Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Millennialrukvod op bezoek bij de Terryjugend

plopperdeplop wat is er met uw dop

Geestig. Voormalig verzetskrant en millennialrukvod h.t. Vrij Nederland stuurde een grachtengordelkipje (Doortje Smithuijsen, neukertje van Daan Heerma van Voss dus vuistdiep in het typgeitenwollensokkenkartel) naar de winterschool van den Terry om eens naar de JFVD te kijken en er wordt vooral heel erg gezocht naar zielige scenes om de snelst groeiende jeugdbeweging van Nederland in kwaad daglicht te zetten. Ze verhaalt van dronken sukkels, sukkels die al hun vrienden zijn kwijtgeraakt door hun rechtse vriendjes en sukkels die eerst gothic waren en nu nog steeds zoekende zijn. Intussen stoomt de renaissancevloot door - maar ergens diep in de insinuaties zit wel een winquote die aangeeft waarom navelstaarderige Corriepluisjes nooit en te nummer zullen begrijpen waarom niet iedereen zo links is als zij zijn: "Vermoedelijk is dat een belangrijke aantrekkingskracht voor de JFVD: veel leden komen uit kleinere gemeenten, uit rechtse gezinnen. Als ze gaan studeren, is het merendeel van hun medestudenten ineens veel linkser dan ze gewend zijn. Plotseling zijn ze een racist, terwijl ze gewoon verkondigen wat ze hun ouders en vrienden thuis jarenlang hebben horen zeggen. En als iedereen hen dan de rug toekeert, staat Baudet met open armen te wachten. De JFVD is niet alleen conservatieve gezelligheidsvereniging, of een safe space voor rechtse jongeren; meer nog is het een groep waar je bij kan horen. Een identiteit die je op jezelf kan plakken. Een plek waar je een pak aan kan. Een club mensen met wie je altijd kan borrelen, die weten hoe het is om racist of seksist genoemd te worden." Tja. Op zich is het ook wel een droevige bende vinexspenglertjes die in confectiepakjes netjes proberen te doen, maar het is wel verdrietig dat VN zich zo laat kennen. Nederland is gewoon een burgerlijk conservatief land, maar heeft gewoon geen culturele elite die dat wil begrijpen - dus dan rennen demense maar achter de Chopinmelodietjes van de brillantineboef aan. 

Reaguursels

Inloggen

Het is inderdaad heerlijk in de Vinex.

xtree | 15-05-18 | 10:43

Wow wat een demoniserend karakter heeft dat artikel uit de Vrij Nederland. Dacht dat we die fase inmiddels achter ons hadden gelaten. Verder overgoten met een vleugje belachelijk maken middels de beschrijvingen van de JFVD' ers. Verder nog een laagje angst zaaien erover heen, door te stellen dat je een sociale outcast wordt als je vertelt dat je lid bent van de FVD. En vervolgens losjes de termen racist, fascist, sexist en weet ik wat voor ismen in het verhaal verweven. Wat een gefrustreerde kip zeg die journalist. En wat laat VN zien dat het geen geld meer heeft voor fatsoenlijke journalist.

Graaier | 15-05-18 | 08:01

iemand al lasers uit de ogen van Terry gephotoshopt? nee?

Ir. Wilhelmus | 14-05-18 | 21:12

Eerste foto lijkt Cherry inderdaad wil een beetje op Rik Mayall: www.newstatesman.com/sites/default/fi...

Nu nog hopen dat hij ooit nog als Lord Flashheart de kamer betreedt.

Graaf_van_Hogendorp | 14-05-18 | 20:41 | 1

Hey kids, stop snogging and pay attention to me.

Watching the Wheels | 15-05-18 | 00:16

Grappig epistel van Doortje, heeft wat weg van de stukkies in "Mijn Geheim". Volgens mij, zo tussen de regels door gelezen, is Doortje's geheim dat zij zich stiekem best wel heeft vermaakt bij de JFVD. Weer eens een ander soort bubbel. Verandering van spijs doet eten, nietwaar?

jacobh-59 | 14-05-18 | 20:36 | 1

Dat dacht de AFD ook. Ging ook ineens hokken met een FvDer. Is inmiddels uitgekotst door SJWs, BLMs en feminista's. Geen goed plan dat veranderen van spijs kennelijk.

Graaf_van_Hogendorp | 14-05-18 | 20:42

Als je een groep mensen tot twee keer toe sukkels noemt lijkt me dit wel een reden om de voorbedrukte aangifteformulieren klaar te leggen, politieburo's langer open en jaren vervolging. Maar ja links mag hier alles zeggen, maar o gut als je twee keer MINDER roept....

JJ66 | 14-05-18 | 20:12

Merendeel links haha dat vertaald zich dan erg slecht in de laatste verkiezingen. Merendeel is links als je naar de Uni in Amsterdam of Rotterdam gaat. Rest van het land is rechts of acteert links maar is rechts. Droom lekker verder.

TilburgDeGekste | 14-05-18 | 19:38 | 1

Ehhh Utrecht, Groningen, Nijmegen en ja ook Tilburg (Didi Stapel) zijn ook (s)linkse bolwerken en acteren dat echt niet hoor.

Face it grote meerderheid van uni's zijn extreem (s)links. Mars door de instituten weet u nog.

Graaf_van_Hogendorp | 14-05-18 | 20:29

Als ze dronken sukkels zoekt kan ze toch gewoon naar de vrijmibo van Vindicat?

