achtergrond

Geenstijl

Tamara - Briefje aan Bart

We failed, but at least you tried.

Dit was hoogstwaarschijnlijk de allerlaatste kans op het houden van een burgerreferendum. Zoveel werk en dan toch niet lukken. KUDT. Je schreef al eerder veel hartverwarmende reacties te hebben ontvangen. Ik heb expres nog niets van me laten horen, want ik wilde graag een beetje extra tijd nemen om je in het zonnetje te zetten. Hier. Op jouw roze webstek. Trots om bij jullie te horen als oldskool reaguurder en als zondagstukjesschrijfster, maar ver genoeg weg om dit hier te moeten kunnen zeggen: Bart, je bent een kei en aan jou heeft het niet gelegen.

Geenstijl en haar roze leger hebben zo vaak gewonnen dat we vergeten hoe het voelt om te verliezen. Maar weet je, ik denk niet dat we verloren hebben. Niet echt. Nog nooit werd er zoveel gesproken over directe democratie en je wel of niet registreren als orgaandonor. Dat is per definitie winst. D66 zou je dankbaar moeten zijn in plaats van voor straf ons referendum af te pakken. Zoveel kritiek kreeg je door de jaren heen, ook uit eigen reaguurdersachterban. Maar jij zette door met het Oekraïnereferendum, deed vrolijk mee tegen de Sleepwet en begon vol goede moed aan dit Donorreferendum dat helaas het daglicht niet mocht aanschouwen. Uren, dagen, weken, maanden werk. Jij als voorman, maar ik weet dat de rest niet minder hard heeft gewerkt. En op de achtergrond waren wij er, de reaguurders zonder stinkend zolderkamertje en die zonder toetsenbord andere mensen onder ogen durven te komen. Deur aan deur, zij aan zij. Het waren een paar mooie jaren.

Bart, geef niet op alsjeblieft. Laten we met zn allen een nieuwe manier zoeken om die over het paard getilde kliek in Den Haag te laten merken dat we het niet nemen met z'n allen. Dat we blijven strijden voor meer burgerinspraak dan eens in de vier jaar op poppetjes stemmen die toch niet doen wat ze beloven en wel doen waarvan ze hadden beloofd het niet te doen. Dit land is ons land en wij maken zelf uit hoe we willen dat dat eruit ziet. Niet een paar overbetaalde dure pakken die nog nooit een kiezer van dichtbij zagen buiten de campagnetijd. Wij zijn met zijn allen Geenstijl. Wie de fuck maakt ons wat?

Dankjewel Geenstijl. Voor jullie vertrouwen in ons, deze maatschappij en dit land. Ook bedankt voor gefaalde pogingen. Bedankt dat jullie er altijd voor ons zijn. Op naar het volgende project, wat dat dan ook moge zijn: ik ben van de partij.

<3

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.