achtergrond

Geenstijl

Trouw-opa schrijft column in 2018. Wil 'allerminst neutrale' homo's terug in de kast hebben

Nou ja, eigenlijk wil Ger Groot dat niet, maar zijn reductio ad absurdum (spiegel) om te pleiten voor geloofsuitingen in het openbaar is zó absurd, dat het daar wel op neerkomt.

Ger vindt dat je je religie ook op straat mag uiten. Prima standpunt verder van Ger, daar niet van. Vrijheid, blijheid, iedereen voor zijn eigen onderdrukkende verzameling achterhaalde waarden en God voor ons allen. Maar lieve Ger. Wat schrijf je nou weer. "Van secularisten als Duk (Jezus, het gaat alweer over Wierd Duk, GS) zou de godsdienst opnieuw de kast in moeten, omdat de openbare ruimte neutraal moet zijn. Dat is een vreemde opvatting – en niet alleen omdat de allerminst neutrale homoseksualiteit tegelijkertijd juist de kast uít genodigd wordt." Hoezo zijn homo's nou opeens niet neutraal. Hoezo is seks willen met iemand met hetzelfde geslacht hetzelfde als geloven in een opperwezen dat zegt dat je geen seks mag hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Welk onderdeel van de homoseksualiteit is precies bedreigend voor gelovigen Ger. En zeg dan ook even welk onderdeel van welk geloof bedreigend is homoseksuelen. Kijken welk lijstje langer is. De allerminst neutrale tyfus Ger.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Er staat weer eens iets racistisch in Trouw

Moeten we nou wachten tot blanke mensen een minderheid in eigen land zijn voordat we dit soort citaten racisme kunnen noemen?

@Van Rossem | 10-09-23 | 13:10 | 542 reacties

Voor welke columnist REN jij naar de brievenbus??

Foto: al het personeel van GeenStijl luistert geboeid hoe Pritt een column van Babah Tarawally voordraagt

@Mosterd | 12-08-23 | 12:00 | 199 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.