The2Amendment | 14-05-18 | 18:00

Nou Doortje, dat is weer een mooi stukje propaganda voor de zittende macht hoor. Hulde! En dan net doen of je niet links bent... Je bent in elk geval niet rechts of liberaal, dat is wel duidelijk uit je Hoogmis voor eigen parochie. Jou staat een gouden toekomst te wachten in het "kartel", zoals Baudet het wat overdreven noemt. Mits het niet eindelijk eens doorbroken wordt.

Het is feitelijk natuurlijk gewoon het ouwe jongens krentenbrood netwerkje van de Nederlandse Kleine Club die onder elkaar de baantjes verdeelt bij politiek, ambtenarij, grote organisaties en media. En jouw gelijkgeschakelde verhaaltje bevestigt dat nog eens. Die doen wel heel erg alsof ze progressief en tolerant en open zijn, maar je komt er niet in als je niet uit het juiste hout gesneden bent. En het juiste hout klinkt hol als er een tikje tegen geeft.

Verkondig je niet de dogmatische doctrine van meer EU, meer immigratie zonder aanzien des persoons (of zelfs hoe negatiever de uitkomst hoe beter), dan ben je fout. Dan ben je een loser uit een klein achterlijk racistisch dorp die zoekt naar een club vrienden. Linkse mensen doen dat immers niet, clubjes vormen. Dan wil je de vrouw aan het aanrecht, want emancipatie betekent dat je als vrouw niet zelf mag kiezen of je voor carrière of kinderen en lekker thuiszitten gaat. Dat bepaalt Vadertje Staat wel even. Dan ben je aanhanger van een sekte die puur om persoonlijkheidsverheerlijking gaat, niet omdat je het eens bent met de standpunten van minder EU, minder (negatieve) migratie, aanpak van moslimextremisme, en wat minder klimaathysterie als schaamlap om de burger uit te kunnen zuigen of je privéleven te micromanagen naar de willekeur van milieufanaten.

Het is schandalig dat de politiek en media (et tu Doortje...) in dit land een klimaat geschapen hebben waar het hebben van volkomen legitieme en redelijke standpunten leidt tot discriminatie, uitsluiting en zwartmaken van elke politieke tegenstand tegen de gevestigde orde. Zo tolerant en openminded zijn de Doortjes van deze wereld en de "vrienden" van de in het artikel genoemde jongeren nu: niet volledig meelopen met mijn politieke agenda? Mijn land uit, vuile racistische uitsluiter! Of op z'n minst politiek kaltstellen. Alsof het normaal is in een vrij land dat mensen voor hun carrière of baan moeten vrezen door lidmaatschap van wat naar omschrijving van dat sinistere subjectieve serpent van een "journalist" slechts een brallend corporaal Thierry-fanclubje zou zijn.

Ik wil best wel op een andere partij stemmen hoor Doortje. Mij gaat het niet om Baudet en zijn toegegeven soms wat narcistisch of irritant overkomende persoonlijkheid. Maar als je denkt dat ik dankzij jouw kleine smeurcampagne ineens op partijen ga stemmen die niet de mij best passende standpunten steunen, ben je echt niet goed wijs. Minder EU, minder overheidsmacht, minder ongecontroleerde immigratie en opsluiten van mensen die geweld of ongelijke rechten prediken. In ons aller belang en uiteindelijk ook jouw belang, hoe kortzichtig je ook moge wezen.

Niemand is gediend bij een overheid met teveel macht en monopolievorming door Brussel. Zelfs Brussel verkondigt in theorie dat monopolies slecht zijn. Nu alleen nog even wat langer doordenken dan de drankneus van Juncker lang en Timmermans taille breed is. Niemand heeft baat bij een land dat volloopt met potentiële terroristen en uitkeringstrekkers. Die juist bij uitstek elke vrouw achter het aanrecht willen krijgen. En dat doen ze niet met verleidelijk Chopin of milde oproepen om je eens wat behagender te kleden. Ben je in ieder geval van die zorg af, want een hoofddoek past bij elke gelegenheid en je sjofele haartjes hoeft niemand dan meer te zien. Als je al de deur uitmag van je lieve, geëmancipeerde man. Maar vooral heel bang zijn voor die enge FvD'ers zoals ik hoor. Ik val sowieso niet op vrouwen, en zeker niet domme meisjes. Maar wij zijn vast een veel groter gevaar dan de gemiddelde migrant uit een ver en duister land.

Stel je eens voor, een land met dichtere grenzen, autonomie, gelijke rechten en vrijheden voor mannen, vrouwen en minderheden, op eigen benen moeten staan wanneer je dat kunt, waar mensen die oproepen tot geweld of vrouwen onder dwang aan het aanrecht willen zetten worden opgesloten tot ze bij verstand komen. Dan toch veel liever een land met een meerderheid van mannen uit het Midden-Oosten, geregeerd uit Brussel, toch?

Wol | 14-05-18 | 17:29 | 4

Wol: mooi stukje repliek voor zo’n oliedomme theemuts, welke enkel fungeert als spreekpop voor de zittende macht en haar zet-baasjes. Nu weet ik uit ervaring hoe het linkse wereldje en de daar aan gekoppelde inquisitie praktijken werken: vraag mij niet hoe, maar het is een vast patroon om middels een scala aan lasterlijke beschuldigingen op het schavot op het marktplein terecht te komen, voor de fysieke afmaker vinden ze wel ’n gewillige beul.

Het zijn geniepige lieden welke hun angst omzetten in laster campagnes waarna ze hopen op de afmaker of eliminatie van hun object van projectie. Er zijn drie oplossingen voor dit soort figuren:

- 1) negeren
- 2) negeren
- 3) keihard terugslaan

En naar een goed Iers gezegde: ‘you brought us in crime..’
Naar maar waar.

Veluwse-Eikel | 14-05-18 | 18:34

Wol, alweer bedankt voor een mooie bijdrage. + veel

VreemdEend | 14-05-18 | 19:19

Veel te eloquent repliek op een tussenDoortje (zoals iemand hieronder ergens typte. Parels voor de zwijnen, pijprokende VNers krijgen hun internet nauwelijks opgestart en zijn afhankelijk van dit soort propaganda op dooie boom format.

Graaf_van_Hogendorp | 14-05-18 | 20:33
▼ 1 antwoord verborgen

Het broddelwerkje van ome Zent ruikt bijna zo erg naar rotte vis als het citaat uit de VN. Kortom, niets nieuws onder de maandagmiddagzon.

De Vrijlansier | 14-05-18 | 17:16

'Vermoedelijk is dat een belangrijke aantrekkingskracht voor de JFVD: veel leden komen uit kleinere gemeenten, uit rechtse gezinnen. Als ze gaan studeren, is het merendeel van hun medestudenten ineens veel linkser dan ze gewend zijn. Plotseling zijn ze een racist, terwijl ze gewoon verkondigen wat ze hun ouders en vrienden thuis jarenlang hebben horen zeggen."

Wat een kulargument. De linkse indoctrinatie begint ook in plattelandsgemeenten al keihard op de basisschool. En wordt in de middelbare scholen in provinciesteden definitief afgehamerd. Bovendien komt het merendeel van studenten uit "kleinere gemeenten', niet uit de 4 grote steden. En dan nog, die steden worden ook in grote getale bevolkt door 1e of 2e generatie verhuisde provincialen. Hoe zijn die dan links geworden?

Gen. Maximus | 14-05-18 | 16:57

Het linkse schoftentuig blijft altijd blind achter de haat van de dag aanlopen, overal zoeken zij die oude socialist uit de vorige eeuw, snakkend naar duiding en leiding. Behalve in hun eigen gelederen, waar zulke mannen nu eenmaal altijd ontstaan. Door is geen man, dus vergeet dat maar muts.

De rechtse mensen die dat tuig altijd de schuld willen geven voor het falen van hun idiote ideeën loopt niet blind achter Thierry aan, wij slechte rechtse mensen zijn slechts dolblij wanneer een politicus een keertje geen inclusieve multiKul slogans verkoopt alsof het goud is.

Jan Passant mk2 | 14-05-18 | 16:27

Leave Terry alone!

LJBrinkhorst | 14-05-18 | 16:25

Doorlopen mensen, het is maar een tussenDoortje, bedoelt voor de eigen bubble.

bwanabanjo | 14-05-18 | 16:25

@Voorjaarsmoe

Tsja grachtengordel promoveert op artikel over grachtengordel.

pga | 14-05-18 | 17:58

ik zou doortje wel doen

Sgt. Pepper Spray | 14-05-18 | 18:42

@NV_2017 En in de tweede zin van de inleiding weer een.

Hat_je_wat | 14-05-18 | 20:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Thierry wil die enge onderdrukkende Christelijke waarden weer in ere herstellen, en daarbij moet de vrouw dus ook terug achter het aanrecht. Stem niet op Thierry.

Ardbeg | 14-05-18 | 16:05 | 11

"(vrouwen) hup aan het werk. Voor de belastingdienst! Uw nieuwe heiland!"
@ dyslexieman | 14-05-18 | 16:19
+1

telelezer | 14-05-18 | 17:50

Braboblanke - prima reactie, bijna helemaal met je eens. Alleen blijf ik op de PVV stemmen, het FvD zou ook een goede keus zijn.

Maris v.d Hof5393 | 14-05-18 | 19:22

"In het interview wat hij met Quote had zegt hij enigszins laatdunkend dat vrouwen nu eenmaal meer interesse hebben in familie-achtige dingen enzo."
@braboblanke

Het lijkt me overdreven om in dit verband te spreken over laatdunkend. Een `familie-achtig ding` vraagt uiteindelijk toch een mannelijke inbreng, dus het is nou niet dat vrouwen zoiets alleen doen. De bewoording geeft meer een desinteresse aan, dat hij zelf geen enkele kinderwens heeft. Het valt bovendien niet te ontkennen dat hormonen een uitgesproken effect hebben op ons gedrag en onze driften. Iets waar ook carrièregerichte vrouwen vaak niet aan ontkomen en niet zelden zo halverwege de 30-40 het gevoel krijgen dat de tijd dringt. En dan maakt het verder niet uit of je daar met je eigen kerel een invulling aan geeft of naar de zaadbank gaat wanneer je Asha ten Broecke heet, maar op het moment dat het kind naar buiten wil ga je hoe dan ook even uit de roulatie zijn en dat is niet binnen iedere positie even geweldig voor je carrière.

Hoe dan ook, wat mij voornamelijk opvalt is dat het gros van het volk in de regel niet ageert tegen iets dat Baudet zelf heeft gezegd maar reageert op iemand die ergens een zin begint met `Baudet zei...`. Zelfde met Wilders, Farage, Le Pen, De Winter en meer van dat soort als fout bestempelde politici. Er is geen enkele antifa die zich de moeite zal getroosten om te luisteren naar wat deze politici te vertellen hebben. Die pakken alles uit de tweede hand van `iemand die betrouwbaar genoeg is` en zullen ook zeker geen kritische kanttekeningen plaatsen aangezien dat alleen maar hun excuus om te mogen matten zou kunnen schaden.

Pierre Tombal | 14-05-18 | 21:26
▼ 8 antwoorden verborgen

Het artikel van de VN is pietluttige nazirecherche, disdain, negativisme interviews met gelijkgezinde krenten en voeding voor linkse paranoia.
En propaganda: Zelf bij de FvD vinden ze dat de FvD slecht voor je carrière is.
Trommelgeroffel voor de muts en links applaus.

MistaRazista | 14-05-18 | 15:59

Het wordt dusdanig in het belachelijke getrokken dat het juist nieuwsgierigheid opwekt. Als dat de bedoeling was, dan is VN daarin geslaagd.

BozePaarseMan | 14-05-18 | 15:55

Ach man rot toch op, het is helemaal geen 'safe space' voor rechtse jongeren want je kan ze gewoon benaderen en lastig vallen op het feit dat ze aanhangers zijn van.

Ze komen bij Thierry uit omdat hij het enige niet linkse alternatief is dat geen aangekoekte spermavlekken op de gezicht heeft zitten van de bedrijfswereld (hoi VVD)

niemand specifiek | 14-05-18 | 15:54 | 1

Een safe space is een soort isoleercel voor sneeuwvlokjes, ik zie de link naar FvD niet.

BozePaarseMan | 14-05-18 | 15:59

Ja de linksche gekkies hebben alleen respect voor de krakers- en Islam-Jügend. Bolwerken van naar zweet stinkende moordenaars in spé die nog nooit 1 dag gewerkt hebben maar wél weten hoe de maatschappij in elkaar zit. Deaud moeten ze. Allemaal.

ReligionSucks | 14-05-18 | 15:48

Feitelijk staat daar dus;
"Realistische studenten komen ineens tussen de luchtfietsers, oogklep-dromers en rabiate links-extremisten terecht. Ineens worden zij, door mensen die nog geloven in sprookjes over maakbaarheid, diversiteit en multiculti, vooral getrakteerd op Ad Hominems in plaats van degelijke argumenten.
Zij wenden zich dan maar tot de JFVD, geduldig wachtend tot de rest een keer hun kinderlijke idealen is ontgroeid"

TeeJee | 14-05-18 | 15:48

"Daarna volgde een cursus waarin werd voorgedaan hoe ze moesten reageren als linkse mensen onzin verkondigen over het klimaat. Inmiddels zijn ze volledig uitgerust om alle misvattingen rond CO2-uitstoot, de vluchtelingencrisis en genderrollen te bestrijden"
Dit is nou de reden waarom ik nooit bij een politieke partij ga. Je MOET het standpunt verkondigen van die partij. Al die jongeren houden debatten met elkaar met overgenomen meningen waar ze het zelf vaak niet 100% mee eens zijn. Soort tweehands debat krijg je dan. Denk je dat elke SP'er een nationaal Zorgfonds wil? Elke PVV'er persé uit de EU wil en alle moskeeën wil sluiten? En zou elk FVD'er geloven dat de mens 0% bijdraagt aan de opwarming van de aarde? Mag je bijvoorbeeld niet vinden dat de mens deels verantwoordelijk is, dat je nu nog geen conclusies wil trekken of dat je overbevolking heel wat belangrijker vind dat energielabels?

Rest In Privacy | 14-05-18 | 15:35 | 1

Ach ik ben lid vanaf het eerste uur want dit land kan wel een fris tegenwindje gebruiken. Heb op Hiddema gestemd, want hij lijkt me oprecht. Bijeenkomsten, cursussen en zomerscholen zijn echter niet aan mij besteed. En aan netwerken heb ik sowieso al een ontzettende teringhekel. Gelukkig is het niet verplicht.

atheïstisch stemvee | 14-05-18 | 15:46

Voor dergelijk zwakzinnig geleuter moet je daadwerkelijk een paar jaren aan de UVA hebben rondgelopen. Het tutje heeft nog niet door dat zij extreem links is, inplaats van de rest rechts. En dan de uitsmijter: "een club mensen met wie je kan borrelen". Dan ben je wel helemaal van je gendergelijke pot gerukt. Het gaat erom de toekomst vorm te geven en wat te doen aan de dwaalleer van de linkse rukkers. Dat borrelen mag ze lekker op de UVA soos en de kartelpartij-bijeenkomsten doen.

Frau Merkel | 14-05-18 | 15:34

Het confectiepak is het nieuwe Lonsdale-shirt. Het kledingstuk om je maatschappijleer-docent (hoi Zentgraaf) mee op de kast te jagen.

solcama | 14-05-18 | 15:24

De communitische bananenmonarchie is al zover gezonken dat de jongelingen niet kunnen uitkomen voor hun lidmaatschap van de jongerenafdeling van het FvD. De linschmensch heeft deze staat nog steeds zo vast in hun hand dat ze anders denkenden moeiteloos kunnen demoniseren. Als je niet mainstream denkt ben je een bedreiging en moet je kaltgesteld worden. Weet je welke stroming dat zon 75 jaar geleden ook deed....

Zatkniss | 14-05-18 | 15:20

Zentgraaff je bent een latente linkse lul.

swebe | 14-05-18 | 15:09

Alleen cultuurbarbaren, D66'ers en dartskijkers kunnen de piano sonatas van Chopin niet waarderen Zentgraaff. Man man man.

atheïstisch stemvee | 14-05-18 | 15:09

Toch wel opmerkelijk dat als [linkse] mensen een jongere in een pak zien men direct op zoek gaat naar mogelijke overeenkomsten met een andere groep pakkendragende jongeren die [ook] [vanzelfsprekend] niet op heel veel sympathie van de omgeving hoeven te rekenen. Alsof corpsballen en minervatrutjes allemaal een bloksnor hebben. Het hele artikel hangt van vooroordelen aan elkaar, inclusief de hint dat de deelnemers kennelijk wel doorhadden dat ze heel erg fout zijn en daarom liever niet met hun volledige naam in VN wilden staan. Aangezien Doortje zichzelf als de vertegenwoordiger van al het goede in de mens ziet, ofwel de nieuwe Jezus Christus, komt het niet bij haar op dat deze terughoudendheid niet voortkomt vanuit het eigen normbesef maar de wetenschap dat anderen die juist helemaal geen normbesef hebben dit kunnen gebruiken om hen maatschappelijke schade toe te brengen.

Pierre Tombal | 14-05-18 | 15:05 | 5

@LuckyGirl
Precies, die dus. Maar laat het woord fatsoen daarbij maar achterwege. De linkse wereld kenmerkt zich door mensen die geloven dat het einde van de wereld nadert en dat iedereen zou moeten helpen om dat te voorkomen of op z'n minst uit te stellen - behalve zijzelf. Linkse politici claimen het monopolie op groen beleid, maar effectief doen ze niet meer dan de vuiligheid onder de mat vegen met bijvoorbeeld gasgestookte warmtenetten en het verbranden van hout uit Canada dat meer astma opwekt dan stroom. Links claimt het monopolie op sociaal, maar hoe sociaal is het nu werkelijk om jonge mannen die hun eigen land zouden moeten opbouwen hier een uitkering te geven? Sowieso: waarom moet onze hele maatschappij meebetalen omdat linkse mensen een huisdier willen? Ik betaal toch ook gewoon zelf voor mijn kat?

Pierre Tombal | 14-05-18 | 17:17

Pierre Tombal | 14-05-18 | 17:17 |:
Zodra links geen geld van anderen meer heeft om op te maken stort hun hele wereldbeeld in.
Bovendien zien ze alle minderheden als mensen die niks zelf kunnen, waar opgekomen voor moet worden.
Als er iets als cultural appropriation bestaat dan vind je dat bij links, vandaar dat ze altijd voor een ander menen te moeten spreken.
Zo kunnen ze niet accepteren dat er mensen zijn die voor het kalifaat willen vechten.
Een enorme en gevaarlijke misvatting voor ons, daarnaast ook een enorme belediging voor de uitreizigers die dondersgoed weten waarom ze het (willen) doen.
Links vindt jihadisten al zielig nog voordat ze de oorlog verloren hebben.

LuckyGirl | 14-05-18 | 17:46

Dat bedoelde ik dus door het woord huisdier te gebruiken. Geef ze zorg en liefde en ze kruipen spinnend bij je op schoot lijkt het idee te zijn, maar dat idee is natuurlijk niet waarvoor die lui als een stel lemmings de Middellandse Zee in sprongen. Dat links en jihadi's het onderling goed kunnen vinden is ook amper verwonderlijk: beiden pogen hun bekrompen wereldbeeld aan de rest van hun omgeving op te dringen en schuwen daarbij geweld niet. Uiteindelijk waren ze om deze zelfde reden 75 jaar geleden ook al de beste vriendjes, hetgeen voor mensen met een andere levensovertuiging die per ongeluk vanuit een religie geïnspireerd blijkt te zijn niet heel erg gunstig uitpakte.

Pierre Tombal | 14-05-18 | 19:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Stem op Forum voor Democratie. Zelfs Geenstijl, insinueert zaken die er niet toe doen. Dit is een vrij land en je mag een mening, een opinie hebben. En dus is er niks mis mee, als je op het Forum voor Democratie stemt en vindt dat de immigranteninflux moet worden gestopt en het land weer zijn soeverein moet zijn en verantwoordelijk is voor zijn eigen grenzen. Wat is daar op tegen. Helemaal NIETS.

De Evangelist | 14-05-18 | 15:04

Doortje heeft wel heel veel woorden nodig om een hele kleine vinger op een heel klein zeer plekje te leggen, maar dat vervolgens niet expliciet te maken... te weten dat identity politics zuigt hard, ook als het rechtse, blanke, Nederlandse jongeren betreft.
Het antwoord op identity politics is niet om er in mee te gaan met je eigen identiteit op basis van afkomst, huidskleur, religie en nationaliteit en daar dan je eigen identity groepje van te maken. Daar lijkt FvD wel heel erg mee bezig. En vooral de types die eromheen zwermen. Dan doe je namelijk precies hetzelfde wat je meent te bestrijden.

Ook dat geneuzel van Thierry over het maken van een eigen zuil... om zo mee te kunnen gaan doen aan het partijkartel. Ja, eh... hoe dat moet weten wel al. Ook waar dat op uit draait: D’66. Dat moet je nu precies niet willen. Het partijkartel en systeem van ondemocratisch landsbestuur via de instituties van benoemde bestuurders met een juiste partijkaart moet je veranderen door het bestel zelf aan te passen. Niet door het spelletje mee te spelen.

Verder natuurlijk een achterlijk artikel voor de eigen grachtengordel-bubble met de diepgang van een straatgoot.

Stormageddon | 14-05-18 | 15:01

Triest. Typisch Nederlands ook, die sterke wil om te verdelen en te polariseren. Een links trekje om zaken te simplificeren zodat men alles over één kam kan scheren. Blijft me verbazen hoe zij telkens weer de bewuste keuze voor hypocrisie en een sterk rigide houding maken. Als je het niet kán begrijpen, dan maakt men een doelredenering om het begrijpelijk te máken. Uiteraard geheel in lijn met de bestaande denkwereld want daarbuiten denken is een no-go. Waardoor, in dit geval, zo'n linkse miep dus de facto mee werkt aan uitsluiting, stoppen van dialoog en het wegzetten van miljoenen mensen als intrinsiek dom, extreem rechts, en als boertjes uit de provincie. Waar zo een klein land groot in kan zijn nietwaar. Zelfs op de paar vierkante kilometer die Nederland groot is krijgen zij het voor elkaar om hele provincies, met een door domheid en onwetendheid gedreven enthousiasme, met enkele pennenstreken af te schrijven. Het is jammer dat die mensen werkelijk niet in staat zijn om uit hun denkwereld te stappen en blanco ergens naar te kijken. Ik geloof niet dat iedere linksdenkende Nederlander zo is. Ik hóóp van niet. Het blijft me echter wel verbazen dat de MSM zich maar niet kan emanciperen naar een bredere kijk op de maatschappij en, hoewel zij zichzelf progressief noemen, nog steeds geen stap verder komen dan wat geblaat alsof we nog in de jaren 70 zijn.

Dutchbeaurouge | 14-05-18 | 14:53 | 2

"Ik geloof niet dat iedere linksdenkende Nederlander zo is." Je hebt ze er tussen maar naar mijn mening bij rechts ook. "Een links trekje om zaken te simplificeren zodat men alles over één kam kan scheren." Verander links in rechts en het klopt nog steeds. Ik ben erg gematigd links en ken veel linkse mensen. Niemand, maar dan ook niemand in mijn omgeving, heeft iets met dat gelul uit de randstad. Dat is het polariserende, rechts zet links weg als antifa, links zet rechts weg als nazi's. Allebei onzin.

SuqMadiq | 14-05-18 | 14:59

Juist, het "So, what you're saying is..." syndroom.

LuckyGirl | 14-05-18 | 15:02

Nog even Doortje gecheckt: Master Journalistiek, Filosofie ... jawel UVA

Man, man, man, wat een land.

NV_2017 | 14-05-18 | 14:53 | 2

Prototype millennial.

Mahatma | 14-05-18 | 15:02

UVA .... veilig omgeven door grachten. Kunnen ze andersdenkenden in mieteren. Van Pol Pot mocht je ook geen andere mening hebben. Links denkt dus nog steeds dogmatisch zaligmakend te zijn

Slough | 14-05-18 | 16:41

Beledigingen ipv feiten van links. Gaap!

Repetitive Beats | 14-05-18 | 14:50

Die eerste foto van Terry, geniaal !
Top die kop ! : "Wie zit er aan mijn reedt ?"

Wijze uit het Oosten | 14-05-18 | 14:50 | 3

Mee eens, precies Rick uit The young ones!
Correctie: Rick (Mayall) ten tijde van Bottom, in de TYO was hij nog te puppie.

Rest In Privacy | 14-05-18 | 15:37

Lona | 14-05-18 | 15:37 |:
Het is overigens Rik.

LuckyGirl | 14-05-18 | 15:58

En Eddie Hitler.

Rest In Privacy | 14-05-18 | 16:59

"Journaliste" spreekt zichzelf trouwens tegen: eerst geven de JFVD-ers zelf aan dat ze uit een linksige milieus komen (familie, vrienden) om vervolgens de JFVD-ers zelf te framen als degenen die uit "rechtse" milieus komen.

NV_2017 | 14-05-18 | 14:49 | 1

Feiten doen er niet toe.

Guido | 14-05-18 | 15:00

Ja links, maak mij idd rechts, sukkels! :-(

tata1981 | 14-05-18 | 14:47

Zo'n jongerenafdeling in opbouw afzeiken is net zo flink als een puber op zijn uiterlijk beoordelen. Bij DWARS of JOVD zijn ze ook allemaal zielig of nep. Het is een vermakelijk stukje folklore van VN. Toen ik - heel lang geleden - studeerde las ik ook altijd met veel plezier die duidelijk zwaar aangezette en gekleurde afbraak artikelen. Heerlijk! Geen moment serieus genomen. Moeten we nu ook niet doen.

Non_Smoking_Gun | 14-05-18 | 14:44

Nou, dat zijn weer argumenten die VN hier heeft. Geen drogredenen (niets op de man), en alles op de inhoud. Het belang van Nietzsche en Tocqueville onderwijzen heeft ze ook goed neergezet.

Maar Zentgraaff, met je 'Nederland is gewoon een burgerlijk conservatief land'. Dit is natuurlijk even zeer treurig. Behalve dat je klaarblijkelijk geen idee hebt wat conservatief betekent, haal ik graag even de ons oud-Staatsman Nolens aan over conservatisme in Nederland: "Je kan hier beter brandstichter zijn dan conservatief." En dat is echt niet veranderd.

mr. exp. | 14-05-18 | 14:37

Aaah, je kunt bij het FvD ook borrelen ! Nooit geweten. Vaarwel PVV .....

Wekkertje | 14-05-18 | 14:35

De Zent zal bij een stuk over de achterlijkheid van vn natuurlijk niet vergeten Terry af te zeiken.

Mahatma | 14-05-18 | 14:33

Ik zou er ook niet voor uit komen dat ik voor de VN schrijf.

skoftig | 14-05-18 | 14:32

Kan de microfoon aan? Kan de microfoon aan?

Is dit nog nieuws? | 14-05-18 | 14:29 | 2

Vraag me nog steeds af wat hij gesnoven heeft dat ie zo uit z'n pan ging.

VeelTeSteil | 14-05-18 | 14:35

Tsja kabouterpost daar schijn je raar van te kunnen gaan doen.

Berbaar | 14-05-18 | 14:39

Hahaha wat een prachtig artikel in VN.
De sneuheid van de boys en enkele girl spat er van af.
Het gros durft er niet voor uit te komen lid te zijn van dat clubje en al helemaal niet met hun naam in de krant.
Nou succes er mee ouwe pianoneukerT!

Berbaar | 14-05-18 | 14:28 | 14

Als je er eens rustig over nadenkt, Berbaar, zou je er misschien ook een beetje nerveus van kunnen worden.

nikolaos | 14-05-18 | 15:40

@Berbaar | 14-05-18 | 14:28
Omdat er nogal rabiate extreem-linkse groepen in de samenleving bestaan die je huis dan komen besmeuren en kapot maken. Omdat zulke types zich dan actief in gaan zetten om je leven en je carrière om zeep te helpen.
Types die, georganiseerd, vuistdiep in universiteiten en overheid zitten.

Maar schijnbaar vind Berbaartje dat dus heel normaal en geen teken van een compleet verrot politiek systeem en samenleving.

Toet toet boing boing.

TeeJee | 14-05-18 | 16:02

En dat zegt de grootste L.L zijn naam is Berbaar van Nederland, en lekker laf met 'n nickname !

PopeyeKamper | 14-05-18 | 16:37
▼ 11 antwoorden verborgen

Zijn er nog mensen die VN lezen? Ik bedoel: mensen jonger dan 60 jaar.

Rest In Privacy | 14-05-18 | 14:27 | 2

Zijn er nog mensen die bedrukt papier lezen?

skoftig | 14-05-18 | 14:29

De (zgn.)oplage wordt simpel via gratis geld/subsidies/linkse lobbypotjes witgewassen, kopen/abonn. doen maar een paar mensen meer.

hagelkruis | 14-05-18 | 14:53

Ennnnn ja hoor. Ik wist het meteen. Zentgraaff.

Gajus | 14-05-18 | 14:26

tijd om lid te worden, dat is duidelijk na dit artikel

JohannesKoon | 14-05-18 | 14:25 | 1

Van GS ja.

LuckyGirl | 14-05-18 | 14:32

Krijgen die linkse kutlui geen kramp in de vingers van dat stickers plakken

Rest In Privacy | 14-05-18 | 14:24

kortom, huis- tuin- en keukengepsychologiseer van likmevestje uit de linkerhoek.

Bert Konterman | 14-05-18 | 14:22

In het midden is voor links vaak extreem rechts.

Rest In Privacy | 14-05-18 | 14:22

Oh jee, kritiek op Thierry... Lezenswaardig stuk, maar ik kan niet beoordelen of dit een representatief beeld is van de FvD-jongere. In ieder geval geen doorsnee van het Nederlandse volk. Maar goed, Thierry krijgt hier weer aandacht.

Mannes | 14-05-18 | 14:22 | 1

Nou, betreffende aandacht moet en hoeft Baudet het niet van GS te hebben. Er zijn zat andere media die er een dagelijks dan wel wekelijks itempje van maken, waaronder BNNVARA. Zowel op hun marginale weblog, als via radio 1. Om over Pechtold en Ollongren maar te zwijgen.

Chemokar | 14-05-18 | 14:40

Daan en Doortje zijn grasgroene grachtengordelkinderen.

frisenfruitig | 14-05-18 | 14:21 | 2

Daan had bovendien twee flinke kruiwagens.

Rest In Privacy | 14-05-18 | 14:28

Op met Helium gevulde luchtbanden.

De Profundus | 14-05-18 | 17:57

"Ze is organisator van de Winterschool maar wil niet met haar naam in Vrij Nederland: bang dat haar carrière daardoor een deuk oploopt."

Nuff said. Het feit dat mensen door hun politieke overtuiging gediscrimineerd worden. Hadden we daar niet artikel 1 voor in de grondwet?

Het interesseert me niet of het geniën of mongolen of gekken of visionairs zijn, het feit dat je in Nederland blijkbaar bang moet zijn vanwege je overtuigingen is vreselijk.

En daaraan, juist dit meest nieuwswaardige element, gaan ze voorbij in dit "artikel".

Van de strekking "Henkie heeft rood haar. Hij is bang dat zijn hoofd er af gehakt gaat worden door de buurman. Dat rode haar toch."

Knufter | 14-05-18 | 14:20

Vrij Nederland schaamt u. Ik lees Vrij Nederland best graag. Dit artikel gaat echter alle redelijkheid voorbij. De hele club wordt afgeschilderd als een stel schreeuwende bier zuipende corpsballen met een bindingsprobleem. Ga eens een inhoudelijk artikel schrijven zeg.

Fiasco | 14-05-18 | 14:16 | 4

Dat heet verslag doen van het sneue clubje dat aangetroffen werd.
Mooier kunnen ze het niet maken.

Berbaar | 14-05-18 | 14:31

@Berbaar. de vraag moet zijn: "waarom heeft FvD zoveel aanhang?' Kennelijk voorziet deze club in een behoefte: het Nederlands belang eerst.
Op links (en door types zoals u) wordt de FvD heel goedkoop weggezet als sneu volk of gewoonweg nazi's. Dat geeft aan dat inhoudelijke argumenten ontbreken.

Kies maar voor wegkijken: dat is lekker makkelijk.

Maytheforcebewithyou | 14-05-18 | 17:20
▼ 1 antwoord verborgen

Typisch links gedemoniseer. Alles wat hier staat kan ook op links en de jongeren vereniging van GroenLinks DWARS van toepassing zijn. Een poging:

"Vermoedelijk is dat een belangrijke aantrekkingskracht voor DWARS: veel leden komen uit kleinere gemeenten, uit linkse gezinnen. Als ze gaan studeren, is het merendeel van hun medestudenten ineens veel rechtser dan ze gewend zijn. Plotseling zijn ze een hippie of communist, terwijl ze gewoon verkondigen wat ze hun ouders en vrienden thuis jarenlang hebben horen zeggen. En als iedereen hen dan de rug toekeert, staat Yasser met open armen te wachten. DWARS is niet alleen liberale gezelligheidsvereniging, of een safe space voor linkse jongeren; meer nog is het een groep waar je bij kan horen. Een identiteit die je op jezelf kan plakken. Een plek waar je een tuinbroek aan kan. Een club mensen met wie je altijd sojamelk kan drinken, die weten hoe het is om hippie of communist genoemd te worden."

JWZ_JMK | 14-05-18 | 14:15 | 4

Vervang tuinbroek maar voor SJW uniform inclusief bivakmuts.
Verder natuurlijk +1 voor de vondst.

LuckyGirl | 14-05-18 | 14:22

Hahaha, nice, +1

skoftig | 14-05-18 | 14:25

En zelf is het bloempje nog nooit verder geweest dan de UvA. Hilarisch.

Fiasco | 14-05-18 | 19:10
▼ 1 antwoord verborgen

Zegt meer over de ideologie van VN dan die van FvD. De Witte Onderbroek laat eenzelfde stuip zien in zijn geforceerde poging om 'de fans van Kekistan', zoals geportretteerd door Tegenlicht, verdachter dan verdacht te maken.

Schoorsteenveger | 14-05-18 | 14:15 | 2

Dat is omdat de witte onderbroek de slag op t internet op alle fronten verloren heeft. Wat overblijft is gemarginaliseerd activisme onder de BNNVARA subsidie-paraplu.

Chemokar | 14-05-18 | 14:22

Zijn net Moslims" U hangt het verkeerde geloof aan, infidel, bekeert nu u nog kunt!"

boerk | 14-05-18 | 14:31

Baudet is niet rechts!! Hij is er voor 'het volk' en dat zijn meestal niet de mensen die via kapitalistische methoden schatrijk zijn geworden.
Of betekent rechts tegenwoordig wat anders?

skoftig | 14-05-18 | 14:15

Om mij heen zijn louter linkse lui, zo rechts ben ik dus!

Kaas de Vies | 14-05-18 | 14:15

Ok, VN, de hitlerjugend.
Maar als je dat bedoelt staat het wel zo journalistiek verantwoord om het ook open en eerlijk te durven zeggen.
Dan kan er namelijk ook op gereageerd worden.

LuckyGirl | 14-05-18 | 14:15

Lekker laten lullen. Hoe meer weerstand het eshtablishment laat zien hoe groter fvd wordt.

ardeverb | 14-05-18 | 14:14 | 1

Exact, zo ging het destijds met Fortuyn, zo ging het met de PVV, en zo gaat het overduidelijk met FvD gezien het feit dat ze in de peilingen nek en nek met GL strijden om de positie van 2e of 3e partij van Nederland. Het demoniseren van FvD en met name Baudet werkt opnieuw averechts. Alles dat niet strookt met het pro-EU establishment wegzetten als 'populisten' is ook een zwaktebod.

Akiron | 14-05-18 | 18:34

Tjerrie moet het ook gewoon een meet-up noemen, dan snappen de sneeuwvlokjes het plots een stuk beter.

Chemokar | 14-05-18 | 14:11

Beau, kom d'r nu maar in met je leugens over Baudet.

Eens kijken of je kunt onderbouwen wat je zegt/claimt!

Baski | 14-05-18 | 14:10 | 10

Wat een onzin, hij is tegen referenda en sinds kort zelfs principieel: hij gaat en geen handtekening zetten en geen stem uitbrengen als het referendum erover komt (hiervoor zou hij wel een stem uitbrengen maar daar is hij op teruggekomen, wat enigszins siert).
Ik heb wel vaker gaten in zijn verhalen gespot - en bespot.
En inderdaad, als reaguurder is Berbaar een categorie op zich.

LuckyGirl | 14-05-18 | 16:07

LuckyGirl | 14-05-18 | 16:07
Goed bezig Lucky Girl!
Je snapt heel goed hoe de vork in de steel zit en laat je inderdaad niets wijsmaken.
Berbaar speelt een smerig spel, maar gelukkig zie jij daar (ook) doorheen.

Baski | 14-05-18 | 16:50

Goed bezig Lucky girl, jij snapt mij tenminste heel goed. Veeg even een beetje kwijl uit je mondhoeken. Wat ben jij een toch een charmante man.

beau van rtl | 14-05-18 | 17:35
▼ 7 antwoorden verborgen

Mooie kerel, met goede ideeën.

beter-laat-dan-nooit | 14-05-18 | 14:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland