achtergrond

Geenstijl

Ebru Umar: Landverraders: politici en journalisten

"Problemen los je niet op door de waarheid te ontkennen.
Problemen los je op door te deugen."

Elk woord dat minister Stef Blok geuit heeft op zijn besloten bijeenkomst was raak. Elk woord. Dat hij nog geen vierentwintig uur na het bekend worden van die woorden met zijn staart tussen zijn benen zijn excuses maakt, toont het failliet van de politiek.

Of eigenlijk de moraal van de politiek

De moraal van de politicus.

En de moraal van de VVD in het bijzonder.

Politici zijn mensen die liegen. Die ontkennen dat ze liegen door te zeggen dat ze ‘niet de waarheid vertellen’. De VVD heeft deze moraal tot een volgend niet-verheffend niveau weten te tillen met Mark Rutte als trotse voorman en de communicatieman Jan Driessen als Ruttefluisteraar erachter. Liegen liegen en liegen: een ander woord voor goochelen met woorden. Wij burgers verdienen het in de optiek van politici en in die van VVD’ers in het bijzonder om voorgelogen te worden. Wat wij vinden, denken, meemaken en leven is per definitie niet waar en moet ontkend worden:

Te veel migratie een probleem? Zeik niet zo burger. Stem bij het kruisje!

Te veel islam een probleem? Zeik niet zo burger. Stem bij het kruisje!

Te veel multiculturele samenleving om te schaffen? Zeik niet zo burger. Stem bij het kruisje!

En ook als je niet stemt bij het kruisje zoeken de leugenaars elkaar op door degenen die wél de waarheid spreken en bij verkiezingen groter dan groot worden, uit te sluiten. Politici zijn het schuim der aarde maar het enige kleine stukje aarde dat mij dan weer iets kan schelen is Nederland. En ook wij worden geregeerd door het schuim van Nederland en de saaiste man van het Binnenhof, Stef Blok, komt er mee weg ook. De waarheid vertellen en nul ruggengraat tonen. Nul. NUL! 

Politici als Stef Blok zijn de grootste landverraders die er zijn binnen de Nederlandse landsgrenzen. Ze bedriegen ons dat alles goed gaat terwijl wij allang weten dat het niet zo is. Dat de thema’s die iedere burger zat is, zoals migratie, islam en multicultishit geen probleem zijn. Ze liegen, ze bedriegen en stralen terwijl ze dat doen. Hun collega’s die het gore lef hebben om in het openbaar de waarheid te spreken en te benoemen dat we genoeg migratie, islam en multicultishit hebben geïmporteerd en dat het tijd is om de problemen van die import op te lossen, worden geminacht.  

Tenminste: als er een microfoon meeloopt. Als voor het oog van de natie op de staatsomroep, op radio dan wel tv bij tante Eva of oom Jeroen, het volk voorgelogen moet worden. Dan is Nederland een gaaf land en zijn wij met zijn allen, van GeenStijl tot Libelle-lezeres met hart voor Nederland, xenofobe onwetenden. Ja, voor het oog van de natie, al de pers meekijkt, moet Nederland vooral lekker slapen.

Maar binnenskamers is de realiteitszin van politici als Stef Blok opeens wél aanwezig! Binnenskamers zegt hij opeens dingen die wij met zijn allen al jaren en jaren denken, zeggen, vinden en uiten. Binnenskamers horen we hem opeens onze gevoelens en meningen niet veroordelen maar delen. Serieus Stef Blok: je  bent een schande voor je vak. Of eigenlijk juist de vleesgeworden politicus. Het zoveelste bewijs dat jullie liegen – het enige wat ik nog steeds  niet snap is: waarom? Waarom liegen jullie ons toch continue voor als er een microfoon bij is?

Waarom fakkelen jullie PVV, Leefbaar Rotterdam en FvD af als er een microfoon aanstaat? Wat is in hemelsnaam jullie agenda Stef, jullie politieke agenda – anders dan Nederland naar de klote helpen? Want dat jullie duidelijk wél begrijpen hoe de vork in de steel zit, bewijzen de uitgelekte opnames van de ‘besloten bijeenkomst’. Waarom excuses Stef Blok? Hoe gespleten is jouw persoonlijkheid – en die van zovele andere politici?

Waar politici beroepsmatige landverraders zijn die tonnen mee naar huis nemen, is er echter een pauper groep landverraders die  deze mensen faciliteren: journalisten. Niemand stelt in zijn papieren en online gebrabbel de inhoud van Bloks betoog ter discussie maar walst door naar  de moraal. Blok beledigt mensen en landen, foei! En doei! Get a grip met je beledigen. Zie de waarheid onder ogen. Een kind wordt ingepeperd dat het niet mag jokken, tenzij later als politicus? Serieus?!

We leven in een land waar de waarheid spreken als het grootste gevaar wordt gezien. Niet alleen door politici maar ook door journalisten. Deugen, alles maar álles draait om deugen. Problemen los je niet op door de waarheid te ontkennen. Problemen los je op door te deugen. 

Hier dan,  een deugende uitspraak van een Nederlands product dat deze multiculturele  samenleving óók heeft voorgebracht: elk woord dat minister Stef Blok  geuit heeft op zijn besloten bijeenkomst was raak. Wat een armoe als je meent dat je  daarvoor je excuses moet aanbieden Stef. Laat staan dat je om het hoofd van een politicus vraagt, die de waarheid spreekt, media.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.