen veehouderijen gezien waar dieren het heel goed hebben. Ja, uiteindelijk worden ze geslacht voor menselijke consumptie en ja, als je daarover nadenkt dan is dat zielig. Maar je kunt dieren slachten wanneer zij een mooi leven hebben gehad of wanneer ze nauwelijks het daglicht hebben gezien. Je kunt dieren zo stressloos mogelijk naar hun laatste adem brengen en er snel en pijnloos, met respect voor het leven dat het dier geeft, een einde aan maken. Of je kunt een hele bubs dieren bij elkaar in een veel te klein hok jagen en ze zonder verdoving een voor een de strot doorsnijden (NIET VOOR DE GEVOELIGE KIJKER) en ze in hun eigen en elkaars bloed laten stikken, al spartelend en uitglijdend vastklampend aan het leven. Een en al stress, pijn en leed.

Want dàt is wat halalvlees inhoudt. Stress. Pijn. Leed. Geen greintje respect voor het leven dat het dier laat. Dus ik sta naast Henk Bres. Als vlees of een ander product (bijv wegens gelatine) halal is, dan vreet ik het niet. Nooit niet. Ik ben principieel tegen dierenleed, niet tegen het consumeren van dieren, al vind ik wel dat je na moet denken over wat je eet. Zo eten wij ook geen jonge dieren, geen wild, geen konijn, paard, geit, schaap, hond of kat. Kijk naar het beter leven keurmerk en of het scharrelvlees is. En laten we er dan ook maar gelijk voor gaan zorgen dat idioten die hun varkens levend verbranden, geen nieuwe megavarkenshorrorhuis des doods kunnen herbouwen. 

Reaguursels

Inloggen

Frikandellen zijn het lekkerst als ze net drijven.

AdeBeuker | 30-07-18 | 21:55

Geweld op mensen en dieren daar staat de moslim en zijn religie(Islam) van geweld mee op en gaat er mee naar bed.Dat ze elkaar al 2000 jaar niet kunnen uitstaan en elkander afslachten zegt genoeg over dit zandbak volkje.Wil je halal dan ga in halal land leven of wordt vegetariër.
De multinationals die hieraan meedoen zijn alleen in hun beurs te pakken.Dus goed lezen wat je koopt en halal bewust in het schap laten liggen.

hetwerktniet | 30-07-18 | 16:19

Valt wel wat voor te zeggen, dat het hypocriet is.

Rochel | 30-07-18 | 12:53

Laat ook maar, veel te warm

menage | 30-07-18 | 12:53

Nou als men wel wekelijks bio-vlees eet en vervolgens afgeeft op Halal, lijkt mij dat wel enigzins hypocriet. Diervriendelijk slachten bestaat gewoon niet. Niet zoals mensvriendelijk vermoorden niet bestaat. Dus als je echt Diervriendelijk wilt zijn dan eet je geen vlees. En Halal tja, dat is allang niet meer aan de orde. Halal zou ook volkomen biologisch dienen. Dus mensen die Halal denken te eten zijn delusional.

kipsnavel | 30-07-18 | 11:57 | 1

Als je tussen die twee kunt kiezen dan kiest de Vlees etende mens- Diervriendelijk-daar bedoelen we dus mee minder lijden voor de dieren.Ps dood gaan we allemaal en hier kiezen we dan ook voor mensvriendelijk of hebt u liever een pijnlijke dood?

hetwerktniet | 30-07-18 | 16:25

Waarom nog druk maken over deze achterlijke religie ? Nederlandse politici verdringen zich om vooral maar te verklaren dat het een fijn en vredelievend geloof is. In feite leven moslims nog steeds in de middeleeuwen. ver doorgevoerde inteelt zorgt er ook wel voor dat dat nog even zo blijft. Maar als alle agressiviteit van een dergelijk achterlijk "geloof", waarom dan ook niet weer fijne tradities in ere herstellen van katholieken ? In plaats van 's avonds waardeloze tv van de Nederlandse publieke zender weer fijne brandstapels, radbraken en wat er al niet meer door het geloof verzonnen is om mensen kwaad te doen.

Ruikbaard | 30-07-18 | 11:47

Dat halal en kosjer slachten is primitief en naar. Eet bijna geen vlees meer, het kan best een beetje minder, scheelt een hoop ellende.

Watching the Wheels | 30-07-18 | 11:20

ik ben gek op vlees.
maar eet het bijna niet meer. wil zo weinig mogelijk onderdeel uitmaken van de ellende. Maar iedereen moet dat uiteraard zelf bepalen.
Over dat achterlijke halal wil ik het al helemaal niet hebben. Kansloos

Cousin Eddie | 30-07-18 | 10:38

Het is niet zomaar even de strot doorsnijden.
Het is de nek zo doorsnijden, dat de slagader openligt maar de zenuwbanen richting hart niet direct door zijn, zodat het bloed eruit gepompt wordt. Want dat was 1500 jaar geleden hoe men dacht dat het gezond was en in 2018 zijn we nog totaal niet zover dat we begrijpen dat dit achterlijke woestijnwetenschap is waar we geen fuck meer om horen te geven.
Ofwel, halal is per definitie het dier lang laten lijden.

Ik eet vlees, want vlees is lekker. Ik voel me moreel niet slechter dat ik vlees eet. Ik verwacht wel van vleesbedrijven dat ze goed omgaan met dieren maar ik kan het niet controleren. Ook ik vind het moeilijk om met 35 graden een vrachtwagen vol varkens richting de slacht te zien gaan. Dat betekent niet direct dat ik geen vlees meer zou eten. Dieren zouden ons ook eten als ze de kans kregen.

Als ik weet dat een product halal is om de islampopulatie te pleasen koop ik het niet meer als het kan. Ik ben zo verschrikkelijk tegen die belachelijke dogma's en toverproducten die ons stiekem door de strot worden geduwd dat ik liever nog enkel versproducten eet. Helaas ontkom je er niet altijd aan. Je gaat nog weleens bij een ander eten waar vlees bij de Turkse slager is gehaald, en iedereen eet zo nu en dan een kapsalon en joost mag weten waar dat vlees vandaan komt.

Draak uit Brabant | 30-07-18 | 09:51

Mozes, bekend van Bijbel en Koran, zag indertijd hoe zijn volk omging met het slachten van dieren. De beesten hadden duidelijk pijn, stress en stierven een walgelijke dood. Religieus man zonder enige medische achtergrond en kennis die we vandaag de dag wel bezitten, bedacht Mozes, goeie vent dat het is, dat je zo niet om mag gaan met Gods schepping. Hij stelde bepaalde regels op met in gedachte dierenleed te minimaliseren. Hij dacht: als ik de keel doorsnij, dan bloed het supersnel dood. Aangezien je God ook nog even gunstig moet stemmen, even een gebedje, gebaartje, etc. En hupsekee, mes er door.

Zou het kunnen zijn dat het niet gaat om de strikte voorschriften, maar het uitgangspunt: lijden minimaliseren. Dat kun je dan met de kennis van nu updaten. Maar goed, religieuzen verwarren intenties wel eens met uitvoeringsvormen. Zo zijn ze nu eenmaal.

Anyway, ik heb meerdere malen in 'normale' slachterijen (koeien, schapen, varkens) meegekeken en weet uit eerste hand dat ook het 'verdoofd' slachten alles behalve leuk is. Vooral dat met varkens is schrikbarend. Die beesten zijn zo slim. Die weten al als de vrachtwagen parkeert hoe laat het is. Het duurt dan nog zo'n half uur voor ze aan de beurt zijn. Die beesten weten precies wat er staat te gebeuren. Dus ook dat is geen pretje. Ik eet overigens nog steeds schnitzels, want ik ben een hypocriete kloodtzak. Net als iedereen.

BBRDWR | 30-07-18 | 09:35

Dierenleed en het oneens zijn met de slachtmethode is idd een argument. Er zijn meer argumenten. Ik ken er sowieso nog drie die ik niet terug zag in dit topic.

-terrorisme argument: Google op 'halal funding terrorisme' en je zult zien dat dit een omstreden argument is. Sommigen mensen wijzen op een verband tussen halalcertificering en financiering van terrorisme. Weer andere bronnen spreken dat tegen.

-racisme argument: shoarmazaken, kebabzaken, islamitische slagerijen en supermarkten en veel andere bedrijven die halalvoedsel produceren of verkopen hebben alleen medemoslims in dienst. Als u bij zo'n bedrijf iets koopt, word u nooit geholpen door niet-moslims, rasta's, een jood met een keppeltje of chinees. Dit soort bedrijven zijn racistisch. Er zijn mensen die om die reden geen geld uit willen geven aan zulke bedrijven.

-religieus argument: sommige gelovigen nemen de bijbelverzen waarin het eten van offervlees word ontraden serieus en leven daarnaar. Joden, bijvoorbeeld, maar ook sommige christenen eten vanwege religieuze argumenten geen halal.

gaffelbaard | 30-07-18 | 09:26

Gewoon alles wat halal of moslim of islam is, boycotten.
Een economisch cordon sanitaire aanleggen rondom deze ongewenstelingen werkt uitstekend en is volledig legaal.
Parallelle samenleving, eigen halalwinkels? Prima! Exclusiviteit en geen inclusiviteit? Uitstekend!
Nederland moet weer van de Nederlanders worden. En jíj kan daaraan meehelpen!
Voor jezelf en je kids!

pennestront | 30-07-18 | 08:31

Maar vlees is geen "levensbehoefte", koe. Historisch gezien niet en ook niet biologisch gezien. Het is een mogelijke voedselbron om te overleven maar toch meer luxe dan noodzaak in den regel. Uiteraard is het cultureel wel een behoefte, allemaal in het hoofdje en natuurlijk omdat de industrie erop ingesteld is.

GeenAccount | 30-07-18 | 08:13 | 1

Vlees eten is na de instandhouding van de soort voor mensen een belangrijke bron van overleven in een competatieve maatschappij. Vet van zoogdieren is het enige vet dat zorgt voor de aanvulling van de hersenmassa en zijn onderlinge verbindingen. Ook is dierlijk vet belangrijk voor de isolatie van de zenuwbanen, de aanmaak en instandhouding van kraakbeen en botten, maar de allerbelangrijkste nevenfunctie is dat ons lichaam van plantaardig vet ca. 30 maal het volume van dierlijk vet nodig heeft om het afval van ons immuunsysteem veilig op te bergen.

Vegetariers leiden dan ook massaal aan hersenverweking, psychische en neuropahische storigen, reuma, MS, ALS, Alzheimer en waterzucht.

Kijk naar Wilders en Thieme twee bekende veganisten, biden vadsig en voortdurend de weg kwijt.

TriestGeval | 30-07-18 | 11:53
-weggejorist-
fikkieblijf! | 30-07-18 | 08:01

Hoezo geen dieren eten? Dieren eten dieren. Zo is het bedoeld. Halal? Dat is niet zo bedoeld en zou verboden moeten worden.

Rest In Privacy | 30-07-18 | 07:27 | 4

@lupus
Er zijn maar heel weinig diersoorten die hun eigen soort eten. En dan vaak onder specifieke omstandigheden.

koeberg | 30-07-18 | 08:32

@lupus
Er zijn maar heel weinig diersoorten die hun eigen soort eten. En dan vaak onder specifieke omstandigheden.

koeberg | 30-07-18 | 08:32

Zo is dat, koeberg. Kannibalisme bij dieren gebeurt meestal alleen bij gebrek aan ander voedsel. Net zoals bij de mens overigens, als je bijvoorbeeld met je vliegtuig neerstort op een berg en om te overleven je dode medepassagiers opeet. In dat geval ‘mocht’ het wel.

medusa324 | 30-07-18 | 08:48
▼ 1 antwoord verborgen

Je kunt je natuurlijk afvragen of die Maggi inderdaad echt halal is. Hoe gemakkelijk is het niet om een stempel op een etiketje af te drukken die zou impliceren dat het halal is. In de consumentenmarkt in Europa hebben we nou eenmaal te maken met een grote groep consumenten die graag wil dat hun eten halal is. Voor ons maakt het feitelijk niets uit. Wij mogen alles eten, halal, koosjer of helemaal niet. En proeven doe je het toch niet. Het is duurder voor de voedselindustrie om voor al die afwijkende eetgewoontes aparte flesjes te maken. In de schappen minder ruimte. Te duur. Zou mij niet verbazen als het feitelijk helemaal niet halal is (en misschien ook niet zo diervriendelijk geproduceerd).

JoyCee | 30-07-18 | 06:15 | 1

Dat klopt dat het voor ons niets uitmaakt. Maar 'halal' betekent dat het voldoet aan islamitische religieuze voorschriften en gaat over meer dan alleen voedsel. Als je dingen eet die halal zijn eet je dus volgens dus volgens de islamitische religieuze voorschriften. Waarom zou je dat doen, als je zelf geen moslim bent? Waarom zou je voldoen aan de regels van een godsdienst die je niet volgt?

En dat geldt ook voor de producenten in de voedselindustrie. Te duur om aparte flesjes te maken, dat zal best. Maar de industrie hoeft dan toch niet de regels van een of andere godsdienst te gehoorzamen? Als die ene godsdienst dat zo graag wil regelen ze zelf maar potjes waar dat op staat, dat hoeft niet aan de hele consumentenmarkt te worden opgedrongen.

Braboblanke | 30-07-18 | 07:52

Eens

Niamh | 30-07-18 | 01:40

Nu weet ik... uit welk land de uitdrukking vandaan komt - de hond in de pot vinden.

sociaal_econoom | 30-07-18 | 00:21

Het kan veel korter: ik mot niks van islam.

Joris Beltsin | 30-07-18 | 00:14

Halal is dierenmishandeling, en een wet ertegen was er al bijna!

Alleycat | 29-07-18 | 23:28

Tamara is een top wijf met BALLEN. Die heb je ook wel nodig om her en der te vragen of het vlees halal is, ook als het niet voor-de-hand ligt zoals bij de shoarmaboer, turks bakkertje, donercompany. Ik heb het zelf eens bij New York pizza de vraag aan de toonbank gesteld, toen kwam “Mo” van achter waarbij ik de vraag mocht herhalen, vervolgens een ackward moment ontstond, maar Mo mij moest vertellen dat inderdaad het vlees halal was, en ik vervolgens mijn laatste (Hawai) pizza ever bij NY heb besteld. Halal vlees komt op de menu’s, vanuit de aanname dat niet-moslims er “geen probleem mee hebben”. Ik heb er dus wel een probleem mee. Dus PVV, steun de halal-mijder ajb met een wetsvoorstel ‘Halal producten verplicht zichtbaar kenmerk’.

C1000 | 29-07-18 | 23:28 | 6

@C1000;
Wat Ggroengras al zegt, wel gewoon je bestelling plaatsen.
Kan je wel vinden dat Tamara een topwijf is met ballen, zelf zou je er goed aan doen om ook een paar te kweken.
Als je nou principes had, dan had je je pizza Hawai niet besteld.
Maar nee, je gaat even zeuren met de vraag of het Halal is en zelfs als het antwoord bevestigend is, bestel je alsnog gewoon je pizza Halal.
De PVV aanhang en ruggengraat, het is en blijft een lastige combinatie.

Tarmac | 30-07-18 | 02:07

@Tarmac. Ik stelde bij NYP niet de vraag of pizza hawai halal is maar of er halal vlees op de pizzas zit. Een pizza hawai is met ham dus automatisch niet halal (dacht ik want ik zie nu dat het mogelijk toch kalkoen-ham is). Ik heb zelf ook al mijn eigen Tamaras gekweekt al hebben ze een piemel. ff goed lezen he voordat je begint over pvv.. ruggegraad.. etc. ik wil jou nog wel eens nee zien zeggen tegen een shaorma na 10 bier (zoals ik vaak heb gedaan)

C1000 | 30-07-18 | 08:39

@c1000
Toen geantwoord werd dat het halal was, waarom ben je toen niet gewoon weggelopen?
Dat zou ik hebben gedaan.

P.s. 0.0 problemen ermee dat je geen halal eet, maar wel met dat je dan toch bestelt. Je hebt gelijk. Ten onrechte word massaal aangenomen dat iedereen die geen of iets anders dan moslim is, geen problemen met halal hebben.
Hoe krijgen bedrijven/overheden het signaal dat dit niet zo is als jij desondanks dan toch die pizza bestelt?

P.p.s. Hoe kan Mo nou hebben gezegd dat een pizza Hawaï halal is? Wetende dat een pizza Hawaï bij de NY belegd is met ham?

gaffelbaard | 30-07-18 | 09:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Vervang halal met kosjer svp ga ik even Loonstein bellen.

Mocro070 | 29-07-18 | 23:18 | 1

Haha. Jaloers mien jong? Advocaat worden is zeker ook niet halal.

knutsel_ | 29-07-18 | 23:26

"Als je zegt dat je tegen halal vlees bent wegens dierenleed, dan ben je volgens sommige totaalidioten hypocriet als je zegt geen vegetariër te zijn. Alsof vlees eten per definitie dierenleed is. Ja, wij mensen zijn monsters wanneer het op het welzijn van 'zwakkere' levensvormen aankomt. En ja, het gaat veel te vaak mis wanneer het gaat om de zorg voor de dieren die voorzien in onze levensbehoeften."

Ja, vlees eten is pér definitie dierenleed, want je beëindigt het leven van een dier die dat helemaal niet wil. Daar ga je dus al meteen compleet de mist in.
Verder is het eten van vlees in een eerste wereldland als NL helemaal géén levensbehoefte, maar een (zwaar gesubsidieerd) overbodig product wat eerder grenst aan genotsmiddel. Mensen kunnen uitstekend leven zonder vlees, dat is een volkomen wetenschappelijk bewezen feit dus daar is geen discussie meer over mogelijk. De smaakverslaving van vlees is het enige 100% op waarheid gestoelde argument wat overblijft om nog vlees te eten, al het andere is kant en klare leugens, halve waarheden en goedkope excuses.

Artula | 29-07-18 | 23:17 | 4

Ieder mens heeft vlees nodig.
Vegetariers mishandelen hun lichaam.

Rest In Privacy | 30-07-18 | 00:19

Dit is alleen waar volgens een gekunstelde ideologie die vooral vindt dat dieren gelijk zijn aanmelden in rang.
Die vinden dat het doden van dieren zielig is en verboden moet worden.

Braco.me | 30-07-18 | 00:34

Dierlijke eiwitten zijn compleet, plantaardige eiwitten niet

ogeon | 30-07-18 | 09:36
▼ 1 antwoord verborgen

Tamara weet er mooi omheen te breien, dus ik zal het maar zeggen. Ik mot geen Islam goedgekeurde producten, want religie is kudt.

rhov-ion | 29-07-18 | 22:58

Halalvlees is kudt. Maar de rest is hypocriet gelul. Vlees is een massaproduct waarbij dierenwelzijn helemaal onderaan het prioriteitenlijstje staat. Zelfs 3-sterren varkens worden het laatste deel van hun leven tyfus vetgemest in een klein hokje, want stel je voor dat ze energie verspillen door te lopen... kippen worden met tienduizenden per dag door een fabriek heen gejast en laten we over het transport maar gewoon helemaal zwijgen. Producten met levende wezens als grondstof. Erg lekker op je bord, maar probeer je geweten niet goed te praten door te doen alsof de diertjes het zo leuk hebben op de boerderij... Dat is onzin, tenzij je zo’n uiterwaardenrundpakket koopt ofzo. Get of your moral high horse (ha!).

(en een melkkoe is geen vleeskoe)

Ggroengras | 29-07-18 | 22:51 | 1
-weggejorist-
Rest In Privacy | 29-07-18 | 23:10

"Is Noodle or Maggi Halal By Assim Al Hakeem" www.youtube.com/watch?v=JLJnRXhRMYQ De honorare Assim Al Hakeem, Allah hebbe zijn etc. etc. , zit maar mooi achter een haram tafel, mocht de maggi maaltijd opspelen. Maar inderdaad moslim officials geven maggi de haram. Dat haram vervolgens op het etiket komt te staan is een ander verhaal.

rmstock | 29-07-18 | 22:47 | 1

sorry, het moet zijn : Maar inderdaad moslim officials geven maggi de halal. Dat halal vervolgens op het etiket komt te staan is een ander verhaal.

rmstock | 29-07-18 | 22:52

Een lekker stuk varkensvlees met halalmaggie is dan wel weer grappig.

BozePaarseMan | 29-07-18 | 22:39

Halal vlees eet je niet en het zou verboden moeten worden. Net als koosjer.
Heel die religieuze onzin moeten we mee kappen en als eerste stoppen we met die verderfelijke islam.

Randall3.0 | 29-07-18 | 22:31 | 1

Idd optyfen met die religies! Duurt nu al veels te lang al die spookverhalen. Als het niet om te huilen was zo erg hadden we ons toch kapot gelachen om die malloten

Flow82 | 29-07-18 | 22:51

Ben die islam helemaal beu.

Ik_lul_maar_wat | 29-07-18 | 22:27

Alles wat naar halal riekt, gewoon boycotten. Dit is een oproep aan iedereen.

Pislinq | 29-07-18 | 22:24 | 1

Volledig economisch buitenspel zetten die halaltroep geeft een duidelijk signaal van ongewenstheid af.
Duidelijk en volledig legaal.

pennestront | 30-07-18 | 08:39

Het feit dat we in 2018 rekening moeten houden met een psychotisch waandenkbeeld van een gestoorde "profeet" is toch te zot voor woorden.
Schandalig dat bedrijven meedoen aan deze flauwekul en er ook nog voeding aan geven.
Gewoon vreten wat de pot schaft. Zout op met je halal.

Gravin v Kippenbouth | 29-07-18 | 22:13 | 5

Kohser? Waar in de super is dat te vinden dan?

BozePaarseMan | 29-07-18 | 22:38

Idd te zot voor woorden!
Dat bedrijven er iets mee doen dat begrijp ik wel. Als ik zo mn zakken kon vullen zou ik het ook doen. Echter dat de overheid hierin meegaat is betreurenswaardig. Secularisme nu

Flow82 | 29-07-18 | 22:55

BozePaarseMan | 29-07-18 | 22:38
Die stellen nog meer eisen aan hun eten dus die gaan niet in de supermarkten van andere gojim

miko | 29-07-18 | 22:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Vergeet vooral het belangrijkste feit omtrent halal voedsel niet: het predikaat halal betekent dat het voldoet aan islamitische religieuze voorschriften.

Dat geldt niet alleen voor vlees maar voor vrijwel alles (zelfs ook voor dingen die geen voedsel zijn, zie www.halalzwemmen.nl, volgens mij heeft GS er enkele jaren geleden ook een topic over gehad).

Als je dingen eet die halal zijn eet je dus volgens de islamitische voorschriften.

En waarom zou je dat doen, als je zelf geen moslim bent? Waarom zou je voldoen aan religieuze regels van een godsdienst die je niet volgt? Dat is een vraag die ik graag nog eens zou willen stellen aan mensen die het geen probleem vinden om halal eten voorgezet te krijgen (of ze dat nu weten of niet).

Braboblanke | 29-07-18 | 22:04

Halal is (dus) ook niet te nassen...
Neem twee dezelfde stukjes vlees van twee gelijkwaardig behandelde dieren. Een dier wat halal geslacht is en een dier wat geslacht is met respect voor het dier.
Het stukje halal vlees zal taai zijn en niet lekker smaken waar het andere stukje vlees mals zal zijn..
Halal is niet te vreten!

DatInternetDingetje | 29-07-18 | 21:59 | 1

Zo werkt dat niet simpleton.
Zie de wel geïnformeerde reactie van een boer hierboven.

Berbaar | 29-07-18 | 22:23

Ja halal is echt niet ok.
Maar deze column is gewoon goedpraten van je eigen vleesconsumptie. Met je "Alsof vlees eten per definitie dierenleed is".

Fcknwckd | 29-07-18 | 21:54 | 2

Want in het dierenrijk worden zwakkere diersoorten nooit opgegeten? Die soja stijgt je naar je bolletje.

sinaasappelpap | 29-07-18 | 22:38

Natuurlijk worden er in het dierenrijk zwakkere diersoorten opgegeten. Maar daarmee blijft mijn punt nog steeds staan.

Fcknwckd | 30-07-18 | 08:31

Na Dennis honing nu Henk bres. OK.

Chemokar | 29-07-18 | 21:53 | 1

Dennis heeft een voorsprong van zo'n 40 IQ punten op Henk.
Maar Henk is tegenwoordig de troetel-dombo van de PVV.

Berbaar | 29-07-18 | 22:21

Halal etiket wil niet altijd zeggen dat het om halal geslacht vlees gaat. Vegetarische producten krijgen in sommige gevallen ook het etiket Halal. Bijvoorbeeld halal kaas (kaas zonder stremsels).

Maar Tamara Wulffelé moet nog veel leren.

Cobarde | 29-07-18 | 21:50 | 3

Klopt want dit zijn de ingredienten van Maggi: gehydroliseerde plantaardige eiwitten (water, TARWE-eiwitten, zout), water, aroma's (met TARWE), smaakversterkers (E621, E631), zout, suiker.

Simon_GS | 29-07-18 | 21:51

En jij moet leren lezen en begrijpen.

Nuchternederland | 29-07-18 | 21:52

Cobarde | 29-07-18 | 21:50
We moeten allemaal nog veel leren. Jij ook.

Gravin v Kippenbouth | 29-07-18 | 21:57

Ach, daar is het stukje voor de schoolkrant van deze week weer.

Mather | 29-07-18 | 21:47 | 1

Wakker worden, je hebt schoolvakantie mather!

Nuchternederland | 29-07-18 | 21:51

Zou gewoon graag een label hebben met: dit dier is goed verzorgd, had voldoende ruimte (en ook niet overdreven meer), zo min mogelijk stress en is zo pijnloos en angstloos mogelijk aan het eind gekomen na een lang en grotendeels aangenaam leven. Wat kan een mens zich nog meer wensen? Behalve vrijheid, wat voor dieren waarschijnlijk een zinledig begrip is als je vooral bezig bent met overleven en uit de weg gaan van pijn en zoeken van plezier.

Verder interesseren me al de labeltjes over halal, kosjer, "beter leven", biologisch, dynamisch, veganistisch niet veel. Heel simpel: weinig pijn, weinig angst, een prettig leven, dat is alles wat ik hoef te weten over mijn voedsel met enig bewustzijn. Of het "God" behaagd heeft hoe het bloed uit zijn\haar aderen vloeide in de laatste seconde van het leven, of dat het één of ander dogmatische bio-dynamische behandeling heeft gehad gedurende het scharrelen in het ondermaanse interesseert me niet.

En nee, je bent niet heilig als je geen vlees eet, en je impact op de planeet is daarmee ook niet ineens nul. Sterker nog, doordat je bestaat en überhaupt ruimte en grondstoffen gebruikt, gaan er nog steeds diertjes in de natuur dood of kunnen er minder leven dan wanneer je niet had bestaan. Zielig hè?

Wol | 29-07-18 | 21:31

Je eigen vlees vangen is altijd beter. Duiven, musjes, spreeuwen roodborstjes... allemaal goede kip vervangers.

Mark_D_NL | 29-07-18 | 21:30 | 2

Ce ca! | 29-07-18 | 21:37
Je wil niet weten hoeveel konijnen hazen en reeen ik heb gegeten in mijn jeugd die mijn vader en opa van de weg geplukt hebben. In het najaar,als ze nog konden pissen was het goed. Ze moesten natuurlijk niet plat gereden zijn.

miko | 30-07-18 | 04:06

Ik eet graag vlees en ik heb huisdieren. Ik houd van dieren en ik eet dieren op. Dat kan prima samengaan. Als je dit niet kúnt begrijpen ben je gewoon wat minder ontwikkeld. Jouw brein werkt slechts met rigide rechtlijnige structuren. Dat geeft niets maar stop met anderen langs jouw ridicule meetlat te leggen.

JanVergoor | 29-07-18 | 21:28

Ik zie meer in een " gegarandeerd islamonzin_vrij" stempel.

Nuchternederland | 29-07-18 | 21:24 | 1

Top

wieowie123 | 29-07-18 | 21:35

Restaurant Piet de Leeuw hier in Amsterdam verkocht sinds 1949 paardenbiefstuk maar zette het als biefstuk op de kaart. Tent zat avond na avond vol maar pas in 2013 kwam het naar buiten. "Piet de Leeuw biecht nu alles maar op: 'We serveren paard sinds 1949" www.parool.nl/amsterdam/-piet-de-leeu... Ghehehehe. En ja ook ik heb er gegeten voor 2013 en paard gehad en het was lekker. Binnenkort maar weer eens naartoe gaan.

Basil Fawlty | 29-07-18 | 21:18 | 8

Gebakken zwezerik. Heerlijk! Andere: balkenbrij of ook wel kroeboet genoemd. Ghehehe.

Basil Fawlty | 29-07-18 | 21:50

Mijn moeder maakte voeger iets, ze noemde het zelf altijd panas, ik vermoed dat het gebakken bloedworst was of zoiets.

knutsel_ | 29-07-18 | 21:53

Hmmm bloedworst!!
Liefst zelf gemaakt van warm bloed van de slachterij.

Berbaar | 29-07-18 | 22:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Mc Donalds is volgens mij ook halal want ik zie regelmatig een zwart Golfje met opgeschoren Heinrich Himmler kapsels een wollah grote bestelling doen.

King of the Oneliner | 29-07-18 | 21:12 | 2

Of de koper is hypocriet

JamesMurphy | 29-07-18 | 21:16

1 ding heb ik geleerd bij de mcdrek. Ga nooit in de rij achter een turks familie staan. Want ze bestellen allemaal fishfilet, dan sta je echt wel en half uur te wachten😅😅

geile pater | 30-07-18 | 00:26

Ik eet geen hond of kat en dat is misschien hypocriet. Maar ik zie ze als huisdieren en de andere voorbeelden heb ik geen probleem mee. Ik ken wel oude bejaarde mensen die vertelden dat er in WO 2 geen kat veilig was op straat was, voor zover er nog katten rondliepen in die tijd. Dat was voor die tijd wel begrijpelijk. Maar om nou een paardenbiefstuk of lamsgyros af te slaan? Nou nee.

geile pater | 29-07-18 | 21:09 | 2

Misschien hypocriet??
Dat is hypocriet!

erwtje59 | 29-07-18 | 21:13
-weggejorist-
geile pater | 30-07-18 | 00:28

Als je van dieren houdt dan eet je ze niet op.

erwtje59 | 29-07-18 | 21:08 | 7

Ik ben gek op dieren. Ik gun ze een leven daarom eet ik ze. Of denk jij dat er mensen komen die voor hun lol 3000 varkens houden?

Nikstc | 29-07-18 | 21:48

Wat is dat voor een rechtlijnig geleuter. Als je van mensen houdt schiet je ze niet dood. Dus een militair kan nooit van mensen houden?

KlunsJohannus | 29-07-18 | 22:25

En daarna eten ze jou op.

knutsel_ | 30-07-18 | 00:29
▼ 4 antwoorden verborgen

@Tamara Wulffelé

Dit was een goed doorwrocht epistel. Echt.
1000 plussen.

Randall3.0 | 29-07-18 | 21:06 | 2

Zeker weten! En even zoveel plussen voor je reactie.

Maris v.d Hof5393 | 29-07-18 | 21:23

Lekker elkaar plussen meiden!
Maakt het artikel er niet minder hypocriet op maar als jullie elkaar maar toppers vinden.
lol

Berbaar | 29-07-18 | 22:17

Wat een waanzinnig slechte column. Tamara en Henk Bres zijn tegen dierenleed, behalve als het de goedkope kiloknallers zijn die ze elke avond naar binnen werken.
En dan durft die Bres ook nog dit te retweeted:
twitter.com/ARaijer_PVV/status/102317...
Want alleen extreemrechtse tokkies als Henk Bres hebben het recht om homo's in elkaar te meppen. Daar moeten moslims vanaf blijven.

fredflange | 29-07-18 | 20:59 | 4

Dat je met volle verstand probeert te virtue signallen met geen konijn en paard te eten :s

Pedro el Negro | 29-07-18 | 21:08

Extreem domme post van fredje: Bres slaat geen homos in elkaar en vindt net als ik dat je vlees mag eten, mits de dieren op een pijnloze manier geslacht worden.

Alleen een domme mongool zoals fredje snapt dit niet..

echt_links | 29-07-18 | 21:11

Volgens mij is Bres ooit veroordeeld voor het in elkaar meppen van mensen met heaumeau...

Graaisnaaiert | 30-07-18 | 00:12
▼ 1 antwoord verborgen

Hier hangen complete varkens aan het spit op straat te roosteren en mag je zelf aanwijzen welk stukje sancho je wilt opeten.
Erg lekker.

Rest In Privacy | 29-07-18 | 20:48 | 4

Ik ken ook een gedeelte in de wereld waar de honden en katten aan het spit hangen. Zou u dan ook een lekker stukje uitzoeken?

erwtje59 | 29-07-18 | 21:11

Maris v.d Hof5393 | 29-07-18 | 21:00
Juist prima voor de kinderen,dan zien ze waar vlees vandaan komt. en als ze er niet tegen kunnen eten ze geen vlees meer. Ook goed.
erwtje59 | 29-07-18 | 21:11
Tja waarom niet?

miko | 29-07-18 | 21:32

Cavias hangen hier ook gevild aan het spit en ruiken erg lekker.

Rest In Privacy | 29-07-18 | 23:39
▼ 1 antwoord verborgen

Ben wel benieuwd hoe de biologische supermarkten als Ecoplaza en Marqt zich verantwoorden met halal kip en vlees ? Gaat dierenleed voor geloof?

Trumme | 29-07-18 | 20:46 | 1

Het is eerder: geld gaat voor principes.
Halal is gewoon het zoveelste verdienmodel.

LuckyGirl | 29-07-18 | 20:59

Ik eet gewoon kalfsschnitzel, jonge geitenbokjes, speenvarken, kuikens, schapen, geiten, paarden, konijnen, wild en alles wat lekker is. Je eet vlees of niet. Maar om dan ook nog eens onderscheid in types vlees en dieren te maken is een beetje onzin.

Stormageddon | 29-07-18 | 20:43 | 2

Je eet dus elke dag een frikandel??

Henk P | 29-07-18 | 21:06

Zit daar vlees in dan?

Stormageddon | 29-07-18 | 21:40

Ik ben een paardenmeisje en ik eet geen paard. Want een paard is halal. En ik eet geen halal.
Quelle folie.

Bauchschmertzen | 29-07-18 | 20:43

Ja dan ben je hypocriet, terloops de vergeten waar de stierkalfjes gebleven zijn en net doen of het het voor vee in reguliere slachterijen een mooi einde is.

Pedro el Negro | 29-07-18 | 20:41 | 1

Word idd maar vegetarier als je denkt te deugen omdat de chiwawa op de bank mag en een verhaaltje krijgt voor het slapen gaan #findesiecle

Pedro el Negro | 29-07-18 | 20:43

Wat is er mis met een lekkere paardenbiefstuk van een goede slagerij?

De Ongematigde | 29-07-18 | 20:41 | 5

Notenkraker | 29-07-18 | 20:47
Dank voor de heldere uiteenzetting, die ik met je deel. Mijn vraag was meer naar aanleiding van deze zin van Tamara:
"Zo eten wij ook geen jonge dieren, geen wild, geen konijn, paard, geit, schaap, hond of kat"

Laatste twee kan ik begrijpen, maar een lamsgyros of eerdergenoemde paardenbiefsuk gaat er hier wel in. Daar heb ik geen moeite mee.

De Ongematigde | 29-07-18 | 20:52

Ik denk dat tamara stieken postmodernist is, en een relatieve kijk heeft

Pedro el Negro | 29-07-18 | 20:54

De Ongematigde | 29-07-18 | 20:52
Als je de laatste 2 kan begrijpen omdat het gedomesticeerde dieren zijn, zou dat ook voor paard en konijn moeten gelden lijkt me dan? En er zijn dan ook weer landen waar ze cavia eten. Dacht ook dat ze in VK en VS niet zo gek op paard zijn wantvanwegeomdat edeldier. De IKEA dacht er anders over. Resultaat piswoeste Britten. En in Frankrijk eten ze dan weer ingewanden wat ik dan weer smerig vind maar er daar toch vraag naar is. Alles is een kwestie van smaeck.

Acar_ketimun | 29-07-18 | 21:22
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
DrumPiet | 29-07-18 | 20:36 | 20
▼ 20 antwoorden verborgen

Over het algemeen wordt er zeer beroerd met consuptiedieren omgegaan. Zo worden wildgevangen grote vissen levend gestript, wat inhoud dat het dier levend open wordt gesneden en alle ingewanden eruit gerukt worden. Vissen kunnen overigens wel pijn ervaren! pers.kro-ncrv.nl/programmas/keuringsd...

JI-HAAT | 29-07-18 | 20:34
-weggejorist-
Kamikazepiloot | 29-07-18 | 20:31 | 2

Volgens mij is Maggi volledig plantaardig met een berg zout.

Oepsie1234 | 29-07-18 | 20:31 | 2

De Lavasplant met idd 1/4 deel zout

Rest In Privacy | 29-07-18 | 20:39

Wild zou juist voldoen aan je criterium voor vlees dat een fijn leven heeft gehad. Nou ja fijn, tenminste natuurlijk. Een geschoten volwassen zwijn heeft volgens mij een prima leven gehad. Bovendien sloopt een zwijn regelmatig "mensen dingen" dus pay-back is soms ook wel op zijn plaats.

Lochos | 29-07-18 | 20:28

Wel nee, er zijn ook vegetarische instant noodle soepjes waar dat halal keurmerk op staat, het wordt er (denk ik) op gezet zodat de moslims enkel naar dat teken hoeven te zoeken en het in hun mandje kunnen gooien.

JI-HAAT | 29-07-18 | 20:26 | 3

Deze reactie moest onder die van ...... knutsel_ | 29-07-18 | 20:03

JI-HAAT | 29-07-18 | 20:30

Dat denk ik ook. Bovendien na wat gegoogel zit er dus niets dierlijks in maggi.

knutsel_ | 29-07-18 | 20:32

Dat komt meer omdat ze meestal in een Aziatisch mosselland worden gemaakt en/of vaak door "Asians" gegeten worden. En ik denk niet dat mossels in de suup naar dat tekentje gaan speuren. Die weten precies welk dierenleed ze moeten kopen. Check vragen op diverse maroc.nl en ikbenlieverturkdannederlander.tr fora er maar op na. Doodsbang voor varkentjes en helemaal bon ton met onnodig lijden.

Acar_ketimun | 29-07-18 | 21:16

Ik dacht even dat ik op de homepage van de Penny terecht was gekomen.

brutus68 | 29-07-18 | 20:25 | 1

Here here

Pedro el Negro | 29-07-18 | 20:46

België loopt voor op Nederland, daar is het vanaf 2019 verboden om onverdoofd te slachten.

sprietatoom | 29-07-18 | 20:25 | 2

sprietatoom | 29-07-18 | 20:25 |
De badkuipen in Molenbeek zullen er binnenkort fraai uitzien...

Notenkraker | 29-07-18 | 20:36

Boeien, importeert men het vlees uit een ander land.
Voor de bühne meer niet.

Berbaar | 29-07-18 | 20:40

Geen wild? Het ultieme scharrelvlees!

Die nare vent | 29-07-18 | 20:24

Waarom zijn die extreem rechtse stumper toch altijd zo voorspelbaar. Dierenrechten en tegen pedo's. Get a live.

Arjan9401 | 29-07-18 | 20:22 | 3

Get a life and get schooled.

LuckyGirl | 29-07-18 | 20:25

You really seem to know from the hood and the edge my boy.

JamesMurphy | 29-07-18 | 20:35

Stumpers.... life. Opnieuw.

Acar_ketimun | 29-07-18 | 21:10

Minacht alles wat met islam te maken heeft. Halal ook dus. Absoluut verbieden hier. Achterlijk gebruik van achterlijke cultuur.

npo | 29-07-18 | 20:22

Ik wil simpelweg niets vreten wat bewust is opgedragen aan Allah, de god van de islam. Wil daar niets mee te maken heen. In mijn huis niet, op mijn tv zenders niet en ten slotte ook niet op mijn bord.

matrixbluepill | 29-07-18 | 20:21 | 1

matrixbluepill | 29-07-18 | 20:21 |
Begrijpelijk, maar waarom schrijft u allah met een hoofdletter?

Notenkraker | 29-07-18 | 20:39

Wanneer begint de Tour?

blikjegrolsch | 29-07-18 | 20:21

Henk Bres.... hmmmm...
Da's toch die vent die vroeger met zijn matties het bos in ging om hosmo's in elkaar te slaan?
Maar het niet kan hebben als die 'fucking cancer muslims’ hosmo's in elkaar slaan omdat dat ZIJN taak is?
En zo'n anderhalf jaar in de bak heeft gezeten voor de nodige delicten en daarom de stem van Wilders kreeg?
Die Henk Bres hebben we het toch over?

jalta.nl/politiek/henk-bres-crimineel...

Tarmac | 29-07-18 | 20:19 | 9

@Berbaar | 29-07-18 | 21:50;
Op politiek vlak zitten we dan ook altijd wel op één lijn.
Je moet alleen niet over de F1 beginnen ;).

Tarmac | 29-07-18 | 22:14

@Tarmac | 29-07-18 | 22:14
Men kan niet alles hebben beste Tarmac.
Maar ik vergewis me van de gevoeligheden mbt F1 en zal er als het eventueel misschien kan enigszins rekening mee houden.
Pfffffffff nou dat is er uit ;)

Berbaar | 29-07-18 | 22:39

@Berbaar | 29-07-18 | 22:39;
Dat vind ik aardig van je (dus ook geen Verstrappon meer schrijven! :P ).
Zijn we gewoon weer vriendjes en kunnen we door één deur.
*nota aan Henk Bres: gewoon vrienden, niet slaan!!!

Tarmac | 29-07-18 | 23:01
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik eet Pennymeisjes (maar alleen als ze lief voor paarden waren).

LuckyGirl | 29-07-18 | 20:19 | 1

Nou misschien af en toe een likje :)

knutsel_ | 29-07-18 | 20:23

Die Bres, wat een domme man is dat. Plaatste ook nog een BBQ op Twitter vol met goedkoop vlees.
Wel dol op zijn honden, maar niet kieskeurig waar zijn gekochte vlees vandaan kwam.

Moestuinier | 29-07-18 | 20:16 | 1

Zeker maar aan de andere kant heeft hij een verdienmodel van zijn domheid gemaakt.

Berbaar | 29-07-18 | 20:32

Niet alleen halal, ook kosher.

SDI | 29-07-18 | 20:15

Nog maar eens: zeden en gewoonten uit een woestijnnederzetting van de vroege middeleeuwen horen niet thuis in een moderne verstedelijkte samenleving.
Hoe achterlijk moet je zijn om dat niet in te zien??

Notenkraker | 29-07-18 | 20:14

Naast het halal of kosher eten is er nog zo een leuk gebruik.
Besnijdenissen.
Kan 1 of andere religieuze mij uitleggen waarom men vind dat er aan god,s perfecte creatie (eigen woorden van religieuzen!) gesleuteld moet worden?

Rest In Privacy | 29-07-18 | 20:14 | 11

Dat besnijden niet is verboden en vele andere dingen wel heb ik me altijd afgevraagd. Een correcte tik aan je kinderen op het verkeerde moment en je bent ze kwijt maar een plan op stellen en ze met een mes te lijf gaan mag blijkbaar wel.

miko | 29-07-18 | 21:16

Besnijdenis voorkomt dat vrouwen van seks kunnen genieten: ze zullen daardoor ook minder snel de neiging hebben om vreemd te gaan. dit is onderdrukking en onderwerping "pur sang".

Gravin v Kippenbouth | 29-07-18 | 21:51

Inderdaad! Deze verschrikking zou per direct verboden moeten worden. Was daar laatst niet wat over in de media? Ik meende dat er artsen zich sterk voor gingen maken? Je hoort er niks meer van.

pjisonline | 30-07-18 | 07:01
▼ 8 antwoorden verborgen

Vraag me af wat de reacties zullen zijn wanneer er een winkel zou worden geopend met als verkoopargument "gegarandeerd niet halal, niet koosjer, noch beantwoordend aan welke regel van welke religie dan ook".

Schoorsteenveger | 29-07-18 | 20:12 | 4

AH. Betekent tegenwoordig allah = heilig.

Notenkraker | 29-07-18 | 20:31

Het religieuze aspect is tot daar aan toe maar een keurmerk voor niet-ritueel geslacht vlees zou ik verwelkomen.

LuckyGirl | 29-07-18 | 20:33

Het zou daar best nog eens druk kunnen worden. Wel even die SJW-ers die komen demonstreren halal slachten.

Bijtendehond | 29-07-18 | 21:04
▼ 1 antwoord verborgen

Als een PVV-er tegen dierenleed is, dan dienen dieren natuurlijk maximaal gemarteld te worden, want PVV.

skoftig | 29-07-18 | 20:11 | 1

Precies, het is zo doorzichtig .

Maris v.d Hof5393 | 29-07-18 | 20:30

Vroeger had mijn vader die plant mee genomen uit Oostenrijk precies voor de smaak, en men noemde het inderdaad Maggiplant.

miko | 29-07-18 | 21:14

Halal verdedigen... Gelukkig vergeet het internet nooit en is karma een bitch. *onbedaarlijk lachen doet*

VeelTeSteil | 29-07-18 | 20:10

Tamara, zelden het met iemand zo eens geweest. En ja, ik gun als vegetariër iedereen een stukje vlees al hoef ik het zelf niet te eten. Het minste wat je als beschaafde samenleving kunt doen is het dier een goed leven gunnen en een snelle zo pijnloos mogelijke dood. Misstanden kunnen niet hard genoeg gestraft worden net als het barbaarse rituele slachten en stierenvechten. Walgelijk en Middeleeuws.

Maris v.d Hof5393 | 29-07-18 | 20:09 | 4

Zeker een +1 waard.
Zolang er nog gewoon in babypiemels gesneden mag worden hebben we nog een lange weg te gaan qua beschaving.

LuckyGirl | 29-07-18 | 20:35

LuckyGirl | 29-07-18 | 20:35
hehe en niet vergeten het kind huwlijk.

Sjonie01 | 29-07-18 | 21:00

Aan de andere kant, terug naar de ouwe tijd dat de slager zijn eigen beesten kocht en slachte en dan het in stukjes sneed. Dat mensen de levende have aan zagen komen en wist wat het beest te wachten staat.
Terug naar het persoonlijke. Mensen die wel vlees eten zolang het maar niet herkenbaar is als vlees, verschrikkelijk.

miko | 29-07-18 | 21:13
▼ 1 antwoord verborgen

“Alsof vlees eten per definitie dierenleed is.“ Ehh.. ja dus.

Cheeky Bastard | 29-07-18 | 20:08 | 8

@sprietatoom | 29-07-18 | 20:43
Ja dat zit er zeker in en in het geval van Tamara de ex PVV medewerkster die door een cellofaantje kan zien dat het dier goed behandeld is, helemaal.
Dierenwelzijn is belangrijk, het voor je overduidelijke agenda te misbruiken is niet OK.

Berbaar | 29-07-18 | 21:01

knutsel_ | 29-07-18 | 20:38
Scharrelvlees word bepaald door de oppervlakte per dier,niet of de veehouder er per definitie goed voor zorgt. Ga een op een kippen boerderij kijken met scharrel of vrije uitloop en het aantal dode dieren.

miko | 29-07-18 | 21:10

Ja alles wat leeft gaat een keer dood natuurlijk. Maar het gaat om het principe. Een beetje ronddartelen en in de modder spatteren en dan naar de slagerij. Niks mis mee.

knutsel_ | 29-07-18 | 21:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik vind het een beetje een storm in een glas water. Natuurlijk is Maggi halal, het is puur plantaardig. Als ik de fabrikant was zou ik er ook het labeltje op plakken, dan verkoop je misschien meer van die zooi. De Maggi wordt er niet anders door. En als je dat niet leuk vindt vreet je het niet!

ECLP | 29-07-18 | 20:07 | 8

@ Maris v.d Hof5393 Klopt. Doodzonde. Net als met ouderenzorg en jeugdzorgbeleid zou dit een onderwerp moeten zijn waar partijpolitiek geen pas geeft; we moeten gewoon wat doen en we moeten het goed doen. Maar ja, PVV is stom, dus de problemen die ze aankaarten zijn ook niet boeiend. Gelukkig heeft Dion er in de loop der jaren wel wat moties doorheen gekregen.

@Berbaar. Ik ben blij dat jij beter weet wat ik koop dan ik zelf. Ik mocht het eens vergeten.

Robin Hood | 29-07-18 | 21:03

Robin Hood | 29-07-18 | 20:31
op een rare manier dierenslachten is maar een onderdeel van halal, of kosher of wat dan ook.
Zo heb je die vermeldingen maar ook bijvoorbeeld dat er geen pinda's gebruikt worden,het geen rundvlees bevat. etc. etc.
Als er op een product kosher staat wil dat ook niet zeggen dat het perse met slachten te maken heeft. Dat begint eigenlijk al met het bestek te dopen in levendig water en alles te scheiden. nu zullen vel joden dat niet meer zo strikt naleven het is er wel een onderdeel van.

miko | 29-07-18 | 21:08

@Robin Hood | 29-07-18 | 21:03
Dat de PVV door het overgrote deel van Nederland uitgekotst wordt is geen nieuws.
Dat zou U als de beste moeten weten.
Het is allemaal gewoon te doorzichtig die verhaaltjes Tamara, er trapt geen mens in.
De agenda is duidelijk en de meeste reaguurders zijn woke als ze iemand zoals U voor de eigen parochie zien preken.
Succes er mee tot de volgende flauwe en doorzichtige column.

Berbaar | 29-07-18 | 22:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Helemaal mee eens, heb ook zo een soort hond uit asiel, maar zwart- wit en twintig katten, die alleen buiten blijven , De hond komt lekker binnen , mandje, maar is een echte buitenhond.
Verder wat hierboven staat. Veel katten raak ik kwijt door
konijnen of slangen maar er komen ook weer nieuwe, krijgen eten en blijven mooi hier, maar heb anderhalve hectare en een grote berg , dus een groot speelveld voor ze en de hond is hun vriend.

gato | 29-07-18 | 20:04 | 2

Zijn er weinig met anderhalve hectare denk ik.

AMX pri | 29-07-18 | 20:13

AMX pri | 29-07-18 | 20:13
Die moeten geen honden nemen.

miko | 29-07-18 | 20:58

Overigens zou ik al het vreten als Halal verkopen. Varkensvlees, wijn, bIer, maakt niet uit. Het is geen beschermde term en 't verkoopt blijkbaar.

Knufter | 29-07-18 | 20:04 | 4

Dat is het beste idee dat ik rond dit onderwerp heb gezien, waarvoor hulde.

LuckyGirl | 29-07-18 | 20:39

Precies,toch denk ik dat er snel een NPO programma aan je deur staat. KVW of zo.

miko | 29-07-18 | 20:57

Dat zou echt lachen zijn! Goed plan.

Sanka4President | 30-07-18 | 10:33
▼ 1 antwoord verborgen

In de natuur worden beesten soms ook levend opgegeten. Je ziet ze kermen van de pijn. Je mag hopen dat een leeuw, tijger of hyena het beest enigzins dood alvorens het begint aan zijn maaltijd. Maar hyena's met name trekken gewoon de testikels er levend vanaf op waarop het beest een enorme pijn lijdt. Geloof je me niet?

www.youtube.com/watch?v=LzBnl6dDMwg

De natuur is tievus hard. Het wezenlijke verschil met de mens en dieren vanuit een slachthuis is dat dieren redelijkzins nog afgemaakt of verdoofd worden alvorens ze worden geslacht. Een betere humanere oplossing is er niet. Met halal vlees is het dier nog bewust van de situatie en lijdt onnodig. Echter omdat in het geloofdsprookje staat iets over adreline net voor het doodgaan dat dat het vlees lekkerder zou maken is dan het argument om een dier bij bewustzijn om te brengen.

Optieven met halal en geloof.

Klutskwijt | 29-07-18 | 20:04 | 1

Beter gezegd, de dag voor transport een dosis pammetjes in hun voer dan al slapend op een kussen naar het slachthuis en dan maffia stile ze allemaal afmaken met een kussen op hun hoofd. Prima idee. Kun je na een biefstukje of broodje Shoarma ook meteen in slaap vallen.

miko | 29-07-18 | 20:56

Ach ja. Nederlandistan. Wen er maar aan. Over een paar jaar liggen jullie allemaal met jullie reet omhoog te bidden voor Allah.

Mark_D_NL | 29-07-18 | 20:03 | 1

Jij hebt dus al gecapituleerd?

Notenkraker | 29-07-18 | 20:08

"tegen dierenleed is en dat dieren geen dingen zijn. "
Is Henk Bres dan vegetariër?
Zou de BBQ toch niet willen missen.

kloopindeslootjijook | 29-07-18 | 20:03

Van RTLnieuws:

Varkens die gillend en hevig trappelend in een gloeiend heet waterbad verdrinken. En kalveren en schapen die levend worden gevild. Dit soort dierenleed komen inspecteurs tegen in de Nederlandse slachthuizen.

Dan lijkt me de nek doorsnijden nog pijnlozer en korter durend, mits goed uitgevoerd.

sprietatoom | 29-07-18 | 20:03 | 3

Slachterijen die deze ongein uithalen worden beboet als het aan mij lag was het onmiddellijk sluiten en nooit maar dan ook nooit meer open.
Moet je eens opletten hoe keurig zij allemaal slachten.

botbot | 29-07-18 | 20:27

botbot | 29-07-18 | 20:27 |

Helemaal mee eens, direct de tent sluiten.

sprietatoom | 29-07-18 | 20:32

botbot | 29-07-18 | 20:27 |:
Helemaal mee eens.

LuckyGirl | 29-07-18 | 20:40

Halal dit Halal dat.

Ik wil ingezegend vreten. Door een priester.

Knufter | 29-07-18 | 20:00 | 4

In de schappen, bedoel ik.

Knufter | 29-07-18 | 20:05

Magisch denken : De overtuiging dat ideeën, gedachten, acties en woorden, of het gebruik van symbolen de loop van de gebeurtenissen in de materiële wereld kunnen beïnvloeden. nl.wikipedia.org/wiki/Magisch_denken
Sommige zijn maatschappelijk geaccepteerd, voor andere wordt je opgesloten. (wiki) Het gevaar bij ziekelijk magisch denken ligt in de manipuleerbaarheid en de irrationaliteit, wat de behoefte aan bescherming van de patiënten met magisch denken fundeert.

kloopindeslootjijook | 29-07-18 | 20:08

Het gaat mij om het tribale aspect. Vreten van mijn soort mensen.

Knufter | 29-07-18 | 20:20
▼ 1 antwoord verborgen

Ben niet tegen vlees eten maar ik blijf het argument van een "goed leven" vreemd vinden. Als mensen een kudt leven hebben, dan vinden de meeste mensen het een prima idee om er met een pilletje ofzo een einde aan te maken maar als iemand met een te gek supertof leven door een trein wordt geraakt of er toch een einde aan maakt is dat zielig.

Bij dieren werkt dat argument blijkbaar andersom; kalfje of lammetje had nou eenmaal een super tof te gek knuffel leventje dus PANG!

Is het niet logischer dat dieren met een kudt leven gewoon als eerste het loodje zouden moeten liggen, net als in de natuur?

sobokan | 29-07-18 | 20:00 | 3

Een vriend van me eet geen lams- of kalfsvlees want zielig jong leven, maar wel het goedkoopste bioindustrievkiloknallervlees wat een langer ellendig leven heeft gehad.

Cheeky Bastard | 29-07-18 | 20:13

???
Wij zorgen en bepalen dat dat dier een kutheeft he..
En jij hebt het over natuurlijke selectie.
Beetje raar.

letopuwzaak | 30-07-18 | 00:17

#kutleven heeft!

letopuwzaak | 30-07-18 | 00:18

Hilarisch .......
"And this footage appears to show the slaughterhouse not following the strict rules of Islamic Law.

These state the slaughterer must be a sane adult Muslim and they must say the name of God before making the cut – this did not happen."
Dus manier slachten is okeholadiee maar dat hij iemands naam niet prevelde ......

Om van de andere contradictie maar te zwijgen.

MarcS | 29-07-18 | 19:58 | 3

"a sane adult Muslim", tja...

Muxje | 29-07-18 | 20:05

Wel een slimme truc om de slagersmarkt te corneren, zeker omdat ons kapitalistisch systeem zich in principe amoreel focust op efficientie en zo groot mogelijke doelgroepen.

Sjors W. | 29-07-18 | 20:16

MarcS | 29-07-18 | 19:58 |
Met 'sane' bedoelen ze dus eigenlijk gewoon 'verward'.

Notenkraker | 29-07-18 | 20:17

Staat gewoon in de bijbel dat wij superieur zijn aan dieren. Bio-industrie is een plicht tegenover God.

Bakito | 29-07-18 | 19:58 | 3

Fuck de bijbel, de koran en de thora. Weg met die klerezooi.

Notenkraker | 29-07-18 | 20:10

En jij gelooft alles wat in een oud boek staat.
Blij dat je mein kampf niet heb gelezen dan.Toch?

Rest In Privacy | 29-07-18 | 20:19

Precies, Bakkie, soms zie je dingen helder. Fuk die beesten.

miko | 29-07-18 | 20:52

Gelukkig eet Henk geen vlees van vermoorde beesten

Woekerpaulus | 29-07-18 | 19:58 | 1

Ja LOL `want een dier mot niet vermoord worden` dixit Henkie.
Dom, dommer, domst -> Henk Bres

Berbaar | 29-07-18 | 20:08

Je weet helemaal niet of een beest het goed of slecht heeft, we kunnen helemaal niet met ze communiceren.
Zo kun je stellen dat een legbatterij kip het slecht heeft maar als je de kaal geplukte vrije uitloop en scharrelkippen ziet,tja. verder ben je dus een paardemeisje(of geweest) en stelt dat je het beste met je dier voor hebt. Dan vraag ik me zo af of een paard het werkelijk leuk vind om op stal gezet te worden en alleen daar uit mag met een persoon op zijn rug en een stuk staal in zijn bek.
Halal slachten in grote heoveelheden kan eigenlij niet.
Immers de opzet is een beest zo min mogelijk pijn te laten lijden. Ee schaapje in de wei die er snel uit getrokken word,de hals over, enkele minuten pijn. Heeft het beter gehad dan een schaap dat eerst 100 kilometer op transport moet, staan wachten in de geur van de dood (ow ja, dat ruiken ze) en dan in de rij, opgejaagd om dan eerst een spuitje te krijgen voor ze de hersens door geschoten worden. Na ja,....
vlees eters moeten accepteren dan het niet diervriendelijk kan. Niks mis mee verder. Maar het zeiken tussen halal en slachthuis lagaan.

miko | 29-07-18 | 19:56 | 4

Eeen schaapje in de wei. Die wordt eerst met een halfbakken auto vervoerd, het trappenhuis doorgejaagd om na een mislukte snede half dood te blijven liggen. De slager is even het mes slijpen.

bodemloos | 29-07-18 | 20:36

bodemloos | 29-07-18 | 20:36
Goed lezon, kan gewoon bij de wei. Lekker snel op een pallet of stuk spaanplaat.
Hals over, lucht tussen het vel en het vlees. Potjes strippen buikingewanden er uit (oppassen met snijden, je wil niet de darm of gal inhoud over je vlees.
Uitbenen met een een mes. Ingewanden voor wie het wil en de rest in het vel leggen ,gat in de grond en klaar is kees.

miko | 29-07-18 | 20:51

@miko | 29-07-18 | 20:51
Ja zeg, laten we dat toestaan. Dat iedere malloot met een mes gewoon in de wei zijn schaap de hals doorsnijd. Lijkt me prachtige folklore hier in Nederland tijdens het lammerenfeest.....

Eagle0511 | 30-07-18 | 07:38
▼ 1 antwoord verborgen

Islam = Dieren en ongelovigen in hun eigen en elkaars bloed laten stikken, al spartelend en uitglijdend vastklampend aan het leven.

Baron Clappique | 29-07-18 | 19:56 | 2

Geldt ook voor de te gematigde muzels.

Notenkraker | 29-07-18 | 20:11

Gruwelijk,

Maris v.d Hof5393 | 29-07-18 | 20:19

Ben gewoon een boer,maar halal is toch echt veel smakelijker, gewoon de strot in één keer goed doorsnijden, en dat is een techniek die niet iedereen onder de knie heeft! Wie onder de reaguurders heeft ze opa nooit kop van kip zien afhakken..... precies..

niv01 | 29-07-18 | 19:56 | 2

Je kunt dit ook prima op mensen trainen.

Baron Clappique | 29-07-18 | 19:56

niv01
Ik heb dat nooit gezien, want mijn opa heeft maar 1 keer een haan de kop proberen af te hakken, 't kopje op het hakblok en chopchop, waarna de haan met zijn kop nog bungelend aan de hals nog een half uur door de tuin heeft gerend, Mijn opa's eetlust verging ogenblikkelijk en hij heeft een kennis laten komen om de haan te vangen en de klus te klaren, mee te nemen en op te eten. Dat was de laatste keer dat opa een poging deed, de rest van de tijd kocht hij zijn vlees bij een koshere slagerij in Utrecht.

kleurdoosje | 29-07-18 | 22:20

Maar paard is best lekker. Lekker stoven met uien. Maar ik snap ook dat je als paardenmeisje dat nooit zou eten...

Ries13 | 29-07-18 | 19:53 | 3

Paardenrookvlees, mmm lekkuh!

Berbaar | 29-07-18 | 20:01

Mijn vrouw, was ook paardemeisje, maar paard ging wel gewoon in de pan.
Lekkerste biefstuk die er is.

MarcS | 29-07-18 | 20:04

Ik snap het wel maar het is ook raar. Koeien en varkens zijn ook lieve beesten.

Sjors W. | 29-07-18 | 20:11

Wil überhaupt helemaal niks met halal van doen hebben. Fuck die hele halal-mafia.

Schoorsteenveger | 29-07-18 | 19:52 | 2

Hear hear!

knutsel_ | 29-07-18 | 20:08

Wij ook niet maar ze drukken het door satan gezegend gemarteld vlees door je strot. Of je wil of niet.

Maris v.d Hof5393 | 29-07-18 | 20:22

Halal vermelden betekent deugen en hopen dat de moslims jouw product ook kopen. Ik koop het dan per definitie niet, want ik eis dat er dan op alle producten ook staat of het al dan niet koosjer is. Ik zal de Maggi verpakking in de gaten houden de komende tijd.

NeedIsaymore? | 29-07-18 | 19:52 | 2

Vriend, hoeveel Joden zijn er nog in Europa? Als er net zoveel waren als Moslims stond het er ook op.

ECLP | 29-07-18 | 20:09

I know. Het gaat mij ook om het principe, niet om de Joodse mensen.

NeedIsaymore? | 29-07-18 | 22:52

Je zit hier in een keeaskoppeland .Dan kan je toch ook gewoon kaas eten i.p.v. hallul. Henk ,zo denken wij er ook over. topgoser

brandewijntje | 29-07-18 | 19:50 | 3

Ja inderdaad, melkproducten te over en te kust en te keur, mmmm.
Ik eet zelden vlees, wel vis of melkproducten en noten en peulvruchten.
Tamara, een melkveehouderij, melkkoeien zoals de Holstein-Friesian zijn heel anders dan vleeskoeien, een andere bouw. In de regel zit er aan melkkoeien niet die hoeveelheid vlees als aan vleeskoeien of aan dubbeldoelkoeien, wel een grotere uier, dus meer melk.
Als je denkt dat het vlees wat je kan kopen enkel van melkkoeien afkomstig zijn, die van ouderdom geslacht zijn, dan zou je je nog eens wat verder in kunnen verdiepen, want dat is meer een verhaaltje voor kinderen. De dieren kunnen namelijk veel ouder worden dan de leeftijd waarop ze geslacht worden, dat wordt namelijk bepaald door de rendabelste melkproductie.
Een echt oude melkkoe is dacht ik, niet meer geschikt voor vleesconsumptie.
De stierkalveren zijn voor de slacht, kalfsvlees. Maar er zijn aparte vleeskoeien voor de biefstukken e.d, zoals de Angus en de Jersey. Bestaat de 'dikbilkoe' ook nog?

kleurdoosje | 29-07-18 | 22:11

Ja die bestaan nog. Ik ben best vaak verhuisd, dus de paardjes ook. In Ermelo stond mijn paard bij een boer die er een mestkalfbedrijf op nahield. De ruimte voor de beestjes hield niet helemaal over, maar van wanpraktijken of echt dierenleed was geen sprake. Ik zou dat ook niet aan kunnen zien, laat staan dagelijks. Ik ken de verschillen. Ik gaf enkel 1 voorbeeld van hoe dieren die in onze levensbehoeften voorzien ook behandeld worden. Elke veehouderij waar het mis gaat is er eentje teveel en die mogen ze van mij op de zwaarst mogelijke manier pakken, maar het is niet alleen maar kommer en kwel. Gelukkig.

Robin Hood | 29-07-18 | 22:56

@Robin Hood
O ik zie het nu pas, ik was in slaap gevallen.
Ik had trouwens dat draadje wel gelezen vandeweek van Edwin Wagensveld over halal op Maggiflesjes in Duitsland. Ik vergat gisteravond om me te melden als 'getuige', bij deze alsnog. Ik was niet degene die het had over welk dier er dan gedood was voor in de Maggi, wel gelezen, maar ik heb er niks bij gezet, ik tweet maar sporadisch.
Zeggen twee soepkommen tegen elkaar: Maggi d'r in?

kleurdoosje | 30-07-18 | 11:11

Haha die Tamara, probeert een soort van subcategorie te scheppen van lieve diertjes die allemaal vredig gestorven zijn na een prachtig leven.
Alleen die eet zij en dan deugt het.
Zoooooooooooooo doorzichtig dat ziet die dombo Henk Bres zelfs nog.

Berbaar | 29-07-18 | 19:49 | 4

Halal = onnodig extra dierenleed. Waarom moet dit nog uitgelegd worden. Hypocriet om het onderscheid te bagatelliseren. Maar ja Rutte fanboy wegkijkert Berbaar.

kaasfondue | 29-07-18 | 20:11

@miss error | 29-07-18 | 20:03
LOL te weinig creatief of te dom voor een to the point reactie dus schiet het dombotje maar in de ad-hominems.
Doe beter Uw best, dit is niks.
@Kaasfondue
idem

Berbaar | 29-07-18 | 20:47

@berbaar,

En u heeft t met uw reactie over ad hominems???
Uw hele reactie is dat. Vaak trouwens

Randall3.0 | 29-07-18 | 21:12
▼ 1 antwoord verborgen

Oh oh, DKS incoming.
Die hanteerde de stelling antihalal + niet vegetarier is hypocriet.
Maar ik las laatst een mooie.
Iemand was nogal milieubewust, maar vloog wel naar Mexico voor verkansie.
Op de vraag of hij ook vegetariër was behalve tijdens het eten, was het antwoord dat hij niet op de fiets naar Mexico kon.
Niet gaan, kwam niet bij hem op.

MarcS | 29-07-18 | 19:49 | 1

Bij mij op werk wordt de wegwerpbeker in de ban gedaan. Gevolg? De vaatwasmachines draaien overuren. Netto zal het best een besparing opleveren, maar iedere keer dat ik het clubje dat het bedacht heeft als een pauw met zeven lullen rond zie lopen, dan kan ik alleen het hoofd schudden.

Sjors W. | 29-07-18 | 20:08

Goede post. Niets aan toe te voegen.

Dirk III | 29-07-18 | 19:48

Halal kan ook gewoon betekenen dat er *geen* dierlijk spul in zit, en volgens mij hoeft bijvoorbeeld halal gelatine niet per se van ritueel geslachte dieren te komen, zolang het maar niet van varkens afkomstig is. Kortom: Nestlé heeft een of andere schriftgeleerde naar het recept laten kijken, en die heeft er een halal-stempeltje op gedrukt. Wat zoveel betekent als: "er zitten niet stiekem haramse dingen in dus ook moslims kunnen dit veilig kopen". Fophef allemaal.

Muxje | 29-07-18 | 19:47 | 1

Just business maar weet Tamara en de rest veel.

Berbaar | 29-07-18 | 19:51

Zo eten wij ook geen jonge dieren, geen wild, geen konijn, paard, geit, schaap, hond of kat.......... OMG hypocriet, als er 1 dier een mooi leven heeft gehad is het een wild dier. De rest is rassen discriminatie.

Nomenklatura2 | 29-07-18 | 19:44 | 1

Er is niets stressvoller voor een dier dan leven in het wild. Dieren worden in gevangenschap niet voor niets zo'n 25% ouder. In de natuur moet bijvoorbeeld een konijn dagelijks de stress ondergaan dat hij door een roofdier gedood en gegeten kan worden. En anders is er wel stress door honger, dorst, etc.

Eagle0511 | 30-07-18 | 07:31

Wild heeft óók een stressloos bestaan, tot de dag dat het wilde dier een knal tegen z'n kop krijgt, en 't licht uit gaat. Redelijk stressvrij, vergeleken met die arme schapen of runderen die eerst bij elkaar gejaagd worden, dan op transport, en bij 't slachthuis, waar ze al ruiken wat er gaat gebeuren, in doodsnood afwachten.
Wild hoort mijns inziens niet in Tamara's rijtje thuis. Is hier in nederland wel een beetje aan de prijs.

hotnot | 29-07-18 | 19:44 | 2

Wild een stressloos bestaan?? ja, daarom gaan beesten in het wild eerder dood.

miko | 29-07-18 | 19:58

Wild is wel zo'n beetje het toppunt van scharrelvlees.
Jonge dieren echter doe ik niet, als iets is aangeprezen als lam of kalf dan ben ik klaar me. voor het je weet eet je en.wikipedia.org/wiki/Kutti_pi

NatNiks | 29-07-18 | 23:33

Dacht ik ook: Welk dier is dan gestorven voor deze maggi?

VanBukkem | 29-07-18 | 19:42 | 2

Zal wel om gelatine gaan?

knutsel_ | 29-07-18 | 20:03

Vermoedelijk geen; het etiket vermeldt geen dierlijke bestanddelen. Maar ik denk zo dat de fabrikant zijn klantenkring probeert te vergroten door op het flesje ook te vermelden dat de inhoud aan halal-voorschriften voldoet. Dat scheelt als een groot deel van je potentiële afnemers op het halal-keurmerk afgaat.

Synecdoche | 29-07-18 | 20:36

Vlees, u weet wel waarom niet.

WernerT | 29-07-18 | 19:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland